Új privát üzeneted érkezett!

Boroka,

Megvettük a mellszívót :lol: És én is elfelejtettem érvényesíteni a garancia papírt, de azt gondolom, egy kézi mellszívónál nagy gond nem lehet.
Anyám, már teljesen ki van akadva, hogy még nincs összeszedve a kórházi csomag :roll: , és még a gyerek fogadására sem vagyunk felkészülve. Mondtam neki, no para, mellszívóm, meg szagmentesen záródó kukám már van :lol: :lol: Valahogy nem nyugodott meg. :roll:
Amúgy köszi a szoptatós melltartó tippet, megyek és meg is nézem.

anyasági, apasági: ti szegény léányanyák, milyen tortúrákat kell kiállnotok :lol: :lol: :wink: Nem lehet, hogy a nagyon mukamániás nőci csak össze akart adni benneteket, azért küldött az anyakönyvi hivatalba? :wink:

Én már elküldtem egy esdeklő levelet, abba az anyakönyvi hivatalba, ahol esküdtünk, hogy ugyan legyenek kedvesek kipostázni a papírt. Remélem, nem kell majd személyesen bemenem, mert nagyon messze van.

Anyukám meglepett egy olyan nacival, mint amelyik a múltkor szétrepedt a fenekemen. Hát, ez is szétrepedt. Lehet hogy nem a nadrágban van a hiba?! :oops:

Puszi
sz_kata

Lanyok,

nekem mar csak alapvetoen a mellszivo hianyzik a baba fogadasahoz, annyit irtatok itt rola, hogy holnap elmegyek a Cora-ba, en is megveszem. Remelem lesz meg.

Kepzeljetek, ma delutan csengetnek, kinezek a kertkapura, hat a vedonom all ott. Teljesen meglepodtem, hogy csak ugy hipp-hopp meglepetesszeruen beallitott hozzank. Igazsag szerint ma delelott kellett volna mennem hozza, de ebben az idoben egyszeruen nem volt erom elindulni hozza. Egy utcaban lakunk, igy o meg ugy dontott, hogy munka utan beugrik hozzam, hogy mi a helyzet. Mondjuk nekem igy sokkal kenyelmesebb, szo se rola. Korulnezett, megmutattam neki a gyerekszobat, egy kicsit beszelgettunk a nappaliban, vegre adott egy kelengyelistat, amit mar egy honapja megigert, hogy bedobja a postaladankba. Persze mar mindent megvettem, ugyhogy sokra nem tudom hasznalni a listajat, de mindegy... Azt mondta, hogy ne is farasszam most mar magam, hogy lemenjek a rendelesere, hanem majd csak csorogjek ra, amikor megerkezik a baba es o jon azonnal. Kivancsi vagyok, mennyi hasznat fogom venni a jovoben... (Na jo, abbahagyom a gonoszkodast, mert alapvetoen kedves meg jolelku, csak meg sok hasznosat nem mondott eddig. )

Viola
fj35

Dorka!
Köszi szépen, akkor oda is elmegyünk a sterilizálóért, meg még kinéztem pár dolgot a honlapjukról. :wink:

Kép
mamy

Hurra, beborult, feltamadt a szel, remelem esni is fog es lehul egy kicsit a levego... Mar megint szornyen meleg volt ma, csak rendszeres zuhanyozassal tudok itthon ellenni... Nem tudom, ti hogy vagytok vele...

Viola
fj35

Vettem sterilizalo folyadekot, de nem szandekoztam sterilizalo gepet venni. Szerintetek nem eleg a folyadek? Ti mindannyian vesztek vagy vettetek gepet? Megeri megvenni?

Viola
fj35

Sziasztok!

