Új privát üzeneted érkezett!

Rozus!
Üdv közöttünk. Mi a 24. héten voltunk 4D-sen, de sajna bealudt a kicsike és az arca elé rakta a kezét. Egyébként szerintem már egész jó képeket lehet csinálni róla a 26-30. hét között, de akkor már nem szoktak egész alakosat csinálni. Az UH előtt érdemes egy kis csokit bekapni, hogy felébredjen a babó, mert úgy sokkal izgalmasabb a felvétel. Ha visszanézel pár oldalt, akkor láthatsz UH-s képeket az itteni babócákról különböző korban.
Tudjátok, hogy milyen nemű a kicsike? Kitartást a további hetekhez és, ha csatlakozol hozzánk, akkor mi garantáljuk, hogy nem fogsz unatkozni.

Gesztenye
gesztenye78

Rozus,

Nem csodálom, hogy depis vagy :cry: Nagyon rossz lehet így tétlenségre utalva. De hát gondolom, az öröm, hogy végre lesz babátok, azért enyhít a dolgon :wink: írogass ide gyakran, az majd felvidít :lol:
Én is otthon vagyok már a 22. héttől, bár én nagyon élvezem az itthonlétet.
4D UH-t nagyon jókat készjtenek már a 20. héttől, de én pl voltam a 32. héten is és nagyon jók lettek! Olvassgass vissza, és láthatsz néhány nagyon édes babfotót, mert aki csináltat az ide felteszi :lol: És akkor láthatod, hogy melyik héten milyen fotók készülhetnek. Bár azért sok múlik a babán is: mennyire hajlandó megmutatni magát :wink:
sz_kata

Sziasztok!

Nagyon jó volt a tegnapi tali, mindenki nagyon aranyos, szimpatikus. Jó volt veletek beszélgetni. Remélem legközelebb már a többikek is tudnak jönni. :D :D :D
A pincér fiúnak tényleg elkerekedett a szeme, de rendes volt és a kiszolgálással sem volt gond. :)

A tanfolyam tényleg hasznos volt, de azért remélem senkinek nem kell alkalmaznia az ott látottakat.
Szerintem érdemes elmenni, én legalábbis nagyon megnyugodtam.

Ákata
Mindenképp írd meg, hogy mit mondott a doki befekvéssel kapcsolatban.
Tényleg nagyon jó ötlet pelust tenni a babakocsiba meg a hordozóba. Én erre nem is gondoltam. Köszi a tippet. :D

Napraforgó
Gratulálok! Kívánok jó egészséget, sok tejcsit nektek! :D :D :D
Remélem nemsokára kijöhettek a kórházból. Biztos nagyon édesek a kis csöppségek. :)

KépKép
ranpo

Gesztenye!

Még nem mutatta, hogy fiú vagy lány, de aug. 7-én megyek megint dokihoz, akkor lesz UH is, mondjuk az nem 4D-s, de akkor ott a kórházban bejelentkezem arra is minél előbb. Hátha már most megmutatja, eddig olyan kis szégyenlős volt. Most 7-én a terheléses vércukor vizsgálat lesz, úgy félek, hogy amint megiszom azt a cukros lötyit, rögtön ki is hányom, azt mondják nagyon vacak ízű. Tényleg olyan szörnyű? És mennyit kell abból meginni?

Rozus

KépKép
rozus

Gesztenye,

Én már írtam régebben, nekem is voltak ilyen rosszullétek a harmadik harmadvbvan (a betegségemtől függetlenül) Volt olyan, hogy reggeli után épp telefonáltem, és a modat közepén jött ki a kaja...
Na jó, nem borzolom a kedélyeket tovább :shock:
sz_kata

Sz_kata!

Te is egyedül vagy otthon? Feküdnöd is kell, vagy csak pihenni?
Az elején még én is élveztem az itthonlétet, de már nem annyira... Főleg, hogy folyton csak azt látom, hogy egy csomó minden kellene a babának, pl. átrendezni a lakást, de egyedül nem tudom, a férjem meg mire hazaér, már fáradt... Folyton úgy érzem, hogy nem lesz kész semmi, mire megszületik, pedig még van addig idő.

Rozus

KépKép
rozus

Rozus
Üdv!
Megértelek... én november közepe óta vagyok itthon...
Nekem is lombikos babám van...

Bali
Majd másfél év múlva felhasználjuk a fagyi babáinkat... csak nem hagyom őket :wink:

Sz_kata
Mire számíts... ma azt mondom,nagy nyügire... :cry:
Vendég

Rozus,

a férjem többnyire itthonról dolgozik, úgyhogy most végre sokat lehetünk együtt :lol: Egyébként tetőteret építünk, úgyhogy nincs ám unatkozás :? Szóval én pusztán ezért vagyok itthon, amúgy nincs semmi bajom, sőt :lol:
Ja, és ez a nem lesz kész semmi érzés nagyon ismerős :lol: :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Nem jövök fél napig és erre tessék: újabb két babus meglátta a napvilágot! NAPRAFORGÓNAK és a babáknak nagyon gratulálok a sikeres szüléshez!!!!

Tegnapi tanfolyam:
Elég marketing-ízűre sikeredett a legnagyobb része - csakis a babysense-ről voltak hajlandók beszélni.
Az első 1 órában a pasi ugyanazokat a statisztikákat és a bölcsőhalál alattomosságát ismételte.
A gyakorlati bemutató visznt nagyon hasznos volt, viszont az erről szóló kiskönyv tartalmazza ennek részeletes leírását, vagyis akár elég lehet azt is megvenni.

Babysense:
Egyáltalán nem győztek meg, hogy az mennyivel jobb, mint a Babycontroll - izraeli fejlesztés, de kevesebbet tud. Pl. nincsen eseménymemóriája. Vagyis a Babycontroll jobbnak olcsóbbnak és magyar fejlesztésűnek tűnik. Bujka is ezt ajánlja.

