Új privát üzeneted érkezett!

Meme :)

Kép

Várjuk a képeket a gyerkőcökről! Mesélj róluk picit, ha van időd a 3 rosszcsont mellett.

Engem is érdekelne a hasfájás elleni recept, mert bár nekünk nem aktuális, de a baráti körben igen.

Puszi

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Meme
Üdv a csapatban!

Cat!
Majd rakok fel képeket a nyaralásról.

Tegnap apánk dolgozott reggeltől-estig.A szomszédban pedig egész délután fúrtak,amitől a gyerekek(főleg Dominik)féltek.Gondoltam egyet,felöltöztünk,és buszra szálltunk.Eddig még nem utaztak a gyerekek tömegközlekedéssel,paráztam is,hogy fogunk eljutni apa munkahelyére három átszállással,de úgy gondoltam éppen ideje már,hogy kipróbáljuk.Megbeszéltem velük,hogy nagyon fogadjanak szót és mindig fogják a kezem.Szerencsére meg is értették,mert nagyon jól viselkedtek.Mikor felültünk az első buszra Zsaklin csak az ölemben akart ülni és kicsit sírt is,de Dominik úgy csinált,mintha mindig utazott volna.A metrón már ő is kicsit ijedtebb volt,de nagyon tetszett nekik.Apa is rendesen meglepődött mikor meglátott bennünket.
Most ébrednek a gyerkőcök,befelyezem.
Puszi
Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Cat!

Mintha ismernéd őket... :lol: " rosszcsontok"

Nálunk eddig nem volt igazi ikres élet, vagyis a gyerekek - talán nemük különbözősége miatt - nem igazán keresték egymást. Nyugtázták, hogy van egy másik, játszottak együtt stb, csak nem volt meg az a valami. Na, ez pár napja elkezdődött. :roll:
Nem tudnak egymás nélkül létezni, beszélgetnek, nevetgélnek együtt, kiszolgálják egymást, ha egyik kér v.mit, kéri másiknak is.Rohangálnak, kergetőznek egész nap, piszkálgatják egymást.
Mondjuk azért jelei voltak ennek, mert amióta mászni tudnak, mindig egyfele mozognak.

De, rólunk pár szó.

Tipikus egykés szülők voltunk, éltük dolgos mindennapjaink, amikor férjem, kellene mégegy. Bevetve Kristóffal a leggyilkosabb fegyvert: kistesót akarok.
Megbeszéltük a dolgokat, aztán a miért is ne után, úgy döntöttünk, oké....
De, amikor az 5 hetes UH azt közölték, hogy v.mi ketté ágazik, lezsibbattunk, s gondoltuk, elnézték.
De a 12 hetes 4D-s UH-n : Látszik mind a kettő koponya- mondatra, mély levegőt vettünk :wink:

A terhesség nem volt könnyű, alkatilag sem éppen ikrekre teremtett a természet ( 162 cm, 50kg ), szóval 60 napos kórházi bennt fekvés után jöttünk haza.

Innét hasonló volt mint mindenkinek akinek ikrei vannak.Az arcunkon csúsztunk néha a fáradtságtól, pedig férjem, és anyukám rengeteget segített.

A könnyebbség akkor jelentkezett mikor megtanultak járni, most pedig, hogy beszélnek mondhatom, lényegesen könnyebb.

Teszek fel pár képet, s ezután nem magunkról ódázom, hanem próbálok a hozzászólásokhoz hozzá tenni!

Jó éjt mindenkinek: Melinda

Zsombor, Zsófi 21 hó + Kristóf 9 éves
( csíkot is szerkesztek, ha tudok :lol: ) Kép Kép Kép Kép Kép
szinta

Sziasztok :)
Szinta:)
Üdvözöllek körünkben és gratulálok a gyerkőcökhöz :P Nagyon szépek és mennyire hasonlitanak egymásra :lol: A hasfájás elleni recept engem is érdekelne:)
Emina:)
Ügyesek vagytok:)Gratulálok!!! Gondolom, hogy nagy élmény volt a gyerkőcöknek :P
Cat:)
Köszi, küldök mindjárt pár képet ha lesz időd feltennéd Őket? Az a helyzet, hogy Picture Package programom van és ha levélben küldöm akkor autómatikusan kicsinyiti a képeket, de a módra még mindig nem jöttem rá, hogy magam miként tudom lekicsinyiteni...:(

Puszi:Doris
doris

Melinda!

Nagyon szépek a gyerekeid.Szerintem is nagyon hasonlítanak egymásra,de főleg a fiúk.Az ikrek nem sokkal idősebbek,mint az én rosszcsontjaim.

Doris!

A gyerekeknek is és nekem is nagy élmény volt.Pár héttel ezelőtt még gondolni sem mertem egy ilyen kiruccanásra.

Mindenkinek szép álmokat!
Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Cat!
Köszi a fagyit, a szememnek és a lelkemnek is nagyon jól esett! :P

Meme!
Szívből üdvözöllek körünkben! A receptet megkaptam, köszönöm szépen. Épp ma kaptam egy receptet a doktornőnktől, szerintem ugyanazt írta fel.
A gyermekeid gyönyörűek,a pasik teljesen levettek a lábamról. Gratulálok hozzájuk.

Képzeljétek, ma sem volt hasfájás. :lol: Le is kopogom!!!Már fél 8 óta alszanak a kiskincseim.

Ki tud segíteni?
Képeket szeretnék feltenni, de mindig túl nagynak bizonyulnak. Hogy tudom őket lekicsinyíteni, hogy elfogadja a gép? Nekem nem sikerül, pedig már mindent bevetettem.

Puszi
Szirén

Kép
KépKép
szirén

Sziasztok!

Most csak röviden, mert már megint negyed kettő :(

Meme, üdv :) és gratula a gyerekekhez :)

Edit!

Cipő ügyben a múltkor elfelejtettem írni :oops:
Az enyémek is ordítottak, mikor először rájuk adtam. Én úgy szokattam hozzá őket, hogy leültem velük szemben a földre a cipőkkel a kezemben és elkezdtem simogatni, meg mondtam, hogy "hejte cipő" :) (kéretik nem hülyének nézni, bejött!!)
Utána már ők is simogatták, mutattam, hogy a lábukra kell húzni, közben is folyamatosan simiztem a cipőt és beszéltem, így megengedték, hogy felhúzzam. Aztán sokáig még az utcán is megálltak, hogy megsimogassák, vagy itthon is hozták, hogy simogassuk :) Igaz, nekem a mai napig nagy simogatósak, mindent hejtézünk, az utcán a kutyákat (messziről), a bácsikat, virágokat, a falon a macis képet...
Ma Pepe aranyos volt. Megtanulta azt a szót, hogy tetszik (legalábbis ismételte :) ). A Tescoban voltunk, most nagy ruhaleárazások vannak, vettünk néhány melegítőt, farmert, pólót nekik. Mindig megkérdeztem, hogy ez tetszik? Egy idő után Pepe rohangált végig a sorok között, fogdosta a ruhákat és kiabálta, hogy " tecci, tecci", mindenki rajta röhögött. Délután meg egy kutyát látott séta közben, utána is kiabált, hogy vau-vau tecci :) (Pedig nem volt valami szép példány, ráadásul utólértük, kiderült, hogy vak szegény :( )

Na, jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

ma indulunk 2 hétre nyaralni. mindenki be van sózva. a srácok pedig pont ma 4 évesek. meg kellett néznem a csíkot!
puszi mindenkinek!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi :)
Boldog szuletesnapot a negyeveseknek!
Koszi a multkori kepeket, nagyon jok voltak! En egyebkent pont reszleteiben latom egyformanak a csajokat, bar a forgojuk kulonbozo... szerintem ketpetejuek, de a velemenyemmel eddig egyedul vagyok. :D

En nem tudom, hogy ti hogy csinaljatok de en egyszeruen keptelen vagyok lepest tartani a topikkal... :oops: :oops: :oops:
Jovok, olvasok, meprobalok irni, de valami mindig kozbejon. Aztan mire megint idekerulok, mar annyi hozzaszolas van (ami jo), hogy azt se tudom hol kezdjem... :roll:

Edit :)
En patkolom a lanyokat. :lol: Mondom, hogy megpatkoljuk es mutatom a cipoket, mostmar ok is utogetik a talpukat es probaljak a cipot "felvenni"=rarakjak a labukra.

Mikortol kell rendesen cipot adni a gyerekekre? Nalunk meg csak par lepest mennek stabilan, utana lehuppanak. A nap nagy reszet viszont labon toltik mar...

bgy

Judyt :)
Gratula Atinak a lepkedeshez! Remelem osszejon nektek a haz.

