Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Liv,
örülök a jó híreknek! Páromnak elmeséltem, hogy néhány kisfiúnak milyen kálvárián kell átmennie, s ő leállított, hogy ne is mondjam, mert mint férfi, piszkosul bele tudja képzelni magát a helyükbe, s attól teljesen rosszul lesz.

Liliknek Boldog Névnapot!
Kép
(ezt ma fotózta a párom az erkélyünkön)

Reditke,
lehet, hogy csúnyán hangzik, de tényleg kiélvezem most az újra egybabás státuszom. Hiányzik nagyon Benedek, de az első gyerekkel megszerzett tapasztalatokkal a hátam mögött, egy majdnem kétéves hisztije-igényei nélkül azért sokkal könyebb a babázás. Azt viszont nem tudom, hogy fogunk boldogulni ősztől, mert addig Benedek szinte semmit nem lesz Pesten (a nagyiék után megyünk nyaralni, majd már a két gyerekkel vissza a szüleimhez). Azt hiszem, nehezen fogja bírni a városi körülményeket, hát még ha majd bejön a rosszidő.
Mellgyulladás: csak Algopyrint szedtem rá, nálam ez egy nap alatt le szokott vonulni, csak azt az egy napot éljem túl.

Vera,
óriástörpe elnevezés magyarázata: Levente 4 hós mérlegelésen 8100 gr volt, s kb 69 cm. Benedekről naponta kapok híreket, állítólag szépen elvan hiszti nélkül, csak az etetések problémásak, ott aztán kihisztizi magát. Csillussal teljesen összenőttek, mint a testvérek, s időnként jól összeverekednek (akár a testvérek). Megy a bilizés is, már bele is kakil. Sokat rohangálnak meztelenül, az udvaron is, Benedek lelkesen segít pl. a viráglocsolásban. És alig akar telefonálni, pedig februárban ált. ő kezdte, hogy anya és ment a telefonhoz, most meg nem ér rá velem beszélni, annyi dolga van :cry:

Móni,
a másik topikban is azt mondják, hogy Levente rám hasonlít, az apja meg teljesen ki van ettől akadva. Ő eldöntötte már a kórházban, hogy Levente rá hasonlít és kész. Benedek meg inkább az én apukámra hasonlít, ezért is köti a párom az ebet a karóhoz, hogy legalább a kisebb fia rá hasonlít. Most úgy tűnik, a picur is apás lesz, legalábbis nagyon fellelkesedik az apjától.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Legelőször is egy icipici késéssel Boldog névnapot kívánok a Liliknek /Sunimum, és rég látott Trompipi babának/ :)

Lili nevében is köszi a gratulációkat.

Ami még fontos, és mielőtt még elfelejteném, mondom, hogy felhívtam Tonyót, és többé kevésbé jól vannak, bár Bazsit ma vitte dokihoz, két napja lázas. Rengeteget dolgozik, azért is nem írt. 3 mellékállása van, hogy anyagilag boldogulni tudjanak. Ez több okból is nehézséget jelent, egyrészt alig alszik, másrészt nehéz megoldania a gyerekek elhelyezését, mert pl. délután 3-tól reggel 8ig kellene nekik felügyelet, amit kevesen tudnak bevállalni.

Én mondtam neki hogy nagyon szívesen vállalnám őket, de szintén zenész vagyok: délután 3 kor még javában melózok. Bár felajánlottam, hogy ha 4-7-ig jó neki, akkor úgy szívesen vállalom a felügyeletet.

Anyagilag sajnos mostanában nem nagyon tudom támogatni őket, mert mi is neccen vagyunk minden hónapban, pedig most már melózok. A nyavalyás bölcsi baromi drága, és sajnos legnagyobb bosszúságunkra elutasították Lilit a Börsi állami bölcsiből. Nem tudom, hogy fogom így bírni a lakás törlesztőrészleteket fizetni.. Ha egyáltalán megkapjuk a hitelt, mert még mindig csak kotlik rajta a bank, újabb és újabb papírok kellenek, de válasz még semmi. Ha már a hónapoknál tartunk: a GYESt sem kaptam még meg május óta egyszer sem.... no comment.

Én most amióta befejezetem a sulit próbálom az otthoni elmaradt munkákat bepótolni, több havi vasalás, nagy takarítás, varrás, stb stb. a hétvégén nagy vendég sereg volt nálunk. Nálunk július és április ünnep-dömping van névnap és szülinap téren. Most együtt ünnepletük, a férjem és a leendő sógorom valamint névnapját, anyám férjének a szülinapját, - úgy volt hogy jönnek a férjem bátyjáék is, akinek szintén névnapja van illetve a kisebb gyerek szülinapja, valamint apósom névnapja van, de aztán betegség miatt lemondták az utolsó pillanatban - és a dimpolmámat is megünnepeltük. Ennek persze a nagy zabáláson kivül hatalmas kupi lett az eredménye, az előző másfél hét takarítása meg sem látszik, nem is beszélve a rengeteg mosatlan edénykupacról.