Dorka!
Te melyik Cora-ban jártál tegnap? Mert Budaörsön nincs, csak Törökbálinton. Ott voltál? Mert mi is oda járunk és tegnap annyi kismamit láttam, hogy akár Te is közöttük lehettél. :D Mi este 6 és fél 8 között voltunk.
Garanciajegy :( Én nem értem, hogy miért vonakodtak lepecsételni. Sajnálom az újabb utadat :(
Önkormányzatos banya tényleg nem semmi. Hihetlen, hogy valakinek hogy fáj a munka :twisted:

Mamy!
Dorka már leírta a Cora-s Avent akciót. És csatlakozom hozzá, hogy szerintem sem jobb az Avent sterilizáló, pláne, hogy írja, hogy a Máriában milyen jó áron lehet venni. A melltartó betét sem feltétel egyébként, én vettem, de alig használtam Marcinál. Bár valakinek nagy szüksége volt rá... De most olvasom, hogy döntöttél :D
A Mária Nagyker tényleg nagyon klassz hely, mi is ott vettük Marcinak az autósülését (9-18 kg) és kb. 10-15 ezerrel olcsóbb :shock: volt, mint az akkori Megatoys-ban. Mi is neten rendeltünk és személyesen mentünk a cuccért. Jó böngészést!

Erika!
Én a saját példámat tudom leírni, hogy én sem fogok a helyettesítő dokinak pénzt adni a vizsgálat során, mivel a kórházban fog fogadni, nem a magánrendelésére megyünk (előreláthatóan). De ha bizonytalan vagy, azért legyen Nálad pénz és kérdezz rá a vizsgálat végén, hogy tartozol-e bármivel. Jobbat nem tudok :roll:
Pesztonkát nem ismerem. Nézz utána esetleg fórumokon, hátha össze tudsz gyűjteni egy kis infot róla.
Varrásnak azóta sem álltál neki? Rendületlenül vársz Katára? :wink:
Kriszkroszról nem tudsz valamit?

Bettus!
Bár az illetékdolgot kellene már kérelmeznünk, mert akkor az azt jelentené, hogy eladtuk ezt a rohadt házat és elkerültem ebből a diliházból. De sajna még nem :( Köszönjük az infot, de már én is hallottam erről a méltányosságról. Drukk, hogy pozitív legyen az elbírálás!

Sz_Kata!
Sajna én már hallottam, hogy eltört valakinek a mellszívója... Nem gyakori, de sajna előfordulhat. Én sem emlékszem, hogy anno pesételtettem-e, de most már nekem olyan mindegy.
Gatyarepedés :lol: Bocsi :oops:

Viola!
Jaj, de izgi NÁlad a helyzet :D Nem sokára szülsz :D Érzel már valamit, jóslófájásokat? Nekem Marcinál semmi ilyesmim nem volt, hát most kíváncsi leszek...
Kórházi csomagod be van pakolva? Én épp holnap készülök rendbevágni, a hiányzó dolgokat összehordani.
Védőnőhöz már én sem tervezek menni, engem nem fognak az utolsó hónapomban a 30+ fokban rángatni. Páromat leküldöm az ellenanyag leletemért, aztán ennyi. Mondjuk nekem gáz, mert most kapok egy teljesen vadiúj nőcit, de majd megismerem, ha megszületett Beni. A védőnőcid rendes volt, hogy legalább Rád nézett és nem akar már abajgatni a szülésig :D
Nekem van folyadékom és mikrós sterilizálóm is. Szerintem amit Dorka írt 2-3 ezer forintért megéri venni egy mikrósat. Én sokkal jobban szeretem, mint a folyadékot. Kiveszem belőle a cuccokat, lecsepegtetem és minden folt nélkül megszáradnak a cuccok. Viszont a Chicco folyadéknak van egy kis utóillata (szagnak nem nevezhető, mert nem kellemetlen), de engem zavart. Viszont, amikor elutaztunk itthonról, vagy kórházba kerültünk Marcival (ebben ne legyen részetek!), akkor jól jött a folyadék.
Nálunk is nagyon klasszul be van borulva és fúj a szél! Drukk, hogy mindkettőnknél - meg persze, aki kér belőle - essen rendesen az eső! :D

Szoptatós melltartó: én Dorina márkájút vettem, mivel a Cora-ban mindig azt akciózzák. Ez sem egy szexis darab, de higyjétek el, hogy én nagyon megszerettem, nagyon kényelmes. Én terhességem előtt sosem hordtam itthon melltartót, de azóta el nem tudnám képzelni anélkül a napomat és ez legalább kényelmes. Viszont ezt az olcsó magyar iránt nagyon felkeltéttek a kiváncsiságomat. Mi a márkája?

