Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Kispeti!

Hát kiolvasnám helyetted, ha lenne rá időm, de még egy pár soros üzit se mindig bírok megszakítások nélkül megírni:) Egyébként a Kőszivűre nem emlékszem... lehet ki se olvastam :wink:

Sajtine!

Én szeretem a H P-t és a GY U-tis. Mindkettő megvan hiánytalanul. Egyébként én fantasy rajongó vagyok és Stephen Kinget is szeretem... Mindezek fényében el lehet képzelni, hogy meglepődtem amikor kiderült, hogy egy-két magyar irodalmi kötelező olvasmány tetszett... :lol:

Kép
sasha

Sziasztok!

Köszi az eddigi segítségeteket, reméelm a doktornővel ellentétben megzsületik az én picim is a héten, hiszen bármikor lehet bármi állítólag, de egyenlőre nem érzek semmit azon kivül,hogy beszakad a derekam és a hasam alja!
jó,hogy ti már ilyen tapasztaltak vagytok, reméelm nem baj,ha csatlakozok hozzátok és én is írogatok néha.Én még egyenlőre így a szülés előtt kicsit aggódok,hogy mi lezs,ha meglesz a pici, és mit hogy fogok majd csinálni és lesz-e elég erőm és kitartásom.
A kórházban a pici ott van bent a mamával a szobában, kell vinni pelenekát? A szülésznővel meg kell bezsélni előre a szülés menetét?
A hathetes kontroll az miből áll pontosan, a picit is kell vinni?
zsooka

Mancs:
privi ment, megkaptad????
Vendég

Halihó!

Én mindkettőt szeretem, sósat és édeset is egyaránt. De iszonyúan édesszájú vagyok.

Sajtiné,
köszike, anyóspajtás már jobban van. 1 hete jött ki a kh-ból. Pénteken volt kontrollon, semmit nem csináltak vele, mert nem mernek még hozzányúlni. De ősszel orrsövényműtétre lesz szüksége, mert annyira össze van neki nőve :roll: Ezt Te biztosan jobban tudod :wink: Szegény eléggé gyenge, nem hajolhat, nem emelhet stb. Még a haját se moshatja egyedül :shock: Egyébként nagyon jó, hogy itthon van, sokat tud végre babázni (amúgy rengeteget dolgozik) és nekem is nagy segítség, hogy le tudok ülni enni anélkül ,hogy félpercenként felugráljak a gyerekhez. Mert szenzoros a kölök, akkor vonyít, ha eszünk :shock:

Petike tutira ki akar tolni Mbával, 3 nap alatt másodszor csinálja azt, hogy pelucsere alatt kakil be. 4 pelenkát telenyom, a többi meg spriccel a pelenkázóra :lol: :lol: :lol:

Jövök még mindjárt, csak nyivákol, mint egy veszett hiúz :lol:

Kép
mancs

Kispeti, idefigyelj!!!

Nagyon csíplek így ismeretlenül meg minden, de asszem rádfér egy alapos helyretevés. Ennek az oldalnak, ahová Te írogatsz, az a neve, hogy Babanet. BABA, érted? Tehát: ide apukák, anyukák és kismamák írogatnak, hogy megtárgyalják egymással ügyes-bajos dolgaikat. Topikunk neve pedig István kórházi élmények. Azért írom le ezeket, hogy tudatosítsam benned, hogy hova is írogatsz Te pontosan. Ha eddig nem merült föl volna benned, SEMMI közöd az egészhez. Sem a Babanethez, sem a topikhoz. Az okés, hogy a féltesód és az anyukája is ide írogat, de ez még nem hatalmaz fel arra, hogy Te is ezt tedd. Pláne arra nem, hogy a tesód képeit felrakosgasd az Anyukája beleegyezése nélkül. Szerintem biztos nagyon zavarja őt, ahogy engem is zavarna, hogy egy hívatlan és kéretlen személy a gyerekemmel tapétázza ki azt az oldalt, ahol annak se örülök, hogy egyáltalán írogat. De ez csak feltételezés.
Ne haragudj, de egyáltalán nem idevaló az, hogy hányast kaptál az iskolában, éshogy épp mi lesz a nyári lecke. Erre vannak más topikok is, ez az oldal egyáltalán nem erre való. Az off-topikokat (Te is ilyet csinálsz) meg előbb-utóbb letiltják a rendszergazdák, éppúgy mint azokat, akik az off-topikot elindították. Úgyhogy lehet választani: elhúzol egy neked való iskolás topikba, vagy az lesz a vége, hogy letilt a rendszergazda. Volt már ilyenre példa.
Az pedig fel se merült benned, hogy velünk, akikkel Te itt levelezel, mind az anyukád lehetnénk? Ugyanis ennyi idősek vagyunk.

Összegezve: légyszi állj tovább egy másik oldalra, ahová érdemlegesen is hozzá tudsz szólni a az adott témához. Mert nem hiszem, hogy az itteni terhesség-szülés-gyermeknevelés témához a közeljövőben lesz valami közöd.

Kép
mancs

Hali!

Na, kimentünk délelőtt az EB-re, tipikus mi, az eredményhirdetést láttuk. :shock: De az is jó volt. :D
Meg meglátogattuk a Húgom, kint dolgozik, meg megmutiztuk Benit az usziba, aki még nem látta.
Most délután meg Dédiztünk.

Ja! Reggel Beni leesett az ágyról. :cry: Apja vigyázott rá, illetve nem, mert visszaaludt, Beni meg az én oldalamon leesett. Akkorát koppant a parkettán, hogy majd a szívbaj jött rám, rohantam befelé. Majd kiugrott a szívem a helyéről.
Azt még én voltam lecseszve. :evil: Pasik …

Vuka,
Nagyon boldog házassági évfordulót!
Nagyon jól sikerült ez a pancsis kép, várjuk a többit is!

