Új privát üzeneted érkezett!

Szépjóreggelt!
:):):)
Rendetlen harmadik gyerekes anya már nem cserél havonta cumit a cumisüvegben:):):)
(Klasszikus vicc szindróma, elsőnél sterilizálod, másodiknál lenyalod, harmadiknál a kutya hozza:)
Sőt a negyediknek elég lesz a harmadik cumisüvege:) (Na jó, veszek új készletet is:)
szuperboszi

Lányok ,kicsit off lennék, de segítség kellene.
Múlt héten átutaztunk pesten és láttam egy óriásplakátot egy bizonyos macikiállításról, csak a helyszínben nem vagyok biztos ( Árkád ?). Sajna a neten nem találtam róla semmit, tud valaki esetleg segíteni?
steiff

boszi: És tényleg így van! :lol: :lol:
rkata

Sziasztok!

Van egy kis időm, gondoltam írok. A héten itt volt Anyukám velünk. Nagyon szuper volt.

Nikinozso: Örülök, hogy Zsófi jobban van. Sajnálom, hogy épp rosszkor zavartalak telefonon de köszönöm a segítséget.

Steiff: Tündériek a csemetéid. Norbi nagyon édes ahogyan számítógépezik.

Jiny: Dóri nagyon szép baba. Huncut a nézése

Rvan: Vásárolgassatok csak. Nekem egyik babánál sem volt ilyen félkészülésre időm. 1 nap berontottuk egy babaáruházba és lista alapján vásároltunk.
Most épp az öcsémék babája miatt izgulok. Hány hetes kortól lehet megtudni, hogy kisfiú vagy kislány? Teljesen mindegy a neme de mégis.. olyan izgalmas.

Nagyon szép a babaszoba.

Kelimoni: Hamar meglesz az a lakásfelújítás. Mi Nikikével és átéltük ezt. Az emeletet burkoltuk fával. Az asztalosok kb fél óránként jöttek babázni. Azok a nagy megtermett emberek úgy gügyögtek Nikinek, Ő meg mosolygott rájuk.

Szuperboszi: Ez a vicc nagyon tetszett. :D

Rkata: Így utólag Csengének Boldog születésnapot kívánok!

Pénteken indulunk üdülni. Most rakok fel pár képet.

Addig megpróbálok írni de semmit nem ígérek :roll:

Kép Nikike homokozik

Kép Pancsi Apával:-)

Kép Ádi Anyával-)

Kép Megfogom a fényképezőt:-)

Kép

Kép
töltike

Sziasztok!

Tényleg nagyon meleg van, én már nem bírom :shock: !

Rkata!Örülök, hogy jól sikerült a tali, szorítok! :D

Matiba, Töltike! Jó pihit, kellemes nyaralást!

Jiny, Steiff, Rvan, Töltike, stb..! A képek édesek, jó őket nézegetni!

Lányok! Még nem találkoztunk, ezért gondoltam én is küldök pár képet nektek! :wink:
Nem tudom felrakni őket, mert túl méretesek! :roll: Hogy kell őket lekicsinyítteni? Segítsetek, köszi!

Kép
vivi1

Vivi: Ha MS Office Picture Manager progid van, akkor megnyitod a szerkeszteni kívánt filet -> Picture menü/Resize menüpont és százalékosan tudod kicsinyíteni az eredeti méretről (közben mutatja a pixeleket, max. 600x600 px-t tudsz ide feltenni). Szerintem a többi program sem működik ettől nagyon eltérően, lényeg, hogy valahol keress egy "Resize" menüpontot és próbálgasd addig kicsinyíteni, amíg el nem fogadja a babanet.

Én felteszem a mai termést, nem nehéz kitalálni, hogy a fotót apa készítette, hiszen ez a mosoly csak és kizárólag neki jár. :lol:

Kép

Kép
rkata

Sziasztok!

Végre itthon!!! :lol: :lol: :lol:

Hát, megjártuk a hadak útját! Szerencsére Zsófi már jól van, kicsit anyásabb lett, de igazából nem viselte meg szerintem a kórház. :)
Köszönöm az aggódást a lánykámért, jól esett! :D
Most nagyon fáradt vagyok, de holnap majd jövök, és mesélek!
Jó éjt! És hiányoztatok ám!!! :D :roll:

kizsó

Kizsó!
Örülök, hogy jól vagytok már.Pihend ki magad egy kicsit.
Steiff!
Most értem haza a munkából, megnéztem, tényleg az Árkádban van a macikiállítás, csak azt felejtettem el megnézni, hogy meddig. De holnap esetleg beugrom még és megnézem.
A gyerekek egytől egyig csodaszépek. Mindegyiken látszik, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak.
Sünikém!
Ha olvasol azért jelentkezz néha, nagyon hiányzol!!!
Madri!
Rólatok sem hallok, nyaraltok?
Szép estét mindenkinek!
simineni

Kelimoni 2 képet lekicsinyített, így ezeket már feltudom rakni!
Köszi Kelimoni!
Hát ez vagyok én, meg a két kutyusunk:
Kép Mimi és én
Kép Móki fürdés után
Na milyen? :oops: Remélem nem okoztam csalódást! :lol: :lol:
Sziasztok!
Puszi

Kép
vivi1

Sziasztok Lányok!

