Új privát üzeneted érkezett!

Hali Szirom!

Itt vagyok :) Zsoltika alszik, és megérkezett hozzánk anyósom :)

Én is mindig aggódok, ha nem velem van Zsoltika. Mondjuk ők ketten Apájával nem nagyon szoktak elmenni, meg azt is tudom, hogy Zsolti extra nagyon figyel. Inkább anyukám esetében izgulok, ha ő viszi játszóra Zsoltikát, bár még sosem történt semmi baj...

Amúgy jó a centid! :)

Voltunk védőnőnél, adtam neki pisimintát, és cukor van a vizeletben! De nem aggódott miatta, lehet hogy nekem sem kéne? Beírta a kiskönyvembe. Meg fehérvérsejt is van (nem fehérje!!!). Ez meg a bakt. miatt. A vérnyomásom kritikán aluli, vagyis mértéken aluli: 99/58!!! Jó hogy el nem aludtam :D

Más most nem jut eszembe. Ja, de mégis: SZIROM, kellenének lassan a kazik! Beadná a párod, vagy ha ő nem jár erre, az sem gond, tényleg jó lenne menni hozzátok, és akkor átvenném :)

Rita,
jól vagytok???

Márti,
te is jó régen jelentkeztél!

pgaboka

Gabi!

Ki vannak a kazik készítve azóta is :oops: Ha hazajön az uram, megbeszélem vele, jó?

A vérnyomásod jó alacsony, hallod-e :shock: Nekem is szokott lent lenni néha, de babásan sose volt ezzel gond. Baba nélkül 90/60 a rekordom. De akkor minden hirtelen mozdulattól, fénytől, hasonlóktól megszédültem.

A centim nekem is tecc, szép hazai gyártmány :lol:

Nem hiszed el, mennyire unom már a melót. Furi, hogy egyedül vagyok, és most ezt kihasználva olyan jó lenne kertészkedni vagy böngészni a neten vagy olvasni vagy semmit se csinálni, erre melóznom kell ezerrel. De még mindig csak félgőzzel megy, nem tudok begyorsulni.

Még azt akartam írni, hogy a hőm egy picit biztatóbb, esett egy tizedet, és ha ezután felmenne egy pár tizedet, az tökéletes lenne. De azért érdekes, hogy a 19. napon vagyok, és még nem volt peteérésem... :roll: Lehet, hogy eddig teljesen rosszul mértük fel, hogy melyikek a legfontosabb napok. Mondjuk az előző hóban rendesen középen volt a pé. Hát, érdekes dolgok ezek :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Rita, én is aggódom most már! Hahó!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,
en is kicsit aggodom Rita miatt, miert nem jelentkezik.

Köszi szepen a dicsereteket, ha azert van mit ledolgoznom. De azert dagadt a majam a sok szep szotol! Nagyon köszi!
Gabi, a lakas nem sötet, csak egy fal ilyen szinü, na meg a fenykepezögeppel sem lehet ugy visszaadni az egeszet. Talan a hatterfeny miatt lettek sötetek a kepek, amugy tök vilagos van.
A zsufoltsagot meg nem szeressük :D .

Szirom, megertelek, en is rosszul vagyok, mikor olyankor kell valamit dolgoznom, mikor tulajdonkeppen magammal is foglalkozhatnek mert nincsenek otthon a fiuk. De hat ez van. Majd csak megcsinalod!
A pe-t meg ne nezegesd, hallod, hanem hajra!!!! :lol: :lol: :lol:

Gabi, a cukor miatt ne aggodj, nem lesz semmi baj! Nekem minden nap haromszor mericskelnem kellett a cukromat, plusz cukorbeteg dieta vegig. Szoval nalam is minden összejött a terhesseg alatt, de azetn kb a 32.-ik het körül feladtam, mert hülyesegnek tartottam az egeszet, nem vagyok en cukorbeteg, csak terhessegi cukorintoleranciam volt, nem is terhessegi cukor, akkor meg minek a nagy felhajtas? Nem is volt semmi gond, mikor azert szuroproba szerint megmertem neha. Szoval ne aggodj, mar ugyis mindjart itt a vege!

Na megyek, mert keszülünk egy kicsit kifele Abellel.

Majd este benezek, Szirom, jo munkat! Vegezz hamar!

Motiot
motiot

Na most meg csak en vagyok egyedül?
Többiek???

Motiot
motiot

Hahó!

Még dolgozom :( Az uram fürdet épp, nincs képem netezni, csak azt akarom mondani, hogy Ritával sms-eztem. Minden oksi velük, csak sűrű hete van. Holnap jön, azt ígérte.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
hajrá meló! Majdcsak meglesz :) Nekem most nagyon jó kis délutánom volt, anyós elvitte Zsoltikát :D Tornáztam meg a konyhát raktam rendbe. Na de ezzel nem vagy kisegítve...
Ritáról köszi az infót!
Kazikat ismét köszönöm, de csak akkor hozza el az urad, ha tényleg nem gond! Oké???
Nekem meg semmi gondom a vérnyomással. Abszolút jól vagyok, soha jobban :) Amúgy is ilyen alacsony szokott lenni, meg nem is ájuldozok, vagy ilyesmi. Legközelebb bedobok egy kávét mérés előtt :D

Motiot,
igen, a fényképező nem pont azt adja vissza, amilyen a valóság. Ezen sokszor bosszankodok, amikor én a tükörben karcsúnak látom magam, a fotókon meg nem kimondottan :? De tényleg nagyon klassz lett a lakás! Gratula!
Nem is tudtam, hogy gondok voltak a cukroddal. Remélem, nálam sincs komoly gond... Mindenesetre jól érzem magam.

Képzeljétek, ma ugye anyós vitte Zsoltikát a játszóra, és az egyik anyuka megkérdezte tőle, hogy mi a helyzet, megszületett-e a kistesó :D Biztos azt hitte, hogy én már a kórházban babázok :D Pedig azért ezt a hónapot ki kellene húzni!

Jó éjt csajok!

pgaboka

Végeztem :roll:

Gabi! A kazik nem jelentenek gondot, ha én nem felejtem el odaadni, ő nem felejti el bevinni, nem felejt el megállni nálatok és így tovább :wink: Majd olyankor adom oda neki, amikor épp a környéken jár, és akkor nem lesz lelkifurid se :wink: Tényleg szívesen elviszi, ha belefér az idejébe, és majd úgy csináljuk, hogy beleférjen. Rendes pasas, no :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hahó!

Én zártam a bótot és én is nyitok :lol:

Tegnap nem nagyon volt időm írni, úgyhogy most gyorsan leírom, hogy úgy örülök, hogy a két srácomnak tök jól sikerült együtt a napja. Az uram ügyintézni és rokonokhoz vitte magával Miksát, reggel 10-től kb. este 6-ig voltak távol, mentek a városban 170 km-t, de szerencsére sok helyen meg kellett állni. Miksa szinte mindenkivel barátságos volt és dumcsizott, még a kocsiban sem állt be a szája (időnként hallottam telefonon át :wink: "Óóó, papa egy Opel, egy Opel, ügyesen észrevettem. Jó, Miksa, de ülj vissza. Csak kikandikáltam, papa, ügyesen kikandikáltam az ablakon" :lol: És nagyjából így a végteleneségig. Begyűjtött egy halom ajándékot, például egy óriási strandlabdát, majd lefotózom, ha ma fölfújtuk. Az uram végtelenül büszkén vitte magával, és könnyű dolga is volt, mert a büdös kölök tegnap olyan kiegyensúlyozott volt, mint a sicc. Mondjuk tegnapelőtt is csak a viharig tartott a hiszti. Kellenek a kölyöknek ilyen napok, mi tagadás. Engem is meg lehet unni :wink: és hát tényleg meg is un néha. Este a papa is fürdette, meg ő is mesélt neki. Ez nálunk ritka, bár lehet, hogy néha szorgalmazni fogom. Szóval ha nem kellett volna dolgoznom, akkor tökéletes nap lett volna :lol:

Kajákkal úgy vagyok, hogy igyekszem figyelni, de amikor olyan dolgok történnek velem, mint tegnap :lol: : hazajöttek a srácok, és elmentünk itt a közelben egy büfébe kajálni. Sokat járunk oda. Naszóval kértem fél adag cigánypecsenyét szalonna nélkül, görög salátával. Erre kaptam egész adagot krumplival, hozzá még egy nagy tál saláta külön :lol: Meghívtunk rá még egy embert, pontosabban egy ismerős nőt, aki épp ott volt, akkora adagot kaptam :lol: Egyébként nem jellemzőek az ilyen tévedések :lol:

Motiot! Hát, úgy tűnik, nem árt, ha a pét nézegetem, mert ez így elég cifra :wink: Mára még lejjebb ment a hőm, innen már csak felfelé ugorhat, azt hiszem :roll: A hajrával nincs gond, emiatt ne aggódj :wink:
Cukor: húú, azért az nem semmi, hogy abba merted hagyni egyedül. Én tök parás vagyok ilyenekben. De az a lényeg, hogy minden rendben volt.

Többiek, hahó!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
köszi! Örülök, hogy Miksa ilyen ügyi volt tegnap :) Tényleg kell neki is egy kis változatosság! Az esti fürdetést meg kimondottan jó a Papára bízni, ha otthon van :) Nálunk is Zsolti fürdet :D
Hú, ez a cigánypecsenye remekül hangzik!!!

Én ma kendőtanfolyamra megyek Máriaremetére :? Tulajdonképpen légvonalban nincs is olyan messze, de mégis sokat kell majd ma utaznom. Aztán meg vár a fogorvos! Úgyhogy estig nem leszek itthon, és lehet, hogy nem is jövök ma már, ha nagyon megkínoz a doki :(

pgaboka

Sziasztok!

Gabi! Majd mesélj a tanfolyamról!
Az klassz lehet, hogy a papa fürdet! Bár mindig nem szeretném átadni ezt a szép feladatot, mert azért tök jó tud lenni az esti fürdés és a mese, de néha felüdülés kihagyni :wink: Meg nagyon aranyosak is voltak :D Csak sokszor az uram épphogy hazaér fürdésig, és olyankor legtöbbször alig él, megkapja a kajáját és a sörét, és akkor nincs szívem elküldeni fürdetni :wink:

Bár ma például ő hozza a vacsit, mert véletlenül bezárt minket :lol: Elvitte mindkét kulcsot, és ez akkor derült ki, amikor indultunk a boltba. Úgyhogy maradtunk, ebédet megoldottam, de a vacsit bevállalta. A főzéshez ugyanis kellett volna venni egy-két dolgot. A szomszéd bácsi azt mondta, hogy a középkorban is így csinálták, csak akkor még erényövet adtak az asszonyra :lol:

Rita! Azt ígérted, hogy ma jössz! Már nagyon várunk :wink:

Motiot? És Beszti meg a többiek?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Itt vagyok, köszönöm hogy kerestetek! :)

Ettől a héttől itthon van Zsolt, és annyi minden elintéznivalónk volt, hogy nem tudtam jönni...

