Új privát üzeneted érkezett!

Baba :lol:
Megsúgom, hogy nekem az első ilyen kiborulásom a beültetés utáni két hétben volt, mikor még nem tudtam, hogy sikerül-e vagy megint nem. Nem vagyok egy nagyon egyhelyben ülős fajta :)
Megértem amit írsz, bár még a közepén sem tartok a terhességnek, de sok kitartást kívánom ebben a b@szott melegben, mindjárt kibújnak a babák és .......... :lol:
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Azt hiszem én alapvetően fordítva állok a dolgokhoz kézrecsapás ügyben, mint ti. Én ezt nem büntetésnek, hanem figyelmeztetésnek alkalmazom, kicsit erősebb, mint a rászólás. Mivel igazán dühös nem vagyok, ezért a kiabálás nem megy ilyenkor. Meg érzik is, hogy nem az igazi. Én sokkal rosszabul érzem magam, ha kiabálok, főleg mert akkor tényleg mérges vagyok, én olyankor érzem, hogy tehetetlenségben csinálom. Az én gyerekeim még csak most voltak egy évesek, még nem akarom büntetni őket és én a bezárást büntetésnek érzem. Meg ha kiszakítom őket a játék menetéből 10 perc ordításra, akkor leshetem az egész napot. Előfordult már, hogy valamiért ki kellett vinnem magammal mindkettőt, pedig tök jól eljátszottak, pl. anyósáknél. Hát fél nap üvöltés, de szó szerint, amikor semmi nem volt jó. Ha meg a kezére csapok, azt fél másodperc és mehet tovább. Na jó, nem ragozom tovább.

Baba :)
Teljesen normálisak ezek a kedélyhullámzások. Egy kis sírás jót tud tenni, úgyhogy csak nyugodtan.

Doris :)
Bíztató ez a javulás. Én is már nagyon várom, hogy meg tudják mondani, hogy mit szeretnének, mert néha eltalálni sem tudom, és olyankor borzasztó türelmetlen tudok lenni. Mert úgy tűnik, hogy semmi baja nem lehet és mégis nyüszög. :?

Edit :)
Hát igen. Én a falatkákat reggelire adom, és annyit esznek, amennyit. De ez az egyetlen étkezés, amikor közben mászkálhatnak. Ha kérnek még odajönnek és adok. De ebből a kutya többet kap, mint a lányok, mert Borka megy és a saját falatkáját odaadja neki. :roll: Ha kicsukom a kutyát, akkor a földre dobálják, ami már nem kell nekik. Ebédnél borzalmasak, de most éheztető taktikán vagyok. Ha nem eszik, nem tömöm. Egyszer csak éhes lesz. A múltkor teljes eksztázisba estek, amikor meglátták a kezemben a konzervet, nem is volt gond az ebéddel aznap. Én mondjuk inkább gyümölcsöket próbálok, meg joghurtot, túrót, mert az mégis könnyebben csúszik, mint a főzi. Abból egyébként többet is hajlandók megenni. Nálunk így az ebéd a legnehezebb, nem is mindig sikerül rendesen enniük. Lehet, hogy nem az ebédhez kellene ragaszkodnod. A legnagyobb baj nálunk az, hogy Rékába szó szerint bele kell gyömöszölnöm az első falatot, mert meg sem kóstolja, amit adok. Utána, ha ízlik, és általában igen, akkor azért hajlandó enni legalább egy keveset.

Na most ennyit, mennem kell, mert nyüszik.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Voltunk nyaralni! Jelentem, túléltük, mégpedig elég jól! :D Gyulán voltunk, ahol van egy kis faházunk, meg bent a városban rokonok is. Nagyo jók voltak, kicsit féltem, hogy majd teljese káosz lesz, amiért kiszakítjuk az otthoni környezetből őket, de nem. Nagyon jól viselték. Az első éjszaka mindketten ébredtek, szopizni kellett, de aztán szépen aludtak az utazóágyban. Niki sajna rászokott, hogy hajnalban más csak köztünk volt haljandó aludni, de pár nap után már ez is megszűnt. Dávid második este már ugyanúgy magától aludt el az utazóágyban, mint itthon a kiságyában. 8) Imádtam érte! Niki pedig minden este szépen elaludt lent az apjával a mi ágyunkon, legalább ringatni nem kellett órákon át. Ezért is hálás voltam. :wink:

Amúgy nappal szinte végig kint voltunk egy fa alatt velük, sokat pancsiztak is. Egyre többet sétálnak már kézen fogva, esténként kivittük őket a nyralótelepen az utcára sétizni. Komoly fél utcahosszokat mentek egyszerre! :)

A kajálástól is féltem, hogy majd képtelenség lesz őket a bbkocsiban tartani amíg esznek, de elég jól boldogultam velük. Képzeljétek, rászoktak a falatozásra is! :D Elég durván, rögötön sült oldalassal kezdték. :lol: Nagynénémtől koldultam, nem hittem volna, hogy meg is eszik. De ették , mint a gép. :shock: És nem is lett tőle semmi bajuk, pedig még sose kaptak röfihusit. Aztán másnap ment már a sonkás kemyér, a gofrilap és a grillhusik is. Sőt, azóta mindent meg akarnak kóstolni, amit mi eszünk. Nagyon örülök neki.

Dávid megtanulta az Apát is mondani, úh Robi olvadozhat, mikor apázik neki esténként. Rajta egyébként látom, hogy tényleg tudja, mit beszél. :wink: :D Be nem áll a szája, persze azárt legtöbbször halandzsa, de a pár szót, amit tud, teljesen adekvátan használja. 8)

Remélem az aug-i horvátországi nyaralásunk is ilyen jó lesz.

Azért nekünk se fenékig tejföl, tegnapra Niki belázasodott, semmi egyéb tünete nincs, csak 39 feletti láz. :shock: Ma is volt neki reggel, sztem ránézetek a dokival, mert ha semmi baja, akkor mennénk ide-oda. Talán a foga lehet, mert pár napja megint pettyes a puncija is. :roll:

Ditke

Képzeld, indulás előtt 2 nappal Niki nemcsak próbálgatta, hanem fejest is ugrott a kiságyból. :shock: :shock: :shock: Otthagytam őket a délutáni alváshoz, mert nem sírtak utánam. Egy idő után nagy puffanás, ordítás és Niki a földön. :shock: Marhára megijedtem, de nem lett baja. Egy kis szopival nagyon hamar megnyugodott. Délután bevittük azért a Madarászba a bizti kedvéért, volt Uh. ,röntgen -semmi baja szerencsére.

Eláruljam, hogy csinálta? Az ő ágyán van egy ráakasztható pelenkázólap. Bemászott alá, a fejével kilökte a lapot, de az nem leesett az ágyról, hanem csúszdaszerűen beesett hozzá. A kisasszony azon felmászott és ugrott. :shock: :shock: :shock: Ha ezt valaki mondja nekem ,akkor se gondolom, hogy ez megtörténhet. :roll: Persze szerencsétlen véletlen is volt, de azért a csj is jó erőben van, hogy felmászott rajta. :roll: Na, azóta pelenkázólap a földön pihaen ,amíg N az ágyában tartózkodik. :)

Edit

Gratula Olinak a járáshoz! Bárányfelhők teljesen elvonultak?

Doris

Örülök, h jól sikerült a nyaralás :D

Lányok

Nagyon sok mindent írtatok, amíg nem voltam itthon. Nem tudom a felét se észben tartani, bocsi. Most ennyire futotta, megyek, mert még ki kell használnom az alvásidejüket. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat, Ditke, Brigi!

