Új privát üzeneted érkezett!

Lányok,
hát ezek az állatkák tündériek!!! :lol: Ugye milyen jó, hogy vannak???...
Azt hiszem, a Kis Hercegből való ez a mondat:
"Vedd tudomásul, hogy egyszer s mindenkorra felelősséggel tartozol azért, amit megszelidítettél."
Nem biztos, hogy pontos az idézet, de nagyon igaz!

Rolex!
Ne mondj ilyet, már hogy lennél selejtes???!!!... :shock:
Hiszen gondolj bele, Anya leszel!!! :wink:

Kép
mamy

Rolex!
Ne hülyéskedj, nem vagy selejtes!!! Biztos a rossz hangulatod mondatja ezt Veled. Úgyhogy fel a fejjel! Szép az élet, ott a Picuri a pocakban és ez a lényeg! :D
Kutyus nagyon édes, úgy szeretem ezt a fajtát!

Sz_Kata!
Táblázatfelrakás célzatos?! :shock: Ha arra gondolsz, hogy gyorsan felraktam, mert szülni indulok, akkor nem! Egyébként meg elvesztettem a fonalat :lol: :roll: :oops: :shock:

Titi!
Persze, hogy jöhetsz! Ide nem kell belépő! Ha jól érzed itt magad, akkor nincs kérdés :wink:

Most már dugulok, mert kéne egy kicsit olvasnom Marci használati utasításából (értsd: A suttogó titkai II.), mielőtt felébred az ördögfiókám!

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok lányok!

Szeretném, ha tudnátok, figyelek, csak a kutya-macska témához pont annyira tudok hozzászólni, mint anno a "kert és muskátli"-hoz... Azért puszi mindenkinek! :)

Rolex!

A szalmarágós barátom szokta mondani a feleségének ilyenkor: "Te ELSŐSORBAN hülye vagy!" :D :D
...vagy ennyire még nem ismerjük jól egymást? :shock: :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Rozus,

en is erdekelt vagyok ebben a kerdesben, mert fizetos masoddiplomas kepzesre jarok, szoval utananeztem a dolognak, bar nekem szerencsesebben jott ki a dolog, mert aug 6-ra vagyok kiirva es ha meg lustalkodik is a kisfiu, akkor is kibujik a felev kezdetere. Szoval akkor nem kell fizetned, ha a beiratkozas napjan tgyas-on, gyed-en vagy gyes-en vagy. Tudni mar, hogy nalatok mikor van beiratkozas? A tgyas-t mar a szules kiirt idopontjahoz egy honappal korabban megkezdheto, igy ezzel tudsz valamennyi idot nyerni. (Csak igy a 168 nap tgyas is hamarabb letelik es igy majd korabban kezdodik a sanyarusagos gyes vagy gyed idoszak, a joval alacsonyabb osszeggel....)

Viola
fj35

Érdekes felvetés ez a fizetni vagy nem fizetni a suliért... Mert ugyebár a Tgyás-t leghamarabb 4 héttel a szülés előtt tudod kezdeményezni. De mi van, ha késik a baba? Gondolom a 4 hét a kiírt időpontra vonatkozik. Nem tudom, lehet-e ilyenkor kiskaput találni, hisz mindenhová felvezetik az utolsó mensidet, meg a szülés kiírt időpontját is. :(

Rozus, amúgy is mindenképp mérlegelj. Attól függ, mennyit kapsz tgyás előtt - nem tudom, dolgozol-e vagy táppénzen vagy -, számolj utána. Én tuti, hogy nem kezdeném meg a tgyás-t hamarabb, mert elég magas fizuval fogok táppénzre menni, és még így is többet kapok, mintha kifizetném a tandíjat. Bár attól függ, mennyi az annyi! Jó nehéz kérdés. Szerintem kérdezz rá a munkáltatótól is, hogy tudod elindítani a Tgyás-t szülés előtt, milyen igazolás kell hozzá, mert ha így jobban kijösz anyagilag, és a dokid is belemegy, hogy más dátummal írjon ki, akkor miért ne? Na, most már én is belekavarodtam az egészbe!

KépKép
titi_27

Jaj, most olvastam csak vegig a hozzaszolasokat es latom, hogy mar tobben megvalaszoltak a tandijfizetessel kapcsolatos kerdeset Rozusnak, elnezest az ismetlesert.
fj35

Lanyok,

csak egy gyors jelentes arrol, hogy meg mindig egyben vagyunk.

Nemreg ertem haza az orvostol, a SOTE I-en nagyuzem van, iszonyu sokan voltak, allitolag a szulesek is mennek ezerrel... Nalam minden rendben, mai UH szerint 3500 g +- 10 % a baba, fejjel menetiranyban es barmikor megindulhat a szules, ezt mondta az UH-n a doktorno... Vizelet, vernyomas, CTG is rendben, vasarnap delelott kell megint mennem CTG-re, ha addig nem tortenik semmi.....

Azt eddig is tudtam, hogy mar igy a vege fele barmikor tortenhet barmi, de azt hiszem, most egy kicsit beparaztam, hogy az orvos is kimondta, hogy barmikor tortenhet barmi...

Szep napot mindenkinek:

Viola
fj35

Titi,

a cicus anyukája orosz kék fajtájú, az apuka pedig egy sármos idegen :lol:

tandíj: én sajnos tutira tudom, hogy nem élvezem a tandíjmentességet, lévén (egyszer már írtam is) alapítványi ez a rohadt suli.
De: szerintetek szabályos dolog az, hogy 15 pont kreditet kötelezően beírnak nekem szakmai gyakorlatra, miközben már régen dolgozom a szakmában :shock: A kredit ára a suliban 7000 Ft !! Egyébként a kötelező tantarvben a szakmai gyakorlat teszi ki a kötelezően összegyújtendő kreditek nagy részét, de én ezért a kreditszámért és pénzért szeretnék inkább "igazi" tantárgyat felvenni.
Szerintetek kötelezhetnek engem arra, hogy olyanért fizessek, amire semmi szükségem? Az oktatásügyi minisztérium honlapját böngészgetem, de nem lettem okosabb. Tudtok esetleg valami felsőoktatási infóvonalat?
sz_kata

Rolex!
Hogy mondhatsz ilyet? :shock: Dehogy vagy selejtes!!! Én évekig kisebbrendűségi érzésekkel küszködtem, de most már tudom, hogy nem selejtes vagyok a hibáim miatt, hanem különleges :D

Tetszik, hogy átalakultunk kisállat-topikká :D Nagyon édesek a kedvencek! Nem sokára a babáinkat fogjuk így mutogatni egymásnak :D :wink:
Bár én kutyapárti vagyok, mégis egyenlőre csak egy macskánk van. Semmi extra, natúr házimacska, és csak a kertben van, de szeretjük, és mi szépnek látjuk:
Hómancs:
Kép

Viola!
Nekem Danival az utsó vizsgálaton délelőtt 10 órakor azt mondta a doki, hogy ő meg elutazik Miskolcra, mert még 2-3, mire baba lesz, aztán éjjel kettőkor autózhatott vissza Debrecenbe, mert szűltem.

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

...helyesen: "még 2-3 nap mire baba lesz"...