Bubek,
Jó utat, csináljatok sok képet!
Nagy talira nem mentük, mivel egyedül mit csináltam volna ott? Senkisenem akart jönni. :(

Sajtine,
Már kérdeztem korábban is, milyen lett a konyha???? Képet!
Vagy annyira csúnya, hogy nem raksz fel? :D

Zsooka,
Na akkor üdv. itt is, nem csak priviben! Persze gyere nyugodtan, itten csupa-csupa okos, tapasztalt Anyuci van, ugye csajok? :lol: (lsd. pl. én, csokis puding, gyerek leesik az ágyról …) :D
Nyugi egyébként, minden jön majd magától, szerintem kérdezz mindenkit mindenről és csináld aztán úgy, ahogy TE jónak látod! :wink:
Pelenkát 5db-ot adtak novemberben, majdnem elég volt, de azért néha használtam sajátot is.
Textilpelust is vigyél feje alá, böfihez.
Szülésznő: ha van konkrét elképzelésed (pl. vízben szeretnél szülni, négykézláb, fejenállva :D …) akkor szerintem beszéld meg vele, én nem akartam semmi extrát, nem is beszéltük meg előre, csak a gátvédelmet.

Gabiék jól vannak, Livike egy csomó mindent megkóstolt, lecsót, meg ilyeneket és képzeljétek levágják a haját, mert zavarja szegényt! Nem baj, nekünk úgy is nagyon fog tetszeni!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Zsooka,
6 hetes kontroll:
én vittem Benit, mert tudtam, hogy örülni fog neki az orvosom, de ott Téged vizsgál meg, hogy lent minden rendben van-e, méh visszahúzódott-e, gát, stb.

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
az EB-ért iríííííígy!!!!!! :wink: Én mentem volna a nagy talira, de baromi messze van, plusz meleg is... :shock:
Asszem mi már csak 3 db pelus kaptunk a kh-ban :roll:

Este sütögetés lesz nálunk, nesze neked egészséges életmód! :lol:
Petike új tudománya: fekszik az ágyban vagy a járókában, és amikor már unja a banánt, elkezd kiabálni: Jááááááájjjj! Jááááájjjj! Mint a cigányasszonyok a Macskajajból
:lol: :lol: :lol:

Kép
mancs

Mi is vittük Petikét a 6 hetesre, amíg engem kuksizott a dokibácsi, Mbá és az asszisztensnénik tutujgatták őt.

Kép
mancs

Sziasztok!

Doki nénim (Gajdos Edit aki nagyon aranyos) aug 21-re az Istvánba Genetkai UH-ra küldött. Tudnátok nekem arról besámolni, hogy mi történik itt? Nem az orvosi részére gondolok, hogy mit szűrnek, mert annak már utánan néztem. Konkrétan az érdekelne, hogy ha addigra már a 13. héten is pár nappal túl vagyok , szerintetek hüvelyi vagy hasi UH lesz?
Kicsit faksznis vagyok erre, engem fiú dokibácsi nem vizsgáljon, csak ha nagyon muszáj.

Azt is megírnátok, hogy nektek ki volt gen. UH-n, és milyen volt emberileg? Egyébként külön szobábban van a vizsgálat, vagy a vérvételes szobában mindenki előtt?

köszi előre is!!
Julia23
julia23

Mancs,
remélem nálatok a sütögetés alatt nem olyan idő lesz, mint most itt. Ilyen jégeső van:
Kép

Julia23,
én dikinénim is ő, és tényleg aranyos. :wink:
A genetikai nekem már hasi volt, Lázár Gábor csinálta. Mindkétszer ő volt, elsőre nem volt olyan szimpi, de rengetegen is voltunk, másodszorra (18.heti) már nagyon aranyos volt, de akkor senki nem is volt rajtunk kívül.
A vérvételes szobában van, de akkor már nincsen vérvétel, csak az asszisztens és a doki van bent, de az asszisztens sem lát mert függöny van.

Kép
Kép
Kép
ilba

Jelentem megvolt a sütögetés, nem verte el az eső. Dörög, villámlik, kellemesen lehült a levegő, de nem esik. Mindenesetre már jobb a levegő nálunk itt fent is, mint eddig. :)

Megy az esti elalvás előtti jáááááááájjj-műsor :shock: :lol:

Kép
mancs

Nahát, mi márciusban 3 pelenkát kaptunk...naponta.

Julia23, én genetikain nem voltam, viszont teljesen megértem az engem-férfi-ne-vizsgáljon attitűdödet, engem is ez vezetett női orvoshoz (nem a tiédhez).

Kép Kép
coolasa

Csajok,
mail ment mindenkinek! :P

Kép
mancs

Tegnap Noémi anyai nyagyszüleinél voltunk anyai nagypapa névnapjának (Jenő) utolagos megünneplése céljából, semmi izgi, kivéve, hogy utódunk eddigi hasról hátra fordulását megspékelte a fordított útvonallal is. Érdekes, itthon még csak oldalra sikerült, bezzeg idegen helyen rögtön megtáltosodik. Ez vajon minden gyerekkel így megy? Emlékszem, anno Livi is nagyszülőknél tanult meg lépcsőtmászni, integetni, meg egy csomó más hasznos dolgot az élethez..

Kép Kép
coolasa

Mancs!

