Új privát üzeneted érkezett!

Mancs, Ásoka brrrrrrr, egy időben nokipapa és a haverja ásókaképeket küldözgettek egymásnak, ez azt jelenti hogy tényleg mindenki kiborult tőle.

Ilba, szavaid alaoján jól sejtem, hogy te éltél nis kinn huzamosabban münchenben? Mikor? Mennyit?

Natasa, nehogy papírok nélkül kilépj az utcára, biztos igazoltatna téged az első szembejövő rendőr, amilyen betörőkinézeted van Szonjával egyetemben...

Zsooooka, a www.teszvesz.hu-n mindig kapni légzésfigyelőt, járókát jutányosan..

Kép Kép
coolasa

:!: Gabi híradó: holnap költöznek haza!!!!!! :wink:
Livikének felül kijött a foga, szegény nagyon sírt. A keresztelője vasárnap lesz.

Sajtine,
Gyönyörűséges a konyha, szépek a színek, nekünk is ilyen sárga a fal.

Vuka,
Livi a kerületi SZTK-ban volt.

Mancs,
És ha éjjel szopi van, akkor az mennyi idő? Mert Beni is 1,5 és 3 óra közti időkben „ébred” (kezdi dobálni magát), kiveszem, 3-4 perc cici és ahogy abbahagyja a szopit vagy cumizást, veszem is ki a szájából és rakom vissza az ágyba. Ilyenkor nekem egy gyors wc, ivás és alszunk tovább. Az egész nincsen 5 perc.
Szóval azért így is megvan a 8 óra alvás nekem is kb.
E havi újságokat megkaptad? Végül képzeld nem reklamáltam júliusban, de most jövő héten, ha addig nem jönnek meg, akkor nem fogom tutira elfelejteni.

Coolasa,
2,5 évet 1995-1997 között.

Kép
Kép
Kép
ilba

Coolasa, ezt igazán nem vártam volna egy halevőtöl! :wink: Egyébként adnánk rá okot, mert nem csak a papírok hiányoznak, de az egyik féklámpám sem ég :shock:
N.

Kép Kép
natasa1975

Ilba, te hol látsz konyhát???? Miről maradtam le?!
Ne csináljátok már! Engem most nagyon érdekel a lakberendezés (különben is) :lol:
N

Kép Kép
natasa1975

Én is, én is, én is ... látni akarom a konyhát!!!!!!!!!!!!

Natasa köszi az infot! Szonjának jobbulást a csípéseihez.
Nagyon jó a babaúszás, elmondhatatlan öröm a gyerekeknek.

Tök jó, hogy holnap jönnek Gabiék! Ilba köszi az infót.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Igen, én is fel vagyok háborodva, hogy egyesek itt magánkonyháznak. Követeljük a közkinccsé tevést!

Natasa, tudd meg, egy halevő még ennél többre is képes! Amúgy én azt gondoltam, gyalog nem mert Szonjával nekivágni a nagyvilágnak személyi nélkül....és nem akarod vállalni érthető nódon a rátokleselkedő óriási kockázatot...ehe...ehe..

Ilba, és mi hozott haza? És mit csináltál dojcslandban?

Kép Kép
coolasa

Vuka, szivesen :)
Coolasa, gyalog nem merek elindulni abba a boltba ahol halat is tudok venni, mert elég messze van ebben az időben, amikor nem tudod mikor szakadnak rád a vízcseppek. Másrészt meg akkor már nem csak halat vennék és a hazacipekedésre meg tényleg nem válalkozom sima babakocsival.

Csajok, ezt nézétek!
Kép

Kép Kép
natasa1975

Mancs,
Lenin fejet elosztogatták, tudod szuvenyír :lol:
Ők se tudták már mire költeni a pénzt.
A férjem egyik osztálytásrsának volt egy vastag USA feliratos hózentrógerje (így kell írni??? :lol: ) Tőle meg azt akarták megvenni mindenáron :lol: :lol: :lol:
Küldtem emailt, de tele van a fiókod.
Van másik email címed?

Akit érdekel a konyha szívesen elküldöm email-en. Csak nem tudom a címeket :oops:

Ilba,
nem is akartuk ennyire sárgára, csak így sikerült :lol:
Köszike, de még sok munka lesz.
Mikor lesz kész teljesen :roll: .

Natasa,
ez nagyon szép
belül mi van? Ágy??

Kép

Kép
sajtine

Mancs,
valamelyik nap én is kibuktam már.
Ugye hónapok óta nem alszom át az éjszakákat. Napközben nem igazán van időm aludni.
Hétfőn fogtam magam felmentem a padlás szobába, kinyitottam a kemping ágyat és aludtam 2-4 -ig délután :lol:
Persze Zsófi addig apukáját boldogította :lol:

Tényleg, Zsófi azt mondja az apjának, hogy: Abu :lol:

Kép

Kép
sajtine

Ya még egyet :lol: :lol:

Vuka,
nagyon szupi a széketek és tök jó szine van :!: :!: :!: :!:

Kép

Kép
sajtine

Sajtine az e-mail címem: fnevuka kukac freemail pont hu

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sajtine, igen ez egy ágy kislányoknak. Nekem kissé sok, de gondolom egy kiscsaj nagyon élvezné. Azért Szonjának majd inkább nem mutogatom :wink:
Küld el nekem is a konyhád légyszi: kronor kukac freemail.hu. Köfike!
N

Kép Kép
natasa1975

Kép Kép
coolasa

coolasa
tele a fiókod?
ha nem megy át akkor le kell kicsinyítenem a képeket
töbieknek átment

