Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bea! Az más ha nem engedte felrakni :) ! A fogyókúra azért lenne jó most szerintem, mert most sokféle gyümölcs meg friss zöldség van. Már ha szereted! Én valszeg azért nem híztam mostanában mert nagyon sok gyümölcsöt eszem :) !
Eddig inkább lány felé hajlottam én is és a férjem is, de most tényleg tök mindegy, csak egészséges legyen! (milyen elcsépelt, mégis mennyire találó ez :) )
Nem hiszem, hogy a férjem bejön a szülésre, azt gondolom jobb ha inkább kint izgul! Bár eleinte azt mondta bejön, de láttam rajta, hogy csak a kedvemért. Ezért mondtam, hogy ha nem szeretne akkor inkább maradjon kinn.
Amikor Neked choriont csináltak utána nem kellett szedned magne b6-ot?

Regina! Az én lányomnak ápr. 30.-án van a névnapja, a szülije meg máj. 15 :) . Általában együtt tartjuk, de mindíg dupla ajándékot kap! Mostmeg ugye dec. 15-re vagyok kiírva, 24 meg karácsony :) .

Kessi! Szóval nem csináltál másik tesztet? Nem vagytok Ti még öregek egy kisbabáho! Nagyon kíváncsi vagyok mit mond a férjed?

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

üdv............

kessi,én is kom-esztergom.megyei vagyok,merre laksz?

Jaj lányok látom mindenki megvan(hál ég) :lol:
Nem érek rá irni csak tujátok,reggeli kv mellett olvaslak benneteket.

majd érkezem pápusza

Kép
zsenge

Sziasztok!

Mandula!
Nekem nem kellett szednem vitamint a chorion után. Elevitet szedtem kb.20 hétig.
Valóban most kellene gyümölcskúrát tartani,most hogy van sok kedvenc gyümim talán erőt veszek magamon és elkezdem :wink:
Marcell is dec.13-án született és januárban lenne a névnapja, ezért mi is átraktuk augusztusra. Nem akartunk kiszurni vele.

Szia Kessi!
Van újabb fejlemény?

Bea
beátab

Sziasztok!

Hát úgy volt, hogy tegnap megmondom a férjemnek, aztán mégse tettem, mivel délután volt egy kevés barnázásom, épp csak pár csepp, és úgy gondoltam, hogy lehet, hogy megjön. Azóta semmi. Ettől aztán nagyon megijedtem, mert nem hiszem, hogy jó jel, a kevéske barnázás + halvány csík + a korom. :( .
Szóval már magam sem tudom mi van. Sajnos másik tesztet nem tudtam csinálna még, mert pénteken csak egyet vettem, (nem is számítottam arra, hogy kétes lesz az eredmény) és itt a környéken hét végén nincs patika nyitva, a Tesco is 20 km-re van, tehát marad a hétfő.
Amúgy nagyon kedvesek vagytok, hogy foglalkoztok velem, nagyon jól esik, hogy valakiknek elmondhatom a bánatom.
kessi

kessi, Én nyergesi vagyok és Te?

Kép
zsenge

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1153055985.17.jp

g[/img]

Mindenki csendbe..............alszik a babám :lol:

Kép
zsenge

Kép

Kép
zsenge

Sárisáp :D
kessi

Sziasztok!
Képzeljétek el ilyen még nem történt velünk, már vasárnap reggel hazajöttünk Velencéről. Először is hulla fáradtak voltunk, mert állati rossz volt a szállás, tudjátok az szocreál tipusú volt vállalti üdülő, amire az utóbbi 20 évben senki nem költött, most bérbe van adva és a bérlő csak kivenni akarja belőle a pénzt. Szóval olyan érzésem volt,mintha minden tiszta retkes lett volna, én főleg az ágyra, ágyneműre vagyok finnyás. Bár az ágynemű szemmel láthatóan tiszta volt, mégis úgy aludtam, hogy a legkisebb felülettel érintkezzek, a legkevesebbet mozogjak éjjel. Szóval nem nagyon pihentük ki magunkat, ráadásul már szombaton olyan orkán erejű szél volt, hogy a vízből kijőve majdnem megfagytunk, kint a parton meg az ember agyára ment az állanó szélvihar. A nap sütött, de mégsem volt jó. Szóval reggel úgy döntöttünk, hogy hazajövünk.(mondanom se kell, hogy ilyen körülmények között akció nem volt, úgyhogy majd meg ütött a guta) még szerencse, hogy péntek reggel még itthon belehúztunk, remélem elég lesz, ha nem...akkor ez a hónap ugrott. Na szóval így még nem jártam a szállással, pedig már rengeteg helyen voltunk.
Szia Kessi!
Üdvözöllek körünkben és előre mondom, hogy nálunk nem lehet ilyen szűk szavúnak lenni. Tessék magadról írni. Majd meglátod milyen jó a gondolataidat megosztani, itt mindig fogsz egy-két bátorító szót kapni. Én5-6 éve akarok még egy babát, de a férjem csak mosta sta be a derekát, mindig arra gondoltam, hogy milyen egyszerű lenne a dolog, ha egyszer csak bejelenteném, hogy terhess vagyok. De hát az én férjem annyira nem akart, hogy nagyon odafigyelt, hogy még véletlenül se legyen baba.(Ja, és a halványcsík is csík!! ezt már több topicabn is kifejtették a lányok!)
Zsenge! Nagyon édes ez a babás kép a kislányodról.
Bea!
Örülök, hogy megint köztünki vagy.
Ancsi írt már nagyon régen, HALÓ ANCSI JELENTKEZZ!!
Üdv Mindenkinek Fanny
fanny01

Helló Lányok!

Anyuéknál vagyunk, ma 40 éve házasodtak össze :D

Pénteken voltam mammográfián. Most sem láttak semmi kórosat, viszont a mirigyek meg vannak duzzadva a hónaljamban, ezért azt javasolták, ne használjak dezodort, és a szőrtelenítéssel is vigyázzak. Hallottatok már ilyet? :shock:

Melcsi!

Ugye egy-két hülye, megkeseredett, irigy nőszemély miatt nem hagysz itt minket? Ne foglalkozz senkivel, nekünk is szükségünk van rád, de ott is hiányolnak!!! :wink:

Nagyimra nem a kora miatt hasonlítotok... :lol:
De mióta Ő nincs, rajtatok kívül senki nem tudta nekem ilyen határozottan, mégis kíméletesen "beadagolni", hogy hülye vagyok, és nem ártana, ha gondolkodnék :wink: :roll:

Székpakolás - hajrá, Pöri!!! :lol: :lol: :lol:

Fanny!

Apuék 8 és felen vannak testvérek: 7 fiú után 8.-ra született lány. Az 1. és 8. gyermek között egy nap híján 20 év van. A "feledik" testvér születésekor 69 éves volt a nagypapa (olvasod, Kessi :?: ), ő még mindig nincs 30 éves. És semmiféle probléma nincs a korkülönbségből, nekünk, unokáknak is fantasztikus, hogy ilyen nagy családban nőhettünk fel :D . A 8. gyerek és a legidősebb unoka között pedig 4 év a korkülönbség - emiatt se aggódj :!:

A nyaralást nagyon sajnálom :cry: , és hogy szinte megmozdulni sem mertél - egy kis mozgolódás azért nem ártott volna :wink: :wink: :wink:
De szerintem ha reggel sem sikerült, akkor se keseredj el: a dokid is megmondta, minden rendben, még a nyáron össze fog jönni :D

Bea!
Először is jó, hogy itt vagy! :D
A kölkök nagyon helyesek, igazán szép család vagytok! :D
Bölcsi - Dorka 5 hónapos volt, amikor bölcsibe került. Nem ment minden nap, bár a gondozónők azt hajtogatták, kell a gyereknek a rendszer, inkább vigyem őt folyamatosan :shock: . De csak ha úgy voltak óráim, és Apja sem tudta elvállalni, akkor ment. Nekem nagyobb trauma volt, mint neki :cry: . Amikor Luca került bülcsibe, elmeséltem rossz tapasztalataimat a gondozónőknek, és azt mondták, ha a gyerek rajtam érzi a bizonytalanságot és a bizalom hiányát, ő is átveszi azt. Rengeteget beszélgettünk, mielőtt először ott mertem hagyni, teljesen megnyugodtam, és nem is volt semmi gond a bölcsivel. :D
Tudom, hogy nehéz, és szerintem senki nem jókedvében adja bölcsibe a csemetéjét, de próbáld elfogadni a helyzetet, és - mivel amúgy is jó tapasztalataid vannak a bölcsitekkel - igyekezz megnyugodni, és akkor nem lesz semmi gond. Főleg, hogy nem is kell minden nap ott lennie. :D

Icus!