Köszönöm a válaszokat. Mi valahogy ezeknek a módszereknek a következetlen keverékét alkalmaztuk :) Lefektetéskor, nem probléma sírni hagyni, mert be-be nézünk. Ha én megyek be akkor szipognak egy kicsit, ha meglátják a feleségem, akkor elkezdenek bömbölni :) Éjszaka már húzóssabb. Attól félek, hogy Bernát felébreszti Ambrust, aki amúgy végigaludná az éjszakát. Ma olyan 3.30-5-ig játszotta ezt. (2-kor kapott inni, mert felkelt és ezután általában bealszik.... majd bucira pisilia pelusát :)) Akkor szopi, majd alvás 6.30-ig. (A feleségem azt mondta, hogy 5 előtt nem hajlandó meszoptatni...) Én átmentem aludni az Ambrushooz a földre azzal a felkiáltással, hogy vigyázok rá, nehogy felébredjen. (de mivel csak náluk van klíma a szobában, sokkal kellemesebb volt ott aludni :)
Csatolok egy képet a rosszcsontokról. Kép ambrus Kép Bernát Kép Pihenő a hegy lábánál
kiliman

Sziasztok!

Brigi!
Zsaklinba is úgy kell beletömni az első falatot,vagyis ő nagyon szereti a levest,azt mindig gond nélkül megeszi és mikor előveszem a főzeléket nem hajlandó rámnézni.Rázza a fejét,nyafog,eltolja a kezem.Mikor megkóstolja utánna normálisan eszik tovább.De olyan is előfordul,ha nem ízlik neki valami,hogy nem hajlandó lenyelni,csak gyűjti a szájában,mint ma reggel a lekváros kenyér.Tegnap mértem őket és nagyon szépen haladnak Domi 12260,Zsaklin 12440.Na kaptam is a páromtól mert három hónappal ezelőtt,mikor utoljára mértük őket Dominik volt a nehezebb kb 300gr-al.Mindig monjdja ,hogy én tömöm Zsaklint.Én ragaszkodok az ebédhez(vagyis a főzelékhez) meg az uzsonnához(gyümölcs).A reggelit meg a vacsorát nem erőltetem ha nem kér többet,de úgy gondolom,hogy a vitaminra szükségük van.

Lilla!
Döbbenet,hogy miket ki tudnak találni.Szerencse,hogy nem lett komolyabb baj.
Zsaklin 10 hónaposan elesett,vagyis azzal szórakozott,hogy a fejére terített egy textilpelenkát és úgy megindult mászni.Én éppen Dominikot fürdettem akkor még a kisteknőben,ő pedig nekiesett a kád álványának és elharapta a nyelvét.Nagyon megijedtünk,mert csak úgy ömlött a vér a szájából.Mindjárt be is vittük a gyereksebészetre és három öltéssel varrták neki össze.

Irígylem a nyaralókat,azt hiszem mi az idén nem jutunk el a lakásvásárlás miatt,de majd jövőre bepótoljuk.

Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Brigi!
Nálunk ha nem esznek rendesen napközben,akkor nem is alusszák végig az éjszakát. Tegnapelőtt Benike éjféltől 1/2 3-ig bömbölt,mert anyósom szerint ha nem eszik,nem kell erőltetni.Így én aznap nem erőltettem.Utoljára volt ilyen.
Marci ugyanazt csinálja,mint neked Pebeka.Első falathoz le kell fogni és szó szerint széjjelfeszíteni a száját.Aztán már megy neki.De ezt csak mióta betegek voltak,azóta csinálja.
Reggeli nálunk is ezen az elven van.Ha eszik,akkor jó.Ha nem,akkor nem erőltetem.Ha nagyon dinnyék reggela,kkor újabban inkább tejpépet kapnak,mert abból azért szoktak enni.
Most azt találtam ki,hogy délben olyan bébiételt kapnak,ami teljesen pépes,de tartalmaz húst. Ezt azért megeszik.utána még van valami sütike,hogy legyen darabos (ma pl. kapros-túrós lepény),de ez csak annak,aki kér.

Lilla!
Igen,már majdnem tökéletesen meggyógyultak.Bár még foltok azért vannak! Örülök,hogy jól sikerült a nyaralás és egy kicsit irigykedem is rátok!
Hú,azért ez a mutatvány a Nikitől elég rázós lehetett!De jó hogy nem lett semmi baja!

Kiliman!
Nem lehet az a baj,hogy Bernát megérzi,hogy tartotok attól,hogy felkelti Ambrust és ezért még rátesz egy lapáttal??? Ha este neked nem sírnak,akkor megy be te hozzájuk! Vagy ez nem kivitelezhető? Ha már leszoknak az etsi nyüsziről, akkor később talán a feleségednek se csinálják!
Tündériek a gyerköcök!Súlyra mekkorák most? Élvezik a hátihordozót? Sokat kirándultok?

Emina!
Nálunk Oli ilyen "gyüjtögetős",mint a Zsaklin! Engem iszonyúan fel tud ezzel dühíteni,így ha lehet,nem is én etetem.Vagy csak a pépeset.

Más:
vettünk úszógumit.Olyan beleülőst.Ebből is több kategóriájú van. Az első: 1év alatti, max. 11kilóig. A mienk: 1-2 év közöttieknek, max. 15 kilóig. Pénteken mennénk 1 napra a Balcsira (idő függő),ott lesz a próba. Itthon már kipróbáltuk a kismedencét,nagyon élvezték.

Edit
edit73

Sziasztok!

Viki, Brigi,
köszi a bíztatást, megnyugodtam, hogy normális vagyok. :lol:

Mostmár sokadszorra is tudomásul vettem, hogy tényleg feküdni kell, és azt a keveset már így kell kibírni, ugyanis tegnap este voltunk dokinál, hogy megnézze, hogy tart a cérnám. Mondta, hogy jó, de az A magzat, azaz Anna fejét kvázi a varrás tartja, annyira befészkelte magát. :) Na, így legalább megnyugodtam, hogy nem fogják összekeverni őket! :D
baba888

Sziasztok!

Alvás
Este kipróbáltuk a Cat féle módszert. Tapsztalatok:
Ambrus képes lenne elaludni ha nem megyünk be, amint meglát játszani akar. Bernát egyedűl sír, amint meglát megnyugszik és képes lenne elaludni :) Szóval valami program futási hiba van a gyerekekben, valami félre lett kötve :)
A kertszomszédunk valami tanácsadó féle az egykori Családügyi... minisztériumban dolgozik, és mivel kihalatszik a sírás a kertbe, elmagyarázta, hogy a sírás jelzés, és ilyenkor fel kell venni a gyereket. Mi elmagyaráztuk, hogy ha akarja jöjjön át és ringassa minden éjszaka :)

Kirándulás
A képek Erdélyben készültek. Nagyon tetszett nekik a hátihordó, élvezték, hogy magasan vannak. De sajnos nem tudunk annyit kirándulni, amennyit én szeretnék. Majd ha önjárók lesznek ... :)

Mi használunk beülős úszógumit és nagyon élvezik. Megy a pacsálás ezerrel. Kép Alsópáhok

Most 9 hónaposan 8300 és 8400 grammosak.
kiliman

Kiliman :)
Akkor nektek nem egy alomból vannak a gyerkőcök. :D Nálunk mindkettő Ambrus-féle szerencsére, ha látnak minket, akkor nem alszanak, hanem játszani akarnak. Akkor ez volt a szerencsénk. 8)

Nagyon helyesek a gyerkőcök, és jó húsban vannak. Megy már az álldogálás?

Cat
Kép
cateye

Cat :?
Hát persze, hogy álldogálnak. Leülni pedig biztonsággal csak bernát tud. Kb. 15 feláll-én-lefektetig szoktunk játszani :) a végén már elég szadinak érzem magam. látom, hogy fogy az ereje, már csak úgy tud felállni, hogy a szájával is belekapaszkodik a kiságyba, majd csak nagy könnyes szemmel térdel...

Más, elmennénk 4 napra valami vízpartra itthon, Ausztriába vagy Szlovéniába. Olyan helyre persze ahol ők is tudnának csúszni-mászni, fürödni (HR a szklás partjaival kiesik) Valami Ötlet (ha lehet, nem a Balcsi :))?

Kiliman
kiliman

Ha ilyet valaki tud én is vevő lennék rá. Homokos part, bababarát hotel stb. Szerintem ilyesmi csak a Balcsin van. :(

Cat
Kép
cateye

+ Velencei tó, de az ugyan az a ketegória :(
kiliman

Ha ilyet valaki tud én is vevő lennék rá. Homokos part, bababarát hotel stb. Szerintem ilyesmi csak a Balcsin van. :(

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kiliman!
Aranyosak a gyerekek!
Ami Horvátországot illeti,nagyon sok helyen van homokos part,ahol a gyerekek is ellennének.Pl.www.adriahouse.com/hu/03.html
Split szigetén(Brac) tiszta homok,Biograd,Makarska és még nagyon sok helyen.
Emína.