Kép

Kép
sajtine

Mancs, Coolasa
nektek este lekicsinyítem a képeket, de most megyek, mert a lányom úgy nyafog mintha fizetnének érte :lol:

Kép

Kép
sajtine

Sajtine!
Köszi! Jó nagy munka volt ha jól látom!
Sztem nem túl sárga (látnád a jelenlegi előszobánk).
A fali csempék meg kimondottan tetszenek nekem :D
N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni.2003-ban szültem az István kórházban. A kórházzal nagyon meg voltam elégedve, az akkori orvosommal kevésbé. Ezután tavaly orvost váltottam jött az újabb baba, de valami zűr volt és a 3. hónapban pont mentünk a 12 hetes UH-ra vérezgetni kezdtem, az orvos megállapítoptta, hogy már nincs szívhang és megkezdődött a vetélés.Ennek ellenére hazaengedett, hogy majd másnap reggel megműt ám még akkor éjjel itthon kínok kínjai közt elvetéltem és visszavitt a férjem , így az orvosnak muszály volt megműtenie még akkor éjjel.Ám most úgy néz ki újra jön a baba.kb 2 hónapos. Szóval én egy ifjú titán szülész-nőgyógyászt keresek, aki nem tartja a markát, beéri azzal, amit kap, aki nem szabja meg bent a kórházban ügyeleti időben lefolytatott magánrendelésein, hogy 5000 egy vizsgálat 50000 a szülés.Én szívesen kifizetem az 5000-et és az 50000-et is, de akkor ne kelljen több órát várnon. Aki tud segítsen.
revieri

Helló!

Revieri!
Sajnálom, hogy elment tőletek a baba és mégjobban, hogy nem tudta előre, hogy ilyen súlyos lefolyású lesz a vetélés.
Orvost sajna nem tudok egyet se ajánlani, mert én mindhárom szülésemnél, csak bementem szülni és az éppen ügyeletes orvosra bíztam magam, fogadott orvosom nem volt. Ellenben az SZTK-ba jártam terhesgondozásra és az ottani dokival maximálisan meg vagyok elégedve, ajánlani már nem ajánlom, ha jól tudom már nem vezet le szüléseket, kicsit kiöregedett már. Nála a legtöbb amit vártam az 1 óra volt, de CTG-re sose kellett várni, mert az időpont az időpont volt és ha a doki beírta a naptárjába, hogy 14:30, az annyi is volt.
Mikor most az utolsó babánál "baj" volt (a 38. héten hánytam, hasmenésem volt és lázam), a bent dolgozó ügyeletes dokik mindegyike foglalkozott velem valamelyest. Az eredmény egy CTG, UH, gyors labor toxéma, HELLP szindróma végett. A labor 20 perc alatt készen is volt és utána egy manuális vizsgálat, hogy a méhszáj hogy is áll, hátha a szülés be indult...
Nekem ez a dolog bevált mindhárom gyereknél, persze tudom, hogy van akinek fontos a saját fogadott orvos.

Natasa!
Nem semmi ágyat találtál!!! Először azt hittem, hogy egy játék, mivel a képből nem derült ki, hogy mekkora, a mögötte lévő bútor lehetett volna egy játék kastély belső része is de a parkettára nem gyanakodtam.

Sajtiné!
Ne is mondd! Gabival 2 évig nem aludtam. Még akkor is jött éjszaka, igaz már a saját lábán, de akkor is fel kellett kelni, hogy rendesen magunk közé tudjon jönni, utána meg jött a Danci mikor a Gabi 2 éves 2hónapos volt és az éjszakázás újra elkezdődött. Bár a Danci elég hamar átaludta az éjszakát, nem is tudom mikortól, kb 5-6 hónapos korától. De aztán 11 hónaposan újra keltünk éjjel még 5 hónapig a füle miatt. Aztán a terhesség, újbóli éjszakai pisitúrák és aztán újra 3 óránkénti ébredés. Bár a GEri azért már nagyjából végigalussza az éjszakát, elég ritkán eszik már éjfélkor, de én még úgyis fent vagyok olyankor. Tegnap is lefeküdtem 9-kor és nem tudtam aludni, fél 1 felé aludtam el.

Na megyek, mert a Danci kergeti a kutyát... Azt játsza, hoyg ő is kutya és mindenben utánozza a Kevint. Négykézláb rohangál utána a székem körül...
Na elszelelt a Dani! Jön! Bekapott egy rántott húst a szájába és bebújt a kutya mellé az asztal alá és onnan adta a kutyának. Nem hülye, csak kicsi, az előbb szídtam le, hogy ne adja a kaját a kutyának, erre odacsempészi neki! Aztán meg csodálkozunk, hogy a kutya nem eszi meg a saját kajáját, sorba dobálom kifelé a kutyakaját :?

Kép
sasha

Sajtiné, mekkora képeket próbáltál átküldeni nekem? Még 7 megányit elbírna a postafiókom...

Kép Kép
coolasa

pár kép!

Komolyan engem fényképezel?!
Kép

Kevin kutya még bundában, már megszabadítottam tőle, csak nem bírom felrakni a gépre...
Kép

Gabi eszi a zöld zöldalmát. Mire megérne nem marad a fán.
Kép

Gabi bohóckodik a sóderon
Kép

És leborul
Kép
Danci a koszmatyi
Kép

A talpam tisztább, mint bárhol máshol a testem.
Kép

Kép
sasha

TÜCSIMAMI!!!
Egy próbát Neked is megér:
fél banán + fél üveg Hipp őszi és én még anyatejjel higítom picit.
Beninek ma 2x is kellett adnom, annyira eszi. Már majdnem tátog hozzá! :D :shock: :D
Ha meg nem kell Görgőnek, Neked tuti izleni fog. :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba

Vuka, Mancs,
Képzeljétek akartam ma foglalni a Kolpingba 4 éjszakát akkorra, mikor Zalakaroson lesztek (mert én minden talit komolyan veszek :D ), erre már nincsen hely, csak szeptemberben. Majd azt meglátom, kértem ajánlatot.

