Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kisegér!

Ha még emlékszel rám........

Szívem tiszta szeretetével gratulálok Nektek a gyönyörű kisfiatokhoz. Jó egészséget, szeretetet, békességet és sok-sok tejcsit kívánok!

Nem akartam már betolakodni, mert sokatokat nem ismerek, de sokszor olvastalak benneteket és a régi ismerősöknek, meg persze minden babára vágyónak nagyon drukkolok. Én is innen indultam.

Sziasztok!
Andi[/i]
andi71

Köszi szépen! Persze, hogy emlékszem rád! Te nem tettél fel képeket vhova?
kisegér

Sziasztok!
Egy kicsit eltűntem mostanában, három hetet kórházban voltam ,tegnap jöttem haza. Egyik este elkezdtem vérezni, fel is készültem, hogy a baba elment, de hála az égnek minden rendben. Hematomám volt, az vérzett jó két hétig. Már a 12 hétben vagyok:)
A babásoknak gratulálok, én is szeretnék már ott tartani:)
Az inszem előtt állóknak drukkolok.
A kórházban volt bent egy lombikos csaj, azt mondta nem kell félni tőle, nem érez az ember semmit, és rendesek voltak vele nagyon. Három havonta lehet lombikozni, ő a Forgács utcaiba járt.
mágnes

Mágnes, én sok ilyen vérzős mamit láttam a kórházban, és tényleg nem olyan gáz, nem szoktak elmenni a babák, többnyire megmaradnak. Kitartás, türelem, és nagy mennyiségű görcsoldó! (magne B6 pl.)
kisegér

Kisegér!

Hogy elrepült az idő... Máris itt van Dávid baba?! Igazán nagyon formá, szép arcocskájú kisfiad van! Sok boldogságot és örömet Hozzá!!!!

LKTimi
lkt

Szia Satám,

na még gyorsan neked ide is írok, míg fel nem ébred Bogicica!

Te, nem gondoltál rá, hogy össze kellene valahogy hozni majd Dávidot meg Bogit? :lol: Annyira passzolnak, most néztem meg a fotóitokat!

A többieknek mondom, hogy múlt hét kedden (csupa 6-os dátumon) megszültem szintén 6 óra alatt a kislányomat, Bogit, 3800 gr-mal (dettó Dávid) és 52 cm-vel. A feje alig fért ki, 2 vágásom van egymás után, de bánja kánya. A szülés maga nagyon szépen, bensőségesen sikerült, mindenkinek ilyet kívánok!

Sata, milyen a napirendetek? Mi úgy kezdünk beállni, hogy jó 1 óra -másfél óra fentlét, és 2-3 óra alvás utána. Elég jó baba Bogi, eddig csak a kiságyba való szoktatásával volt kalamajka 2 éjjelen át, nem is lett ebből semmi. A nappali lenti kisbölcsőt szereti, ott nyugodt, úgyhogy abban alszik velünk éjjel is, fent a hálóban. :? Éjjel éjfél körül alszik el, 3 óra tájt vagyunk fent, aztán 7 óra tájt, így 6 óra alvás megvan nekem egyelőre, meg délután kicsi. Sajna még nem vettem fel a baba ritmusát, így nappal nem alszom vele mindig, ezért elég hulla vagyok és kicsit a tejem is csökkent. :( Egyébként a zajt, a koszt, a kutya- ételszagot, a lenti sertepertét, hangos beszélgetést stb. szereti, a steril, csendes szobájától megőrült. :shock: Remélem, azért majd még sikerül átszoktatnunk pár hónaposan éjszakára.
A kilók is olvadnak, már nem egész 5 kg feleslegem van 10 nappal szülés után, ebből 1-1,5 kg tuti a cicim. Én nem tudom, mit akart a doki a 10 kg-os hízásstoppal, hiszen akkor most kis feleslegem sem lenne, ami kell a szopihoz, tudtommal. :shock: (csaknem 8 kg ment le eddig.)

pusz Norka (40+0 - hehe)

Kép

Kép
Vendég

Nóri, de jó, hogy előkerültél! már olvasgattalak a Kaális topikon, gondoltam, hogy oda fogsz írni először, meg a júniusi babás oldalon is megnéztem a szülés történetedet. :D

Deee, igenis össze kéne hozni a két kis lurkót!!!! Ami még passzol a leírtakon kívül: kb. 10 nappal hamarabb született mindekettő. (június 10 lett volna Dávid szülinapja, ehelyett 31-én jött) :lol:

Anniyra örülök, hogy szépen sikerült a szülésed, "megérdemled, hogy ez az élmény is meglegyen neked a korábbi sok megpróbáltatás után! :lol:

