Új privát üzeneted érkezett!

Mancs
Az unokabátyám esküvőjén voltunk! ...tényleg még nem is mondtam, hogy ő is rendőr, úgyhogy nagy rendőr muri volt! :)
Felvonulás meg minden cécó... rendőri kísérettel ment az esküvői menet! :)

Szeretnék is ilyennel foglalkozni... fotóztam is referenciának... meghívót már csináltam megrendelésre. Talán egyszer lesz belőle valami csak kellene mellém egy menedzser alkat... :(

Hajóban nem lesz motor, ez egy vitorlás! :)

Lakásnak papírjait szinte maradéktalanul leadtuk most várjuk, hogy mennyi pénzt ítélnek meg, utánna kezdhetnénka felújítást, csak az a baj, hogy arra márnem marad pénzünk... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

kolmol
köszönöm! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mancs"]
írta:
mancsMilyen a hajótest? Beépített motoros lesz, vagy külmotoros?

zasszonyból kitört a szakma, úgy látszik visszavágyik :twisted: :twisted:

Kép
Kép
mancsbá

Megjöttünk a dokinénitől és a védőnőtől. Azt mondták, hogy nem kell még Petránál erőltetni a hozzátápit, ha ennyire nem készült még fel rá a gyomra, csak annyit adjak, amennyit kíván. Mondták, hogy maradjak a baracknál, most úgyis annak van a szezonja, használjuk ki, de ha nagyon akarok almát adni neki, akkor főzzem meg, de szerintük azt télen még ehet eleget. Majd köv. hónapban visszatérünk a témára.
Tényleg Ti hogy főzitek az almát?
Anyósom hagyott itt egy csomó répát is, arról nektek mi a tapasztalatotok és hogy készítitek el?

Voltunk Natasával tornázni, hát meglátszott a kimaradt 2 hét, mindegyikőnk szenvedett rendesen,

Na mennem kell, mert Petra nyüglődik.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Ilba

én aszittem ott lilák a tehenek, és a mókusok vagy hódok vagy mik masszírozzák a hátukat :lol:

coolasa

azokat a képeket ugye nem Te csináltad? csak a fényviszonyok és élesség miatt kérdem :shock:
örülök, hogy a habtapi ügyben készített kimerítő szakmai elemzésem célba ért. a betűsből még azt is ki lehet rakni, hogy B-O-D-R-O-G-I-F-E-R-I

Kép
Kép
mancsbá

Sziasztok!
Vuka, hazaértünk és Szonja az autóban úgy elaludt, hogy miytán lezuhanyoztam csak akkor vettem ki a hordozóból. Most viszont elemében van :shock:
Kolmol, én még ne voltam sajnos Svédországban csak a rokonság része lakik ott, de hasonlóan tiszta és kellemes éghajlatú mint Finnország.
Oslóban viszont voltam és Amszterdamban is. Csak ajánlani tudom!
Coolasa, te szereted a halat????????
Ilba, azt hiszem Skócia után Svajcot fogom eröltetni :lol:
Mamac, nagyon szép volt a dekoráció! Drukk a lakásdologhoz!

Kép Oslo

Kép Amsterdam - még a sütizés előtt :o))))

N.

Kép Kép
natasa1975

Kedves Lányok!

Köszönöm a válaszokat! :)
Addig sikerült nyomoznom, hogy kiderítettem, hogy Hajdu Krisztina genetikus is elvégzi a szükséges vizsgálatokat, de a Praxisban már csak - számomra - túl sokára van hely. Nem tudja valaki a mobilját véletlenül?
És bocs, ha kicsit off topic :-)

JUlia23
julia23

Kolmol, és mért töltöttél Svájcban 3 egész hónapot? Én is jártam Hollandiában, de csak 4 napot, melynek során behatóan tanulmányoztam egy maastrichti konferenciatermeket. Viszont, ami manapság talán már egzotikusnak számítha: töltöttem 2.5 hónapot Moszkvában 2000-ben ösztöndíjasként, ahol megbizonyosodhattam róla, milyen rögös út is vezet a szoc…zmusból a kap…..zmusba.

Ilba, jó a Beni kép, de ha megengedsz egy tanácsot (cserébe a felbecsülhetetlen márkaneves segítségedért): az ételeket NEM Beni orrába kell beleszuszakolni, nem is a mellkasára kenni, hanem valahol a kettő közé egy kis nyílásba kéne bejuttatni… nincs mit, szívesen segítek, tudod. (Svájcot te fotóztad? Ha igen, többé nem szólok hozzád.)

Mamac: gyönyörű a díszítés, a köszönetajándékos bigyuszban mi rejtőzik? Amúgy meglehetős tapintatlanság részedről, hogy a te fotóidat egyazon oldalra teszed fel az én hiperminőségi képeimmel, legalább várhattál volna még 1-2 hszt, amíg lapoz a babanet…

Mancs, aug végén-szept elején voltunk 2.5 hetet finnéknél. Elviekben az évnek ezen szakában 20 fok szokott előfordulni kellemes napsütéssel, ám amikor mi voltunk, épp évtizedes hidegrekord dőlt meg a kb 10 fokos hőmérséklettel és folyamatosan szitáló esővel. Minket viszont az időjárás híresen nem befolyásol, mely jellemvonás ott jól is jött.

Mancsbá, ha nem ismernénk téged ennyire eddigi, kifejezetten építő jellegű hozzászólásaidból, most azt gondolhatnánk, hogy amikor a finn képek készítőjének személyét firtatod, gúnyolódsz fotómesteri képességeimen. De persze tudom, hogy nem erről van szó, így kérdésedre higgadtan elárulom, hogy bár nagy a kísértés, hogy a világ arcába kiáltsam „igenis én fényképeztem”, lássuk be, ez kevéssé valószínű, tekintve, hogy az 1. fotón láthatóan a láb gazdája tartotta a fotóáppárátot, aki pedig nem én vagyok, az utolsón meg én magam hátulról vagyok lekapva, úgyhogy ezt még feltűnően laza vállizületekkel sem vitelezhettem volna ki jómagam. …. De amúgy is, nem a képélesség meg a számtalan technikai izébizé a fontos, hanem az alkotó koncepció, ugye?
UGYE?