Mar nem tudom kinel olvastam az elektromos fogkefe kerdest... Itt lehet gyerekmeretben is kapni, alt. mindenfele Disney mintasat. Nalunk is csak ragcsaljak a fogkefet, lehet mi is kiprobaljuk. Majd addig boszen mosom a fogam elottuk. :)

Szinta :)
Udv itt. Nagyon aranyosak a gyerekek.

Ditke :)
Nem semmi lehetett Pepe! :lol:
Nalunk Eme mindenkinek integet, Reka pedig mindennek vau-vauzik... :shock:

bgy

Doris gyönyörű csemetéi:
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép [/url][/quote]

Cat
Kép
cateye

Doris :)
Nagyon helyesek a gyerkőcök! Igazán semmi nyoma sincs a koraszülöttségnek, hacsak Geri szemüvege nem, de attól meg olyan sármos, hogy pisilni fognak utána a csajok! :wink:

Gyöngyi :)
Rendes cipő csak akkortól kell, amikor már stabilan járnak. Amíg a napjuk nagy részében mászás van, nem kell cipő, mert csak nehezíti a mászást.

Meme :)
Gyönyörűek a gyerkőceid! Mennyit beszélnek már? Az enyémek csak pár szót, bár mindent elmutogatnak, de azt még nem lehet beszédnek nevezni. 8)

Isten éltesse a kis 4 éveseket, és jó pihenést kívánok!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dícsérő szavakat gyerkőceimről. :oops:
Annyi változás van, hogy Zsombi haját most levágattuk 0,7-esre. :lol:

Doris!

Privibe küldöm a receptet.Bár már lehet, hogy lekellene ide írnom, s akinek kell legalább nem kellene kérnie. :)

Emina!

Az utazáshoz gratula, bátor vagy! De, igaz a mondás: aki mer az nyer!!! :P
Igen, hasonló korúak a gyerekeink, s mellé ti is vegyes-párosban " utaztok". Nálatok ki a domináns?

Szirén!

Érződik soraidon, hogy pihentebb vagy.Ez jó.
Meddig jutottál el a kép feltevésben? Ha kell priviben megbeszélhetjük, nekem tegnap sikerült.

Ditke!

A lányaidat külön csodálni szoktam, ugyanis az én egyszem lánykám Zsófi is olyan típus mint Csenge és Pepe. Valamint Kristóf nagyfiam ha anno lánynak bújik ki, Csenge lett volna.
:lol:

Pepe, már nem csak azzal, hogy ikrek, valamint hogy milyen szépek, hanem viselkedésével is hódít! ( tesco-s story szuper ).

Nálunk Zsófi nem szereti a nagy bevásárló centrumokat, sokkolja. :roll:

Marcsi!

Boldog szülinapot nagyfiaidnak!

Gyöngyi!

Cipőt érdemes adni az első lépéseknél, viszont mezitláb a legobb!
Vannak ezek az első lépés cipők szinte mindegyik nagy cipő gyártónál. Azok tényleg jók!

Csajok!

Babafalván csináltam vonalzót, amit át is küldtek e-mail-ben, utána, hogy kell idevarázsolni?

Megyek, mert jön a varrónő, mert függönyöket varratok.
Beépítettük az emeletet, a manók érkezése után, s mostmár a függönyöknél vagyunk. :) :D :lol:

Ma olyan nyűgik voltak a babók. Kész voltam, pedig kinnt voltunk, homokozó, hinta stb, de semmi nem kellett. :roll:

Sziasztok: Meme
szinta

Sziasztok!

Marcsi!
Boldog szülinapot a fiúknak.Érezzétek jól magatokat a nyaraláson.

Meme!
Talán Dominik,de Zsaklin sem marad le sokkal mögötte.

Doris!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök.Szerintem ők is hasonlítanak egymásra.Milyen idősek is?

Ditke!
Zsaklin mindenre(főleg mikor felöltöztetem) azt mondja,hogy szép.Mikor feladom rá a ruhát,megsímogatja magát,és közli,hogy szép.

Képzeljétek,ma eddig még minden pisi a bilibe ment,de a kaki valahogy nem akar.Mikor megyünk sétálni adok rájuk pelust és az az első,hogy belekakilnak.Ramélem nem járok úgy mint a barátnőm,akinek a kisfia már egy éve szobatiszta volt,de mikor kakilnia kellett,akkor szólt az anyjának,hogy adjon rá pelenkát,mert máshová egyszerűen nem volt hajlandó.

Kép
emina

Cat!
Tudom, hogy nem lesz egyszerű az ovi, isi, de úgy is kocsival fogok járni dolgozni, akkor meg furikázom őket.
Az a baj, hogy itt a városban megfizethetelen számunkra a kertes ház.:(A telek árak meg az egekben.:(
Így ez a megoldás maradt, de már nagyon várjuk, hogy kertesben lakjunk.Áldozatot kell vállani érte, de bízom benne, hogy megéri majd.:)

Doris!
Nagyon nagyok a gyerkőcök.:)
Geri nagyon kis helyes a szemcsiben, jól áll neki.
Hát a leányzód, pedig kiköpött Te vagy!!!

Szinta!
Nagyon helyesek a gyerkőcök, és tényleg hasonlítanak a fiaid egymásra.

Gyöngyi!
Ne aggódj, Én se vagyok napra kész. :wink:

Judyt
KépKép
judyt

Nagyon Boldog Szülinapot Kivánok Nektek és jó pihenést a nyaraláshoz :P Érezzétek jól Magatokat!
Cat :)
Köszi, hogy feltetted a képeket :) Én is úgy látom, hogy szemre már kinőttük a korababaságot :D Most jó lenne immunrendszerileg, mentálisan is beérni a kortársainkat, de ami késik nem múlik! Beérem azzal, ha ez az őszünk ill.téli időszakunk már kevesebb betegeskedéssel jár majd :P
Emina :)
Gratula a bilizéshez! Köszi a dicséretet, októberben lesznek 3 évesek :)
Nagyon köszi a receptet! Olyan nagy öröm, mikor már a lakás szépitgetésénél tart az ember:)
Ne izgasd Magad, én is csak mostanában próbálok csatlakozni mert folyton el vagyok és el voltam úszva.... Mostanában a vasalnivalók tornyosulnak de eddig még mindig megvártak :roll: Dévényes gyógytornászunk szerinte otthon legjobb mezitláb lenniük. Én akkor adtam rájuk cipőt mikor már az utcán is kikivánkoztak a kocsiból ill.mikor hideg volt :)

doris

Bocsi, az elöbb még nem látszódott a hsz-od ezért nem reagáltam.
Köszönjük a dicséretet, Geri szereti is a szemcsijét meg igyekszem kényelmeset, szépet választani Neki, mert ugye felnött koráig szemcsis lesz de már Hozzá tartozik :) Fél napig még ragasztani kell a szemecskéjét, ezzel kicsit nyüglődik minden reggel de egyébként okos, ügyes már nagyon :) Lilcsike meg egy igazi kislány lett az utóbbi időben :) Folyton karkötőket, láncokat kér és néhány napja fülbevalót követel. Anno nem lukasztattam ki a fülecskéjét, mert úgy voltam vele, hogy van elég baja szegénykémnek, itt is - ott is csövek meg szúrkálások voltak Rajta, gondoltam nem hiányzik még a fülébe is, de most annyira számlálgatja. Valahogy most tünt fel Neki a játszón, hogy másoknak szép a fülbevalója, gyöngyeik, táskáik, hogy Ő is követeli :lol:
A kertes ház ügyben megértelek :)

doris

Sziasztok!

Marcsi!

boldog szülinapot és jó nyaralást kívánok!! :)

Gyöngyi!

Én csak akkor adtam cipőt, mikor már stabilan jártak és lakáson kívül is lekerültek a födre. Egyrészt mert szerintem is sokkal jobb mezítláb 8illetve zokniban), másrészt takarékossági szempontból, úgyis azonnal kinövik :(

Ja, úgy vagyok "naprakész", hogy hajnalban fekszem le :( Ha vissszanézed a hozzászólásaimat, ritkaság az éjfél előtti :(

Patkolás: jóóó :D

Doris!

Helyesek a gyerekek :) És tetszik a fürdőszoba a sok vizijátékkal! Lehet, hogy nálunk is ezt hiányolják? mostanában nem szeretnek fürdeni, csak mikor én fürdök, olyankor bezzek mindig be akarnak mászni!
Fülbevaló nálunk sincs, én is úgy gondoltam, majd lesz, ha akarnak :)

Emina!