Kép
Kép
Kép
juborka

Lányok, van egy-két információm Macifülke Juditról, remélem, nem fog haragudni, ha beszámolok róluk Nektek. Gondolom, Ti is izgultok értük!

Egy közös ismerőstől kaptam e-mailt, hogy múlt kedden már 3 ujjnyira tágult, így átvitték a Sote I-re, ahol végül megindították a szülést, helyhiány miatt!!! Innen 2 nap után elküldték, mert állítólag nem volt hely! A kis Somát átvitték a Dél-Pesti kórházba, Judit pedig otthon van. Naponta 2x jár be, mert nem adtak neki ágyat a kórházban, így otthon feji a tejet, és úgy viszi be a picurnak.

Én annyira, de annyira dühös vagyok, hogy létezik ilyen! Szegényke gondolom nagyon ki lehet, hisz 2 nappal a szülés után haza, aztán naponta 2x Vecsésről be Pestre!

De majd biztos fog jönni ő is, és beszámol mindenről, csak gondolom, az nem maholnap lesz! Egy a lényeg, úgy tudom, jól vannak!!! Hál' Istennek!

KépKép
titi_27

Sziasztok!
Rolex, szerintem is nézesd meg egy másik kardiológussal a dolgot! Nagyon szorítunk!
Titi, nektek is megy a drukk a hóvégi UH-hoz!
Jadey, remélem kihevertétek. Annyira idióta emberek vannak az utakon!!!
Boroka, hát neked sem egyszerű... Az én párom is sztahanovista mostanában, új pozícióba került, úgyhogy korán megy, későn jön, de legalább vannak együtt töltött hétvégék. Tudom, hogy nehéz! Kitartás! (ilyenkor mindig a barátnőmre gondolok, aki csont egyedül nyomja a két gyerekkel, még családja sincs, mamája vidéken, tesója külföldön)
Krisszi, örülök, hogy maradt a neted!!
Viola, te még egyben? Már pont akartam kérdezni, hogy mi van!! :)

Cukik az állatkák!

VK, sajnos nem fogok tudni menni, mert kutyisitter leszek holnap, jön kedvenc pótkutyám: palika. Lelkifúrom is van, mert vissza kell majd mennem a szemészetre, de az max egy óra, remélem nem fogja kivonyítani a lelkét.
:oops:

Pusz mindenkinek.
MSE

Kép
siba

Sziasztok!

Rozus, a TGYÁS-t már a szülés előtt 30 nappal lehet igényelni, nem tudom, hogy így benne van-e a tanévkezdés első napja?
Azt azért számold ki, hogy melyik éri meg jobban: + egy hónap TGYÁS és fizeted a tandíjat (ha magasabb a fizetésed) vagy pedig TGYÁS a baba születése után 5 hónapig, de akkor nincs tandíj.
Ha minden kötél szakad, írj szerintem méltányossági kérelmet.

Rolex, sajnálom a szívbillentyű-mizériát, de legalább odafigyelnek rád és így tutira nem lesz semmi baj!

Vasani :lol:
Köszi a pelenkázótáska infót!!!

Dorka - Párod utazása :( privit küldök.

Titi - sajnálom, hogy most kell esetleg váltanod, de hidd el, jól jártok a SOTE-n is, főleg ha a baba biztonsága a tét. Rosszabb lenne, ha őt átvinnének másik kórházba, ahol az első pár napban nem is tudnád látogatni! Az igaz, hogy a SOTE oktatókórház, de ha nem akarod, hogy medikusok jelenlegyenek, egyszerűen ki tudod küldeni őket. Azért drukkolok, hogy ne legyen szükség műtétre!!!

pusz,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Szasztok!
Szegyen ide oda, de nem birom vegolvasni a termest.

Onzo modon, eloszor en: baba 3800g es jol van. En vizesedem, feherje a vizeletben +magas vernyomas. Csak ugy johettem haza, hogy merem itthon a vernyomast es ha magas irany be cuccostul. Hetfon megyek ujra....Kicsit szomorkodom, nehogy baj legyen, meg a nagyfiu szegeny meg beteg.

Rolex, nekem mitralis billentyu prolapsus szindromam van. Siman lehet szulni vele. Nem tudom nalad mi a baj, de az EKG-nal sokkal jobb a szivuh. Bocs ha azon voltal, de ha nem akkor menj el arra. Nekem ott mondtak hogy siman lehet szulni vele, csak antibigyot kell kerni...hatha nalad is "csak ez van".

Kutya tema volt a regi topicunkban is. Elvileg mindenki hagyta a kutyat...De ne hagyjatok soha egyedul a gyerekkel. Minden evben egy tok okos jol nevelt kutya mar meg egy kis csecsemot. Ezert meg nem rossz a kutya, csak kiszamithatatlan. Szoval en sem dobnam ki a kutyat, csak nem hagynam egyedul a gyerekkel! De ez vonatkozik minden allatra. NEkunk egy orokolt neveletlen kis tacskonk volt, ot elkuldtem anyosekhoz lakni, mert feltettem a gyereket, ugyanis allandoan sz@rosan jott haza......De ez mas tema. Ja es fontos, hogy kertes hazban lakunk. Panelban eleve nem tartanek allatot.

csengo
Vendég

Sziasztok!

Mamy, SzKata, Anita, Melinda, Rolex, Juborka!
Nagyon édesek a házi kedvenceitek :)

Juborka!
Én is kicsit vérszegény vagyok, ferro-folgammát "eszem", de anyától ezt örököltem sajnos, ő terhessége alatt intravénásan kapta a vasat, annyira vérszegény volt.

Ma voltam UH-on. Kórházban sima rendelésen, nem a fogadott dokinál. 1 órát vártam, előttem 4 bement csak úgy...osztályról ikres, idős hölgy innen-onnan. Futószalagon ment az egész. BPD:85mm, THQ:85mm. Sajnos méhlepény mellső fal, mélyen fekszik (24.héten még érintette a belső méhszájat, ahhoz képest jobb, de 2 hete 4D-n a nőci szerint már jó helyen volt, a baba feje fölött...)

Tisztára kiakadtam. Orvosok szabin, egész kórházban 2 emeletre, UH-ra, terhesrendelésre, sima rendelésre 4 db orvos jutott. Ezért is kellett ennyit várni. Egy csaj az osztályról több, mint egy órát várt, terhes volt, görcsölt, vérzett. Mégsem vették előre soronkívül. Szerintem ez azért durva. Mondogatta is mennyire görcsöl, meg hogy fél, hogy átázik, mert érzi, hogy dől belőle a vér...(bocs)

Sajnálom Macifülkét is, látom ott sem jobb a helyzet. Nálunk az osztály fullon van, itt sem veszik fel az anyukát és x óránként be kell jönni a babához. Sajnos itt tart a magyar egészségügy...

Edit

Kép
Kép
edi78

Még annyit, hogy az a csaj koraterhes volt...nagyon az elején volt...

Kép
Kép
edi78

Csengő!
Vigyázz magadra! Szerencsére már nincs sok hátra és ha ma születene sem lenne semmi probléma. Mikivel is voltál toxémia gyanús?

Juditnak sok erőt! Nagyon nehéz lehet most neki, de biztosan hamar megnő a baba és hazaengedik őket.

