Új privát üzeneted érkezett!

Még valami.
Akit érdekel: a hisztikorszakról 2 oldalas cikk az új Kismamában.
liv

Tcis, sajnalom hogy eddig nem reagaltam neked is. Annyit tudok mondani, hogy a batyjad a legjobb helyen van Europaban. Sajnos tapasztalatbol tudom, de ha segit hat elmondom, hogy edesapamat 20 eve "feltamasztottak" abban a korhazban.

Liv, rendor nyomozo az egyik ocsem, de o pont ezert nem tud utana nezni (tudod vegulis rend a lelke mindennek). De ha gondolod megkerdezem, hatha igaz ami par eve volt, hogy ha bemegy a rendorsegre feljelentest tenni, akkor ok kikeresik neked es letiltjak....

LIV, SZEREZTEM KUKI KENOCSOT, de hova kenjem?????Jo tudom a paszulyra, de a makkra a fitymara, a bor ala, vagy hova??? Ti mennyi ideig kentetek napi 3x? Nekem csak napi 2x-t mondtak es egy honapig, de a pontos helyet elfelejtettem megkerdezni.

Csirkesz, gondolok ratok is!

csengo
Vendég

Csengő, feljelentést tenni egyelőre biztos nem akarok, és remélem, nem is kerül rá sor, és hogy soha többet nem hív az illető.
Csak jó lenne tudni, hogy vajon idegen, vagy, ne adj' Isten, falubeli, ismerős...
Ezért szeretném tudni.

Kenőcs: Diprosalic?
Ha nem olyan súlyos a szűkület, biztosan elég 2x is.
Kívülről a bőrt! Fenn, ott, ahol szűk. A makkra ne, és ha netán van berepedés, arra se. Amikor pedig elkezd oldódni a szűkület, akkor mindig picit hátrahúzni, és a "peremére" (így mondta az orvos), de csakis kívülről.

Én most megint aggódom kicsit a kuki miatt, mert tegnap láttam rajta egy repedést, és egyszerűen nem értem, hogy az hogyan került oda, mivel már abszolút nem szűk, tehát amiatt nem repedhetett be, már simán hátra lehet húzni. Azonkívül, amikor hátrahúzom, szaga van (bocs, tudom, nem hangzik jól), és kicsit piros is. Félek, hogy gyulladt. De most már kenem szerdáig, csütörtökön pedig kontroll, remélem, addig már nem lesz semmi gond. De már nagyon elegem van ebből a kukiféle kínlódásból.
liv

Liv, koszi. Azt a kenocsot szereztem be. Nalunk tenyleg nem olyan nagy a szukulet, tehat maradok az eloirtnal.

Beszeltem az ocsemmel, azt mondta a feljelentessel is ugy kell vigyazni, hogy bizonyitani tudjad, hogy mivel zaklatnak, mert a vegen meg teged jelentenek fel. De csak ez a modja, hogy megtudd ki az....hatha nem is hiv tobbet...

Erdemes megvenni a kismamat?

csengo
Vendég

Csengő, ezért kérdeztem, hogy nincs-e valakinek valakije (tudakozónál pl.), aki "suttyomban" meg tudja nézni nekem az illető nevét. De én is remélem, hogy többet nem hív.

Én előfizetője vagyok a Kismamának, szerintem minden hónapban nagyon jó.
liv

Sziasztok!

Szomorúan olvasom a rossz híreket!

Noémi
Őszinte részvétem! Nagyon sajnálom, nem is tudok mit írni, talán annyit, hogy az kicsit vigaszt nyújthat, hogy nem szenvedett...

Csirkesz!
Apukádnak is és nektek is nagyon sok erőt, kitartást a gyógyuláshoz! Anyóspajti hogy viselkedik? Most legalább visszavett egy kicsit?

Tcis
Bátyádnak is gyors gyógyulást!!!

Liv
Zaklató reméljük nem jelentkezik többé...sajnos nekem nincs ilyen ismerősöm. Kuki gyógyuláshoz még mindig szorítok!

Macsek :)
Szorítok, hogy a melóval minden rendben legyen! MIt fogsz dolgozni? Márk jó nagy lett, nagyon édi!

Kicsi jókat is írjunk!!!

Lányok!

Úgy néz ki, vissza kell mennem teljes állásba dolgozni, mert ha minden jól megy szeptembertől én leszek az osztályunkon a főnővér. Úgyhogy Lilinek bölcsit kell keresni/találni, be kell szoktatni, stb... Iszonyú anyás, ettől kicsit tartok ezért, de talán nem lesz gond. Meg persze nekem is tudnom kell elengedni...

Mindenkinek puszi:
Móni
sunimum

Sziasztok!

Móni,
gratulálok a főnővérséghez, gondolom neked is egyik szemed sír, a másik meg nevet. Én most saját bőrömön tapasztalom, hogy milyen nehéz elengedni a kicsi manókat, első munkanapom után, amikor haza értem, állandóan a sírás szorongatta a torkom a lelkifurka miatt, pedig Márk tök jól érezte magát egész nap anyuékkal. Második nap már jobb volt egy fokkal. Majd belerázódik az ember, csak nehéz 2 év után egy új helyen a mély vízben. Amúgy irodavezető pozícióba kerültem, sok-sok pénzügyi és logisztikai vonatkozású feladattal. Hát remélem, majd letisztulnak a dolgok, mert most zsong a fejem a sok újdonságtól. Vígasztal, hogy megyünk még 1 hétre Balcsira augusztusban a kis családommal.

Liv,
sajna én sem tudok segíteni.

Virgi,
köszi a híradást. Veletek mi a helyzet?

Hát ennyit.

Macsek
Csirkesz,
sajnálom a rossz híreket, szorítok, hogy jobb legyen apukádnak!

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Visszaertunk a nyaralasbol!

Most teljesen letortem.

Noemi
Oszinte reszvetem! Nagyon sajnalom, ami tortent nem is tudok mit irni! Kitartast es sok erot kivanok neked!

Csirkesz!
Apukadnak ugyan ezt tudom uzenni a gyogyulashoz.
Kitartas es ero!!!

Tcis
Batyadnak mielobbi felepulest kivanok!

Magi
Vendég

Sziasztok!
igazán ritkán olvaslak benneteket, most aztán elszorult torokkal küldöm részvtém imádságos szerettel Noéminek.

Gyógyulást a betegeknek!
Csirkesz!
Anyósom-apósom (és még sokan) szedik. Az emberhez méltó kifejezésre reagálnék - ez a dolog EZT tudja, bár én elhiszem a hatásmechanizmusát is ("túlzabálják magukat a rossz sejtek) Persze van egy "mennyiség" mikor NEM tud segíteni - csak az életminőségben ésoiylenkor az is számít!:)) Közvetlenül a linken keressétek,ott olcsóbb és zárójelentésre pontosabb adagolást tudnak mondani, mint az általános.
http://culevit.hu/
Üdv

akönyvtáros
librarian01

Moni, gratula a fonoverseghez!