Kép
emina

Emína :)
Köszi, de mi csak 4 napra mennénk... ahhoz ez egy kicsit messze van... Még makarska is min. 600km ha jól emlékszem. A gyakori megállások miatt egy nap oda egy nap vissza, és akkkor már csak kettő marad :(
kiliman

Ditke,
neked Petra mikor ékelődött be olyan nagyon?
baba888

Sziasztok!

Baba!

Nekem 16 hetesen azt mondta az orvos, hogy a gyerkőc totál bedomborítja a méhszájat :) Aztán már csak azt, hogy nagyon vigyázzak rá, mert mindjárt kipottyan :shock:
Nem is látták UH-on, csak a füle alját :D
De azért kikupálódott, most ilyen :

Kép

Annyira nem deformált, nem ? :wink: Pedig mikor megszületett, beilleszkedett volna szépen a sarokba... :roll:

Lilla!

Na, én is ettől tartok :( Nálunk egybe van építve a kiságy a pelenkázóval, lap már rég nincs rajta, viszont az oldalába megkapaszkodik, karizomból felhúzza magát, a lábával próbál gyalogolni felfele az ágy végén és kezdi átemelni a lábát. Eddig még csak a rács tetejére tudta felrakni, de szerintem rövid időn belül átlendíti magát és akkor kész :(

Brigi!

Nálunk sem megy most rendesen az evés, talán a meleg miatt. ráadásul cserélik az utcánkban a villanyoszlopokat, így múlt hét vége óta napközben egyáltalán nincs áram :( 7 után kikapcsolják és min. 3-ig semmi :( Így aztán kaját sem tudok melegíteni nekik, hideget esznek ebédre is. A falatkák nálunk abból állnak, hogy leszedik a tetejéről a felvágottat meg lenyalják a margarint :?
Viszont én nem engedem ki őket az etetőszékből, evés csak ülve, a székben. Ha feláll, elforog, teheti, de addig nem kap kaját. Így ha kér még le kell ülnie. Ha nem eszik nem eszik, soha nem erőltetem, van , hogy egy étkezést egyik-vagy másik teljesen kihagy, de nálunk ettől függetlenül nem ébrednek éjjel, ennyi is elég nekik.
A lényeg mostanában este a kakaó, fürdés előtt már ülnek be a székbe és közlik, hogy "kakó, kakó"
Ma egyébként Csenge mondott egy jót:
Valamit leejtettem és kiszaladt a számon, hogy basszuskulcs :( Erre Csenge: "kúcs, kúcs" (kulcs) és elkezdte keresni, ment az ajtóhoz :lol:
Már tényleg vigyázni kell mit mond az ember :)

Kiliman!

Hát igen, én is így voltam vele: 5 előtt nem voltam hajalndó szoptatni. Ezért alakult úgy, hogy egy időben szinte bent laktam a gyerekszobában, mert csak úgy aludtak vissza, ha fogtam Csenge kezét, Petra meg látni óhajtott :)
Mára szerencsére leszoktak erről :)
Az ismerősöknek én is szoktam mondani, hogy ha okos ötlete van, jöjjön és csinálja is!

Viki!

sex: nekünk nem tiltotta meg az orvos, de valahogy engem nagyon frusztrált a dolog, hogy ott bent van 2 baba és "figyel" minket. Persze mindenki szerint hülyeség, engem viszont baromira zavart, így tiltás nélkül is hanyagoltuk. Persze volt egy időszak, a második trimeszter, mikor valahogy "megvesztem :oops: ", de olyankor mindig irtóra keményedett a hasam :(.
fürdés: én végig fürödtem, utálok zuhanyozni :( Persze forróban nem (nagyon :oops: ), de azért beleültem a kádba. Olyan jól ellazít :), még a keményedésnek is használ :)

Doris!

Igen, már én is érzem, hogy könnyebb. A csajok már mindent el tudnak magyarázni, igazából nincs olyan, hogy sírnak és nem tudom miért. Ez nagyon nagy könnyebbség. Ha szomjasok, mondják, hogy tu-tu (fohalmam sincs honnan jött), ha éhesek: mam-mam, (ez a ham-ham-ból), ha be akarnak ülni a babakocsiba, akkor csücs, ha ölbe akkor ci (cipelni, mert mindig mondom, hogy én már nem bírlak cipelni, fiam :) ), ha álmos, akkor pá (pána, takaró), séta, hinta (menjünk a játszótérre), szóval gyakorlatilag mindent ami lényeges a számukra. Mostanában nem akarnak megülni a babakocsiban, mindig csak sétálnak, de nem kecveset, több kilómétert! Pepének szegénynek fel is törte a lábát a cipő, de az istennek nem lehet betenni a kocsiba. Cseneg azért ha elfárad legalább szól és beül.
A bilizés elég macera. Már mondja Csenge, hogy kaka, de vagy akkor mikor már túl van rajta, vagy ha előtte, akkor meg nem hajlandó a bilibe. Mondja, hogy oda (és mutatja a bilit), de nem kakil bele, csak ül rajta. Persze mikor ráadom a pelust, rögtön sikerül. Úgy érzem ez még hosszú folyamat lesz :(

Pepe így használja a bilit:
:)

Kép

Imádnak játszótérre járni, persze a nagy gyerekeknek való játékokat szeretik. Így csúszdáznak:

Kép

És így pancsolnak itthon:

Kép

Ja, és Pepe mostanában folyton vetkőzik, még éjjel is :(

Így találom sokszor:

Kép

aztán meg csupa pisi az ágy :(

Cat, Emina, Doris!

Mikortól várható, hogy hellyel-közzel normálisan mossanak fogat? Az enyémek még mindig csak rágcsálják a fogkefét, ha én mosnám meg nem nagyon hagyják :(

Remélem nem hagytam ki senkit ...

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Ditke,
köszi! Méghogy deformált..? gyönyörű kiscsaj!!! :lol: :P Meg a tesója is! Nagyon édesek.
baba888

Sziasztok!

Kiliman

Nálunk sem egyforma a két gyerek: Dávid is inkább egyedül tud elaludni, ha Niki is ott van, akkkor ő is felélénkül, ha én vagyok ott, sokszor nyüszizni kezd. Niki ellenben csak úgy alszik el, ha ott vagyok, ülök az ágya előtt a földön. Ha kicsit is kimegyek, rögtön bepánikol és nem lehet megnyugtatni. Szóval, mi este épp ezért úgy altatunk, hogy a férjem először Dávidot fürdeti, utána Nikit. Dávid addig szopik, majd mikor már nem kér többet, beviszem az ágyába- ezt nekem kell, különben ordít- kezébe adom a plédjét, ő bekapja az ujját és ott lehet hagyni. Ekkor jön Niki:szopi, majd be a kiságyba és kezdődik a vergődés. Én úgy tapasztaltam, hogy nem jó, ha piszkálom, ha feláll, hagyom, majd lefekszik egyedül is. Csak a cumiját adom vissza, ha kidobja. Ott ülök az ágya előtt a földön és nézem. Ha lefekszik, akkor néha igényli, hogy fogjam a kezét, ált így alszik el. Ez volt, hogy 1 óra volt, volt, hogy 10 perc. Nemrég kezdtem el ezt csinálni vele, előtt mindig az apja ölében aludt el, de már ott is nagyon sokáig tartott. REmélem, hogy idővel egyre rövidebb idő alatt fog elaludni, majdcsak rájön, hogy ha este berakom, aludni kell. Legalább már nem sír, ha ágyközelbe kerül. :)

Az a nehezebbik eset, mikor Dávid még ébren van, mikor Niki végez. Akkor Niki vergődése őt is felélénkíti és akkor aztán tényleg türelem kell hozzá, hogy idegbaj nélkül kivárjam amíg elalszanak. De a kb negyed óra különbség miatt ált D már alszik, mikor N-t beviszem. 8)