Titi! Már hallottam máshol is ilyen nyelőcső rendellenességről, műtéttel teljesen gyógyatható. Válts kórházat, mert ingázni szülés után közvetlenül nagyon megterhelő.

Vasani! 10 hét diéta is nehéz, de legalább már van rutinod benne. Jó hogy kötelező a terheléses vércukorvizsgálat. Egy családi ismerős hölgynek 25 évvel ezelőtt nem dignosztizáltak terhességi diabéteszt a középső gyermeknél. Nem is volt akkoriban ilyen vizsgálat. Tankönyv szerint a szülés után 15 évre súlyos, inzulinos cukorbeteg lett.

Pelenkázó táska: Nekem is volt, de egy jól pakolható hátizsák legalább olyan hasznos tud lenni. Nekem ez olyan minta baldachin. Megveszed, aztán rájössz, hogy semmi értelme.

Mi jól vagyunk, CTG nem mutatott semmi fájást. UH alapján Áron nagyságú babára számíthatok. Áron 3200 grammal és 54 cm-rel született. Dokim szerint alkatomhoz képest ez is bőven elég.

Andrea
Áron

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de most már itt vagyok. Még egyenlőre az olvasánál tartok.
Holnap 12-re megyek a Sote II-re Ctg-re. Végre első Ctg. Kiváncsi vagyok milyen lesz. :)
Jól tudom, hogy a cola és a csoki jó szolgálatot tesz majd előtte?

Jöhet még egy kutyis kép? :wink:

Kép

Tegnap én is voltam dokinál, állítólag 18-a körül majd be kell feküdnöm, és pár napra rá megcsászároznak. (régi autóbaleset miatt csak császár jöhet szóba :( )
Hacsak nem akar előbb kibújni a picuri. :wink: Néha már úgy érzem, hogy akár holnap is jöhetne. Gondolom Ti is így vagytok ezzel.

Drukk megy minden kismaminak! :D :D

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Voltam ma dokinál, hát a helyzet az a nagy semmi!!! Totál zárt vagyok, Babóca feje még totál fenn! Úgyhogy én tutira nem szülök mostanság :( Dokival megbeszéltük, hogy 20-án már elérhető lesz, addigra jön vissza a nyaralásából, aztán ha addig semmi, akkor 22-én befekszem a kórházba. Valahogy én már ennek élem magamat, tehát ugyanarra számíthatok, mint Marcinál :arrow: túlhordás.

Viola!
Drukk, hogy most már tényleg történjen Nálatok valami!!! Nagyon izgulok Értetek :D

Sz_Kata!
Sajna no infom a felsőoktatás terén.

Jubi!
Helyes a cicátok! Nekünk gyerekkoromban mezei házicicánk volt és mindig szürke mintás volt az enyém, Húgomé a foltos :wink:

Titi!
Köszönjük az infot Juditékról! Hát én is valami szebbet szerettem volna Róluk hallani, mert ez tényleg vérlázító, hogy rángatták szegényeket össze-vissza és végül még Neki kell bejárni a Picihez. Gondolom és remélem, hogy Somával minden rendben van, eltekintve attól, hogy egy picit korábban érkezett.

Csengő!
Drukk, hogy ne legyen gond és legalább addig kibírd még otthon, míg Miki meggyógyul. Azért a tünetek nem túl bíztatóak :( , viszont Bálintod szép méretes babának ígérkezik :wink:

Edit!
Nálam is ez volt Marcinál, hogy melső fal, a terhesség első felében még egész méhszáj közelében a lepény, aztán idővel felhúzódott. Ha már a 4D-n is megnyugtattak, akkor ezzel nem lehet baj!
Futószalagosdi :(

Áron-Andi!
Nálam is hasonlóak a "tünetek", mint Nálad: NST-n nulla fájás, hasonló méretű baba várható, mint az elsőszülöttem (4150 g!)

Évi!
Kutyik helyesek :D
Nálam már jöhetne Beni, de ha egyszer nem akar :(

A röhej, hogy most olyanokat görcsölök, hogy csak na! Ha már fáj, akkor legalább történhetne is valami, nem?! Vagy csak én vagyok ilyen kis telhetetlen :lol: :oops: :roll:

Na megyek, jó éjszakát!

KépKép

KépKép
bujka

Sajnálom Macifülkét, mert az azért dúrva hogy nem tudnak neki ágyat biztosítani és így mindennap be kell járnia. Hát mit ne mondjak ez több mint vérlázító!!! Ezért fizeti az ember a tb-t éveken át, hogy amikor az ember igénybe venné akkor mehet a francba.??? De annak örülök, hogy a körülményekhez képest jól vannak és remélem hamarosan otthon lehet a kisbabókával.
baboka

Sziasztok!

Bujka, Viola, Csengő!
Mennek a drukkok ezerrel, most már nagyon a finisben vagytok, mindent bele!!! :wink:
Hamarosan asszem én is követlek benneteket. :roll:
Bár még hátravan egy "sima" CTG-m 10-én, utána 15-én már a dokim vizsgál és remélem akkor végre kiderül, hogy mi lesz. Még egy uh-t csinálnia kell, hogy tényleg jól fekszik-e Geszti.
A vérnyomim jó, (mérem itthon), vizeletem jó, és nem vizesedek. Tehát elvileg nem kell befeküdnöm, de hát 15-e még odébb van... :roll:

Macifülkével
kapcsolatban, szörnyű amit ki kell most bírnia, valóban felháborító hogy packáznak a friss anyukákkal, és abszolúte nem veszik figyelembe a lelkiállapotát. Pedig az legalább olyan fontos, mint a fizikai. Persze a lényeg, hogy jól vannak, ez a pár nap meg majdcsak elszalad valahogy...

Siba!
Ezek szerint Macifülke nem a Nyírőben szült, úgyhogy nem tudjuk kifaggatni... :shock: De arra azért kíváncsi leszek, hogy miért váltott, erről nem tudok semmit...

Kép
mamy

Lányok!
Kutya-macska témáról írtam egy hosszú értekezést,de a hülyeségem miatt elszállt az egész, most viszont rohanok, BAlatonra megyünk, Kapolcsra is benézünk. Férjemre rájött a babaszoba rendrakás, majd szét vet a düh. A szoba u.is az enyém volt,a z én dolgaimmal, most meg a jövevény dolgaival. Minden elöl, mert most alakul. Kijöttem a szobából, rámoljon amit akar, nem hagyom magam felhúzni!!!
Jó hétvégét mindenkinek
Erika
piciri

Bujka,

Szerintem még korai aggódnod a túlhordáson, mert még bőven terminusban vagy. Sok minden történhet ezalatt :wink:

Csengő,

Neked sincs most már sok hátra, remélem ezt a kis időt még otthon tudod eltölteni. Nagyfiad hogy van?