Büntetésből íme egy moszkvai jóminőségű fotó, nesze. (Háttérben a Moszkovszkij Goszudarsztvennij Unyiverszitet, álnéven Lomonoszov)
Kép

Natasa, bizony, szeretem a halat, mert könnyű étel, és bár sokak szerint halíze van, lássuk be, a dolgok természetéből adódóan ezt nem volna fair a szemére vetni.
Oslot mi is tervezzük, már idén is szívünk szerint Svájcba (is) elutaztunk volna, de Nokit még túl picinek ítéltük, így átnyergeltünk Ausztriára. Viszont coolasabá heveskedik, hogy jövőre meg sem állunk Norvégiáig (kivéve útközben néhányszor persze…).

Kép Kép
coolasa

Heellóóó!

ÚÚÚ micsoda csoda képek, imádom minegyiket! Esküvőset, svájcosat, meg az izéseket is, meg a babásokat is:) Szupi mindegyik.

Vuka!
Az almát hogy főzzük? Hát általában vízben szokták :wink: Pl csinálhatsz egy jó kis gyümölcslevest. Magozott meggybefőtt és bele alma. Vagy, ha nem jó a befőtt, akkor tefőttet... Szóval ajánlanám az almát vízben főzni.
Srépa meg nagyon finom édes és a legeslegfőbb tulajdonsága, hogy rendezi a széklet állapotát, lehet édessel (gyümölccsel) és sóssal (zöldséggel) kombinálni. Én pl szoktam a kubuhoz hasonló italt készíteni itthon márha sok alapanyagot kapok, mert a legztöbb centrifuga iszonyat mennyiséget pocsékol. Azt is megfőzve (vízben) kell adni. Lehet, hogy érdemes esetleg az almát (ha főzve is megfogja) akkor újra bevezetni, ha már 2x eszik a Petra mást. Akkor lehet tízóraira gyümölcs és uzsira főzi... Talán akkor már nem lesznek ilyen problémák.

Remélem megoldódik a székrekedéses-almás probléma.

Esetleg keress rá a mindmegette.hu-n almaszószra, vagy valami babás oldalon az almaszószra,

mennem kell igényli a párom a gépet!

Kép
sasha

Na, később jövök még, csak Beni totál megérzi ezt az időt, egyszerűen sehogy se jó neki. :roll:
Tök jók a képek, na még akkor felrakom Madeirát is, itt voltunk nászúton. Ajánlom ezt azoknak, akik nem bírják a forróságot, itt mindig 20-25 fok van, gyönyörű óceán, hatalmas hegyek.
1. Kilátás egy éttermből
2. Kilátás a teraszunkról
3. A sziget legkeletibb pontja
4. A sziget legmagasabb pontja
Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sasha megsúgom én egyáltalán nem tudok főzni, nálunk az a férjem dolga. :oops:
Kb. odáig jutottam egyedül, hogy vízben kell megfőzni, de utána még meg kell pucolni, levágni a húsát és turmixolni, vagy nincs vele semmi egyéb dolog?
Sárgarépát is turmixolod még utána, kell bele önteni a főzőléből?

Ma Petra egyfolytában alszik, nem győzöm ébresztgetni, kíváncsi leszek az éjszakára. :roll:

Coolasa én 1999-ben voltam 6 hetet Moszkvában, szintén ösztöndíjjal. Életem legszebb 6 hete volt, egy csomó szép dolgot láttam, sokat kirándultunk pl Szentpétervárra és kiruccantunk Helsinkibe is. Finnország nem hatott meg, viszont ez a két nagy orosz város rettentően, szeretnék újra ott lenni, vár valószínűleg már más lenne a véleményem. Akkor nagyon olcsó volt, mert mindent fizettek nekünk és orosz diákunk is volt, így további kedvezményeket kaptunk.

Na megyek, hátha sikerül egy kis rendet raknom, amíg Petra alszik, mert a dolgaitól már mozdulni se lehet a lakásban.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Ilba tök jók a képek.
Nekem eddig Mallorca tetszett a legjobban, oda még visszamegyek az tuti.
Idén most megelégszünk 1 hét Bükfürdővel, 10 nap Zalakarossal, majd 1 hét Németországgal. Kicsit sajnálom, hogy nincs külföldi utazás, de most anyagilag sem állunk úgy.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Vuka, a moszkvai sztoriom olyan, mint a viccben, hogy nem volgákat hanem moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Ugyanis utánaszámoltam, és bár a 1999-2000-res tanévben voltam, de bizony még 99ben én is. A 2.5 hónapot meg elírtam, 1.5öt akartam eredetileg, merthogy én is 6 hetet töltöttem kinn. Puskin intézet kollégiumában laktál te is? Én szept végétől nov 1ig voltam ott, úgy tudom, akkor összesen 2 turnus utazott az országból, 1 nap eltéréssel repültek Moszkvába, én az 1.-ben voltam. Elvileg találkozhattunk???

Kép Kép
coolasa

Coolasa egy évben kétszer mehettek ösztöndíjasok Moszkvába, tavasszal és összel. Én a tavaszi (febr.-ápr.) csoportban voltam, sajnos az őszivel már nem engedtek ki. :evil:
Egyébként én is a Puskin intézetben voltam (má amikor nem kirándulgattunk). Lehet, hogy a szobámban laktál? :wink:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Huppsz, csajok, itt akkora, de akkora vihar volt, hogy csak na.
Ha ez valakit az utcán kap el … :roll:

Ebéd tehát cékla-krumpli volt, egész jól fogadta, most vacsira is adtam neki 60at, de még holnap ebédre is maradt. Én mindenesetre a botmixert kinyaltam … :oops:

Coolasa,
És lenne ötleted ilyen helyre? Ahol vihar esetén sem ázunk?
Ez a Finnország csodálatos lehet, én/mi is nagyon vágyódunk északra.