Az altatással nálunk is mindig gond volt, én is próbáltam egy évig, hogy lehet minél jobban megúszni ezt. Szerintem elvekkel nem lehet altatni. Elvben én is egyetértek vele, hogy aludjon el egyedül a büdös kölke :D , de gyakorlatban akkor van viszonylagos béke, ha az ő igényüket és érettségüket követjük. Nálunk most érett meg a helyzet a váltásra, most már nem kap Niki idegrohamot, ha ébren kerül az ágyába. Pár hónappa ezelőtt csinálhattam amit akartam, akkor sem tudtam így altatni. És persze azért Dávid se volt mindig ez a kis angyal, őt is kellett nyugtatgatni elalvás előtt régen. Szóval szerintem nagyon rugalmasnak kell lenni és akkor váltani módszert, mikor a gyerek is megérett rá. És persze két különböző fajtájú gyerekre nem lehet ugyanazt a skatulyát ráhúzni. :wink:

Na, ennyit az eszmefuttatásról. :wink:

Még annyit, hogy utazni mehetnétek éjjel is, mi így tervezzük a horvát nyaralást, pont azért, hogy ne kelljen állandóan megállni.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Ditke :)

Örömmel látom, hogy vannak potenciális kislányok a fiaimnak :) (Minden ismerősönek fia szöletett/tik).

Lilla!

Nekem már régóta nincsenek elveim :) A kisebb ellenálás fele hajlok a gyereknevelésben :lol: De a feleségem meglehetősen határozott próbál maradni azaz elveinek 50%-ának a harmadához ragaszkodik :D

Utazás... hm, nem tudom, hogy hogy viselnék az éjszakai utazást. Ahhoz túl közel vamn , hogy egész éjszaka tartson. Hogy csináltátok? Fürdés, szopi és utána indulás? Vagy mondjuk éjfél körül áttettétek őket az autósülésbe?

Kiliman
kiliman

Cat :)

Vicces, hogy a te Vikinek írt üzeneteddel bukkan fel kapásból már egy ideje a fórum :lol:
kiliman

Ditke!

Én is azt gondoltam,hogy a szobatisztaságra való szoktatás egyszerűbben fog menni.Pár napja próbálom őket biliztetni,de néha úgy érzem,hogy csak egy helyben toporgunk.Ma Dominik szólt,hogy kakilnia kell és hozta is a bilit.Vagy fél órát ült rajta eredménytelenül.Mikor felállt láttam rajta,hogy még mindig kell neki és mikor rákérdeztem,hogy kell kakilni?,akkor igent mondott,de a bilibe nem sikerült.Feladtam rá a pelenkát és pár másodperc múlva már tele is volt.A pisilés elég sokszor sikerül,főleg Dominiknak.Mondom neki,hogy nyomjad a pisit és már úgy tudja nyomni,hogy egy pici mindig sikerül.Zsaklint látom,hogy Dominik ösztönzi,mikor megmutatom neki Domi bilijét,akkor ő is produkál egy kis pisit.És utána mindketten úgy élvezik mikor beleöntjük a wc-be.Legalább már addig eljutottunk,hogy mikor mondom,hogy üljenek a bilire,akkor szó nélkül ráülnek és nem tiltakoznak.Igaz ha én kimegyek a szobából ők is felállnak,de mikor rájuk szólok visszaülnek.
Zsaklin ő nagyon szereti,mikor mosom a fogát,Dominik már nem annyira.Én kérdezte egy gyerekfogorvost erről és azt mondta,hogy ebben a korban elég ha csak rágják.

Emína

Kép
emina

Sziasztok!

A fogmosás nálunk is csak fogkefe rágás. Én úgy ovodás kor (3-35, év) körül vettem észre,hogy aránylag jól mos a Dávid fogat,de 6 éves koráig mindig megmostam utána én is neki.
Rémtettek:
fürdetés,Marci már a pelenkázón,oli apával vacsizik,Benike meg még a kádban ült. Olyan szép nyugodtan,üldögélt,rágta a fogkefét,látszólag türelmes volt. Én a Marcival küzdöttem,nem igazán akart kijönni a kádból,ezért nem is tetszett neki,hogy öltözni kell. Egyszercsak hátranézek,benike a kád peremén térdel. Bedobta a fogkeféjét a csapba,ezért belekapaszkodott a mosdó szélébe és felhúzte magát úgy,hogy közben feltérdelt a kád szélére. Azt hittem,rögtön rosszul lezsek! Azt se tudtam,hova kapjak!

Ditke!
Édes ezen a mesztelen képen a Pepe4 "Érdekes" lehet így az éjszakátok!

Edit
edit73

A fogmosás a fiúknál elektromos fogkefével megy. Mindjárt dobok fel képet róla. A kis gyerekfogkefét csak szétrágták, nem érdekli őket. Ellenben ezzel szépen sikálnak. :lol:

Kép

A bili dolog ugyanúgy van mint nálatok. Szól Samu, hogy kaka vagy előtte vagy utána. A bilit is kihozza, de bele nem hajlandó nyomni. És az én drágáim is vetkőznek. Volt, hogy Samut pisiben találtam meg pucéron az ágyában, mert éjjel lemachinálta magáról. Oli csak nappal vetkőzik. :lol:

Sajnos bekövetkezett amitől tartottam, Samu ki tud mászni a kiságyból. Egyenlőre még csak Olihoz mászott át, nagy röhögcsélésre mentem be, mert ráhuppant Olira. Sajnos a következő a padló lesz, így el is kezdtem kiságyakat nézegetni nekik. :cry:

:lol: :lol: Még jó hogy a párom nem olvassa a fórumot, nem örülne neki, hogy a mi szexuális életünkkel kezdődik az élet itt. :lol: :lol: :lol: Írjatok sokat, hogy ne mi legyünk felül. :wink:

Emina :)
Mi is csak 4 napra mennénk el, és nem akarunk ezért ennyit utazni. Na meg utazási csekkjeink vannak, azokat meg csak itthon tudják beváltani. De ekkora gyerkőcökkel én jobban kultiválom az itthoni helyeket, bármi van adott az orvos, kórház, infrastruktúra, nekik meg aztán tök mindegy, hogy a tengernél vannak vagy csak egy sima tónál.

Mundenkinek szép és nyugalmas hüvösebb hétvégét kívánok!

Cat
Kép
cateye

Aanda,
most olvastam a Kaális topicban, hogy elnézték az uh-t, hát ez nagyon durva!!
Istehegyire mikor mész? Ez nem befolyásolja azokat a vizsgálatokat?
Amúgy tragédia, ami most azon a topicon folyik, csak Zsebi miatt néztem be, hát elég kiábrándító! :cry:
baba888

Sziasztok!
Jó régen nem írtam már, mi is megvagyunk, nem tűntünk el.
A fiúk nagyon sokat fejlődtek már.
Ma 13 hónaposak.:)
Atika már 10 lépést megtesz önállóan, utánna lecsücsül.Még nem érzi magát teljesen biztonságban.Már 8 foga van, egyszerre jön most 2-3 is.Ákoskámnak még mindig csak 2 foga van, de ennek ellenére ügyesen rágycsál vele.:)
Imádnak pancsolni.:) A strandos medencéket nem kedvelik, a tóból bezzeg nem lehet kiszedni őket.:) Mivel erkélyünk nincs, így Anyukámhoz (tőlünk 500m) vettem egy kis medencét és oda járunk át délutánonként a függő folyósóra pocsolni.Sokat csavargok a fiúkkal, amit ők is imádnak.Oda állnak a bejárati ajtó elé és a kis kezükkel ütik az ajtót és közben mondják, hogy tá-tá-tá.:)
Agusztusban megyünk a Balcsira 1 hétre nyaralni.:)Már nagyon várom.:)

Most kertes házat keresünk, mert már nem bírom a 3. emeletet naponta többször megjárni a két 10 kilós fiammal, meg egyébként is szerettünk volna elköltözni.
Bébiszitter is kellene, de sajna nem olyan egyszerű itt mifelénk szerezni, itt nem nagyon jellemző.De a muszály nagy Úr, és már rám férne egy kis segítség, néha besokkalok.