A szopi rend nálunk kb. 3-3,5 órás, de sajnos most második éjszakája 4x is fel kellett kelnem etetni meg nyugtatgatni, mert nyűgös volt. Remélem, ez nem marad mindig így. Eddig 1-kor és 4-kor evett éjjel, és közte tök nyugiban volt, ez most egy új rendszer nála...
Egyelőre ki fogok költözni a másik szobába kiságyastul, nem járja, hogy az apja hajnalban elindul dolgozni és csak este jön haza, éjjel meg nem tudja kialudni magát. Szegény, próbál segíteni, nagyon is sokat; éjjel mindig átveszi szopi után egy kis altatásra, de ez nem fog menni most már. :?

Próbáltam a franciaágyunk közepén altatni napközben, hogy egy kis változatosság is legyen neki, de nem értékelte. Viszont a babakocsizás nagyon bejön neki, holt nyugodtan rázatja magát. Mióta meleg van, már 3-adszor is voltunk kint. Persze az egész utca megcsodálta, meg gratulált hozzá.

A tejem nekem is elapadozott az első 3 napban, amikor hazajöttünk, és ezt Dávid meg is sínylette. :roll: Én betudtam ezt a feszültségnek és a fáradtságnak. 4 nap után ugyanis megint nagyon is normális mennyiséget sikerült megetetni vele, igaz, egy szoptatás 1 óra hosszúra nyúlt, de most már kb. 80g-okat eszik. (a 3 nap alatt annyira kínlódtunk, hogy végül egy mérleget is kölcsönöztünk, és minden szopinál lemértük a babát. Most csak szúrópróba szerűen méregetem, de látom, én, hogy a tejemmel nincs baj)

Na szóval, mikor találkozunk???? Már várom! :D :D

Puszi
Sata
kisegér

Ja, és gratula a kis gyönyörű tündérhez!!!
kisegér

Satám, írok a júniusi babásokhoz, mert hátha ott többen is hozzá tudnak szólni a problémámhoz!
Nézz be oda légyszi!

pusz
Vendég

Többiek bocs a belekottyért, PCO-ból jövök, Norkát szeretném elérni! :)

Norka!

nem találom a juniusi babásokat, ide is beteszem neked a segítséget!

ha még nem ismernéd, de gondolom ismered, szoptatásban nagyon sokat tudnak segíteni a La Leche Liga munkatársai, kismama újságban van a számuk, keresd Debulay Biankát, illetve a Szt. istván kórházban működik szoptatási tanácsadás, Sarlai Katalin doktornő vezetésével. Mindkettő nagyon jó, de Biankát nagyon tudom ajánlani.

Többiektől bocs a zavarásért, csak Norkának szeretnék segíteni.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Vegre vege a tanevnek, johet a pihenes Ez a meleg nagyon megvarta az ev veget - szerencsere. Tavaly az utolso napokban tikkadtunk az iskolaban, iden viszont egeszen jo volt.
A nyarral egyutt ugy dontottunk a parommal, hogy most 2 honap kimarad az inszembol. Eleg is volt, meg mar csak azert csinalnank, hogy meglegyen a buvos hatos, es ha ugy dontenenk, ne legyen akadaly a lombikhoz. Szoval a parom magara vallalta az inszeminacios dolgokat :oops: 2 honapra bucsut mondok a huvelygolyoknak, a gyogyszereknek, a stressznek. Persze ebben is van stressz, mint magaban az eletben, de hatha kevesebb, es velunk is igy tortenik majd meg a csoda. :oops: Majdnem minden nap olvaslak titeket, de nincs nagy forgalom Persze az en hibam is, mert nem irok. :roll:
Kivanok mindenkinek varazslatos nyarat, es hozza meg a kivansagunkat :wink:
Majd irok még 8)

Babszi
babszi

hát csajok képzeljétek lombikom lesz!!!!!20-án voltam konzultáción győrben és 23 nap megjött és már tegnap megkaptam az első stimus szurit!!!!!!!!!!!!!50 ezer volt!nagyon izgulok,két héten belül meg is csinálják a lombikot,ha minden igaz!!!!!!!!!!mindenkiért szorítok!nagyon szuper a kaáli!!!!
lola29

Lola!

Nagyon nagyon fogok neked drukkolni! Tok jo, hogy ilyen "hamar" lesz, es nem kell honapokat varnod ra. Remelem zebracsikos teszted lesz 2 het utan :)
Irj am, hogy sikerult!!!! Nagyon izgulok erted!

Babszi

++++++++++++++++++++++
babszi

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ennyire eltűntem.