Gratula a bilizéshez! Kakai nálunk is így van, Cseneg ma egy óráig mondogatta, hogy kaka, de csak játszott a bilivel, egy ifdő után meguntam, rohangált még kicsit pucér fenékkel (pisi a földre :( ), aztán ráadtam a pelust, abban a szúrásban bekakált :(

Sajan Pepe tökélyre fejlesztette az ágyból kimászáést, már 2 mp alatt kint van. Felteszi a lábát a rács tetejére, elrugaszkodik, már fent is van a tetején, aztán egyszerűen átfordul és már kint is van. Ma lefekvés után vagy 20x kísértem vissza a szobájába, tettem be az ágyba. Mire kiértem, már jött utánam :( Aztán a végén már ha meglátott, fordult is vissza, tudta, hogy úgyis viszem :)
Úgyhogy holnap szétszedjük az ágyát, félek, hogy a nyakát töri, a végén már ma este is olyan fáradt volt, hogy néha majdnem fejen landolt :(
Cseneg a végén már csak nevette, hogy hányszor bemegyek, mikor mentem kifelé, mondta, hogy pá, meg dobott puszit :P

Na, már megint éjfél múlt :(
Remélem mindenkinek írtam :)
Jó éjt!

Ditke
ditke62

Doris :)
Nagyon edesek a gyerekek! Es tenyleg Lilcsi rad hasonlit szerintem is. Gerinem meg hihetetlenul jol all a szemuveg!
Nalunk szerencsere a vasalas nagy reszet (a csajok cuccait) kivasalja a bebiszitter, igy azzal nem vagyok elcsuszva. Viszont minden massal igen. :lol:

Akkor megnyugodtam. :wink: Nincs valami gond a vonalzoddal? - most azt mutatja, hogy a fiuk 1 evesek es 6 honaposak.... :shock:

Sziren :)
Csak ismetlem itt magam folyamatosan... A te gyerekeid is nagyon helyesek, majd rakj fel kepet a "megvaltozott" Zsombirol is. Tuti ugy is nagyon vagany kissrac... :D

Cat :) Doris :) Sziren :)
Koszonom a cipos tanacsokat, akkor meg kivarunk a dologgal. Szerencsere most eleg jo ido van, es igy elvannak mezitlab is itt bent (egyebkent nagyon csuszik es hideg a padlo). Tudtok meg esetleg abban segiteni, hogy mire kell figyelni majd a cipovasarlasnal?
Nezegettem itt a markakat is. Ami most hirtelen eszembe jut: Pablobsky, First Rite, Clarks, stb. Tudtok ezekrol valamit? Vagy ismeri valaki esetleg a kulfoldi jo markakat?

bgy

En is itt. :lol: Nem semmi Pepe, tenyleg jobb ha szetszerelitek az agyat... Nalunk is tele a furdo jatekokkal, de ennek ellenere mostanaban az ures flakon illetve az arrol leszerelt kupak a meno. 8)

bgy

Sziasztok!

Na, én se jutottam el az írásig napok óta. :shock:

Szirén

Nagyon szépek a gyerekek! Zsombor nagyon jóképű kispasi. :D (De a nagy is.... 8) )

Doris

Na végre már! Már a Szülinapotok óta könyörgünk képekért. :wink: Mekkorát nőttek, hihetetlen! :shock: Teljesen megváltoztak mióta nem láttam rőluk képeket. Főleg Lilcsi, nem? Legalábbis az emlékeimben másképp él. Tényleg jól áll Gerin a szemüveg- most egy kicsit megnyugodtam, hogy ha Nikinek fog kelleni, lehet, hogy ő se lesz vele bányarém. Azért nagyon remélem, hogy tévedés volt. :? Mi egyébként pont tegnap lövettük ki Nikus fülét. Eddig én is úgy voltam vele, hogy van elég baja, a sok vérvétel, oltás, miegyéb, meg sajnáltam is szegényt. Én is úgy terveztem, hogy majd ha elég idős lesz ahhoz, hogy ő akarja, elég akkor kifúratni. De aztán most már egy ideje egyre többet gondolkoztam rajta és végül nem bírtam megállni. De alig sírt, igazából két könnycseppet ejtett, még meg is lepődtem rajta, hogyi lyen jól viselte. Ha elesik, sokkal jobban sír. Vagy ha vmi nem úgy van, ahogy ő szeretné. :wink:

így néz ki vele: Kép

Fogmosás: mi még csak pelussal töröljük át a fogukat, de van tanulószettjük- amin gumisörték vannak- és azt szeretik. Szoktam nekik vele dörzsölni az ínyüket, nagyon vigyorognak és tartják, hogy még. Egyébként régen nem volt divat a fogmosás babakorban, anyunak még szt mondták, hogy ne mossa nekem, mert rongálja a zománcot, mert az még nem elég erős. Mégse voltak sose rosszak a fogaim. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy felesleges, meg ne próbálkozzatok, de amelyik gyerek még nem érti, hogy mire jó, annál nem kell izgulni, hogy elromlanak a fogai ennyi idő alatt.

Cipő

Én is úgy tudtam mindig, hogy amikor utcán járnak, akkor kell, de a mezítláb a jobb. Aztán a dévényesünk és a gyerekorvos is azt mondta, hogy a mezítlábazás csak természetes talajon jó, tehát homok, fű, stb- míg a szobában, betonon káros és ide cipő kell. Ettől függetlenül, én bentre nem adom rájuk a szandit, főleg, mert kettőt aztán tutira nem veszek, a kintinek meg koszos a talpa. Ők egyébként már a másodikat koptatják, tavaszra vettem nekik egy kínait, abban még nem jártak, de különben állandóan lehúzgálták a zoknit magukról. Most kaptak jobbat, mert már vezetve sokat mennek. Minden este ez a program vacsi után: járkálás a teraszon- na meg mászás is. Ők nagyon jól megvannak vele, igaz, hogy mindig is volt vmi a lábukon, ha más nem, babacipő. A mászásban sem zavarja őket, járni meg kifejezetten jobban tudnak benne.

Na, megyek, mert Niki besokallt. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Hát a naprakészséggel nekem is gondjaim vannak.De szerintem ez itt senkitől sem várható el! Remélem,senki sem sértődik meg azon,ha 1-1 hozzászólásból kimarad!

Cipő:
én egyenlőre még csak próbálkozom ezzel a témával,mert a Dávidról van szandink.Szeretném elérni,hogy mire kell az Olinak (meg majd a többieknek)cipőt vennünk,addigra legalább megengedje,hogy felhúzzuk a lábára.Olyan ciki,ha a boltban üvölt a gyerek!
Nekem személy szerint teljesen mindegy,hogy milyen márkájú lesz.Csak bőrből legyen,betétes és kérges.Valamint szandált nem vagyok hajlandó nekik venni,csak szandálcipőt. Olyan rossz amikor elől kicsúszik a gyerek lába a cipőből.Ha meg nagyon megszorítom a lábfején,akkor meg vágja.

Egyik gyerkőc szebb,mint a másik.Nem tudom,ki hogy van vele,de én ezeken a "nagykori" képeken már egyáltalán nem látom,hogy ki volt koraszülött.
Valaki kérdezte,hogy milyen volt a Balcsi.Hár elég vegyesek az érzelmeim.Vizet élvezték a fiúk,de az uszógumiba nem voltak hajlandóak beleülni. Amúgy meg tiszta antiszociálisak!!Mindig csak anya kell! Hiába jöttek velünk ismerősök,senkihez nem mentek oda,a vízben is csak anya meg apa kellett. Egy csomót üvöltöttek.
Nálazok volt ilyen időszak?Mit csináltatok,hogy minél előbb elmúljon és túléljétek? A Benikét pl. rajtam kívül senki nem tudja megetetni.Éhen hal,ha velem történik valami! Néha annyira fárasztó ez! Ha elmegyünk sétálni babakocsival,rögtön bömböl a Beni,ha megáll valaki velem beszélgetni. Tegnap itt voltak az utcabeli csajok ( három 9-10éves lány) és ahelyett,hogy játszottak volna velük,csak üvöltöttek.

Néhány kép a Balcsiról:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Mindenkinek szép napot!
Edit
edit73

Sziasztok!

Vikta!
Sajnos mindkét nagymama a másik gyermekének a gyerekeire vigyáz elsősorban. Akkor is, ha mi már előbb megbeszéltük vele. :( Így lesznek az első(szülöttekből) utolsók. Ez van, mikor az édesanya valamelyik gyermekét jobban szereti, bár ezt persze tagadják és észre sem veszik. Ez nekem is furcsa. Ha beleondolok, hogy valamelyik gyermekemet jobban szeretném. Remélem velem nem fog ez megtörténni.