Megkaptam a mailt :o :shock: :lol:

Lányok, kivagyok mint a liba, tudom lejárt lemez, eleget sajnáltattam már magam, nem is azé írom, de a páromat meg végképp nem merem már ilyenekkel traktálni, de nem megy nekem ez a nagycsaládos szerep 4 fiúgyerekkel... igen NÉGGYEL! Kicsit fárasztó, hogy nemcsak a két "nagy" után pakolok, hanem még apjuk után is. Mindenhonnan üres ásványvizes palackokat szedegetek össze, meg mindenfélét ami üres és kidobásra vár és egy másik FELNŐTT hagyta szanaszéjjel. Olyan nehéz beletalálni a kukába? Még a másfél éves Danci is kidobja a pelenkáját, persze néha eltéved vele, de azért többnyire célba ér :lol:

Tegnap összerakták apóssal az emeletes ágyat. Szupi kis kuckó lett alul a Dancinak, csak egy baj van vele, hogy nincs oldala, így simán leeshet. A Gabi régi ágyának a matracát raktam elé a földre, de éjjel nem esett le a Danci, pedig számítottam rá. Sajnos Dancika már kinőtte a kiságyat, éjjel többször felkelt, mert nem fért. Hosszába még lett volna 30 cm, de széltében már nagyon nem volt jó. Az emeletes ágy azért meg csak 90 cm széles és 190 hosszú. Gabit tegnap az apja vagy 30x! csalta fel rá, aztán meg le, hogy berögződjenek a mozdulatok és biztosan tudjon a létrán közlekedni, ha esetleg éjjel pisilnie kéne. De nem kellett neki szerencsére. Majd lefényképezem. Új ágyat meg nem tudtunk volna most venni a Gabinak hogy megkapja a Dani ágyát, viszont ezt az emeletes ágyat meg örököltük. Remélem beválik, minenesetre a Danci kiságyamég bent van a szobában, a Gabié meg összeszerelve hátul a kisházban... De ha az első éjszaka ilyen jól sikerült szerintem nem lesz a többivel se gond.

Geri ma rekordot aludt, este 8-tól reggel fél6-ig. De megelőztem, én már 5 kor fentvoltam, mert nagyon rosszul aludtam. Merthogy édes Dancikám tegnap volt olyan kedves és lepisilte a párnámat, de este ám, nem is inkább nappal, amikor még lett volna esély arra, hogy estig megszárad. Persze amikor alhatnék, és végig is tudnék aludni egy éjszakát akkor alszom úgy, hogy fáradtabb vagyok, mint amikor lefeküdtem...

Júlia!

Kívánom, hogy minden kedved szerint alakuljon, de én érdemben nyilatkozni nem tudok, mert (mondhatni) igénytelen vagyok. Értem ezalatt, hogy a 3 terhesség és szülés alatt nem volt se választott orvsom se szülésznő, és az SZTk-ba jártam terhesgondozásra. Bár amikor meghallották az UH-n (akármelyik doki), hogy kihez járok terhesgondozásra mindjárt barátságosabbak lettek és szívélyes üdvözletüket küldték a "dokimnak"... Ebből kifolyólag nem tudom megállapítani (így utólag meg pláne), hogy valójában milyenek.

Jajj lányok, ez az idő. Tegnap estefelé jöttek a nagy-nagy felhők, mutatóba esett pár csepp eső, de azonnal fel is száradt, aztán most meg a teraszon lévő hőmérőn 32 fok van annak ellenére, hogy a nap nem süt. A Danciról ömlik a víz... Tiszta nyomi mindenki most.

megyek főzni lasagne-t aztán irány Gyömrő anyukámékhoz

pusz

Kép
sasha

Coolasa,
ügyi Noémi, hogy így forgolódik! :D 100% hogy van benne vmi, hogy "idegen" környezetben megtáltosodnak a gyerekek, és mintha fogékonyabbak is lennének. Sztem azért van ez, mert minket már unnak és az új ingerre jobban reagálnak :lol: :lol: :lol: :lol:
Válaszoltam, megkaptad? Vacakol az Outlook, küldi a levelet, berakja az elküldött mappába, utána meg vmi antivírus akármi kiírja, hogy nem lehetett elküldeni. :evil:

Kép
mancs

Tényleg Sasha, nem emlékszem pontosan, te anyagi mogfontolásból nem szerződtettél vendégművész orvost, szülésznőt, vagy elvből?

Kép Kép
coolasa

Mancs, nem jött válasz! Ha nem megy el, másold be ide privibe, vagy wiwbe legvégső esetben..

Kép Kép
coolasa

Mancs, szóval igen, ha vendégségben vagyunk, mindig születik valami vadiúj produkció.... de a ránkunást hogy lehet megakadályozni/orvosolni? Az segít, ha új játékot eszelek ki, vagy mindegy, mert a környezet azonossága (ugyanaz a szoba stb) miatt úgyis lebukok?

Kép Kép
coolasa

Csak poénnak szántam ezt a megunás-dolgot, de lehet benne vmi. Az biztos segít, ha gyakran kap új ingereket.
Másolom a privit.
:evil: :evil: :evil: :evil: Bill Gatesről inkább nem mondok semmit, mert csuklana rendesen.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
mancs

Néhány kép tegnapról....

csimpi Kép

madártávlatból
Kép

indulunk? Kép

Kép Kép
coolasa

Coolasa!

