Új privát üzeneted érkezett!

Vanília, igen. Ha a Pecsa felől mész, akkor onnan nem messze a jobb oldalon lesz egy szép nagyobbacska árnyas fa. Ha dél után érsz oda, akkor lesz ott egy csomó babakocsi is.... :lol: :lol:

Kép
----------------
B&M
bubek

Szép Napot Mindenkinek!

Akarom kérdezni a tisztelt anyukákat, hogy a 40 dkg-os heti súlygyarapodás nem túl sok? Úgy tudom az átlag a 20 dkg. Mivel Bálint cumisüvegből eszik, kicsit félek hogy túletetem. Van valakinek nagyértkű lurkója? :?:

Tényleg Coolasa, nálatok mi a helyzet ez ügyben? (mármint súlygyarapodásban)
Köszönöm a meghívót megkaptam, igyekszem gyorsan beüzemelni.

Képzeljétek tegnap voltunk babauszin, mert vasárnap nem tudunk menni és úgy kifárasztottam a fiamat, hogy fél egytől fél hétig aludt, közben egyszer az üres gyomra ébresztette, de már büfizés közben visszaaludt és este fél kilenctől megint simán aludt. Már kezdtem izgulni, nincs-e valami baja. :roll:

Gabus,
az tök jó, hogy mégis meg tudjátok csinálni és nektek bizti jó lesz megint kertezni a mamáéknál. Livi megint sokat fog tanulni

A strand képek nagyon jók, jó hogy tudtok együtt ilyen progikat összehozni. Látom a csajok nagy egyetérésben vannak.
Mikor kezdenek a babák egymás iránt érdeklődni?

Bubek, Esztipeszti
minden kód, amit küldtem 78 ill. 64 db-os Active Baby Pampers-ről való. Ezen kívül van Sleep&Play 44-es (több is), nem tudom az ér-e valamit.

Ti ma taliztok? Irigy.

Ja Bubek,
szerintem is az a legjobb, hogyha csak magadra hallgatsz, a dokik és a védőnők összevisza beszélnek. Én még nem hallottam kétszer ugyanazt a verziót etetésről, nevelésről stb. :roll:
Díjnyertes az a kép ahol apukáddal és Marcival is együtt vagytok! Nagyon teccik, csak úgy süt belőle a szeretet! ( És én ilyen kis meghatódós vagyok)

KépKép
kolmol

nagyértkű=nagyétkű (és nem nagyértékű ugye)

KépKép
kolmol

Kolmol, nálunk az a helyzet, hogy írtam a lányoknak legutóbb, hogy 3 napja HA tápszerrel egészítem ki az esti lefekvés előtt azt a mennyiséget, amit Noéminek a súlyához kalkulálva el kellett volna fogyasztania, de nem tette. Ez eddig kb 70 mili volt az esti szokásos szopi után, ennyit akar magától enni. A hatása persze 3 nap alatt nem igazán jelezhető biztosan, mármint súlyváltozás szinten, de jövő héten szerintem valamilyen következtetés már levonható lesz. Annyit viszont már most tapasztalok, hogy ez alatt a nlhány nap alatt, gondolom a pici tápszer hatására, megnőtt Noki étvágya. A rendes napi 3 órás evések alatt ugyanis ált. 60-90 miliket evett, most meg minden szopija 100 fölött van, nem ritkán 130. Ennek örülök, mert írom az evéseit, és a npavégi összesítésből eddig az derült ki, hogy magától nem eszik annyit, mint ami a súlya szerint szükséges volna. Így persze nem is csodaa, ha nem hízott, végülis az a mennyiség, amit megevett leginkább csak szintentartáshoz volt jó.

Nem is tudtam, hogy túl is lehet eteni egy babát. Kolmol, Bálint nem jelzi, ha már elégedett a mennyiséggel? Noémi egyszerűen nem cumizik tovább. Ilyenkor 1-2x még próbálkozom, hátha csak vmi elterelte a figyelmét, de utána nem eröltetem..

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!
Köszi a köszöntéseket.
Coolasa, marcipántortát csak akkor kap Szonja ha te eljössz és megeszed :lol: Egyébként nyugodtan lehetsz/lehettek feledékenyek én is az vagyok ezért nem is veszem a szívemre ha a hófordulókat nem veszitek észre. (Irrgum-burrgum azon a napon senki sem köszöntötte Szonját :evil: ) Egy a lényag, hogy saját gyerekem szülinapjáról ne feledkezzünk meg! Az évfordulónkról pl elfeledkeztünk a párommal. Nekem 1 hó után jutott az eszembe :oops: Szerencse, hogy nem mindnekinek a számok a fontosak, mert akár válás is lehetne belőle :roll:
Kolmol, sajnos nem tudok neked semmi 100%-ot mondani, mert Szonja is jelzi ha elegett evett. Az az mostanában nem jelez,....egyfolytában enne :shock:
Széles vállal jelentem, hogy a csajom ma hajnalban a hasára fordult a hajnali szopi előtt (jött a cici után), de reggel a játékai felé is megtette ezt! Szóval, mi még nem ülünk meg ilyenek, de már forgunk lightosan :D
Ma nem biztos, hogy megyünk talizni :( Az ok a hőség. Nem merem megkockáztatni, hogy elinduljak abban a nagy forróságban a napon melegedő autóban és a szédelgős fejemmel. Már-már azon vagyok, hogy mi is medencézünk Szonjával kettecskén a kádunkban, hogy jobban viseljük a meleget.
Majd inkább csorgatom a nyálam a képekre.

N

Kép Kép
natasa1975

Hali!

Kolmol!
Mit eszik cumisüvegből? Na de nem is ez a lényeg, nanem azt, hogy nekem mindhárom gyerkőcöm ilyen volt, van...

A 3 gyerekből 2 (Gabi és a kicsi Geri) nagyon bukós. Gabi persze már kinőtte. A Danci az egyedüli aki nem adja vissza amit megevett és azóta is egy bélpoklos. Mondhatni feneketlen a bendője.

nna, ez csak 1 dolog miatt lényeges. A GAbi 1,5 kg-ot hízott havonta, a Dani 2 kg-okat, a Geri meg 1,3 kg-ot. Szerintem, ha nem buktak volna ennyit ők is simán meghízzák a 2 kg-ot.

