Új privát üzeneted érkezett!

Dorka:miért nem válaszoltál?

KépKép

KépKép
pilchard

Boróka,

ja,olyan cucc, mint a Jóbarátokban? :lol:
Szombati babanetes tali: a II. ker. Hárshegyi út 3-ban lesz egy suli kertjében. 9-18 óráig. Szerintem du jobb lenne, ne de beszéljük meg az időpontot.

Szóval én, Rolex, Kriszti (ugye te írtad?) meg te akkor már leszünk...
Még valaki? :lol:
sz_kata

Kata,
állatpatikában (de csak ott) lehet kapni cseppet, ami kullancs és bolha ellen is jó. Akkor nem kell porozni, csak havonta-kéthavonta a cica nyakára csepegtetni. Anyu cicáinak most vettünk, a mi kutyáink feb. óta kapják. Ez a leghigiénikusabb.
Férjem most rakja össze az ikeja-konyhát - és még egyszer sem káromkodott :wink:. Majd én, miközben pakolok...
Pelenkázótáska: férjem a tieddel ért egyet, sőt. Ő felesleges truvájnak tartja. Pedig - mint az előbb mondtam neki - nekem is lesz... Merthogy az összes hátizsákunk és egyebünk eltűnt, illetve a kutyák elpuszttották még tavaly, így vagy 1. a laptop tokjában, 2. a gitáréban hordhatnám a pelenkát :D Egyébként nagyon teccik a választásod...

Melinda,
frászt kapok, hogy most meg esik-eseget, mikor az összes ruha kint szárad :evil: Szerintem estére megtelik az emésztő a sok mosástól (de tényleg). A szünetekben pedig varrtam (kézzel) a békocsira huzatot, abból az anyagból, amit falvédőnek szántam. Csak egy-két helyen kellett összeölteni. Az egyik ülésre már kész van, nemsoká jöhet a másik :lol: Dokit még nem hívtam. Azon tűnődöm, mégis bemegyek holnap, legfeljebb aztán kijövök. Hétvégén iszonyú katyvasz lesz itthon, jönnek a kőművesek is. Az már sok... De azért lóg a fejem, hogy be kell menni :cry: Magnézium: igazad van :lol:

Krisszi,
milyen jó áron van a bébiőr... Nekünk az nem lesz (egy szobában leszünk velük), az alvásfigyelőn még tűnődöm... Ricsi meg még megfordulhat! CTG: ismerős, a kórházban minden második lánynak ez volt a vizsgálaton...

Most megyek, készítem az ebédet (mirelit pizza - hát nem erőltetem meg magam :wink:).

ákata2

Kedves Pilchard!

próbáltam én priviben válaszolni 2* is, de ezek szerint nem ment el.

Úhygogy akkor most ide írom, hogy sajnos még akkor visszavittem az utazóágyat, vagyis már nincs meg.

Üdvözlettel:

Boróka
boróka1973

Á_kata:

mi is egy szobában fogunk aludni a gyerekkel 6 hónapig, de a babaőrző az akkor hasznos, ha te nappal mondjuk főzöl, vagy a kertben vagy, amíg ők alszanak az ágyukban a szobájukban. Ha felébrednek így meghallod, és mehetsz is.
Nem beszéllek rá, de nekem nagyon praktikusnak tűnik.
Egyébként meg van olyan légzésfigyelő, ami babaőrző is egyben.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Gesztenye, hallgattam, mint a sír :lol: Mondjuk belül szétvetett az ideg, hogy hogy lehetek ennyire hülye.
Farfekvés: hát erre mondta a dokim, hogy aug 24-én vagy 25-én császár :lol:

SzKata - N jól néz ki ez a táska, nem az a szokásos pelenkázós. Ezzel legalább NŐnek is érzi magát az ember, nemcsak babakiszolgálóbiorobotnak, nem? :lol: Egyre inkább rájövök, hogy abból nem lesz baj, ha bizonyos apróbb luxus dolgokkal (pl pedikűr, manikűr, új szájfény, fodrász) meglepjük magunkat - ettől a baba is boldogabb lesz a pocakunkban. :)

Aha, elvileg megyek én is talira, majd Rejo Szilvit megfűzöm még - aki egyébként nem tűnt el, csak a Velencei tónál sütteti a hasát :lol:

Dorka, a budaörsiben! Tudod, az autópálya mellett. Egy helyen van az összes légzésfigyelő, babaőrző, cumisüveg melegítő istentudjamilyen babaketyere. Nem tudom, milyen ez az Angelcare, nagyon olcsónak tűnik. Van olyan, ami légzésfigyelővel kombinált, és az kerül 34e-be. Ezt csak annak mondom, aki még nem vett légzésfigyelőt és szeretne. Ezen a számon szerintem eléred őket, ha tudod, h nagyjából milyen funkciók fontosak számodra, lövésem sincs h ezeknél mik az alapkritériumok, szal sajna nem tudtam érdemben megnézni őket.
Budaörs
Petőfi u. 64.
2040 Budaörs
Tel.:(23) 445-600
Fax:(23) 445-601
www.mediamarkt.hu

Barátnémat elnyelte a föld, nem érem el, biztos most ébredt fel a kislánya, de majd kicsiholom belőle Dr Á számát.

Hú, Ally McBeal-time!!! :lol:

pusz,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

http://s31.photobucket.com/albums/c376/gigaboszi/PETI/

Itt vannak a képeink...
csak pár darab, telefonos.... nekünk csak hagyományos fényképezőnk van...
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:57-kor.
Vendég

Gigi,
Nagyon édes!!
Jadey,
Hol vagy?
Dorka,
Köszönöm! Elmegyek kedden. Sajnálom, h nem lesztek ott.
Sz_Kata,
Szerintem is du felé menjünk. Vagy?
Krisszi,
MEG FOG FORDULNI!!!!
Bujka,
Nekem sincs csíkom. Csak úgy eszembe jutott.
Anita,
Gyönyörű a lányod!!! Mikorra vagytok kiírva?
Puszi MINDENKINEK!
Gesztenye,
Te is jössz szombaton, ugye?
Rolex
rolex

Dorka,
egyelőre kihagyjuk... de köszönöm az infót. Lehet, később veszünk ezt is... Egyelőre elég a két légzésfigyelő.

Gigi,
Peti nagyon aranyos, és milyen nagyfiús a képeken!
Annyira jó neked...

Simigabi,
ti szegények... De fő, hogy minden rendben. Azért vigyázz magatokra!

Melinda,
előbb lemaradt: férjrem intézi a bébik anyakönyvét, mert akkor rögtön tudja intézni a tébé- és adókártyát is. Megmondom őszintén, nekem ez azért fontos, mert e papírokkal lehet csak igényelni az anyaságit, ami ikreknél nagyon szép összeg, és bizony, szükségünk lesz rá (főleg, hogy a tébé felvilágosítása alapján augusztus közepéig egy vas táppénzt nem kapok... hrrrr).

ákata2

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:57-kor.
Vendég

Krisszi,

Na, én is azért vettem szép táskát (ami megy babakocsihoz :wink: ) mert azért igyekszem nőies maradni. Amennyire lehet. :roll:

Gigi,

cukik a képek. hogyan lehet ilyen internetes albumot csinálni?

Ákata,

Ma megpróbáltuk a lépcső korlátját összeszerelni. szerintem az is selejt :x kanyját a briconak :evil: Már én is bmegeztem....

egyébként milyen papírokat is intézel? Homályosíts már fel légyszi, hogy milyen papírok kellenek az anyasági segélyhez meg a Tgyáshoz. Ehhez tök kuka vagyok.

ja és bolhaírtó csepp: az is van :roll: meg nyakörv is :lol: De tutira akarok menni :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Napraforgó!
Gratulálok a babákhoz, egészséget és sok tejecskét kívánok Nektek!

