Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi megvagyunk köszönjük szépen,és szerencsére a meleget se viselem túl rossszul/a múlt heti hisztipartymat leszámítva/így élvezem a terhességem,amíg lehet.

Kicsilány!
Remélem javultak Pogi fogproblémái. :roll: sajnos nem tudom,hogy az ecsetelőt lehet-e kapni recept nélkül.........már nem emlékszem pontosan,de talán igen,csak drágább???? :?: :!: :idea: :idea: :idea:

Sajnos a babamasszás is szünetel nyáron,mint általában a hasonló szolgáltatások( babauszás, Cinimuzsika) :oops: a védőnéninél érdeklődjél,hátha tud olyan helyet ahol nyáron is van,de talán szeptemberben még nem lesz késő,nem?

Ja és köszönöm,hogy írtál a vendégkönyvünkbe,nagyon kedves vagy! Kép

Megkuksiztam az oldalt,újra csak ámulok-bámulok,hogy micsoda jó lett.
Nekem a fejlődése tetszik,ami új, remélem a képek is hamarosan fent lesznek,mert jó lesz megnézni,hogy mennyit változott nem csak az adatokban.
És a képek közül a legújabb kedvenc sorozata a legeslegjobb!!!! A többi is nagyon édes,de azokon annyira tündérien kislányos,igazi modell baba!!!!
és jó a nyelvnyújtós kép is rólad! :wink:

Látom hason altatod?

Gombocka!
Örülök,hogy visszajöttetek és hogy ilyen jól éreztétek magatokat,(már csak a fótók hiányoznak :D )

Még hogy szobatiszta nem lett-na ezen jót nevettem Kép
és itthon is tartja a nyaralás alatt felvett szokásokat?

Sajnos nálunk annak idején minden fordítva sült el,az itthon egyedül elalvó kisbabámból a sok mászkálástól,cicifüggővé avanzsált torkaszakadtából üvöltő kisfiú lett,aki csak cicin tud elaludni azóta is. :oops:

Úgye milyen jó az iwiw? :wink:

JA és a hozzátápit akartam kérdezni????Mire jutottál? :oops:

Szeee!
Örülök,hogy jelentkeztél.....

Nem csoda,hogy nyűgös Melinda,ilyen időben?????
Hogy vészeljük át?????Nem könnyen,én még hagyján........Dávid se vészes végül is,de azért sokszor lemosom a kis arcát és a kezecskéit langyos vízzel,sokszor kínálom vízzel(csak a vízet hajlandó meginni),és megpróbálunk árnyékos helyen tartozkodni a medencében.........
Kép

Nekünk csak nagyobb korába lett kengurunk,és keveset használtuk,inkább én cipeltem benne itthon főzés közben........én úgy tudom,hogy ha már tudja tartani magát,akkor ajánlatos belerakni.

Köszike megvagyok amúgy,hétfőn már Afp-re megyek,így rohan az idő. :roll:

Tényleg Niki,mizújs veled??,remélem minden oké!!!!!

Szabus?????

Puszikálok Mindenkit hétvégén Balcsira megyünk.......remélem tudunk fürdeni!

Puszika:Ildikó
ilgya1

Ja Anna, köszi,hogy kiraktátok Pocakbaba linkjét Alízbaba oldalára! Kép
ilgya1

Sziasztok!

Gondolom mindenki kivan már ettől a melegtől...
Tiszta vicc, 2 hete mi még fűtöttümk a Mincsinek...
Na, mindegy, pár kép feltétele miatt ugrottam be, amiket megígértem.
Bocs mindenkitől, hogy most csak ennyit írok, de valahogy semmihez sincs kedvem.
De gombócka módra befogom pótolni.
Addig is beszéljenek a képek:
Kép játszószőnyegen: Kép még mindig a játszószőnyegen
Kép elfáradtam a játszószőnyegen Kép anyucikámmal első nyaralásomkor
Kép Sziasztok, ugye milyen ügyes vagyok? Kép Te zenélsz itt nekem? Kép akkor jobban megnézlek
gombocka

Sziasztok!

Ildikó:
Örülök, hogy jól viseled a meleget.
Fogjuk rá hogy javultak a fog problémák.Nem ecsetelőt hanem dentinox gél vettem.

Velünk mostanában sok minden történik. Előszöri is a nagy hír: KISÁGYBAN ALSZUNK MÁR 4 NAPJA. :D :D :D :D
Sőt már forgolodunk is, hasról hátra és próbálkozik fordítva is.
Van fülbevalonk is ami sztem nagyon jól áll neki, most már tényleg igazi kislányos a pofija.

Remélem mindenki jól viseli ezt a hőséget és hogy jól vagytok.
Puszilunk mindenkit:
Anna&Alizbaba

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Hú,de gyönyörűek ezek a babák,egyik szebb,mint a másik!!!!! :wink: :wink: :wink:

Gombocka!
Nagyon tetszik a közös fotód Artúrkával!

Biztos nagyon jó lehetett a nyaralás,akkor még nem is volt ilyen dög meleg,mint most. :roll:
És szépen tartja a fejét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó lett a játszőszőnyeg,nem tudom milyen volt,de most nagyon szép színes!!!!

Kicsilány!
Alíz baba még mindig egy modell! :wink: És azok a fülbevalók!!!!!!!!!!!Kislányos nagyon!!!!!!!!

Szépen fejlődik,ez igen!!!

Mi a Balcsinál voltunk hétvégén,nagyon jó volt,két család és mi,sokat fürcsiztünka Balatonban nagyon jó volt a víz.
Kép

Hétfőn AFP-voltam a korházban,már 16 hetesek vagyunk!
(micsoda dugó volt a városba ne tudjátok meg. :( )
És megint van uh. képem, az aláírásomnál lesz látható!

Üdv Mindenkinek:Ildikó
ilgya1

Sziasztok !

Nagyon szépek a gyerkőcök, mindegyiket úgy elfogadnám :wink:

Sajnos velünk megtörtént az, ami így 4 év küzdelem után még inkább elkeserítő.. a 9 hetes UH-n már nem volt szívhangja a magzatnak és a 3 D-s UH szerint fejlődési rendellenessége volt.
Borzasztó volt látni a monitoron, hogy keresi a doki, de nincs, ráadásul már láttuk a magzaton, hogy nem olyan, mint lennie kell..
Szóval mivel nem vetéltem el magamtól, másnap műszeres befejezés lett.
Nem akarom nagyon részletezni, de soha életemben nem éltem át nagyobb fizikai fájdalmat - a méhszájtágító után egyfolytában iszonyat görcsöm volt és végül még a műtét előtt eltávozott a baba.. A műtétet altatóorvos hiányában "helyi érzéstelenítésben" végezték. Gondolhatjátok.. Lehet, hogy más kínosan érezte volna magát, de engem annyira nem érdekelt, hogy üvöltök.. Ráadásul be is lázasodtam, úgyhogy mindenből kijutott.
Most 3 hónap szünet és utána újból próbálkozhatunk. Remélem nem kell újabb 4 évet várnunk...

Na, ez van, de előre nézünk, hiszen ennél csak jobb jöhet.

Puszi mindenkinek !
Niki
mniki

Sziasztok!

Niki!
Ez hihetetlen!!!!Annyira sajnálom!!!! Kép

Örülök,hogy valamennyire pozítivan fogod fel a dolgokat,és szorítunk,hogy 3 hónap múlva újra beköltözzön hozzád egy kis baba épen és egészségesen!

Remélem továbbra is maradsz kis topikunk lelkes lakója!!!

Üdv.:Ildikó
ilgya1

Sziasztok!

NIKI nagyon sajnálom. Ildikónak igaza van. Örülök, hogy tartod magad! Én is nagyon remélem, hogy mihamarabb összejön a hőn áhított baba.
Alizbabával együtt szorítok neked és a párodnak hogy mihamarabb jó hírekkel láthass el minket.

Puszi: Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Niki, minden együttérzésem, nagyon sajnálom, bár tudom, ezzel nem mész sokra, de valahogy szeretném kifejezni, hogy együttérzek veled!!!

Annak nagyon örülök, hogy előre nézel, csak így lehet folytatni! És meglátod, meg lesz az eredménye!!!! Ezerrel szorítok, nagyon-nagyon!!!!!!!!!!!!