Amikor Lili született - császárral - Apa kint várakozott, bár felajánlották neki, hogy egy ablakon keresztül figyelemmel kísérheti a történéseket - megértem, hogy ő ezt inkább kihagyta :shock: Amikor Lili megszületett - mesélte, mert én aludtam - hallotta, hogy őrülten ordít. Aztán néhány perc múlva kihozták neki az ordító csomagot, elkezdett hozzá beszélni - és csend lett :D :) . Lehet, hogy már írtam, de István élete legszebb élményének tartja, hogy a kb. 10 perce született lánya megismerte a hangját :D
Ez a Szt. Imrében történt, lehet, azóta másként van, és ahogy Melcsi írta, be lehet menni, de Istvánnak a jelenlétnek ez a formája és mértéke is elegendő volt :D (ha már Lili születésének csak passzív részesei lehettünk :cry: ).
Nálatok hogy lesz?

ctg :lol:

Én is szívesen lemondanék a nyaralásról egy jóképű pocak kedvéért :wink: 8)

Paga!
Vicces nap volt a tegnapi? :lol: :wink:
Jó fej a fiad! Ma ment el újra?

Mandula!
Drukkolok, hogy a "szelek" minél sűrűbben bántsanak :wink: :lol: :wink: :lol: 8)
Mától van kulcsotok :?: :!: Gratulálok!!! Hintaszék-akció indul :!: :wink: 8)

Zsenge!
Fantasztikus ez a kép Nikiről! :lol: Pályázhatnál vele :wink: , nagyon jól sikerült!!!
Idd szívószállal a kávét, és akkor tudsz írni is nekünk... :wink:

Kessi!
Örülünk, hogy jöttél! :D
Beszéltél már a férjeddel? Legalább próbáld kipuhatolni az álláspontját... Aztán holnap, de inkább kedd reggel újabb teszt :wink:
Te pedig ne legyél magad alatt! Mitől félsz? Mit veszíthetsz? És mit nyerhetsz?
Nagylányaim nagyjából a tieiddel egyidősek, és mi 4. babára gyúrunk - és mindhárom csajszi nagyon szeretné, annak ellenére, hogy - mint talán olvastad - pillanatnyilag vannak gondjaink. Mit gondolsz, hogyan fogadnák a Tieid?
Egyébként Lilivel való terhességem elején én is rettenetesen bizonytalan voltam - mi akartuk a babát, de a szüleim hülyének tartottak, féltették a karrierem, rá akartak beszélni arra is, hogy elvetessem :cry: . Néha úgy érzem, Lili meghálálja, hogy esélyt kapott, annyi szeretetet, ragaszkodást kapunk tőle. És családilag is minden helyreállt, imádják őt a szüleim :D
Ja, és István 47 éves...
Fel a fejjel, ne félj! :wink:
Ha pedig elbizonytalanodsz, itt vagyunk, segítünk! :D

KrisztaNyanya!

Már biztosan otthon vagytok, ha van egy kis időd, várunk! :D
Puszi a gyerkőceid okos fejére! :wink:

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a biztatást, tényleg nagyon kedvesek vagytok, tök szuper a csapat.
Szerintem, ha volt is baba, úgy néz ki elment, mert már vérzek is, órák kérdése és megjön. :lol: :( Hát most az egyik szemem sír a másik nevet, mert bíz isten nem bántam volna, ha összejön, de máskülönben meg, nem tudom a férjem, hogy fogadta volna a hírt.
Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha beszélnék vele az érzéseimről, mármint, hogy mit szólna egy harmadikhoz, legföljebb bolondnak tartana, végül is egy próbát megér. Amúgy most ezt tök könnyen írom le, hogy beszélnék vele, de ha arra kerülne a sor, akkor tudom, hogy megkukulnék.
Hát ennyi, szóval köszönöm mégegyszer a biztatásokat

Üdv,

Kessi
kessi

Sziasztok!

Kessi! Drukkolok Neked, hogy minden úgy alakuljon ahogy szeretnéd! Ha teszteltél írj :) !

Zsenge! Na, azért írjál is :D ! Niki nagyon aranyos!!!

Fanny! Sajnálom, hogy nem volt túl pihentető a nyaralás, de remélem a pénteki akció sikeres lesz! Képzeld, nekünk most úgy jött össze, hogy 24 v. 25.-én volt aktuális a dolog, és csak 2 nappal előtte voltunk együtt. Teljesen le is mondtam arról a hónapról....... :lol:

Rabkri! Gratula Anyukádéknak :lol: !
Igen ma délelőtt megkaptuk a kulcsokat :!: :!: :!: Délután kimentünk mindannyian, Gábor füvet nyírt, a gyerekek gyomot szedtek, szőlőt metszettek, én pedig ÜLTEM egy rendezői székben :lol: . (a hinta még nincs ott, csak ezt vittük ki nekem)

Nagyon örülök, hogy megvan végre a ház! Még sok munka lesz vele, de a miénk és majd lassan minden meg lesz! :lol: :) :lol:

Melcsi! Csak nem mi bántottunk meg???? Nehogy elhagyj minket :!: :!: :!: :!:

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Helló Lányok!

A félreértések elkerülése végett:

Melcsit nem mi bántottuk meg, de azt hiszem, tudnia kell, hogy mellette állunk és fontos nekünk! :D :wink:

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Paga
Nem vagyok a használt ruhák ellen, magamnak is szoktam néha venni turcsiban. Nálunk a férjem ellenzi ezt, vagyis nem szól bele de ő nem venné fel, még babakocsit sem volt hajlandó használtan venni.
A használt gyerekruhában egyébként az is jó, hogy azon már látszik, mennyire szín- és formatartó az anyag, nem úgy mint a vadonatúj Kenguru Gold rugi ami az első mosásban eldeformálódott, a Brendonos plüss kabátka széltében megnyúlt, pedig megkérték az árát. :( Melyik turcsira gondolsz? A sétáló utcaiba be szoktam nézni.
Jó a fagyasztós ötlet, a téglatest forma. Én is szoktam ilyen dobozba rakni, de addig nem jutottam el hogy így a doboz felszabadul újabb adag fagyasztására. Ki fogom próbálni.
És ha jó viccet mond a fiad, megoszthatnád velünk, én is szeretek nevetni. :D

Bea
Én is ezen gondolkodom, hogy a sterilitást talán nem kéne olyan szigorúan venni, mint a könyvekben. Ha a tejnek így sincs baja... Ezek szerint te nem tapasztaltad hogy a szaga furcsa fagyasztás után. Többektől halottam ezt, s arra gondoltam talán a fagyasztás módjától függ?
Persze még kérdés, lesz-e mit fagyasztanom... Azt is hallottam hogy a több hónappal korábbi tejnek még egész más az összetétele mint amihez a baba épp hozzá van szokva, és azért nem fogadják el. Ezek szerint nálatok nincs ilyen gond, ez jó, Marcell nyilván szereti a hasát. :D És ezért is nő ilyen szépen.
A bölcsiről én is azt gondolom, hogy ha te nem aggódsz, a gyerkőc is jól fogja érezni magát. Az oviba is az szokik be könnyen, akit nyugodt szívvel hagynak ott. Aggódó anyuka gyereke viszont megérzi ezt és képtelen megnyugodni. Szeintem Kyrának is könnyebb lesz hogy a kistesója is közösségbe megy, nem csak ő.

Regina
Én is arra jutottam, hogy az Emese majdnem ugyan olyan közeli a szülinaphoz. A férjem is ezzel akarta megvétózni az Annát, de mondtam neki hogy az öccse lányának is 1 hét van a szüli- és névnapja között, mégse lett tőle depressziós. Erre már nem tudott mit mondani. Majd ünnepeljük a Dórát (is) így legalább két névnapja lesz, jobban is jár. De a szülinap tényleg fontosabb, az mutatja, milyen nagy lány már...

Zsenge
Nagyon jó a kép, jól elkaptad a pillanatot. Többet ér, mint a beállítás.

Fanny
Sajnálom a hétvégéteket.
Nálunk a doki azt szokta mondani, hogy 3 nap önmegtartóztatás után a legerősebbek a kiskatonák, szóval nem biztos hogy a gyakoriság számít, talán eredményesebb az egyszeri, jó időzítés. :D Végül is 48 órán át életképesek...

Rabkri
Nagyon szép ahogy leírtad a párod első találkozását a lányával, nem csodálom hogy elolvadt tőle... :) :) :)
Nálunk rendes szülés esetén bejön a párom, de császárra a Jánosban nem lehet bemenni. Egy műtétnél amúgy is kisebb a jelentősége, hisz segíteni nem tud, mint a szülésnél.
Mammográfia: fő hogy nincs kóros elváltozás. A mirigyek mitől lehetnek duzzadtak, mondtak erről valamit?

Kessi
Szerintem érdemes kipuhatolni a férjed álláspontját. Lehet hogy jövő hónapban már tudatosan készülhetsz rá :D

Mandula
Férjed szakértelme... :D :D :D
A pihenést bírjad amíg lehet, az csak segít. Nem emlékszem írtad-e, hogy most már táppénzen maradsz vagy még vissza akarsz menni dolgozni? Az orvosok a vizsgálat utáni 1 hónapon belüli rendellenességeket tartják a beavatkozás szövődményének. Ezzel azt akarom mondani hogy 1 hónapig érdemes nagyon vigyázni, persze azután meg más miatt... 24-e hamar itt lesz, ez jó, nem kell sokat várni.
A Magne b6-ot nekem görcsölés ellen ajánlották amnió után, vagy megelőzésképpen. Ártani nem árt.
Milyen érzés az új házban? Kitaláltátok már, mi hol lesz? Ez a tervezgetés olyan izgi, mi hogy fér el, mit kell cserélni, beruházni. De a munkát hagyd a többiekre, most elég ha jó ötletekkel hozzájárulsz az új otthonhoz. :D
Közelebb költözni nem hiszem hogy fogunk, de ha tudok segítek, a nyakkivágást is megoldottuk a múltkor... Teszek fel pár képet a babaruhákról.

