Jó reggelt!
Nem tudom mi volt tegnap, de 1/4 1-ig nem bírtam elaludni, pedig már 9-kor lefekdütem, aztán még jöttem babanetezni is. Persze ezt nem is írtam tegnap, meg azt se, hogy mikkel borítottak ki tegnap a gyerekek.
Danci pl a multkori eset után (műanyag keverőtál a sütőben) most a múanyag kisszéket próbálta beszuszakolni, félsikerrel, mert csak félig fért bele. Még szerencse! Egész nap hajtották egymást a gyerekek. Hol a Gabi követett el valami hülyeséget (műanyag kisszékkel kergette a Danit, persze úgy, hogy a lábával előre. Aztán persze ez megtetszett a Daninak és viszonozta. Egyébként nem tudom mi vonzza a gyerekeket a konyhába, de mindig lopkodják a fakanalakat a fekete műanyag konyhai eszközöket, reszelőt, meg minden szart. Múlt héten a párom 3 kést egy csavarhúzót 2 villát hozott be a kerből, én meg az üveg fedőtől kezdve még pár dolgot... Na a késeken jól megdöbbentem, és nagyon leszídtam a Gabit. Az ember azt hinné egy közel 4 éves megérti, hogy milyen veszélyes lehet. És csak ő lehetett, mert ő már elér mindent, ezeket meg tuti a mosogatóból lopta ki. A fiókot nem tudják kihúzni, mert rosszul rakták be és akad. Nekem is néha többször kell próbálkoznom, mire sikerül kinyitnom, de mikor apósom mondta, hoyg akkor majd megcsinálják én mondtam, hogy ne tegye és milyen jól tettem! Egyik gyerek se tudja kinyitni, bezzeg a másikat amiben a fűszereket meg receptetket, meg külömböző zacsikat (kukás, ételtartós, jégkockás...) tartok azt simán kinyitják.
A legjobb a tegnapi napban ez esti 8-as fürdőtakarítás volt, mert a két fiú összejátszott. Gabi megmosott valamit a fürdőszobában lévő mosdónál (frissen sült grillkolbászt, mert túl meleg volt és így hűtötte...) és a dugót benyomta. Erre jött a Dani (gondolom), lehatja a deszkát felmászik a wc-re, rádől a szennyestartóra ami a wc és a mosdó között van, éppen odafér és így eléri a csapot...
Megnyitotta és mivel be volt dugózva, ja és a túlfolyóba meg beledugták az 1 hete eltüntetett fogkefémet, így mire észrevettem a csobogást, már bokáig állta a víz a fürdőben. Pont a felhőszakadás közben, hogy még véletlenül se halljam meg, hogy valami még plusszban csobog, csak épp pisilni mentem. A másik aranyos dolog meg az volt a Dani részéről amikor kikapcsolta a mosógépet menet közben. Tele volt vízzel, és ez a francos mosógép a kikapcslás után x idővel elengedi a zárat amivel menet közben ugye nemlehet kinyitni. Én meg azt hittem lejárt, mert már nem megy egy idje, így kinyitottam, és jött a hideg lábzuhany. Mondanom se kell a konyha is úszott. Gerire tegnap este rájött az ordíthatnék, csak ölben volt el. Szopizni nem akar, sőt már magától a gondolattól is ordított, csak úgy nem sírt, ha függőlegesen tartottam. Ezzel még nem is volt baj, de közben a Dancika is az ölemben akart lenni de EGYEDÜL és taszigálta a Gerit, meg mutogatta, hogy tegyem le. De túlvagyunk a tegnapi napon, a hátam közepére se kívántam a vihart, mert így be voltunk zárva a házba. Hogy a gyerekek mennyire élvezik a házat. Ez multkor ki is derült, amikor anyósékhoz mentünk. Mindkettő megkergült! Totál olyan érzésem volt, mintha helyhiányban szenvednének. Itthon azért nem szoktak így tobolni. Jó persze, hogy előfordul tombolás, pl tök jó apán ugrálni az ágyban, meg ilyenek, de az az őrült módon rohangálás nem szokott megtörténni. Gondolom az eső miatt volt, édes istenem bárcsak örökké nyár lenne... tudom költözzünk melegebb éghajlatra, de nem szeretném én örökké, csak úgy 3 évig amíg a Geri ovis nem lesz
Aztán jöhet a szánkózás...
Jó lett volna, ha ennek a viharnak a fele ereje inkább New Yorkot osztja, szegény barátnőm odasül, 38 fok van most arrafelé, és ez hivatalos adat, nem otthon mért. Ha azt nézem, hogy itthon az elmúlt napokban 33 fokot mondtak hivatalosan és nálunk a teraszon 38 volt az átlag akkor ott lehet vagy 40-42 fok. Milyen lehet a lakásban? Nem is csoda hogy mostanában nem beszéltünk, gondolom örül, hogy él, és hazamegy és elterül a sok meló után.
Most ahogy nézem kisütött a napocska, remélem mostmár aztán nemesik többet és pár nap múlva visszajön a nyár, bár csütörtökre mondtak még esőt ami nem ilyen heves lesz, hanem lassú, de kitartó. Na ez azt jeleni, hogy a gyerekeim meg fognak fázni, mert mindkettő imád az esőben kint lenni, ha nem heves.
na jó mostmár aztán befejezem a semmiről írást
na puszika