Meg múlt héten Maja szememre vetette, hogy mindig a számítógép előtt ülök :oops: (ez azért nem igaz...), úgyhogy most csak akkor kapcsolom be, vagy legalábbis akkor írok, ha alszanak.

Még régebben szó volt a munkáról:
Ezt már lehet, hogy mondtam, akkor bocsánat! :oops:
Hát szerintem a legrosszabb helyzetben vagyok, mert nekem nincs hová visszamennem, mivel az egyetem közben született Maja, és sehol nem dolgoztam még.
Épp a múltkor gondolkodtam rajta, hogy 31 éve csak eltartatom magam... :? Hülye érzés...
Na de remélem, hogy ez a logopédia diploma - ha meglesz egyszer - ad majd olyan munkalehetőséget, amivel a gyerekek mellett is élni tudok, és még pénzt is hoz a házhoz...
Meglátjuk, mindenesetre motivációnak nem lesz rossz... :shock:

Gabi, milyen volt a tanfolyás??
Fogaid?
Nekem is volt gombám Adél alatt, nem volt kellemes enyhén szólva... :? De helyrehozták, a streptococcus meg nagyon általános terhesség alatt, úgy tudom. Meg azt is hallottam, hogy van ahol szűrik, máshol nem, de nincs is sok értelme, mert a tenyésztés után is simán megjelenhet. Amikor Adél született elfelejtettek nekem injekciót adni (szerintem csak injekciót adnak, nem infúziót!), ezért Adél ötnapos koráig antibiotikumot kapott... :?
Vérnyomásod vicces!!! Zsolt ilyen, mindig 100 körül van a felső értéke. :lol: Nem egy ideges ember :D

Motiot, nagyon klassz a lakásotok, nekem is az tetszik benne, hogy jó levegős! Az új ágyra meg a festményre pedig kíváncsiak vagyunk, ugye, többiek?? :)
Te meg olyan szép vagy, csinos, az avatar képedhez képest meg felnőtt! Jó értelemben ám! :lol: . Azon olyan vagy, mintha az öcséd lenne a kezedben, hány éves is vagy tulajdonképpen??? :D

Szóval a szomszéd egy marha, legközelebb vigyél magaddal, akkor majd tudja, ki az elhízott, nem beszél neked hülyeségeket! :D

Apropó: Kilókkal hogy állsz? Bár, mondom, a képed alapján ne fogyózz, hanem örülj! :)

Jaj, és mi a vérvétel eredménye, tudod már? Adhadsz csontvelőt?
Egy hős vagy!!! Én még a véradásig sem jutottam el, pedig a családomban többen is rendszeresen adnak vért.

Szirom: Hőd???
(Én ma nagyon szomorú vagyok: Nem lesz áprilisi babánk... Tegnap elmentünk Székesfehérvárra, mert véletlenül találtam a babaszobán egy olyan kocsit, amit nagyon szerettem volna, nagyon olcsón. Megvettük, én hülye meg már beleképzeltem a kis negyediket...Most levittem a pincébe... Szomorú vagyok nagyon...)
Na de ahogy téged biztattalak, most magamnak is azt mondom: Majd ha megszületik, meglátjuk, kire is kellett ennyit várni!
Ti meg úgyis tutira mentek, a jósnő már beharangozta a babát, igaz? :wink:
Ha a fiúk ilyen jól érezték magukat együtt, ne restelld néha lepasszolni Miksát az apukájának akkor sem, ha nem kell éppen dolgoznod! :) Az is Bükfürdő-érzés, ha elolvasol egy újságot egyben, kicsit lógatod a lábad... Nem bűn az szerintem! Meg kell is a lazítás, ahhoz, hogy a kis kettes számú jöhessen! :wink:
Ma én is ezt tettem, szorozva hárommal, ugye, és tök jó kipucolni a lakást, olyan tisztára, ami velük egy hét alatt sem menne... Kép Kép Kép
Miksa vicces lehet a dumájával, én is olyan jókat nevetek sokszor a gyerekeken!
Egy Bernát-duma: "Anya, én most majdnem elájultam! Teljesen meg volt rémülve az eszem!" :)

Most megyek, mert még romos a lakás, meg éhes is vagyok, de még bekukkantok, gyertek!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Hahó!

Rita! De jó, hogy jöttél!

Sajnálom, hogy nincs pocilakótok :( Olyan vacak ez, amikor az ember úgy várja, és valamiért nem és nem. Én Miksa előtt kb. olyan fél évig nem aggódtam, de aztán már sírtam minden hónapban. Nem volt zokogás, meg hiszti, csak mérhetetlen szomorúság meg néhány könnycsepp. Namindegy. Most még nem tartok itt, de már nagyon szeretném. Milyen kocsit vettetek egyébként?

Hőmet átküldöm neked priviben, ha érdekel. Meg az előző havit is, azon simán ott a pé, bár azt nem mértem az elejétől. Nem teszem föl ide őket, mert be vannak ikszelve a huncutkodások is, azt meg nem akarom megosztani a fél világgal :oops: :wink: Mindenesetre informatív a dolog, örülök, hogy elkezdtem.

Strepto: én úgy emlékszem, a mama infúziót kap szüléskor, a baba pedig szurit.

No, húzok kicsit elpakolni a konyhába, mert aztán jön az uram, és megkérdezi, hogy mit csináltunk egész nap itthon :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Köszi Szirom, nagyon kedves vagy!

Válaszolok majd mingyár' privóban, mert van egy-két kérdésem, ha nem baj...

Peg Perego Venezia. Nagyon örülök neki, vagyis örültem tegnap, jó kocsi nagyon. Azt tudja, ami nekem kell. Könnyű, de vízszintes, fel tud rá állni Adél, ha elfárad, és nem lesz még addigra gimnazista... :(
De majd teszek róla képet, és mondom, nagyon olcsó volt. 40-50 között láttam eddig, ez meg 25 volt. Csak legyen lakója egyszer!

Na, nem nyavalygok, van már három, meg van egy újabb hónapom a kezdősúlyom csökkentésére. Mindennek van jó oldala, ugye... :wink:

még jövök!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Hahó!

Később tudok írni, most csak annyit akartam, hogy: Rita! Nem jött privi!

Puszka mindenkinek! :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Itt vagyok :) Nem semmi menet volt a tegnapi napom... Na de hogy az elején kezdjem:

Rita,
hali! Gratula az új babakocsihoz! :) Sajnálom viszont, hogy ebben a hónapban nem jött össze, de fel a fejjel! Te is nézegeted a hődet, ahogy Szirom?
Nekünk is PP Veneziánk van :) Mi ugyan újonnan vettük, de hát ugye Zsoltika is használta, most is jó lesz... Tudod, egyszer kérdeztem, hogy vajon rakható-e rá mózes, és Te linkelted be nekem a babaszobás Navettát. Sajnos viszont az nem illeszthető a Veneziára :( Plikora mondjuk igen. De az meg nem dönthető vizszintesig... Amúgy a Veneziát én is nagyon-nagyon szeretem, szuper jó kocsi.
Képet tegyél fel róla, kiváncsi vagyok nagyon!
Munka: hát ez nem nagyon jó. De a logopédus diploma szerintem nagoyn jó lesz! AMúgy én sem sokat dolgoztam, egyetem után 2,5 évig, és slussz. Bankba meg nem nagyon mennék vissza, mert nincs 6 órás munka :( A fiókok reggel 8-tól délután 5-6-ig vannak nyitva, gondolhatod mikorra érnék haza munka után... :( Pedig Zsoltika előtt fiókban dolgoztam. Ettől mostanában már a sok bankrablás is elriaszt :(

Gomba: hát igazából nekem semmi tünetet nem okozott. A strepto tényleg sokunknak van :( És igaz, van ahol nem szűrik! Pedig kéne, és már én is sokmindent olvastam: hogy nem csak a hüvelyváladékban van jelen, de a vizeletben is, és akkor ugyanúgy fertőződhet a baba a szüléskor! Én bizti infúzióban kaptam, mégpedig az oxitocyn mellé. Zsoltika nem kapott ab-t, mert nála nem tenyészett ki szerencsére :)
Az én orvosom nagyon lelkiismeretes strepto-ügyben, ezt a kórházban is hallottam róla, a szülésznők mondták.

Szirom,
hát, nálunk ez már hagyomány, hogy Apa fürdeti Zsoltikát. Bár tegnap, hogy egész nap alig látott a gyermekem, engem akart mindenáron :D Na meg néha nagy kegyesen a mamát is engedi (anyósom itt van ugye nálunk).
Szirom, Te is hordoztad Miksát! Neked milyen kendőd volt? Már piciként is hordoztad? Te jártál tanfolyamra?

Mesélek a tanfolyamról :) Először is írtó messze van!!! Na de nem ez a lényeg, bár mire odaértem, és felcaplattam a hegyre, bizony lefáradtam. A tanfolyamot tartó csaj is terhes, kb. akkora a pocija, mint nekem :) Elmondta, hogy miért jó a hordozás az anyának-babának fizikailag és lelkileg. És hogy a baba csípőjének is nagyon jót tesz, de csak ha helyesen van megkötve és behelyezve a baba! Ezért nagyon jó, hogy jártam ott, mert magamtól nem így csináltam volna...
Többféle technikát megmutatott, nekem a legjobban az elöl keresztezős (X) alakban megkötött tetszik, ehhez jó hosszú kendőre van szükség. A baba már 1 napos kortól hordozható így! És hihetetlen volt számomra, hogy tényleg nagyon stabil a kendő, nem esik le, és teljesen biztonságosan fogja a babát. Persze nem igazival gyakoroltunk :D De volt ott "gyakorló baba", súlyra és méretre akkora, mint egy néhány hetes picibaba, és még a keze-lába-feje is úgy mozgott, mint egy kisbabának, tehát élethű volt a dolog.
Ami még szuper: a kendő, amivel gyakoroltunk. Csak nagyon-nagyon drága :( Úgyhogy valszeg nem ilyet veszünk, hiába biopamut meg minden, de tényleg sokallom az árát.
Kaptunk leírásokat és rajzokat a megkötési technikákkal.

Ha bárkit érdekel infó a tanfolyamról, kendőről, szívesen írok, na meg a megkötési technikákat én is mail-ben kaptam, azt is tovább tudom küldeni.

Én tuti fogom hordozni a kicsit, bár Zsolti nagyon szkeptikus, nem bírja elképzelni, hogy ez stabil meg jó. De majd meglátja :D Amúgy apukák is voltak ám a tanfolyamon, ők is gyakorolták a felkötést, hiszen ők is hordozhatnak, sőt! Úgyhogy jó volt nagyon.

Tanfolyam után futottam a fogorvoshoz. Többek közt azért mentem, mert már régen voltam :oops: Meg pár hete az egyik rágófogamból letört egy pici darab, azt kellett megjavítani. És volt egy lyukas fogam, amit több mint fél éve tömött be sajnos egy másik fogorvos, és bizony elrontotta, maradt még lyuk a fogban, roppant kellemetlen volt. Na ezt kellett helyrehozni, szép kis menet volt! Kaptam fájdalomcsillapítót is.

