Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most ide írok, bár nem sokat, mert fáradt vagyok. Végre újra van netünk.

Bocs, hogy úgy eltûntünk a buliról, de Pattinak dolga akadt és így menni kellett. De legközelebb maradunk tovább. Jó sokan voltunk, jól éreztem magam. Hazafelé a lányok 3x követelték a cicit és szolidarításból mindketten végigüvöltötték az utat. Leginkább Lili kezdte... Keze péntekig gipszben, aztán végre normálisan tudunk fürödni és lubickolni a medencében az új lakásunk teraszán. Jó itt lakni, bár szokatlanul nagy 110 nm, nehéz igazán otthonossá tenni, de idõ kérdése. Pénzünk nulla, hutelkeretben mászunk, rezsit még kifizetjük belõle. És a Gyed csak jövõ hét végén.. de nem halunk éhen KépKépKép

Juca! Igenis komolyan gondoltam, hogy írj sokat. És sokat gondoltam rátok az árvíz kapcsán is. Örülök, hogy már itthon vagytok Kép

Kanga! Jó, hogy sokat gondoltál ránk. Édi vagy Kép

És persze mindenki, aki küldte a gyógypuszikat és jókívánságokat. Szabi lábán már nincs gipsz, ellenben hatalmasra dagad esténként. Szerintem nem kéne dolgoznia, de errõl szó sem lehet... Mankót csak itthon használ, a munkahelyén nincs ideje felkapkodni. Jövõ pénteken szedik ki a drótokat.

Snoopy! Zolinak jobbulást.

Erika! Micsoda méret... Jó neked...

Madárka! Ez már horror... No félelemérzet. Liliben hálistennek van, mert az én idegeim koránt sincsenek kötélbõl KépKép Jók a fotók, már, ha lehet rá mondani, hogy jó.

Évi! Ne írj olyat, hogy Csongi nem olyan okos, mint Lili. Csak azért, mert nem kakil wc-be. Hát ma Lilinek is a fürdõszobakõre sikerült. Reggel szólt, hogy kakilok wc-re, levettem a pelust, ráültünk, nem jött, õ pedig türelmetlenül lekéreckedett. Én tettem-vettem, 2 perc múlva hallom, hogy kailsz wc-re, odafordulok, és látom, hogy ott van a kövön kaki-pisi egyben. Hát így sikeredett. Spóroltam egy pelust KépKépKép

Pusz:

Anikó
Gerianikó

Kedves Mindenki!Én csak olvasgatok már úgy másfél éve és most furi,hogy hirtelen mindenki ebbe a levlistába ír.(egyrészt nem igazán tudom mi az,másrészt akkor most aki nem rendszeres írója a topic nak az ezentúl nem követheti nyomon mindennapjaitokat?)Vagy már ennyire csak a titkos dolgokról van szó?Ne haragudjatok meg, czak szívesen olvastam rólatok.M Gabriella
MGabriella

Szia Gabi,
EltaláltadKép! A levlista azért jött létre, hogy olyan gondolatokat osszunk meg egymással, amiket eddig tán még magunkkal semKép, és ha már leírunk valami nagyon magánjellegû dolgot, akkor a napi semmiségek is mellé kerülnek. Lusta disznók is vagyunk ahhoz, hogy kétfelé írogassunkKép, és nagyon sokan minden nap nézik a leveleiket, a Babanetet meg csak ritkábban. De ha megkéred Napocskát, és megadod neki az e-mail címed, akkor Te is olvashatod a levlistád, de csak akkor, ha írsz is ám, nem csak a mi kínjainkat olvasgatodKép...

Anikó,
az én idegeim a Petra mellett erõsödtek meg... Tegnap feltúrtem a fél lakást egy doboz gyufáért, de nem találtam. Ma reggel Petra kezében volt egy dobozzal, sõt, azon ügyködött, hogyan lehetne meggyújtani. Dunsztom sincs, honnan szedte, és honnan tudja, hogyan kell meggyújtani. Ez a gyerek egy zseni! Bár nem bánnám, ha inkább arra használná fel a zsenialitását, hogy beszéljen...
Az új lakásnak meg örülj, én sokszor szoktam azt mondani, hogy hiába, szegények vagyunk, de jól élünkKép.
Úgyhogy az új nagy belakhatatlan lakás miatt majd máskor sajnállak, jóKép?

Pankamama,
majd csak túl éljük... mi is, meg a gyerekek isKép. A nagyszülõket meg ki kell használni, fõleg a terhesség végén. Én heti egy alkalommal adtam le Petrust, és nagyon sokat jelentett, mert rengeteget tudtam pihenni, és kipihenten könnyebb ám átvészelni a rosszcsontok mindennapjaitKép

Sziasztok,
Madárka
madárka (mad&aacut

Sziasztok Lányok!

Na most már én is összeszedtem magam, hogy írjak kicsit. Pénteken voltunk a bölcsiben körülnézni, azt kell mondjam, hogy kellemesen csalódtam. Megismerkedtünk Tomi leendõ gondozónõjével, határozott volt de kedves. Ha sírt valamelyik gyerek, akkor megölelgette, megszeretgette, amíg meg nem nyugodott. Van a csoportnak külön udvarrésze, szép zöld, élõ sövénykerítéssel vannak elválasztva a kertrészek és mindez a belvárosban. Ha az idõ engedi, akkor mindig kinn vannak az udvaron, sõt kinn is alszanak. Ez csemetémet ismerve szintén nagyon jó pont. Szóval azt kell hogy mondjam, tetszett. Mikor jöttünk el, és Tomi észrevette, hogy a kapu felé megyünk, úgy kellett elkapnom, hogy vissza ne szaladjon. Kép Tudom nem lesz ez mindig így, de amíg ott voltunk jól érezte magát.
Nagyon sajnálom, hogy szombaton nem tudtunk menni Andiékhoz. Végülis a rokoni összejövetel nem volt annyira szörnyü, mint számítottam rá, Apósómnak a húgával nagyon jót beszélgettünk, (4 gyerekes anyuka, így volt témánk). Közben megtudtuk, hogy kinek milyen betegsége volt, milyen mûtéteken esett át stb.
Timi elõször kicsit csalódott volt, mert nem akartak vele játszani az ikrek, merthogy Õk már nagy fiúk. Végülis tényleg jóval idõsebbek, mert már 8 évesek, csak hormonhiányuk van, ezért magasságra akkorák mint Timi. Most fognak majd kapni megint növekedési hormont. Na a lényeg, hogy az elsõ ellenszenv után, nagyon jól eljátszottak hármasban.
Hétfõn megvolt az oviban az elsõ szülõi értekezlet, olyan furcsa volt, hogy már ilyen eseményre kell mennem.
Nemrég hoztuk haza a kórházból, mint egy kis üvöltõ csomagot. Kép És hétfõn indul az ovis lét. Timi nagyon várja, a szülõi után megmutattam neki a csoporttermüket, teljesen meg volt illetõdve. Amíg a szülõi tartott addig anyósommal kinn játszott az óvóda udvarán, hazafelé nem gyõzte mesélni, hogy milyen játékokat próbált ki. Kép

Juca!
Nagyon aranyos kissrác Vili. Szép helyeken jártatok. Árvíz Kép

Iboly!
Megkérdeztem a szabadságot a munkaügyesektõl. Õk úgy mondták, hogy jár a TGYS idejére és a következõ 1 évre. Na most nálam, pont úgy volt, hogy amikor az elsõ év lejárt utána megint TGYS-re mentem és akkor az azt követõ elsõ évre megint járt a szabi. Plussz a szülés elõtt betegállományban voltam, így arról az évrõl is maradt szabadságom. Igy lett 66 nap és valamiért jár erre az évre is 14 nap. Szóval valahogy így jött össze a 80 nap. Kicsit zavaros voltam ugye? Kép De én is csak ennyit értettem belõle.

Napocska!
Lianna meggyógyult már? Jobbulást neki, ha még nem. Kép

Erika!
Már 13.. hét, hogy repül az idõ! Kép Mikor tervezitek megmondani a nagyszülöknek a hírt? Most látom, hogy PM ugyanezt kérdezte. Kép

PM!
A kisszék tologatása nálunk is sláger, mert olyan jól tud nyikorogni a konyhakövön. Kép Néha rá tudom beszélni Tomit, hogy inkább a bébitaxit tologassa, de egyre inkább ragaszkodik a saját akaratához. Ez sokszor a két gyerek között okoz gondot, mert mindig az kéne neki ami Timinél van, és ha nem kapja meg akkor jön hozzám és panaszolja, a saját babanyelvén, hogy nem kapta meg, és húz hogy vegyem el én a Timitõl. Persze ez nem szokott összejönni, akkor aztán kitör hiszti.

Na mára befejezem a kisregényt
Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya

Virág, PM, Madárka
Köszönöm a válaszokat, majd pár hónap múlva én is jövök át hozzátok.
Hétvégén voltunk a szülõknél és a Margitszigeten is.

Petra
Petra

Sziasztok

10 percembe tellet mire ide ert a gep. Nekem ilyen lassu csak vagy masnak is? Az az igazsag nem a turelem minta szobra vagyok sot. 10 percet sorba alalsbol ki se birok mar minden bajom szokot lenni kozbe.

MGabriella
NEm tudom mas, hogy van vele, de en nem tipikusan szeretem nyilanosan elni eletem. Foleg arctalan emberek elott. LEvlistan levoket legalabb nagyabol ismerjuk tudjuk ki olvassa azt amit leirunk. Itt olvashatja kevesbe joszandeku ember is, mint ahogy babanet tortenetebe volt mar ilyen.

Kicsit rolunk. Halistennek Lia gyogyulgta, csak gyogyszert utalja bevenni miota jobban van. Addig tunderien ette. azota kozelharcot vivunk hogy szajaba keruljon, de ha meg pici kifolyik azt lenyalja. A fene se erti ot. Visoznt nagyabol tudom mit erezhete betegsege elejen. sikerult elkapnom tole most en fuladok majd meg ugy kohogok es raadasul fejem is iszonyuan faj mostanaba. De majdcsak lesz jobb. Kosoznom mindenkinek az erdeklodest es jokivansagot Liannam nevebe is.