Hoztam én is képeket! (Kelimóni! Jól esett ám, hogy hiányoltad őket... :oops: )

Zsófikának sok puszi, Kizsó! Na és persze Neked is!!
(Sosem múló élmény, amikor még kórházban voltunk, és láttam elszállásolt anyukákat a beteg apróságaikkal...
Éjt nappallá téve fáradoztak, hogy a kicsikéjük elviselje a kórházat.
Sokat tanultam akkortájt az igazi anyaságról! :) )

Matiba! Üdvözlet az én kedvenc városkámnak! Szép nyaralást Nektek!

És most szép estét Mindenkinek!

Kép Tanulunk játszani!

Kép "Egyedül fogtam ám meg!!"

Kép Nagykádban fürdünk!

KépKép
amneris

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek!

Mi Norisszal korán keltünk, mentünk a piacra, vettünk Apucinak fokhagymás lángost reggelire:) És elmentünk a tortájáért...
Úgyhogy mire hazaértünk Apuci éppen felkelt:) Norisz adta a lángost, anyuci a tortát... (Nme tudtam kivitelezni, hogy meglepi legyne ebéd után a torta, így reggel adtuk át apucinak:) )
Nagyon szép szívtorta(nálunk ez már hagyomány, egymásnak mindig valamilyne macipános szív torta a szülinapi torta)...
Had ne mondjam, Norisznak tetszett a legjobban a tűzijáték gyertya meg az egész:))) Kb,. úgy örült neki, mintha ő kapta volna:))) Mondta is neki Apa, hogy ez nem az ÖVÉ :P ;)

Steiff! Nagyon aranyosak, tündériek a gyermekeid:))) Biztos nagy vidámság van nálatok is mindig :lol: :lol: :lol:

KMoni!Rvan!
Én is a MAM cumisüvegre esküszöm!!! Szép színes, így ha már használtabb nem látszik rajta egyáltalán! Ha átlátszó műanyag lenne akkor biztosan látszódna, hogy használtabb...
A legfontosabb nekem mégis, hogy szelepes az alja, és Norisz nagyon nagyon kevés levegőt nyel vele!! Igaz többet is kell mosogatni mint ami nem szelepes...
Biztosan higiénikusabb az üveg... DE... Mint gyakorló anyuci, ez már nem érdekelne... Annyi baci kell az immunrendszerüknek, peidg én is nagy sterilizálós voltam/vagyok!!!
De már mosolygok azon a nagyon drága mosógépen , hogy abban garantáltan nem lesznek bacik ha abban mosunk...
Annyi kell!!! (Nekem még a gőzölős vasalót sme ajánlották... na azzal sem foglalkoztam, pedig eléggé figyeltem mindenre...)
Ja, és ettől függetlenül Rvan, csakis magadra hallgass, ha te üveget szeretnél akkor azt vegyél, a legfontosabb hogy ne érezd azt, hogy ezt-azt csak azért vettél mert rádbeszélték!!!
Még annyi a kérdésem, hogy az üveg elvileg nehezebb mint a műanyag ugye?? Gondolj bele, hogy nem keveset kell majd tartani...
DE az biztos, hogy könnyebben tisztítható, és szép is , még évek múlva is!!!

Móni!
Nem igazán akarok belebonyolódni a csecsemők etetésébe, mert szerintem ahányan vagyunk annyiféleképpen etetjük gyermekeinket, és annyiféle meggyőződésünk van!
Annyit leírok amit a gasztróenterológus Dr.nő mondott határozottan(még engem is meglepett néhány dolog, pedig aztán én vigyázok rendesen mindenre :lol: ):
"Az ilyen korú kisbabáknak mint a Norisz(aki egyébként ott szaladgált előtte) semmi szüksége a darabos ételek fogyasztására!!!! Csakis pépes kaják javasoltak, meg esetleg az a darabos étel, ami a pépben kissé nagyobb... (de ez csak néha lehet, mert én is ezt furcsálltam, hogy ő még ezt sem javasolta)
Csak ha kinnt lesznek a hátsó fogak is valamennyire, az meg 1 éves kor előtt nemigen bújik ki... Szóval ő határozottan csakis a pépes ételek fogyasztását javasolta, és nagyon jó, hogy a tápszert is eszi még 3-4szer naponta Norisz.!!!
A tejtermékeket aki nem refluxos annak be lehet vezetni, de csakis a savanyítottat és azt is nagyon kevésszer.... kb. 8-10 hósan...
És ő el is mesélte , hogy miért célszerű a HA tápszer, hisz egyre gyakrabban tejallergiások a gyermekek! És a HA tápszereknek köszönhetően ez megeleőzhető nagyon sok esetben!
A bélrendszerük mükődését is elmagyarázta, hogy miért is nem szabad hamarabb adni bizonyos ételeket, és miért felesleges, mert nem tudják megemészteni még...
Sajnos nem tudom visszaadni azt amit ő elmondott, sajnálatos hogy ez nem adatik meg minden anyukának, hogy ilyen szakszerű előadásban legyen része...
Egyébként még arról is bezséltünk, hogy a HA tápszer az esetlegesen később kialakuló allergia ellen ad "védelmet", megelőzni lehet vele.. ha valaki eleve tejallergiás, akkor a HA tápszer nem elég, attól ugyanúgy allergiás lehet...