Moszi, utaltam Tonyonak es Noeminek is, de csak holnap megy le, akkor emailben megirom neked a pontos osszeget.
Remelem Noemiek terheit is enyhithetjuk, ha mast nem tehetunk.

Mikike teljesen elromlott, amiota felujitjuk a kisszobat, egyutt alszunk es csak mellettem hajlando es nagy melegben felkel sokat es van valami bibi a szajaban amig nagyon faj neki, ugyhogy mind a nappalok, mind az ejkszakak remalmok. Most nemhogy nem nevelem, hanem mindent megengedek neki, csakhogy legyen egy kis nyugtom...Olvastam a kismamas hiszti cikket, de jellemzo modon kitepte a kezembol az ujsagot es azt az oldalt meg akarta semmisiteni, ugy latszik tudja, hogy nem tehetek semmit. Elvileg varja a kistesot, simogatj a pocimat, hogy BAlint, Balint, de neha jol meg is uti......Attol felek, hogy nagyon engedekeny vagyok vele es a fejemre fog noni. Minidig az jar a fejemben, hogy most elrontom es sosem lesz kiegyensulyozott felnott. Ugyanakkor ha szamot vetek magamban nem tudom, hogy barmit is csinalnek e maskent....
Lehet hogy csak a nagy meleg hozza ki belolem ezeket...

En mar azt sem bannam, ha a szerdai hidegfronttal erkezne a kisteso...De gyanitom hogy hatravan meg ket het....

csengo
Vendég

Csengő, én nem hiszem, hogy elrontod a gyerekedet. Ha te kiegyensúlyozott és türelmes vagy vele, és ha van néhány ésszerű határ, amik következetesen be vannak tartva (nem kell hogy sok legyen!), akkor biztos, hogy kiegyensúlyozott felnőtt lesz. Hidd el, meg fogja hálálni azt, ahogyan most bánsz vele.
Ha kitépi a kezedből az újságot, az dac, próbálgatja a határait. Azzal is, hogy a hasadra üt, de ezt persze nem szabad hagyni. Jó, hogy béketűrő vagy, és biztos vagyok benne, hogy az ilyen aggodalmaid teljesen alaptalanok, hogy örökre elrontod, és sosem lesz kiegyensúlyozott. Dehogyis. Szerintem - az alapján, amiket írsz - tök jól csinálod a dolgokat.
liv

Noémi őszinte részvétem , egy imát én is küldök a párodért és ti értetek ! őszinte részvéttel

hope

ui : gyógyulást a betegeknek , sose adjátok fel , küzdve küzdj és bízva bízzál .... sose lehet tudni !
hope04

Sziasztok!

Csirkesz! Borzasztóan sajnálom, hogy édesapádnak ilyen rettenes betegséggel kell szembenéznie. Azt kívánom, hogy legyen sok ereje, és bizonyítsa be, hogy ezt a betegséget igenis le lehet győzni. Mindenkit azzal szoktam bíztatni, hogy a nagypapámnál 5 éve diagnosztizálta bőrrákot, és azt mondták, hogy pár hónapja van vissza.. Persze ő már idősebb, és az idősebb szervezetben a sejtburjánzás is lassabb, de ő azóta is teljesen önellátó, sőt az időközben szélütést kapott nagymamámat is ő látja el!! Szóval remény az mindig van.

Tcis! Neked ugyen ilyen pozitív gondolatokat küldök a bátyáddal kapcsolatban. Reméljük fel fog épülni. Előfordulhat, hogy marad nyoma a betegségnek, de egy fiatal ember ha van elég akaratereje sok mindent le tud küzdeni hidd el!

Dolgozó Mamik!

Higyjétek el, egyre jobb lesz ám a dolog! Az első egy-két döcögős hét után egyre jobban belelendül mindenki az új kerékvágásba. Enyim Lili is szupermaxi anyamajma, és látjátok, mégis teljesen jól belelendült az oviba. :) A kevés negatív hatás mellett nagyon sokat tanul ott, és szereti a többi gyereket. Aztán ha hazaértek, ugyanúgy átvált majd mamamajmába :):)

Akartam is írni, csak Noémi rossz híre miatt mégis elhalasztottam, hogy kéthete csütörtökön "évzáró" volt a bölcsiben, és a kis tökmagok táncoltak a szülőknek. Hát valami csúcs hogy milyen édesek voltak.

Nálunk most megint kezdenek alakulni a dolgok: a lakás kezdi a végső stádiumai felé venni a fejlődési irányvonalat: a héten betették a fűtést, berakták a vízvezetékeket, rátették az aljzatbetont, helyére került az összes nyílászáró, elkezdték feltenni a belső válaszfalakat, és kívülről már 2 fal be van burkolva, színezve, egy oldal pedig már be van pucolva. A héten jönnek a villanyszerelők, megvesszük a kádat, a csempéket, az összes burkolatot, és elméletileg jövő hét csütörtökön már festik a lakást..
Ja, és múlthéten megjött a pozitív hitelbírálat, úgyhogy csütörtökön megyünk szerződést kötni a bankkal :) Szóval most aztán van nyűzsgés, remélem a lendület nem hagy alább a következő 2 hétben sem, mert az eredeti átvételi határidő aug. 15. volt.

Üröm az örömben, hogy a hugom aug. 18-án megy férjhez hetedhétországra szóló lakodalmat akar tartani, nekem meg most ebben a hónapban pont ez nem hiányzott anyagilag.. :( Amúgy is tele van vele a puttonyom, mert "csöppet" elvettette a sulykot, és teljesen meg van huzatva, lassan már beszélni sem lehet vele. Csak így körvonalazás miatt: a helyszín a Mátyás-templom és a várban a Művészetek Palotája lesz a várban.. Cseppet sem megalomán a szentem.. :)

Sajnos idén most már tutti sztornó mindenemű nyaralásunk, :( mert nem elég, hogy anyagilag a béka seggecskéje alatt vagyunk 15 m-rel, de még a "kisfönökasszony" kolléganőm is elmegy 14-től 3 hét szabira, addig szóba sem jöhet a szabi, mi meg max a Balcsira jutottunk volna el kőcsőnkéróba, az meg szeptember második hetében meg már nagyon rizikós - pláne, hogy egy komfort, melegvíz és fűtés nélküli bódéról van szó.. . :( Na mind1 majd jövőre.. - vagy mégse a törlesztő részletek miatt :):) Fő az optimizmus - csak pozitívan! :):)

Akinek nem írtam bocsi, majd egyszer talán össze tudom szedni magam annyira, hogy név szerint válaszolgassak megint!

Pusz mindenkinek
Macs
maccs

Sziasztok!

Macs!