Szerencsére azért a sport miatt elég sok szép helyen voltam, bár több csarnokot láttam, mint tájat :D , de azért nem panaszkodom. Dániában és Svédországban is voltam 2x, hihetetlen milyen messze vagyunk tőlük.
(Malmöben a busz nem várja meg, míg odaloholsz és csukja be előtted az ajtót, a vezető segít az időseknek felszállni és leülni!!! :shock: )

Kolmol,
Igaz nem tőlem kérdezted, de Svédország milyen?
Tiszta, nyugis, gazdag. És gyönyörű.
Mi eldöntöttük már, ha sok pénzünk lesz, akkor Lichtensteinbe megyünk lakni. Csodálatos!!!
Svájcban 2002. júliusában voltunk, St. Gallenben laktunk a barátnőmnél és onnan mentünk mindig kirándulni. És igen, a képeket én csináltam. :wink:

Persze mindezek ellenére ugye az én szívem mindig Münchenbe húz. :oops:

Mancs,
Hajrá hozzátápi, hajrá tejpép!!! :lol:

Mbá,
Kicsit el is kerekedett a szemem, hogy b. nejed honnan vesz ilyen kifejezéseket, de aztán rájöttem. :D

Mamac,
Sokadszorra nézem a képeidet, annyira szépek! Áronnak rengeteg arca van, mind tökéletes és gyönyörű!
Hát ez a dekoráció! Igen, muszáj lenne ezzel foglalkoznod, ha belegondolok, hogy mi 2003-ban 50 ezerért pár lufit kaptunk … :roll:
Mikor költöztök? Már várom nagyon!!!

Vuka,
A főzővízzel mindig tudsz higítani, Beni csak tejállagú dolgot eszik meg, de nem gond, benne van a sok jó cucc, ami kifő pl. a répából.
Almát én még főzve nem adtam. De pl. sütni is meg lehet, az is tök fini.

Julia,
Miért is nem jó az Istvános UH Neked?

Tücsökmami,
Megvan! Ez az! Hát ne az orrába tegyük szegény gyerkőcnek és ne is a szemébe, hanem a köztes likba, a szájba! :D :shock: :D
KÖSZÖNJÜK COOLASA!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba

Vuka: Igen, tudom, hogy szigorúan vették, hogy 1 ember csak 1x.... ha tudtam volna előbb, hogy van 3 hónapos turnus is, biztos vállaltam volna. Te orosz szakos voltál? Direkt nem puffogtatom most el azt a közhelyet, hogy kicsi a világ, pedig kicsi.

Kép Kép
coolasa

Ja jut eszembe: Coolasa Te tudsz oroszul, mert mi semmit nem tanultunk kint az állandó jövés menésben, az itthoniak sokkal többet tanultak a főiskolán. :lol:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Bogi baba!
Boldog névnapot!!!

Jucus!!!! Mizu????

Kép
Kép
Kép
ilba

... és boldog Judit napot is Neked utólag!!! :oops:

Kép
Kép
Kép
ilba

Külker főiskolán külgazdasági szakon tanultam és a két idegen nyelvem a német és az orosz volt. Azt hiszem csak a bölcsészek mehewttek a 3 hónapos turnusra. :cry:
Előttünk persze nem vették szigorúan az 1x mehetsz dolgot, csak pont akkor, amikor én újra jelentkeztem. :twisted:

Ilba irigykedem a sok szép helyen tett látogatásaid miatt. :x
Egyébként itt is nagy vihar volt, persze a lakásban még mindig meleg van. Anyóséknál (XIII.ker.) nincs áram se.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Csajok ámulok és bámulok ezeken a képeken...

Natasa,
az az óriásklumpás kép... És süti előtt? :lol: Akkor mi volt utána? :lol: Akkor már nem készültek képek? :lol: Finom volt legalább? (lehet, hogy csak én értettem jól a képaláírást :lol: 8) ) mert a többiek nem reagáltak rá, mi meg itt röhögünk Mbával :)

Coolasa, Vuka,
Moszkva miatt irííííígy!!!!!! Nagyon szeretnék oda eljutni meg Szentpétervárra is. Lehet, hogy találkoztatok? Talán együtt vodkáztatok a koleszban... :lol: Vagy ittátok a kvászt :lol:

Vuka,
mikor mentek Zalakarosra? És hova? Mi aug. 20-án megyünk 4 napra a MenDanba. Már voltunk ott az ősszel, most Petikét már kicsomagolva is elvisszük. Nagyon várom, ez lebeg a szemem előtt, pedig még 3 hét.... Lehet, hogy összefutunk? :) Jó olvasni, hogy nemcsak én nem vagyok az a csilivili mindenttudó konyhatündibündi

Julia,
off-topic? Hát itt mi már elég ritkán beszélgetünk az "István kórházi élményekről" úgyhogy ez a tuti off-topic amit mi művelünk :lol: :oops: :lol:

Kép
mancs

Nálunk is k.... nagy vihar volt, áram nem ment el, viszont a tv adás igen :evil: Pont akkor, amikor a Cseh Laci a saját számában indult a döntőn. Felállt a rajtkockára éééés... elment az adás. :evil:

Coolasa,
szörnyű gyász hervasztja szívünket: elszáradtak a mininapraforgók :cry: :cry: :cry: A többnapos nemitthon tartózkodás megtette hatását. Anyós kórházban volt, após meg elfelejette locsolni a növénykéinket.