Hazafelé bőrig áztam, hiába volt esernyőm, de úgy ömlött az eső, hogy totál vizes lettem. Mikorra meg elmúlt az érzéstelenítő hatása, elkezdett fájni a tömött fogam :( Úgyhogy estére teljesen kimerültem.

Ráadásul elkezdett fájdogálni a hasam, biztosan a sok jövés-menéstől, de majdhogynem szabályos fájásaim lettek! Nem is bírtam elaludni, csak jóval éjfél után, mert a hasam is fájt meg a fogam is. Úgyhogy ma pihenek, amennyit csak bírok, nehogy baj legyen :(

Most meg hordozókendős topicokat meg oldalakat nézegetek :) Amíg van egy kis nyugalom itthon :)

Jó hétvégét mindenkinek!!!

pgaboka

Hahó!

No, itt vagyok, gyermek pihenőben, bár még hallom, hogy dumál. Ebédre két pofára ette a gombapörköltet nokedlival :wink: (én nokedli nélkül :wink: ) Tudom, hogy nehezen emészthető kaja, de imádja a gombát, úgyhogy ha nem is sűrűn, de kap azért.

Gabi! Vigyázz magadra, nehogy túlerőltesd magad! Most, hogy itt van anyósod, inkább pihenj!
Hordozó: én egész picinek nem nagyon hordoztam Miksát, mert a mi hordozónkban (Premaxx) 0-5 hónapos korig fektetve lehetett csak vinni, és azt nem mindig szerette. Azt hiszem az volt a gondja, hogy nem látott ki belőle jól. De azért mentünk úgy is sétálni. 5 hónapos kortól viszont aztán ezerrel hordoztam, oldalsó csipőtartásban, imádta. Odabújni is szeretett meg nézelődni is :D Szerintem úgy láttad is, amikor a Brendonban taliztunk. Most tavasszal adtam kölcsön a hordozót az uncsitesónak, de kicsit hiányzik azért. Miksának is, néha kérné. Ha nincs hordozó, akkor is általában csípőn viszem egyébként most is :lol:
összességében jó dolog a hordozó, a kendő meg a hasonlók, de azért babakocsi helyett szerintem nem működik. Csak úgy sétálgatni még oké, de ha már van egy táskád, főleg ha cucokkal, akkor nem. Szóval vásárlás = babakocsi.
Mennyi az a kendő, amit megnéztél? Nagyon drága?

Rita! A helyedben én már nem aggódnék a súlyomon, tök jól nézel ki! Nem duma, komoly!

Aha, akkor tudom melyik az a kocsi, főleg, hogy Gabiéké is olyan. De azért tegyél róla képet, jó? :lol: Gabiékéra azért emlékszem különösen, mert épp olyan mintája van, mint Miksa pihenőszékének :lol: Nekünk Peg Peregóból még etetőszékünk van, a Prima pappa, és hát az zseniális. Most is használjuk, még étterembe is visszük, és akkor nyugton van. Egyébként elszaladgál vagy egy halom helyen nem éri föl a széket. Néhány étteremben van ugyan gyerekszék, de tisztelet a kivételnek, vagy borulósak, vagy nincs bennük öv (Miksa kihajolós, felállós stb...) vagy kényelmetlenek. Eddig egyedül a mekis szék tetszett neki, meg nekem is, mert biztonságos. No, jól elkanyarodtam :)

Én úgy utálom ezt a hideget, esőt, mondtam már? Egy jó volt benne, ma gumicsizmában jött Miksa boltba, és hát minden pocsolyán háromszor ment csak át :lol: :roll:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hahó!

Én is eltűntem egy kicsit, de most nem is olvastam.
Elmentünk Németországba, de vissza is jöttünk dolgunkvégezetlenül :(. Pedig majdnem Stuttgartig elmentünk, el akartuk vinni a gyerekeket a Legolandba. Két éjszaka + két nap Legolandozás. (Egész nyáron nem voltak sehol, csak "élvezhették" a felújítást, még a nagy melegben is, szóval gondoltuk ez most beleférne 8) .)
Szerdán mentünk, akkor még egész jó idő volt, legalábbis nem sok eső, és némi napocska is. A nagy hőség amúgy sem jó ehhez. De tegnap úgy szakadt az eső, hogy nem maradtunk, nem tudtunk volna semmit csinálni a Legolandban. :cry:
Szerencsére így csak 1 éjszakát használtunk el, a másikat felhasználhatjuk, ill. a 2 nap Legoland se veszett el. Úgyhogy bármikor tudunk menni, csak 1 éjszakát kell fizetni, meg az utiköltséget. Ami persze nem kevés :? , de még mindig jobb, mintha minden veszett volna. Hazafelé szinte végig esett az az eső, a teljes németországi szakaszon szakadt :( , de később is esett. Én vezettem, és a végén már csak az kértem, hogy legalább M.O-n ne a teljes szakaszon essen, mert eső + este + fáradtság nem túl jó kombináció.
Ráadásul úgy lógtunk ki, mert indulás előtt megnézte a párom Nátán útlevelét (mindenkiét), és az övé júl. 26-án lejárt... :? Még jó, hogy a határon nem nézték meg alaposan őket. :) Mindenesetre ma gyorsan elmentünk a központi okmányirodába és sürgősségivel kedden meglesz :D , így ha akarunk menni, akkor már lesz neki érvényes is...
Ja, és az is látszik, hogy Hannának szerencsére nem gond az autózás, továbbra sem tudom, mi volt a gond múltkor, simán bírta a majd 2000 km utat oda-vissza.
Még egy magunkról (már így is sok vagyok): az UH-n a múlt héten rendben volt, bár a doki ráírta, hogy nem csináltattam AFP-t (védi magát :D :D ), de azért az is rajta volt, hogy "durva fejlődési rendellenesség nem látható". Mi is láttuk a baba mindenét, nagyon szép, és teljesen korának megfelelő méretekkel rendelkezik (20+1-en voltunk, és a gép 20+2-nek írta az adatait, egyet 20+6-nak).

Gabi!

Strepto, gomba :(:(. Nekem még csak az elején vettek kenetet, de akkor minden rendben volt.
Cukor a pisisben: szerintem azért kéne figyelni rá. :? Mindenképpen említsd meg a dokidnak legközelebb. Ha jól tudom, akkor a terhességi cukornak van iylen tünete, nem? A cukorszinteddel nem volt gond korábban, vagy a mostani vizsgálatoknál? Cukor, fehérje, és magas vérnyomás pedig toxémiás tünet, de ezek szerint neked azért nem kell aggódni. :D
Ágy: jó, hogy mindenkinek ugyanolyan van! Nekünk is, az állatmintás. Lehet, hogy csak ezt lehet kapni??? :shock: :shock:
Mondjuk én elégedett is vagyok a gyártóval, mert nagyon segítőkész volt. A boltokban azt mondták (Brendon, RS), hogy csak egyfajtát lehet kapni, és nem lehet egyedit rendelni (nekünk nem jobbos kellett, hanem balos, és ráadásul a hely miatt pár centivel kisebb (Beninek is ilyen ágya van, azért akartunk Nátánnak uyganolyat, de az eredeti méretben nem fért vonla el)). De legalább a Brendonban megadták a gyártó nevét, és így sikerült velük felvenni a kapcsolatot, és nagyon készségesek voltak, :D hogy persze, természetesen legyártják, és még Pestre is felhozzák (talán nyíregyházi cég volt).
Milyen kendő volt (típusra)? Én szívesen beruházok drágább dolgokra, ha azok tényleg jók, mert azt mindig tovább lehet használni, és esetleg utána még el is lehet ajándékozni, anélkül, hogy lestrapáltat adna tovább az ember (amit nem is tennék). Ugye pl. a babakocsink elég sok volt (főleg teljesen felszerelve), de már a 3. gyereket fogja kiszolgálni.
Egyébként a hordozás tényleg stabil és jó :D (ha jól fel van kötve), és az sem hátrány, hogy a nagyobb gyereket (aki még nálatok sem túl nagy) is lehet terelgetni, marad szabad kezed, házimunkát végezhetsz, stb. Én nagyon hordozáspárti vagyok.
És sajnos nálunk sokszor nem működő dolog a babakocsi, mert akkor mindenre van kezem, csak a tesót nem tudom fogni. De pl. bevásárlásnál sem tudok egyszerre kocsit tolni és bevásárlókocsizni vagy kosarazni. Viszont kendővel szuperül megoldható. Igaz, nem elsősorban újszülöttként, nálunk akkor legtöbbször a babaülés volt forgalomban (ugye én már eddig sem tudtam vásárolni autó nélkül, mert olyan bolt nincs a közelünkben, ahova érdemes elmenni, így marad az autókázás), hanem ha az már nem jó, de még bőven nem önjáró.

Szirom!

Igen, ezek a frontok megviselik a gyerkőcöket.
És a cikluszhosszaid?? Talán írtam, hogy nekünk Hanna talán a 24. nap körül készült, én abban a hónapban már le is tettem róla. Egyébként is igaz, hogy nekem hosszabb ciklusaim vannak (pontosabban 28 és 54 között változó, szóval nálam bármi lehet), emiatt tuti később van pé-m. Most is a 19-20. nap körül lehetett.
Erényöv! :lol: :lol:
Szerintem azért manapság már jobban járnak, ha hagynak kulcsot, és meleg vacsi várja őket. Ugyanis nincs nagy konyha és szolgaszemélyzet! :D

Motiot!

Hát nálatok tényleg nincs zsufi. Bezzeg nálunk! Egyszer szeretném, ha nálunk is ilyen jó tágas lenne minden!

Rita!

Eltartatás: ez hülyeség. Számoljátok csak egyszer össze, mennyibe kerülne minde, amit csinálsz, ha ezért bejárónőt, bébiszittert, stb. kellene fizetni.
Persze fizikailag engem is el kell tartani, ugyanakkor nagyon meglátszik mindenen, ha én itthon nem csinálok semmit...
Igaz, ma még egészen jó pénzt kapok, de szeptembertől újra GYES... :? Na, az azért vicc, nem is tudom, mit lehet arra mondani, amit az embernek adnak gyereknevelésért... (és az még szintén vicc, hogy ugyanannyi a főállású anyasági, ami ugye elvileg akkor járhat, ha már 3 gyerek is van). Mindegy, ez van, csak adja Isten, hogy a párom bírja viselnia ráeső anyagi terheket! :D
Baba: sajnálom, hogy még nincs pocakbaba. :cry: De lesz!!! :lol: Nálunk átlag 4-5 hónap alatt "készülnek el", de én már nem aggódom. Pedig Beni után azt hittem, hogy majd minden gyerek pikk-pakk (ő elsőre beköltözött), aztán Nátán erre rácáfolt, neki kellett 13 ciklus. Hanna és a mostani bébike pedig 4-5 ciklus alatt költözött be, aktív közreműködés (és eltalált pé idő) mellett is.
Nekünk is Peg Perego van, csak nekem az Atlantico fajta. Én nagyon szeretem. Még Nátánnál vettük (Hannánál a Navettát vettük hozzá), de most is jó lesz, teljesen jó állapotú. Ugyan ez nem fektetehető vízszintesig, viszont rá lehet tenni a hordozót és a Navettát is. És a Navetta meg ugye szuper mózes.

