Új privát üzeneted érkezett!

Livi!
Hááááát... :wink: természetesen nem vagyunk ellene, hogy 2-3 év múlva jöjjön a kistesó, csak tudod már 36 leszek az idén, és ki tudja, hogy sikerül-e?... Igaz, párom 1 évvel fiatalabb, de a férfiaknál ez nem számít annyira. Mindenképpen 40 alatt szeretném, ha összejön. És nem csak a szocpol miatt! Sőt, elsősorban nem amiatt.
Na majd holnap kiderül, valószínűleg holnap megyünk intézni a dolgokat, aztán majd megírom, mi volt a "Mindenható OTP"-ben...

Krisszi!
De jó nekeeeeeed!!!!! Én is akarok már CTG-re menniiiiiii!!!!!! :lol:
Valószínűleg jövő héten már megyek. Nagyon várom!!! Gratula a jó értékekhez!!! :lol:

Kép
mamy

Krisszi!

Hát persze, hogy szurkolok!!!! :D

Mamy!Miért ne sikerülne? De akkor olyan lakást nézzetek, ami a bővülő családnak is jó.! :) De ez is szabályozva van, úgyhogy el se lehet rontani. Úgy értem van minimum és maximum meghatározva, ami a méltányolható lakásnagyságot illeti.... Majd írj, hogy mi volt az OTP-ben. Miért is jó a lízing nektek? Ha összegeket is írnál többet tudnék mondani...., mert nem mindegy az illeték, kamattámogatás stb.... Priviben esetleg?

Lányok!

Ugye mindenki megkéri a párját, hogy szülés után írjon nekünk egy pár sort? Én már megkértem az enyémet, pedig még bőven van idő.... :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Gesztenye!
Teljesen érthető, hogy az orvosok figyelnek Rád emiatt! Érdekes, ha lehet egyáltalán ezt mondani, de ilyet még nem is hallottam. A lényeg, hogy Te jól érzed magad, egészségesnek érzed magad! Akkor hajrá epidurál! :wink:
Lista megy!!! És drukk, hogy menjen a terv szerinti vásárolgatás :D

Sz_Kata!
Klassz, hogy ennyivel jobban érzed magad! Látod, a gyogyi sokkal jobb ilyenkor, mintha gyogyi nélkül szenvedtél volna még heteket.
Látom, nem vagyok egyedül a fura fekvésű babócámmal. Én azért tartok tőle, hogy én már nagyon a finisben vagyok, szombaton a 37. hétbe lépek és lehet, hogy már nem nagyon akar/tud Beni beállni irányba. Bár az sem biztos, hogy rossz helyen fekszik. Nálad még szerintem nagyobb az esély a mozgolódásra :) Holnap majd megyek a dokihoz és megpróbálom kikérdezni erről a témáról, majd beszámolok.
Várjuk a babakocsi fényképét! :D

Mamy!
Köszönöm az infot babaelhelyezkedés ügyileg. Hát ezek után méginkább tartok a dologtól... Talán holnap a doki, kézzel is meg tudja mondani, mi is a helyzet. Bár uh is van nála, csak nem a legjobb minőségű és jövő hét kedden úgyis mennénk az uccsó uh-ra a kórházba. Én valahogy nem szeretem sokat macerálni Benit a sok-sok uh-gal. Drukkolok, hogy a kis Geszti ne ficánkoljon el, ha már megtalálta a kifelé vezető utat! :D
Amorf has nálam is van, hihetlen, hogy milyen formákat tud felölteni a hasam ill. ezek szerint hasunk :lol:
Szocpollal kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni. Nektek drukk, hogy minden úgy jöjjön össze, ahogy szeretnétek!!! Annyit azért tudok, hogy nem csak megszületett babára adják a szocpolt, hanem a "bevállaltra" is. Tehát, most megszületik Geszti és Ti x éven belül (ezt viszont elírják, hogy mennyi az x) vállaltok még egy babát, akkor kettőjükre kapjátok majd a szocpolt. És szerintem már most a lízinggel együtt indítsátok a szocpolt is, mert a szerződés aláírását követően már bizonyos idővel nem lehet igényelni, nagyon meg lehet ezzel szívni! Az OTP-ben szerintem ebben is tudnak segíteni. Most látom, hogy Bali is ezeket írta.

Bali!
Köszi Neked is a babafekvéses infot. Igazad legyen, hogy jó helyen van, de most még erősen kételkedem!

Jadey!
Tudtommal van még ez a gyerekbevállalós szocpol. Nektek is drukk! Irigykedek Rátok, mert mi nem tudjuk eladni ezt a rohadt házat... :twisted:

Krisszi!
Sajnálom, hogy lefújtátok az érdi talit, de érthető, hogy a Babócák körül forog minden, még a festőpemzli is :lol: Aranyos vagy, hogy 5 körülre raknátok a következő talit, jól esik. Majd egyeztetünk :wink: De a lényeg, hogy a többségnek jó legyen, ne én legyek, illetve Marci az irányadó... 8)
Ne hülyéskedj már! Hány éves is vagy? 55? Mert akkor már tényleg felelőtlenség lenne! :roll:
Igen, Erika is érdi! :)
Gratula a CTG-hez és az ügyesen mozgó Ricsihez! Marci nekem állandóan bealudt, alig mocorgott a vizsgálatok alatt. Hú, jövő héten én is megyek már! :D

Erika!
Tényleg azt tegnap el is felejtettem írni, hogy én is sokat összebalhézok Anyuval. Az a baj, hogy Ő nem mondja ki a véleményét, de mindent látok az arcán, én pedig ennek totál az ellentéte vagyok, én nem sokat gondolkodok, mondom a magamét. Na ebből sok balhénk van. Most éppen Marci körüli ugrálás a fő attrakció: Ő állandóan körülötte ugrálna, én pedig kis önállóságra, egyedül játszásra vezetném rá végre az Ördögömet. Már egész jól haladtam, de Anyu ezzel a tutujgatásával sajna pillanatok alatt tönkreteszi hetek-hónapok nehéz munkáját. Na jól kipanaszkodtam magamat. Bocsi :oops: A lényeg, hogy Ti ne veszekedjetek! Jó ubizást!!!

Már én is gondolkodtam azon, hogy Párommal íratok pár sort Nektek, de még nem merem megígérni, mert nem is attól tartok, hogy nem akarna írni, hanem Ő lesz 4 napig (illetve amíg kórházban leszek Benivel) Apukája és Anyukája egyszemélyben Marcinak. De remélem, hogy össze tudja hozni, talán, amikor Marci az igazak álmát alussza :D Az tuti, hogy sms-t küldök majd Erikának! :D Oké, Erika?! :wink:

Ma letudtam az utolsó labort is!!! Hurráááááááááááááá!!!!!!!!!!!! Még szerencsém is volt, mert legutóbbi alkalommal, amikor mentem, akkor a kismamikat soron kívül előre engedték és azt mondták a kismamik, hogy már egy bevett módszer itt Érden. Most valahogy nem mertem rögtön az elejére vágódni (pl. mert egy gömbölyödő pocakú lány állt kb. 10.-nek a sorban), de rákérdeztem az ablaknál, ahol a papírokat kell leadni, hogy tényleg előrejöhetnek a kismamák. Válasz egyértelmű nem volt, és hogy az előző alkalom valami kivételes dolog lehetett. De azért megkérdezte, hogy én kismama vagyok-e! :roll: :shock: :lol: , pedig szerintem elég látványos már a 107 cm-es hasam! Közöltem, hogy igen és még egy kicsit domborítottam és elvette a papíromat, így 15 perc alatt végeztünk!!!! Eredmény meg lesz estére, remélem annak is így fogok örülni majd!

Mindenkinek kitartást ebben a hőségben! Én már baromira unom!!!

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Bujka!

Hogy legyen miben reménykedni... a nagy fiam a 38. hét vége felé fordult be, semmivel nem lehetett összetéveszteni a dolgot. Addig úgy volt, hogy császár...Tudom, nem erről álmodtál, de ha nem is fordul jó irányba, hát akkor sincs semmi :D Ilyen és kész! :)

Livi

bali78

Csajok!

Én annyira, de annyira hülye vagyok!!! Reggel kaptam Macifülke Judittól sms-t és épp arról nem írtam Nektek! Én ennél hülyébb már nem is lehetek! :shock:

Akkor az sms: "Végre jó hírek: drága csillag 1840 gramm! És én nem nyíltam tovább egyenlőre! Úgy örülök! Puszi: végre megint jókedvű Judit"

Annyira megörültem ennek a jókedvű üzenetnek! :D :D :D Csajok, csak így tovább, jobban nem is drukkolhatunk Juditéknak!!! Időközben átadtam Neki a sok-sok drukkot és puszit, amit küldtetek Feléjük!