Kép
mancs

Mancs,
úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú, most esett le a süti!!!! :oops: :oops: :oops:
:D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
ilba

Most néztem a fiss hírekben, hogy elmosta az eső a versenyt, így nem maradtam le semmiről :mrgreen:

Kép
mancs

Ilba,
akkor jóóóó reggelt!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Űrsütiről van szó! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
mancs

Mancs akkor találkozunk Zalakaroson :!: , mert mi aug. 16-tól 25-ig megyünk. Tök jó, már nagyon várom. Mi tavaly szeptemberben voltunk ott, Petra ott mozdult meg először a hasamban, talán azért, mert nem tetszett neki a sok csúzdázásom. :oops:
Mi a Napfény üdülőszövetkezet nem túl előkelő épületébe megyünk, minden évben van ott 2x két hetünk, úgyhogy állandó látogatója vagyok az ottani fürdőnek.
Szóval mini babanetes tali lesz Zalakaroson, valaki nem jön még :?:

Coolasa tényleg kicsi a világ :shock:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Vuka,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez töööök jóóóóóóóóó! Akkor majd összehozunk egy minitalit a strandon! Remélem, jó idő lesz.
Akartam ám még kérdezni Tőled a Petraúszással kapcs.-ban :lol: : milyen meleg volt Bükfürdőn a víz, ahová bevittétek? Az úszópelusból tényleg nem szivárog ki semmi? Nem akarom, hogy emiatt meglincseljenek a strandon és a szállodában... A MenDanban van babaúszás is, mi is szeretnénk menni. Petra szokott buksizni úszás közben? Nem ciki? Mert nálunk a kaja után a minimum az 1 óra, akkor talán már nem jön fel neki se tej, se túró :shock: :lol: Más babák is belebuksiznak a vízbe?
Én még a strandon ott nem voltam. Milyen? Jók a csúszdák? Imádok csúszdázni!!!

Csajok tényleg, nem jöttök Zalakarosra? :D

Kép
mancs

Ilba
Gyönyörűek a képek...

Most már remélem nemsokára költözünk! :) Beadtunk minden papírt, most szurkolunk, hogy megkapjunk minden pínzt! :)

Akkor ezek szerint 50000-et kevés is lenne kérni érte.... :roll:
Már gondoltam, hogy egy-két referenciát még be kellene gyűjteni... sajnos a saját esküvőnket nem fotóztam le ilyen szemmel, pedig rengeteg munka volt, barátnőmét egyáltalán nem pedig az is szép lett... no sebaj majd idővel...

Coolasa
:)
...az amúgy cukrozott mandula! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamac, cukrozott mandula, mint dekoráció....szóval nem csak szép, hanem finom is... szívemnek tetsző kombináció.

Mancs, én is csak akkor döbbentem rá, mi is a süti, amikor Ilba, mivel voltál szíves felhívni a figyelmünket arra, hogy itt most valami nagyon vicces történt. Addig nem értettem ezt a süti dolgot, gondoltam, ez Natasa beszámolójában szimpla nyomdahiba. De kérlek, nézd el ezt a málőrt nekünk tiszteletreméltó családoddal egyetemben, végülis nem lehet mindenki napraforgóültetvényes...

Vuka: ha csak a moszkvai helyi tanárunkra hagyatkoztam volna, soha nem vizsgázom oroszból, mert irtó gyenge volt. Viszont, mivel én ezt előre nem tudhattam, kis kedvcsinálóként bejelentkeztem kiutazás előtt nyelvvizsgára, úgyhogy muszáj volt valamit felcsipegetni. Vettem kint Agatha Christie könyveket az Arbat-on, és azokat olvasgattam oroszul.

Kép Kép
coolasa

Mancs szokott buksizni Petra a vízbe, főleg ha merítés közben még nyel is, de ez nem ciki, hanem természetes.
Kb. 28 fokos volt a víz, de a gyerkőc miatt ne aggódj, hidd el sokkal jobban bírja a hidegvizet, mint Te. Én dideregve mentem be, és mindig megfagytam, Petra meg csak vigyorgott mint a tejbetök. Mozognak rendesen ám benne, úgy jár a kezük, lábuk, hogy az csak na. Mondjuk az első alkalommal ez nem így volt, de azóta már a fürdővizét is hidegebbre kell csinálnom.
Mancs pont a megszólások miatt alkalmazom a duplabiztos módszeremet, vagyis úszópellus és fölötte egy mosható. Egyébként tényleg a DM-es úszópellus a legjobb.
A strandnak van fedett része is, mi főként ott leszünk, mert van gyerekmedence és ott nem süti Petrát a nap, egyébként a fedettben van élménymedence, szaunavidék és csúzda is, mindez nagyon kulturáltan kiépítve.
A babaúszást ne hagyd ki, akkora élmény lesz Petikének, hogy az csak na.
Ja evés után azért jó ha eltelik egy óra mire beviszed a vízbe a babócát, ezt be szoktam tartani. Ja Petra azért néha szokott lilulni, de nem vacog a foga, mert játék közben nem ér rá ezzel törödni, ilyenkor átviszem egy kicsit melegedni egy picivel melegebb vízbe, babaúszáson van babaszauna is.
Na most mennem kell, mert most Petra még bealudni sem akar. :( :evil:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Coolasa az Arbaton mi is órákat töltöttünk el a könyvesboltokban, észbontó, hogy ott milyen olcsón lehetett könyveket kapni, de azért nem vitt rá a lélek, hogy oroszul olvassak. :P
Egyébként nekem is volt rossz tanárom, viszont volt egy csúcsszuper is, csak ált. mindig az Ő órái maradtak el, de sokat jártunk vele múzeumokba is.

Na most már tényleg megyek aludni, mert ki tudja mikor kell újra kelnem.
Petrát nagy nehezen sikerült visszaaltatnom, bekentem az ínyét, kétszer eregetett jó nagy gázt, szóval remélem most jó lesz neki egy darabig. Lehet, hogy az alma viselte meg annyira, hogy az éjszakái is emiatt pocsékok. Az tuti, hogy most min. 3 napig csak tejcin fog élni.

Jó éjt mindenkinek!