Puszi mindenkinek!
szabus

Sziasztok,

NIKI,
én is együtt érzek veled, nagyon sajnálom, tiszta könny a szemem.
Kívánom, hogy mihamarabb összejöjjön a babus.
Mi is nagyon szorítunk Artúr babával együtt!!!!

puszi
Gombócka
gombocka

Sziasztok,

Niki,
Úgy örültem, hogy végre összejött nektek is a baba és most én is őszintén sajnálom a történteket:( Remélem nagyon hamar ismét várandós leszel! Csak pozitív hozzáállás!!!

Anna,
nagyon helyes Alíz baba, Melindának is ugyanilyen rózsaszín napozója van, asszem a Tescoban vettük neki, majd én is lefényképezem benne:)
Én nem merem kilövetni a fülét... Pedig volt már, hogy egyértelműen fiúnak nézték, pedig szerintem egyelőre olyan unisex arca van, de mindegy.

Ildikó,
nagyon vagány Dávid a Balcsin:) Hihetetlen, hogy már 16 hetes a baba, akkor nemsokára a neme is kiderül! Nekem 18 hetesen már tutira megmondták, hogy lány:)

Gombócka,
Pontosan hol nyaraltatok, azt nem is írtad. Vagy csak nekem kerülte el a figyelmemet. Tök jó, hogy Artúrka ilyen jól viselte. Mi az előző két napon voltunk lenn a telken, Melinda az utazóágyban aludt, de nagyon nyűgös volt, este órákig sírt, és nagy nehezen aludt csak el. Gondolom az idegen környezet tett be neki. Bár ő azért még jóval kisebb, remélem, ha nagyobb lesz jobban viseli ő is a kalandokat, majd szoktatjuk.

Különben már elmúlt 6 hetes, kedden vittük a kórházba UH-ra meg csípőszűrésre, egy mukk nélkül tűrte, pedig az UH-n előttünk minden baba üvöltött, kihallatszott. El kellett vinnünk a gégészetre is, mert ha nagyon sír, valami sípoló hangot ad ki kilégzéskor, ami eléggé aggasztott minket, de a gyerekorvos nem talált a tüdejében semmit. A gégészeten meg lenyomtak egy endoszkópos csövet az orrlyukán (totál rosszul lettem ettől), de a gégéje is tök tiszta, úgyhogy azt mondták ne foglalkozzunk a sípolással, lehet, hogy csak a levegő játszadozik a torkában síráskor.

Úgyhogy nálunk ez a helyzet.

Üdv mindenkinek,
Szeee
szeee

Sziasztok

megpróbálok visszamenni az időben és válaszolni mindenre.
Először a nyaralásról:
Szóval Dobogómajorban voltunk, ez Hévíz és Keszthely között van. Olyan, mint egy kis falu, és ez egy emberé...
Szóval igazi "paradicsom", volt benti és kinti medence, masszázs, pezsgőfürdő, szauna, teniszpálya, tekepálya, ping-pong asztal...lovacskák, kecskék, madarak szóval minden féle állatka.
Íme néhány kép:
nem engedi feltölterni, majd később megpróbálom.
Kép ezt láttuk az ablakból
]
Kép ebben laktunk
Kép medence

Kép ilyen szép volt minden
Szóval Artúr baba is nagyon jól viselkedett, kicsit tartottam tőle, hogy majd sokat sír és mégis egy szálloda...hát nem az ő hangjától zengett. Sok baba volt úgyhogy tényleg nagyon jó volt.

Ildikó!

Örülök, hogy ilyen jól viseled a meleget, én már nagyon örülök, hogy egy kicsit "hüvösebb van", mert én már nagyon nehezen bírtam. Artúr babát már napközben is fürdettem, nagyon élvezte a pancsikolást, utána meg jókat aludt.
Hozzátápiból egyenlőre nincs semmi. Még tejcsizik, csak én voltam betojva, hogy kevés a tejem, de eddig úgy néz ki, hogy még elég neki. Bár most is csak 400 grammot hízott 1 hónap alatt, de a dokinő is azt mondta, hogy nincs semmi gond.
Mondjuk már egy kis gyümilevet adtam neki ebben a nagy melegben, mert vizet és teát sem hajlandó inni.
jövő héten már 5 hónapos lesz...
hogy megy az idő, de neked nem is kell mondanom, aki már AFP-n is volt...remélem minden rendben lesz és feltétlenül tájékoztatni, ha kiderül, hogy kiscsajszi vagy kispasi a pocakbaba!

Dávid igazi vagány nagyfiú a balatoni képeken! (megkuksiztam a vecsési oldalon is a képeket :oops: :oops: :wink: :wink: )

A játszószőnyegről is csináltam képet, hogy milyen volt,

Kép eredeti játszószőnyeg
Úgy látom Kicsilány is feltunningolta Pogiét.

Kicsilány!
Pogi tényleg igazi csajszi. Nagyon aranyos. Egyébként attól függetlenül, hogy ő lány, Artúr baba meg fiú, a képeken egy csomó hasonlóság van, mármint abban, hogy pl. az ő szájából is így lóg a cumi, ha elaludt, ő is ki szokott nyúlni (elaludni) a játszószőnyegen...stb. Szerintem tök jó látni ezeket más gyerkőcökben is.

Tök jó, hogy a saját ágyában alszik, nagyon ügyes. És hogy még forgolódik is…hát igen, mi kicsit le vagyunk maradva, fejemelgetést is később kezdtük, de 2-szer már ő is átfordult a pocakjáról a hátára, persze mire hoztam a kamerát, hogy apának felvegyük akkor nem csinálta…azóta se. (ez tegnap előtt volt) Tökre meglepődtem először nem is akartam hinni a szememnek. Na mindegy, lassan de biztosan haladunk mi is előre.
Ja és napközben már 2-szer alszik egy nagyobbat ami 2-3 óra időtartam. Csak kiszámíthatatlan időpontban, általában délelőtt és délután, gondolom majd ez is be fog állni neki rendszeresebbé.
Mondjuk mostanában 5-kor kel reggel, aminek annyira nem örülök…eddig 7-ig aludt, de azért ez is nagyon jó. Így volt, hogy már 6-1/27 körül sétálni voltunk,mert akkor még elviselhető volt a levegő.

Ja, és az a kép, ahol a pocakján alszik és a hasa alatt van a keze, tiszta Artúr…ő is így aludt egy csomó ideig a pocakján.

Szeee,
hogy megy az idő…elmúlt 6 hetes…nem semmi, igazi nagylány már Melinda is és ahogy látom ő is egy hős.
Egyébként Mincsike is adott fura hangot a torkán úgy 3-4 hónapos koráig, mi is elvittük dokihoz, hogy mi ez, mert tökre idegesített, olyan volt, mintha a torka és az orra között lenne valami, és nem tudtuk neki az orrszívóval se kiszívni. Így mi is megtapasztaltuk az endoszkópos vizsgálatot…tényleg elég rémisztő és állítólag fáj is nekik, nekem azt mondta a nővérke, ugyanis ő kipróbálta…
Nekünk is azt mondták, hogy majd elmúlik és tényleg el is múlt, idővel.
Azt hiszem már egyszer írtam, hogy tényleg minden idő kérdése..hasfájás…fogfájás…fejemelgetés…fordulgatás..stb.

Fülkilövés…hát én a kórházban kaptam majdnem szívbajt mikor jöttünk haza. Majdnem kilőtték Artúr baba fülét, mert összetévesztették egy lánnyal…huh, épp jókor érkeztem.
elég vicces lett volna egy 5 napos fiú gyerek fülbevalóval…

Szabus,
nálatok mi a helyzet? Zalán baba? Remélem, veletek is minden rendben.

Lányok, egyszer Kicsilány felvetette, hogy jó lenne találkozni személyesen is.
Mi a vélemény?
persze csak akkor ha már mindenki ki tud mozdulni.

Puszika,
„Ala” Gombócka

Ja, tegnap megint oltást kaptunk, hát valamit nagyon elszúrt a dokinő, mert Mincsi úgy ordított mint még soha. Alig bírtam megvigasztalni. Még itthon a cici se vigasztalta meg, csak nézett rám és panaszkodva sírdogált. Végül be kellett kapcsolnom a porszívót (imádja a hangját…) és elkezdett vigyorogni. Na akkor szopizott és azt hiszem megbocsátott. Bár azóta nem tudom levakarni magamról, délelőtt is nyügi volt. Csak most megint nem tudom, hogy az idő miatt vagy a szuri miatt…

Írjatok, jó hétvégét mindenkinek.
Gondolom Ildikóék megint utaznak valamerre…(most irigykedem)
gombocka

Sziasztok!

