Sziasztok!
Baba!
Nekem 16 hetesen azt mondta az orvos, hogy a gyerkőc totál bedomborítja a méhszájat
Aztán már csak azt, hogy nagyon vigyázzak rá, mert mindjárt kipottyan
Nem is látták UH-on, csak a füle alját
De azért kikupálódott, most ilyen :
Annyira nem deformált, nem ?
Pedig mikor megszületett, beilleszkedett volna szépen a sarokba...
Lilla!
Na, én is ettől tartok
Nálunk egybe van építve a kiságy a pelenkázóval, lap már rég nincs rajta, viszont az oldalába megkapaszkodik, karizomból felhúzza magát, a lábával próbál gyalogolni felfele az ágy végén és kezdi átemelni a lábát. Eddig még csak a rács tetejére tudta felrakni, de szerintem rövid időn belül átlendíti magát és akkor kész
Brigi!
Nálunk sem megy most rendesen az evés, talán a meleg miatt. ráadásul cserélik az utcánkban a villanyoszlopokat, így múlt hét vége óta napközben egyáltalán nincs áram
7 után kikapcsolják és min. 3-ig semmi
Így aztán kaját sem tudok melegíteni nekik, hideget esznek ebédre is. A falatkák nálunk abból állnak, hogy leszedik a tetejéről a felvágottat meg lenyalják a margarint
Viszont én nem engedem ki őket az etetőszékből, evés csak ülve, a székben. Ha feláll, elforog, teheti, de addig nem kap kaját. Így ha kér még le kell ülnie. Ha nem eszik nem eszik, soha nem erőltetem, van , hogy egy étkezést egyik-vagy másik teljesen kihagy, de nálunk ettől függetlenül nem ébrednek éjjel, ennyi is elég nekik.
A lényeg mostanában este a kakaó, fürdés előtt már ülnek be a székbe és közlik, hogy "kakó, kakó"
Ma egyébként Csenge mondott egy jót:
Valamit leejtettem és kiszaladt a számon, hogy basszuskulcs
Erre Csenge: "kúcs, kúcs" (kulcs) és elkezdte keresni, ment az ajtóhoz
Már tényleg vigyázni kell mit mond az ember
Kiliman!
Hát igen, én is így voltam vele: 5 előtt nem voltam hajalndó szoptatni. Ezért alakult úgy, hogy egy időben szinte bent laktam a gyerekszobában, mert csak úgy aludtak vissza, ha fogtam Csenge kezét, Petra meg látni óhajtott
Mára szerencsére leszoktak erről
Az ismerősöknek én is szoktam mondani, hogy ha okos ötlete van, jöjjön és csinálja is!
Viki!
sex: nekünk nem tiltotta meg az orvos, de valahogy engem nagyon frusztrált a dolog, hogy ott bent van 2 baba és "figyel" minket. Persze mindenki szerint hülyeség, engem viszont baromira zavart, így tiltás nélkül is hanyagoltuk. Persze volt egy időszak, a második trimeszter, mikor valahogy "megvesztem
", de olyankor mindig irtóra keményedett a hasam
.
fürdés: én végig fürödtem, utálok zuhanyozni
Persze forróban nem (nagyon
), de azért beleültem a kádba. Olyan jól ellazít
, még a keményedésnek is használ
Doris!
Igen, már én is érzem, hogy könnyebb. A csajok már mindent el tudnak magyarázni, igazából nincs olyan, hogy sírnak és nem tudom miért. Ez nagyon nagy könnyebbség. Ha szomjasok, mondják, hogy tu-tu (fohalmam sincs honnan jött), ha éhesek: mam-mam, (ez a ham-ham-ból), ha be akarnak ülni a babakocsiba, akkor csücs, ha ölbe akkor ci (cipelni, mert mindig mondom, hogy én már nem bírlak cipelni, fiam
), ha álmos, akkor pá (pána, takaró), séta, hinta (menjünk a játszótérre), szóval gyakorlatilag mindent ami lényeges a számukra. Mostanában nem akarnak megülni a babakocsiban, mindig csak sétálnak, de nem kecveset, több kilómétert! Pepének szegénynek fel is törte a lábát a cipő, de az istennek nem lehet betenni a kocsiba. Cseneg azért ha elfárad legalább szól és beül.
A bilizés elég macera. Már mondja Csenge, hogy kaka, de vagy akkor mikor már túl van rajta, vagy ha előtte, akkor meg nem hajlandó a bilibe. Mondja, hogy oda (és mutatja a bilit), de nem kakil bele, csak ül rajta. Persze mikor ráadom a pelust, rögtön sikerül. Úgy érzem ez még hosszú folyamat lesz
Pepe így használja a bilit:
Imádnak játszótérre járni, persze a nagy gyerekeknek való játékokat szeretik. Így csúszdáznak:
És így pancsolnak itthon:
Ja, és Pepe mostanában folyton vetkőzik, még éjjel is
Így találom sokszor:
aztán meg csupa pisi az ágy
Cat, Emina, Doris!
Mikortól várható, hogy hellyel-közzel normálisan mossanak fogat? Az enyémek még mindig csak rágcsálják a fogkefét, ha én mosnám meg nem nagyon hagyják
Remélem nem hagytam ki senkit ...
Jó éjt!
Ditke