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sziasztok!

Nofene, egész kedvet kaptam itt az északi éghajlathoz :wink: Tudom, magyarország nem a világ közepe, de már úgy megszoktam itt, na de nem a mostani emberek viselkedését, mert azt szívesen lecserélném, hanem az éghajlatot. Szeretem, hogy nyáron nyár van és lerohad rólam a gatya, és szeretem, hogy télen tél van és lehet hógolyózni, meg szánkózni. És a tavasznak valami fergeteges illata van, imádom!!! Sorra nyílnak a virágok és ontják az édes illatukat. A panelház előtt amiben laktunk egy szép hosszú sor olajbogyófa van és nagyon jó az illata. A sövénybokroknak az apró fehér virágnak szintén és egymás után nyíltak. Itt ahol most lakunk meg akácerdő van. 1-2 akácfának még nem érezni az illatát amikor virágzik, na de hogy ennyi van, így már aztán fincsi:) Az őszi látvány, a falevelek sokszínűsége, a zizegő avar illata... hú tavaly ősszel is mennyit ugrált a Gabi az avarban. Jött a sok szorgos kis emberke a zümmögő avarfúvókájával, meg a sok gereblyés emberke és csináltak nagy nagy levélkupacot fél napig, a gyerek meg 1 óra alatt szétugrálta. Micsoda öröm! Dancit is beletettem, holott még csak mászott, 9-10 hónapos lehetett, jól meg is néztek érte, de hogy élvezte!

Vuka!
Értem. Szóval az almát előbb megpucolod és kimagozod és utána teszed fel főni. Illetve lobogó vízbe beledobni és a víz minél kevesebb legyen, hogy után azzal a vízzel együtt tudd péppé turmixolni. Azért, hogy az almában lévő anyagok ne vesszenek kárba a kiöntött lével együtt. De nem kell az összes víz, csak annyi, amennyivel megfelelő sűrűségűre tudod csinálni. Ez az almaszósz alapja, ezt felnőtteknek lehet ízesíteni leheletnyi fahéjjal, szegfűszeggel, meg miegymással. Akkor van megfőve, amikor beleszúrod a villág és már nem kemény, hanem a villa belecsúszik, mint a vajba.

puszka

Kép
sasha

Kép
Kép
Kép
ilba

Jó reggelt!
Nem tudom mi volt tegnap, de 1/4 1-ig nem bírtam elaludni, pedig már 9-kor lefekdütem, aztán még jöttem babanetezni is. Persze ezt nem is írtam tegnap, meg azt se, hogy mikkel borítottak ki tegnap a gyerekek.

Danci pl a multkori eset után (műanyag keverőtál a sütőben) most a múanyag kisszéket próbálta beszuszakolni, félsikerrel, mert csak félig fért bele. Még szerencse! Egész nap hajtották egymást a gyerekek. Hol a Gabi követett el valami hülyeséget (műanyag kisszékkel kergette a Danit, persze úgy, hogy a lábával előre. Aztán persze ez megtetszett a Daninak és viszonozta. Egyébként nem tudom mi vonzza a gyerekeket a konyhába, de mindig lopkodják a fakanalakat a fekete műanyag konyhai eszközöket, reszelőt, meg minden szart. Múlt héten a párom 3 kést egy csavarhúzót 2 villát hozott be a kerből, én meg az üveg fedőtől kezdve még pár dolgot... Na a késeken jól megdöbbentem, és nagyon leszídtam a Gabit. Az ember azt hinné egy közel 4 éves megérti, hogy milyen veszélyes lehet. És csak ő lehetett, mert ő már elér mindent, ezeket meg tuti a mosogatóból lopta ki. A fiókot nem tudják kihúzni, mert rosszul rakták be és akad. Nekem is néha többször kell próbálkoznom, mire sikerül kinyitnom, de mikor apósom mondta, hoyg akkor majd megcsinálják én mondtam, hogy ne tegye és milyen jól tettem! Egyik gyerek se tudja kinyitni, bezzeg a másikat amiben a fűszereket meg receptetket, meg külömböző zacsikat (kukás, ételtartós, jégkockás...) tartok azt simán kinyitják.
A legjobb a tegnapi napban ez esti 8-as fürdőtakarítás volt, mert a két fiú összejátszott. Gabi megmosott valamit a fürdőszobában lévő mosdónál (frissen sült grillkolbászt, mert túl meleg volt és így hűtötte...) és a dugót benyomta. Erre jött a Dani (gondolom), lehatja a deszkát felmászik a wc-re, rádől a szennyestartóra ami a wc és a mosdó között van, éppen odafér és így eléri a csapot...
Megnyitotta és mivel be volt dugózva, ja és a túlfolyóba meg beledugták az 1 hete eltüntetett fogkefémet, így mire észrevettem a csobogást, már bokáig állta a víz a fürdőben. Pont a felhőszakadás közben, hogy még véletlenül se halljam meg, hogy valami még plusszban csobog, csak épp pisilni mentem. A másik aranyos dolog meg az volt a Dani részéről amikor kikapcsolta a mosógépet menet közben. Tele volt vízzel, és ez a francos mosógép a kikapcslás után x idővel elengedi a zárat amivel menet közben ugye nemlehet kinyitni. Én meg azt hittem lejárt, mert már nem megy egy idje, így kinyitottam, és jött a hideg lábzuhany. Mondanom se kell a konyha is úszott. Gerire tegnap este rájött az ordíthatnék, csak ölben volt el. Szopizni nem akar, sőt már magától a gondolattól is ordított, csak úgy nem sírt, ha függőlegesen tartottam. Ezzel még nem is volt baj, de közben a Dancika is az ölemben akart lenni de EGYEDÜL és taszigálta a Gerit, meg mutogatta, hogy tegyem le. De túlvagyunk a tegnapi napon, a hátam közepére se kívántam a vihart, mert így be voltunk zárva a házba. Hogy a gyerekek mennyire élvezik a házat. Ez multkor ki is derült, amikor anyósékhoz mentünk. Mindkettő megkergült! Totál olyan érzésem volt, mintha helyhiányban szenvednének. Itthon azért nem szoktak így tobolni. Jó persze, hogy előfordul tombolás, pl tök jó apán ugrálni az ágyban, meg ilyenek, de az az őrült módon rohangálás nem szokott megtörténni. Gondolom az eső miatt volt, édes istenem bárcsak örökké nyár lenne... tudom költözzünk melegebb éghajlatra, de nem szeretném én örökké, csak úgy 3 évig amíg a Geri ovis nem lesz :wink: Aztán jöhet a szánkózás...
Jó lett volna, ha ennek a viharnak a fele ereje inkább New Yorkot osztja, szegény barátnőm odasül, 38 fok van most arrafelé, és ez hivatalos adat, nem otthon mért. Ha azt nézem, hogy itthon az elmúlt napokban 33 fokot mondtak hivatalosan és nálunk a teraszon 38 volt az átlag akkor ott lehet vagy 40-42 fok. Milyen lehet a lakásban? Nem is csoda hogy mostanában nem beszéltünk, gondolom örül, hogy él, és hazamegy és elterül a sok meló után.

