Új privát üzeneted érkezett!

Ilba!

Az átlátszó műanyag stimmelt nálam, mint tipp... csak arról maradtam le, hogy direkt rontottad el a képet... nem szép dolog ám elhallgatni, hogy szándékos rejtvény volt!

Üdv Kispeti!
Bocsi lemaradtam, Gergőke báttya akinek Tücsökmami az anyukája, ezek szerint akkor neked is? :oops: Hú micsoda különleges topik lett veled a miénk :wink:

Tücsökmami!
Klassz az etetőszék és (ezek szerint :roll: :oops: ) gratulálok Gergőnek a felálláshoz. Olvastam ám én valami hasonlót, meg magamban meg is csodáltam, hogy jé, már felállt de aztán írni és igazán idekoncentrálni csak ilyenkor reggel van időm amikor még mindenki alszik.

Dia, bár már nem olvasod... nagyon szupi a garnitúra! És nagyon jó pihenést kívánok.

Coolasa!
Medúza, mi? :P

Mancs!
Mit is rejt nálatok a fiók? khm :twisted:

Nekünk tegnap extra húzós napunk volt, de az is lehet,hogy átlagos, csak én voltam extra nyűgös. Egész nap visítottam, mint egy hasfájós csecsemő. Aztán mikor a gyerkőcök aludtak délben és volt egy szusszanásnyi időm, leültem a teraszon az egyik székbe és elaludtam ülve kávézás közben! Aztán valahogy megriadtam és bevágtattam az ágyba és délután 5-ig aludtam. Persze miért is ne aludtam volna jól, olyan csatakosan és rosszul ébredtem, hogy még azon is mérgelődtem, hogy akkor most miért nem tudtam jót aludni.

Remélem a mai nap jobb lesz. Aztán jövő hét végén megy a GAbi a nagyiékkal Balcsira, de már nem két hétre, illetve a terv az az, de azátn majd meglátják, hogy hogy bírnak a GAbival. Monda anyósom, lehet majd csörögnek, hogy menjünk le érte hamarabb... :? Köszi. Bár amilyen öntörvényű, valahol megértem, de nem mégsem. Már úgy bekészültem arra a két hét viszonylagos nyugira. A szomszédék egy szem gyereke eddig kisebb-nagyobb megszakításokkal 5 hetet töltött balcsin a nagyszüleinél. Csak kicsit vagyok irígy, hogy a nagyiék balcsin laknak... azt hiszem, ha az én szüleim laknánk ott én ott tölteném a nyarat.
Egyébként tervben van nálunk egy balatoni nyaraló. Párom valamelyik éves tervében benne van... Tudjátok ő mindig kitűz egy célt és addig megy amíg el nem éri. A tavalyi éves terv ez a ház volt, az idei meg a terasz, előkert rendbehozatala, kerítés stb megcsinálása. Ez is már 80%-ban kész. Szóval ha így nézem, hogy már a tervei között szerepel, akkor csak ki kell várnom, hogy mikor kerül sorra. Múlt héten valamelyik este megint lehetett látni a feje felett egy ilyet: :idea: és új tervet eszelt ki. Kissé bonyolult, meg még csak terv és nincs eldöntve, hogy valós terv-e, de egyelőre nekem tetszik, főleg azért mert akkor elköltözhetünk innét. Nem bírok ideszokni akárhogy erőlködök. Minden vágyam egy kertesház volt, de ezt aházat nem érzem a magaménak, nem érzem az otthonomnak. Azt érzem, hogy szükségmegoldás, de ez nem jó, hiszen úgy vettük, hogy mi itt éljük le az életünket, de nem biztos, hogy jó az, ha az ember egy olyan helyen kénytelen élni amit nem tekint az otthonának. Úghogy a tervek most tervek és remélem beérik nála a megvalósítási készség is. mert ötletei azok vannak...

na megyek, mindenkinek minden jót mára, ha nem tudnék jönni, de majd szakítok időt... :wink:

Kép
sasha

Jajj, Tücsökmami!

Szerettem volna írni, hogy az egy dolog,hogy már felállt, de nem olyan biztos, hogy el is indul. Sajnos valamiért nem emlékszem, hogy a Danci mikor állt fel (kb 8 hós lehetett ő is), de 11 hónaposan indul el. A Gabi meg 8 hónaposan áltt fel először, de 13 hónapos múlt mikor önállóan elindult... Szóval, ha rájuk vetítem ki a Gergő új tudományát, akkor kb 12 hónaposan fog elindulni:)
Ez elég megnyugtató? :lol:

Kép
sasha

Jó reggelt!!!!!!!