Melinda :D

KépKép

KépKép
bujka

Livi!
Ment a privi! :wink: - jé, ez rímel! - :lol:

Bujka!
Hát én is bizonytalan vagyok, amint írtam, hogy Geszti most hogy is fekszik?.. :roll: Én jövő kedden megyek dokihoz, nagyon remélem hogy megnyugtat majd. Persze ilyenkor még forognak, bár egyre kevesebb a helyük.
A piszkos anyagiakkal kapcsolatban, köszi az infót, tudom hogy van ilyen "megelőlegezett kölcsön" de ebbe azért nem merek belevágni, mert ha netán nem sikerü a második bébi, akkor miből fizetnénk vissza?... Már nem vagyok 20 éves... :roll: Úgyhogy maradunk inkább a tuti biztosnál, Gesztinél :lol: Őutána mindenképpen fel akarjuk venni a szocpolt, és én is úgy gondolom hogy a lakásügyletekkel egyidejűleg kéne elindítani. Na, talán ha holnap eljutunk az OTP-be akkor okosabbak leszünk...

Kép
mamy

Lányok!
Most voltam a védőnőnél. Megkaptam a recepteket, de azt mondta csak akkor lehet kiváltani, ha megszületett a baba, mert rá kell írni a születési dátumot. A TAJ számhoz az anyuka TAJ számát kell írni, azzal a különbséggel hogy az első szám 0 helyett 8-as lesz. Mivel a baba saját TAJ száma kb. 1 hónappal születése után érkezik meg... (ja, Magyarország... :? )
Van közte popsikenőcs, alkohol, fürdetőkrém, hintőpor, meg hipoallergén tápszer, arra az esetre ha netán a hazaérkezés után bármi miatt nem lenne még tejem, vagy kevesebb lenne, vagy akármi miatt nem tudnék szoptatni. Receptre féláron van.
Egyéb hasznos dolog nem nagyon történt, közölte hogy aug. 14-ig szabin lesz, és ha netán előbb jönne Geszti, akkor hazaérkezés után telefonáljak be a rendelőbe és majd kijön a gyerekorvos (akit nem is ismerek...) Ja és azt is mondta, hogy a lányok általában 1-2 héttel előbb jönnek, vagy időre, a fiúk pedig általában 1-2 héttel később... Bíztató... :roll:
Nektek mit mondott a védőnőcitek?...

Kép
mamy

Bujka!
Most olvasom a jó híreket Macifülkéről! :lol: Úgy örülök, hogy mindenkinél célba értek a drukkjaink!!! :lol:
Továbbra is szorítok mindenkinek (Ákata, Gigi)!!! Remélem, ti is jól vagytok!

Kép
mamy

Mamy,

az en vedonom azt mondta, hogy a gyerekorvos ugyanugy szabadon valaszthato, mint a felnott orvos. Szoval erdemes olyat valasztani, akit Ti ismertek, vagy legalabbis olyat, akit a kisgyerekes ismeroseitek tapasztalat alapjan ajanlani tudnak. En sem ismerek itt senkit Godollon, de a parom elozo hazassagabol szarmazo gyerekenek az orvosat valasztottuk, mert a parom ot ismeri es jo tapasztalatai vannak vele kapcsolatban. Szoval erdemes korbekerdezoskodni az ismerosok, szomszedok kozott. Van olyan orvos, aki vallalja, hogy kimegy hazhoz a szurikat beadni, van aki nem mert olyan sok betege van. Szerintem ezt is erdemes figyelembe venni, hogy a Ti igenyetek milyen ezen a teren.

Viola
fj35

Boróka,
ide írom a választ, mert nem tudom megnyitni a levelezőprogramomat. Én a barátnőd helyében nem vállalnám be helyi érzéstelenítésben.
De nem epidurált fog kapni, hanem spinált. Gondolom a berakésnál is azt kapott. Persze ezt azért írom, mert azt mi adjuk, így elfogult vagyok....kérheti altatásban is, olyan rövid lesz (15 perc), hogy talán azért kár órákig zsibbadnia. Én ezt választanám, de ha elégedett volt a multkorival, akkor akár a spinált is ajánlhatom.

Suttogó titkai:
a 4É csak részben jött be, úgy, hogy fix időpontokhoz kötöm. 4 óránként kaja, aztán játék, lefekvős procedúra, szabadidő. Éjszakát átalusszuk.
:D

Peti nagyon aranyos, elkezdett gügyögni, mosolyog ezerrel, tegnap volt 7 hetes.
Hogy bírod a finist? Annával találkoztál azóta?

Ági
potter_76

Viola!
Köszi szépen a jótanácsot!
Sajnos nem nagyon ismerünk gyerekorvost, családban sem nagyon van kisgyerek... :roll:
Meglátom, hogy milyen ez az itteni nőci, aztán gondolom később is lehet váltani, ugye?

Kép
mamy

Mamy,

igen, szerintem barmikor lehet orvost valtani, vegul is ez a szabad valasztasnak a lenyege, hogy ha nem vagy megelegedve vele, akkor mehetsz mashoz. Mindenesetre kivanom, hogy mar az elsovel jol jarjatok!

Viola
fj35

Sziasztok!

Mamy - már csak párat kell aludni és indul a CTG :lol:
(na jó, az ultrahang azért nagyobb élmény, de ez is olyan jóóóó)
Ügyi vagy ,hogy kiírattad már a cuccokat a dokival. Doki-megnézem a körzetit, az itt van tőlünk egy köpésre, ha nem szimpi, van már egy jelöltem. Bár arra, hogy a kötelező oltásokat beadja, nem igazán szeretnék tízezreket kifizetni. Tudtok valamit a gyermekgyógyász-tarifákról?

Livi - :lol: Persze, hogy ír majd, sőt, inkább behozatom a kórházba a számítógépem és egyenes adásban közvetítek :lol:

De jó, úgy örülök Macifülke Juditnak!!!

Melinda - akkor majd egyeztetünk, az tuti h én ráérek bármikor, szal szívesen alkalmazkodom a gyermekesekhez.
Amúgy meg tudod, hogy van ez a kor-kérdés, én tudom, hogy nekem "csak" most jött el AZ IDŐ, de mégis elég sokan nekem szegezték már a kérdést korábban, hogy jé, se férj, se gyerek?! Marha jól esett, gondolhatod, főleg olyan emberek (nők) szájából, akiknél elég sok tekintetben különbnek tartottam magam :( . Én meg nem vagyok az a fajta, aki ilyenkor hasonló stílusban válaszol valami keresetlent. pedig kellett volna :lol: mindegy...
ez a hőség nagyon unalmas, gratula a meteorológusoknak, akik a milliós berendezésekkel mondják a baromságokat hétről-hétre. Nagyon bejött az a jóslat is, hogy hideg nyarunk lesz :lol:

Lányok, rátaláltam a megmentőmre: Algida Light fagyinak hívják, citrom-feketeribizli ízben, a Kaiser'sban akciós, 570 forint. Nagggyon bejött a savanykás citrom ebben a dögmelegben. Kicsit gáz mondjuk, hogy édesítőszerrel készült, de úgyse kilószámra fogom zabálni, szóval bekockáztatom.

Szerintetek érdemes megnézni a Lehel téri babadiszkontot?

Körkérdés 1: Van olyan köztünk, aki még dolgozik? Nem tudom miért, de amióta itthon vagyok és nem kell tanulnom, úgy bennem van a mehetnék, egész nap rohangálok, már Apukám kocsiját is elvittem lemosatni :shock: nem értem magam. Ti esetleg tapasztaltatok valami hasonlót??? Mi ez? Normális?

Körkérdés 2: Nem szeretnétek még 1x talizni a nagy események előtt? Úgy szeretnélek még látni titeket, illetve sokatokkal nem is találkoztunk személyesen. vagy már túl késő???

Puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Jaj, még egy kérdés, a már tapasztaltaktól: melyik fajta TENA-betétet kell venni az első kórházas napokra??? van vagy 10-féle.

ÁKata, akartam már kérdezni, hogy hol veszed az olcsó bugyit? A piaci is 200-250 ft, nem? Az eldobhatós 400 ft/5 darab, van ennél olcsóbb valahol? mer akkor inkább olyat veszek a nehéz napokra :lol:
Hol tart a festés?

puszi

krisszi

Sziasztok!

Most jöttünk meg Pestről, hulla vagyok. Nem volt vmi kellemes fél napot autóban tölteni, légkondi nélkül...
DE Megvettük kiságyat, fejvédőt, pelenkázófeltétet Brendonban. Meg Árkádban (C&A, H&M) rugit, bodyt, két ari kis pulóvert, plédet, fürdőlepedőt vettem. Tatabányán nincsenek ilyen leárazások sajnos és még utiköltséggel együtt is jobban járunk, ha havonta eljárunk vásárolgatni Pestre. Árkádot szeretem. Ja meg vettem magamnak két felsőt :D

Jól bírtam a menetelést (férjem már kidőlt...), a Brendon Outletbe és babybell boltokba sajnos nem jutottam el, majd legközelebb közbeiktatva a babakocsi és matracvásárlással.