KépKép
KépKépKép
beszti

Hahó!

Csak gyorsan beugrottam elújságolni, hogy nagyon boldog vagyok, mert ma az uram nem megy be éjszakára dolgozni, hanem itthon marad :lol: Kivett egy nap szabit, vett pácolt húst, grillezünk egyet és tök jó lesz :lol:

Beszti! Örülök, hogy jöttél! Nem semmi, hogy ennyit autóztatok! Én nem szerettem babásan vezetni, sokkal bambább voltam, mint egyébként. Minden elismerésem a tiéd, a tiétek. Az időt pedig a fene vigye el :evil:

Hordozás: Több gyerekkel megint más, azt a helyzetet csak elképzelni tudom, de igazából nem éltem át. Amit én akartam mondani, azt talán túl egyszerűen fogalmaztam. Tehát ahhoz, hogy itt elsétáljak a boltba, ami nagyjából 7-800 méterre van, tök jó volt. De ha már kicsit többet vettem, mondjuk a kiló kenyéren, tejen kívül egy-két súlyosabb akármi, akkor már nehéz volt vinni Miksát a hordozóban és közben cipelni a szatyrot. Ő odabújós, de azért tudott izegni-mozogni abban is, úgyhogy leizzadtam néhányszor. És vittem 12-13 kilósan is, főleg télen, amikor hó volt és jég, vagy sár vagy fagyott sár, azért itt kemény tud lenni a földút. Úgy általában azért nagyon szerettük. De egyszerűbb volt eltolni a bevásárlóhálós babakocsival őt a boltba, ha több cuccot kellett cipelni vagy úgy nem egészen 2 éves kora óta gyalog vinni. Nálunk egyébként ideális a bolt, mert van egy előtér, ahol a zöldségek vannak és ott le lehet állítani a babakocsit. A bolt kicsi, úgyhogy pár méterre marad csak a gyerek akkor is, ha a kocsiban ül. Miksát mondjuk ki kellett venni :wink:
Nagyobb bevásárlásra hiperekbe megyünk, ott persze nem volt kocsi, a hordozó meg azért nem volt jó, mert ő is kapaszkodott a kocsi tolókájába és folyamatosan rángatta a bevásárlókocsit :lol: Úgyhogy nagyon gyorsan a kocsiban találta magát (nem az ülőkén) és az nagyon bejött nekem. Neki is, ott vigyorgott mindenkire, pakolt, csak nagyon meg kellett nézni, hogy mit teszek a közelébe. Mondjuk akkoriban vegyszert nem vettem. Aztán később egyszer az ülőkében, egyszer a kocsiban, majd gyalog, most már pedig csak az ülőke és a gyalog között vált néha. Nagyjából így vagyunk :wink:

Pé: megnyugtató Hanna 24. napja :wink: Remélem, hogy nálam is csak később van egyszerűen. Vannak előjelek, poci, mell, t.fehérje. Mondjuk a múlt hónapban mintaszerű volt a ciklusom, hát most nem. De mindegy nekem, hány napos, csak működjek/jünk :lol:

No, jól beugrottam, két sort akartam írni :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,
hat nalam mostanaban nem nagyon jön össze az iras. Tegnap is meg ma is irtam egy jo hosszut, tegnap Abel, ma meg a gep magatol törölte ki. Na mindegy.

Mar nem is tudom, miket akartam irni, de azert megprobalom.

Rita, sajnalom, hogy nem vagy babas, de majd a következö ciklusban es akkor negyeske is majusi lesz. Lehet, hogy csak csatlakozni szeretne Majahoz meg Adelhez, nem ? Egyebkent en is majusi vagyok :wink:
A bokokat köszönöm, nagyon jolesik. Hat a lakas tenyleg nem agyonzsufolt de azert van mit kerülgetni.
A felnöttsegemröl meg annyit, hogy ha nem sminkelem magam, vagy nem vagyok nöiésen felöltözve, akkor meg mindig kislanynak neznek. Ha mondjuk csak sportosan vaygok hajam összefogva, akkor olyan vagyok, mint az avatar kepen. Terhesseg alatt apa sokszor került kellemetlen helyzetbe, mert az emberek csunyan neztek ra, mondvan egy ilyen fiatal lanyt teherbe ejteni!!!
A legjobb sztorim ket eve volt, mielött Abellel terhes lettem, a bevasarloközpontban a mikulas cukorkat osztogatott a gyerekeknek, meglatott engem, erre odahivott, hogy ygere kislany, te is kapsz. En csak alltam ott bamban...
Egyebkent a ´z avatar kepen 26 vagyok,most meg 28. Na azert nem vagyok meg ven.

Gabi, tenyleg vigyazz magadra, a cukrot a vizeletben en is megnezetnem a helyedben, mert azzal azert vigyazni kell.
Pihizz sokat.

Szirom, csak huncutkodjatok is!! :lol: :lol: :lol:
Nem baj, ha nem tökeletes a ciklusod, attol meg összejöhet, nem igaz? Csak ne parazz!!
Mi is grilleztünk ma, most fejeztük be a vacsit. Salatat csinaltam,meg fokhagymas bagettet sütöttem a sütöben a fiuknak, cukkinit meg padlizsant grilleztünk, na meg finom sertes karajt meg szüzermet. Hat a szüzerme az isteni volt!! Olyan puha lett, mint a vaj! Hozza egy jo fröccs, apa meg most is pilleg, ugy bekajalt.
Nektek is jo etvagyat, erezzetek jol magatokat!
A fius napok meg szerintem is jok, en is elküldöm apaval Abit, mert tenyleg nem jo, hogy mindig csak velem van. Olyankor mindig sokkal jobban is viselkedik, mint velem. Na meg nekem is van egy szusszanasnyi idöm. Nelegyen emiatt lelkifurdid, csak tedd meg többször!

Beszti, Legoland tenyleg nincs messze tölünk, bar errefele az idö tenylejg nem valami jo mostanaban,mi fazunk is rendesen. De jövö hettöl megint szep idöt mond, ha kell, akkor tudlak tajekoztatni, hogy mi van.
A<sok vezetes nem semmi, en is utalom. Es ezt mi evente nemtom hanyszor megtesszük...

Hordozokendöt en is szerettem, lehet, hogy megint kiprobalom majd, mert Abel mostanaban itthon is allandoan rajtam log, lehet, hogy ugy jobban boldogulnek. De kicsinek nagyon szerettem, sokszor föztem is vele. Nekem Didymos van. Jo nagy meret.

Na mennem kell, mert Abel mar itt var, hogy menjünk fürdeni.

Majd benezek meg kesöbb.

Üuszi mindenkinek

Motiot
motiot

Hahó!

Utálom ezt az időt :evil:

No, jól kezdem én is az üzit :wink:

Kicsit világvége hangulatom van, bocsi. Nem történt semmi különös, illetve attól azért nagyon pipa lettem, hogy Miksa három helyen megkarcolta a kocsimat a kisbicajjal, mert állandóan ott húzza-vonja körülötte. Nem nagy karcolások, de karcolások. Azonkívül azért vagyok ideges, mert valahogy ma már reggeltől alapból ideges vagyok, és az jutott eszembe, hogy ez csak a premenstruációs állatság lehet, mert az pont ilyen, de ha nekem az van, akkor megint nem sikerült... És ettől elplattyantam. Persze ez talán hülyeség. És kicsit hosszú ez a hónap egyébként is, a pé-t a 21. napra tette a ferti (program). Ha így van, van rá esély, hogy megint nem...
Miksa is olyan lüke volt ma, megint elszaladóst játszik a boltokban, mint egy másfél éves. Állok a pénztárnál, fizetek, mögöttem hosszú sor, ő meg kirohan az ajtón. Ezt kb. 3-szor, amíg fizettem. És hiába szólok neki. Pedig mostanában azt veszem észre, hogy lehet vele vásárolni, jönni-menni, dumálgatni, tök jó fej, lassan kinő ebből a szeleburdiságból. Jó, persze nem teljesen, de céltalanul nem hagy ott és hasonlók. Erre ma tessék. A Lujza bazárban (a falu mindenes bolja, a cérnától a borítékig, ruhákig, cipőkig, kiskanálig, felespohárig, ruhaszárítóig, színes cerkáig, bográcsig minden van. Ott vettem a fürdőgatyáját is 600-ért, tök jó vízibugyi) is állandóan otthagyott, amikor hosentrógert válogattam neki (nem röhögni :lol: ). És ahol a boltok vannak, ott jár a falubeli autók 80%-a.... Naszóval visszatérve az történt, hogy Miksa 96 cm lett, de kilóra nem változott, és nyúlánkabb most, meg legtöbbször pelus sincs rajta, szóval szó szerint leesnek a gatyái. Tegnap mászkált itt a szobában, egyszer csak a farmer bokáig csúszott :) Úgyhogy megpróbáljuk hosentrógerrel. 500-ért lőttem most neki egy sötétkék-fehér csíkosat :wink:

Motiot! Fokhagymás bagettet hogy csinálod? Érdekelne :) A szűzérméről annyit, hogy jó drága, de nagyon tuti hús, hirtelen serpenyőben is fantasztikusra lehet sütni. Mi grillezve még nem próbáltuk, de jó ötlet!

Lányok! Tanács kéne a kölök reggelijéhez. Tisztára befaragtam már, semmit nem eszik meg. Még a kakaót úgy ahogy megissza, de szilárdat nemigen eszik. Egy darabig ette a Nestlé kakaós bogyóját tejben, aztán nem hagyta, hogy ráöntsem a tejet, úgyhogy szárazon csipegette, és itta hozzá a kakaót vagy tejet. Az már mindegy, szerintem legalábbis. De most nem kell az se. Szendvics szóba se jöhet, próba szintjén sem. Vajaskenyeret, sajtot életében utoljára kb. 1,5 évesen evett, addig nem volt vele gondja. Feldolgozottan csúszik minden, úgy értem pizzán a sajt, felvágott, rakott krumpliban a tejföl, és hasonlók. De úgy szimplán meg se kóstolja. Dehátnehogymár reggelire is meleget főzzek - mondjuk egy jó csirkepöreszt, amit simán megenne szerintem reggel is - elég egy nap kétszer is kitalálnom, milyen meleg kaját rakjak az asztalra :roll: . Bár tejbegríz vagy ilyen elképzelhető lenne, de az se kell. Próbáltam ilyen-olyan kekszet adni a kakaóhoz, nem kell. Pirítós szárazon, vajasan, így-úgy, nem kell. Vettem croissont, kakaós csigát, túrós batyut, sütöttem pogácsát, sajtos vajas tésztát, nem kell. Tojás, lekvár, méz, majonéz, ketchup nem kell. Nem tudom, tényleg ... talán ha minden reggel az egész család együtt reggelizne terített asztalnál (az álmom egyébként), akkor jobban menne. De vagy csak ketten vagyunk, vagy ő egyedül, én meg teszek-veszek körülötte, mert már jóval korábban keltem, túlvagyok a kávémon. Ha ilyenkor leülök, akkor főleg nem eszik, mert dumálni kezd meg játszani, és megvárja, míg a szájába teszem a falatot. Az ebéd is így ment ma, mert kiolvasta a Csodakertet (az összes nagybetűt elolvasta benne), felismerte az összes növényt, ami nekünk is van, de önállóan kb. 2 falatot tett a szájába. A többit én. Ha nem adom a szájába, akkor nem eszik. Volt próba a múlt héten, hogy nem etetem, majd eszik ha éhes, de 3 falat kajával kibírta a napot zokszó nélkül. Szerintem észre se vette, hogy nem evett...