Ilba!
majdnem eltaláltam h Beni mivel játszik. Én mosogatószeres üvegre tippeltem :lol: 8)

Sasha!
engem ez megnyugtat. És Tücsökmami nem az én anyukám, mert apukám és anyukám már elváltak és Gergő csak a fél tesóm :o

HAJRÁ LILÁK!!!
Tiësto 4EVER
[url=https://lilypie.com]KépKép
kispeti

Tudjátok mi vagyok én?????? Tücsökmami szerint a BABANET ÖRDÖGE!!!!!! :lol: :lol: :D :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

HAJRÁ LILÁK!!!
Tiësto 4EVER
kispeti

Sasha, és ha összekombinálnátok a kettőt, hogy pl ne nyaralót vegyetek balcsin, hanem házat ottlakásra? A munkalehetőségek lennének a szűk keresztmetszet?

Kép Kép
coolasa

Kispeti!

Értem, ne haragudj, nem vagyok tisztában ám mindenkinek a családi állapotával:)

Coolasa!
Hát nagyon jó lenne egy nyaraló, de ottlakni nem biztos, hogy jó ötlet. Nyáron nagyon jó lenne, de mit csinálok ott amikor nincs szezon? VAgyis azon a 3 hónapon kívül? Én ősgyökeres Bp-i nem tudok mit kezdeni magammal vidéken, igaz, hogy Balaton az Balaton, de az a DE ott van.
A munkalehetőség meg nagy-nagy előny itt Bp-n főleg egy rendszergazdának aki a saját lábán próbál megállni. Most bejáratott vendégköre van, sokan ismerik, sokan kérnek tőle segítséget, terjed a neve és ezt újra felépíteni, addig is küzdeni...

Kép
sasha

Én nem haragszom Sasha :)

HAJRÁ LILÁK!!!
Tiësto 4EVER
kispeti

Jelentem gyermekünk megbolondult, éjjelente ismét 3 óránként ébred. Az éjjel is fél 1-kor kezdte, épphogy elaludtam :shock: Felébred, és üvölt, mint a sakál, hiába veszi fel őt Mbá. Valszeg a meleg miatt van, hogy szomjasabb, de az is lehet, hogy a foga is mocorog már. Ömlik a nyála, mindent csócsálna meg...

Tücsimami,
én nem aggódnék, hogy Gegrő felállt! Már találkoztunk személyesen, és láttad, hogy nincs problémám a gerincemmel és a lábaimmal sem, pedig én 6 hónaposan felálltam! Pont most néztük meg otthon anyukám feljegyzéseit. És azt is mesélte, hogy másél hónapos koromtól sehogy se maradtam el, csak ültetve. Karban is csak ültetve lehetett hordozni, mint Vuka Petráját. A járókában is csak ordítottam, hogy feküdnöm kell. Anya erre kitalálta, hogy egy fürdőköntös megkötőjével ülve kirögzített a járókához. Én egész nap hang nélkül elvoltam :lol: Azóta is a fejéhez vágom, hogy kikötözött csecsemőkoromban :lol: :lol: :lol:

Diáék már sztem kint vannak a reptéren. 1-kor indul a gépük, 11-re kint kell lenniük, Mbá várja őket :)

Vukék asszem Bükfürdőn vannak. A múltkori Orczy-talin mondta nekem, csak az időpontban nem vagyok biztos.

Kispeti,
nemlenyúlniavonalzómat!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
mancs

az én vonalzómon nagyfiú van :lol: a tiéden meg kisfiú :twisted: :twisted:

HAJRÁ LILÁK!!!
Tiësto 4EVER
kispeti

Kispeti:
Te nem tudod, hogy Mancs személyében kivel kezdtél ki :D :D
Ő NEM Újpest drukker.... enyhén szólva :P :P

Nincs jobb dógod, mint 30 körüli mamikkal cseverészni? :lol: :lol:
Tessék menni strandolni, focizni, csajozni!! Vagy mondok egy jobbat: Kőszívű ember fiai... :P :P
Vendég

Tücsimami,
:lol: Azért nem eszem én olyan forrón azt a bizonyos kását! :lol: :lol: De nem lila szimpatizáns vagyok, ez tény. Ennek ellenére nem akasztok fel lila plüssmajmot és lóbálom a fejem fölött forgatva (ahogy ezt egyszer itt az Üllőin láttam).

Kispeti,
nyomás a szabadba, strandolni, vagy tényleg a Kőszívűt olvasni!!!!! Szeptembertől görnyedhetsz eleget az íróasztal fölött :lol: :twisted:

Kép
mancs

az én vonalzómon nagyfiú van :lol: a tiéden meg kisfiú :twisted: :twisted: jah és még kép is van :wink: :wink:

HAJRÁ LILÁK!!!
Tiësto 4EVER
kispeti

jááááááj ne nem akarok olvasni :P :P de muszály :? :?: :?: majd 4-tól mek le focizni a haverokkal :wink:

HAJRÁ LILÁK!!!
Tiësto 4EVER
kispeti

Sasha, igen, gondoltam, hogy a munka miatt necces volna a vidéki remete élet. Amit viszot a balcsiról írsz, teljesen a mi családi filozófiánk ellentéte. Mi tipikusan skandináv helyeken érezzük jól magunkat, a nyarat valahogy megkíséreljük túlélni, és még ez a leglelkesítőbb, amit a június-július-augusztusról mondani tudok. Ausztriában is olyan helyet kerestünk, ami turisták által nem megszállt, a Balatonra szívesen látogatunk le bármikor az évben, kivéve nyáron, mert szezonon kívül pont az a szép benne, hogy olyan nyugodt és kihalt. De már rá kellett jönnöm, hogy mi ufók vagyunk, legfeljebb Natasa érti majd meg a meleg elől menekülést, a családunk többi tagja, a nővérem, a szüleim, mindig rohannak meditarrániába. Mi tavaly belebonyolódtunk egy Máltai nyaralásba, azóta is horrorélményként emlegetjük fel, de örülünk, hogy kipróbáltuk, mert így legalább vegytisztán kiderült, hogy felesleges volna Spanyolországba, Ciprusra, Görögországba és még ki tudja hova utaznunk. A nászutunk sikerült eddig a legemlékezetesebbre (abbahagynátok a sejtelmes vigyorgást? Köszönöm), mert Finnországba mentünk 2 hétre, és hát az nagyon jól esett a lelkünknek.

Tücsi: Kőszívű ember fiai? Van neked szíved ilyenkor erre ítélni Kispetit? Nem vagy te véletlenül a címszereplő nőrokona?

Mancs: minden világos, most már értem, mért lelkesedtél annyira, mikor arról számoltam be, miként peckelem ki Noki száját egy nyirkos pincében székhez kötözve ahelyett, hogy enni adnék neki.... hisz neked aztán hányattatott gyermekkorod lehetett...

Kép Kép
coolasa

Hali!

Coolasa ez nagyon tetszett:)
[quote="coolasa"]
írta:
coolasaTücsi: Kőszívű ember fiai? Van neked szíved ilyenkor erre ítélni Kispetit? Nem vagy te véletlenül a címszereplő nőrokona?

Nem tartalak UFOnak (csak egy picit, de az még a normán belülre esik :twisted: ), megértem ám, hogy nyáron hűsölni szeretsz, csak másképp. Én a nagy-nagy-nagy vízben szeretek hűsölni, Ti meg a nagy-nagy-nagy északon. Ez van, különbözőek vagyunk ettől olyan szép az élet és persze színes is az egyéniségek kaválkádjától. Én momenán imádom, hogy egy szál bikiniben nyomulhatok itthon, és a gyerekek meg egy szál pöcsben vannak egész nap. Dancinál azért akadnak pisis-kakis balesetek, de azért próbálom belőni, hogy mikor ürít és olyankor ráadok pelust, a pisi, meg hát... felmosom és kész, de azért néha bepróbáljuk a bilit és már párszor bele is pisilt (JA LÁNYOK A DANIC MÁR 2X PISILT A BILIBE!!!), persze csak a véletlen műve volt, de ez csak az első lépés. Ja persze ezt az időt még önzésből is imádom. Ha nincs rajtunk ruha, akkor nem kell annyit mosni...

na megyek szaunázni (vagyis bekapcsolom a sütőt, a párom kívánsága: rakott káposzta :? )

Kép
sasha

Sziasztok!
coolsas, komolyan mintha az én gondolataim írtad volna le. Ez most nem a nyalás kategória :P Szóval, mi a férjemmel szintén pingvinek közé mennénk most inkább. Én pl Görögországban nagyon szivessen mennék mert, élőben is megkóstolnám az echte görög kajákat, de nem nyáron.
(Mi nem voltunk kimondott nászúton, de elvileg Skóciába terveztünk menni,....el is megyünk egyszer csak már nem valószínű, hogy kettecskén.) Ráadásul nekünk még vízmániánk sincs így nálunk a nyaralás városnézés vagy természetjárásban szokott beteljesedni. No, mi is UFO-k vagyunk?!
Mancs, Szonja is kb 2 óránként kell éjszaka ebben a nagy melegben. Egy gyors szopi aztán durmol tovább. Még a szemét sem nyitja ki csak tátog :D Én meg egyre nagyobb karikákat növesztek a szemem alatt és egyre erősebb kávét fogyasztok :shock:
Sasha, nekem szimpi a nyaraló ötlet. Igaz én valahol a Bükkben vagy az Örségben valósítanám meg, de nálunk a férjem nem nyaralópárti :?
Nos, tegnap voltunk árat szabni a házra. Péntekig van a gondolkodási idő. Akkor lehet pezsgőzünk. Nekem így harmadjára is tetszik a ház és a kert is. Mondjuk én nem tartom kizártnak, hogy most jó és majd mikor a gyerek/gyerekek kiröppennek akkor tovább állunk. Két embernek azért elég macerás lenne egy ilyen méretű ház. Vagy inkább felesleges.
Tücsimami, én is agódnék egy kicsit ha nekem Szonja 6 hósan itt ácsingózna, de minket ez a veszély nem fenyeget. Gergő viszont már eddig is bizonyította, hogy tökös kislegény. Ha nagyon izgulsz a korai állás miatt akkor vidd el egy gyors ránézésre az ortopédiára. (Javaslom a Bethesdát :wink: )

N

Kép Kép
natasa1975

Hali Csajok és Apukák és Tesók!