Bujka:
Igazad van a méhlepény dologgal kapcsolatban - már nem aggódom ezen, csak a doki nem tom miért paráztatott azzal, hogy ehhez még túl korán van (mármint az I-es fokozatúhoz).

Á_kata:
Igazagd van a vaáltással kapcsolatban, még most sem késő - de immár aztán teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi alapján döntsek. Azokról a dokikról van infom, akiket Te, Sz_Kata, Krisszi ajánlottatok. Tán el kéne mennem többhöz (vagy legalább az egyikhez) és a vizit alapján eldöntenem.

Gesztenye:
lehet bármitől a rosszullét, egy kis romlott ez+az is okozhatja így nyáron. (nekem is ok nélkül egy napig hasmenésem volt).

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Napraforgó!!!Sok örömöt kívánok Nektek. Milyen érzés 2 gyerekes családanyának lenni? Gratulálok!!

Gesztenye,
Sajna gyengének és fáradtnak érzem magam ma is. Tegnap nem mertem volna megkockáztatni a tömegközlekedést. Örülök, h jól éreztétek magatokat. Szombatra összeszedem magam.
Most képzeld el, h nekem is hányingerem van. Egy banánt sikerült csak ennem. Csak nem eről fog szólni a 3.trimeszter???????

Sz_Kata,
Neked is volt hányingered- "ok" nélkül? A párom mondta, h ilyenkor simán előjöhet újból.

Rozus,
Mostanában bármikor mehetsz 4d-re. Az én dokim ezt javasolta. Mi jövő héten megyünk. Remélem megmutatja végre......Természetes, h így érzel. Csak ha eszembe jut én is lelombozódom, h még semmi sincs kész..
Rolex
rolex

Rozus!

Üdv itt.

terheléses cukor - no para, az a lényeg, hogy 75gramm szőlőcukrot (ezt Te veszed meg előtte patikában) kell belekeverni 2 dl vízbe, és vigyél egy citromot, azt facsard bele - nekem úgy még ízlett is.
Ami rossz, hogy utána 2 órát kell étlen szomjan ücsörögni a folyosón - na akkor egy picit én rosszul lettem az éhségtől, de kihányásról szó sem volt.
kibírható a dolog, de nem a legkellemesebb.

Ciao,

Dorka

boróka1973

Dorka,

Szerinted, akkor ne is menjek el a tanfolyamra jövő kedden, csak vegyem meg a könyvet? Mit javasolsz?
Rolex
rolex

Gesztenye,
Nem tudom mikor lesz adásban. Azt igérték, majd felhívnak. Úgy izgulok. Remélem nem égetem magam nagyon. :oops:
Rolex
rolex

Rolex,

a könyvek szerint előfordulhat hogy újra előjön a hányós időszak a harmadik trimeszterben. Én kb négyszer voltam rosszul ebben az időszakban, de lekopogom, mostanában már elkerülnek a kisrókák :)

Ja, és nem meglepő, hogy gyengének érzed magad, ebben a melegben! Pihenj otthon az elsötétített szobában. (én is mindenféle kimozdulásról letettem most, mert nem bírom...)

Szóval akkor Te jössz?szombaton
sz_kata

Gesztenye!

Épp most jöttem ki a budiról....... :cry: Majd szét feszült a mellkasom.....

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sz_Kata,

Megyek. Majd írjátok meg hová kell menni..:)
Szerinted megérni elmenni a Dorozsmaira az Avent-be? Nem olcsóbb náluk minden mint a forgalmazóknál?
Rolex
rolex

Hello Csajok!

Szuper volt a tegnapi Madarászás, nekem a doki is szimpi volt a kis művészeti betéteteivel (Arany és Bach volt a példa a korábbi korok csecsemőhalandóságára), légkondi is volt a teremben és kaptunk ásványvizet, amit a kispapák szolgáltak fel. :) Persze lehetett volna az előadás kicsit interaktívabb arra gondolok, hogy szerintem mindenkinek legalább egyszer gyakorolni kellett volna a műanyag babán a mozdulatokat. (Amikor a Padi mentőbúvár vizsgát csináltam a végére annyira tudni kellett az újraélesztést, hogy teljesen élethű mentési helyzetet kellett imitálni, nem volt kecmec, kiabált az oktató és tényleg teljesen beleélte magát az ember, hogy most életet ment. Ilyet itt nem éreztem, de nyilván ez nem egy vizsga és minimális az esély, hogy a látottakat használnunk kell.) Állati jó volt találkozni, a párom folyamatosan azt mondogatta, hogy milyen édes, ahogy a 6 nem kis méretű pocak vonul a Duna plázában a fagyizó felé. Páran azért megfordultak a kompániánk után! :) A legviccesebbek azok a pillanatok voltak, amikor bemutatkoztunk egymásnak a forumos neveken! :)

Üdv az újaknak Anita és Rozus! A terheléses cukor nem olyan rettenetrémálom, vigyél citromos vizet magaddal és abban old fel a glükózt.

Boróka, lepény öregedés :( Sajnos nem tudok hozzászólni, de szerintem is érdemes bemenni és megnézetni. Vesztenivalód nincs! :) Ja, írtam a BKV-nak egy kis levelet a tegnapi ellenőr afférról, remélem előveszik azt a kopasz, unszimpatikus marhát, aki a nagy hasammal nem engedett vissza leülni, hogy bevárjam apjukot.

