Új privát üzeneted érkezett!

kola:szegény virág..biztos megviselte a mütét.nagyon sajnálom,reméljük hamar jol-jobban lesz.sok puszit neki.

csajok sehol senki,??????????
valakiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
vizmatibeus

sziasztok!
köszi Hajnus a bíztatást!pedig épp elégedett voltam a vásárlással,mikor este elolvastam írásod.sok mindent be tudtunk szerezni,még olcsó(1000ft) tolltartót is vettünk és tök pofás,no és feltöltött.bár a sok filctollat úgyis ki kell dobni belőle,mert az nem kell a suliba,de mégis elégedett vagyok vele,mert volt 2000+3500+600 ft-os tolltartó is.no meg vannak a listán homályos pontok is(pl betűkirakó,delfinkarton-pedig elmondta a tanító néni ezeket is,de a szita agyam....),ezeket majd papír írószerben megpróbálom.meg még iskola táskát sem vettünk,de az lehet,hogy kínaiból jön majd.szóval sikerült jó sok pénzt elkölteni :P :cry: :evil:
hozzánk mindig jött védőnő,még miskolcon is,sopronban is és ide is bekukkantgat.meg viszem havonta egyszer tanácsadásra(amikor orvos is van),akkor súlymérés,nézegeti a dokinéni,megbeszéljük a dolgok folyását.nekem azért sok újat úgysem tudnak mondani :roll:
zóra már kóstolgatja a mi ebédünket(ha olyat főzök).tegnap grígombóclevest evett+káposztás palacsintát és olyan jó volt,hogy nem kellett neki külön főzögetni.de már csak 3 hét és egy éves lesz.
jut eszembe,megnézem ezeket a gyerekes szalagokat!mindenkinek kellemes napot!
szemizo

Sziasztok!

Szegény kicsi Virág, jobbulást!

Kép

Tegnap én hülye, odaadtam a pénztárcámat a Máténak a babakocsiban, és elhagytuk.
Személyi, jogosítvány, bankkártya, pénz, euró stb............
Na ez van, bízom benne, hátha rendes emberek vannak, és a papírjaimat visszaküldik.
Megkérdeztem már az okmányirodát 5500ft a két papír.
Hát igen aki, hülye azt nem kell sajnálni.

Tegnap itt voltak Gabóék, nagyon aranyos Levente, készítettünk képeket is, majd kicsinyitek.

Szombatra mondanak egy kis lehűlést, kíváncsi leszek, mert már én sem bírom.

Beus!

Kitartás, nemsokára elmúlik a hányinger, én is hánytam sokat, szar volt.

Szép napot!

katus78

csak azért írok,hogy lássam megváltozott-e a profilom,csináltam szalagot mindhárom kölöknek.beférnek-e egyáltalán mindannyian?

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

:lol: Neki állok vasalni!!!!!!!!!!!!

katus78

miért nem sikerült?pedig úgy csináltam,ahogy le van oda írva! :cry:

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

segitsek?
add meg a kodod jelszod megcsinálom neked csillu,csak ird le mit kell odairnom,születési dátumok,nevek,.
ha jo igy segitek szivesen

KépKép
KépKép
vizmatibeus

Bocsi,de új vagyok és én is szeretnék szalagot.Hová van leírva,hogy kell csinálni?Köszke a segítséget.
anubias

katus:hüüü vasalni fogsz?én nem merem rávenni magam ebben a forroságban. :oops:
pedig nekem is kéne,nem keveset :shock:

KépKép
KépKép
vizmatibeus

hát igen,minden elismerésem a vasalóké!!!így hohgy a nagyok nincsennek itthon,mosni és vasalni is szerencsére sokkal kevesebbet kell.most jóformán csak az apa cuccai,mert mi itthon egy szál ruciban vagyunk,ezeket meg nem is vasalom,csak friss mosás után már fel is vesszük.az utcára meg nem is megyünk,csak ritkán és rövid időre :roll: .de holnap mosok dolgozós ingeket,na majd azokat vasalom holnap ebéd után,mert ebben a hőségben megszáradnak addigra.meg én inkább nem gyűjtöm,hanem rögtön,inkább apránként megcsinálom alvásidőben.
beus,köszi még egyszer,majd meglátjuk sikerül-e neked helyettem
szemizo

Kész vagyok!!!!!!!:D

Én is probálom rögtön megcsináln, mert, ha összegyüllik, akkor rámegy a fél napom.