Megnyugtato a munkabeli biztatasod. En egy kicsit felek tole, igaz meg van ido, mert hat szept 24-tol megyek dolgozni. Zoli meg szept 1-tol megy bolcsibe. LEgy egy honapom itthon egyedul mindent rendbe tenni es felkeszulni a munkara. :)

Ugy is csak egy evre tervezem a visszamenetelt, ha isten is ugy akarja. :) :) :) :) :)

Dobok fel egy par nyaralos kepet.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok

Szomorúan olvastam, mik történtek, míg nem voltam.

Noémi, ismeretlenül is fogad öszinte részvétem, kívánok nagyon sok erőt ..és hitet és örömet lánykádban.

A betegeknek jobbulást, családjuknak erőt és kitartást kívánok.

Gyöngyi kereshetlek mailba? Telcsim nulla

Van pár gond..

most ennyi, nem vagyok formában... :x

Titanilla
titanilla

Macs: a nyaralásokról meg annyit, hogy 89-ben voltunk utoljára...

Már elfelejtettem, hogy milyen az nyaralni.... :x

Titanilla
titanilla

Jaaa....és asszem ehhez a megalomániához nem elég a mánia, pénz is kell..

A nászajándék az is ajándék ...aminek nem illik nézni az árát.

És hacsak nem követelnek nagyestélyit, a megjelenéssel sem lehet gond.

Asszem nem kéne belepof-nom.

bocs

Titanilla
titanilla

mától a nevem elduglnilla

Titanilla
titanilla

Titanilla,

csak nyugodtan poff bele! :)

A baj az hogy a megalomániához a sváb garasoskodás társul, és ez így gusztustalan.. :) Minden legyen az óccsóbbnál is sokkkal óccsóbb, ha lehet ingyé, de abból aztán szuper fantasztikumot akarnak kihozni.

Pl: a párom BMW szervízbe dolgozik, és kitalálta, hogy neki egy X5-ös BMW kell esküvői kocsiként - természetesen a párom ingyen kérje kölcsön a szalonból... - Ja mert az úgy működik!!..

Nio meg azért ilyen helyen megjelenni is kell valahogy, és a legjobban az fáj, hogy hányszor vágta az elmúlt hónapban a fejemhez, hogy az én nászajándékom /az én esküvőmön konkrétan 11-en voltunk :)/ milyen drága volt, és milyen szuper fantasztikus jót vett, stb.. Igaz, hogy mivel albiban lakunk azóta sem tudtunk még egyszer sem használni.. de azért talán majd az új a lakásban biztos tutti lesz. :)

Magi!

Tényleg ne aggódj. Ha rám hallgatsz a beszoktatást sem húzod sokáig, nekünk kényszerből kb. 1-1,5 hetünk volt, de nem bántam meg. Egyből a reggeltől estig bennmaradást szokta meg, és így könnyebb volt. Hihetetlen időérzéke van a gyerekeknek, pontosan tudja óra nélkül is, hogy mikor megyünk érte, és rajta készen vár minket. Ha sokáig bejársz vele a bölcsibe vagy sokáig elhozod hamarabb, azt szokja meg, és később azért fog nyűglődni.
persze ez csak szvsz. :)

Macs
maccs

Egy barátnőm nevében szeretnék kérdezni valamit:
nem tud valaki véletlenül kölcsönadni egy gyerekülést aug. 14-től aug. 27-ig?
Ha valakinek esetleg van egy fölösleges erre a két hétre...

Köszi, puszi,

Liv
liv

Hali

nagyszülőknél voltunk pár napig Sopronban. Itthon a kerítés készül ugyanis, nem tetszett az eddigi. de a régit is még be kellett támasztani, mert Kisgé elszökne :roll:

Csirkesz
nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz híreid vannak Neked is :( :(
Sokat gondolunk Rátok és mi is szorítunk, hogy használjon a kezelés apudnak.

Liv
bocs, hogy nem válaszoltam, de asszem tegnap már késő lett volna, meg amúgy se nagyon ismerem az itteni helyeket. Találtatok végülis? és köszi a 2. mélt is :)

többieknek is pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy, férjem a randi előtt bezabbantott :D , úgyhogy a Pataki Cukrászdába mentünk, és nasinak ettünk 3-3 jókora sütit. :D
liv

Sziasztok:)

Holnap megyek életem első szülőiére a bölcsibe. Komolyan úgy izgulok, mint első napa suliban.

Maccs:) Kösz a megnyugtatást beszoktatás ügyben. Szeptembertől én is megyek vissza, és hála az égnek 6 órában viszzavesznek, sőt felajánlották, ami királyság, mert persze a város másik végére fogok járni.

Liv:) Asszem te kérdezted a strandot. Mi hétvégén Százhalombattán voltunk, és én nagyon meg voltam elégedve. Tiszta, rendes, úszómesteres(!) gyerekmedence, és rengeteg árnyékos fűzfa:)

Csirkesz, Judy:) Mi augusztus 17-től vagyunk Kenesén, ha ráértek, akkor megdumcsizhatunk egy talit. Persze a többiekkel is aki arra járna esetleg:)

Remélem most már jönnek a jó hírek Áron-Andi és Csengő babáiról. Többi pocakos hogy bírja a meleget?
Hív a főnök!

Vera

hvera

Sziasztok!

Gyors kérdésem van, hátha találkoztatok már ilyennel. Tegnap a csajokkal elmentem délelőtt vásárolni, Fanni ült a kosár gyerekültetőjében. Végeztünk, veszem ki a kosárból, erre Fanni nekiáll üvölteni ezerrel, vörösödik a feje, nem tud lábra állni, görnyed össze ezerrel. Kérdem tőle, hogy mi a baja, fáj valamije. Erre a hasát mutogatja, és ordít tovább, hogy fáj. Hát mondania sem kellett, láttam rajta, hogy egymerő görcs a gyerek :( Ölben, két teli bevásárlótáskával, és Dóri kezével a kezemben elrohantunk a kocsiig, betettem az autósülésbe, odaadtam a teáját, és próbáltam nyugtatni. Ez sikerült is. Hazaértünk, veszem ki a kocsiból, ismét az előbbi szitu, ordítás, görcsölés. Felrohantunk a 3.-ra, annyi időre csak, hogy előkeressem Fanni TAJ kártyáját, meg ledobjam a cuccokat, és rohanni akartam vele a kórházba. Felhívtam a férjem, rohantamban mondtam neki, hogy mi van, közben leértünk a kocsiig. Persze Fanni végig ordított, de most már nem volt legalább vörös a feje, meg a hasát sem mutogatta. Beültettem a kocsiba, egy percet beszéltem még párommal ( muszáj volt, mert ő a mentőt akarta hívni, de mondtam neki, hogy én gyorsabban beérek a kórházba, és a mentő is csak oda tudja vinni ). Mire letettem, Fanni elhallgatott. Dórival néztük tanácstalanul, mert akkor már semmi nem látszott rajta. Sőt ő mondta, hogy ki akar szállni, és sétálni. mondom egy próbát megér. Kivettem, letettem, és semmi sírás, semmi görcs. Ott sétáltunk 5 percet a kocsi körül, vártam, hátha lesz megint egy görcse, és akkor megyek vele. De nem volt. Ő indult vissza a lépcsőházba, felsétált a harmadikra, és itt fent, mint ha semmi baja nem lett volna, nekiállt játszani.
Ma ismét vásárlás, kosárban ücsörgés, kosárból kivéve görcs. Messze nem olyan, mint tegnap, sírni sem sírt, csak egy picit meggörnyedt, és mutatta a pocakját, hogy fáj. De jött magától, és látszott rajta, hogy bár fáj neki, de nem vészesen.
Na a kérdésem az: mi a franc lehet ez??? Igazából szívem szerint bevittem volna a kórházba, hogy nézzék meg. Viszont az eszem szerint nem. Ugyanis emlékszem rá, hogy én is voltam többször ilyen helyzetben kiskoromban, és egyszer vakbélgyanúval be is fektettke 4 napra a kórházba kivizsgálásra. Ez nem hiszem, hogy kell Fanninak :(:(:( Főleg hogy velem sem csináltak semmit. A dokit is hiába hívom ki, mert egyébként se tegnap, se ma semmi baja nem volt.

