Hahó!
Én is eltűntem egy kicsit, de most nem is olvastam.
Elmentünk Németországba, de vissza is jöttünk dolgunkvégezetlenül
. Pedig majdnem Stuttgartig elmentünk, el akartuk vinni a gyerekeket a Legolandba. Két éjszaka + két nap Legolandozás. (Egész nyáron nem voltak sehol, csak "élvezhették" a felújítást, még a nagy melegben is, szóval gondoltuk ez most beleférne
.)
Szerdán mentünk, akkor még egész jó idő volt, legalábbis nem sok eső, és némi napocska is. A nagy hőség amúgy sem jó ehhez. De tegnap úgy szakadt az eső, hogy nem maradtunk, nem tudtunk volna semmit csinálni a Legolandban.
Szerencsére így csak 1 éjszakát használtunk el, a másikat felhasználhatjuk, ill. a 2 nap Legoland se veszett el. Úgyhogy bármikor tudunk menni, csak 1 éjszakát kell fizetni, meg az utiköltséget. Ami persze nem kevés
, de még mindig jobb, mintha minden veszett volna. Hazafelé szinte végig esett az az eső, a teljes németországi szakaszon szakadt
, de később is esett. Én vezettem, és a végén már csak az kértem, hogy legalább M.O-n ne a teljes szakaszon essen, mert eső + este + fáradtság nem túl jó kombináció.
Ráadásul úgy lógtunk ki, mert indulás előtt megnézte a párom Nátán útlevelét (mindenkiét), és az övé júl. 26-án lejárt...
Még jó, hogy a határon nem nézték meg alaposan őket.
Mindenesetre ma gyorsan elmentünk a központi okmányirodába és sürgősségivel kedden meglesz
, így ha akarunk menni, akkor már lesz neki érvényes is...
Ja, és az is látszik, hogy Hannának szerencsére nem gond az autózás, továbbra sem tudom, mi volt a gond múltkor, simán bírta a majd 2000 km utat oda-vissza.
Még egy magunkról (már így is sok vagyok): az UH-n a múlt héten rendben volt, bár a doki ráírta, hogy nem csináltattam AFP-t (védi magát
), de azért az is rajta volt, hogy "durva fejlődési rendellenesség nem látható". Mi is láttuk a baba mindenét, nagyon szép, és teljesen korának megfelelő méretekkel rendelkezik (20+1-en voltunk, és a gép 20+2-nek írta az adatait, egyet 20+6-nak).
Gabi!
Strepto, gomba
:(. Nekem még csak az elején vettek kenetet, de akkor minden rendben volt.
Cukor a pisisben: szerintem azért kéne figyelni rá.
Mindenképpen említsd meg a dokidnak legközelebb. Ha jól tudom, akkor a terhességi cukornak van iylen tünete, nem? A cukorszinteddel nem volt gond korábban, vagy a mostani vizsgálatoknál? Cukor, fehérje, és magas vérnyomás pedig toxémiás tünet, de ezek szerint neked azért nem kell aggódni.
Ágy: jó, hogy mindenkinek ugyanolyan van! Nekünk is, az állatmintás. Lehet, hogy csak ezt lehet kapni???
Mondjuk én elégedett is vagyok a gyártóval, mert nagyon segítőkész volt. A boltokban azt mondták (Brendon, RS), hogy csak egyfajtát lehet kapni, és nem lehet egyedit rendelni (nekünk nem jobbos kellett, hanem balos, és ráadásul a hely miatt pár centivel kisebb (Beninek is ilyen ágya van, azért akartunk Nátánnak uyganolyat, de az eredeti méretben nem fért vonla el)). De legalább a Brendonban megadták a gyártó nevét, és így sikerült velük felvenni a kapcsolatot, és nagyon készségesek voltak,
hogy persze, természetesen legyártják, és még Pestre is felhozzák (talán nyíregyházi cég volt).
