Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap nálunk is iszonyatos felhőszakadás volt. Persze amíg én Marcit az alsó szinten uzsiztattam, a mi hálószobánk nyitott ablakán úgy bevágott az eső, hogy a laptopot totál eláztatta. Azt hittük, annyi Neki, de aztán kis szerelés, hajszárítózás csodát művelt. Szerencsére most is arról írok :wink:
Viszont ahogy jött a hidegfront, az én görcseim úgy álltak el messzire a háztól. Egyszerűen semmi, még mozogni is alig mozog Benikém :(
A hűvös időnek akkor is örülök!!! :D :D :D

Jubi!
Csak nem! Piciri Erikával taliztunk egyet :D, azért nem jöttem a szokásos időmben. Mióta itt a front, hasam abszolúte nem fáj!!!!
Barátnődnek megy a drukk, hátha Neki besegít a front. Nálam nem úgy tűnik :?
Nagyon okos a 8 éves nagyfiad!!! Nekem is szimpi a Dove kampánya.
Klasszak a képek a babaszobában! :D

Gabriel!
Üdv közöttünk! Gratulálok a Pocaklakódhoz! Első babát várjátok? A Flóra nagyon szép név :D
Én is csak jót hallottam a Szent Imréről, nagyon bababarát kórház és a felújítások után tényleg nagyon szuperek a körülmények is.
Én nem nagyon híztam az elején, a félidőben megszaladt a dolog, most a 38. hetet taposva 11-12 kilónál tartok. Ha nem eszel zsírosakat, sok fehérlisztből készül kajcsit, és emellett odafigyelsz az elfogyasztott étkekre, akkor nem lehet baj. Te esetleg ilyen alkat vagy. A szülés után majd lemegy! De természetesen az sosem baj, ha odafigyel a kilókra az ember lánya.

Jubi-Hetti!
Kérésetek parancs! :wink: Táblában ismét ott figyeltek! Adataitok megvoltak, azért nem törlök én mindent végérvényesen!!! :D

Rozus!
Tojd le a munkahelyedet! Bár tudom, hogy milyen érzés, mivel nekem is volt ilyen kellemetlen élményem... :(

Titi!
Köszi az infot. Így akkor egyenlőre én sem hívom Juditot, de egy sms-t talán én is elküldök Neki. Remélem minden rendben van Velük.

Csengő!
Szörnyű ez a fertőzés Mikidnél :( Mindenesetre gyors-gyors gyógyulást Neki, mennek a gyógypuszik!!!

Sz_Kata!
A szülési terv és az elképzeléseid fényében én mindenképp beszélnék a dokimmal és nyugodtan elmondhatod, hogy ez jár az agyadban, hogy igaz, hogy Ő rábólintott mindenre, de mi lesz az ügyeletessel? Jobb letisztázni, mint agyalni rajta. Szerintem...

Jadey!
Örülök, hogy elégedett vagy Jade új frizurájával, de egy Anyuka úgy is elégedett az egyenlőre egyszem lánykájával :wink: Várjuk a fotót!

Krisszi!
Köszönjük a jó híreket Katáról!!! Nagyon örülök, hogy ilyen jól van, persze a kábaságot leszámítva. Jaj, nem is tudom, mit írjak, annyit járnak az eszemben. A lényeg a lényeg, minden okés!
Most szüljek egy 3. gyerkőcöt, hogy utána megplasztikáztassam magamat?! :shock: Hát inkább nem!!!!!!!!! :lol:
Nekem Marcival egy totál egyszerű (Bergonos) pelenkázótáskám volt, belül egy nagy fakk és két rekesz a cumisüvegeknek. Nála ez totál megfelelő volt, mivel téli babaként az elején szinte nem is nagyon mentünk sehová. Viszont Benivel már jobban ki fogunk mozdulni (én sem leszek talán annyira parás), így egy Graco márkájút vettünk, ebbe 2 gyerkőc fittyfenéje is elfér. Több rekesz kívül-belül, könnyebben felakasztható babakocsira, mert van külön erre szolgáló akasztója is, nem csak vállon, hanem kézben is vihető, mert van hozzá olyan fogó. Hirtelen ennyi. Ja még van benne műanyag pelenkázó alátét is, de nekem az nem tetszik. Mi a DM-es vagy Fixies-es eldobható pel.alátétet használjuk, ha elmegyünk itthonról.
Ortopéd ismerősöm nincs. Most mi van? Még is szülhetsz rendesen, ha faros a baba?! Vagy lemaradtam valamiről? :shock:

Geszti!
Csuklás :D Nekem többször van egy nap, de este szinte mindig! Biztos Nektek is belejön majd a Babóca :D , ha már a rúgdosás ilyen jól megy :wink:

Viola!
Én tuti nem nézlek hülyének, mert nekem a szülésem Marcival épp a magzatvíz folyással kezdődött. Szerencsére épp lefekvéshez készülődtünk, így nem kentem össze semmit. Viszont a kocsiba is érdemes odakészíteni egy-két (esetleg régebbi) törülközőt, hogy ne a kocsiülést kenjük össze. Én 2-3 összehajtogatott törcsin utaztam végig az utat a kórházig :lol:
Engem lehet hülyének nézni, hisz mi a hétvégén már úgy mentünk hosszabb útra (pl. Bp, Őrbottyán), hogy a kórházi csomag velünk volt...
Én is nagy takarítós kedvemben voltam ma délelőtt, de Marci mellett csak apró sika-mikára volt lehetőségem (pl. sütőt takarítottam a ráégett zsírtól). Nekem is csak keményedik, semmi görcs, viszont mozgás alig-alig van.

Mamy!
Tegnap nem volt kisebb Beni mozgása, ma viszont nagyon szunyál, szinte alig mozgott. Hihetetlen!!! Most rúgott egy nagyot, szerintem csak az én megnyugtatásomra: "Nyugi Anya, jól vagyok!" :D

Napraforgó!
Nagyon jó hallani Rólatok és pláne ilyen jókat!!! Gyönyörűek ezek a Fiaid!!! Gratulálok!!!! Zsombi is majd belejön a szopiba és majd versenyt fognak szopizni :wink: További jó gyarapodást és sok-sok erőt Neked!!! :D Drukk, hogy minél előbb otthon legyetek!

Erika!
Köszönöm a látogatást! Jól esett dumálni, de bocsi, ha sok voltam és a pityergésért is :(
Remélem tudsz pihenni otthon :D

Sue!
Gratula a 4D-hez, várjuk a fotókat!

Anikó!
Gratulálok a friss unokahúgocskához!!! Sok boldogságot, tejcsit Nekik!
Cukorbetegség :( Mondjuk, ha számítottál rá, akkor nem ért meglepetésszerűen és tudod, mit tegyél. Csak ügyesen a diétával.
Esztinek puszi a pocijára! :wink: A kutyus látom már hozzászokott a kisfőnökhöz! :lol:

MSE!
Jobbulást!!! Ez a kötőhártyagyulladás szörnyen hangzik, nekem talán csak kisgyerek koromban volt.
A dokijárással én is így vagyok, de szerencsére csak Marcinál volt ilyen, hogy szinte hetente jártam a kül. dokikhoz.
A köldökzsinór tekeredésen én is gondolkodtam, miért nem látják, vagy nem mondják? :shock: Nem idegesítésképpen (én is sokat agyalok egyébként ezen), de nagyon sok babára rá van tekeredve a zsinór, csak nagyon kis százalékban okoz problémát. Hála az égnek!

Mindenkinek további szép, HŰVÖS napot!

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Kép
Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

Előbb elfelejtettem, hogy nagyjából összeollóztam az Apukák teendőit: hová, mivel, mikor kell rohangálni ügyet intézni. Felteszem a gyűjteményemet, de hozzáteszem, hogy én magamból indultam ki, így az alkalmazottkén biztosított anyukát vettem alapul (tehát semmi egyéni váll., munkanélküli, tanulmányi jogviszony stb.).

Ha kellene valakinek a forrásanyag, azt is felteszem, ha kéritek.

1154527805.66.doc

Apropó, második-többedik gyereküket várók, akik gyedből mennek szülni. Szerintetek érdemes megigényelni a tgyást, majd félév múlva újra sorba állni a gyedért? Nekem speciel a minimálbér kétszerese lesz az alapja mindkettőnek és bárhogy is gondolkodom, nem találok a kettő között különbséget, mármint összegben, meg egyébként sem... Így én azon filózok, hogy kapásból a gyedért ácsingózunk... Szerintetek?
Ja és még egy! A lakcímkártyát hogy kapták meg a gyerkőcök? Mi erre már nem emlékszünk.

Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Bujka, igen az elsőt várom és sajnos vizesedek, lábamra már nem jó a 39-es cipő.

Siba :az esettanulmány mely alegszupibb kolleganőmről szólt történetesen a negyedik gyerekével esett meg, de az előzőeknél is 20-30 kg hízott,melynek 70%-t a víz tette ki/sajna nálam is ezvan, agyűrűim lekerültek stb./ A víz pedig szülés után rögtön távozott. Elefántlábakkal ment be szülni és az volt az első kérdése -szülés után- "hová tünt a lábam?".
Az eset ennyi. még nem tudom velem hogy lesz de avizesedés az egyszer biztos, hogy szar.

Egyébként tegnap ahogy hűlt a levegő úgy járkáltam 2percenként pisilni és ,mint a viktória-vízesés!
gabriel79

Jadey!
Ma délelőtt voltunk az állatkertben, de a debreceniben :D Ez a kép ott készült, látszik rajta, mekkora bálna vagyok (+20 kg). :oops:
Kép
A párom le akarta fényképezni az egyik strucc szemét közelről – az óriási szempilláit -, a madár pedig megtámadta az objektívet. Ez lett belőle:
Kép
Ja és a legfontosabb: remélem, a húgod jól van!!

Titi27, Gabriel79!
Én a fiúkkal is 20 kilókat híztam a terhesség alatt, de mindkettő után visszafogytam 54 kg-ra. Sőt a kórházból már eleve –10 kg-val jöttem ki. A szoptatás alatt normálisan étkeztem, utána pedig odafigyeltem a kalóriákra, és tornáztam (főleg felülések), de nem koplaltam!

Vasani!
Ez nem is kutya, hanem birka :D :P

Giga!
Biztosan nagy munka lesz a diplomadolgozatod! Én teológiát tanulok, és még van két évem hátra.

Siba!
Esetleg borogathatnád is a szemedet langyos kamillateával. Nálunk ez szokott beválni.
Érdekes ez a nyakratekeredett köldökzsinór téma. Beni úgy született, hogy duplán volt a nyakára tekeredve, és a doki olyan gyorsan tekerte le róla, hogy nem is láttam a kezét… Ezért is ódzkodok én a faros szüléstől, mert ott még tovább szorítaná, ha rá lenne tekeredve…

Bujka!
Köszi, hogy visszatettél a csapatba! :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

sziasztok,

Dorka, Jadey,

Tulajdonképpen nem tudom, mire alapoztam, hogy hamarabb fogok szülni a kiírt időpontnál. ez csak amolyan fura megérzés, persze lehet hogy nem jön be :)
De tegnapelőtt, meg tegnap olyan görcseim voltak, hogy azt hittem, nyomban megszülök :shock:
Aztán este olyan ficánkolásba kezdett Peti, folyton lerugdalta a férjem kezét a hasamról, és tök édi volt, ahogy a férjem ezen nevet, mintegy kisgyerek
:lol:
Szóval, úgy látszik, nekem is, mint Picirinek, Su-nak és Krisszinek, a front tett be :roll:
Ma már újból a régi vagyok :lol:

Krisszi,

Tök jó, hogy Ákatáékkal minden rendben! Bíztató, amiket írtál, én időnként hajlamos vagyok úgy gondolkodni, hogy a szülés után megáll az élet :roll:

Bujka,

pénteken megyek a dokimhoz, megbeszélem vele ezt a sarkalatos kérdést, mert bizony nem hagy nyugodni.
Azon jót mosolyogtam, hogy viszed magaddal a kórházi cuccot :lol:
De pesrsze, tök érthető!
És köszi az infót, lementettem, majd apa intézi.

Emese,

Vk péntek du öttől van az aranytíz művházban.

Pusszacs
sz_kata

Sziasztok csajszik!

Gesztenye:

Ha közelebb van neked a Mini manó bababolt,ott is lehet a lámpákat kapni,most voltam és sokféle van.Árkülönbség elenyésző.Nézd meg,a honlapon fenn a választék a kiegészítőknél.Kíváncsi vagyok melyik mellett döntötök,annyira szépek.Pl a csigás a másik kedvencem.

Piciri:

Akkor neked is szól a válasz lámpaügyben.

Szkata:

Romantikus lenne aug 19,az évfordulóval egyben.Majd kiderül nemsokára.

Viola:

Édes gondolat a matracvédő,és tök jó ötlet,nekem eszembe se jutott volna.Igaz hol még a november!

Napraforgó:

Tényleg helyesek a babák,és nem látszanak kicsinek!Én aztán tudom,minden héten találkozom kora bébikkel.

Krisszi:

ÉN ISMEREK ORTOPÉD ORVOST!sAJNOS SOS-BEN CSAK MAGÁN TUDSZ IDŐPONTOT KÉRNI,MERT SZTK-RA HÓNAPOKAT KELL VÁRNI.
(tudod én gyógytornász vagyok)

OROSZ mÁRIA

KELEN KÓRHÁZ,XI.KER.THÁN KÁROLY U.1.
205-02-05
Itt tudsz időpontot kérni.Esetleg kérdezd meg mennyibe kerülne.
De ari nő,őt is ismerem,a férje pedig a főnököm.
Remélem segítettem.

Titi,Gabriel:

Én is a Szt Imrébe járok.Ti jártok Andihoz is tornára keddenként?Mert akkor kellett volna már taliznunk!Titi te kihez jársz?
Én szülésznőt sem választottam még,gondoltam majd megkérdem a dokimat.
Hogy ki mennyit hízik attól is függ,hogy ki mennyi volt előtte.Azt mondják aki nagyon vékony volt az többet szed föl.Én átlagos vagyok,imádok enni,eszem amit megkívánok.így is szerencsére csak 5 kg-nál járok.

KépKép
rönci

Sziasztok Lányok, Asszonyok!

De jó végre Ákatáról is hallani. És hogy van élet szülés után.:)

Ma voltam kardiológusnál és egyáltalán nem biztos, h engednek természetes úton szülni.:( "ocsmány a szívbillentyűm"-mondta a doki..
Olyan félelmetes. Régebben évente kellett kontrollra járnom. Mióta 2-en vagyunk, most voltam 4.-szer és még mindig vissza kell mennem, hogy mégegyszer lássanak mielőtt döntenek..

MA én adtam át a villamoson egy 37 hetes kismamának a helyet... Senkinek nem tűnt fel, h valami hibádzik.....
rolex

Hello Csajok!
Krisszi, van egy doki, dr. Klemencsics, aki csontkovács - ortopédus azt hiszem. Vannak ismerősök, akik esküsznek rá, esetleg kérdezd meg tőle telefonon, hogy sérvvel tud-e valamit. A szám, amit kaptam: 3110092.
Bujka, kösziiiiiiiiiiiiiiii a tanulmányt, annyira jó, hogy összefoglaltad!!!!! Angyal vagy!
Gabriel, HÁLLELUJA, van remény plusz 20 kiló után is :)
Juborka, én is bálna, de te három gyerek után szerintem nagyon egyben vagy! :) A struccos képen pedig akkorát röhögtem, hogy nem igaz!! Köszi!!
Pusz mindenkinek, mára eldugultam.
A félszemű jumurdzsák, aki a felesleges vizet úgy tűnik, egy szemen keresztül üríti. :)

Kép
siba

Sziasztok, sziasztok!

Ugye milyen jó érzés végre FÁZNI? :lol:

Gigaboszi, ha a 32. hétben lennék, asszem már indulnék is Debrecenbe, tudod, a mi családunk egy része is odavalósi (Szoboszló-city), szóval nem is lőttél annyira mellé :) . :lol:

Bujka, köszi a pelenkázó táska infót, kicsit tanácstalan vagyok, mert egyik sem tetszik igazán. :? Nagy dilemma, ugye? :lol:
Szülés - tudod, a remény hal meg utoljára... A dokim mondta, hogy még akár minden lehet a next két hétben, hát ezért kell a szakvélemény. Meg az EDA-hoz /spinálhoz :evil: mindenképpen tudniuk kell, hogy mi merre hány óra a gerinctájékomon. Nem igazán szeretnék lebénulni. Azon már csak röhögök, hogy a dokim tegnap elesett és eltörte a bordáját. Persze nem rajta, hanem a pech-vogel önmagamon. :lol: remélem, a szülésig meggyógyul.

Rönci - nagyon KÖSZI!!! Holnap felhívom, bár bepróbálkoztam a háziorvosnál hogy adjon beutalót...

