Új privát üzeneted érkezett!

Zsebi!

Aurum metallicum -ot a csak doki írhatja fel?

Timi
latimi

Zsebi köszi, bár még nem tuodm, hogy mikor tudok kezdeni, mert ugye akkor menni a doktorbácsihoz, ha úgy isten igazából megjön.
Ági28

Ági!
Nagyon sajnálom, hogy - úgy tűnik - nem sikerült! :cry:

Zsebi!
Nagyon örülük, hogy itt vagy köztünk. :D
Írtam neked priviben, hogy ha végleg elhagysz minket átvenném a táblázatot, de ha itt vagy, akkor visszavonom! Te sokkal jobban értesz hozzá, mint én! :lol:

Lányok!
Most már engem is izgat ez a gynevac! Ki írja fel???
kismokus

Kedves Zseboroszlán!
Köszönöm a szavaidat!
Annak idején nagyon el voltam keseredve, első lombik és nem úgy sikerült...vágytam a beszélgetésre.
Próbálom követni az utadat...nagyon-nagyon kívánom Neked is, hogy minden rendben legyen! Cicvarek (kaálislombikos)
kaálislombikos

Timi!
Nem bemész gyógyszertárba és kéred a lényeg hogy 15 ch-s legyen ez még nem alkati szer kvázi ha nem segít sem lesz tőle semmi bajotok.

Nekünk még a Q10 és az E vitamin is sokat lökött a spermaképen. :)

Kismókus!
Nekem a háziorvosom írta fel a gynevacot sok hasznos infot találsz a www.gynevac.hu-n illetve ha saját orvosod nem akarja felírni hallottam ilyenről akkor éredem ott megkeresni Lázár Erika doktornőt nagyonsegítőkész és vehetsz nála. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi!

Te mindent tudsz!!! :lol:
kismokus

Zsebi!

Köszi. Lehet, hogy tuskó vagyok? Mi az a Q10? Mennyit kell belőle szedni?
Az aurumból mennyit szedjen a párom?

Timi
latimi

Sziaszto

Zseboroszlán
örülök, hogy megint itt vagy

kaálislombikos
remélem, hogy neked is sikerülni fog (nekünk elsőre összejött)

Latimi
rokonok - nem érdekelnek, ha nem tetszik nem tetszik, de nálunk szerencsére ebből nincs gond, igazhogy a család jó része nem is tudja, nem azért mert, hogy mit szólnának hozzá (amúgy sem érdekelt volna minket) hanem azért mert pl lehet hogy az anyomós teljes depresszióba esett volna azért mert az egyik fiának igen a másiknak meg nem, egyébként az interneten találtam, hogy ez génhiba, és azon férfiak fiú gyermekei akiknek kevés a spermaszáma azt örökli a fiú utód is.
Egyébként meg szerintem a gyerek a hab a tortán (a torta a férjem)
Én arra lennék kiváncsi hogy a sorstársaim idővel elmondják e ezt a gyereknek, és ha igen hogyan?
erika13

Zsebi

én a gynevac honlapját végigolvastam (nekem szimpatikus ez az egész, szívesen kipróálnám én is) itt azt javasolják, hogy háziorvossal irassuk fel.
De miért nem ismerik el a nőgyógyászok ezt a gyógyszert?
én a google-ba adtam be a keresőbe ezt a szót, s hozott más honlapokat is, s találtam olyat, hogy az olvasó kérdez, orvos válaszol, s 2 különböző honlapon, 2 különböző nőgyógyász azt válaszolta, hogy semmit nem tart erről a gyógyszerről.
zsuzsi73

Erika!
Ezen mi is sokat töprengtünk, de úgy gondolom, hogy ebben a hazug világban igen, el kell mondanunk.
Hogy mikor pedig meglehetősen életkor és fejletség függő, bár én nem zárom ki pszichológus segítségét.
Most így gondolom, de ha egyszer a kezünkben tartjuk majd a "habot" :lol: lehet, másként látom ezt is.
kaálislombikos

Zsuzsi!

Írtam neked privit a gynevac-ról.

Amúgy Ausztriában és Németo-ban már meddőség kezelésére is elfogadott gyógyszer, itthon nem tudom miért nem fogadják el annak.
Nekünk sem írta fel a körzeti, de Zsebi :) által említett drnő szó nélkül. Nálunk is folyamatban van a beadása. :)

Ági!

Sajnálom! :( Nagyon erős vagy, hogy előre nézel és nem keseredsz el, így kell ezt csinálni!!!!

Mindenkinek drukkolok a háttérből!!!!!

tiko

Köszi Tikó!! Máshogy ki sem lehetne bírni!! :-)
Ági28

Szia kvivien, erika13 és kaálislombikos!