Röviden ennyi, remélem tudok majd többször írni
judyt

Cat!
Látod írtam, de még mindig a te hsz-dal kezdődik az oldal.:)
judyt

Sziasztok!

Cat!

Írok, hátha eltűnsz a főhelyről :)

Nem félnek a fiúk az elektromos fegkefétől? Van külön gyerek méret is? Az az igazság, hogy erre még nem is gondoltam, de tök jó ötletnek tűnik, azt hiszem kipróbáljuk :)
Hányszor mosnak fogat naponta? Én eddig csak este, vacsi után próbáltam rászokatni őket, illetve a fürdőkádban is szokták rágcsálni, de ha én nyúlok a szájukba, akkor 2 másodperc után kiszedik, nem engedik, ellenben nyomják az enyémbe :)
A bilizéssel is ez van, ráültetem őket, atán fél perc múlva felpattannak és fogják a macit, mondják neki, hogy "csüccs", és maci bilizik :)
Ma vagy 10x árnyékra vetődtem: Csenge mondta, hogy kaka, én meg rohantam biliért, vetkőztettem, de semmi :(. Aztán este a kádban is mondta, de akkor láttam , hogy készülődik, az eleje a vízbe sikerült, de áttettem gyorsan a bilire és a végét már oda pakolta :) Nagyon megdícsértem, teátrálisan átvonultunk a wc-be lehúzni :) Persze közben Pepe már kész volt, de le kellett vetkőztetni, mert ha meglátja, hogy Csenge bilizik akkor azonnal ő is rá akar ülni, bár rajta még ne látom, hogy komolyan érezné.
Én féltem, hogy kihuppan a csajom az ágyból, és tessék, megelőztetek! :D
Nekünk olyan ágy van, ami heverővé alakítható, így új ágyat nem kell majd vennem, csak matracot, mert a pelenkázó helyére is matrac kell. Jövő héten szabin lesz a férjem, majd elindulok keresgélni.

Megmutizom a sziklakertemet (kb. ennyi növény van a kertünkben a gazon kívül :( )

Kép

közelről a katuszom amint virágzik :) :

Kép

Na, most már biztos lekerültök a címoldalról 8)

Judyt!

Mi is augusztusban megyünk, illetve júli legvége, augusztus eleje. Már nagyon várom, remélem nem rémtörténeteket fogok mesélni :)

Baba!

Mi ez a Kaális topik? Hogyhogy elnézték az uH-ot?? :shock:

Ditke
ditke62

Cat!

Hát, többet nem tudok tenni ez ügyben :roll:

Ditke
ditke62

Sziasztok!
Itt vagyok ám,olvaslak benneteket!
Gyönyörű szép minden kisgyerek,olyan jó olvasni titeket,így kicsit felkészültebb leszek!

Na az a nagy helyzet,amiről Baba írt,hogy múlt hét kedden voltunk a Kaáliba utolsó UH-n,ahol közölte az orvos,hogy tuti 2 baba van,a 3.-ik már kb.2 hete nem él!Erről tudtok.Aztán 3 napja,szerdán voltunk annál az orvosnál,akinél majd szülni fogok,és mondta,hogy Ő bizony látja mind3 babát!!!!!!
Anyukámmal voltam,hát nem hittünk a szemünknek,a doki 2x is megmutatta őket!Még mindig nem tértünk magunkhoz!Egyik szemem sír,a másik nevet!Ezek szerint erős babák,remélem nem lesz gond!
Végül is kértünk időpontot redukcióra,jövő héten csütörtökön fekszek be az 1-es számú Nőire.
Nagyon félek,de ezen túl kell esnem,mert nem vállaljuk be a 3 babát,így döntöttünk,és kész!Nem kívánom senkinek sem ,amin most keresztülmegyünk a férjemmel!

Baba!Milyen vizsgálatokra gondoltál?
Annyit tudok,hogy jövő héten néznek tarkóredőt,és a 15.héten leveszik az AFP-t,és akkor down-kórra is fognak szűrni.Neked ezeken kívül volt még más vizsgálat is?

puszi,Andi
11+0
aanda

Kiliman
[quote="cicamica"]
írta:
cicamica

Még annyit, hogy utazni mehetnétek éjjel is, mi így tervezzük a horvát nyaralást, pont azért, hogy ne kelljen állandóan megállni.
:wink:

Majd ha megjártuk, elmesélem, milyen volt. :) Egyébként úgy tervezzük, hogy 12-2 körül indulunk, mert tényleg nincs annyira messze, hogy egész éjjel menni kelljen. Így nagyjából leérünk addigra, mire felébrednek. Mivel a szállást nem lehet elfoglalni délelőtt, úgy tervezzük, hogy megállunk a Krka nemzeti parknál, ott ők is tudnak mozogni, meg visszük a háti hordozót is.

Cat

Édesek a pasik a fogkefével a kezükben. Nem lehet a kiságyakból kivenni rácsot? A mienk olyan, így ha már tényleg ki akarnak majd mászni, kivesszük és akkor jöhetnek. De mégse heverő, amiről amúgy is leeshetnek.

Ditke

Nagyon szép a sziklakerted!!! Virágzó kaktusz! :D Én is szeretnék majd, de nincs erőm hozzákezdeni. Majd jövőre, akkor talán már lesz két kis segítségem is. :wink: Nekem most az orchideáim virágoznak, egy sárga, meg egy fehér. Imádom őket!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Köszönöm, hogy segítesz lehozni minket a kezdőlapról, dehát úgy látom, hogy ez a rendszer ragaszkodik a szaftos dolgokhoz. :wink: :D

Nincs külön gyerek elektromos fogkefe. Ők felnőttel mosnak fogat. Látták tőlünk, és kíváncsiskodtak, így a kezükbe nyomtam. Mivel elég majmolósak hamar rákaptak, hogy Ők is ezzel akarnak fogat mosni. Reggel és este mosnak fogat. Reggel a reggeli után, este a fürdőkádban.

Szerintem nem lesz semmi gond a Balcsin, olyan fegyelmezettek a lányok. Az enyémek még csak most jutottak el oda, hogy kézenfogva fegyelmezetten tudnak az utcán sétálni, pedig már 21 hósak. Már nincs útra kiszaladok, anya kezét elengedem, mert megértették, hogy akkor hazamegyünk vagy babakocsizunk. Emlékszem a Te lányaid már 18 hósan így sétáltak, sokkal fegyelmezettebbek. :P

Lilla :)
Sajna a rácsot nem lehet kivenni az ágyból, ez a legolcsóbb ikeás kiságy, ezeket is kölcsönbe kaptuk. Tervezem majd venni nekik gyermek leesésgátlós heverőt, szerintem bevesszük a 2. szülinapi ajándékaik közé.

Judyt :)
Hová szeretnétek költözni? Hol kerestek házat?

Néztem az albumotokat, már nagyon nagyok a fiúk! Hamarosan Te is már szaladhatsz utánuk. :wink:
Szerintem simán találsz ott bébiszittert, ha valahol akkor ott igazán nagy a munkanélküliség. anyósod nem segít, ahogy ígérte?

Aanda :)
Durva, hogy elnézte a kaális doki az uh-t, és ott a 3. baba. Szembesítettétek már ezzel? Mit szólt?

Drukkolok, hogy minden rendben menjen a redukciónál, úgy történjen minde ahogy Ti szeretnétek.

Cat
Kép
cateye

Aanda,
úgy értettem a kérdést, hogy ugyebár ezek a vérvételes vizsgálatok ikrek esetében nem mutatnak olyan biztos eredményt, mint egyes terhességben, ezért ezekre csak negatív vagy pozitív eredményt mondanak. Az érdekelt volna, hogy hármas ikrek esetében nem befolyásolja-e még jobban az eredményt.
De akkor ezek szerint nem maradnak hárman. Nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen majd, és mivel félsz (ami nem csoda!) nagyon sok erőt kívánok neked!!!!
baba888

Sziasztok!

Andi!
Nem semmi.Hogy lehet így elnézni!Sok sikert nektek és ne idegeskedj.

Ditke!
És nem bántják a lányok a kaktuszokat?

