Új privát üzeneted érkezett!

Natasa holnap lesz torna már, elvileg megyünk, bár megint tanácsadásra kell mennünk előtte, szóval nem tudom mikor érünk oda.
Most 2-re megyünk a baba-mama klubba, szóval abba kellene hagynom a netezést, pedig már lekicsinyítettem a nyaralás képeit, de nincs időm beszámolót írni. El akarom kérni a klubban a babazenés CD-ket, ezért olyan fontos, hogy menjünk. :wink:

Ez volt ma az össz mosoly Petrától, a nap többi részében hisztizett. Ja ez a ruhácska az 1 éves szülinapomon volt rajtam.
Kép Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Mancsbá, akkor hozzád fordulok, belátva, hogy te a téma avatott szakértője vagy: mi az a habtapi? És mi ez a név egyáltalán? Egyszer már fuldokolva segítségért könyörögtem itt a lányoknak, hogy definiálják, dehát azóta az emlékek megfakultak, mert ugye 2 agysejtemből az egyiknek folyamatosan meg kell jegyeznie a nevemet. Natehát akkor mire is jó ez? Olyan mint a játszószőnyeg, csak nagyobb kiterjedésű? És mit szoktak a többiek folyamatosan összerakosgatni benne? Betűket, meg számokat....... de mért is?

Kép Kép
coolasa

Mancs, akkor megtörtént a habtapi ragasztás?!
Vuka, ismerős ez a körbebarikádolás :D Akkor lehet holnap találkozunk,...én sem ígérek semmi biztosat.
Hogy mi? A szép kis ruha a TE ruhás volt???? De jó, hogy anyukád megőrizte!

Kép Kép
natasa1975

Azért kiváncsi lennék kiknek gyártja a tesco a heggesztett betonvas járókát.... 1 év alatti elítélteknek?

Kép Kép
coolasa

Délután ezt írtam, de már nem ment el, így lementettem és most megosztom veletek.

Lelassult a netem, de nagyon, ezért olyan hosszú a reagálási időm.

Mancs nagyon jók a képek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mancs jó volt az e-mailed, már kezdtem pont csalódni benned, de aztán helyreállta a kép, nem semmi. :wink:

Etetőszék: Voltunk szombaton (Pátyra kifelé menet) a budaörsi Brendonban. Petra nagyon élvezte, mert mindent kipróbáltunk, hintát, hát abban mindig mosolyog, de 26 ezerért kicsit sok és nem is férne el, holtkompot is élvezte, bár csak azért mert olyan volt mint egy autó és jót játszott vele, amúgy nem tudta rendeltetés szerűen használni (na ilyet se fog kapni). Próbáltunk kis adidas bőrcipőt, de azt mindig lehúzta a lábáról. Aztán beültünk az összes etetőszékbe. Fát akartunk venni, hogy az később jó lesz asztalnak és széknek, de Petrával már nem volt szimpi, mert még szűkítővel se tudtuk biztonságosan használni. Szóval mindenképpen 5 pontos biztonsági öveset és dönthető háttámlát akarok. És ha már műanyag összecsukhatót veszünk, akkor jól jön a görgő és az állítható ülésmagasság, a dupla tálca stb. Ilyet meg szerencsére láttunk a Brumi maciban 20 ezerért pénteken. Ma rohanunk vissza érte, mert azért ilyen akciós, mert már csak 2 db van belőle. Márkája azt hiszem Top Rider. Szóval szurkoljatok, hogy sikerüljön megvennünk, sajnos színben már nincs választék, kék lesz, a szülők már kiakadtak, hogy Petrának mindene kék. :roll:

Na most már tényleg készülődnöm kell, bár Petra még mindig durmol, most pótolja az éjszakát. :evil:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Na hali!

A tegnapi mutatvány jelentem nem a véletlen műve volt, ma már minden után felmászik, és utána nagggyon elégedetten vigyorog. :P
Voltam ma a Babycenterben, hát nem bírtam megállni, vettem Beninek egy könyvet (Lamaze - Coolasa, ez a márkája) és egy Fisher-Price (Coolasa, ez is márka) Sütifaló Kincsesbödönt, baromi aranyos.
Csajok, olyan játékok vannak, hogy az besz@rás!!!

Mancs,
Ügyi voltál, én sejtettem a dolgot, gyanúsak voltak az ide-oda privik. :wink:
Ugye Petike nem a véleményét rakta a habtapira??? :D
Jók a képek, Mbával a legaribb.
Körtés csirke??? Hmmm. Jól hangzik! Én csak almásat, vagy barackosat szoktam.

Coolasa,
Nálatok ki szokta a képeket csinálni?
Érdekes mindig a beállítás. :roll:
Micsodák???? Fogak??? Azok meg mik??? :lol:
Járókát Beni névnapjára kapta, 4 hónapos volt, itt csináltattuk:
http://www.helimexbaby.com/
Ne légy szomorú, Livinek nincsen járókája! :roll:
Én imádom egyébként , Beni nagyon jól elvan (volt) benne, most, hogy megindult azért már jobban szeret kint lenni a földön.
PP=Peg Perego ez is egy márka. Mint pl. a Hipp kajákban. Nekünk ilyen etetőszékünk van, minden állítható rajta, dupla tálcás.

Timi,
Fannit már dicsértem Neked élőben is, eszméletlen a csaj!
Szilvike a pancsis képen nagyon szép, mint egy angyalka!

Zsooka,
Merre laksz?
16kg? Nyugi! Én 20at híztam, és azért „csak” ennyit mert az utolsó héten hasmenésem volt. :D
Mikor a 3. napon kijöttem a kórházból, akkor 10kg-val voltam kevesebb. Azóta reggeltől estig eszem (még van szopi, és főleg az), és még így is lement 3-4kg. A többi nem érdekel, majd szopi után.

Vuka,
Petrának boldog feledik szülinapot!
Szép a fehér ruhácskája!
Te ilyen picike voltál 1 évesen?
Irigy-irigy Petra evőkéjéért.

Natasa,
Nekem is 2 gyerkőcöm van.
Drukk a szerződéshez. Mondasz (mutatsz) majd részleteket is?