Coolasa,
Gyermekem Apukája nagyon kemény fejű volt és ő nem akart kijönni. Így én jöttem haza. Persze ma már ő is bánja.
Tanultam és dolgoztam mellette, hogy az albim fizetni tudjam.

Natasa,
Nekem is ez egy picit már túl sokkk. Túl giccs. :shock:

Revieri,
Sajnálom ami történt, a mostani babóhoz nagy gratula, remélem minden rendben lesz. Írj az ilba76@freemail.hu-ra, ha gondolod leírom az én orvosom paramétereit.

Sasha,
Anyám! Huhh! Fiúk! :shock: :D :shock: :D

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba!

És ezekben a képekben az a legszörnyűbb, hogy a Dancit aznap is már 3x fürdettem, ha nem többször. A nagy melegben állandóan vontatott a fürdőkádhoz és meg kellett fürdetni, mert melege volt és még mindemellett így nézett ki. A Gabi is az aktuális udvari tombolás nyomait viseli mégis "tisztább" mint a Dani 8) Ez van. Esőben még gázosabb lesz, tavasz is az volt, ki-be és folyton állt a sár, vastagon, mindenhol.

Dancinak van egy új tudománya, illetve pár napja fedezte fel a visszabeszélést. A GAbi ezzel kezdte, szine az anya után ezek voltak az első szavai, a visszabeszélés. Én mondom, hogy nem, ő meg: DE! Most a Dancinál kicsit megkésve de előjött. Leáll velem veszekedni a kis 19 hónapos! Imádom.

Mennem kell, megy a tombolda az udvaron motor vs bicaj.

puszka

Kép
sasha

coolasa,
megint elküldtem, de nem tudod fogadni
5600k egyébként

namind1, lekicsinyítem

Kép

Kép
sajtine

Ilba ha tényleg komolyan veszed a talit :lol: , akkor még érdeklődhetsz a Hotel Karos Spa-ban. Ez ugyanolyan mint a Kolping, itt is mindent adnak, és még újabb is, szóval ez is tök jó. Ha esetleg nincs hely, akkor még ajánlhatom a Mendan Hotelt, ahova Mancsék is mennek, az is tök jó és még babaúszás is van, amit a Kolpingos csaj tart. Lehet még próbálkozni! :wink:
Tök jó lenne egy közös nyaralás.

Sasha nem semmi, ahogy kinéznek a gyerkőcök és amiket csinálnak, hát nem irigyellek.

Sajtine a konyhabútorotok, detto mint Anyukáméknál, még a fogantyúk is stimmelnek. Nem tudtam honnan ismerős, míg a férjem rá nem nézett.
Egyébként nagyon tetszik, jó a sárga. Ha látnád a mi lakásunkat, 9 igencsak erőteljes szín van a 3 szobában + előszoba. Imádjuk a színeket.

Petra nagy nehezen aludt be, mert kierőlködött magából egy adag kakit. Most megyek én is, mert szerintem nemsokára úgyis kelhetek.
Jó éjt mindenkinek!

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sziasztok, jó reggelt.

Már kiolvastam a babanetet, illetve azt a pár topikot amit szeretek. Ismét hajnali riadó volt. Megszoptattama Gerit, erre a Danci nyüszített és kb 10 percig nem bírta abbahagyni a sírást... mi lehetett :?:

De szupi, hogy közös nyaralást szerveztek. Kívánom, hogy sikerüljön és jól érezzétek magatokat akár együtt, akár külön-külön.

Vuka!
Hát tudod igazság szerint a gyerekek felé sokszor mérges vagyok, egyébként meg sokszor alíg bírom visszatartani a nevetést, van, hogy kirobban belőlem, de az nem jó, mert akkor meg felhatalmazva érzik magukat a folytatásra, hogy jé ez anyának tetszett, akkor nosza. Így csak sutyiba röhögök. Meg valahol örülök is, hogy nem egy anyámasszony katonái. Amikor még a bulis életemet éltem, azon reménykedtem, hogy nekem nem olyan gyerekeim lesznek akiket az iskolában a többiek "vernek", szivatnak. Akkor már inkább az én gyerekem szivasson mást. Egyelőre úgy néz ki, hogy engem kitűnően tudnak megszivatni.
Valamelyik nap dumcsiztunk a CSabival is erről és néha ő is örömködik magában, hogy miket csinálnak. Neki van egy nővére és 17 hónap van köztük és ők nagyon össze voltak-vannak nőve. Mindig azt mondja nekem, hogy nem is tudom milyen az amikor a tesók összefognak a szülők ellen, mint anno ők a nővérével és hogy az milyen jó dolog...
hát tényleg nem tudom.

hogy milyen hűvös éjszaka volt. Most reggelre mindhárom gyerekem kihűlt. A Geri is hüsi végtagokkal rendelkezett, a Danci meg végképp, a Gabit az nem tudom, de jól betakartam. Remélem nemfáznak meg, annak aztán nem örülnék.