Rolex, kár, hogy nem voltál a Madarászban!!! Én is majdnem vettem patkánykát a múltkor az ikeában, szerintem szenzációs (meg a denevér is), de aztán mégsem mertem és most megkíméllek benneteket attól a fotótól is, amit a múltkor egy élő darabról csináltam a belvárosban, aki nyugodtan lakmározott egy ház tövében déli 12kor és nem zavartatta magát az emberektől. Elég zord látvány volt. Persze kérésre prezentálom bizonyítékul a képet :)

Gigi, még egyszer gratula!!! Kérünk még képeket! Nekem ezekben az újszülött képekben az a fantasztikus, hogy elképzelem, hogy tegnap még a pocakban voltak, ma meg már kinn szopiznak.. :) Olyan drágák!

Ákata, nem vagy semmi, hogy pakolsz, dobozolsz ezerrel! Még olvasni is sok!! Kiváncsi vagyok, hogy mit mond a doki, szurkolok, hogy még maradhass otthon, de a kórházban legalább nem dobozolsz.

NAPRAFORGÓ és BÉBIK!! HURRÁ! GRATULA! Szuper hírek, remélem hamarosan hazamehettek! Kérünk részletes szüléstörténetet és képeket a nagyfiúkról! :)

Gesztenye, hányás gáz, remélem nem a fagyitól...Mostanában én is szoktam öklendezni, bár a savasodásom már elmúlt. De sajnos az öklendezés és az éjjeli vádligörcsök visszatértek. Remélem semmi komoly. Hihetetlen, hogy még mindig dolgozol, bár csak napok kérdése, ha jól emlékszem.

Valaki vetet le köldökzsinórvért? Ha igen, melyik céggel?

Na megyek, mert lassan BujkaTolsztojunk babérjaira török! :)

Puszi mindenkinek,
MSE, alias Siba

Kép
siba

Rolex,

Nem olcsóbbak, ami fura :shock: Pl a mellszívó a Corában a legolcsóbb. Amiért én kizarándokoltam, az a pelenkázótáska. Tudom, tiszta gyagya vagyok, de a divetmániámról kismamaként sem akarok lemonadni (tudom Te megérted :P )és ez a táska cserélhető elejű, tehát több ruhához passzol :wink: és a babakocsihoz is megy színe :P Valamint a későbbiekben a laptopomat is hordhatom benne :lol:
Van benne hely hideg vagy meleg termosznak, ami a tejcsis üvegeket hidegen vagy melegen tartja, egy pelenkázó alátét, meg yegy szennyestartó. Na meg jó sok kis rekesz. Drága volt, de nekem annnyira tetszett. A férjemnek már kevésbé, amikor meglátta az árát :wink:
sz_kata

Rozus!
Én is csak a 24. héten tudtam meg, hogy kisfiú lesz, mert nagyon takargatta előtte :) . Nekem zsömit és tejet kellett ennem és utána csináltak vércukrot, de azt mondják a másik verzió sem vészes.
Ne aggódj, mert mi is még csak mostanában (30. héten vagyunk)fogjuk elkezdeni a lakás rendbetételét és a vásárlásokat, úgyhogy nem maradtok le semmiről.

Rolex!
Drága sorstárs, bárcsak másban hasonlítanánk ennyire egymásra és nem a rosszullétekben :? . Azért Sz_Kata írása egy kicsit megnyugtatott, hogy már másnak is volt hasonló és még mindig egyben vannak :lol: . Az adás miatt ne aggódj, te mindig tündéri vagy :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Jaj bocsánat! Elfelejtettem válaszolni, de igazából nem is tudok még érdemben a szombattal kapcsolatban. Szeretnék menni, de még nem biztos, kb. pénteken fog kiderülni.
Ki megy tutira? Pasikat visztek?
Köszi: MSE

Kép
siba

Napraforgo,

nagyon nagy gratula az ikrekhez, remelem minel hamarabb mar otthon lehet a kis csalad!

Viola
fj35

Sz_Kata,

Véleményem szerint azt, amiről úgy érzed, h nem tudsz nélküle élni, azt meg kell venni. Kerül amibe kerül.:) Pláne, h a baba kényelmét is szolgálja és az anyukáját teszi még szebbé, ami végsősoron a babának is jó. Megmagyaráztam, h miért tök jó , h megvetted????
Szerencsére a párommal ebben egyetértettünk, h a bébin nem spórolunk SEMMIT!!!! (Nem vettem magamnak semmit hónapok óta..) :(

Gesztenye,

Annyira kedves vagy. :lol: A vásárlásos tapasztalatokat majd megosztod velünk? Képzeld, nem elég a hányinger, hajnalban hasizomból ültem fel, h lehúzzam a rolót, és a köldököm felett egy pontban megfájdult a hasam. Azóta is érzem..
Igyekszem nem panaszkodni többet. Eddig azt hittem, h rólam nevezték el a Fitt Mama magazint.:)
Rolex
rolex

Lányok,
Nektek van linea negrátok? Az a csík, köldöktől a szeméremcsontig. Nem találom.
R.
rolex

Bali!
Csak nem te is? Ennyi sorstárssal már nem bírok el :) . Jobbulást és bízom benne, hogy ezek a rosszullétek csak múló dolgok, mert hosszú távon nagyon bosszantana.

Siba!
Mi csak azért nem vetetünk le köldökzsinórvért, mert túl drága a mi költségvetésünkhöz. Bár addig még lehet, hogy nyerünk a lottón :lol: . A szombat nálam sem tuti, de azért tervezgetem az elmenetelt. A párom biztos otthon marad, mert legalább meglátogatja a haverokat és strandol egyet. Ha te is egyedül jössz, akkor mi majd gondoskodunk róla, hogy ne unatkozz :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Rozus,

udv a forum tagjai kozott. En mar gyakorlatilag a legelejetol itthon vagyok veszelyeztetett terheskent, mert volt egy nagyon kis verzesem a 7. heten, aztan az orvos gyorsan kiirt es megbeszeltuk, hogy igy is szeretnem vegig, mert borzasztoan stresszes volt a munkahelyem. De aztan semmi gond nem volt nalam, csak annyi, hogy 2 hetig fekudtem, azota minden rendben. En szeretem ezt az allapotot, mert van idom, vezetem a haztartast, konyvtarba jarok, masoddiplomas kepzesre jarok, szoval kenyelmesen elvagyok. De megertem, hogy nem lehet tul kellemes, ha fekudnod es tenyleg nagyon kimelned kell magad... Kitartas... Gyere sokszor a forumra, itt mindig tortenik valami, hatha tudunk egy kis valtozatossagot vinni a napjaidba...