Cipő: Fiaim mai napig is mezítláb vannak, ha tehetik. Mostanában az utcán is így mennének, de ezt persze nem lehet. Szerencsére az udvaron már lehetnek mezítláb. Zoli úgy használja a lábujjait, mit a kismajom. :lol: Akkor adtam cipőt rájuk, mikor az utcán mentek már. Addig az udvaron lehettek mezítláb, ill. zokniban nyáron.

Képek: mindig megcsodálom a képeket, amiket felraktok a gyerekekről.:) Nagyon helyes mindegyik. :) Tényleg, egyik szebb, mint a másik :lol:

Edit!
Balatonon merre voltatok?

Eri
simones

Sziasztok!

Gyöngyi,Lilla!

Köszönöm a dicsérő szavakat, de nem engem illetnek. :cry: Zsombor Szinta (Melinda ) gyermeke. De remélem, az én két fiam is ennyire jóképű lesz, ha majd megnőnek. :lol:

Jó hír: tegnap sem volt hasfájás, már 19.45-kor aludtak a kiskincseim. De jó lenne, ha így maradna! :P
A tejtermelés is teljesen rendben van, ismét sokat tudok lefejni az etetések után.

Puszi:

Szirén

Kép
KépKép
szirén

Szirén

bocsi. :oops: Volt is egy érzésem, hogy nem stimmel vmi, de nem lapoztam odáig vissza. :oops: :oops: . Biztos azért kevertünk titeket, mert egy időben jöttetek és Sz-szel is kezdődik a nevetek mindkettőtöknek.

Neked a hasfájásra akartam írni, hogy Nikinél az vált be a legjobban, hogy Robi a széles vállára rakta, pont a hasán támaszkodott rajta. Legtöbbször így aludt el, miközben apja rótta vele a köröket a TV előtt. :lol: Az a titka, hogy tényleg a hasát kell rakin a vállra, így a feje ugyan kicsit lelóg, de ez nem zavarja.

És bár ez hihetetlennek tűnhet, de tényleg el fog múlni. Talán már a legjobb úton vagytok felé, hiszen azt írtad, hogy már 2 este telt zavartalanul. Azért még lehetnek visszaesések, nekünk legalábbis nem egyik napról a másikra múlt el teljesen.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

A Pablovsky nagyon jó cipőmárka, itthon elég keresett, de drága. Ilyen az Elefanten is. Nekünk a dévényes olyan cipőt ajánlott, amiben dolgozik a kicsik lába. Ne legyen harántemelős, tiszta sima legyen a talpa és a belseje is. Ajánlott is itthon egy márkát, Supy a neve (www.supy.hu), de mi nem vettünk ilyet, mert nem tetszettek annyira. Elsőre Siestát vettem, jó drágán, de mostmár annyira nő a lábuk, hogy nem nézem a márkát csak azt, hogy kívül-belül bőr legyen, és kérges a sarka.

Sajnos Samu is ki-be közlekedik már a kiságyába. Szerencsére ha meglát már vissza is mászik, de néha Oli mellé. 8) Oli is próbálgatja már a lábát felrakni, így szerintem pár hét és Ő is közlekedik önállóan. Amin viszont meglepődtam, hogy nem huppan nagyokat, hanem izomból szépen leereszti magát. Így nem sürgős az ágycsere, mert csak az esések miatt akartam heverőre váltani.

Lilla :)
Nagyon csinos a fülcsije Nikinek! :)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ez a hihetetlen meleg teljesen kikészíti a gyerekeket! És még hétvégéig ez fokozódik??? :roll: :roll: :roll:

Cat!

Kérdezted mennyit beszélnek.
Hát szerintem korukhoz képest nagyon sokat, és szépen, főleg Zsófi. Zsombi meg a kis csavaros eszével szépen elsajátítja tőle.
Pl: ma ebédnél ( most friss, könnyű idézni) Zsófi mikor befejezte: Anya, ejég volt! Nem kéjem. ( imádom pöszeségüket :lol: ). Erre Zsombi: mekint. ( még kért)
Zsófi kezdetleges mondatkákat rak össze, ragozni is próbál és ismeri az " én, nekem" . Zsombi u.a, csak szavakkal értet.

Viszont ha bajuk van, csak nyüggés, és úgy kell kihúzni belőlük, mi is a baj! :evil:

Doris!

Gyönyörűek a gyerekek. Szerintem hasonlítanak. Geri milyen kis komoly a szemcsiben. Biztos jó a keret is, de tök jól áll neki.
Én is szemüveges voltam, meg ragasztani is kellett, megértem a helyzetét.
De a szemüveg nálam is sokkal komolyabb külsőt kölcsönzött, komoly kislánynak gondoltak, ha nem ismertek. De, aztán rájöttek, hogy csak a szemcsi teszi... 8)

Emina!

Nálunk is sokáig próbálta Zsombor tartani az " A " magzati pozíciót kinnt is, de mára már Zsófi teljes egyenjogúságot vívott ki!

Nagyon ügyik a bilizésnél, nálunk még Ditkéhez hasonlóan működik. :D

Zsaklin igazi nő.Bármit felvesz amit te akarsz?Sajnos Zsófi, csak saját maga által választott szép ruhát szeretné. :cry:

Lilla, Gyöngyi!

Valszeg azért kevertetek össze Szirénnel, mert a felhasználó nevem Szinta, amely hasonló. Viszont alá meg úgy írtam, hogy Meme.
Azért jelentkeztem be úgy , hogy Szinta, mert férjemnek és nekem azonos a vezeték nevünk ( Szintai ), s ez a közös becenevünk.
Nem volt kérdés a skacok vezeték neve :lol: .
De, végül mindegy melyiket írjátok, Szinta vagy Meme.

Gyöngyi!

Ismerem a clarks first step cipőket, csupa jót tudok mondani.
Azon kivűl, hogy gyönyörűek, hihetetlen rugalmas a talpuk, de ugyanakkor jól tartják a lábat. 40 fokban moshatóak.Szuperek.
Szandiból meg a First step márkát használjuk, siesta betétesek, és nem 9 e, hanem 4 e. Nem mindegy.

Lilla!

Gyönyörű Nikus profilja. Jól áll neki a próba fülbe való is!
Nálunk is Zsófinak már meg van.

Edit!

Nálunk a totál anyás korszak folyik. Ha nálatok még apa is szóba jöhet, az jó :lol:
Gyönyörűek a srácok, látom folyamatosan " dolgoznak".
Amúgy ez egy ilyen időszak, majd elmúlik, de én is várom már, hogy ne csak anya etethessen, pelusozon, mesét olvasson stb...

Megyek mert amíg a kicsik alszanak, Addig mindig csak Kristóffal szoktam foglalkozni. Most a kötelező olvasmányt gyűrjük, a Vukkot.
Kifejezetten tetszik :lol:

Csíkot, hogy kell ide szerkeszteni?

Sziasztok: Meme

Zsombor és Zsófi 21 hó + Kristóf 9 éves
szinta

Sziasztok!

Edit!
Nagyon jók a képek a nyaralásról.Ti tudtatok egy kicsit pihenni mellettük?
Zsaklin is nyagon anyás(ezt már írtam párszor),de ha nincs velem,és nem lát,akkor nincs semmi gond.Párszor megkérdezi,hogy anyaci(mostanában így hív),de utánna játszik tovább.Tegnap megkért a szomszédasszony,hogy vigyem el a gyerekorvoshoz,mert a párja dolgozott,ő pedig ma ment szülni,és ebben a melegben nem akart annyit gyalogolni.Az én gyerekeim pedig kimentek az apjukkal játszani.Mikor visszaértem és Zsaklin meglátott úgy rohant felém,hogy azt gondoltam összeakadnak a lábai.És attól kezdve mindent csak velem akart csinálni.

Meme!
Mindent felvesz Zsaklin,nem válogat.
Zsófi valóban szépen beszél.Már én is alig várom,hogy elkezdjék összekötni a szavakat.

Fürdés!
Mostanában azt élvezik,ha kilocsolják a fürdőkádból a vizet a földre.Mindig találnak olyan játékot,amivel ezt megtehetik.Nem győzöm utánnuk törölni a vizet.Mikor beleteszem őket a kádba mindjárt a szőnyeget is felveszem,mert különben csavarni lehet belőle a vizet.