Natasa,
drukk a házhoz+++++++++++! Mutacc majd képet, ha az üzlet megköttetett?
A nyaraló nekem is szimpi, de nekem jó lenne őrségi vagy bakonyi, meg egy horvát tengerparti.Ugyi nem nagyok az igényeim??? :lol:

Tücsimami,
Görgő képek nagyon jók, nekem is az utsón a legédesebb, igazi huncut szemű.

Coolasa,
Miért éppen Finno-ba mentetek? Mi tetszett ott a legjobban? (Persze nem a mézes éjszakákra gondolok, habár a nyírfavesszős szaunázás... :lol: )

Ilba,
azért ez jellemző, hogy a legegyszerűbb játékok a legizgalmasabbak! :)

Korábbi témára még visszatérve, Ilba te írtad, hogy angolos oviba szeretnéd majd Benit járatni. Ha esetleg ezzel kapcsolatos (korai nyelvtanulás) szakirodalmat fellel valaki, engem is érdekelne. Igaz én németül beszélek (vagy beszéltem) és angolul most tanulok, de ezzel még nem kápráztatnám a gyrkőcöt. Elég volt neki pocaklakóként a sok angol óra. :roll: :?
Korábban azt olvastam (Vekerdy), hogy hiába kezd el egy gyerkőc korán nyelvet tanulni, pld már az óvodában, ugyanolyan sokára tanulja meg a nyelvet, mintha kisiskolás korában kezdené kb.10-12 évesen? Szóvak, ha valaki tud erről többet, help!

És .......Így nyaralunk mi....
Kép
Kép
Kép
a hurkáimat nem ér szekálni!
Pussz

KépKép
kolmol

Kis huncut és még a fogacskái is látszanak :wink: :lol: :mrgreen:

HAJRÁ LILÁK!!!
Tiësto 4EVER
kispeti

Csajok,
ajánlom MINDENKI figyelmébe a BJ-s topik legutolsó, Blackrose-től származó hozzászólását... Kedvencünk megint alkotott :lol: Nem semmi a pitscha! :twisted: :twisted: :twisted:

Na, mit szóltok hozzá?

Kép
mancs

Sziasztok!

Vasárnap óta újra kétgyerekes anya vagyok, még bele kell rázkódnom. Sasha, minden tiszteletem a tied, engem két pici is megvisel időnként. Holnap utazunk Szigligetre, mi a többséggel ellentétben nem venni, hanem eladni akarjuk a balatoni nyaralónkat. Most azonban kipróbálunk ott két hetet gyerekekkel.

Benedek nagyon aranyos, egy tündér, ahogy a tesóval bánik, kivéve, hogy minden játékot elvesz tőle. Nagyon bújós, pusziszkodós lett, Leventét is folyton szájon csókolná, amitől a picur frászt kap és üvöltve sír. Levente már elfelejtette, hogy neki van egy bátyja is, vissza kell szoknia a megpróbáltatásokhoz.

Olyan jó ezt a topikot olvasni, itt valahogy annyival vidámabb az élet. Mostanában annyi rossz hír van a korosztályos topikunkban, annak a kislánynak, aki Benedekkel egy napon született, meghalt az apukája. Olyan sok betegség, meg gond jött elő most valahogy abban a társaságban, olyan tehetetlen érzés.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Na helló,

mégis tudok most egy kicsit jönni.

Vanília/Mariann küldött mailt, jelezte, hogy két hétre elmentek hűsölni vidékre nagyiékhoz és csak jövő hét végén jönnek haza. (nincs internetjük, azért írt mailt)

Marci egyre ügyeseb, már ő is felnyomja magát ahol tudja. MA felállt terpeszben az előszoba tükör előtt. Képzeljétek a tükröt is smárolja!!! Édespofa... :lol:

Mancs,
nincsenek sajna Gyékényesen rokonok, kibéreltünk egy házat - igen a tó partján. Apa horgászik, mi meg Marcival elleszünk pihiben. Éjjel meg egy kicsit lehet én is horgászom majd. egy-két órát...meg nappal ha Marci alszik. Meglátjuk. Mi ilyen nagy horgászok vagyunk, csak amióta terhes lettem, azóta nem nagyon volt lehetőségünk. de majd most! A faszikám, akitől béreljük, a múlt héten fogott egy 80 kg-os harcsát. Állítólag benne volt a múlt keddi blikkben. De mi olyat nem olvasunk... :wink:

Ilba,
ti már többször voltatok egy hétre el. Mennyi ruhát érdemes vinni? és van valami olyan javallatod, hogy mi az amit semmiesetrese hagyjunk itthon!