Kép
Kép
Kép
ilba

Ja, Vuka, Neked akartam még írni (meg Petra nagyszüleinek :D ), hogy a talis képeken Petra abban a kékben nagyon csini volt, tök jól áll neki, nagyon meg is lepődtem. Szóval hajrá kék etetőszék!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Vuka,
Gabi kérdi, hogy a kenguru bevállt?

Csajok! Ha ismerős babavárásban van, a Babycenterben baromi jó áron vannak a Jané kocsik (mint a miénk). Persze mindenkinek mást jelent a jó ár, de a mi kocsink mózessel, ami hordozóvá alakítható, kocsiba csatolható, lábzsákkal, esővédővel, táskával együtt 114ezer. Ehhez aztán tényleg már semmi kiegészítő, vagy később új sportkocsi nem kell. És ugye 9,4kg.

Kép
Kép
Kép
ilba

Kép
Kép
Kép
ilba

coolasa

na másodszor (megírtam már egyszer, közben szólított a telefosott pelenka, és mancs egy mozdulattal kitörölte féloldalas munkámat :evil: )

habtapi: olyan táborozásnál, valamint Jane Fonda aerobic során haszálatos különböző színű polifoamokat képzelj el, amit kb 30x30 centis darabokra szecskáznak úgy, hogy puzzle szerűen összeilleszthetők legyenek. Ez azt a második nagy előnyét nyújtja a játszószőnyeggel szemben (az első, hogy a kisebb hányások egy mozdulattal stornozhatók), hogy a vásárolt lapocska darabszámtól függően 1 m2-től a baseballpálya méretéig fejleszthető területe.
és itt jön a nagyszerűsége: a lapokban a szecskázás maradékaként felhalmozódó, amúgy hulladék sorsra ítélt különböző színű mintákat illesztenek intarziaszerűen (intarzia: lsd furnérdíszítés) (furnér: lsd. faberakás). ez a kortól és fejlettségtől függően lehet szám, betű, állatfigura, kombájn, stb.

Ha esetleg elírtál volna egy ékezetet: a habtápi olyan cselekmény, melynek során a baba a természetes táplálék mellé tejszínből készűlt, habszerűen sűrű ételt fogyaszt.

mancs majd tesz fel róla képet, illetve érkezik a járókáról alkotott véleményével és szakmai hozzászólásával (fürcsi után)

Kép
Kép
mancsbá

Mbá,
:D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziijjjasztok!

Én is itt vagyok, fogyva bár, de törve nem.... :P :P ... na jó fogyva sem :lol:
napközben nem tudok jönni, mert a gyermek itt van egész nap, reggeltől a gép előtt ül (na nem a Gergő :D )

Vuka:
Petra nagyon aranyos a keresztelő rucikában :D hiszti miatt meg ne aggódj, mi is így vagyunk ezzel, bár tudom ez nem vígasztal.

Coolasa:
úgy látom a csajok úgy kiokítanak téged, mindenféle hasznos tudományból, hogy most már lassan megvédheted a nem tudom hanyadik diplomádat.... milyen témából is? pl. babatermék-márkák a piacon mondjuk :)

Ilba:
úgy látszik ezek a gyerekek genetikailag kódolva vannak az egészségtelen kajákra :P Én még mindig semmit, de semmit nem tudok neki adni, még annyit sem (1/8 :!: kanál) mint eddig. Na jó a vizet elfogadja, már az is valami.

Mancs:
a képriportod a habtapi felavatásáról nagyon-nagyon aranyos :D

Csajok, kár volt reménykednem, hogy a gyerek kósza rövidzárlat miatt próbálkozik a felállással. Gyakorlatilag mindenhol, ahol teheti feláll, úgymint a komód fiókgombjaiba kapaszkodva (persze az ujjak a beszorulás veszélyében) a lábamban (ez még nem nagyon megy, lehet hogy hagyni kellene a szőröket növeszteni rajta, had fogóddzon abban :P ) a felmosóvödörnél (ami persze tele van hypós vízzel) és nem is sorolom tovább az észveszejtőbb helyeket. Úgyhogy szegény kölök egész nap semmit sem hall minthogy ezt sem, meg ezt sem szabad :evil:

Vasárnap strandoltunk egyet a Balcsin. Nagyon jó volt, Görgőcske imádta. Nem is volt nyüszi. Kigyomlálta maga körül a területet, de evett egy csomót, fürdött, szóval szuper volt. Máskor is megismételjük majd.

Majd jövök még képekkel :D Már amit a Kispeti még nem közölt veletek :twisted:
Vendég

Na halihó!
Megjártuk a klubot, megkaptam a Babazene 3. és 4. CD-jét (nem volt pofám mind a 4-et egyszerre elkérni). Van még óvodások éneke is, majd azt is elkérem. Utána voltunk postán, újságosnál, majd a bababoltban és megvettük 19.900-ért az etetőszéket. (5 pontos biztonsági öv, állítható háttámla, ülésmagasság, tálca, ami dupla).
Íme a képek
Kép Kép
Kép Kép

Ja itt még nincsenek kerekei, mert Petra már hisztizett, hogy kipróbálhassa, apja nem tudta olyan gyorsan összeszerelni. :lol:

Ilba egyébként Petra is nagyon válogatós, valamikor nem tudok semmit beletukmálni, valamikor meg simán lemegy az 50-60 barack.
Gabuskának üzenem, hogy Petrának nagyon bevált a kenguru, csak nekünk nem. Petra rettentően élvezi, hangosan kacarászik benne, mi meg megszakadunk alatta. A nyaralás alatt én a játszótérig alig bírtam kivinni, apjával meg bő 2 km-en hegyet másztak, hát akkor nagyon kiakadt a férjem. Az volt a baj, hogy esett az eső és így nem tudott pozíciót váltani. Lefelé már a hátán hozta (szabálytalanul :oops: ), úgy semmi gond nem volt, szóval ha veszünk valamit, az esertleg háti hordozó lesz, de ahhoz Petrának már jól kellene ülnie.
Kép
(itt már csak csöpögött az eső, mert mikor kirándultunk :twisted: )

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Ilba, ha legközelebb meg akarnék nyitni egy adobe oldalt (sütifaló), kérlek üss rá a kezemre, alig tudtam visszajönni 3dik próbálkozásra, a gépünk csaknem egzitált. (Ross doktor! Carter doktor! Sürgős eset a kettesben!)