Most ahogy nézem kisütött a napocska, remélem mostmár aztán nemesik többet és pár nap múlva visszajön a nyár, bár csütörtökre mondtak még esőt ami nem ilyen heves lesz, hanem lassú, de kitartó. Na ez azt jeleni, hogy a gyerekeim meg fognak fázni, mert mindkettő imád az esőben kint lenni, ha nem heves.

na jó mostmár aztán befejezem a semmiről írást :lol:

na puszika

Kép
sasha

Hú, visszaolvastam kicsit és látom, hogy mennyi baromságot írtam, de mindegy. Szóval a házat is élvezik, de a kerttel együtt, és amikor anyóséknál voltunk nem az eső miatt kergültek meg. Az eső miatti megkergülés ugye a teganpi esőre vonatkozik és ithhonra.
Meg még van egy pár butaság, meg elírás, de az nagyjából érthető. :)

Kép
sasha

Sasha köszi a részletes leírást (én képes lettem volna az almát egészben beledobni a vízbe :oops: :lol: )

A mai éjszaka egy fokkal már jobb volt, egy kicsit könnyebben visszaaludt, bár azért ültem sokat az ágya mellett és simogatta, közben azon vettem észre magam, hogy én már alszom a széken, csak az Ő mocorgása újra felébreszt. Azért 3/4 7-kor átvittem magunkhoz, mert akkor már csak mellettem volt hajlandó visszaaludni a fél 8-as kajáig. Most megint megtámadom az ágyat, hátha sikrül valamit aludnom, míg Ő játszik (bár szerintem hiú remények)

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Ilba akartam már mondani, ha beszélsz Gabuskával megkérdezed, hogy hol voltak Livivel szemészeten, mert mi is kaptunk beutalót.
Tényleg mikor készül már el a konyha és mikor jönnek vissza, úgy hiányoznak!!!

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sasha: "a falevelek sokszínűsége, a zizegő avar illata"..... hm roppant költői itt valaki, a babanet lassan átvált szépirodalomba. Sasha, meglátod, leszel te még kötelező olvasmány unokáinknak!

Ilba: hogy tudok-e olyan helyet, ami fedett is volna a talihoz? Dehogy tudok, csak okoskodom. Viszont áruld már el, mi a jó Münchenben a sörpuccson kívül?

Vuka! Végre valaki, aki szintén nem konyhatündér! Bár én már sokat fejlődtem a néhány évvel ezelőtti önmagamhoz képest... a tea ugyanis már megy.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáááááááááááááááááááááááááárrrrrrrrrrghhhhhhhhhhhhh.... már harmadszor hallom ma reggel a "hatékony kezelés a lábgomba ellen" reklámot. Könyörgöm, MIÉRT?

Kép Kép
coolasa

sziasztok!

Ismeri valaki a Ladányi doktort? Még mindig egyben vagyok és állítólag,ha héten szülök akkor ő helkyettesíti a doktornőmet.Megjött a hidegfront és azt hittem hatással lesz rám, de semmi, pedig már csak 2 nap és én még bizakodtam,hogy hamarabb meglesz a picur.
Mikor lehet a picit járókába tenni,mert nekünk kétszintes a házunk és én arra gondoltam,ha napközebn lent leszek ő is lent kellene ,hoyg legyen velem, de a kiságyat nem vihetem minden reggel le és ezért gondoltam a járókára abban is elalszik nem?
Nemtudtok véletlenül eladó angelcare légzésfigyelőt ami bébiőr is egyben?
zsooka

Sziasztok!
Ezt nem hiszem el! Mancs, tudtam én, hogy TE/TI érteni fogjátok ezt a sütis dolgot :D Egyébként sima piskóta volt némi "zöldfűszerrel". És hogy mi volt utána?! Ezt majd egyszer inkább szóban :lol:
Tegnap egyébként én is néztem az úszást nagy csattogások közepette. Erre telefonála férjem, hogy alig mennek az autók, mert magas a víz. Majd telefonál, hogy megállt és parázik, mert előtte dőlt ki egy nagy fa és ő is kapott egy vastagabb ágat a motorháztetőre :shock: Szóval, izgi volt.
Este meg végre nem izzadtam, de Szonja sikeresen felébresztett, mert felkellt és szuszmákolt a kiságyba természetesen lerúgta a takaróját és jól kihűlt. Aztán magam mellé vettem és akkor már sikerült mindkettőnknek aludni is reggelig. Ma még 30C mondanak így a vasalatlan kupac vár még holnapig amikor is jön a lehülés :)
Csajok, komolyan írígykedem a Moszkvában és egyéb helyeken történő kirándulásra! Oda nem valószínű, hogy eljutok, mert a kis családon belül az a térség egyedül csak engem vonz :cry:
Vuka, az én párom csak addig tudott (volt hajlandó) főzni amíg én nem kezdtem el sürögni a konyhában. Szóval, ne vidd túlzásba a főzés elsajátítását :wink:
N

Kép Kép
natasa1975

Zsooka, dokis infóval nme tudok szolgálni. Járókában sztem is teheted mindjárt a babót. Nem látom miért ne tehetnéd?! Légzésfigyelőt nem tudok eladót (ezt esetleg az erre a célra szolgáló topikokban találsz) viszont akár kölcsönözni lehet a Minimanóból is. www.minimano.hu

N

Kép Kép
natasa1975

Vuka,
persze, ma megkérdem.
De csak rutinból küldtek, nem? Nincsen panaszotok???