Titi,

Tényleg felháborító, hogy ilyen durván szétválasztják anyát és gyermekét. Sajnos, ma Magyarországon sehol sem engedik, hogy az édesanya együtt lehessen a kórházban a gyermekével. Pedig a kicsi babának ilyenkor sokkal nagyobb szüksége van az anyjára. A szoptatás persze éjszaka egyáltalán nem megoldott.
A neten keringett régebben egy petíció, amiben azt a jogot kérik az anyák, hogy beteg gyermekük mellett lehessenek akár éjjel-nappal. Ha hálózsákban, akkor hálózsákban, de éjszaka is a gyerekkel lehessenek.
A mai kórházi helyzetben az ember ha jót akar akkor nem lehet beteg :evil: , gyenge, vagy kiszolgáltatott :evil:
Szégyen, gyalázat :evil:

Csak hogy ne negatívan fejezzem be a hozzászólást:
Tegnap megnéztük apával a Nicsak, ki beszél?-t :lol: Hát, jókat röhögtünk, na meg hangolódtunk :lol:
Aranyos volt, ahogy még az anyaméhben rángatja a gyerek a köldökzsinórt: hé, küldj már le egy kis almalevet.
Na, nekem Peti tegnap kakaóért csengetett, de nagyon :lol: :lol:

Kellemes, hűvös napot mindenkinek :lol:
Kata
sz_kata

Bujka,

nézegettem a táblidat és lenne egy kérésem. Kivennéd a Lili alternatívát a név megjelölésnél? Asszem eléggé tuti hogy Péter lesz :wink: :lol:
sz_kata

Sziasztok lányok!

Csak egy gyors bekukk, mert elég sok a munkám, aztán délután még el is kell mennem vissza a Szent Imrébe, ma csináltak ismételt vizeletet a cukor miatt, és délutánra meg lesz az eredmény.

Mamy, Macifülke csak azért nem a Nyírőben szült, mert ott nincs koraszülött osztály (ha jól tudom), és egyértelmű volt, hogyha hamarabb megindul a szülés, átviszik másik kórházba.

Krisszi, köszi az infót a Sote-ról. Még megvárom a 29-i UH-t, aztán konzultálok a dokimmal. Elvileg ő fog ajánlani valakit, de személy szerint inkább a Sote-ra szavazok, mint a Schöpf-Méreire. Tudom, az is jó, csak legalább a Sote II-n van ismerős szülésznő. Legalább annyi legyen pozitívum, ha már mindent magam mögött kell hagynom a Szent Imrében! :(

Bujka, hát, reménykedjünk, hogy most már kibírja a baba odabent addig, amíg a dokid visszajön a nyaralásból. Ha még zárt a máhszáj, ráadásul a baba feje is fent van, talán nem indul meg addig a szülés. Bár, tényleg akármi történhet seperc alatt is, de bízzunk benne, hogy megvárja a dokit!

Baboka, engem is felháborít egy csomó minden, ami a magyar eü-et érinti. Hál' Istennek nem vagyok beteges típus, de azért persze a TB-t szépen vonogatják a fizuból, így azt elvárnám, hogy legalább a szülés alatt olyan körülményeket kapjak, ami a pénzemért jár. De nem! Lesz még vizitdíj, ágydíj, receptdíj, és ki tudja még!

Ma közölték a kórházban, hogyha a vérvételre hétfőn mentem volna, nem vették volna le a vért, mert a privát beutalót már nem tudják elfogadni. Mi meg csak sodródunk, mert mást nem tehetünk. Ahová küldenek, oda megyünk. Tehetnénk mást?

Andi, igen, én is bizakodom, hogy sikeresen meg tudják majd műteni a bébikét. Most felvettem a kapcsolatot egy olyan kismamával, akinek a babáját nyelőcső elzáródással műtötték, kíváncsi vagyok a válaszára.

KépKép
titi_27

Fj35:irtam Neked privit.

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Erika!
Igaz, hogy már nem olvasod, de jó hétvégét Nektek!!! :D Párod rendrakási ötlete :arrow: örülj, hogy most elmentek otthonról, hátha mire hazajöttök, elmúlik ez a láz Nála :lol:

Sz_Kata!
Kérésed parancs táblaügyileg :wink: Du. majd felrakom...

Titi!
Drukk a cukor miatt!!!

Köszönöm a drukkokat szülésügyileg. Tegnap alig tudtam elaludni, először jött egy vihar, így ablakokat csukogattunk versenyben a Párommal, aztán a görcsök nem hagytak, de végül belealudtam. Ma is fájdogál... A bal lágyékomban viszont ismét előjött az iszonyatos fájdalom, alig bírok menni :cry:

Sajna én a gyerekkórházakban (ha nem is újszülöttekkel kapcsolatban) dúló állapotokról kisregényt tudnék írni. Marci kétszer is volt már kórházban az Ő szerény 20 hónapos korával. Először a SOTE I-en, ahol félévesen műtötték. A kórházi személyzetre semmi rosszat nem mondhatok, sőt! Viszont a szülők elhelyezése az tényleg kész katasztrófa volt: kb. 3X3 m-es boxos szobákban volt 3 rácsos kiságy, ahol elméletileg a szülőknek is aludniuk lehetett volna, természetesen a földön, egy szörnyen lestrapált matracon. Persze 1 anyukánál több nem fért el a földön, így én az első éjszakát egy műanyag széken és a földön ülve töltöttem, gondolhatjátok egy szemernyi alvás mellett. Aztán szerencsénkre átkerültünk egy másik szobába, ahol végre aludhattam a hátamba álló matracrugókkal. De az igazság, hogy a legfontosabb akkor csak az volt, hogy ott lehettem Marci mellett, a körülmények meg olyanok, amilyenek. Emiatt a kórházi személyzetre haragudni nem lehet, igazán nem tudom, hogy kire lehetne, talán a nagy vízfejű állambácsira, aki csak nyeli a járulékokat és az a nagy sülyesztőben valahol elcsorog.
Most idén ugye a Szent László gyerekfertőzőjén voltunk, ahol még matracot sem adtak, maradt a műanyag szék. Tekintettel az állapotomra (akkor voltam félidős), nem kaptunk szobatársakat, így aludhattam a nagyobb gyerekeknek szánt ágyon.

Sajnos vagy sem, de most, hogy a TB-t át kívánják reformálni (mondjuk eddig csak kül. újfajta díjak bevezetéséről hall az ember, semmi más pozitívumról), én is "rettegve" mentem a vérvételemre, meg Marcival múlt héten a SOTE-ra a műtét miatti kontrollra, hogy milyen új papírt, fittyfenét kérhetnek. Ebben a legrosszabb, hogy az ember eddig is kiszolgáltatottnak érezte magát, ha eü. intézménybe kellett belépnie, de szerintem (legalábbis nálam) ez az érzés még inkább fokozódott.