Kép
sasha

Ja, nem is írtam, hogy amiket eddig csináltam képeket a géppel most úgy néz, ki, hogy elszálltak. 105 kép a multkori óta. (amit tegnap raktam fel, csak eddig lusta voltam) Beszart a memoria kártya :evil: Lementette a gépre a párom és elvileg megvannak. Foglalják a helyet, rendes JPG formátumot ír ki rá, meg minden, csak épp, ha megnyitom akkor egy nagy üresség, hófehérség... 105x. A párom elvileg valamit csinált vele, de azt meg nem találom, hogy hova csinlta. Most jó mérges vagyok. Végre csináltam a 3 gyerkőcről közös képeket, meg a tegnapi Danci pancsiról is. Látnotok kellett volna, hogy mit művelt a strandlabdával :lol:
És tegnap merült a gyerek. Ugrált össze-vissza, aztán egyszercsak megcsúszott és háttal a víz alá merült. Nagyon megijedt, de nem ment bele a víz, úgy tűnik visszamaradt valami a reflexből, vagy ez valami új, hogyha víz jön, akkor levegőt nem veszünk. Vagy csak ideje nem volt rá, olyan gyorsan kikaptam

gondolom unjátok már a reggeli szómenéseimet...

GABUSKA!
Ti ma jöttök haza ugye? szép lett a konyha? Vagy a másik vizes blokk lett felújítva. Most keverem :oops:

Kép
sasha

Jó hírem van, megtaláltam a képeket, ezek szerint mégis sikerült előcsalogatni aképeket.

Most kaptok úgy 21-et, mert nem igazán tudtam választani... :oops: Sajnos némelyik kép homályos, mert valahogy a lencsét összefogdosta valamelyik kölök.

Danci falatozik
Kép

Kevin meg szagmintát vesz messziről,
Kép

öblítés következik
Kép

Az emeletes ágy, Dancinak lett odarakva a Gabcsi régi ágyából a matrac, csak ráhúztam egy régi paplanhuzatot, hogy ne a matrac saját huzatát koszolják össze, jól lesz az még a Gerinek.
Kép

Szeretnek rajta ücsörögni
Kép

A három pasi. Gabi fogja Gerit
Kép

Danci Gerivel
Kép

Közben valamit magyaráz
Kép

Ez a kép eredetileg úgy lett volna, hogy a Gabi is átöleli őket, de a Dani nem hagyta, sőt még cirkusz is volt amiért kivettem az öléből a Gerit, nagyon szereti fogni, csakhát azért még kicsi a sok ücsörgéshez. Gabi cumi nélkül! ez nagy szó!
Kép

Gabi a zenélő villogó macit mutogatja
Kép

Danci meg Pumbát
Kép

Ha nemfogja meg akkor ráteszi,
Kép

Danci itt valamin méltatlankodot.
Kép

Kevin, meg a nyelve
Kép

Itt egy kézpuszi volt, csak a Danci már elvette a kezét. Ez a tegnapi kutyakergetés közben készült, Danci fején látszik is a kaján vigyor.
Kép

És egy sorozat a tegnap esti pancsiból. Van még több is, de már így is sokat választottam :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
sasha

Na szóval a művem. 2 órás küzdelem árán szabadítottam meg a kutyát a hosszú szőrétől. Ilyen volt:

Kép

és ilyen lett

Kép

Kép
sasha

Sasha, Geri milyen Sashás, elképesztő. És csak Gabi cumizik, Danci nem? Ebben nem befolyásoljál egymás álláspontját? Kevinen meg az "ilyen volt" lépen mintha látszana, sejti már, mi következik...

Sajtiné, nekem főleg a téglaszín tetszik a konyha-kompozícióban, az olyan meleg, otthoni.

Natasa, nekem ez a mesehintó sok. Úgy értem NAGYON. (Bocsánat, ha titokban ilyenekkel rendeztétek be otthonotokat, és még a férjed is ebben alszik..)

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!

Sajtine,
én is szeretném megnézni az elkészült konyhát!
kolmol@fibermail.hu

Natasa,
ez a tökhintóágy szédületes, de remélem csak múzeumba mutogatják :twisted: :lol:
Úgy veszem ki, sok halat készítesz otthon. Ha egyszer lenne kedved, megtennéd, hogy egy-két jól kipróbált recepttel meglepsz. Lehet priviben is. :P Én szeretk mindenfélét sütni, főzni, de nem vagyok egy kreatív alkat, a halat viszont mi is szeretjük.

Sasha,
orgonasíp gyerekőcök zabálnivalóak, de azért lesz még dolgod velük. :P :P El tudom képzelni mikor már Geri is csatlakozik a világ felfedezésébe!

Tök jó, hogy jön már Gabus és Livicsek, már kiváncsian várom milyen újdonsákokat tanult a leányzó.

Asszem mennem kell, Bálintom megunta az egyedüllétet.
Bocs többiek.

KépKép
kolmol

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Ma már megint egy fokkal jobb volt az éjszaka. Szerintem sokat segített, hogy 10-kor még kierőlködte magából azt a kakit. "Csak" hajnali 2 és 4 között ébredt, de akkor vagy 5-ször, viszont elég volt csak a cumit visszadugni a szájába. 4-kor aztán teljesen felébredt, de legalább nem ordított úgy ahogy eddig. Ültem a kiságya mellett, Ő meg próbált bealudni, letette a fejét, becsukta a szemét, aztán felnézett és azt mondta a szemeivel, hogy nem megy. Nagyon édes volt. Na ekkor átvittem, megszoptattam és ezen sikerült bealudnia, fél 8-kor kelt utána. Reggel már nehezen ment a visszaalvás, akkor már odatettem magam mellé. Néha felébredt, de látta, hogy én alszom mellette és akkor Ő is alszik tovább. Ez a legújabb szokása, ha vele alszom, akkor jobban alszik.
Apa azért közölte, hogy ne kényeztessem el a gyereket, mikor már sikerült odáig eljutnunk, hogy külön szobája van és az ágyikójában elaltatta magát.