Viola
fj35

Rolex!

Nekem a múlt héten lett linea negrám, pedig a könyvek szerint előbb szokott már lenni :) és nekem a köldököm fölött van, kb. addig tart, ameddig a baba mozgástere fölfelé, még világosbarna, de állítólag fog sötétedni. Gondolom, majd lesz a köldök-szeméremcsont közti részen is. Úgy tudom, az mindenkinek van, vagyis lesz előbb utóbb.

Rozus

KépKép
rozus

Rolex!
Majd leírom, hogy mit hol találunk jó áron, hacsak addig be nem előztök a vásárlásban :lol: . Küldöm a gyógypuszit a pocidra, de most már vigyázz a hirtelen mozdulatokkal. Fitt mama majd akkor leszel csak igazán, amikor a babóca után rohangálsz naphosszat :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Igen, linea negram nekem is van, bar eleg halvany es csak most a legvege fele jott elo.

Viola (38+3)
fj35

Rolex!
Még nekem sincs csíkom, de én úgy tudom, hogy ez később alakul ki vagy én vagyok csak ilyen tudatlan :roll:

Gesztenye
gesztenye78

Viola!

Köszönöm az együttérzést! Feküdni már nem kell szerencsére, de semmit sem emelhetek, ami azt jelenti, hogy még fölmosni sem tudom a konyhát, mert nehéz a vízzel telt vödör, ezt is a férjem csinálja. Pár hónapja járok kismamajógára, mert az nem megerőltető, sőt, tetszik is, de az csak heti egy-két alkalom. Viszont ez a fórum tényleg jó :D Már sokkal jobb kedvem is van!

Tényleg, Lányok, Ti jártok jógázni? Vagy van ismerősötök, aki "jógásan" szült?

Rozus

KépKép
rozus

Napraforgó,

nagy-nagy gratula a kisfiaidhoz, és kitartás a kórházazáshoz! Majd ha meglesznek a lányaim, összehozzuk őket! :lol:
Döbbenet, hogy tegnapelőtt Rólad álmondtam - meg is írtam -, hogy megszültél, és fiúkat...

Lányok,
aki sz@rul van, sztem érdeklődjön orvosánál-gyógyszerészénél. Az azért nem árt. És persze jobbulást nektek ezerrel...

Kata,
fertőtlenítés: ez már a ló igencsak túloldala :wink: Ha jól emléxem, van cicátok - azt is kidomesztoszozod? :wink: :lol: Ne vidd túlzásba - ha meglesz a bébi, időd se lesz ilyenekre... meg minek is... Inkább pihenj, és készülj lelkiekben a bébire. (Mondom ezt én, a sz@rfészek kellős közepén ülve... tán vígasztalom magam, merthogy nekem már nem megy a turbó. Viszont megint kész lett egy adag mosásom, úgyhogy inalok...) :lol:

Az imént összeírtam a férjemnek, hogy kell az anyakönyvet meg az anyasági támogatást intézni. Még jó, hogy a friss házasságink megvan... Már csak a takarítónőnek szánt eposz van hátra, meg némi házimunka...

ákata2

Rolex:
Szerintem ha nem vagy gyenge, vagy rosszul akkor menj el a tanfolyamra is, mert a gyakorlati rész nagyon hasznos, pl. jó volt látni az ütemet, ahogy nyomkodni kell a baba mellkasát (tök gyorsan szünet nélkül 5*), meg hogy pontosan hol lehet tapintani a felkaron a pulzust. Ezek azért hasznos infok élőben, nem csak papíron.

Linea nigra:
Nekem már van egy ideje, de köldök alatt és nem túl erős, bár már egyzser kilógott a pocim és más is észrevette...
:oops:

Dorka

boróka1973

Rozus!
Én is szeretnék járni kismamajógára, de eddig még csak utána néztem, hogy hová lehet egyáltalán menni. Te hová jársz? Nekem eddig a Padma stúdió nyerte meg legjobban a tetszésemet, de még kaptam egy másik telefonszámot, amit még nem hívtam fel és nagyon ajánlotta a jógatanár, akihez addig jártam.

Gesztenye
gesztenye78

Gigaboszi!
Bocsika Napraforgót akartam írni, de ez a meleg már megszédít.
Napraforgó!
Gratula a babákhoz sok-sok tejcsit és mihamarabbi hazaérkezést kívánok!!!! :lol:
baboka

Úgy látom, ma sokan döntöttetek az otthon maradás mellett :wink:

Rolex,

nekem nincs semmilyen vonalam :? De még lehet :lol:
felkelés: én már csak szigorúan az alábbi szisztéma szerint kele fel: nagy nyögéssel oldalra fordulás, fekvő helyzetben láb letevés, és onnan fujtatva felkelés. így apa is tudja, hogy felébredtem :wink:

Kata,

szólj ám, ha rólam álmodsz :shock:
Szóval szerinted ez már a ló túloldala :?: :!: Hajlamos vagyok a szélsőségekre, elismerem :oops:
A cicus már utál: ha meglátom, azonnal szórom be bolhaporral, már csak a biztonság végett. A szürke macsek mostanában fehéren világít messziről :lol: És nem ússza meg, a szülés előtt még megfürdetem a kis szarost :lol:

jóga: tök jól hangzik. Nekem még az aquanatal teszik, csak mostanában olyan lusti lettem eljárni otthonról.