Most néztem be és látom a nagy hírt! :o

Kisegér, Nóri! Hatalmas gratula a babákhoz. Csodaszép mindkettő! :D Sok-sok boldogságot!

Nem tudjátok Verával mi lehet? Olyan kíváncsi lennék, hol tartanak.

Noémi, Nálatok mi újság?

Mi jól vagyunk, Szabi már 5 és fél hónapos és egy tündér gyömöszölnivaló kisbaba, vagyis inkább óriásbébi. Már 9400 gr és még minidig csak szopizik ezerrel. Nemsokára bevezetjük a gyümiket, kíváncsi leszek a fogadtatásra. :shock:

Puszi: Pirus

Kép

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Pirus, már régóta hiányérzetem volt miattad... Nagyon szép a gyereked! Kis vasgyúró. Vera engem is érdekelne, passz, mi van vele. Na meg Noémi is, bár őt taláűn más fórumokon jobban utol lehet érni.
Jelentkezz még!

Pusz
Kisegér
kisegér

Sziasztok!
Nagyon-nagyon gratulálok lányok! Egy pillanatom van, hogy írjak! Örülök nektek. Már otthon vagyok, és nincs net, szóval majd jelentkezem, de erre muszály benéznem, hogy megszülettek a kis drágák. Örülök nektek nagyon! Sok boldogságot!
Vera
verona

Norka :) Kisegér :) szívből gratulálunk nektek! Már én is leslek titeket egy ideje, de itthonról nem nagyon tudok netezni, máshová pedig már nem nagyon megyek. Olyan szépek a babáitok, már alig várom, hogy a miénket is meglássuk.

Ma voltunk UH-on, 3300 gr-ra becsülték a súlyát, a BPD 95 és 34 cm a fejátmérője. Norka, te mennyivel szültél? Mert én is kedzek aggódni, hogy hol fog kiférni ez a fiúcska, a doki azt mondta, nem szereti a nagy babákat, mert nem ott jönnek ki ahol bementek. Még négy hetem van.

Pirus :) milyen óriásbébid van, gratulálunk! A keresztfiunk is ekkora súlyú, de ő már 10 hónapos, 80 cm és őt is óriásbabának mondják, akkor a ti drágátok mi? :)

Próbálok még jönni, ha bármi lenne, akkor apa úgyis jelentkezni fog, megígérte.

Sok-sok tejcit a picúroknak és finom gyümiket a nagyoknak! :lol:

Puszi, Noémi
Vendég

Noemi!!!

Korabban kerdeztem, de biztos nem olvastad vissza - neked az 5. inszem sikerult?
Kitartast a hatralevo idohoz - a szomszedunkban most szult egy kismama, es olyan boldog...!
babszi

Lányok,mindenki!
Képzeljétek tegnap volt a kaáliban győrben a punkcióm-petesejtleszívás!elaltattak,és 7 petét szívtak le.sajnos nálam hiperstimuláció lépett fel,30 ért,így meg lett terhelve a petefészek.most sajna nem javasolja a doki a beültetést,csak 1 hó múlva.ez van.10h-kor kell telefonálnom,hogy a kis sejtjeink összejöttek-e,nagyon izgulok!
amúgy szupi a környezet,és semmi negatív élmény!most beletemetkezem a munkámba,megyek hétfőtől.aztán majdcsak bekerül az a kis pocaklakó ahasamba!
mindenkinek ezer drukk!kitartás és fel a fejjel!a beültetéses topikba megtaláltok!
most láttam az iwiwwen egy ismerősöm 2.inszemes gyönyörű iker lányait,szépen növögetnek,úgyhogy hajrá!
lola29

Szia Lola,

most volt az első beültit? Nem néztem végig ezt a fórumot, a "beültetés előtti és utáni..."-ban vagyok inkább, tekintve, hogy ott tartunk.

Pusza
Gigi
gigi002

Lola!

Nagyon orulok a hirnek! Igerd meg, hogy mindig irsz, hogy mi tortent veled ebbe a topicba is!Nekem a nyar pihi lesz. Augusztusban akartam még inszemet az iskolakezdes elott, de sajna a doki szabira megy, igy a munka melle kell megint sorolnom a dolgot. Persze nem naj, mert lekoti a figyelmem. Nagyon gondokozom a lombikon, ha nem sikerulne a 6 inszem. Eddig abszolut elleneztem, de ti olyan nagy lelkesedessel vagytok, hogy nagyon gondolkodom rajta. Persze segit az 5 eves kerszetlanyom is a dontesben - most itt van nalunk, es visszuk magunkkal nyaralni is. Annyira okos mar, es olyan klassz, hogy velunk van. :)
Sajnos a piszkos anyagiak is beleszolnak a dologba. Majd meglatjuk. Nagyon drukkolok neked Lola, es mindenkinek, aki lombik vagy inszem elott, kozben vagy utana van. Es varom nagyon a hireket!!!!
babszi

Babszi :) igen, az 5. inszem sikerült, belőle lett Dani baba. 2. is sikerült de őt sajnos elvesztettük.
Nagyon sok sikert nektek!!!!!!!!