Kép

Pocó
pocó

Szia!
En egy ilyen utan elvinnem a gyereket dokihoz. Ha uvolt gornyed lehet valami komoly is, de lehet szelgorcs is. De szerintem ehhez orvos kell. Ha nem csinalnak semmit, meg nem akarod, akkor nem kell befekudnie. Nekem csak az a bajom ezzel, hogy igy kivulallokent konnyu mondani, de en sem talaltam meg jo dokit. Szoval az a baj, hogy csak ugy en sem vinnem sehova. Mikivel pont 1 hete szenvedunk 3 orvoshoz vittem mire megnyugodtam. Ma mar tul van a krizisen, nagyon csunya kraterek vanak a szajaban es nem eszik nem alszik stb, de most mar latom a veget, ma mar evett par falatot es siras nelkul volt orakon at. Ha leirnam a torturankat csak elijesztenelek a dokiktol, de EL KELL VINNI.

csengo
Vendég

Pocó :)
Nem lehet, hogy elzsibbadt a lába, és mivel még kicsi nem tudja pontosan behatárolni a fájdalom helyét, ezért mutogatott a hasára? Donáttal fordult elő ilyen elég sokszor, főleg ha az ölemben ült a buszon, villamoson szétvetett lábakkal, vagy ahogy itt is bevásárlókocsiban stb. Ilyenkor pár perces sírás, lábra nem állás, majd egyszercsak elfújták az egészet. Mostmár tudom, ez a baja, mert elmondja, régen mi is csak lestünk, mi lehet.
Más ötletem nincsen.

Liv :)
még nem is írtam, mennyire örülök, hogy Dávid egyelőre megúszta a műtétet. Nagyon drukkolok, hogy ne is kelljen soha!!!

Vera :)
sok sikert a szülői értekezlethez. Nekem nagyon furcsa volt, hogy mostmár nekem kell ott ülnöm. Nincs mese, öregszünk. :D

Múlt héten sikerült megint lemennünk a Balatonhoz. Nagyon jó volt, srácok már egész jól megszokták a vizet. Mostmár tényleg teszek majd fel képet, csak bele kell rázódnom újra ebbe a csúnya budapesti életbe.

Sajnálattal olvastam ami Noémivel történt, ha véletlenül olvasnád, nagyon sok erőt és kitartást kívánok Nektek!

Dino
dino

Sziasztok..

Ez lehetett ízomgörcs is...ha Nekem begörcsöl a bordám környéke..azt sem tudom , mit csináljak..
Vagyis én már tudom, hogy kihúzom magam..

de egy pöttyömpötty csak a fájdalmat érzi.

De megnézetném azért.

A vakbél nálunk is volt...és mindig meg van. Csak bentmarad, elmegy, bentmarad, elmegy...vakbél meg van még.

A pici fiam a lábát fájlalta, mikor lágyéksérve volt.

szóval szerinte nem baj, ha orvos is látja.

Titanilla
titanilla

Sziasztok!
Gyorsan bejelentkezem és remélem időm is lesz hozzászólni, mert nagytörpöm épp alszik, kis törpöm meg mellettem lenn a földön hasonfekvésben kakál :D

Először is pár hozzászólás. Nagyjából végigfutottam az elmúlt időszak hozzászólásait, mert mi majdnem 2 hetet nagyszülőztünk és ott nem volt net.
Noéminek nagyon sok erőt kívánok, sajnos nem találok igazán szavakat :(

Tcis bátyádnak is mielőbbi felépülést, a mozgásfejlesztésre tényleg jó a dévényt megkérdezni, ha már olyan állapotban lesz, egy barátom is hozzájuk jár (37 éves), ő disznóölésen darálta le pár ujját és az egész karjában az idegek-izmok lepukkantak, dévényék próbálják rehabilitálni.
Csirkesz apudnak is kitartást és sok pozitív energiát!

Finish-es pocakosok, mizujs? hidegfront meghozza a babákat?

Most magunkról kis híradás:
Milán, 5 nap múlva 5 hónapos.
Már hetek óta forog hasról hátra és hátról hasra, folyamatosan keresztül-kasul a szobában. Hason kúszik, de inkább a karjával húzza magát a lábtechnikája még nem annyira tökéletes. Folyamatosan négykézlábazik és úgy rugózik (Bálint 7 hónaposan tette ugyanezt), majd mikor megunta a rugót lök egyet magán és előre ugrik 20-25 centit, így halad a földön :)
Ja, és kijött az alsó két foga 1 hete.
Mivel szives, mondták, hogy lehet hogy a mozgása kicsit lassabban fog fejlődni, úgyhogy én mindig mondom a páromnak, hogy nem tudom hova siet ez a gyerek. Mire az ő válasza viccesen: Hát mit vársz tőle, szívbeteg!

Bálint: 2 hét múlva 2 éves! Mit mondjak? Nagyfiú! Már szépen beszél, mondatokat és ragokat is használ.
Ilyan típusú párbeszédei vannak (ő kérdez és ő is válaszol):
"Apa mit csinálsz? Bálint, alszom."
Egyik nap szaladt a folyosón, elesett, majd felkiáltott: Vigyázz, el ne csúszz!. És már szóban is meg tudja különböztetni a teherautót, kukás autót, szerelőkocsit, markolót, exkavátort, traktort :D Ezek azért létfontosságú szavak, nem??!! :shock:
Kopp, de hiszti most stagnálni látszik.
Tegnap voltunk köldöksérész-fütyész dokinál. Sérv még van, de csökkenő tendencia, így várunk 3 éves koráig, akkor látjuk, hogy kell-e műtét. Fütyin van kis szűkület és Ftorocort kenőcsöt kaptunk. 3 hónap múlva kontroll.
Doki szerint 1 éves korig egyáltalán nem szabadna húzogatni semennyire, még a kis fehér szmötyit kiszedni sem.
Ahány ház annyi.