És ki mondja meg, hogy mi az átlag, hiszen minden gyerek más-és más, mindenféleképpen. Az átlag egy egészen széles skála! A Babafalván fel van rakva a legújabb "átlagskála" amin az én gyerekeim még beletartoznak a normál kategóriába!!! A régi szerint meg túl lettek etetve, ami lévén anyatejről van szó ciciből, nem értettem, hogy hogy történhetett :wink: De nem érdekelt az átlag, mert két gyerek között nem lehet párhuzamot vonni. Csak egy példa itt a topikból: Én Gerim 3 hónapos és 7,3 kg. A Gabus Livije szintén 7,3 kg, csak éppen 11 hónapos... Egyik gyerek se túlsúlyos, vagy sovány, hanem mindkettő pont úgy jó ahogy van.

Itt az elített növekedési görbe(ék)
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... load&cid=4

Kép
sasha

Natasa, szóval csak akkor készítesz marcipántortát, ha én fel is falom? Hát ettől a fenyegetéstől én most leírhatatlanul mgrémültem....

Kép Kép
coolasa

Coolasa,

Néha jelzi néha nem. Azt olvastam, (ugyan az ellenkezőjét is hallottam), hogy cumisüvegből a babák elfogadják amit adnak nekik, legalábbis többet mint szükséges, míg cicizéssel annyit esznek amennyire szükségük van.
Volt, hogy éjszaka megevett 150-160 ml-t is, majd próbáltam visszavenni a mennyiségből, az ellen nem volt semmi kifogása, elfogadta, hogy kevesebbet kap. De nappal rögtön észreveszi, hogy az anyukája rútul becsapja és kevesebb kajcsit akar neki adni. Igaz nappal 120-140ml közötti a "fogyasztás".
Ja és mindezt naponta nyolcszor teszi.

Többieknél ez hogyan van/volt ilyen idős kor körül?

Natasa,
Szonja hányszor eszik? Szó szerint egyfojtában?
Gratula a forgolódáshoz, ügyi a csajszi!

KépKép
kolmol

kolmol szerintem ne foglalkozz az álaggal. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ha a te gyermeked 40 dkg-ot hízik valaki másé pedig nem is vagy csak 1-2 dkg-ot hetente ( ilyen is van) az átlag 20 dkg. E szerint a te gyereked zabál mint a fene a másiké pedig éhenhal egy hét alatt.
Másik példa a munkahelyen valaki kap x fizu emelést és te nem kapsz, az átlag x/2 de te nem leszel boldogabb. Utálom az átlagokat!!! :twisted:
Ha jókedélyű nem nyűgi, és nem fáj a hasa a kajától. Szerintem semmi gond. a tábla szerint az én gyerkőcöm átlag feletti. Hát nem látszik rajta.
Na megyek készülni a talira.

Kép
vanília

Sasha,

köszi a táblázatot :) , e szerint Bálint hossz és súlyfejlődése a -2 vonalon halad, többnyire szabályosan. Hát akkor ez normálisnak tűnik.
Egyébként anyatejet kap Nutritonnal sűrítve.

KépKép
kolmol

Coolasa, nem egyezhetnénk ki inkább egy adag marcipános muffinban?
Kolmol, Szonja még most is 80 dekát hízott egy hónap alatt holott már nem "kellene" annyit. Peddig abban a hóban még gyümit sem evett. A doki azt mondta, hogy majd ha mozgolódik meg eszik mást is akkor lelassul a hízás. Én nem agódom, hogy betegesen kövér lesz. Én tápszeres dagi baba voltam és kimondottan vékony kisgyerek lett belőlem. A jelenlegi állapotom meg nem mérvadó :oops:
Ja, Szonja a nagy melegben nem iszik vizet CSAK ha autózunk :?: :!: Így ha szomjas cicit kér. És most gyakran kéri, de nem szopizik mindig sokáig,..néha csak pár korty és kész. DE, volt idő (kb 3 hós koráig), hogy szinte egész nap szopizott vagy aludt. De, mivel én igény szerint szoptattam/szoptatom ebből nem csináltam problémát csak néha elég fárasztó volt. De ennyit igazán ki lehetett bírni :)

Megyek, mert beindult a dumagép :D
N

Kép Kép
natasa1975

Sziaszotk, jó reggelt!

Én is írigy vagyok a talira, de mi sem indulunk el ilyen hőségben. Marci köhög is, mert hajnalra úgy le hűl a levegő. De hát csukjam be az ablakot? Ma átköltöztünk a másik szobába és ott távolabb van az ablak, így jobb volt.

Kolmol! Én amondó vagyok, hogy bízz magadban és Bálintban, hogy ti látjátok, hogy mennyi elég és mennyi sok. Marci is jelzi, ha már elég neki. Igaz, hogy szokott cumizni is a cicin, lehet hogy Bálint is esetleg ezt ígényli, csak cumisüveggel nem lehet.

Bubek, nagyon tetszik, hogy nem elbizonytalanodtál hanem bedühödtél. Te vagy az anyukája és te látod hogy mire van szüksége és nem a könyvek meg az okosok. természetesen nem haragszok, mert csak kicsit irtál, köszönöm, hogy megcsináltad.

Köszönöm a részvéteket. Én azt hiszem egész jól viselem, nem dőltem össze de egyre jobban hiányzik ahogy múlik az idő és nem tudok vele beszélni, találkozni. Ők neveltek fel ezért is ragaszkodom hozzájuk ennyire. De már 96 éves volt és már nagyon szenvedett. A mamám is egyre nehezebben viseli, de ő sem hullott össze. Tesz vesz tervezget (ő 89 éves múlt) de gondoljátok el 69 év házasság azért nem gyenge.

Jó találkozot!!!!!
Puszi: O

https://babafalva.hu">https://babafalva.hu/tickers/g4.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>
omo

Maaarcipáááánooos muffin? aszmeghogykell? Hova kell a marcipán a tésztába vagy a közepébe?????

Vanília, Omo,
köszi hogy foglalkoztok a kérdéssel. Tulajdonképpen nem vet szét emiatt az ideg, de időről-időre motoszkál afejembe, hogy sok/elég-e a tejcsi neki.
Azért szopival jóval egyszerűbb, igaz Bálint is a megaszopisok táborába tartozott (sokszor-sokáig), de akkor legalább meggyőztem magam hogy tudja ő, hogy mennyit akar.