Gombocka!

Azt hittem,hogy nem is Magyarországon voltatok a képeket elnézve,gyönyörű,komolyan mondom!!!!!!!!!!!!!!!

Örülök,hogy a kis Artúrbaba ilyen jól viselkedett....................,ő is élvezte a kikapcsolódást,főleg ha szülei nyugodtak voltak és kiegyensúlyozottak,akkor rá is átszállt a nyugalom.

A szőnyeg meg tényleg elég szegényes volt,de nagyon szépen megcsináltad,gratulálok!!!
Nem mondod,máris 5 hónapos Artúrka????????????Azta...................valaki állítsa már meg az időt,de legalább lassítsa le sűrgősen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Remélem semmi baja nem lesz az oltástól a babónak,mert a védőnéni fegyelmit kap!Irgum-burgum!!!!! :evil:

Én benne vagyok a taliban,ha nem lesz túlságosan messze.......

Ja és a táblicsku folyamatban van,már elkezdtem,van már szép Outllookom :D (lehet,hogy nem így kell írni!!! :oops: )

És köszönjük a dícséretet :oops: ,átadom az illetékesnek :roll:

[quote]G írta:ondolom Ildikóék megint utaznak valamerre…(most irigykedem)

Na ezen jót mosolyogtam,hogy a hormonok csak úgy cikáztak fel s alá :lol: :lol: :lol:
Most kivételesen nem megyünk sehova,mert egy hónapban egyszer szombat a doki bácsié és a pocibabáé,így ezen a héten pihi van....,de lehet,hogy apa estére és vasránapra kitalál valamit és akkor nincs megállás :wink: :D

Ja és feltétlenül megírom majd a nemét,ha megtudom,de minél később akarom,hogy kiderüljön,valahogy félek egy kicsit............

Szeee!
Sokat gonoltam rátok,amíg a tábit szerkeztettem,nem tudom miért,de ahogy visszanéztem az adatokat,úgy bele bele olvasgattam az írásokba.......
(És lám itt is vagy!!!!!Telepátia!)

Biztos nincs semmi gond Melindával,erős,ügyes kislány!!!!!
A kis bátor!!!!

Nincsenek friss képek a drágáról?

Kép
Mi ma usziban voltunk a helyi topikosokkal,nagyon klassz volt.

Holnap megyek dokibácsihoz a magánrendelőben szokásos havi ellenőrzésre,lehet,hogy már AfP eredményem is lesz.

Itt egy kép a mai hasamról,jó öreg rozsdáshintánkat nem nézni,szegényke már nagyon vén. :oops:
Kép

Puszika:Ildikó
ilgya1

Sziasztok!

Gombócka, tök szupi a hely, ahol voltatok, hol találtál rá? Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Az idő tényleg rohan :shock: , Artúr 5 hónapos, és még csak most született... ezt Zalánon is érzem, mi tegnap töltöttük a 3 hónapot. Nagyon durva!

Ildi, nagyon édi a pocakod, gratula hozzá, remélem, az AFP is oké lesz, és kiderül, hogy hugi vagy öcsi jön hozzátok :D

Nálunk minden oké, szerencsére, a nagy meleg engem jobban megviselt, mint Zazit. Akartam neki vizet adni, hogy igyon - bár sűrűbben szoptattam - de nem fogadta el, megkóstolta, fintorgott, aztán beszorította a száját :D Ezt én úgy vettem, hogy nem szomjas. Egyébként szépen hízik, ügyesedik, már fogdossa az arcomat, és el akarja érni a babákat, játékokat. Tettem fel új képeket: www.kep.tar.hu/szabus1

Puszi Mindenkinek, Sz.
szabus

Sziasztok!

Gombócka,
Nagyon szupi a hely, hallottam már Dobogómajorról, lehet, egyszer mi is ellátogatunk oda.
Teljesen beleszerettem a képek alapján.
Úgy tűnik akkor nem vagyunk egyedül ezzel a torokproblémával. Én már megnyugodtam, mert a hülye hangon kívül semmi egyéb jelét nem mutatja Melinda, hogy valami baja lenne, szerencsére.
A fülbevalós sztorid nagyon jó. Érdekes, tőlünk meg sem kérdezték a kórházban, hogy akarunk-e fülkilövést (bár lehet, hogy csak nem emlékszem, nem mindig voltam teljesen magamnál).

Ildikó,
Jó nagy a pocakod!
Én is pont most szombaton voltam a magánrendelőben 6, pontosabban 7 hetes kontrollon, minden OK volt.
Meglett az AFP eredményed?
Nem nagyon értem, hogy miért félsz a baba nemétől? Vagy félreértettem valamit?

Szabus,
Megnéztem a képeket, Zalán igazi férfias kispasi :D Lefoglalhatom a lányomnak? Szép nagynak tűnik, bár sosem volt kicsi, ha jól emlékszem.

Ami a forgást illeti, képzeljétek, az én lányom ezen a hétvégén 7 hetesen a hátáról a hasára fordult. Először azt hittem, hogy véletlen, de többször is eljátszotta, úgyhogy nem. A karját még nem tudja kihúzni maga alól, mert ugye forgásnál ráfordul, de amúgy teljesen jól hasra fordul. A „nagykönyvben” azt olvastam, hogy 4-6 hónaposan történik ez... Érdekes, hogy a könyvben azt írják, hogy előbb hátról hasra fordul, majd néhány hét múlva hasról vissza. Ehhez képest ha jól emlékszem Gombócka és Kicsilány is azt írta, hogy először a hasukról fordultak vissza. Furák ezek a babák..
Szóval én most várom, hogy a hasáról is visszaforduljon, esetleg felüljön, vagy felálljon:D

Megszólalni már megszólalt, elkezdett különböző hangokat kiadni, már visszadumál ha beszélünk hozzá, tök édi.

Tisztára kiakadtam a múltkor, hogy egyértelműen fiúnak nézték, pedig tök nőies tud lenni.
Teszek fel néhány képet, szerinte ezeken kislányos.

Üdv:
Szeee
Kép Kép Kép Kép
szeee

Sziasztok!

Szee, lefoglalhatod Zazit, mert Melinda is igazi kis huncut a képeken, szerintem jó páros lennének. :lol:

Amúgy Zalán is először /1 hónaposan) hasról fordult a hátára, ezt azóta is csinálja, de fordítva még nem. Hát nem előírásszerűen működnek, az tuti :D :D

Zalán most 62 cm és 6100 gr. Amúgy a kórházban születéskor 60 cm-nek mérték, ez volt ugye márciusban. A védőnő meg májusban 58-nak mérte, mert ők másképp mérik. Ez nálatok is így van???? Olyan fura, és így úgy tűnik, mintha eddig 2 cm-t nőtt volna, holott 4-et nőtt, arról nem is beszélve, hogy a kiskönyvben az van, hogy született 60-nal, és két hónap múlva meg összement 58-ra...

Hát ki érti ezt???
szabus

Sziasztok!