Egy totál offos kérdés: ismeri valaki Őrbottyánt? Esetleg valakinek van ismerőse, aki ott él? Megköszönném, ha valaki infoval tudna szolgálni :wink:

KépKép

KépKép
bujka

Titi!
Hát igen tőlem is szépen vonogatták a tb-t és nagyon felháborít, hogy ezt kapja az ember cserébe. Ráadásul így is szerintem a túlnyomó többsége szépen tesz az orvos zsebébe is. :o Sajnálom, hogy a babádnak nyelőcső elzáródása van, de szerintem főleg ha megszületik hamar megoldják ezt a problémát az orvosok és el is felejtheted, hogy volt ilyen. Én drukkolok!!!!!
Piciri!
Mér ezer éve küldtem neked privit és nem jött válasz, vagy csak én nemtalálom.?
Lányok!
A szülésmegindulás meg egy olyan dolog,hogy nekem se volt előjele egyik lánykámnál se és bementem a vizsgálatra és a doki közölte 4 újjnyi tág vagyok, szülünk és 2 óra múlva meglett a nagylányom. A kicsinél meg a lányom évnyitóján távozott a nyákdugó minden előzmény nélkül. Tehát nem mérvadó szerintem a josló fájás. Persze mindenkinél más!
baboka

Rolex :D
Fúú, ez a "selejtes" kifejezés... :( :( Hogy lennél már az???
Remélem mára kicsit javult a hangulatod :D

Gyönyörűek a macsik és kutyuk! :D
Klassz volt tegnap a kedvences napunk, nekem is pont az járt a fejemben, hogy nemsokára babák tömkelege fog itt díszelegni :lol: :lol:

Titi :D
A macsis fotókat sima digigéppel készítettem, jó közelről. Szerintem is jól sikerült képek :oops: :lol:
Jaj, nagyon gáz, amit Juditról és a pici Somáról írtál... :( :( Egészen elkeserítő... :cry:

Viola :D
Hű, ez már tényleg izgi, mostmár tényleg bármikor kikérezkedhet a babid! :D :D

Andi, Csengő :D
De jó, hogy Rólatok is hallok! :D

No, megyek pakolászni, Esztim kidőlt, pedig egész éjjel durmolt :D . Ez a jó kis hűvös idő megtette a hatását... :lol:

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok Lányok,

Igaz, hogy ezt a rosszidőt már régóta vártuk, de a tegnap éjszakai vihar ijesztő volt még számomrais. Persze Jadi felkelt és a végén velünk aludt. Én viszont egész éjjel fent voltam, a lányom balról, a párom jobbról sajtolt minket össze :roll: Én meg csak a pocakomat fogtam, mert néha még rúgapáltak is.

Hugimat megműtötték, szegénykének most nagyon fáj a seb, kívúl a vágás, belül az altatás miatt :x Délután megyünk hozzá, viszek neki pépes ételeket. Este meg mozozunk, a Garfield 2 van műsoron. Direkt a szélére kértem a jegyet, hogy ki tudjak rohangálni. Már nemigen kényelmes az a póz nekem, persze mindent a gyerekért :lol:

Titi: Sajnálom a mizériát, de én is valószínűleg úgy döntenék, hogy inkább másik kórházban szülök. Biztos minden rendben lesz, ne aggódj, manapság már rutinnak számítanak olyan mútétek, ami régen hatalmas gont jelentett.

A kutyu és cicuk rémédesek!!! Jadi nagy állatarát, persze mindegyik képnél azt mondta hogy juj de édi de jó annak akié :lol:

MINDENKINEK: Köszönöm a kedves hozzászólásokat a balesettel kapcsolatban! Jelentem, az autót letettem és bár naggggyon hiáyik,mepróbálom kibírni, hogy legkzlebb már csk Bencusal együtt kelünk útra :oops:

Bujka: Tényleg úgy néz ki, hogy még jó ot bent a baidnak :lol:

Szkata Klassz hogy megoldottnak látszik a lépcsőügy, a végé még tényleg ksz lesztek mndennel! :lol:

Már én is elkezdtem csomgolni, no nem ezerrel, csak szépen lájtosan :lol: A táska nyitva van és ha éppen vmi eszembe jut, akkor behajítom :D

Puszi Mindenkinek

KépKép
Kép
jadey

Jadey, én is voltam szerdán moziban, valóban szörnyű végigülni azt az időt, én is nagyon szenvedtem, pedig én még azért elvileg kisebb vagyok. Jó szórakozást az estére!

Úgy látom, akkor ezek a körülmények a gyerekkórházakban/eü-i intézményekben sajnos állandósultak és nagyjából tényleg nincs tökéletes választás. Igen, sajnos kiszolgáltatottak vagyunk! Nem baj, már tényleg kezdem én is úgy gondolni, mindegy, hogy hol, csak a bébi egészséges legyen, és minden más lényegtelen!

Krisszi, azért inkább most megkérdezlek, mert mire én a döntésre kényszerülök, Te már babázni fogsz:) kihez jársz orvoshoz? Magánrendelés? Van fogadott szülésznőd? Kicsit felvilágosítanál az ottani helyzetről? Mit hogy érdemes, ha netán itt kerülne sor a szülésre? Most minden jó tanács elkel a Sote-val és a Schöpf-Méreivel kapcsolatban.

KépKép
titi_27

Bujka, majd egy kis infó a táblához... Alexandra lesz a picurka neve, ha Isten is úgy akarja!

KépKép
titi_27

Sziasztok!

Sz_kata:
Azt hiszem tudok menni VK-ra, mert búcsúbuli keddre téve.

Siba+Krisszi:
Köszi az együttérzést utazgatás miatt - jó hallani, hogy nem csak ő ilyen sztahanovista munka rabja típus.
Azért még reménykedem, hogy mégsem kell mennie...

Kutya téma:
Hú az én kutyám, akit nagy lelkesen egy menhelyről hoztam el amikor 1 éves volt, teljesen szerelmes belém. Ez abból derült ki, hogy egyszer, amikor ki volt engedve a kertben és én a párom ülébe telepedtem és azt hiszem egy csók is elcsattant elkezdett morogni.

Szóval szabályosan féltékeny volt rám! :lol:

Úgyhogy én vigyázni fogok vele a gyerek miatt is.
meg nagyon nagy testű és drabális alkat - rotweiler keverék, vagyis ha csak játékból ráugrik egy kis 1,5 éves törpére - hát ott kő kövön nem marad az biztos.

De ő egy lelkibeteg kutyus, mert hónapokig az utcán volt.

Soma+Macifülke:
Szegényeknek triplán pechük van, hogy ennyire tele volt a SOTE. Ott azért együtt lehettek volna. Nanygon borzalmas lehet szegény Juditnak.

Puszi - már pakolom ki az íróasztalomat!!!!!!!! :lol: :lol:

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Titi!
Ha a SOTE mellett döntesz, szívesen megkérem az ott dolgozó gyerekorvos barátnőmet, hogy figyeljen rátok, és a legjobb specialitához irányítsa Alexandrát! Ha egy orvos szól valaki érdekében, az mégis más! Ha gondolod.
Legalább is remélem, nem váltott most munkahelyet, mert mostanában nagy az orvosvándorlás...
A Schöpf-Méreiről pedig körülményeket, szobaárakat, ilyesmit tudok írni egyelőre, de mint írtam, szeptemberben megyek részletes előadásokra, utána többet tudok majd.
Drukkolok, hogy jól döntsél, ez olyan nehéz!

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok lányok!

Önző vagyok... Most jöttünk uh-ról, (majdnem) minden nagyon oké! Azt mondta a doki, hogy nics elváltozás az agykamrákon! Vagy felszívódott vagy ott se volt... :D Súlyát 2100g-ra becsülik. Viszont faros, de még a fara se jó elyen van, hanem jobbra tart... :shock: :? Akkor most mi van? Azt mondta a nő, beszéljek vele! :) Fogok, de azért jó volna tudni, mire számíthatok... A párom már nem bírja az izgalmakat! :)

Macifülke!
Felhábórító!!!! :evil: :evil: :evil: ... de ismét nem vagyok meglepve :roll:

mellékesen jegyzem meg, hogy a ma látott 20kismamából 15-nek a gyerekeit nekünk kell majd eltartani...