Mancsbá, ez olyan mértékben korrekt habtapi definiálás volt, hogy ......figyelmeztetlek, ha állsz ülj le.... ha gyenge a szíved vedd magadhoz szívgyógyszered....szóval olyannyira jó leírás volt, hogy FELFOGTAM a céleszköz lényegét. Nem vicc.

Tücsi: igen, rengeteg hasznos dolgot tanítanak a többiek, ha nagy leszek, termékmenedzser leszek.

Kép Kép
coolasa

Tetszik az új játék, hurrá!
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Vuka: hány kiló Petra? Olyan a gyönyörű etetőszékben, mintha valami birodalmi lépegetőben ülne, és ő dzsojsztikolná, merre is menjen vele az ördögi szerkezet a lakásban.

Kép Kép
coolasa

Coolasa,
itt egy normális habtapi kép felülnézetből Kép
és az előbb ezt akartam feltenni, ehelyett 2x tette fel ugyanazt :shock: Kép
Ez csak próbaüzem volt, szigorúan szülői felügyelet mellett, mert ma álltam neki beragasztgatni a darabkákat. A képek pedig pár nappal ezelőtt készültek. 2 és fél lap ragasztgatása után kifogyott a pillanatragasztó :evil: Ennyit raknak 1 tubusba. Nem pocsékoltam, sztem a negyede levegő volt :evil:
Járóka: ahogy Mbá is írta, mi a héten szeretünk be egyet a Brumimaciban: www.brumimaci.hu 10.900-ért. Ez udvari járókának lett kikiáltva. Nagyon jól érzi magát benne Petike. Itt fent a lakásban van egy hatszögletű fa rácsos járókánk, ezt Mbá tesójáéktól örököltük. Nekem ez sokkal szimpibb, mert ha már állni akar, van mibe megkapaszkodnia, ellentétben a hálóssal, amin műanyag fogódzkodók vannak ugyan, de ahhoz hogy azt elérje, már eleve állnia kell :roll: :lol: A rácsosból viszont ki tudja dobálni a játékait (később tutira ez lesz a perverziója, pláne ha rájön, hogy ez nekem nem jó) :lol: a hálósból meg nem tudja. Ha a neten körülnézel, bizti találsz olyat, ami szimpi. A Minimanóban is vannak: www.minimano.hu

Vuka,
nagyon állat ez az etetőszék, és Coolasának igaza van, mint egy birodalmi lépegető!!! :lol: :lol:

Ilba,
körtés csirke: csmellfilét besózni, rozmaringgal, bazsalikommal (lehetőleg frissel) meghinteni. Tepsibe főzőmargarint tenni, bele a husit, mellé körtedarabokat és héjastól krumplidarabokat tenni. Ennyi az egész! A margarin sokat dob rajta, az a jó, ha minél többet raksz alá, mert olyan isteni szaftja lesz... Anyósom szokta csinálni, pofonegyszerű.
Pont tegnap néztem a JANÉ oldalát, a Google-n kerestem rá. Csak kíváncsiságból. Erre mit dob ki másodiknak? Egy ős-babanet hsz-edet, amin nekem mint leendő anyukának ecseteled a Ti kocsitok előnyeit :)

Tücsökmami,
asszem hatottam a hsz-emmel :twisted: :twisted: Legalábbis eddig semmi. Kopp-kopp-kopp!

Kép
mancs

Csajok,
az etetőszék dupla tálcájának mi a funkciója? Ezt úgy képzeljem el, hogy van a tálca, és az alatt egy másik réteg tálca? :roll: :P Minek?

Coolasa,
a habpatiról még annyit, hogy az olyan nembetűsnemszámos :lol: mintájú habtapival mint a miénk annyiban vigyázni kell, hogy az apró részeket a komisz kölkök előszeretettel kikaprigálják és megcsócsálják. Ezen felbuzdulva álltam neki ma beragasztgatni a darabkákat. Nagyon jó muri, de tényleg!

Kép
mancs

Zsooka,
én is kb. 15 kg-ot híztam. Nem tornáztam (nem volt szabad és nem is akaródzott :lol: ) ettem mindent amit megkívántam, és annyit amennyit akartam. Szülés előtt 2 nappal a reggelim 3 db kifli volt 1 doboz lehűtött chilisbabkonzervvel és Nutellával. A lányok még biztos emlékeznek rá, beszámoltam nekik róla :lol: :lol: :lol: Ne aggódj a súlyod miatt, mennek majd le szépen a kilók. Bár az is igaz, hogy azért alkat és genetika kérdése is a dolog.

Kép
mancs

Coolasa most mértük Petrát, hogy a naplójába be tudjam írni a 6 hós adatokat, szóval 6,9 kg és 67 cm.

Mancs a dupla tálca azért jó, mert a kisasszony kicsit összemázolja kajával, amíg eszik, utána pedig csak gyorsan lekapom és ő még maradhat a székben én meg elviszem lemosni, egyébként könnyebb elmosni mint az alsót.

Petra pedig szépen lövögeti az almapüréjét a birodalomi lépegetőjéből.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Tücsökmami, bocsi de, elképzeltelek naturalistán, szőrösen biofelmosóval a kezedben (ez utóbbit ne kérdezd mi, csak eszembe jutott) Azért nem semmi csávód van!
Ilba, ne csináld ezt velem. Fájdítod itt a szívem a Jane kocsival :cry: Sirály a sütizabáló!
Vuka, úgy látom vmi extra erős mágnes kellene Petrának ahoz, hogy hátradőljön a székbe. Nekem tetszik, a színe is! Én is előszeretettel adagolom Szonjára a kéket.
Mancsbá és Coolasa írásához egyszerűen nem tudok hsz-ni noha megittam egy dl borocskát és most ki kell találnom hogy jutok el a mosdóig úgy, hogy a férjem észre ne vegye, hogy keményen becsíptem :wink:
(((Szerdán megyünk szerződést írni :!: Ha már fix lesz akkor persze írok részleteket is. Már ha ez bárkit is érdekel.)))
N

Kép Kép
natasa1975

Zsooka, én nem írom le, hogy mennyit híztam, sem azt, hogy hol tartok, mert esetleg átmégy depresziósba. Viszont én optimista vagyok. És ha lesz egy újabb babám valószínűleg mindent hasonlóan csinálok így a zabát is :lol:

Vuka, már kérdezni akartam,....fél éves szülinapjára kapta Petruska a lépegetőt avagy mással is megajándékoztátok?!
Köhöm,...Szonját most 7450g-ak mérték. És még Novum gondolja, hogy haragszom?! :roll:

Kép Kép
natasa1975

Natasa, Vuka, Noéminek rimánkodom, hogy a heti szerdai mérésnél elérje az 5 kg-t, de tudom, hogy úgysem fogja, mert pilincka balerinának készül.
Engem érdekelnek a házrészletek, de megértem, hogy nem akarsz előre inni a maci külső hámrétegére.