/És azt még leírom, hogy volt ott egy anyuka a 4 éves kisfiával, aki tejallergiás vagy érzékeny ezt pontosan nem tudtam... De szegényke elmondta mennyit szenvednek és mennyi mindent nem ehet meg a kisfiú.../ Kapott a dr.nőtől 1,5 deci tejet, pár perc múlva erős hasmenés formájában jött ki minden szegény kisfiúból , és ez még a jobbik eset, van amikor hányás formájában távozik../
Szóval én még óvatosabb lettem....

Kizsó!
Jaj d ejó, hogy jelentkeztél! :lol: Várjuk a beszámolót!!!
Zsófi jól van már teljesen??

Vivi!
Nagyon csini vagy!!!!! :lol:

Amneris!
Zitus baba gyönyörű, és mekkorát nőtt!!! :lol:

Puszi mindnekinek!
Napsi

KépKép
napsugaracska

Kizsó!

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk neked sok-sok szeretettel!!!
Kép

És a kicsi Kingusnak is kívánunk Boldog névnapot, és rengeteg puszit küldünk neki!!!! (és Zsófinak is :lol: )
Kép

Napsi család :wink:

KépKép
napsugaracska

Kicsi KINGA Nagy KINGA!
Nagyon boldog névnapot!

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kedves Kingák!!! :D

Nagyon sok boldog névnapot kívánunk!

Zsófinak sok puszi!!!

Kép [img]

Kép
rayo

Jó reggelt!

Kedves Kingák! Nagyon sok boldogságot kívánok!

Zsófika remélem már teljesen jól van!

Édesek a gyerekek! Nem csodálom, ha nem tudtok választani, én sem tudnék! :)

Vivi! Jó most már arcot kötni a nevedhez! A te "gyerekeid" is édesek! Hihetetlen hogy lehet szeretni őket!

Most kóstolót kapok az éjszakázásból, a drágaságom tüzel és kétóránként felugat, hogy ki akar jönni a kennelből, nagyon rossz, hogy nem tudom magam kialudni. Ettől teljesen bepánikoltam, hogy hogy fogom majd bírni a babával, a pániktól nem tudtam visszaaludni, így kitaláltam, hogy utánajárok a városban, hogy hol tudnék babaápolási felkészítőre járni. Remélem van ilyen. Ja és anyukám teljesen megnyugtatott, hogy nem kell kétóránként kelni a babához, mert lehet, hogy elég félóránként is. :wink: :D
A babaruhavásárlást azt hiszem túlzásba vittem. :oops: :D Most mindenhol akciós ruhákba botlottam, így nem tudtam otthagyni, persze mindig azzal nyugtatom magam, hogy két babának vásárolok, hisz öcsémék októberre várják a kislányukat. :D Tegnap is bementünk este a tescoba kenyérért, erre a kenyér mellé vettünk 1 rugit, meg 3 kombidresszt. Férjem mondta, hogy még jó hogy csak kenyérért jöttünk be. :wink: :D Persze utána örömmel mutogatta a kutyánknak, hogy nézd mit vettünk! :lol:

Cumisüvegtéma: Avent újszülött csomagot vettünk, abban van 2 nagy és 2 kicsi cumisüveg. Ennyi elég lesz, vagy kell több üveg? Valahol olvastam, ha tápszeres a baba, akkor min 6 üveg kell.

Tirza
tirza

Amneris: Ha benézek a fórumra, azonnal a kpeket nézegetem. Ha a férjem itthon van, mindig mondja Gergőnek, hogy: hallod anyát? :lol:
Folyton ezt hallgatják: Jaj, de édes, apa nézd már, milyen édes.... :)

És most is nagyon édesek a képek. :) Zitának tetszik a nagy kád, látom. :) Mi is így kezdtük. :) Gergő már forog a vízben, de meg is ül szépen.
Szóval ügyes kislányod van. :)

Csenge,gondolom apát mindig leveszed a lábadról. :) Hihetetlen mennyire hasonlítasz apára. :)
Vincus meg majd anyára? :)

Cumi: Hááát, nekem vannak ám olyan beidegzédőseim, amiből nem engedek. :)
Egyik a cumi, a másik pedig az, hogy hidegrázást kapok, ha meglátom, hogy valaki a lenyalja a cumit vagy belekóstol a cumin keresztül a gyerek kajcsijába.

Van még ilyen :D Ha főzök, kétszer sosem kóstolok ugyan azzal a kanállal, ha nem mostam el.
Anyukám így tanított :)

Tölti: Tündériek a gyermekeid és Ádi milyen nagyot nőtt! :)

Napsi: Nem vagyunk egyformák. :) Mindenesetre örülök, hogy a kisfiam nem fuldoklik a kajcsiban, hanem szépen megszi. :)

Sterilizálás náluk mindig kifőzéssel működött. Egy hónapos korig javasolta a védőnő, aztán csak körültekintő elmosás.
Úgy tűnik, ez is elegendő volt, mert Gergőnek sosem volt szájpenésze. :)
És valóban a MAM cumisüveg alkotórészeit egyenként elmosni.....:)

Tirza: Menni fog az éjszakai ébredés, ne félj! Az első időben írtó lelkesen, aztán fáradtabban, de menni fog. És hidd el, az örökbefogadó anyukák is elfáradnak, elveszítik a türelüket időnként. A rózsaszín köd nem létezik. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Kizsónak és Kingusnak nagyon boldog névnapot kívánok, Zsófinak pedig mielőbbi teljes gyógyulást.