Most megyek, mert ma van a házassági évfordulónk. A pasijaim eddig barackot szedtek, de mindjárt vacsizik Marci és utána kizárólag a Páromé szeretnék lenni :D

Mindenkinek szép estét!

Puszi: Melinda (34+5)

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Látom, mindenkit megszállt a vásárlási láz! :lol: Holnap jön hozzánk is a mesterember és segít végre berendezni a babaszobát, fúrunk-faragunk, festünk, ragasztunk - mondjuk inkább ő, majd én dirigálok :lol:
Tényleg, küldjetek majd képet a gyerekszobáról, jó?

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ma jött el a pillanat, hogy belenéztem egy kirakatüvegbe és nem hittem a látványnak. Egy víziló vagyok. ma becsámpáztam a munkahelyemre, lapos papucsban, hosszú ingben, összefogott hajjal... eljött a vég :lol:

De jó lesz már pihenni kicsit!

Képzeljétek, most vettük meg a babakocsit!!!
((Vicces, mert annyira szerelmes voltam a háromkerekűkbe és nem találtam olyat, ami könnyű és kecses lett volna, befért volna a liftbe és egyszerű lett volna összecsukni. kb négy hónapon keresztül ezen filóztam, számolgattam, próbálgattam szerte a városban, aztán végül megvettem azt a négykerekűt, amit a legelső alkalommal ajánlottak a Brendonban. Újszülöttkortól használható, 9,9 kg, esernyőre csukható, tök egyszerű a kezelése, szuper isofixes hordozója van, szóval nekem pont ideális. Majd veszek egy sima sport háromkerekűt használtan :) ))

http://www.brendon.hu/katalogus_2006_babakocsi.html

Ti milyen babakocsit vettetek?

Látom, kisebbségben vagyok - nem veszek sem sterilizálót sem mellszívót addig, amíg nem tudom, hogy kell-e. :lol: Viola, nekem azt mondta a védőnő, hogy ha kell, ki is tudom főzni az üveget, aztán ha végképp nem akarok ezzel sz@rakodni, majd akkor vegyek még egy sterilizáló kütyüt, de addig ne. nem tudom... mondjuk 2400 forintért lehet, hogy megkockáztatom :lol:

Lassan összeáll a kelengyénk és közeledik az idő! Annyira szeretném már látni a kis kerek fejét élőben is :lol:

Puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Lányok!

Ugye most nem én vagyok a főgonosz, mert nem fizetek, ha nem kapok extra szolgáltatást, amit egyébként nem is várok el... Van, aki felelőtlen anyának tart ezért? ...mert bevallom, ez nem teljesen egyértelmű a számomra... :( :( :(

Most rohannom kell, de majd jövök...

Puszi

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Bali,

Dehogy vagy felelőtlen :!:
Ha Te úgy érzed, nem kapsz annyival többet, hogy azért érdemes legyen fizetni, akkor miért tennéd? Főleg, ha a korlátozott számú kórház és doki közül nem tudtál olyat találni, akiben tutira megbízol...

Egyébként meg: a mi jól megfizetett rendi dokink is szokott "gonosz" ügyeletes lennni :roll:

Krisszi,

Én is állandóan a háromkerekűeket gusztáltam, de ma voltam a MiniManóban, és ott hagytam magam rábeszélni egy négykerekűre. Még nem vettük meg, de most már tuti négykerekű lesz, és majd ha nagyobb korábn kell, akkor veszek egy tuti sportos háromkerekűt.
Az ócsó sterilizáló nekem szimpi, mert én tudom, hogy vagyok olyan lusta, hogy nem akarok vizet forralgatni
:oops:
És hát igen, az egy napra jutó gatyarepedések száma azt mutatja, hogy én is megvizilósodtam :roll:

Bujka,

Szép estét hát nektek :wink:

szoptatós melltartó: és én még tegnap bevásároltam az Intimissimiben, az édes kis semmiségekből :roll: Hiú ábránd, hogy otthon ilyenekben flangáljak majd, miközben hazavárom Azuram? :roll: :lol: :lol:
Muszály lesz valahogy megbarátkoznom ezekkel a drabális darabokkal, amelyek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetőek csinosnak :?