Megkaptuk tegnap a 2 hós oltást. Tiszta csoda volt Pogi egy mukk nélkül türte, szinte még mosolygott. A dokinéni teljesen el volt halva tőle. Igaz délutánra nyügös és lázas lett, de magát a szurit hősiesen viselte. :)

Ildikó:

Dávid baba nagyon édes. Jól áll neki a kendő. Szívdöglesztő pasi. :D
Gombockának azt írtad valaki lassítsa le az időt. Sztem inkább ne mert már nagyon kiváncsi vagyok a kis pocaklakódra. És gondolom már te is nagyon várod. Kiváncsi vagyok fiu vagy kislány lesz.
A talit meg úgy gondoltam, hogy mondjuk megnézzük ki merre lakik és ahhoz igazodunk. Arra emlékszem, hogy te Vecsés és szabus azt hiszem Üröm, de a többiek nem tudom merre laknak. De valahogy csak összehozzuk. :D

Gombocka:

Köszönöm a szülinapi üdvözletet.
A nyaralásért nagyon irigyellek, gyönyörű helyen voltatok. Nekünk sajna nem lesz időnk nyaralni. :(

Hát igen a játszószönyeges elalvás kisértetiesen hasonlít :D
Muszály volt felspécizni,mert annyira fent voltak a játékok, hogy Lizus nem érte el őket. Nagyon jó lett a tied is.
Tényleg jó látni hogy más baba is ilyen.
Most már nem csak forgolodik, ma kuszni akart, de még nem jött össze neki. 1-2 cm-t azért előre tudott menni, de mikor tovább nem ment neki elkezdett hisztizni. Nem tetszett neki hogy nem úgy megy a dolog ahogy szeretné. :D
Az a lényeg hogy haladtok előre. Mindenki másképp fejlödik. Mi a súlygyarapodásban vagyunk lassúak. :(

Az alvás nálunk is össze vissza megy. Valamikor nem alszik szinte semmit napközben, máskor meg egész nap alszik. A reggeli kelés nálunk 5 körül van, de most egy két napig 1-3 közt kelt fel mindig. Sőt olyan is volt hogy 3-4 ig játszani kellett vele mert nem akart visszaaludni a szopi után. Nálunk ez azért van mert 8-kor alszunk el este. Így szokta meg.

Ha már szeee lefoglalta Zazit Melindának, a sok hasonlóság miatt mi Mincsit Foglaljuk le. Persze csak ha még nem foglalt :D :D

Szabus:
Nálunk se megy a folyadék pótlás Pogi is csak szopizik se viz, se tea nem kell neki.
Megnéztem a fiad és rettenetesen édes, főleg az egyik vigyoris képen. Nagyon tetszik a brasilos body is. :D
Jól mutattok együtt. Így utolag is küldünk egy nagy puszit Zazinak a 3. hó alkalmából.
A méricskélés nálunk is így van én sem értem. A védőnő azt mondta mindenki másképp méri, főleg a kórházakban. i is úgy vagyunk hogy 56cm-vel születtünk a védőnéni szerint 2 hóan voltunk annyik. Tegnap 58 cm-nek mért, de én 62cm-nek. És hát 62-es rucikat hord.

Szeee:
Nagyon ügyesek vagytok forgolodás terén. :)
Mi hétfőn már nem csak dumáltunk hanem kacagtunk is hatalmasakat. A dédije teregetett és ez tetszett neki nagyon, vagyis ahogy a ruhákat rázta ki. Leakartam filmezni, de csak egy kicsit sikerült. Azóta sem sikerült nekem megkacagtatnom. :(
Melinda nagyon szép kiscsaj. :) Majd fényképezd le abban a napozoban. Sajnos még így fülbevalóval is előfordul, hogy megkérdik kisfiú, pedig általában rozsaszínben van. Hát ez van.

Pussz mindenkinek:
Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Rosszul írtam a 3. hós oltást kaptuk meg. És azt elfelejtettem, hogy Úgy tünik talán rendbe jövünk hízás ügyileg. Most 5260g-ok vagyunk és 11 dkg híztunk. Most úgy tünik nem kell tápszer Poginak főleg mert akartam neki adni, és nem ette meg.

Pár kép a kis tökmagról:
Kép Családi kép

Kép Dilis vigyor

Kép Pihi

Kép Munkára készen

Kép Munkára készen2

Kép Munka után [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 4083.5.jpg[/img]

Kép

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Kép

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Nehezen szántam rá magam az írásra,olyan nyomi vagyok mostanában.........

A meleget is egyre nehezebben viselem,és nincs semmihez hangulatom.......

Most mégis írok egy pár sort,mert nem bírtam megállni,ezek a babák olyan csodaszépek........

Szabus!
Végignéztem a képeket,igazi fénykép arca van a kis Zazinak is.És milyen szépen tartja a fejét,ez igen.......Jól áll neki a sárga.....
Látom ti is nagyon szerettek fényképezni :D

Szeee!
Csak hűlyéskedtem,természetesen mindegyj a neme,,csak azért írtam csalódásról,mert lányt szeretnék,és ha megtudom,hogy fiú,akkor az valahol csalódás,de amúgy nem érdekes.....

Meglett az Afp eredményem,elég alacsony a MOM érték,de még a határértéken belül van,és a doktor úr is megerősített,hogy teljesen normális.(0, 8)

Nagyon is nőies Melinda,Dávidot meg mindig kislánynak nézték annak idején...... :D Olyan aranyosan mosolyog!!!!!Az a kedvencem róla!

Kicsilány!
Alíz baba továbbra is egy gyönyörűség.................
Olyan jó,hogy ilyen sok képet tesztek fel,imádom nézegetni őket.....

Mennyit dolgozik már ez a nagylány ez igen.....

Még minidg lelassítanám az időt csak egy kicsit,mert olyan gyorsan pörög,hogy ajajj...én is kíváncsi vagyok,már a pocaklakómra,de az is olyan gyorsan elfog jönni,nemrég még itt áradoztam,hogy alig várom,hogy legyen még egy babám,erre tessék lassan félidős terhes vagyok....

Én is kívánok neked sok boldogságot szülinapod alkalmából,igaz kicsit elkéstem a köszöntővel,de remélem elnézed nekem.
Kép

És ha már itt tartunk Nikinek is most volt a szülinapja 30-án.
Niki,bocsesz,tőled is a késés miatt,hátha még beleférünk,és ezuttal kívánunk sok boldog szülinapot!
Kép

Most hétvégén nem vagyunk,szokás szerint elutazunk,sok puszit küldök mindenkinek és üdvözlöm Gombóckáékat is,ha jelentkeznének.

Majd elfelejtettem a nagy köszöntésben ki maradt a Csaba névnap,és a mi kis Artúr babánk igazából Csaba baba,igaz ezt is lekéstük egy kicsit,de a kép remélem kárpótol egy kicsit.
Kép
Mi újság van veletek?

Most mennem kell,de sok puszit küldök Mindenkinek!

Ildikó
ilgya1

Itt van még egy félig kész tábla:
Szóljatok,ha rossz benne valamelyik adat.

Puszi:
Kép
ilgya1

Sziasztok,

én is nehezen szántam rá magam az írásra és is nyomi vagyok mostanában.
Nem tudom mi van velem, de egy rakás e-mailem is van megválaszolatlanul...na, mindegy, összeszedem magam.

De úgy látom más is így lehet vele...vagy mindenki nyaral? :roll: :lol:

megyek sorba, (a sorrend véletlen szerű, kéretik nem megsértődni!)

ILDIKÓ

Köszönjük szépen a névnapi köszöntőt, ari vagy!
A fehér ruhás pocakos kép eszméletlen jó! Nagyon szép kismama vagy! Remélem büszkék Rád! Nagyon jól sikerült kép, valami újság címlapján is el tudnám képzelni! :lol: :lol: :lol: :lol:

A táblicsku tök jó, milyen ari vagy, hogy megcsináltad újra. Ahogy nézem,hogy rohan az idő...nemrég még azt írtad, hogy ki mikorra várja a babáját... :D

KICSILÁNY!

Először is elfogadom az ajánlatot, lefoglalhatod Artúr babát. Ő is benne van, megkérdeztem! :lol: :lol: :lol:
Nagyon jók a képek, igazi kiscsaj Pogi.
És nagyon tetszik a közös képetek is!
Nem semmi, hogy ő is már a 3 hónapos oltást kapta. Mi még kapunk egyet, mert mi 1 hónappal később kezdtük. Már várom, hogy vége legyen, mert mindig nyügi utána. ráadásul mi a BCG-t is újra kapjuk, mert nem pirosodott be. Tényleg nálatok ezzel mi a helyzet? Többiek?

SZABUS

Megnéztem a mképeket, Zazinak tényleg igazi fényképarca van. Vagy ti vagytok nagyon ügyesek... :lol: :lol: :lol:
Olyan nagyfiú már ő is.
A nyaralásra a barátainkkal mentünk, mert a lánynak ott van üdülési joga. Megtetszett a hely és elmentünk velük. Hát nem bántuk meg az biztos. Nagyon jó volt.
Nálunk a kórházban jól mérték a Mincsit, gondolhatjátok szegénykém az 56-os rugiban hogy nézett ki...aztán apa vett neki 50-eset. A minap a kezembe akadt, mert pakoltam el a kinőtt ruháit. Hát furcsa volt. A mostani 74-esekhez képest, ugyanis már a 68-as méretet is kezdjük kinőni. Hihetetlen hosszú. Pedig egyikünk se egy magas teremtés. Na, mindegy. (ja és a postás is alacsony... :lol: :lol: )

SZEEE!
Nagyon jók a képek Melindáról.Hát én nem nézném kisfiúnak az biztos. Ő is igazi csajszi.
Örülök, hogy minden ok. volt a kontrollon.

