Sziasztok!
Bocsánat a délutáni kirohanásomért!
Mostanra viszonylag összekanalaztam magamat és gondoltam írok, mert Gábor és Marci barackot szednek.
Évi!
Nagyon szépen köszönjük a köszöntést! Mintha tudtad volna, hogy milyen csokrom volt: egy kicsit gömbölyűbb, de ugyanilyen színű volt a rózsa, a kis apró fehér virág benne
Köszönöm! Gábortól is ilyen rózsát kaptam ma
Én a kedvencét főztem és sütöttem Neki muffint, én most csak ennyivel tudtam hozzájárulni a mai naphoz. De majd este kicsit összebújunk, beszélgetünk - ahogy Te is írtad -, mert valahogy ez mostanság nagyon elmaradt (Marci későn fekszik, utána meg már olyan hullák vagyunk mindketten...).
Köszönöm a kedves szavaidat is, tényleg nem azért írtam délután azt a bizonyos levelet, hogy vígasztalást kapjak, csak azt hittem meggabalyodok, ha magamban tartom. Bár azt hittem, hogy a részletekre is sor fog kerülni, de a gondolatok csak úgy cikáztak bennem...
Marci evése szinte már csak hab volt a tortára, mert előtte megint nem mutattam, hogy majd' felrobbanok, de azért bánt iszonyatosan - ahogy Te is írtad. Délben egy falatot, annyit nem evett. Foghatom a melegre, csak ugye hétvégén is meleg volt, akkor meg evett, mint a kisangyal
No mindegy, gyümit evett, de este megint az ebédet fogja kapni - most Gábortól - aztán vagy eszi vagy nem.
Sajnálom, hogy Rolcsi még a gyümit is kihagyja
. Marci azt legalább általában megeszi, meg még a reggeli, ami lecsúszik minden gond nélkül. Neked is kitartást, de ahogy olvasom, Te egészen jól viseled. Ügyes vagy!
Az nagyon jó, ha nem puffadsz!
Engem az nagyon zavart Marcival és Benivel pocakosan is a legelején: bármit ettem olyan lett a hasam, mintha 6 hónapos terhes lennék
Mi csak a héten vettünk először dinnyét, de nagyon megtöm engem is, aztán utána órákon keresztül rohangálhatok pisilni
Tudod, min szoktam kínomban röhögni?! 1 hónapja, amikor még fűtöttünk
, egy csomó helyről az jött, hogy milyen vacak, hűvös, esős nyarunk lesz! Na azt a balféket, aki ezt kitalálta, bundában kizavarnám ebben a 30+ fokban a napra...
Tényleg kitartást, a hétvégén "csak" 25-26 fok lesz! Nálunk is most is be van borulva (legalább nem tűz a nap) és dörög az ég, de félek, hogy ez megint csak hitegetés, nem lesz belőle semmi.
Gratulálok Rolcsi beszélőkéjéhez! Ügyi, hogy egyre többet beszél
Miket mondogat? Marcikám viszont még mindig a topik "Néma Levente" címéért küzd, mert tojik beszélni. A repertoárja erősen leszűkül az APA, PAPA, GNÜ (enni, inni), és az állathangok utánzására. Én meg egész nap rizsázok Neki, ahogy mutogatja az állatkákat, miegymásokat a könyvekben. Most például a pillangó, katicabogár, csiga, méhecske a kedvenc: egész nap azokat mutogatja, én meg mint egy beakadt bakelit lemez hajtogatom a nevüket
Viszont tegnap csak 1-szer mutattam meg Neki, hogyan sziszeg a kígyó, erre ma meglátta az egyik könyvében és sziszegett rá ezerrel
Nem lüke ez a kölök, csak Einstein-nek készül (Gábor a héten hallotta, hogy Einstein is csak 2 évesen kezdett el beszélni
). Ja meg halandzsanyelvet nyom megint ezerrel: visszajött az arabus nyelvezet
Nagyon édes lehetett Rolcsi, ahogy a pocakodat simogatta és "megetette" Pindurkát a kiflivel
Annyira tündériek tudnak lenni ilyenkor (is). Gondolom Rolcsi már jobban fogja venni az adást a kistesóval kapcsolatban, mint Marci. Igaz Marci is puszilgatja-simogatja a hasamat, de ennek ellenére jó párszor kapok verést is rá és néha sikerült belefejelnie
Egyre inkább mondom Neki, hogy a Beni tesóval én pár napot kórházban leszek, Ő pedig Apuval itthon, aztán hazajövök a tesóval és majd négyesben leszünk itthon. Ilyenkor vagy néz nagy szemekkel, vagy egyszerűen tojik a fejemre
Kicsi Ő még ehhez, hogy megértse.
Attól viszont tartok, hogy szolidarítani fog Benivel sírásügyben. A német RTL-en délelőttönként van egy babás műsor (hasonló a TV2-ős Szülőszobához), ahol babák születését, ápolását mutatják egy adott családnál. Na amikor a baba megszületik, mindig mondom Neki, hogy ni-ni Beni is így fog megszületni stb. Figyel, de amint a baba felsír, Ő is elkámpicsorodik és majdhogynem elkezd sírni.
Még annyit, hogy Marci is egyre hisztisebb, szófogadatlanabb, erőszakosabb, akaratosabb stb. Egy ideig próbálok Vele szép szóval szót érteni, de valamikor csak a felemelt hangomra reagál valamit. Ma is kb. 5 percen keresztül hajtogattam, hogy ne nyitogassa a konyhában a tányéros szekrényt (én mosogattam, így nem tudtam elvinni onnan). Ilyenkor mindig becsukta, de amint elvettem Róla a tekintetemet, azonnal kinyitotta újra. Kb. 5 perc után eldurrant az agyam és rákiabáltam
, erre Ő elszaladt onnan és eszébe nem jutott újra kinyitni. Ilyenkor mindig megkérdezem Tőle, hogy mi a túróért kell idáig fajulnia a dolgoknak, hogy csak hangos szóval lehet Vele szót érteni. Nem tudom, mi a megoldás, de eddig jobbat nem találtam.
Nálunk folyamatos a játék hajigálás elég nagy erővel, amit szintén nagyon utálok. De szokás szerint tojik rám: azonnal dobja a következő játékot a földhöz.
Na jól van, befejezem, mert velem lesz tele a topik!!! Bocsi, ha kicsit zavaros voltam!
Most már azt hiszem nem jövök ma többet, úgyhogy fellélegezhettek
Mindenkinek szép estét és sok puszit!
Melinda (34+5)
ui: anyós végleges leszerepléséről majd holnap beszámolok!