Lili nagyon élvezte a sok figyelmet, és a rengeteg ajándékot. Mostanában, hogy picit több időt tudok velük tölteni, és kevésbé vagyok feszült, sokkal jobban viselkedik. Néha van egy kis hiszti nálunk is, de egyelőre még megközelítleg sem olyan vészes, mint pl. Bálint produkciója. Mondjuk én olyankor egyszerűen faképnél hagyom, vagy hónalá csapva rendületlenül folytatom a teendőmet, amiből elég egyértelműen kiderül L számára, hogy baromira kár a gőzért, le sem sz.rom a hisztijét. Így pikk-pakk abbahagyja. Bár tisztában vagyok vele, hogy ez nem az én érdemem, inkább L természetéé, mivel az én hugom egy borzasztó hisztis darab volt, és kettőnket ugyanúgy neveltek anyáék: ő képes volt ájulásig behergelni magát - szó szoros értelmében addig üvöltött amíg nem kapott levegőt... Aztán kinőtte. Szóval ez nagyon gyerek függő, szerintem más nem nagyon lehet vele etnni, mint beletörödni - mint az éjszakai nem alvásba, ahasfájásba, stb. - és kibekkelni, amíg ki nem növi .

Na léptem, mert muszáj melóznom, majd még remélem tudok írni és még egy pár gondolattal folytatni a hszt!
pusz
Andi
maccs

bocs, kicsit zilált lett a hsz-t de zavar, hogy sutyiban kell irogatnom
M
maccs

Sziasztok!

Kicsit ellustultam a melegben, és néha estére már energiám sincs írni.. :?

Nikk ! Gratula a vizsgához! :mrgreen: Remélem most már kimásztatok a gödörből. :wink:

Maccs! Gratula az államvizsgához! Kép

Magika! Irigy a medencéért. :oops:

Reditke! Sok erőt, és kitartást a dackorszakhoz! Egy kis elismerés, hogy még több erőd legyen Bálinthoz:
Kép

Tonica- Anita! A mérleg babáról mit tudsz?
Az én lányom is szereti mutogatni a nuniját, de leginkább a köldékével téveszti össze, ha csupin van. :)

Vasani! Gratula a kisöcsikéhez! :D

Nyaralás: Irigy vagyok arra aki már volt. :oops: Mi csak augusztus végén megyünk.

Liliknek nagyon boldog névnapot utólag is! :mrgreen:

Összeszedem a maradék energiámat, és újra karbantartom a táblánkat. Ehhez kell a segítségetek!
Új csapattagok! Adjátok meg, hogy pontosan mikor születtek a babócák, mennyivel, és merre laktok.
A Régieknek, akiknek újra pocaklakója van: Írjátok meg, hogy mikorra várjátok, ill. ha már meg van a neve azt is.
Mindenki nézze meg, légy szíves, hogy minden benne van-e a táblázatban.

1152702493.31.xls

Rólunk: Sok újdonság nem történt velünk, az utolsó írásom óta. Viki továbbra sem akar beszélni. :? Nagyon sokat szeret sétálni, így néha már felesleges a babakocsi. Hiszit lightosan, de van. :(
Utoljára 83 cm és 9,96 kg volt. Sajnos nem akar enni, ami nem csak a meleg miatt van, így néha fogy is.
Mostanában imád színezni, és pancsizni. Babaúszáson azt élvezi ha csúszdázhat be a 1,4m-es vízbe, vagy ha karúszóval egyedül úszik.
:D

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Tegnap este még eszembe jutott, hogy tudnák Tonyónak segíteni. Van egy ismerős rokon: sógrom nagynénja, aki anno bébiszitterkedett. Megkérdem vállal-e még bébiszitterkedést, és mennyiért. (Sajnos nem hiszem, hogy ingyen, vagy éjszakát is vállalná, de kisegítheti valamennyire Tonyót.)
Ha vállal, akkor esetleg összedobhatnák a pénzt neki (úgy gondoltam 1000-1500 havonta talán nem jelent sokunknak nagy megterhelés), ezzel is segítve a továbbiakban Tonyóéket.
Mit szoltok hozzá?
Duán biztos beszélek majd vele.

KépKép
Kép
moszmota

Moszi, ha ez igy megy akkor en fel tudok ajanlani havi ****ft-t. Csillag helyen van a fejemben egy konkret osszeg, csak nem akarom kiirni, hogy akinek kevesebb megy, ne legyen gond. Jo lenne meg szeptember elott letisztazni, mert valoszinu lemondom a netet.

Szerintem jo otlet ha ez bejon.

csengo
Vendég

Moszi, szerintem nagyon jó ötlet.

Csengő, hogyhogy lemondod a netet?

Móni, arról, amit tegnap írtál nekem: köszikösziköszi! :)
liv

Moszmota

nem jó a mail címed?

Titanilla
titanilla

Sziasztok!

Titanilla! Jó a mailem, miért?

Csengő! Szerintem addig megoldódik, mert az lenne az igazi segítség Tonyónak!
Miért mondod le a netet?