Csatlakozom én is előttem szolókhoz :nekem is a baba a jobb oldalra szokta kinyomni magát és ott keményen érezhető, a bal oldalon meg puha. :) Olyan kis aranyos.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok,

Krisszi,

borotválás: én is csak tükörből látom már, hogy mi vana lábam között :lol: :lol: De azért sem megyek köldökig szőrösen a kórházba szülni :lol:
Be akartam jelentkezni pedikűröshöz, majd közölték, hogy leghamarabb aug. 30-ra van időpont :shock: Lehet, adigra lebabázok :roll:
tali: szerintem a babanetes tali jó alkalom lehet
fagyi: nekem egyetlen megmentőm van, a koviubi! :wink: :lol: :lol:

Mamy, Bujka,

Én nem aggódom a baba mozgolódása miatt, mert bár most furin tartja a popóját, de mivel a feje lent van, így biztos vagyok benne, hogy ahogyan a szülés elindul, ő behelyezkedik menetirnyba.
A visszafordulástól nem félek, a dokim szerint ilyen előrehaladott terhességnél, ha már fejfekvésű a baba, akkor nem nagyon szoktak már visszafordulni.

Mamy,

Amit a védőnő mondott, szerintem kb annyira állja meg a helyét, mint az hogy ha kerek a pocid, akkor kislányod lesz, ha hegyes, akkor kisfiad. (az enyém kerek, és mégis akkora kukaca van a babának, hogy még a dokinéni is elámult :lol: )
Én pl egy hónappal hamarabb jöttem, (anyám még a szülőágyon isazt mondogatta, hogy neki még nincs itt az ideje) a húgom meg két héttel később....Ennyit ezekről az okosságokról.

Ákata,

hogy bírjátok ezta kánikulát :?:
Jól jártatok, hogy nem volt időtök füvesíteni, mert bizony a miénk a locsolások ellenére is majdnem mindenhol kiégett. Szeptemberben kezdhetjük újra...

babakocsi: nagyon örültem, hogy ez is megvan, majd otthon szenvedtünk egy órát az összerakásával (a férjemmel mindketten mechanikai-technikai analfabéták vagyunk :oops: )
Azután örömködve csodáltuk, tologattuk, nézegettük. Majd megpróbáltuk a klick-klack rendszerű hordozót rátenni: nem ment. Aztán megpróbáltuk összecsukni: meg sem nyekkent. A boltban az eladó ezt olyan természetesen csinálta :roll: Mi meg mehetünk vissza, hogy ugyan mutassák má meg hogy kell.
Most azért lefotózom, hátha valakinek ilyen van, és tudja, hogy kell összecsukni :wink:

Puszi

Kata
sz_kata

Na, ez az a bizonyos babakocsi:
Kép Kép
sz_kata

Halihó!!!!

Nagyon örülök, hogy Macifülke körül is rendeződnek a dolgok :lol:

Képzeljétek, ma fájt az egyik fogam és bár csak akkor szoktam elmenni a dokibácsihoz, amikor már hatszor akkora a pofim és húzni kell.. De most hős voltam, elmentem, betömettem :lol:

Aztán Jade telefonált, hogy eszméletlenül hiányzom neki, meg Bence is, úgyhogy ő azonnali hatállyal hazajünne... Már itthon is van a drága :lol: :lol:

Szkata: Klassz, hogy végre jobban vagy!! Szupi a babakocsi, klassz a színe is! Nincs a tolókarnál egy gomb? Nekünk a benyom-lenyom egyszerre technika hozza meg a hatást :lol: Én is nmehezen tudom még alkalmazni, nyugi, majd belejövúnk :lol:

Krisszi: Én nagyon szeretnék Veletek még találkozni, ha gondolod, segítek a szervezésben, talizzunk!!! Aztán remélem a babákkal együtt is összeruccanunk majd!

Edi: Jó sok mindent vettetek, a párod egy hős, hogy eddig is bírta férfi létére! Amúgy ma hallottam egy édeset :Állítólag a férfi xy kromoszóma "hiányos", ha lerajzoljátok az y-t, hiányzik egy darabka ahhoz, hogy x legyen... Lehet, hogy ott lett volna a vásárlási kényszer és képesség is? :lol:

Bujka: Ádes vagy, hogy közvetítesz Macifülkéről, légyszi írd majd meg neki, hogy kitartás, már nincs sok hátra! Semmi baj nem lesz. Lassan ő fog könyörögni, hogy szülessen már meg a babája. Én is feküdtem bent Jaddel a 6. hónapban, mert erősen görcsöltem, aztán meg a 42. héten bújt elő Őnagysága :roll:

Ja, errél jut eszembe, lehet, hogy priviben kéne, de szerintem jó lenne tudni egymás telefonszámát. Én is csak 4 emberét tudom. Ákkor kezdeném: 06205791461 Ha bármi van, hívhattok nyugodtan. Társkeresők kíméljenek :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok, Lányok!

Tyű, olyan a ház, mint egy sz@rfészek - a legtöbb bútor kihordva, padlószőnyeg felszedve, létra a sarokban, ruhahalmok a dobozokon - szóval zajlik a festés előkészítése. Odáig jutottunk, hogy a férjem kiglettelte a repedéseket, kihurcolt mindent és lepenészölőzte, ahol beáztunk a télen (volt hol). Én meg heverésztem, mert sajna dolgozni nem tudok... Olyan rossz érzés, hogy nem tudok segíteni... De hát ez van. Net még van egyébként, csak alig férek az asztalhoz...

Kata,
naggggyon klassz a bkocsi! Mi (férjem) is küzdött az összeszereléssel... Aztán kitapasztaltam, hogy működik. Mivel a miénk nem túl extra, könnyű kezelni. Ha vmit nem tudtok, tán tényleg érdemes visszamenni kérdezni, nehogy letörjön belőle egy darab... Én is igyekeztem kesztyűs kézzel bánni vele...

Iza,
de jó, hogy jelentkeztél! Babaprojekt: nem csodálom, hogy most húznád kicsit. Talán - ha hazajöttök augusztusban - érdemes volna egy önbizalomerősítő kivizsgálást (vérvétel, UH) csináltatnod.

Piciri, Melinda,
jövő hétre nem merek mondani semmit, mert elvileg csütörtöktől szülésig már befexem, és addig kész kell lennünk a házzal. Ami nem azt jelenti, hogy én dolgozom is valamit, csak a segítséget szervezem majd telefonon/irányítom a dolgokat (takarítás, függönymosás, ilyesmik), ill. a visszapakolást koordinálom. Valamint a sógorunk teherautóval elvisz még a babaágyakat, ikea-bútorokat megvenni, ami nagyobb kör lesz (megvesszük a maradék konyhabútort, könyvespolcot, ilyesmit). Sz'al meglátjuk... De ha varrok, én akkor is fekve, mert az ülés... az horror! Nekem egyébként nagyon jó lenne Melindánál :lol: Legalább látnám a tünemény Marcit is :lol: De fentiek miatt nem merem ígérni.

Krisszi,
én is nagyon pörgős voltam, míg még tudtam... Mentem volna ide-oda, vagy itthon sertepertéltem. Most viszont már egyáltalán nem esik jól. Hogy sikerült az ebéd? :wink:

Mamy,
szocpol: egy gyereknél/új ingatlannál egymillió kettő. Két gyereknél a duplája. magyarorszag.hu-n elvileg ennek az infónak kell szerepelnie (és én így is olvastam nemrég). Próbált nem kedvencekből behívni, hanem beírni.

Orvosválasztás: mi végül a körzetit választottuk - ha nem válik be, bármikor lehet váltani. A többit sem ismerjük, sajnos...

Bébipozíciók: a kórházban napi kétszer volt szívhanghallgatás. Nekem Lilié folyamatosan másutt volt, azt hittem, forgolódik. Az UH-n viszont kiderült: maradt fejvégű :lol: Nekem egyébként már a melleimnél van a kis popójuk, és néha - úgy érzem - pucsítanak :lol:

Fiú-lány túlhordás: ahogy a kórházban láttam, nem lehet mérleget vonni... Ahogy jön, úgy jön.

Most befejezem, anyukám hív telefonon :lol:

ákata2

Már azt hittem, mindenki Barátok köztet néz :lol: :lol:

Ákata,

A boltban azt mondták, gyerekjáték az összeszerelés. Na, ennek a mondatnak ne dőljetek be sose :lol:
a bricoban vettünk lépcsőt a tetőtérhez, ott is ugyanezt mondták, na a párom egy napig szenvedett és az egyik elem a mai napig nem stimmel.... Bár lehet hogy a hiba a lépcsőben van.

Jadey,

szerintem számcsere legyen inkább személyesen. Én valahogy parázok ilyen adatot a neten megadni. Ami tudom, azért is fura, mert azt bezzeg megosztom a nagyérdeművel, hogy akkora a hasam, hogy nem látom a puncim :roll: :wink: :lol:

Krisszi,

Miután abbahagytam a melót, pihizés címszó alatt felástam az egész kertet, gyomtalanítottam, kiráncigáltam a gyökereket a földből, meg kiszedegedtem a köveket és füvesítettem. Utána nagytakarítás, ablakpucolás, stb. Most már lenyugodtam, még mosogatni sincs nagyon kedvem :roll:
sz_kata

Sziasztok!