Omo,
az a közel hetven év házasság nem semmi, remélem sokónknak megadatik legalább valami hasonló.

KépKép
kolmol

Natasa, itt vagy még? Jöttök? Mi 10 percen belül indulunk.

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!

Úgy néz ki, mi ma nem megyünk talira, sajnálom. Egyszerűen nem bírom ezt a klímát, s a lakásban is annyira szédelgek, hogy időnként meg kell kapaszkodnom az ajtófélfában. A még árnyékban levő erkélyünkön fél órája 30 fok volt, ezek után én nem indulok neki tömegközlekedni.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kolmol, még az életemben nem csináltam marcipános muffint, de tuti van. Coolasa kedvéért keresek receptet ha kell :wink: Csak azért hoztam fel, mert az édeségek közül én csak rétest vagy muffint csinálok. Általában. De, azt is ritkán.
Coolasa, mi maradunk a fenekünkön. Szonja egyébként is elaludt. A párom meg írta, hogy az autóban 42C van és amivel én mennék az itt áll a napon :shock:
Kormi, dettó. Akkor nem csak én vagyok ilyen hőre nyafi típus?!
Ébredése után megpancsiztatom Szonját, met innen látszik, hogy tiszta víz a feje :?
N

Kép Kép
natasa1975

Natasa,
és én még a páromhoz képest jól bírom. Ő, ha hazajön, folyamatosan nyomatja a ventillátort (ha légkondink lenne, már végleg csődbe mentünk volna a villanyszámla miatt), mindezt nyitott bejárati ajtóval, mert a lépcsőházból még hűvösebb levegő jön. Én meg totál kiakadok, mert amúgy se túl jó a hallásom, a ventillátor zúgásától meg végképp megsüketülök, a nyitott ajtó meg a mindenféle fóbiáim miatt idegileg készít ki.

Viszont most megúsztam egy menet közbeni totális kakiban úszást, Levente idepakolt egy akkora adagot, hogy még én is könyékig kakis lettem. Mivel ő kb hetente kétszer-háromszor kakil, s ezen a héten ez volt az első adag, el lehet képzelni a mennyiséget.

Marcipános muffin receptre én is kíváncsi lennék, majd keresek én is a neten.

Kormi

Kormi

kormi

Fiatalok!

A következő kéjutazás jutott ma nekem osztályrészemül.
Annak rendje és módja szerint fél 1kor felkerekedtünk Nokival pokróccal, fényképezőgéppel, vonalkódokkal és egyéb nyalánkságokkal felszerelkezve, hogy semmi sem álhasson a babanetes megatalálka útjába. Lesétáltunk a vonatállomásra (ugyanis én ily módon szoktam bedöcögni a városba), megvettem a jegyet, és vártam a szerelvényt. Ami időben meg is érkezett.... szépséghiba, hogy nem a szokásos vágányra, hanem arra, ami az ellenkező irányba szokott vezetni, a kettő közt pedig drótkerítés húzódik. A rajtam kívül vonatraváró 2db 20 év körüli fiatalember, kátva a máv cselét, gyorsan átbújt a 2 vágány közti kerítés egy ilyen alkalmakra létesített lyukán, de mi Nolival és egy középkorú dundi hölgy elakadtunk, mivel ehhez le kellett lépni a kb 1méter mélyen húzódó vágányra, ott pedig bukdácsolni a a sínek között, hozzátenném, mindezt zárt sorompók mellett, mikor is ugye bármikor jöhet az ellenkező irányból vonat. Látva a hölgy téblábolását a 2 fiú közül az egyik visszafordult, és lesegítette őt, egész át a másik vágányon.....majd felszálltak a vonatra. Én meg, akit ráadásul a kengurú pluszban még akadályozott is a mozgásban, hiszen aki ezt viseli, az nem igazán lát a lába elé, szóval én meg ott álltam, egyedül, megpakolva, és elindultam hazafelé. A masiniszta még kikurjantott felém, hogy nem akarok-e velük tartani, mire felhívtam figyelmét, hogy ha nem lát szárnyakat a hátamon, az nem a puszta véletlen műve. És a vonat elment. A következőt megvárn nem volt értelme, mert 1 óra múlva volt esedékes, a közelben sehol egy pad vagy bármi ülőalkalmatosság. Az odavisszaút hazától az állomásig plusz a várakozás 1.5 óráig tartott amivel az otthonunktól kb 1 km-re jutottunk, visszafelé a napon a vállamon a bőröm gyakorlatilag égési sérüléseket szenvedett.
Ha a szokásos aranyos apukákon és anyukákon kívül ezúttal mások is olvassák a babanetet, és valaki a történetben szereplő 2 fiatalember bármelyikében magára ismer, kérem jelentkezzen nálam, hogy bemoshassak neki egyet. Akarom mondani magas pénzjutalomban fogom részesíteni, írjon bátran! Ezek után egy 5 röpke percig úgy éreztem magam, mint Mancsbá, mikor közölték vele a kórházban, hogy anyukája műtétjéhez a hét felében az érzéstelenítést csak egy jól irányzott balegyenessel tudják megoldani anesztes kolléga hiányában.

Kép Kép
coolasa

Halihó!
Nem csoda, hogy páran passzoltátok a talit, ilyen melegben én is meggondoltam volna. Esetleg az Orczy kertig bevállaltam volna az utat, de a Pecsához... Na neeeee.... Még itt is dögmeleg van, pedig itt totál más a klíma, kedd reggel 6-kor 9 :!: :!: :!: fok volt :shock: Pánikoltam, hogy nem hoztam a gyereknek plüss rugit, ám azóta "rendebejött" az időjárás. Meg kell kukulni. Petike viszont nagyon jól bírja, délutánonként a hüsi szobában szunyál, amúgymeg egész nap kint lebzsel az udvaron. Legtöbbször járókában, vagy babakocsiban, vagy ölben. Tegnap este 8 után mondom anyának, hogy na megyek ki az udvarra begyűjteni a gyereket, mert fürdetünk. Apa kint sétál vele minden este, nézelődnek, nézegetik az állatokat, növényeket stb. Megyek ki, erre látom, hogy Apa ül a hintaágyon, a mellkasán fekszik Petike, és mindketten szundítanak. Olyan jó volt ezt látni! :cry: Megható.... Le is fényképeztem őket, madj felrakom, de sztem csak ha visszatértünk Bp-re. A múltkori nemfotózásos esetből tanulva most bőszen kattogtatom a gépet.