Kép Kép
coolasa

Natasa,
engem is érdekelnek a részletek, naná!!!!

Nem tudom, ma megint úgy éreztem, hogy én vagyok a csodabogár, amiért nem teáztatom a gyereket. Mindenhonnan csak ezt hallom, hogy ez NEM NORMÁLIS dolog, hogy ilyen melegben nem kap teát a gyerek. Mert az anyatejtől nem múlik el a szomja, és efélék. Én kőkeményen kitartok amellett, hogy csak szopi és csak ciciből, erre büszke is vagyok, erre nem az van, hogy de jó fej vagyok, hanem az, hogy nem normális dolgot művelek a gyerekkel. És azt sem fogadja el magyarázatként senki, hogy most ez a nézet megy védőnői és orvosi körökben egyaránt. Sőt, még az sem elfogadható a környezetemben, hogy a melegben Petike másfél-kétóránként szopizik, így csillapítván szomjúságát. Ez vhogy már elkerüli mindenki figyelmét. Én vagyok a gonosz anya, aki szomjan tartja a kölykét. Qrvára elegem van ebből. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
mancs

Coolasa, ha gondolod átadunk Nokinak egy hurkácskát! Akkor szerdán lesz a mérés?! Nayon szorítok. Főleg ahoz, hogy ne idegeljenek téged hülyeségekkel!
Szerdán ha mnden jól megy elárasztalak a részletekkel :D
No, megyek aludni.
Jó éjszakát!
N

Kép Kép
natasa1975

Mancs, megértelek. Éngem is sokan bíráltak. A rossz az volt, hogy főleg azok, akiktől nem vártam (szülők, ismerősök). Már nem érdekel. Mondjuk Szonja már iszik vizet, de teát nem. Vizet meg most is csak akkor amikor tudja, hogy nincs esély cicire. Pl séta alkalmával meg autóban menet közben. Sok anyukánál látok teát meg higított gyümilevet. No, ezt meg aztán elvből nem. Egyrészt rontja a fogakat másrészt meggyőződésem, hogy a szomjat csak a víz oltja.
No, tényleg lépek, mert ragadnak a szemeim.
N

Kép Kép
natasa1975

Natasa Petrának a fél éves szülinapja össze lett vonva a keresztelővel, így erre a két alkalomra kapott ajándékokat. A keresztszülőktől kapta a ruhácskáját és a fehérarany fülbevalóját. A nagyszülők fizették az éttermi számlát, a dédiktől pedig pénzt kaptunk, amiből lett az etetőszék. Én habtapit (3 csom.) és egy-két játékot (kis labda, formaegyeztető, Bábel tornya) akarok rendelni arról a netes oldalról, amit Ilba ajánlott, már összeírtam a listát, most már csak fel kell hívnom az illetőt megrendelni a cuccokat, majd találni egy személyt, aki elmegy értük.
Na megyek, mert nekem még hátra van a 10 órási etetés, csak Petra bealudt fél 10-kor, így ez most tolódik. Már én is igencsak fáradt vagyok, pocsék éjszaka van mögöttem, remélem a mai jobb lesz.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Hali!

Nagyon élvezetes volt a visszaolvasás:) De már fent van a Danci és most próbálja felébreszteni a Gabit:(

Coolasa!
Járóka biztos hasznos dolog, de ha az én gyerekeimből indulok ki akkor csak pénzkidobás lett volna, ha veszünk egyet.

Mancs!
Jéé, és a Petike már lassan 4 hónapos és már augusztus is van és még nem halt szomjan??? Hogy is történhetett?
Ne foglalkozz senkivel, már úgyis csak 2 hónapig kell hallgatni őket, aztán már kezdődik a hozzátápi és akkor úgyis lassan kap vizet is a gyerek. Geri ivott már teát (megmutattam a filtert a víznek), mert amíg nem volt autónk addig az Anyósék autójába nem fért be a 3 gyerekülés és vásárolni meg kellett. Havonta 1x nekem is kijár, hogy kimoztulhassak a kerületből, így Anyós vigyázott addig Gerire és vészhelyzet esetére (mikor már kifogyott a tej a hűtőből, fejni meg csak az elején fejtem) csináltam. Ha én is itt vagyok akkor nem kap. Geri se halt szomjan még a mostani 38 fokokban sem...

Kép
sasha

Mancs:
ügyi vagy, hogy megvéded az álláspontod. nem tudják hogy az anyatej olyan amilyennek lennie kell? az elején híg tök átlátszó, a végén meg jó sűrű olyan kajás. Mondjuk én is adok neki vizet, de hát ő már közel 8 kiló, és a nagy melegben félóránként egy pár korty vizet muszáj volt adnom, mert cserepesedett a szája. A teától különben meg írtózom. Minek olyan szar édes löttyöt adni neki? Én is utálom :twisted: Ez csak az én véleményem, de én úgy vagyok vele, olyat adok neki, amit én is meg bírok inni. Pl. az egyik dobozos csecsemőtea, amit egyszer vettünk, hát az olyan brutál műízű, mintha mintha műanyag teát adnék neki :roll: és még ezt nevezik csecsemőteának....

persze én nem mondhatok semmit, mert az én gyerekem egyelőre nagyon válogatós, ha tudnátok, hogy irígykedek amikor írjátok, hogy eszik a babák a gyümit stb. Néha sírhatnékom támad, hogy nekem miért nem lehet egyszerű és könnyű ez a babanevelés. Ugye először fájt a hasa, aztán brutál ekcéma borította, majd jött a bukás-hányás, és most meg nem tudom ezt a hozzátápit csinálni. Vagy én vagyok a béna, vagy a gyerekem beteljesíti mindazt amitől félek hogy úgy lesz.... lehet így próbál nevelni, hogy próbáljam abbahagyni a parát :?:

Ja, a leendő új lakásunk előkertjére ráesett egy korhadt fa. Tűzoltót kellett hívni, még szerencse hogy nem az ablakba vagy egyebekbe borult rá.