Rozus!
Üdv. itt. Mi a 24. és 31. héten is voltunk 4D-n. Először aludt, alig mutatta az arcát másodszor meg nagyon izgett-mozgott, cumizott egyfolytában. MEgintcsak alig sikerült elkapni az arcát, csak oldalról mutatta meg magát, én valahogy a 2D-n többet láttam. 28.héten jó időpont ha elmentek.

Toma, Roan babakocsikról hallottatok vmit?

Melinda, Anita! Kösz az infót a légzésfigyelőkről.

Edit

Kép
Kép
edi78

Csajok!!!!!!!!!!!

Utáljatok engem, mint a rossz hír hozóját!!!
Előbb elsírtam magamat, ahogy meghallottam Onyuta (??) Judit elhaló hangon való bejelentését: 9-10 (!!!!!!!!!!!) napig marad ez a kurva (bocs!) meleg!!!! :twisted: Én esküszöm, bedilizek, ha ezt ennyi ideig még ki kell bírni!!!!

Visszaolvasok és írok valami szépet is!
Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Gigaboszi!
Nagyon jól sikerültek a képek és nem is látszik, hogy mobillal csináltátok. Még egyszer gratula a gyönyörűséghez.

Rolex, Sz_kata!
Nálam is tervbe van véve a szombat és bármikor jó, ha addig nem történik semmi huncutság velem. Bár amilyen váratlanul törnek rám ezek a dolgok, akár ott is rosszul lehetek :? . Én majd ahhoz az időponthoz próbálok alkalmazkodni, amit ti megbeszéltek, de aztán jelezzétek legkésőbb péntekig!!!!

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Ez igen! Jó sokat írtatok már, nem győzöm olvasni.

Rosszullét, linea negra, terhességi csíkok- minden van. :(

Anita, Rozus
Üdv a csapatban! :D

Krisszi
Szóval csak meglett az a fránya cetli. Te már jársz CTG-re? Mióta?
Jövő hét szerdán megyek a dokimhoz, elvileg nekem akkor mondja meg, hogy mikor menjenk először Ctg-re. Pedig már kiváncsi vagyok, hogy milyen lehet.

Sz_ Kata
Nagyon jól néz ki a táska. :D

Szombati tali: lehet, hogy én is megyek, csak még meg kell tervezni az útvonalat. Budán annyira nem vagyok ismerős. :roll:

puszi: Évi

KépKép
ranpo

Rolex,

tudni, hogy melyik este leszel a Fokuszban???? Olyan kivancsi vagyok...

Viola
fj35

Bujka!
Én inkább utálom azokat a hülye időjósokat, akik igazán megérdemlik ezen a nyáron a szidalmazást. Ezek szerint még az itthoni első napjaimat is ilyen kánikulában kell átvészelni. A végén még becsücsülök a hűtőbe és akkor talán nem alélok el a melegtől.

Gesztenye
gesztenye78

Viola,
Nem hívtak még.. Addig örülök.

Melinda,
Te vagy itt a képfelrakó. Hogy kell JPG-s képet csinálni egy képből, ha nem az?
Rolex
rolex

Na akkor újra itt!

Krisszi!
Nekem olyankor, amikor nem akart mocorogni Marci, akkor megmozgatta a szülésznő a pocakomat és mindig felkelt, majd mocorgott ezerrel. Legközelebb csokit is készíts be, hátha az mozgásra ingerli :wink: Aztán lehet, hogy csokiztál? :oops:
Nekem is jaj-jaj, az enyém doki 2 hét szabira megy!!! :shock:

Anita!
Szülni éppen nem vagyok, de az időjárás jelentés után, erős késztetésem támadt rá, hogy nem bírom ki pocakkal ezt a 1,5 hetet ilyen körülmények között :cry:
Andi és Csengő is írogat ide, bár Andi már nagyon régen volt. A táblában is megtalálod Őket :wink:
Benedek :D Mi sokat törtük a fejünket, aztán valahol meghallottam, hogy valami sztárpáros is Benedeknek szeretné keresztelni a babáját :arrow: Párommal megegyeztünk, hogy oké :D (Na nem a sztárocskák miatt!) Szép neve lesz a Fiainknak, az már biztos!
Marcikám, mint kispasi, ha bármilyen műszer, gép, kerekes bármi hangját meghallja jön a brüm-brüm, úgyhogy azoktól nem fél. Persze az ártatlan női lélek :oops: De megnyugtató, hogy szerintem sem furcsa, hogy fél a dörgéstől...
Drukk, hogy jók legyenek a cukoreredményeid!

Sz_Kata!
Ilyen cserélhető előlapos, vagy minek nevezzem pelusozótáskát még nem is láttam! Áruld már el az árát, mert igazán kíváncsivá tettél! Ja és tök jól néz ki, mindkét "rucijában". :lol:
Korlát :twisted: Tényleg bammeg brikó!!! :twisted:

Geszti!
Érdekes, én épp most szoktam rá a teára. Megfőzöm és jól behűtöm a gyümiteát, még Marci is imádja. Látni kéne, hogy szürcsöli a pohárból :wink: Ez is nagy élmény lesz majd az anyaságban. Az már annyira nem, amikor a 30 fokos konyhában próbálod megfőzni a vacsit, közben a gyerkőc épp le akar szaltózni cirka 1 méter magasságból a fotel felső karéjáról. A hajam égnek állt! :shock:
Hú, én már egyre szívesebben pottyantanék! Párom 2 napig szabin lesz itthon, és megcsinálom az utolsó simításokat és tőlem, akár mehetünk is szülni! 8)

Dorka!
Mi is az Electro Worldben vettük anno a bébiőrzőt, de lehet, hogy azóta kivonták a kínálatukból.

Kata!
Mi van???!!! Nálatok esegetett? Mert nálunk egy csepp sem esett! Én ezen már csak röhögni tudok! Nálunk a fű totál kiégett, nincs annyi víz, amennyi elég lenne szerencsétlennek, hogy túlélje ezt a poklot :(
Párodnak jó szerelést és drukk, hogy káromkodás-mentesen végbemenjen! Ezt a második részt kívánom Neked is a pakoláshoz! :wink:
Drukk, hogy kapj haladékot!!!
Születésik és TAJ szám nélkül tényleg nem lehet sehová elindulni ügyet intézni :( De adókártya nem kell, mert az Marcinak a mai napig nincs! Jó ügyintézést majd a Párodnak, már előre sajnálom az én Gáboromat is az állandó sorban állással. Bár Ő birkatürelemmel van megáldva (hála a jó égnek!!!) 8)

Gabi!
Hú, ez nagyon izgalmasan hangzik! Egyébként fájdogált a pocak, vagy volt bármilyen előjel? Persze nem lenne semmi baj, ha Tomi kibújna, de gondolom még abszolúte nem számítotok Rá. Szegény Peti, hogy kifáradt.
Tényleg, Ti hogy tudjátok megoldani Peti elhelyezését a szülés idejére? Nekünk elég nehéz a dolog, mivel Anyukám jön majd segíteni, de Ő Vác mellett lakik, így szülésre való riasztás nem megy majd egyszerűen :roll: Nektek van segítség a közelben?
Hangok: látom azért Petid is fél ettől-attól. Én is úgy sajnálom olyankor a Kisördögöt, ha félelmet látok a szemében.
Álmodozni és reménykedni bármikor lehet :lol: :wink:
Jóslófájás :D :D :D Deeeeeeeeeee, én már nagyon akarom!!!!!!
Megnéztem TAJ kártya sajna kell az anyaságihoz.