Coolasa,
nem csodálom, hogy bepancsolnál a 2 pasinak!!!! Látod milyen jó hogy nem vittem a pokróckádat, szegény most ott sírna a nagy fa alatt :lol: :cry:

Egyébként irtó jó dolgom van, egész nap pihizek. Vagyis nem fekszem meg ilyesmi, csak nem kell semmivel sem foglalkoznom, elvagyok. Petikézek, családozok stb. Nagyon jól érzem magam, és bármeddig itt tudnék maradni, csak épp Mbá hiányzik :cry: De holnap már jön ő is, és teljes lesz a létszám. Beszéltük Anyáékkal, hogy holnap bemehetnénk Egerbe, de ilyen melegben nem indulunk el, akármennyire is csak 45 perc az út és van klíma a kocsiban. Petike tök nyűgi lenne. Szombaton viszont ki akarunk menni Szilvásváradra, ott biztos jobb a hőmérséklet.

Várom a talis képeket nagyon!!!!

Kép
mancs

Sziasztok!
A www.mindmegette.hu honlapon több tucat muffin recept van. :wink:
Nekem van onnan egy csokis az tuti fincsi,imádjuk. :lol:

Domi pisieredménye határeset,holnap meg kell ismételni. :cry: Szóval reggel megint zacsizunk. :roll:

Tali:Beszámolót kérek! :wink:

Kormi!
Küldtem a kulacsot Marianntól és lehet,hogy Ti meg nem is mentetek? :roll: Amíg dumcsiztunk Mariannal Domi sikeresen becsukta az ujját az autó zárjával(nem az ajtajával). :twisted:

Mariann!
Bocsi,de Domi fent még sokáig mondogatta,hogy néni,autó,bibi.Szóval lehet,hogy Te vagy a hibás mert Neki bibis lett az ujja. :lol: :lol:

Gabi!
Tegnap akartam írni,hogy Dominak is kedvence a mese ovi cd és az óvodások aranyalbuma. :wink: Mindig ezekre alszik el. :D De úúúgy,hogy amikor elalszik még hagyom,hogy végigmenjen a cd mert különben reklamál.

Mindenkinek cupp!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Halihóka!

Csak gyorsan benéztem. A tali nagyon jó volt. Gyerkőc annyira kimerült, hogy vacsora közben péppel a szájában képes lett volna elaludni. Gyors fürcsi és egy órája alszik. Remélem reggelig! :lol:

Apropó! Esztipeszti igencsak zabosak vagyunk, :x mivel az éjszakai alvás ősi receptjét nem osztottad meg velünk. Így ha éjjel kelnem kell annak te vagy az oka!!!!! :lol:

Ildicsi a kulacsot megjárattam, majd legközelebbire elviszem. Igazán szomorú vagyok azért amiért én lettem a csúnya bántós autós tulajdonos boszi. :cry: (amúgy miért hagyod, hogy mindenhova bedugja az újját :lol: )

Sajtiné hova lettél?

Páka Mariann

Mosogatni kellene, de semmi kedvem. :wink:

Kép
vanília

csak képek most.
Ja, meg annyi, hogy eltört a melszívóm, ha valaki tud egy aventeset használtan olcsón, akkor szóljon lécci, mert fejnem azt még kellene...köszi.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Kép
----------------
B&M
bubek

Kép
----------------
B&M
bubek

majd mailen is küldöm, a szokásos módon, szóval majd hagyjatok helyeket a posatfiókokban.

A mellszívó sós lenne, ha tud valaki...nem akarok újat venni....drága mint az állat...és apa szerint nem is lehet megragasztani, amékül meg használhatatlan.... :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
----------------
B&M
bubek

Coolasa, ez tök gáz!!!!

Kép
----------------
B&M
bubek

Végre idekeveredtem...

A hiányzók nagyon hiányoztak, de azért tök jól éreztük magunkat!!!

Coolasa,
sajnálom, hogy így jártatok! És különben sem járja, hogy mi még mindig nem találkoztunk személyesen, pedig nagyon csipázlak! Igaz, hogy mindenkit nagyon csipázok (nemtom miért írom így, mikor utálom ezt a kifejezést :roll: ), csak nálad még megvan az ismeretlen varázsa vagy mi. Szal érted!
Kolmollal és Jucussal is szeretnék találkozni, csak ennek elég kicsi az esélye sajna a távolság miatt. :cry:

Én áááááállat, nem vittem gépet, mivel úgyis szinte mindenki szokott fotózni, ma inkább a társaságra akartam összpontosítani, erre tessék! Amíg Bubekék meg nem érkeztek, senkinél nem vóóóót gép. Nyembaj, tanultam az esetből!

Bubek,
nagyon jók a képek, a fiad meg egy hihetetlen pasi! :D

Na mára vége, kipurcantam (múlt éjjel nem sokat aludtam, hányingerem volt, kb. 3-kor múlt el), pusssssssssssssz mindenkinek!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Nagyon jóóóóóóóóók a képek,kár,hogy ilyen kevesen voltatok. :wink: Ahogy nézegettem az jutott eszembe,hogy Domi tuti a locsoló alatt lett volna végig. :lol: :roll: Szóval jó,hogy nem mentünk. :lol:

Mariann!
Venni kell egy mosogatógépet!Látod Nekem arany életem(lenne)ha a vasalást is megoldaná valaki helyettem. :wink:
Csúnya,bántós,autó tulajdonos boszi. :lol: :lol: Én meg a hülye felelőtlen anya aki inkább trécsel minthogy a gyerekre figyelne. :lol: :lol: Még jó,hogy a fiúk le nem léptek az autóval. :shock: :wink:

Mindenkinek pussssz!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok csajok,

sajna-bajna, hogy nem mentem, de Peti tegnap reggel aszonta, hogy inkább nem dolgozna, és menjünk Egerbe, szóval mentünk. :) Meg Gyöngyösön sárgabarit szedtünk, szóval ilyenek. :)

Képek csúcsszuperek, tényleg.