Rozus,

Örülök, hogy sikerült feldobni a napod
:lol:

Megjött a kisnyanya legújabb száma :lol: (merhogy előfizettem ám!) Megyek, átnyálazom
sz_kata

Gesztenye!

Én a Padma stúdióba járok, és tetszik, mondjuk máshol még nem voltam, így összehasonlítási alapom sincs, ez van hozzám legközelebb. Azért tetszik, mert majdnem minden nap délelőtt van jóga, szóval mindig akkor megyek, amikor tudok, vagy föl tudok kelni reggel :lol: ,délután is szokott lenni, de azon sokan vannak. Előtte sosem jógáztam, úgyhogy olyan osszehasonlítást sem tudok hogy mitől más a kismamajóga, mint a sima. Talán a sok gátvédő gyakorlat, meg a babára koncentrálás ami itt többlet. A tanárok is kedvesek, a többségük dúla és/vagy szülésznő is mellette. Ők szoktak szülésekről mesélni, ami nagyon jól hangzik, de persze annak is kíváncsi lennék a véleményére, aki így szült.

Hét végén voltam ott intimtornán, nagyon jó volt! Remélem tényleg segít, azóta hősiesen gyakorlok, a férjem meg furán néz, ha pont bejön a szobába közben :lol:
Szerintem érdemes kipróbálni, ha érdekel, tudok árakat is mondani.

Rozus

KépKép
rozus

Drága Sz_Kata,

Úgy megnevettettél, a bolha-macska story-val. Hálás köszönet érte!!!!!!!!!!!!!!
Rolex
rolex

Sz_kata!

Mi az az aquanatal? Még nem hallottam róla, de mindent szívesen kipróbálok, ami segíti a szülést, vagy a babának jó! Te jártál erre, és csak mostanában nem jársz?

Rozus

KépKép
rozus

Sz_Kata!

Én is előfizettem, azt mondod nézzem meg a postaládát?

A Hasonló szintű kérdeéseimre mondta a szomszédasszony (28 éves, 3 gyerek édesanyja): "az elsőnek sterilizálod a cumit, a másodiknak lenyalod, a harmadiknak meg a kutya hozza vissza!" :D :shock: ...nem cumiznak a gyerekei, de a filozófia értehtő, ugye? :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Rozus!
Lehet, hogy én is a Padmába fogok járni és akkor egyeztethetnénk előtte, hogy valamikor találkozzunk ott. Én is jártam intimtornára és tényleg nagyon jó. Lassan újra el kéne kezdeni, mert volt egy fél év szünet, amíg a doki nem javasolta a veszélyeztetettségem miatt.

Sz_Kata!
Szegény cicuska. Biztos nem tudja, hogy mostanában miért kell ennyire sterilnek és tisztának lennie. Kíváncsi leszek, hogy mit fog szólni az új kis jövevényhez?

Gesztenye
gesztenye78

Gesztenye!

Nagyon örülnék, ha találkoznánk ott! Szóljál, hogy melyik nap mész, és akkor igyekszem én is akkor menni. Végül is hétköznap nekem mindegy mikor megyek, néha egy-egy doki vagy védőnő-dolog közbeszól, de amúgy hétköznap délelőtt szinte mindig ráérek, szombaton nem megyek, mert akkor rengetegen vannak. Persze majd a 34. hét után párszor szombaton is megyek, mert akkor szülőpozíciós jóga is van az egyik teremben, férjekkel, amit legalább egyszer-kétszer szeretnék kipróbálni. Állítólag a pároknak is jó, mert itt megtanulják, hogy hogyan segíthetnek, és akkor talán nem szerencsétlenkednek majd a szülésnél, és nem leszenk rosszul. Azt mondják, jót tesz nekik is. Mi apásan szülünk, Ti is?

Rozus

KépKép
rozus

Rozus!
Igen, nálunk is apás szülés van tervbe véve, de lehet, hogy a fényképező mögé bújik időnként, hogy megörökítsen 1-2 pillanatot (vagy kipihenje a fáradalmakat :) ). Egy-két alkalommal még talán én is el tudom csalni, mert akkor nem lenne neki sem annyira idegen, hogy mit is kéne csinálni az adott helyzetben. Legalábbis biztonságban érezné magát és engem is, ha egy kicsit felkészül előtte a nagy eseményre.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Napraforgó - hatalmas gratula a babákhoz!!! Jó egészséget Nektek, sok tejecskét és MINDEN JÓT!
Majd ha lesz egy szusszanásnyi időd, várunk ám egy szüléssztorit! Remélem, nem fájt nagyon a csaszi... (Olyan hihetetlen, nemrég még a pocakos képedet nézegettük :lol: )

Madarász
- szerintem is hasznos volt, mondjuk a marketing rizsa helyett is inkább gyakorlati tudnivalókat mondhattak volna, de mindent összevetve nagyon jó, hogy elmentünk! A fagyizás is tök jó volt, annyira kedves és jó ez a kis csapat, gyakrabban is talizhattunk volna :lol: A pincér srác meglepően jól kezelte a pocakosságunkat, még a végén minden jót kívánt nekünk :)

Dorka - ma a Media Markt-ban találtam Angelcare bébiőrt 11.900 pénzért, Philipset pedig 13.900-ért. Philipsből volt egy drágább is, kb 20e volt, de nem sikerült rájönnöm a különbségre.

Csajok- Angelcare légzésfigyelő 19e ft a Media Marktban. Szerintem egyébként mindegy, hogy melyiket veszitek meg, nagyjából ugyanazt tudják, a Babysense azért sokkal drágább és nem tud többet, mint a magyar Babycontrol. Annak van eseménymemóriája és állítható az érzékenysége.
(A barátnőm az Angelcarre esküszik, pedig náluk már volt vagy 6 téves riasztás 3 hét alatt. ettől függetlenül ezt ajánlja.)