Most pihizek picit, mert szerintem Máté nemsokára felébred.

Szemizo!

Zóra hényszor alszik napközben? Mennyit? Miket csinál már? Én is mostanában keztem el minden félét adni Máténak.

katus78

szia katus !
most is éppen itt ül velem,mert már nyafka.általában csak ebéd után alszik(sajnos),de kisebb korában sem vitte túlzásba.a délutáni séta alatt sem aludt már régóta.most meg már nem is hagyom elaludni,mert akkor este,éjjel még a szokottnál is rosszabb.most ugyan volt két olyan éjjel,hogy csak kétszer kelt,de ma reggelre... :evil: ebéd után viszont álszik kb 3-ig,2-3 órát.enni most már mindent adok neki,de ő még szopizik(éjjel,reggel,ebéd után,alvás után :lol: szóval sokszor),de emellett imádja a kenyeret akármivel(vajazom,felvágott,májkrém,sajt,virsli-általában ezek).a tejpépet már nem is szívesen eszi.az ebéd meg még krumpli valamivel,de most már csak villával töröm.meg ha olyat fogok főzni(pl valami sűrűbb levest),akkor nem is főzök már külön.vagy tésztafélét.meg a banánt pl már régóta csak harapja.van már 6 foga,és a héten elindult önállóan.már próbálgatta a múlt héten is,de az csak 2-3 tottyantás volt.most már szépen megyeget(úgy billeg mint egy pingvin,de halad).most ebédelünk,de még jövök vissza!akkor beszélünk még :P
szemizo

Kép

Kép
hajnus

Sziasztok! A babafalvást én se tudtam felrakni.Csilla próbáld itt ha nem sikerül neked se.A sulihoz még annyit,hogy tavaly tök örültem,hogy mindent egybe megvásároltunk,aztán könyvosztáskor a tanítónéni kezünkbe nyomott egy listát,kb 5000 ft volt még pluszba.Pl nálunk 3szögletű grafit kell,aminek darabja 200 ft.

Katus,hát nem is tudom mit mondjak...

Bence újabban napközben nem nagyon akar szopizni.Csak reggel meg éjjel.Ki érti ezt?!Szívesebben eszi a főzeléket meg a gyümölcsöt.Teljesen rákattant a sárgabarackra.Egyenesen hisztizik érte,ha meglátja.
Ma az ebédünk csúcs volt.Először magára borította a saját kajáját,majd amikor vittem a fürdőbe még menet közben az Apjáét is lerántotta.

Mi lehet szegény Virággal?Mikor Istinek vették ki a manduláját a szobában volt egy kisfiú,aki szintén nem akart se enni,se inni.Az anyja meg letagadta.Kiengedték őket,aztán éjjel mehettek vissza,mert felszakadt a seb és vérzett.No comment :?

Kép

Kép
hajnus

sziasztok!
az én zórám meg már azt gondolja magáról,hogy nagylány.a mai ebédjét végüli nagy nehezen megette(harcoltunk közben),mert ma babételt kapott(tök,husival,krumplival-én főztem úgy mint eddig).de úgy néz ki,hogy a mi kajánk jobban ízlik neki,mert a mai levesünkből is evett.szóval lehet,hogy szép lassan(ill gyorsan)átszokik a felnőttes étkezésre?! :shock:

hajnus!
és lehet már nekik sárgabarackot adni?az nem olyan amit csak egy éves kor után?mert akkor szaladok a piacra!bár nálunk(mint a többi tesó is)a banán a favorit
szemizo