Most megyek, mert átható tejeskaki szag terjeng itt.
Később, ha lesz időm dobok pár képet.

Edit
Kép

Kép
reditke

Fotók (sok-sok-sok)

Milán mászik/1:
Kép

Milán mászik/2:

Kép

Tesók szeretik egymást:
Kép

Milán premier plan:
Kép

Bálint premier plan:
Kép

Megszereztem Bálint gumi robogóját:)

Kép

ez őrület, hogy mennyire le kell kicsinyíteni, hogy felférjenek (vagy a mi gépünk csinál túl nagy felbontást)[/img]

Edit
Kép

Kép
reditke

És akkor még néhány a nagyfiú ténykedéseiről.

1. Amíg anya szoptat én a WC ajtót kinyitom, bemegyek, ráállok a WC tetőre, néhány tekercs wc papírt megkaparintok, megengedem a vízcsapot, de jó erősen és alátartom. Íme az eredmény:

Kép

Kép

2. a légtornász énem:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

MOST JÓ SOKAT ÍRTAM ÉS FELTÖLTÖTTEM. BOCS, MOST AKKOR PÁR HÉTIG MEGINT KUSSOLOK.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, nehogy kussolj, én nagyon szeretem a hozzászólásaidat!
Nem semmi Milán tudománya (négykézlábazás stb.), és nagyon szép gyerek, eszméletlenül hasonlít Bálintra.
Bálint is továbbra is csodaszép, és szintén nem semmi, miket produkál! A hintán, meg beszédben - na meg a wc-papírral... :D
liv

Lanyok!

Mindenkinek enynit beszel a gyereke???

Zoli nem mond semmit anu, apu, bibi, big turck-on kivul. Igaz en angolul szoktam hozza beszelni neha es tartok neki angol orat. :)
Arra is gondoltam, hogy talan azert.
Ami szavakat eddig mondott mar azokat sem mondja.
Ellenben egesz nap halandzsazik. De hogy mit mond, szeintem a kinaiak sem tudnak.

Magi
Vendég

Magika :)
Szerintem most vannak abban a korban, amikor az anyukák elkezdenek aggódni a beszédfejlődésük miatt. Aztán egyszercsak egyik napról a másikra mondatokat alkotnak, mi meg aggódunk máson. :D Van olyan gyermek, aki ebben a korban gond nélkül ragoz, mondatokat alkot, van, aki csak szavakat mond (mint az én Levim), és azt is csak az anyukája érti, van, aki imádja a babanyelvet. Szerintem mindegyik normális. Tegnap velem is közölte egy pasi, hogy az Ő gyereke 1,5 éves, de jobban beszél, mint LEvi. Megkérdezte, hogy Levi mennyi idős. Mondtam neki, hogy 2 éves lesz szeptemberben, de beszél Ő sokat, csak jobban kell rá figyelni, mert valóban nehezen érthető. Szerintem ha legalább 1 szót mondanak, akkor már nincs ok aggodalomra! :wink:

Egyébként: megvan a kresz vizsgám! Egyet hibáztam. :)

Többet később

Pussz, Virgi
virgike

Virgi!

Koszonom a biztatast! En annyira nem aggodom, mert megy Zoli bolcsibe szept 1-tol, akkor ugy is majd megtanul beszelni rendesen. :)
Nekem is tetszik a babanyelv, de neha rossz, hogy nem tudja mondani, hogy mit is akar igy mi nem tudjuk es megy a hiszti valami kis hulyesegen. :shock:

Na ezt a hasonlitgatast utalom. Na meg azt is, mikor kerdezik, hogy Zoli mikor kezdett el jarni meg allni meg ilyenek. Mondom erre ravagjak, hogy az oveke sokkal hamarabb.

Kerdem en, hogy normalis e az, ha egy gyerek 7 honaposan korbejarja a jarokat??? Szerintem nem. Nem is hiszem, hogy sok gyerek megteszi, de majdnem minden szulo ezt mondja, mert mikor mondom, hogy 6,5-7 hos volt, mikor felallt, ravagjak, hogy az oveke korabban csinalta.
Na jo rossz lehetett nekik is akkor, mert a szellemileg eretlen gyerek elol el kellett pakolni mindent, mert hat meg ennyi idosen nem erti, hogy ne massz ide-oda, nem is lehet mondani.
Na jo ossze vissza dumalok, remelem ertitek, hogy mit akarok ezzel mondani.
Szoval sokan tulzasba esnek ilyenkor es nem mondanak igazat.

Magi
Vendég

Sziasztok
Jó régen voltam már én is,csak most annyi minden intézni való van még az esküvővel kapcsolatban :)
Képzeljétek Bandó keddről szerdára a nagyiéknál aludt :) Egész jól viselte,mi is ,igaz apa állandóan telefonálni akart hogy jól van-e :) Szerda du hozta haza,azért Bandóka megsértődött egy kicsit,legalábbis én úgy éreztem,azóta folyamatosan a nyomomban van el se mozdul mellőlem nehogy megint eltűnjek :)
Hihetetlen hogy lassan kezdődnek megint a szülinapok ,már két évesek lesznek a manócskák :) Rohan az idő :(

Magi
szerintem se aggódj a beszéd miatt.Bandó elég sok szót használ és azokkal történeteket mesél,de nem ragoz és nem beszél mondatokba se.Majd jön az is vmikor.

Reditke
Nagyon szépek még mindig a fiúk :) Milán igazán ügyes baba,Bálint nagyon vakmerő :) Nem áll ilyenkor égnek a hajad? :)

Pocó
Mennyire hasonlítanak a csajok egymásra :) Sajnos semmi ötletem nincs mi lehet ez Fannival,de remélem azért kiderül vagy nem ismétlődik meg.

Tényleg pocakosok hogy vagytok ??

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok
Jó régen voltam már én is,csak most annyi minden intézni való van még az esküvővel kapcsolatban :)
Képzeljétek Bandó keddről szerdára a nagyiéknál aludt :) Egész jól viselte,mi is ,igaz apa állandóan telefonálni akart hogy jól van-e :) Szerda du hozta haza,azért Bandóka megsértődött egy kicsit,legalábbis én úgy éreztem,azóta folyamatosan a nyomomban van el se mozdul mellőlem nehogy megint eltűnjek :)
Hihetetlen hogy lassan kezdődnek megint a szülinapok ,már két évesek lesznek a manócskák :) Rohan az idő :(

Magi
szerintem se aggódj a beszéd miatt.Bandó elég sok szót használ és azokkal történeteket mesél,de nem ragoz és nem beszél mondatokba se.Majd jön az is vmikor.