Puszi.
Tviky

Kép
tviky

Kingáknak boldog névnapot kívánunk:):):)

Első gyereknél még én is "mintaháztartást" vezettem, kb. akkor dőlt a koncepció, amikor a kutyatálból evett a gyerek:)
Kettőnél már nehéz elvekhez ragaszkodni, főleg, mikor észreveszed, hogy a 4 éves tojással eteti a 6 hónapost:)

Most azért kíváncsi leszek, Bobi mennyit "segít" nekem a tesó gondozásában, etetésében. Izgi időszak következik.

Tirza, én is Avent kezdőcsomagot szerzek be, de mellette van még 2 régi kis üveg, amihez új cumi kell, ennyi legyen elsőre elég. (A mikró sterilizálóba 4 darab fér be, és akkor mellette van mindig kettő, nem mintha sokáig tartana a 8 perc sterilizálás). Ha esetleg szerzel valahonnan anyatejet, akkor érdemes még egy-két cumisüveget vagy tárolóedényt beszerezni, hogy mindig lehessen cserélgetni, öntözgetni. A fejés miatt valami tejgyűjtőt nekem is be kell szereznem. Aztán majd meglátjuk, Bobi most 5 nagy cumisüveggel "nyomja".

Bobi továbbra is lesi ám a csajos képeket, hiába, időben el kell kezdeni:)
szuperboszi

Sziasztok!

Vivi!
Nagyon szép kutyusok! És gondolom, majdnem annyi törődést igényelnek, mint a gyerekek!!!
:D :D

Amneris!
Szuper a nagykádas kép! Milyen nagynak látszik Zituska! Megírod a "paramétereit"? Egyébként jól vagytok? Apa lebeg még a föld felett 10centivel?? :D

Rkata!
Gyönyörű lányod van! Mindig megcsodálom, hogy ilyen szöszkén, hogy lehet ennyire barna bőre!

Reflux: holnap mi is megyünk dokinénihez, kicsit megint köhög és ha nagyon nevet, egyből csuklik! Remélem, nem jött vissza a refluxa! Mindenkit megértek, aki érintett a témában! Iszonyú, de egyszer vége lesz!!! :P

Tölti!
Jó nagy medence!!!
A miénk elfér az erkélyen! Hát igen, a kertes ház egyik nagy előnye!!! Szépek vagytok!!!

Üveg: szerintem nem jobb az üveg, mint a műanyag! Ezeket már olyan jól lehet tisztítani, és a hasfájás elleni szelep csak ér valamit! Nekünk Chicco-s üveg volt a tejcsis, Avent a teás, mostmár csak Avent van a tápszer miatt, inni pohárból iszik!

Kelimoni!
Teszek fel képet: :D :D :D :P :D :P

Strandoltunk:

Kép

Kép

Kép
rayo

Hűha! mennyit kellett visszaolvasnom most hirtelen! :P
ancsúr

Sziasztok!

Nagyon szépek a gyerkőcök, mint mindig. Éppen ma vagy 3 órája olvasgatok. 8) Jól lemaradtam.

Kizsó: Örülök, hogy Zsófi otthon van és szépen meggyógyul! :P

Rkata: :P :lol: Nagyon izgi ami veletek történik. :P És csodállatos!

Marci-anyu: Különösen a bilizős kép tetszett! :P :lol:

Tirza: Nagyon szép lett a babaszoba! :P Bár a mienk úgy állna már. :?

Gilice: A csajok nem semmik, olyan édes huncut két nőci!

Amneris: Nagyon ügyi a nagylánykád! :lol:

Rayo: Regi tüneményes, ez a mosoly és hatalmas szemek, mindig lenyűgöznek! Ismerkedés: az én bariném is hasonló cípőben tipeg, de én sem tudok tanácsot adni, mert mi is 15 évesen ismerkedtünk meg apával. :P

Jiny: Ha lefestettem az ajtókat, megint megnézzük a hercegnőt, ha szabad. :P Régen dumcsiztunk már, remélem gyorsan meggyógyul a kis bogárkám. :wink:

Kelimoni: Gergő sem semmi! Olyan fiús már. Na jó tudom, hogy mindig is fiú volt, de már látszanak az igazi kisfiús vonások. :P Ha érted hogy értem.. :roll:

Napsugi: :P :lol: Régen beszéltünk már, igaz a gépem be sem volt szinte kapcsolva. Biztos nehéz feldolgozni az ilyen lehetőséget. Jaj, csak már ott tartanák.

Csenge szép gyönyörű szeme és szöszi haja annyira különleges! Ezt el is felejtettem írni. :P

Magunkról: Éppen autóvásárlásban vagyunk. A babás dolgokat most éppen kerülöm, mert sajog a szívem, olyan messzire vagyunk a céltól. :oops: Ezért csak néha olvasgatok, de akkor megnézek minden gyönyörűséget, jól elfoglalom magam. :wink:
ancsúr

Köszönöm szépen a tapasztalaitokat, sokat segítettetek. Épp tegnap nézegettük a férjemmel a listát, amit pár hónapja készítettünk, hogy mit szeretnénk megvenni, már nem olyan sok minden hiányzik!!!

Amnris, Töltike, Rkata, Rayo!
Nagyon jók a képek, bárcsak minden családban ilyen boldogok lehetnének a babák.