Kispeti,
mi is HAJRÁ LILÁK vagyunk Dezsővel! :)
jó volt a foci?
mégegyszer bocsesz, hogy nem emlékeztem rád az esküvőröl. :oops:

Jaj, Kolmol akartam már írni, csak valahogy kimaradt:
Nagyon szépen köszönöm én is a kódot, kissé szétszórt vagyok, azért hittem hogy 32-es mert olyan macik voltak rajta. De azt már nem vettem figyelembe, hogy 2x vannak ott a macik. khm. :roll: :? szóval köszi mégegyszer, nagyon kedves tőled, hogy elküldted!!!
Asztaaaa, ez a ti medencétek? kircsi! így el bírnám viselni a nyarat én is otthon! :wink:
Bálint meg egy kis tündér! milyen jó kis husi!!! :D

Tücsökmami,
jó hogy jöttök pacsálni! Mire ideértek elmúlik a nyár... Ez most nem letolás, hanem meghívás.....a sokadik...khm....holnap itthon lesz az autó, mert 4h-re megyek a munkahelyemre. :wink:

Ja a tali:
Akkor ha hazajöttünk kitűzünk egy jóidős napot, és akkor sinálunk egy egésznapos kertipartit, okés?

Mi nem megyünk 29-én anagy talira - sajnos, pedig úgy mentem volna :cry: - mert akkor idulunk le Gyékényesre.

Ja Mancs, akartam kérdezni, szerinted is az a legjobb út oda, hogy M7-es aztán Nagyaknizsára a 77-es, és onnan Gyékényes? Vagy ti hogy szoktatok volt odamenni?

Na megyek, mert kezd a szemem leragadni. bezzeg a pasik már alszanak...

Kép
----------------
B&M
bubek

Mancs, mi az a BJ-s topik. És mi a baj Blackrose-zal. Itt nem volt vele semmi baj.... Ő a balatoni lány, aki itt szült az Istvánban nem? rosszul emlékszem? Van egy másfélév körüli fia is, de a neve már nem rémlik. Talán Csabi...???

Kép
----------------
B&M
bubek

Ja Tücsökmami, neked akartam még az álomhoz:
jót mulattam... :lol: :lol: :lol:
Ha te Marcit elcserélnéd, háááát, lehet nem is szeretnél minket többet. Biztos csúnyán viselkednék akkor.. azt az énemet még nem láttátok.... :roll:

Kép
----------------
B&M
bubek

ez tök olyan mint itt:
http://brain.plk.hu/?Wazgedarn
abcd

Szijasztok csajok,

végre bejött ez a topic is....hála a GPRS kártyának, végre....

Tyű, micsoda változások, szia Kispeti! Egyébként szerintem is kifelé csajozni! :) Üdv.

Na, hát mi majd megdöglünk itt a Balcsinál is, nem is kérdezem, hogy milyen lehet Pesten..... :shock:

Itt a víz az öbölben 30 fok volt tegnap :shock: , brutál, viszont Benyóval iszonyú jókat pancsolunk, nagyon-nagyon élvezi. Meg mi is. :) Persze vele csak 5 után megyünk ki, addig inkább a kertben a pancsolóban nyomulunk.

Benyókám brutálul nyomja az ülést, nem is tudok nagyon napközben majd jönni, mert egy pillanat alatt legurul a játszószőnyegről, aztán a padlón felül, elengedi a talajt, kileng, huppan, és persze koppan nagyokat a bukója.... :roll: Hjajjj.
Dehát nem bélelhetem ki az egész kéglit...

Na mindegy, napról ügyesebb, remélem ezen is hamar túlleszünk és már ügyesebben fog tud ülni. Mondjuk nem értem, hova siet ennyire.

Megyek is, mert a fiúk készen vannak az útra, még tolok gyorsan pár képet.

Bocs, hogy nem reagálok, de arra most végképp nincs időm.

Pussz

Kép Kép
Vendég

Jó Reggelt!

Bubek,
Köszi jó volt a foci és semmi baj h nem emlékszel rám az esküvőről.
Jah és HAJRÁ LILÁK!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

HAJRÁ LILÁK!!!
Tiësto 4EVER
kispeti

Hello Esztipeszti! :)

Nézzetek ezt a kis alkoholista györkőcöt :wink: :mrgreen:
a sör előtt: Kép
a sör után kicsit belőtt fejjel: Kép

HAJRÁ LILÁK!!!
Tiësto 4EVER
kispeti

Mancs, én ugyan akkor érkeztem, mikor a bumpy-s témának pont a leleplezés szakaszához értetek, de nem valami olyasmi derült ki a kkor blackroseról, hogy ő is csak a fenti személynek egy álneve volt? De mi is ez az egész? Eladott nektek valami valótlan sztorit, amibe belebukott? Nem csodálkoznél, ha végül Ilba buktatta volna le, benne látom itt közülünk a legtöbb nyomozói hajlamot (mag Mancsban persze, de úgy értettem, a civilek közül).