Kép
Kép
Kép
szücsi_66

Kriszta!

Otthon vagy már? Ha lesz egy kis időd, írj!
Kivánok minden jót. Balázs hogy viseli az új helyzetet?
szücsi_66

Tudja valaki, hogy kicsinyítésnél miért lesznek kockásak a képek? Nekem ezt azóta csinálja, mióta új a Babanet, azelőtt nem volt ilyen gondom vele. Csak a saját képeim kockásak, amit Ti raktok fel, nem ilyen :?
Nem is a Babanet a hibás... :?: :?: :?: Van valakinek ötlete?
szücsi_66

Sziasztok!

Rabkri! Örülök, hogy mindent rendben találtak nálad!!!! Én még ilyenről nem hallottam, hogy a dezodor v. a szőrtelenítés miatt vigyázni kéne!! Már egyáltalán nem fáj?

Icus! Hát, hogy Te milyen ügyes vagy :!: :!: :!: Óóóóóó, de írigy vagyok :) :) ! Köszönöm, hogy felajánlottad a segítséged, azt hiszem igénybe is veszem majd!! Én nem dolgozom, tul. kép az első perctől itthon vagyok. Mivel egyébként az Apósom cégénél dolgoznék, és ő félt a legjobban, hát itthon vagyok :wink: :wink: .
Erre voltam kíváncsi,hogy meddig kell kímélni magam? Mert elég örökmozgó és rendmániás vagyok, és már most nehéz nyugton maradni :( ! De mindíg emlékeztetem magam, hogy ez most a Baba érdeke!

Ha ma megyek a házhoz csinálok képeket a "birtokunkról" :lol: :lol: ! Majd felrakom.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Te Icus, csak nem azt akarod mondani, hogy ezeket a ruhácskákat Te varrtad? Egyébként tényleg csak Melcsire emlékeztem,hogy beültetéses baba volt.
Tudom,zhogy már erről volt szó, de képzeljétek el a doki azt mondta,hogy elég ha csak a folsavat szedem az Elevitet ne szedjem. (igaz már március óta szedem)Lehet,hogy azért mert így is "jól táplált"vagyok?
Mandula ! Én is abban reménykedem, hogy a péntek reggeli akció elég lesz.Azt nem tudjátok, hogy 18mm ről általában menniy idő alatt nő meg a petesejt 20-22 mm-re?
Nekem most nagyon hosszú lesz ez a két hét, jövő hétvégén kéne,hogy megjöjjön. Nagyon klassz dolog lehet új kertes házban élni, mégha rengeteg is a munka, a gyerekek biztos nagyon élvezik.
Kessi!
Én a Te helyedben bizony bebpróbálkoznék a férjemnél, mert nálatok most pont ideális lenne egy kistesó. Nehogy úgy járj mint én hogy addig-addig hitettem el magammal (ill a férjem velem) hogy, jó ez így, nagyok már a gyerekek, mi lesz a munkahellyel stb stb amíg már majdenm kicsúsztunk az időből. (azért bizonyos értelemben ki is csúsztunk, mert én már tényleg elég öreg vagyok már ehhez a 41 évemmel) De ha nem vagy rest és elolvasod az archívokat, akkor láthatod, hogy előbb-utóbb mindenki rájön, ( kételyek mellett is) hogy az életben a legnagyobb öröm a gyerek, és mindegyikőnk imádja a nagy gyerekeit is, de azért egy kisgyerek a háznál újra megfényesíti az életet. Ha eddig nem beszélgettetek ilyesmiről (a férfiak hajlamosak csak a racionális érveket hangoztatni, az én férjem is csak ezekkel jött mindig) én azt ajánlom kezdjél el duruzsolni, nem erőszakosan, inkább az érzelmekre hatva. Persze nem lehet az életetekbe beleszólni, de ajánlom, hogy olvasd el az itteni régebbi beszélgetéseket is, nagyon tanulságos.(És főleg mutasd meg a babafotókat a férjednek!!!)
Üdv Mindenkinek Fanny
fanny01

Sziasztok!
Már megint kezdek tiszta dilis lenni, állandóan azt számolgatom magamban,hogy hogy alakulnak a dolgaim. Nem emlékszem,hogy ki írta, hogy nagy hőmérőzős szakember, talán Bea, csak azt szeretném kérdezni hogy: én is méregetem a hőmet, bár most hétvégén 3 nap kimaradt, Szóval múlt héten 36-36,3 körül volt ma reggel 36,7. Gondolom ez a peteérés utáni felugrás. Ha összejött a baba akkor végig ilyen magasan kell maradnia?
Tulajdonképp azért írok megint, mert elfelejtettem a doki számát megadni. Ha valakit érdekel: Dr Surányi (nem Durányi ahogy a múltkor írtam) 06-30-9774275. Vagy ő veszi fel, vagy az aszisztensnője. Forduljatok hozzá bizalommal.
Hol vagytok lányok? csak én érek rá ennyire?
Fanny
fanny01

Szia Fanny!

Én is a hőmérős "módszert" használtam. Igen fenn kell maradnia a hőnek végig. És ha a ciklus végén nem esik le, akkor lehet örülni :) :) ! Ha leesik akkor aznap vagy másnap meg is jön! De remélem Neked nem fog!!!!!!

Icus! Szerintem azért lesz kockás, mert a kép minősége nem lett hozzáállítva a kicsinyítéshez. De valaki aki ért is hozzá biztos jobban tudja!

Melcsi! Nyaralsz, vagy miért nem írsz :?: Ha a fent említett topic miatt, akkor: ne hagyd magad kitúrni a b.netről :!: :!:

Paga! Merre vagy? Remélem nem vagy megint depis :!:

És a többieK?

Sziasztok!!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Még mindig itt vagyok, bár már haza kéne mennem, de nem sürgős.
Mi van Melcsivel? Mindenki utalgat rá, hogy valamelyik topicban megbántották, de hol és ki? majd jól megverjük őket!!!
Melcsike Jelentkezzzzzzzzzz!
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Zsenge!
Nagyon édes ez a fotó!

Rabkri!
Örülök, hogy minden rendben volt a mammográfián. Nekem is szokott fájni a honaljban a nyirokmirigy, de nálam sem találtak semmit. Bár én már nagyon rég voltam.
Köszi a bölcsis tanácsokat, megpróbálok majd higgadtan, nyugodtan viselkedni.

Icus!
El vagyok ájulva az ügyességeden. Nagyon szépek ezek a rucik. Gratulálok hozzájuk!!
Tényleg más az olvasztott tej szaga, de Marcusomat nem zavarja. Az összetétele miatt én inkább reggel adom, mert tartok tőle, hogy a tápértéke nem 7 hónapos babának megfelelő.Így viszont kap tízórait és az alatt a pár óra alatt nem éhezik meg. Este tápszert kap, az táplálóbb.
Végül milyen babakocsit vettetek?

Mandula!
Milyen jó, hogy már Tiétek a ház. Sok átalakítanivaló van rajta? Milyen munkálatokat csináltok?

Fanny!
Sajnálom, hogy nem sikerült a hétvégétek. A hőmérős dolgot Mandula már leírta Neked. Én mindkét kicsinél így estem teherbe pár hónap alatt.
Drukolok Neked, hogy sikerüljön!!!

Megyek péntektől dolgozni és már előre parázok, hogy a férjem fog-e bírni a 2 kicsivel. Anyukám felajánlotta a segítségét, de ő elutasította. A férfiúi büszkeség :lol:
Kiváncsi vagyok meddig bírja.

Engem is nagyon izgat mi van Melcsivel. Valaki tájékoztasson már bennünket, hogy mi történt!!!!
Rabkri Te tudsz valamit?

Bea

beátab

Most délután megismételtem és kétcsíkos, csak azt nem tudom, hogy miért barnázgatok és tegnap vérzésem is volt nagyon kevés.
Tegnap még azt hittem megfog jönni, de azóta semmi, ezért ismételtem a tesztet, ja és most már teljesen egyértelműen kétcsíkos.
Teljesen kivagyok :( . Este szólok a férjemnek, ezt már egyedül nem bírom.
kessi

Helló Lányok!

Kessi drága!

Őszintén szólva nem nagyon tudom, mit írjak, csak azt érzem, hogy írnom kell, pedig semmi közöm hozzá.