Gigi!
Tündéri és nagyon formás fiúcska ez a Petike! Abszolúte nem gondolná az ember, hogy előbb bújt ki, mint "kellett volna". Tényleg eddig nem is írtam, hogy tuti súllyal született :arrow: én is ennyivel bújtam ki a napvilágra anno 30 éve :wink:

Edit!
A Roan kocsik szerintem hasonlítanak a Bergonra, ha jól tudom. De nem biztos. Nekünk Bergon van. www.bergon.hu Nekünk bejött, mi direkt terepre való változatot vettünk, jó nagy kerekekkel és a rugózása is jó.

Rolex!
Én mindig a Paint nevezetű programomban szoktam az Excel file-ból jpg-t csinálni. De ha a kép más kiterjesztésű, akkor nálunk az Adobe Photoshop nevezetű program válik be. Ha nem megy végképp, akkor tudod?! :wink:

Bébiőrző: szerintem is hasznos dolog, mert nem kell állandóan fülelni, hogy most a gyerek sírt, vagy a macska nyivákolt az udvaron (én már kutyával is összetévesztettem Marcit :oops: ).

Közhírré tétetik!

Anyasági támogatáshoz szükséges doksik: http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/anyasagitam#paragr3
Szerintem röhej, hogy én nem látom az eredeti Születési anyakönyvi kivonatot. Pedig annak hátuljára vezetik rá, hogy igényelte a szerencsétlen szülő.

Tgyáshoz kell: marha jó, ez nincs is rajta a mo.hu-n. DE az OEP honlapjáról (www.oep.hu) letölthetőek a formanyomtatványok és azok kitöltési útmutatóján szerepel a szükséges doksi.
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL Ez szól a tgyásról.
Nyomtatványok innen tölthetőek le: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL
Hát nem egy egyszerű dolog, az tuti! De hát ez Magyarország, vagy mi a szösz!

Jó, hogy kérdeztétek, mert legalább, én is összeállítom szegény Páromnak, hogy hová, mit is kell majd vinni.

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Évi, ez már a második CTG-nk volt, a 34. héten volt az első.

Bujka, van, aki "csak" egy hetet mond a kánikulára :lol: , mindenestre a tököm tele van. A hajam csimbókokban tapad az arcomra.

Edit - Toma, Roan - amiket én láttam ezekből a típusokból, azok elég masszív, jó rugózású - inkább olyan hagyományos külsejű - babakocsik, olyanok mit a Bergon meg a Symbaba - azoknak való, aki nem akarja autóban vinni ide-oda és nem fontos szempont a fordulékonyság. Elég nehezek is, de pld külvárosba, kertvárosba ahol nincsenek keskeny járdák, tök jók.

SzKata - vigyázz azért a bolhairtókkal! elég agresszív vegyszer és okozhat allergiát ha túl sokat használsz belőle. Persze a cicának, nem nektek okoz allergiát :lol: Van olyan állatorvosi szer, ami hosszabb védelmet nyújt és akkor a baba mellett sem kell gyakran kenegetni, fújogatni a cicust ezekkel a kemikáliákkal. Legalábbis amikor én voltam állatorvos-palánta jelölt, volt valami csodaszerünk a klinikán.

kitartás a melegben!

pusz,
Krisszi

krisszi

Sz_kata
www.photobucket.com
regisztráció után lehet.... még videokat is fel lehet tölteni...
Vendég

Bujka,

Help!! nekem nincsen terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolásom!! Ill olyanom volt, amiben a doki kéri a védőnőt, hogy vegyen terhesállományba. De azt kidobtam a nagy rendrakási lázban :oops: :cry:
Mi lesz velem, szegény fejem :shock:

a táska pedig tényleg horror árú volt, mert 16 ezer pénzt pengettem érte. (jó, tudom, tényleg elmebeteg vagyok, de mentségemre legyen mondva, hogy egy laptop is elfér benne, úgyhogy többfunkciós .....)

Gigi,

kipróbálom :wink:

Krisszi,

és mi az a tuti szer, mert nekem a frontline sem tűnt túl jónak, pedig elég drága...
sz_kata

Bujka,

bocsi, most olvasom, hogy az csak akkor kell, ha már a gyermek születése előtt igénylem a tgyást. Szóval tárgytalan, bocsi
sz_kata

Sz_Kata!
Épp ezzel akartalak nyugtatni, hogy akkor kell a táppénzes papír, ha a szülés előtt kezded meg (nem igényled!!!) a tgyást! Mivel Te táppénzen vagy, Neked a szülés napjától éri meg elkezdeni, így akkor csak a szülés tényéről szóló kórházi igazolás kell majd.

Ha jól láttam a mai Fókusz végét, akkor Rolex holnap lesz műsoron!!!

Rolex!
Amennyit láttam Belőled, tök jól néztél ki, úgyhogy nyugi :wink:

Mára eltűntem!
Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Krisszi, Melinda!
Ma Tatán néztünk ki egy Toma babakocsit (Hátha kapunk alapon, még mielőtt Pestre mennénk...), 42900ft volt. Piros-szürke, de a tetején drapp alapon kockás, Szóval fiúnak, lánynak is szuper. Mózeskosaras, lábzsákos, esővédős, aranyos designos táska van hozzá, standard kerekű- elég nagy tömör kerék,. (nem az a terepjárós felfújhatós), vmennyire rugózik. Nem terepre, hanem kb. normálviszonyú utakra tervezem.

A tolókar átfordítható, de azt elfelejtettem megnézni, hogy a tolókar magasság álltható-e. Szerintetek az fontos? Iszonyú nehezen döntünk mindenben a férjemmel, és most ezen akadtam fent, hogy ez most mennyire fontos.

A másik, hogy amúgy Bergon babakocsit vennénk Pesten, és hogy mennyibe kerül kb. ilyen felszereltségű Bergonból? A honlapjukon annyi van, hogy 30-100e ft. Ebből meg nem lettem okosabb. Nem tudjátok véletlenül?

Köszi előre is a segítséget: Edit

Kép
Kép
edi78

A babakötvényhez kell tökiknek is adókártya!!!
Vendég

Dorka:köszi.Kár,jól jött volna,amúgy meg olyan drágák.Gondoltam hogy a bnet a ludas. :D

KépKép

KépKép
pilchard

Kata,
Melinda megelőzött (ügyintézés-leírás) :lol: Lépcső-ügy: soha nem adnak passzentost és tökéletest. Nekünk a nyomorult ikeja felsőszekrénynek nem passzentos az ajtaja. És hiába is állítjuk. Mennyenek annyukba... Ráadásul egy szekrényhez négyszer kell sorban állni (kiíratni az osztályon, polcok az önkiszolgáló raktárban, kassza, árukiadó). Amindenit.

Melinda,
nem egészen értem, amit az eredeti szül.akönyvi kivonattal kapcsolatban írsz... Mit nem találsz?
Eső: csak annyi esett, hogy a ruhákat ki-be kelljen vonszolni...
Kórház: úgy döntöttem, nem vacakolok, bemegyek, aztán onnan felhívom az orvost, és ha lehet, hétvégére még kijövök (úgyis ezt javasolta). Más: nálatok is annyi a légy, mint a szemét? Ma ugyan kevesebb, de tegnap...

Rolex,
megnyitod a képet Paint-ben, és mentés máskénttel jpg formátumot választasz hozzá.

Holnap még jövök!

ákata2

Sziasztok!

Olvaslak Titeket mindig ,itt vagyok csak annyit írtok egy nap, alig lehet követni.
Újakat üdvözlöm,Napraforgónak nagy nagy gratula Babákhoz.