Mi holnap reggel usgyi indulunk nyaralni, szóval két egész hétig nélkülözni fogtok. :( :)

Először a Balcsira megyünk, Zamárdi felső, ha valaki arra jár, tuti hívjon fel, és jöjjenek el látogatóba. Aztán pedig Sopron, és környéke, meg ellátogatunk Ausztriába is, a Sonnentherme-be, és Bükfürdőre, szóval ilyenek progik vannak tervben.

Most mennem kell pakolni, meg egy csomó dolgot kell még venni, puszi nektek. Hiányozni fogtok. :)
Vendég

Coolasa, ez nagyon durva, nem nézted meg interneten a MÁV fogyasztóvédelmi lapjait???? Hátha találnál benne valami izgit... :roll:
Vendég

Hali!

Később majd jövök a képekkel.

Addig is Bubeknak:
www.vatera.hu, ha rákeresel a szóra hogy mellszívó kb. 25 db találat jön ki, van köztük 2500 Ft-ért is. A teszvesz.hu-n is van vagy 11 db. Meg nekem is van otthon egy teljesen új, használaton kívüli Chicco, de az egészen más rendszerű mint az Avent, de ha gondolod előkeresem. Annál olcsóbb nincs, mert az ingyen van :D
Vendég

Hali!

Coolasa!
Ez nagyon durva. Azért nem segítettek neked mert fiatal vagy, de az, hoyg egy gyerek lóg rajtad akitől semmit nem látsz ami a lábad alatt van az már tök mindegy? Nyugodtan eleshetsz, rá a kicsi Noémira, mit se számít? Hát ez azért már abszurdum. Hiába mennél a fogyasztóvédelemhez, vagy mittomén kihez, hiszen a masiniszta megvárt, de le nem szállhat és segíthet át. Az utasok parasztsága miatt meg azt hiszem értelmetlen lenne panaszkodni az már nem rájuk tartozik. Max annyi, hogyha a kiírás szerint az x vágányra jön a vonat, akkor ne az y-ra jöjjön végül...

Lányok a képek fantasztikusak, bár irigykedni most nem fogok...

folyt. köv... ráncigálnak

Kép
sasha

Na, itten vagyok ni, bár sok hozzászólás nem született azóta... khm, asszem egyse
Danci elaludt, Geri felébredt, most raktam le Gerit 20 perce és amióta tombol a nyár most először feküdtem ki a napra, de csak 10 percig bírtam. Most tömöm magamba a fagyit, csak hogy belülről is lehűljek! Ja a főzés az még várat magára. Imádom a meleget, tényleg! Csak ha még főzni is kell, na azt nem bírom. Tegnap is sütöttem tepsis krumplit és még este 10 órakor is meg lehetett gyulladni a konyhában. Most valami levest szeretnék főzni. Ki is néztem a mindent bele Olaszos zöldséglevest, de nem visz rá a lélek, hogy akkor álljak be a konyhába amíg akár pihenhetnék is, hogy estére ne legyek tök idegbeteg... Kajálni tudnak a gyerkőcök, úgyhogy ebből majd vacsira levesezünk.

Dia!
Szerinted a Gabcsi hol rohangált? Persze, hogy a locsoló alatt:) Levettem róla, de hogy minek adtam rá szárazat azt nem tudom:) Mindenesetre alig másfél óra alatt megszáradt a fűbe terítve. Pedig akkor talán nem is volt ilyen durva 37 fok meleg. A Danci csak azért nem rohant a víz alatt, mert a babakocsiban aludt és mire felébredt elzárták, pedig ő is ilyen kis vízimádó.

Mancs!
Nagyon jó lehetett látni a kis és nagy Mancsot együtt aludni:) Ismerős az érzés, amikor már annyira jó látni ezt, hogy már szinte fáj a boldogság:)))

Kolmol!
Na, a végén még kiderül, hogy nemhogy túleteted a gyereket, de szabályosan éhezteted :twisted: :wink:

tényleg megyek, csak el kéne azért mosogatni...

pusz

Kép
sasha

Sziasztok!
Látom, akik taliztak azok nagyon jól érezték magukat. Ez a lényeg! Nagyon jók a képek és olyan jó nézni ahogy a nagy tesók is kiveszik a részük.
Coolasa, nem lettem volna a helyedben :twisted: :twisted: :twisted: Én ma pl először poz. csalódtam. Éppen azon gondolkodtam hogyan hozom fel a lépcsőn a kocsit, amiben nem csak Szonja, de egy csomó kaja is volt amikor, odajött magától segíteni egy pasi :D Vannak még csodák!
Sasha, a multkor kérdeztem, de szerintem nem írtad, hogy milyen volt a mozizás?
Én ma már egyszer fürdettem Szonját. Azóta egy szál pelenkában szereli szét a játékait. Ja, már hasra is tud fordulni! Meg legújabb heppje, hogya csőrös üvegből szívja a vizet és szépen kiengedi a szája sarkánál :? Este szegény nagyon szenvedett 2 óránként kellt és ivott tejet, vizet bármit. Mondjuk amilyen pokol meleg volt benn a hálóban :(
Ja, találtam marcipános muffin receptet a neten!
Ha legközelebb csinálok, akor én is csokisat fogok, mert még anno vettem egy doboz csokidarabkát Hollandiában (azok ott vajaskenyérre szórják :!: ) és nem tudok vele mit kezdeni.

N

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!

Ügyik vagytok, hogy azért tegnap tudtatok talizni és nem rettentetek vissza a hőségtől. Mi kb du 5-kor kimerészkedtünk az udvarra és gyorsan vissza, mert még árnyékban is perzselő volt a nap. Így valamikor este 7-kor kimentünk sétálni. Ma meg okosan bekapcsoltam a klímát, eddig bírtam nélküle. És így legalább volt kedvem takarítani. :?

Esztipeszti,
jó kis körutat terveztek, jó nyaralást kívánok!

Vuka,
nektek is, ti is mostanság indultok, ugye? Szóval nektekl is jó nyaralást.