Ma beszéltem a Piri mamával (ahogy mi hívjuk a családban)- sógrom nagynénjével és tudja vállani, és mivel tudja, hogy nem veti fel a pénz Tonyót, nagyon olcsón 300/óráért vállalja, és éjszakát is be tud vállalni.
Ha az egészet nem is tudjuk állani, de legalább be tudunk majd segíteni az átultat összeggel a bébiszitterkedésben, ha Tonyó is elfogadja.

Lányok! Tudtuk akkor utalni?

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Havi 10e-t mar sok nekem a net, mar nem hasznalom. Foleg ha itt lesz a kisteso is. MAx valami olcso heti egyszeri valamiben gondolkodom, ami max par ezer ft. Most jar majd le a husegnyilatkozat es a kistesoval egyutt nem hiszem, hogy ez lesz a legfontosabb. Aztan lehet hogy nem birok ki majd egy napot sem.

Akkor utalok, ha Tonyo elfogadja igy.

csengo
Vendég

Mert írtam Moszi, de visszadobta

Titanilla
titanilla

Csengő: Akkor, neked a matávos...izzééé T-omline-os szabad net..nem tudom a díjait, de nézd meg. És akkor talán idenézhetsz pár percre..:o) (vagyis annyira, amit megengedsz magadnak)

Ha más megoldás nem lészen.

Én olyan netet vettem most, ami alapból egy hálózatos valami.
De az ára csak 4500 bttó és úgyan úgy müxik, mint a Datanetem annakidején.

Megérte...

Titanilla
titanilla

Moszi én nem vagyok régi, de szólíthatlak annak?
szóval kb olyat írtam neked mailba, amit előadtál...

Én azt a mail használtam, amit a profilodban találtam

Titanilla
titanilla

Ideje elcsendesednem...

Minden jót lányok ! Babáknak, Mamáknak, Papáknsk..és a leendő
icurkáknak.

Sziasztok, néha bekukk.

Mailom van a profilomban :)

Titanilla
titanilla

Moszi, kérlek, tedd fel a számlaszámot, nem találom.

Tonyóval fogsz beszélni, hogy kb. hány nap, hány órára fogja (ha akarja) havonta igénybe venni a segítséget? Mert akkor talán tudnánk kalkulálni, hogy mennyi pénzt kellene - havonta - összeadni.
liv

Sziasztok!

Titanilla! Nem értem miért dobott vissza vissza. :evil:
Meg kaptam közben a mailt, válaszoltam is rá.
Nyugodtan szólíthasz annak is, de gondoltam itt az ideje felfedni az igaz nevem. :lol:

Csengő! Szerintem Tonyó elfogadja. A temetés után is még tudtam neki utalni, és szerintem örült neki. :)
Az elmúlt két hónapban nem érkezett átutalás, így sajna nem tudtam neki semmit küldeni. :(

Liv! Majd megírom, hogy mit mondott Tonyó. Vasárnap vagy jövő héten hívom, mert mi holnap elutazunk a nagyihoz.
Szerintem ne arra kalkuláljunk, hogy kb mennyit akarja igénybe venni, hanem úgy mint régen,a meynit tudunk dobjunk össze. Ha pl: nem is fedezi a bébiszitterkedést, de lehet, hogy köv. hónapban többet tud együtt lenni a családdal, és akkor együtt költenék el, ami megmaradt az általunk gyűjtötből.
Azért rákérdezek, de szerintem előre Tonyó sem fogja biztosra tudni.

KépKép
Kép
moszmota

Moszi, az nyilván nem baj, ha több jön össze, nem erre gondoltam, hanem hogy ha jól jönne neki ez a segítség, amit a bébiszitter nyújtana, akkor milyen összegnek kéne minimum összejönnie. Tehát ha kéne mondjuk x ezer forint, akkor mindenki eldöntené magában, hogy jó, akkor nem 1000-et, hanem 1500-at utalok (most csak mondtam egy számot), és akkor neki azt nem kell majd kipótolnia.
Szal erre gondoltam, de nem akarom túlvariálni. :)
liv

Gyöngyi:

Megkaptam, válaszoltam is.

Na tényleg lelécelek

szasztok

Titanilla
titanilla

nem lécelek...

Egy kérdésem még lenne:

hverat nem láttátok mostanság?

Titanilla
titanilla

Sziasztok!

Liv :) Örülök, hogy megúsztátok a műtétet, és a kenőcs hatására remélem véglegesen :)

Utólagosan is boldog névnapot a Liliknek :)

Hát Fanni ma nagyon gáz volt, és nem tudom, miért. Egy sejtés, hogy nagyon nem bírja a meleget, és ez viselte meg teljesen. Semmit sem volt hajlandó enni, alig bírtam beleimádkozni pár falatot, de olyat sem volt hajlnadó megenni,amiért meg van veszve, pl Túró Rudit. Egész nap ( főleg délutáni alvás után ) nagyon nyűgös, szinte végig sírta az estét. Fél 9 fele végre megevett egy kis gyümit meg egy Danoninot, erre az utolsó falatot még le sem nyerte, kihányt mindent :( Remélem "csak" a meleget nem bírja, és nincs semmi baja. Ránézésre semmi jele sincs betegségnek, leszámítva egy kicsi főemelkedést, de ez 35 fokban szinte természetes szerintem. Legalábbis én is melegebb vagyok az átlagnál.