Dorka, méhlepény miatt ne parázz!!! Ma felhívom a barátnőmet és elkérem tőle a doki elérhetőségét. egy próbát megér.

SzKata - milyen pelenkázótáskát vettél? most jutott eszembe, hogy nekem is kell. Igen, nézegetem az aukciós portálokat, remélem, találok valami normális fotelágyat. Szombaton 80%, hogy megyek a talira!

Gesztenye - nem fogod elhinni, otthon megtaláltam a parkolójegyet, a könyv blokkjával együtt sikerült elsüllyesztenem. :evil:
Ez a hányás-émelygés egyáltalán nem furcsa vagy ilyesmia harmadik harmadban: gondolj bele, már nyomja fölfelé a baba a gyomrod, próbálj soxor keveset enni. Meg pihenj is sokat, jó is lesz, ha már nem dolgozol, hidd el, az is segíteni fog.

Rolex, azt a patkánykát én is nézegettem, nagyon ari! Aztán maradtunk a Micimackónál, én ugyanis kicsit fanatikus Micimackó-fan vagyok. :lol: Igaza volt annak, aki azt mondta, hogy a babaszoba nem a babának, hanem a szülőknek szól igazán :lol:
Linea negra - nekem nagyon halvány, inkább sárgás, nem feltúnő. Nem is emléxem mikor jött ki, tán úgy a 25. hét környékén.

Anita, Rozus - üdv a csapatban! Ez az csajok! egyre többen és többen leszünk :lol:

puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Napraforgó-Krisztián Péter-Zsombor Bence!
Gratulálunk Nektek!!! Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok és sok-sok tejcsit!!! Erősödjetek!!! Várjuk Rólatok a csodálatos fotókat is! Millió puszi a pici családnak! :D

Kata!
Végül lefújtuk Erikával a talit, mivel Neki sűrű volt a tegnapja, fáradt és még mára is maradt elintéznivalója a tegnapiból. Úgyhogy marad a jövő hét! Ha ki is tudod húzni a befekvési időpontot, az mit jelenthet. Jövő hét hétfőn mindenképp menni kell, tehát a hétvégéig könyörgöd kinn magadat? Mert ha tovább is maradhatsz, akkor még a jövő hétre mindig összehozhatnánk valamit! :wink:
Jó mosást, pakolást!!!
Nem rossz ötlet a sógornődtől a pelus, mert Marcival mi plédet raktunk bele, mivel Ő téli volt, meg ugye rajta is ezernyi cucc volt. De valami tényleg kell a Baba és a műszálas cucc közé (a mi cuccaink is ilyenek). Köszi!
Fájás: én is inkább feküdtem, mert az ülés sem volt elég jó. Viszont én már magnéziumot nem szedhetek, illetve butaság lenne a részemről, ha még idén szülni akarok :lol:
Te topik-boszi! Hogy megmondtad, hogy van egy gyanúd Napraforgóval kapcsolatban, ill. álmodtál Róluk? Most tessék!!!
Milyen anyakönyvet akarsz a Pároddal elintéztetni? A születésieket? Azt a kórház elintézi és küldik házhoz, vagy Ti saját magatok akartok utána járni?

Edit!
A légzésfigyelőnket (2 éve!) a Brendonban vettük a Váci úton, de több helyen is lehet kapni, neten biztos találsz még helyet és az ára miatt is érdemes nézelődni. Mi 2 éve 28 eFt-ért vettük és csodák csodájára ez akkor a többi elérhetőséghez képest egész jó ár volt.
Mi 3 érzékelőlaposat vettünk, ami a 70X140 cm-es kiságyat lényegében teljesen kitölti. Talán a rácsoknál marad ki pár centi, amit Marci természetesen, ahogy elkezdett mocorogni az ágyban, ki is használt :arrow: előszeretettel rákenődik a rácsra és ilyenkor azért bejelzett már. Meg volt még egészen az elején, amikor szintén volt riasztásunk, én a szobájába rohanva (tehát 5 hós kora után volt, mert akkor került át tőlünk), rácsaptam finoman a hátára még a sötétben, lényegében reflexből és ettől már magánál is volt. Nem volt lila, semmit nem láttunk rajta furcsát, így valószínűleg hosszabb időre kimaradt a légzése. Bár azt nem tudom, hogy mi lett volna, ha nem jelez a gép... De igazán téves riasztásnak ezeket nem nevezném. Még itt is találsz róla infokat: www.babycontrol.hu

Gigi!
Nyügi Petike a melegtől? Nem tud alukálni? Igyál sokat-sokat, hogy legyen tejcsi ennek a kis vasgyúrónak!
Fényképeket, ha tudsz, légyszi-légyszi tegyél fel! :wink:

Sz_Kata!
Mi egyiket sem fertőtlenítettük.
Én is tiszta zizi vagyok, valahogy mennék is szülni, meg nem is! Ha Marci kiborít (ami mostanában elég könnyen megy Neki), akkor rohannék, de máskor meg annyira parázok tőle... Erre tessék csomót kötni!
Jót nevettem a felkeléseden! Én is így csinálom pontról-pontra :lol:

Rozus!
Üdv közöttünk!!! Gratulálunk a babához!
Biztos nehéz lehet egyedül otthon ilyen régen, de Nektek gondolom hatványozott küzdelmek árán sikerült a Babóca, úgyhogy próbálj kitartani. Hátha a meleg elmúltával, Te is jobban kimozdulsz majd.
Abszolúte nem késtetek le a 4D-ről, meg helyes pofiképekről. Szerintem a közeljövőben simán bejelentkezhetsz. Nagy élmény lesz! :D
2 dl-nyi lesz a cukros lötyi, de mindenképp vigyél magaddal sok citromlevet, mert belekeverik és így azért elfogadhatóbb az íze.