Natasa:
akkor ezek szerint lesznek veresi babatalik? :P :P

hallottátok hogy szerdától 20 fok lesz? ez komoly?
Vendég

Halihó!

Újabb pocsék éjszaka, Petra megint a franciaágyon kötött ki kettőnk között, én meg csak itt ásítgatok a gép fölött és majd elalszom. Most kakilt egy nagyot, megvolt az első hurkás adag. Szegénykém nagyon szenvedet, segítettem neki egy kis masszírozással. Nem tudom mi lesz később, ha már napi 50 almától vagy baracktól nem kakil egy napig és utána is csak kínkeservesen. Mi lesz ha már több hozzátápit fog enni?
De legalább most eljátszogat a játszószőnyegén, így van egy kis időm írni.
Szóval Bükfürdő: anyósóm vállalati üdülője, ami azt jelenti, hogy a cég ott megvett egy új építésű lakást, ami nagyon szép volt, és a szemben lévő 4*-os hotelbe kaptunk belépőt az uszodarészlegbe (lett volna lehetőség ingyenes teniszre, squashra, minigolfra, de erre nem maradt se időnk, se energiánk :cry: ).
Minden nap lementünk az uszodába, jól kiáztattuk magunkat, szaunáztunk és Petrát úsztattunk. Nagyon aranyos volt, rettentően élvezte a pancsit, a hideg vizet sokkal jobban bírja mint mi :D . Majdnem minden nap merítettük is, nagyon sokat fejlődött, mert már a vezényszóra becsukja a szemét, száját, orrát.
Egyik nap átugrottunk Kőszegre, megnéztük a várost és a marcipánmúzeumot, a hatalmas tigris láttán Petra jót kacagott. Utána felmásztunk Írottkőre, szóval Petra már járt külföldön útlevél nélkül :lol: . Végig rettentő kánikula volt, de akkor ott elkapott rendesen az eső és persze nem volt megfelelő számú esernyőnk, jót áztunk, kivéve Petrát. Lefelé aztán megint kisütött a nap, szóval jól megjártuk (azt hiszem akkor volt Pesten is az a marha nagy esőzés).
Összeségében jó volt, csak számomra nem volt pihenés, főleg alvás szempontjából, mert éjfélig mindig játszottunk, reggel a fél 8-as etetés után meg már nem feküdtünk vissza, anyósék szerint miért pocsékolnánk el a napot. :?
Na kezd nyüglődni a kisasszony, sajna mennem kell, azért még egy-két kép.

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Vuka, jó hangulatúnak tűnik a családi kirándulás, és Petra továbbra is elképesztően fotogén. És örülünk, hogy itt vagy!

Mancs, nahát, én még csak 1 embertől hallottam az anyuka ismerőseim közül, hogy környezete döhítően bírálja a csak tejezésért, amivel pedig ő a védőnők álma, ugye. Szóval eddig azt hittem, ez elszigetelt, szélsőséges eset. Nálam csak annyi volt, hogy Noémi nagymamái érdeklődtek még a kezdet kezdetén, hogy éjszaka teát kap-e, mert az ő idejükben ez volt a tudományos, és mikor mondtam, hogy ma már más a trend, meglepetten tudomásulvették, megjegyezve, hogy az új módi tkp értelmesebbnek is tűnik. Csakhogy akkoriban a teára esküdtek a szakemberek, és mindenki a legjobbat akarta a gyermekének...

Ilba, a fotókat az esetek nagy részében én készítem, így a beállításokért is leginkább engem lehet bírálni /körülrajongani (helyes válasz aláhúzandó). A képek megítélése ebből következően folyton a "hú de klassz"-tól az "ezt miért nem törlöd ki?"-ig terjed...

Kép Kép
coolasa

Tücsökmami!

Sajna vannak ilyen gyerkőcök, mint a Gergőd! Nem lehet velük mit csinálni, írtam is a Gabit, hogym ilyen volt. Amíg nem olvastalak téged, hogy mit össze-vissza szenvedsz a kis makaccsal addig azt hittem, hogy én rontottam el valamit, de már kezdem azt hinni, hogy Gabi is egy ilyen gyerek és kész, nem lehet mit csinálni. Gabinak jóformán 1 éves koráig az anyatej volt a fő tápláléka, a hozzátápit addig meg csak kóstolgatta... Mondjuk én magasra tettem a mércét, mert a Gabival egyidős kislány anyukája mindig mondta, hoyg az ő lánya mennyiket eszik meg és hát az brutál volt, mostmár tudom.
Lehet tényleg az a megoldás, ha nem görcsölsz annyit, bár ettől többet nem fog enni, de legalább ideges nem leszel miatta és remélem tudod, hogy nem Te vagy az egyetlen anyuci akinek a babája kifog rajta. Gabi detto: hasfájós volt piszkosul, de ekcéma helyett mi asztmás jellegű hörghuruttal megjártuk a kórházat is, mert úgy vette a levegőt mint Dartvéder a Star Warsból... vagyis befulladás veszélye fenyegette. és utána meg a hozzátápis probléma ugye...

Vuka!