Pocó
pocó

Pocó: De legalább iszik ?: sok folyadékot neki...

A hányással is vesztett folyadékot..

Titanilla
titanilla

Azt sem akar, alig bírok belekönyörögni egy kis teát :(:(:(

Pocó
pocó

Kérdés: nem tudjátok, merre vannak kiépített strandok (nem bányatavak) Bp. közelében (és nem Bp-n)? Százhalombatta, Tatabánya, Székesfehérvár, egyebek... (Ha Bp.-től 3/4-1 órára van, az még belefér.)
És hogy melyikre érdemes elmenni kisgyerekkel. (Ahol van pl. 30 fokos víz is, nemcsak hideg.)

Titanilla, Vera nemrég írt, pár napja. Szerintem olvassa is a topikot, ha nem is ír mindig.

Pocó, nálunk az szokott bejönni, hogy pezsgős- és egyéb szép poharakból adok inni, ha másból nem akar. Egyéb folyadék: gyümölcsleves, ilyesmi? Lehűtve; ami jólesik melegben. Vagy görögdinnye, abban is van sok víz. Ezek se mennek?
liv

Liv :) Próbáltam gyümilevet, teát, még a tea jött be legjobban. Az már az alap, hogy hűtve kapja :) De még így sem nagyon fogy :( Egyébként tök fura, mert Fanni sokat iszik, de tavaly nyáron is pont a 35 fokban nem volt hajlandó inni semmit sem :roll:

Itt Tatabányán nincs semmi olyan strand lehetőség, ahova érdemes lenne eljönni :(Viszont ha Tatáig hajlandóak vagytok elmenni ( autópályán 10 perc innen ), akkor ott a Fényes strand. az állítólag elég jó.

Pocó
pocó

Hali

Liv
Battán van kiépített strand. és most nyílt Kőárberek-Tóvárosban egy Sportmax nevű hely, ahol szupi strand van, a tv-ben láttam.

Moszi
jó 5let, csak a számlaszámot én sem találom.

Pocó
jön az enyhülés állítólag, remélem jobban lesztek:)

pusz
jó 7végét

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

A számlaszám tegnap kiamardt:

CIBnél Illésné Orosz Gyöngyi néven van
számlaszám: 10700660-54703140-51100005

CIBeseknek: 0660-ED7F82-511

KépKép
Kép
moszmota

Pocó! Fanninak jobbulást!

Liv! Sajna nem tudok neked ajánalni semmit, bár azt hallottam anno, hogy Párkányban nagyon jó ki strand van, de nézz utána. Az még belefér az 1 órába, és úgy tudom olcsóbb is mint nálunk.

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

En is itt vagyok olvasgatok, de nincs sok idom.

Mennyit utaljak Tonyonak???

Mennyi hianyzik neki????

Majd irjatok meg, mert nekunk most egy kicsit jobban megy, igy szivesen kipotolom, ha nem tizenezer felett van.

Irjatok meg legyszi: farkast@pr.hu

Magi
Vendég

sziasztok
Boldog névnapot kívánok én is Liliknek

Móni
Mi a kis esernyő babakocsit vittük,amit nem adtunk fel,vagyis fel akartuk,de mondták hogy elég ha a gépen leadjuk így tudunk vele közlekedni még.Ée persze leszállásnál is egyből megkapod és a csomagokért menet jó volt beleültetni abban a nagy tömegben.

Liv
drukkolok hogy a kukiügy jóra forduljon,strand ügyben nem tudok segíteni sajna

Hát csajok én most biztos ,hogy nem tudok utalni pénzt sajnos :( :( :cry:

Bandó is igazi pancsi király 1-2 órán keresztül képes a kis medencéjébe játszani és nem lehet kivenni :)
annyi mindent akartam írni de nem jut eszembe semmi most :(
nikk0830

Sziasztok!

Liv :)
Hogy van a fütyi? Örülök, hogy megúsztátok a műtétet!!!

Nikk :)
Köszi a tippet, nekünk nem esernyőre csukható van, cak lapra csukható, és ugyan lenne esernyős, de én a sajátot szívesebben vinném, mert abban aludni is tud. Majd meglátjuk, mit mondanak a becsekkolásnál :)

Moszi :)
Jó ötlet, utalunk mi is majd, csak apjukkal meg köll beszélni...

Pocó :)
Fanni hogy van? Mitől hányt, kiderült?