Nna, ennyit a panasznapból :oops:

Puszi!

És gyertek írjatok lányok, jó?

Méregből ma sült krumplival ettem a fasírtot, meg megettem egy Maxi Kinget is az előbb, pedig ez a legnagyobb marhaság, ami létezik. De a kávét, amit mindjárt csinálok, édesítővel iszom, lassan kezdek azért gondolkodni is... :oops:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de hétvégén Szentesen voltunk :) Beszereztem egy pár új dolgot, többek közt új hálóingeket, amik jók lesznek a kórházba, és megvettük a hordozókendőm anyagát is! Nehéz volt kitalálni, de végül flanel anyagot vettünk, szép sötétkék színűt, anyósom beszegi és kész a kendő. Már nagyon várom, mert gyakorolni szeretnék :)

Szirom,
nehéz eset ez a Miksa! :) Na nem mint ha Zsoltika könnyebb lenne. Ő mindenesetre megeszi a sajtot, van kedvenc felvágottja és a mézet is imádja. Nálunk is menő egyébként a müzli: én kukoricapelyhet adok neki, ő is szárazon eszi, a kakaó mellé. Ami eszembe jutott: virsli??? Tudom, nem a legegészségesebb, mi is ritkán esszük, de Zsoltika azt is szereti. Na meg a puding. Hát ez sem egy kimondott reggeli, de még ez van, amiért nálunk él-hal a gyerek. Én mondjuk sosem készítek reggelire, hisz kap kakaót. VAgy ebéd után, vagy uzsi gyanánt, vagy este vacsi után van puding. Mindig vaniliás :)
Joghurtot sem eszik Miksa? Esetleg lekvárt? Ja, látom hogy nem!
Gondolom, nem megnyugtató, de Zsoltika sem eszik egyedül, vagy nagyon ritkán és keveset. Én adom a szájába a kaját... Kivéve pl. a müzlit, azt elrágcsálja. Még amit ő szeret nagyon: a piskótatészta. Minden mennyiségben!!! Ő is lekvár nélkül eszi...

Jobb már a kedved? Milyen volt a délutánotok? Hát, Miksa sem egy magában ülős tipus... Nem is lenne rossz néha pórázt alkalmazni :D Ez most vicc volt. Én szoktam olyat, hogy pl. veszek valamit neki a boltban, és elsőnek azt fizetem ki, rögtön a kezébe is adom és azzal lefoglalja magát, amíg tart a fizetés meg a pakolás. Nem kell nagy dologra gondolni: egy kifli, vagy egy szívószálas kakaó elég is arra a pár percre.

Kocsid :( Hát ezért én is haragudnék! Na meg ez a peteérés... Most ez milyen program, ami megmondja, hogy mikor van? Nem valami teszted van? Bocsi, csak nem értem :shock:

Motiot,
de jó, hogy neked is volt kendőd! Vedd csak elő, csípőre kötve vagy hátra nyugodtan viheted Ábelt, amíg csak bírod :D

Beszti,
nem semmi, hogy nektek is ilyen ágyatok van! Azért jó, mert bevált :)

A hordozás egyébként nálunk is kiegészítés lesz. Tehát pl. séta alatt szerintem babakocsizni fogunk, de Zsoltikával tapasztaltam, hogy nem tűrte hosszú távon a kocsit, ki kellett venni. És ilyenkor jó a kendő, előkapom, felkötöm, és már mehetünk is tovább, tologathatom az üres kocsit :D Na meg itthon is nagyon jó szolgálatot fog tenni, tudjuk hogy a gyerekek néha nagyon nem akarják, hogy a szülő lepakolja őket az ágyikóba :) Játszótéren is nagy haszna lesz, ha majd szaladok Zsoltika után, könnyebb lesz a picivel a kendőben.

Én a vásárláslást mindig könnyen megoldottam babakocsival: a réginek az aljába raktam a kosarat. Persze babakocsi + tologatós kosár már nem játszik... Bár nálunk nagyon klassz bolt van, most is sokszor hagyjuk a pénztáraknál a motort, biciklit, így a babakocsi is maradhat ott, bébi a kendőbe, Zsoltika a tologatós kosárba és hajrá :D

Hát így képzelem én ezt el, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

Zsoltika amúgy már az új ágyában alszik! Amíg mi hétvégéztünk a mamáéknál, addig Zsoltik meg apukám átrendezték az "alvószobát": így mindkét ágynak jutott benne hely. A babaágyra még vissza kell szerelni a rácsokat, de az könnyű, és kész is. A nappalinkban pedig fölszereltek polcokat, és végre az én kedvenc festményem reprodukciója is elfoglalta méltó helyét :):):)

Na de most már megyek, ugyanis éjszaka van... Csak nem tudtam aludni a baba rugdosásától. Délután aludt Zsoltika, de akkor meg a babaneten nem tudtam hsz-t küldeni, mindenféle hibaüzenetek voltak itt az alján. Na meg tornáztam is :):):)

Lányok, még egy gyors kérdés: falvédőt keresek Zsoltikának, az ágya fölé kéne valami szép. Hol vegyek? Legjobb lenne persze varrni, nagyon szépeket láttam itt a neten, de nekem nincs gépem, anyósomat meg nem akarom ezzel fárasztani. Így is megvarrja a kendőt, meg egy csomó ágyneműt, lepedőt készített nekünk a napokban, elég is ez. Az ikeában volt régen valami, nem tudom, most van-e... Ötletek? :) Köszi előre is!

Puszi mindenkinek!!!

pgaboka

Hahó!

Köszi Gabi, jobban vagyok :) Megnéztem és délután 85% volt a páratartalalom, azt hiszem, ezt se tűri az ember olyan nagyon könnyen. Ez a mérő sok mindenre válaszol: hogy miért érzi magát szar.l az ember, vagy télen, hogy miért fázik a 26 fokos lakásban. Akkor általában kiderül, hogy 10%-ra esett a páratartalaom. No, erről ennyit :wink:

Gabi! Már épp akartam kérdezni, hogy mi a fenét keresel te egykor a gépnél? :shock: :lol: Én mikor babás voltam, tudtam azért aludni. Illetve hát nagyon nagy pocakkal inkább hajnalban nem tudtam.

Falvédő: aha, mi is keresünk, mert falvédőnek muszáj lennie :lol: Szatmárcsekén volt az ágya mellett egy olyan '70-es évekbeli szőrös izé, tisztára el volt ájulva tőle, azt simogatta állandóan :lol: Bár mi kaptunk egy kedves rokontól egy ágytakarót, amit ő varrt Miksának, és átfutott az agyamon, hogy az is jó lehet falvédőnek. Csak hát ágytakarónak is. Még nem mértem meg :oops: De szép, csak annyi, hogy mintás, mert patchwork-szerű, nem annyira pici darabokból van, mint az igaziak, meg tán más a technika is, de nagyon munkás és szép, vidám darab. Úgyhogy ez a takaró mellé a másik darab már csak egyszínű lehet, akárhová is kerül. Ha gondolod, lefotózom. Varr a csaj másoknak is, és akkor nincs méretprobléma.

Kaja: Köszi a tippeket! A virslit nagyon szereti Miksa, de máskor adom. Délben vagy este szokott kapni, hiszen nagyon jól jön, ha már végképp nem tudok mit főzni. Tegnap például, amikor sütöttem délután (ez hozta vissza a kedvemet :) ) szilvás-diós lepényt, nagyon sokat segített, tésztát gyúrt, lisztezett, szórta a diót, a cukrot, a fahéjat a tésztára (tök ügyes, nem szúrja el azzal, hogy egy helyre sokat szór), naszóval nézzük együtt, hogy hogy sül, majd elkészül, mondom: Miksa szép lett a süti? Lelkes bólogatás, gyere kóstoljuk meg! Megdöbbenve néz: "Én? Nem kóstolom!". Naszóval a papa kolbászt evett az este, Miksa nem kért, maradt a virsli.
Pudingokat nem eszi meg, csak keverni, készíteni szereti szintén, túrókrémből basszus nem halandó csak a sárga dobozos Parmalatot a szájába venni. Pedig régen ette a többit is. Kefírt, joghurtot szintén nem eszi mostanában, régen ette. Ímmel ámmal kell a tejszelet, amit imádott. Mondjuk azt szereintem megunta. Nekem igazából nem is azzal van a bajom, hogy válogatós, hanem azzal, hogy nem kóstol meg egy halom mindent, amiről például tudom, hogy tetszene neki. Próba nélkül elutasítja. Étvágya van, mert mondjuk egy egész csirkecombot betúr vagy a pörkölteket is nagyon szereti meg a leveseket, dehát ezek nem reggelik.

Bolt: Én is szoktam ezt-azt a kezébe nyomni, de tegnap már ebéd előtt voltunk, csokit, kekszet nem akartam. Kis dobozos üdítő nem volt, kakaót meg azért nem adtam, mert ha azt kiönti az autóban... Ezt a hülye falubeli CBA-t meg imádja, mindig megkergül benne, mert valahogy köröket lehet szaladgálni, és nem járok túl sokat, szóval újdonság az egész. Itt a horányi kisboltban tök jó fej, együtt pakoljuk a kosarat, sőt, amíg könnyebb, addig ő viszi. Együtt fizetünk, simán vissza lehet küldeni a pénztártól mondjuk egy tejfölért, szóval aranybogár. Kacérkodik az eladó csajokkal, papírgalacsinnal dobálózik a tulajjal, de nem kezelhetetlen, csak huncut kölök. Az tök jó :wink:

Hő: http://www.fertilityfriend.com . Most nem vettem ovulációs tesztet, hanem hőmérőzök. Ki kell töltögetni a reggeli hőkkel, és ő bejelöli a pé-t. Utólag csak, mondjuk. De hát a teszt is csak valószínűsít, hogy ennyi és ennyi időn belül... De most örülök, mert a ferti a mai hőm ismeretében áttette a pét a 22. napra, nahát ez viszont nagyon jó, biztató:)
Gabi: ha meg szeretnéd nézni, küldök neked egy belépési jelszót priviben. Nem teszem föl, mert rajta van, mennyit huncutkodtunk, és az már tényleg nem közügy :wink: Küldöm is, jó, ha van időd és érdekel, nézd meg!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szia Szirom!

Mingyá nézem a priviket :D Csak most épp hagy a gyerkőc egy szusszanásnyit írni, hát kihasználom, gyorsan pötyögök. Naggggyon fáradt vagyok, éjszaka rosszat álmodtam, egy csomót voltam fent, meg aztán amúgy is későn feküdtem... Na mindegy, délután alszom egyet én is :)

Aha, így már értem a programot! Nem is rossz! Szóval a 22-ik nap bíztató??? :D :D :D Na akkor minden rendben!