Mindenkinek nagyon drukkolunk!!!!
Vendég

Babszi!
fogok írni! 7 petesejtből egy éretlen volt 4 egyből megtermékenyült,2 ből még elválik mi lesz.van már fagyibabánk!lehet hogy a jóisten neked segít az inszemnél,és nem kell menni a drága lombikra!de tény hogy ott nagyobb a sikerkvóta.
most melózom,és várom a beültetést.kb 1 hó!
lola29

Sziasztok!
Végre van itthon internetünk.
Először is végigolvastam néhány oldalt.
Noémi! Bármikor szülhetsz, de jó neked.
Pirus, Kisegér! Gyönyörűek a fiúk!!!
Remélem a mi kisfiúnk is ilyen kis szép lesz. Kisegér! Nem látom sehol a szülésed történetét. Nem akarod megosztani velünk? Érdekelne, mert a mi babánk is elég nagynak tűnik, bár még majd három hónap hátra van.
Lányok! 27. hetes kismama vagyok! El se hiszem.
Norka! Visszakerestem minden hozzászólásod a többi topicon is. Nem volt egy sétagalopp az első pár hét, de mostanra szépen összeszoktatok. Gyönyörű a lányod! Én is a Bajcsyban fogok szülni, úgy látom, elég jók voltak a benyomásaid. Nekem Polgár doki nagyon bejön, kellemes csalódás ahhoz képest, hogy a 10. héten voltam nála először.
Szóval a fiúnk múlt héten volt 820 g, és kb. 27 cm. Eddig semmi gond, sokat pihenek, élvezem a kismamaságot. Ennyi.
Örülök, hogy jól vagytok! Mindenkinek szép napokat!
Többiek! Kitartás! Ti következtek!
Vera
verona

Vera, gratulálok a nagyfiadhoz! Nem olyan nagy az a 820g! Nóri kislánya is nagynak tűnt, és 3800g-mal simán megszületett! itt inkább az a kérdés, hogy beindul-e a szülés rendesen. Nekem a cukor miatt és amiatt, hogy semmilyen folyamat nem indult be (zárt méhszáj, nem volt jóslófájás, stb.) lett a császár, holott ugyanakkora gyerekem lett, mint Nórinak.
kisegér

Ez történt:

31-én 5-kor ébresztettek, elkezdték a felkészítést. Elküldtek beöntésre, utána elmentem zuhanyozni. Csakhogy nem volt meleg víz a zuhanyzóban... Jéghideg vízzel tusoltam le. Ez meghatározta az egész napos közérzetemet: több órán át vacogtam, a lábam lila volt. Megittam egy nagy csésze meleg teát, ami elvileg tilos lett volna... Aztán 6-ra felmentem a szülőszobára, ott ctg-re tettek, közben beadtam a reggeli első inzulint, és 2 réteg pokrócba takaróztam. Próbáltam aludni, de folyamatosan vacogtam. A szülőszoba is jéghideg volt.
Közben a férjem is megjött, alig ismertem meg a műtős sapkában és a zöld ruhában. Zavartan mosolygott, szorongatta a kezemet. Bekötötték a glükóz infúziót meg a sima sós oldatot. Egy mammutnak méretezett irdatlan hosszú és vastag tűvel akartak megszúrni. Kis botrány után kikönyörögtem a vékonyabb fajtát, de így is nagyon nyomta az eret. 10 percenként mértük a vércukromat, többnyire alacsony tartományban volt, 3 és 5 között. Ez jó volt így, mert a babának nagy valószínűséggel nem fog leesni a vércukra közvetlenül születés után. Kb. 8-kor betoltak a műtőbe. Akkor már a félelem miatt is reszkettem. Próbáltam nagyokat lélegezni és lazítani. Felültettek a műtőasztalra-közben továbbra is vacogtam-, és vagy 10 percig vártam, mert vmit szöszöltek az egyik géppel. Aztán lefertőtlenítetté a hátamat, elővették a tűt az spinális érzéstelenítéshez. Ekkortól kezdve egy pillanat alatt megnyugodtam, sikerült lazítani, és csak a boldog várakozást éreztem. Végre elkezdtük.
Hátba szúrtak, felmelegedett a medencém és a lábam, aztán el is zsibbadt. Néztem a hasamat, próbáltam elképzelni a babát, ahogy benne kucorog. Lefektettek, elém tették a paravánt, bekötötték a katétert. Ezt még éreztem. Aztán mellém állt a két orvos, és elkezdték a műtétet. Fájt. Éreztem a vágást, a nyomkodást, húzást, szinte mindent. Végül hosszú huzavona után, éreztem, hogy vmi mozgó dolog landol a mellkasomon, ami fel is sír. "Jé, hát te itt vagy?"-ez volt a reakcióm, mire nagy nehezen rávették az orvost, hogy mutassa már meg. Hát ott kiabált a kisfiam, csupa fehér maszat volt, piros a bőre, és elkeseredett képet vágott. Nagyon szép volt. Őszintén meglepett a formás kis teste és a kis szép arca. Mindig azt hittem, hogy a kisfiúk nem szépek... Láttam a köldökzsinórt, nem hittem volna, hogy ilyen vastag, és hogy fehér.
Aztán elvitték, hallottam, ahogy ordít a másik helységben. Pár perc múlva kihozták pólyában, akkor szemügyre vettem, és akkor tudtam egy puszit adni a kis kezére. Sírt szegény, én elkezdtem beszélni hozzá, és akkor felém nézett, abbahagyta egy pillanatra. Aztán elvitték. Zoli megfoghatta a folyosón egy rövid kis időre, anyumnál is töltött aztán néhány percet, végül levitték a koraszülött osztályra 24 órás megfigyelésre (a cukorbetegségem miatt). Férjem lement megnézni, készített pár képet, amit megmutatott a gép kijelzőjén. Minden rendben volt vele, így másnap 10-kor a karomban tarthattam. Mondanom sem kell, hogy éjjel nem is aludtam, számoltam az órákat, a perceket, és a másnap délelőtt már kibírhatatlanul lassan telt. Végül, mikor behozták, 1 órát töltöttem vele egyedül a szobámban. Jót aludtunk együtt, ott szuszogott a vállamon.
kisegér

Hát ez nem volt egyszerű, pláne, hogy éreztél mindent a műtét közben. De tényleg gyönyörű lett a kis maszatka, és olyan kis elégedett. Még egyszer gratulálok hozzá! Köszönöm, hogy megosztottad velünk a szülésed történetét.
Azért ekkora babák, nekem már nagynak számítanak. A sógornőm a 2700 g-os lányával nagyon megszenvedett, és folyton azzal zaklat, hogy milyen nehéz lesz megszülni, egy ekkora gyereket, mint a mienk. Na de lesz..om, most nem ilyenekkel kell foglalkoznom.
Még egyszer: örülök nektek lányok, és tudom, hogy már nem ebbe a topicba való a társalgásunk a babákról, be is fejezem. Jó babázást, a többieknek sok sikert!
Vera
verona

Vera,

ha megengeditek, neked még utolsóként írnék én is... :wink: (ha már szó volt rólam is)

A 2700 gr-os baba átlag alatti méret (legalábbis, amit én a Bajcsy csecsemősosztályán láttam, az átlag 3100-3200 gr volt), és ha mégis megszenvedett a szülésével, az nem a baba mérete miatt volt, hanem mert minden szülés fáj, azért... :lol: ennek semmi köze a baba méretéhez.
Illetve ott van köze, hogy óhatatlanul nehezebb kinyomni egy 4 kg-os, nagy fejátmérőjű kisbabát, mint egy 3 kilósat, de ez csak a végénél számottevő különbség. (Ezt a különbséget sem mindenki érzékeli.)

Nekem Bogi 30-31 hetesen 2 kg-os volt. :shock: Tekintve, hogy ilyenkor a magzatok hetente nem egészen 200 gr-ot híznak, a jelenlegi állás szerint a babád nem lesz akkora, mint Bogi. Persze, bármi történhet, pláne, ha a hátralevő időben nagyon sokat eszel. :lol:
A sógornők arra vannak, hogy ijesztgessenek, engedd el a füled mellett. Elküldöm most neked priviben a szülésem történetét, hogy lásd: mennyire szép és harmonikus volt annak ellenére, hogy nagy volt Bogi. Így is lehet! Alig várom, hogy újra átéljem! (kb. 2 évet tervezünk)

pusz
Vendég

Sziasztok!
Tegnap 12:45-kor csaszival,megszületett Dani baba!NOÉMI 22 kicsi fia!3800g és 54cm-el!
kandi72
Budapest III. kerület

Mindenkinek, aki valaha terhes volt!