Reditke
Nagyon szépek még mindig a fiúk :) Milán igazán ügyes baba,Bálint nagyon vakmerő :) Nem áll ilyenkor égnek a hajad? :)

Pocó
Mennyire hasonlítanak a csajok egymásra :) Sajnos semmi ötletem nincs mi lehet ez Fannival,de remélem azért kiderül vagy nem ismétlődik meg.

Tényleg pocakosok hogy vagytok ??

Kép
Kép
nikk0830

Liv :) köszi a bíztatást, hozzá is szólok :lol:
meg a dicséretet is köszi, bezsebeltük :)

Virgi :) Gratu. Gondolom már a könyöködön jön ki, az akkor most már elhelyezik a gumifákat beszólás :lol:

Magi :) szerintem sincs semmi jelentősége, hogy ki mennyit beszél és milyen a mozgása, meg hogy mit mikor kezdett el, ugyanis ez egyáltalán nem jelenti azt hogy egyik jobb sportoló lesz mint a másik, vagy hogy egyik gyerek jobb képességű lesz, mint a másik, a ki mit mikor kezd valszeg genetika, ami kb 3 éves korukra elmúlik.
Szóval, aki 10 hónaposan elindul kb ugyanúgy fog szaladni 3 évesen, mint aki csak 15 hónaposan indult el.
A másik viszont, hogy bár Bálint már elég szépen beszél, ettől függetlenül a valamit akar, de nem megmondja, hanem csak visít érte, ugyanúgy megvan, szóval ne reméld, hogy ez a probléma teljesen megoldódik ha elkezd dumálni értelmesen :)

Nikk :) látszik mennyire fáradt vagyok, mind2 hozzászólást végigolvastam, majd elgondolkoztam, hogy jé ezt már olvastam :roll:
Esküvő miatt kicsit irigy, én szivesen megismételném, fergeteges buli volt :D
Múlt héten én is kipróbáltam, hogy Bálintot ott hagytam egyik mamánál szerda reggeltől csütörtök estig, míg én Milánnal átmentem másik mamához (csak 60 km). Azért csináltuk így a próbát, mert ha gáz lett volna, akkor nem 200 km-t kellett volna rohanni, csak 60-t. De szerencsére tök jól viselte, nem is nagyon említett, csak minden elalvásnál (2 délutáni, 1 esti) dobott puszit nekem is. Ennek örülök, mert majd szépen lassan pár-pár napokra szeretném leutalni nagyiknak. Hadd szokja :lol:

Bálint mutatványától már nem áll égnek a hajam, mondhatom hogy megszoktam, ő elég vakmerő volt mindig és szépen lassan hozzászokik az ember. Bár előre rettegek mi lesz 5-6-10 évesen, ha majd állatkodnak biciklivel meg ilyenek. Múltkor egy 10 év forma kisfiúnak elvette a gördeszkáját a játszótéren, ráállt és el kezdett rajta ugrálni, ami miatt haladt a deszka előre. Ez tetszett neki, majd úgy döntött hogy nekifutásból ráugrik. képzelheted mekkorát takart :lol: Ezeket én kellő távolságból figyelem és csak akkor lépek közbe, ha nagyon túlzottan veszélyesnek ítélem a dolgot illetve ha sebet, ütődést, lelket kell ápolni :twisted:

Na lépek, jó éjt mindenkinek!

Edit
Kép

Kép
reditke

Magi, én sem értem, miért fontos versenyeztetni a gyerekeket, miért kell egyáltalán bármiben is siettetni őket, miért jobb az, ha valamit 12 hónaposan csinál és nem 14 hónaposan, akkor lemarad valamiről? Nekem ilyen irányú kellemetlen tapasztalataim nincsenek, mármint anyukákkal kapcsolatban, nálunk a nagymamám és a szomszéd néni (két dédi) verseng szolidan, és anyám hallgatja (nem ám nekem mondja!), hogy a Nikike ennyi idősen már ezt meg azt csinálta. (5 hónaposan állt és társai...) DE KIT ÉRDEKEL????
Ráadásul úgy emlékszem, Zolika tök hamar csinált mindent! Miért akarják lekörözni?
Dávid 9 hónaposan kezdett mászni, 14 hónaposan indult el, nem beszél mondatokban, nem ragoz, sokat halandzsázik (látom, hogy szívesen teszi, és miért ne, én is szívesen és örömmel hallgatom), ugyanakkor 100 szó fölött van a szókincse. Majd alkot mondatokat is, ha megérik rá, és szobatiszta lesz 3 évesen (mert mi van, ha nem 2,5, hanem 3 évesen?), szóval sosem értem a nagy rohanást...

Magunkról:
Dávidnak napok óta hőemelkedése van, tegnap semmi, ma reggelre meg belázasodott, hányt, napközben aztán megint jól volt. Valami vírus lehet.
Persze pont ma reggel kellett volna mennünk kukikontrollra, de így nem tudtunk menni, az orvos meg most megy 2 hétre szabadságra, így telefonon ejtettük meg a kontrollt. :) Mondtam, hogy megoldódott a szűkület, mondta az orvos, hogy még 2 hétig kenjem naponta 2x, aztán 2 hétig 1x, aztán 2 hétig 2 naponta, így kisebb az esély, hogy visszaszűkül. Az esetek 1/4-ében szűkül vissza, és azt mondta, akkor a kezelés megismétlésére lehet szükség! Tehát műtétet nem is említett! Hurrá! Kezdek nagyon bizakodó lenni.
liv

Hahó

Edit
nagyon szépek a srácok:) Bálint kikerekedett, nem? Milán nagyon ügyi:)

Nikk
Jó készülődést:)

Vera
sajna mi már nem készülünk Balcsira, voltunk már 2 hetet.
De egyébként lehetne már tali itt is, nem? olyan régen volt.

Beszédben asszem minket nehéz alulmúlni :roll: apa, nem, Gergó, gyigyi, vauvau, kb ennyi a repertoár. én nem aggódom, 3 éves korig teljesen normális, ha nem beszél a gyerek. és tényleg kiegyenlítődnek a különbségek később. azért furcsa, mert Gergővel ennyi idősen már simán lehetett dumcsizni. a kicsi is mindent megért egyébként.
pl. mostanában sokszor bilibe pisil, ebben előbbre van, mint anno a nagy. és mindig is sokkal ügyesebb volt mozgásban.

kukiügy: mi is kaptunk beutalót, már nem akarom tovább halogatni Gergővel. ahogy elnézem a kicsi sem fogja megúszni, még kisebb a lik rajta, mint Gergőé :roll: :roll:

pusz
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok Lanyok!