Elmúlnak a pocsék éjszakák is egyszer, bizton állíthatom, csak ki kell várni. Tudom, nem egyszerű, AZNAP vagy olyan mint a felmosórongy, de legalább a tudat, hogy nem tart örökké talán vígasztal. Bár engem sose vígasztalt, mert nem tudtam, nem éltem át, hogy jé tényleg elmúlt... mostmár a 3. gyereknél másképp látom a dolgokat és azért a saját tapasztalat sokat dob ezen a kérdésen.
Kaka!
Ez is megszűnik. Talán az almát ezek szerint kicsit hanyagolni kéne! Az alma ugyanis fog! Nemtudom emlékszel-e még (én igen, mert kicsinek útáltam a reszelt almát), hogy régebben a dokik hasmenésre reszelt almát adtak. Lehet a barack amivel keverted, nem volt elég, vagy sokkal kevesebb almát, sokkal több barackkal keverj... A baracknak elvileg hajtania kéne, főleg a sárgának.
Idővel a baba hozzá fog szokni ehhez is, mint minden más ételhez. Ebből kiindulva a banánnal is vigyázz, mert az is székrekedést okozhat, persze nem minden babánál, hiszen olyan mások.
A babák emésztőrendszere még éretlen nem igazán vannak felkészülve az új dolgokra, de hozzáedződnek és idővel megszűnnek ezek a panaszok. A WHO nem véletlen ajánlja, hogy 6 hós kor előtt nem szükséges a hozzátáplálás és a pár napig kiskanalas adagok, és az 1 hetes bevezetés se véletlen. Persze mondom én, aki a Gabinál tojt az egészre (bevezetősdi, de nem is hagyta magát, Tücsimaminak írtam is, hogy 1 éves korig szinte anyatejen élt) , Danci a kis tankocska zabagépnél meg semmilyen kaja se okozott fennakadást. Gerinél meg nem fogok elsietni semmit sem. Olyan kényelmes ez a szoptatás, és ha olyan lesz, mint a Gabi, nem fogok idegeskedni semmin, max 1 éves korig ő is csak anyatejen él és kész. Hallod Tücsökmami? :lol:

No jól van, megyek is a dolgomra, mert ma ismét főzni kell. Nem panaszkodom, a múlt héten 2x főztem csak, mert 1x a párom is főzött. Utána csináltam egy nagy tepsi rakott káposztát, az kitartott 2 napig, most meg a Lasagne is kitartott 2 napig... mit főzzek ami megint kitart 2 napig és még 2 nap után is finom? nincs ötletem:(

puszka

Kép
sasha

Sziasztok!
Vuka, de jó lesz Petrának. Hamarosan kap egy csomó izgalmas játékot! Kakiügyben tlem csak annyit, hogy Szonjának nem lett más csak a sütőtök-alma keveréktől. Ha csak almát eszik attól is a megszokott külalakot produkálja. Viszont Sashával teljesen egyetértek. Sztem adj neki kevesebb almát. Gondolom a barackot jobban is szereti :wink:

Ja, mióta itt ismét félreértés lenne én azon teák ellen vagyok, amiket csak fel kell oldani. Azt agyoncukrozzák. Ha filterből, növényből csinálod az sztem OK. Olyat már én is adtam Szonjeknak, igaz akkor nem kellett neki, mert akkor még vizet sem ivott. Erre meg csak azt tudom mondani, hogy lehet a babának vizet adni, ha nem kell neki nem fogja elfogadni.

Tücsimami, sztem is nyugi és ne eröltess semmit. Egyáltalán nem anorexiás külsővel rendelkezik a fiókád. Van egy doki a Kossuth rádión,...ő fogalmazta meg a múltkor roppant frappánsan, hogy a kaja mennyiségét meg a változatosságot sokszor az anyukák túlproblematizálják. Nekem egyenlőre csak 1 egyenlőre jóevő gyerekem van. De annó az öcsém kapott még étvágygerjesztő cseppeket is. Semmi sem segített. Aztán egyszer csak elkezdett enni! Tudják ők! Csak ne legyen muszáj, mert sztem ha azt érzi, hogy minden idegszáladdal azt akarod, hogy ő igenis egyen,...
Hát, én mindenkit szívesen látok majd Veresen. Főleg mert a házhoz egy szép rendezett kert is tartozik (és lehet a gyerekjátszó is marad vagy mi veszünk újat).

N

Kép Kép
natasa1975

Petrával lefeküdtünk fél 10-kor és negyed 12-ig aludt, szerencsére nekem is sikerült egy kicsit szundikáznom. Aztán most a fél 12-es szopin megint bealudt, úgyhogy megyek is zuhanyozni és végre összeszedem magam, mert 1-kor megyünk tanácsadásra.

Tényleg Natasa jöttök tornázni?

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Ja annyit akartam mondani, hogy Petrát még a sárgabarack is megfogja és már attól is sürűsödik a kaki, szóval szerintem még nem fogom nagyon erőltetni a hozzátápit, a gyomra még had fejlődjön. Maradunk a max. napi 50 valaminél, ha pedig annyi se kell neki, akkor sebaj. Esetleg majd csak 7 hónaposan kapja a dolgokat. Azért kíváncsi leszek mit mond majd a védőnő ma.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Na most akartam Petrának megrendelni a játékokat, erre most megint nem elérhető a csaj aug. 1 és 9 között. :cry:
Natasa várom a választ!

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Hali Csajok!

Annyira el vagyok úszva, nagyon régen nem írtam már, bocs,bocs! Egyszerűen az olvasás még megy( evés fejés közben), na de írni, egyszerűen nem jut rá időm.

Tegnap nagyon elemetekben voltatok, jókat rötyögtem.

Vuka, üdv újra itt.
Ajánlok számodra egy kis jógás ellazulást, kb 20 perc alatt felfrissít.
Feküdj le hanyatt a földre, vegyél mély levegőket ( egészen köldökig szívd le és szájon át ki), majd a lábujjadtól kezdve egészen a fejed búbjáig időzz el minden testrészeden, mintha kívülről néznéd magad! Nekem mindig bejön, hátha neked is segít.
Ja Bálint 6,4 kg!, tegnap mértem, ez ahhoz képest hogy június 1-én 3,8 kg volt nem rossz, ugye?
Nagyon jók a képek és tetszik az etetőszék, egyáltalán nem fiús. :D (és nagyon jó árban vettétek.)
Ja, én használtan vettem hintát 15 ezerért, szerintem ennyiért el is tudom majd adni.