És végül: juhhéjj, holnap megyünk a Kleopátrába. már kaptam tőlük emlékeztető sms-t, hogy várnak szeretettel. Ez olyan jól esett...imádom magam fontosnak érezni :roll: :oops: :wink:

Puszi

Kata
sz_kata

Bujka,

gratulalok a hazassagi evfordulohoz es nagyon kellemes estet nektek!
Koszi a jo tanacsot a sterilizaloval kapcsolatban. A korhazi csomagom ossze van pakolva, de meg semmit nem erzek: se tejszivargas, se joslo fajas, se derekfajas, semmi... Nagyon varom mar, hogy kibujjon a pici, de nem is akarom siettetni, hogy elobb jojjon... Sokat mozog mostanaban, remelem meg jol erzi magat ott bent.
A szoptatos melltarto markajat nem tudom, mert mar kidobtam a csomagolasat, de varjal, megnezem a belevarrt cimket... Ja, megvan: STELLA. Semmi kulonos, egyszeru feher pamut, mellresze lehajthato szoptatashoz, ennyi.

Viola
fj35

Bali78,

dehogyis, abszolut nem, en is sima rendelesre jarok es nem fizetek semmit, ahogy mar leirtam. De ha ugy alakul szerencsesen, hogy az orvosom ott lesz a szulesnel es lelkiismeretesen torodni fog velem, akkor fogok neki adni valamennyit, az biztos. Ha nem lesz ott, vagy nem leszek megelegedve vele, akkor nem kap semmit, az is biztos. De en bizom az elso variacioban, es akkor nem fogom sajnalni a penzt tole.

Viola
fj35

Szijjjjjjjjjjasztok!

Nem bírom ezt a meleget, lassan bekattanok!!! :oops: Úgy várom már a lehűlést, mint a gyerekek a Mikulást! De lehet, hogy az utóbbi hamarabb eljön majd :twisted:

Rolex: Hú, de gyönyörű voltál!!! Inkább Te voltál az angyal ,ő meg a kisangyal :wink:

Szkata: Még mindig áll az ajánlatom ócsó, de jó minőségű gatya ügyben. Nekem is kéne majd. Bár, ha végig ilyen idő lesz, akkor én inkább felkeresek egy testfestőt, az legalább hűs és nem reped szét a sejhajunkon 8)

Krisszi: Én is ugyanezeket az árakat hallottam, pontosabban azt, hogy a magánrendelés díjának a 10x-ét "szokás" adni.

Bali: Én azzal szoktam viccelődni, hogy utána már tök felesleges adni :lol: Viccet félretéve, szerintem az a korrekt, ha mindenki annyit ad és adhatna, amennyi a saját pénztárcájának megfelel. Természetesen nem kötelező 1 petákot sem adni, de ez olyasmi, mint az étteremben a borravaló. Na jó, nem az összegre értettem, csak példa volt. Sajna a dokiknak tényleg szar a fizetésük, mert a bunkó politikusok úgy kalkulálták, hogy úgy is kapnak. Szóval nem könnyú... De senki sem szólhat meg azért, ha Te nem akarsz adni.