Hasonlót érezhettem, amikor Lili léte kiderült a számunkra, bár mi közösen akartuk, sőt, küzdöttünk értte, de szüleimnek nem mertem elmondani.
A Te helyezted most ennél is nehezebb :? .
De mi történhet? Te ismered a férjed, neked kell tudnod, mire számíthatsz.
Ha boldogan átölel - na, annak még mi is nagyon fogunk örülni :lol: :wink:
Ha nem lesz túl boldog - nos, szerintem Te akkor se keseredj el, mert - legalábbis tapasztalatom szerint - a férfiaknak jót tesz, ha alszanak egyet-kettőt a dolgokra :wink:

És ugye tudod, hogy itt néhányan nagyon irigylünk, és szorítunk neked, hogy minden úgy alakuljon, ahogy nektek jó :wink:

Nem lesz egyszerű estéd-éjszakád, de nagyon remélem, legközelebb egy csupa mosoly levél jön majd tőled :wink: :D

Ügyes legyél!

R.Kriszta
Vendég

Helló Lányok!

Lili alkotott valamit, és elszállt egy kisregényem :shock:

Bea!
Ne parázz, nyugi! Nagyon klasszul ellesznek a kicsik Apával! :D
Bár én is hülyére aggódtam/aggódom magam, ha nem velem van :roll: Ráadásul nekem még a hiúságomat is sérti, hogy mással is jól meri érezni magát :shock: :roll: :wink:

Icus!
Gyönyörűek a kisasszony ruhái, gratulálok, nagyon ügyes vagy!

Így nem tudom, mennyire szükséges a turi, de ha jó van felétek, nem elvetendő gondolat...
Nálunk István nem bírja elviselni még a gondolatát sem, pedig neki is vannak turis cuccai: hazaviszem, kimosom, és senki meg nem mondja, honnan van. A miénkben szinte új cuccokat lehet kapni. Lilinek születése előtt csak kórházból hazajövős ruhát vettem, mert egyrészt rengeteget örököltünk, másrészt a turiban tök jókat vásároltam. Ráadásul utánunk is örökölték őket, mert nagyon jól bírták a strapát. :wink:

Vigyázz magadra, megint kánikulát mondanak. Mikor mész ctg-re?

Mandula!
Gratulálok az új házhoz, majd kérünk "ilyen volt - ilyen lett" fotókat! :D
De Te csak pihenj sokat!!! :wink:

Fanny!
Én is csak folsavat szedek! :D
Drukkolok!

És most megyek, mert Apa hazajött, és fájdogált a hasam jobb oldalon, rájöttem, most lehet pé-m, úgyhogy letámadom Őt, mert délután hazajöttünk, péntek reggel óta nem találkoztunk és nem szoktunk ennyit kihagyni, úgyhogy hátha most sikerül :oops: 8) :wink:

Jövő hónapban én is hőmérőzök, de jobb lenne, ha nem lenne rá szükség :wink:

Ja, és Kessi! Holnap gratulálni szeretnék :wink:

Melcsi, Paga, mizújs? Többiek, Ti is jelentkezzetek!

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Nem, most nem vagyok depis. Legalább is azt hiszem! Csak szombaton vendégek voltak, nem szoktunk szülinapot tartani, csak egy-két barátnak mondtuk, hogy jöjjenek át, sütünk valamit, aztán átjött a szomszédból is két család, meg a nővéremék is jöttek, pedig rájuk sem igazán számítottunk, mert aratnak, ilyenkor nehezen tudnak elszabadulni otthonról. Így aztán 18-an voltunk, és jól éreztük magunkat, de a konyhánk még mindig félig romokban áll.

Vasárnap meg medencét takarítottunk. Vettünk anyósomékhoz úgy kb. 5 éve egy medencét, azt a kör, merevfalút. Azért nem itthon lett felállítva, mert akkor még megvolt a Betyár kutyánk, aki mellett nem lett volna egy tartós darab. Akkor jó ötletnek tünt, hogy az anyósomékhoz majd kijárunk fürödni, de aztán mégis elég ritkán használtuk, mert anyósom rend mániás, szerintem idegesítettük, amikor kijártunk fürödni, pedig mondtuk hogy nem kell velünk foglalkozniuk, csak csinálják a dolgukat, amíg mi fürdünk, de hát szemmel kellett tartani a fiúkat, akik galád módon fröcsköltek a vízzel, meg hasonló, és az a tűző napon kiégeti a virágokat, meg a füvet, meg hasonló problémák voltak. Na, de ami a lényeg, vasárnap leengedtük a vízet, kisíkáltuk a medencét, és elkezdtük feltölteni. Már vagy félig volt, amikor észrevette a férjem, hogy valahol szivárog belőle a víz, fóliacserés lesz, de mivel nem szívesen mentünk oda fürdeni, lehet, hogy meg sem csináljuk, hanem majd 1-2 év múlva, ha rendben lesz a kertünk, akkor veszünk otthonra, egy újat. Így a vasárnapi munkánk fölösleges volt.

Ma meg vezetni voltunk. A férjemtől azt kértem a szülinapomra, hogy tanítson meg vezetni, mert már vagy 8-9 éve egyáltalán nem vezettem. És ma újra volán mögött ültem, és nem is ütöttem el senkit, a kocsi is sértetlen. Nagyon ügyi voltam :wink: :wink:

És igen vicces napjaink voltak, ami a végén már nem is volt olyan vicces, mert már a végén csak kínomban nevettem a sok hülye viccen. Amúgy meg ma már a fiam megint továbbállt. Gyékényesre ment, csak vasárnap este lesz megint.

Mandula!

Milyen háztulajdonosnak lenni? :D :D :D :D

Kessi!

Hát ez nagyon izgi, drukkolok, hogy a férjed pozitívan reagálja le a dolgot, és hogy minden terveid szerint alakuljon. Hozz híreket minél hamarabb!

Zsenge!

Niki nem hazudtolja meg Önmagát, tündéri ez a kiscsaj.

Rabkri!

AZért jó, hogy nagy disznóságot nem találtak nálad, érdeklődj utána, hogy mitől lehetnek megdagadva a mirigyeid? És mindenképpen tartsd be a tanácsaikat.

Icus!

A ruhák nagyon szépek, ügyi vagy. turcsira, igen a sétálóira gondoltam, meg a Plazaban is van egy az emeleten, oda azért is érdemes elnézni, mert szoktak akciók lenni, szerintem havonta, és kollekcióváltásnál is. Mi télen egyszer mindent 250 ft-ért vettünk, és nagyon jó ruhákat is.

Most már én is kiváncsi vagyok, hogy mi van Melcsivel? És Nyanyus sem jelentkezett, pedig már biztosan hazajöttek a kórházból!

A hőmérőzés eddig nem igazán érdekelt, de annyit írtok róla, hogy most már tényleg érdekelne, hog mikor milyen hőnek kell lennie, meg mikor kell tenni az ügy érdekében valamit, stb, ha esetleg valami netes szakirodalmat tudtok ajánlani, azt megköszönném, de az is nagyon jó, ha leírjátok.

Köszönöm!

Gabi
paga

Kép Bence kb. 1,5 évesen Kép Péter kb. 2 évesen
fermel

Sziasztok!

Végre sikerült betáplálni a régi fotókat. Az első képen Bence kb. 1,5 évesen, a másodikon Péter kb. 2 évesen látható.

Icus!
Gyönyörűek a ruhácskák. Irigylem a türelmedet és az ügyességedet.

Mandula!
Gratulálok a házhoz! Nem fogsz unatkozni az elkövetkezendő hónapokban, de az öröm is biztosan nagyon nagy lesz.

Melcsi már tényleg régen nem írt. Mivel Rabkri említette, hogy valahol megsértették, ezért beleolvastam a Kaális párok topikjába. Hát ott tényleg nagyon durván írt valaki neki. Egyébként már más topikban is tapasztaltam ilyen stílust. Nagyon örülök, hogy nálunk abszolút nem ez a jellemző.

Melcsi!
Nekünk írjál ezután is. Nagyon szívesen olvasom (szerintem a többiek is) a családodról szóló írásaidat.

Holnap ismételten Siófokra utazunk. Most nem ugyanabba a szállodába, mint tavasszal. Elég érdekes konstrukcióban megyünk, majd utána elmesélem a tapasztalataimat. Pénteken jövünk haza.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Sziasztok!
Gyorsan felrakom a képeket, a beszámolót majd akkor, ha már nem kell úszógumi a hátsóm alá. Amúgy jól vagyunk, köszi mindenkinek a gratulációt. Ígérem valamennyire visszaolvasok.
Mi van Szücsivel ?

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!
Csodálatosak a képek. Mégegyszer szívből gratulálok!

Melinda
fermel

Csoda szépek a fotok!Nagy nagy gratula :lol:

Késöbb majd többet is irok......

Kép
zsenge

Nyanyus!

Jó hogy jöttél. A kicsi lány gyönyörű, és Balázs is ragyog a boldogságtól. Pihenj amennyit csak tudsz!

Gabi
paga

Kriszta!

Én is gratulálok neked, gyönyörű a baba! Sok boldogságot kívánok nektek!
kessi

Helló Lányok!

KrisztaNyanya!

Könnyes lett a szemem...
Gyönyörűek a gyerkőceid! :D
Balázs arca sugárzik a büszkeségtől, a boldogságtól :D

Gratulálok!

Hogy vagy?
(Ha vígasztal, úszógumim nekem is van, csak máshol :shock: :wink: :roll: )

Kessi!

