Sziasztok!
Dia!
Kedves vagy, köszönöm Dancim nevében a köszöntést
Képzeld, ki felejtette el e jeles napot? Hát az anyja! Tegnap egész nap (kb 3x) majdnem elindultam egy kismotort venni, csak mindig lebeszélt róla a párom. Erre anyósom telefonál este, hogy húzzam meg a fiam fülét, merthogy nevenapja van. Na mondom, tudtam én, hogy valami van... Szégyen
Ajajajaj!
Már megint elsiklottam a kérdés felett!!!! MOZI! Nagyon jól sikerült a mozizás, Gabi nagyon élvezte. Falta a pattogatott kukoricát, bevert fél liter kólát (hát igen, ez az amit sose kóstoltassatok meg a gyerekkel, mondván, hogy szúrós víz, úgyse fog neki izleni, nem a fenét, az első szavai között volt). Nem baj, úgyse járunk valami sűrűn moziba. Pisilni se kellett kimenni és nem kotyogott közbe semmit. A végén 20 perc volt olyan, hogy már felállt, de nem mászkált el, csak már elzsibbadt az a fokhagyma feneke
Tegnap előtt voltunk Dancival a Heim Pál sebészetén. A gyűrűs ujjába szálka ment. Megpróbáltam kiszedni, de elvetélt ötlet volt. Begennyesedett neki, aztán kifakadt, úgy néztem letisztult, de gyulladt volt a körnéke. Na mondom, jobb megelőzni a bajt, hátha mégse jött ki a szálka a gennyel (természetes tisztulási folyamat, így löki ki a szervezet), így mentünk, mert kicsit megijedtem. Meg amúgy se alszik mostanában valami jól éjszaka. Csinálni nem csináltak vele semmit, nincs vele dolog, már gyógyuló félben van. Hurrá. Aztán hamár ott voltunk beugrottunk a fülészetre, hiszen egymással szembe van a két rendelő. Épphogy becsúsztunk és csak az aszisztens jóindulatán múlt, meg persze felismert, hiszen csak 5 hónapig látogattuk a rendelőt... Mondam neki, hogy nincs semmi baj, csak kicsit rosszul alszik éjjel, ne kelljen már a másik épületbe átmenni (délután ott folytatódik a rendelés)... nem kellett. Fülecskékbe bekukk, semmi baja, hála a jószagúnak! Ezek szerint a fogai jönnek. Igaz gyanakodtam rá, de jobb így, hogy tudom csak az lehet, hiszen nyáron is simán begyulladhat, ha a füében sok víz marad és a gyerek meg hajlamos rá. A GAbinak akármennyi víz mehet a fülébe és hányszor ment ki az erkélyre tökfedő nélkül mégse volt a fülével semmi baj.
Ma anyósomék elviszik a GAbit valami tóhoz. Azt még maguk se tudják melyikhez, valami fizetős bányatóra mennek, csak ne felejtsek homokozót csomagolni a sok úszógumi meg minden szir-szar mellé... De jó is lesz neki. Remélem a Danci még aludni fog, mert lesz nagy sírás, ha látja hogy elmegy a tesója, neki meg maradnia kell. Olyan "menős" gyerek, hogy nem igaz.
Ja, Dancinak most megint új szandált kellett vennem!!! 26-osat! Na ez azért nagy szó, mert tavasszal még jó volt rá a 23-as szandálka, aztán május végére már 24-es kellett, de alig hordta 3 hétig, és már vehettük a 25-öset és most a 26-os... Tavasz óta 3 számot nőtt a lába!!! Összemértem a Gabiéval hát fél centi, vagy még annyi sincs a lábacskák között!!! Hihetetlen iramot diktál a növésben! A másik, meg alig bírom el, mintha most megint hízott volna és szabályosan nehezebbnek érzem mint a nagyot. Az is igaz, hogy a Gabi egy gebe, már lassan a bordái is kilátszanak, alig eszik, a Danci meg csak tömi amit lehet. Nemhiszitek el, de tegnap nem bírtam elaltatni, nem is értettem mi van vele, hisztizett, hogy ő nem fekszik le. Gondoltam egy merészet és megkérdeztem tőle, hogy Danci éhes vagy, eszel? Nagy nagy bólogatás volt a válasz... Bevert este fél 11-kor két szelet kenyeret... Itt meg megkérdeztem utána, hgy kér-e még és nemet intett. Olyan jó, hogy legalább már így tud kommunikálni, bár lemaradva nincs semmivel, de nem is siet:)
Geribaba meg egyre többet lenne ébren, úgyhogy mostanában igyekszem 3 felé szakadni, ezért van, hogy ha jövök sem mindig tudok válaszolni, vagy csak 1-1 dologhoz szólok hozzá . Ő is már igényli a nagy foglalkozást és olyan jó látni az ahogy lereagálja a dolgokat. Van, hogy csak a szemén látni azt, hogy tetszik neki valami, mert az mosolyog, de nagyon. De többnyire nemcsak a szeme mosolyog, és nagyokat "hö-hő"-zik:)) Lassan megszűnik a jó világ, amikor szopi után hamar elaludt, most egy kicsit még nehezebb korszak kezdődik, mert ha lerakom a Gerit az ágyába úgy, hogy nem álmos akkor képes nagyon sokáig visítani, ha álmos akkor 1 perces reklamálás után elalszik.
Tegnap jött el a napja, hogy szegény Kevin kutyának nekiestem a hajvágó géppel. A masina nagyon szépen vette az akadályt, a kutya már kevésbé, de azért tűrte. Nem tudtam, hogy ennyi időt (2 órát!) fog igénybe venni ez a művelet, de ha már félig lenyírtam a szőrét nem hagyhattam abba. Nagyon csodálkoztam, hogy ekkora bundája van. Ő egy keverék kutya. Az első kutyám a Suzi volt, apukám találta 3 hónaposan és nem lehetett tudni, hogy milyen fajtából keveredett. Annyi látszott, hogy tacskó. Korom fekete fehér folttal a mellkasán. Erre lefialt egy fajtatiszta szálkászőrű tacsi apától és a Kevin volt az egyetlen tehénmintás tacskó belőle. Na igen ám, de a szőre folyamatosan nő neki, már több mint 10 cm volt és hiába keféltem... így utólag hiába, mert a bőrénél csupa raszta volt. És jól is tettem, hogy megnyírtam, mert egy toklász már félig a bőre alá be is furakodott. És miközben nyírtam a kutya jellegzetes törpe snaucer formát kezdett mutatni. A pofiján meghagytam a szőrt, de mindenhol 2mm-re lenyírtam. Nagyon cuki lett. A Danic azóta akármikor meglátja felderül a feje és mondja, hogy Keí (kevin) és röhög:)))) Majd csinálok egy ilyen volt, ilyen lett képet...
puszi