Csak egy gyors elkoszones, sajna tobbre nem futja az idombol!
Holnap hajnalban indulunk es ket hetig leszunk otthon!

Puszi Nektek es a csemeteknek!

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok,

Tollem is csak egy gyors elkoszones. Mi ma este-ejszaka indulunk mi viszont 3 hetig leszunk otthon. Majd otthonrol jelentkezek.

Puszi mindenkinek

Tcis
tcis

Lanyok!

Ezt a kepet ma csinaltam Zolirol.

Olyan nagynak nez ki! Hogy telik az ido!

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Kicsit rég írtam, de szervezem a nyaralásunkat, mert apának előbbre kellett hoznia a szabit. :wink:

Kösz a hozzá szólásokat. Viki kicsit már szót fogadóbb, de tegnap igazi rosszcsont volt. :twisted: Megkaparította valahogy a kiskönyvét, és egy szép piros tollat, és belerajzolt. :cry: :lol:

Kriszti! Mit mondtak apukádnak? Remélem már meggyógyult.

Tcis! Bátyádnak jobbulást! :)

Macsek! Kitartás, és jó munkát! :)

Noémi! Ha még olvasol minket sok-sok jó, pozitív energiát küldünk, hogy vége legyen sok rossznak! :lol:
A temetésre sajna nem tudunk menni, de gondolatban veled leszünk.. :cry:

Csirkesz! Apukádnak sok erőt kívánunk a gyógyuláshoz! :)

Lányok! Akit érint a beteg családtag miatt. Kezembe került egy prosi a búzafűről, ami nagyon sok mindere jó, többeknek segített a bajaikon (prosi szerint). A leírás szerint jó a rák sok fajtájára, immunerőítő. stb. A lényeg, hogy a frissen préselt búzafűvet vagy annak fagyasztott változatát kell inni. Nagyon sok vitamint tartalmaz.
Én spec fogyi céljából iszom -azaz méregtelenítek, és fogyok- és 2 hét alatt 1,5 kg minusz az eredmény, úgy hogy kaján nem változattam. :D Ha valakit érdekel bővebben szóljon.

Sunimum! Gratulálok a kinevezéshez! Kitartás, és sok erőt a bölcsibe szoktatáshoz neked, mert szerintem nekünk lesz a legnehezebb nem is gyerkőcöknek. :?

Macs! Remélem a húgod észhez tért már, hogy nagy lagzit csak pénzből lehet csinálni. :!:

Magika! Nagyon jók a képek!
Viki nem sokat beszél, így ne aggódj, nem vagytok egyedül. Kb 10 szót használ rendszeresen, és még 10-t néha napján. De mindent elmagyaráz. Apa is későn kezdett beszélni, így nem aggódom, majd megszólal. :)

Pocó! Jobban van már Fanni? Voltatok dokinál? Mit mondott?

Reditke! A fiúk nagyon egyformák. Bálint igazi rosszcsont, és nagyon ügyi is (mászás a hintán). Milán szemén látszik, hogy ő is nagy kópé lesz, ha megnő. Nagyon gyorsan fejlődik, gratula a 2 nagyfiúhoz! :lol:

Liv! Dávidnak jobbulást! :)

Lányok! AZ utalások megérkeztek. Jövő héten berakom én is a pénzt, és utalok max kedden.

Elköszönök én is mert szerdán indulunk olaszba nyaralni 5 napra, de mivel éjszaka utazunk, így 7 lesz belőle.
Ha lesz időm benézek még hétfőn vagy kedden, de nem biztos, hogy tudok írni.

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Sajnos betegek voltak a lányok!Hányás és hasmenés.Vasárnap Adrienn kezdte és azt hittem,hogy a reggel elfogyasztott lángostól volt.Mert a hányás vége már tömény sárga epe volt.Hétfőn mentünk a doki nénihez aki csak megerősítette az én elképzelésemet.De sajnos kedden reggel Ágota is beteg lett és akkor egyértelművé vált,hogy a lányokat valami vírus vagy baci támadta meg.Szóltam megint a doki néninek de ő csak a diétát és a bélfertőtlenítő port tudta javasolni.Ez egy olyan furcsa betegség mert amikor már azt hittem,hogy minden rendben mert délig nem volt hányás és hasmenés sem,estére mindíg visszatért.Tegnap délután óta semmi nincs remélem már így is marad.

Csirkesz!
Neked akarok írni mert olvastam a szomorú hírt apukádról.Jobbulást!!!!Hidd el nem mindíg olyan rosszak a kilátások mint azt elsőre felfestik a dokik.Konkrétan: apunak a mandulától,pajzsmirígyen át a nyelőcsövön szóval a nyaki részen belől áttétes daganat volt.Igen!VOLT!35 alkalommal kapott sugárkezelést és mostanra csak egy duzzanat van a pajzsmirígyén amit 17-én kivesznek.És már az sem rosszindulatú mert a kezelés hatására elpusztultak a rákos sejtek.Tavaly novemberben amikor megállapították nála a betegséget azt mondta az orvos,hogy nem műthető és a kezelést csak azért kapja,hogy nyelni tudjon.Szerencsére nem így van.Igaz azzal is tisztában vagyunk,hogy ez a betegséb bármikor,bárhol elő jöhet.
Kívánok nektek is sok erőt,kitartást.A legtöbbett anyukádnak mert nálunk is neki a legnahezebb.
Puszi GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Nagyon régen voltam, itt leledzünk Sümegen már június közepe óta.
Mikor lejöttünk, a bárányhimlőtől kínlódtunk, mindkét gyereket rendkívüli módon megkínozta, Marci arcán azóta is csúnya hegek vannak. Azért annak örülök, hogy túllettünk rajta. De senkinek nem kívánom azokat a napokat.

Múlt héten pedig elkapta az egész családot egy undorító hányásos-hasmenéses nyavalya, Marcit be is kellett vinni Keszthelyre a kórházba, de szerencsére nem kellett infúziót adni, elég volt Daedalon injekció.

Egy kicsit beleolvastam az elmúlt napok eseményeibe, fel nem foghatom, hogyan tud itt ennyi szörnyűség történni...

Noémi
Fogadd őszinte részvétemet. Most Neked is csak azt tudom kívánni, mint annak idején Tonyónak is, hogy legyen sok-sok erőd vidámnak és jókedvűnek mutatkozni Heléna előtt. Nagyon sokat gondolok Rátok, remélem néha azért tudsz hírt adni Magatokról.

Csirkesz
Hát az is elég szörnyű, amit Apukádról írtál. Bár igaza lenne Krisztinek és nála is a kezelések hatásosak lesznek. Apukádnak is rengeteg kitartást kívánok.