Igazándiból miattad jöttem...
Mizújs? :?:

Majd még jövök, írjatok sokat!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Rabkri, nem akartam belerondítani a fórumba Kriszta jó híre után, azért nem írtam este.
Szóval, este elmondtam a férjemnek. Szörnyű érzés volt, remegett a lábam, majd elájultam, de túl vagyok/vagyunk rajta.
Először döbbenet ült az arcára, majd csak annyit tudott mondani, hogy "ez nem lehet igaz, ilyen nincs" :( .
Aztán megmutattam neki a tesztet, meg azt is mondtam neki, hogy barnázgatok + vérezgettem is és magam sem tudom mi van, lesz. Ő tudományosan műszaki szemmel megvizsgálta a teszteket (elkérte a leírást is róluk), az elsőre, a halványra azt mondta, hogy ez szerinte nem pozitív, a másodikra meg azt, hogy hát igen az pozitív és, hogy téves pozitív nem szokott lenni.
Aztán nagy csönd és elmentünk aludni, én még éjszaka jól, kibőgtem magam, már nagyon kellett sok volt a felgyülemlett feszültség.
Hát egyelőre itt tartunk.
kessi

Kessi!

Egyáltalán nem rondítottál volna bele semmibe. Nyugodtan jöhettél volna. Itt mindig nyitott, megértő fülekre találsz. Sajnáloma férjed reakcióját, de hát pasi, és ez csak az első reakció volt. Meggondolja ő még magát! Szerintem! Mindenesetre drukkolok neked, hogy terveid szerint alakuljanak a dolgok!

Fermel!

Jó nyaralást nektek. Jó időtök lesz! És a nagyon is szépek voltak már kicsinek is.

Gabi
paga

Sziasztok!
Kriszta gyönyürű a baba az első képen órásinak tűnt nekem, de az otthoni képek már jobban visszaadták a valóságot, nagyon édes. A kisfiad meg tényleg tüneményes, szó szerint ahogy valaki írta, büszke!
Kessi!
Mondtam én, hogy a halvány csík is csík.
Látod ezeket a babás fotókat???? Nekem csak az a furcsa, hogy "remegő lábbal" montad el a férjednek? Meg az haláli ahogy a férfiak tudnak reagálni: "ez nem lehet igaz..." Miért ő nem tudja hogy lesz a gyerek, vagy talán egyedül hoztad össze?(persze csak ironizáltam, és nem tudhatom ti hogy éltek, milyen a családi felállás, de mindenestre, ne hagyd magad könnyen lerázni - már ha Te akarod ezt a babát - nekem úgy tűnik, hogy eljátszottál a gondolattal, hogy de jó lene...)Látod mi meg mit össze agonizálunk,hogy legyen végre egy baba.
Jelentem ma 36,8 volt a hőm.
Paga!
Én nem vagyok nagy hőmérős szakember, én is csak kiváncsiságból méregetem, de amikor elkezdtem fórumozni végigolvastam a hőmérős topicot, összefoglalom a lényeget 2 mondatban.
Szóval a menszesz utolsós napjaiban elkezded mérni. Mindenkinek más az átlaghője, de a lényeg, hogy ha hormonálisan rendben vagy, akkor 36-tól 36,4-5-ig van a hő, persze napi ingadozások vannak. A peteérés előtt ( és ez a lényeg tulajdonképpen, hogy meg lehet állapítani hogy van-e peteérés és a ha van mikor) hirtelen lezuhan, majd másnap hirtelen felmegy a hő és a terhes lettél akkor fenn is marad, sokaknak 37-re is felmegy, de ez is változó. A lényeg,hogy ha a várható menszeszkor megint hirtelen csökken, akkor nem vagy terhes. (mert csökken valamelyik hormon a szervezetedben)Fontos hogy nagyjából reggelente egyidőben mérjed, legalább tíz percig, és ne mocorogjál, legfőképp ne kelj ki az ágyból, tehát félálomban beteszed az odakészített hőmérőt. (én rendesen hónaljban szoktam, mások mindenhova dugdossák, de az szerintem már túlzás)Ha nem így csinálod akkor semmi értelme, mert fals eredményt kapsz. Egyébként ha érdekel a Fogamzás, azon belül a hőmérős topicban olvashatsz róla, főleg az archívban írnak részletesen, de ott szoktak hőgörbéket feltenni, ha azokat megnézegeted (de vigyázz mert ott nagyon sok problémás csajszi van, akinek nem szabályos a görbélye) akkor világossá válik, hogy miről van szó. A Csakegy nevű lány most lett terhes az ő görbéjét érdemes megnézni. Szóval szerintem ez csak arra jó hogy meggyőződj, hogy hormonálisan túl nagy problémás nincs, mert akkor elég szabályosak a görbék, ill tényleg a peteérés időpontjának meghatározására. De például arra nem jó én most terhes vagyok-e, mert hiába reménytkeltő, hogy most 36,8 a hőm, ha jövőhéten leesik, akkor hiába reménykedtem. Szóval ott elég sok csaj már szinte bele van háborodva, mert állandóan vizsgálják a görbét, reménykednek, aztán semmi. Na ez nem két mondat volt.
Tegnap akció volt nálunk otthon, de olyan ingerült voltam, hoyg azt elmondani nem tudom. Az én drága páron nagy bőszen mondta, hogy akkor gyerünk, én meg tudtam, hogy mostmár - gyerek szempontjából- teljesen felesleges ennyire neki durálni magát. Mondtam neki, hogy szombaton kellett volna ilyen nagy legénynek lenni!! Lehet hogy ez nagyon csúnya volt tőlem, de tényleg ki voltam a gondolattól, hogy kimaradt a hétvége. Na mindegy.
Rkriszti!
Reméljük sikeres lesz a letámadás. Olyan érdekes sokan mondják, hogy megérzik a pé-t. Én sose érzem. Ha Te most jól érezted akkor sikeresnek kell lenni!
Fermel!
A nagyok is nagyon szépek voltak kicsinek. Nekem gyengéim a szőkék! Bár Benji (jól írom?) barna, de ő egész egyszerűen lekörözhetetlen!!
Most más nem jut eszembe, megpróbálom a Káális pároktopicját visszaolvasni, hogy megtudjam mi történt Melcsivel. Kerestem már, de több Káális topic is van eddig még nem akadtam rá. Ő jelentkezik be Melcsi1967 néven, nem tudjátok?
Üdv Fanny
fanny01

Sziasztok!

Babaruhákhoz köszönöm a dicséreteket, nem olyan nehéz megvarrni mint amilyennek látszik. Csak kedv, idő, türelem kell hozzá. Igazán szépeket majd tipegős korban könnyű varrni, fidres-fodros kislányruhát, egyszerűbb és mutatósabb mint a rugi.

Kriszta
Még egyszer nagy gratula, gyönyörű a Picúrka, és Balázs is nagyon helyes. :D :D :D
Mi még 2in1. Kicsit irigykedem hogy már túl vagytok a nehezén. :oops:
Az én dokim hétfőtől lesz elérhető, most még külföldön van.

Mandula
Jól teszed hogy otthon vagy, apósodtól kedves, hogy félt :D
Szerintem is első a baba érdeke, úgyhogy a rendmánia ráér. Én az elején a korai vetéléstől tartottam, aztán az amnió szövődményétől, aztán a koraszüléstől, úgyhogy most vagyok a legbátrabb a tenni-venni valókban.
Kockás kép: már mindent próbáltam vele... Régen ezt nem csinálta, igaz közben újra lett telepítve a gépünk, lehet ott lett valami elállítva, de senki sem jön rá hogy mi. Olyan rossz, nem tudok jó képet kicsiben csinálni, ezért nincs fenn az Avatar sem, az is csúnya lesz mire kicsinyítem... :(

Fanny
Szerintem azért jó az Elevit mert abban vas is van, vagy a folsav mellé külön vasat érdemes szedni, legalábbis ha a vérkép indokolja. Nekem egész terhesség alatt kevés volt a vörösvértest és a hemoglobin pedig kettesével szedem a vasat. Csináltass egy vérképet és annak függvényében érdemes eldönteni, mi kell. A folsav a korai velőcsőzáródási rendellenességek megelőzésére szolgál. Tudtátok, hogy ez a 15. nap környékén kialakul, amikor a kismamák általában még nem is tudják hogy terhesek? :?:

R. Kriszta
Turcsi mindenképp praktikus, mert a baba mellett időm nem sok lesz varrni, másrészt az anyagok maguk is drágák. Bár ezek mind régebbi varrásból származó anyagmaradékokból készültek.
Ctg csütörtökön, remélem jó lesz...
Olyan kedves levelet írtál Kessinek, csupa melegség. :D Melcsi szokott ilyen leveleket írni...