NIKI!

remélem, megkaptad a választ a múltkor...sikerült elmennetek? Mi van veletek? Remélem, jól vagy!

Néhány szó még magunkról:
Valószínű szmbaton lemegyünk a nagymamámékhoz vidékre 1 hétre, anyukámmal és Mincsivel. Az azt köbvető héten pedig Szekszárd mellé megyünk 1 hétre, oda már apa is jön. Úgyhogy valószínű 2 hétig nem leszünk.
Tegnap Ópusztaszeren voltunk. Nagyon jó idő volt, nagyon jól éreztük magunkat. artúr baba is nagyon jól vislte, csak a babakocsiban nem akart megmaradni, így a nagyin csüngött egy csomót. (persze a nagyi meg élvezte...a nagyi most az én anyum volt.) Kezdetektől fogva rajong anyuért, szerintem lát benne valamit belőlem. vagy ez hülyeség?
De tényleg ahogy meglátja, megszűnik minden csak a nagyi...,aztán mikor éhes, akkor persze kellek én is, de csak arra a rövid időre...

Forgolódik már d csak a pocakjáról a hátára és csak egy irányba. A háráról még csak oldalra fordul.

Nagyon sokat mosolyog, mindenkit levesz a lábáról.
Olyan jó lenne már találkozni veletek személyesen is!

Most megyek. Bocs lányok, ha nem hoztam az igazi formámat, de valahogy én is érzem, hogy nem vagyok az igazi.

puszi mindenkinek.
mÉg megpróbálok néhány képet feltenni.
gombocka

nagyon lassú és szarakodik velem, úgyhogy csak 1 képt teszek fel.
lányos anyucik tudjátok miért...mi sem lógunk ám ki a sorból...
Kép
gombocka

Sziasztok!

Megpróbálok írni,hogy ne maradjak nagyon le,mert sokkal nehezebb nekivágni pár nap után,és most van még egy kis időm mielőtt elmennék a fogászatra.....

Csütörtöktől úgynéz ki megint nem leszünk.Megyünk a szüleimmel a Tiszára,már alig várom,csuda jó dolgom lesz vasárnapig.

Most hétvégén Dávodon voltunk a sogórnőmék telkén,szuper volt,sokat kirándultunk. Annyira szép hangulatos falvak,városok vannak arra,és tiszták,kultúráltak.....Mindegyik Európai falu,legalábbis az utcatábla mellé kivan téve ez a feliratú tábla is.Nem tudom mit jelenthet pontosan,de sejtem...
Kipróbáltuk Baján a mexikói kaját,nagyon izletes volt,annak ellenére,hogy kicsit fűszeresebben esznek.
(Képek a blogunkba vannak!)

Hétfőn megyek 20 hetes genetikai uh-ra. :roll:

Gombócka!
Olyan sokat változott Artúr baba mióta nem láttam,olyan nagyfiús....dögönyöznivaló!Igaz kis prince,mint a body-ján is olvasható!Nem hiszem el,hogy lassan féléves lesz!!!

Ti se panaszkodhattok,ami az utazást illeti...és mennyi szép helyre mentek,ez igen...
Lehet benne valami,hogy anyukánkba valahol minket látnak,mert nálunk is rajong a mai napig anyukámért a Dávid,például anyósomnak nem mindig ad puszit,csak ha olyan kedve van...anyukámnak mindig.Ez csak egy példa.

Már ez is tök szupi,hogy Mincsi a pocakjáról a hátára fordul,nekem már ez is gyors :wink:

Olyan kedves vagy köszi,jót mosolyogtam,méghogy én címlapon???? Kép

Többieknek is küldök egy nagy puszit,és ha lesz egy kis kedvetek,írjatok!

Ildikó
Ekkora halat fogtam tegnap:
Kép
ilgya1

Sziasztok lányok!

Végre van netünk itthon, kb. fél órája, úgyhogy már írok is :)

Ildikó,
ne legyen csalódás, ha kisfiú lesz, valószínűleg az sem lesz véletlen.
A sors akarata, ugye...
Meg hát Dávid baba olyan jól sikerült, hogy az sem baj, ha lesz esetleg egy kicsi "másolata" :D

Gombócka,
mindig elképedek Artúrkán, annyit változik, tök jóképű lett, nagyon szép :)
A rucija is tök jó!

Teszek fel pár képet Melindáról, az egyik persze a princess-es ruhában :)
Tegnap megkapta a kéthónapos oltást, meg se mukkant. Vigyorgott a pelenkázón, mint a tejbetök, mondom neki, na, nem fogsz sokáig vigyorogni (de persze közben marhára sajnáltam szegényt már előre), aztán a dokinő olyan gyorsan beadta neki a szurit, hogy mire feleszmélt, hogy valami történt itten, addigra már nem is fájt neki, úgyhogy inkább el sem kezdett sírni :D
Tökre örültem, hogy ilyen jól viselte.

Üdv mindenkinek:
Szilvi Kép
Kép
Kép
szeee

Sziasztok!

Szeee! Ezt a gyönyörűséget...................!!!!!!!!!!!!Na ezért akarok kislányt!!!! :wink:
A kis hercegnő!
És az a kendő valami fenomenálisan áll neki.Annyira édes benne,mindjárt megzabálom!

Köszi,olyan rendi vagy,de végül is természetesen mindegyj,hogy mi lesz,olyan elcsépelten hangzik,úgyhogy nem is irom le az ezzel kapcsolatos mondást....

Nagyon bátor volt az oltáson Melinda baba,az én fiamat mindenképpen lepipálja,mert ő meglátta a doki bácsit már ordított. :oops:

Örülök,hogy van már itthon is netetek :wink:

Puszi!Ildikó
ilgya1

:lol: :lol: :lol:
SZIASZTOK!

SZEEE!

de jó, hogy jelentkeztél!és külön öröm, hogy van netetek otthon, így sűrűbben hallunk felőletek és többször láthatjuk a gyönyörű Melindát. Ildikó után én is megzabizom egy kicsit jó? Nagyon édes.
Nekem az epres ruciban tetszik a legjobban, nagyon szép kislány!
Persze a princes napozó(ban) sem semmi...

Örülök, hogy ilyen jól viselte az oltást. Nálunk csak az utolsó volt gáz, az előzőek meg se kottyantak neki sem, de ezt az utolsót valahogy nagyon nem jól adta neki a dokinő.

ILDIKÓ!

Igen, Artúr baba most már tényleg dögönyöznivaló és imádja is ha jól meggyúrjuk. főleg apa szokott vele hancúrozni, nem győz kacarászni.
2 hét és fél éves...röpül az idő...
De neked azt hiszem nem kell mondanom, aki a 20 hetes UH-ra megy...
:lol:
Utazást illetően valóban nem panaszkodunk. Mindig is ilyenek voltunk, örülök, hogy ez nem változott meg azzal, hogy Artúr baba megszületett. Ehgész jól bírja ám az utazásokat, remélem megtartja jó szokását.

Még teszek fel pár képet, szombaton mi is elutazunk, megpróbálok még addig írni, ha nem tudok ne haragudjatok, de még mosok,vasalok,pakolászom...stb...
:roll: :roll: :roll:

puszi
Gomóckáék

Kép a nagy szerelem a mamával
Kép bohóckodás apával
Kép hármasban(a mama fényképezett..)
Kép jóllaktam
Kép felébredtem és én így nyújtózkodom
Kép igazi nagyfiú vagyok már könyvem is van
gombocka

Jó reggelt!

Gombócka!
Tényleg 2 hét,azta................nemrég itt izgultunk értetek,mostmeg már kis országjáró,édes kis féléves nagyfiú.
Szuper jók a képek!
És tényleg átjön,hogy mennyire szereti anyukádat,nagyon kedvesnek néz ki.
Nagyon szép a kis családod,büszke lehetsz rájuk!
Látom Mincsi is szeret olvasni.