A nyaralas ideje alatt meglatogatott egy nagyon kedves fiatal par ismerosunk, akikkel a naszuton ismerkedtunk meg, es azota tartjuk a kapcsolatot. Mar van 2 gyerek naluk - egy 4 eves fiu, es egy majusban szuletett tunderi kislany. Tudnak a problemankrol, es sokat beszelgettunk. A baratnom arrol akart meggyozni, hogy egy no, ha figyel a testere, akkor azonnal tudja, ha terhes. Ok egyutt voltak, es maris mondta, hogy ez sikerult, terhes lett. Ugy tudom a biologia nem ezt mondja - szerintetek csak mondta, vagy tenyleg van vmi a hatterben? Mikor lehet barmit erezni? A net szerint 15-20 nap a fogantatastol, de nem tudom igaz-e. Mindig egyutt jarnak a tunetek? Ha nincs mellfeszules, akkor az baj?
babszi

Noéminek gratulálok!! :lol: Úgy látszik nálunk nagy divat ez a 3800 gr-os születési súly!!! :lol: :lol: :lol:

Babszi! Hát én nagyon szkeptikus vagyok... itt a topik történelmében pl. én is példa vagyok rá, hogy Kisegérrel pár nap különbséggel teszteltünk +-at, ő 6 nappal járt előttem terhességben. Aznap, amikor kiderült neki a baba - és ő se gondolta... -, akkor keseregve, őszintén meg is írtam, hogy itt már mindenkinek összejött a régiek közül, nekem meg nem, ebből látszik, hogy jól tettük, hogy elkezdtük az örökbefogadást...
És rá talán 2-3 napra nekem is pozitív lett a teszt...

Semmit nem éreztem, csak annyi volt, hogy a mensim napja előtt nem barnáztam, mint már ilyenkor szoktam, és a mensi napján 37,3 volt a hőm, ezért vettem elő a tesztet. A tünetek csak utána jöttek kb. egy héttel! De pl. Almodo soha nem érzett semmit!

Szóval én nem hiszek benne, általánosnak biztos nem általános.
Vendég

Babszi,
bocsi hogy csak így belekotty. Van egy lányom, mikor vele voltam terhes amíg meg nem mozdult abszolút semmi tünetem nem volt! 3 pozitív teszt után mentem dokihoz, nehogy hülyének nézzen hogy mit is akarok én itt... soha semmi mellfeszülés, hányinger vagy bármi egyéb...
Vendég

Koszonom, koszonom a gyors, biztato valaszt! :) Nekem a hetvegen kellene megjonnie. Ebben a honapban sem volt inszem, csak 2 het nyaralas. Bizom a pihenes erejeben :)
babszi

Kepzeljetek!
Van egy 38 eves kolleganom, akinel megallapitottak annak idejen az orvosok, hogy nem lehet gyereke, mert nincs peteerese. Eleg vallasos no, es nem akarta, hogy orvosilag hozzanyuljanak - nem vallalkozott volna se inszemre, se lombikra. Ugy gondolta, hogy a sors akkor mast var tole.
Annyit azonban megtett, hogy elment term. gyogyaszhoz, aki irt fel neki valamilyen cseppeket, amiket be kellett szednie ahhoz, hogy legyen peteeres. Mult honapban az eloirt adagot hebe-hoba szedte, es most kiderult, hogy terhes. Ez mind nagyon szep es jo - az orvos azt allapitotta meg, hogy kb. 4 hetes terhes. 2 het mulva a kontrollon viszont nem hallottak szivhangot, pedig mar 6 hetes terhes elvileg. Szerintetek lehet, hogy kesobb (2 nappal) viszont hallani fogjak? Ez is amolyan "siker-sztori" lenne, csak nem fog ilyen csufos veget erni :( :( :(
babszi

Sziasztok!
Babszi: a 6 hetes uh-n még a mi babánknak sem látták a szívhangját.( Akkor ugye gyakorlatilag még csak 4 hetes). Szerintem még nincs veszve semmi, lehet, hogy olyan fiatal a terhessége, hogy nem sikerült kivenniük ..
Én már a 20. hétben járok, amióta kijöttem a kórházból, azóta minden rendben. Folyamatosan aggódom, persze tudom, hogy nem teszek jót ezzel a manónak, de folyton bennem vannak a negatív élmények. Nincs valami ötletetek fiúnévre? Lánynevünk már van, de a fiúneveken nem tudunk megegyezni..:)
Kitartást nektek, és sok pihizést a nyárra!
mágnes

Mágnes!

Milyen nevek johetnek szoba nalatok? Mert nehez ugy ajanlani, ha nem tudjuk milyen az "izlesetek". :) Mi a lanynevetek?