Rolex
Ilyen euro árfolyamok mellett nem hiszem, hogy nagyon megéri Ausztriába menni vásárolni...

Bujka
Marci gyönyörű!
1211-es méhszájjal jöttem haza...

Ákata
Én sima Bioponnal mostam ki a babaholmikat...

Szkata
Jobbulást!
Peti nagyon szép :lol: , de milyen is lehet egy Peti :wink:

Viola
Mi választottunk gyerekorvost... mert őt ismerjük :lol:

Bali
Szerintem Péter fog írni nektek!

Macifülkének drukk!

Mostanában egyre többet álmodok szüléssel, gyerekkel... Ti nem?
Vendég

sziasztok lányok!

Bocs, ogy nyafival kezdem, de muszáj megosztanom valakivel... Éjjel azt hittem, itt a vég! Majd 3 órán keresztül voltak nagyon fura fájásaim. Nem tudnám megmondani, hogy nem a gyomrom görcasölt-e és onnan minden egyéb... :shock: A mellemből folyamatosan ömlött/ömlik a tej...és nagyon erős hányingerem volt. Most már nem fáj, viszont megy a hasam.... Ezzel kezdődött az első szülésem... :roll: Szóval fura..
Elrontottam a gyomrom? De össsze is húzódott a méhem, éreztem, meg a baba is, mert amint kiengedett a szorítás, bulizni kezdett. :? Meg a gyomorontástól nem folyik a tej, ugye?! Na még jó, hogy van tapasztalatom :shock: :shock:

Livi

bali78

Sziasztok!

Olyan jól esett,hogy írtatok nekem.Nem lettem elfelejtve. :D
De félreértettetek.Nem félek.Úgy értem,nem félelem dolgozik bennem,csak valami azt súgja még várjunk picit.Viszont ha megfoganna a kis pindur 1-2 hónapon belül,nagyon örülnénk neki az bizti. :D
Kata!Klassz a babakocsi.Mire jön Peti remélhetőleg sikerül összerakni. :lol:

És Krisszi! A Beckham házaspár kis Romeojának is olyan tipusú babakocsija volt(többek közt)mint amit ti vettetek csak sötétszürkében.Csak itt Mamas&Papas néven fut a Pegperego. :wink:

Szegénykéim vasárnapra 40 fokot jósolnak Budapestre.Nehéz lehet ebben a melegben a kismamaság.
Itt is volt tegnap 38.Borzalom.

Na pusszancs
Iza
piciza

Melinda!

mozgással kapcsolatosan: nekem is amorf a hasam, jobboldalon dudorodik állandóan ill, tényleg rapper mozdulatokkal cikázik ide-oda, állandóan. Annyira fog hiányozni, ha már kevesebbet mozog. Az egyetlen biztos jel a csuklás, amit mindig lent érzek. Ilyenkor megnyugszom, hogy a fejecskéje egészen biztosan lent van és ez a lényeg. Ne érzed a csukálásait ilyen egyértelműen?

Ákata!
Ha nem varrunk leg. egy fagyi erejéig talizzunk, mielőtt befexszel, légyszi. Érted megyek, amíg a volán mögé beférek.

Krisszi!
MAdarász utcai látogatásodról magy légyszi számolj be!

Tali engem is érdekel!!!

1. CTG-d hányadik betöltött héten volt? Még mindig nem tiszta.

Tena: én annyit tudok róla, hogy gyógyszertárban kapható Tenafix betétről van szó. Még nem jártam utána.

Munkamánia, nyüzsgés:
Állandóan lelkiismeretfurdalás gyötör amiatt, hogy nem vagyok elég hasznos. Ezért én is mindent kitalálok, pl. az uborkaeltevést. Persze azóta, amióta nem dolgozom. Ez odáig fajult, hogy tegnap "végre" rosszkedvvel ébredtem, persze nem tudtam miért. Gondoltam magamban, na megint kezdődik az érzelgős, labilis korszak, biztos aszüléshez közeledve ez normális. Aztán du. elsírtam magam és akkor jöttem rá, hogy el kell végre fogadnom, hogy minden megváltozik, a fiam az első, mindent ő érte teszek, ha nem bírom úgy, mint régen, meg kell állni, hogy minden rendben legyen, és harmoniában tudjak maradni önmagammal. Gondolatban is egre többet foglalkozom vele és egy rázósabb nap után bűntudatom van és arra gondolok, remélem nem lett baja amiatt, hogy nem álltam meg pihenni. Tegnap este fél 11-re értem haza az uborkaltevésből, a melegben kajtattunka torma, mustármag, stb. után és Anyu tünemény volt, gyorsan célratörően dolgoztunk, beszélgettünk közben (nagyon hálás volt).
Nem tudom, érthető voltam-e.

Babyfun:
Én már az elején elrontottam a dolgot: Kettőt mertem kérdezni:
VAlóban olcsóbbak az árak interneten keresztül, mint helyben?
"Olcsóbbak?!!!! Mi vagyunk a legolcsóbb hely az országban! Ennél alacsonyabb áron...."
Másik kérdésem: Kókuszmatracból hányféel van? "NE kérdezzen ilyet, mert az nem lesz jó, ha magával is összeveszek, mint a múlt héten egy másik kismamával." "Hát, az tényleg nem lesz jó, ha összeveszünk." Ettől függetlenül lehet, hogy 1-2 dolgot ott veszek.

Szkata!
Férjed tényleg nagyon lelkes volt, miket vettetek a babyfunban?
Gyomtalanítást,a blakpucolást ne is említsd! Sziszifuszi munka, mire élvezhetnéd munkád gyümölcsét, újra kezdheted.

MAmy!
Szocpolt mi nem mertük 4 éve bevállalni, így mi is most fogunk utána érdeklődni, utólag igénybe venni. Érdekel, mit mondanak az OTP-ben.

Melinda!
Természetesen beszámolok majd rólad a többieknek, rólam meg a párom ír majd.

Erika
piciri

Szép Napot!

Bali,

Hú, ez nagyon furin hangzik, pihizz, feküdj és igyál sok folyadékot. Még nem lenne jó, ha szülnél...Remélem, tényleg csak gyomorrontás, mert egyébként eléggé szülésmegindulás szaga van a dolognak. Vagy csak gyakorlatoztok? :wink:
Azért csörrenj oda a kórházba, hátha mondanak valami okosat.

Piciza,

Ma reggel már négyen forgattuk, nézegettük, nyomkodtuk a kocsit, és végra mgtaláltuk a módját, hogy összecsukjuk :lol: De a klic-klack rendszert még mindig nem értjük... :oops:

Tegnap láttam a híradóban, hogy Londonban is döglődne az emberek, és a metróban elviselhetetlen a hőség.
szörnyű ez a hőhullám.

Lányok, ti hogyan tervezitek átvészelni ezt a néhány negyven fokos napot?

Kata
sz_kata

Piciri,

babyfun: tényleg, most hogy mondod, ez a kókuszmatracos eszmecsere elég gáz volt :roll: Egyébként, a férjem annyira beindult a boltban, hogy a legtöbb apróságot ott meg is vettük. Pl: a teljesség igénye nélkül,Nandu hordozókendő, szopipárna, szoptatós melltartó és hálóing, eldobható bugyi, takarók, lepedők, vízhőmérő, hajkefe, pelenkák, törölköző, hálózsák, meg egy cuki vukkos kiscipő, a férjem nagyon rákattant, hogy az mindenképpen kell :wink: Szóval, azért a pasik is bele tudnak jönni a vásárlásba :lol: 30 ezer kemény Ft-ot hagytunk ott, pedig lényegében semmi nagy dolgot nem vettünk, és a bolt tényleg olcsó.
Valószínűleg a kókuszmatracot is ott vesszük meg, mert méretre vágják. Merthogy végül csináltatjuk a spéci kiságyat. Ja, és ha jól emlészem, te is inkább varrni akarod az ágynemű huzatot, ugye? Mert asszem én is inkább megvarrom.

A babarucikat kimostam, a DM-ben vettem Gabi típusú magyar babaruha mosószert. A pelenkákat hány fokon kell kimosni?
eg még egy buta kérdés: a babakocsit és a hordozót, mivel tisztítsam ki használatbavétel előtt? Vagy azt nem kell?
sz_kata

Sziasztok!

SzKata - nagyon jól néz ki a kocsi, megnyugtatlak, én se tudom rárakni a miénkre a hordozót, megyek is vissza a brendonba, h mutassák meg. Tényleg, a mózesrész az a hordozó? innen nem látszik :lol: jó a színe is, nagyon tetszik!