Geszti, Mamy: Én is láttam a Fókuszt (bár amióta eljöttem, megfogadtam, hogy nem nézem többé :lol: ) Szóval csak annyit, hogy az a kislány elég betegesen néz ki így is és szerintem hiba volt a kollegámtól ezt úgy bemutatni, hogy minden szép és jó... Én drukkolok nekik, de könyörgöm, már 1 éves és még csak 50cm!!! Később jönnek elő a gondok sajna... Éretlen tüdő és idegrendszer.. Rönci többet tudna erről mesélni, hisz ő koraszülöttekkel foglalkozik. De most nem is szabadna ilyenekre gondolni, meg ilyet nézni, nekünk szép nagy babáink lesznek, igaz? :lol:

Tegnap voltunk Röncivel "mini"bevásárlókörúton. Annyi sok és édes dolgot láttunk, de mindketten visszafogottak voltunk. A fiúk ugyanis olyanok, hogy vérig sértődnének, ha nélkülük választanánk. Bezzeg ha ott lettek volna, 3-4 órán át ők már begolyóztak volna.. Bezzeg mi :lol:

Szkata: Azonnal rakd fel a képeket holnap!!! Már nagyon várom!

Puszi Nektek

KépKép
Kép
jadey

Bujka: Remélem jól sikerül a mai estétek, gyertyafény, finom vacsi... HAtalmas alvás :lol: Gratulálunk!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Bujka - gratula a házassági évfordulóhoz, remélem, jól sikerült :lol:

SzKata - ugye, hogy a négykerekűt favorizálják a bababoltokban is??? De miért? Egyértelmű választ nem kaptam, mondjuk azt mondták, hogy a négykerekűek könnyebbek, meg egyszerűbb velük lavírozni, egyszerűbben összecsukhatók. Pedig a háromkerekűek még drágábbak is :)

Sztem nekem is bejátszik majd egy olcsó sterilizátor, most jobban belegondoltam, főzögetni... brrrr.....:lol:

A fogadott doki kontra ügyeletes téma: háááát, engem életemben egyszer vizsgált egy másik doki, azt hittem, kiszaladok a világból, olyan durván vizsgált, pedig szimpatikus volt. Ha kifogok egy ilyet a szüléskor, akkor inkább visszatartom a gyereket :lol: Meg a szülés levezetését annyira bizalmi kapcsolatnak tartom, hogy számomra elképzelhetetlen egy vadidegen doki, aki nem ismer engem, nem ismeri a nyavalyáimat, előzményeket... De ez csak az én véleményem. Egyébként a lényeg a szülésznő, ő van veled végig, a doktor úr csak a grande finale-ra jön :lol: Én ezért választottam szülésznőt is, megadta az otthoni számát, a mobilszámát és a lelkemre kötötte, ha bármi van, hívjam! Nekem ennyit megér, így teljesen biztonságban érzem magam, meg azért nem szülök havonta gyereket :lol: , szóval egyszer-kétszer-háromszor megengedhetem magamnak az életben :lol: De teljesen megértem azt is, aki nem választ dokit, ha nem érzi szükségét, akkor nyilván nem kell!

Iszonyat meleg van, nálunk meg fúrás-faragás. :(
puszi,
Krisszi

krisszi

Sziasztok!

Bujka!
Köszi mégegyszer a tippet, már egy csomó mindent kinéztünk a Máriából. Most akkor hogy is van ez, ha a neten keresztül megrendelem, akkor olcsóbb minden?... Tehát leadom a rendelést, és mondjuk holnap érte megyünk? :roll: Kb. mennyivel olcsóbb így? Mert az a baj, hogy van egy-két cucc, amit így látatlanban azért nem rendelnék meg, előbb megnéznénk hogy milyen. Mit javasoltok?
A házassági évfordulóhoz gratula, és még sok-sok ilyen szép napot kívánok!!!

Livi!
Miért lennél te főgonosz??? Ne filózz ilyesmiken, az a lényeg hogy ha te így gondolod, akkor neked így lesz a legjobb, semmi sem kötelező. Mindenki cselekedjen a legjobb belátása szerint.

Hőség:
Nálunk tegnap semmiféle szél és főleg eső nem volt... :(
Én is egyre kevésbé bírom idegekkel ezt a meleget! Nagyon jó lesz a hétvégén az a kis "lehűlés"...

Kép
mamy

Sziasztok!