Nálunk pötty ügyben az lett a helyzet, hogy a második körben kitenyészett Lilinél egy staphylococcus aureus nevű baci, ami normálisan van bennünk, csak ha orrban, torokban pisiben van, az nem jó. Na Lilinek a torkában van, és valszeg ez okozta a pöttyöket(még jó, hogy nem mandulagyuszit, vagy húzódott a fülére...) :shock: , és ezért most antibiotikumot eszünk.
Ez nálunk úgy zajlik-kopp-kopp-kopp, hogy Lili a gyógyszer láttán mondja: kéjek gyószert, és miután viziló méretűre tátotta a száját, és megette a másfél kanál szirupot(Ospen-t), kér még... :D

Lányok, Csirkeszről, Tcisről pl tud valaki valamit?
Áron-Andi?
Dino?
GnéKriszti? Apukád jól van?
Rég "látott" többiek?
Jelentkezzetek!

Puszi:
Móni
sunimum

Strandinfókat köszi.
Én úgy emlékeztem, hogy gyerekkoromban a szüleimmel Tatabányára jártunk kiépített strandra, de akkor az inkább Tata lehetett, ugye?

Valaki tudja, merre lehet találni egy táblázatot? Mert én gondolkodtam, hogy név szerint kéne (a táblázat alapján) megszólítani az "elveszett" anyukákat, hátha akkor írnak pár sort.

Kuki: nagyon jó hírem van, néhány nap alatt annyit javult a napi háromszori kenegetés hatására, hogy ma este, amikor bekentem, mindenféle erőlködés nélkül (pedig egy héttel ezelőtt még meg se lehetett mozdítani!) teljesen hátra lehetett húzni a bőrt! Tudjátok, mekkora öröm ez nekem? Szóval ez egy baromi erős kenőcs, és segít. A kérdés csak az, hogy ha majd abbahagyjuk a kenegetést, nem szűkül-e vissza, ettől még azért félek.

Képzeljétek, ma voltunk lagziban, Dávid annyira élvezte! Rohangált, rugdosta a lufikat, táncolt a koszorúslánnyal, nagyon-nagyon jó volt. A szomszédos épületben István, a király volt, és valószínűleg ezért a közös udvarban voltak lovak, de képzeljétek, az egyik ló odament egy kisfiúhoz, és egyszerűen hátbaharapta! A barátunk rohant oda, hogy kiszedje a gyereket a ló szájából. Elképesztő, miért engedik, hogy szabadon kószáljon, ha ennyire megbízhatatlan? Én szeretem a lovakat, de... Persze itt kisfiúnak és szüleinek vége volt az esküvőnek, gondolhatjátok... Úgy sajnáltam szegényt.
Amúgy viszont nagyon jó volt, egy kastélyban volt, hatalmas park, zene, Dávid nagyon csípte. :)

Puszi, Liv
liv

Liv! Van egy starnd a régi kórház mögött, de a környék állapotából kiindulva nem lehet egy frenetikus fajta. Nem jártam még ott sosem, nem tatabányai vagyok. Férjem az, de ő is vagy 20 éve járt ott utoljára. volt egy másik strand a vasútállomás mellett, ez rendes kiépített strand volt, de szétbombázták, és most oda épül egy plaza :(

Fanni végre nagyjából helyrejött. Pénteken még kihányta az ebédet a reggelivel együtt, este viszont már nem volt ilyen jellegű probléma. Akkor már jött a hűvösebb idő. Tegnap meg mint ha kicserélték volna :) Hiába, nem bírja ő sem ezek szerint a meleget... Egyébként egy dolog van még nála most, ami furcsa: láthatóan nehezen nyel. Nem köhög, nincs még hőemelkedése sem, de nehezen nyeli le a falatokat. Ha nyomkodom a torkát nem fáj neki, nem sír nyelésnél, szóval fura :(:(:(

Pocó
pocó

Pocó, nem lehet a szájában valami kis seb, herpesz, ilyesmi?

Erika, voltatok a kukival orvosnál?
liv

Sziasztok!

Liv:)
Voltunk a "fütyis doktorbácsinál" :D még szerdán. A János Kórházban Dr. Pirót Lászlónál. Csak azért írom le a nevét, mert őt is nagyon tudom ajánlani, ha valakinek szüksége lesz még kukidokira :). Totál jó fej volt velem és Zsombival is, megvizsgálta (nem repesztette be a fütyijét!), aztán felírt Ftorocortot (enyhe szteroid tartalmú kence), amivel minden este fürdés után kell bekenni a kukkert, aztán óvatosan "tornáztatni" :lol: . Szerinte van esély rá, hogy ettől majd kitágul a szűkület, mivel nálunk teljesen ép a terület, nincsenek hegek (mi nem húzogattuk, mert olyan szűk volt, hogy nem is lehetett), van elég bőr, stb. Most kenegetünk tehát mi is, de nálunk még sok javulást nem észleltem. Persze ő is csak három hét múlvára hívott vissza, addig kell próbálkoznunk így, aztán majd annak fényében, amit akkor lát, lehet szó esetleg a műtétről. Remélem, nem lesz rá szükség!
Nagyon örülök, hogy nálatok már ennyit javult a helyzet! :D :D

Pocó
Nem tudsz bekukkantani Fanni torkába? Mi a múlt hét végén mentünk el dokihoz, mert mackó belázasodott, de már előtte napokkal ugyanazt csinálta, mint Fanni. Aztán kiderült, hogy tüszős torokgyuszija volt. :(

Móni
Nagyon ügyes Lilid van neked! Zsombóc kevésbé lelkesen nyelte az antibiotikumot. Örültem, hogy végre vége lett a kúrának! :D Azért ahogy írtad, jó sokára sikerült kideríteni, mi a baja Lilinek.