Most nézem, illetve, már az előbb is néztem, csak valahogy nem láttam, de nagyon ügyi Noémi a forgással:) Geri is forog, csak még nem hasról, hátra, meg vissza, hanem körbe-körbe....Meg oldalra, de hát aki éhes, az keres :lol:
Hát az orvosválasztással gondba voltam. A 20. héten még mindig döntésképtelen voltam, hogy melyik kórházat és melyik orvost válasszam. És már a végén annyira túlidegeltem magam a kérdésben, hogy mielőtt kidurrant volna a fejem inkább letojtam a kérdést jó magasról és lesz, ami lesz felkiáltással nem fogadtam orvost. Szóval az, hogy most ide írogathatok az Istvános topikba kizárólag annak köszönhető, hogy oda tartozom, mint területi illetékes kórházba... Minden orvosról olvastam jót is rosszat is ez főként ennek is köszönhető.
Szóval első részben a döntésképtelenségem miatt nem volt fogadott orvosom, másodrészben a párom meg még örült is, hogy legalább akkor nem kell havi x összeget, a végén meg még x összeget kidobni (nem igaz, hogy nem zsidó!, pedig váltig állítja)... Aztán meg mégtöbbet olvastam és a végén már elvvé változott...
Szóval elég szövevényes és kusza amit leírtam, de így történt.

Képzeljétek hogy, hogy jártam! Ugye a lasagnét csináltam,és mikor ott tartottam akkor bekapcsoltam a sütőt, hogy előmelegedjen. Mivel elektromos, így nem szükséges kinyitni a sütő részét... ezért nem vettem észre, hogy benne van egy műanyag keverőtál ami tűzforróvá melegedett, de szerencsére még az alakja sem változott meg, semmi baja nem lett. De mi van, ha korábban kapcsolom be, hogy jó forró legyen a sütő? Ráolvad mindenre és hűthettem volna a sütőt, hogy levakarjam a ráolvadt műanyagot? brrr még belegondolni is rossz. Persze a Dancika volt a drága! Mindig ilyeneket csinál, a hajam égnek áll sokszor:))))
jobb lesz, ha legközelebb belekukkantok sütés előtt.

Kép
sasha

Sziasztok!

Végre én is gép közelbe jutok!

Ez a meleg igencsak próbára tesz bennünket!Olvastam,hogy ti is kinlódtok a gyerkőcőkkel!Az éjszakai felkelésekről ne is beszéljünk,még nálunk is rendszeresen ébredünk.

Csütörtökön már nem birtuk tovább és kimentünk a lányokkal a Palatinusra.A fák alatt nem éreztük annyira a fülledtséget,és Szilvi nagyon élvezte a vizet,és a 30-32 fokos vizhőmérsékletet.Jót evett és aludt is kint a levegőn.
Szombaton pedig jöttek hozzánk vengégek 2 kisgyerekkel és kimentünk az állatkertbe.Szilvi tök jól elnézelődött,simogatott kecskét és zebrát és ámulva nézte a pingvineket ahogy úsznak a viz alatt.A legtöbb állat azonban kinyúlva feküdt az árnyékban.
Néha kivettem Szilvit a kocsiból,hogy járkáljon egy kicsit,már tök jól megyeget,kurjongatott az embereknek.Sajna képek nem készültek,mert itthon maradt a gép :x

Sasha:
A felnőtt utáni pakolászás nálunk is van!Nálunk Szilvi nem a sötőbe hanem a msógépbe pakolászik,volt amikor könyvet,újságot rakott bele,még jó,hogy észrevettem.

Ilba:
Én is kostóltattam már Szilvit ilyen finomságokkal,de csak pár falat erejéig.

Mancs:
E-maileket megkaptam,ügyesen intézkedtél!A hamis pénzt én se vettem volna észre!

Coolasa:
Szegény Noémi!Jobbulást a szemének!

Kép

Kép
novum

Sasha, ezekkel a zsidós általánosításokkal kissé óvatosabban. Nem tudhatod, kit bántasz vele, engem pl. igen, én nem feltétlenül azért, amiért gondolod.

Kép Kép
coolasa

És egy pár kép:

Fanni és az új frizkó: Kép Kép

Kukucsjáték: Kép Kép

Igy rákapott az almára: Kép Kép

Önálló elindulás: Kép

Pancsi a kádban: Kép

Kép

Kép
novum

Júlia23:
A helyszin ugyanaz ahogy Ilba irta,de a vizsgálat előtt a kiskönyvedet be kell adni.
Nekem a 12.héten Kodaj doki csinálta az ultrahangot/hasi/,egy kicsit szűkszavú,ha nem kérdezed nem mond semmit,de ezt a dokim mondta is,igy felkészülve mentem.

Natasa:
Nagyon édes Szonja a képeken,remélem nem haragszol ha azt irom,hogy egy kis husigombóc :D
A séta nálunk is csak akkor működik,ha van nézelődnivaló,ha nincs egyfolytánban ki akar jönni a kocsiból.

Coolasa:
A madártávlatikép nagyon érdekes! :D
Látom Noki is begörbiti a talpát ,mintha kapaszkodna,mikor csikizik :D

Kép

Kép
novum

Novum,
nagyon jó lett Fanni haja, a napszemüveges képen pedig különösen nőcis! Hú, tutijó lehetet az állatkertben!

Coolasa,
jó lehetett a nagyszülőknél! A madártávlatos kép a kedvencem :)

Úgy bekajáltam... körtés csirke volt ebédre... Vagyis inkább estebéd volt. Későn és bőségesen reggeliztünk, aztán így eltolódott az egész.