Egy kis nosztalgia kép:
Kép

Jó utat és jó pihit nektek,majd gyere és mesélj!

Mi már lehet,hogy holnap megyünk,de addig is minden jót kívánunk!

Ildikó
ilgya1

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat :)

Gombócka,
nagyon jók a képek! Most, hogy látom a párodat, Mincsi tiszta apukája! Jó kis dagi lett :D Hány kiló most?

Ildikó,
gyönyörű volt Dávid baba régebben is, mint ahogy most is az :)

Lányok, Ti hogyan oldjátok meg az etetést/szoptatást, ha hosszabb időre elmentek, pl. kirándulni? Cumisüvegből? Vagy elvonultok szopizni valahová?

Én eddig nem mertem hosszabb útra vinni Melindát, mert nyilvános helyen nem szívesen szoptatnék, cumisüveget viszont szintén nem szívesen adnék neki, mert azt hallottam, utána nem akarnak rendesen szopizni, mert üvegből jóval egyszerűbb enni. Mondjuk eddig kétszer azért próbáltam neki vizet adni cumisüvegből, de tök kis béna volt, nem tudott inni belőle :D De nem is bántam igazán.
Állítólag van vmi SoftCup nevű Aventes vagy Medelás etető, ami nem okoz zavart a szopizásban, de marha drága 6500 pénz, de ne m merek venni, mert nem tudom, hogy beválik-e.

Szee
szeee

Sziasztok!

Először is köszönjük a bókokat.... :oops: :lol: :D

Ildikó,
nektek is jó pihizést. Azt hiszem nekem is jó dolgom lesz. Ott lesz a nagyija, a dédije, keresztanyámék..hohó, lesz dajkálás biztos...utána meg hozhatom rendbe a dolgokat itthon...no majd azért résen leszek.
Mondjuk jó, mert anyu nem sértődik meg az ilyenekre, ha szólok, hogy most már inkább tegye le és úgy "szórakozzanak".

Dávid baba is milyen édes a könyvecskével, és milyen kis ducus volt. Nagyon édi. :lol: :lol: :lol:

persze, amint tudok jelentkezem. remélem feltöltőde, tudod úgy Gombócka módra.

Szeee,
a szopizást mi úgy oldottuk meg pl. most hétvégén, hogy amikor odaértünk a kocsiban megszoptattam. Tudom nem a reklám helye meg stb., de nekünk egy Citroen Berlingonk van, ami magasabb autó, így a hátsó ülésen kényelmesen meg tudtam etetni artúr babát, szóval nem volt a nyakamban a lábam. aztán egyszer meg kerestünk egy félreeső zugot és ott hammolt. Artúr baba jó kisfiú, mert 10-15 perc alatt bekajcsizik, büfivel,mindennel együtt.
És mielőtt hazaindultunk szintén a kocsiban evett. Ja a hátsó ablakokon van fényvédő, így nem nagyon lehet belátni.

Amikor nyaralni voltunk, ott is volt, hogy a kocsiban evett, sőt egyszer Kehidán a strandon is meg kellett szopiztatni. Akkor a fiúk napágyakat az oldalukra fordítottak, ráterítettünk törölközőket, leültem egy plédre és úgy evett.

Eleinte nekem is voltak fenntartásaim és aggódtam, hogy mi lesz a kajával, de mikor az első kocsiban evésen túl voltunk, onnantól kezdve tényleg tudatosult bennem, hogy a cici a lehető legjobb. Mindig kéznél van, kellő hőmérséklet, steril stb...

Most ezzel nem azt mondom, hogy az utcán 1000 ember előtt előveszem a cicit, de már el merek indulni vele, főleg, ha kocsival megyünk mert abban bármikor meg tudom etetni.

Egyébként az első ilyen esetünk az Keszthelyen volt a SPAR parkolójában. A párom bement venni üdítőt, de Artúr baba már nagyon szenvedett, melege volt, éhes volt stb. gondoltam "letojom" ki lát, rátettem a cicire. Mire apa kijött már a büfizésen is túl voltunk. Apa jól meg is lepődött.

Cumisüveg...én is sokáig ellene voltam, de volt amikor kénytelen volt abból hammolni, mert el kellett mennem és apa csak így tudta megetetni.
Ő teát iszik belőle és nem zavarta meg a szopiban.
De én is hallottam, hogy vannak babák akiket ez megzavar.
ezt az Aventes etetőt meg nem ismerem, úgyhogy ehhez sajna nem tudok hozzászólni.

Viszont én is kérek segítséget. Van valami tapasztalatotok utazággyal kapcsolatban? érdemes venni? Én most nagyon ezen gondolkozom.
Mindenhol azt kutatom.

Most mennem kell.
puszika
gombocka

ja,
Artúr baba kb. 70 cm és 6,5 kg körül van. nem tudom pontosan.
2 hete 6120 gramm volt.
puszi
gombocka

Sziasztok!

Jó nagy lett itt a pörgés az előző napokhoz képest,nem mondom ....be se akartam nézni,gondoltam az én hsz-m lesz úgyis az utolsó,erre tessék.....Nagyon szupi....

Szeee! De ari vagy! Kép

A szopis kérdést ugyanúgy oldottam meg mint Gombockáék (Szabinát akartam írni,de meggondoltam,nekem mindig Gombocka leszel_pedig már lassan én gurulok),ha tehettem mindig a kocsiban,ha a strandon voltunk éppen,akkor a családtagok eltakartak,mert általában nem hármasban mentünk,de van ez a félsátor is,ahová be tudsz bújni háttal,és még a picurbaba is eltud aludni a jó árnyékba,ha arra kerülne a sor.

Én se halottam erről az Aventes etetőről,vagy mégis????A fönőkasszonyomtől lehet,hogy ezt is kaptam mikor voltak látogatni? Mert azt mondta,hoy ez arra való,hogyha utazunk,olyan csomagos, van benne egy csomó minden ,de ki se bontottam jóformán....Valami Feeding System-ideal for travel...
Lefényképeztem neked:
Kép Kép Kép
Ilyesmire gondoltál???

Ha rámész pocakbaba oldalára,ott van egy pár bababolt a jobb oldalon,az Interstore-ban én találtam ehhez hasonlót és nem volt annyira drága. Írd be a keresőbe,hogy Avent,vagy amit keresel és kiadja a cuccokat.
Gombócka szerintem utazóágy is van.
.Pocakbaba

Gombócka!
Köszönöm. Kép

Nekünk még a járóka helyett is utazóágyunk volt,és nagyon szerettem,mert kishelyen elfér,és bármikor és bárhol könnyen felállítható. Főleg,ha ilyen vándorlósak vagytok,akkor mindenképpen érdemes venni,már 12.000 ért tök szupik vannak,de akciósan még olcsóbb vagy esetleg vannak alig használtak is a babaszobán.
Mindenhova vittük magunkkal,nektek is jó,mert jó nagy az autótok,így könnyen belefér minden "cucc",mert gondolom ti is mindig fel vagytok pakolva.

Szóval érdemes beruházni rá.

Puszi
ilgya1

Sziasztok!

Ildikó,
Amire én gondolok az egy SoftCup nevű cumisüveg szerű cucc, valami puha etetőkanálszerű van a végén, amit gondolom hasonlóan kell szopizni a babának, mint az anya mellét, ezért nem zavar be szoptatásnál. Azért írtam, hogy Avent vagy Medela, mert mind a két cég árulja, de itthon azt hiszem csak a Medela. A Medela oldalán van róla leírás meg kép is.

Állítólag szoptatási szakértők ezt ajánlják, mert ezzel elkerülhető a cumizavar.

Gombócka,
Nekünk van utazóágyunk. Azért vettük, mert azt tudtuk, hogy a telekre mindenképpen visszük majd a babát gyakrabban, ott viszont neki nincs rendes ágy, mert matracok vannak csak, illetve egyszemélyes ágyak. Ilyen helyekre meg nem lehet fektetni egy ilyen kicsi babát.
A múltkor anyuéknál voltam 3 napig, ott is az utazóágyban aludt Melinda, nem volt vele semmi gond.
Szerintem jó, ha van egy megszokott kis ágya a babának, ha ilyen sokat utaztok.
A miénk Graco Contour 120. A Baby Outletben vettük. Leértékelve volt 20 ezer, amúgy 35. Két magasságban lehet használni, azért drágább kicsit, mint a csak egyszintesek. Nagyon könnyű összerakni, meg mozgatni is.