Cat!
Nagyon aranyosak a fiúk.Nekem úgy tűnik nagyon hasonlítanak egymásra.

Úgy néz ki mégis csak megyünk nyaralni.Mi is augusztus elején.Én is nagyon izgulok az út miatt,meg mindenen parázok,de szerencsére ott lesznek a tesómék is és biztosan segít majd.

Emína.

Kép
emina

Sziasztok!
Újra itt vagyok. Ha időm engedi mindig olvasom a topikot, írásra ritkábban tudok sort keríteni, de igyekszem ezen változtatni. :oops: Minden a fiúktól függ.
Kérlek segítsetek! Van valami biztos módszeretek az esti hasfájás elűzésére? Már szinte mindent bevetettünk: Infacol, babamasszázs, melegítés, Espumisan L, görcsoldó, szélcső... ma épp szerencsénk van :D , mert kivételesen egyikőjüknek sem fájt a hasa, hogy el ne kiabáljam!!! Tegnap viszont szegény Milán este 6- tól 11-ig ordított. Még az a szerencse, hogy felváltva jelentkezik a probléma, egyik nap Milánnál, másik nap Zalánnál. Beosztják.
Hál' istennek nappal semmi gond nincs velük, de ez a késő délutáni vagy fürdetés utáni etetés előhozza a hasfájást.
A másik problémám tegnap este jelentkezett: egyszer csak kevesebb tejem lett. :cry: Eddig a két gyermek etetése utám is letudtan fejni 2-2,5 dl tejet, tegnap este és ma is éppen elég volt nekik. Ti tapasztaltatok ilyet? Visszaállhat még a régi mennyiség? Fejek vadul, de nem tudom, mit tehetnék még.

Cat!
Gyönyörűek a fiaid, igazi férfiak ebben az ingben. :wink:

Andi!
Megdöbbentem az eseteteken, így elnézni! Még szerencse, hogy idejében észre vették, hogy megvan a 3. baba is. Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy nektek a legjobb és erőt, minden rendben lesz!

"Irigy" vagyok azokra akik nyaralni mennek vagy voltak. De jó nektek!!! Bár a 65 nap kórházi tartózkodás után és örülök, ha itthon lehetek. :lol:

Szirén

Kép
KépKép
szirén

Sziasztok!

Ditke!
Gyönyörű ez a sziklakert!
Fogkefe: nekünk is elektromos van,a Dávid is azzal mos fogat. Ez Oral B és van hozzá gyerek fej.Ez kisebb valamivel,mint a felnőtt, úgy rémlik piros,kék és rózsaszín létezik belőle.Mindegyik valami mesefigurás. Tescóban vagy Dm-ben szoktuk venni,párosával van csomagolva.
Ja egy nyél van és mindenki arra teszi a sját fogkefe fejét.
Szeretném,ha a picik is ezzel mosnának majd fogat.A Benike már kiszúrta magának,amikor látta a Dávidot fogat mosni. Picit betettem a szájáb,bekapcsoltam neki.Nagyon vigyorgott rajta és mutatta,hogy még-még. Szóval pozitív volt a fogadtatás!

Andi!
Ez járt nekem is a fejemben,amikor írtad,hogy már csak 2 baba él a Kaális doki szerint. De aztán nem mertem megírni,nem akartalak riogatni! Emlékszel, a 11. héten nekem is csak 2-t látott a dokim,mert úgy elbújt az egyik?!
Szorítok a jövő hétre! Nem lesz semmi gond,jó helyre kerülsz,profi orvosok közé!Utána mindenképp jelentkezz,hogy hogy vagytok!!!

Cat!
Nagyon vagányak ezek a kisfickók a fogkefével a kezükben!

Judyt!
Nem próbáltad még,hogy játékot adsz az Atika kezébe?Nekünk a gyógytornász ajánlotta,mert az Olivér csak 2-3 lépést ment már több mint 1 hónapja. Azt mondta,hogy nincs meg a biztonságérzetet,ezért nem indul el. Akkor kezdtünk neki játékot,kispárnát stb. a kezébe adogatni és úgy hivogatni. 3 nap múlva elindult és most már tök szép távokat tesz meg.

Lányok!
Hogyan szoktattátok hozzá a gyerköcöt a cipőhöz? Olinak szandit kellene venni,de visít,amikor egy régebbit (Dávidé volt)a lábára húzok. Mennyi idő kell,hogy megszokja?

Edit
edit73

Sziasztok :)
Két napja irtam egy hosszú üzit, aztán be kellett szaladnom a gyerkőcökhöz mert felébredtek és mire visszaértem eltünt az egész... Nekifutok újra és bocsi, ha megkésve reagálok :?

Baba :)
Tudom, hogy nagyon nehéz, de kitartás! Én azt szoktam mondani mindenkinek, aki ilyen cipőben jár, hogy jobb most feküdni tétlenül, mint az inkubátorok mellett tehetetlenül toporogni... Tudom, talán picit drasztikusnak tűnik, de hidd el minden nap ajándék és csak ez számit :) Kitartás, most ez a legtöbb és legfontosabb amit Értük tehetsz!

Lilla:)
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a nyaralásotok :) Milyen ügyesek már a gyerkőcök :P Elmúlt a láz?

Tündériek a gyerkőcök a fotókon :) Hihetetlenül huncutok igy ketten !!! :P Nagyon szép a súlyuk!

Milyen szép súlyuk van a gyerkőcöknek! Nagyon gratulálok :) Az enyémek még mindig 12 kg alatt vannak valamivel :) Szerintem Ti sem vagytok még elkésve a szobatisztasággal.

Húúú, 4 gyerkőccel nagyon nehéz lehet... le a kalappal! Elmúltak már a pöttyök? Voltatok a Balcsin, hogy sikerült?
Nálunk Geri az akit nehezen lehet rászoktatni az új dolgokra igy voltunk a cipővel is. Néhány hét alatt rendeződtek a hisztik, de mivel ősz közeledett és rossz volt az idő muszáj voltam én is cipőt húzni Rájuk. Ilyenkor italt vagy kekszet, piskótát adtam a kezére hátha átverhetem...

Nagyon szépek a Lányok, gyönyörű a hajuk, szemük :) Szerintem még korai a bilizés. Egy bizonyos hormon megérése szükséges a dologhoz. Az enyémek még mindig nem foglalkoznak komolyan a kérdéssel. Természetesen mindig elöl van a bili, de Geri soha nem ül rá. Lilcsike az utóbbi napokban kéri, hogy vegyük le a pelcsót de a bilibe nem igazán sikeredik semmi. Máshová már történtek balesetek :lol: Szerintem ne izgulj még ezen. Fogat mosni még az enyémek sem tudnak "jól" csak rágicsálják a kefét ill.picit mozgatják a szájukban. Nálunk az a szokás, hogy elsőre én mosom meg mindkettejük fogát aztán még két-két alkalommal nyomoka fogkefére krémet mert imádják :lol: Ennél többet nem adok Nekik, ha lehetne az egész tubust bekebeleznék :lol: Most épp a csőrikés a kedvenc.
Nagyon szép a sziklakerted!

Cat :)
Nagyon komolyak, nagyok már a fiúk és milyen ügyesen mosnak fogat :P Édesek lehetnek amikor nevetgélnek a huncutságon :lol:

Milyen nagyok már a gyerkőcök :) Gratulálok a lépegetéshez és sok sikert a házkereséshez!

Andi :)
Nagyon sajnálom, hogy igy elnézték az UH-otokat... :cry: Ez nagyon nehéz döntés lehet de melletted vagyunk és drukkolunk :o Vigyázz Magadra és próbáljatok nem idegeskedni, rendben lesz minden!

Szirén :)
Úgy sajnálom, hogy nem tudok segiteni, de még én is jól emlékszem milyen nehéz volt ez az időszak... Nekünk sajna csak az idő múlása segitett bár az enyémek tápszeresek voltak. Idővel kinőttük ezt a gondot. Tejci ügyben sincs tapasztalatom....mire hazahoztam Őket a korházból már nem volt tejem. Remélem jönnek majd a többiek és tudnak segiteni! Sok sikert és nagyon szépek a babák :P

Mi ma egy napot voltunk Gárdonyban és nagyon élvezték a gyerekek a vizet pedig pár hete mikror 3 napra a Balcsihoz mentünk még tiltakoztak a nagy viz ellen. Ma meg már az óriási hullámok sem tántoritották el Őket :P Tele lettek élményekkel :P

Puszi:Doris
doris

Szirén!