Most két hét szabin van a kolléganőm, ezért ritkábban tudok majd csak jönni, de azért jelentkezem :wink:

Szép napot mindenkinek!
rvan

Sziasztok!
Most telefonált a megyei ügyintézőnk, hogy van egy 10 hónapos fiú az országos listáról! És most jön a rossz hír! :? Még szerdán megnézi egy pár és ha ők nemet mondanak, csak utána nézhetjük meg mi. Tök hülyeség! :evil: Tőlünk nagyon messze van, de kit érdekel, én már ma mennék megnézni! Nem élem bele magam, biztos igent mond a másik pár. :cry:

Kép
vivi1

Ancsúr: nem vagytok olyan messzire a céltól, mint azt gondolod, hidd el! Az a jó, hogy TUTI, hogy előbb utóbb Ti is átszakítjátok a célszalagot! :D

Boszi: jók a sztorik. :) Én meg ha meg merném tiltani Csengének, hogy amit leszórt a földre (vagy eleve ott talál), megegye, asszem kitörne a 3. világháború. :) Úgyhogy ezt én már rég feladtam, már nem is próbálok rájönni, hogy honnan van a falat virsli, fél pogácsa, ezmegaz, amivel időnként megjelenik.

Rayo: Regi csodálatosan szép, annyira "élnek" a szemei!

Amneris: a kád és a víz méginkább kiemelni Zitus porcelánbabaságát. :) Tüneményes!

Minden Kingának és Kingusnak boldog névnapot kívánunk!
rkata

Vivi: De miért nem akkor szólnak Nektek, ha nemet mond az előző pár? :roll: :evil: Miért kell fölösleges reményeket, majd esetleg csalódást kelteni Bennetek?? Ezen a két napon már nem múlt volna semmi! Nem értem...
rkata

Vivi: Megy a drukk nektek! Lehet, hogy csak nagyon biztire szeretnének menni. :roll: De remélem szerencsétek lesz! :P

Rkata: :? Tudom, vagyis az eszem tudja, de a szívem...! :oops: Az nagyon buta jószág, nem tudom irányítani. :oops: Csak sóvárog egyfolytában és tudom hogy hamar még ez. De már egy éve elhatároztuk és beadtuk a papirokat az államiba, sajnos mivel tanfolyam nem volt, ezért csak novemberbe adtuk be a Gólyahírhez a papírt, és ha ezt nézzük még nagyon az elején vagyunk, csak ne lenne mögötte az a 7 év. :oops: :roll:

Rvan: Te is úgy jártál mint én. :roll: A múlt héten és előtte egyedül voltam.
ancsúr

Sza Rkata!
Hát igen! :evil: Most 2 napig nem alszok!
Ez úgy történt, hogy a Miskolci ügyintéző minket szemelt ki az országos listáról és kérte a mi ügyintézőnket, hogy kérdezze meg érdekel-e minket a pici. Persze, hogy érdekel! Erre a mi ügyintézőnk felhívta, hogy mi szeretnénk találkozni a picivel, és erre volt a válasz, hogy még egy pár megnézi a kisfiút. :evil:
Tök hülyeség! Mért nem mi mézhetjük meg először! Mi már ma mennénk! :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
vivi1

Vivi! Szorítunk............
szuperboszi

Sziasztok!
Remélem még emlékeztek rám, mert már rég nem írtam, de rendszeres olvasója vagyok a topicnak!
Az eddigi 2 éves TEGYESZ-es várakozás után úgy döntöttünk, hogy megkeressük Gabikát (és egyben a Gólyahírt), hogy mi is csatlakozzunk a GÓLYAHÍRESEK népes táborához!
Utólag nagyon megbántam, hogy nem jeletkeztünk korábban. Gabika annyira kedves, megértő és segítőkész volt, ami számomra nagyon megnyugtató, mivel a TEGYESZ-nél szinte bocsánatot kell kérnem, ha érdeklődni merészeltem!
NAGYON BOLDOG VAGYOK!
Szóval innentől már nem kívülállóként szemlélem az eseményeket!
Puszi mindenkinek!
Gabika! Köszönöm a beszélgetést, el sem hiszi mennyire megnyugtatott :lol:
pirinyocska

Szia Pirinyócska!
Emlékszem rád:):):)
Szóval kedves Tegyeszünknél a helyzet változatlan?
Pedig valahol az eleje felé álhattok már jó ideje, nem?
Na de most jó kezekbe kerültetek:)
szuperboszi

Pirinyocska: Gratulálok a döntésetekhez! :lol:
ancsúr

Boszi:
Szia! Eddig úgy tudtuk, hogy elsők vagyun, de most hirtelen kiderült, hogy csak 3. vagy 4-ek, de sajnos a "KEDVES HÖLGY" nem nézett utána pontosan, ja és ezt azzal indokolta, hogy volt olyan, aki eddig szüneteltetett, de nekem az is furcsa, hogy akkor pont az elejére került vissza!!!! :twisted: Már arra is gondoltunk, hogy flkeressük az Igazgató nénit, szerinted lenne értelme? Kiakasztanak nagyon!!!! :twisted:

Sohasem bocsájtom meg magunknak/magamnak, hogy nem a Gólyahírnél kezdtünk!!!!