Napok óta alig van hsz termés... :cry: Hahóóóóóó, Többieeeeek!!!!! :cry: :roll:

Kép
mancs

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

júlia23!
Te most teljesen abban a szituban vagy,mint én a terhességem elején, az ultrahangot nekem többször is Dr.Hetényi csinálta persze hasi uh-ot csinálnak nekem ő nagyon szimpatikus volt és ő hétfőn van, de most a 40héten voltam pénteken akkor a Kódaj doki volt aki tényleg nem volt bezsédes, de én kérdezgettem amire kíváncsi voltam és válaszolt.
Megértelek,hogy ragaszkodsz a női orvoshoz, én is "nő" nődokihoz járok és képzeld most az utolsó hétben vagyok és a múlthéten jelentette ki az orvosom,hogy szabira fog menni és bár szerinte még nem szülök a héten lesz helyettesítő orvosa, nekem pl mindegy ha férfi is, de mi van azokkal akiknek nem?
de hát van ilyen az biztos,hogy az orvosoddal aki lesz előre beszéld meg mikor megy szabira, bár én utólag már úgy vagyok,hogy legyen egy választott szülésznő aki tuti és az orvos meg aki éppen bent van.Az Istvános orvosokat nagyon dícsérik!

Ilba!
Akkor végülis a hathetes kontrollra el kell mennem mindenképpen, bár már ott tartanék.Nekem sincs extra igényem a szüléssel kapcsolatban legalábbis nemtudom, mit hogy kellene erre nem is gondoltam még.
Ismerőseim azt tanácsolták,hogy kórházba csak akkor induljunk el,ha már 5 percesek a fájások, de azt is néznünk kell, hogy vidékiek vagyunk és min,egy óra az út Pestre,ha nincs forgalom éppen, abban bízok,hogy este vagy éjjel kell majd menni!
olyan fura ez az utolsó hét minden reggel úgy kellek fel,hogy "már megint nem kellett menni"és még mindig semmi, nagyon rossz mert fulladok a melegtől és nehezen viselem aludni nem tudok már 9 hónapja sokszor egy órát sem alszok és attól félek a legjobban,hogy a kiírt időre sem születik meg a baba, akkor lehet kérni,hogy indítsák meg a szülést?

Lányok!
azt szerettem volna még kérdezni,hogy 16kg híztam, de tökre csak a hasamon látszik sehol másutt, szinte hihetetlen is,hogy ott annyi van, de a lábaim mondjuk nagyon vízesek, nem sok ez? Illetve szülés után mennyi megy le általában? Ti nem voltatok depisek az utolsó időszakban, mert én sokszor ok nélkül elsírom magam!
zsooka

Coolasa!

Tudod, hogy nem állt szándékomban senkit se bántani, itt legfőképp a zsidós viccekre gondoltam. De lehet, hogy ezentúl skótozni fogom. A zsidózást is azért merészeltem elkövetni, mert van egy félzsidó barátnőm aki egy időben a legjobb barátosném volt, csak 6 éve kidiszidált az usába... és abban az időben is tudtuk ez már a práomról és őt ez nem zavarta...
Igen, én vagyok a buta, mert általánosítottam, pedig pár sorral feljebb még én írtam valamire, hogy nem vagyunk egyformák.
Ígérem ezentúl jobban figyelek és a páromat egyszerűen... "fogáhozveriagarast"-nak fogom hívni :lol: De lehet az lesz a legjobb, ha inkább sehogy... Köszönöm, hogy szóltál :oops:

Novum!

De ügyi Szilvi is már! A mosógépbe pakolás is megy, de azt észreveszem, már alapból megforgatoma dobot, hogy nem zörög-csörög, vagy valami nincs-e benne, meg hát azt nem kell előmelegíteni:) :D Szegény állatok az állatkertben. El is hiszem, hogy kinyúlva feküdtek. Rádió mondta is, hogy fagyasztott kajákat adnak nekik, hogy addig is lehűljenek kicsit.
Édesek Szilviről a képek!

Tegnap Mamánál voltunk (anyukámék) és nagyon jól éreztük magunkat.
Dancinak meg az egyik nagylába ujján már megint seb van. 1 hónapja! Mindig úgy esik, v. a betonon, v. a parkettán (csiszolásra, lakkozásra szorult volna), hogy lehorzsolja a bőrt. Tegnap is ez történt, de egész nap nem foglalkozott vele, hazafelé a Mamától mindkét nagyobb fiú elaludt, erre 10 körül kb fél órán át cirkusz ment. Lehet beütötte álmában és azért kelt, de nagyon sírt és fogdosta a lábát.
Egyébként jó reggelt mindenkinek! És tessék jönni írni! A másik kedvenc (korosztályos) topikom is behalt egy ideje.

Kép
sasha

Ilba, látodlátod csak a megfelelő motiváció kell, és megy minden, mint a karikacsapás. Azok a bizonyos fogacskák amúgy előbújtak már, vagy még hatásvadász módon csupán lesben állnak?

Sasha, semmi baj, köszönöm.... amúgy a fogához-veri-a-garast szerintem nyugodtan mondhatod, "garas" nevű népcsoportról én legalábbis nem tudok, legfeljebb Garas Dezső ír majd ide a babanetre felháborodott hsz-eket.

Kép Kép
coolasa

Coolasa!
A legjobb akkor az lesz, ha ezentúl akkor inkább Demeternek hívom :wink:
sasha

Garas Demeter? Nem értem. Ezek szerint a "Dezső" az valami szitokszó? Ezt nem is tudtam, nekem is nagyon oda kell figyelnem..

Kép Kép
coolasa

Halihó Mindenkinek!