Melcsi , hol vagy??? Hiányzol a topicból, gyere és írd ki magadból, mi bánt. :!:

Paga
Anyós :(
Hát úgy nehéz élvezni a vizet, hogy ki ne fröcskölődjék a virágokra... :shock:
Nem csodálom ha inkább otthon akartok pancsolni
Vezetés... Ügyi vagy :D :D :D Én másfél éve tettem le a jogsit, de nem adtam volna egy lyukas kétfillérest azért hogy átengednek. Ehhez képest elsőre megvolt minden. Állítólag nem vagyok ügyetlen, csak az önbizalmam lehetne több... viszont most félidő óta már nem vezetek, még a végén elfelejtem azt is amit addig tudtam. Vagy olyan mint a biciklizés, amit nem lehet elfelejteni? Pedig ha a gyerkőc kicsit nagyobb lesz, jó lenne majd kimozdulni vele, míg a párom dolgozik. De félek, hogy ha pl. sír, elvonja a figyelmemet... Hát majd meglátjuk.

Melinda
Jók ezek a régi fotók
Jó nyaralást nektek, majd mesélj.

Bea
Már most pénteken kezdesz? Sok sikert hozzá, úgy értem neked is át kell állítanod a napirendedet, munka mellett a háztartás más időbeosztást igényel, mint eddig.
A férjed nem dolgozik hogy ő vigyáz a gyerkőcökre? A férfiúi büszkeség sokat ki tud hozni belőlük :D
Olyan babakocsit vettünk amiről egyszer már tettem fel képet, lengyel, de mindent tud, szerintem jó, és fele ára van mint a Peg Peregonak. Ami azért fontos mert eszemben sincs naponta fölhurcolni a harmadik emeletre, lenn fogom tartani a földszinti babakocsitárolóban ahol talán nincs teljes biztonságban... egy olcsóbb kocsit mégsem sajnálnék annyira.
És ennek a kocsinak a belső tere tágasabb, ami fél évesen, a téli ruhákban kényelmesebb lesz mint egy szűkebb kocsiban. Teszek fel róla egy képet, meg a pocakomról, amíg még van...
( utcán nem járok már ilyen rövid, szűk felsőkben, a kép csak a pocakméret megörökítése végett készült)

Kép
szücsi_66

Most látom csak többen írtatok míg én az előző hsz-t pötyögtem.

Kessi
Sajnálom a tegnap estét, de még változhat... alszik rá a párod egyet-kettőt, és ki tudja...

Azért orvoshoz mielőbb el kéne menned, mert a barnázás gyanús. A teszt még sokáig pozitív lehet mert a hormon lassan ürül ki a szervezetből, akkor is kimutathatja ha a baba már nincs ott... ha meg ott van :D akkor épp azért, az ő érdekében.

Nem is tudom mit kívánjak... amit Te szeretnél
szücsi_66

Sziasztok!

Kriszta!
Gyönyörű a kisbabád!!! És ahogy Balázs néz....elérzékenyültem.
Nagyon boldog lehetsz.

Icus!
Szép nagy pocid van.
Jó a babakocsi. És igazad van, én is jobban félteném a drágább kocsit tárolóban tartani.
Most csak 10 napig dolgozom az alkalmazottunk szabadsága miatt. A férjem is szabin lesz erre az időszakra.

Fanny!
Melcsi1967, valóban. Én is beleolvastam a kaalis topikba. :(
Ha visszakeresed Melcsi hozzászólását itt, rákattintassz a profiljára, megtalálod a hozzászólásai listáját, ott meg tudod nézni.

Oh, mennem kell, kiabálás van :D
beátab

Sziasztok!

Kriszta :lol: ! Nagyon szép a kislányod, tényleg igazi mintacsecsemő :lol: ! Igazából az utolsó kép tetszik a legjobban, Balázs nagyon büszkén és boldogan néz :) :!:
Majd ha lesz időd és persze publikus, írd meg milyen volt a szülés, az első találkozás Blankával.

Paga! Örülök, hogy nem vagy depi :) ! Nagyon ügyi vagy, hogy vezettél! Én 15 év után kaptam tavaly autót, azóta minden nap vezetek, és tényleg csak gyakorlat kérdése.
Jó hétvégétek lehetett! Mi is alig várjuk már az első nagy családi szalonnasütést :lol: !

Melinda! Nagyon jók a régi képek, én is imádom nézegetni!

Kessi! Nyugodtan gyere bármikor és beszéld ki magad! Ahogy a lányok írták, szerintem is a férfiak első reakciója mindíg elhamarkodott!
Barnázás nekem tavaly az első 2 hónapban volt, sőt halvány vérezgetés is! Szerintem menj minél hamarabb orvoshoz!
Te mit szeretnél? Vagy még Te is bizonytalan vagy? Remélem minden úgy alakul ahogy szeretnétek :!:
És ha van valami fejlemény írj!!

Fanny! A kaális párok topicjában van Melcsi. Én is beleolvastam tegnap, nagyon igazságtalanul bántotta meg valaki, aki ráadásul még kezdő b.netes, és nem is ismeri a Melcsi dolgait :( ! De remélem hozzánk minél hamarabb visszajön!

Icus! Nagyon csinos kismama vagy :lol: ! Gondolom nem híztál sokat. Én most is nagyon tevékeny lennék, és nagyon zavar ez az állapot, mert nem érzem, hogy bármi bajom lenne és mégis annyit fekszem, hogy már lassan felfekvést kapok. És sajnos idegesebb is vagyok most, szegény gyerkők jó, hogy kibírnak. Remélem ha meglesz az eredmény már megnyugszom! Ne aggódj a vezetést nem lehet elfelejteni!!

Ma telefonálok tanácsadásra az AFP eredmény miatt, remélem már meglesz!
Remélem este már tudok képet feltenni, mert tegnap pont lemerült az aksi a gépben :( !

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Icus!
Tényleg nagyon csinos vagy, még akár ilyen szűk hacukában is járhatnál, most ez nagyon trendi, bár tőlem is idegen, hogy egy kismama nincs "rendesen" felöltözve, mint ahogy ez a manapság megfigyelhető.
Képzeljétek elolvastam a káális topicot, hát hogy ott mi van... eszméletlen, alig vártam, hogy a végére érjek, nem is olvastam teljesen végig. Mindenki mindenkinek beolvasott, mindenki megsértődött, többek közt Melcsi is, teljesen jogosan. Azon robbant ki a vita, hogy akinek már sikerült teherbe esni, az mit keres ott, miért fájdítja mások szivét. Ez volt a lényeg, de ordenáré stílusban. Én szerintem meg pont attól érdekes, izgalmas egy topic, ha mindenféle stádiumban lévő szereplő van jelen és elmondhatják az érzéseiket, problémáikat örömeiket. Képzeljétek el, van ott két anyuka is akik 3-as ikreket várnak, tettek fel UH képeket, a többségnek negyon tetszett, már csak azért is mert ez egy igazi különlegesség, meg hogy végre sikerült nekik ( ott mindenki 3-4 beültetésen, meg mindenféle tortúrán vantúl)És melcsinek is a fejéhez vágta egy csaj, hogy mit sajnáltatja magát, mikor van már két gyereke, ő csak hallgasson és ne vegye el másoktól a lehetőséget (?) és így tovább... valami felháborító stílusban és ez ment oldalakon keresztül, mert persze mindenkinek volt véleménye,mindenkinek volt ötlete, hogy ki tűnjön el az oldalról szerintem pedig pont evvel követték el a hibát, mert az ilyen bunkó megnyilvánulást csak egységesen fellépve - figyelmen kívül hagyva - lehet szműzni. Szóval borzasztó ott a hangulat. Fúj.
Melcsi onnan is lelépett, csak azt nem értem, hogy tőlünk miért lépett le. Nekem legalábbis nagyon hiányzik. Az ő pozitív gondolkodása, lényegretörő megfogalmazása szerintem mindenkire jó hatással volt.
Melcsi KÖVETELÜNK (írhatom ugye többeszszámban)VISSZA!!!!!!!
Ja, Icus csuda klassz a babakocsi, mennyibe került? Tudom, hogy már ezt is írtad, de elfelejtettem. Bocsi. Különben még nincs túlságosan leszállva a hasad, igaz? Úgyhogy biztos ki tudod várni a dokit.
Üdv:Fanny
fanny01

Helló Lányok!

Néztétek Balázs bal kezét az utolsó képen? "Okés a kiscsaj! Maradhat!" :lol: 8) :wink:
Nagyon helyes mindkét gyerkőc! :D

Fanny!

Stílusod: :lol: :lol: :lol:
Jókat röhögtem, bár szegény férjedet sajnálom kicsit :wink:

És szerintem írhaszt nyugodtan többes számban: MELCSI, KÖVETELÜNK VISSZA!!!

Én elgyengültem a hármas ikres uh-képek láttán :D Nagyon szorítok a csajoknak, hogy minden rendben legyen, megérdemlik! :D

Kessi!
Tény, hogy ma itt Blanka és Balázs a sztár, de ide bármikor jöhetsz, itt segítjük, de minimum meghallgatjuk egymást, legyen szó örömteli vagy fájdalmas történésekről. Pagával teljesen egyetértek, itt nem tudsz rosszkor felbukkani, gyere bármikor!

Egyébként szerintem a férjed sem aludhatot túl sokat, és biztos lehetsz benne, hogy ma egész nap ezen járt az esze. :? :?
A sírás egyébként az egyik legjobb feszültségoldó, és az is nagyon jó, hogy elmondtad végre. Te megtetted, amit meg kellett tenned, most a férjeden a sor, neki kell lépnie. :wink:
Nagyon drukkolok, hogy úgy alakuljon, ahogy nektek a legjobb :D .