Mi két hónapos korában kifúrattuk a fülét Zsaklinnak.Tesóm vitte el egyedül de azt mondta,hogy nagyon sírt.A gyerekorvosunk mondta,ha szeretnénk neki fülbevalót,akkor minnél előbb,hogy később ne is emlékezzen rá.

Emína

Kép
emina

Sziasztok!

Íme néhány kép rólunk!

Kép Kép [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1153334331.
Emína

Kép
emina

A harmadikat nem sikerült.Mégegyszer nekifutok!
Kép

Emína

Kép
emina

Eri!

Széplakon (Siófok mellett) voltunk, oda járunk ezer éve.

Meme,Emina!

Nálunk sajnos nem csupán a "nagyon anyás" korszak van ( azt kibírnám),hanem a nagyon üvöltős is. Ha ma délután itt lettetek volna?! :oops:
Kb. egyszerre érkezett a nővérem és 2 kislány az utcából.A nővérem itt lesz egy pár napot, a lányok meg játszani jöttek a picikkel. Na több se kellett a fiúknak! Üvöltöttek,mint a vadállatok.Csak mert idegen van a házban!Akik azért számukra nem is annyira idegenek,mert mindegyiket rendszeresen látják.
Én ettől az oktalan bömböléstől meg tudnék őrülni!És nem is értem,hogy miért kell sírni,ha valaki jön hozzánk vagy valahova megyünk.Sehol nem hagyom őket magukra!

Lilla!
Tök édi a Nikike a fülbevalójával!És milyen hősies volt!Hiába,nőből van!

Tud valaki valami jó ötletet,hogyan tisztíthatnám ki rendesen a cumisüvegeket,amit megfogott a tea?Útálom,hogy ilyen igénytelenek,de hiába teszem őket be a gépbe,az se mossa ki belőlük.Sikálni meg már próbáltam mindennel!

Edit
edit73

Sziasztok:)
Ditke:)
Köszi:) Egyébként nekünk is volt egy néhány hónapos korszakunk, mikor kifejezetten útálták a fürdést. Igazán Geri kezdte a visitást, de számomra teljesen érthetetlen volt az egész és ez a sirás Lilcsikére is ráragadt. Ez idő alatt egy perc volt a fürdés, ennyi idő alatt átszappanoztam lemosdattam Őket... Aztán egyik pillanatról a másikra (de tényleg) mindennemű változtatás nélkül egyszercsak újra mosolygóssá váltak a fürdések és most mrá majd egy óra hosszat csücsülnek a kádban:)
Nekünk is szétszedhető ágyunk volt, abból letek a heverők ésnagyon szeretik:) Én az IKEA-ban vettem 1900 Ft-ért legurulás gátlót ami azért jó, mert nem kell megfúrni az ágyat:) Viszont más anyukától azt is hallottam, hogy ha megszokja legurulás gátló nélkül, hogy hol az ágy vége, akkor nem esik le, mert igy "áll be" az új dologra.
Gyöngyi:)
Cipő márkákban nem igazán vagyok otthon. Nekem a Dévényes azt mondta, hogy mindenképp sima felülete legyen (belül, nem emelt a talpkiképzése) és tartsa a bokát. Ezen kivül nekem szempont volt még, hogy az orra zárt legyen, mert motorozásnál lenyúzhatják a lábkörmüket. Elefanten márkát vettem Lilcsinek de fiúsban nem kaptam ezért Geri egy Siesta-t kapott de megbántam, mert sajna pár hét után mondta, hogy "szorit" és sirdogált is. A felső részén a kiképzés nem volt jó, és sajna a kisújjánál törte. Akkor már kaptam fiús Elefantent és azt vettem Neki is. Ezen kivül van egy-egy pár nyitott orru szandi is. Ez DR.Leo mert tartja a bokát és picit emelt a belső talpéle de nem belül (nem harántemelős), hanem kivül igy megakadályozza a boka bedölését. Salust akartam venni Nekik, de azt nem kaptam sajnos. És akkor van még egy-egy pacsa szandáljuk de ez csak egy sima gumiszandi, zárt orral amiben nyugodtam medencézhetnek, rohangászhatnak a kerti medencében, fűben...stb. Nagyon sok pénz elment idén lábbelikre, de az az igazság, hogy ezen nem igazán tudok spórolni. Lényeg, hogy tartsa a bokát és bőr legyen :)
Köszi Neked is a dicséretet! Niki édes a kis fülbevalójával :) Még ellenállok, de ha nem megy, hát belövetem én is Lilcsike fülét, csak nekem emlékeim szerint fájt a fülbelövés - már középiskolás voltam akkor - és óvom szegénykémet. A szemüvegtől ne félj ha mégis kéne! Nagyon jó, hogy időben észrevették a bajt, mert ilyenkor még jól korrigálható és tényleg szép kereteket lehet már kapni :) Igaz, a mienk tényleg nagyon drága de megérte az árát, mert egy évet kihúztunk az előzővel ez a mostani pedig már több mint fél éves és a jó lencse karcolódásán kivül semmi gond vele, kényelmes, könnyű és visszaáll az eredeti alakjára, ha véletlenül baleset történik :)
Edi :)
Jaj, szegénykém, annyira át tudom érezni a helyzetedet.... Sajnos nálunk ugyanez volt a helyzet és sajna most is pont ez van :( Csak Anya kell, csak Anya jó... Ha itt vagyok akkor mindent csak én csinálhatok, adhatok, tehetek, vihetek....tényleg iszonyat kimeritő. Mondjuk én ezt a magánéleti gondjainkra vezettem vissza és tényleg soha nem tudtam "önző" lenni velük szembe... Most már nagyon kimerült vagyok emiatt, de abban bizom, egyre okosabbak, értelmesebbek, nagyobbak, megértik majd, hogy Anya midnig ott lesz mellettük, de azért létezhet más is a környezetünkben. Sajna nekem már mondják is, hogy "Anyuszika, nem beszélget!" Anyuszika nem telefonál". Valahogy szép apránként kéne hozzászoktatnod Őket, hogy nem vagy mindig ott, más is el tudja őket látni... Fogalmam sincs mennyire kivitelezhető ez a számodra, mert nekem nem igazán volt módom másra hagyni vagy egyedüli programokat szervezni, de már én is tudom, hogy nem volt ez igy jól. Van családtag, akit időnként befoghatsz gyerekmegörzésre?
Szirén :)
Drukkolok, hogy végetérjenek a hasfájások :)
Köszi Neked is a dicséretet :) Eleinte DR.Gerinek hivtuk Gerit a szemcsijében mert annyira komoly kis képe lett :) Mostanra már elképzelhetetlen számomra szemcsi nélkül :)
Annyira édesek és "husikák" :) Imádom ezeket a lábacskákat :)

doris

Sziasztok!

Gyorsan átfutotttam, de most nem tudok mindenkinek írni.

Edit!

Nagyon jók a balatoni képek, mi is megyünk hó végén, remélem lesz egy kis pihenés is benne :)

Cipő: hülyeséget kérdezek, de mi is pontosan a harántemelő? Az nem ugyanaz mint amit lúdtalpbetétnek hívnak? Mert a csajoknak Siesta van, eddig azt hittem az jó, de abban van emelő, nem teljesen sima a talpa, most meg azt írtátok, hogy a dévényes azt mondta, hogy legyen teljesen sima :?

Kiságy: ma Apa kiszedte az egyik rácsot (eredetileg nem kiszedhető, de kifűrészelte :) ), így van bejárat, gondoltam nem fog Pepe kiesni. Nagyon élvezték, ki-be mászkáltak délután, erre este, lefekvésnél ugyanúgy az ágy tetején közlekedett :( Nagyon ügyesen átmászik, nem esik, de én azért félek, elég egyszer ügyetlenebbül mozdulnia. Remélem néhány nap alatt megszokja, hogy könnyebben is kijuthat . Reggel egyébként mikor felkelt már jött is át a hálószobánkba...

Anya: nálunk is csak egy van :) Apa kell, de azért Anya fogja a kezem, még evés közben is :)

Doris!

Igen, nálunk is hirtelen kezdődött, így néhány perc csak a fürdés, mondjuk én ezt annyira nem bánom :?