ja,és elfelejtettem,hogy a mi tanító nénink még júniusban adott listát arról,hogy milyen taneszközök,füzetek,ceruzák,stb kellenek majd.remélem nem fogunk újabb listát kapni,csak a tankönyveket.de szept elsején rögtön lesz szülői,gondolom ott mindent sorba veszünk,kinek mi nincs még meg.és nálunk csak javasolt háromszögletű ceruzafogó beszerzését,nem kell olyan ceruzákat venni
szemizo

végre sikrült!!!! de miért nincs mindig a beszélő ablakomban?de ne legyek telhetetlen!elővettem végre angoltudásomat és rájöttem mit csináltam rosszul!így már tök egyszerű volt :P

beus!
így ha csinálod nekem,köszi,ha nem akkor is köszi,hogy felajánlottad :lol:

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

[quote="szemizo"]
írta:
szemizohajnus!
és lehet már nekik sárgabarackot adni?az nem olyan amit csak egy éves kor után?

őszintén szólva fogalmam sincs :oops: de hetek óta eszi és nincs tőle semmi baja

Kép

Kép
hajnus

hát,végülis az a lényeg.igazából én sem tudom,azért kérdeztem :mrgreen: :idea:
bár az is hogy mit lehet,mit nem,meg mennyit KELL enni a gyerekeknekeldöntik mindig HELYETTÜK az okosok :roll: .ami ízlik nekik és nincs tőle bajuk,azt egyék!!! :P

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

De jó,sikerült a babafalvás?!Majd én is megpróbálom.Megnéztem a kismamák nagykönyvében,8 hónapos kortól lehet adni.Én is elterveztem,hogy milyen idős korban mennyit és mit adok,de a Bence teljesen máshogy gondolta és tényleg ő döntötte el.

Kép

Kép
hajnus

csilla:bocsi de még nem volt idöm,me kod nélkül nem is ment volna,de látom már ügyeskedtél!tök jok lettek!grtaula :D

hajnus:abban a könyvben minden bentvan hogy mit mennyiidös korban lehet adni?tök jo lehet.

katus:teszel fel képeket?kiváncsi vok ám :D

olyan qrva meleg van még mindig..én csak este vasalok ...11után :D addig tutii nemm..

KépKép
KépKép
vizmatibeus

ti hogy szoktattátok le apelusrol a babákat????????????????????????????????????????????????????????????????,,

KépKép
KépKép
vizmatibeus

Halihó! :)

Csilla,
köszönöm a fülbevalós tippet, de azt hiszem megpróbáljuk még most pici korban. Andi nekem is mesélte hogy jártak Jankával, sajnálom is őket. De nem biztos, hogy mi is megjárjuk, illetve remélem, hogy nem! :)
Milyen az a képosztás palacsinta? Olyan a tölteléke, mint a káposztás rétesnek?
Szépek a szalagok, jól sikerültek! :)
Szerintem ilyen iskolai dolgokat (is) érdemes a Tescoban vásárolni, mert úgyis hamar elhasználják őket a gyerkőcök és mivel olcsók, talán jobban jár az ember, ha ott veszi meg.

Zsani,
biztos nem volt semmi Virágnak a műtét, remélem hamar lekerül az infúzióról és tud ügyesen eszegetni! Rajtam is volt 2 egész napig, szar is volt, milyen lehet egy kisgyereknek... :?

Katus,
sajnálom apénztárcádat, az egészben a legkellemetlenebb az iratok... Talán valaki visszajuttatja. Bár addigra meg gondolom már intézed az újakat, hiszen nem tudhatod meddig érdemes várni...
A vasalással nekem is a tököm van tele, de muszáj. :?

Milyen és egyáltalán mi az a HÁROMSZÖGLETŰ CERUZAFOGÓ VAGY HÁROMSZÖGLETŰ CERUZA?? És egyáltalán minek olyan? A sima már nem is jó??

nadine81

Beus,
én olyat hallottam a pelusos dologról, hogy nyáron többször meg lehet próbálni csak bugyiban és többször elmondani neki, hogy szóljon, ha kell valamit csinálni. Egypárszor gondolom bemegy a dolog a bugyeszba, de próbálkozni kell. Ma itt voltak unokatesómék, a kisebbik fia decemberben lesz 2 éves, pelusos, de ma, amikor kakilnia kellett, szólt már neki, igaz későn, de szólt. Bement a pelusba, de le már nem ült benne! :D

nadine81

Sziasztok!