Most végre a régi jó Petra, eljátszik egyedül a játszószőnyegén, rég volt már ilyen. Ha odamegyek, akkor olyan örömújjongásban tör ki.

Most már nagyon kell vigyáznom, hogy mit irkálok, mert nemcsak apa, de anyukám is olvassa a netet, persze csak a képeket nézik meg és mutogatják a kollégáknak, de azért megkaptam, hogy milyen jót röhögtek a hogyan főzzünk almát dolgon.

Na megyek, mert megint össze kellene szednem magam.

Ja Sasha nagyon jók a képek, tényleg az a legjobb, amin 3-an vannak. Te mennyire ügyelsz, hogy Geri ne nagyon üljön. Petra ennyi idős korában már elkezdte csapni a hisztit, hogy ülni akar.
A kádas képek is tök jók. Petrának is van ilyen labdája, nagyon imád vele játszani, nem fújtam fel kő keményre, így meg tudja fogni.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Ilba hogy állsz a szobafoglalásokkal? :lol:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Coolasa!

Igen, csak a Gabi cumizik! Dancinak is volt cumija, de ő kb 4-5 hónaposan leszokott róla, de nem is ez a legjobb kifejezés erre, inkább úgy lenne jó, ha azt mondanám, addig fogadta el. A dolgot nem befolyásolja egyik félnél sem a cumi. Tehát a Gabi nem hajlandó lemondani a cumiról, csak azért, mert a nála 2 évvel fiatalabb öccsének nem kell. A Danci meg olykor-olykor bekap egy cumit, idétlen hangokat ad ki vele (nyikorgatja a fogával a gumit, hogy kiráz a hideg) és dobja is el. Gerinek is van ugyan cumija, de neki sem kell, akkor már inkább az ujját kapja be. Azt megtalálja, ha ki is köpi...
De a Gabi cumizása az én hibám, vállalom a következményeket. De nem tudom más mit tett volna. Gabi iszonyúan hasfájós volt, nem ritkán 3-4 órákat sétáltam vele éjszaka (úgy összességében) és nem volt ritka a 2-3 órás szopi sem, de amikor 5 órán !!! keresztül a cicimen lógott akkor betelt a pohár és beleerőszakoltam a cumit. Bár egyik gyerekem se köpött akkorát cumival mint ahogyan a Gabi tette, de muszáj volt. Az ördögi körnek muszáj volt véget vetni, így gonosz módon úgy sétálgattam vele az éjszaka közepén, hogy közben a szájaban tartottam a cumit, ami nem volt egyszerű feladat, mert mint mondtam, hatalmasat köpött vele, ha kicsit lankadt a figyelmem. Ilyenkor persze ordítás, hogy valami kéne a szájába. Na szóval én így szoktattam rá a cumira, és most meg sehogy se akar leszokni róla:( De nincs szívem elvenni tőle, viszont ha hagyom egész nap a szájában lóg. Több megkötésem van, pl utcára nem visszük, udvarra nem visszük, meg hasonlók. Jójó, tudom, nem ezt kérdezted. De Gabi baromi nehéz eset volt. 4 hónapos koráig a babakocsiban aludt mellettem. Épphogy befért az ágyunk és az ő kiságya közé.... Hú, mennyit aludtam úgy, hogy közben tologattam, vagy ráztam, vagy valamit csináltam a kocsival, csak, hogy pici nyugi legyen. Pedig csak 6 hétig fájt a hasa, vagy csak onnantól enyhült és igaznándiból 6 hónapos koráig fájt a pocija? na ez a kérdés is most merült fel bennem először. Ebből is kierül, hogy milyen hasfájós volt 6 hétig, lehet, hogy az utána következő időszak már alvás szempontjából jobb volt, de akkor is elég sokat nyűglődött. Hú de nem kívánom vissza azokat az időket.

Még szerencse, hogy a másik kettő egyáltalán nem volt hasfájós, de elképzelhető az is, hogy azért, mert 3 gyereket is kitett abban az időben.

Kolmol!
Már várom azt az időt, amikor a Geri is elked jönni-menni. Akkor már nyugodtabban elindulok pl a játszóra is, hogy nem kell attól tartanom, hogy a Geri megéhezik és amíg én szoptatom addig a másik kettő elkódorog. Egy kis mozgás meg nekem se fog megártani, csak kérdés, hogy 3 helyen hogy leszek egyszerre. Bár tény, hogy 2 helyen is nehéz, meg itthon se könnyű 3 felé szakadni, főleg, ha szoptatás közben kéne megtennem.

Danci extra-mega nyűgösen indította a napot. Ébredés után 2 órán át nyafizott, de nem akármilyen szinten. Mindenért, de mindenért hisztizett. Ha hozzá szóltam akkor azért, ha nem akkor meg azért. Ha meg akartam simogatni, vagy vígasztalni, ölbe venni akkor feszítette magát és hisztizett, ha otthagytam akkor meg azért, mégjobban, ha visszamentem, akkor is. egyszóval mindenért!!! Már kínomban adtam neki Panadolt. Már egy órája normális lett végre, valószinű, hatott a gyógyszer, ezek szerint fájt valamilye, de hogy mi az sajna nem derült ki. Egész reggel a babakocsiban ült, csak ott volt el, de mint mondtam az nem tartotta vissza a nyafitól... Most megint a kutyát üldözi. Szegény Kevin... ezt már egyszer átélte a Gabival és majd még jön a Geri is.