Most csak ennyit bírtam, fáradt vagyok, jó éjt:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke

A fürdésnél nálunk most a gyulai nyaralás alatt volt ordítás DÁvcsi részéről. Nem is értettük miért, mert napközben ugyanabban a kiskádban-ami egyébként az itthoni- nagyon jól elpancsikolt, de este mindig üvöltött. :roll:

"Anyázás": Nálunk szerencsére most nincs ilyen gond. Pár hónapja még, ha elmentem tornázni, mikor megláttak utána, még pisilni se mehettem el, mert úgy ordítottak. :shock: Pedig az apjukkal voltak, nem akárkivel. :? De mostanában már csak rámvigyorognak ha köszönök és játszanak tovább. Akkor volt gond, mikor Niki kiesett az ágyából és elvittük a Madarászba. Dávid anyóséknál volt. Szegény, nagyon sírt, alig tudták megnyugtatni és utána is olyan árvagyerek képe volt. Mikor megjöttünk, le se lehetett vakarni rólam, de teljesen feldobódott. :) Szegény, még sose volt másnál úgy, hogy még a tesó se volt vele. Két hét, és jön anyu haza, itt lesznek 6 hétig. Hát, tuti kihasználom, mert egyébként nekem se segít senki, max hétvégén vihetjük át pár órára anyósékhoz őket. Én nem hiszem, hogy gond lesz velük, eddig mindig nagyon barátságosak voltak mindenkivel. 8)

Fogmosi: este kipróbáltam hogy bírják a fogkefét. Elsőre nagyon jól tűrték, rá se haraptak, még vigyorogtak is. Fogkrémet használtok, vagy csak vízzel mossátok a fogukat?

Ti miket adtok nekik reggelire/tízóraira? Sokszor a kanalas nem kell nekik- a joghurt is csak akkor sláger, ha anyáét kell elkunyizni. A kekszet bezzeg eszik, főleg Niki. Elég ötletszegény vagyok, hogy mit lehetne nekik adni nap mint nap, hogy tápláló, egsézséges és változatos is legyen. :?:

Köszi a fülbevalós dicsiket, eddig jól bírjuk, nem gyulladt be. Remélem nem is fog.

Doris

Én is gimis voltam ,mikor kilövettem, én is azért halogattam mostanáig, mert nekem is fájt. De tényleg annyira jól viselte, hogy azt mondom, megérte. Később nagyobb áldozat lett volna a részéről.

Emina

Tényleg szépek a gyerekek és jó husik. Nem is értem, miért aggódsz a kajálás miatt. :wink:

Edit

Elég idegesítő lehet, ha mindekitől ordítanak. Szerintem szoktasd őket hozzá, igenis lássanak minden nap lehetőség szerint más embereket. Majdcsak megszokják. :twisted: Elvégre Neked is szükséged van társaságra...
A balatoni képek nagyon jók. Micsoda fürtjeik nőttek egyeseknek! :wink: Nagyon helyesek!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Edit!
Ebben nem tudok neked tanácsot adni,nálunk pontosan fordítva van.Ők szinte senkitől és semmitől nem félnek.Mindenkihez odamennek,mindenkinek megfogják a kezét az utcán.A szomszéd kisfiú nagyon szégyellős(26 hónapos),állítólag sokat beszél,de én még egy szót sem hallottam tőle,pedig minden nap találkozunk.Anyukája szerint más előtt nem mer beszélni.Mikor szólok hozzá,mondok neki valamit,akkor elsírja magát.Anyukája is teljesen kivan.Sokszor mondom a páromnak,hogy néha jobb lenne,ha a mieink is kicsit visszafogottabbak lennének.Nem tudom melyik a jobb?!

Lilla!
Most már nem idegeskedem az evésen,de volt idő,mikor még arról is álmodtam.Nálunk a reggeli nem kanalas,hanam falatkák.Ma pl. sajtkrémes kenyér volt.De szokott lenni párizsi,virsli,tojás,lekváros kenyér,tejbegríz,liba- borjúmáj krém.Ha sós a reggeli általában esznek hozzá paradicsomot,vagy isznak utánna natúr joghurtot(nagyon szeretik).A tízórai gyümölcs vagy gyümölcs joghurt.
Zsaklinnal jelenleg annyi a gondom,hogy semmit nem akar elkezdeni enni.Mikor megkóstolja,akkor már nincs gond.Vagy az új ízekkel problémázik.Én beadom a szájába,ő kiköpi.És ezt vagy ötször megcsinálja,mire lenyeli.Remélem egyszer ezen is túllépünk.

Most megyek,mert még 1001 dolgom van.
Emína

Kép
emina

Sziasztok!

Nem tudtok valakit,aki albérletet keres?Kiadó a XVIII.kerületben(Glóriett lakótelepen) négy emeletes házban 4.emeleti lakás.53nm 1+1/2 szobás,egyedi fűtéses,tárolóval.65000ft+rezsi.
Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Ma a 3 gyerkőcöm mellé kaptam még kettőt ( nővérem két fia), így tele a ház. :roll:
Igy éreztem meg, hogy minden egyes plussz gyermek még micsoda erőtartalékokat kíván.Főleg így, hogy apa dolgozik.( 24 órás szolgálat)

Emina!

Nagyon szépek a gyerekek, tényleg jó kis husik.
Micsoda nagyok !Hihetetlen.Igy más hasonló korú gyerekeit látva jövök sokszor rá, hogy milyen nagyok az enyémek is.
Magasság ill. súly különbség nálatok sem sok lehet a gyerekek között.
Nálunk még Zsófi súlyban veri is Zsombort. :lol:
Még abban is nagyon hasonlóak gyerkőceink, hogy néha azt szeretném, ha kicsit visszafogotabban viselkednének. Sehol semmi megilletődöttség.

Doris!

A leesés gátló a szivacs alá helyezhető?

Lilla!

Kaja ügyben nem megy a segítség, mert már mi is darabosat eszünk, olyasmiket mint Emináék. Valamint a nagyfiam által kitalált " ínyencségeket" pl: vajas-ketchupos kenyér :twisted: , is szívesen falatozgatják.
Gyulán nyaraltatok?
Mi is oda megyünk.Ott laknak nővéremék, így minden évben oda is elmegyünk. :lol:

Edit!

Én ismerek egy házaspárt, nekik is ikreik vannak és hasonlóan ott is félénkek, félősek a közvetlen családon kivűl mindenkivel a fiúk.
Csak az idő segít, hogy nőnek és okosodnak és megértik, hogy nem kell félni.-szerintük. Meg ők sem hagyták rájuk, vitték őket mindenhova.

Tegnap nagyon meglepett bennünket Zsófi.
Itt volt egy redőnyös srác méreteket venni, akit Zsófi végig huncutul nézegetett.
Mikor a srác leült, hogy árajánlatot számoljon Zsófi azonnal a szembe lévő székre mászott.
A srác felnézett és megkérdezte: - Hogy hívnak szépség?
Erre Zsófi lazán közölte: - Ittai Ófika ( Szintai Zsófi ).
Leesett az állunk.Egyrészt, hogy ezt is tudja, másik, hogy mi sose hívjuk Zsófikának.
Zsombi egyre hisztisebb, remélem csak ez az irdatlan meleg teszi, mert ezt hosszú távon elviselni... :twisted:
Hogyan kezelitek a hisztit?

Holnap feltöltjük a medencét, mert ezt fehér ember nem bírja! :x

Még a három nagyot is ágydugom és alhatok én is.
Éjjeli fórumozók, hogyan bírjátok?

Sziasztok, mindenkinek jó éjt: Melinda

Kép

Kép
szinta

Bocsi, most csak röviden irok, mert ma strandoltunk a gyerkőcökkel és nagyon kimerültem...eddig vasaltam, mivel egész héten halogattam a dolgot holnap viszont pakolnom kell a nyaralásra igy már nem tologathattam tovább...
Melinda :)
A leesés gátlót az ágy oldalsó- keretéhez (ahová a szivacs csúszik be) lehet rögziteni de nem kell megfúrni az ágyat hozzá szóval nem hagy nyomot :)

doris

Sajnos nálunk is egyre keményebb a hiszti. Fülsüketítően tudnak ilyenkor visítani. :shock: :shock: Ezt bárhol előadják boltban, utcán, akárhol, ha valami nem úgy van ahogy Ők akarják. Szerintem ez már a dackorszak kezdete. A legjobb módszer még az volt nálunk, hogy nem vettem tudomást róla, néha bejön, hogy kinevetem őket. Remélem ép ésszel túléljük ezt az időszakot.

Én is falatkákat adok reggelire mint Emina, nagyjából ugyanaz a repertoárunk. Átérzem a helyzetedet, nekem is nehéz mindig kitalálnom a napi menüt, főleg, hogy az enyémek már ráuntak a gyümi joghurtokra, tejpépekre, így ezek kiesnek az étrendből. :( Viszont főtt kajában bármit megesznek.