Nincs időm írni :( , Jocó dolgozik a gépen, kicsit ide kéretkeztem, dobom a képeket! :)

Kép Levente & Máté

Kép Ma esti sztár foto! :lol:

katus78

Bea,a bilizésről ugyanazt írhatom,mint a Viol.Sok türelem és még több tiszta bugyi :lol: Elég jó ez a könyv,csak már régi.Akkor vettük,mikor Isti volt a pociban.Terhességtől 3 éves korig használható,a gyermekbetegségek is benne vannak.Mi annak idején ebbe néztük meg,hogy Isti biztos bárányhimlős-e :lol: :lol: :lol:

Katus,nagyon jók a képek.Kis kukis :D

Iskola:mi is a tescoban vesszük meg a cuccokat,de nagyon meg kell nézni,mert színes ceruzával már megjártuk.Abból jobb a drága,mert az olcsót nem lehet faragni,törik a hegye.

A 3szögletű ceruzának jobb a fogása,csúszásgátló is van rajta.Pici gumi pöttyök.Már színeseket is csinálnak.

Kép

Kép
hajnus

szia viol!
a káposztás palacsintának a tésztájában van a káposzta:rendes paltészta,de előtte lereszeled a káposztát,vesózod,aztán a kész tésztába(kicsit sűrűbb legyen)belerakod a kinyomkodott káposztát. ha mégis sűrű,még lehet akkor is higítani.és már lehet sütni(én borsot-kicsit-szoktam beleőrölni),háromszögre hajtani,tejföllel enni.nagyon finom!és ilyen az almás is,azt lekvárral enni!!! a háromszögletű meg azért jó,mert megtanulják pontosan oda tenni az ujjacskájukat a ceruzán,ahova kell.ha megnézed a saját kezedet mintha ceruzát fognál,látod,hogy háromszög alakban vannak az ujjaid.a táskát is a kínaiban azért néztük ki,mert úgysem bír egy táska sem több évet,akkor meg inkább az 1600 ft-os táskát dobjam ki jövőre,mint a 3000-t.
köszi a dícséreteket,már csak fotót kell megtanulnom kicsinyíteni.mert nekem sem fogad el minden képet az albumba(bár én is csináltam,hogy másnap megpróbáltam,akkor meg bekerült :roll: )

katus
nagyon édi a fiad,olyan furcsa,hogy pont egyidősek zórával.és még kicsi kádban fürdik,vagy ez csak egy olyan pancsolós kép?mert nekem zóra már állandóan ácsorog,a fürdőkádban is.

beus
a pelenka pedig nehéz dolog.erőltetni nem szabad,az biztos.de most jó,ha megpróbálod,pont a meleg miatt(megszáradnak a mosott cuccok hamar).nekem míra már tavaly nyáron leszokott nappalra,viszont alváskor még csak most van leszokóban-pár hete,hogy nem kap a délutáni alváshoz,de éjjel még adok rá(bár több napig hord így egy pelust).féltem is mi lesz az ovival,mert oda nem mehet pelenkával aludni.de talán túl leszünk rajta.andinak meg janka idén egyik pillanatról a másikra(a két lány között 3 hónap van míra javára,az pedig szinte semmi).szóval nincs erre szabály.aki jár közösségbe,vagy van nagyobb tesója,annak könnyebb,mert utánozza a nagyokat.

eszter!
hol vagy?az a sok ronda munka!!! :cry:

andi
köszi a dícséreteket a képekről,én is várok rólatok képeket :P .jó pihenést a hétvégére!JÖN AZ ESŐ!!!

na most jó sokat okoskodtam,el is teszem magam holnapra!nektek jó felfrissülést(láttam a tv-ben ott már csak 24 fok lesz,meg eső)!

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

SZIASZTOK!!