Tavaly mi is ilyenkor mentünk nyaralni, mondta is akkor a Kedvesem, hogy kifele ő viszi a gyerököt, de hazafelé már én hozom. Hát így is lett! :lol:
De idén nem nagyon merek vállalkozni a nyaralásra, pedig azért a szívem húzna. Csak bámulom, hogy Ti kapjátok magatokat és mentek. Lehet nem kéne ilyen Besz@rinak lennem.

Coolasa,
sajnálom a történést. :cry: Nem csodálom, hogy Mo-n nincs kedvük az embereknek tömegközlekedni.

Sasha,
én egy jó kis gyümilevesre gyúrok, csak nem bírok felállni. :wink:

Natasa,
felbuzdulva és is rákerestem a muffinra, lehet bepróbálkozom vele holnap. Bár tiszteletteljes lenne, ha a szénhidráton kívül más is ennék. Borzasztó vagyok. :oops:

KépKép
kolmol

Kolmol,
ha Bálint nem viseli meg az ha máshol kell aludni vagy ha kicsit eltér a napi programja akkor szerintem nyugodtan mehettek vele bárhová. Nayaralni is! És nem feltétlenül kell nagyon más helyre menni,....
Mi augusztusban egy baráti házaspárral megyünk Sopron mellé Hegykőre. Most csak azért izgulok, mert nekik van egy másfél éves kisfiuk és hát nem tudom hogyan viseli majd a két gyerek egymást, de tuti jó lesz. Nekem bizti kikapcsolódás lesz és végig ott lesz a párom is :D
Gyümölcsleves,....fagyi,.....minden jól hangzik,....
Ennek ellenére én ma halat csinálok vacsira meg majd vmi zöldséget mellé. Az édességem megvolt egy gyümijoghurt személyében.

Mi is 5 körül megyünk sétálni akkor már sok helyen találunk árnyékot a ház körül. És még más anyukákat is látni olyankor :wink:

Kép Kép
natasa1975

Gabus, én sem bánnám már, ha végre összefutnánk... habár rámutattál most valami olyasmire, hogy a nemtalálkozás misztikuma teszi érdekessé ezt az érzést. Lehet, hogy be kellene máskor direkt osztanunk, mikor melyikünk megy a talira? Bár eddig spontán is sikeresen elkerültük egymást, minden gondos előkészítés nélkül. :?

Natasa, amiről te beszélsz (csokidara), az az egyik első szó volt, amit hollandul meg kellett tanulnom, fogalmam sincs mért, mert én ugyan kibírtam volna e nélkül....szóval hollandul hagelslag, a belgálnál meg muizenstrontjes ("egérkaki" - a Ford) névvel illetik...
Házvételileg hogy álltok?

Kép Kép
coolasa

Eszti: máv fogyvédelmes fórumban hatásodra összefoglaltam az esetet, bár ez most kissé öncélúnak tűnik részemről, mivel nem hiszem, hogy bárki illetékes olvasná, a panaszkodás meg nem a műfajom....jó nyaralást, kiváncsi vagyok a faguszos élményekre..

Sasha: igen, itt nem a máv volt a hibás…. Habár ha a másik vágányra jön be a vonat (100ból 1 eset) akkor tényleg lehetetlen legálisan, életveszély nélkül átkelni….

Kép Kép
coolasa

Hááááj! :lol:

Nagyon jók lettek a képek, na legközelebb már nem hagyjuk ki a talit mi sem. A smárolós kispasik nagyon helyesek! Ki volt az a sötétbarna hajú kislány? Én még őt nem láttam egy képen sem.

Petike ma reggel a hátáról a hasára fordult secperc alatt. Sztem ő is meglepődött, mert egyből sírt is, szegéynkém biztos azt hitte, hogy már megint aludnia kell, ugyanis azt hason fekve szokta. Az éjjel megint alakított: volt majdnem éjfél mire elaludtam, erre kukorékolt fél2-kor, fél6-kor és 7-kor. A 7 órási szopi után láttam, hogy a nagymamám már kint ül a hintaágyon és cappucinózik, úgyhogy fogtam Petykót, bebugyoláltam egy plédbe és kivittem neki. Énmeg visszamentem aludni, húztam 3/4 10-ig. Ekkor hozta be Anya, hogy éhes. Mármint a Petike, nem a Mamim :lol: Olyan jót és olyan mélyen aludtam, hogy még a nyálam is folyt :lol: :lol: :lol:
Mbá már úton van felénk :lol: :lol: :lol: Holnap megyünk Szilvásváradra. Biztos jó sokan lesznek, vmi lovasnapok vannak. Bár mi nem a pacik miatt megyünk, hanem reménykedünk abban, hogy ott 900 akárhány méter magasságban vmivel hűvösebb van és a levegő is tisztább. Készítek majd ott is sok képet.

Eszti,
jó nyaralást!!! A Sonnentherme-re különösen kíváncsi lennék, ugye beszámolsz majd róla? Aha! Akkor ezért kérdezted a múltkor az úszópelust? Szégyelld magad, nem osztottad meg senkivel az alvós-titkot!!!! :lol: :evil: :lol:

Kép
mancs

Coolasa,
egyszer már én is szívtam meg ugyanígy vonatügyileg, Nagymaroson. A másik vágányra jött be az a rohadék. Énmeg álltam a peronon egyenruhában. De ott "humánusak" voltak, megvárták míg körbeslattyog a jónép a másik vágányra :lol:

Kép
mancs

Mancs, most akkor megosztom a NAGY NAGY titkot. :)
Semmi küli, annyi, hogyha Benyó többet alszik napközben, mint amit kéne, akkor nem alszik éjszaka. Szóval neki a napi kétszer 1 óra a faja, és ha este mondjuk elmegyünk sétálni, amibe elalszik, akkor pluszban lesz, és akkor szar az éjszakánk.

Legalább is most így működik, így vettem észre. Így viszont alszik fél 9-től 4-5ig, aztán meg 7-8-ig. Úgyhogy mostanában szavam sincs. :)

Na jó nagy titok vót, mi??? :lol:

Mancs, az a másik kislány a Fanni barátnője szerintem. Ugyi?

Coolasa, ja, mégsem Fagus, hanem Nagycenken egy panzió, de azért majd beszámolok. :lol:

Úszópelust vettem, kéket, nem rózsaszínt, remélem jó lesz.