Edi78
Anno mikor nézegettünk babakocsikat rengeteg fajtát láttunk.
Párom a következőkre jutott.
Tök mindegy milyet veszel ,mert mindegyiknek egyfajta a felépítésük.csak a név.....
Toma babakocsi az lengyel márka és a bergon kocsik is ezekből vannak összerakva.
Mi megnéztük a Bergont is és 75-80ezernél kezdődik az a fajta, ami masszív és lehet vele menni.
Toma babakocsit,mi a lehel uti babadiszkontba láttunk,38.000ft volt aminek a húzokája nem lehetett forgatni és állítani se.Ebben az a ciki, hogy az én 156 cmemhez a cicimig felkellett emelnem a kezemet,hogy megtudjam fogni.Szerintem fontos az, hogy szembe is tudj babával lenni és át is lehessen fordítani.
A másik ,aminek már a állítható és szuper rugózása volt az 50.000ft volt.
Szóval szerintem nem érdemes bergont venni, de nézzetek körül nektek mi tetszik.
Sok-sok jófajta nem márkás babakocsit lehet már kapni,pl scarti, ez is lengyel
De az a kocsi ,amit leírtál szerintem jó, árban is és felszereltségben is csak mindenképp a kart nézzétek meg.
Mi ,5 héten keresztűl csak babakocsit néztünk, boltról boltra jártunk és a végén már bejojoztunk tőle.
És amit először megláttok azt meg is kell venni,mert mi mindennel ugy voltunk,á majd megvesszük aztán kopp, mert mire visszamentél elvitték.
Én csak ennyit akartam mondani a toma babakocsiról.

ikeás cuccokról sajnálom ,hogy így jártatok,Nekünk a lakás 3/4része tele van velük, páromnak se az összerakással se semmivel nem volt küszködése.Most is baba pelusozója egy 60as faktum konyha szekrény, benne ráccsal és mélyfiókkal.
Viszont ügyintézés az tényleg durva,múltkor 2 hete ,40 percet vártunk a srácra ,mert egy hülye liba nem gondolta át a dolgokat mit szeretne és ott beszélte a hapsival a dolgokat.Közbe meg már 8 ember arra várt mikor jön a fickó és adja oda a papírt.

Mindenkinek kitartást a meleg miatt.
sue
suezika

Bujka!
Lekopogom, de úgy néz ki, hogy csak egyszeri alkalom volt és tényleg a teától lehetett. Az utóbbi egy hónapban ugyanis a diéta miatt csak kamillateát ittam és hanyagoltam az addig kedvenc liptonos feketeteát. Viszont tegnap megkívántam és csináltam egyet, de kb. 45 percre rá visszaköszönt. A kolléganőm és anyu szerint is a benne lévő csersav miatt, mivel most már feljebb fekszik a baba és lehet, hogy nehezebben tolerálja a savasodást előidéző dolgokat. Bízom benne, hogy ez volt a bibi, mert a tea elhagyása lenne a legegyszerűbb a hátralévő időszakra.

Egyébként a párom is úgy hallotta, hogy ma lesz a Rolexes Fókusz, mert már beoltottam őt is, hogy figyelni kell ezerrel, mert nem szeretnék lemaradni róla. Látod Rolex, mindenki téged akar és rád kíváncsi :lol:

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

SzKata - egy szimpla pelenkázótáska is minimum 10e, szóval nem vészes a 16. főleg, ha később is hordani fogod! :wink:

Bolhairtó - hmmm tizeniksz éve :wink: készültem állatorvosnak, ha emlékeznék a szer nevére az csoda lenne, még a sajátomat is elfelejtem mostanában. :lol: Egy-két nap múlva beszélnem kell a mi állatorvosunkkal, majd megkérdezem. Nem a frontline volt, az tuti! Basszus,most kezd derengeni, hogy mintha valami saját fejlesztése lett volna a klinika egyik dokijának - megkérdezem.

Rolex - egyszerűen kétszer kattintasz a képre, de nem gyorsan egymás után, hanem vársz a két katt között pár másodpercet. utána arra írod át a kép nevét és kiterjesztését, amire csak akarod, persze megkérdezi, hogy biztosan akarod-e? :lol:

Edit, Bujkának azt hiszem pont Bergonja van!
Csalókák amúgy az árak, mert mi az igazi lehúzós Brendon bababoltban - ahol minden k drága - találtuk meg az egész országban a legolcsóbban a kinézett babakocsit. Lehet, h érdemes eljönnötök Pestre mindenképpen.

Ezt a Bergon honlapján találtam:

"Ha bármilyen általános jellegű kérdése van, elsődlegesen hívja az információs szolgálatot: (06-1)-306-49-54." Itt tutira mondanak árakat is.

Ez az 50-100 forint szerintem azért NAGYON drága, mert Kata például csúcs Graco ikerkocsit vett ötvenért, SzKata 70-ért szuperkönnyű, de nagyon stabil Chiccot vett hordozóval... A Bergonok tényleg jók terepre, de szerintem pld bevásárolni velük egy szupermarketben nem biztos, hogy nagy élmény. Melinda, mondd el a véleményed, lehet, hogy tévedek!
Csak annyi, hogy megpróbáltam tologatni őket gyerek nélkül és elég nehéz a kezelésük, nem fordulnak - amelyiknek nem bolygósíthatóak a kerekeik - és dögnehezek. Sportkocsinak például szerintem már túl nehezek, ott pont az a lényeg, hogy pikk-pakk kézreálljon és már lehessen is vele szaladni, emelgetni, dobálni :lol: .
Autótok van? Mert nem tudom, hogy pld hordozót lehet-e csatlakoztatni hozzájuk - és egy egyfunkciós sima mélykocsiért azért ez az ár marha sok!

(Bocs, lehet, hogy tökre nincs igazam, de hónapokig nézegettem a babakocsikat és nekem ez lett a véleményem. :lol: Menjetek el inkább Pesten a Soroksári úton a Megatoys outletbe - Soroksári 160 - és nézzetek körül ott is. Ha nem akarsz csúcs travel systemes legújabb trendi csodát venni, ott is kapsz ötvenért könnyű, többfunkciós és nagyon jó minőségű kocsikat!)

Megnéztem a bergon honlapján a termékleírást, aszerint ezek könnyű, kis súlyú kocsik - nem értem, marha nehéznek tűntek - főleg a miénkhez képest. A tolókar magassága azért annyira nem kritikus, hacsak nem vagy nagyon magas. Egy átlag 165 cm körüli anyukának szerintem biztosan tökéletes, szóval ez nem annyira vész, ha nem állítható. Az átfordithatóság igen, különben nem tudod sportkocsinak használni. Várjunk csak, a honlapon azt írják, hogy a tolókar magasságát is lehet állítani :?

Hú, jó sokat fecsegtem :lol: Gondold át még1x, hogy milyen terepre, milyen közlekedési eszközzel szeretnéd használni (a Bergonnal szerintem buszra nem nagyon tudsz segítség nélkül felszállni), milyen helyzetekben (egyedül, autóban, kisközértben, nagyközértben, van-e sok lépcső a kornyéken) és ez alapján dönts.
A Pierre Cardin kocsik nem tetszenek? Szerintem azok valahogy modernebbek, olcsóbbak!!! (40e max) és azok tényleg többfunkciósak.

http://www.babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=babakocsi

Remélem, megtaláljátok az ideális megoldást! :wink:

pusz,
Krisszi

krisszi

Csajok, help - szeretnék egy szép kis fehér bölcsőt! :lol: most kattant be, hogy e nélkül nem élet az élet. Szerintetek hol próbálkozzak? Ja, max egy húszast szánok rá. :?