Siba - Neked is nagyon köszi!!! Őt is felhívom, több szem többet lát. A bőrgyógyászokkal is így voltam. Jól tetted, hogy megszabadultál a kinövéstől! Zebrafarm - ez ari :)

Vasani - a kutyamániám és - hiányom elhomályosítja az agyamat (annyira hiányzik a kutyám) és azt el is felejtettem leírni, hogy gyönyörű a kislányod!!!!

Csajok, akkor szerintem célozzuk meg a szülés után a csoportos plasztika-kedvezményt! :lol:

Jubi, nem tudom, hogy 20 kilóval könnyebben milyen voltál, de az tuti, hogy tök jól nézel ki és ne mondj már ilyen hülyeséget, hogy bálna vagy, mert sikítófrászt kapok. :lol:

Hú, Dorka, képzeld, a SOTE II nagy restrikciókat vezetett be: csak előjegyzéssel lehet menni UH-ra. én is megszívtam, gondoltam, ebédidőben megnézetem a fütyist, erre jól kiröhögtek, hogy aug 1-től már csak időpontra lehet menni. viszont holnap talizok Dr Á betege-barátnémmal, kikérdezem h ajánlja-e és elkérem a számát, jó?

pusz, megyek hajat szárítani, végre hűvös van, jaj de jó!

Jó éjt!
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Gabriel
Nekem is 0.8 lett az Afp el is küldtek az uh-n genetikaira, de megbeszéltem az orvosommal és szerencsére azt mondta hogy ne is foglalkozzak vele, ugyhogy nem kellett mennem. Ő sem értette minek küldtek el.
50 kg hízás :shock: hát nem semmi, de szerencsére lemennek a kilók. Én egy hónapja 9-10 kilónál tartottam, most nem is tudom mennyi lehetek.

Bujka
Köszi hogy visszatettél a tábliba.

Napraforgó
Nagyon aranyosak a babák, sok boldogságot kívánok!

Juborka
Tök jok lettek a képek amiket csináltál! Én régebben festettem, de most nem igen akarok beszívni higitot meg a többit. Ugyhogy most szünetel.

Napközben még nagyon meleg volt, már azt hittem nem is igaz hogy hűvös lesz, de szerencsére estére csak az lett, szinte fáztam, de inkább mint a hőség.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Rolex,

nem tudok valamiért privit küldeni :?

ugyhogy idekopizom, amit írtam neked:

Megkérdeztem anyukámat, hogy vállal e családon kívül horoszkóp elemzést. Anyu azt mondta, hogy mivel még nem végzett, hivatalosan és pénzért nem vállal, de ha hajlandó vagy rá, hogy egyszer elgyere hozzánk amikor ő nálunk van, akkor nagyon szívesen beszélget Veled. De azt is mondta, hogy jövendőmondásra ne számíts, ő abban segít hogy bizonyos folyamatokat megérts azáltal, hogy jobbal látod ki is vagy te, vagy éppen az, akiről hallani akarsz.
Ha érdekel, majd egyeztetünk.
sz_kata

Krisszi,

csoportos plasztika kedvezmény :lol: :P

Tők jó hogy hideg van, kezdek magamhoz térni, újra tudok "pörögni" :lol:

Bár lehet az is használt, hogy ma volt itt egy asztalos, és át tudja szabni a lépcsőnket :!: Még a végén nem lesz sz@rfészek a lakás, mire szülök :lol: :lol:
sz_kata

Rolex, még1szer,

annyira sajnálom a szívbillentyűt. De ha császár is lesz, ez most a baba és a Te érdeked is. A szívvel nem lehet játszani.

Puszi
sz_kata

Sziasztok!

Én is fáztam ma néha és annyira, de annyira jó volt! :lol:

Jubi!
Abszolúte nem vagy bálna, és ezt nem azért írom, mert így szokás. Szerintem teljesen normális, csini kismama vagy és ha az ember belegondol, hogy már a harmadik Babát várod, akkor pedig nyugodtan lehet írni, hogy nagyon csini!
Strucc :shock:
Húgomék is Debrecenben élnek, és mi is voltunk tavaly nyáron a debreceni állatkertben. Szerintem nagyon szép! Csak úgy sajnáltam szegény zsiráfot, mert szegénykét a hülye látogatók valami zacskóval etették meg és megdöglött :cry:

Sz_Kata!
Ráfoghatnám, hogy azért cipeltük a kórházi cumót, mert fájásaim voltak, de ugyanezt csináltuk Marcinál és akkor nuku fájásom nem volt 40+5-ig :lol: Ebből is látható, hogy mennyire paramama vagyok! :oops:
Lépcső!!! Hurrááááááááááá!!!!!!!!!! :D :D :D

Rolex!
Hú, ez a szívbillentyű mizéria szörnyen hangzik :( Gyógyszert is szedsz rá?
A helyátadás egyszerűen hihetetlen! :twisted: Ez is simán bekerülhetett volna a Fókuszba...

Krisszi!
Logikus, hogy a spinál/EDA miatt is meg kell Téged nézni. Erre nem gondoltam... Drukk, hogy ne találjanak semmit, ami akadályozna a gerincérzéstelenítést.
Egy pelenkázótáska sem tetszik?! Nem vagy egyszerű eset! :lol: :roll: Semmit nem akarok erőltetni, de bekukkanthatsz a Matti honlapjára, www.matti.hu. Ők az 1-es főút mellett vannak, a Metronal kell lefordulni. Ott is van több táska. Mi egyébként a Baby Outletben vettük a miénket a Soroksárin, 10eFt helyett 4eFt-ért.

Mindenkinek jó éjszakát! Jó hüvi lesz, úgyhogy aludni is lehet majd :wink:
Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok,

Rolex: Nem túl jó hír számodra, de tudod, megbeszéltük. Az a lényeg, hogy mindketten rendben legyetek!!!Úgyhogy fel a fejjel.

Szkata: Megkaptam a privit, de írtad, hogy rendetlenkedik a mailed vmiért, úgyhogy ide írok. Jövő hét nekem is okésnak tűnik és jól hangzik a nyami-nyami ajánlatod :lol: Addig még gondolom beszélünk itt néhányszor. Szerintem azok már jósló fájások voltak, persze nem árt odafigyelni, nehogy az autóban bújjon ki a fejecske :roll: :lol:

Siba: Jól nézhettél ki a krumplesszal :wink: A köldökzsinór dolgon már én is filóztam, sőt, rá is kérdeztem, mire azt mondták, hogy no para: 1. A gyerek néha azzal játsszik és akármelyik pillanatban fel-vagy letekerheti magáról a szülésig. 2. Ma már " lazán" megszülethet úgy: Mivel hosszó a zsinór, menet közben simán le tudják akasztani a nyakáról, ha pedig gáz lenne, akkor azt a szívhangból úgy is tudják. Nem úgy, mint régen, 31 éve én is így jöttem világra. 8) Pontosabban éppen ezért császárral, mert akkor még nem mertek kockáztatni.

Jubi: Osztom Krisszi véleményét! Csinik vagytok Jázminnal :wink:
Akkor nem igazán futhatunk volna össze :lol: Hógomat szegénykét áttették holnapra, pedig már a kábító koktélt is megkapta :twisted: De valakivel komplikáció történt, így csak holnap lesz, remélhetőleg...

Krisszi, Bujka: Az én saram, hogy Jadiről még nem raktam fel a képet, de most már aztán nekiesek. Csak közben történt egy s más...
Ákatáról köszi a hírt, már én is nagyon kíváncsi vagyok a csajszikra! Macifülkéről tudtok valamit??

Vasani: Cuki a lányod és a kutyu se semmi, hogy tűri a gyűrést :lol:

És a végére a nap csócspontja: Képzeljőtek, ma összeütköztem egy öreg fószerral... Hála az égnek nem lett semmi bajunk, bár Jade és a barátnője is velünk volt.Majd amikor kiszálltunk, a faszi láthatta a nagy pocakomat és a két kislányt és még csak meg sem kérdezte, hogy jól vagyunk-e, pedig ott bőgtem... Vén fasz!!! Persze a hülye kocsiját nézegette, mire én úgy felhúztam magam, hogy torkom szakadtából üvöltöztem vele. A rendőrök mindkettőnket feljelentettek, de ők sem igazán kérdezték meg, hogy hogy vagyunk :twisted: :twisted: Ilyen világban élünk!!! Szerencsére csak egy pici púp Jade fejecskéjén, egy iciripiciri véraláfutás a másik kislány szájában, nekünk meg egy jó nagyadag stressz Bencussal, de megúsztuk.