Ancsúr: Köszike! :lol:
pirinyocska

Igazgató néni hasonló stílusú, mint a "KEDVES HÖLGY", de szerintem ezen a helyzeten már ártani semmi nem árthat, hiszen mióta is vagytok "elsők", és most meg hátrafelé lépegettek...
Ha a sorrendről nem kaptok kielégítő tájékoztatást, akkor esetleg a megyei gyámhivatalnál lehet panaszt tenni, és kérni a kivizsgálást, hogy hogy is van ez, hiszen a hatázozatok dátuma alapján a sárga dosszié sorrendje ugye elvileg adott.

Uólag már ne bánj semmit, hiszen sok mindent az ember nem láthat előre...
(Azért ezt hallva nem bánom, hogy anno nagy balhét csaptunk.)
szuperboszi

Ancsúr, Szuperboszi és mindenki aki szorít nekünk, köszönjük!
De a másik pár biztos igent mond! :cry:
A kicsiről annyit tudok, hogy 10 hónapos fiúcska, mosolygós, mindenre figyel. Mozgásban levan maradva úgy 3 hónapot, de ez normál, biztos sokat van a kiságyban. Félroma, picit barna a bőre, de ez kit érdekel, egészséges legyen az a fontos!

Napsugi! Apának boldog szülinapot, és jó étvágyat a tortához, na meg a lángoshoz! :lol:
Kép

Kedves Kingák! Nektek pedig boldog névnapot kívánok!
Kép

Kép
vivi1

Vivi
Szorítok!

Ancsúr
Ne csüggedj! Mi is 2005-ben adtuk be, csak októberben. Augusztusban leszünk 12 éves házasok, és kábé 10 éve szeretnénk gyereket. Most kérdeztem meg a Gólyhíres fórumon Nikinozsót, és kiderült, hogy 100 alatt vagyunk!!!!
Azt az 1 évet csak kibírom valahogy, de amilyen babaeső van, lehet, hogy korábban jön a gólya. Te pedig szorosan mellettem haladsz, együtt megyünk majd gyesre. KITARTÁS.

Vicki! Merre vagy, hiányzol!

Tviky

Kép
tviky

Amneris, köszönjük a szép képeket, a puncis nagyon édes! :D

Tirza! Szerintem is jobb, ha az íráshoz arc is tartzik!
A yorkim is most tüzel, vele semmi gond, szerencsém van. Csak az utcán kelleti magát a fiúknak! :lol:

Rayo! A kutyák tényleg olyanok, mint a gyerekek! Szeretnek bújni, kirándulni, féltékenyek egymásra. A gyerekekhez szoktatom őket, így ha jön a kisgazdi, nem lesz gond velük.
A pancsis képek nagyon jók, mindig mosolyog Regi! :D

Kelimoni! Én is mindig hívom a párom fotókat nézegetni. Kiabálok, apa gyere, nézd milyen édes babák! :lol:

Rkata! Majd rakok fel képet a keresztlányunkról, Ő is olyan szöszi, mint Csenge!

Kép
vivi1

Sziasztok!

Ma jöttünk meg a nyaralásból, Balatonra ugrottunk le a keresztgyerekekhez. Kicsit féltünk, hogy Dávid baba hogy fogja viselni a lármát és a helyváltoztatást. Szerencsére minden nagyon tetszett neki, főleg a gyerekzsivaly. Kis picim átalutta az éjszakát még akkor is, amikor az 1,5 éves Zita baba végig sírta, mert jön a szemfoga. Ma a kiságyában nehezen aludt el, mert nem volt körülötte zsivaly. :? Lehet, hogy kölcsön kell kérnem 2-3 gyereket? :lol:

RKata Csengének Boldog Születésnapot!

Kingáknak Boldog Névnapot kívánok!

Nagyon sok képet tettek fel, a gyerekek csodálatosak, olyan sokat tudnak változni :D napról napra szebbek!

A gyerekszobák is alakulnák és hamarosan lakók is érkeznek :wink: !

Vivi :(

Hamarosan jövök képekkel is!

Szép napot mindenkinek!

Kép
madri

Napsi!
Aktuális még az, amiről priviben beszéltünk, mert végülis nem írtad, hogy 100%-os e a dolog! Köszi

Kép
rayo

Sziasztok!

Megadta magát az otthoni gépünk, úgyhogy egy ideje nem tudtam jönni. Ma a zuram hazahozta a céges laptopot, úgyhogy gyorsan átfutottam a hozzászólásokat.

Kiskingának és Nagykingának nagyon sok boldog névnapot kívánok! :-)

A mai nap óriási eseménye: Marci ma először és egész nap(!) bilibe pisilt és kakilt!!!! Tegnap még semmi, ma pedig már csak az alvásnál adtam rá pelust! :-) Hihetetlen, még csak most született és már ilyen nagyfiú!! :-)

Van egy-két Marcimondta :-), azt még leírom, aztán vissza kell adnom a gépet... :-(

1. Nagy vihar volt ma, rettentően dörgött és villámlott. Marci befészkelte magát az ölembe, szorította a nyakam és azt mondta: Anya, megvigasztalsz a dörögtől? :lol:

2. Marci: Anya, hol a cumim?
Anya: Aki már ilyen nagy fiú, hogy bilibe pisil és kakil, annak már nem kell cumi! Egyébkéntis, te dobtad ki!
Marci: kettő volt... ! :lol:

3. Marci nagyon szereti a Malacka és a farkas c. mesét. Mindig ezt kell mesélnem, persze a megfelelő hangon..
Marci is el tudja már mondani:
Farkas: Majaszta, engedj be! (mély, dörmögős hangon)
Malacka: Nem engedjek, mejt féjek, hogy megeszJEK! :lol: (ez persze "cincogva")

Már kisebb korában is nagy parodista volt, mondtam is neki, hogy kicsit nagyobb lesz és indul a Bagi-Nacsa-Marci hármas! :-)

Mindenkinek köszi, aki hív, remélem hamarosan újra jönni fogok! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Jó reggelt!