Gesztenye!
Hányás :( Nálam is volt hányás cirka 3 hete, de az tudom, hogy a zsíros fánk miatt volt, amit éhgyomorra ettem meg. Neked csak a tea volt a gyomrodban? Lehet, hogy az kavart meg. Ha más bajod nincs, ne aggódj, bár tudom, hogy sz@r.

Dorka!
Örülök, hogy megnyugodtál! Látom, a dokim is ezt a paráztatást csinálta velem vasárnap a kevesebb magzatvízzel... No comment!

Rolex!
Jobbulást! Tényleg vacak lehet ez a folyamatos hányinger, gyengeség. De tuti, hogy a meleg is közrejátszik! Bár ez nem vígasz...
Fura, de most nem lett sötét folt a pocimon a köldöktől lefelé, pedig Marcival volt, sőt a szülés után is ott figyelt egy jó ideig a pocakomon. Most meg sehol! Ki érti ezt?! Neked van?

Bali!
Neked is jobbulást!

MSE!
Figyellek ám!!! :lol: :wink:
Mi nem vetetünk le köldökzsinórvért.

Mi van itt Csajok, hogy mindenki ilyen vacakul van?! Tudom, k. meleg! :twisted:

Oktatás: de jó, hogy Nektek gyakorolni is lehetett, nekünk anno erre nem volt lehetőségünk. Épp ráakartam kérdezni, hogy nem árasztott-e el Benneteket a dokibácsi a száraz statisztikákkal előről-hátúlról jól megrágva, de épp most írja Dorka. Na az elején én totál kiakadtam anno, hogy mi a fenének hallgatom ezt a sok hülyeséget, de a vége tényleg jó lett.

Tali, fagyizás: klassz, hogy jól sikerült, bár ettől a jó kis csapattól nem is várható más :wink: Pincér felismerő képessége :lol:

Határozottan jóslófájásokat produkáltam délben! Mensiszerű erős görcsök szinte összerántottak, még Marci is észrevette, hogy valami van, mert nézett rám a Gyönyörűségem kerek szemecskéivel. Benikém lehet, hogy gyorsabb lesz, mint a bátyja :shock:

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Kép
Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

el is felejtettem:

ma tök sz@r lett a CTG-nk, Ricsi végigaludta az egészet, már szóba került, hogy hívják az ügyeletes dokit. Persze én tudtam, hogy csak alszik és egy kis Fantával fel tudtam ébreszteni a legeslegvégére. :lol:

Viszont képzeljétek, a dokim 14-én elmegy pár nap szabira. Persze bejön a kórházba, ha bármi van, de akkor is. jjjjjjaaaaaajjjjjj.

Drága Fiam változatlanul fejjel felfelé szemléli a világot, szóval augusztus 24-én vagy 25-én valószínűleg személyesen is találkozunk :lol: Kevesebb, mint egy hónap múlva :shock:

pusz

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Sziasztok Lányok :)

Napraforgó :)
Nagy-nagy gratula Nektek a lurkókhoz!!! :D :D :D Sok tejcsit és nyugalmat kívánok! :)

Gigaboszi :)
Petitekhez szintén nagy gratula! :D :D :D Hasonló sok jót kívánok Nektek is! :)

Sz-kata :)
Aranyos vagy, ahogy a dvd-ről írtál :lol: :lol: Valóban: a szülés fájdalmas, de hidd el, hogy tényleg nem viccel az, aki azt mondja, hogy utána 2 perccel már semmi rosszra nem emlékszel. :)
Szerintem nem kell fertőtleníteni a babakocsit és a hordozót. Én csak simán kimostam a huzatokat. Eszti is ezeket a cuccokat használta, nála is csak mostam.

Bujka :)
Persze, én is ismerlek! :D Örülök, hogy itt is találkoztunk!
Aki még a másik topikomból babás az Áron-Andi és Csengő. Ők egy picit előrébb járnak, mint én. Már nagyon izgulok értük is. :)
Meg mostmár egy csomó mindenkiért izgulhatok itt a topikban... :lol:
Jaj, nagyon köszönöm a bókokat Eszti nevében! De jólesett! Szerintem is tök szép csajszi amúgy... :lol: :lol:
Köszönöm a vonalzós segítséget!
Látom, Neked már nem kell sokat várni a pici érkezéséig És látom, Ti is a Benedek nevet választottátok. Mi is :D
Esztim az égdörgéstől nem fél, de például ha meghallja a fűnyíró vagy egy motor hangját, rohanvást megy be a házba... Ez még ilyenkor tök természetes szerintem. Még sokkal idősebb gyerkőcökkel is előfordul.
Nahát! Pont írni akartam, hogy de jó lenne a táblázatba bekerülni és az előbbi frissítésnél már láttam is magunkat. :D Aranyos vagy, köszi!! Láttam, hogy egy-két adat még kellene rólunk: a név Benedek, a kórház BM Kórház.
Persze csak akkor foglalkozz a táblával, ha éppen nem szülni vagy... :) :) Jelentkezz majd, hogy mi újság!