Mandula!
Nyugi, Te csak ne idegeskedj!
Tudom, hogy könnyű mondani, de tapasztalatom szerint amelyik gyerekemmel (Dorka) feszültebb voltam a terhesség alatt, az csecsemőnek is nyugtalanabb volt, amelyikkel (Luca, Lili) meg békés, kiegyensúlyozott, az nyugisabb.
Dőlj hátra a székedben és csak rendezkedj :!: :D
Várjuk a képeket és az AFP-híreket!

Fermel!
Mindhárom gyerek csodaszép, jó anyagból dolgoztok! :D
És jó nyaralást!
Nagyfiad mikor jön?

Icus!
Az öltözködésről újra eszembe jut a hétvégi rémkép, ami egy bevásárlóközpontban tárult szemem elé, egy nagyon nagy kismama képében, aki a pólóját feltűrte a pocakja fölé, a melle alá, a nadrágját meg a hasa alá :shock: :shock: :shock:
Te viszont tényleg nagyon csinos vagy, és rengeteget nőtt a pocakod a találkozásunk óta :lol: .
A kocsi is jóképű :D ! Nekünk is lengyel kocsink volt, levehető mózeskosaras, sportkocsivá alakítható, kb. 10 hónapig használtuk, amikor beleszerelmesedtem egy vízszintesig fektethető sportkocsiba, és lecseréltük, de a mai napig használják, akiknek odaadtuk, bírja a strapát. :)

Bea!
Másfél évig István volt gyesen Lilivel, és ennek a másfél évnek nagy szerepe van abban, hogy Ő még 47 évesen is gyereket akar :D
Egy ideig azt hittem, majd megtudja, milyen nehéz - ám de szép - az anyák élete, de ő csak a szépségét látta :D
Bár amikor első nap felhívtam, és megadtam neki az iskola vezetékes számát, hogy ha bármi gond van, fel tudjon hívni, és azt mondta, hogy MÁR nem lesz gond, akkor egy kicsit megrémültem: az akkor még két éves se volt Lili beindította az autót és nekiment a garázsajtónak :roll: :shock: A gyereknek és a kocsinak semmi baja nem lett, de a gárázsajtót kalapálta egy napig. De utána minden jól alakult :wink:

Paga!
Látod, akit ennyien szeretnek, annak ilyen nagy szülinapja lesz! :D :wink:
A medencetakarítást én is utálom :cry:

Anyuéknál a kerti csapba kútról jön a víz, rengeteget locsolnak, gyönyörű is a kertjük. Lili, ha elunja náluk a medencézést, locsolást rendel, hogy "pocsékolhasson": a térkövezett részen megálló vízben tapicskol, ezt hívja pancsolás helyett pocsékolásnak :D

Nekem 18 éves korom óta van jogsim, de rendszeresen csak az utóbbi 4-5 évben vezetek. Számomra nehezebb volt az új kocsit megszokni, mint újra elkezdeni vezetni :? Most már imádok vezetni - sajnos István is :?
Képzeljétek, én úgy vizsgáztam, hogy az első kereszteződésnél elromlott a kocsi, onnan kezdve csak kormányoztam, a pedálokat és a váltót az oktató kezelte még a rutinon is, aztán azt mondta a vizsgabiztos, hogy ugyan nem derült ki, hogy tudok-e vezetni, de annyit idegeskedtem, hogy átenged :shock: :shock: :shock:

Te Paga!
Én lehet, hogy figyelmetlen vagyok, és kimaradtam valamiből, de érdeklődésed a hőmérőzés iránt és a "mikor kell tenni az ügy érdekében valamit" megjegyzésed AZT jelenti? :wink:
ÚGY döntöttetek :?: :!: A tettek mezejére léptek/léptetek :?: :!:
Nagyon örülnék neki :!: :lol:

Zsenge!
Várjuk, hogy végre később legyen... :wink: 8)

Melcsi!
Szeretnék már reagálni az írásodra... :wink:

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Icus
Először is nagyon klasszak a kisruhák! És olyat ne mondj, hogy egyszerű összehozni, mert az olyan varrásban antitalentumok, mint én, teljesen elképednek rajta. Sejtettem egyébként, hogy azért tetted fel a képet, de mégis kicsit hihetetlen volt. Egyesek milyen ügyesek!!!

Jó nagy lett a pocid a tali óta! Most már rajtad a világ szeme!!! Legalább is itt a topicon mindenképp.

Kriszta
Nagyon szépek a gyermekeid, klasszak a fotók is! Jó babázást és boldog anyaságot kívánok! És persze irigykedem is: De jóóó nekeeeeed!!!

Kessi
Én is nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen és a párod is megbarátkozzon a gondolattal, sőt örüljön is neki.
Barnázásról: a kislányomnál nekem is volt, és pont szabin az orvos, hát izgulhattam. De végül a MagneB6 teljesen megoldatta a gondomat és minden rendben volt utána. (De persze jobb, ha nincs ilyesmi) Pihenj sokat, ha tudsz. Én tornázni jártam akkoriban, az okozhatta.

Fanni
Köszi a doki számát, én biztosan hasznát veszem...
Hőmérőzés: január óta én is vezetem a hőmet és nagyon jónak tartom. Legalább tudom, hogy van Pé-m, mert nagyon szép kétfázisú a görbe. Azt viszont nem mutatja meg a 28/30 nap letelte előtt, hogy sikerült-e az akció. Azt viszont jelezheti, ha nem. Én egyébként szájban mérem. Állítólag a hónalji a legmegbízhatatlanabb, de sokan mégis úgy mérik és értékelhető....
Ha valaki babás, akkor a másik ciklusfélben egy idő után még feljebb megy (harmadik fázis) és közben lehet egy beágyazódási esés. De ezeket biztosan te ki kiokoskodtad a hőmérős topicból. Érdekességképpen beteszem a tavaszi babás görbémet.
Kép
regina3

Paga
Ha máskor vezetni mész, akkor légyszi szóljál előre (helyszín, időpont), mert akkor nem mennék be a városba. Biztos, ami biztos alapon :twisted: :twisted: :twisted:

A hőmérőzésről pedig amiket Fanni leírt + a Fogamzás/Már megint megjött/Hasznos linkek - legelején ott van részletesen minden fontos info + mindenféle grafikon (anovulációs, normál, babás stb.)
És örülök hogy (ha) rászánjátok magatokat!!!

MELCSI
Remélem én is, hogy visszajön közénk. Szerintem nem olyan fából faragták, hogy tartós legyen a megbántottság. Állítólag a megbocsátás képessége nemes erény, csakhát piszok nehéz ugyebár.
És itt különben sem bántotta meg senki...
regina3