Vivi!
Nagyon szorítok! Gondolj arra, hogy a mi babáink választanak ki minket, úgyhogy lesz ami lesz. Azt mondjuk én sem értem, hogy miért nem akkor szóltak, ha már a másik pár nemet mondott.

Jót nevetek mindig a Marcimondtákon! Nagyon édesek! :lol:

Csengét mindig emlegetjük a taliról, hogy hogy szerette a hasát. Már messziről kinyújtotta a mutatóujját az asztal felé, és kinézte, hogy melyik sütiből fog enni. Nagyon édes volt! :D

Dávid baba hihetetlen közösségi emberke! Ez nagyon jó tulajdonság! Várjuk a képeket!

Tegnap összerendezgettem méret szerint a babaruháinkat, nagyon jó időtöltés volt. A kutyánk a szobaajtóból figyelt, hogy miket csinál ez a gazdi már megint. Mikor kinyitottam a szekrényajtót, rögtön ott termett, mert már tudja, hogy ott van a bébitornáztató, és arról mindenféle érdekes játékok lógnak le. Majd erre kell nagyon figyelnünk, mert a kutyánk imád játékot lopni. A macigyűjteményemből is próbál mindig egy-egy darabot elcsenni. Mindig nevetek rajta, mert beosson a hálóba (ott van a macik egy része) és körülnéz, hogy akkor most mit lopjon el, aztán ellop egyet, és próbál kiosonni a szobából, persze akkor elkapom a kis tolvajt. :D

Sziasztok

Tirza
tirza

Szia Tirza!
Aranyos vagy, köszönöm!
Én sem értem ezt az ügyintézést! Ennyi erővel minden babánál szólhatnak, úgysem lesz a miénk :evil:
Az uszkárom is szeret játékokat lopni! :lol: Vettem két játékot a babának, a kutyusom meglátta, kérdően figyelt rám, hogy mért nem lehet az ő játéka :roll:
Szerencsére nem irigy kutyus, kiköpi a játékát ha kérik tőle. :D
Babaszoba dolog: Lassan hívjuk a festőt, hátha lesz a szobának új lakója! Ha nem most jön a pici, akkor is legalább a festéssel nem kell majd késöbb foglalkozni.

Sokat álmodok egy kisfiúról, de az nem volt az álomban, hogy elöttünk még egy másik család is megnézi! :evil:
A párom is mérges volt egy kicsit, már tegnap repült volna a picihez!

Kép
vivi1

Vivi: Remélem a legközelebbi telefon már tényleg a ti babátok lesz! :P :lol:

Tviky: Olyan ari vagy. :wink: Többnyire csinálok magamnak annyi dolgot, hogy levegőhöz se jussak, és akkor már jobban telik az idő, de aztán ha rámjön a bogyó nap, tiszta dilis leszek. :? De jó hogy már benne vagytok a 100-ba! ÚÚÚÚgggyyyyy szeretnék már én is benne lenni. :P

Madri: ez a kölcsönkérés jó ötlet! :P :lol: Vagy vedd fel a játszón a gyerekhangot.

Marci-anyu: Nagyon ügyi Marci! :D :P És hogy vág az esze mint a beretva. :lol: :P

Tirza: Hanyadikak is vagytok? Hogy már méret szerint várják a jó illatú ruhácskák a kis lakót? :wink:
ancsúr

Ezt a képet küldöm mindenkinek!!!!!
(szerintem olyan aranyos!)
Kép
Puszi

Kép
vivi1

Vivi: Nagyon ari a kép! :lol:
ancsúr

Vivi!
Szerintem, ne add fel, mert lehet, hogy az a pár nem akarja majd azt a kisbabát!!! Hidd el, van ilyen! Én csak tudom!!!!!!! :D

Ha tiétek ez a csöppség, meg fog várni benneteket!!!
Hinned kell benne, ne mondogasd, hogy elviszi majd más!

És mosolyogj! Már túl vagy az első telefonon! Már tudod, milyen érzés a "finisben" lenni! Nézd a pozitív oldalát, mert van!
Sok puszi! Soha ne add fel!
Mi is hal meg utoljára??????? :?: :?:

Kép

Kép
rayo

Kívánom minden várakozónak, hogy legyen még türelme!!!

Kép

Kép
rayo

Szombati talira jön valaki?

Vivi!
A férjem is kisfiúról álmodik, de a kislánynak is nagyon örülne, már nagyon várja ő is a gólyát! :)

Ma felhívtam a minisztériumot egy értelmetlen adatlap miatt, teljesen kiakasztottak, azt mondták, hogy csak nekem jelent problémát a kitöltés, mondtam neki, hogy úgy látszik csak én vagyok ilyen gyengeelméjű :twisted: :cry: Már jó lenne csak babázni, és nem ilyenekkel foglalkozni! Már jöhetne a gólya! :)

Ancsúr!
A különleges sorban a 6-ak vagyunk.