Nekem volt donor inszem 6 alkalommal, mert előzőleg 5 lombik nem jött össze saját spermával. Mivel a 6 inszem nem sikerült így újabb lombik következett így végül a 2 donoros lombik sikerült . Most várjuk az ikreinket (egy fiú egy lány) szeptemberre.
Azt, hogy inszemet vagy lombikot alkalmaznak attól függ hogy pl. átjárható-e a petevezeték vagy hogy van-e más olyan probléma ami kizárja az inszemet.

Mivel nálunk a férjem azoospermiás (csak szövetből lehet spermiumot nyerni) nekem viszont nincs kimutatható bajom ezért az 5 sikertelen saját lombik után inszemmel lehetett donorral próbálkozni. Mivel sajnos egyik sem sikerült így újra lombikkal kellett próbálkozni és végül a 2. beültetés lett eredményes.

Hosszú volt az út sok-sok próbálkozás, de higyétek el ha egyszer sikerül onnantól elfelejti az ember a sok nehézséget. Nem beszélve arról, hogy ennyi sikertelen próbálkozás után már csak azért sem adtuk fel és úgy éreztem, hogy egyre erősebb lettem. Remélem az eredményes is meglesz hamarosan. Az igaz, hogy fel kellett dolgozni a donor tényét, de véleményem szerint sokkal jobb mintha lemondtam volna a terhességről-szülésről és örökbe fogadunk egy babát. Azt soha nem tudtam volna feldolgozni.

Nálunk a családban tudják hogy lombik de azt nem hogy nem saját spermával és nem is fogják soha megtudni a gyerekek sem! Jobb ez így szerintem. Ugyanabból a stimuból még ketten lettek lefagyasztva tehát még abszolút tesók is lehetnek négyen, de egyébként úgy terveztük hogy sajáttal még fogunk próbálkozni csak már egyszerűbb lesz mert van két baba...

Van egy barátnőm akinek szintén donor babája van nagyon szép kislány olyan büszke rá! Ő 2. inszemre sikerült. Szóval szerintem vagyunk egy páran ilyen cipőben is!

lillus29
lillus29

Erika!

Ahhoz, hogy azt mondhasd ez génhiba, azt genetikailag ki kell vizsgáltatni, ami min. 3 hónap. Ha vkinél komoly bajt találnak, annak azt javasolják, hogy ne akarjon saját gyereket. Csak ha vállalja ,hogy az ő gyerekének sem lehet majd gyereke. Vagyis tök steril lesz.
Az a génhiba, amit te említesz, szerencsére nagyon ritkán fordul elő. Akkor kihalna az emberiség, ha ez gyakori lenne.
Ma már a pasiknál az ún. túlhajszoltság, stressz, stb. okozza a bibit. Szerencsére ez helyrehozható.

Nálunk a páromnak mumpsza volt, és ezért extra alcsony a spermaszám.

Timi
latimi

Szia Lillus29!
Hasonló a történetetek a mi történetünkhöz, bár mi még "csak" reménykedünk egy pici szívben.
Nálunk is volt saját és donor is ... lett két angyalkánk... de már feldolgoztuk és még mindig hiszünk a csodában.
Vigyázz nagyon Magatokra, jó volt olvasni ezt a szép történetet :lol: , köszönöm Neked!
kaálislombikos

Sziasztok

Latimi
azt hogy génhiba azt a férjrm orvosa (prof a szabolcs u.-ban) is mondta nekünk (nála a szövettan sem talált), és ő mondta, hogy vagy donor, vagy örökbefogadás (azt mondta, hogy ez örökletes, és pont sajna nála jött ki, a tesójának 3 gyereke van)

Lillusz29, Kvivien, Kaálislombikos
nekem a férjem úgy volt vele, hogy gyerek nélkül nem élet az élet, és ha lehet tenni valamit akkor miért ne, velem minden alkalommal ott volt, kivéve a leszívás előtti UH-okat (szegény pont dolgozott)
Szerintem a donoros millioszór jobb mint az örökbefogadás
- ott vagy látod őket még 2-3 napos korukban - mi már akkor imádtuk (megnéztük őket (3) a mikroszkóp alatt, és végig ott ült a drága a fejenmél
- ti csináljátok végig a 9 hónapot (jó és rossz)
- és a végén ha szerencsétek van a papa vágja el a köldökzsínort
(sajna ez nálunk nem így volt, mert szegénykém 50km-el arébb otthon intézte az én ügyeimet, mikor szóltam neki hogy jöjönn, mert mire ideér meglesz a bébi, szegény rohant mint a félőrült, telefonon keresztül hallgatta ahogy ordít torkaszadtából a bébi)