Madarka
Petrat olvasva nem is olyan szornyu Liannam amit muvel idonkent. Pedig 3 lanyom kozul o a leg leg leg kiakasztobb. De Petrahoz kepest kisangyal azt hiszem. Itt egy ket dolog horrorisztikus egeszsegugybe. De en jottem ide miattam nem valtozhat meg egy orszag egeszsegugyi ellatasa. Habar talan most legalabb a csalad orvosunk normalis lesz es mar az fel siker.

Gerianiko.
Jo lakas belakast. Szerintem csak ido kerdese na meg penz. De biztos hamarosan otthonosan fogjatok magatokat erezni. Lili hogy viseli a gipszet? Nagyon jo hogy hetvegen mar lekerul rola.

Anyanyanya
Az jo ha ennyire teszik Tominak a bolcsi lehet elevni is fogja es nem is lesz siras. MEg hogy Timi is varja az ovit. Az en nagylanyom ugy szerette csak akkor sirt amikor delbe el kellet hoznom de akkor hazaig sirt buszon mindenen. Van am ilyen gyerek is. Aztan azert vegul csoport tarsai csak elvettek a kedvet ovitol, de ez mar mas dolog.

PM
De jo hogy kicsi lanykad ilyen jol erezte magat a nayinal. Igy legalabb te is pihenhettel. Jol fog am ez akkor is jonni ha melesz picurka mert szerintem eleg nehez egyszerre megfelelni tobb gyereknek. Valakire ohatatlanul kevesebb figyelem jut es ilyenkor kimondottan jol jonn ha van nagymama a kozelbe aki idonkent egyik gyerkocore vigyazz mig ott o a kozpont es addig masik meg otthon lehet a kozpont. Nekem ez nagyon hianyzik. Dehat ez mar otthon se lehetne meg nekem sajnos.

Erika
Hogy birjatok eddig titkolni? En nem birnam. Mikor mondjatok meg nekik? Tomit is ilyen keson mondtatok meg?

A talis kepek nagyon tetszettek. Olyan jo volt nektek. Nem semmi lehetet az a sok gyerek egy rakason .

Mindnekinek szep idot jo tanev es ovi kezdest a nagyobbaknak.

Regen jelentkezokkel mi ujsag nyaralnak vagy csak titokba olvasgatnak minket? Olyan sok nevet kene felsorolni hogy inkabb el se kezdem nehogy valaki kihaggyak.

Napocska
napocska

Madárka,
én Pelétõl tanultam meg, mit is kell csinálni ilyen esetben a gyerekekkel. Miután a gyerekek, mint írtad is, tudják, hogy mérgesek vagyunk, ezt büntetésként használják ellenünk, ha olyasmit tettünk vagy mondtunk, ami nekik nem tetszik: vagyis, ha azt akarjuk, hogy abbahagyják az idegeinken való táncolást, nem szabad mérgesnek lennünk, ha csibészkednek. Amióta nem húzom fel magam, amikor Abus pl. szétlocsol a konyhában egy lityi tejet, (amit igen gyakran megtett), azóta nem locsolgat, sõt, sokkal könnyebb vele. Minden szempontból. Próbáljátok ki!

Petra,
várunk! Kép

Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Napocska!
Nem igazán értem miért írod,hogy nem szereted a nyilvánosság elõtt élni az életedet,végülis valamennyire mind ezt teszitek azáltal,hogy nyilvánosan váltotok gondolatokat egymással.Azt ugye Te sem gondoltad,hogy csak azok olvasnak Titeket akik írnak is,akiket ismersz.Részemrõl lezárva a kérdés tényleg csak kíváncsiságból kérdeztem,remélem nincs harag.M Gabriella
MGabriella

Sziasztok Lányok!

Én is elõkerültem.., remélem örültökKépKép

Elõször is köszönöm a szülinapi jókívánságokatKép Olyan sok mindenrõl szeretnék írni, de nagyon hosszú sem akarok lenni..Megpróbálom röviden, tömören.

Aug. elején elmentünk a NOE-féle szelidi-tavi nyaralásra. Ilyen szar nyaralásunk rég nem volt.KépKép Az idõ elhanyagolandó, mert az egy hét alatt volt cca. 3-4 nap, amikor nem esett egész nap. Jókat röhögtünk, persze kínunkban, és nagyon emlegettük a Zimmer Feri címû filmetKép Nem tudom, hogy Emese nálatok milyen volt a vendéglátás, de nálunk kritikán aluli.
Aztán a telek, ahol a házak álltak telis-tele voltak különbözõ virágzási fázisban levõ parlagfûvel. Ez persze akkor nem érdekelt volna, ha senki nem allergiás nálunk, de Tomi is és Zalán is azok. A második napon úgy döntöttünk, hogy inkább hazajövünk, de a srácok kikönyörögték, hogy „hátha lesz jobb is..!!” Másnap elég jó idõ lett ahhoz, hogy elmenjünk a strandra, de akkor totál kiakadtam, amikor ott is parlagfû-tengerbe kellett volna leteríteni a plédjeinket…A szép az egészben, hogy ez önkormis strand és panaszt -ugyebár- a helyi jegyzõnél tehettünk volna.Kép Aki –gondolom- jól megbüntette volna saját magukatKépKép
Nem akarok örök elégedetlenkedõnek tûnni, hogy se itthon nem férek a bõrömbe, se a nyaralás alatt, aki csak a csomókat keresi azon a bizonyos kákán..de nagyon csalódtunk, hogy ez a hely egyáltalán nem volt arra alkalmas, hogy kisgyerekekkel ki tudjunk kapcsolódni. Mert a bazi nagy zuhiban nem volt hely arra, hogy a kisebb méretû, nem TV-b**i gyerekeimmel ellegyek, ugyanis a szobánk kb. 16-17 nm-es volt, benne 4 nagy emeletes ággyal, egy pöttöm fürdõvel, egy asztallal, négy székkel, egy hülye szekrénnyel..
Hazajöttünk és két hét kihagyás (azaz zárvatartás) után halódik a bótunk, jelenleg mindent egy db. százasért adunk, csak vigyék.
---
A gyerekerõl is írok, ez azért vidámabb témaKép Jancsinak (18 hó) –félve írom le..Kép- még mindig csak 7 foga van, a haja sem igazán nõtt, talán kiszõkült a nyár folyamán. Még mindig vígan szopizik, nagyon nem is merek lefeküdni, mert rögtön jön vigyorogva, hogy „cici” és rángatja fel a ruhámat.Kép Viszont kicsit fáj már a szoptatás, ezért próbálom esti-reggeli szopira leszoktatni, jelenleg még a kisérletezés folyik ez irányba.
A lába –szerintem- hatalmas, lassan kinövi a 21-22-es cipõméretet. (A mi fiunk: apjának 48-as van, nekem 41-es) A beszéde még mindig kissé Menõ-Manós (emlékeztek erre a figurára?), de a nevünkön kívül használja az „ott”-ot, a „kaka”-t, (biliztetés PM-módra), „hammam”-ot, a kutyának „vava”-t mond…Szóval szerintem szépen, okosan fejlõdikKép Ja, és imádja, ha Apa gitározik NekiKépKép
Kari (4,5 év) nagy dumás még mindig, talán kevésbé erõszakos, idõnként még be-bepisil éjjelente. Teljesen önálló, talán túlságosan is (akármit nem vesz fel és nem mindegy, hogy hogyan van csatozva-fésülve a hajaKép)
Oviba továbbra sem fog járni.
Tomi (7,5 év) készül a 2.-ba, de továbbra is magántanuló marad. (Így megússzuk az oszt.pénzt, az „Anyuka, tessék még ennyit, meg annyit beküldeni!!”-t, az ebédbefizetést stb.stb.KépKép De ez tényleg csak vicc!!) Készítjük a haditervet, hogy miként folyjék a tanulás továbbra is itthon. Baromi nagy lakli lett, neki már üti a 37-et a lábmérete, a magassága is 137 cm….
A nyáron kiolvasta a HP. mind a 4 részétKépKép És reménykedik, hogy egyszer majd õ is megkapja a Roxfortba a meghívót és kiderül, hogy van benne egy kevés varázsló vérKépKép
Hannus (9,5 év) kész nõ lett, kifúrattuk a fülét, így villogtatja a cimpáját mindenkinek. Õ már 4.-es lesz. Hihetetlen, hogy ilyen nagy már!! Õ is egy könyvmoly, nem is számoltam, hogy mennyi mindent kiolvasott. Igaz, Õ olyan, mint én voltam kislányként: képes 3-4x kiolvasni egy könyvet, ha az tetszik neki. (Én most is így lennék, ha lenne elég idõm újraolvasni egy régi kedvencet. De örülök, hogy ha végére jutok egy-egy új szerzeménynek..)
Én a 15. hetet kezdtem, és hiszitek vagy sem, de a múlt héten megéreztem az elsõ mozgását, ami mostanra egyre intezívebb, már Zalán is érezteKépKép Ez olyan jóKép A 12. heti UH-n mindent rendben találtak, nagyon édes voltKép

Anikó Lilijével mi történt?? Le vagyok maradva!!
És mi van CsKatival, meg Emesével, meg KingAndival…és egy csomó mindenkit felsorolhatnék, akik az elmúlt egy hónapban nem is írtak!!
Napocska, köszi mindentKépKép

Hát, nem lettem rövid, bár úgy érzem, tömören írtamKépKép

Na, én is hagyok mást is szóhoz jutni..puszi mindenkinek:

Verus

Kép
verus

Mgabriella.

Pontosan ezert megy a legtobb apro reszlet levelekbe es nem itt.

Napocska
Napocska

Sziasztok!

Verus!
De jó, hogy jelentkeztél!
Nyaralás Kép Mégegy hasonlóság: apaZalán nálunk is allergiás, és sajnos lehet, hogy kisZalán is. Két hete folyik az orra és a szemébõl a könny. Bejelentkeztünk allergiavizsgálatra, október 9-re (!) kaptunk idõpontot.