Jadey, fogfájás brrr. de túl leszel rajta pikk-pakk! Jade nagyon aranyos!!!
Tali: lehet, hogy jó lenne a 29-ei alkalom, ahogy Kata mondja.

ÁKata - megégettem a kezem :( de azért finom lett, csirkét csináltam salsa szósszal, tepsis krumplival. Kitartás a festéshez, egy percig ne legyen rossz érzésed, hogy most nem Te sürögsz-forogsz! Majd eljön annak is az ideje - asszonysors :lol:

Piciri- a betöltött 34. héttől kezdik nálunk a CTG-t, máshol két héttel később. Igazad van a nyüzsgéssel kapcsolatban, viszont annyi mindent meg kell csinálnom, mielőtt beköltözik hozzánk az új családtag, h tök ideg vagyok, nem bírok lenyugodni. Később tutira nem tudom majd elhagyni a lakást, ez idegesít :lol:

Iza - wow, akkor mi is majdnem-celebrityk vagyunk :lol: mondjuk Romeonak bizonyára van még pár hasonló babakocsija :lol:

Bali, azért csörögj oda az ügyeletre, bár szerintem ez a rohadt meleg teszi!

Megyek is, jók legyetek, pussz!

krisszi

krisszi

Sziasztok!

Sz_Kata!
Igazad legyen, ahogy a dokid mondta, én is nagyon remélem hogy most már nem fordul meg a Drágám, egyébként a csuklását én is lent érzem, ez azt jelenti, hogy lent van a feje? Lehet, hogy hülye kérdés, de ha valaki csuklik, akkor a teste "ugrik egyet", nem?... :roll:
Ami a születési időt illeti, én sem hiszek ebben, mert nálam is pont az ellenkezője történt, mármint amikor én születtem, majdnem 2 héttel később... :wink: és még maradtam volna, mert Anyukámnak nem nagyon voltak fájásai, végül kiderült hogy faros is vagyok, (még jó hogy kiderült!) ezért aztán császárral születtem... :roll: :lol:
Azért remélem, hogy ez nem "öröklődik" (na jó persze tudom hogy nem, csak viccelek), és nekem azért lesznek fájásaim, és észre fogom venni, ha Gesztike kifelé vette az útját! :lol:
A babakocsi nagyon jól néz ki, igazi fiús! :wink:

Jadey!
A telcsi számodat feljegyeztem, de én is, mint Sz_Kata, inkább priviben adnám meg a sajátomat nektek, valahogy tartok attól hogy itt közzé tegyem... :oops: :roll: ugye nem baj?... :roll:
Ezért tehát mindenkinek elküldöm priviben, és én is szivesen fogadom a tiéteket, ez azért is jó, ha valaki hirtelen (neadjisten!) kórházba kerül, hogy tudassa.
Persze én is megkértem a férjemet, hogy majd alkalomadtán itt a fórumon is tudassa veletek az eseményeket. :wink:

Ákata!
Érdekes, a magyarorszag.hu-n 900 ezer van, akárhogy is nézem... :shock: Nem a kedvencekből nyitottam meg... De legyen igazad, jó lenne! Végülis ma nem jutottunk el az OTP-be, mert férjemnek 1 hete képtelenek aláírni a munkáltatói igazolását (a fél cég szabin van...) ezért úgy néz ki, hogy holnap, vagy hétfőn megyünk. Ott majd remélem kiderül.
Gyerekorvos: nem is tudtam, hogy lehet a körzetit is választani? Az jó, mert mi nagyon jó kapcsolatban vagyunk vele. Azt hittem, csecsemőkkel csak gyerekorvos foglalkozhat...

Gigi!
Érdekes, én is egyre sűrűbben álmodok gyerekekkel, illetve egy gyerekkel, a sajátommal... akiről persze sokat még nem tudok, de mindig olyan de olyan jóóóóó érzés magamhoz ölelni álmomban, pl. ma éjjel is volt egy ilyen jelenet, hogy ülök valahol, és az ölemben a kislányom, rugiban, háttal nekem, a kis buksiját puszilgatom, azt a kis pihés fejecskéjét, és olyan finom illata van, és érzem hogy nagyon büszke vagyok rá, mert szép és egészséges baba. ÍGY LEGYEN!!! :lol:

Livi!
Hát azért még korai lenne, szerintem ne gondolj ilyesmire, lehet hogy csak olyan valamit ettél este, ami meghajtott, én is voltam már így sajnos... Remélem, már jobban vagy!!!

Piciza!
40 FOK?????!!!???? :shock: :shock: :shock:
Hát itt az időjárás jelentésben szerintem ezt nem merték bevallani, péntekre jósoltak 35-37 fokot, és azt mondták hétvégén már eshet az eső, és kb. 33-34 fok lesz "csak". Na kíváncsi leszek... Mindenesetre az biztos, hogy nem mozdulunk ki a lakásból, lezúzott redőny, ventillátor, óránként hűvös zuhany, kevés mozgás... :?

Piciri!
Holnap, vagy hétfőn megyünk az OTP-be, utána megírom, mi volt!

Kép
mamy

Sziasztok!

Tegnap nem voltam, mert kivételesen otthonról dolgoztam, míg a fiúk kivésték és berakták az új ablakunkat a leendő konyhánkba. Vagyis megint minden a fejetetején... És messze nincs kész - nem is lesz párom újabb 2 hétre el kell menjen.

Krisszi:
Én még kínszenvedve dolgozom. Behozott ventillátorral valahogy bírom, de nem öröm már. Ha épp jól vagyok, akkor én is pörgök. Pláne, hogy otthon a nappaliban tök jó hűvös van.
tetszik a babakocsitok!
Algida fagyi - már én is felfedeztem, de sajnos, ha sokat eszem belőle, akkor borzalmas felfúvódást okoz, így inkább eszem hízlaló, de nem édesítőszeres fagyikákat. Tegnap pl. a Leo kétféle csoki jött be nagyon.

Sz_Kata:
A Ti kocsitok is nagyon szupicsek, mennyibe került?

Jadey - telefonszámok:
Szerintem azt kéne, hogy valaki központilag összegyűjti, és utána a táblázatot körbeküldi. Mit szóltok???
Kinek küldjük?

Á_Kata:
Szerintem minimálisan erőlködj csak.

Üdv mindenkinek:

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Krisszi!
Kedden hánykor lesz az előadás és helyileg hol van a Madarász u? Bárki mehet oda? Mert ha meg tudom oldani, akkor mennék én is.
Még én is dolgozom, de augusztus 1-től kezdődik a táppénz! Jövő héten tudnánk találkozni szombaton a babanetesen, de tőlem még augusztusra is szervezhetnénk valamit, ha van hozzá kedvetek.

Bujka!
Köszi a listákat. Hétvégén talán lesz annyi időm, hogy átnézzem és szelektáljam a helyeket. Már én is alig várom az augusztust, mert munka után már nem tudok bevállalni szinte semmit a fáradtságtól és a melegtől. Egyébként ma volt egy elbeszélgetés a munkahelyen, miszerint állományban maradok a terheseket védő tv. miatt, de sajnos státuszt nem tudnak nekem biztosítani a Jogi Főosztályon (ahol eddig voltam) az átszervezések miatt csak akkor, ha visszajövök valamikor dolgozni. Valahogy nem érdekelt ez az egész, mert az még úgyis évek múlva lesz és egy ideig úgyis kötelesek lesznek foglalkoztatni. Ebből is látszik, hogy az agyam már teljesen máshol jár :lol:

Bali!
Reménykedjünk, hogy "csak" egy fránya vírus, amin én is most mentem át. Azért vigyázz magadra és a picire. Jobbulást!

Iza!
Nálatok legalább néha jön egy-egy frissítő zápor. Vagy mostanában az is elkerül benneteket? A legrosszabb az egészben, hogy fentről süt a nap és lentről süt a beton. Tisztára, mintha egy sütőben lennénk :?

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok, Lányok!

Melinda,
Macifülkének sok-sok drukk és puszi! És kitartás... Minden tiszteletem az övé, hogy ilyen régóta ilyen jól bírja...

Jadey,
priviben elküldöm a számomat.

Piciri,
én is nagyon szeretném... remélem, összejön :lol: f

Kata,
mi az ikeás konyhával jártunk úgy, mint ti a lépcsővel. Végül a második asztalos tudta megoldani a problémát... Rémesek ezek a szereld-magad dolgok. Mi a férjemmel anno a lakásba eská csináltunk szekrényt, és könnyebb dolgunk volt vele, mint az elemes összerakásával. (Most, ha megvesszük a konyha felső részét, rögtön a Krisszi által ajánlott asztalost fogjuk hívni. Nem éri meg a vesződséget az a pár ezer forint...)