Coolasa,
mert bekapcsoltad a TV-t! :lol: :lol: :lol:
München? Hát minden. Tényleg nem tudok semmit kiemelni, egyszerűen nagyon bejött az ottani élet. Nagyon visszamennék, csak most már nem olyan egyszerű. Ma már bánom, hogy hazajöttem. :roll:

Zsooka,
még 1ben? Én nem ismerem sajna.
Járókába bármikor be tudod tenni, az egész picurnak mindegy, hogy hol fekszik. A kérdés inkább, hogy meddig tudod betenni. :wink:
Beni mostanában már inkább kijönne belőle. Fejés alatt szokott belekerülni.
Légzésfigyelőt se tudok, de nekünk is ilyen van, nagyon jó. Talán a Babaszobán próbáld meg.

Kép
Kép
Kép
ilba

Hali!

Coolasa!
Költő éppen nem vagyok, bár még lánykoromban kapartam valami versfélét a noteszomba, egyébként távol áll tőlem az irodalom... A nyelvtan jobban feküdt, de már ne kérdezt, hogy mi is az az ige, meg a melléknév, mert sajnos csak annyi maradt meg, hogy ilyenek léteznek...

Natasa!
Izé, egy 3 gyerekes anyukának ilyet már nem illik értenie, egyébként nem hittem volna... ezért inkább mély csendbe burkolóztam. Amsterdam híres a rugalmasságáról... :wink: A szép Itália már kevésbé, de azért jó volt ott 3 hónapot eltölteni. Egyébként szerintem a csoki finomabb mint a süti!

pusz

Kép
sasha

Sziasztok,

kicsit vissza olvasgattam
most, hogy írni szeretnék persze Zsófi megint nyafog

:lol:

A csúnya beszédről: tényleg k. gyorsan le kéne szoknom nekem is :lol: :lol: :lol: :lol:

Jároka:
mi kölcsön kaptuk
Zsófi kb 5-6 hónapos kora óta használja.
Néha egy órát is eljátszik benne.
Szerintem azért is jó, mert jól meg tud kapaszkodni és feláll stb.
Nem mintha másképp nem lehetne megtanulni :lol: :lol: :lol:

Ilba,
Zsófi megevett egy egész túró rudit :lol:
Utána néztem, 8-9 hónapos kortól lehet adni:
kefír, natúr joghurt, túró, sajt

fekete lista (2 éves korig ne adjuk)
cukor, babapiskóta, keksz, ropi, chips, csoki, cukorkák, felvágottak, virsli, májkrém, szalonna, kolbász, füstölt húsok, zsír, velő, pacal, köröm, cola és egyéb szénsavas üdítők

Ez egy 2005-ös kismama újságban volt benne.

Svájc nagyon kircsi hely. Mi is voltunk 3 napot.

A férjemék anno (asszem 93'ban) voltak Moszkvában.
Ha jól emlékszem valami 50 rubel volt az átlag kereset, Ők meg fejenként vittek ki 300-at :lol:
Mindenhova taxival mentek, vettek 10 Lenin fejet meg ilyenek :lol: :lol: :lol: :lol:
Bementek egy boltba (horgász) és ami a polcon volt mindent megvettek.

Ez a vihar nem volt semmi tegnap.
Pont jöttem haza kocsival mikor kezdődött.
Akkora víz volt, hogy azon imádkoztam nehogy elsüllyedjen az autó :lol:

Mamac,
hihetetlen ügyes vagy!!!
ezt én is elfogadtam volna nászajándéknak.

A mi esküvőnkön is volt lufi.
A férjemék kiszaladtak a ligetbe egy cigánytól vették.
Nem is tudom már hány darab volt.
Azt mondja a cigány mindjárt kiszámolom mennyi is az.
Erre a férjem: nincs nekünk most arra időnk :lol:

na megyek etetni

Kép

Kép
sajtine

Ilba én kértem a beutalót, mert az egyik szeme nem igazán tetszik, azzal még sokat néz ferdén a messzebb lévő dolgokra is, szóval biztos akarok lenni, hogy nincs vele semmi baj. A dokinéni mondta, hogy természetesen ad, hiszen nemsokára ezt rutinná szeretnék tenni, mint pl a csípőszűrést, és mivel én szemüveges vagyok (jó nagy cilinderrel), tényleg nem árt megnézetni Petrát.
Egyébként azt mondták bárhová mehetünk :roll:

Utálom a mobiltelefont és a kapucsengőt, persze Petra is aludhatott volna tovább, csak egy fél órácskát sikerült aludnom, a többit csak pihengettük játékokkal az ágyban. Most bezzeg elaludt, mert letámadta a cicim és utána kidőlt. Tök édi, ahogy már egyedül közölni tudja, hogy éhes, és rakja be a cicit a szájába. :lol:

Na megyek lezuhanyozok és végre megpróbálok magamhoz térni.

Zsooka sajnos én sem ismerem a doktort és légzésfigyelőt sem tudok. :(

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sziasztok!