Végülis ők is ugyanúgy szeretetből foggantak mint a saját vérszerinti bébik, mert ha a papa nem akarja akkor ők sem születhetnek meg soha.
Lehet hogy hülyén hangzik de én a mai napig előfordul (elég gyalran), hogy sírok a megnem született (a sors által megsem foganható) babáimért.
Én nem sajnálom senkitől a sajátját, csak akkor vagyok nagyon elkeseredve mikor egyesekből potyog és magyarán szólva "sz-nak" a gyerekekre, nekünk meg a sors nem adja meg.
Nekem sajna 13 leszívottból 3-4 termékenyült meg ebből 3-at ültettek vissza és 1 baba lett, úgy hogy fagyasztásra nem maradt, én nagyon szeretnék még egy babát, de lehet hogy emiatt nem lesz, mert nem bizti, hogy tesók lennének 1felől. De ez évelejéig eldől.
Erika

Ui: kitartás mindenkinek, csak jóra és szépre gondoljatok

Lillusz29 te hol fogsz szülni. én a II. klinikán szültem
erika13

Kaálislombikos!

Biztos vagyok benne hogy neked is sikerül csak menni kell és csinálni mert CSAK annak nem sikerül aki feladja!

Képzeld nekem egyetlen egyszer sem volt semmi reakció, soha nem tapadt meg egy embrió sem és még halvány jele sem volt, hogy egyáltalán tudok terhes lenni. Sokáig azt hittem, hogy biztos az én szervezetem nem tud HCG-t termelni... Most viszont a legutolsónál ami a 7. lombik volt ketten is megtapadtak és azóta is jól vannak! Olyan hihetetlen, hogy miért pont ők? És miért ketten is? Eddig meg miért nem?
Nagyon-nagyon el voltam keseredve, mert ha legalább vérből vagy UH-n látszott voltna egyszer is valami, akkor jobban tudtam volna hinni hogy sikerülhet. Persze gondolom nem egyszerű elveszteni egy pár hetes babát, de abból legalább látszik hogy alkalmas vagy rá, mert már volt valami!

Szóval hajrá nagyon drukkolok! Ja azt még hozzáteszem hogy intézetet váltottam és az új helyen ez volt az első (úgy indultam neki mintha ez lenne a legelső "új hely új remények")

lillus29
lillus29

Erika13!

Igazad van, szerintem is jobb az örökbefogadásnál. A férjem engem sem fosztott volna meg a terhességtől, mert tudja, hogy egy nőnek erre szüksége van, ráadásul már most imádja a babákat mindíg beszél hozzájuk és azt hiszem én is szerettem volna egy ilyen apát amilyen ő lesz!

Csak egytől félünk mindíg, hogy ha majd a család és barátok találgatnak, hogy kire hasonlít stb.. ezt nálatok hogy kezeltétek le?

lillus29
lillus29

Lillus29!
Mi intézetet nem, de orvost váltunk. Ciki lesz...de ezt meg kell lépnünk.
És akkor talán nekünk is sikerül!
Most elköszönök Tőletek, majd vmikor megint jelentkezem.
Sziasztok! Cicvarek (Kaálislombikos)
kaálislombikos

Lillus,

megkérdezhetem hogy hogyan volt 7 lombikod? Kifizettétek az utsó kettő árát? Mennyibe került ha igen? Hova jártál és most hova jársz?

Szerintem ezen a donor dolgon ne aggódjatok. A biológia az egy dolog, de a szeretet, ami a fogantatástól kezdve körül veszi az a tietek és tőletek jön. Ezt az energiát szívja majd magába a babó. Ez az USA-ban teljesen elfogadott. (Ott élnek az unokatesóim, az egik orvos) Sok nő él ezzel, ha a férje katonácskái nem elég erősek. Szóval szerintem ez teljesen rendben van. :wink:

Kaálislombikos,
Látod, látod! Mondtam én hogy kellesz ide! :wink:

Pusza
Gigi
gigi002

Gigi!

Úgy volt hét, hogy öt sajáttal és kettő donorral. Utolsó kettő fizetős volt kb. 500e/lombik gyógyszerekkel együtt. BMC-be jártam.