Dorka, tanáltam még egy ilyet is:
bébiőrző (34)
AKCIÓS ÁR: 11500 Ft

http://www.babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=egyeb

ezek mondjuk kint vannak a fenében, de nem tom, egy telefont megér.

Edit - Most olvasom Sue hozzászólását, igazat adok neki abban, hogy a Roan, a Bergon, a Symbaba, a Scarti és még vagy tízféle magyar, lengyel, stb babakocsi tök ugyanolyan - csak a nevük más.

Aztán ott van a másik csoport: Peg Perego, Chicco, Graco, Bébé Confort, Maxi Cosi - nagyjából ezek is megfelelnek egymásnak, hasonló a design, a funkció, az ár.

sok sikert! :wink:

krisszi

Drága Lányok,

búcsúzom, ma kicsit kórházba megyek. De lehet, hogy hétvégére haza - bízom benne (akkor persze írok). Elvileg már a bébikkel jövök majd :lol:, de talán sikerül kisírni...

Mindenkit nagyon-nagyon soxor puszilok, és lécci, küldjetek sms-t, ha gyarapodtunk! (Babával, mármint.) Mi is mindenképp jelentkezünk.

Jó egészséget, kevés pörgést, sok pihenést, és csak semmi szülésparát, és természetesen gyönyörű bébiket nektek!

Puszi - Kata

UI: Krisszi, ha jössz CTG-re és ráérsz kicsit, találkozhatunk odabent :wink: Akár lesétálok, míg várakozol.

ákata2

Sziasztok :)

Sz-kata :)
Klassz a pelusos tatyód :) Hasznát fogod venni, az tuti, a férjed is meglátja majd, hogy jó találmány :)
Hálóing :lol:

Gigaboszi :)
Megnéztem a fotókat a bébiről. Gyönyörű kis lurkó!! :D :D

Rolex :)
Én október közepére vagyok kiírva. A védőnő szerint okt. 14., mások szerint okt. 20. Ezért szoktam azt mondani, hogy okt. közepe. :) Aztán majd a babi meglátja, hogy dönt :lol:

Bébiőrző: én mindenképp beszerzem. Valószínűleg nem mindig fognak egyidőben aludni a gyerkőcök, így a lánykával kimehetek a kertbe, amíg a pici alszik és meghalljuk, ha ébredés van. Meg éjszaka is jó szolgálatot tesz majd, mert ugye egy szobában kezdene öcskös Esztivel. Ez persze a terv... :lol:

Állatkák: Mi is a Frontline-t használjuk, főként a kullancsok miatt, cicákra és a kutyura is. Meg persze veszettség elleni és egyéb oltások évente egyszer, plusz a féreghajtás évente kétszer. Be van írva a naptárba, mert ezt már nem tudnám észben tartani :roll: . Muszáj csinálni, mert az állatkákra is vigyázni akarunk ezzel, meg magunkra is. A bolhairtós nyakörvet meg nem nagyon ajánlják, ha gyerkőc van, főleg, ha már totyog és macsit-kutyit tapiz...
Mivel kint laknak, a fürdetést és egyéb „sterilizálást” már meg sem próbáljuk. Semmi értelme :lol: :lol:

IKEA: nálunk szinte minden ikeás, a konyha meg egyenesen a büszkeségünk :D :D . Nagyon szép lett :D Amúgy mindent a férjem szokott összeszerelni, nekünk eddig minden stimmelt. Ráadásul még semmi nem esett szét az ikeás cuccaink közül, szerintem tartósak is.

Babakocsi: nekünk Pierre Cardin van, tök jól bevált. Közepesen vastag a kereke, de minden akadályon átjut, pedig errefelé van földút is és kavicsos is, meg egyéb szépségek... :? Egyébként már Esztinek is használtan vettük és úgy tűnik kiszolgálja Ketteskét is.

Jaj! Tényleg, egy csomó intéznivaló lesz majd: taj, anyakönyvi, kérelmek, nyomtatványok... Én is utánanézek és összeírom magamnak.

Most mennem kell.

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Sue, Krisszi!
Köszi a véleménynyílvánítást, sokat segítettek. Én sokat szeretnék sétálni, hosszú egyenes utakon, buszra nem szállok, nem emelgetem, földszinten tárolnám, ugyhogy úgy néz ki megvesszük azt a babakocsit, amit leírtam. Hordozót kaptunk sógórnőtől, és jővőre, ha úgy látjuk, vagy amikor szükséges veszünk egy könnyűvázas, kicsike sportkocsit. Nyaraláshoz...Árban jobban járunk kiszámoltuk, addig ez a 3funkciós jó lesz. Sporkocsivá is alakítható, Mózeskosarat is kitudjuk használni. És nagyon tetszik a színe is. Ja a tolókar persze átfordítható. A magassága nem, én 162cm vagyok, szerintem kényelmes magasságban van a kar.
Na köszi még egyszer. Pierre Cardinok nem tetszettek, a leendő miénknek jobb a huzata, vastagabb. Nálunk bolygókerék kizárva.

Olvasom Rolex lesz a Fókuszban, milyen témában?

Ákata! Gondolunk Rád, minden rendben lesz.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok lányok!

Tegnap egyáltalán nem volt internet, jelentkeztek is hamarosan az elvonási tüneteim :wink:

Nagyjából visszaolvastam...

Napraforgó: Szépen beelőzted Gigit :lol: GRATULÁLUNK MINDHÁRMÓTOKNAK!!!! így most borult a sorrend, ki is lesz a következő??? :lol: Remélem minél hamarabb kijöhettek, ha lesz rá módod, várjuk a képeket és a sztorit. Puszi Nektek!!!

Madarász: Csajszik, én már halálra untam magam az elején, igaz köztudott, hogy naggggyon türelmetlen vagyok... A dokibácsi tényleg édes volt, de a marketingtől és a múltszázad eseményeitől igazán eltérhetett volna, mondjuk több gyakorlati kérdés-válasz irányában... Mindenesetre megérte, mert láthattalak Titeket :lol: Annyira rossz volt utána elrohanni!!! Ja és Ti tehettek arról is, hogy bánatomban megettem vagy 20 nutellás kekszet :lol:

ÉN IS CSATLAKOZNÉK A SZOMBATIAKHOZ, DE SAJNA KITÜRÜLTEM A MAILT ÉS MÁR NEM TUDOM MIT, MIKOR, HÁNYAN, MENNYI, KAJA STB. SOS!!! PLEASE íRJÁTOK LE A GYENGEELMÉJÚ "ME" KEDVÉÉRT!!! KOCSIVAL JÖVÖK, ÚGYHOGY 3 LÁNYT TUDNÉK SZÁLLíTMÁNYOZNI, HA MEGBESZÉLJÜK.

Simigabi: Nemhogy egy dokinál fogunk szülni, de hasonló problémánk is van, ez mókás. Bár engem megnyugtatott néhány nemrég szülő barátném, hogy ez a "folyásszerűség" normális, hacsak nem nagy mennyiségű.
Aműgy tök hülye vagyok, mert én kedden voltam az Attilánál, persze ezt elfelejtettem neki említeni, de szerencsére mindent rendben talált.

Rozus: Jó, hogy jöttél!!! :D

Geszti: Sajnállak a hányás miatt, szolidaritásból én már a hányingerig vittem :oops: Nekem egyre többet van légszomjam, biztos ettől a kellemes időjárástól...