Ma majdnem megfőttünk, vizespelusoztam Benyót, de sebaj, holnaptól pancsííííííííííí a Balcsííííííííban. :) Juhhhhéééé.

Puszi mindenkinek

Kolmol, nem tudom, hogy írtam, (de biztos, hogy akartam), de megkaptam a kódokat, millió köszönet érte. :)
Vendég

Sziasztok!
Mancsbá!!!
Itt vannak a repcsijegyek.Milyen email címre küldjem a neveket? :wink: Vagy lehet,hogy már nem is segíteasz mert eddig még egyszer se válaszoltál. :roll: :cry:

Dancika!
Nagyon Boldog Névnapot Kivánunk!!!Dia&Domi
:wink:
Kép

Eszti!
Hétfőn Balatonszabadiban leszünk és Siófokon.Majd gondolok rád. :wink:
Mindenkinek cupp!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia ne add fel! Mancsbá nem válaszolása mögött szerintem annyi a titok, hogy ő kevésbé anyuka, mint mi, ezért ritkábban is olvas anyukás fórumokat. De bé neje biztos felhívja figyelmét ezekre a segélykiáltásokra... Ha nem, majd Bodrogi Feri jól ellátja a baját! (ezt most nem kellett értened)

Kép Kép
coolasa

Coolasa!
Köszi a biztatást. :wink: Remélem igazad van,lesz. :lol: 8) Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Dia!
Kedves vagy, köszönöm Dancim nevében a köszöntést :D Képzeld, ki felejtette el e jeles napot? Hát az anyja! Tegnap egész nap (kb 3x) majdnem elindultam egy kismotort venni, csak mindig lebeszélt róla a párom. Erre anyósom telefonál este, hogy húzzam meg a fiam fülét, merthogy nevenapja van. Na mondom, tudtam én, hogy valami van... Szégyen :shock: :lol:

Ajajajaj!
Már megint elsiklottam a kérdés felett!!!! MOZI! Nagyon jól sikerült a mozizás, Gabi nagyon élvezte. Falta a pattogatott kukoricát, bevert fél liter kólát (hát igen, ez az amit sose kóstoltassatok meg a gyerekkel, mondván, hogy szúrós víz, úgyse fog neki izleni, nem a fenét, az első szavai között volt). Nem baj, úgyse járunk valami sűrűn moziba. Pisilni se kellett kimenni és nem kotyogott közbe semmit. A végén 20 perc volt olyan, hogy már felállt, de nem mászkált el, csak már elzsibbadt az a fokhagyma feneke :lol:

Tegnap előtt voltunk Dancival a Heim Pál sebészetén. A gyűrűs ujjába szálka ment. Megpróbáltam kiszedni, de elvetélt ötlet volt. Begennyesedett neki, aztán kifakadt, úgy néztem letisztult, de gyulladt volt a körnéke. Na mondom, jobb megelőzni a bajt, hátha mégse jött ki a szálka a gennyel (természetes tisztulási folyamat, így löki ki a szervezet), így mentünk, mert kicsit megijedtem. Meg amúgy se alszik mostanában valami jól éjszaka. Csinálni nem csináltak vele semmit, nincs vele dolog, már gyógyuló félben van. Hurrá. Aztán hamár ott voltunk beugrottunk a fülészetre, hiszen egymással szembe van a két rendelő. Épphogy becsúsztunk és csak az aszisztens jóindulatán múlt, meg persze felismert, hiszen csak 5 hónapig látogattuk a rendelőt... Mondam neki, hogy nincs semmi baj, csak kicsit rosszul alszik éjjel, ne kelljen már a másik épületbe átmenni (délután ott folytatódik a rendelés)... nem kellett. Fülecskékbe bekukk, semmi baja, hála a jószagúnak! Ezek szerint a fogai jönnek. Igaz gyanakodtam rá, de jobb így, hogy tudom csak az lehet, hiszen nyáron is simán begyulladhat, ha a füében sok víz marad és a gyerek meg hajlamos rá. A GAbinak akármennyi víz mehet a fülébe és hányszor ment ki az erkélyre tökfedő nélkül mégse volt a fülével semmi baj.

Ma anyósomék elviszik a GAbit valami tóhoz. Azt még maguk se tudják melyikhez, valami fizetős bányatóra mennek, csak ne felejtsek homokozót csomagolni a sok úszógumi meg minden szir-szar mellé... De jó is lesz neki. Remélem a Danci még aludni fog, mert lesz nagy sírás, ha látja hogy elmegy a tesója, neki meg maradnia kell. Olyan "menős" gyerek, hogy nem igaz.
Ja, Dancinak most megint új szandált kellett vennem!!! 26-osat! Na ez azért nagy szó, mert tavasszal még jó volt rá a 23-as szandálka, aztán május végére már 24-es kellett, de alig hordta 3 hétig, és már vehettük a 25-öset és most a 26-os... Tavasz óta 3 számot nőtt a lába!!! Összemértem a Gabiéval hát fél centi, vagy még annyi sincs a lábacskák között!!! Hihetetlen iramot diktál a növésben! A másik, meg alig bírom el, mintha most megint hízott volna és szabályosan nehezebbnek érzem mint a nagyot. Az is igaz, hogy a Gabi egy gebe, már lassan a bordái is kilátszanak, alig eszik, a Danci meg csak tömi amit lehet. Nemhiszitek el, de tegnap nem bírtam elaltatni, nem is értettem mi van vele, hisztizett, hogy ő nem fekszik le. Gondoltam egy merészet és megkérdeztem tőle, hogy Danci éhes vagy, eszel? Nagy nagy bólogatás volt a válasz... Bevert este fél 11-kor két szelet kenyeret... Itt meg megkérdeztem utána, hgy kér-e még és nemet intett. Olyan jó, hogy legalább már így tud kommunikálni, bár lemaradva nincs semmivel, de nem is siet:)

Geribaba meg egyre többet lenne ébren, úgyhogy mostanában igyekszem 3 felé szakadni, ezért van, hogy ha jövök sem mindig tudok válaszolni, vagy csak 1-1 dologhoz szólok hozzá . Ő is már igényli a nagy foglalkozást és olyan jó látni az ahogy lereagálja a dolgokat. Van, hogy csak a szemén látni azt, hogy tetszik neki valami, mert az mosolyog, de nagyon. De többnyire nemcsak a szeme mosolyog, és nagyokat "hö-hő"-zik:)) Lassan megszűnik a jó világ, amikor szopi után hamar elaludt, most egy kicsit még nehezebb korszak kezdődik, mert ha lerakom a Gerit az ágyába úgy, hogy nem álmos akkor képes nagyon sokáig visítani, ha álmos akkor 1 perces reklamálás után elalszik.