L.
lillus29

Sziasztok

Lilus
Aki tudja nem beszél arról, hogy most kire hasonlít, aki nemtudja az meg ugyanúgy találgat mint normál esetben. Én ekkor azt szoktam mondtani, hogy majd kiderül, vagy lehet, hogy egyikőnkre sem fog hasonlítani (talán valamelyik ősre - nagyszülők - dédszülők - ükszülők), végülis a tesóm sem hasonlít egyik szülőjére sem, nagymamám szerint talán valamelyik ükszülőre, úgyhogy én így fogom fel. Egyébként a gyerek testfelépítése tökre az apja, a feje is olyan hosszúkás, még a haja is elől pont olyan kopaszodó volt mikor világra jött, és ahogy most is nő szerintem úgyanúgy fog kopaszodni mint az apja, úgyhogy tiszta apja. Ő neveli, ő foglalkozik vele, az ő szokásait fogja utánozni stb. Mondjátok azt, hogy valamelyik "ősre" hasonlít, miért kell feltétlenül a szülőre ütnie szegény gyereknek. Imádják egymást, és ez a lényeg, én a jövőtől félek, hogy mi lesz 18-20 év múlva vagy hamarabb ha rákérdez hogy miért. Ti mit fogtok ekkor csinálni?
És mikor megszületik - megszületnek és oda viszik a fejedhez és csak nézed nézed, és közlik hogy meg lehet simogatni hát az valami csoda, ezt nem kapod meg az örökbefogadásnál.

Végülis ha nem sikerült volna akkor nekimentünk volna az örökbefogadásnak is.

Kaális lombikos remélem, hogy azért néha adsz hírt hogy mi történik veletek!

Sziasztok
erika13

lillus29
Bocsi, hogy csak úgy bele csipogok. Nekem eddig 3 inszemem volt, és 3 lombikom. Egyetlen egyszer sem tapadt meg. A páromnak súlyos asthenozoosspermiája van. Állítólag nem osztodott tovább, ezért nem is tapadt meg. Viszont mennyiségileg nagyon jó. Én megkérdeztem a volt, és a mostani(jelenlegi) orvosomat is, hogy kell-e donor sperma. És mind a kettő azt mondta, hogy lehet ebből terhesség, semmi szükség rá. Minden alkalommal 1 darab maradt meg, és nem lett belőle semmi sem. Szerinted :?: :!:
Lassacskán mi is indulunk majd a 4. lombikra. Előtte megyünk andrologushoz a párommal, és meglátjuk, hogy mit fog mondani.
kagyló

Lányok!
Úgy látom beindult a topik szépen :lol: !
Én is szeretnék hozzáfűzni egy-két dolgot ehhez a témához. Múltkor mi rákérdeztünk Krizsabácsinál ezekre a donoros dolgokra és elmondott mindent hegyiről tövire. Szóval a leggyakrabban olyan beültetést szoktak csinálni hogy mondjuk 4 embrióból 2 saját 2 pedig donor. Így soha senki nem fogja tudni az igazat, csak akkor ha akarjátok. Az én párom például megmondta konkrétan hogy ő soha nem akarná megtudni hogy nem a mienk. Tudjátok a férfiak másképp gondolkoznak. Még egy esélyt adtunk a donor nélküli lombiknak és bejött! Én már megtapasztaltam milyen a szívem alatt hordani a saját vérünket. Így legközelebb már nem tudnék donorozni. De ha az előző babáink meg sem tapadtak volna akkor valószínűleg donoros lombik jött volna. Szóval azért egy kicsit örülök hogy a felszínre jött a téma mert egy kicsit önzőnek éreztem magam hogy én még mindig a terhesség mellet állok és az öribaba dolog az utolsók közt áll. Különbözőek vagyunk.
Örülök hogy régi motorosok is előkerültek végre!
Kagyló!
Nálunk mindig csodaszépen osztódnak sok is van belőlük és ennek ellenére Krizsabá nem nagyon akart minket lebeszélni a donorról. Csak annyit mondott hogy szerinte az apa az aki a babakocsit veszi. Aztán hála a jó égnek másképp döntöttünk és az élet megmutatta nekünk hogy tudunk egészséges babákat nemzeni (csak sajna a kihordással volt a gond).

Orsi!
Gynevacot lehet kapni de már megint csak pár hónapig. Szóval receptre elvileg bárhol megkapod.

Puszi: Zsu!
bzsuska

Erika!

Mi nyílt örökbefogadást választottuk. Első perctől kezdve mi fogjuk gondozni a babát. Már maszatosan a kezembe adják majd.
Úgyhogy azt a csodát én is átérzem majd.

Persze még hiszünk a csodákban, hátha lesz egy biológiailag saját babánk.

Zsuska!
Nem vagy önző. Ha gyönyörűen osztódnak, akkor minek gondolnál az örökbefogadásra.

Timi
latimi

Szia Kagyló!

Ha az én véleményemet kérdezed, akkor azt mondanám, hogy érdemes sajáttal próbálkozni legalább azt az 5 alkalmat amit a tb támogat, mert nálunk csak ezután jött el a pillanat hogy rászántuk magunkat a donorra, pedig a doki már a 3. után ajánlotta, hogy nagyobb lenne az esély. Minden alkalommal 3-4 embrió maradt a visszaültetésre. Az eredmények alapján sikerülnie kellett volna és mégsem...
Ennyi csalódás után már biztosra akartunk menni ezért választottuk a donoros megoldást és persze a jövőben nem mondtunk le a sajátról sem! Vegyes is volt tehát fele saját fele donor ahogy bzsuska is írta, de semmi nem történt.