Kép
Kép
reni76

na neken nem sikerült ez a babafalva vonalzo! :(

Kép
Kép
reni76

Kicsi Virágnak mielőbbi gyógyulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Vendég

Most Latom, hogy SIKERÜLT!!! :D :D :D :D :D

Kép
Kép
reni76

jooo regelt!!!!!

köszönöm a pelusos hozzászolásokat mkinek.mi is a bugyis dolognál maradtunk,mert halottam már többféle modot.de ezt találtam a legjobbnak...és biztosan beválik,hiszen nektek bevált! :D

reni:ügyi vagy :D nagyon édes lara :)

azt mondta most a rádio hogy északnyugaton hatalmas vihar várhatooo :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

lehet most ér ide ami németországban volt? :shock: azert az nem kellene...... :roll:

KépKép
KépKép
vizmatibeus

Sziasztok!

Na, hogy én sem maradjak ki a vonalzóból. :wink:

KépKép
KépKép
mirama

Zsani!

Hogy van Virág? Kijöttetek? Sok puszi Neki!

KépKép
KépKép
mirama

Mit csináltok ebben a melegben?

Mi itthon kuksolunk, Noel kicsit bolond, semmi nem jó Neki. Kibújt a 3.foga, most vettem észre.

KépKép
KépKép
mirama

Sziasztok!
Mirama,
már a 3.foga?Bencének még nincs egy se :( Itt most kicsit beborult,fúj a szél is.Éljen!!

Kép

Kép
hajnus

Esik! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
hajnus

Mirának meg ennyi idösen már 8 foga volt.
Jó lenne most is hamar letudni a fogzást. Bár nem tudom, hogy ettöl ébred-e kb. 3-szor éjszakánként?!

Igen, esik. Végre! Nálam alszik a család. Lefeküdtem én is, de mindig csapkodta a szél az ajtót aztán kiment az álmo a szememböl. :D

Bence jól alszik? Ugye Ö sem volt egy jó alvó, nem?

KépKép
KépKép
mirama

Mirama,
Bence is mindjárt alszik(remélem).Nem alussza végig az éjszakát,de nem kell ringatni vagy ilyesmi,kicsi szopizás után visszaalszik.Nappal 2szer 1,5 órát alszik.Mindent egybevetve nem olyan vészes.Csak elaltatni nem tudom máshol,kizárólag a babakocsiban.Noel hogy alszik el?

Kép

Kép
hajnus

Szerencsére Noelt sem kell ringatni. Délelött egy kicsit alszik, olyan fél órát, délután egy nagyobbat, kb. másfelet. Valamikor még egy 10 percre megszunnyad 6 körül. Este fél 9 szopi és elalszik. Aztán mikor ébred csak 5 perc cici és visszalszik. A visszaalvással nincs is gond csak jó lenne már nem 2-3-szor kelni. Este is babakocsiban alszik el?

KépKép
KépKép
mirama

Sajnos igen,de be lehet tenni az ágyba.Napközben hogy alszik el?szopi után vagy csak úgy simán?Minden olyan simán megy,csak ez a babakocsiban rázás ne lenne :?

Kép

Kép
hajnus

Sziasztok!

Uh, lanyok itt ma olyan iszonyu meleg van! :( :( :( :(
Tegnap de. esett itt is az esö, meg egy kicsit le is hült, de du. mar megint qurva meleg lett.
Szegenykemmel nem is tudok kimenni, majd csak este mikor mar hüvösebb van!

Kicsi VIRAG gyogyulj meg hamar!!

Kriszta!
MI ujsag nalatok? Felujitas? Van mar fenn keped itt?

En is csinalok am majd kepeket es felteszem nektek.
De minden nap van valami, tegnap a Dieter kollegai voltak itt nalunk grillezni! 12 FÖ!
Ma meg takaritas , mosas szoval a szokasos nöi dolgok! :)

Megjött a birkabör a bebiülesbe, mar ki is probaltuk, hat a haja azert vizes volt benne, de a hatarol nem folyt annyira a viz!
Na lepek mert itt sikogat a hatam mögött!