Siba: Mi elég sokat töprengünk az őssejten, ha az igen győzne, akkor tuti, hogy a Krio lesz. Szerintem ez is olyasmi, mint a légzésfigyelő, mindegyik jó, egyik olcsóbb, másik megfizethetetlen. Amúgy nem sok gondolkozási időnk van, mert a 34 héten kéne menni vérvételre. Ha jössz szombaton, ott megbeszélhetjük. Szerintem az én férjecském kihagyja ezt a mostani talit :x

Puszi Nektek

KépKép
Kép
jadey

Szia Kata! Kitartás Neked!!!
(Jövő szerdán megyek CTG-re, be is jöhetsz velem, ha gondolod!) Hívlak majd, jó? Vigyázz magatokra, puszi!

Edit, ok, max nézd meg több helyen a neten, hogy a legjobb áron vegyétek meg!

Kitartást a melegben!
Krisszi

krisszi

Krisszi,

megynugtattál pelenkázó táska ügyileg, azt hittem kb 3 ezer pénzbe szoktak kerülni. De így tényleg nem annyira gáz az enyém ára.

babakocsi: mi is hónapokig nézelődtünk, és sok elvárásunk volt, persze lehetőleg minél olcsóbban. Amit megvettünk végül, az szerelem volt első látásra :lol: És most már erre a klikk-klakk izére is rájöttünk :lol:
Viszont aki még nem vett, annak nem ajánlom a külön mózeses résszel rendelkezőt, mert az egyik boltban egy anyuka a négy hónapos gyerekének nézett új kocsit, mert a mózes olyan szűk, hogy a baba nem tud benne kényelmesen aludni. Merthogy a babák is szeretnek ám terpeszkedni, szóval figyeljetek arra is, hogy a fekvőfelület elég széles legyen.

Jadey,

Tegnap írtam az utca nevet, ahol a babanetes tali van. Ez egy iskola kertje, úgyhogy enni-innivalót mindenkinek magának kell hoznia, nem lesz kedves pincér, meg nagy adag fagyi :roll:

Szóval akik eddig jelezték hogy jönnek:
Rolex, Gesztenye, Boróka, Krisszi, Jadey, jómagam és ki még?

Kata,

Jó lenne, ha még hazaengednének, de ha mégsem, akkor kitartást!
sz_kata

Sziasztok kismamák és kisbabák!

Szinte már lelkiismeret-furdalásom van, ha pár napig nem tudok jönni, és alig várom hogy lássam az új híreket, bár a visszaolvasás több órába tellik... ami persze nem baj... :wink:

Mindenekelőtt Napraforgónak kívánok minden jót, gratulálok a kisfiúkhoz, egészséget, sok tejet nektek!!!

Giginek ismételten gratula Petikéhez, a leírás alapján nagyon könnyű és szép volt a szülésed! Peti tündéri a képeken!!!

Annyira fura, hogy már ketten közülünk túl vannak a nagy napon, én is nagyon-nagyon várom már, és ahogy egyre közeledik, egyre türelmetlenebb vagyok... :roll: :wink: Hiszen már csak 1 hónap!... :shock: hihetetlen!...

Kedden megvolt az első CTG-m, nagyon tetszett, bár azért többre számítottam (mármint időben). Ugyanis a rendes orvosi vizsgálat előtt történt a doki rendelőjében, és mindenki ott jött-ment körülöttem, közben Gesztikém folyton arrébb tornázott és mindig "utána kellett menni" az érzékelőfejjel, amiben ugyebár még nem nagyon van tapasztalatom, de aztán nagy nehezen sikerült, amikor mocorgást éreztem akkor meg kellett nyomni egy gombot. Az egész kb. 10 perc volt, kaptam egy EKG-görbéhez hasonló papírt ami kijött a gépből, a doki megnézte és azt mondta hogy teljesen oké. De mindent félretéve, hatalmas élmény volt ennyi ideig hallgatni a kislányom erőteljes szívverését! :lol:
Mostantól hetente kell mennem. De jó!
A vizsgálat szerint a méhszájam teljesen zárt (3000-es), jól tart, a doki szerint ettől nem fog előbb jönni a baba.
Ő is szabira megy sajnos 10-éig, de van helyettesítője, akit ráadásul ismerek, szóval kicsit megnyugodtam.
Hát remélem, hogy Geszti nem akar 10-e előtt kibújni!!! :roll:
Mindenesetre ezerrel mocorog, rugdos, nagyon sűrűn csuklik :wink:

Jadey, megkaptam a telcsi listát, köszi! Az én számom oké!

Lányok teljesen ki vagyok készülve ettől a hőségtől, egyszerűen nem fog az agyam, ragad mindenem (most zuhanyoztam), képtelen vagyok sokáig egy helyben ülni, és még mennem is kell vásárolni... annyira elegem van már ebből a kánikulából!!! Éjszaka óránként felébredek, forgolódok, fáj a csípőm, a panel ontja a meleget, reggel fáradtan ébredek... szörnyű...
Bocs hogy nem reagálok mindenkinek külön, de képtelen vagyok koncentrálni. Örülök, hogy a körülményekhez képest jól van mindenki, csak így tovább, kitartás!!!

Kép
mamy

Edit! A babakocsikról egy összefoglaló, hátha segít
http://www.csaladinet.hu/kisokos/babako ... kak_araik/
piciri

Ákata!
Kitartást és erőt a kórházhoz. Remélem minden rendben lesz és hétvégére kiengednek.

Jadey!
A babanet megnyitásakor nekem mindig feltűnik egy kis ablak a találkozóval kapcsolatban és ha arra klikkelsz, akkor ott a leírás is (cím, hely, kaja ügyben). Vagy nem erre gondoltál?
Én szívesen betársulnék, feltéve, ha másnak nincs rá nagyobb szüksége. Az Árpád hídnál lakunk, de bárhová elmegyek a metróval vagy a villamossal, ahol fel tudnál szedni.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Mamy, szívemből szóltál. ez a meleg kikészít. Sajnálom, hogy annyira nem tetszett a CTG, de nem baj, az UH-k tök jók voltak :wink: Nálunk 20-30 percig tart átlagosan a CTG, ha rossz, esetleg tovább is és utána elmagyarázzák, hogy mit láttak.
Méhszájhoz gratula, egyelőre így tovább!!! :lol:

Ne aggódj a doki-szabi miatt, majd csak lesz valahogy, az enyém is szabizik, ráadásul majdnem egy héttel később, mint a tiéd és mi nagyjából egy időben vagyunk kiírva. No para :lol:

Viszont képzeljétek, hogy tök furcsa: a szívhangot mindig lent találják meg, holott a gyerek 1000%-osan medencevégű?! Nem értem, meg a CTG-n is kérdezgettek, hogy biztosan medencevégű-e. De az UH sajna nem hazudik. :(

SzKata - ez is olyan, mint a farmergatya: lehet venni 1500-ért a kínain, meg lehet venni 40000-ért is. (Sajna pld farmerből egyszerűen képtelen vagyok az olcsót venni :lol: ) Persze láttam én is 2000-ért pelenkázótáskát, de ezt minimum két évig fogod használni, megéri a befektetés. a márkásabbak 10-nél kezdődnek.

Megyek, most vettem meg a Kismamát és ki szeretném olvasni az utolsó betűig :lol:
bye,
Krisszi

krisszi

Sziasztok!

Na végre hazaértem a vásárlásból (jó kis kör volt...) és mindent ledobálva rohantam a zuhany alá. Most kicsit jobb. :lol: Gyorsan leültem olvasni és írni, amíg tart a hatása...