Erika!

Mi is így gondoljuk, hogy valamelyik nagyszülőre fog hasonlítani végül is mindent meg lehet magyarázni. 18-20 év múlva miért kérdezne rá a gyerek? Ezt nem értem miért írtad! Én sem feltételeztem soha, hogy esetleg nem a vér szerinti szüleim nevelnek... meg sem fordult a fejemben. Sőt a donor igénybevételéről is csak 1 éve tudok, azelőtt nem is gondoltam hogy létezik ilyen megoldási is!
lillus29

Sziasztok

Lillus 29

Hogy miért kérdezne rá?
Hát nem tudom, csak úgy, vagy véletlenül valaki a családban aki tudja, véletlenül elszólja magát, vagy megkérdezi, hogy miér, vagy esetleg megtalálja a papírokat és utánanéz bárhol, hogy mi mit jelent, nem tudom. Engem sokszor foglalkoztat ez a kérdés, hogy ha megtudja mit fog szólni hozzá, én nagyon reménykedem benne hogy ha meg is tudja, felfogja tudni dolgozni, végülis miért ne - őt akarták méghozzá nagyon és remélem, hogy ő ennek éppúgy fog örülni mint mi most neki. Nemúgy mint sok vérszerinti. Most is a híradóban az a csaj, hát nem tudom, ilyenkor mindig sírva fakadok, hogy hogy lehet ilyet tenni, csak azért mert nem eszik, vagy 1-2 hete mikor azért történt meg a baj, mert a baba nem úgy ment ahogy a szülei akarták, és még ilyen embereknek születeik saját, én ezt nem értem.

Latimi
gratulálok nektek. Én nemtudom, vagyis igen, én csakis a titkos örökbefogadást választottam volna. Én nem szerettem volna tudni, hogy ki a gyermekem anyja, hogy bármikor megjelenhet az életünkben, hogy ő esetleg meggondolta magát - mert akkor én nem is tudom mit csinálnék.

Bzsuska
és most hol tartotok?

Szép álmokat mindenkinek
erika13

Sziasztok!

Minden elismerésem a tiétek akik donorral is próbálkoztok, és a párjaitok is fantasztikus emberek!! Ha egyszer(reméljük minnél hamarabb) sikerül, nagyon jó szülôk lesztek!! Már most példát mutattok önzetlenségbôl és nagyon egészséges lelketek van.
Drukkolok!

Latimi!
Az örökbefogadásról már mi is beszélgettünk. Ha másképp nem megy ezt az utat fogjuk végigjárni. Mi is a nyílt örökbefogadást fogjuk választani. Remélem a sorszámod rohamossan fogyni fog!!

Ági!

A július remek választás esküvôre, szép hónap ( mi is júliusban házasodtunk :wink: ). Bár esküdni minden hónapban szép dolog.
Szóval, ha el kellene halasztani az sem lenne baj, igaz?

