Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
Mi Norisszal korán keltünk, mentünk a piacra, vettünk Apucinak fokhagymás lángost reggelire:) És elmentünk a tortájáért...
Úgyhogy mire hazaértünk Apuci éppen felkelt:) Norisz adta a lángost, anyuci a tortát... (Nme tudtam kivitelezni, hogy meglepi legyne ebéd után a torta, így reggel adtuk át apucinak:) )
Nagyon szép szívtorta(nálunk ez már hagyomány, egymásnak mindig valamilyne macipános szív torta a szülinapi torta)...
Had ne mondjam, Norisznak tetszett a legjobban a tűzijáték gyertya meg az egész:))) Kb,. úgy örült neki, mintha ő kapta volna:))) Mondta is neki Apa, hogy ez nem az ÖVÉ
Steiff! Nagyon aranyosak, tündériek a gyermekeid:))) Biztos nagy vidámság van nálatok is mindig
KMoni!Rvan!
Én is a MAM cumisüvegre esküszöm!!! Szép színes, így ha már használtabb nem látszik rajta egyáltalán! Ha átlátszó műanyag lenne akkor biztosan látszódna, hogy használtabb...
A legfontosabb nekem mégis, hogy szelepes az alja, és Norisz nagyon nagyon kevés levegőt nyel vele!! Igaz többet is kell mosogatni mint ami nem szelepes...
Biztosan higiénikusabb az üveg... DE... Mint gyakorló anyuci, ez már nem érdekelne... Annyi baci kell az immunrendszerüknek, peidg én is nagy sterilizálós voltam/vagyok!!!
De már mosolygok azon a nagyon drága mosógépen , hogy abban garantáltan nem lesznek bacik ha abban mosunk...
Annyi kell!!! (Nekem még a gőzölős vasalót sme ajánlották... na azzal sem foglalkoztam, pedig eléggé figyeltem mindenre...)
Ja, és ettől függetlenül Rvan, csakis magadra hallgass, ha te üveget szeretnél akkor azt vegyél, a legfontosabb hogy ne érezd azt, hogy ezt-azt csak azért vettél mert rádbeszélték!!!
Még annyi a kérdésem, hogy az üveg elvileg nehezebb mint a műanyag ugye?? Gondolj bele, hogy nem keveset kell majd tartani...
DE az biztos, hogy könnyebben tisztítható, és szép is , még évek múlva is!!!
Móni!
Nem igazán akarok belebonyolódni a csecsemők etetésébe, mert szerintem ahányan vagyunk annyiféleképpen etetjük gyermekeinket, és annyiféle meggyőződésünk van!
Annyit leírok amit a gasztróenterológus Dr.nő mondott határozottan(még engem is meglepett néhány dolog, pedig aztán én vigyázok rendesen mindenre
):
"Az ilyen korú kisbabáknak mint a Norisz(aki egyébként ott szaladgált előtte) semmi szüksége a darabos ételek fogyasztására!!!! Csakis pépes kaják javasoltak, meg esetleg az a darabos étel, ami a pépben kissé nagyobb... (de ez csak néha lehet, mert én is ezt furcsálltam, hogy ő még ezt sem javasolta)
Csak ha kinnt lesznek a hátsó fogak is valamennyire, az meg 1 éves kor előtt nemigen bújik ki... Szóval ő határozottan csakis a pépes ételek fogyasztását javasolta, és nagyon jó, hogy a tápszert is eszi még 3-4szer naponta Norisz.!!!
A tejtermékeket aki nem refluxos annak be lehet vezetni, de csakis a savanyítottat és azt is nagyon kevésszer.... kb. 8-10 hósan...
És ő el is mesélte , hogy miért célszerű a HA tápszer, hisz egyre gyakrabban tejallergiások a gyermekek! És a HA tápszereknek köszönhetően ez megeleőzhető nagyon sok esetben!
A bélrendszerük mükődését is elmagyarázta, hogy miért is nem szabad hamarabb adni bizonyos ételeket, és miért felesleges, mert nem tudják megemészteni még...
Sajnos nem tudom visszaadni azt amit ő elmondott, sajnálatos hogy ez nem adatik meg minden anyukának, hogy ilyen szakszerű előadásban legyen része...
Egyébként még arról is bezséltünk, hogy a HA tápszer az esetlegesen később kialakuló allergia ellen ad "védelmet", megelőzni lehet vele.. ha valaki eleve tejallergiás, akkor a HA tápszer nem elég, attól ugyanúgy allergiás lehet...
/És azt még leírom, hogy volt ott egy anyuka a 4 éves kisfiával, aki tejallergiás vagy érzékeny ezt pontosan nem tudtam... De szegényke elmondta mennyit szenvednek és mennyi mindent nem ehet meg a kisfiú.../ Kapott a dr.nőtől 1,5 deci tejet, pár perc múlva erős hasmenés formájában jött ki minden szegény kisfiúból , és ez még a jobbik eset, van amikor hányás formájában távozik../
Szóval én még óvatosabb lettem....
Kizsó!
Jaj d ejó, hogy jelentkeztél!
Várjuk a beszámolót!!!
Zsófi jól van már teljesen??
Vivi!
Nagyon csini vagy!!!!!
Amneris!
Zitus baba gyönyörű, és mekkorát nőtt!!!
Puszi mindnekinek!
Napsi