Gabi meg nem volt hajlandó reggelizni. Illetve evett, két vékony szelet dinnyét. Piszok nagy mennyiésg ám! Főleg, ha azt nézem, hogy a Danci benyomatott 3 pár virslit ami nem kevés ám és most még benyomja a maradék 2-öt...

Gabuska!
Otthon vagytok már! Milyen lett a pecó?

na közben újabb dinnyézés folyik, ehh Dani a dinnyelébe tunkolja a virslit :lol:

Kép
sasha

Sziasztok!
Először is mielőtt végleg elkönyvelitek, hogy izlésficamom van csak annyit mondanék, hogy pusztán érdekességből tettem fel a hintó-ágyat és nem azért, mert nekem tetszik. Én kimondottan nem szeretnék egy ilyet Szonjának. Mondjuk egy játszóházban el tudom képzelni, de egy lakásba,.... Szóval, nekem is sok :D
Sasha, Danci olyan édesen falatozik, hogy én is éhes lettem! És hogy foglalkoztatják Gerit. Gondoltam, hogy ez csak amolyan lányos foglalkozás. Hozzánk eddig ha fiú gyerek jött egyáltalán nem érdekelte őket Szonja. Bezzeg a kislányokat! Lehet testvéreknél ez merőben más vagy inkább gyerekfüggő.
Kolmol van 1-2 érdekes receptem (pl a sókéregben sült hal), de ha nagyon gyorsan akarok finomat akkor simán megcitromozom a halat, megsózom egy picit és olivaolajon megsütöm-párolom. Főként pisztrángot és harcsuszt csinálok, de a lazacot (azt inkább kaprosan) meg a makrélát is nagyon szeretjük. Én a pontyot is kedvelem, de a párom ha már hajlandó halat enni akkor csak a szálkamentes darabokat csócsálja :?

Juhé! sikerült Szonjának venni betűs habtapit. Lehet nem a legolcsóbbat vettem, de nagyon örülünk neki! arra nem is számítottam, hogy Szonjánál is ekkora sikert arat majd. Mióta rátettem azóta kapirgálja a betűket :D A játszószőnyegtől meg búcsút veszünk, mert az már nagyon kicsi.

Kép Kép

Kép Kép
natasa1975

Vuka, akkor az almahanyagolás segített? Tényleg nagyon kifejezően tudnak a gyerekek üzenni a szemükkel....főleg, ha szomorúak, na akkor szívfacsaróan. Ausztriában a kocsiban Noki hihetetlen bánatosan pislogott rám egy hegyi úton, mert éhes volt, mi viszont nem tudtunk megállni a szerpentinen, mert balra nyaralók, jobbra egy 20 km hosszú tó megszakítatlan partvonala...és azt kérdezte a szemével, hogy mért büntetem azzal, hogy nem ehet, mit követett el, igéri jó lesz..

Sajtiné, kreáltam egy új emailcímet: piros.matusek@gmail.com, (ide irányítom a másik címemről az összes levelem is), ez majdnem 3 gigát tud befogadni, így ha a lakás egyéb helyiségeinek felújítását is elhatározzátok, e helyre már kicsinyítés nélkül küldhetsz fotókat garmadával.

Kép Kép
coolasa

Vuka!

VAlószínű, hogy Petrának valami baja volt most és csak az nyugtatta meg, ha ott érzett a közvetlen közelében, nem tart örökké és ezzel nem elkényezteted, hanem biztosítod affelől, hogy nem hagyod magára amikor neki baja van. Ebből később csak a Petra fog profitálni, megtanulja, hogy bátran felfedezheti a világot, mert az anyukájára számíthat a bajban, mindig mellette van, ha ő szükségét érzi. Ez most még csak ebben nyílvánul meg, de később a játszótéren amikor már megy, bátran fog felfedezni mindent és bátran barátkozik majd. (persze tévedhetek és a Petra szégyenlős lesz)

hát eléggé csúnya dolog volt Anyukádék részéről, hogy kinevettek, pedig szerintem inkább ezen nem nevetni kellett volna a kollégákkal, hanem inkább elgondolkodni...

Geri is sokat szeretne ülni, de nincs időm egész nap fogdosni, így sokat fekszik, vagy a "közös"ben, vagy az ágyában. A Gabi viszont már elég korán 2 hónaposan megkövetelte... 5 hónaposan már megült biztonságosan...

puszika

Kép
sasha

Sasha engem mindenki olyan lelkesen tanítana főzni, sütni, csak én nem akarom. Egyszerűen nincs hozzá tehetségem, eddig amibe belevágtam mindig rossz lett és elegem van belőle. Amúgy sincs semmi kedvem hozzá, nem tudom elképzelni, hogy a nyers húst megérintsem, aztán meg nem vagyok egy nagy evő, nem vonzanak az ízek. A férjem azért szeret főzni, mert imádja a hasát, szereti az új ízeket és mindig kísérletezhet. Most mindenki azt kérdezi, hogy a baba kedvéért nem tanulok meg. Nagyon nem áll szándékomban, esetleg ilyen almafőzésekre hajlandó leszek. Egyébként meg úgy vagyok vele, hogy ez az egy dolga van a páromnak, enyém minden egyéb házimunka, a lakásban meg ugye nincs más férfimunka, szóval ennyivel besegíthet nekem.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sajtiné,
én még mindig nem kaptam meg a képeket! :cry: Pedig kiürítettem a postafiókom, ami nem is volt annyira tele.