Pussz:Lona
lona1

Sziasztok Lányok!
Látom felpezsdült megint az élet, mióta nem voltam.
A szurkolóknak annyit mondanék, hogy önhibámon kivül nem jöttem, elromlott ugyanis ez a dög, a fiam táborban, és csak ma jutott eszembe, hogy megkérdezzem, mit csináljak a géppel. Jó tanácsot adott, mert megjavult. Ezért ujra itt vagyok.
Elképedve olvastam vissza, bevallom, csak 2 napot, még jó, hogy a mult csütörtöknél kezdtem.
Nice!
Szögezzük le, hogy senkitől nem veszem el a lehetőséget, legfeljebb sok olyan pár van, akik nem indulnak el, hogy kihasználják a sajátjukat. Mi is ezt tettük több mint 10 éven keresztül, vártunk a csodára. És mikor elkezdtek "csengetni", azonnal rávezettük egymást a helyes utra a férjemmel.
Tudod, mikor 19 éve örök hüséget fogadtunk egymásnak, legalább 3-4 gyerekről álmodtunk, anyagiaktól függetlenül. 16 évet vártunk arra, hogy 2 gyerekes család legyünk, és a sikeren felbuzdulva ugy érezzük, még megvalósithatjuk az álmainkat. Még nem fásultunk bele a házasságunkba, még mindig jól érezzük magunkat együtt, sőt, még a szerelemből is maradt valami a 2 évtized alatt. És küzdünk tovább, mert az én feladatom, hogy gyerekeket adjak a férjemnek és Őket becsülettel és szeretettel neveljem. Ez az én karriervágyam. Meg is fogom valósitani, ha csak a lombikkal megy, akkor azzal. Nem emlékszem konkrétan arra, hogy annyira siránkoztam volna, ahogy az Téged kiboritott. Én tudom, hogy sokkal szerencsésebb vagyok, mint a legtöbb asszony itt, ám nekem is fájt, hogy nem sikerült legutóbb, ugyanis sok energiát, pénzt no és hitet tettünk a dologba.
A gyerekek képeit kifejezetten Anikó kérésére tettem fel, szegény már meg is bánta, hogy ilyet kért (nem Te voltál buta, Anikó, nekem kellett volna más oldalra irányitani Téged ezügyben). Tudom, hogy irtam pár sort Róluk, nem is kellett volna. De ha olvastál máskor is, tudhatod, hogy nem szoktam ide a gyerekekről irogatni, van másik 2 topic, ahol még meg-megjelenek.
Összegezve, és a témát lezárva: ugy érzem, ide is tartozom, mert folyamatban lévő lombikügyeletem van, és ebből a szempontból mindegy, hogy hány gyerek vár otthon.
Nem irtál Magadról különösebben, igy csak sejtem, hogy Te is lombikos vagy, vagy leszel. Kivánom őszintén, hogy minél hamarabb sikerüljön Neked. De sajnos nem fog attól összejönni, ha irigy vagy másokra. Az érzést én is átéltem, amikor a 12 éve várt babámat 22 hetesen elvesztettem. Akkor minden babás nőt utáltam én is. Ne haragudj, ha felkavartam az érzelmeidet. De hidd el, hogy 2 gyerekkel is ugyanugy vágyódom a harmadikra, mert már tudom, milyen érzés anyának lenni.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Angel!
:wink: :wink: :wink:
Ági!
Igazán szomi lettem, klassz lenne ha valakinek összejönne itt az inszem, hogy ne írjuk le teljesen az eljárást :cry: :cry: Az esküvőhöz azért
gratula!
Lona!
Nem a petevezetőmön van endó, hanem a petefészkeimben!! Bár a dokim azt mondta beszűrődhetett a vezetőkbe és ez is akadályozhatja a spontán teherbeesést.
Ha tudnám mitől javult meg a férjemnél ennyire a helyzet azt hiszed már nem kukorékoltam volna ki :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Szia Melcsi, jó hogy újra itt vagy!!!

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Timi!
A Q10 az egy vitamin így kéred a gyógyszertárba akkor megkapod. Sejtregeneráló hatása van és mivel a páronamak kevsé volt a kiskatonája arra is jó volt mert hát ugye segített a sejtképződésben. :) A párom ebből napi egy szemet szedett de ezt csak kuraszerűen lehet szedni kb. három hónapig és utána pihi. (Mi a béres fajtát vettük, de sok féle van, mindegykiben más mennyiségű a q10) már nem tudom a béresbe mennyi van de akkor utána olvastam és annyi kell egy egészséges szervezetnek.

Az aurumból ha jól emlékszem 2X5 szemet szedett reggel és este csak amit már fenntebb leírtam tartsátok be (fém, evés, ivás).

Zsuzsi!
Az orvosok szinte semmilyen alternatív módszert nem szeretnek tisztelet a kivételnek. A páromra is megkaptuk nem egy helyen rossz a sperma nincs mit tenni. Azt nemmondom hogy csodákra volt képes az általunk szedett szer de 1,2 millióból nekünk 6-8-at varázsolt és ez a mi helyzetünkben jó.

Zsu!
Totál így voltunk mi is a harmadik után krédezgettük a donort megbeszéltük hogy hogy is van az aztán közbe én úgye jártam természetgyógyászhoz és ő erősített higgyek a sajátban. A negyedik előtt Krizsa rákérdezett donor mondtam nem nekünk is elmondta hogy érdemes azért bevetni., DE mi ragaszkodunk a sajátunkhoz és hát a mieink is összeszedték magukat.

Lillus!
Úgy gondolom ugyanis nekem is háromszor semmi el se indult hogy most azért sikerült nektek is mert a babáitok most választottak titeket és most szerettek volna megszületni. :) Vigyázz magadra. :)

Ági!
Én is nagyon sajnálom hogy ismét sikertelen volt a próbálkozás. Én már tényleg mióta fórumozom várom hogy végre egy itteni inszemesnek is sikerüljön, de valamiért ezen a topikon nekik nincs szerencséjük, de ne adjuk fel sikerülni fog.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Lona igen nem lenne baj, ha el kellene tolni az esküvőt!! :-)

Zsebi ls lois a Dévais topikban van olyan akinek inszemmel sikerűlt!! Úgyhogy minden inszemesnek nyugi!! Így is sikerűlhet!! :-)
Ági28