Falvédő: nagyon érdekelne! Láttam a neten is ilyen patchwork-szerűket, folt hátán folt a neve a boltnak, ahol árulják, hát nem olcsók, de ott is voltak nagyon szépek. Úgyhogy ha meg tudnád adni a varró csaj elérhetőségét, az nagyon jó lenne! Meg a fotó is, tedd fel légyszi!

Kaja: hááááát... Más ötletem már nekem sincs! Zsoltika szerencsére nagyon sokmindent megkóstol, bár mindig úgy adom neki, hogy ha nem ízlik, kiköpheti :D Néha meg is teszi :D
Még amit nagyon szeret: főtt kukorica! Hát reggelinek ezt sem adnám, csak eszembe jutott.

Még a kendőről akartam írni, mert többen kérdeztétek: ez a bizonyos LANA kendő, kb. 20e Ft az ára, többféle méretben és mintával van természetesen. Biopamutból készül, tényleg nagyon-nagyon jó. Én most úgy vagyok vele, hogy lesz ez a flanel, és ha tényleg beválik, szereti a picúr, esetleg a flanellel nem vagyok megelégedve, akkor még mindig vehetek Lanát :)

Most mennem kell, vár a főzés!
Puszi!

pgaboka

Gabi! Te is úgy látod, hogy így már összejöhet? Demost komolyan!

Falvédő: itt laknak Horányban, és a csaj varrogat itthon is, egyébként meg egy varrodában dolgozik a városban. Ha az uram kirakja a táskájából a fényképezőt végre, akkor teszek fel képet, meg megkérdezem, hogy mennyiért varr egy ilyet vagy hasonlót vagy amilyet akarsz, jó? Most én Miksa szobájában a fotelt takartam le vele egyébként, amíg nem lesz meg az ágya.

Főtt kukorica: jó ötlet, Miksa is falta tavaly, de idén még nem láttam csöves kukoricát. Uzsonnára, vacsira csinálnék neki. Ma különben Nestlé bogyót kapott, egész jól lecsúszott. Csak panaszkodnom kell, mindjárt rámcáfol a büdös kölök :wink:

Mit főzöl? Már megint fogalmam sincs...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szia Szirom!

Most néztem a progit, kicsit törpöltem rajta, de aztán sikerült eligazodnom :) Na szerintem a 22-e szuper! Komolyan! A legkomolyabban! Hurrrrá!

Hú, most izgulunk együtt :D Ma van ugye 8-a... Jajjajj!

Köszi a falvédő képet előre is! Ami nekünk kéne: úgy 160 cm széles vagy ennél egy kicsit szélesebb, lehetőleg sok-sok zöld mintával és motorokkal, mert az a Zsoltika kedvence :) Na de ezt majd részletesen is meg tudom beszélni a varrólánnyal, csak úgy írom :)

Kukorica: mi már rengeteget ettünk az idén! Nálunk nagy sláger!

Reggelire nálunk most piskótatészta volt kakaóval (mármint Zsoltikának). Ebédre tejfölös krumplilevest főztem, azzal belaktunk, mert kenyeret is szoktam hozzá adni. Most alvás (vagyis nemalvás) után készítek grill csirkehusit: szárnyat és mellét, hozzá rizst meg sajtszószt :)

Kicsit magamhoz térek, és én is lefotózom Zsoltika új ágyát :) Meg egy pocifotót is készítek. Ma bankban jártam, ott megjegyezték, hogy nem híztam, ellenben olyan vagyok, mint aki lenyelt egy cseresznyemagot :D

Egy körkérdés mindenkihez: lányok, szülés után kapott valaki a pocijára még a szülőszobán homokzsákot? A védőnőm szerint ilyet mindenki szokott kapni, és segíti a has összehúzódását, nagyon jót tesz. Hát én ilyet nem kaptam, lehet hogy kérni kellett volna?

Most megyek, Zsoltika elfoglalta a székemet... Nem szereti, ha itt pötyörészek.

pgaboka

No, épp most ébredt, kuttyabettyár...

Azért gyorsan írok :wink:

Gabi! Végül csirkecombot sütöttem zacskóban, simán csirkefűszerrel és fokhagymával. Zöldköret (zöldségkeverék gőzön párolva) volt mellé, és Miksa is megette :wink: Most a vacsit kéne kitalálni :)

Homokzsák: én csaszis voltam, nem kaptam, de szerintem nálunk a többiek sem. Olvastam már erről, szerintem régebbi módszer, bár lehet, hogy rosszul tudom.

Pocakfotóra, ágyfotóra kíváncsi vagyok nagyon!

Falvédő: megnézed a miénket, hogy tetszik-e, és akkor majd megbeszéljük! Nem lány ám különben a csaj, hanem asszony, a párom apja öccsének felesége, 40 egynéhány éves :)

Hő: Köszi a drukkot :lol: De azért elmondom, hogy rossz számsort néztél, még sokat kell várni, hogy kiderüljön :wink: A 22. az nem dátum, hanem a ciklus 22. napja, ami csak aug. 5.-e. Még vagy 10 nap legalább, mire izgulhatok. A táblázatban úgy van, hogy felül van a dátum, alul a ciklusnapok. Ha most nem mértem volna, akkor nem tudnám, hogy így meg van csúszva az egész.

No, mennem kell, lehet, hogy a fiúknak csinálok krumplipaprikást vagy lecsót, én meg szerintem dinnyét vacsizok.

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Gabi!

Beszéltem a csajjal, azt mondta, lehet olyat is, mint a miénk vagy varr olyanokat is, mint amit a kisfiának készített és én is láttam, az mesejelenetekből, mesefigurákból áll. Lehet olyat, hogy kéred, hogy melyik a kissrác kedvenc figurája, és akkor azt teszi rá. Lefotózom mindkettőt, ami épp rendelkezésre áll, megnézed és majd megdumáljuk, ha tetszik. Ha másmilyet képzeltél, akkor szóljál ám és akkor nem bombázlak ezzel :wink:

Puszi!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Rájöttem aztán, hogy rosszul írtam! A konyhában esett le (mármint a tantusz), pedig esküszöm, hogy megértettem a dolgot :D Még ha nem is úgy látszik... Csak aztán már nem tudtam ide benézni, Zsoltikával kajáltnk és mentünk játszózni.

Hú, a fotókat sem készítettem még el :oops: Ugyanis egy régi jó barátnőmmel eldumcsiztuk az időt, neki most 3 hónapos a kislánya, és volt miről beszélgetnünk :)

Holnap pótolom a fotókat :)

Elnézést a varrónőtől, hogy "lecsajoztam" :D Igen, várom a fotókat, aztán majd meglátjuk! Kedvenc mese van nálunk is, mondjuk Kisvakond, az nagyon aranyos lenne szerintem. Kiváncsi vagyok rájuk :)

Na megyek, kidőlök mára :D

Puszi!
(jót eldumálgatunk :))

pgaboka

Hahó!

Húúú, de lassú most ez a bnet... :roll: No, igen Gabi, jól eldumálgatunk :wink: Csak jön azért most már más is :lol:

Az uramat elindítottam a két kazettával, meg kinyomtattam neki a címeteket és a leírást hozzá. Otthon vagytok? Még nem tudom, mikor tud a nap folyamán beugrani. De hát van telefon, és szerintem neki tökmindegy, hogy a játszótérre viszi vagy hozzátok :)

Lefotóztam neked a mi takarónkat, a mesefigurásért el kellene menni hozzájuk, de nappal nincsnek otthon, este meg még nem tudom ... igazából kis híján kifogyott a benzin a kocsimból, fogalmam sincs, még mennyi lehet benne, de kevés :oops: De lehet, hogy átsétálunk, legalább lefárasztom Miksát, mert este úgyis dolgoznom kell... Igazából át kellene menni tankolni Dunakeszire...

Naszóval:

Kép

Kép

Motiot, Beszti, hiányoztok!!!!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Egyszercsak megszakadtunk, lemerítettelek? Nem tudtalak aztán visszahívni... Mindig azt mondta, hogy a hívott szám pillanatnyilag nem elérhető :(

Na szóval köszi még 1x a kazikat, és küldöm holnap a lemezt, ahogy megbeszéltük :)

Most ennyi, mert mennünk kell!

Puszi!

pgaboka

Sziasztok csajok,
bocsi, hogy nem jöttem tegnap meg hetfön, de volt egy kis varatlan vendegünk. Szombat delutan ramcsörgött a reg nem latott unokatesom, hogy itthon vagyunk-e, mi lenne, ha kb ket ora mulva ittlennenek. Hat tök megörültem ennek, kiskorunkban allandoan együtt voltunk, mint a testverek, aztan hat mindenki ment a maga utjara. Meg a gimiben okes volt, aztan valahogy en itt kötöttem ki, ö meg Pesten, ritkan talizunk. Aztan apa kiment elejük elhozni öket, mert nem talaltak volna ide, erre lerobbant a kocsijuk. Vasarnap tovabb akartak menni, mert elvileg Parizsba tartottak, meg Disneyland-be. Egy hetig jarni akartak volna Ausztriat meg Parizst. Hat aztan itt kötöttek ki es nem is tudtak tovabbmenni. Aztan hetfön delutan relytejes modon megjavult az auto, ugyhogy tegnap elmentek, de mar csak ide a nemetekhez, az Alpokat nezik meg. En meg egesz nap takaritottam tegnap, hogy vegre megint minden a regi legyen. Jo, hogy itt voltak, de azert jo is, hogy elmentek :twisted: .

Szoval ennyi. Mi jlól vagyunk, epp krumplistesztat csinalok a fiuknak, en meg majd eszem salatat, vagy ilyesmit.
Tenyleg, Szirom, hogy allsz a dietaval? Probalod tartani? Bar amiket irsz, biztosan. Ügyi vagy! W
Erre a honapra meg en is drukkolok nagyon!!!!!

Na mennem kell, mert kifött a teszta.

Puszi

Motiot
motiot

Gabi! Aha, lemerültem :wink: Bocsi! Végülis szinte mindent megbeszéltünk, és akkor majd még holnap egyeztetünk!

Motiot! Örülök, hogy előkerültél! De tulképp a látogatás akkor jó kis meglepetés volt nektek, biztosan jó volt találkozni!

Diétát tartom, de valamiért hízok a fene egye meg. Gabinak pont panaszkodtam is a telefonban, már nem tudom, mit kéne csinálni... :(

Megyek is a dolgomra!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,
Szirom, en is tartom a dietat, bar azert egy kicsit megint többet ettem, mih´g itt voltak az unokatesomek. Hat igen, tenyleg jo kis meglepi volt, nagyon örültem nekik.

Dietara visszaterve, en most egy kicsit drasztikusra vettem a figurat, egy almased nevü szoja es tejproteines porral probalkozom, vagyis csak ket kajat helyettesitek vele, a harmadik rendes. Vagyis norbis. Majd meglatjuk, hogy mit hoz, de mar nekem is be kellett vetnem valami csodaszert, mert ez kibirhatatlan. Na meg egy kis torna melle, ma is fogok, ha Abel elaludt.