Sziasztok Lányok!
Ne féljetek, nem tudott senki megsérteni uyg hogy eltünjek örökre.
A gépem döglött be, pont akkor, mikor ez a támadás ért, és csak késve tudtam emiatt válaszolni rá, de ma válaszoltam. :lol: :evil: :wink: :!:
Mint tudjátok, Máté evez, és csak ma jutott eszembe megkérdezni Tőle, miért nem tudok felmenni a netre. Mondta, hogy mit dugjak ide meg oda, megtettem, és itt vagyok! :lol:
Még nem volt időm mindent visszaolvasni, mert a másik topikkal voltam 1 kicsit elfoglalva :evil: .
De a fotókat láttam. Nyanyuska, drága!
Nagyon-nagyon szép kisbabád született, és Balázs olyan büszkén nézi a képen! Olyan hosszunak tünik a kórházi képen.
Icuskám!
A pocakod hatalmas méreteket öltött, jól tetted hogy lefotóztattad, 1-2 hónap mulva Magad sem fogod elhinni, hogy ekkora voltál :lol:
Gyönyörü! Hát még a baba,aki benne van!
Most nem irok már többet, mert nagyon késő van, de köszönöm hogy visszavártatok. egyébként nem séretődtem meg azon az iráson, és haragot idegenekkel meg nem tartok, mert felesleges, nem is ismerem. Megirtam neki az én álláspontomat, és ha nem válaszol, részemről lezárt ügy lesz ez is. Persze ha tovább fixiroz :wink: , akkor nem hagyom én sem annyiban, annyira már ismerhettek! :lol:
Visszaolvasom és válaszolok mindenkinek remélem már holnap!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Írok most már boldogan, ez a levél most Mindenkié!
Először is Nyanyusnak gratulálok, gyönyörű kislánya született! Sok boldogságot, és jó egészséget kívánok az egész családnak!
Icus pocakja nagyon szép! Visszaolvasni sajnos nem tudtam mindent, pótolom, alig voltunk itthon...
Lucuska nagyon beteg volt...Kb. 3hete belázasodott és nagyon hasmenéses volt. 3.napra éjjel bevittük a László kórházba, és július 3.-a óta most jöttünk haza vele... Salmonella fertőzést állapítottak meg, bár máig sem tudjuk, hogyan szedte össze, hiszen nem voltunk sehol, nem ettünk csirkét, nem evett tojást, mosatlan gyümölcsöt stb..., de ettől függetlenül bármitől lehet...A családban senkinek sem volt ilyen panasza azóta sem.
A salmonella sajnos átkerült a vérkeringésbe, és sepsist, azaz vérmérgezést okozott pár nap múlva. Intenzív osztály, lemenni nem akaró láz, iszonyú hasmenés, véresre csípett popsi, aggódó orvosok...A lábacskáin pár nap múlva fájdalmas göbök jelentek meg, hozzáérni nem lehetett. Ez a salmonella egyik nagyon ritka szövődménye és ez is magas lázat okoz, ilyenkor a hajszélerekkel történik vmi, a vérkeringéssel. Itt csak az volt a félő, hogy bármely belső szervben is megtörténhet ugyanez, és ott akkor romlik a vérellátás... Antibiotikumok, lázcsillapítók, priznic, pár nap múlva göbök eltűntek, de a láz kitartóan maradt. Az orvosai már nem nagyon tudták mi a fene ez. Körülöttünk már mindenki más hazament rég, sőt az újabbak is. Rengeteg vérvétel, szétrobbant vénácskák, azt hittük megőrülünk... Végül pár napja előről kezdtek minden kivizsgálást, hiszen az alap bajból Lucus akkor már gyógyult volt. Így kerültünk a kardiológiai intézetbe, ahol megállapították, hogy Lucának pericarditise azaz szívburokgyulladása van, és ez okozza a szűnni nem akaró lázat. Most, hogy kiderült a betegség, megvan rá a gyógyszer, Luca jelenleg láztalan 3 napja, és hazahozhattuk! Hetente kell kontrollra vinni őt a kardiológiára, megnézik Uh-n. Olyan soványka lett, hisztis, és fél minden "fehér köpenytől". Voltak pillanatok, amikor azt hittem, elveszíthetjük...
Végig bent voltunk Vele a kórházban mindenhol, felváltva, így tehát azóta csak minden másnap aludtunk. Volt hogy adtak ágyat, de az infúziós zsinórját úgyis nézni kellett, nehogy álmában belegabajodjon, ezért amelyikünk ügyelt, az úgysem aludt.
Tehát itthon vagyunk végre! Lucus most alszik, olyan ünnepélyes arccal nézett körül, amikor hazaértünk, szem nem maradt szárazon...Most még 2 hétig szedi a gyógyszerét, és reméljük minden rendben lesz!
Hát ez történt velünk.
Igyekszem jönni, ha tudok!
Mindenkinek szép napot kívánok( nekem ma gyönyörű napom van)!

Üdv: Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Pénteken megyek a nőgyógyászomhoz, ma felhívtam, tökre örültem, hogy nincs szabin.
Amúgy meg nagyon parázok, tiszta ideg vagyok, elkezdtem mérlegelni a lehetőségeket :( .
1. méhen kívüli terhesség :(
2. normál terhesség, de ilyen előzményekkel, mint barnázás + vérezgetés merjek belevágni?
Szóval nehéz napok várnak rám az biztos.
Ancsi: neked se lehetett könnyű, de lagálabb a nehezén túl vagytok. Eszembe jutott, hogy mikor a fiam 1,5 éves volt, akkor neki is volt salmonella fertőzése. Űgy jöttünk rá, hogy már régóta hasmenése volt és a gyerekdoki küldetett be vizsgálatra "végterméket". Na aztán egyszer csak csengettek nálunk és két hölgy állt az ajtóban, az ANTSZ-től jöttek, s közölték, hogy salmonellás a fiam. Na akkor az egész családnak kellet beküldeni "anyagot", de szerencsére másnak nem volt. Mindenféle papírokat kitöltettek, érdeklődtek hol voltunk meg ilyenek, de aztán semmi. Hát akkor eléggé kiborultam ettől az egésztől.

Hát ennyi, ha van fejlemény majd jövök

Üdv, Kessi
kessi

Sziasztok Lányok!
Ancsi kedves!
Nem gondoltam arra, hogy ilyen bajok miatt vagy távol! A szivem összeszorult, elképzelni azt a kis testet betegen! Remélem hamarosan teljesen meggyógyul és elfelejti a sok fájdalmat! A szive a salmonellától lett beteg, vagy független a 2? Teljesen meggyógyul majd?
Kedves Kessi!
Én is üdvözöllek itt, én vagyok az az ominózus :lol:
Remélem a férjed már kialudta az elképedését, a férfiak ilyenek. Talán már megtervezte a kiságy helyét! Nagyon drukkolok, hogy babád legyen, a barnázgatás még nem feltétlenül jelent bajt. A jövő héten pedig már látod a petezsákot is az UH-n!
Fanny!
Kb.2 nap kell, hogy pukkadásig nőjenek a 18-ról, ugyhogy belefér, mert a spermák akár 72 óráig is életképesek lehetnek. Persze lányra igy nagyobb az esély, azok birják tovább. Talán a párod lányt akar? :lol: Mert azért szombaton elkelt volna 1 kis viritás :oops: Na azért ne ird le, és még a hétfő is jó lehetett, néha a petike is várakozik.
Bea kedves!
De jó hogy visszatértél közénk! Nagyon szépek vagytok, Marcell nagyot nőtt megint.
Szomoruan olvasom a bölcsit, de gondolom ezerszer megrágtátok már.
Én nem vagyok hive,Mátét is csak 4 évesen adtam oviba, fél napra.Apja támogatott ebben ,bár padlón voltunk anyagilag, de ugy gondolta Dezső, hogy a gyerek a legfontosabb.
Icuskám!
A ruhácskák gyönyörüek lettek! A babakocsira tegyél biciklilakatot, nekem is van rajta, mert ha be kell menni pl. a bankba, ahova lépcső vezet, nem tudom felvinni a babakocsit és kikötöm a korláthoz. Te is kikötheted a tárolóban.
Akkor mostmár tényleg finis, bár a pocid még nem szállt le. Na meg a doki sincs még :roll:
Paga!
Szóval indul a babaprojekt? Jól teszitek, csak akkor nyugszol meg, ha karodban lesz az uj kis élet! El is érkezik hamarosan, minden nap eggyel közelebb, tudod. :wink:
Felébredt Bébi, most megyek, de este visszajövök :wink: :lol: és mindent leirok amit gondolok odaátról. Na meg Bébi is produkált pár dolgot.

melcsi1967

Sziasztok Lányok!
Mandulácska!
Szóval birtokon belül vagytok! :D Most ne fitringeskedj, a baba mindennél fontosabb! Mit mondtak az AFP-re? A 24. mindjárt itt van!

Szóval odaátról.
Valóban szép kis puccs ért, mig döglődött a gépem. Lehet hogy azt hitték a gonoszok, hogy örökre elhallgatok :lol:
Az a furcsa, hogy rövid időn belül ketten is megtaláltak, sőt jelentkezett 1 ujabb terrorista is talán hétfőn. De milyen csunya szája van mindháromnak! Az utolsó például azt irta (igaz, nem nekem) hogy mügyerekeket gyártunk, és hogy valójában annak örülünk ha vkinek nem sikerül, mert akkor az velünk 1 cipőben jár tovább. Hallottatok már ilyen hülye feltételezést? Aki meg konkrétan engem célzott, azt irta, minek nekem még gyerek 2 után? Örüljek hogy vannak, és gusztustalan hogy dicsekszem Velük. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy vki kérésére tettem fel képet Róluk, és még irtam is kb.3 mondatot, amit nem szoktam, mert tudom milyen rossz is lehet. De kérték. Erre kaptam a nyakamba :twisted: Nem hagytam válasz nélkül, bár aztán láttam, hogy nem irt már vagy 2 napja, és most lehet hogy visszahivtam akaratlanul. De többeket is csunyán lefikázott, ha szabad ilyet mondani, aztán meg fenyegetőzött, hogy kicenzuráztatja azokat, akik visszafikáztak.
Éjjel az jutott eszembe, vajon ez a 3 támadó nem ugyanaz a személy különböző nevek mögött? Vagy legalább az első 2. A nevük: Nice és Nikolade...

Pöriről: A hölgy felemelte popsiját, és felállt! Szombaton Apa kezét fogva 2x, majd 3 nap pihi után ma reggel egyedül. Nagyon ingatag lábakon áll még, de törekszik. Egész nap nem hagyta nyugodni az állás gondolata, de nem sikerült többször, amitől ritka ingerült volt. Teljesen bepörgött, morgott egész nap, rohanva mászott, és nem játszott szinte semmit, csak térdelt egész nap és próbálkozott. Mikor leültem Mellé, nagy boldogan kapaszkodott belém, de mindig velem volt elfoglalva és nem állt fel. Az ülés is megy szombat óta, térdelésből szépen ülésbe gördül, egyenes háttal, támasz nélkül ücsörög. És a fürdőkádban is ül mint a nagyok, kapaszkodik 1 kézzel, másikkal meg pancsol. A babakocsiban sem dől hátra, kapaszkodik a karfába és harapdálja a lábát. Majd teszek fel képeket megint.

Na de most hogy itt vagyok, ne tünjetek el!

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?