Már én is a 15. hétben járok! Egyszer mintha éreztem volna mozgást múlt héten, de azóta semmi, így még várok, de már nagyon várom, hogy érezzem!!!
A 12. heti UH-on nálunk is mindent rendben találtak. Nagyon intenzíven mozgott a kisbabánk.

Közben a véremben találtak valami ellenanyagot, annak ellenére, hogy 0rh+ vagyok, vagyunk, újabb vizsgálatot végeztek, aminek eredményeként egy transzfúziós javaslatot csatoltak a vérképemhez. Remélem nem kell majd használni!!!

Puszi mindenkinek, legyetek jók: Judó
judó

Sziasztok,

Verus,
VÉGREKép!!!!!! Már hiányoztál. A nyaralást sajnálom, meg a lanyha üzletmenetet is.
Jancsinak tényleg nagy lába lehet, mert Petrus csak most kezdi el kinõni 20-as cipellõit. A nagyszájúságnak meg az olvasásnak örülj. Én is könyvmoly vagyok, ha legalább két könyvet veszek a Librinél, akkor ingyen házhozhozzák. Képzelheted, törzsvendég nálunk a futár... Minden elismerésem, hogy ilyen jól bírod az új babócát, plussz a meglévõeket. Azért kemény lehet...

Virág,
nem is vagyok idegbajos, amíg Petra galádságai nem mutatnak szuicid hajlamot, de ha elsõszülöttem éppen egy marha nagy kést vadászik ki a fiókból, vagy a minimum 5 kilós nyomtatóba kapaszkodva lóg a polcról, akkor azért kiver a víz, és nem mindig maradok nyugodt. Sokszor még csak hangosabban sem szólok, csak csendben kerülget a frász, de ettõl függetlenül szereti, ha engem a guta ütöget. Tõlem aztán locsolgathat, szemetelhet, rámolhat, amíg az csak kupival jár. Takarítógép mindig üzemkészKép, sõt vettünk még egy ici-pici porszívót isKép.

Judó,
csak Te ne legyél allergiás! Nyugi, már csak egy-két hét, és már Te folyamatosan fogod érezni a babátKép!!

sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut

Helló!

Judó, nekem meg az jött vissza, hogy nem tudnak ellananyagot nézni, elõfordulhat, hogy megvoltam fázva, így majd az AFP-vel együtt újra leveszik..

Madárka, az az igazság, hogy nem voltam ám teljesen õszinte..ti. a hányinger visszatért, és a B6 se mindig használ.Kép De hidd el, nem annyira kemény..vagy nekem már fel sem tûnik????KépKép Tul.képpen a férjem mintaférj és -apa, mindig segít, direkt olyan melót vállal be, hogy itthon lehessen, még akkor is, ha kevesebbet keres..így nem vagyok egyedül. No, meg persze Hannus is komoly segítségKépKép

Közben rájöttem, hogy Katiék elköltöztek és nincs netük.., Emese írt emilt, de kevés az ideje.., Anikó Lilijérõl itt nem írtatok..

Puszi, nyugodalmas jó éjszakát:

Verus

Kép
verus

Sziasztok!

Madárka!
Remélem, és nagyon várom!

Verus!
De jó (vagyis Neked nem jó Kép, de engem egy kicsit megnyugtattál! Kép ), hogy még mindig van hányingered. Nekem már a saját könyökömön jön ki a panaszkodásom, de minden nap, fõleg este rosszul vagyok. Nem hányok, de nem tudok enni. A védõnõ 5 percig tologatta a mérlegen a súlyokat, de csak kevesebb vagyok, mint 4 héttel ezelõtt! Mikor mondtam, hogy szedem a vitamint és gyümölcsöket tudok enni, ha nem is sokat, azért megnyugodott.
Azért féltem a babát, hogy megkap-e mindent. A 12. heti UH-on szép nagy volt, remélem a 18. hetin is így lesz!!!
Zalán (mindjárt 5 éves) kérdezte, hogy lesz-e majd harmadik tesója. Mondtam, hogy most ne kérdezze, mert éppen nem vagyok ebben a kérdésben optimista. Erre azt mondta (mivel tudja, hogy Vele egyáltalán nem voltam rosszul):-Nembaj Anyu, az majd fiú lesz! Kép Kép
Puszi mindenkinek!
Judó
judó

Madárka,
Kép

MGabriella,
mi javarészt személyesen is ismerjük egymást. A levlistát arra használjuk jó esetben (vagyis ha nem vagyunk lusták ide is felnézni), hogy az intim dolgainkat megbeszéljük. Napocska (szerintem) arra gondolt, hogy a gyerekekkel kapcsolatos dolgokat itt beszéljük meg, de pl. az esetleges párkapcsolati vagy szexuális problémáinkat - érthetõ okokból - nem szeretnénk a nyilvánosság elõtt megtárgyalni. De ha szeretnél hozzánk tartozni, kapcsolódj be a beszélgetéseinkbe, örülni fogunk neked. És idõvel a levlistán is köztünk lehetsz, ha már ismerünk. Szóval nem titkos, de bizalmas. Kép Várunk. Mesélj magadról, magatokról!
Virág (fiore)

Te Virág, nem kinevetni a szegény embert, jóKép? Most ment el egy barátnõm, szerinte csoda, hogy Petra még él, de az is, hogy én még nme vagyok õsz. Mondjuk ezt nem tudom, mert festetem a hajamKép. Felajánlotta, hogyha gondolom, nagyon szívesen ír fel némi nyugtatótKép. Ismerõsöket kérdeztem, ismernek-e valami idõsebb babasintért, mire az általános reakció: Miért, gondolod, hogy van aki elvállalja? Lehet, hogy csak már be vagyok idomítva, de én azért annyira nem tartom tragikusnak a helyzetet... Egyébként most azt találtam ki, hogy amikor rájön a hoppáré, akkor mindent eldobva megpróbálom lekötni valamivel, csak hát ha õ nem akar velem játszani, akkor nem akar és készKép. Ilyenkor jogom van meghunyászkodniKép, és takarítani.

Verus,
gyömbér... nekem az bejött. Bár egy idõ után azért elmerengtem, hogy a hányinger, vagy a gyömbér a rosszabbKép. Anikó Lilijénak eltört a keze, mert leesett egy padról, a férje meg a lábát tartotta gipszben. Közben meg költöztek...

Judó,
nyugi a baba elveszi mindazt ami neki kell, legfeljebb neked nem hagy semmit. Kimutatták, hogy amikor anyuci a vashiány minden tünetét produkálja, a baba még vígan tocsog a vasbanKép...Neki nem lesz baja, csak magadra vigyázz.

Kellemes hétvégét mindenkinek:
Madárka
madárka (mad&aacut

Sziasztok!

Nos, Madárka, azért megállapítottam, hogy Csongi is egy energikus és találékony kis kölök, de semmi a Te Petrádhoz képest!Kép Életrevalóak, az biztos!

PM, mi újság szopi/tápszer/tej ügyben?

Gerikém, remélem jobban vagytok, és ne félj lesz még otthonos az a "kis" lakás! Esetleg ha gondolod elküldöm neked Csongit egy pár napra, biztos gyorsan belakjak. Eszméletlen mekkora rumlit tud csinálni mostanságKép

Verus! Nem azért mondom, hogy vígasztaljalak, de kb. a mi nyaralásunk is ilyen "jól" sikerült. Csak nekünk legalább pénzünk nem nagyon bánta! Reméljük, jövõre jobb lesz! És én is nagyon hiányoltalak, ugye Emese?!

Virág, nagyon jó ötletet írtál "hiszti" ügyben! Valami ilyesmit próbálok alkalmazni én is, de nem mindig bírom cérnával.

Judó, ne izgulj, meg kap az a pici mindent odabenn!

Napocska, Liának jobbulást! Csongi amíg nagyon beteg, csak úgy tátja a száját a gyógyszerért, de amint jobban van, kész cirkusz belevarázsolni egy kanállal! Szóval leányod nem egyedi eset!

Ancsa, hogy álltok a délutáni fektetéssel?

Na, akkor rólunk. Tegnap voltam a fõsulin évnyitón és beiratkozáson. Hát megfogadtam többet magas sarkú cipõbe Békéscsabára nem megyekKép Gondoljátok el több száz ember áll sorba leckekönyvért, igazolásokat, csekkeket bemutatni, mindezt 3-3 ügyintézõvel.
Az buli, hogy vagyunk kb. 15-en Szolnokról, talán jó kis társaság lesz.
Viszont nagy dilemmám van. Havonta 3 nap (csüt-péntek, szomb) a tanítás, de most szeptemberben 2 hétvége is benne van. Anyukámnak eddig is sok dolga volt, mivel nagymamámnak kezd az érelmeszesedése egyre rosszabb lenni, és anyu rohangál hozzá, és idegeskedik miatta. Emellett még dolgozik, és tele van az udvar állattal. Erre jövök én, hogy mennyit kellen vigyázni a Csongira. Persze õ örömmel vállalja, de nekem irtó lelkiismeret-furdalásom van! Nem akarom õt még jobban terhelni, de más megoldás nem nagyon van.
Vagyis lenne, de az meg nekem nem nagyon tetszik. Tudjátok anyósomék Nagyszalontán laknak, ami viszonylag közel van Békéscsabához, bár közte van egy határ. De oda csak 1-2 havonta járunk, és még sosem hagytam ott Csongit 1-2 óránál hosszabb ideig magára. Most vigyem át, és utána hagyjam ott 3 napot, úgy hogy max. fürdetésre érek haza? Nem tudom mennyire viselné meg, nem akarom, hogy ártsak vele, és utána véletlen majd sehol nem tudjam ott hagyni.
Mi errõl a véleményetek? Pele, Te, mint szakértõ mit szólsz a dologhoz!
Egyébként is be vagyok egy kissé sz*rva. Kemény lesz, nem tudom, hogy fogom végig csinálni. Nem szeretném ha Csongi látná kárát az én nagy tanulási vágyamnak.

Na, abbahagyom, jó hosszú lettem! Azért segítsetek!!!!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Sziasztok!