Puszi Mindenkinek es kitartast az idöhöz!
RENI
LARA

Kép
Kép
reni76

Hajnus! Szerencsére simán alszik el, nem cicire. Èberen be a kiságyba, vmikor azért hanggal ellenkezik, de az pár másodperc. Aztán alszik.

Reni! Felújítással semmit nem haladtunk már hetek óta. És nem a mi hibánkból. Már kezdek belefásulni. Egyszer csak kész lesz.

KépKép
KépKép
mirama

Sziasztok!
Már csak nekem nincs volnalzóm? :D :D :D
Meg persze egy percem sem, még olvasni isalig tudtalak benneteket.
Jó pihenést!

Katus, egyik ismerősünk gyereke az anyja mobilját dobta a kukába, persze épp nem volt bekapcsolva és mire rájöttek már késő volt..., de ugyanez a kislány a lakáskulcsot is menesztette a kocsiból :D
Csilla, a Lili volt :wink:

Bea, én egyik gyereket sem szoktattam le a pelusról, megvártam míg maguk akartákj elhagyni és így sikerült egyik napról a másikra, de mindketten már 2és fél évesek voltak. Nálunk éjjel kezdtek szárazon maradni, talán ez a gyorsabb, de addig persze nappal is pelenkázni kellett :roll:

Míra és Szecső aranyosak voltak a mamával, de csak autóból láttam őket :wink:

Viol, te talán nem járod meg, hiszen szinte minden kislánynak van fülbevalója :D

Többiek, szép álmokat! Virágéknak különösen! :wink:
amica

Jó reggelt!

Csak gyorsan, írok, meglettek a papirjaim, meg a tárcám! :)
Szép napot!
Jó pihenést, amíg ilyen kellemes idő van. :)

katus78

Tudom ezer éve nem voltam, de hát élvezzük a nyarat! Remélem mindenki jól van! Megpróbálok visszaolvasni!

KépKép
nicika

sziasztok!

hajnus
az én nagyfiam is ilyen volt,egyszer aztán megpróbáltam azt,hogy ebéd után nem tettem babakocsiba,hanem ágyra,mellé feküdtem és ráztam a fenekét és úgy aludt el(hamar,mert akkorra már úgyis elfáradnak)és aztán betettem a kiságyba.ez ment 1-2 hétig,azt vettem észre,hogy szinte rázni sem kell,letette a fejét és aludt.ez után már rögtön a kiságyba tettem és semmi gond nem volt tovább az elalvással a kiságyban.ez januárban volt,szecső májusban született,tehát 7-8 hónapos volt.ezt akkor egy ismerős anyukától hallottam,ő is így szoktatta a fiát a kiságyra.a lányokkal ilyen gond már nem volt,mert ők nem is szoktak rá a babakocsis ringatózásra(igazából a kocsiban egyok sem szeretett aludni).

andi
hát igen!lili már csak ilyen :lol: .szoktatok velük találkozni?bár a dolgozó nőknek(heni szegény :cry: )nem sok idejük van randizgatni

itt lehűlt licsit a levegő,meg fújdogál a szél-huzatot csináltam,hátha lehűlne a lakás :roll:
főznöm nem kell,apa dolgozik,szóval délig enyém a világháló :P ,aztán jöhet a vasalás
mindenkinek jó hétvégét,pihenést!

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

Sziasztok!
Szemizo!
Már múltkor írtam, hogy a Miráink majdnem eegyidösek! :lol:

KépKép
KépKép
mirama

És mi ma gyerekek nélkül vagyunk. Most vittük Öket a nagyszülökhöz! Hurrá! Kell a nyugalom. :wink:

KépKép
KépKép
mirama

mirama
és a picik között sincs sok időkülönbség :P .Jó pihenést gyerekek nélkül!én csak most érzem milyen "munka" a sok gyerek,mikor nincs itthon csak egy a háromból!teljes itthon a nyugi,nincs veszekedés,kiabálás,csak zóra bőg néha.de azért hiányzik is a nyüzsgés(néha) :lol: :roll: :oops: .és ti igazi soproniak vagytok?lehet,hogy találkoztunk is valamikor?

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?