Milyen kendő volt (típusra)? Én szívesen beruházok drágább dolgokra, ha azok tényleg jók, mert azt mindig tovább lehet használni, és esetleg utána még el is lehet ajándékozni, anélkül, hogy lestrapáltat adna tovább az ember (amit nem is tennék). Ugye pl. a babakocsink elég sok volt (főleg teljesen felszerelve), de már a 3. gyereket fogja kiszolgálni.
Egyébként a hordozás tényleg stabil és jó
(ha jól fel van kötve), és az sem hátrány, hogy a nagyobb gyereket (aki még nálatok sem túl nagy) is lehet terelgetni, marad szabad kezed, házimunkát végezhetsz, stb. Én nagyon hordozáspárti vagyok.
És sajnos nálunk sokszor nem működő dolog a babakocsi, mert akkor mindenre van kezem, csak a tesót nem tudom fogni. De pl. bevásárlásnál sem tudok egyszerre kocsit tolni és bevásárlókocsizni vagy kosarazni. Viszont kendővel szuperül megoldható. Igaz, nem elsősorban újszülöttként, nálunk akkor legtöbbször a babaülés volt forgalomban (ugye én már eddig sem tudtam vásárolni autó nélkül, mert olyan bolt nincs a közelünkben, ahova érdemes elmenni, így marad az autókázás), hanem ha az már nem jó, de még bőven nem önjáró.
Szirom!
Igen, ezek a frontok megviselik a gyerkőcöket.
És a cikluszhosszaid?? Talán írtam, hogy nekünk Hanna talán a 24. nap körül készült, én abban a hónapban már le is tettem róla. Egyébként is igaz, hogy nekem hosszabb ciklusaim vannak (pontosabban 28 és 54 között változó, szóval nálam bármi lehet), emiatt tuti később van pé-m. Most is a 19-20. nap körül lehetett.
Erényöv!
Szerintem azért manapság már jobban járnak, ha hagynak kulcsot, és meleg vacsi várja őket. Ugyanis nincs nagy konyha és szolgaszemélyzet!
Motiot!
Hát nálatok tényleg nincs zsufi. Bezzeg nálunk! Egyszer szeretném, ha nálunk is ilyen jó tágas lenne minden!
Rita!
Eltartatás: ez hülyeség. Számoljátok csak egyszer össze, mennyibe kerülne minde, amit csinálsz, ha ezért bejárónőt, bébiszittert, stb. kellene fizetni.
Persze fizikailag engem is el kell tartani, ugyanakkor nagyon meglátszik mindenen, ha én itthon nem csinálok semmit...
Igaz, ma még egészen jó pénzt kapok, de szeptembertől újra GYES...
Na, az azért vicc, nem is tudom, mit lehet arra mondani, amit az embernek adnak gyereknevelésért... (és az még szintén vicc, hogy ugyanannyi a főállású anyasági, ami ugye elvileg akkor járhat, ha már 3 gyerek is van). Mindegy, ez van, csak adja Isten, hogy a párom bírja viselnia ráeső anyagi terheket!
Baba: sajnálom, hogy még nincs pocakbaba.
De lesz!!!
Nálunk átlag 4-5 hónap alatt "készülnek el", de én már nem aggódom. Pedig Beni után azt hittem, hogy majd minden gyerek pikk-pakk (ő elsőre beköltözött), aztán Nátán erre rácáfolt, neki kellett 13 ciklus. Hanna és a mostani bébike pedig 4-5 ciklus alatt költözött be, aktív közreműködés (és eltalált pé idő) mellett is.
Nekünk is Peg Perego van, csak nekem az Atlantico fajta. Én nagyon szeretem. Még Nátánnál vettük (Hannánál a Navettát vettük hozzá), de most is jó lesz, teljesen jó állapotú. Ugyan ez nem fektetehető vízszintesig, viszont rá lehet tenni a hordozót és a Navettát is. És a Navetta meg ugye szuper mózes.