Itt vagyok ismét. Írjak még?Kép

Na, vasárnap estére kicsi lány belázasodott. Hétfõn dokinéni, torokgyuszi. Borika apjával volt, üvöltött, ahogy csak tudott, persze a telefonba, amikor kérdeztem, hogy sírt-e, annyit mondott: Hát, egy kicsit. Apja a háttérben harsányan felröhögött. Szóval, hivatalosan el lett tiltva a fagyitól, meg minden hideg cucctól, amivel persze nap mint nap bepróbálkozott. De hiába, az anyai szigor nem enyhült meg, szegénykém szerintem ettõl a szénhidrát-szegény diétától rögtön fogyhatott is pár kilót. Pedig így se vastag, két évesen 11 kilónak mérték.Kép Egy Cindy Crawford van a családban.Kép

No, kedden már láztalan volt. Kedve okés, hisztik a megszokott mennyiségben, se több, se kevesebb. Kisebb sétát engedélyeztem, enyhe játszótérrel. Ismerõsbe botlottunk, és egy durva jelenetet is láttunk, amint egy anyuka enyhén mocskos szájjal (háta mögött saját 4 gyermekével) nekiugrott egy 6-7 évesnek. Upssz, azt hittem, én rondán beszélek, de asszem ettõl a csajtól veszek egy pár órát még. Nem volt semmi, csak álltam ott a másik anyukával, és nyikkanni nem tudtunk.

Szerdán kicsi lányom azzal indított reggel, hogy a 150 centis polc tetejérõl lebányászta a színtelen körömlakkomat, kinyitotta (amit én csak két kézzel, fél órás heves erõlködéssel tudok), majd kifestette a körmeit csuklóig. Ezután kent egy keveset a jobb lábszárára, az ágyunkra, aztán beleült, de elõtte még gondosan lehalászta a TB kártyáját is, és maga alá tette. Apja csak az átható lakkszagra ébredt fel. Délután úgy háromnegyed óra alatt sikerült levakarnom a lakkot a lábáról, mert ezt apjának nem hagyta, de a körme még most is csillog. A ruhájából meg nem tudom, mivel fogom kiszedni.
Aztán kutyáztunk egyet, és persze minden kutyusnak úgy kell örülni, hogy egy lépcsõfokon ugrálunk eszeveszetten, úgyhogy most a karján és a térdén is van egy szép nagy sebhely a kutya tiszteletére.

Tegnap reggel bölcsinézõben voltunk, úgy néz ki, menni fog. Sajna, mivel apja most vált állást, és vsz. napközben fog õ is dolgozni, nem tudnánk a bébisintér napi 3 ezer forintját állni, így kényszerpálya. De Borinak úgy tûnik, tetszik. Legalábbis nem szívesen jött ki a homokozóból.

Ma meg visszavittem a dokinénihez, akinél megint kivágta a magas C-t, szegény dokinéni (pedig nem szeretem) azt sem tudta, hogyan kedveskedjen neki. A sztetoszkópos meghallgatásra Bori közölte, hogy FÁÁÁÁJ... Szegény asszisztens csaj válla csak csendben rázkódott a röhögéstõl. Utána kapott matricát, és mindenki elõtt meglengette az utcán, hogy NÉZD, KAPTAM A DOKINÉNITÕL! Meg hogy SZERETEM A DOKINÉNIT! Na, ja. Csak szegény még csak nem is sejti. Az önkormányzat elõtt volt valami rendezvény, népzene, agyagozás, jó volt. Aztán megint játszó, aztán megjöttek a nagypapiék a kéthetes erdélyi rokonlátogatásból, úgyhogy együtt vacsiztunk, kicsi lány persze elég hisztisen, mert szegénynek nem volt ideje aludni egyet délután. Úgyhogy hazafelé elájult a kocsiban, és azóta is alszik.

Azt nem is meséltem, hogy voltunk múlt héten városnézni a kiscsajjal. Felmentünk a várba, onnan le siklóval a Lánchídhoz (oroszlános híd, azaz Bori szerint hidas oroszlános), át a hídon, Duna és hajóbámulás, aztán "koszorús bácsi", alias Gábor Bácsi (Szarvas Gábor, nyelvész) szobrának megtekintése a Roosevelt téren. Mostanában ezt a programot nagyjából hetente végig kell vele csinálni, lehetõleg sötétedés körül, hogy már a pilácsok ragyogjanak a hídon. Imádja.
Egyébként ajánlom mindenkinek, tényleg csodaszép ilyenkor a város, és a siklóról gyönyörû a panoráma. Csak az ára borsos egy kicsit: 2 perc alatt lent van a Clark Ádám téren, és ezért 350 friznyákot kell fizetni.

Anikó! Hogy van a család? Hogy bírod?

Évi! Szerintem inkább a mamádat válaszd! Hidd el, ha sok lesz neki, úgyis szólni fog, de Csonginak tuti sok lesz ez az ide-oda út. Meg hát mégiscsak szokatlanabb egy hely neki, mint a másik nagyi, nem?

Pocakosok, ha hányingeretek, hányás van is, tessék sokat inni, nehogy kiszáradjatok! Attól meg télleg nem kell félni, hogy a baba issza meg a levét, Madárkának igaza van, a baba az utolsó harmadig leginkább a mama szervezetébõl, raktáraiból él, csak az utolsó harmadban kajál abból, amit megeszel. És a szervezet tényleg neki biztosít mindent elõször. Lehetsz csontsovány, a gyerek attól még nem lesz ropi.

Minden szüli és névnaposnak sok boldogságot, betegeknek gyógyulást, mindenkinek szép, napos hétvégét.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

KERESEM ROMOLA ANYUKÁJÁT! Már nagyon rég írtam Nektek, akkor is inkább az elsõ napok, hetekbe, de azt hiszem kinõttük azt a topicot az 5 hónapunkkal. Szóval ha Romola anyu jár még errefelé és olvassa soraimat, nagyon érdekelne mi lett a Kicsi szemével. Az én kislányomnak is át kell mosni a könnycsatornáját, 2 hónaposan úgy gondoltam, hátha van más megoldás. El is múlt egy idõre, de most kb. 3 hete megint nagyon csípás, kénytelenek leszünk megcsináltatni, csak nagyon félek tõle. Romola 6,5 hónapos volt, amikor azt mondták, már túl idõs ehhez... ????? Ha Valakinek van tapasztalata ez ügyben, kérem írja meg.
Igyekszem benézni, de nagyon megköszönöm, ha a heni@galamb.net címre válaszoltok.
Szép napokat Mindenkinek!
Heni és az 5 hónapos Szandra
heni

Sziasztok Lányok!

Heni! Anno volt ez a könnycsatorna dolog itt téma, ugyhogy valszeg tudnak segíteni a lányok. Üdv közöttünk!

Évi! Ne aggódj, meglátod menni fog. Én azon a véleményen vagyok, hogy szokja meg, hogy 2 helyen tudod otthagyni, mert ha anyukád hirtelen nem tudja vállalni és neked muszáj menni suliba, akkor ne akkor hirtelen kelljen otthagynod. Most mehettek próbaútra, hogy otthagyod 1-2 órára, te addig lõdörögsz, legközelebb többre. És ha szükséges lesz majd, egész napra. Én most ugyanezt csinálom a két nagyszülõvel felváltva, egyrész a szülés miatt, másrészt mert jövõre a 2 gyerkõc mellett én is akarok fõsulira járni és akkor ez lesz a megoldás.
Panka már nem szopizik, tápszert és tejet nem adok neki, eszik más tejterméket, Iboly szerint az is elég.

Verus! Annyira hiányoltunk már. A bolt és a nyaralás miatt Kép A babóca és a gyerekek miattKép Én is éreztem Zsomát a 14. hét végétõl, ugyhogy elhiszem.

Judó! Most jól megijeszettél, mert nekem is kellett volna ilyen ellenanyag vizsgálatot csinálni, de eddig elblicceltem és mi is Rh+ vagyunk. Remélem még lehet. Jobbulást és kitartás meglátod lesz még étvágyad, talán nagy isKép

MadárkaKép

Mi jól vagyunk, most kezdjük a 30. hetet és éppen arról beszélgettünk, hogy annyi mindent csináltunk ebben az évben, hogy csak úgy repül az idõ. És okt. közepéig még van egy rakás programunkKép Nem baj berakom a táskát , aztán csak megyünk ha kellKépKép Panka egyre akaratosabb, de aranyosabb is és mióta nagyiztatom sokkal több türelmem van hozzá. Persze soxor én is kiakadok rendesen, mert hát az a fránya rendmániám.....
Allergiásokkal együttérzek, nálunk mindketten meg vagyunk halva, nagyon rossz és semmitõl nem múlik. Remélem hamar lefagynak KépKép

Na befejezem, jó éjt:

Pankamama
PM

Sziasztok!
Jó rég írtam, nyilván már teljesen leromlottatok az elvonási tünetek következtében...
Kanga, Verus, boldog szülinapot!!! (És ha másnak is mostanában volt, neki is.)
Heni, a "gyermekek"-ben van egy "mikor vigyük szemorvoshoz" címû topic, ott adtam közre nemrég a könnycsatornával kapcsolatos tapasztalataink kis csokrát. Hidd el, sokkal kevésbé szörnyû a beavatkozás, mint most gondolod!
Gyenge idegzetûek most kapcsoljanak át, szemelvények következnek családi nyaralásunkból. Velencén múlattuk az idõt a nagymamám telkén, és a vacak idõ miatt elvittük a gyerekeket az agárdi termálfürdõbe. Annipanni itt remek mókát tanult el a menõ nagyfiúktól: háttal kell állni a medence szélén, majd háromra -zutty!- beleugrani a vízbe...
Ettõl kezdve ez a vidám játék kissé rányomta bélyegét nyugodt pihenésünkre, ugyanis a kis piszok, ahogy földet ért a lába, (úgy értem, kihúztuk a szárazra), már döcögött is a másik medencéhez, ahol is háttal állt, "egy-kettõ-hájom", és zutty... A helyi reumás törzsközönség csak kapkodta irigyen a fejét (már aki tudta), hogy milyen fürgén cikázom fel-alá... No de, gondoltuk naívan, javul az idõ, a tó majd más lesz, mégiscsak fokozatosan mélyül. Ám nincs az a természeti képzõdmény, amely ne lenne alkalmas arra, hogy Annipanni saját életét és családja idegi állapotát veszélyeztesse általa. A következõ pompás mulatságot ötlötte ki: addig gyalogolt befelé a tóba, amíg a száját már ellepte a víz, de az orra még épp kilógott. Itt aztán remekül lehetett bugyborékolni! Néha persze, ha jött egy kisebb hullám, az egész kölök a víz alá került, de mikor rémülten kihúztam, és kiköpte a vizet, nem azt rebegte ám hálásan, hogy "köszönöm, édesanyám", hanem azt ordította: "Egyedül úszom! Egyedül úszom!" Viszont nyilván kimerült szegényke a sok új élménytõl, mert a házba visszatérve már csak arra maradt ereje, hogy békésen hintázgasson -az emeleti lépcsõ korlátján... Na, abbahagyom, elvégre az olvasók közt állapotos nõk is vannak... Mindenesetre a nagymamám szerint nagy ünnepséget kell rendezzünk, ha megéri a második születésnapját.
Verus, Tomi 7,5 évesen kiolvasta mind a négy HP-t?! Szédület! Kata is most megy másodikba, és igen büszke voltam rá, hogy esténként meséket olvasgat magának az ágyban, na de ilyet... Egyébként a mieink is elképesztõ méreteket öltöttek, Marci pl. (12 lesz) 170cm, 41-es lábakon...
Évi, nekem nagyon tetszik PM tanácsa a nagymamahasználat dolgában, én asszem így csinálnám. Szerencse fel!
Judó, nekem, mint megrögzött és visszaesõ vérszegénynek, uazt mondta az orvosom, mint Madárka: amíg az anya vérében akár egy molekula vas is lézeng, addig a babának bizos, hogy jut elég.
Anikó, szegény Lili! Kép Remélem, már elkéstem a sajnálkozással, talán már gipsztelen is...
Dia, mindig örömmel olvasok Boriról. Olyan meghitten ismerõs helyzetek...
Madárka, Petráról meg már nem is beszélve...
Vera
vera

Halihó!!

Még ilyet...ma lett volna alkalmam nyugodtan aludni, mert ugyebár holnaptól a suli miatt minden korán kezdõdik...Erre nem tudok aludni 3 óra ótaKép De nagyon jól elszórakoztattam magam, olvastam, megnéztem egy jópofa vígjátékot az HBO-n..Kép Pótoltam a lemaradásaimat.

Hányingerrõl: én iszom a gyömbért, de vagy segít vagy nem. Én is ált.-ban estére vagyok vacakul, sajnos párszor elõfordul, hogy nem csak inger..KépKép
A régi énemhez képest én is kevesebbet eszek: DE én nem fogyok, sõt szerintem egyre csak növöm ki a ruháimat..(szépen mondatam?Kép) bevallom õszintén, hogy nem állok mérlegre, ill. bmit is mutasson nem foglalkozok vele. Ti. szinte mindegyik gyerkõccel rettentõ sokat híztam..(20-22 kg.-t)
Judó, nekem van egy (Kismamás) kínai fogamzásnaptáram..azt állítja, hogy lányunk lesz. (a többiekre is visszaszámoltam és meglepõen pontos volt..) Mi szeretnénk megtudni majd a nemét, márcsak a felesleges viták elkerülése végett.. Így is terjedelmes a névlistaKép
Te mikor mész AFP-re?
Madárka, kösz az infókatKépKép
Évi, és úgy lenne ott, hogy esténként Te is átmész Hozzá? Mert akkor szerintem hamar hozzászokna Csongi és biztosan élvezné a másik nagyit is., meg õk is Csongit.
PM, nekem azt mondták a gondozóban, hogy annak ellenére, hogy Rh + vagyok, kell a vérvétel, mert elõfordulhat olyan, hogy (mint Judónál) spec. vérre van szükségem. Így muszáj levenni. Szerintem szülésig nem késõ.
Vera, de Tomi 4 és fél éves korában megtanult olvasni...Így azért könnyebb Neki. De minket is meglepett, hogy szinte falta, ill. falja a könyveket. És mindezek mellett "normális" 7 éves: focizik, fára mászik, biciklizik...
A nyaralásotok igen izgalmasra sikeredettKépKép Nagyidnak igaza vanKépKép Marci fiad méretei tényleg "ijesztõek", így nem nyugtattál meg: vajon sámlira kell majd állnom, mielõtt megpofoznám a 16 éves Tomit???

Ja, sikerült Tominak beadatni a 6 éves DiPerTe-t..szegény szenved nagyon. Idõnként járni sem bír, annyira fáj a kezeKépKép De tényleg fáj neki, csúnyán bedagadt, bevörösödött..KépKép

Húha, felébredt Jancsi és szólítKépKép

Puszi:

Verus

Kép
verus

Dia, BVera,
KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Virág (fiore)

Sziasztok!

Na akkor ide írok, nem a levlistára, csakhogy ne mondhassátok hogy ide nem ír senki. (Jó sokat írtatok eddigis, alig gyõztem olvasni mindkét helyen a sok információt!)

Megjöttünk az egyhónapos önkéntes számûzetésbõl. Az elején nem igazán jól indult, állandóan esett, hideg volt, így be is fûtöttünk, a két kicsi beteg is lett, úgyhogy a helyi dokinénit is módunk volt így megismerni. Mivel a telkünk egy szõlõhegyen van, a falutól elég messze, víz nincs, a faluból kellett hordani nap mint nap (ez 5, majd mikor Anyukám is ott volt 6 emberre nem csekély vízmennyiség), úgyhogy a kellõ romantika megvolt. Viszont a levegõ tiszta, a táj gyönyörû, hatalmas kert, szomszédok csak napközben, délután már sehol senki, szóval nagyon ideális. A férjem onnan járt dolgozni, ezért lejött az Anyukám is hogy ne legyek ott egész nap egyedül a három gyerekkel. Mivel az építkezésünk is beindult, így a férjem általában munka után még ment építkezni is, így nem egészen úgy alakult az idei telkezés mint ahogy szerettem volna. A Velencei tó látványában minden nap gyönyörködtünk, remek a kilátás a telekrõl a tóra, viszont idén egyetlen egyszer sem tudtunk lejutni, mert a férjem nem ért rá!Kép Na majd legközelebb! Viszont remélhetõleg jövõ ilyenkorra már készen lesz a gyönyörû, nagy házunk!Kép
Bánk megtanult felállni, elõször csak kis segítséggel, majd ezt már tökélyre fejlesztette, bárhol pillanatokon belül képes felállni, már igazán kapaszkodnia sem nagyon kell. Remekül mászik, mit mászik, rohan... Ez ott a nagy telken nem is volt rossz, hol egy hangyát, hol levelet, stb.-t szedett, gyõztem kibányászni az éppen aktuális szerzeményeit a szájából, de itthon nagyon nem találja a helyét. Na ezért van szükségünk minél elõbb kertes házra!
Julcsikám holnap kezdi az ovit, még csak beszoktatásra megyünk, de rém büszke rá, hogy már õ is ovis lesz, és sikerült kiharcolnom hogy ugyanaz legyen a jele mint a nõvérének, így legalább elkerülöm azt a nemes feladatot hogy a szék jelbõl mondjuk tulipánt varázsoljak (eredetileg az lett volna a jele, és Annus rengeteg cuccában benne van a szék-jel). Most mosunk-mosunk mint a mosómedve, ennyi nyaralás után, és akkor hol van még az elrámolás!Kép

Tali miatt irigykedem, képek nagyon jók lettek.
Nem igazán vagyok képben hogy kivel mi történt.
A betegeknek gyors gyógyulást, szüli és névnaposokat meg az Isten éltesse!

KAdri tényleg nagyon eltûnt! Vajon itthon van még?

Puszi, sziasztok, most már igyekszem majd jönni!

Norcsi.
norcsi
Lenti

B.Vera!

Nagyon eggyütérzek veled. Mi elöszõr Harkányba nyaraltunk utána a Balatonon. A kicsi 2,5 a nagy 5,5 éves fiú.
A kicsi nagyon eleven minden megfigyel egy perc alatt megtanulja és csinálja. A nagy még attól is dühös lett ha valaki véletlenül lefröcskölte. Na ez a két gyerek három nap alatt!!! megtanulta berakni a víz alá a fejét és attól kezdve a szülei idegeit azzal borzolta, hogy bujkáltak a víz alatt, mi meg huzogattuk ki õket. Õk nem féltek ám, de én folyamatosan be voltam tojva, hogy most fullad meg a víz alatt. Mire letel a nyaralás a kicsi magától szabályosan megtanult víz alatt uszni. A Balcsira az uszógumi csak felesleges cucc maradt. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok!
Lakásfestés elmúlt (Emese: csütörtök délre kész lett ám!). azóta pakolunk, takarítunk, rendezkedünk.
Ja, még szõnyeget is tisztítottunk szombaton.
A pakolást eléggé hátráltatta, hogy nem vagyok bivaly erejû, a segítõ szomszéd lerokkant, a segítõ sógor egész hétvégén dolgozott, a segítõ barát itthon se volt...
Mára végre sikerült becserkészni Imrének egy kollégáját, vele becipelték a helyükre a nagyon nehét tárgyakat (radiátorok, régi szekrény, békebeli íróasztal).
Úgyhogy estére nagyvonalakban összeállt a lakás új rendje, ünneplõ ruhák kivasalva, iskolatáskák kimosva, minden kész a sulikezdésre.
Persze a teljes visszapakolás, újrarendezés biztos eltart még minimum 1 hétig, de kit izgat Kép

Mindenkinek puszi, majd írok az iskolakezdés szépségeirõl hamarosan.

Edóka
Edóka

Sziasztok!

Nem tudom, emlékeztek-e még rám.
Tegnap jöttünk haza a nyaralásból, és 2 óra olvasás után feladtam, hogy behozzam a lemaradásomat Kép Jól vagyunk. Nagyon jó volt az alsópáhoki Kolpingban Kép Balu már segítséggel lépeget, megvettük az elsõ cipõt Kép
Nincs valami ötletetek születésnapi tortára az elsõ szülinapra?