A szoc.ped. :)

Livi

bali78

Sziasztok!!
Mamy, Bali, Bujka, Juborka, Siba, Krisszi, Vasani, KÖSZÖNÖM, ennyi kedves szótól már meg is vígasztalódtam. Valóban egyszer fenn egyszer lenn működik a hangulatom. Dúlnak a hormonok...Hat rám a lehűlés...és jövő héten megyünk búcsúzni az öregúrtól-ma hívott anyósom, h elaltatják Fülikét. Igaz csak 4 éve ismerem,de nagyon megszerettem...(lsd kép tegnap)

Csengő, ugyanez a diagnosis nekem is, csak 4 fokozat van. Nekem 2 szintet romlott a várandósságom alatt. De azért adtál egy kis reménysugarat. UH-n voltam. Ahogy fogta a doki a sonographot, az alkarját szétrúgta Zsófi baba..:) Nem szereti ha bántják az anyját..:)

Ma bontanak falat nálunk!!!!!Jaj, de jóóóó. És lehet, h megkapjuk a LOOLA kocsit...(bebe comfort) apuska is próbál vidítani...
rolex

Sziasztok!!
Mamy, Bali, Bujka, Juborka, Siba, Krisszi, Vasani, KÖSZÖNÖM, ennyi kedves szótól már meg is vígasztalódtam. Valóban egyszer fenn egyszer lenn működik a hangulatom. Dúlnak a hormonok...Hat rám a lehűlés...és jövő héten megyünk búcsúzni az öregúrtól-ma hívott anyósom, h elaltatják Fülikét. Igaz csak 4 éve ismerem,de nagyon megszerettem...(lsd kép tegnap)

Csengő, ugyanez a diagnosis nekem is, csak 4 fokozat van. Nekem 2 szintet romlott a várandósságom alatt. De azért adtál egy kis reménysugarat. UH-n voltam. Ahogy fogta a doki a sonographot, az alkarját szétrúgta Zsófi baba..:) Nem szereti ha bántják az anyját..:)

Ma bontanak falat nálunk!!!!!Jaj, de jóóóó. És lehet, h megkapjuk a LOOLA kocsit...(bebe comfort) apuska is próbál vidítani...
rolex

Sziasztok Kismamik! :D

Nagyon rég nem jártam erre, de nagyon sok minden történt az elmúlt időszakban így jobbára csak olvasgatni tudtam, írni nem!

Próbálok visszaolvasni, de azt hiszem majdnem reménytelen, annyi minden történt az utolsó bejelentkezés óta!

Bujka :) mindjárt itt a nagy nap! Ki lesz a szülésznőd? Én még nem döntöttem :roll: Kérdeztem Tarnóczy dokit 2 nevet ajánlott F. Adriennt és K. Ágit - ismered őket?

Mamy:) Most látom hogy Te is már a vonalzó végén jársz :lol:

Rólunk:
A 27. hétbe léptünk! Őrület hogy szalad az idő! Még mindig alig tudom elhinni, hogy tényleg velünk történik ez az egész, hiszen nemrég teszteltem....

Akkor már a pocóm hogy senki nem akarja elhinni hogy "csak" novemberben szülök. Én nem bánom, iműdom ezt az édes állapotot. Mondtam is otthon a páromnak, legszívesebben 40 éves koromig egyfolytában csak terhes lennék... :lol:

Túl vagyunk egy 2 hetes Balcsis nyaraláson szerencsére kifogtuk még a meleget, most meg munka aug. 31-ig utána csak pihi és babázás...

Titi :) Szomorú amit az ismerősödről írtál. Szerintem is felháborító hogy ilyen áldatlan körülmények vannak a magyar kórházakban :( És a helyzet sajnos egyre rosszabb lesz. Én most nagyon kiakadtam ezen az ágydíj-vizitdíj-kajadíj ügyön ami most pattant ki. Ha összeszámolom hogy mennyit hagyok ott majd a szülés után és még ehhez ezeket a költségeket is hozzáadom lassan olcsóbb lesz egy magánklinikán szülni. Ez azért elgondolkodtató...
Mert az is lehet hogy persze, mindenért kelljen fizetni, de akkor miért fizetünk mi is és a munkáltatónk is TB járulékot?

TGYÁS. Valaki írta hogy -28 nappal el lehet kezdeni. Ha valaki viszont dolgozik, annak ajánlott megnézni mi éri meg jobban mert a TGYÁS-nak nincs felső határa a GYEd-nek viszont igen. Szóval adott esetben lehet hogy jobb szülésig táppénzre menni és a 0. naptól kezdeni a TGYÁSt. (mi pl. így jövünk ki jobban)

Örülök hogy ennyi állatbarát topiklakó van. Akkor én is rakok fel a 2 törpéről! :lol:

Mindenkit sok szeretettetel üdvözlök!
Vigyázzatok magatokra és pocaklakóitokra!

Tűzmanó és Jázmin
Vendég

Megjöttem a vizelet eredményemmel, hál' Istennek ezzel legalább minden rendben van! És ilyen gyorsaságot! Reggel leadtam, és már kész is van!

Rozus, nagyon drága vagy, hihetetlenül meg tudnak hatni az ilyen segítségek, nem nagyon vagyok hozzászokva, nagyon szépen köszönöm! Ha a Sote lesz, mindenképpen megkérlek majd akkor, hogy had vegyem fel a kapcsolatot a barátnőddel, minden segítség jól fog jönni. A Schöpf-Méreiről pedig majd várom a beszámolód!

Tűzmanó, igen totálisan egyetértek a felháborodással, csak sajnos nem tudunk mit tenni. Így is, úgy is ki fogjuk köhögni az anyagiakat, akárhogy is legyen, és ezt tudja az állambácsi is. A kispénzű emberek majd még jobban fognak spórolni, és nem jut majd még annyi sem az esetleges nyaralásra, stb.

Neked is jó nagy a pocid? Én is csak november 2-re vagyok kiírva, de már akkora, mintha maholnap szülnék. Sokan kérdezik, hogy mikor jön a baba, és mikor mondom, ledöbbennek. Én meg néha elpityeredek, mert tudom, hogy valószínűleg a több magzatvíz miatt nagyobb. Vagyis képes vagyok magamba beszélni.
Te is dolgozol még? Én is, egészen szeptember 15-ig. Igen, nekünk tuti, hogy addig érdemes táppénzre menni, és utána Tgyás.

Bali, mit jelent az, hogy jobbra tart a fara? Ez jelent már ilyenkor is valamit? Hátha csak így érzi jól magát. Van még 2 hónapig, addig bármi történhet, lehet, hogy megfordul!

KépKép
titi_27

Én is nagyon sajnálom Macifülkét, hogy ilyen tortúrában van része. Szerintem ez nem Európa, hanem a Balkán…tegnap láttam a híradóban, hogy a veszprémi kórházban nincs elég gipsz, csak akkor gipszelnek, ha nagyon muszáj…

Titi!
Te sem vagy könnyű helyzetben, nagyon drukkolok nektek!!!