Juti
Ne aggódj, mi tuti alulmúljuk kisGé beszélőkéjét, ugyanis Marci abszolúte nem mond semmit. Na jó, néha azt, hogy mama. De azt is nagyon ritkán. Nem csinál semmit, csak mutogat. Remélem majd a bölcsi megindítja a beszélőkéjét.

Most bocsánat a többiektől, de mennem kell, amint tudok jövök még, puszilok mindenkit, vigyázzatok Magatokra. Bízom benne, hogy legközelebb, ha erre járok, több rosszat nem kell olvasnom.
Kata és az Aprónép

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Hát éln már megint csak kutyafuttában, ahogy mostanában szoktam, csak egy kis infot akartam elszórni közétek.

Tegnap Lili bucija reggel kicsit melegebb volt amikor megfogtam, de semmi különös nem látszott rajta így nem aggódtam. 1/2 12-kor már 38,2 volt, de én nem akarok egyből mindent gyógyszerezni, gondoltam, hadd dolgozzon a kis immunrendszere. 12-kor magától elaludt a kezemben beszélgetés közben ez már kezdett gyanús lenni. Amikor egy óra múlva felébredt 38,7 volt, úgyhogy ekkor jött az első hűtőfürdő. Ez 1/2 óra után is csak 38,2-re húzta le a lázát, úgyhogy itt már én is a jó kis medicinákhoz fordultam 1/2 4 kor kapott egy kanál Panadol szirupot. Aztán 2 óra múlva megint gyanúsan nyugis kezdett lenni, a feje meg tűz forró. Kicsi lányom láza 39,6 :!: :!: :!: -ra ment fel, és sírás közben enyhén véres takony fojt a nózijából.

Na azonnal be a hűtőfürdőbe - mert a panadollal még 2 órát kellett volna várni- és hívtam az ügyeletet, ahol viszont azonnal megnyugtattak, hogy nem kell parázni, van valami vírusfertőzés most, ami hirtelen kiugró lázzal jár, csak arra kell figyelni, hogy 38,5 alatt tartsuk a lázat /felváltva Panadol és kúp 4 óránként + hűtőfürdő vagy priznic szükség esetén/ 3-4 nap alatt lefog vonulni.

Este még kellett neki 1-2 fürdő, és alattomos gaz módon álmába adtam be neki a kúpot, de aztán már éjjel nem volt semmi gáz, és ma sem volt már láza. Különben meg semmi nem látszott rajta, nem volt nyűgös, nem volt rosszkedvű, rohangászott nagy vígan. Ma egy kicsit rosszabbul evett, de különben minden oké vele.

Szóval csak azért írtam le az egész sztorit, hogy ne essetek kétségbe, ha valami hasonló vírus véletlen Ti is megkaptok!

Most muszáj mennem, mert szétszedi a házat amíg az apja az apósommal beszél a telefonon..

Pusz:
Macs
maccs

Sziasztok!

Maccs :) köszi az infót, ezt nagyon jó tudni. Az én környezetemben is sokan panaszkodnak most ilyenről. Remélem minket kihagy, de ha nem akkor nyomatjuk a lázcsillapítást!
Jobbulást Lilinek!

Magi :) tényleg nagyfiús Zoli a fotón. Bálint rákattant délután a nagy autóra, mert itt ült az ölemben mikor ide bekukkantottam. Magyarázta Bálinté-Bálinté.

Kata :) Heges maradt marci arca? És az elmúlik remélhetőleg?

Más:
Aki nem ellenzi, hogy a gyerek tv-t nézzen tudom ajánlani minden hétköznap délelőtt 8.30-tól 9-ig a Duna TV-n a Tweenies című kis filmet. Elsőre bugyutának tűnhet, de Bálint teljesen rá van tapadva. Kis emberkék egy-egy témát veséznek ki gyerekeknek élvezhető módon pl köszönés, testrészek stb. Próbáljátok meg!

Van 1 kérdésem is:
Tud valaki valamit a nyelvöltögető reflex-ről? Ugye ez újszülötteknél megvan, aztán el kell hogy múljon, de Milánnál nem múlt el, már 5 hónapos és feltünően sokat nyújtogatja a nyelvét sőt soxor kinn is felejti.

És 1 dilemma. Pár hete befuccsoltak az éjszakáink. Milán 2-3 óránként kel szopni és komolyan szopik, mert hallom hogy nyel, szóval nemcsak nyugtató cicizés. Csak és kizárólag szopik, eddig még semmit nem kapott mellette, viszont nagy dilemmában vagyok, hogy mi lenne ha esténként adnék neki tápot a szopi után (estére úgy elfáradok, hogy általában már nincs túl sok tejem és 2 mellből kb 120-140 grammot bír csak megenni). Tudom, hogy a saját lelkiismeretemmel kell ezt tisztázni, de valszeg jobban is aludha, ha jobban tele lenne a pocakja, ugyanakkor a sok-sok szoptatás melletti kampány miatt lelkifurkám van, ha 6 hónapos kora előtt megteszem ezt.
Most úgy vagyok, hogy minden nap halasztgatom, hogy majd holnap, majd holnap, aztán csak eljön az a 6 hónapos kor és akkor megpróbálom. Szóval csak ennyi, le kellett írnom, mert párom nem partner ebben, rámbízza a dolgot.

Puszi,

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke! A szoptataspartiaknak is van egy olyan velemunyuk, hogy csak akkor szoptass, ha neked is jo. Szoval Milan mar elmult 5 honapos, ugyhogy en nem gondolkodnek es adnam a tapot, ha nem birom! Nem dob Rad senki kovet. En is abba hagytam direkt a szopit, filoztam eleget, majd rajottem, hogy csak ugy szabad ha az anyukanak is jo.

Ma megyek a korhazba kontrollra, Mikivel semmi bajom nem volt, most meg magas vernyomas, feherjevizeles, vizesedes stb...remelem nem fognak benn, mert Mikikvel szeretnek lenni.

megyek keszulodni.

csengo
Vendég

Edit!

Mi ket evesek leszunk es Zoli is nyujtogatja a nyelvet!

Mikozben elmerulten jatszik, szalad, vidam stb...

Szerintem ezert nem kell aggodni.

Nekem kifejezetten tetszik, neha. :lol:

Kép

Kép

Magi
Vendég

Csengő
köszi. Nincs bajom a szopival, csak sok a 2 törp és a szervezetem nem bír estére már eleget termelni. Szóval nem állnék le, csak pótolnám. Majd még agyalok egy hónapig :O

remélem tényleg semmi baj, de ha benn tartanak, akkor arra gondolj, hogy most azt kell tenni, fő a biztonság. Miki is túléli, bár nehéz (tudom mert 35 hetesen én is benmn feküdtem 1 hétig a vérnyomi miatt)

Magi
Zoli tényleg cuki. Nem parázom, csak fura nekem, mert ez még nem nagyfiús nyelvöltögetés, hanem automatikus kiscsecsemős.

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?