Koszi a biztatast a nevukben is :)

Neked pedig gratula a manohoz :) Ugyelj magatokra, de ne aggodj tulsagosan!
babszi

Babszi!

Semmiképp sem szeretnénk túl extra nevet adni neki, mert azokkal tele van a padlás.. Na és a vezetéknévhez sem illene. (László)
Ha kislány lesz, akkor Annának fogják hívni. A párom azt mondta, ha kisfiú, hívjuk Anonimusnak :lol:
Van már valami hír a kolléganődről?
Na és rólad???
mágnes

A koll.nomrol annyi a hir, hogy egyelore ugy nez ki elszamoltak neki, es csak 4 hetes terhes - nem ertem hogy lehet ez, de mindegy. Rolam annyi a hir, hogy ugy nez ki nem sikerult ez a honap sem, mert barnazgatok. Meg nem jott meg, de ...
Ha elmulik, akkor elmegyek egy inszemre a dokim helyettesehez, mert egyszeruen a munkambol nem fogok tudni elszabadulni 2 naponta. Es igy meglenne az 5. inszem. Esetleg szept. vagy okt. a 6. es akkor lezarom az inszemezest. Talan akkor masfele megyek - term.gyogyit kiprobalom.
Ismerek egy László Annát :) Szep neve van.
Nekem hirtelen a Domokos ugrott be, de nem biztos, hogy tetszene. László Domokos, László Zsolt...
Majd gondolkodom. Ezek nem a kedvenc neveim, de szepen osszecseng az en fulemben :)
babszi

Ha a 6. inszem nem sikerült volna, én is term. gyógyászhoz mentem volna. Már meg is volt a címe, meg az időpont. lombikot akkor még semmiképpen sem akartam, nem lettem volna rá felkészülve lelkileg.
nem is tudom már ki írta itt, hogy amikor neki sikerült az inszem, akkor teljesen rá koncentrált, és feküdt sokat. Na nekem is így sikerült. Ha tudsz, menj pár nap szabira, olvass, és tegyél párnát a derekad alá! Sikerülni fog!
A zsolt kiesett, mint fiúnév, rosszak az emlékeim a névvel kapcsolatban:) A Domokos nem rossz:)
mágnes

Mágnes!
Most még egy honapig szabin vagyok - pedagogus vagyok. Neked "csak" a 6. sikerult? Elotte voltal terhes? Mert en meg a legjobb tudomasom szerint soha, de persze aztt pontosan senki nem tudja megmondani.
babszi

Babszi!
Összesen 9 inszemem volt. Tavaly márciusban a 3. sikerült, de akkor 8 hetesen sajnos elment a baba. aztán rá egy évre majdnem napra pontosan sikerült a 6. El sem mertem hinni, az a sok próbálkozás, meg a kudarc kicsit megviselt, de megérte:) Biztosan azért vagyok ilyen aggódós, bár most, hogy a genetikai vizsgálatok lezajlottak, és úgy néz ki minden oké, megnyugodtam kicsit.
Én is pedagógus vagyok, és az inszemek után 3 napig nem dolgoztam. Az utolsónál egy hetet engedélyeztem magamnak:)
mágnes

En ugy emlekeztem a 9. volt sikeres, azert csodalkoztam, hogy a 6.-at irtad. Sajnos nekem a 4 inszem kozul egyelore egyik sem sikerult. Bizok meg a maradek ket lehetosegben, aztan term.gyogyasz, majd lombik. Nem tudok mast csinalni.
babszi

NOÉMI, HATALMAS GRATULA! kérünk képeket! Kandi, köszi a tudósítást!
kisegér

Babszi, a tünetekről annyit, hogy nekem kvázi nem is voltak, kivéve az álomkórt. Viszont a megérzés működik, mert amikor regyütt voltam a férjemmel, aznap este valami nagyon furcsa álmom volt: bebetonoztak-eltemettek élve. Álmomban nehéznek éreztem a testemet deréktól lefelé. felriadtam álmonból, rettenetesen féltem, és az volt az első gondolatom, hogy terhes vagyok. Pár napig még meg-megfordult a fejemben a dolog, de aztán kiment a fejemből az egész, és ezért csak a 37. napon teszteltem. Na és a másik: addig lelkiismeretesen jártam dolgozni és a főiskolára, "vmiért" viszont 2x nem mentem, beteget jelentettem. Nem bírtam felkelni...
kisegér