Sajnos mostanában nem tudok jönni, mert Petrán kitört a hisztikorszak, soha semmi nem jó neki, csak ordít, ezenkívül nélkülem nem tud meglenni. Az alvás se megy most neki, úgyhogy már nagyon kivagyok, rám férne egy kiadós pihenés. Persze a lakás úszik, mert annyi programunk volt, hogy nem jutott semmire időm. Szóval rettentően mély ponton vagyok, nem tudom, hogy mások hogy bírnak több gyerekkel?!
Na megyek, mert megint hisztizik, mindjárt az ágyról is legurul és magamat is össze kellene szednem (zuhanyzás stb).

Azért egy kép a keresztelőről
Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Vuka, boldog tegnapi féléves fordulót nektek, és nem tudom nem észrevenni, hogy Petrának milyen jól áll a paparazzi fotósok lesipuskás támadása..

Kép Kép
coolasa

Coolasa!

Nem, az a vezetékneve :wink: Elképzelhető, hogy másoknat is hívnak így, de mostaztánmáreléglegyen :twisted:

Vuka!
kérdésedre a válasz: többszörösen fáradtak és vannak mélyponton, esetemben pl. 3x-osan. (na nem az aushan csúfoltam ám így... ) Az előbb nekiálltam mosogatni és közben a 2 sz.gépet összesen 5x indították újra, Danci nekiállt megszerelni az egyiket (amelyik le van vetkőztetve, mert nem bírja a meleget, így kilóg a bele) A Gabcsi meg 28x idította el az apja egyik játékát ami elég komoly játék, mind játékügyben, mind grafikailag (City Life városépítő), de iszonyat volt mire mindet bezárogattam, totál belassult tőle a rendszer, szerintem a kifagyás szélén állt. Na jó, azért a feladatkezelő megoldotta gyorsabban, de először egyenként próbáltam, de az 5-nél feladtam.
Nagyon szép lehetett a keresztelő. Nagyon csini a Petra a ruciban, közelebbi kép nincs róla?

puszka, folytatom a mosogatást... közben barackevészet zajlott, mire megpucoltam 6-t és feldaraboltam úszott a konyha. szép nagy zamatos és iszonyat csöpögős barack. Tudjátok amibe, ha belaharapsz a bokádig csorog a lé a szád szélétől...

na megyek mostmá tényleg nem pofázok annyit, de most megint elvannak a gyerkek. Kergetőznek, egymást kergetik a műanyag székekkel... már visítás is van... elkiabáltam

Kép
sasha

Sziasztok!
Tátááám, lehet írígykedni! Tegnap este 8:30-tól aludtunk ma reggel 7-ig! No, mielőtt kiutáltok én azért Szonjával 3x kelltem, mert ittunk, de azért ez a korai fekvés jól esett.
Novum, nagyon csecse Fanni új frizurája! És nyugodtan akár le is golyózhatod Szonját. Nekem is van szemem,....amúgy én olykor hörcsinek hívom :wink:
Coolasa, látom hozzám hasonlóan te is kifinomultan szociális érzékenységgel bírsz :oops: Én apával küzdök ezen a téren, de remélem gyözedelmeskedem. Ja, én meg a káromkodásról kell, hogy leszokjak, bár nagyon spéci vagyok. Szenteket meg hasonlókat SOHA, nemi szerveket annál többször emlegetek :roll: Lehet nálunk így történik majd a felvilágosítás?! Apropó, éljen a céklafőzelék :!:
Vuka, gratesz a keresztelőhöz meg a nyaraláshoz is. A pancsis kép nekem is tetszik ám! És milyen boldog rajta Petra!

Uuupsz, meghalt Zente Ferenc :(

Sasha, látom nálatok sem állt meg az élet :D Mit írtál? Apa után is neked kell takarítani???? Hát, én erre csak annyit mondok, hogy olykor nekem is két gyerekem van. Egy pici meg egy óvodás :lol:

Ja, ha minden igaz akkor az idén költözünk Veresre :D
N

Kép Kép
natasa1975

Natasa! Éljeeeeeeeeeeeeeeeen! (ez a véleményem a Vereses témáról)...
Én sem akarom, hogy nagyon útálj, de mi Nokival kb 2.5 hónapos kora óta (kisebb megszakításokkal, de 1 hónapja már ilyenek sincsenek) éjszaka ALSZUNK. Bezony. Sőt, hogy tovább fokozzam a feszültséget, és Mancsot/Vukát/stb anyukákat halálos ellenségemmé tegyem egyetlen tollvonással: Nokit a meleg NEM VISELI MEG. Egyáltalán. Eszik, játszik, alszik, mint eddig mindig.

Natasa, szoc érzékenység: Egen, stimmel :oops: Én a szenteken kívül ugyan anatómiai alkatrészeket sem emlegetek, de hogy a felvilágosítás nálunk hogyan fog kinézni, azt egyelőre el sem tudom képzelni határtalan prűdségemben. (Tudod, kizárólag női orvosokhoz járok, stb, még autót vezetni is női oktatónál tanultam azért, hogy egy pasi nekem ne fogdossa a kezem a sebváltón oktatás címszó alatt... Tudom, beteges.)

Te, Natasa, én a céklafőzeléket viccből írtam, mint valamit, ami igazán elrettentő, már hangzásra is... Erre te itt lelkesedsz?

Kép Kép
coolasa

Na Petra most alszik, a gond csak az, hogy én napközben nem tudok bealudni, így kénytelen kelletlen marad a net, mert takarítani végképp nincs kedvem.
Sasha kértél közeli képet a ruháról, hát kerestem és nem találtam, jó mérges lettem. :( Talán ezen egy kicsit látszik, bár az elején levő csodaszép hímzés nincs rajta.
Kép

Azért a dologhoz a következő kép is hozzátartozik
Kép

Sajnos a keresztelő pont az alvásidejébe esett és ezt nem vette jó néven. Az elején bemutatta milyen a mosolygós Petra, aztán egy kicsit gagyarászott, majd elunta magát és akkor a hangját is megmutatta. Hazafelé egyből bealudt. Szegénynek jó melege volt, mert a ruha alá adtam egy bodyt is, és a sapka alatt is befülledt a haja, külön jól esett neki, hogy meglocsolták vízzel.