Csengő!
Akkor lehet, hogy a tied lesz a következő topik-baba? Nálunk a férjemnek van mitralis billentyű prolapsusa, de hát neki ugye nem kell szülnie

Edi78!
Én is vérszegény voltam eddig minden terhességem alatt, de a bogyók eddig mindig hatottak. Most nem tudom miért nem? Állítólag ha 90 alá megy a hemoglobin szint, akkor adagolják vénásan a vasat. Nekem most 104.

Sz_Kata!
A Nicsak ki beszél? nem ma este lesz a tv-ben? Mi is készülünk rá a fiúkkal :D

Jadey!
Az éjszakai vihar miatt az én nagyfiam is közöttünk kötött ki az ágyban. Érdekes, a kisebbik – aki lassan már középső lesz – meg se rezzent a dörgésre, villámlásra.
A húgodnak jobbulást kívánok!!

Bali78!
Örülök, hogy nincs gond az agykamrával!! Az én babám is faros, a 31. héten fordult meg, azóta is a fenekén csücsül. A dokim szerint ha 3600 g-nál kisebb lesz – az utsó UH becslése szerint – és a szülés nem a magzatvíz elfolyásával kezdődik, akkor szűljem meg farosan. Hát ezt nagyon nem szeretném. A nagyfiam 4000 , a kisebbik pedig 3800 g-al született, szerintem nem sok az esély arra, hogy Jázmin sokkal kisebb lesz. Azért szívesen beszélnék valakivel, aki szűlt már faros babát. Ha nagyobb, vagy elfolyik a magzatvíz, akkor császár. Én inkább a császárt választom, de leginkább azt szeretném, ha megfordulna. A sógornőmnek a 39. héten fordult meg a babája, egy másik ismerősömnek meg a szülőágyon! Szóval van remény! :D

Rolex!
Nekem is vannak megmagyarázhatatlan hangulatváltozásaim. :roll: Néha nem tudom mitől, csak egyszerűen olyan szomorúnak érzem magam. :( Sajnálom, hogy Fülitől is éppen most kell megválnod. Az én kutyámat 10 évvel ezelőtt – 12 éves volt és epilepsziás – kellett elaltatni, de két hétig zokogtam utána…a múlt héten is eszembe jutott, és újra sírva fakadtam…pedig nem vagyok ilyen érzékeny, csak hát a hormonok dolgoznak.

Ma megkérdeztem a kórházban, hogy van-e ventilátor a szülőszobán. A válasz az volt, hogy még jó, hogy nem klímát kérdeztem, mert az „természetesen” nincs, ventilátor is csak a folyosón van, de ha szépen megkérem őket, akkor talán beviszik… :shock: hát inkább viszem magammal a sajátunkat.
Képzeljétek, amikor mentem be a szülészet épületébe nyitva volt a szülőszoba ablaka, és valaki éppen szült…és hát nem fogta vissza magát, eléggé kiabált. :shock: Hirtelen kiment az erő mindkét lábamból…

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Macifülke
:cry: :cry: :cry: :cry:
Jobbulást a picurnak!

Rolex
Ez nem játék...
Kérd ki másik kardiológus véleményét is...

Jubi
Teológia :lol: ... én Refis voltam :lol: :lol: :lol:

Sz_kata
Ez főiskola függő... ha alapítványi a suli, akkor saját szabályokat használ...

Költségtérítés
Akkor nem kell fizetni, ha az adott tanév első napján TGYÁS, GYED, GYES-en van az ember... Ez van benne a felsőoktatrási törvényben... (anyától tudom... okt-főig. helyettes egy pesti főiskolán)
Vendég

Halihó!

Titi!
Köszi az infót Macifülkéről. Ez igaz, a Nyírőben nincs koraszülött ellátás. :? De így legalább a kis Soma jó kezekben van.

Livi!

Az, hogy "jobbra tart és faros" azt jelenti, hogy harántban fekszik? Gesztikém is felvett már minden lehetséges pózt, és most (ha minden igaz) már szépen befordult fejjel lefelé. Ő fejfekvéssel kezdte, aztán faros lett, utána haránt, és most legutóbb (majdnem 1 hónapja nézték utoljára) már fejfekvésű volt. Nagyon remélem, hogy azóta is úgy van! Mert mostanában nagyon mocorog... :roll: de olyan elnyúlósan. Remélem, hogy nem fordult vissza. Szóval még bármi lehet nálad is!

Rolex!
Jaj még szegény Fülike is, ez nem segít a hangulatodon, az biztos... Átérzem a bánatodat, nekem az előző cicám a kezeim között halt meg. Na erről ennyit...

Tűzmanó!
Jó hogy újra itt vagy. Hát igen, már én is közeledem a Nagy Találkozáshoz! :lol:

Jubi!

Szerinem ha a baba faros, tényleg ne kockáztasd a hüvelyi szülést. Lehet hogy ezzel most felháborodást keltek, de csak a saját véleményemet tudom írni, én biztos, hogy ragaszkodnék a császárhoz. Az hogy az uh milyen súlyúnak becsüli, nem mérvadó, hányszor láttuk már hogy pár mm mekkora eltérést okoz. Szóval én tuti hogy nem kockáztatnék. Szerintem ilyen esetben kérheted a császárt, a dokid nem tagadhatja meg.
De az igaz, hogy még van ideje befordulni! :wink:

Kép
mamy

Jubi!

Ahogy mondod, még van remény! :D Az első fiam is faros volt és a 38. héten fordult meg. De 3600gr volt és szerintem ő is minimum annyi... Háááát.... Meglátjuk... Mindenesetre izgi!

Mamy!

Nos a feje fent (a gyomromban) a feneke lent, de nem a helyén, hanem kicsit jobbra. A papíron ez van: " Medence végű, a far jobbra kitérve"
...de ahogy nézem a mozgását, agárkutya legyek a tajgán, ha értem, mit művel... :shock: :D

Livi

bali78

Livi!
Agárkutya :lol: a tajgán :lol: ez jó... :lol:
Hát hadd fetrengjen, ahogy akar, a lényeg, hogy időben megforduljon és helyes irányban akarjon kibújni mint ahogy a nagyfiad is.

Kép
mamy

Itt van a pontos szöveg:

Az állami felsőoktatási intézményekben költségtérítéses képzésben részt vevő, az adott félév első napján terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülő hallgató, aki alapképzésben, kiegészítő alapképzésben, szakirányú továbbképzésben vagy felsőfokú szakképzésben vesz részt, költségtérítés fizetésére nem kötelezhető. Az Oktatási Minisztériummal kötött külön megállapodás - amelyről minden esetben az intézmények tudnak felvilágosítást adni - alapján vonatkozik ez a rendelkezés az egyházi felsőoktatási intézményekbe, valamint a magán-, illetve alapítványi főiskolára jelentkezőkre. (A mentességre jogosultságot csak a sikeres felvételi után, a beiratkozáskor kell igazolni a felsőoktatási intézményben.) Nem vonatkozik ez a rendelkezés a katonai és rendészeti felsőoktatási intézményekben tanulókra.
Vendég

Sziasztok!