Ilba,
próbáld meg a MenDant!!!! Mi már voltunk ott 1x, és nagyon jó hely, isteni kajával meg mindennel. Ha szar az idő, akkor is lehet fürdeni, mert van bent Aqualand, és ez fedett. A Karos SPA-t kívülről láttuk, az se semmi, nagyon állatul néz ki. De a MenDan közvetlenül a strand mellet van.
Az éjjeli szopik nálunk "normál" időtartamúak: kb. 20 perc. De lehet, hogy megpróbálom hamarabb levenni a ciciről. Bár attól tartok, hogy akkor ordítás lesz a vége, hogy még nem lakott jól. És akkor nehezebben alszik el. Nem tudom. De már nagyon kivagyok. Az éjjel fél 12-kor kezdte a patáliát, és utána kb. 2 óránként. Pedig már meleg sincs, sőt az éjjel kimondottam hűvös volt a lakásban. Az a rossz, hogy eddig az esti fürcsi után letettük aludni, és el tudtunk ugrani vhova Mbával. Gyrosozni, sétálni... Addig anyósom vigyázott Petikére. Tudtuk, hogy 3 óránál többet alszik, így nyugodtabban elvoltunk. De így... Ki se merek mozdulni itthonról, mert 11-kor már sivít, dobálja magát. Már ennyit se kaphatok, egy nyavalyás késő esti pár lopott órát. :evil: :cry:

Natasa,
ez a hintó nagyon gááááz! De nyugi, én egyáltalán nem feltételeztem Rólad, hogy ilyet akarsz Szonjának, sőt! Tudod kinek lesz ilyen a szobájában? A Győzike kislányának! :lol: Na belőlük tutira kinézem ezt. :twisted:

Sasha,
uhhh, mennyi ideig tart, míg lecsutakolod a kis ördögöket? :shock:

Csajok,
amikor olyan helyre mentek nyaralni, vagy csak "simán" elutaztok vhova, ahol nincs pl. babakád, és nem is visztek, hogy oldjátok meg a fürdetést? Mert KAroson kb. nekünk ez lesz a helyzet, a babakád már nem fog beférni a kocsiba. Hol lehet ilyenkor fürdetni a gyerkőcöt? Zuhany alatt még nem akarom. Tegyem bele a mosdókagylóba? SEGÍTSÉG!!!!!

Kép
mancs

Mancs nyugodtam tedd bele a nagykádba, nagyon fogja élvezni a sok vizet és főleg azt, hogy nincs annyira behatárolvan, mint a kiskádba. Ha esetleg nagyon leszakadna úgy a derekad, akkor én még be szoktam menni a kádba Petrával, felöltöm a fürdőrucim és ketten fürdünk a nagykádban, jókat játszunk, fél órát is elvan úgy.
Ilba Neked üzenem, hogy a Karos Spa-ban adnak azt hiszem állványostul babakádat. Egyébként a Kolpingban csak kiskád volt, állvány nem.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Mancs, mi sem vittünk babakádat az osztrákokhoz, mondjuk már otthon sem használjuk, csak ha egyedül fürdetek, mert akkor nem ragaszkodom a heves hajolgatáshoz... lényeg, hogy általában mosdóba engedett vizzel abszolváltuk ezt a nemes feladatot, egyszer meg zuhannyal, ez is rendben van, ha kellően kíméletes a "vízsugár-erő" (remélem értékelitek, hogy kazinczy leszármazójával van szerencsétek társalogni coolasa fedőnév alatt)

Kép Kép
coolasa

Mancs lehet, hogy félreértettelek, szóval nagykád sincs, csak zuhanyzó és mosdó?! Akkor gyertek át hozzánk fürödni, mert nálunk lesz nagykád. :lol: Esetleg valami felfújható kismedence, lavor?

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Coolasa nálunk Petra nincs nagyon oda a mosdóban való fürdéshez, mert alig fér bele és emiatt nem nagyon tud játszani, a fürdés ugyanis nálunk egy min. negyed órás játékból, majd 2 perces gyorsfürdésből áll, és a kisasszony zokon veszi, ha ettől a pancsitól megfosztom. A zuhannyal is ugyanez a gond, hogy nem tud játszani. Szóval 1 nap még nem gond, de hogy egy egész héten át ne tudjon pancsolni, az már számára kiakasztó. Tudod kissé igényes Petrácska. :wink:
Noémi nálatok nagyon jól nevelt, átalussza az éjszakát, nem reklamál a pancsi miatt, én hol rontottam el?! Lehet, hogy nekem is a pincébe kellett volna zárnom?! :lol:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Ilba még annyit, hogy a Kolpingban mi nagyapartmanban voltunk, az két hálóból, két fürdőből, egy nappali + konyhából áll. Viszont egyik fürdőben sem volt kád, csak zuhany, szóval ott szükség van a kiskádra a gyerkőcnek, amit adnak, de legközelebb rákérdezek az állványra is.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Mancs, jókat somolygok itt magamban :) Mi még nem voltunk sehol mióta Szonja megszületett kettesben. Egyrészt nincs ki vigyázzon Szonjára másrészt nem is tudom egyenlőre elképzelni, hogy ne csak rajta járjon az eszem, amikor nincs mellettem. Igaz, olyan volt már, hogy apával volt és én mentem el, de azt máshogy kezelem.
Sztem is kádban, mosdóban, gyenge zuhany alatt megoldható Petike fürdetése.