Mancs,
bár én is szoktam néha adni vizet Bálintnak, de ugye ő nem szopizik, szóval a legegyszerűbb megoldás ha nem akarsz vitatkozni, magyarázkodni, hogy beleegyezőan bólogatsz. Persze ezt csak olyanokkal lehet, akik csak úgy megkérdezik és tovább is lépnének, ha számukra megnyugtató választ kapnának, de így kiselőadásba fognak.
Huncut szemű a kisfiad!
Nekünk is ilyen haptapink van, de én még nem ragasztottam össze, és amióta írtátok hogy megehetik, azóta nem is merem elővenni! Úgyhogy ha kész vagy oszd meg velem a tapasztalataidat, légyszi! :D

Natasa,
én is várom a részleteket, addig is drukk, hogy minden ok legyen.
Nagyon tetszett a fotó. (Tudod a hörcsögös :P )

Tücsimami,
Görgő gyerek, hihetetlenül ügyes, erős hagyd rá, ha nem akar mást enni at-n kívül, majd megjön a kedve. Bár nálunk még nincs hozzátápi, de néha szoktam Bálinttal szembe ülni és úgy enni, közben hangosan lelkendezem, hogy milyen finopmat eszek. Szemmel láthatóan tetszik neki, remélem így majd, ha eljön az ideje, akar enni.
Ház++++
Én egyébkénz 22-28 fokot hallottam és ezzel ki is egyezek, unom már, hogy itt benn gubbasztunk.

Novum,
édesek a csajok, te is jöhetnél sűrűbben, bár megértem, hogy egy örökmozgó mellett nehéz lehet.

Sasha,
TIPP:
én tökfőzit csináltam tegnap, jó sok kaporral! Isteni, hidegen is imádom.

Ilba,
ügyes a Beni kölök, asszem innentől kezdve nem lesz egy perc nyugtod sem. Vagy eddig sem volt? :lol:

A legfontosabbat meg elfelejtem, Bálint is hasra fordult tegnap! Egyébként meg olyan hasizma van, hogy állandóan nyomja fel magát, mint aki fel akar ülni. :shock:

Coolasa,
egyszer kérdeztem, hogy milyen volt Finnország és, hogy mi tetszett ott a legjobban? Szóóóval?

KépKép
kolmol

Helló!

Tücsökmami,
Tudod, én aztán totál megértelek. Beni talán-talán most kezd úgy igazán kóstolgatni, látszik ha valami nem izlik neki (már az első falat után öklendezik) és az is, ha valami bejön neki, abból lemegy kb. 60-100mili is. Persze ez sem tátogva, de lecsúszik. :D
Most már el tudom mondani, hogy „szereti” a banános dolgokat (alma-banán, őszi-banán, banános csirke) a paradicsomos krumplit és a csirkét.
Ma kiváncsi leszek, csinálok valami céklás krumpli féleséget.
És igazából most, hogy a nyaralásból visszajöttünk, azóta eszik kb. fél adagokat.
Gergő is ráér, ne görcsölj e miatt. Van elég tejed még?

Folyadék: ugye Beni sem fogadott el az ég világon semmit a tejen kívül, engem nem nagyon érdekelt ki mit mond, bár szerencsére nem is nagyon mondtak. Pár hete fogadja el a vizet (pár kortyot) és én vettem neki Napsugár babateát, filteres, nem köpi ki, de ebből is csak pár korty csúszik le.

Vuka,
Ez az etetőszék nagyon kafa! :wink:
És nagyon jók a képek, Petra karja milyen ari húrkás!
Kiváncsi vagyok én is, hogy mit mond a védőnéni a kajára, de mivel Neked is van tejed bőven, így Ti is ráértek ám.

Íme az időjárás előrejelzés. Most akkor ne is merjek talit javasolni? :roll:
http://www.met.hu/omsz.php?almenu_id=we ... t=Budapest

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!
Bocsi Vuka, de mi meg ettünk meg játszottunk. Megyünk!
Remélem még olvasod!
N

Kép Kép
natasa1975

OK Natasa, mi is indulunk!

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Ilba, szerintem jövő hétre a tali csak akkor jöhet össze 100%osan, ha olyan helyen fiesztázunk, ahol ha leszakad az ég, találunk menedéket. Pedig milyen csalogató ez a húszonakárhány fok!

Kolmol! Aha, Finnország, tényleg kérdezted, hát a következők voltak roppant vonzóak: Mérsékeltebb idő, mint itt (csak persze a hőmérő alsóbb tartományában). Hihetetlen tisztaság, nem láttunk szemetet egyáltalán, egyszer azt hittük egy kikötőben, hogy valami háztartási hulladék úszik a vizen, de közelebbről kiderült, hogy csak egy összegyűrődött szirmú tavirózsa volt. Hihetetlen a hal választékuk. Ami az itteni tescókban a húsos pult, az ott a halas, egy átlagos kisváros átlagos ábécéjében. Lazac baráti áron, hm. Bármerre lépünk, ha 5 percig azonos irányban sétálunk, biztos szembejön egy erdő. Ja, erdő nem egyenlő néhány csenevész, túlélésért kétségbeesetten lobbizó fácska. Az ottaniakhoz képest a budai hegyekben speciálisan törpeméretű facsemetéket kísérleteznek ki a kutatók. Az erdőkben nagyon rendezett és tiszta házikóban mellékhelyiség, angoltoalet, csak nem vízöblítéssel, hanem a megfelelő kar megrángatása után friss földlabda zubog a mélybe, környezetvédősdi gondolattól vezérelve. Kerítés nélküli házak, ahol könnyű szívvel elölhagy a tulaj biciklit, kerti szerszámot, nem kell lelakatolni, vagy gerillákkal figyeltetni. Természetes, segítőkész honpolgárok, akik tudnak, és hajlandóak is beszélni idegen nyelveket. Jellemző kép volt, hogy - mivel híresek a finn egyetemek - sok országból jönnek ide tanulni, így természetes az, ha egy nagyonkeletiszemű lány finnül kér rénszarvaspástétomot a helyi ábécében. Nekem az ilyen sokszínűségről kevésbé az idegengyűlölet, inkább egyfajta gazdagság szokott eszembe jutni. Meg ilyenkor megkockáztatja az ember azt az istenkáromló gondolatot, hogy esetleg mégsem Magyarország az univerzum közepe, ahogy eddig hitte.