Jo sokat irtatok tegnap ota, de sajnos irni nem volt már erőm, mert tegnap sütöttem egy kis almás sütit. Na meg jol felidegesítettem magam. ugyanis legutóbb kb 1 hónapja voltam a védőnőnél, és akkor meg lett beszélve hogy menjek a rá következő héten is. El is mentem a legnagyobb kánikulában mert csak 14-15 oráig van. Errefel ki volt irva hogy nincs ott. :evil: Aztán tegnap megint rászántam magam, elmegyek, csak ott lesz. Hát persze hogy nem volt ott :!:
Nem igaz hogy azt az egy orát nem lehet ott lenni amikor kiirt időpont van. Pedig ideje lenne már hogy ujra megvizsgáljon. És persze egy hülye telefonszám sincsen kiirva, amin elérhetném.
na mindegy erről ennyit.

Cicák, kutyusok nagyon édik :) majd mi is akarunk, de hogy most jön a baba nem igen akarunk egyenlőre kutyust. Én sem hagynám a kutyával egyedül a babát, nagyon oda kell figyelni rá!
A férjem testvérééknél most féléves a baba, van nekik is kutya. Sokszor morog rá meg vicsorít, mi félünk is tőle, hogy egyszer majd vmi rossz dolog történik. De hát az a baj hogy az anyjának a kutya fontosabb :( Mindig ott van közel hozzá, én azért távol tartanám tőle, főleg hogy nem is szoptatta és még ráadásul koraszülött is volt.

Titi
Ne keseredj el ha azt mondják nagy a hasad. nekem is elég nagy, csak nekem azt mondják mindig hogy ikrek lesznek akkora. Odáig fajult a dolog hogy álmomban már kétszer is az volt hogy tényleg ikrek lettek, pedig az uh-n csak egy van. :!:

Rolex
Sztem is nézesd meg magad még valakivel, ugy biztosabb. Nem tudom hogy megkérdezhetem-e, de hogy jöttél rá hogy vmi baj van? mert nekem is nagyon sok gond volt a szívemmel tavaly ilyenkor, de azt mondták semmi bajom. Hát persze csak szenvedtem sokszor, a "semmitől". aztán az iriszdiagnosztikán nekem azt mondta az orvos, hogy lehet baj a szívbillenytyűvel. Hát nem tudom mi van, de kb nov. ota jobb. Légysz ird le mik a tünetei. köszi.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Hettie!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ezt ismerem! :evil: :evil: :evil:
Az első fiammal másztam át az utolsó hónapban (kétszer) térdig érő hóban (99-es hóhelyzet) a szomszéd faluba a védőnőhöz, igaz csak 2 km volt, de mikor megláttam a cetlit az ajtón.... :evil: :evil: Szerintem ez egyszerűen megalázó, isz ő tudja, hogy menni fogsz....
A különbség a két dolog között, hogy ma már 2006-ban megtehetné, hogy küld egy sms-t vagy csak megcsörget, hogy "te hülye, ne az ajtóban vedd már észre, hogy nem vagyok itt!"
Ha még összefutsz vele, adj oda neki 70 Ft-ot két sms-re :shock: :)

Livi

bali78

Sziasztok lányok!

Titi:
Ne idegeskedj,abban egyetértek a többiekkel hogy a baba az elsö és tényleg jobb talán egy olyan korházban szülni ahol esetleg azonnal el is tudják látni .Szorittok hogy minden rendben legyen.

Bujka:
Jo lenne egy használati az én lányomhoz is :D mert lassan falra mászok töle .Lehet eljött a tinédzser korszaka?Csak akkor érzi magát jol ha vásárolni vagyunk.:shock:A párom egyenessen már plázacicának hivja.

Viola:
Még egyben?
Rolex:
Ezek a hangulatváltozások biztossan hormonális eredetüek.Elöfordul hogy egyik pillanatrol a másikra sirnom kell aztán pár perc mulva madarat lehetne velem fogatni.

Macifülkánek kitartást ebben a nehéz idöszakban.Petinek jobbulást

A kis házikedvencek nagyon édesek.lányom el is mentette a képeket ha nem haragszotok meg érte :lol: .ugyanis megrögzött kutya-macska rajongo.Idén karácsonyra kutyát kért vagy kistesot hát ez utobbi lett belöle szerencsére.Amugy csak 2 mini aranyhörcsögünk van.

:
Hát az én védönénim éppen 5 héttel idösebb terhes mint én, és kb annyival fiatalabb is. Persze elsö babája és engem kérdezget hogy milyen a szülés stb..Aztán pedig adja a betanult tankönyves tanácsokat mit és hogyan tegyek.erre mondják hogy bagoly mondja verébnek?na mindegy de azért tényleg rendes. :D
Ne haragudjatok hogy nem irtam mindenkihez de még nem tudtam visszaolvasni annyi rentgeteget irtatok.Most nekiállok.:shock:
Vendég

Sziasztok!

Évi - húha, jó közel van már az időpont, nem? :) Olyan kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz a csaszis élményed, eddig csak jókat hallottam a SOTE-s csaszikról. Kaphatsz EDÁt vagy spinált a baleseted miatt?

(Képzeljétek, már kaptam is időpontot az SZTK ortopédiára, hétfőn megyek. R(h)osszabbra számítottam...)

Titi - a SOTE II-t csak ajánlani tudom, bár kiizárólag a fogadott orvosom miatt kerültem oda. N jól felszerelt kórház, emberbarát személyzet, elég gyors ügyintézés. (a szülésfelkészítős védőnő pld emlékezett rám, amikor összefutottunk a folyosón és kérdezgetett, hogy minden ok-e... tök jól esett :lol: )

Tehát van fogadott orvosom, nála születtem én is, imádom, bár nem olyan fiatal, de nagyon korrekt és maximálisan megbízom benne. Az általa ajánlott szülésznőt fogadtam fel, tüneményes, kedves, minden CTG után fel szoktam menni hozzá, megnézi ő is az eredményeket, beszélgetünk...
Ha bármi gond van, vagy megindul a szülés, a szülésznőt kell hívnom és ő értesíti a dokimat, így állapodtunk meg.

Raktam fel anno képeket a szülőszobáról, szerintem nagyon tuti az is - mint egy wellness-száló apartmanja :lol: Olyan megnyugató, igényes, szép - ahhoz képest, amit a Szülőszoba műsorban láttam egy-egy kórházban - ég és föld. :)

Infrastrukturálisan az sem elhanyagolható, hogy van parkolóhely a klinika előtt, sőt, bent is, a klinika területén, tök ingyen! elég sok idegeskedéstől kiméli meg magát (és később a látogatóit) az ember ezáltal.
(Évekig jártam a SOTE I-re, mindig kaptam a parkolási büntetéseket és merő ideg voltam, hogy lesz-e hely, nem lesznek-e százezren a rendelésen - itt valahogy nincsenek olyan sokan, nincs az a gyerekgyár-feeling.)

Remélem, segíthettem!

puszi Nektek!
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Bali
Hát az a 2 km nem semmi :!: Én nem is tudom mit csináltam volna, de az biztos hogy elsírtam volna magam kínomban, és legközelebb megmondtam volna a védőnőnek, hogy ezt azért nem kellett volna! Legalább tényleg egy sms, vagy valami!

Tina
Ez a helyzet a védőnővel vicces. :lol: Ő ad neked tanácsot, annak aki már tapasztalt, meg ő is tanácsot kér tőled.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?