Ági!
Tudom én sőt nekem is sok ismerősömnek sikerült így csak akik itt megfordultak az évek alatt valamiért nem mondjuk azért hozzá teszem nem túl sok inszemes volt itt azért. De mindenkinek nagyon durkkolok és igen is sikerülhet ígyis. És neked fog is. és végre kioszthatom az első inszemes zebrát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zseboroszlán,
mi van veled? Hogy állsz a bébikkel? Írj már egy pár szót, mert függő lettem. :oops: :oops: :oops: :P

Erika,
ti megkapjátok a papírjaitokat az intézetből? Mi nem kapjuk csak azt, amit mi viszünk. A donoros papírokat - ha visszakapjátok, vagy eredményeket meg meg kellene semmisíteni, ugyanis semmi szükségetek rá a továbbiakban. A család tudja, hoyg donorral csináljátok?
Egyetértek az előttem szólókkal, a mi családunkban mindenkinek barna haja, szeme, apusomnak kreolos bőre volt. A tesóm dettó. Mikor elkezdett dolgozni, és én néha bementem hozzá, volt olyan kedves kolléganő, aki felhívta az exnejét, hogy csajozik a tesóm,mert egy szőke, kék szemű, fehérbőrű cica puszilta meg. :roll: :roll: :roll:
Ennek ellenére soha nem jutott eszembe, hogy máshonnan származom. Állítólag valamelyik dédszülőm volt ilyen "csodaszép" :wink: :wink: :wink:

Zseboroszlán, és többiek
leírnátok, ki mivel "segítette" a beülti előtt a babáit?

Köszi
Pusza
Gigi
gigi002

Sziasztok!

Loislane!
Ezek szerint meglepetés volt nektek is? :D :D
Kár, hogy nem tudjátok, Nobel díj járna érte!

Ági!
Mi megpróbáljuk megtörni a jeget, jó? Természetesen az elsôbbség a tiéd!!!

Zsebi!
Nagyon jól leírtál mindent. Köszi!! Megtaláltam ezzel a témával egy 2005-ös hozzászólásodat (máj.25). :lol: :lol:
Gratulálok a picúrokhoz!! Boldog babavárást!

Szép napot! Lona
lona1

Lona úgy legyen!! :-)

Én szerintem ezt a gynevacot kipróbálom, vesztenivalóm nincs!! :-)
Ági28

Sziasztok

Üdv Mindenkinek

Zseboroszlán
Holnap mész Krizsához igaz?
Remélem beszámolsz majd, hogy a picikék milyen aranyosak lettek, és hogy mit mondott a doki doki kérdésben.

Gigi
donor ügyben a kaálitól semmilyen papírunk nincs, csak a férjem műtéti - szövettani zárójelentésében van róla szó.
Családügyben pedig van aki tudja, és van aki nem, de szerintem senkit nem érdekel a dolog, mindenki a gyereket csodálja, és ha itt a család kézről kézre jár, és senki nem nézi, hogy kire hasonlít.

Én a belültetés előtt: én már az injekciózás alatt is beszéltem a petesektekhez, hogy minnél többen legyenek, aztán távolból, hogy termékenyüljenek meg, később pedig, hogy legalább 1 tapadjon meg és így szépen tovább tovább beszéltem hozzájuk - hozzá. Nekem ez bejött.

Egyébként nem tud valaki valami csodaszert kisfickók varázsolására?

Erika
erika13

Gigi!
Magamról a múlt heti vita miatt nem szeretnék itt írni, de a beültetés előtt utáninra megyek és írok neked jó. Remélem megérted.

Az a kérdés mit tettem a lombik előtt????

Amit én tettem vagyis úgy értem én ettem meg csináltam:

novembertől jártam természetgyógyászhoz + egyben talpmaszi
ettem februártól a méhpempőt én mézzel
szurattunk gynevac kurát az ismétlést tavasszal kihagytuk :(
és lelkileg pórábltam teljsen rákattani erre az egészre a babákra koncentráltam és szerintm ami nagyonfontos volt hogy abba a bizonyos két hétbe próbáltam már előre olyan dolokat kitalálni ami engem leköt hogy minél kevesebbet agyaljak azon hogy mi van velük itt vannak-e még, persze tudom ez nagoyn nehéz de nekem segített a goblen készítés kirakozás olvasás és gyűjtöttem sok jó filmet. És ami nem elhanyagolható kell hozzá egy nagy adag szerencse.