Kép Kép
coolasa

Kolmol a korai nyelvtanulásról nekem, mint egyrészt egykori nyelvtanár-szakosnak, másrészt mint valaha praktizáló magántanárnak az a véleményem, hogy vagy nagyon hamar jó elkezdeni, tehát hogy pl otthon a célnyelven beszélgetünk a bébinkhez, vagy ha ez nem lehetséges, akkor inkább sokkal később, tudatraébredése körül. tehát ált isk felső tagozatában.

Hihetetlen előny volna, ha természetes módon nőne fel a lányom a nyelvvel....de ugyebár itt jön rögtön az első ellengondolat, hogy Noémi kb 1.5 éves korában valószínűleg vissza fogok menni dolgozni....és akkor ki fog vele angolul beszélni? A bölcsiben, oviban biztos senki. Legalábbis én nem viseltetek túl bizakodó véleménnyel az "angol ovi" c. hirdetésekkel szemben, mert volt olyan kislány tanítványom, mikor ő már alsós iskolás volt, aki ilyenbe járt 3 évig, és csak 1-2 dalt tudott, ami testrészekről szólt, de mivel nem ismerte a szavak jelentését, alakját, (pedig mutogatta a dalban hozzá, hogy "váll", meg "arc"), az eltelt 2-3 év alatt ez a szöveg annyira torzult, hogy én, aki azt gondolom, tudok angolul, sem véltem felfedezni benne értelmes szóhatárokat...

Az elmúlt hónapok során volt, hogy elhatároztam, hogy 1x-2x hosszú percekig csak angolul beszélek hozzá, és természetesen nem ijedt meg tőle (olvastam ilyesmit, hogy ez lesz a vége, és a gyerekek megzavarodnak), hiszen gondolom, még a magyart sem a szavak jelentése, hanem a hangsúlyok útján érzékeli, és kedvesen pedig minden nyelven lehet beszéni... De én is, mint sokan, azt hallottam, nem jó a kevert nyelv, tehát ha egy szülő mindkettőt használja, viszont azt magamról nem tudnám elképzelni, hogy otthon családi körben, plusz orvosnál, közértben, stb is így szóljak hozzá. Márcsak technikailag sem látom kivitelezhetőnek, hiszen sok olyan ember lesz a társaságunkban, akik nem értenek ezen a nyelven (pl nagyszülők)... ráadásul nagyon cikisen sznobnak érezném, ha angolul szólnék Noémihez, ha mad megyek érte a bölcsiben.

Szóval engem ez a tipusú ovi, mikor magyar nevelők tartanak angolórákat, az én eddigi tapasztalatom alapján semmivel nem viszi előbbre a gyerekeket a nyelvtudásban, ellenben drága. De lehet, hogy van, ahol jól csinálják, nekem csak ez az 1 kislányos élményem van, és Ilbát igazolandó most akkor jól ellent is mondok magamnak, mert bár az eszem azt mondatja, az ilyen ovi em ér sokat, ha lenne a közelünkben ilyen intézmény, én is beíratnám, hátha mégis használ....

Kép Kép
coolasa

Bubek,
BJ-s topik = "kis tud vmit Boros Juditról?" topik.
Sajna az úttal kapcs.-ban nem tudok segíteni, mert mi Nagyatádról jártunk oda, és az ott van mellette. De én tutira úgy mennék ahogy írtad, vagy mégegy lehetőség van (bár most nincs előttem térkép, és pontosan nem tudom, melyik út lehet rövidebb) Balatonszentgyörgyig (ha jól tudom) M7, ott lefordulni Marcali vagy Nagyatád felé (nem tom melyik van kitáblázva), dél felé haladni, és úgy Gyékényes. Nagyatádra érdemes elnézni, pici csendes kisváros, ám annál szebb... Gyógyfürdő, strand, gyönyörű, parkok stb. Ott születtem! Petiék is nagy horgászok ám, szoktak járni Dunaharasztiba pecázni. Meg van Ózd felé is egy szép tó, a maconkai horgásztó, most csinálták meg, nagyon fullos. Peti ott is volt már, sztem Marcival is simán mehettek oda, abszolút tiszta, családbarát a hely :)

Mindenki,
nem Blackrose-van gond!!!! Dehogyis!!!! Olvassátok el a hozzászólását (a végét), és rájöttök!!!!!

Coolasa,
nekem nyomozói vénám?!?! A bűnügyi felderítés sose tartozott a kedvenceim közé. A nyomozástan tanárom a suliban (akit mellesleg nagyon bírok és tisztelek) úgy hívott: a nyomozástan bűnözője :lol: :oops: Szóval a közrend jobban fekszik, mint a bűnügy. De ha egyszer újrakezdeném a dolgokat, nem azt csinálnám amit most, hanem jogot tanulnék, és ügyész lenne belőlem :wink:

Alkesz Görgő nagyon édi!