Krisszi!
Nem mondom, hogy nem tetszett a CTG, hisz már alig vártam, nagyon jó volt, csak rövid. Meg olyan futtában történt minden, nem is számítottam rá hogy most rögtön ráraknak a gépre, én azt hittem hogy a kórházba kell majd mennem. Na mindegy, a lényeg hogy minden oké, végülis nem olyan bonyolult a szalag értelmezése, 140 és 160 között van a szívverése, ami teljesen jó. Mocorgáskor megnyomtam egy gombot, olyankor egy kis nyilat tett a szalagra a gép, és ott látszik, hogy annál a pontnál feljebb ugrik kicsit a szívverés, 160 fölé, aztán pár mp múlva visszamegy. Azt viszont nem tudom, hogy a méhtevékenységet ebből hogy állapítják meg?... :roll:
Az uh-k valóban szuperek voltak, még a doki is csodálkozott milyen jó képek készültek Gesztiről, és hát ahhoz, hogy lány, kétség sem férhet... :wink:
A szabi miatt kicsit izgultam, amíg nem mondta meg, hogy "csak" aug.10-ig lesz szabin, és ezalatt ha bármi történne, akkor egy olyan dokihoz kerülök, aki anno kezelt engem, tehát ismerem, nagyon szimpi, és megnyugtató személyiség. Hozzá jártam a meddőségi kezelésre, és ő csinálta az imszeminációmat. Tehát bízom benne 100 %-ig. :lol: Azért ez jó, és nagyon örülök, hogy ő jön, ha bekerülök idő előtt.
Voltam ma egy gyógynövény boltban, vettem málnalevél-teát, és az eladó kiselőadást tartott nekem a szülésről (szimpi nőci volt, végighallgattam), ő (is) mondta, hogy a kislányok 10 nap - 2 héttel is jöhetnek korábban... :roll: én is számítsak rá, nehogy meglepetésként érjen, és a teát csak aug. elején kezdjem el inni, de a legjobb ha csak 10-e körül. Hát azért én elkezdem már a jövő héten, hátha segít. Ha meg nem, akkor vedelhetem vödörszámra is... :?
Szóval azért reménykedem hogy Geszti nem akar sokkal előbb érkezni. A pocim még fent van, és egyre nagyobb... tehát nem vettem észre, hogy leszállt volna.
Farfekvéssel kapcsolatban, még bármi történhet, Ricsi szépen megfordulhat még. Azért érdekes a szívhang megtalálási helye, bár ők ilyenkor még olyan extrém pózokat tudnak felvenni... Most a CTG-n Geszti szívhangja a jobb alhasamban volt fellelhető... :roll:

Lányok!

Kedden a nőgyógy. vizsgálaton a doki mondta, hogy vesz kenetet. Én azt hittem, a szokásos hüvelyi lesz, de képzeljétek, a húgycső nyilást "kapirgálta meg" valamivel, ami elég váratlanul ért, nem volt valami kellemes... Utólag gondolkodtam el, lehet hogy bele is dugta a mintavevő pálcikát, mert egész nap rózsaszín volt a wc papír, mintha sebes lett volna, és csípett mikor pisiltem... :oops: :roll: Aztán szerencsére másnapra elmúlt. Biztos, hogy nem hüvelyi eredetű volt, erről azonnal meggyőződtem... szóval mi lehetett ez? Vajon ez volt az a bizonyos BSH-szűrés?... :roll: Mert persze nagy izgalmamban elfelejtettem megkérdezni... A mintát meg olyan kis csőbe tette, amibe a vért szokták. Nektek volt ilyen???

Kép
mamy

Sziasztok!

Edit!
A mi Bergonunknak nem állítható a tolókarja, de szerintem ez legyen a legkevesebb, ami nincs rajta a kocsin. Mi 2 éve a miénket kb. 36 eFt-ért vettük, a miénk terepjáró kerekes (vastag, széles), nem felfújható, tömör gumis, téliesíthető, sportkocsivá alakítható. A fekvőfelülete nagyon jó nagy, kényelmes a babának. Sportkocsiként mi nem használtuk, hanem vettük egy másikat. Nekünk elsősorban a nagyon rossz érdi utak miatt kellett ez a Bergon, mert ahogy a többi márkás kocsit elnéztem, az első sarkon tutira szétestek volna... 11 kg súlyú, ami szerintem a többiekhez képest nem durva, láttam én már ennél nehezebbeket is. Ennyit tudok hirtelenjében róla mondani. Szerintem a Szentmihályi úton a központjukban a legérdemesebb körülnézni, mivel ott van a legnagyobb választékuk és ott "alapáron" tudjátok megvenni, a kereskedők nem rakják rá a saját hasznukat. Abból kiindulva, amiket Sue írt, hogy 75-80e-nél kezdődnek, valami nagyon lenyúlós helyen lehetett ennyi :shock: Mi az Astiban is (Soroksári 110.) 50e körül láttuk őket.
Ha van kérdésed még, nyugodtan tedd fel! :wink: De most olvasom, hogy már döntöttetek is...

Gigi!
Köszi! Tényleg még a babakötvényt is el kell intézni!

Kata!
Remélem hétvégére ismét itt leszel! :D Úgyhogy válaszolok is a kérdéseidre, mert bizony, hogy itt leszel ám! :lol:
A mo.hu-n nem találtam az anyasági igénylésénél feltüntetve az eredeti anyakönyvit, de utána megnéztem és kiderült, hogy egyszerűen csak vak vagyok! Ne törődj a hülyeségemmel! :wink:
Nálunk van légy, de nem elviselhetetlen mennyiségben. Te már régebben is említetted, hogy Nálatok sok van. Szörnyűt kérdezek: a szomszédok nem szokták kiengedni az emésztő tartalmát a kertbe?! Mert nálunk sajnos előfordul... :twisted:

Geszti!
Örülök, hogy azóta rendben a gyomrod :D Amit Anyukádék említettek, az az én fejemben is megfordult, hogy a sav és a gyomrodnak jutó kevés hely együttes hatása volt a hányás. Én most Milford gyümölcsteát iszom jól lehűtve és nagyon-nagyon jólesik. Én már feketeteát inkább nem iszom, mert naponta lecsúszik féladag 3in1-ben kávé és nem akarok függővé válni a koffeinnel szemben (régen sajna sokat kávéztam...).

Sz_Kata!
Tényleg tegnap el is felejtettem írni, hogy a 16e tényleg szép ár, de jól néz ki, sok fakkos, egyéb extrák, úgyhogy megérte :D A pasik ezt úgy sem érthetik meg :lol: 3 ezerért szerintem nem kapsz semmilyet, mi a Bergon kocsinkhoz vettünk totál egyszerű, egy fakkosat 2 éve 4e-ért, de most beújítottunk és a Brendon Outletben sikerült lőnöm egy tuti Gracot 4e-ért, ami eredetileg egy 10-es volt. Mondjuk ez nagyon jól esett, hogy ilyen klassz áron meg tudtuk venni.

Krisszi!
Te aztán jól kiokosodtál babakocsi téren :lol: Annyira azért nem sz@rok a Bergonok, de az tény, hogy centizni nem könnyű vele (legalábbis a miénkkel), nekünk ugye a terepjáró változat kellett! :wink:
Bölcsőt passzolom, nekem ilyen vágyam nem volt sosem.
Tényleg érdekes, amit a szívhangról, meg a medencefekvésről írtál. :roll:

Anita!
Mi úgy tervezzük, hogy Marcihoz hasonlóan, Beni is az első hónapokban velünk lesz egy szobában. Marci nagyon jó alvó és szerintem Beni felkeltené éjszakánként, meg ugye a szopi is kényelmesebb lesz nekem az elején a mi ágyunkban. Úgy még visszaaludni is lehet :oops: Drukk, hogy Nektek bejöjjön a terv és bírják egymást a gyerkőcök!