Leona!
Szívesen ha bármiben tudok segíteni amit mi eddig kipróbáltunk tettünk akkor számíthattok rám segítek. Szívügyem lett a lombik és én még mindig nem érzem hogy nem tartozom ide.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zseboi olyan eszedbe se jusson, hogy nem tartozol ide!! :-)
Ági28

Lányok!
Még olvasom a mult hetet, és az éjjel valami szöget ütött a fejembe!
Nice=Nikolade( :?: :?: ). Erre nem gondolt senki? Esetleg nevet változtatott, és más aspektusból szólogat be.
Tovább olvastalak, Nice, és még annyit tennék hozzá, aztán részemről lezártam, hogy nem volt elég! 2 gyerek után ugyanugy vágyom a többiekre, ha leszek olyan szerencsés hogy eljönnek hozzánk. Mert akinek spontán sikerül, és többet szeretne, annak sem elég 1, és ez igy van azoknál is, akiknek csak segitséggel lehet.
Tudod, majd ha egyszer vége lesz az utnak, semmi más nem fog számitani, csak az, hogy hoztam-e létre értéket is ebben az életben. De az nem pénz,ház,ékszer vagy ilyesmi lesz, hanem a gyerekeim, akik továbbviszik az életet.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Hello Lányok!

Normális az, hogy a punkcio utáni 2. nap is fájdogál még a hasam? Nem görcsöl, nem hasogat, csak ugy tompán fáj. Meg egy kicsit fel van fújódva.
mango

Zsebi!

Köszönöm szépen a részletes leírást. Holnapra megy a drukk ezerrel.

lona1!
Szerencsére halad a sor. dec-ben 199 volt, most meg 123.

Erika!

A nyílt örökbefogadásnál nem ér extra komoly meglepetés a későbbiekben. (betegség). Azért elég sok mindent meg tudsz vele beszélni. Egyébként meg az életben nem fogsz az életadóval találkozni. Én még nem halllottam ilyet.

A titkosnál nem ügyelnek arra, hogy pl. mi fejér megyeiek ne innen apjuk babát. Ha már a gyerekét látta 1-1,5 éves korában, felismeri. Ha találkozunk pl. sparban, tesco (ide elég sok ember jár), biztosan nem tudja megállni, hogy ne szóljon oda bármit is.
A titkos már csak azért sem tetszik, mert itt szinte meg akarnak szabadulni egy idő után a gyerekektől.
A tanfolyam elvégzésekor sok mindenbe beleláttunk. Hánynom kell az egésztől. Lehet, hogy ez más megyében jobban működik. De ez csak az én véleményem.

Timi
latimi

Sziasztok

Latimi
én úgy hallottam, hogy az egész országban "jó" helyzet van ebben az ügyben. Biztos igazad van, végül is a titkosnál végképp minden meglepetés, a nyíltnál viszont nem.
erika13

Mango!
Igen normális tessék enni sok sok fehérjét és sok folyadékot. Nagyon fontos. Nekem volt olyan lombikom mikor a haspuffadás végigkísért szóval sajnos ezek előforduló kellemetlen tünetek. Ne izgulj minden renben van.

Timi!
Ez tök jó hogy már csak ennyien vannak elöttetek ha jól emlékszem Renócák is épp száz alatt voltak mikor megkaptaák a babát. Annyira jó.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

lillus29
Az 5. lombik után mennyibe kerül a további lombik. Mert úgye utána már nem támogatja a tb....
Megkérdezhetem, hogy hogyan müködik a donor sperma kérés? Hogyan zajlik stb.
A párodnál nem osztodott tovább az embrió? Vagy elmagyarazták, hogy mi lehet a gond?
kagyló

Zsebikém
Ha jól emlékszem akkor neked sem tapadt meg egyszer sem a 3 lombik alatt. És most a 4. lombikod triplán sikerült. Annak idelyén meg tudták mondani, hogy miért? Ajánlottak fel neked is donort?
kagyló

Kagyló!
sajnos azt nem tudják megmondani hogy miért nem sikerültek az előző beültetések. Erre sohan nem kaptunk és nem is fogunk választ kapni. Onnan hogy az orvosok visszahelyezik a kicsi életet a továbbiakat senki nem tudja.
Nálunk ez a donor kérdés úgy volt hogy mi kérdeztünk rá hogy milyen lehetőség van donorozni nem magától mondta az orvos. Aztán végül mi maradtunk a sajátnál. Nekünk a terv az volt hogy az öt lombik után donro inszem. De szerencsére a babáink meggondolták magukat.
Most is kérdeztem az orvost az uh után hogy hogy lehet hogy eddig semmi most meg minda három mondták sajános erre nem tudnak választ adni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebike
Fúra az élet!
Nem is mondtat a párod, hogyan fogadta a 3 kis csoda babánkat? Bocsi, hogy ilyesmit kérdezek, de emlékszem még a régi beszélgetésekre... Ha netán bunkóság ilyet kérdezni szóljál csak rám. :oops:
kagyló

Zsebi!

Már nagyon várom azt a bűvös 100-at. Jó lenne, ha szeptember végére elérnénk.

Timi
latimi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?