Sziasztok
Megyek vissza az adatlapokhoz :cry:

Tirza
tirza

Mi is megjöttünk a nyaralásból. A leltár egy felszakadt és összevarrásra kerülő fej ( baleset a strandon) és egy hőgutától hányós gyerek. ( A hőgutás az egyeske! :cry: )

Zsófinak nem tetszett annyira a nagy nyüzsi, teljesen bizonytalan volt a megszokott környezet nélkül, állandóan ölbe kellett fogni. Apa volt a nagy kényeztető, teljesen egymásba szerettek a lányával. Jelentem, már a 2,5 hónapos is tud apára úgy nézni, ahogy csak egy apára lehet! :lol:

Rvan, a cumisüvegek közül nekem most nagyon tetszik a MAM. Kár, hogy nem ezt vettem kezdőkészletnek. A DM-ben kapható színes műanyagra gondolok. Jól tisztítható, mert szétszedhető az alja is lecsavarható, szép, és olyan ötletesen szelepes, hogy Zsófi szinte egyátalán nem nyel levegőt. Eleinte meg is lepett mennyire nem büfizik evés után...Legalább 6 cumisüveg kell, 2 kisebb, 4 nagyobb.
Sterilizálóból nekünk Chicco van, kb.3600 Ft volt. Vizet kell beleönteni, és gőzzel sterilizál, ami a mikrózás közben keletkezik.
Az Aventes nem fér bele minden mikróba, meg kell nézni. Nekünk, mivel menősek vagyunk, olyan kellett ami mindegyikbe belefér.
3 db cumisüveg fér bele egyszerre. Én nagyon elégedett vagyok vele!
Úgy sterilizálok vele, mint a befőzésnél! :lol:

Én most próbálok megküzdeni a sárgabarack lekvárral...hát, nem egyszerű, így baba mellett. Még szerencse, hogy Balázs kimagozta az összeset!Nagyon nagy segítség,szuper kissrác!
Keli, nem olyan nagy ügy ám a lekvár, csak nem kell ipari mennyiségben eltenni. Én ízenként kb. 5 üveget csinálok csak...ez egy év alatt pont elfogy.

Napsi , a kajáltatásról az a véleményem, hogy én Balázsnál nagyon vigyáztam és óvatoskodtam. Vigyázva ismertettem meg az ízekkel, nem kapott bolti gyümölcsjoghurtot, megnéztem miben mi van, mindig főztem. Az eredmény egy gyerek, aki csak otthon eszik, és az óvodában az elején majdnem éhen halt. A teát nem ismerte, csak a csipkebogyót,így azt az oviban nem ivott, a gyümölcsjoghurt műízű és túl édes volt neki,a húshoz alma köret , vagy zöldségek helyett más köret volt. Így mindenre azt mondta: otthon más ízű!
Az óvó néni mindig megkérdezte, miért anyuka, ez otthon milyen? Én mindig mondtam, hogy a lekvár házi, a gyümölcs házi-saját termés...stb.
Amikor Balázs a sajtra is azt mondta, akkor az óvó néni, már felháborodva kérdezte:Anyuka, a sajtot is otthon csinálja?????
Zsíros kenyeret nem evett még, szalonnát sem...az ebéd utáni szörpre pedig rácsodálkott: ez mi? Méz, szalámik, mind feketelistás volt!
Hát, ez sem túl célravezető, mert a gyerek nem ismeri az átlagos mindennapi ízeket! Márpedig nem főzhetünk mindig neki mi!!

Hát, Zsófival már nem követem el ezeket a hibákat, az biztos! Őt is igyekszem egészségesen táplálni majd, de nem viszem túlzásba. Ha van foga rágjon, a papik sem jók sokáig. Azt úgyis látjuk, ha nem tudja megemészteni, vagy fáj a hasa tőle. De ha nem fáj tőle semmi és ízlik is: mehet!

Vivi, drukkolok!

Marcianyu és Kata! Várjuk a híreket...

Boszi, drukkolok az utolsó időre! Hogy bírod ezt a meleget?

Az új tápszertől Zsófi is teljesen zöldet kakil, de ellentétben Jinyvel , nem feltételezem, hogy éhezne!Jó húsban van a kismanó!! :lol:
Ő csak akkor sír, ha éhes!
Mindenesetre, kértem inkább a START helyett a sima HA Milumil tápszert, az finomabb is volt ( megkóstoltam) és az eredmény sárga...az azért mégis szebb, már ha ebben az esetben használhatjuk ezt a fogalmat!
ggabszi

Kingusoknak boldog névnapot!

Zsófi, de jó, hogy meggyógyultál, kópéfejű kismanó! :wink:

Ildikó, néha jössz azért?? Hiányzol!

Siminéni, puszi!
ggabszi

Rayo

Annyira kedves vagy. Tudom, hogy a bíztatás Vivinek szolt, de én magamra is vettem. Teljesen elérzékenyültem. Most még nyugodtan várakozom, de nem tudom mi lesz az 50. számtól.

Köszönöm minden várakozó nevében a soraidat!
Tviky

Kép
tviky

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?