Na megyünk is alszizni, majd utanna jövök.

Puszi
motiot

Hahó!

Motiot! Én igazából elég rendesen eszem mostanában. Hús salátával, zöldkörettel vagy csak simán paradicsommal, paprikával. Néha egy-egy sör lecsúszik az urammal a teraszon, nem mondom, az mondjuk lehet bűnös, meg az is, hogy ásványvíz helyett mostanában többször nyúltam a jeges teáért. De azért ennyit nem érdemlek, elhagytam a 80-at... :cry: Tornázni, futni most nem merek elkezdeni, mert megint fáj a jobb Achillesem, és tartok a szakadástól. Miután rajta vagyunk a babaprojekten, egy műtét most nem hiányzik. És ez nem olyan sérülés, amit később is lehet operálni. Bár Gabival most beszéltük, hogy küld nekem callanetics DVD-t, az talán mehetne azért. Ahogyan most eszem, az nagyjából norbis. Nem vártam én hirtelen fogyást, de azért hízást se... :cry: Úgyhogy most érlelődik bennem egy 90 napos, úgyis régen csináltam. Abban nincs hiány semmiből, szóval az még talán akkor is mehetne, ha netán beszalad a baba.

Ja, meg szedek most méhpempőt, mert számtalan helyen olvastam, hogy milyen tuti babaserkentő-hívogató, nahát talán a méhpempő állhat még a háttérben.

És érdekes, de Miksával ilyen magas súlyról indultam, ez motoszkál bennem azért...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hello,
hat igen, ezek a konok kilok! Bar en most egesz jol erzem magam, szerintem lassan mennek lefele a dekak, de az is valami.
Most epp az 58-at varom, aztan meg majd az 57-et es igy tovabb stb. stb. Csak kilonkent. Közben meg az sem baj, ha megall egy darabig, csak föl ne menjen. Azert a 62,5-höz kepest mar valamivel jobb. Ma is tornaztam, en is callanetics-ezek, szerintem nyugodtan probald ki. Nekem is van dvd-m, de azt nem nagyon hasznalom, inkabb a könyvböl csinalom, mert akkor közben tudok egy kicsit tevezni, mig Abel alszik, na meg a dvd alapjan nem is ment ugy, mert allandoan csak az öreglanyt szidtam, hogy hogy nezhet ki valaki ilyen idösen igy es hogy nem sikitozik a gyakorlatok közben, mikor en majd megpusztulok, mert olyan lassan kell csinalni. Szoval maradok a könyvnel, vagyis fejböl. Ma is nagyon jol esett.
Az achillesednek szerintem meg tuti nem fog megartani, maximum ha valamelyik nyujtogyakorlatnal erzed, hogy huz, akkor lazabban csinalod, vagy kihagyod.

Egyebkent ez az almased egesz jo, nem olyan fogyis por, mint a többi a piacon, hanem draga is meg valami extra fejlesztes. De tenyleg nagyon jo. Azota mennek a kilok, ha nem is gyorsan. Persze mert ugy csinalom, hogy egy etkezest azert rendesen eszem, nem haromszor a por. Akkor allitolag gyorsan megindulna lefele, de en ezt nem birom ki, annyira azertnem akarom magam sanyargatni. De lehet, hogy azert majd egy-egy napot beiktatok.

Ma este apa fürdet meg altat, en meg asszem elmegyek könyvtarba. Kifogytam az olvasnivalobol, körülnezek egy kicsit, olyan reg voltam mar.

Motiot
motiot

Hahó!

Jó reggelt mindenkinek! Már aki benéz :) Tegnap végül olyan vacak lett a napunk, Miksa eléggé fölhúzott estig. Ismét mindent hússzor elmondott, szünet nélkül beszélt, azt hittem, a fejem szétesik, mindenre választ várt, de vagy nem vette figyelembe, amit mondtam, vagy rögtön rávágta, hogy "nem!". Amikorra vacsoránál túlestünk azon a vitán, amit ő kezdeményezett abban a témában, hogy égnek-e a napelemes kislámpák az udvaron, addigra nagyon berágtam. Az volt a lényeg, hogy mondta, hogy égnek a lámpák (imádja őket), én helyeseltem, erre közölte, hogy nem égnek, és mikor szembesítettem azzal, hogy ő is látja, sőt ő maga mondta, hogy égnek, akkor közölte, hogy ő nem mondott ilyet, hanem a mama és nem égnek. Ha így ezt olvasnám azzal, hogy valaki más írta le, azt modnanám, tök jó humora van a gyereknek, de ez nem poén volt, hanem szivatás, és addigra ez volt a huszadik, és ahhoz még kicsi Miksa, hogy egész nap szivasson. Úgyhogy bejelentettem, hogy a következő nem-től fürdésig nem szólok hozzá. Először nem értette, aztán ezerrel próbálkozott, és aztán persze végül kibékültünk 20 perc után, megölelgettük és pusziltuk egymást, így a fürcsi és a mese teljes nyugalomban zajlott. Mondjuk tegnap reggel óta ma estig egyedül vagyunk, gondolom az se segít. A szél meg a telihold viszont maga az ok, legalábbis én arra fogom :wink:

Vacsi: fél minidinnyét vacsiztam. Jenny dinnye néven árulják, piros belsejű, vékony héjú és ez 1,7 kg volt cakkumpakli, kis golyó. Annak jó, aki nem akar 6 kilósat venni, én meg nem akarok, mert nálunk rajtam kívül senki sem eszi a dinnyét... Elég jó volt különben ez a kicsi, bár az igazi a baromi nagy dinnye, ahhoz azért nem férhet kétség.

Mától 90 naposozok, úgy döntöttem. Úgyhogy reggelire megint egy kis dinnye, délben husi, este husi. És írni fogom, miket ettem, kérjétek számon rajtam mindennap, jó?

Motiot! Biztos jó az a por, de ha véletlen babás vagyok, akkor az szerintem nem tenne jót. Ha nem vagyok az, akkor majd kísérletezek valamivel a következő ciklus első felében :)

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jo reggelt,
Szirom, hat szerintem se kiserletezz a porral, mert tuti babas vagy :wink:

Miksa jol kiakaszthatott tegnap. Abel tegnap meglepöen aranyos es nyugis volt, csak vacsinal kezdte, hogy nem eszik, csokit akar. Aztan elmagyaraztuk neki, hogy vacsi van, csoki nincs, ha evett rendes vacsorat, akkor esetleg kaphat egy kis csokit. De olyan hisztit levagott, hogy csak ugy zengett a haz. Persze nem engedtünk, aztan vegülis az ehseg gyözött, csak ugy tömte magaba a krumplisteszta maradekat. Mert majkremes zsömlet nem volt hajlando meg csak megkostolni sem, pedig apro falatokra vagtam neki. Olyan makacs egy gyerek, hogy az nem igaz. Ma reggel ezt ugyanigy eljatszotta, kert tejbepapit, csinaltam neki, mikor kesz volt, közölte, hogy nem! Egy falast sem volt hajlando enni belöle. Aztan megkostoltattam vele az eperlekvart, megette, izlett neki. Kentem egy zsemlet vajjal meg lekvarral, mondtam hogy harapjon, nem! Kis falatot teptem neki, egye ugy, nem! Hat szamolnom kellett tizig, az biztos. Szivat ö is engem össze-vissza. Egyebkent meg aranyos, csak hat ilyeneket csinal,hogy ker valamit, aztan elkeszitem es közli, hogy nem!´Ez modjuk a fözöcskenel eleg gaz, mert akkoa meg fölöslegesen csinaltam es kidobom. Mert azt meg megfogadtam, hogy nem vagyok hajlando mindent megenni utanna, csak azert, hogy ne menjen karba. Na ezert nem tudok fogyni!

Nalunk szakad az esö, meg kimenni sem tudunk. Ellenben tegnap tök jol elvoltunk, elmentünk setalni a varos szelere, ami tölünk kab 200 meter, ott van egy par parasztgazdasag tele allattal. Abel imadja öket, tegnap is neztünk teheneket, meg is nyalogattak öt, kutyaztunk, libakat, kacsakat neztünk, meg vettünk friss kukoricat, meg is föztem meg tegnap este. Fincsi volt, mar amennyit en ettem belöle. Csak megkostoltam.
Kerdeztem a nöcit, lehet friss tejet is venni naluk, en nagyon szeretem. Kerdesem csak annyi,hogy szerintetek adhatok Abelnek is belöle? Nem pasztörizalt, csak szürt, egyenesen a tehen tögyeböl. Gondolom fel kell forralni es akkor adhatom neki is, nem?

Na megyek, mert itt log rajtam.

Motiot
motiot

Sziasztok!

Motiot,
szerintem forralva lehet adni nyugodtan a tejet! Legalább abban van is valami... Az itthoni bolti nagyon vacak már, bár mi azt isszuk.
Az 58 kiló viszont nagyon jó! Gratula!!! Így tovább, ezek szerint tényleg jó az a por...

Szirom,
megkaptam a kazikat, köszönöm szépen! Mondtam a párodnak, hogy a cd nem lett a legjobb, ugyanis a mi asztali lejátszónk nem tudta beolvasni :( Most vagy az írónk rossz, vagy maga a lemez, de csak ez az egyfajta volt itthon... Párod mondta, hogy nálatok is van pár lejátszó :D Valamelyik talán tudja olvasni! Nálunk az is a baj, hogy az asztalink nagyon régi, és hát hajlamos arra, hogy sima bolti lemezeket sem olvas :twisted: Viszont az újabb számítógépes bigyó megbírkózott vele.
Bocsi, ha esetleg nem tudjátok használni, akkor kitalálunk valami mást, jó?
Nekem nagyon bevált ez a lemez, igaz a könyv is megvan (Ilditől), és azt is sokat olvasgattam, így pontosabban tudom végezni a gyakorlatokat.

Szivatós gyerek: hát igen, próbálgatják a határokat. Zsoltika ma nem akart lemenni a mamával vásárolni, váltig állította, hogy ő nem és nem, már sírt is. Mondtam, hogy akkor nem mész, hát ilyen hisztis gyereket nem bízok anyukámra, szegényre :( Erre még hangosabban kezdett el sírni, hogy ő menni akar... Eszméletlen, hogy mit hisztizett, pedig amúgy nem szokott ennyire ellentmondani önmagának.
Végül tök nyugisan ment el, mint ha mi sem történt volna. Csak nem maradtak sokáig, már vissza is jöttek... Alvás ma sem lesz nálunk, mert reggel sokáig durmoltunk, ilyenkor délután nem bír elaludni Zsoltika.

A kajával szerencsére nincs nagy gond, bár olyan nálunk is előfordul, hogy müzlit kér ebédre Zsoltika :D Nagyjából jól eszeget mindent.

Most mennem kell, az ígért fotók készen vannak, még ma felrakom őket :D Amint megint idejutok :D

Puszi!

pgaboka

Hahó!