Az én lányom is hasfájós volt és nála is általában este jelentkezett.Neki a széklettel is gondjai voltak,csak minden 4.nap kakilt.Emlékszem egy éjjel annyira sírt,hogy még az ügyeletet is felhívtuk,hogy mit lehet tenni ilyen esetben.Mi is mindent kipróbáltunk de a görcsök nem igen enyhültek.Végül 3-3.5hónapos korára elmaradt a hasfájás.

Edit!
Én mikor először a lábukra adtam a cípőt nem sírtak,de nagyon zavarta őket.Mindig le akarták rugni a lábukról.Mikor feladtam a cipőt,mindjárt megindultunk sétálni,hogy ne is legyen idejük a cipővel foglalkozni,hanem a sétára koncentráljanak.Cípő nélkül nagyon szépen mentek,de kellett egy kis idő,mire cipőben is megtanultak.Nagyon sok volt az esés.

Emína.

Kép
emina

Szép estét!

Doris, Emina!
Köszönöm szépen az együttérzéseteket ,én is az idő múlásában bízok. Azt hallottam, hogy 3 hónapos koruk körül majd lemúlik. A lányommal nem voltak ilyen gondok. Ma legalább nyugis este volt, hasfájás nélkül, be is írtam a naplómba. Már két hete küzdünk és még hol van a vége?!Remélem hamar. :lol:

Doris, köszi a dícsérő szavakat. Ezen a képen még csak 4 naposak, majd teszek fel frissebb képeket róluk.

Puszi: Tünde

Kép
KépKép
szirén

Sziasztok!
Köszönöm csajok a kedves szavakat,sokat jelent nekem,hogy mellettem álltok!
Szerintem is jó helyen leszek,egy dosens úr fogja csinálni a beavatkozást.Előtte jól kifaggatom a részletekről,ha olyat mond,amitől egy kicsit is meginogunk,akkor visszalépünk,de nem hinném,hogy így lesz.Persze kockázata mindennek van.Örülök,hogy pár napot bentleszek a kórházban és nem kell aznap hazajönni,így biztos nagyon fognak rám figyelni.Persze rettenetesen félek,belehalok,ha baj lesz.Próbálok optimista lenni.Jó,hogy külön burokban vannak a babák,mert így kisebb a kockázata a beavatkozásnak.

A dokinak még nem mondtam el a tévedését,ha majd szerencsésen túlleszek az egészen,akkor felhívom!

Baba!
A dokim nem mondta,hogy az ikerterhesség befolyásolná a vizsgálatok eredményét,de ez nekem is furcsa,majd rákérdezek.
Mikor kell befeküdnöd?Szorítok,hogy minél később!

puszi mindenkinek,majd jelentkezem
Andi
11+1
aanda

Andi!

Nagyon szorítok neked, minden rendben lesz meglátod! :P Szerintem sokat segít az optimizmus és a pozitív gondolatok, mert a dolgok nagy része a fejben dől el. Tehát, csak POZITÍVAN!

Puszi: Szirén

Kép
KépKép
szirén

bocs, most csak szirénnek írok.
az ikreket visszakaptuk vidékről és rettentő nehéz volt velük ez az egy hét...

az én kicsi fiam 3 hónapos. a szopizás és tejmennyiség nálunk is állandó para. pedig bulcsú szépen gyarapodik, látszólag van elég tejem.
szóval 6 hetes és 3-4 hónapos korban van egy étvágybeli ugrás, amikor többet esznek az újoncok. lehet, hogy nálad pont most zajlik az első. ne aggódj! gyakrabban kérnek esetleg enni és megoldódik, több lesz a tejed. szerencsénkre nálunk nem volt hasfájás senkinél, de bulcsú pl. csinált olyat 5-6 hetesen, hogy este 2 órán át szopizott - én úgy éreztem nincs elég tej - de ő meg feltankolt és utána aludta az első nagoybb adagokat - 5-6-7 órákat. amíg nem szopizott annyit, amennyi úgy érezte kell az éjszakai alváshoz, addig folyamatosan bőgött és csak cicin akart lenni.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Cat!
Ház:
Nyíregyházától 8km-re Kabalás melett Nyírpazonyban nézünk házat.:)
Innen 5 perc alatt bent lehet lenni a városba, nincs annyira dugó, mint a többi környező helyekről.
Anyós:
Eddig jött egy héten 1x vagy 2x, de amióta a fiúk csak 1x alszanak egy nap azóta nem hívom, mert annyira érdemben nem tud segíteni, mert kb. 1/2 10-re ér ide, és 14-kor megy haza. A fiúk pedig 11-től alszanak, kb 13-14-ig.Max. majd akkor fogom hívni, ha el akarok intézni valamit alvásidőben.Sajna néha csak idegesít, ha itt van. :?
Fiúk:
Atika ma elindult az élet rögös útján. :)
Olyan kis édes, ahogy széttárt kezekkel lépked felém.:)
Ákoska nagy szemmekkel nézi Atika ügyeskedését, szerintem 1 hónap és követi a tesót.

Szirén!
Nálunk Atika volt hasfájós, de csak egyik nap el múlt mag
tól 2.5 hónaposan.Mi is kipróbáltunk minden "csodaszert", de igazán semmi sem volt 100%-os, egy kicsit enyhítette a fájdalmát a Gripe Water.Kitartás!!!!

Edit!
Ahogy fentebb olvashatod, már sikerült elindulnia Atikának.:)
Egyébként észrevettem, hogy ha van avalami a kezében, akkor sokkal többet tud menni, és biztosabban.

Andi!
Drukkolok, hogy minden rendben menjen!!!!!!!!

Ditke!
Gyönyörű a szikalakert.:) Ügyes vagy!!!

Doris!
Már nagyon kíváncsi vagyok a gyerkőceidre, hogy mennyit nőttek.
Remélem mihamarabb sikerül képet feltenned.
Ha nem sikerül kicsinyíteni, akkor küldd át nekem emailben, szívesen megcsinálom.

Puszi

Judyt
judyt

Sziasztok!

Köszi szépen a sziklakertre a dícséretet, de be kell vallanom, azon kívül, hogy néha kihúzgálom a gazt, nem csinálok vele semmit :) Télen is kint vannak, így tényleg nincs baj velük, nekem való növények :D

Lilla!

Orchidea az Nekem túl igényes virág, tuti nem bírná itthon a kiképzést :(

Emina!

Furcsa mód nem bántják. Illetve egyszer, mikor a gazt szedegettem, Petra hozzányúlt az egyikhez és picit megszúrta, na azóta ha csak a közelébe megyek azonnal szalad, mutatja az ujját, hogy vigyázzak, mert én is így járok :lol:

Cat!

Valóban, nagyon fegyelmezettek a csajok, néha megjátszák, hogy el-elszaladnak, de nem jellemző. Ha szólok, hogy állj, szépen megállnak, megvárnak. Inkább Csenge szokott megszökni, de ő sem sokszor. Már a kézfogáshoz sem ragaszkodom, csak ha az úttesten megyünk keresztül, egyébként csak folyamatosan mondom, hogy a járdán kell menni, már mondják is, hogy já-já :)

Judyt!

Gratulálok a lépegetéshez, szerintem ez nagy fordulópont, mióta tudnak járni, jelentősen könnyebb az élet!
Gratulálok a házvásárláshoz is!

Tünde!

Sajna hasfájással szerintem sincs mit tenni, mi is minden praktikát kipróbáltunk, de 2.5 hós koráig Petra szinte minden éjszakát végigordított :(
Tejci miatt ne aggódj, ez nálam is mindig így ment, volt olyan nap, hogy még szopni is kevesebbet tudtak, akkor szopiztak gyakrabban,aztán néhány nap alatt rendeződött. Ja és persze olyankor volt ilyen, mikor ünnepek vagy hétvége jött, hogy nehogy el tudjak szaladni tápszerreceptért :) Persze a fagyóban mindig volt vésztartalék :)
aztán összesen annyit fejtem, hogy mikor nem fértem elajándékoztam vagy 20 litert. Ma is hívott anyukám, hogy meggyet akart fagyasztani, rendet rakott a fagyóban és talált még majdnem egy liter anyatejet. Sajna már majdnem egy éves, így dobhatta ki.