Tegnap jött el a napja, hogy szegény Kevin kutyának nekiestem a hajvágó géppel. A masina nagyon szépen vette az akadályt, a kutya már kevésbé, de azért tűrte. Nem tudtam, hogy ennyi időt (2 órát!) fog igénybe venni ez a művelet, de ha már félig lenyírtam a szőrét nem hagyhattam abba. Nagyon csodálkoztam, hogy ekkora bundája van. Ő egy keverék kutya. Az első kutyám a Suzi volt, apukám találta 3 hónaposan és nem lehetett tudni, hogy milyen fajtából keveredett. Annyi látszott, hogy tacskó. Korom fekete fehér folttal a mellkasán. Erre lefialt egy fajtatiszta szálkászőrű tacsi apától és a Kevin volt az egyetlen tehénmintás tacskó belőle. Na igen ám, de a szőre folyamatosan nő neki, már több mint 10 cm volt és hiába keféltem... így utólag hiába, mert a bőrénél csupa raszta volt. És jól is tettem, hogy megnyírtam, mert egy toklász már félig a bőre alá be is furakodott. És miközben nyírtam a kutya jellegzetes törpe snaucer formát kezdett mutatni. A pofiján meghagytam a szőrt, de mindenhol 2mm-re lenyírtam. Nagyon cuki lett. A Danic azóta akármikor meglátja felderül a feje és mondja, hogy Keí (kevin) és röhög:)))) Majd csinálok egy ilyen volt, ilyen lett képet...

puszi

Kép
sasha

Na, Gabit már el is vitték a nagyiék pancsizni. Remélem jól fogja magát érezni és szót fogad nekik... hajlamos rosszalkodni direktbe.

Kép
sasha

ime az én talis képeim:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Dia, Mariann,
sajnálom, hogy feleslegesen megjárattátok miattam a kulacsot. Annyi eszem meg nem volt, hogy felhívjam Vukát, hozza el a taliról, egy sarokra lakik tőlünk....

Mi kb csütörtökön indulunk Szigligetre. Más is szokta úgy időzíteni a nyaralását, hogy elmehessen Kapolcsra, a Művészetek völgyébe? Most két évet kihagytunk, gyerekekkel meg most megyünk először.

Ebben a melegben még e gépet se kapcsoltam be, a 400 Wattos tápjával kazánként funkcionált.

Vasárnap hozzák vissza Benedeket, a lakás meg sehogy se állt. A nagy fogadalmakból, hogy mi mindent csinálok meg a lakásban, amíg Benedek nincs láb alatt, szinte semmi se lett meg. Egyszerűen ilyen időben nem tudom rávenni magam a szőnyegtisztításra vagy a kanapé kárpitjának tisztítására. Mondjuk mosásban eljutottam oda, hogya héten volt egy olyan pillanat, amikor teljesen üres volt a szennyeskosár. Ilyen vele újkora óta nem esett meg. Párom szerint le kellett volna fényképezni, megörökítendő a ritka pillanatot. Az eredmény: hatalmas vasalnivaló hegy, meleg miatt ignorálva.

Sahsa,
nem semmi Danci lábmérete. Benedek most valahol 22 és 23 körül tart. Mi még olcsón megússzuk, szezononként egy pár kinti és egy benti cipő ált. elég. Az étvágyáért meg irigykedek, Benedeket szinte lehetetlen rávenni az evésre.

Evésről jut eszembe, jövő héten a Rossmannban le lesz értékelve a Hipp bébidesszertje, azaz a gyümölcsös kaják. Mi levásárlást csinálunk, így 160 körül jön ki egy üveg. Úgy döntöttem, piszkosul bevásárolok, Levente kb egy hónap múlva kezdi a kostólgatást, a Hippet meg jó minőségűnek tartom. A maradékot meg majd Benedekbe tömöm, a gyümölcsös dolgok le szoktak csúszni neki.

Nekem is elveim vannak a hozzátápival kapcsolatban, a családunk halmozottan veszélyeztetett allergia kérdésben. Pl. Benedek lassan két éves, de még nem nagyon kapott tehéntejes dolgot. A sajtokat nem tartja emberi fogyasztásra alkalmasnak, még azon is kiakad, ha azt látja, hogy mi eszünk, a joghurtféléktől meg kiütéses és/vagy hasmenéses lesz, pedig szivesen enne Danoninoféléket. Ezek után tejjel már nem is próbálkoztam. (és itt be kell valljak valamit, amin a környezetem kiakadt: most tavasszal reggelente fejnem kellett, hogy le ne durranjon a mellem a helyéről, de nincs se edényem, se helyem a fagyasztáshoz. Így választhattam volna azt, hogy kiöntöm a tejet, de ehhez nem volt szívem, így beleraktam egy kiskanálka kakaót, s ezt itta Benedek reggelente. Ez volt az egyetlen dolog, ami szó nélkül lecsúszott neki, akár 3 dl is egyszerre. Mindenki hülyének nézett emiatt, pedig több picurt is ismerek, akik az ő korában még szopizik)
Így én mindennel lassan próbálkozom, bár be kell vallanom, Leventével már megnyalattam egy nektarint, tisztára begerjedt rá, de az igazi hamizással még várunk egy hónapot.

Kormi

Kormi

kormi

Sziasztok kismamik!

A képeket megnézegettem! Nagyon szépek vagytok! :)

Mivel a 2006 tavaszi babák közt is kirobbant egy szopi-hozzátápi vita :( eléggé leszívtam az energiáimat így most nincs erőm visszaolvasni ráadásul a férjem is kitúrni készül... :(
...ezért lenne fontos többet személyesen találkozni :) hogy elkerüljük ezeket a meddő személytelen vitákat!

Puszi nektek ma még megpróbálok benézni! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

...mármint leszívta :) ...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X