A Fókuszos témával kapcsolatban most csak pozitívan tudok beszámolni.
A koraszülöttek tényleg sok mindennek vannak kitéve,de ez a kislány egy csoda volt.TÉNYLEG!
Azért ez nagy ritkaság,hogy valaki ilyen "egészséges",annak ellenére,hogy 450gr-mal született.
Beszéltük is tegnap Timotával a kolléganőmmel,hogy ahhoz képest csoda az állapota.(ez valóban ritka)

De ennyit a koraszülöttekről.Nem téma köztünk!!

Jadey:

Szia!Remélem pakolgatás közben pihizel is!

Van még 1 bolt a 11.kerületben,neve:Elefáni babadiszkont.
agyon hasonló mint a Mária nagyker,csak kisebb.
Bocskai úton van a Feneketlen tóval szemben.

Ott is van nagyon sokféle babakocsi,és egy eladó srác nagyon kézséges,mindent elmond melyik miért jó.
Pl.a 3 kerekűt annak ajánja akik hegyen,vagy terepen akarják használni.
Mi ott egy 4 funkciós chiccot néztünk ki,de még nem vesszük meg.
Ez egy könnyű kocsi,babahordozóval,mélykocsival,és esernyős kocsival.Egyszóval 3 évig használható.
De nem olcsó.

Bujka:

Boldog házassági évfordulót!!!

KépKép
rönci

Lányok,
Ákatáról, Gigiről, Macifülkéről nincs újabb infó?... Sokat gondolok rájuk, remélem hogy minden oké velük és a babókkal!

Kép
mamy

Sziasztok!

garancia az Avent Isisre a Corában:
Mivel nem volt kedvem kibuszozni felhívtam a forgalmazót, aki azt mondta, hogy elég ha a számlát megőrzöm és a garanciajegyet - nem baj, ha nincs lepecsételve. Szóval nem mentem ki ezért a Corába még egyszer, de azét picit idegesít.
Mert 1 évig cseregarancia van az alkatrészekre pl. a szelep, ami könnyen szétmehet.

Kifőzés kontra mikorhullámú sterilizáló:
A kifőzés persze nem gond (csak ha lusta leszek), annyi a hátránya, hogy beopálosodik tőle a mellszívó műanyagja.
Így Krisszi:
Szerintem is 2500-ért nem nagy beruházás ez a kütyü. és nem csak mellszívót rakhatsz bele, hanem kanalat, tányért, esetleg cumisüveget is.

Mamy:
Az árkülönbség az nagyon változó termékenként, így ha tutira sokat szeretnél spórolni, akkor nézd ki az árakat a neten, menj be nézd meg a terméket és árat, majd rendeld meg a neten, ha lényegesen olcsóbb. Persze ez macerás, de ha sok minden kell, akkor megéri. (én egy kádba helyezhető babafotelt vettem ott, a neten 1100, míg bennt 1500 ft volt.)

Bujka:
Nem voltam a Corában tegnap.

Sz_kata:
Napi gatyarepedési ráta - szétröhögöm magam!!!
De tutin a gatya vacak, nem a fenék a gond.
Én vászon XXXL-es gatyót vettem kettőt a piacon (1100/db), s most abban nyomom hétköznaponta. Nem terhes csak jó nagy, és lehajtom a derekát, rá meg csini, hosszú felsőket nyomok. Meg van egy szép is, az a C&A-s amit már írtam. Ez már végig elég lesz remélem.
Így az összhatás szerintem nem rossz.

Ma éjjel alig aludtam, reggel a sírás szélén keltem, mert a munkahelyemen is minden összejött... Naggyon elegem van!!!
Nagyon el voltam keseredve. De talán a dinnye hatására kicsit jobb. Mostanában elég hisztis lettem - Ti nem?

Mindegy holnap hazarepül a párom, majd zokogok neki egy sort. (Bár mostanában nem valami megértő ő sem.)
Hát őszintén szólva nem így képzeltem el a 8. hónapot tele munkahelyi stresszel, üldögélve otthon esténként egyedül heteken át.

Anyám meg hivogat, hogy miért nem megyek már le a Balatonra - tök jó a víz - jó vicc!

Na abbahagyom a negatív hullámzást.