Kispeti,
nyomás kifelé, nem itt lebzselni!!!! Kicsit bizarr, nem? Kismamás topikban nyomulsz 13 éves kamasz létedre.... :twisted:

Éjjel megint 3 óránként volt fesztivál, kezdek úgy kinézni, mint egy zombi :shock: :evil:

Kép
mancs

Nem baj Mancs... :twisted: :twisted: Nekem itt is jó. :twisted: Foci meg úgy is csak 4-től van, de kb 2 és fél, 3 és fél órákat (Tegnap több mint 3 és fél órát fociztunk). :lol: :lol: :mrgreen: De egyéblént is, kint micsináljak???? :D :)

HAJRÁ LILÁK!!!
Tiësto 4EVER
kispeti

ja, Mancs,. akkor én egy kissé továbbgondoltam a BJ-s hozzászólást, azt gondoltam, blackrose épp lebuktatja másik énjét.....asszem ideje szakemberhez fordulnom segítségért, vagy krimiforgatókönyvírásba fogni sürgősen, tgyáskiegészítendő.

Kép Kép
coolasa

Csajok,
küldtem mailt Nektek! :)

Kép
mancs

Mancs, én már el is olvastam, tanulságos, bár nicknévből sokmilliót ki lehet találni, és én egyáltalán nem gondolom, hogy a mostani ijedtség tovább tart egy néhány napnál. Blackrosetól meg ismeretlenül is elnézést.

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!!!

Velem nincs semmi gond, hacsak az nem, hogy nem sok időm avn így csak néha pihenés képpen kukkantok be hol ide hol oda... és írni sehova sincs sok időm.
Amúgy én igazi vagyok. :) Vagyis eszem ágába nincs lódítani.
Ja és akkor már teszek ide is fotót expocak Adélról. ;)
Kép 30 percesen

Kép aznap este

Kép tesóval 4 naposan amikor hazajöttünk

Kép Csipke\"szellő\"rózsika

Kép puszi

Kép szunya

Kép Apának dőlve

Kép Megfogta a tesó

Kép Ilyen jó kedvű baba

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Tényleg, emlékszik még valaki Fügére: Néhány hónapja egy keveset írogatott ide a topikba, aztán rosszul érezte magát, volt valami gond, és talán Sasha meg Tücsi tanácsára gyorsan kivizsgáltatta magát, és fenyegető koraszülés rémét vetítették előre neki, ha nem pihen egész nap. Írtam neki 2 napja privit, hogy mi lehet vele, de semmi válasz, bár vacakolt a babanet, így az sem biztos, hogy elérte őt az üzenetem. Nem tudunk róla valamit?

Kép Kép
coolasa

Szép Napot!

Kösz Coolasa, a véleményed, én is így vagyok vele valahogy. Az eszem azt mondatja, hogy egy pici gyerkőcöt óvodás korában, hagyni kell feltérképezni a világot és ehhez megadni neki az ingereket, de közben ott motoszkál bennem, hogy esetleg olyanról marad le amit megadhattam volna neki. (mint pld. nyelvtanulás)
Nekem nagyon szimpatikus a Waldorf módszer, de nem merném beíratni ide Bálintot. Persze még csak tapogatózok én is.

Többiek véleményét is szívesen veszem.
Addig is ezeket találtam:

http://www.egyszervolt.hu/ret/index.html

http://www.gyermeksziget.hu

http://www.nepmese.hu/index.php

http://server.fotiu-bp.sulinet.hu/~siju ... ilifoo.htm

http://www.olvasnijo.hu/olvasni.php3?ti ... 3katona&id[/url]

KépKép
kolmol

Mancs,

olyan kíváncsi természet vagyok, nekem is elküldöd? Persze csak ha nem gond?! :roll: :wink:
kolmol@fibermail.hu

KépKép
kolmol

Kolmol,
ment a mail :wink:

Blackrose,
nagyon szépek a gyerkőcök! Gratulálok!

Coolasa,
aha, nekem rémlik Fügéről vmi, hogy írogatott ide... Tudod miért nem gondolom, hogy ő Tudodki? :lol: Mert nem hagyná annyiban a dologt, ez fix. Ide is ki tudja, meddig írogatott volna Tudodki....

Kép
mancs

Kolmol, az "ezeket találtam" alatt úgy általánosságban gyerekweboldalakat értettél, vagy itt fellelhetők kifejezetten idegennyelvű dalocskák is? Én egyelőre nem találtam ilyeneket, segííííts!

Natasa, te milyen angol nyelvű remekműveket szoksz Szonjának dudorászni? Tudsz használható weboldalról e téren?

Kép Kép
coolasa

Mancs, mégiscsak neked van nyomozói vénád, akármilyen fejvesztve is tiltakozna ez ellen volt professzorod, ugyanis én komolyan Fügéről érdeklődtem, és eszemben sem volt, most se, a tudodki újabb pszichoszomatikus kirohanásának gondolni őt... Apropó, te is naygon gyanús vagy ezzel a mancsbá meg petike sztorival, tudod, ki hiszi el, fotosoppal odaretusálod őket, nagy ügy...tessék? Hogy talikon a kiskorút mindig hozod magaddal, sőt néha még retusált férjed is tiszteletét teszi? Van magyarázat, ez a gömbvillám tipikus esete..