Lehet, hogy a dokimra kéne hallgatnom, már múlt héten rákérdezett, hogy nem akarom-e letenni a kocsit... Talán ez egy jelzés volt, nem?? ROLEX: PLEASE DO NOT AFFRAID.... Még jó, hogy nem értél rá(m) :lol:

KépKép
Kép
jadey

Jubi!
A strucc nagyon vicces! Gondolom szegény párod jól megijedt, kár, hogy róla nincs kép, amikor a gép felé támad a strucc :lol:

Rolex!
Nagyon gáz, hogy kismamák adják át egymásnak a helyet, és senki nem reagál semmit!
Ha császárral szülsz a szíved miatt, akkor altatnak, vagy csak érzésttelenítenek? Olvastam, hogy minden kórházban más a szokás, sőt, van, ahol apuka is bent lehet az érzéstelenítős császárnál!

Jadey!
Szerencse, hogy nem lett komoly bajotok, az öreg tatával meg ne törődj, hülye bunkó.

Lányok, két kérdésem lenne, hátha tudtok valamit válaszolni:
1. Én is járok suliba, levelezőre, ami fizetős. Úgy tudom, hogy ha a félév első napján tgyást vagy gyedet kapok, és ezt tudom igazolni, akkor nem kell fizetnem. De én október végén szülök, a félév meg szeptemberben kezdődik. Ki lehet ezt valahogy cselezni? Pl. hogy már szeptemberben igénylem a tgyást, aztán azt mondom, hogy, bocsi, de elszámolták a szülés időpontját. :) Vagy ez nagy hülyeség? Az, hogy betegállományban vagyok, az a sulinak nem számít. A Pécsi Egyetemről van szó egyébként, de őket nem merem fölhívni ezzel. Van valami ötletetek?

2. nagy kérdésem: Van egy nagy kutyánk, másfél éves, és még nem látott kisbabát. Amúgy barátságos állat, még a postás is megsimogatja. Anyukám szerint a gyereket 3-4 éves koráig ne engedjem ki vele egyedül az udvarra, babakocsiban se tegyem ki aludni, mert mi van, ha a kutya kiszedi a kocsiból. Sose volt még kutyánk, ez az első. Szerintem nem bánt senkit, de ha belegondolok, hogy van 60kiló, akkor akár véletlenül is fölboríthatja a babát, ha elkezd majd járni. Szerintetek tudja egy kutsa, hogy a baba egy kisgazdi, akire vigyázunk, és nem játék?
Bocs, ha nagyon hülye kérdés, de tényleg nem tudom, mit kéne tenni.

Rozus

KépKép
rozus

Jadey,

A vén f@sz elmehet a búsba. A lényeg, hogy nem lett nagy baj. A pasik leszarják, sőt szerintem nem is sejtik, hogy esetleg sérülékenyebb a nő nagy pocakkal :evil:

Rozus,

kutyakérdés: soha nem hallottam még olyanról, hogy egy kutya bántene egy kisbabát, és őszintén, el sem tudom képzelni (persze, most a normális és nem láncon tartott, meghülyített, elvadított kutyusokra gondolok). Az viszont tuti, hogy a kutyust menekíteni kell majd a baba elől egy idő után :lol: A gyerekek szeretik tépázni nyagázni az állatokat
:wink:
sz_kata

Rozus!

bátyáméknál 2 pici gyerkőc van, a kutyával együtt nőnek, eddig még semmi bajuk nem lett tőle. a lényeg: a lakásban mindenképpen szeparáld el őket, vagy egyszerűen ne engedd be, ha megteheted. Persze vannak nálam sokkal szakavatatottabb kutyaismerősök is a topikban.

JAdey!

én is vezetek még, bár egyre ritkábban és nem a belvárosban. Amíg a hasam befér a kormány mögé... ha muszáj, menni kell, a belváros persze más. Szerencse, hogy nem lett bajod. a rendőröket meg a vén ...-kat pedig ismerjük, ők már csak ilyenek.
Sz@rni bele!

Rolex!

a fókuszba kéne utólagos hírként berakni!!!

Szívbillentyűt én is sajnálom. Szkatával értek egyet, ha muszáj, a gyerek az első.

Rönci!
Lemaradtam, minimanó bolton kívül hol kapható még a lámpa?

Erika
MElinda!
jó, hogy beszélgettünk, nekem is jól esett. A hasgörcseim miatt is megnyugodtam és mire hazaértem, nem akartam már a dokimat felhívni.
piciri

Sziasztok lányok!

Rolex!
Nem hangzik túl jól ez a szívbillentyű-probléma... :cry:
De sajnos ha tényleg ennyire problémás, akkor tényleg jobb ha császároznak, mindkettőtök érdekében! Az azért jó, hogy ilyen sokszor megnéznek, még a végén lehet hogy mégis tudsz "rendesen" szülni?...

Jadey!
Tényleg hihetetlen, mennyire érzéketlen bunkó emberek vannak, mint ez a vén trotty is, meg a rendőrök is, na de ők már csak ilyenek... :roll: nem is számíthat másra az ember. Már az a ritkaság, ha valakinek feltűnik egy nagy pocak. Örülök, hogy nem lett komoly baj, és az esetből okulva lehet, hogy tényleg le kéne tenned az autót... Én is már csak nagyon ritkán vezetek, már csak azért is mert egyre kevésbé férek be a kormány mögé... :roll: :?

Bujka!
Köszi szépen hogy közzétetted az intézendő dolgokat, nagyon klassz! :wink: Párom már minden nap rágja a fülem, hogy írjam már neki össze a teendőket, és igaza van. :? Elvégre már a 37. hétben vagyok, sosem lehet tudni... :roll:

Krisszi!
De jó, hogy hoztál híreket Ákatáról!!! :lol: Nagyon sokszor eszembe jutott, hogy mi lehet velük? Nagyon klassz hogy jól vannak!!! Ez a "van élet a szülés után is" tényleg érdekes téma, máshogy nem nagyon lehet megfogalmazni amit érzünk mi, első babások... :wink: Hát persze hogy van élet utána, sőt, akkor kezdődik igazán! :lol:

Kép
mamy

Sziasztok!
Végre – két átvirrasztott éjszaka után – kialudtam magam. Olyan jól esett….az ilyen kis dolgoknak is mennyire lehet örülni! Képzeljétek három hónapja szedem a Maltofert és a céklatablettát, plussz kétpofára zabálom a fekete szedret, ennek ellenére a hemoglobin szintem csökkent…nem értem :shock: …most át kell térnem egy másik vaskészítményre.
Tegnap este zúgott a fülem, a fejem, nyomott a tarkóm, egy kicsit megijedtem, hogy felment a vérnyomásom. A vizesedés mellett nem lett volna szerencsés. Hál’Istennek a szomszédunknak van vérnyomásmérője, így meg tudtam mérni, és megnyugodhattam. Viszont a pulzusom 108 volt, ami egy kicsit talán magas. Aztán pihentem és ma reggelre kutya bajom.

Sz_Kata!
Én mindkét fiúnál azt éreztem, hogy hamarabb szülök, aztán mindkettőt túlhordtam…Ilyenkor a végén már olyan türelmetlen az ember, legalábbis én nagyon…
Örülök, hogy van megoldás a lépcsőre!!! :)

Rolex!
Sajnálom a szívbillentyű problémát, de legalább tudnak róla, és folyamatosan figyelik, így nagy baj nem lehet…
A kismama helycseréhez pedig inkább nem is mondok semmit… :?

Bujka!
Azóta újra két zsiráf van, éppen reggeliztek, amikor ott voltunk. :D

Jadey!
Baleset: :( Vénember, rendőrök: :x

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok lányok!

Rönci, Dr. Bálint Balázshoz járok, szülésznőnek pedig Kondor Katalint kértem fel. Viszont tegnap voltam a dokimnál, és lehetséges, hogy nem fogok tudni a Szent Imrében szülni, ez a történet elég hosszú. Lényeg, hogy lehetséges, a babát szülés után rögtön műteni kell, és akkor viszont jobb lenne, ha inkább ott szülnénk, ahol van erre lehetőség. Ez lehet a Schöpf-Mérei, és a Sote. Hát, addig még van 3 hónap, majd kiforrja magát.

Mára ennyit... kicsit magam alatt vagyok!

KépKép
titi_27

Jadey:

remélem mára már jobban vagy lelkileg!Rád jár a rúd,és annyi hülye van!Bocsi este hamar elvonultam,ma dolgozom,este talán skype?

Piciri:

Semmi gond,akkor leírom a lámpát.
Gabeliz lámpa,aki forgalmazza:

Váliné,1182 Bp,Nemeske u 16/a
06/30-221-4983

Aranyos nőci,nyugodtan hívhatod,megköszönte,ha írok nektek a csodalámpáiról.De a Minimanóban kb uannyiba kerül.