Nagyon helyesek a gyerkőcök! Zsaklin jó kis combos menyecske, nagyon kis masszív kiscsaj. :)

Én azóta azon nevetek a párommal, hogy "hejte cipő" simogatással edzetted a lányokat a cipőhordásra. Ha egyszer összegyűjtöm az ikres praktikákat, akkor ez tuti benne lesz. Ne haragudj érte, de olyan jókat kacagunk rajta, szerintem nagyon helyes. :lol:

Elköszönök, mert megyünk 3 napra Zalakarosra KETTESBEN a férjemmel. A fiúkat elvállalták az apósomék, így idejönnek vigyázni rájuk. Ez az első alkalom, de nagyon ránk fér már, mert teljesen kimerültünk, és minőségében szeretnénk kicsit javítani a kapcsolatunkat, na meg feltöltődni, hogy a gyerkőcökhöz is több türelmünk, erőnk legyen. 8) Szép hétvégét mindenkinek!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat

Irígy, irígy, irígy! :twisted: Érezzétek nagyon jól magatokat!!!

Jaj, ránk is ránkférne egy kis kapcsolatépítés, bár mi sztem 3 napig egyfolytában aludnánk, ha lepasszolnánk őket. :D De ilyen hosszú időre majd csak ki tudja mikor mehetek el, a szopit nem akarom beáldozni. Ezért mondtam le a szemműtétről is a nyáron, pedig ha itthon szemüvegben vagyok , állandóan azt vadásszák. :twisted:

Köszi a kajás tippeket. Gyulán ők is elkezdték a falatkákat eszegetni, Niki többet evett belőle, mint a pépesből. De attól félek, hogy ez csak az újdonságnak szól. Na meg a grillhusis falatkák jönnek be legjobban, de az is kizárólag frissen, a sonka nem annyira. Minden reggel csak nem grillezhetek... :roll:

A májkrémet, virslit ti mikor kezdtétek adni? Bolti májkrém? Én eddig ilyen ki tudja miből van kategóriájú kajákat nem mertem adni. De talán már elég nagyok hozzá. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok Lanyok!

Csak ropke perceim vannak, mint mindig ha Pesten vagyunk. Ugyintezes, mosas.... a szokasos dolgok, de azert ugy orulok, hogy gepkozelbe lehetek! :) Szules ota masodszor is eljutottam pedikuroshoz... Hmmm, mennyei erzes! :) :)

A ti gyerekeitek is nonek, mint a gomba!! A fulbevalos kiscsajszik, meg kulon edesek!!

Kulon, kulon is szeretnek minen egyes anyukanak gratulalni, hogy birjak a hoseget es a gyerekek extra macerassagat!! Hip, hip, hurra!!

Lehet, hogy a videki levego teszi, de a gyerekek ugrasszeruen fejlodnek. Anna is elkezdett hosszan "beszelgetni", valamint felterdel, "kutyazik" (rugoztatja a kerek kis feneket :D ), maszik, sot 2 napja meg fel is allt! Mark nalunk a nagy dumas, de mozgasban Anna lekorozi. Mark egyenlore csak kommandos stilusban kuszik, de azt eleg gyorsan, plane ha tilos dolgot kaparinthat meg. :lol: Nagyon helyesek, kiegyensulyozottak. Tenyleg jo veluk.

Na megyek, mert dolog van. Napsugaras, hus szellos, szep napot mindenkinek!

Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok!

Cat!
Jó pihenést, érezzétek jól magatokat és minden szépet kívánok nektek! Remélem, kipihenten,feltöltődve jöttök haza!

Lilla!
Szerintem már mindennel próbálkozhatsz! Mi 2-án leszünk 15 hósak,nem sokkal vagyunk nálatok idősebbek. Az enyémeknél nagy sláger a joghurt, rántotta (kicsi vajon), néha egy kis sonkás szalámit is szeletelek bele. Virslit is imádják.Ebből azt eszik,amit éppen kapok. Parizer,aszpikos pulyka, májkrém, kalácsok - ebből a győri sütő selyemkalácsa a menő. Szeretik a kakós csigát is. Jöhetnek a sajtkrémek,vaj,lekvár (általában hecsedli). Most szeretném megpróbálni nekik a halkrémet. Néha persze eszünk reggelire tejpépet is,mert azzal tuti jól laknak.Általában olyankor ha mennünk kell reggeli után valahová. Ha úgy látom nem ettek túl jól,akkor kapnak tízórait (túró rudi vagy gyümi, túrós gyümi),de ha rendesen esznek,akkor már csak délben kapnak.
Én minden reggelihez adok tejterméket (tej,joghurt vagy sajt) és felváltva a tészta-féle( kifli,kalács, kakaós csiga stb.) illetve a husos dolog ( virsli,szalámi).
Próbálkozz tehát nyugodtan,ha ők erre még készültek fel,úgyis észre veszed. Visszaesések nálunk is vannak, ha jön a foguk vagy nagy meleg van.
Ja,egyébként mi 13hós koruktól foga falatozunk.A tejtermék ment nálunk nehezebben az allergia miatt.

Heszter!
Örülök,hogy hallhatóan is jól érzitek magatokat! Gratula Annának és Márknak is! Nálunk Benike volt ilyen villámkúszó!De a mai napig bármilyen kis helyre bekúszik,ha beesik valami játéka.

Szinta!
Sikerült feltölteni a medencét? Milyen volt a fogadtatás?Bírták a gyerkőcök?

Köszönöm a tanácsokat.Nem mondom,hogy megnyugodtam,mert az értelmetlen üvöltést mindig is nehezen toleráltam.De tegnap voltunk strandon.Itt van a nővérem 2 napja (minden kimosva,kivasalva,megvarrva, lakás kitakarítva!!! :D ) és egész jók voltak a fiúk.Semmi üvöltés,tök élvezték a bébipancsolót!Már összebarátkoztak a nővéremmel,bár etetni nem etetheti őket,mert nem fogadják el a kaját tőle (sem)!

Most mennem kell! Mindenkinek szép hétvégét!
edit
edit73

Sziasztok!
Petíció a tandíj ellen!!!

http://www.peticio.hu?module=6&pdid=3877
Ha egyetértetek (és miért ne értenétek), akkor írjátok alá, és küldjétek tovább a linket, hogy más is aláírhassa.

Petíció leírása :
Az új kormány oktatási minisztere, Hiller István (az MSZP elnöke) mindenki számára fizetőssé szeretné tenni a felsőoktatást. Egy alapképzés kb. 105 ezer forint/év, egy mesterképzés 150 ezer forint/év lesz. A francia diákok ki tudták harcolni, hogy a rossz törvényt visszavonja a parlament, vegyünk róluk példát!
simones

Sziasztok!

Már nagyon rég nem írtam, mert "nyaralni" voltunk anyunál. Sajnos apa nem volt velünk, de a lányok így is nagyon élvezték. Hát az evés még mindig nem megy rendesen, de azért sok játékkal és rengeteg türelemmel beléjük lehet adagolni valami kaját. De a fasírtot finnyás Rékám tömte, mint a kisangyanl. Még játék sem kellett, csak tátotta a száját. Azt hiszem húsevő lesz a drágám.
Réka beszél kutyanyelven. Van egy sajátos hangkészlete, amit csak a kutyával használ. Csak a múlt héten vettem észre az összefüggést, de most hogy figyelem teljesen következetes. :lol:
Amúgy egyre érthetőbbek. Megmutatják, ami kell nekik. Csak akkor van gond, ha tele az asztal, mert ki kell találni melyik dologra fáj a foga. De ma Boróka hozta a cipőjét, hogy menjünk sétálni és a kérdésre vadul bólogatott. Nagyon helyes volt. Anyunál meg folyton beleültek a babakocsiba és keresték a csatot, hogy menjünk valahová.

Cipőügyben most aztán legyen okos az ember. Adjak vagy ne adjak? És ha igen milyet? Rémes, hogy még a gyógytornászok sem értenek egyet. Azt hiszem csinálom ezt is meg azt is, ahogy kijön, legalább nagyon nagy baj nem lesz. :)
Nem is tudtam, hogy ilyen szerencsés vagyok a lányokkal a cipőfelvétel miatt. Én a boltban ráadtam Rékára egyet, botladozott egy pár lépést a szokatlanság miatt, de soha nem volt semmi gond. Nem sírt, nem akarta levenni. Na jó, egyszer elhagytuk, mert lebányászta a lábáról, de az csak a csat bizergálása miatt volt. Sztem nem akarta ő levenni.