Most megyek levlistát olvasni Kép

cory és Balu, aki 11 nap múlva 1 éves lesz

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Az elõbb írtam egy csomót, persze elszálltKépKép
egpróbálom rekonstruálni, bár már kezdek eléggé nem kilátni a fejembõl.

Virág és Ráhelbaba keddtõl péntekig a vendégszeretetünket élveztékKép Persze nekünk volt a legjobb, mert adódóan a két család eltérõ életritmusából pl. mire 9-kor kikászálódtunk az ágyból, friss zsemle és kifli várt az asztalonKép Merthogy Ráhel már negyed hét körül ébresztõt fújt Virágnak.

Bálint megkapta a 3hónapos szurit (jobb késõn, mint sohaKép). Szerencsére lázat, lábfájást megúsztuk, csupán Bálint végigaludta a rákövetkezõ napot (Virág nagy irigységéreKép). Ja, és 7510 gr és 64,5 cm - nemhiába szoktuk aprócska Buddhának hívniKép
Oldalra fordulással próbálkozik, de még nem igazán megy a fenékfölemelésKép

Tegnap voltunk a Természettudományi Múzeumban, nagyon élvezték a lurkók. Mindenkinek nagyon tudom ajánlani. Aztán este kimentünk a tüzijátékra, amit Áron és Hanna tátott szájjal bámultakKép Bálint meg közben békésen szunyókált a kendõben. Sajnos viszont csak éjfélre értünk haza, mert Ákos elõreszaladt az autóért, és egy félreértésnek köszönhetõen két különbözõ metróállomásnál vártuk egymástKép Persze egy órába tellett, mre rájöttünk, hogy valami nem stimmel, Áron meg közben elaludt a padon. Itthon csak átemeltük õket az autóból az ágyba.

Jaj, én olyan szomorú vagyok, hogy már szeptember vanKépKép Igazi "nyári ember" vagyok, õsszel-télen annyira el tud menni a kedvemKép Még az a szerencse, hogy legalább az idõ maradt egyelõre nyári.

Ovi-sulikezdõk! Számoljatok majd be, hogy hogy mentek a dolgok! Fõleg azoknak izgi, akik most elõször kezdik. Liesel, Ti is holnap kezditek a tanulást?
Áron egyelõre továbbra is marad itthon. Majd talán jövõre mennek együtt HannávalKép

Nagyok haját ma lenyírtuk, úgyhogy most van 3 kopaszkánkKépKép Áronnak olyan frizura kellett, mint Rubennek van (VirágKép)

Verus!
NyaralásKép
Kari önálló személyiség? Látnád néha Hannát! Pedig õ még csak 2 Kép
Áron is várja a roxforti leveletKép
Hányinger:Kép De ezzel együtt is irigyellek!!!!KépKépKép
Magzatmozgást én is mindig hamar éreztem. Olyan jóóóó!! Tudod, ha én is úgy híztam volna huszonegynehány kilót, hogy utána nem látszana, akkor nem is bánnámKépKép

Judó!
Szurkolunk, hogy ne legyen galiba! Biztos megkap mindent a babóca, ne aggódj!!!
ZalánKép

Madárka!
Hááát, nem csodálom, ha õszülsz!

Évi!
Csatlakozom Pankamamához: ha megoldható, töltsetek együtt valamennyi idõt a másik nagyszülõknél is, Csongi akkor biztos hamar megszokja majd azt is, és rájuk is tudod bízni õt. Pláne ha fürdésre azért hazaérnél, és az estéket te csinálnád végig.
Nagyon bátor vagy, hogy beiratkoztál!! Sok sikert és kitartást!!

Anikó!
Elõbb-utóbb biztos otthonos lesz a lakás! Most az a lényeg, hogy megvan!

Dia!
Kép

Vera!
Hajmeresztõ!!! Igazán ötletes lurkód van neked isKép

Cory!
Valami piskótatészta esetleg lekvárral, gyümölccsel?

Puszi és jó éjszakát mindenkinek: Pele
Pele

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató szavakat, én is úgy gondolom, hogy a kicsi "megszerez" belõlem mindent, ami kell neki! Kép

Pénteken itt Gödöllõn összeszedtünk egy 7000 forintos ajándékutalványt a Rendõrségtõl, 65 50-es táblánál. Erre vasárnap megnézegettük a lottószámokat, és egy régebbi skandi lottón bejött egy 5-ös, 5000 forint nyereménnyel. Épp jókor! Kép
Tényleg, hol is van Skandi néne???

Verus!
Szept. 11-én megyek AFP-re. Te mikor??? Elõre borsódzom a cukorivástól, de majd vízszintesbe próbálom tenni magas átvészelem!

PM!
Ne aggódj az ellenanyag miatt, szerintem ez egy kicsit már "túlvizsgálás". Csak remélem, hogy nem lesz szükség arra, hogy használják a transzfúziós javaslatomat!
Nekem meg fogdokihoz kellene elmennem, de szerintem ilyen hányingeres idõszakban nem túl jó ötlet! Kép Pedig lenne mit csinálnia! Kép

Puszi Nektek: Judó

PIldi, megvagy?????
judó

Sziasztok!

Összehasonlításképpen: mi Ráhellel kedden kaptuk meg a 4 hónapos oltást (2 hét múlva 6 hónapos lesz Kép), és meg is mértük. Hihi. 61 cm (56-tal született) és 5,85 kg. Jókat mulattam Pelééknél a két baba alkati különbségein.

Pele,
azt tudja Ájon, hogy Biba borotvával lett megkopaszítva?

Lányok,
mindamellett, hogy minden kisgyereknek vannak fantasztikus beszólásai, 3 és fél napon keresztül röhögtem Hannus szövegén. A legjobb talán az volt, amikor félig terpeszben, kifelé forduló lábfejekkel, felkarja lefelé, alkarja fölfelé, kézfeje vízszintesen oldalt, (tudtok követni? Ha nem, csináljátok.) óriási édes szemekkel azt mondta: "Király vaggyok... Nõ vaggyok..." Ahogy tud beszélni! Kép

Edó,
jó, hogy túl vagytok a felújításon. Kép Iskolakezdéshez nagy kalappal.

Norcsi, Cory,
sziasztok! Kép
Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Sziaasztok!
Mi is megkaptuk a 3 hónapos és 3 éves oltást.
Virág!
Blankus 6450 gr és 64 cm! Kép

Ovisak lettünk!!!
Amennyire várta annyira elszállt reggelre a kedve!Kép
Mindent mondott _fáradt , kakilnia kell , szellemek vannak az ovibanKép - csak ne kelljen maradni. Azért a végén megbékélt és maradt.

Vera!
Köszike!!! (de névnapom volt.Kép) Nagyon boldog voltam , hogy gondoltak rám!

Virág!
Rebekának boldog névnapot!

Norcsi Verus!
Örülök , hogy megint itt vagytok!!!

Mennem kell!
Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibabák

Kanga, Virág köszi!

Most a levlistára írtam, nincs erõm két helyre!

Puszi: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Na, Andris (7é) ma ment elõször suliba. Olyan édesen cipelte a táskáját! Kicsit csaltunk, mert a könyveket Apa cipelte. Egy 25 literes RP túrazsákot vettünk neki, Istinek is az vált be, a derekán is össze lehet csatolni, így nem a vállát húzza a súly, meg az egész zsák úgy van megcsinálva, hogy kényelmes legyen.
Láttam én, amikor kimentem az osztályból, hogy Andrisnál mindjárt eltörik a mécses, de délután azt mondta, hogy csak könnyes lett a szeme. Tetszett neki az iskola, két kisfiúval már össze is barátkozott. A tanító néni az a Tyúkanyó, akihez be szerettük volna íratni, örülök, hogy õ lett. Nagyon tetszik benne az is, hogy megkérte a szülõket, hogy ne mondják el neki, milyenek a gyerekek, õ szeretné megismerni õket, nem elõre beskatulyázni.

Gergõ (3é) napok óta iskolába akar menni, ma pedig becsüccsent az Andris melletti padba és bõszen olvasta az olvasókönyvet.

Isti (11,5é) lazán vette az elsõ napot, ügyesen fölírt mindent a leckefüzetbe, úgyhogy megvan az egész évi beosztás (ünnepek, események). Ma még a táskáját is szó nélkül bepakolta, kiváncsi vagyok, meddig tart ez a szorgalom.

A reggelünk ugyan nehezen indult, mert tegnap leugrottunk a Balcsira és elég késõn értünk haza, mostanra viszont minden lurkó durmol. Hamarosan én is elájulok, nem sokat aludtam az utóbbi napokban.

Pankamama, gõzöm sincs, mi volt Gergõvel, azóta sincs semmi baja. Lehet, hogy csak valami nem izlett neki és visszaköszönt.

Verus, Andris is 4 éves kora óta tud olvasni és falja a könyveket, mondjuk mi a Harry Potterrel várunk néhány évet (biztos ismered a véleményem a könyvrõl, errõl már itt beszélgettünk). Kiváncsi vagyok, mit fog vele kezdeni a tanító néni olvasás órán. Meg matekon, mert ezres számkörben számol, akár ötvenesével is. És mindez csak úgy ragadt rá, mint a kosz.

Judó, citrommal egészen limonádé-szerû az a fránya cukor, nekünk a Margitban a lelkünkre kötötték, hogy vigyünk friss, félbevágott citromot.

Kanga, majd írd meg, hogy ment a második nap Gergõnek. Szerintem néha az nehezebb, mint az elsõ. Akkor már tudják, mi vár rájuk, hogy ott maradnak, anya meg lelép.

Virág, Madárka, a két Rebekának boldog névnapot!
Kanga, Erika, Szile, nektek is boldog névnapot!

Pusz
Iboly
iboly

Sziasztok!