Rolex:

Sajnálom ezt a szív dolgot,de tényleg a ti egészségetek a legfontosabb!

Sz kata:

Látod,a lépcső dolog is kezd megoldódni!!!

KépKép
rönci

Sziasztok :D

Köszi csajok a kutyusos és csajszis bókokat (átadtam mindkettőjüknek) :lol: .

Krisszi :D
Semmi gond, amíg nem volt gyerkőcöm, számomra is csak kutya-macska téma létezett :D . Azt meg úgyis tudom magamtól, hogy Eszti gyönyörű! :lol: :lol:
Így, hogy Eszti már itt van, kicsit háttérbe kellett, hogy szoruljanak az állatkáink, de azért itt vannak velünk mindannyian.
Szerintem tök jó, hogy Eszti ilyen közelről ismerhet kutyát (és macskát).
Ja, igen, Zénó labrador retriever.
A vércukrom 7,9 lett, ráadásul ez nem a cukorivásos téma után, hanem a sima zsemle+tej után 1 órával :( .
Beszereztem itthonra egy vércukormérőt és az eredmények alapján a diéta tökéletesen helyreállította a dolgokat.
Pelenkázótáska: nagyon hasznos, de nem kell a legdrágábbat megvenni (szerintem), mi egyébként kaptuk. A miénk hátizsákos kiszerelés, tulajdonképpen belül van négy nagy zsebe, meg kívül három, plusz egy üvegtartó-rész. Meg van ebben is egy műanyag pelenkázó-alátét. Noname szerintem, mert valami Álomszuszi, vagy mi a neve, de nagyon bevált. Nézz körül, a lényeg, hogy elférjen benne pelus, popsitörlő, iratok, textilpelus, némi plussz ruha, kajcsi, víz, stb. Még biztos egy csomó minden eszembe jut majd... Szóval azért nem árt, ha vannak benne külön tároló részek. Amit Bali írt pl. (pierre cardin) biztos tuti.
CTG :(

Siba :D
Kötőhártya-gyuszi :( Apa-gyógymód :lol: :lol:
Köldökzsinórról én is úgy tudom, ahogy Bujka. Tehát sokkal több babára van rátekeredve, mint gondolnánk, csak szerencsére az esetek legnagyobb részében ez nem okoz problémát. Szülésznő is mondta, meg doki is, meg olvastam is róla.

Bujka :D
Hát, már én is azt hittem, hogy babizol. Akkor további kitartást! :D
Nagyon köszi az Apás ügyintézendő-infókat :D :D .

Gabriel :D
Üdv itt! :D

Jubi :D
Képek szupik! :D
És szerintem egyáltalán nem vagy bálna! Persze van pocakod, de még jó, hogy van!!! :lol:

Sz-kata :D
Én meg voltam győződve anno, hogy Eszti hamarabb fog kibújni. Egyszerűen biztos voltam benne. Ehhez képest a kiírt időpont után 8 nappal született meg :D . Egyébként is egy tök nyugis csajszi, nem tudom van-e köze hozzá, hogy már akkor is ilyen kis ráérős volt :lol: :lol: .
Lépcső! :D :D

Rolex :D
Billentyű :( :(
Fú, ez nagyon gáz, hogy a pocakos adja át a helyét a pocakosnak... :(

Jadey :D
Hú, szörnyű amit írsz az ütközésről :( . Jól felbosszantottam magam, mert elképzeltem a jelenetet.
A lényeg, hogy jól vagytok!
Az autó meg lehet, hogy már pihizhet egy kicsit...? :?

Rozus :D
Kutyatéma: ha láttad a fotót, amit tegnap feltettem, megnyugodhatsz :D . Nekünk is első babánk Eszti, tehát a kutyánk előtte nem látott közelről, még messziről se nagyon kisgyerkőcöt.
Hozzáteszem, amellett, hogy Zénóban tényleg megbízom, meg rendes kutyi, csak úgy hagytam kint Esztit aludni a teraszon, vagy a kertben (mikor még pici volt), hogy tutira rálássak, nyitva hagytam az ajtót is, de egyébként Zénó teljes mértékben letojta, hogy valami van ott a babakocsiban (akkor is ha épp visított Eszti :D ). Persze mostanság sincs az, hogy csak úgy kicsapom a kertbe Esztit játszani, én meg bezárkózom. Mindig tudom, mit csinálnak és Zénó többnyire elvonul ilyenkor is.
Ja! Felborítás az azért már előfordult egyszer-kétszer, mikor Eszti és Zénó pont egyirányba akartak futni, egyszerre. Ilyenkor elég erélyesen rászólunk a kutyura, hátha... :lol:
És ahogy Sz-kata is írta, ha rendesen, szeretetben tartott kutyusról van szó, nem hiszem, hogy gond lenne.
Egyébként amikor még kint altattam a lánykát babakocsiban, inkább a macskákra kellett odafigyelnem, mert olykor ők is bent szerettek volna feküdni a pici mellett :lol: .

Lépek, mert a kisasszony ki akarja pakolni helyettem a mosogatógépet (megjegyzem, ha már tutin tudná csinálni, szívesen átengedném neki a feladatot :oops: :lol: )

Pusz mindenkinek!

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Jadey:
El se hiszem hogy lehettek ilyen bunkók. És nagyon vigyázz magatokra - sztem akkor vezess, ha tényleg muszáj.

Tegnap teljesen kiakadtam, mert benyögte a telefonba a párom, hogy alighogy hazajön (2 hét USA), lehet, hogy megint mennie kell (Japán???).
Annyira kiakadtam, hogy ez már mindég így lesz... :cry:
Pedig ő se tervezte, hogy augusztusban megint itthagy. :roll:
Otthon minden dobozokban, a konyhában sitthalmok - ő meg elmegy. :x
Én meg ugye elvileg szept 12-én szülök. Nem leszünk kész és lelkileg is tök szar.

Szerintem állást kéne váltania, mert így aztán egyedül fogom nevelni a gyereket.

Rozus:
Épp ma telefonálgattam hasonló ügyben, és eddig számomra annyi derült ki, hogy az egyetlen megoldás a tandíjmentességre, ha már a szülés előtt 1 hónappal (persze lehet csak két héttel hamarabb) igénylem a TGYÁS-t és erről viszek is igazolást ,ár a beiratkozáskor.

Vagy halasztom a félévet - de azt állítólag most nem lehet.
Szerintem azért te is felhívhatod őket név nélkül is akár.
A T-GYÁS igényléssell meg csak magadat szivatod meg, mert ugye akkor hamarabb lejár az a 160 nap, amíg ezt kapod. ha meg előtte táppénzen vagy, akkor csak a szülés napjától is igényelheted.

Krisszi:
Köszi a kérdezősködést Dr. Á ügyben, bár olvastam én róla már nem túl kedvezőt. Lehet hogy utálja a dagi nőket???

Sz_kata:
Lépcső király!!!!!!!!!!!!
Holnapi VK nem tuti, mert lehet, hogy eset lesz a munkahelyi búcsúbulim. majd még írok, ha kiderült.

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Szép napot Csajok!

Vasani,

Aranyos a kislányod, hogy már a háztartásba is besegít :wink:
kutya-cica téma: én sokkal több pozitívumát, mint esetleges negatívumát látom az állat-gyerek együtt felnövésnek. Régen volt egy gyönyörű ír szetterem, imádta a gyerkőcöket és az egyetlen "veszélye" tényleg az volt, hogy nagy örömködésében néha a csóváló farkával feldöntötte a babákat. De egy-két kis esés nem árt meg a kis vasgyúróknak :wink:
Most cicusom van, majd meglátjuk, hogyan fog viszonyulni az új jövevényhez. Furi, mintha érezné, hogy már nem sokáig övé a kizárólagos szeretetünk, mert annnyira bújós lett a kis kandúr :lol:

túlhordás: Jubi, Vasani,
ha igazatok van, akkor tutira kész lesz a lakás mire Peti jön :lol:
Valahogy olyan vagyok, mint aki nagyon fontos vendéget vár, és nagyon ki akarok tenni megemért :wink:

Titi,

sajnálom a babádat :cry: Reméljük, minden rendben lesz. Azért nézesd meg magad több dokival is! Csengőt idézném: egy vizsgálat nem vizsgálat!!
sz_kata

Dorka,

Japán :cry: :cry: Nem lennék a helyedben, csodálom hogy Te ilyen jól kezeled ezt a helyzetet.

búcsúbuli: na végre! :lol:

Kata
sz_kata

Sziasztok!