Coolasa, jött némi skandináv infó :!: Először is a várandóság alatt 1x van kötelező uh. Az ami nálunk a genetikai. Persze sok pénzért lehet többre menni, de ott nem olyan divat a 3-4D és a dokik sem javasolják csak ha vmi gebaszra gyanakszanak.
A szülésnél a dokesz csak probléma esetén van benn. És ezt senki nem tartja problémának. A sima szülést szülésnő vezeti és van a nő mellett.
A szopizást ott is 6 hós korig javasolják, de ha nem szoptatsz addig vagy adj isten tovább szoptatsz nem piszkál senki. Se védőnők se más anyukák. És a dokik sem.
És amikor anno az unokatesómnak írtam, hogy Szonjával egy ágyban alszunk akkor talán ő volt az egyetlen aki nem lepődött meg mert (!) neki ezt kimondottan javasolták a kórházban. Az ok főleg az volt, hogy Oli, a kislánya koraszülött volt. És ott nem légzésfigyelőt javasolnak hanem, együttalvást. És a szájjal történő orrszívó elterjedtebb mint a porszívós. Nos, röviden ennyi :D

Szonjek elaludt. Megyek kiteregetek majd kajálok vmit. Jó lenne kicsit összeszedni a lakást, mert a hétvégén nem leszünk. Esküvőre megyünk és elég nagy a káosz :?

Vuka, nekem olyan furcsa amiket a főzéssel kapcsolatban írsz. No, nem szemrehányásként írom. Sőt! Szimpatikus, hogy a párod főz (apukám is jobban főz és gyakran teszi) csak furcsa, hogy te nem. Én pl a porszívózással vagyok így. Mióta Szonja megszületett fordult csak elő, hogy kezembe vettem a porszívót. Még a hangját is utálom :evil: Főzni viszont imádok. Kísérletezni, művészkedni a konyhában. Ezért is örülök, hogy végre normális nagyságú konyhám lesz! És néha sajnálom, hogy nincs már annyi időm a konyhában sürögni :oops:
N

Kép Kép
natasa1975

Vuka,
a nagykád jó is lenne, de asszem a szobák legtöbbjében zuhanyzó van. A múltkor is ilyenben voltunk. Marad a mosdókagyló. De majd lehet, hogy rákérdezek, ha ott vagyunk.

Kép
mancs

Natasa semmi gond én már megszoktam a szemrehányásokat, mert amikor bejelentem, hogy a férjem főz, akkor mindenki megkérdezi és Te mit csinálsz, akkor tök jó dolgod van. Na ezen kapom fel a vizet, mintha a háztartás vezetése csak főzésből állna és nem kellene takarítani, mosni, vasalni, mosogatni stb. Egyébként az, hogy a férjem főz nem jelenti azt, hogy nem vagyok a konyhában, ugyanis Ő olyan mint egy főszakács, a keze alá kell dolgozni. Nehogy azt higyjétek, hogy megpucolja a zöldséget, krumplit stb..., én vagyok a kiskukta, közben persze az egész konyhát kipakolja, minden 2x kell neki és mosogassam el de tüstént, szóval azért nem egy leányálom, de tény, hogy egész jó dolgom van.
Na megyek ennek örömére takarítok egy kicsit, mert ellepnek a porcicák, azért figyeltetek lányok már vagy 2 hete nem porszívóztam, én a tisztaságmániás!

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Mancs tényleg nem árt, ha előtte letefonálsz és megkérdezed, hogy a pici babára való tekintettel adhatnának nagykádas szobát, vagy esetleg szerezzenek be kiskádat, szerintem megtennék, csak azért nem árt időben jelezni.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Natasa,
:oops: A mi néhanapján történő kiruccanásunkat se úgy képzeld ám el, hogy "de jó, végre megszabadultunk a gyerektől" :lol: Pont ezen nevettünk a múltkor, amikor a házassági évfordulónkat ünneplendő elmentünk vacsorázni. Egész este Petikéről beszélgettünk, hogy milyen aranyos, mennyit fejlődött, ki mit imád benne a legjobban és még sorolhatnám... :lol: :lol: :lol:

Vuka,
eléggé be vagyunk határolva olyan szempontból hogy mit vihetünk és mit nem. Hiába van kisé nagyobb méretű autónk (Ignis- nem nagy, de nem is kis bevásárlóautó) a babakocsi elfoglalja a csomagtartót, így oda már csak kisebb táskákat lehet berakni a rések közé :shock: Marad az első ülés, mert én Mbá mögött ülök, Petike mellett. A kislavórt majd meglátjuk... Nem tudom.

Kép
mancs

Vuka,
:lol: :lol: :lol: engem anyukám akaszt ki azzal, hogy mindig megkérdezi, hogy éééés mit főztél? Holott sejti, hogy Petike mellett időm nem sok marad. Már Mbá is nevet rajta, amikor beszélek anyával telefonon és látja a fejemet. Én annyira nem vagyok analfabéta, csak rá kéne venni magamat, hoyg nekiálljak. Az a baj, hogy kitalálom, na kéne főzni vmit. Erre vmi hozzávaló nincs itthon, ez is kell hozzá, az is kell hozzá (tartós dolgokból, fűászerekből alapvető dolgokból fel vagyunk szerelkezve) és el is megy a kedvem tőle. Ma viszont ismét cukkinit fogok rántani, meg husit.

Ja, már rég akartam írni: hetek óta eszem babot, karfiolt, káposztát és semmi baja Petikének! Eygedül a hagymát nem bírja, úgyhogy ezt nem is erőltetem, ennyit már kibírok. Tegnap is 2 nagy tányér prézlis karfiolt nyomattam be. Petike akkorákat ereget tőle, mint egy varacskos disznó :lol: :lol: :lol:

Kép
mancs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?