Mostmár aztán nem bírom tovább, muszáj megszólalnom. Pár napja van internetünk, de ha arra várok, hogy legyen annyi idõm, hogy behozzam a lemaradásom és szép kényelmesen írogassak egy hozzászólást, akkor ki tudja mikor jelentkeznék. Fõleg, mivel ma elvállaltam egy melót, péntektõl kezdve 3 hétre beugrok egy ismerõsöm helyett a mhelyén mivel szabira megy. Nem lesz semmi reggel 7-tõl este 5-ig tart a munkaidõ. Ráadásul 10-étõl hetente kétszer suliba fogok járni, újra hallgatom a kedvenc számvitel nevezetû tantárgyamat, hátha egyszer már végre sikerül belõle levizsgáznom. Szóval nem hinném, hogy a közeljõvõben újra a régi aktivitással bírnék itt lenni köztetekKép Pedig már aztán tényleg nagyon hiányoztok!
Ja, most látom nem is az elején kezdtem. Az, hogy van már internetünk sejteti, hogy ezekszerint beköltöztünk vidékiKép házikónkba. IGEN! Páran már tudjátok (Andi3 még1x köszi a meghívást, vendéglátást, mindent!). Nagyon élvezzük a dolgot, pedig még a külsõ munkálatok hátra vannak. Ma elkezdték a külsõ vakolást, csütörtökön jönnek külsõ járdát, terasz lépcsõt, kerítést csinálni, aztán jön a füvesítés. Na az lesz már az igazi! Dobozaink még vannak bõven, és lesznek is még egy darabig, most a hátralévõ szabad pár napomon el kell intéznem egy csomó dolgot: lakcímbejelentés, közmûvek átiratása és hasonló nyalánkságok. Na nem untatlak tovább titeket a nyavalyáimmal. A lényeg megvagyunk, élünk-virulunk, kissé behavazva.
Pár szó a csajokról: Alexkámnak elkezdõdött ugyibár a suli. Hát nem lett rendesebb 3.-os létére. Ma már az elsõ napon sikerült cafatokra gyûrnie az üzenõ füzetét, annyira "ügyesen" tette bele a táskájába.
Kittikém elkezdett vetkõzni, szépen módszeresen letolja a nadrágját, leszedi a pelusát, és a lakás legkülönbözõbb pontjaira gyömöszöli, gyûri, tuszkolja. Bigacsiga, nem rémlik valami ezzel kapcsolatban?Kép Az õrületbe kerget a csaj mikor megjelenik pucér popsival...
Jót nem is tudok mondani ezekrõl a nõcikról? Pedig imádnivalóakKép
Most búcsúzom, még belefutok itt visszafelé az eseményekbe, de bocsi, hogy nem reagálok semmire sem.

Sok pusssssz mindenkinek, az illetékeseknek pluszban még boldog névnapot is!
Kati
cskati

Sziasztok!

Virág!
Azért mi nem mertünk ennyire drasztikusak lenni a frizurát illetõen, csak a hajvágógép legkisebb fokozatával nyírtuk. Mormogott is utána Áron, hogy õ tök kopaszra gondolt:o))))

Kanga!
Azért csak menni fog az ovi!
LLL-csopi megközelíthetõségét leírod majd? mert ugye megyünk csüt-ön???

Iboly!
Nagyon édes lehetett Andris! Igazi nagy iskolás fiú!!!

Puszi mindenkinek: Pele
Pele

CsKati!

Ó dehogynem rémlik! Kép Reménykedj elmúlik csak bírd ki addig.

Most nálunk az a csúcs, hogy nappalra szobatiszta, de éjjelre még pelenkázni kell. A nagy este még megy lefekvés elött pisilni a kicsi meg követi. Persze ilyenkor már be van peplenkázva Kép és ha nem engedem iszonyú hisztit csap.
Egyik este meg azt találta ki, hogy azt a pelust ne adjam vissza rá hanem adjak egy teljesen újat. Majd megütött a guta, mert amit egy pár csepp pisiért levettünk szintén csak egy kicsit volt telepisilve.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok!
Köszi a névnapi jókívánságokat! Kép
L.L.L.- Mi az 5-ös busszal is meg a 2-es metróval is mentünk már. A busszal nem emléxem hól kellett leszállni ( Attila út 89), a metróval a Déliig és ott átvágni a parkon.Én most ha nem találozunk elõtte akkor metróval megyek.

Ovikezdés - Hát már hónapok óta várta , de tegnap reggel azt mondta meggondolt és akkor õ inkább itthon marad! Kép
Kellett fél óra közös játék amire hazaengedett. És persze alig akart hazajönni. Ebéd utánig maradt és marad csütörtökig , akkor ott hagyom.
A mai nap tényleg rosszabb volt. Sírt is az én kicsinyem (csak õ) , hogy õneki elege volt az óvodából , és már nem akar ovis lenni. Pedig nagyon aranyos óvónéniket kaptunk (pályakezdõk és még mindent beleadnakKép) Zitanéni meg is kérdezte nem tudok e még egy kicsit maradni játszani. Csak akkor engedett el amikor az ó.néni megigérte , hogy mennek játszani.
Az oviban az tetszik nagyon , hogy van tornaterem és fedett udvar mûanyag mászókákkal , csúszdával , így ramaty idõben is "ki" tudnak menni.
Most megyek is mert lassan indulni kell érte.
Sziasztok
Kanga
Kanga-Zsebibabák

Sziasztok!

Erre a szopis dologra én is elmehetek? Lehet tudni róla részleteket? Pl, hogy hol keressem?

cory

cory
Budapest

Kanga, Pele, Cory!
Találkozunk elõtte a Déliben a metrónál? Mikor?

Cory! Nem, te nem jöhetsz. KépKépKép Részleteket Kanga tud, mi még újak vagyunk.

Puszi
Andi

Andi
andi3

Andi: nekem a tali hely ok Kép De legyen fent a metró elõtt, mi nem metróval jövünk Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok lányok!

Napocska! Tudnál segíteni? Ugyanis azt írja a a Yahoom, hogy hiba van és ezért nem kapok leveleket 2 napja és nem is tudok oda írni. Köszi.

Most kicsit zûrösek vagyunk, majd jövök.

Puszi:Pankamama
PM

Sziasztok!

Csak rövid leszek, mert a párom munkahelyérõl írok. A gépünk otthon állandóan lefagy, de Szabi szerint nem vírusos.

Verus! Örülök, hogy jelentkeztél végre és, hogy jól vagytok mind a 6 és 1/2-en Kép Sajnálom, hogy a nyaralás olyan sz..ul sikerült. Mi is pont azt a hetet fogtuk ki, amikor zuhogott.

Kicsit hülyén érzem magam, hogy az otthonosság kérdésérõl írtam, mert aztán panaszra nincs okom. Bár az, hogy 3 naponta kell 110 nm-t felmosni és a bukóablakokat hetente pucolni. De ez van. Dunaújváros nagyon mocskos város, már feladtam a próbálkozást, hogy mezitláb használjam a teraszt, még alapos felmosás után sem lehet. De imádok itt lakni... Kép

Kati! Örülök, hogy jól érzitek magatokat az új lakásban. Kép Jó ez a pelenkalehúzósdi. Lili csak a fenekérõl húzza le, tovább még nem.

Madárka! Lehet, hogy Petrus még egy üres szobában is kupit tudna csinálni? KépKép

Gratulálok minden iskolába, óvodába és bölcsibe menõ gyermeknek. KépKép

Mi jól, Lili kezérõl leszedtük a gipszet, Szabi lábából hétfõn veszik ki a drtótokat, de már mankó nélkül jár és már változatosak a pózok is ( KépKépKép) Szóval alakul minden. Ja és kapott egy csomó pénzt a biztosítására, ami éppen fedezi az államnak felajánlott átiratási költséget, ami esetünkben 140000 Ft. Még jó, hogy kaptunk hitelt KépKép Babaprojekt folyamatban. remélem végre már "úgy" maradok Kép

Pusz:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!!!!!

Judónak Kép Kép Kép Kép, többieknek viszont Kép. Látom, hogy engem szinte senki sem hiányolt. Büntetésbõl hamarosan írni fogok hosszú beszámolókat, ide is-oda is. Most még igyekszem utolérni magam az olvasásban, aztán holnapra talán fogalmazok egy szép kis írást.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Elkezdtem írni ezt a hozzászólást már aug. 24-én, remélem nem leszek néhol túl elavult.
Aranyosak vagytok, hogy így aggódtatok értünk az árvíz miatt, de azért ide hála istennek nem jött ki, itt csak a talajvíz szokott gondot okozni, de most az sem volt.Kép
Nálunk nem volt gond az ovi újrakezdéssel, igaz, hogy nem is volt hosszú szünet, mint a sima oviban.
Adrian (15hó) egyre huncutabb. Most sztrájkolunk, mert nem vittem fel a 15. havi oltásra, kíváncsi vagyok értesítenek-e. Ugyanis olvasom, hogy van ahol a védönök szólnak, hogy oltás idö? Hát itt nem. Én mondjuk tudom, hogy mikor kell menni, de szerintem nem mindenki figyeli?!
Voltunk Katiéknál szombaton, én vezettem oda-vissza, ráadásul a rakpart lezárás után, a belvároson keresztül kellett egy kört tenni. Nem volt semmi gond, teljesen jól ment minden. Mondjuk én 13 éve folyamatosan vezetek, csak eddig vidéki viszonylatban.Kép Nagyon szép a házuk és a telek is jó helyen van.

Ágci! Nálunk is volt ilyen éji keléses idöszak Adri 5 hónapos korától 12 hónaposig. Felkelt éjjel többször és cicizett, aztán visszaaludt. Akkor 1 évesen úgy döntöttem, hogy ebböl elég, már nagy ahhoz, hogy éjjel is ennie keljen és egyszerüen nem adtam neki cicit, vízzel kínáltam, nem kellett. Felsírt, felvettem, elhallgatott, letettem, megint sírt. Lefeküdtem, kb. (már nem emlékszem pontosan) 10-15 perc sírás után elaludt. Másnap újra kelés, sírás, felvevés, letettem és nem sírt, hanem aludt. Harmadnap már nem kelt fel. Én így csináltam és bevált. Úgy gondolom, hogy egész nap az övék vagyok, az éjjel az enyém.Kép

Helena, Norci! Üdv közöttünk!Kép

Évi! Sajnálom, hogy ilyen rosszul sült el a nyaralásotokKép Micsoda méreg lehetett gondolom! Csonginak viszont gratula a bilizéshez és a focihoz szintén! Már ilyenkor látszódik valakin szerintem a tehetség!Kép Azt hiszem pont akkor küldtem neked mailt, amikor gond volt a levelezöddel, mert nem válaszoltál?!