Krisszi,
konyhai baleset :cry: Tegnap lemaradt: bugyi-ügyben félreértettelek, aszittem, egy darab kerül többszáz fordintba. A piacon egyébként vmi 250-ért vettem darabját (Érden). Még1: a klinikának a Johnson's-szal van kapcsolata, így azzal fürdetik a bébiket. Előfordulhat újszülötteknél allergia rá. Viszont kérheted, hogy síma vízzel fürdessék a babádat. Én megbeszéltem a védőnővel, hogy a kórházban már nálam lesznek a receptek, és amint megszületnek, a férjem mindent kivált, és így azonnal gyógyszertári krémmel füröszthetik a babáimat.

Mamy,
körzeti gyermekorvosra gondoltam...

Gigi,
méhszáj-paraméterek :cry: De fő, hogy otthon pihenhetsz...

Bébiálmok: ma azt álmondtam, hogy látogatóba mentem vkihez egy kórházba, és rámjött a szülés. Meg is szültem az egyik babát, a másikat viszont nem. (A hasam egyik oldala teljesen leapadt, a másik viszont domborodott - fura egy látvány volt :lol:) Hiába szóltam az orvosoknak, hogy én ikres mama vagyok, csak legyintettek, hogy majd pár nap múlva legfeljebb adnak egy kis oxitocint. Végül felhívtam az orvosomat, hogy vitessen el innen a klinikára. Egyébként a megszületett bébi nagyon szép volt, és olyan jó volt magamhoz ölelni, és puszilgatni - és még vissza is puszilt, képzeljétek! :lol: :lol: :lol:

ákata2

Bali,
sztem konzultálj egy dokival... Jobban megéri, mint idegeskedni. Drukkok mennek!

ákata2

Krisszi:
Én szivesen mennék jövő kedden a Madarász u-i tanfolyamra. Mikor lenne, négykor?

És ezt a Babycontrollt nem is ajánlja senki? Nem tudom, lehet hogy hülye vagyok, de engem kiráz a hideg attól a kis angyalkától, ami az Angelcare-en van. A halál jut róla eszembe - ezért nem is vennék olyat. (BIZTOS, hogy TÖK HÜLYÉNEK néztek.) meg a Babycontroll legalább magyar gyártmány. Remélem azért jó, még nem volt időnk tesztelni.

Sz_Kata:
29-én én is tudnék menni, itthon magányoskodom majd amúgy is, de a kérdés, hogy hánykor????

Bujka:
Végre jól bírtam aludni az új ágyban. Talán kezdem megszokni. De kidolgoztam egy óriáspárnás csípőalátámasztást, ami kényelmes.
És a hajnali pisi utáni visszaalvást pedig füldugó segíti elő :oops: (ablak nyitva, madárcsicsergés kinnt marad így).
Mint egy rigolyás öreg nénike.... :lol:
Net: azért legkésőbb a hónap végéig lesz már netünk otthon is!!! Csak a T-com lassítja a folyamatot, mert direkt nem tőlük fizetünk elő.
(T-Mobile gazdasági igazgatója a lenti szomszéd - láttam már aerobikozni a nappalijában, mikor odaköltöztek - erre azonnal függönyt szereltetett fel. Pedig nem direkt kukkoltunk, csak kinéztünk a kertbe, de olyan vicces volt. :lol: Auchan francia igazgatója pedig a másik szomszéd - őt még csak füvet nyírni láttam.)

ÉRDI LÁNYOK:
Tegnap este voltunk Érden (unokatesómék érdiek), gondoltam ám Rátok!

Ciao,

Dorka

boróka1973

sziasztok,

Megjött anyukám, hogy együtt nekilássunk a konyha teljes kitakarításához. ehhez képest, anyu bevágta a szunyát az elsötétített nappaliban, én meg itt ülök a gép előtt, a ventillátor közelében :roll: Ma sem lesz rend :roll:

Boróka,

A mi kocsink Chicco WD Tech6 márkájú, és rá csatlakoztatható hordozóval együtt vettük meg 70 000 Ft-ért. egyébként nagyon jól kormáynozható, jó nagy kerekei vannak, teljesen dönthető a háttámla, és ami leginkább tetszett, hogy klaszul téliesíthető (vettünk hozzá 3000 ft-ért még lábzsákot is)
Szóval, nem a legolcsóbb, de szerintem jó lesz, állítólag a gyerek három éves koráig használható.
egyébként mit csinál a férjed, hogy annyiszor hagy egyedül? Nem lehet így könnyű nektek.

Ákata,

Ikea: ismerős szitu

:lol: Nálunk mostanában sokat szerel a férjem, és ilyenkor csak vigyorgok a markomba, hogy a lakás visszhangzik a K anyját az ikeának, vagy briconak, vagy egyéb tetszőlegesen behelyettesíthető cégnek :lol: :lol: Aztán valahogy csak megoldja :wink:

fürdető: szerintem ez undorító, hogy azért mert promó anyag, johnsossal fürdetik a babákat, pedig köztudott, hogy allergiát okozhat. Nem véletlenül használ mindenki gyógyszertárit. Én egyébként azt olvastam, hogy a magzatmáz nagyon jó bőrvédő "szer", és elég ha csak letörölgetik a nagyját, a többi meg beszívódik a bőrbe és egyfajta védőréteget képez rajta.

Jadey,

úgy néz ki, Te fogod gyűjteni a számokat

:lol:

Gesztenye,

Szvsz, a kisebb boltocskákban érdemes megvenni az apróságokat, a nagy babaáruházakban meg azt, amiből minőségit szeretnél. De pesrsze alaposan utána kell nézni mindennek, az ember lánya az ilyesmit nem kapkodja el :wink: :lol:

Na, megpróbálok valami hasznosat tenni, bár nem könnyű, ebben a hőségben...
sz_kata

Ja, és
Bali,

légyszi adj hírt magadról, hogy mi történt veletek, javult -e már a helyzet

Puszi
sz_kata

Ákata!
Ja...? oké.... :wink:

Dorka!
Én nem ismerem sem az Angel Care-t, sem a Babycontroll-t, mi végül Álom Virág-ot vettünk, az is magyar, van hozzá "oktató" CD, amiben az elsősegélynyújtásról is van előadás, és a kismama csomagban található kuponnal 10 %-al olcsóbb volt. Így került 20 ezerbe.
Egyáltalán nem hülyeség amit írtál egyébként, az angyalka eléggé kettős dolog... :?
A Madarász utca engem is érdekelne! Mikor is lesz pontosan??? Ha meg tudjuk oldani akkor mi is mennénk a párommal...
Telcsiszám: van már jelentkező az összegyűjtésre, vagy mehet egyenként?

Kép
mamy

Sz_Kata!
Ez a fajta módja a rendrakásnak nálam is bejön :lol: Már alig várom, hogy augusztusban egy kis rendet varázsoljak a lakásban és helyet csináljak a babócának. Addig egy kisebb fajta káosznak érzem a környezetemet, mert mindenhol elől van valami, aminek helyet kéne találni :? .

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Mamy!
Jártatok a bankban? Most látom,hogy nem. Ha valami hasznosíthatót tudtok meg holnap vagy hétfőn, én szívesen fogadom, remélem a közeljövőben nekünk is szükségünk lehet a sok-sok infora.

Krisszi!
Gyermekgyógyász-tarifák: a mi gyerekdokink Marci 2 hónapos koráig többször is kijött házhoz, de a 2 hónapos oltására már mi vittük le a tanácsadásra. Én minden alkalommal, amikor jött borítékban készítettem money-t, de ő nem fogadta el, max. 2 alkalommal (a cirka 5-ből). Ez nagymértékben függ a doki hozzáállásán szerintem. Persze az akkori védőnőnk mondta, hogy valamelyik doki kijön házhoz szurit adni is, persze pénzért, de én ezzel már nem éltem, ennyire már szerintem ki lehet mozdulni a babókkal. Mondjuk hozzáteszem, hogy a mi dokinőnk nem is nagyon tudott volna kijönni, mert nem győzné, annyi gyerek tartozik hozzá.
A Lehel téri babadiszkontban még 2 éve voltunk, sok minden volt, de mi nem hatódtunk meg. Azóta nem tudom, mennyit változott. A honlapjukat érdemes esetleg megnézni akcióügyileg. www.babadiszkont.hu
TENA betétből én a szuper plust vettem azt hiszem, szinte a legnagyobbat. Tényleg horror méretű, de bizony szükség lesz rá.
Én az eldobható bugyiból is a TENA félét vettem. Két darabos és valahol 1000 Ft felett van (2 évvel ezelőtt is már), de az tutira jól tartott és véletlenül sem dobtam ki, ha piszkos lett, hanem kimostam és pillanatok alatt megszáradt. Én még itthon is használtam éjszaka, amikor megvolt. Sőt most is azt a kettőt viszem be a kórházba, amit még Marcinál használtam.