Kép Kép
coolasa

Ilba, kaptál tőlem privit?

Kép Kép
coolasa

Mancs,
köszi, mgkaptam.

Coolasa,
:P :P :P :P
Nem, nem, nem idegen nyelvű dalocskák, csak gyerekweboldalak. Óvodai böngészés közben találtam.

Blackrose,
tündériek a tesók, a puszis kép nagyon jó!

KépKép
kolmol

[quote="coolasa"]T írta:coolasaényleg, emlékszik még valaki Fügére: Néhány hónapja egy keveset írogatott ide a topikba, aztán rosszul érezte magát, volt valami gond, és talán Sasha meg Tücsi tanácsára gyorsan kivizsgáltatta magát, és fenyegető koraszülés rémét vetítették előre neki, ha nem pihen egész nap. Írtam neki 2 napja privit, hogy mi lehet vele, de semmi válasz, bár vacakolt a babanet, így az sem biztos, hogy elérte őt az üzenetem. Nem tudunk róla valamit?

:) Vele egyszerre voltunk benn vagyis... május 22-én hétfőn még beszéltünk is a csecsemősöknél, mert nekik sem úgy jött össze a szopi ahogy kellett volna, és mi is épp Adéllal nyűglődtünk aztán beszélgetésbe elegyedtünk, és akkor derült ki "hogy ismerjük egymást"
Vagyis ő kérdezett ré, hogy figyi te nem a Blackrose vagy? :)
Mert hogy én a Füge vagyok.
Ha jól emlékszem kislánya született és édi bédi tündér virágszál. :)
Egyebet nem tudok elmondani. :)

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Köszi Blackrose....kérem kapcsolja ki.

Kép Kép
coolasa

Mancs!
Én is szeretnék emilt kapni, én is kíváncsi vagyok de nagyon-nagyon-nagyon-nagyon..... (sok nagyon)

Blackrose!
Írtam neked a Borosos topikba, majd lesz időd válszolsz?
Nagyon szépek a gyerkőcök!!!
Én emlékszem Fügére, örülök, hogy rendben ment a várandóssága és a végén egészséges babája született..

Ó mennem kell, Gabi-Dani a teraszon őrjöng a kicsi medencében a Geri meg visít az uzsitejcsit követeli és minyá jöna barátnőm is végre-végre!

Kép
sasha

Sziasztok!

Már nagyon régen voltam fent atársalgón még akkor amikor pár hónapos terhes voltam.
Most már az utolsó hetekben vagyok és a segítségeteket szeretném kérni, az Istvánban fogok szülni remélem már a jövőhéten.
A gondom,hogy a doktornőm úgy néz ki elutazik és nem lesz bent a szülésznő Schlenker Éva nem igazán ismerem őt nemtudom mennyire tudok legalább rá számítani.Ha tudtok valamit róla illetve valakit ajánlani orvost akinek így "utolsó pillanatban2szólhatnék, azt megköszönném.
A másik amit szeretnlk kérdezni és nem akarom így nyíltan, ha esetleg valaki tudna nekem abban segíteni,hogy mennyit illik adni a doktornőnek ill.szülésznőnek és mennyit annak a doktronőnek aki bár fogafott orvos, de nincs ott aszülésnél azt megköszönném,persze elküldeném az email címemet, vagy aki tud segíteni küldje el az ő címét és írok arra!
Megköszönném,ha tudnátok segítenI!
zsooka

Zsooka, mivel általánosságban kérdezel, én is úgy válaszolok, és inkább itt nyiltan, mert azt gondolom, hogy olyan bátran mondanak manapság az orvosok nyiltan árakat, hogy nyílván kár volna nekünk, pácienseknek védenünk a szemérmüket. Én úgy hallottam, hogy a szülést levezető orvosok legtöbben a magánpraxisú vizitdíjuk 10x-sét szeretnék borítékban látni, a szülésznők 15-20 ezret, ha a fogadott orvos meg tapintatosan elutazik, ezzel is emelve az esemény fényét, az gondolom, számol azzal, hogy a szokásos vizitdíjakon felül nem jár neki semmi.

Kép Kép
coolasa

Majd jövök, megvagyunk, most ennyi:

Zsooka,
én náluk szültem (GE+SÉ), írj az ilba76@freemail.hu-ra.

Coolasa,
nem jött privi. :(

Kép
Kép
Kép
ilba

Sasha,
:oops: :oops: :oops: :oops: már küldöm is :oops: :oops: :oops: :oops:
Az a gondom, hogy új gépünk van, és Mbá mielőtt szétkapta volna a régi vinyót, nem mentette le róla a mailcímeket. Így egy csomó címet elvesztettem, van, akiének az iwiw-en utána tudtam nézni, de van, akiéről gőzöm sincs.... :evil: :cry:

Kép
mancs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?