Én nem adok nekik felvágottakat, meg virslit. Amikor még hajlandóak voltak reggelizni, akkor a fagyasztott husiból csináltam nekik falatkákat. Sajtot azt én is adok minden reggel, de sztem ma ha három falatnál többet megettek, akkor jó. Mondjuk én még mindig babatejjel kezdem a napot, és abból megisznak 2 deci körül. Aztán ha felöltöztettem őket, akkor jönnek a falatok, de most nem nagyon csúszik. Délelőtt gyümi túróval, joghurttal, tejpéppel, vagy simán. Meg, ha kérnek akkor bioköles. Délben vagy bébikaja, vagy amit mi eszünk, ha olyan, vagy főzök csak nekik. Aztán uzsi kb. ua, mint délelőtt. Vacsi meg, ami az ebéd, vagy tejpép, utána babatej (másfél deci körül). Eddig csak ritkán voltak éhesek. Éjjel pár napig kelt Réka, írtam is, hogy mi lehet, de elmúlt, sztem csak a cumi kellett a szájába.
Nekem a védőnő azt mondta, hogy a babák nem igénylik annyira a változatosságot. De azt hiszem sok ismerősömnél is volt olyan korszaka a gyerekeknek, amikor egy dolog megtetszett, azt ette, a többit meg nem. Akár hónapokig. Semmi bajuk nem lett. Sztem ezen a változatosságon nem kell izgulni, főleg, ha egyébként megvan minden az étrendjükben, amire szükségük van.

Edit :)
NÁlunk is volt anyás korszak. Szerencsére múlt idő, legalábbis egyelőre. Pont akkor kezdett a bébiszitter. Nem is nagyon lehetett vele otthagyni őket. Azért jó fárasztó lehetett a Balaton. Én meg sem kísérelném az enyémekkel. Már olyan sebességel közlekednek, hogy egy pillanat alatt eltűnnének. Az egész csak abból állna, hogy utánuk rohangálunk. :roll: Minden felvesznek, és a szájukba tesznek. Ez a legnagyobb baj, mert még kis távolságra sem engedhetem el őket igazán. Mindenhol van valami sz.r. Nálunk biztos nem lesz szükség semmilyen immunstimulálásra, mert amit ezek összezabalnak a szemétből. :roll: :roll: :roll:

Mindenkinek nagyon helyesek a gyerekei.
Üdvözlöm az újakat. Remélem gyakran jöttök majd.

Na jó kicsit hosszú lettem, a többi élményemet majd máskor. :D

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Melinda!
Nem semmi az öt gyerek.
Eddig Dominik volt a nehezebb,de az utóbbi három hónapban Zsaklin elkerülte.Most ő 200 gr-al súlyossabb.
Hát valóban borzasztó ez a meleg,főleg így lakásban.Szerencsére a gyerekek elég jól viselik,nem nyűgössek.
Ami a hisztit illeti inkább Dominikra jellemző.Szinte katasztrófa vele a vásárlás.Nem akar a bevásárló kocsiban ülni,nem akarja fogni a kezünket,ha pedig hagyjuk,hogy maga menjen mindent megfog és félünk,hogy valamit összetör.Ha nam csinálhatja úgy,ahogy ő akarja képes lefeküdni a földre is.Itthon és is hagyom,hogy kihisztizze magát,de annyi ember előtt nem hagyhatom,hogy fetrengjen a földön?!

Cat!
Nagyon jó pihenést nektek.Biztos jól fog esni egy kis kikapcsolódás.

Lilla!
Mi úgy 10 hónapos korukban kezdtük a falatkákat.Zsaklinnál elég nehezen ment,ő mindenből csak pár falatot evett és utánna tápszert.

Heszter!
Irigyellek benneteket.Ügyesek a picurák.

Ma voltunk fodrásznál.Levágattuk Zsaklin haját.Olyan össze-vissza állt neki,mindig összeragadt az izzadságtól.Nagyon ügyessen tűrte,csak párszor fordította el a fejét.

Mindenkinek szép álmokat!
Emína.

Kép
emina

Sziasztok:))
Elköszönök egy hétre mert végre nyaralni megyünk:)) Mindenkinek kitartást ezekre a meleg napokra:))
Hiszti témában én sem tudok soha elég okos lenni...

Puszi és mindenkinek jó egészséget:Doris
doris

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert ma végig vendégeket fogadtunk, vagy vendégeskedtünk.

Minden nyaralónak kellemes pihenést, kikapcsolódást, feltöltődést.
Doris neked is a gyerekek mellett.

Mi egész nap fürcsiztünk, s ez bejött nekik, ezért ma angyalok voltak.

Emina!

Zsaklin haja, a képen is tök édes volt.Nagyon rövid lett?
Zsófinak is kész " sörénye" van, de nagyon sajnálom neki.

Edit!

Alakulnak fiaid, lehet csak egy rosszabb nap volt, és ők is nehezebben tolerálnak.
Meg mi is... :lol:

Mindenkinek kellemes hétvégét, nyugis napokat, jó éjszakát:

Meme

Kép
Kép
szinta

Sziasztok!

Cat!

Köszi, ha beveszel az ikres gyüjteménybe :) (hejte cipő címmel :)) )

Jó pihenést kívánok!
Én még nem mertem egyedül hagyni őket. Pedig tegnap ünepeltük a házassági évfordulót, a férjem szervezkedett titokban, de mire elaltattam a csajokat, a fél bulinak lőttek :( Mióta ki tudnak szállni az ágyból rémálom a fektetés, nappal is, este is kisétálnak utánam, főleg Petra. Ráadásul nem tudom milyen büntetést vezessek be. Most azt csinálom, hogy ha kimászik, kimegyek a szobából és bezárom rájuk az ajtót, de akkor Csenge is kimászik, sír, dörömböl, pedig addig ő szépen feküdt. Petrát meg nem nagyon izgatja, pedig tulajdonképpen neki szól :( Hiába teszem vissza százszor, csak kimászik, én meg már nem birom - se fizikailag, se idegileg. Eddig legalább a lefektetéssel nem volt baj :(

Hiszti szerencsére nem vészes, ez a tipikus földre vetem magam és üvöltök még nincs, de gondolom nem hagyjuk ki... Csenge egyébként a hisztisebb, leginkább azzal van a gond, ha mi haladnánk, ő meg leül a földre, mondjuk ha nem akar hazajönni a játszótérről. Ilyenkor húzom magam után vagy otthagyom, ha elég messze megyek elindul utánam, de amit a közelembe ér, megint leül a földre :( De szerencsére még nem ordít, inkább röhög rajtam :(

Doris!

Nektek is jó nyaralást!

Lilla!

Falatkák nálunk is mennek, virsli is, májkrémet én nem szeretem, és mivel úgysem esznek meg belőle sokat, kidobni a maradékot meg nem akarom, ezért nem adtam. Tízóraira gyümölcs, mostanában egészben (málna, eper, banán- ezt már meg is hámozzák :) ), de szoktam darabolni almát, most barackot (evés után zuhanyzás a kádban :( ), ami még nagyon bejött, az a turmixolt gyümölcs kicsit megmelegítve, darált háztartási keksszel. Olyasmi mint a tejpép, én jó sűrűre csinálom, na abból nem győznek eleget enni :) Most is fagyasztottam egy csomó meggyet, meg fogok még barackot is, turmixolva, kis műanyag poharakban, azt csak előkapom a fagyóból, megmelegítem, a háztartási kekeszet meg darálva is lehet kapni, így csak hozzáborítom. De eszenk még krémtúrót, joghurtot is, reggelire még a falatkákon kívül müzlit joghurttal, vagy gabonapelyhet babatejjel, ezeket is imádják.

Edit!

Nekem csak az első 1-2 percben bizalmatlanok a csajok, aztán úgy összebarátkoznak mindenkivel, mintha ezer éve ismernék. Tegnap fodrásznál voltam, természetesen húztam magammal a két gyereket :(, de szerencsére ott volt épp a fodrászom anyukája, aki jól elbabázott velük :)

Emina!

Csenge haját én is szeretném levágani, de ő nem tűrné ilyen szépen, azt meg nem akarom, hogy lefogjam és rossz emléke maradjon :(
Teszel fel majd képet, milyen lett?

Heszter!

Ügyesek a gyerekek, jó hogy ilyen sokat tudtok vízparton lenni, én azt az 1 hét Balatont is alig birom kivárni.

Mindenkinek jó hétvégét!

Ditke
ditke62

Doris!
Érezzétek jól magatokat!

Meme,Ditke!
Estére majd rakok fel róla képet.Most csak rohanva jöttem és már megyek is,mert éhesek.

Puszi
Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

köszi a kajás tippeket, majd kipróbálom. Ma legalább nem lesz gond, délután hússütés, azt imádják.

Én is nagyon várom már a nyaralást. Még 3 és fél hét. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?