Andi!

Szörnyű érzés lehetett. Már beletörődtetek, hogy így alakult, tulajdonképpen még jó is lett volna, aztán egyszer csak közlik, hogy mégsem... nem irigyellek. A beavatkozáshoz sok erőt kívánok, illetve utána is. Én nem a beavatkozás orvosi kockázatától félnék, hanem a lelkiismeretemtől. De biztos sokat dilemmáztatok, úgy döntöttetek, ahogy Nektek a legjobb. A lényeg, hogy utólag már ne gondolkozz azon, hogy mi lett volna, ha... meg, hogy jól döntöttél-e. Ha most határozott vagy és biztos a döntésedben, akkor jól döntöttél.

Doris!

Azért próbálom a bilizést, mert már napjában többször is szól Csenge, hogy kaka, és tényleg jól érzi, csak nem akarja a bilibe. De előtte vagy utána, ha ráadom a pelust, sikerül. Pepe csak akkor szól, ha már bekakilt, de eddig nem szólt, ezt mostanában kezdte, gondolom érlelődik a dolog nála is. (Egyébként nem azt mondja, hogy jkaka, hanem hogy "pfűűű", ami azt jelenti, hogy pfűű de büdi lett :lol: ) )

Egyébként , hogy mi se maradjunk ki a sorból, valamelyik nap Petra nagyon harapós kedvében volt, büntetésből betettem a kiságyába, hát pár pillanat múlva azt vettem észre, hogy fejest ugrott kintre :( Pedig ő eddig nem is próbált nagyon kimászni, főleg Csenge akart, erre tessék. Azért még nem szedjük szét az ágyat, remélem nem ismétli egy ideig! :?
Sajna a rácsok nem kivehetők, így majd leesésgátlót kell szereznem hozzá, ha szétszereljük.

Ditke
lányok 20 hó
ditke62

Judyt, Ditke!

Köszönöm szépen a tanácsot és az együttérzést. Igen, én is csak az idő múlásában bízok, egyszer biztos vége lesz. Csak olyan rossz tehetetlenül nézni, amikor kínlódnak. :cry: Bármit megtennék és meg is teszek, hogy ne szenvedjenek, sajnos nem sok sikerrel. :( Sokszor olyan nyugatlanul esznek, már akkor elkezdődik a görcsölés.
A tejjel kapcsolatban, szerencsére minden visszaállt a régi kerékvágásba. Ismét sokat tudok fejni, talán már csak egy icipicivel kevesebbet, mint előtte. Nem tudom miért, de akkor vagyok nyugodt, ha az etetések után is tudok bőven lefejni, mert ha bármi gond adódna, tudok mihez nyúlni. :D Hál' Istennek eddig még nem volt ilyen gond. :lol:

Puszi

Szirén

Kép
KépKép
szirén

Cat!

Sikerült " eltüntetnelek" a kezdőoldalról. :lol:

Szirén

Kép
KépKép
szirén

Sziasztok!

[quote="szirén"]K írta:szirénérlek segítsetek! Van valami biztos módszeretek az esti hasfájás elűzésére? Már szinte mindent bevetettünk: Infacol, babamasszázs, melegítés, Espumisan L, görcsoldó, szélcső...

Nálunk is hasfájósak voltak, és nagyon vártuk a 16. hetet, hogy akkor elmúlik... mindenki nevetett rajtunk, de betöltött 16 hét után mintha elvágták volna, hipp-hopp eltűnt.
Amúgy a szélcsövet ne nagyon eröltessétek, mert nem tesz jót. Az ő szervezetének kell megoldania ezt és a mesterséges beavatkzás hosszú távon nem jó. /bár mi is kipróbáltuk/ Ami bevált a hason alkarra fektetás :)
Ja, és az is számít , hogy a te szervezeted hogy bontja le a dolgokat, mi kerül a tejbe....

Fogmosás...
Mi is elkezdtük és szeretik. Bár kettőjüknek összesen csak 7 kinőtt foguk van (hat kontra egy :)). Fürdés közben, banán ízű babafogkrémmel - rágcsáljájk a fogkefét és nem engedik ki a kezükből.

Kiliman
kiliman

Köszi a segítséget, meghívlak egy virtuális fagyira! :lol:
Kép

Nekünk hasfájásra sajnos csak az idő segített.Pont 2 hónapos korukra múlt el. A szélcső volt a legígéretesebb dolog, de csak napi egy használatát engedélyezte a dokinő, így csak este mertük bevetni.
Szintén a hason alkarra fektetett sétával töltöttük az estéinket mint Kilimanék is. :lol:

Kevés tejcire a gyakori mellretétel működött, általában így teltek az estéim, mindig a tejmennyiségért harcoltam.

Szuper a sziklakerted! Irigy vagyok a kertes házért, nagyon jó dolog ha az ember a saját maga ura. Sajnos itt Pesten ez elérhetetlen mert aranyárban vannak a telkek itt Zuglóban, kintebb menni meg nem akarunk a munkahelyek, bölcsi, isi miatt.

Nekem azóta Samu többször nem mászott ki az ágyából, de mindig figyelek rá, hogy jó fáradtan vigyem be aludni. :D

Kabalásra jártunk az akkori pasiimmal kertmoziba, így tudom hol van. :) :wink: Pazonyt is ismerem, voltunk ott vendégségben egyszer. Tényleg nincs messze Nyíregytől, de a bébiszitter/bölcsi/ovi/iskola találást megnehezíti majd.

Gratulálok Atikának a sétához! Mi is labdát adtunk Samu kezébe, azt hitte, hogy abban kapaszkodik és tök jól ment vele. Ha kiesett a labda a kezéből, akkor mindig lehuppant. :D

Az már egy sokkal jobb korszak amikor mennek, nagyon megkönnyíti az életet.

Nagyon jó nyaralást kívánok Nektek! Érezzétek jól magatokat, és várjuk a képeket!

Doris :)
Én is szívesen kicsinyítek, ha átküldöd a képeket.

Én mindig úgy adtam rájuk a cipőt eleinte, hogy ültek az etetőszékben, és a tálcától nem látták, hogy mit csinálok. Utána meg kivettem őket, és rögtön indultunk, hogy ne vegyék le. Persze előfordult, hogy levették, meg eleinte csetlettek-botlottak benne.

Cat
Kép
cateye

Kiliman!

Köszi a tanácsot, várok türelmesen. Még jó sok van hátra! :cry:
Már van egy 6 éves lányom, neki "csak" 3 hétig fájt a hasa, 6 hetes korára megszűnt. A fiúknak most kezdődött. Majd csak túléljük mi is. :lol:

Szirén

Kép
KépKép
szirén

Sziasztok!

Már régóta olvasgatom hozzászólásaitokat, szuper ez az oldal, s számomra is sokszor megnyugvást adó, a hasonló problémák elolvasása után.
Már terveztem, hogy "bemutatkozunk", de mindig közbe jött v.mi.

Ami most megadta a végső lökést, az nem más mint Szirén babócáinak hasfájása, nekem ugyanis van egy jó receptem, ami nekünk 3 nap alatt rendbe tette a problémát! :D

Szirén!

Átküldöm privibe a receptet, amit kikellene írattani a házi orvossal!
Valamint ha másnak is kellene, csak jelezze.

Akkor magunkról néhány mondatocska: :wink:

2004.09.29-én Szekszárdon születtünk. A 37. betöltött héten 3150 g és 55 cm Zsombor, 2700 g 52 cm Zsófi.

Van egy nagy tesónk Kristóf 9 éves.

A mindennapjaink úgy telnek mint Cat-éknál, Ditkééknél, valamint az összes hasonló korúaknál.

Képeket megpróbálok feltenni és gyakrabban írogatni.

Sziasztok: Meme
szinta

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?