Puszi,

dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Ha az Elefániban 90 ezer felett vásárol valaki,akkor 10% kedvezmény van.
Ha 50 e.azt hiszem 5%.

KépKép
rönci

Bár sokatoknak már nincs sok hátra a baba érkezéséig,de ha ajánhatok még egy kismama varrónőt is.

Főleg a naciai nagyon jók,és olcsó.
Különben 20 éve ezt csinálja,és a Brendonnak is varr.

Néhány pl.-hosszú lenvászon gatyó 3600ft.
-rövid lenvászon gatyó 3200 ft.

Nem csak 1-1 db van,hanem xs-xl ig több színben és anyagból.
A fölsői nekem annyira nem tetszenek,dehát azok főleg nagy hasra vannak.

Elérhetősége:

Tóth Györgyné

Bp.11-ker,Fejér Lipót u.64

tel:203-49-79

Akinek még aktuális,nyugodtan hívja fel!

KépKép
rönci

Dorka!
Köszi a Máriás infót. Hát azt hiszem inkább csak simán odamegyünk holnap, aztán megvesszük, ami kell. Nem nagyon van kedvem egyedül elcaplatni oda, holnap meg Apával úgyis megyünk bevásárolni a még hiányzó dolgokat.
Mindenesetre regisztráltam a honlapjukon, sosem lehet tudni... :wink:
Holnap megvesszük a Corában a mellszívót is, remélem még lesz!!! Nézünk még rugikat is, majd megírom, milyenek voltak!

Kép
mamy

Hi

Utolsó előtti napom a melóhelyen!!!
Aztán megyek vásárolni, mert nekem még szülős+szoptatós hálóingem sincs. Eddig csak egy kiságy van + matrac + ágynemű. Na meg az ajándék babakocsi+hordozó. Hát ennyi cuccal várni a babát... végülis elég nem?? :roll: :D

Mondjuk amikor azt írják, hogy a kórházba vigyél 4-5 hálóinget + 4-5 szopis melltartót. Az nem sok egy kicsit??? Én kb. 2-3 melltartónál nem szertnék többet venni... Vagy csak egyedül vagyok vele???

Védőnő
Ma voltam nála és a gyerekorvos felírta a babynek az alkoholt, meg ilyen babaápolási cuccosokat. Mondta, hogy ha ezt kiváltom akkor nem is kell neki mást venni csak még vattát, popsitörlőt meg pelust.
Ennyi elég is lenne.
Még kiskádja sincs :roll:
Amúgy egy csomó helyről mondogatják, hogy igyekezzünk, mert hogy mi van ha előbb jön??? Na bummm, akkor szalad apa a cuccokért... Nem???

Na azért búcsúzóul annyit írnék, hogy remélem mindenkinek könnyű szülése lesz, és szép babája :D . Holnaptól már nem tudok jönni minden nap :cry: , de azért ideírnám az e-mail-em hátha jó lesz még valamire: bettusikukacfreemail.hu

Jó volt veletek, de most egy időre kiesek, és ígérem ha lesz végre otthon gépünk akkor ismét minden napos vendég leszek.

Millió puszi nektek és a babyknek.
Azért még holnap bekukkantok.
Puszi:Betti
bettus79

Boróka!

öööö.... miért is dolgozol még? Kicsit konkrétabban, mint a "mert muszáj"... :D :D :D

Hálapénz utolsó: Van, de nem adok! :D A TB-t már befizettem, a párom is befizette, és mehetünk szülni... Ennyi! Nálunk már olyan pofátlanok, hogy az fááááááj! Amiről kizárólag mi nők tehetünk. Tipikus: Igaz elnézte, majdnem lebénultam, de csak adtam 20ezret, mert úgy "illik"!
Jaaaa, akkor ne nyafogj!!!!!!!! :evil:
A luxusért én is külön fizetek: 4D, alapítványi szoba stb..., ezek az extra szolgáltatások. Ha véletlenül fogadnék valakit, de nem fogok, akkor az inkább szülésznő lenne... :)

Mondjátok csak kislányok, ki van már készen a kelengye, babaszoba hasonló projektekkel?