Rolex :)
Remélem csak múló állapot volt a rosszulléted.
Kinéztelek magamnak, mert kb. egy idős pocisok vagyunk :)
Meg még egy-két embert...
Nekem nincs csíkom a köldököm alatt, a másik babámmal sem volt. Az egyéb csíkokat is megúsztam... :D
Fitt-mama :lol: :lol:

Edi78 :)
Nekünk az első babánál sem volt légzésfigyelőnk, meg azt hiszem, most sem lesz. Valahogy így alakult. Mostmár nem akarom ezzel idegesíteni magam. Eszti egy szobában kezdte velünk, öt hónapos korától alszik a saját szobájában. Hááát, nem mondom, hogy amíg mellettem állt az ágya, nem taperoltam a hátát (egy éjszaka többször is), hogy vesz-e levegőt :lol: . De valahogy a légzésfigyelőre nem szántuk rá magunkat. Azt hiszem, frászt kapnék, ha megszólalna...
A pici meg elvileg már Esztivel egy szobában kezdi, tehát ha őt akarom hát-tapizni, akkor mindig át kell majd osonnom. Azt meg egy idő után nem fogom bírni. Meg azt hiszem, a második gyerkőcnél talán már nyugisabb az ember (bár még nem tudom :lol: )...
Ja, igen! Sikerült a vonalzót megszerkeszteni! Remélem látszani fog :oops:

Rozus :)
Üdv itt!
Úgy mondom, mintha már fél éve ide írogatnék... :lol: Én is új vagyok, legalábbis ebben a topikban!
Gyere minél többször, hogy legalább ilyen úton tudd tartani a kapcsolatot a külvilággal.
Megértem, hogy nehéz így bezárva és ennyire lekorlátozva várni a nagy napot!
Főleg mikor az emberre rájön a hoppáré... értsd ezalatt: szobák átrendezése azonnal, valami cucc beszerzése azonnal, terasz átpakolása, babacuccok kimosása, tappancsok falra festegetése, stb-stb, mind-mind azonnal... :lol: :lol: :lol:
Esztivel végigmentem a cukros-dolgokon, mindjárt leírom. Azért nem olyan nagy gáz a cukorivás (inkább csak szörnyű :lol: ). Na, viccet félretéve: szerintem ez alkati dolog. Én egyáltalán nem vagyok hányós fajta. Tehát kb. 8 éves koromban hánytam utoljára. Így sem a terhességek alatt, sem mástól nem nagyon tudom elhányni magam. Valahogy legyűrtem azt a löttyöt is.
Ahogy Boróka is írta, inkább utána nehéz kibírni a két órát kajálás nélkül. Ja! Nekem a kórházban adtak mindent, nem kellett vinnem szőlőcukrot. És csak akkor volt szükség a cukorivásos-témára, mikor a zsemlés teszt után nem volt kielégítő az eredményem...
Te amúgy voltál rosszul a pocakosság elején?

Köszi csajok a kedves fogadtatást! :) És bocsi, hogy csak most reagáltam, de csak reggel 7-től délután négyig van netem, így tegnap már nem tudtam jönni.

Ma reggel meg a BM Kórházban kezdtünk, zsemlés vérvételen.
Én Esztivel kifogtam a terhességi cukorbetegséget. Állítólag nagy az esély rá, hogy most is beleesek... De már így is tovább húztam. Esztinél már jóval előbb kitudódott, így elég hamar el kellett kezdenem a diétát. Nem volt könnyű...
Ketteskénél eddig nem kellett diétáznom, mert jók az eredményeim :) . Na, erre a mostanira azért kíváncsi leszek, mert ilyentájt szokott általában kibukni a gond. Ha most is kell a diéta, legalább már nem olyan sok időről lesz szó. :)

Most lépek, remélem nem kevertem össze a neveket, szóljatok, ha igen! :D

Puszi mindenkinek
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Bujka,

Jóslófájás: elvégre a 18-a már mindjárt itt van! :lol:

Krisszi,

upsz, te is mindjárt szülsz :lol:
pelenkázótáska: teszek fel róla képet, szerintem nagyon szép (a férjemnek nem tetszik, de szerintem, ha 2 ezer Ft-ba került volna, akkor tetszene neki :wink: )
Legyen má, néhány jobb cuccom is, mert pl a szoptatós hálóing :roll: az kész... A férjem röhögött, amikor meglátta. Hát nem szexi, az biztos :lol:

Bali,

:lol: :lol:

és az a bizonyos táska, amiért annyit autókáztam:
Kép Kép
ez ugyanaz a táska, másik "feltéttel" :lol: [/img]
sz_kata

Krisszi!
Nahát, hogy mik vannak. Persze, azért sejtettük, hogy nem nyelhette el a föld azt a fránya parkolócédulát. Párocskádnak megmondtad ezt a kis bakit?
Köszi a bíztatást és én is bízom benne, hogy most már ezt a pár napot kibírom.
Fejjel felfelé van? Még nem fordult meg a kicsike? Mit mondott erre a doki?

Bujka!
Ezek szerint mindenkivel előfordult már ilyen "baleset" az utolsó harmadban. Csupán az volt a rossz benne, hogy hirtelen jött, váratlanul lett hányingerem és egyáltalán nem számítottam ilyen fordulatokra most már. Én is bízom benne, hogy nem lesz ilyen túl gyakran. Mindenesetre a teát egy időre mellőzöm az étrendemből.
Na-na! Nem kell még úgy sietni azzal a pottyantással. Elképzeltem, ahogy Marci mereszti a kis szemecskéit és máris elmosolyogtam rajta. Ezekért a pillanatokért várom már én is annyira az anyaságot.

Gesztenye
gesztenye78

Helloka!

Sz_kata:
Szerintem én mennék szombaton nagy eséllyel, csak találjuk már ki hogy hánykor???

Fertőtlenítés:
Szedd le a huzatokat és simán mosd ki a mosógépben fertőtlenítés nem kell. Tudod, a csecsemő nem nyílt seb. :lol:

Krisszi:
Hú, olyan babaőrző cuccot láttál? És melyik Media Marketba pontosan??? Mert én még eddig nem láttam ilyet se Electro Worldben se sehol csak méregdrágán a bababoltokban.

Orvos tel.szám jól jönne - kipróbálnám Mr. Á - t.

Sz_kata:
ja, ez a babaőrző az egy két egységből álló talkie walkie szerű cucc, amit a gyerkő mellé raksz, ha alszik és ha máshol vagy akkor a szülői egység bejelez, ha felébred. Nekünk ez jó volna, mert van kert.

Üdv,

Dorka

boróka1973

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?