Éjjel megint volt műsor: este 11-kor már ébredt és szopiért kiáltott. Ez ment 2-3 óránként reggelig. Most alszik. Egyre fáradtabb vagyok, és én nem tudok napközben aludni. Ha nagyon nehezen össze is jön, utána szédülök, fáj a fejem, hányingerem van meg majd' kiugrik a szívem, így inkább ezt hanyagolom.

Vuka,
mosható úszópelus? Vagy mosható sima pelus? Hol lehet ezt kapni? A Brendonban van vmi Kushies márkájú úszópelus. Az asszem mosható, ilyen megkötős oldalt, ha jól vettem ki a képből. Majd megnézzük. Én már vettem egy csomag Huggiest (dm-es kuponnal) meg van új dm-es kuponom, azzal Liberó úszópelust lehet venni. Moste egyenlőre ezek lesznek, aztán majd valszeg kipróbáljuk a dm-eset is. A kajcsi utáni 1 óra kihagyást mindenképp betartottam volna. Írtam e-mailt az úszásoktató nőnek (ő tartja a Kolpingban is: www.babauszas.com ) ő aszonta elég az úszópelus.

Coolasa,
ennél már csak az a jobb, hogy amikor a tv előtt reggelizem, megjelenik Ásóka, aki egyetlen mozdulattal felhajlítja (ááááááá!) a nagylábujj körmöt és alámászik... :x :x :x

Natasa,
:lol: :lol: :lol: akkor majd szóban :lol: :lol: :lol: Szegény férjed, szerencse, hogy nem lett nagyobb baj. Zuglóban elég gáz volt a helyzet, már amit a tv-ben láttam.

Zsooka,
sajna nem ismerem a dokidat. A járókába simán beleteheted a picit már a legelején. Nálunk is ugyanez a helyzet. 2 szintes ház, és amikor lent vagyunk a teraszon vagy az étkezőben, akkor lent járókában van. Mi csak most szereztünk be egyet, mert eddig nem nagyon volt el csak ölben. Viszont mióta forgolódik és fogdossa a tárgyakat, már ő is jobban elvan, így néha meg tudunk kajálni anélkül, hogy egyszer is ki kéne őt vennünk. Légzésfigyelőt nem tudok, nekünk nincs.

Sajtiné,
minek kellett a férjedéknek 10 Lenin fej? :lol: :roll: :lol: :lol: :lol: Anyáék is voltak kint vagy 20 éve nyaralni, és ők is ezt mesélték. Gusztustalanul sokat ért kint a pénzük, és ez csak egy dolog, mert SEMMIT sem lehetett kint kapni. Anya mesélte, hogy a szállodában a takarítónő meg akarta tőle venni a tangabugyiját, mert náluk nem lehetett olyat kapni, itthon meg akkor jött be. :lol:

Kép
mancs

Mancs, az éjszakáink mostanában nekünk is 2-3 órás periódusokban zajlanak :? Miért is van az, hogy Coolasa Nokija még mindig nem jött rá milyen jó buli felébresztgetni az anyucit???? :P
Ásoka?! A legundibb reklám, amit valaha láttam pedig nem vagyok finyás. Mondjuk a lábgombásoktól is a falra mászok :D Nekem égető, viszkető érzés ma a tenyeremben van, merta párom ma adta le a GYED-es papírjaim :roll:
El akartam menni halat venni, erre rá kellett jönnöm, hogy az irataim a páromnál. A rendőrrel való találkozást meg nem kockáztatom meg hacsak,...Mancs nem fedez engem :D

Úgy hallom akció van! Megyek pelust cserélni :lol:

N

Kép Kép
natasa1975

Mancs az jó babaúszás oktató, aki a Kolpingban volt és náluk tényleg elég csak a pellus. Én biztos ami biztos ráadom a másikat is, mert pont a Kolpingban volt az a Petra baleset, hogy akkorát kakilt, hogy igencsak kijött a nagyon feszes úszópellusból a dolog, az volt a szerencse, hogy pont hoztuk ki már a vízből a kisasszonyt. Én is láttam a Brendonos katalógusban azt a Kushies mosható úszópellust (elöl kötős és tépőzáras), a miénk is hasonló, csak természetesen rózsaszín és a babaúszáson vettük. Sokáig jó a tépőzárnak köszönhetően, mi már 4. hónapja használjuk. Egyébként most Bükfürdőn volt, hogy anyósom csak azt adta Petrára, így akart nekem spórolni.
Én is DM-s kuponnal vettem a Huggiest, amit már megbántam, mert itthon rájöttem, hogy még kuponnal is drágább volt, mint a DM saját márkája és most, hogy már ki is próbáltuk a minősége se tetszett, de ha már megvan el fogjuk használni. Ezek után jól meggondolom, hogy legközelebb kiváltom-e a Liberos úszópellust, az biztos, hogy előtte megnézem az árakat. :!:

Moszkvában pont az tetszett, hogy minden tök olcsó volt, a 6 hét alatt összesen 30.000 Ft-ot költöttem + az ösztöndíj és mindenhová eljutottam (még Helsinkibe is). Jártuk a piacokat és egy csomó jó dolgot vettünk, szerencsére most már választék is volt. Ez persze az orosz termékekre vonatkozik, mert a ny-i dolgok rohadt drágák voltak.

Ásókát hagyjuk, mert nagyon nem bírom nézni, pánikszerűen rohanok ki a szobából, vagy átkapcsolom a TV-t, különben rosszul leszek.

Na megyek levelezni, mert a barátaimnak ... még lógok a 6 hónapos hírlevéllel.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Natasa GYED igényléséhez milyen papírokat adtál be?

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Vuka,
http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-g ... atas/#info

Nekem a könyvelő töltött ki egy nyomtatványt. Kellett a rózsaszin lap meg TAJ, Szonja szül.a.kivonata, de az általam megadott linken minden le van írva :D

Szonját ma is cecelégy csípte. Megint alszik :shock:
Kezdek én is babaúszáson gondolkodni (ismét) :D :D :D

N.

Kép Kép
natasa1975

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?