Moszi
Én utaltam nemrég, ezek szerint az sem ment át? A bébiszitterköltségbe beszállás szerintem is jó ötlet. Tuti sokat segítene Tonyóéknak. Meg még arra gondoltam, hogy augusztusban utalhatnánk picit többet nekik, hogy az iskolakezdésben tudjunk segíteni. (Itt persze főleg a nem iskolás korú manók szüleire gondolok. A többieknek nem hiszem, hogy lenne "fölösleges" pénzük ekkortájt...)

Nikk :)
Még mindig magad alatt? Bandó gyönyörű nagy fiú lett már! :D :D És gázotok is van végre! :D :D Tehát, fel a fejjel!!! :D :D :D Esküvőtök mikor lesz?

Pledit :)
Gyere ám most már sűrűbben! :D

Maccs :)
Jó téged is olvasni. Kár, hogy csak sutyiban tudsz jönni. Azelőtt olyan jó hosszúakat írtál :wink: :D :D :D Jó, hogy Lilivel viszont nyugisabban tudsz foglalkozni. Drukk, hogy minden rendben legyen a hitellel!!!

Virgi :)
Te is gyere, ha kipihented a vizsgák fáradalmait! És csak ügyesen vezetni ám! :shock: :lol:

Kormi :)
A fiókád és a rózsáitok is gyönyörű :D. Levi sokkal idősebnek látszik a koránál. Anyukádék akkor nem vicceltek a bilire szoktatással... Azért ügyesek! Mi még csak ott tartunk, hogy ha nincs Zsombin pelus, akár órákig sem pisil-kakil, azután viszont már csak akkor szól, amikor elindult a termés kifelé. :D

Na, most ennyi! Holnap megyünk vissza a Balcsira, de azért, ha tudok, bekukkantok ide is.

Erika

Kép

Kép
zsombi

Első ránézésre semmi sem volt Fanni szájában, de nem mélyedtem el benne. Holnap majd próbálom meglesni. Este már nem is volt olyan gáz a nyelés sem, de még mindig nem tökéletes szegény :(

Pocó
pocó

Sziasztok!

Zsombi! A pénz megjött, de a számlaegyenlegen még nem volt rajta, ezért írtam mást.

Nikk! Nem mindenki tud utalni.

Beszéltem Tonyóval. Jól vannak, Bazsika már jobban van, de még tegnap hőemelkedése volt. :?
Ajánlottam neki a bébiszettert, azt modnta, hogy egyelőre meg tudja oldani, de szeptembertől valószínűleg szüksége lesz rá.
Minden esetre, az addig összegyűlt pénzeket is utalom majd neki. 8)

KépKép
Kép
moszmota

Erika, arról a kenőcsről nem kérdezted véletlenül az orvost, amit mi kaptunk?
Tök szépen javul a kuki, és persze tudom, hogy a szteroid tartalmú kenőcsöknek lehet mellékhatása, de még mindig jobb, mint a műtét, nem? Meg hát elég kis felületet kell kenni. Csak az aggaszt, hogy nem baj-e, hogy sokszor a makk is olyan lesz, egyszerűen nem tudom úgy kenni, hogy ne legyen olyan. A lábáról is letörlöm popsitörlővel, ha olyan lesz (mert hát ficánkol közben), csak azért kicsit aggódom, nehogy ez baj legyen...
liv

Lányok, két gyerkőc között mennyi időre kell visszamenni dolgozni ahhoz, hogy a másodiknál újra gyedet és ne gyest kapjak?
És valahogy ezt a dolgot "ki lehet játszani", hogy hivatalosan munka, de gyakorlatilag mégse, és utána, a második gyereknél újra gyed legyen?
liv

Erika
Köszi a biztatást,most már kicsit jobban vagyok,mert szokom a problémát ami még nem oldódott meg :) :(
Az esküvő aug 26-án lesz :) Nagyon közeledik az időpont :)

Liv
180 napot kell ismét munkában eltölteni a gyedhez

Virgi
Neked is lett volna,vagy volt is műtéted igaz ? Hogy vagy sikerült,kellett egyáltalán

Macsek,Dino ,többiek hol vagytok ?
nikk0830

Nikk, köszi! És ha közben terhes valaki, és ennélfogva kiíratja magát "betegállományba"? Ilyet lehet?

Csirkesz is rég jelentkezett, róluk tud valaki valamit? (Judy?)