Mamy!
CTG :D Jó fej a kiscsaj, hogy így kellett vadászni rá :lol: Érdekes, nálunk min. 20 percig vizsgálódnak, és ha valami nem okés, akkor még rá is húzunk egy kicsit. De a lényeg, hogy élvezted :D
Kitartást a meleghez, de sajnos én is nagyon hasonlóan vagyok, mint Te :(
A méhtevékenységet, a fájáserősséget az alsó csík mutatja. 100%-ig mérik a fájás erősségét, de gondolom, most még nagyon minimális volt Neked is, ahogy nekem is.
Málnalevél teát nyugodtan idd már a 37. héten :wink:
Nekem simán a hüvelyi kenetet vett BSH szűrés címén, ahogy Marcinál is anno. Ilyen pisiset nem! :shock: Tudtommal azért kell a hüvelyi, hogy a szülés során ne fertőződjön meg a baba semmivel. És ha találnak is most valamit, akkor a szülésig még ki tudnak kezelni. Ez a húgycsöves nem tudom mire kell.

Marcikám ma megkapta a 18 hós oltását. Drukkoljatok, hogy ne lázasodjon be a Törpöm. De most legalább 6 éves koráig nem bökik már egyszer sem!!! Hurrrrráááááááááá!!! Mire befejeztük Marcival, cirka 3 hónap múlva kezdhetjük előről Benivel :(

Mindenkinek jó hűsölést, ha teheti!
Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Nagyon régen nem írtam, bár majdnem minden nap olvaslak titeket. Tudom nem valami szép dolog és irigylem is Melindát és a többi tesót váró anyukát, hogy egy örökmozgó mellett van idejük/energiájuk írni.

Először gratulálok Gigaboszinak, Peti nagyon édes. Teljesen meghatódtam a képeken. Gyönyörű pofija van. Gratulálok Napraforgónak is, sok tejcsit és átaludt éjszakákat kívánok!

Ákata! Ikreknél már a betöltött 35 hét is nagy teljesítmény, remélem minden ok lesz, hazajöhettek még egyben, de ha nem akkor gyors szülést kívánok!

Köldökzsinórvér: Mi Áronnál is levetettük, a Krio tárolja. Most is megkötöttük a szerződést, az egységcsomag már a hűtőben figyel. Nálunk a férjem a lelkesebb a témában. Én úgy vagyok vele, biztos ami biztos, remélem sosem lesz rá szükség. Nem olcsó mulatság, de a Krio árai elfogadhatóak.

Mamy! Ilyen kenetvételt én nem tapasztaltam, a BSH az hüvelyi szűrés.

Szia Vasani! Első perctől kezdve összerakjátok a kölyköket egy szobába? Én még nem tudtam magammal düllőre jutni, majd ahogy az élet hozza. Ha Áront nem zavarja, akkor én is első perctől kezdve összeszobáznám őket. Melinda nálatok mi a terv?

Magunkról: Minden ok, csak ez az idő... Májusban nagyon hideg, esős nyarat jósoltak, akkor el voltam keseredve. Bezzeg most. Naponta ötször tusolók és még így is egyfolytában folyik a víz a fejemen. Ez persze nem csak a hőségnek köszönhető. Áron november 20-án született és vele is az utolsó hónapban éjszakánként hálóinget kellett cserélnem. Arra ébredtem, hogy ráz a hideg, mert vizes a hálóingem felső része. De ez most a hőséggel kombinálva majdnem kibírhatatlan.

Én ma töltöm a 36. hetet a hivatalos dátummal (aug. 24) számolva. A dokim a héten még szabin van, így mi még nem voltunk sem CTG-n, sem UH-n. A hasam már egy arasznyit lejjebb csúszott, sokszor úgy érzem, hogy már nincs sok hátra. Szóval nagyon várom a hétfőt, hogy elkezdődjön a szokásos ucsó hónapos menet. Ezért én még szedek 2*2 MagneB6-ot naponta. Ha kevesebbet veszek be egy nap, akkor már le akar szakadni a derekam és húz hasam.

Próbálok gyakrabban jönni,

Andrea
Áron

Bujka!
Hát nem tudom, nálam miért volt csak kb. 10 perc a CTG, én is csodálkoztam, ti is írtátok hogy legalább 20 perces vizsgálat. Tudod ez a rendelőben történt, az asszisztens csajok ott csicseregtek a fülem mellett, és lehet hogy "útban voltam" vagy nem volt kedve tovább velem foglalkozni, nem tudom. Mert elég macerás volt, Geszti ahogy arrébb ment, a gép "nem vette az adást", és akkor keresgélni kellett megint, ami megzavarta őket a bájcsevejben... :? :evil:
Ja, és a legszebb, hogy a papíron NINCS alsó csík! A helye megvan ugyan (legalábbis két mező van a papíron, a felső a szívverés regisztrálására, gondolom az alsó lenne a méhtevékenység, de azon nincs semmi).
Hát érdekes. Legközelebb megkérdezem a dokitól, hogy is van ez?...
Engem nagyon tud bosszantani az ilyesmi! :evil:

Kép
mamy

NApraforgó! Én is gratulálo ka bébikhez remélem, minél hamarabb hazamehettek! Ákatára oda kell figyelnünk, lehet, hogy természetfeletti erővel rendelkezik!?

Gigi!
Peti egy tünemény. Tegnap hasonló babócát "vízionáltam" magamnak, ébren voltam és egy a Petiéhez hasonló arc jelent meg
előttem.

Linea negra:
nekem régóta van, lentről egészen végig, (cicimig) remélem, elmúlik majd.

Melinda! MA azért egy kicsit jobb az idő, ugye te is így érzed?
MArcinak drukk, hány nap után van még rá esély, hogy belázasodik?

Újabb panasz, április óta nem volt migrénem,, tegnapig!!! ÉS a derekam is leszakadt, fekve, ülve, állva, mindegy volt. MAsszírozásra még rosszabb lett.

Erika
Erika
piciri

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:56-kor.
Vendég

Sziasztok!

Mamy, húúúú, ez a kenet nagyon rondán hangzik. Szegénykém....
Szerintem kérdezz csak rá, hogy ez mi volt. :? Meg arra is, hogy hová tűnt a CTG-ről a fájáserősség csík, most lehet, h hülyeséget mondok, de pont az az egyik értelme a CTG-nek hogy a méhösszehúzódásokkal összefüggésben nézik a baba szívhangját. Szegény barátnőmnek pont ezért lett csaszi, mert az első fájásokra nagyon leromlott a baba szívhangja. Na jó, nem okoskodok, szerintem a dokid tudja a dolgát és beszélj vele. :)

Bujka, dehogy sz@rok a Bergonok, nem ezt akartam mondani! :wink: Csak szerintem egy szimpla mélykocsiért sok ez az ár, amit írtak a csajok. De ez teljesen egyéni, mindenkinek a saját út és környezeti viszonyainak megfelelően kell kocsit vennie, nyilván rögös utakra a miénk átok lenne és vice versa. Mifelénk meg az én szokásaimmal - pörgés-forgás-autóba ki-be - egy hagyományos mélykocsival a hajam kihullana. A 11 kiló tényleg nem sok, de mégis olyan nehézkesnek tűnt, alig tudtam vele befordulni.
Pont most megyünk fagyizni a Patakiba egyébként :lol: Majd gondolok Rátok!

(Képzeljétek, voltam a bőrgyógyásznál és azt mondta, hogy most semmit sem ajánl a szemölcsömre, mert tortúra lenne terhesen. Le kéne fagyasztani, ami hosszú procedúra, hetente ismételni kell és hosszú ideig nyílt seb lenne a lábamon. HPV vírus okozza. :( Az arcomon meg valami zsírdaganat van - aszittem, elkapart pattanás - nem tudom, mi jöhet még. :( Kripli leszek itt a baba érkezéséig.

Akkor Rolexet nézitek, ugye???

pusz,
Krisszi

krisszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?