Jadey!
Ez a baleset szörnyen hangzik, de a lényeg, hogy semmi bajotok nem történt. A Lányok nem ijedtek meg? A vén f@szt pedig magasról!!! :twisted: Drukk, hogy a feljelentésből ne legyen semmi komoly!

Rozus!
Sajna ezt a sulis-tgyásos dolgot nem tudom megválaszolni, de általánosságban szerintem nyugodtan felhívhatod a sulit, nem kell tudniuk, hogy Te vagy!
A Szakbarbártól is kérhetsz segítséget, korrekt, érthető válaszokat szokott adni: http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=54717195
Kutyaügyben a mértékletesség híve vagyok. Én úgy gondolom, hogy a kutyák elég kiszámíthatatlanok és semmiképpen ne hagyd egyedül vele a Babát!!! (Remélem ezért senki nem néz rám rossz szemmel, de az érzéseimet nem tudom levetkőzni a kutyákkal szemben...) Nekünk is van két kutyánk és a mai napig nem maradhat velük kettesben Marci, pedig Ő már 1,5 éves múlt. Mondjuk nálunk kertben vannak, így megoldható az, hogy teljesen el legyenek egymástól szeparálva, de a kertben is szépen fokozatosan szoktattuk őket egymáshoz: először csak kerítésen keresztüli nézegetés (2 méternél Marci az elején nem is mert közelebb menni még a kerítéshez sem), aztán egyre közelebb-közelebb, majd kerítésen keresztüli simizés, aztán kerítésmentesség. De mindeközben folyamatosan felügyelet alatt volt mindkét fél :wink: Nálunk ez bevált, de a fokozatosság ellenére látjuk Marcin, hogy néha megretten a kutyusoktól, ha azok hirtelen mozdulatot tesznek, úgyhogy a felnőtt figyelem szerintem kell!!!

Erika!
Örülök, hogy megnyugodtál a pocak miatt! :D Azóta abbahagyta, vagy érzed még a fájdalmat?

Jubi!
Vas :( Bizony ilyenkor nagyon elzabizzák a Babócák előlünk a vasat, de a legfontosabb, hogy Nekik legyen elég, de azért persze az Anyuka sem mellékes. Mire térhetsz át?
A pulzus nekem is magas, de megnyugtattak, hogy ez normális így pocakosság ideje alatt.

Titi!
Remélem semmi komoly baj nincs a Kislányotokkal.

Anita!
Marci is később jött 5 nappal és kb. 12-14 hónapos koráig Ő is egy álombaba volt, nyugodt, türelmes, de pár hónapja megfordult velünk a világ. Egyszerűen nem lehet ráismerni, csapkod, verekszik, hisztizik, és még sorolhatnám. Sajnos nekem is kevesebb a türelmem Hozzá, de a birkatürelmű Páromat is ki tudja néha akasztani, így gondolhatod... Esztinél még semmi nyoma a hisztinek? Ha nem, akkor örülj neki nagyon-nagyon!!!
Te már gondolkodtál azon, hogy hogy fog menni a Pici szopiztatása? Mert most, hogy Marci ördögfióka lett, valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy légtérben legyünk a szopi alatt. Valahogy úgy képzelem, hogy nem hagyna Benivel nyugodtan és ha már Marcinak megadatott a nyugodt szopizás és együttlét anyájával, a szívem azt diktálná, hogy Benivel is ugyanúgy legyen. De ha meg elvonulok, félek, hogy csak féltékennyé válik és cirkuszol közben, ami ismét senkinek sem tesz jót. Na erre köss csomót, hogy én miken töröm az agyamat, de végüli 1-2 hét és itt van a kérdéses szitu.

Dorka!
Párod utazgatásai tényleg szomorúan hangzanak :( , de gondolom, Ő sem tud sokat tenni ellenük... Sok jótanácsom nincs, mert tegnap a párom cirka 1,5 órával jött haza később és én már annyira fáradt voltam Marcitól, hogy elpityeregtem magam. Jó kilátások mi?! Jól felvidítottalak?! Bocsi!

Sz_Kata!
Csatlakozom Jubihoz és Anitához: én is tutira biztos voltam benne, hogy Marci nem lacafacázik és előbb kibújik, erre 5 napot késett, már épp be akartak fektetni, amikor gondolt egyet :lol:

Örülök, hogy ilyen örömet szereztem a "tanulmányommal" :D Azt elfelejtettem írni, hogy én úgy állítottam össze, hogy az anyuka egy olyan cégnél dolgozik, amely nem TB kifizetőhely, illetve nem a MÁK alárendeltsége alá tartozik, ezért "kell" a kül. juttatásokat a MÁK Lőportár utcai kirendeltségén, ill. az OEP kirendeltségén igényelni. Remélem érthető vagyok...

Mindenkinek szép napot!

KépKép

KépKép
bujka

Rozus!

Nekünk 11 éves a vizsla kutyánk lakás kutya.
Most teljesen kifestettük a kisszobát és rács került fel az ajtóra,kiszoktatás végett.
Azt hallottam az első fél évben nemigazán kéne kutyát babát összeengedni,de szerintem ez lehetetlen,mert a kutya ott van ahova én megyek és fogalmam sincs , hogy fogjuk megoldani.Rokonok azt mondják nem fér meg a baba és kutya egy lakásba.....
:)
Dehogynem ,csak nagyobb figyelmet kell a kutyusra fordítani,nehogy féltékeny legyen.
Az összes olyan hír ,ahol egy kutya szétszedett egy gyereket az azért van mert, incselkedett a gyerek a kenelbe zárt kutyával és azok sokkal veszélyesebbek,mint a szobakutyusok.persze a hírekbe csak azt mondják, ismét egy kutya szétszedett egy gyereket, de valóban miért is történt azt már nem mondják ,pedig ilyenkor minidg a felnőtt illetve gyerek hibázott,mert az állat csak akkor támad ha fél, sarokba szorítják, vagy fenyegetve érzi magát.
Egy másik sztori, találkoztam még tavaly egy vizslával akinek a combján volt egy nagy varrási heg.megkérdeztem mit csinált z a betyár és kiderült a kisbabához bemászott az ágyba de kijönni már nem tudott és eltört a lába,a kutyus akkor 1 éves volt.....
Nagyon kell figyelni,de lehet kutyussal együtt élni,Mi alug várjuk mit szól Artúr majd babához.
Ne aggódj emiatt ,majd lesz valahogy az idő megoldja....
sue
suezika

Sziasztok Lányok!
Nagyon köszi a kutyás tapasztalatokat! A mi kutyánk nem jön be soha a lakásba, viszont az egész kert az övé, direkt nem tartottuk megkötve, nehogy elvaduljon. Persze, én sem akartam csak úgy kitenni a babát, hogy én meg bezárkózom. Olyan fura, hogy honnan tudja a kutya, hogy a baba is a család tagja, pedig kicsike, és a szaga is más, mint a mienk...

Boróka!
Hát, azt hiszem, akkor nekem nem fog menni ez a tandíjmentesség, mert október 30-án szülök. Halasztani én sem tudok, mert alattunk már bolognarendszer van, a mienk az utolsó ilyen évfolyam, akik ezt tanulják, úgyhogy mindenképp csinálni kell. Lehet, hogy írok egy siránkozó levelet, hogy legalább mérsékeljék a tandíjat, ha már február óta csak táppénzt kapok (az meg a bejelentett béremből számolódik, és persze, hogy jóval kevesebbre jelentettek be, mint amit kaptam :( csak megsajnálnak :wink: )

Titi!
Nagyon rossz lehet így a végén kórházat váltani, de ha a baba érdekében muszáj... Én a Schöpf-Méreiben szülök, kb. akkor, amikor Te, ha ezt a kórházat választod, akkor szívesen írok tapasztalatokat, már jól utánajártam dolgoknak. Az újszülöttosztálya tényleg nagyon jó. Én mondjuk a lombik miatt vagyok ebben a kórházban, itt dolgozik a doki, aki ebben segített. Egyébként persze, hogy szívesebben mentem volna olyan helyre, ahol több alternatív lehetőség van, meg hotelszínvonal, de egy biztos, mivel hat évet vártunka babára, inkább engem vágjanak darabokra (gátmetszés, császár, stb.), de a babának semmi baja ne legyen! Amúgy a Schöpf-Méreiben is vannak jó szobák, csak fizetősek. Szeptember 7-én lesz majd előadás a szülési lehetőségekről, akkor majd okosabb leszek.
Ha a SOTÉ-t választod, arról is jót hallottam, ott gyerekorvos egy barátnőm, és fél kilós koraszülöttet is megmentettek (mondjuk a mi babáink már nagyobbak). A SOTÉ-n esetleg több tanuló, meg kezdő van, és valakit ez zavar.
Egy a lényeg, szerintem ne kockáztasd, hogy a gyerekmentőnek kelljen elvinni másik kórházba, mert többször láttam, hogy a szirénázó babamentő mennyire beszorult a dugóba, és ilyenkor mindig annyira ideges leszek :x
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok lányok!