Edit!
Gratulálok a bevásárláshoz! Külön dicséret jár, hogy ilyen dögmelegben is bírtad a kiképzést! Pláne ohne klíma a kocsiban, húúú! :shock:

Sz_Kata!
Nagyon tetszik a babakocsi! És a színe nekem is nagyon bejön. Azóta sikerült összerakni? Most olvasom, hogy meg lett a rejtély kulcsa :wink:
Pelenkát én talán 60 fokon mostam ki az elején, de 90 fokon is kifőzhető. Én Marci féléves koráig havonta mostam ki 90 fokon, egyébként 60-on. Most, amikor csak a feje alá rakom, meg játszik velük 30-40 fokon mennek.
Anyukád jó fej :lol:

Jadey!
Te hős! Gratula a fogorvoshoz! Remélem már rendben van és nem fáj.
Édes Jade, hogy ennyire nem bírta Nélkületek, de gondolom, ennek Ti örültetek a legjobban :)
Felírtam a számodat!

Kata!
Bocsi, de olyan jót nevettem, ahogy lesz@rfészkezted a házatokat :lol: Majd rá sem fogsz ismerni, milyen szép lesz! Párodnak jó munkát és kitartást ebben a hőségben! Te pedig csak pihenj és ne legyen lelkiismeretfurdalásod!
Varrást akkor majd leegyeztetjük! A nappaliban tudnál varrni fekve, megoldható :wink: Jelzem, hogy a tünemény Marcika időközben ördögfiókává vedlette át magát, erősen beköszöntött nálunk a dackorszak. A "legjobbkor" azt hiszem :(

Gigi!
Hú, azért egész "szépen" nyiladoztál :o Vigyázz magatokra rendületlenül!
Köszi a bókot Marci nevében is :wink:

Bali!
Ez az éjszaka tényleg izgalmasnak tűnik. Azóta hogy vagy? Remélem semmi izgi nem jutott mára! Ha megint előjön, szerintem nézesd meg magad. Nem írtad múltkor, hogy most mi is van Nálatok az apás szüléssel? Tényleg nem lesz rá lehetőség?

Erika!
A csuklást rendesen érzem, sőt most is csuklik Benikém. Ilyenkor mindig a köldök tájékától lefelé ugrál mindenem, még a teljes alrészem is :lol: De valahogy a feje elhelyezkedése fura nekem. Mert nálam nem simán az egyik oldalon érzem a mozgását, hanem egyértelműen átlósan. Na mindegy, kár ezen parázni, úgyis az lesz, ami a Kisnagysága akar :wink:
Örülök, hogy Anyukáddal minden rendben volt. :D Bár ezt tudnám elmondani a sajátommal kapcsolatban :(
Nekem van egy rossz érzésem az utólagos szocpol igényléssel kapcsolatban :arrow: utólag csak házbővítés mellett lehet megkapni. De remélem, én tévedek.

Dorka, Geszti!
Te jó ég, Ti még dolgoztok! :shock: Kitartást!

Geszti!
Tényleg az állományban maradás a lényeg. Pár év múlva meg majd csak lesz valahogy! Én is így gondolkodom, minek görcsöljek rá ezerrel. Mondjuk nekem a cégem még idén megszűnik :?

Dorka!
Milyen ajánlást szeretnél a Baby Controll-hoz? Kórházit vagy anyukáét? Csak azért, mert a Heim Pál kórház ajánlja, meg én :lol: Nekünk az van és szerintem okés!
Hidd el, már az én fejemben is megfordult a füldugó, mert engem a környék kutyái, meg a szomszédban hajnal 6-kor induló teherautók zaja zavar. :twisted:
Hú, milyen nagyfőnökök gyűrűjében éltek?! Csak nem a Rózsadombon? :lol:

Madarász utcai kórház: a Duna Plázával szemben van és a portán nagyon kedvesen felvilágosítást adnak az oktatás helyszínéről (legalábbis 2 éve még így volt). Van valami "beugró", nem vészes. És a kis könyvet, amit a doki árul, én ajánlom mindenkinek, mert minden benne van, ami az oktatás elhangzik. Itt tudtok utána nézni az oktatásnak: www.bolcsohalál.hu (szerintem elég morbid :? ) és az Útmutató rész alatt van info az oktatásról kifejezetten.

Munkamánia, tenniakarás stb: senkinek se legyen szerintem lelkiismeretfurdalása, azért mert nem dolgozik. Annál nagyobb és szebb feladat nincs az életben, mint épségben, egészségben kihordani egy babát, megszülni, majd felnevelni!!! Erika szépen levezette, hogy igenis most a Baba az első és mivel jelen pillanatban a testünkben hordjuk, védelmezzük Őt, így most magunkra is legalább annyira oda kell figyelnünk. Én Marcival félidőtől táppénzen voltam és nekem is voltak kétes érzéseim a saját értékeimmel szemben, de aztán letisztáztam magamban és amikor megszületett az én Gyönyörűm, akkor tudtam, hogy ennek így kellett lennie. Soha nem bocsátottam volna meg magamnak, ha nem figyeltem volna Marci jeleire és csak azértis dolgoztam volna, hogy megmutassam mindenkinek és lehet, hogy így lett volna probléma. Úgyhogy mindenki egyértelműen a Babára figyeljen!!!

Borotválás: börleszkfilmbe illő jelenetet produkáltam épp az imént! Este megyünk dokihoz és próbáltam magamat rendbehozni ott alul. Hááát???!!! :roll: Egyik kézben nagy tükör, másikban a borotva, totálvilágítás a fürdőben és még most sem vagyok biztos az eredményben :lol:

Ebben a hőségben tutira nem megyünk sehová: se Marcinak, se nekem nem tenne jót, ha hőgutát kapnánk. Maradunk a lakásban és megy a ventillátor, iszunk dögivel, aztán majd csak lesz valahogy. :shock:

Mindenkinek sok puszi: Melinda

ui: bocsánat a sok rizsáért, de talán már megismertetek, hogy csak jár a pofám... :oops:

KépKép

KépKép
bujka

Ákata,
ne haragudj, hogy így ismeretlenül "rádtörök". (Boróka miatt bekukkantok néha.)
A MÁVban, ahol én szültem is J. folyékony tusfürdővel fürdetik a babókat. Valszeg te is megérted majd, miért, amikor első alkalommal megpróbálod vízben feloldani a gyógyszertári fürdetőkrémet... :D
Sztem vigyél be a klinikára egy fél literes pillepalackot, töltsd meg meleg vízzel, rakj bele krémet, rázd izomból 2 percig, és azután add oda a csecsemősöknek, mert nagyüzemben nem hiszem, hogy menne nekik... (Addig is edz csuklóra. :wink: )
Gratulálok az ikrekhez, és sok egészséget hozzájuk. :wink:

Ági
potter_76

Sziasztok újra!

Mi a mai napig gyógyszertári fürdetőt használunk Marcinál, mivel érzékeny a bőre. Otthoni használatra én ajánlom mindenkinek a frottír fürdetőkesztyűt (általában a kapucnis babatörcsikhez adnak, de lehet gyártani is otthon). Mi arra nyomjuk rá a fürdetőt és mossuk át Marci bőrét az első pillanattól kezdve. Azért mert valami nem habzik, meg láthatóan nem keveredik vízzel, nem oldódik fel benne, azért még okés :wink:
A kórházban mondjuk nem tudom, hogy csinálják... Tudtommal a Péterfyben gyógyszertárit használnak. A Johnson tényleg eléggé allergizáló.

Na pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok lányok!

Nagyon-nagyon régen jártam köztetek, már nem is emlékszem, mikor! Azóta vagyok töretlen, csak egy másik topikban.

Egy kis segítségért jöttem át hozzátok. Ti hogy álltok a hasviszketéssel? Nincs véletlen valami jól bevált csodaszeretek? Én már kenegetem mindenféle krémmel, most a gyógyszertárban Fenistilt mondtak rá. Egyszerűen nagyon szenvedek!

Köszönöm Nektek előre is!

Titi
titi_27

Bujka!
Hogyan is van ez a fürdetőkrémes dolog? Tegnap ugyebár megkaptam a recepteket a védőnőtől (össz. 6 db-ot) és az egyik a fürdető, a neve: hydrophilicum nonionicum. Azt mondta hogy 5 tubussal fognak adni a gyógyszertárban. Elmondta ő is, hogy kb. 37 fokos vízben kell feloldani egy fél diónyit, de elfelejtettem a víz mennyiségét... :oops: :oops: Mondta azt is, amit te írtál, hogy lehet közvetlenül a baba bőrére kenni, és úgy betenni a babát a vízbe, akkor nem kell bajlódni a krém feloldásával. Jól értettem?... segíts!!!
Bár igaz még ráér, de én ilyen vagyok, szeretek mindent jóelőre tisztázni.
Nekem is az a véleményem, hogy az első fél évben tuti biztos nem fogok semmiféle babakozmetikumot használni, akár érzékeny lesz a bőre, akár nem. A gyógyszertári legalább tuti.
És még valami: írtak fel kétféle vitamint is, az egyik valami "Konakion" ebből heti 1 ampulla kell ( :shock: - szuri???) a másik "Vigantol olaj" - ez mi???... :shock:
Bocsi a sok kérdésért... de te mint gyakorló anyuka, biztos tudod...