A férjem megy a Balatonra csütörtökön, gondoltam, mi is lemegyünk vele Dáviddal, ott keresünk egy jó strandot. (Kiépítettet, mert Dávidot képtelenség lenne a hideg vízbe bevonszolni.) Találtunk egy új aquaparkot Füreden (kb. két hete nyílt), tudjátok, mennyi a belépő? 4000/fő! Csak én vagyok lemaradva árak terén, vagy ez tényleg kicsit abszurd?

Többiek, jelentkezzetek!
liv

Nikk, azon gondolkodom, hogy ez azt jelentené, hogy ahogy megtudja valaki a terhességet, nagyjából akkor vissza is kéne mennie, hogy meglegyen a 180 nap.
Hogy megy ez?
liv

Liv!

Én nem tudom, hogy van ez :roll: , meg milyen számok alapján, hogyan számolnak, de:
Szerintem egy percet sem kell visszamenni, max. nem kapsz annyit, mint elsőre, de Gyedet kapsz :) . Legalábbis én már harmadszorra kaptam, pedig egy percet sem dolgoztam a gyerekek között. Ill. Beni és Nátán között hivatalosan fizetett szabadságon voltam (Benivel lejárt a Gyes és Nátán rá 2 hónappal született), de Nátán és Hanna között nem, ott épp Gyesen voltam Nátánnal, amikor született Hanna.
Én már elsőre sem kaptam max. Gyedet (nem volt miből :( , tanárként szültem, és akkor még diplomás minimálbér sem volt), és ezért olyan nagy változást nem jelentett. Most sem max., de biztosan azt kapok.
És mivel ezt nekem igényelni is kell a TÁH-nál, tudom milyen papírokat kellett kitöltenem, legutóbb Gyedeset. :lol:

KépKép
KépKépKép
beszti

Liv
Én így csináltam, ahogy írod. A nagy 15 hós volt, amikor a kicsi beköltözött a pocakba. Akkor papiron visszamentem, azaz megszakítottam a gyedet és táppénzen voltam a szülésig, majd újra tgyás és gyed.

a belépő tényleg drága, Kehidán és Zkaroson is 1100 volt.

Csirkesszek 2 hete találkoztam, akkor írtam is, hogy jól vannak, azóta nemtom, elvileg van netjük, lehet nem ér rá a költözések miatt.

pusz
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liv
igazából pontosan nem tudom hogy megy,de ha eddig a max gyedet kaptad azt hiszem akkor érdekes ez az egész,mert az igaz hogy gyedet kapsz de a minimálbér után számolják akkor azt hiszem
nikk0830

Liv
ezt most találtam
Az ellátás alapját az irányadó időszakban elért jövedelem alapján állapítják meg.

A GYED az irányadó időszakban elért átlagkereset 70%-a.

a) Ha az előző év január 1. és december 31. között volt legalább 180 bérezett nap, akkor ez a legalább 180 napi tavalyi jövedelem a GYED alapja.

b) Ha így nincs meg a 180 nap, de közvetlenül a GYED 1. napja előtt (a tárgyévben, vagy 2 évből együtt) van, akkor az utolsó 180 napi jövedelemből számolják a GYED.

c) Ha van valahány bérezett nap, de sehogy sem jön össze a 180, akkor az 1-179 napi átlag, de legfeljebb a minimálbér kétszerese a GYED alapja.

d) Ha egyetlen bérezett nap sincs, pl. mert végig táppénz, tgyás, gyed, gyes volt, akkor alkalmazottnál az aktuális szerződés szerinti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese az alap, egyéni és társas vállalkozónál pedig a minimálbér.
nikk0830

Sziasztok!

Itt vagyok én is, olvasgatok, írni nem mindig van időm.

Akartam képeket felrakni a nyaralásról, de a mi képfeldolgozónkkal nem lehet annyira lekicsinyíteni, amennyire ide kéne, így nem tudok. :(

Márk péntek óta hasmenéses. :( Amúgy jókedvű, eszik is, tehát nem látszik betegnek, doki sem talált semmit. Jó lenne, ha már elmúlna, talán ma már egy fokkal jobb volt az állaga.

Munkakeresőben vagyok még mindig, interjúkra járok, ez eléggé lefoglal.

A héten minden nap anyuékhoz bemegyünk, mert a fölöttünk lakó felújítást végez, így nincs nyugalom, csak fúrás és kalapálás. Még most 9-kor is. :(

Márk amúgy tündéri, egyre több szót mond, egész cserfes. Jókat lehet nevetni időnként a megnyílvánulásain. :)

Nikk,
esküvő izgi, :) a miénk anno meg aug. 25-én volt! Már minden leszervezve?

Liv,
nagyon jó, hogy kuki műtétet egyelőre megúsztátok! :)

Erika,
rátok is sokat gondolok!

Kormi,
Levi baba milyen nagy!!!! Nem semmi, hogy Benedek ilyen jól elvan a nagyszülőkkel.

Múltkor egy napig 3 gyerekes anyuka voltam, jól ki is purcantam tőle. :) Sógornőmék bébije nagyon édi, óriási lábfejekkel :) , annyira elfelejtettem már, hogy milyen picik az újszülöttek!