Rozus, én tavaly végeztem levelezőn és az osztálytársnőm is kismama volt. Felhívtam és azt mondta, hogy már a szülés előtt 28 nappal /tgyás kezdete/ ingyenes volt a suli.
remélem jól értelmeztem a kérdésed és tudtam segíteni.

Titi, remélem jól vagy. Bálint Balázs pedig jó, de én is elmennék másik dokihoz a helyedbe.

A kutya ügyben bujkával teljesen egyetértek, mert az állatok kiszámíthatatlanok!
gabriel79

Sziasztok!

Kutya-cica téma:
kutyánk nincs ezért ehhez nem tudok hozzászólni. Cicánk viszont van :lol: de a kettő ég és föld, (rokonságban azért van kutya, tehát ismerem őket nagyjából).

Sz_Kata!
Látom, neked is cicád van! :lol: Te hogyan készülsz vele a babavárásra? Vitted oltatni, féregteleníteni? A mi cicánk teljesen szobacica, 8 éves, törzskönyvezett sziámi. Teljesen egészséges. A lakásban van, tehát nem tud összeszedni semmit mert nem érintkezik más állatokkal (nem úgy mint esetleg a kutyák). Én nem tartok sem ettől, sem a viselkedésétől, mert okos macska. Természetesen azért oda kell rá majd figyelni, nehogy bemásszon hozzá puszta jóindulatból, összeszőrözze az ágyát, stb. De ezek a dolgok kivédhetőek.
Abban pedig teljes mértékben egyetértek, hogy a gyerekeknek igenis hasznukra válik, ha állat van a közelükben, persze okosan tartva, odafigyelve. A személyiségfejlődés fontos része, mert felelősségtudatra neveli őket, akár cica, akár kutyus van mellette. Megtanulják szeretni, és tisztelni az állatokat. Ezt a magam tapasztalatából mondom, mert nekünk is mindig volt állatkánk, többnyire macskák.
Azt is megértem, ha valaki nem így gondolja, és mereven elzárkózik minenféle állattól a gyerek mellett. Úgy is lehet nevelni. Az biztos, hogy egy aggódnivalóval kevesebb jut így a szülőknek (hiszen azért nagyon oda kell figyelni a gyerek-állat kapcsolatra). De hosszútávon megéri az állat jelenléte!
Na befejezem az "okoskodást"... :wink:

Kép
mamy

Teszek fel én is egy képet a cicánkról :lol:
Ha már olyan sok kutyusos kép van fönt, egy kis "konkurencia" :wink: :lol:
Kép

Kép
mamy

Mamy, de gyönyörű a cicátok! Nekünk is volt sziámink, de már nem él szegény! Tényleg csodaszép!

Olyan aranyosak vagytok, köszönöm a bátorító sorokat! Igen, néztem is, hogy ki fog a Schöpf-Méreiben szülni, gondoltam is, hogy megkérdezlek Rozus, de még egyelőre megvárom az aug 29-i kontroll UH-t, Ferenczi Miklóshoz megyek a S.M-be! Egyelőre annyi a gond, hogy több a magzatvizem, a pici gyomra folyton telítetlen, így minden doki összefüggésbe hozza, valószínűleg nem iszik a vízből, így egyre jobban valószínűsítik a nyelőcső rendellenességet. Ez azt jelenti, hogy lehet nyelőcső elzáródás, szűkület vagy egy csomó más is. Ha megszületik a baba, és tényleg ilyen problémája van, sajnos nem lesz táplálható.

Meglátjuk, mindenesetre kérek véleményt az orvosomtól, és ajánlást orvost és kórházat illetően. Még az is meglehet, hogy lesz lehetőség így is a Szent Imrében szülni, és a babát viszik el megműteni, ami persze megint csak nem volna túl jó, mert így messze lenne. A fene tudja már mi volna a megoldás. Most türelmetlenül kivárom a 29-i UH-t, és ha akkor is telítetlen lesz a drágaság gyomra, akkor visszatérünk erre a kérdésre.

Na, megírtam kisregényem, talán én is kicsit megkönnyebbülök, ha kiírom magamból! Tényleg köszönöm, hogy ilyen kedvesen fogadtok, és meghallgattok!

KépKép
titi_27

Sziasztok!

SZKata - lépcső!!!! yesss!!! :lol:

Bujka - hát igen, tudom :oops: láttam egy nagyon jót, de ki kéne menni érte Rákosvalahova, pedig nagyon jól néz ki - majdnem olyan trendi mint SzKatáé és csak 3900, de egyszerűen nem bírom rávenni magam, hogy kiautózzak oda. A párom nem hajlandó segíteni, azt mondta, hogy a mániámhoz nem fog segédkezni. :lol: Soroksári, tényleg!!!
A Matti meg - bocs, de - bakaphatja. Tegnap kiautóztam hozzájuk, a Kenguru Goldban zéro választék, horror árrak, Mattiban meg olyan tapló paraszt eladócsaj volt, hogy sarkon fordultam és otthagytam a p-ba. mondjuk ezzel inkább magammal csesztem ki, nem vele. úgy válaszolt, mintha szívességet tenne. a kis tetű.

Jadey - karambol.. jajj. remélem, tényleg nincs semmi komoly!!! Sajnálom a stresszt meg az idegeskedést.

Rozus - Kutyakérdés - azért csak óvatosan :lol: Nekem három van, öreg jószágok már, kedvesek, barátságosak, mulyák DE! Ösztönlények, erről nem szabad megfeledkezni! Az embergyereket kezdetben nem tudják hová tenni, ezért főleg az elején elővigyázatosan kell összeszoktatni őket a babával, fokozatosan, lehetőleg úgy, hogy a babát valami kellemessel azonosítsák pld közös séta, sok simogatás. Eddig ők voltak a középpontban, a baba érkezésével ez megváltozik és ha megérzik, lehetnek féltékenyek. Mindenesetre azt mondják az okosok, hogy nem szabad egyedülhagyni őket, bár valszeg semmi gond nem lesz! Az állatorvost is érdemes megkérdezni. Az sem elhanyagolható, hogy pusztán kiváncsiságból, szeretetből is okozhat a kuty galibát, tehát eszébe sincs bántani a babát, de mondjuk fellöki (később), megijeszti, megnyalja, felborítja - a német juhászom néha úgy nekem jön, hogy meg kell kapaszkodnom, nehogy elessek, meg a fejével is olyan jókat tud 'ütni'. Szerintem Anyukádnak igaza van!

Írtatok a köldökzsinórról: a 2D UH-n nem nagyon látszik, a barátnőmnek a Kleopátrában derült ki, hogy valszeg a baba nyakára van tekeredve, viszont ezzel az a gond, hogy lehet csak előtte van, mert az UH-n nem látszik minden oldalról - csak találgatni lehetett.

Képzeljétek, kikönyörögtem és maradhat minden még pár hétig, lesz netem!!! :lol:
puszi,

Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Titi!
Köszi szépen a dícséretet! 8) Tényleg szép cica, mindenki el van tőle ragadtatva. És a kis "bestia" tudja is, hogy szép! Esküszöm, hogy tudja! :wink:
A babócáddal kapcsolatos problémát nagyon sajnálom, szörnyű lehet ezeket a heteket így átélni, amíg ki nem derül hogy mi a tényleges helyzet. Nem is akarok semmi "bölcsességet" írni, tudom hogy úgysem nyugtatna meg semmi, és ez érthető. Nagyon szorítok, hogy ne legyen semmi komoly!...

Kép
mamy

Sziasztok,

kutyával, macskával vagy anélkül, szerintem egy kisbabát amúgy sem hagy egyedül az ember lánya. És ha már úgyis van egy felnőtt a közelben, az látja ha valami nem ok. Egy ordító síró kis csomagtól meg eleinte valószínűleg félni fognak az állatok, szóval inkább távol tartják magukat a babától, mintsem a közelében legyenek. Ha meg nagyobb lesz a baba, és már jár is, akkor már szerintem a kutya-macska van veszélyben. Az én uncsitesóm legalábbis mindig megharapta a kutyát :roll: :lol:

köldökzsinór: ahogy már többen írtátok, a köldökzsinór nem egy merev, kötélszerű valami. Nagyon is rugalmas, gumiszerű. Szóval ez is nagyon fel van fújva, hogy te jó ég, a nyaka körül van a köldökzsinór. Az ilyen babáknál valószínűleg lassabban megy a kitolás, mert a baba feje vissza-vissza húzódik, amíg a köldökzsinór kellő hosszúságúra nyúlik. Az esetek nagy részében semmi problémát nem jelent, ne parázzatok.
sz_kata

Titi :D
Megy a sok-sok drukk, hogy minden okés legyen!!!