Kép

Kép

Kép

Kép Kép
coolasa

Hú, Coolasa, nagyon jól hangzik. A folyós-erdős-stéges kép gyönyörű. Ránézésre is megnyugtató. Igaz, én nagyon szeretem a tengerparti, hétágrasüssön a napos helyeket is, de nagyon vonzódom az olyan országokhoz, ahol nyugisak az emberek! Pl. Hollandia vagy Svájc. És még biztosan sok más ország is ilyen.
Hollandiába szoktak menni a nővéremék és más ismerősök pedig visszajárnak kisgyerekekkel üdülőfaluba, mindenkitől csak jókat hallottam az életszemléletükről. Sajnos én még nem voltam, de szeretnék majd eljutni Hollandiába (is). Svájcban voltam 3 hónapot, 18 évesen az is fantasztikus élmény volt, ide is jó lenne visszamenni családostul. Itt tapasztaltam a normális tömegközlekedést, ahol élmény vonatra ülni, nem láttam még a városoktól messze sem, egyetlen eldobott szemetet sem. Gyönyörű tájakat láttam,sok-sok havat!, olyan falukat, ahol a legöregebb lakónak még volt tekintélye és szava! És minden héten egyszer összegyűló falubelieket, akik lottóztak, a saját felajánlott dolgaikra. (Pl. pékség, boltos, vendéglős) és utána táncoltak!
Szuper volt!

Voltatok még ilyen "egzotikus" helyeken?

Natasa,
és Svédországban milyen az élet?

KépKép
kolmol

Sziasztok!

Megint katasztrófális éjszakánk volt :shock: Fél 9-kor elaludt, erre fél 12-kor amikor feküdtem volna lefelé, felébredt. Szopi, alvás. Ez volt még 3-kor és 6-kor is :shock: Természetesen 6-kor már vissza se alszik. Ezt már akkor látom rajta, amikor kiveszem a kiságyból. Hasról hanyatt van fordulva, és röhög rám, na ebből már nem lesz alvás. Úgyhogy a drága jó Mbá (nyalizok! :P :P :P ) megint kivitte őt babakocsival a boltba, utána meg anyósom lesett rá az udvaron, mert a kis piszok elaludt végül a friss levegőn :shock: Viszont napközben elég jól elvan, főleg hogy ma tettem be először őt a rácsos járókába itt a nagyszobában. Élvezte, hogy lát engem, énmeg örültem neki, hogy csenben elvan.
Az előbb ment le egy műzlistálkányi csokis Milupa tejpép :) 29 évesen én is elkezdtem a hozzátápit :lol: Imádom, évek óta odavagyok érte. Ettől fog igazán megnőni a sejhajom! :roll: :lol:

Kolmol,
ma még nem ragasztgattam, de a tegnapiak jók lettek. Sztem az a fontos, hogy az apró darabokat ragaszd bele rendesen. És mielőtt nekiállsz, szerelkezz fel pár tubus ragival, mert látod, nekem 1 tubus 2 és fél lapra lett elég.

Tücsökmami,
én 25 fokot hallottam eddig mindenhol. Nem bánom, hogy egy kicsit már lehül a levegő. Az eső viszont nem hiányzik.

Ilba,
én is gondolkoztam a talin, hogy szerdán vagy csütörtökön kéne egyet csinálni, de az idő közbeugat asszem :evil:

Vuka,
kölcsönadod majd egyszer a babazene cd-ket? Vagy nekem az is jó, ha a legközelebbi talira átírod nekem, és a talin kifizetem a cd-k árát. Petike nagyon gerjed az ilyen zenékre. Vagyis nem tudom, hogy a Te babazene cd-iden milyen zenék vannak... Klasszikusok? Gyermekdalok? Dallamos zenék?

Kép
mancs

Az ebéd :D :D :D Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Jól eltűntem és még csak ebbe az oldalba olvastam bele... első körben táborban voltunk.... utánna esküvőn... teszek fel képeket.... no és persze veszett ügyintézés papírok hajkurászása... most végre leadtuink mindent várjuk az eredményt...

Mancs
Szerintem jól teszed amit teszel... enyém Áron sem ivott-evett még mást, bár a vízen gondolkodtam ebben a hőségben csak mivel állandóan úton voltunk a cici egyszerűbb megoldás volt...

Táborban... Ez egy a közösségünk által szervezett katolikus családos tábor volt, nagyon jól éreztük magunkat rengeteg gyerkőc volt egész aprócskák is (2-4-6-8 hetesektől indult a sor...)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Balatonon...

Kép
Apája vett a kölöknek egy hajót amit tulajdonképpen szinte újra fog építeni... (neki már hajója van nekünk még lakásunk sincs :) ) Kép Kép Kép Kép Kép

Esküvőn
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Az esküvői dekoráció volt a nászajándékom...
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

...meg a meghívó és a köszönetajándékok....
Kép Kép Kép Kép

...jó sok lettem, most bepótoltam a lemaradásomat! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Coolasa
Nagyon jók a fotók! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Coolasa,
bár én inkább melegkedvelő vagyok és előszeretettel választom úticélul a tengerpartokat, ahol csokira sülhetek, ennek ellenére nagyonis vonz az északi országok ismeretlenje. Fantasztikus élmény lehetett a nászutatok! (na jó, több szempontból is.. :lol: :lol: :lol: :lol: ) Mikor voltatok? Mármint az évnek mely hónapjában?

Kép
mancs

Mamacka,
kinek az esküvőjén voltatok? És hol volt? Ilyen nászajándékot én is elfogadtam volna... Gyönyörű lett a díszítés!!!! :) Neked vmi ilyennel kellene foglalkoznod. Esküvői dekorációk, meghívók stb.
Milyen a hajótest? Beépített motoros lesz, vagy külmotoros?
Tényleg, hogy álltok a lakással?

Kép
mancs

Kolmol,
Svájcot én is imádom!!!
Kuksizd csak:
Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Mmmmmmmmmmm, gyönyörűűűűűű!
A kisfiamnak majd ilyeneket szeretnék megmutatni, hogy LÁSSON. Remélem majd megtehetem. :cry: :)

Ezeket a képeket Te csináltad? Merre? Mikor?

Mamacka,
tényleg nagyon szép, igényes munkát végeztél. Gratula! Ebből tényleg meg lehetne élni. :P

KépKép
kolmol

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?