Délután kipróbáltuk az édesalmát, mert ugye már hivatalosan is elkezdhetjük a hozzátápit. Eddig kb. 5x kapott barackot az elmúlt két hétben, ami ízlett neki. Az almára is rácuppant, megevett 30-at. Azt írják az okosok, hogy amit bevezetek abból elég 1-2 kanál és egy héten át csak azt. Ha ezt betartanám, akkor 1 év alatt se kóstolná meg az összes gyümölcsöt. Ja és próbáltam volna megállni 2 kanálnál, mikor Petra hisztizett, ha nem adtam elég gyorsan a kaját, tátotta a száját és húzta be a kanalat. Ennek örömére ma megyünk és a keresztelőre kapott pénzből megvesszük neki az etetőszékét.
Dönthető háttámlás lesz, mert még ugye nem tud ülni, csak akar, de azt nagyon. Ezzel kissé kiakaszt, mert mindenhonnan nyomja fel magát, nincs el fekve, szóval hasizma az van, mert elég jól nyomja fel magát, csak sajna még fejnehéz és egyből dől el.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Natasa,
és ezt csak úgy mellékesen jegyzed meg?!?! Hogy összejött a kégli? Semmi tüzijáték meg ilyesmi? :lol: Káromkodási stílus: dettó :)

Nem semmi éjszakánk, vagyis reggelünk volt... Este 1/2 9-től aludt 1/2 1-ig. Szopi, aztán alvás. 3/4 5-kor felébredt és elkezdett dumálni a feje fölötti körforgó méhecskékhez. Nyomta a dumát, aztán bedühödött (gondolom azért, mert a méhek nem válaszoltak) és kiabálás lett a vége. Szopi, peluscsere, jöhet a visszaalvás. Igenám, de őfelségének már nem akaródzott. Kalimpált össze-vissza, dumált és forgolódott ezerrel. Énmeg próbálkoztam a visszaaltatásával, hasztalan :shock: Ez ment 1/2 7-ig. Aztán ekkor egy hatalmas recsegős, sercegős és rotyogós fosis pukival jelezte, hogy itt már tényleg nem lesz alvás. Mbá ekkor felkelt és látván kiborulásomat és enyhén szólva nem kialudt fejemet beparancsolt az ágyba aludni, rendberakta a gyereket és elsétáltak a sarki boltba kifliért. Micsoda jó férjem van nekem! Utána meg elvolt vele az udvaron, míg el nem jött a 8 óra, a köv. etetés ideje. Ekkor felhozta, és én is ekkor ébredtem fel. (újra) Szóval Petike reggel 3/4 5-től 1/2 11-ig nem aludt, most viszont szuszmákol ezerrel. Remélem, még rá is húz egy picit.

Vuka,
azért majd ha lesz egy pici időd mesélsz a nyaralásról és a keresztelőről? Kitartás! Ez a 11-kor már illő lenne fogat mosni és megmosakodni-dolog nekem is ismerős... :shock:

Kép
mancs

Vuka, vizuális típus vagyok, elképzeltem Petrát, ahogy tömi magába az almát, mint egy kis madárfióka, miközben anyukáját egyre gyorsabb adagolásra serkenti...... kedves kép.

Asszonyok! Lányok! Anyák!
Körkérdés!
Ki mikor vett járókát gyermekének? Mert ha elkezdenek szemünkfényei izegni, mozogni, 2irányba gurulgatni, az a nagyágyon már nem egy életbiztosítás ugyebár. És mennyit áldozzunk rá reálisan? És mikre kell figyelni? (De kár, hogy Gabus nem tudja most e fórumon ontani magából az ötleteket)

Kép Kép
coolasa

Coolasa, akkor most kapaszkodj meg,...anyukám szokott céklát sütni :D Nyami:o) De, ettem már csalánfőzeléket is :lol: Ok, akkor én most zöldülök mint Pumukli! TI VÉGIG ALUSSZÁTOK AZ ÉJSZAKÁT????? Bár már mi is ott tartanánk!
Mi ez? Csak én vagyok férfiorvos csípő? Igaz, nekem most női dokim van, de berzenkedtem tőle, mert a pasik nagyon bejöttek :oops: A párom meg kimondottan jónak tartja, hogy nő a dokim. Hogy is van ez?! :)

Vuka, nagyon szép volt Petra és tényleg kár, hogy nem látszik a ruha eleje, no de nem gondolhat erre is az ember.
Áruld már el nekem, holnap lesz torna? Jöttök????

Szonjek már minden gyümit eszik ami adható neki. Ezt a kalanalnkénti dolgot én sem vettem komolyan amikor láttam, hogy a hasát nem fájlalja és allergiát sem kapott. Milyen etetőszéket akartok venni? Akkor gondolom PP vagy hasonló dönthetőset, ugye?

N

Kép Kép
natasa1975

Mancs, azért nincs még pezsi meg hasonlók, mert a multkor is volt egy ilyen csak aztán jött vki és többet fizetett. Szóval pezsi majd szerződéskötéskor :wink:
Ja a mailed-re reagálva: COOL!