Köszi Motiot, legyen igazad :lol:

Kajaügyben mintha Miksát hallanám-látnám. Ezt különben még mindig nem értem, hogy miért van, hogy valamit kóstolás nélkül nem kérnek. Teljesen logikátlan. Az oké lenne, hogy megkóstolja, nem ízlik, többet nem kér. De így? Namindegy, sose fogunk rájönni :wink:

A tejjel én óvatos lennék, szerintem kérdezd meg a gyerekdokit. Azért a pasztőrözetlen tejben sok minden lehet, nem véletlenül pasztőrözik. (Más kérdés, hogy mi minden mást is csinálnak vele). Meg innen nehéz is bármit mondani, hogy volt-e arrafelé valami állatbetegség mostanában, stb. Itt Horányban is hordanak kocsival tejet házhoz, de én még sosem kértem, pedig amikor terhes voltam, úgy megkívántam. A nőgyógyászom viszont azt mondta, hogy inkább ne.
Mondjuk a forralás biztosan sokat segít, de én meg forraltan már nem szeretem a tejet :wink:

Gabi! Szívesen! Az uram még nem ért haza, úgyhogy majd akkor meglátjuk, hogy olvassa-e valamelyik ketyerénk. Vagy átírogatja az emberem, elég sokat szokott varázsolni :lol: Ha meg nem, akkor majd legközelebb :)

Jelentkezem a mai ebédemmel, illetve ebédünkkel, mert Miksa is ezt ette (sőt, megette), csak neki sütöttem hozzá krumplit is. Olíva, hagyma, zöldpaprika, cukkini, lecsókolbász, mediterrán zöldségfűszer (külön-külön még az életében nem kóstolta meg az összetevőit):

Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Na lássuk a képeket! Lehet, hogy egy kicsit sok lett...

Itt Zsoltikával próbálkoztunk, hogy a fotón épp puszit adjon a pocakra :D A háttérben a falon láthatóak az új polcok :) És az új festményünk, vagyis hát ez egy poszter, csak bekereteztettük. Kedvenc képem!
Kép

Zsoltika új kiságya:
Kép

A fürdőszobánk:
Kép

Még egy fotó:

pgaboka

Na ne!

Tehát még egy fotó:
Kép

És még egy:
Kép

A wc:
Kép

Bocsi a sok képért, remélem mindenki meg tudja nézni ettől még az oldald :oops:

pgaboka

Szirom,
hú de klasszul néz ki a kaja! Megkóstolnám szívesn :D Végülis minden hozzávaló van itthon, kivéve a lecsókolbászt...

pgaboka

Haho!

Szirom, mar hogyne lennel babas! Ez csak termeszetes :wink: !

Szoval akkor ezzel a kostolgatassal meg nemevessel nem vagyok egyedül, pedig azt hittem, hogy csak az en gyerekem ilyen kuka, hogy nem is kostolja meg az etelt es megsem kell neki.
Az ebed nagyon jol nez ki! Lehet, hogy en is csinalok ilyet valamelyik nap, ha Miksa megette, talan Abel is megeszi, ö is imadja a zöldsegeket.
Hajra 90 napos! Biztosan menni fog!

Gabi, nagyon csini a pocid, de gondolom mar epp eleged van belöle, mar lassan itt lehetne a szeptember. Legalabbis en a vegen igy voltam, de azert nagyon nagyon büszke voltam a pocimra.
A lakas nagyon szep lett, szep az uj fürdö! Egyebkent en is erösen gondolkozom rajta, hogy Abel magas agyat megiscsak le kene csereleni olyanra, minta tietek, vagyis, mint amilyen mindenkinek van itt.
Mar ki is neztem egyet, aminek az agynemütartojan is matrac van, tehat lenyegeben ketszemelyes is. Majd meglatjuk. Elöszöris nekünk kene mar egy agyat venni, mert a földön alszunk matracon, a regit a költözködesnel kidobtuk. Azert is nem tettem föl haloszobas kepet, mert az meg nincs kesz. Kell meg agy bele, meg a falat is akarom egy kicsit festeni, meg lehet, hogy egy baldachin is fölkerül. Attol függ, milyen agyat veszünk majd.

Nalunk most epp kisütött a nap, asszem elmegyünk egy kicsit setalni, mielött megint zuhogni kezd. Ma nagyon kutya idö volt eddig. Itt gubbasztunk bent.

Szirom, meg a kajara annyit, hogy Abel delben viszont annyit evett, hogy azt hittem hanyni fog. Persze, mert nem reggelizett, csak finnyogott egesz reggel. Vegülis par korty kakaot volt hajlando inni, aztan mikor 11 körül nekialltam a fözesnek, ott allt vegig mellettem e svinnyogott az ehsegtöl, de hat ki kellett varnia mig megfö minden. Aztan termelt is rendesen, aztan apaval is evett, miutan ö mar kesz volt, de azert meg lecsuszott egy-ket nagyobb falat. Ennyit erröl.

Na megyek,mert tenyleg elered az esö.

Majd jövök kesöbb.

Puszi Motiot
motiot

Hahoooo!
nincs itt senki?
Mindjart benezek megint, apa epp altatja Abelt. Hihetetlen, de a kölyök fel hetkor elkezdte mondogatni, hogy almos, alszi, almos... Kerdeztük töle, hogy menjünk-e aludni, azt mondta igen es befeküdt az agyaba. Fürdeni nem akart, de azert csak ravettük arra is, most meg altatja öt apa. Mondjuk ma tenyleg ilyen idö is van, mindenki olyan, mint a holdkoros. Most is epp szakad az esö, mintha dezsabol öntenek.
Kivancsi vagyok, hogy most ezert mikor fog reggel kelni. Remelem nem hajnali ötkor, mert akkor dobok egy hatast. Mondjuk delben sem aludt, csak egy orat, mostanaban meg 2,5-3-at szokott.

Na jol elcsevegtem itt magammal. Majd benezek megint kesöbb, addig gyertek csajocak!!

Motiot
motiot

Hahó!

Írni most nem tudok, mert mindjárt itt vannak a vendégeink, csak hoztam néhány fotót Gabinak. Ezek a csaj kisfiának a cuccai, de azt mondja, hogy olyat varr, amilyet kérnek tőle. Úgy is szokták, hogy lerajzolják, vagy konkrét mesefigurákat kérnek, konkrét számban és méretben, ő meg megcsinálja. A tukmálás szándéka nélkül mutatom :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
nagyon köszi a képeket! Nekem tetszik :D Drukkok továbbra is mennek Nektek!!!

Motiot,
hát igen, már néha én is letenném a terhet... :) De amúgy jó is így nagypocisan, többször is előfordult, hogy előreengedtek a boltban a pénztárnál, meg valahogy kedvesebbek az emberek. Amit nagyon szeretnék: ismét hordani a csini cuccaimat :D Hú de önző vagyok! :D Na majd jövő nyáron, hacsak addig el nem szállok a kilókkal! De hát azért vagyunk itt mi egymásnak, hogy ez - lehetőleg - ne történjen meg.

Én most búcsúzom, mert ma nekünk is sűrű programunk lesz!

pgaboka

Sziasztok!

No, vagyok. A gyerekkori barátnőm volt itt a kisfiával, aki (talán :oops: ) harmadikos, és a kutyájukkal, egy nyíratlan uszkárral. Olyan, mint egy kis puli :) Sajnos volt egy kis ramazuri, mert a kutya feljött a teraszra és elindult befelé, az én Bélám (15 éves macska) pedig ezt nem tűrte, hiszen ő itt kint jól megedződött, és megkergette a kutyát. Aki félt, de mindig visszatámadott, szóval kb. egy perces kavarodás támadt egy vadállattá változott macskával, a kisfiú teljesen bepánikolt, sikított, zokogott, mert féltette a kutyát, és hát volt is miért. Nem volt egyszerű két irányba terelni őket. Ilyenkor én is nehezen tudok a macskára hatni, aki dühösen veszélyes jószág. Ha nem szedjük szét őket, biztosan a kutya húzza a rövidebbet. Nomindegy, ezután már csak az következett, hogy az összes szomszéd, első, hátsó, oldalsó, sőt még a harmadik szomszéd is rémülten rohant, mert azt hitték, a gyerekkel történt valami. Ettől leszámítva jól sikerült a vendégség :wink:

Kaja: tarját sütöttem, meg cukkini volt és krumpli, én csak a két utóbbit ettem. Kicsit csaltam, mert sült krumpli volt, de egyszer belefér keményítőnapon :wink: Este párolt zöldséget eszem, a fiúknak meg valszeg összekeverek belőle rizzsel, és kapnak hozzá valami husit.

Motiot! Ábel jól van? Én is meglepődnék, ha Miksa le akarna feküdni aludni...

Gabi! Örülök, hogy tetszenek, akkor majd még visszatérünk rá, ha úgy alakul.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Haho!
na en mar azt hittem, hogy ma senki nem is fog jönni, mert Gabi is elköszönt mara, Szirom, te is irtad, hogy vendegeitek lesznek, de azert beneztem.
A kutya-macska ramazuri nem lehetett semmi!!! Gondolom a szomszedok jol megijedtek, hogy mi van.
De azert meguszta a kutya serülesek nelkül?

A kaja jo, ma ugye kemenyitö napod van?
En krupligombocot csinaltam a fiuknak finom sajttal töltve, szalonnas fokhagymas paradicsomszoszban uszkalva. Az illata isteni!!!<Alig birom megallni, na es bevallom öszinten, apaebol bekaptam egy falatot, hat nagyon fincsi lett! De akkor sem!!! Ha egyszer nem, akkor nem! Nna!

Abel egyebkent nem beteg, söt, legnagyobb csodalkozasomra, ugye irtam is, hogy felek, hogy ezert ötkor fog kelni, haromnegyed kilencig aludt! Igaz, hogy "csak" nyolckor aludt el annak ellenere, hogy hetkor mar agybamenetre kesz volt. De tegnap delben csak egy orat aludt.
Ma is csak egyet sikerült aludnia, de nem banom, mert igy kettökor fönt volt, szoval szeintem ma is hamar elmegy aludni, ami nekünk nagggyon jo, hiszen van egy kis szabadidönk magunkra.
Jo lenne, ha igy beallna a dolog. Bar telen mindig nyolckor megy aludni, csak ugye nyaron nem lehet ezt megcsinalni, sokszor meg uton vagyunk olyankor. De az idö most inkabb az öszhöz hasonlit, nem a nyarhoz.

Tenyleg, Szirom, megprobalod a callanetics-et? Szerintem tök jo, nekem most mar egesz jol is megy, hogy csinalgatom több kevesebb rendszeresseggel.

Puszi

Motiot
motiot

Motiot? Milyen kaja ez a gombóc? Még hasonlóról sem hallottam :) Nem mintha ehetnék ilyesmit :oops:

Az tök jó, hogy Ábellel minden rendben. Nem is tudtam, hogy még kétszer alszik :shock: Miksa olyan egyévesen tért át a napi egy alvásra.

Callanetics: bizisten nem volt még időm megnézni, hgy jó-e a DVD :oops: De ha Miksa felébredt, szerintem utána járok, köszi, hogy mondod :wink: Addig nem kísérletezek, mert nem egyforma mindenen a hangerő, és nem szeretném felkelteni

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?