Üdv:
Szilvi

Kép
szeee

Ja, köszi mindkettőtöknek a szoptatós tapasztalatokat.
Biztos előbb-utóbb én is rákényszerülök, hogy kocsiban szoptassak :)
szeee

Sziasztok!

Elképesztő, hogy milyen édesek ezek a babák, mind olyan helyes, és zabálnivaló :D

Szee, én is a kocsiban való szoptatást alkalmazom, akkor is, ha csak vásárolni megyünk, mert sose végzünk annyi idő alatt, hogy két kaja közé beférjen. Ennek múltkor még előnyét is láttam, nem vettük észre, hogy VIP helyre parkoltunk a Westendben, és bement a férjem vásárolni, én meg etettem Zalánt. Jön az őr, nagy sebbel-lobbal, hogy kedves asszonyom, stb, amikor meglátja, hogy szoptatok. Olyan zavarba jött, hogy háttal fordult, és úgy mondta, hogy nyugodtan maradjak, és ne haragudjak!!! :D :D Kedves volt,és jót mosolyogtam rajta!

Én meg a járóka kérdéssen dilemmázom, már érzem, hogy lenne rá igény, a hordozóból lecsúsztatja magát Zalán, és mozogni sem tud benne, viszont igényli, hogy lásson, míg matatok otthon. Néztem azt a fajtát, ami több állású, tehát 2 v. 3 magassága van, az 30 ezer forint körül van. Szerintetek megéri? Vagy az utazóágy jobb, mert azt is lehet állítani, és akkor két legyet egy csapásra?

Mindenkinek jó pihit, és hűsöljetek, ha tudtok! Puszi, Sz.
szabus

Sziasztok!

Mi most jöttünk haza "nagynéni-sittelésből", dédi elutazott az öcsémékkel és nekünk kellett vigyázni a húgomra, hogy ne bulizza szét a lakást. Nem volt net így most csak kapkodom a fejem, hogy mennyit írtatok. Ez a meleg engem is megviselnekem sincs sok kedvem írogatni, de azért valamit összehozok.

Gombocka:

Artúr szépen fejlődik és nagyon csinos fiúcska. Egyszerűen ennivaló.Fél éves! Rettenetesen repül az idő mire feleszmélünk már családjuk van gyermekeinknek. :)
Nálunk nagyon szép a BCG. Már az elején azt mondták, hogy nem lesz ezzel baj. Hát ezzel a bodyval tényleg nem lógtok ki a sorból.
Sztem egy jó gyerekágy fontos főleg ha sokat utaztok. Mi is most kajtatunk egyet.

Ildiko:

Igaza van Gombockának a képpel kapcsolatban, szerintem is nagyon jó. Mi volt a genetikai UH-n?

Szeee:

Lányaink hasonlítanak egymásra oltás terén. Melinda nagyon édes és milyen jól áll neki az a kendő. Tiszta vagány.
Tök jó, hogy már otthon is van netetek,így gyakrabban látunk képet Melindáról.
A szopi nálunk nem gond ált. keresek olyan helyet ahol kevesen vannak, vagy kocsiban szoptatok. De már arra is volt példa, hogy amíg apa megivott egy sört egy presszóban én ott szoptattam meg Pogit.Sőt már taxiban is szoptattam. Ha egyszer éhes adni kell neki.
Az üveget csak tápszerre és teára használom, de néha még így sem fogadja el. Viszont nem zararta meg a szopiban. Mi eleve aventes cumit adok neki mert csak arról hallotam jókat.

Szabus:

Aranyos történet nagyon tetszik. Jároka kérdésra azt mondanám, hogy mi veszünk járokát és utazóágyat is. Most hogy nem voltunk itthon egy hétig és volt kölcsi járókánk Pogi nagyon élvezte a bennelétet. Mondjuk ehhez az is hozzátartozott, hogy végig a levegőn volt. Viszont ha nincs nagykocsid nehéz vele utazni, met nem lehet olyan kicsire összecsukni,mint az utazóágyat.

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Pár kép:

Kép A kölcsön jároka

Kép Járokában

Kép Körberajongva

Kép Az emeletes ágyon

Kép

Kép

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Kép

Kép

Kép

Kép

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Szia Anna,

Már éppen hiányoltalak Titeket :)
Nagyon édes Alizbaba, ő is olyan kis vidámnak tűnik, mint az én lányom :) Még a szemük színe is ugyanolyan :)
Tök jól tartja a kis fejét hason. Melinda most kezdi próbálgatni, néha elképesztő magasra felemeli, de nem tudja még sokáig úgy tartani.

Ha jól látom, Aliznak nem nagyon hullott ki a haja, vagy igen?
Melindának folyamatosan hullik, elől már alig van, viszont hátul alul kb. 3 cm-en még tök sűrű neki. Úgyhogy elég kis bénán néz ki :lol:
Majd lefotózom, ha felébred.

Én egyébként a pihenőszéken gondolkodom, mert úgy mint Zalán, ő is igényli, hogy lásson engem, ha otthon teszek-veszek, viszont feküdni nem nagyon szeret. Csak akkor nyugis fekve, ha közvetlen mellette vagyunk és szórakoztatjuk. Gondolom, mert úgy nem elég nagy a látótere, nem tud olyan sokat nézelődni. Igazából függőlegesen szeret a vállamon lenni, úgy hogy járkálunk a lakásban és nézelődik, de hát nem tudom egész nap cipelni.

Bár a pihenőszékben meg mozogni nem tud, nem tudom....

A hordozóba nem szeretem tenni, mert olyan természetellenes abban az ülés szerintem, valahogy nem egyenes a háta, meg hülyén áll a feje.

Üdv:
Szilvi
szeee

Kicsilány, hogy ez a még kisebb kicsilány mennyit fejlődött, az elképesztő, és a haja is dúsabb lett ugye? Nagyon kis tündér, látom nálatok is ő a favorit a családban! :D

Köszi a tanácsot, asszem, hogy tényleg mindkettőt be kell szerezni, bár még meg akarom nézni, hogy az a járóka, amit kinéztem, mekkorára csukható. Gondolom, nem olyan kicsire, márcsak az alja miatt is... Azért nem semmi, mennyibe kerül ez a gyerek :D :D minimum kell még egy, hogy kifizetődő legyen :lol: :lol:
szabus

Szeee, úgy látszik a két gyerek elég hasonló,mert Zalán is csak függőlegesen érzi jól magát, se oldalról fogva, se sehogy, és hát azért a 6,5 kilóját elég bajos már cipelni, főleg úgy, hogy olyan hosszú, hogy el se fér a felsőtestemen, ha ülök :lol:

Az egyik barátnőm a pihenőszéket nagyon dícsérte, saját tapasztalatom nincs sajnos. Ha van valami új tapasztalatod, szívesen veszem :)
szabus

Sziasztok!

Szeee:
Jól látod Aliznak nem hulott ki a haja hál isten. Kiváncsian várom a képet. Nem hiszem hogy bénán néz ki inkább kicsit mókás lehet. :D
Nagyon ügyi lány, nemsokára már stabilan fogja tartani nyugi.