Sz-kata :D
Szerintem az nyugodtan lehet, hogy a cicád érzi, hogy változás lesz...
Ő egyébként biztos érzékenyebb lesz a babira, mint egy kutyus. Legalábbis ez a tapasztalatom. Ahogy az előbb is írtam, Zénó szépen, beletörődően együttél a helyzettel, a macsik viszont pl. hanyatt homlok menekülnek, mikor Eszti megjelenik a teraszon egy harci kiáltás( :lol:) közepette. Az is igaz, hogy Eszti már szó szerint kikísérletezte, hogy melyik az a hangja, amitől a cicák elszaladnak :lol: . Amúgy nem bántja őket (lehetősége sem lenne rá, a fent írt azonnali menekülésük miatt). Amikor pedig még pici volt Eszti, akkor meg a síró és egyéb nyávogó hangjára voltak érzékenyek.

Bujka :D
Igen, én is épp így gondoltam a kutyus-témát, ahogy írod. Semmiképp nem hagynám egyedül Esztit Zénóval, mert akármilyen csúnyán hangzik is, de az ördög nem alszik...
Hiszti: nálunk nem komoly a helyzet. Persze próbálkozik néha, de egyszerűen nem vesszük észre és simán abbahagyja vagy elneveti magát :lol: .
Szopi: persze, hogy gondolkodtam rajta, meg még egy csomó mindenen. Aztán mindig rájövök, hogy tök felesleges, mert úgyis csak akkor fog kiderülni, mi a helyzet, ha már itt lesz a pici. És ez mind igaz a szopira, az altatásra, a közös szobára, stb-stb.
De különben annyira kíváncsi vagyok, milyen lesz :D :D

Rozus :D
Igen, fura ez a dolog a kutyákkal. Ha minden jól megy, egyből tiszteletben tartják, hogy az a kis csöppség is a családhoz tartozik immár. Biztos érzik is, meg látják, ahogy a gazdik körülrajongják a kis jövevényt.

Mamy :D
A cicád gyönyörű!!! :D

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Mamy,

én is dicsekszem a cicussal :lol: Mint látod, az enyém már kicsiként is eminens volt :wink: :lol: :lol:
Kép
sz_kata

Na neeeeee- ezek a cicák! Nagyon édesek...

Sz_KAta, nem teljesen olvastam vissza...megoldódott a lépcső misery?! Jaj, de jó.

Jadey,
Majd hívlak. Remélem jól van a lelketek!!!!!

Lányok, köszönöm az együttérzést. Az az igazság, hogy az bizonytalanít el a legjobban, h az orvosok is absolute döntésképtelenek... csak úgy lépnek fel, mintha 150% lenne az amit állítanak. Kiváncsi vagyok mit szól a nőgyógyász. Borítékolom..

Puszi mindennkinek...
rolex

Sz_kata :D
Nagyon édes a cicád!!

Én is-én is :D
Vagyis én is teszek fel a cicukról fotót, meg egyet a kutyiról :D

Zénó
Kép

Rumli
Kép

Kupi
Kép

Bocsiiiiiii...

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Rozus,

Ha császárral szülnék, azt hiszem a mi kórházunk 99%-ban érzéstelenít és bent lehet apuci. Öröm az ürömben.

Nem tom ne menjek el még egy kardiológushoz!?Bár ennyire csak nem nézte el. Azt mondta, gyenge idegzetűek görgessenek............., hogy akár le is szakadhat szülés közben. Erre már nem tudok mit lépni...
rolex

Sziasztok!

Mamy!
Nagyon szép a cicátok! :D

Titi!
Nagyon-nagyon drukkolok Nektek, hogy a köv. uh-on már semmi problémát ne találjanak! Ha mégis, akkor meg kell látni a helyzetben azt a pozitívumot, hogy már most felismerték a Picike baját és már a születésekor fel vannak készülve az orvosok, hogy segítsenek Rajta! Millió drukk!!!
Én visszateszlek a táblázatba..., persze ha nem gond :wink:

Krisszi!
Sajnálom, hogy így jártál a Mattiban. Mi talán kétszer voltunk ott, még amikor Marcinak nézelődtünk, de szerencsére ilyen hülye picsát nem fogtunk ki. Nem csodálom, hogy faképnél hagytad, bár igaz, hogy vele aztán nem szúrtál ki. A Soroksárit azért nézd meg!
Ezek a pasik?! :roll: Még hogy mánia, hisz pelustáska is kell egy gyerkőc ellátásához, még sem a lakásban fogsz/fogtok Vele ülni egész nap. Na mindegy, szerintem én sem győzném meg a Párodat :lol:
Valahogy annyira éreztem, hogy rendesek lesznek Veled a cégnél, és nem hagynak leszakadni a világhálóról! Hurrá!!! :D

Anita!
Eszti-hiszti miatt irigy!!!
Teljesen igazad van, hogy tényleg akkor fognak kiderülni ezek a nagy dolgok, ha már itt lesz a kis trónörökös, addig meg rághatjuk a körmünket... Majd én beszámolok, de ugye ahány gyerek, annyiféleképpen reagálnak az új helyzetekre.

Sz_Kata!
Ezt a szürke kis szőrcsomót úgy meggyömöszölném!!! Tündéri!!! :D

Felrakok én is pár képet Marciról és a kutyus(ok)ról. Bár elsősorban Marci látszik :lol:
Kép

Kép

KépKép

KépKép
bujka

Kép

Szóval Ő nem a miénk, de ilyen a családi kutya, a kedvenc kis Fülöp Úr, aki betöltötte a 15. évét és imádjuk a basset houndokat!! De nincs lift ezért nincs basset...
rolex

Anita!
Nagyon helyes a kutyus és a cicák! :D

Rolex!
Hú, ez tényleg nem vicc! De ha Te mégis bizonytalan vagy még, akkor egy plusz kardiológiai kivizsgálás szerintem tutira nem árthat. Több szem talán többet lát.

Kép
Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

Bujka,
Ugye? Veszteni nem vesztek semmit....
Csak olyan selejtesnek érzem magam.:( Ma ilyen kedvem van....
rolex

Rolex

Ne izéljé má' :shock:

Figyelj, szerintem azért menj el még egy kardiológushoz. Tudod, több szem, többet lát alapon. Viszont ha a császár elkerülhetetlen, akkor tök jó, hogy nem altatnak és apa is bent lehet!
Sőt, olvastam egy szüléstörit valahol, ahol a csajszi szintén előre tudta hogy császárral fog szülni, és megengedték neki, hogy ne úgy menjen be a műtőbe, mint egy síma műtétnél, de pl hozhatott kedvenc zenét, illatos gyertyát, a kedvenc takaróját stb. Szóval nem műtétként gondolt a csaszira, hanem mint egy kedves vendég várására és fogadására.

ui: megtaláltad a boltot?

Bujka,

nem csodálkozom, hogy elsősorban Marcira fókuszálsz :lol:
a táblázat berakása esetleg célzatos? :wink:
sz_kata

Mire felhívtalak Kata, addigra már idő volt, mennünk kellett....De legalább már tudom merre.:)
És íme az igazi Fülöp: Kép
rolex

Vasani,

Rumli és Kupi :lol: :lol: Beszédes nevek :lol:
sz_kata

Bujka, ari vagy, hogy visszatettél a táblába! Akkor jöhetek közétek gyakrabban? De jóóóó!!! Igaz, Ti már olyan jó kis összeszokott csapat vagytok. A miénk is, ahol írogatok, csak kicsit kevesebben vagyunk, és néha nem nagy a nyüzsgés! Azért igyekszem beilleszkedni közétek, ha nem gond!

SzKata, milyen ez a cicus? Ez egy kis tündérke, de milyen fajta, hogy ilyen csodaszép szőre van?

Vasani, és ezek a képek?! Hogy a csudába készültek? Nagyon édesek! Olyan, mintha le lennének festve a cicusok! Nagyon arik!

Látom, sokan vagytok cicások, kutyások, irigykedem is érte! Nekem is van egy kis gézengúz, de Miskolcon, a régi otthonomban, hiányzik is rendesen!

KépKép
titi_27

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?