Anikó! Gratulálok az új lakáshoz! Ez kertes?

Momo! PM szerintem is jókat írt az evésröl a múltkor. Viszont, ha közben tápszert is kap, akkor attól is jól lakik. Csináld úgy, hogyha nem eszik, akkor ne adj neki helyette tápszert, hanem csak vizet, szerintem nagyon hamar éhes lesz és megeszi a kaját. A Krisztiánom volt ilyen, nem szabadott neki két etetés közben semmilyen innivalót adni, csak vizet, még a gyermekteától is jóllakott. Viszont Adriánnak alapban csak az étkezésekhez adok inni, föleg vizet, néha házitejet, vagy uabból kakaót. Meg persze szopi most újra 3-4* egy nap. Azt akartam még írni, hogy múltkor a züllésen tök jókat nevettem a párod beszólásain.

Liesel! Benke tök jó fej!Kép Nálunk is csak én vagyok ilyen csonka kukinélküli egyén a családban.:9

Ági! Jó hallani rólatok. Úgy el vagy tünve.Kép Már nincs sok hátra!Kép

Juca! Mekkorát nött Vili! Te megint nem vagy a képeken! Jó, hogy hazajöttetek!Kép

Dia! Nem volt semmi a múltkori esküvöi beszámolód.Kép

Petra! Én sem vittem 6. hét elött el itthonról a babát, addig csak a babakocsiban pihent a kertben.

Snoopy! Zolinak add át jókívánságaimat! Tesómat decemberben mütötték és ö is szenvedett, mint a kutya. Neki ráadásul annyira fájt a szeme az elsö napok valamelyikén, mire kiderült, hogy egy szempilla volt benne.Kép

Iboly! Én is 3 évre kaptam a szabit, amikor a Krisztián után visszamentem (4 és fél év). Szerintem ez a törvény. Feksi biztosan tudja ezeket a dolgokat!?

ldIldi! Hogy vagytok? Kriszti mit szól a babához?

MGabi! Akkor üdv neked is, a többit Madárka leírta.

Madárka! Mindig rád és Petrára gondolok, amikor Adrian cincálja az idegeimet, hogy te milyen jól bírod.Kép Nálunk is számgép ki-be kapcs, DVD ki-be kapcs, fali csatlakozók ki-be huzig, aztán amikor a kutyával felesbe eszik a rohadt almát, az is jó. Macskahát nyálazás, az se rossz.Kép

Verus! Már úgy hiányoztál! A nyaralást nagyon sajnálom, de föleg a boltot.Kép Mihez kezdetek most? Nem lehet valamilyen akcióval visszaédesgetni a vevöket? Újonnan nyitott boltokban (használt gyerekruha) láttam: Halom használt, de jó minöségü plüssállatka dobozban, minden vevönek az elsö hónapban 1000 ft felett ajándékba egy állatka. Vagy törzsvásárlói kártya. Minden vásárlást beleírtok. 30.000 ft elérésénél 3000 Ft értékben ingyen vásárolhat. Nálunk a kínai naptár szerint mindkét fiam lány.

Judó! Örülök, hogy jól vagytok (hányingert leszámítva), fiúknak pedig jobbulást. Zsolt elkezdte szedni az Aloe gélt az allergiájára, megpróbáljuk, mert eddig a diprophos injekciót kapta, ami 4 óra után teljesen tünetmentessé tette, de azt nem ajánlatos sokszor beadatni.

Évi! Nehéz idöszak elé nézel, az biztos. Szerintem próbáld ki anyósodékat is fele-fele anyukáddal, hosszú távon szükség lehet rá. Minnél többet vannak együtt, annál jobban megszokja öket. Volt már úgy, hogy egész napra anyósra hagytam Adrit, pedig ritkán találkoztak viszonylag (3-4 hét). Söt még szoptatom napközben is egyszer-kétszer és az is elmaradt, de semmi nem volt. Eljátszottak egész nap.Kép

Dia! Látom Bori kezet foghat PetrávalKép Ha színtartó a ruha, akkor az aceton ki kell vegye a lakkot belöle.

Heni! Ejnye! Bejelentkezünk, aztán eltününk!Kép Lauráról és Romoláról már régen nem hallottunk sajnos, az email címüket sem tudom. Nekünk Kikkónak (4 és fél év9 3 hónaposan mosták át a csatornáját, utánna nem volt semmi gond vele, ha néha csipás volt, akkor kamilláztam és körkörösen kellett masszírozni. Utóbbit ajánlják amúgy is minden picinek, pont az elzáródás elkerülése végett. Bevittük az Orfiba, növérke bevitte, üvöltés (én kint sírtam), aztán kihozták. De nem fájdalmas, hanem azért sírnak, mert szorosan lefogják öket. Én ennyit tudok csak mondani. Biztosan meg kell csináltatni?

PM! Milyen fösulira akarsz menni?

Vera! Nem gondoltál még arra, hogy írjál egy könyvet, Diára is vonatkozik, van hozzá szókincsetek.

Puszi, Evey
evey

Úristen, mennyit írtam!

PIldi! Úgy hiányoztál!!KépKép

Evey
evey

Sziasztok!
Én is bejelentkezem!

Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat! Olyan jó, hogy vagytok!

Cskati! Már úgy hiányoztál!!!!

PIldi, Te is hiányoztál!!!!!

Evey, biztos akkor volt rossz a levelezõm, mert nem kaptam meg. El tudod újra küldeni?

Nos, engem ma baleset ért.Kép Ágyról leléptemben Csongi repülõjére érkeztem, majd egy egyensúly váltással a másik lábammal a saját nagylábamujjáraKép
Kórház, vizsgálat, röntgen. Szerencsére nem tört el, de valami izület sérült. Azt mondta a dokibácsi pihentessem. Jó vicc, Nagy Csongi mellett...
Apa átvette a gyermekgondozást, legalább tanulja a fõsuli elõtt. Na, nem így képzeltemKép

Légyszi, Krisztáról tud valaki? És KingAndiról? Hónapok óta nem írtak!
És Adri is megérkezhetne már, mert úgy hiányzik a szövege!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Sziasztok

Lassan en is elofogok kerulni. Ma kezdodot nalunk is az iskola. Meg vissza kell szokni a dolgokba.

Levlistarol jo paran ki vannak tiltva en rendszeresen kuldozgetek aktovalasi levelet. de sokszor szerintem el se er hozatok.
Kozos azonositonkat megcsinaltam ugy hogy mindenfele moderatori joggal is rendelkezik ugyhogy ha van valakinek batorsaga azzal akar maganak is tud kuldeni ilyen ujra aktivalast.
Szoval most eppen Pru, Cskati, Emese, Kingaandi,Pm es talan Anyanyanya van tilto listan. Legfobb ok altalaba az hogy betelt a postafiokotok vagy ezt kozli:
Remote host said: 554 Recipient address rejected: Access
denied.
Multkor sajatomra mondta ezt. Azota meg allandoan szemet levelek koze teszi azokat a leveleket amiket en kuldok a listara. Vegulis minek olvasom en sajat leveleimet.

Mindenkinek szep napot jo idot.

Napocska
Napocska

Sziasztok!

Lányok, akkor csüt-ön a Délinél mikor????

CsKati!
De jóóóóó, hogy jöttél! Asszem van itt pár anyuka, akik megértõen tudnak viszonyulni a pucérkodós lánykád miattKép Hannus nem vetkõzik, ha egyszer sikerült felöltöztetnem, na de amíg ráküzdöm a ruhát...KépKép

Kanga!
Fel a fejjel! Teljesen normális, ha sírnak az oviban. És lesz azért ez még jobb is.

Anikó!
örülök, hogy alakulnak a dolgok. Babához nagggyon szurkolunk!

Ildi!
Hiány-hiány!Kép És már elõre félek a büntitõl!KépKépKép

Évi!
Te szegény! Én biciklipumpát ejtettem a nagyujjamra kb. 6-7 hete, és még mindig fáj. Csak persze én nem mentem el dokihoz utána. Képzelem, milyen egyszerû megoldani a pihentetéstKépKép

Evey!
Én eddig akárhol laktam is, sose szóltak szuri elõtt. Biztos gondolják, hogy a kiskönyvbõl kitalálod. És meddig fogsz sztrájkolni?

Puszi: Pele
Pele

SZiasztok!

Na, most hogy már néhányatokkal személyesen is találkoztunk (Andi, köszi! Kép), megpróbálok ide is bekapcsolódni, hátha jobban sikerüll, mint a tavaszi kísérlet! Kép

Kanga, Pele, Cory, Andi! A csütörtöki LLL csoportot én is megnézném Árminnal! Lehet?

A kis úrfi (9,5 hó) egyébként néhány napja hajlandó anyatejen kívül mást is magához venni, ezek egyike a spenót Kép, sõt, ma már egy kis csirkehúsos almapürét is evett! Úgy látszik, a fogai szaporodtával jön meg az étvágya!

Iboly! Megkaptam a csekket, köszi! Kép

Tudom, hogy Andinál többeknek ígértem krémrecepteket, csak azt felejtettem el, ki melyiket kérte Kép SEgítenétek ebben? Kép

Márti+Ármin
márti

Márti!

Mindegyiket! Kép

PIldi!
De bizony, hogy hiányoztál!!! Kép és Zsóka te is Kép Kép
meg többiek ti is Kép Kép Kép

Évi!
Jobbulást és nézz a lábad alá máskor! Kép

Mondom én aki a minap belelépett a tûhegyesre hegyezett színesceruzába Kép (csak tudnám ki hegyezte ki Kép) három éve meg a gyerek a konyha széket borította lábamra azt ami olyan bárszék alaku és tömör fából van a teteje.
Egy fél év múlva szépen lesett a körmöm, addig ott feketedett és fájdogált. Kép Még jó, hogy nem télen volt cipõt tudtam húzni. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?