Sztem a pihenőszék jó 5let, én is akarok, de én olyat ami egyben elektromos hinta is. 30e ft viszont 2-3 éves koráig min jó. Eleinte hinta és pihenőszék később hintaszék. Én úgy gondolom megéri csak még nem láttam egy boltban sem. :(
Hát a járkálás nálunk is így müködik, és feküdni ő is csak akkor szeret ha mellette vagyunk. Babáink nagyon egyformák, vagy minden baba ilyen.? A védőnéninek panaszkodtam, hogy elvagyok keseredve mert cak akkor játszik el szépen ha mellette vagyok így viszont nem lehet házimunkát végezni. Az volt erre a válasz, hogy ő még kicsi, hogy egyedül eljátszon ne várjak csodát tőle. :lol:
A hordozót már én is csak szükség esetén haaználom, meg ha fürdeni megyek mert abba beviszem a fürdőbe és úgy zuhizok. Élvezi hogy lát mindenfélét és én is tudok rá figyelni. :lol:

Szabus:

Hát igen elég nagy favorit lett, de gonodlom ez minden kisgyerekes családban így van. Főleg az elsőnél. :)
Csak aztán nehogy a köv. ikrek legyenek mert akkor már megint nem kifizetődő. :lol: :lol: :lol:
De amúgy tényleg pénzt "elvisz" egy baba, főleg ha mindent megveszel neki. Én ma vettem 5 csomag 90db-os pelust 17e Ft-t. Ez nem volt rossz vásárlás mert így egy ideig nem kell menni és ki tudjuk sporolni a többi "kacatot".
Mi még nem vagyunk ilyen nehezek de nekem már néha az 5,5 kg is nehéz. Plane mikor a karomba alszik el és 1/2-1 órán át ott alszik, mert ha le akarom tenni felkel. :lol:

Pussz:
Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok,

elköszönni ugrottam be. Nagyban pakolászok, holnap utazunk.
Nem sikerült utazóágyat venni, amiket láttunk és elfogadható éron volt az nem tetszett, ami tetszett az meg horror áron volt. na, mindegy majd még nézelődünk. Most levisszük a mamámékhoz az ágyát.

Alíz tényleg nagyon szépen tartja a fejét.

Milyen érdekes, Zazi és Mincsi szerintem közel azonos méretűek és van közöttük majdnem 2 hónap... :D :lol:

Most ényleg megyek, még egy kis érdekesség ...
Kép Kép

hát nem aranyosak...?????
gombocka

Halihó!

Csak két kép :)

Kép
kiscsajom hátulról :D
Kép
így ébredt ma reggel az ágyában :D
szeee

Sziasztok!

Bírjátok még a meleget???? Én már totál ki vagyok!

Emlegettük az utazóágyat, gondoltam megosztom veletek az infót: úgy hallottam, hogy az Auchanban most 3990-ért van utazóágy, én holnap megyek megnézni, remélem, nem kamu és lesz is!

Dicsekedni is jöttem ám: Zazi szombat reggel óta hasra tud fordulni! Azóta állandóan hason van, nem bír magával :P Le se teszi a fejét, inkább elkezd sírni, ha elfáradt...

Ma volt nálunk a védőnő, elmeséltem neki, hogy nappal alig akar aludni, úgy kell elringatni. Azt mondta, hogy ebben a korban kezdenek rafkósak lenni, úgyhogy vigyázzak, hagyjam kicsit őt magára, csak akkor menjek be hozzá megvigasztalni, ha nagyon elkeseredik, és szoktassam arra, hogy egyedül aludjon el, mert két éves korában is ringatni kell majd. Így ma megkezdtem a reformot, hagytam, hogy jól elfáradjon, kapóra jött, hogy hason erősít, hamarabb kidől :D és már kétszer el is aludt egyedül, úgyhogy sikerélményem volt!

Puszi mindenkinek!
szabus

Szia Szabus!

Gratula Zalánnak a forgolódáshoz és az egyedül alváshoz!!! Melinda forgás terén ugyanez pepitában :)
Mióta hasra tud fordulni, folyamatosan úgy van, egyszerűen imád úgy lenni. Eszébe sincs visszafordulni, pedig már várom, hogy mikor fordul hasról hátra, de egyelőre semmi jele.

Nálunk az van, hogy elég jó alvókája van nappal is, pont azóta, mióta forgolódik, mert jól kifárasztja magát. Úgyhogy most az a napirend, hogy minden egyes evés után van alvás is, hol több, hol kevesebb. Mondjuk valszeg én is fárasztom, a szó jó értelmében, remélem :) , mert kaja után sokat beszélek hozzá, játszunk.

Kíváncsi vagyok az Auchan-os utazóágyra, gyanúsan olcsó szerintem...

Az egyedül alvással teljesen egyetértek. Lehet, gonosznak tűnik egyes anyák számára, hogy az ember hagyja sírni, meg nem cipeli egész nap, de nem kell elkapatni a gyereket semmilyen téren, mert a szülő később saját magának okoz ezzel terhet és nem lesz jó vége. Sajnos meg kell tanulniuk a gyerekeknek, hogy nem ők a világ közepe, legalábbis szerintem. Persze azért én sem ridegtartásban nevelem Melindát, de megvannak a határok.
A családban van egy végletes eset: az egyik unokatesóm, fiú, 12 éves koráig kizárólag az anyja mellett tudott elaludni, egyedül nem, úgy el lett kapatva.

Melinda szerencsére szuperül elalszik egyedül és a tapasztalatok szerint bárhol :)

Üdv:
Szilvi
szeee

Sziasztok!

Jó sokat írtatok alig győztem olvasni. Megjöttünk a Tiszáról,és már hétfőn a kórházat is megjártam ,20 hetes genetikai uh-n voltam,igaz visszaminősítettek 19+2 hetesnek,de sokkal jobban zavart Hetényi doktor hozzállása.Ismeritek? :oops:

A babóval minden rendben,igaz a neme nem derült ki,mivel "nem látszik"...... ezzel el is lett intézve......(majd elmegyek 4D-re és ott majd kifog derülni tuttira.) Nem is az a baj,hogy nem mondta meg,mert annyira vagyok türelmes,hogy kibírjam,akár a 9 hónap végéig,inkább a stílusa nem tetszett.....

Na mindegyj...

Örülök,hogy ilyen ügyesen csináljátok a dolgokat az alvással kapcsolatban,és főleg az tetszik,hogy nem estetek bele az első gyerekesek által a legtöbben belesettek csapdájába..... :D

Mondjuk a Dávidnál is volt egy időszak,amikor egyedül aludt el, mikor pici volt,de a sok csavargásunk eredménye az lett,hogy rászokott a cicin való elalvásra. Úgye, új helyen hogy aludjon a baba,ismeretlen volt neki a hely,és csak így nyugodott meg.Persze amikor hazajöttünk,addigra szépen rászokott,visszaszoktatni,meg nem volt szívem,vagyis a következő héten kezdhettem előlről..... :( így nem sok értelme lett volna.

Mostanában kezdtem el szoktatni megint az egyedül elalvásra,cici nélkül.

Én is nehezebben viselem ezt a nagy meleget,pedig épp ennek az oldalnak az elején írtam,hogy mennyire jól bírom,hát ezt a tartósat már nem annyira élvezem,pedig ezt vártam.....(mármint a nyarat és a meleget) :oops:

Annyira aranyosak a babák még mindig!!!!!!Milyen sokat fejlődnek rövid idő alatt,nem semmi!

Pihenőszékről én is csak jókat hallottam,nekünk se volt,de most lehet,hogy beruházok egyet.Azok a hinták is tetszenek nekünk is.

Most mennem kell,mindenkit puszilok:Ildikó

Azért egy képet még beszúrok:
Kép
ilgya1

Kedves Anna!

Nagyon sok boldogságot kívánok névnapod alkalmából!

Kép

Üdv.: Ildikó&David&pocak
ilgya1

Szia Ildikó!

Örülök, hogy minden rendben a babával!!!
A Hetényit csak sejtem, hogy ki, nem volt dolgom vele. Egy ismerősöm nála fog szülni októberben. Én a Kodaj dokival jártam úgy mint Te, első alkalommal, mikor nála voltam nagyon nem tetszett, tök bunkó volt. Rettegtem, mikor újra mennem kellett hozzá UH-ra. Aztán másodszorra meg halál kedves volt, hogy el voltam olvadva tőle... Biztos rossz napja volt az elsőnél, mert egyébként itt a babaneten is nagyon dícsérik.

Nekem is elegem van ebből a dög melegből. Ahhoz képest, hogy azt mondták nyár elején a meteoroguruk, hogy tök hűvös nyarunk lesz, csak két hét lesz igazi nyár, hááááát, jól melléfogtak. Van, hogy napokig ki se dugjuk az orrunkat, itthon legalább van légkondi :) Csak szegény gyereket sajnálom, mert imád sétálni és nézelődni, de a nagy melegben ő is hamar nyűgös lesz...

Melinda ma tök magasra emelte a fejét, és jó sokáig tartotta. Remélem nemsokára folyamatosan tudja majd tartani.

Sziasztok:
Szilvi

Kép
szeee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?