Kép
mamy

Lányok!
Találtam valami érdekeset, ide másolom:
"Az utolsó hónapban sor kerülhet az úgynevezett BSH-szűrésre, mely egy B-csoportú sztreptokokkusz baktérium kimutatására szolgál a hüvelyváladékból, esetleg vizeletből. A várandós nők tizenöt-húsz százaléka tünetmentes hordozó. Általában nem veszélyezteti a kismama egészségét, ezért kezelést sem igényelne. Mivel azonban a baktérium átjuthat a magzatba, illetve születés közben megfertőzheti, és súlyos lefolyású megbetegedést okozhat, célszerű elvégezni a tesztet. A baktériumot hordozó anyák kisbabáinak egy-két százaléka fertőződik, s a fertőzöttek öt százalékánál halálos kimenetelű a betegség. Ha a teszt pozitív, antibiotikum-kezelést kap az anya, amellyel jó eséllyel megelőzhető a baba fertőződése. A BSH-leleten azt is feltüntetik, ha a kismamánál hüvelyi gombás fertőzés mutatható ki. Ha nem kerülne sor ilyen szűrésre, gombás fertőzés kimutatása céljából érdemes hüvelykenet-vizsgálatot végeztetni."
Ti tudtok erről valamit? Persze többnyire mindannyian még ez előtt állunk, de a dokitok mondott-e már valamit? Mert az enyém még nem. Kedden megyek hozzá és rákérdezek, bár lehet hogy magától mondja majd.
Nem vagyok ám paragép... :roll: áááá..... :roll:

Kép
mamy

Sziasztok!

Melinda, köszi az infót a gyerekorvosról meg a babadiszkontról! Nagyon jót derültem a borotválós beszámolódnál :lol: Nálunk dettó ez van, nem tom, lehet, h megkérem a gyerek apját, h segítsen :? mondjuk nem akarok több illúziót lerombolni, elég a pingvinmozgásom és a bálnaderekam :wink:

Dóri, a Babycontrollt ajánlja az én orvosom meg a Heim Pál Kórház, én is azt fogok venni. Méghozzá mindjárt indulunk, ha a Zuram hazaér végre :lol: Szerintem nagyon jól választottál, csomó funkciója van, amit csak a BC tud, téves riasztás állítólag nagyon kevés van.
(Barátnőm Angelcare-t vett, és 6 hét alatt négyszer bejelzett tévesen, de lehet, hogy a hiba a bébi készülékében volt, mert lemászott az érzékelőről. Mindenesetre az angyalkától engem is kitört a frász :lol: )

ÁKata, na akkor megnyugodtam bugyi-ügyben, mert én is ilyen áron szoktam venni a piacon, aszittem már átvágtak megint. :lol: MÁr nem is fáj a kezem, azér holnap inkább csak paprikáskrumpli lesz a menü, a sütőt kerülöm. Hogy álltok a föstéssel???
Ugye, milyen jó fej az ikeás emberünk? végigkísérte az életünket az első gusztustalan albérletünkből Anyámékon át mostanáig és remélem, hamarosan már Budaörsre kell hívnunk :lol:

Madarász utcai tanfolyam - Melinda leelőzött :) , a Duna Plazával szemben van a kórház, a kezdés állítólag 16 óra, de a készülék forgalmazását - merthogy ők a Babysense-t értékesítik - valamivel korábban, 15 órától kezdik. Gyertek, gyertek! Utána beülhetünk egy fagyira valahova :lol:

Ági, ÁKata - fürdető: Beszélgettem a kórházi védőnővel, azt mondta, hogy azért használják a Johnsont, mert ezt kapják a cégtől és felső utasításra ezt KELL használniuk, így szól a szerződés a céggel, nem azért mert a gyógyszertári kenőcs nem jó, vagy nehézkes a használata. Először a babát kell állítólag bekenni a gyógyszertári fürdetővel és utána kell bevizezni. Nem tom, majd rájövünk úgyis.

Jók legyetek, megyünk légzésfigyelőt venni megjött a Zuram! :lol:

pussz,
Krisszi

krisszi

Szasztok!
Visszajottem otthonrol. Nem sokat pihentem, de legalabb tortent valami:)

Megprobaltam atfutni az oldalakat, de nem igerem hogy kepben leszek.

Bali, minden oke?

Gyogyszertari fudeto tenyleg nehezkes, de ha mast probaltam pottyos lett a gyerek.

Nalunk 1 eve van streptococcus a. szures. A fiamnal meg nem volt.

Nem akarok okoskodni, de a homerseklet az eleg relativ dolog. Ezert van ra egy a vilagon mindenutt ervenyes meresi mod. Szoval barhova megy feherre festett, kettosfalu, zsaluzott, E-D iranyu feherre festett homerohazban, 2 meteres magassagban elhelyezett homerorol van leolvasva. Az is fontos hogy a haziko alatt fu van, locsolni kell, nyirni stb. Nem irom le pontosan...De ha a beton 70 fokos, es felette te 40-et mersz azt nem fogadjak el. Csak azert mondom, hogy bizony, ha 35 fokos maximummal siman lehet 42 fokos belvarosi kanikula. Es a lakasodban is lehet 40 fok, de azt nem ismerik el hivatalosan... bocsi az offert...

Holnap lesz az elso ctg-m. Ket eve a fiam vegig az erzekeloket rugosta, remelem Balintot nem zavarja annyira.

Macifulke es Akata es Napraforgo es mindenki aki korhazban volt, orulok hogy jol van es kitartas.

csengo
Vendég

Konakion a K vitamin. Anyatejjel jo beadni szajon at, de en bevallom elhagytam. Iszonyu keseru. Elvileg azert kell, mert ha verzekeny lenne meghalna. De ez olyan ritka mint az albino baba.

Vigantol olaj: D vitamin. 1 csepp kell. En a cicire cseppentettem. Neha elfelejtettem. De ezt azert adtam...

csengo
Vendég

Szép jó napot minden babának és mamának,

Olvaslak benneteket- milyen előrehaladott állapotban vagytok lakás- és kelengyeügyileg. Nálunk se a lakás se a babacucc nem áll sehol. Pató Pálhoz mentem feleségül. Remélem neki van igaza..:)

Krisszi,
Abszolute átérzem sérüléseid..Én már nem tudok úgy késhez nyúlni, h ne én húzzam a rövidebbet. Legutóbb tegnap sikerült az ujbegyemről levágni egy darabot. Ma pedig úgy szálltam ki majd be újból (mert vmit elfelejtettem) az autóból, h úgy bevágtam a szemöldököm, h feldagadt a képem...Az uram a koppanásra lett figyelmes. :)
Egyébként jól vagyunk. Várom már, h mikor vásárolhatok.
Sok puszi!!!!!!!
Rolex
rolex

POTTER/ÁGI!

Tök hülye vagyok, akartam Neked írni, de elfelejtettem. :cry:

Először is köszönöm a gyors és szakszerű választ, már továbbítottam is az érintettnek!

Miket nem hallok? Hogy már végigalussza Peti fiad a zéjszakát. Hát ez nagy mázli!!!
És akkor azért részben bejött a Suttogó, ugye? (A második kötet a dackorszakra nagy segítség, már beleolvastam...)

Tök jó hogy már babászhatsz, én még mindég csak a szüléstől parázok... Annával nem találkoztam azóta sem, meg nem is voltam a kórházban sem.

Puszi,

Dorka

boróka1973

Bujka/Melinda!
Köszi a megnyugtatást Babycontroll ügyben!
Ja, tök sznob lett a környék, ahol lakunk, de azért nem egy Rózsadomb. Mi még hétvégi telkesen kerültünk oda, de azóta megindult az átrétegződés - már kinéznek, mert nincs terepjárónk, meg automata kapunk, meg ilyenek. Ja, és tavaly sajna beépítettek szemben velünk 4 telket, ahol már csakis külföldiek laknak, de valamiért köszönni is képtelenek. de a másik irányban normális őslakosok vannak - velük lehet beszélhetni, húst sütni, stb.

Krisszi:
Én mindeképpen próbálok menni, de csak négyre érek oda kedden.

Sz_Kata:
A párom (gyermekem apja, de nem a férjem), sajnos általában sokat utazik, mert külföldön (szerencsére olykor itthon is) kórházakban szervizel nagy betegvizsgáló gépeket.
És 2 éve kitalálta a főnöke, hogy legyen ő az USA felelős, azóta pokol volt nekünk (sokszor 2 hét kinnt, utána 2 hét itthon, majd vissza), de idén júniusig nem kellett mennie, viszont most sajnos 2* is. De elvileg, már a szülésig nem megy - remélem sehova sem.

Na, asszem mára ennyi nekem.

Caio,

Dorka

boróka1973

sziasztok lányok!

Sajnos most nincs időm, mert a fiamnak tüszős mandula gyulladása van, és nem sokára újra felmegy a láza...
Én jobban vagyok. Köszönöm, hogy érdeklődtetek! Minden jót, majd jövök!

Livi

bali78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?