Colasa, én még csak elméltben meg ismerősöktől tájékozódva:
ide ne terveztem járókát (nincs hely). Amint átköltözünk lesz egy nagyobb, de Szonját csak minimális időre szeretném ott benn látni. Egyébként én a habtapi, pokróc, földön csuszkálás híve vagyok. S mivel egyre jobban igényli, hogy lásson valójában még WC-re is együtt megyünk majd, vagy nem?!
Egyébként én már csak az alját nem emelhető járókát veszek, mert az az idő már emúlt, hogy Szonja az emeleten legyen.

N

Kép Kép
natasa1975

[quote="coolasa"]
írta:
coolasa
Asszonyok! Lányok! Anyák!
Körkérdés!
Ki mikor vett járókát gyermekének?

coolasa
pont nem én vagyok megszólítva, de a Bodrogi Feri nemismerése után talán már elnézed ezt is...
mi most vettünk járókát azon felbuzdúlva, hogy Mancsföldön (Ózd) Petike nagyon jól elvolt benne. Ez szerencsére itthon is müxik. A Mester utcai bababoltba vettük brumi maci talán, de lehet hogy nem, keverem már), talán 11500 Ft, vagy 10500, de ez egy jóképű összecsukható masszív fajta. Megjegyzem, a kezdetleges párnátlanszélű heggesztett betonvas járóka 14000 Ft a Tescoba, ami kevésbé gazdaságos.

Kép
Kép
mancsbá

Coolasa én még nem vettem járókát és nem is áll szándékomban, mert nem látom értelmét. Petra ugyanis egyáltalán nincs el nélkülem mindig ott kell lennem mellette. Ha dolgozom valamit, akkor viszem együtt a játszószőnyegével és lerakom az adott szoba padlójára, ott aztán forgolódhat, lejebb már nem kerül. Anyukáméknál van járóka, az én régim. Azért nem szeretem, mert nem tud benne szabadon forgolódni, pedig nagyméretű (110x110), egyet fordul és már a rácsnál van, aztán azért hisztizik, szóval a földön a játszószőnyeg sokkal hatásosabb, bár már nemsokára beszerzem a habtapit. Ha később a kisasszony jobban el lesz egyedül akkor lehet, hogy beszerzek, de most még minek?!

Mancs mintha a mi éjszakánkat írtad volna le, csak nekem apa inkább a szemrehányásokat osztotta, hogy miért hoztam a gyereket a nagyágyba. Petra ugye 3 hónapos korától külön szobában alszik, de ma annyira nem bírtam vele hajnali 4-kor, hogy át kellett vinnem hozzánk és ott voltunk 10-ig, amiből 1-2 órát aludtunk. Szóval a mai éjszaka kritikán aluli volt.
Keresztelő: 10-kor kezdődött, 20 percig tartott, utána mi ketten kijöttünk, a család többi tagja maradt az Istentiszteleten. Ja az egész Pátyon volt a szüleimnél, mert én az ottani református gyülekezethez tartozom, a férjemék pedig nem vallásosak (anno megkeresztelkedett görög katolikusnak, mert azt a papot tudták lefizetni). Szóval a vendégek utána feljöttek a szüleimhez, ott volt egy kis frissítő ital és sütik, majd a szűk családi kör (12 + Petra) átment Bicskére egy vendéglőbe megebédelni. Utána megint visszamentünk a szüleimhez és ott tovább sütiztünk, tortáztunk és Petráztunk. Este 7 után jöttünk haza. Utána még feljöttek hozzánk anyósomék és megrendeltük a neten a repjegyet, mert októberben mi megyünk ki apósomhoz Németo-ba (220 EUR hármunknak). Szóval fél 11-kor hulla fáradtan estem ágyba, Petra pedig fél 12-kor újra kelt hangos üvöltéssel és meg kellett szopiztatnom, pedig Ő éjszaka soha nem kajál és nem iszik.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Natasa, én azért mélyen legbelül nagyon liberális ember vagyok, aki csak azért, mert más süti is azt a céklát, amit én még saláta gyanánt sem ennék meg, csak jelentős fizikai erőszak hatására, szóval ennek ellenére én nem zárom ám ki, hogy te attól még lehetsz jó ember.. még akkor is, ha a csalánt eddig csak teaként ismertem..... meg persze árokparti gonosztevőként, akivel nem ápolok baráti viszont.

Amúgy mi az a PP? Piros Pisztoly? Peres Péntek? Púpos Pék? Magad is beláthatod, hogy jobb ha elárulod, mert még vannak ötleteim..

Kép Kép
coolasa

na ilyet vettünk, csak nem ezt a színt

Kép
van egy bazi nagy fa 5szög vagy 6szög járóka is, de azt még nem használtuk.
ez a hálós nem volt első körben szimpi mancsnak, de Petike szereti, állandóan nyomkodja a lábábal a hálót :) és még csak nem is néz ki úgy, mint egy vergődő ponty a szákban :twisted:

Kép
Kép
mancsbá

Coolasa,
ez tényleg beteges.... :shock: :lol: :twisted:

Felavattuk a habtapit Kép
Meg is tisztelte :lol: :lol: :lol: Kép Kép

Elaludt Mbá ölében Kép Kép

Ébredés utáni kóma :lol: :lol: :lol: Kép Kép

Kép
mancs

Coolasa: PP - PegPerego
Vuka, válaszoljál légyszi, légyszi!
Tetszik a párod kereszteléses története :) Nálam ez egyszerűbb,....nem vagyok megkeresztelve :shock:
Mancsbá milyen rendes vagy! Diszkriminálnak és te még segítesz!
N

Kép Kép
natasa1975

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?