Na most hirtelenjében ennyit, majd még jövök.

Mindenkinek jó hűsölést!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hátha ti okosabbak vagytok. :lol:

Először is Tonyóéknak szeretnék segíteni:
Titanilla kérdi:
Bazsinak visítós korszaka van. Visít csak úgy...Lehet ez ellen valamit tenni?
Nekem sajna nincs ötletem. :(

Másik: Az én csöpplányom teljesen megőszít az engedetleneségével. Panelben lakunk, a közelben sok park, és sok pici út, ahol igenis járnak autók is. Egyre többször csinálja azt, hogy elszalad tőle, és sajna egy ilyen út felé veszi az irányt. Ha rákiáltok, hogy állj, ami máskor hatásos, most nem az. Ha hívom, hogy jöjjön hozzám, nem érdekli. :evil: A vége az volt eddig, hogy szaladtam utána, és reménykedtem, hogy most nem jön autó arra, és az út előtt utol érem - mert már nagyon is tud szaladni a kisebadta :twisted: - . Vasárnap a Pólus parkolójában egy pillant alatt a két pakoló kocsi között volt, és ment az út felé. Féltem, ha utána szaladok, akkor kimegy az útra, így "megúsztam" :roll: egy autó körbe mászkálással.
Ma meg imád lépcsőzni, így hagytam is felmenni sétaközben egy panelhez. De most a korláton keresztül kihajolt, amit máskor nem szokott. Én szólok neki, hogy jöjjön le, és ne hajoljon ki, de hiába. Eredmény: lezúgott fejjel előre a korláton át. 5 évet örgettem minimum.
Két megoldás látok, de egyik sem túl jó megoldás: babakcosiban ül, ha elmegyünk itthonról, azaz az energiát nem tudja levezetni, vagy fogom állandóan a kezét, ami meg szintén korlátozás, és nem is mindig hagyja már így sem.
Lányok lehet egy ilyen kis engedtelen ördöggel valamit csinálni? :twisted:

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Ma este jöttünk haza Balcsiról.
Megpróbálok visszaolvasni.
Remélem mindenkivel minden oké!
Igyekszem mielőbb írni.

Addig is puszi,
Dino
dino

Sziasztok!

Még egyben vagyunk. Bocs, hogy nem jelentkezem, de ebben a hőségben erőmből arra futja, hogy Áront ellássam. Ha alszik bizony én is vízszintesbe helyezem magam, mert már úgy az igazi. Igazából jól vagyunk (kopp-kopp), dokim és a szülésznőm is szabin van még a jövő héten, így nem szülünk. Még egy kicsit korán is lenne, most töltöm a 35. hetet a napokban. A hasam a múlt héten óriásit nőtt, mostmár látszik, hogy nem sok van hátra.

Áron nagyon édes, eleven kiskölyök. Moszi amit írt, az nálunk is úgy működik. Áron nem szereti, ha fogom a kezét, szaladni meg mindig az ellenkező irányba szeretne. Az autókkal mi is nagyon küzdünk, nincs félelemérzete. Amíg forgalmas helyen megyünk, bekötve tolom a kocsiban és csak utána engedem szabadjára. Ő sem hallgat rám, hiába kiabálok utána. Szerintem ez idővel javul, nekem sincs ötletem a hogyanra.

A GYed témához nem tudok hozzászólni, én gyedet fogok továbbra is kapni, mivel 2 éven belül születik a másik gyerek is.

Macsek! A hasmenés ilyenkor lehet egyszerűen a melegtől is, ha jó a közérzete majd elmúlik magától.

Nikk! A mi esküvőnk is augusztusban volt anno, 14-én. 20-a után már általában nincs olyan meleg, nem fog ájuldozni a násznép. Most szülni, de házasodni is borzasztó lehet.

Liv! Nagyon örülök, hogy elmaradt a műtét. Végre találtatok egy jó orvost, ez a fontos.

Pocó! Áron is csinált olyat, hogy fogdosta a torkát nyeléskor. Én is megvoltam ilyedve, gondoltam aftára, szájpenészre, minden hülyeségre. A végén magától abbahagyta. Doki nem látta, nem tudom volt- e valami, de én sem láttam anno semmit a torkában.

Sunimum! Nem tudom, hogy aktuális-e még a repülős téma. Én nem adtam fel kézi poggyásznak, hanem amikor beszálltunk a gépbe, akkor vették el. A poggyásztérbe tették. Leszálláskor is visszakaptuk még a hernyóban.

Kormi! Gyönyörű egészséges ez a legény. A tekintete azért hasonlít a tesóra:)

Andrea
Áron

Szia mindenkinek

Köszke Gyöngyi a beírást...úgylátom senki nem tudja, mi lehet ez

Jobbulást a kis betegeknek és probléma mentes nyaralást ....mindenkinek

Szépek a picurok...

Gratula mindenkiek

Titanilla
titanilla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X