Kisegér!
Hiszek a megérzésekben, másrészről pedig a "belemagyarázásba". Visszagondolva szerintem a barátnőm is tudhatta, hogy terhes rögtön utána, de hogy akkor valóban tudhatta-e...
Magamnak ellentmondva pedig azt mondom, hogy BIZTOS, hogy megérezném, legalább úgy, mint te, hogy terhes vagyok - ha tünetem nincs is. Ezt nem érti meg a párom, és minden hónapban mikor azt mondom, - na, holnap meg fog jönni - azon vitázunk, hogy azért jön meg nekem, mert azt akarom és mondom és bemagyarázom magamnak és várom is, vagy azért, mert valóban nem vagyok terhes.
Jó zagyva üzenet lett a mostani :) Bocsánat érte. Ezek a tünetek, megérzések nagyon izgatnak, mint mindenkit. Mindenki "jeleket" keres. Egyik inszem után megtisztelt egy madár - abban a hónapban az volt a jel. Mára kiábrándultabb lettem, de azért a jeleket nem tudom elhesegetni. Ha nem akar feszülni a mellem, hát nem vagyok terhes. Pedig soha életemben nem feszült, és nem is tudom elképzelni milyen az. Mégis azt várom, mert mindenki mondja. Én görcsölős vagyok menzesznél (most is beteg vagyok vele :( ), így gondolom ha terhes leszek, lesznek alhasi fájások az elején.
Egy szó, mint szás, nagyon érdekel ez a tünet téma... Bárkinek van bármi emléke, ossza meg velem!!!
babszi

Babszi!
A tünetek változóak. Nekem a mostani terhességemnél az elején (kb. a 8. hétig) csak az álmosság jelentkezett, de ezt betudtam tavaszi fáradtságnak. Amikor tavaly terhes voltam mellfeszüléssel kezdődött. Most a második hónap végén jelentkezett, de rendesen bepótolta...:) Azóta is fájnak a melleim, forróak, és van előtej..
Az alhasi fájás sem törvényszerű, szokott lenni, de én inkább húzódást éreztem. El is magyarázták, hogy azért, mert a méhet tartó inak feszülnek a növekedés miatt.
A legjobb szerintem a kívánósság...:)Ez nekem az elejétől van, a múlt héten vennünk kellett Pálpusztai sajtot... :lol:
Na hát hirtelen ezek jutottak eszembe. Ill. még valami! Én hisztis voltam, és minden hülyeségért elbőgtem magam..:)
mágnes

sziasztok mindenki!
csütörtökön lesz a beültetésem hosszú megpróbáltatások után!2 embrió lesz visszaültetve!
nem tudjátok miért van az, hogy van olyan oldal, ahol nem lehet hozzászólást írni?
ma már egész nap azon filózok, hogy miért nem mondtam, hogy 3-mat tegyenek be.azt mondtam a doktor úr mondja meg.erre ő kettőt mondott.
szerencséseknek gratulálok,a többieknek szorítok,ti is szorítsatok!
lola29

lola!
Bent is kell maradnod pár napot a beültetés után? Hidd el, ha a doki azt mondta , hogy elég kettő, akkor biztos nem véletlenül mondta. Egy is elég, ha éppen az marad meg :wink:
Szorítok csütörtökön, te pedig pihenj sokat utána!
Pár fórumon azért nem lehet hozzászólást írni, mert , ha x idő után nem írnak hozzászólást , akkor az a fórum archív lesz... Legalábbis én úgy vettem észre:)
Kéz és lábtörtés csütörtökre!
mágnes

Lola!
Megy a drukk feled ezerrel!!! Szerintem is eleg ket embrio, hiszen ha mind a ketto megtapad, lesz am munka boven :) :) :) Ha egy, akkor az is eleg lesz!!!! Csak sikeruljon! :) Nagyon fogok szoritani neked, es majd mondd el, milyen volt az egesz!
Amikor leszivjak a petesejteket nem faj?
Biztosan nagyon izgulsz, de probalj majd pihenni es kikapcsolni!
babszi

Mágnes,Babszi aranyosak vagytok hogy írtok nekem.
remélem a delphi jós szól belőletek.
a kaáliba nincs befekvés.jövünk haza.3 óra út,de más is utazik utána.2 órát kell feküdni a beültetés után.
én néha itt nem tudok írni!
Babszi!
a petesejtleszívás nem fáj.egy hónapja volt már.elaltattak.nálam sose tudnak vért venni,azért megy a kínlódás,de remélem megéri.
pusza mindenkinek!
most egyfolytában alszom.nagyon kivagyok.10 alkalommal voltam eddig győrben.6 óra oda vissza,elég fárasztó.
ráadásul szombaton lagzi is volt,így hajnalban 2-kor mikor lefeküdtünk már 22 órája voltam fenn.a szombati hajnali kelés miatt.
közben dolgoztam mindig.ma holnap már nem megyek, nem érdekel, mert itthon előkészülök mindenre.
lola29

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?