Ismeritek azt a kifejezést, hogy "rágja a szalmát"? :D

Livi

bali78

Lányok!

Lehet, hogy most nagy baromságot fogok kérdezni, de a szoptatós melltartó minek kell a kórházba?... :roll: szégyellem, de nem értem... :oops: ott úgyis hálóingben vagyunk, nem? :roll:

Mit hallottatok a Laktoherb teáról? Mikortól lehet elkezdeni inni? Lehet már szülés előtt is?
Málnalevél tea? Mikortól lehet inni?

Livi!
Fogalmam sincs, mi az hogy "rágja a szalmát", milyen összefüggésben jutott eszedbe, és mit jelent?... :roll:

Boroka!
Tényleg, miért dolgozol még a 8. hónapban? Persze ha magánjellegű akkor ne válaszolj, de szerintem már nyugodtan pihizhetnél otthon és várhatnád a Nagy Napot!

Kép
mamy

Mamy!

Igen hálóingben, de ha a melleidet is magaddal viszed, szükség van a szoptatós melltaróra, mert:
- igazából darura volna szükséged, hogy a tejbelövelés után háromszorosára duzadt, kőkemény melleid ne szakítsák ki a mellkasod :D
- ezek után még valszeg meg is akarod szoptatni életed értelmét, sőt könyörögni fogsz neki, hogy szabadítson meg szenvedéseidtől... ezt pedig azon helyes nyíláson keresztül megteheti...

Hidd el nekem zuhanyzásnál sem akarod majd levenni! :D :D :D
Elég szemléletes volt?

Rágja a szalmát:
A röfik csinálják. Összehordják az óljukban a szalmát és puhára rágják pár nappal az előtt, hogy megszületnek a kismalacok... Innen lehet tudni, hogy itt az idő!
De egyik barátom a feleségére használta az utolsó 4 hétben, amikor az asszony már magán kívül volt.... :D :D

Megvetted? Elhoztad? Éhen fog halni! Megfázik! Készen van már? Felszedted? Kivitted? Ne nyúlj hozzám? Miért nem ölelsz már meg????

...errre gondolt!
:D :D :D

Livi

bali78

Livi!
Köszi, igen szemléletes volt ahogy lefestetted a szitut! :wink:
Erre nem is gondoltam. Persze, te mint gyakorló anyuka, már tudod. Hát akkor én is veszek pár darabot... :lol:
Én, mint pesti lány, nem értettem ezt a szalmás dolgot, de ahogy írtad, most már én is kezdem rágni a szalmát!... :lol:
Éppen mosom a babaholmikat.
Képzeljétek a DM-ben vettem kifejezetten babaruha mosószert, kb. 800 Ft volt, spanyol gyártmány, 750 ml, és a neve "norit" egy kis bárányka meg egy baba van rajta. Nagyon finom illata van, és nem kell utána öblíteni.

Kép
mamy

Helló!

Mamy:
Ja, és ha nem veszel cicifixet, akkor a tejfolyásra esetleg ragtapasszal tudod ráragasztani a melltartóbetétet. Bocsi, de olyan vicces volt elképzelni.

Szerintem nem kell 4-5 szopt. melltart. Én max veszek még egyet. Azért mosni is lehet, sőt szerintem még a kórházi hálóinget is ki lehet mosni.

Miért dolgozom?
Bali+Mamy:
Mert egy hülye lelkiismeretes marha vagyok, és mivel nincs aki befejezze helyettem egy tanulmány megírását, kiadását, ezért vagy én csinálom, vagy szeptemberig senki.
És már úgy tűnt kész lesz júli végéig, de most bizonyos részeket újra kell írnom.
és ettől azért már ideges vagyok. (Mellesleg kész sem lesz júli végéig így, és azért aug 10 után már nem fogok bejönni.)
De a pénzkülönbség meg jól jön - annyi mindenre kell most.

Megyek is vissza.

boróka1973

Rolex!
Nagyon csini menyasszony voltál és igazán jól állt rajtad a ruha. Remélem büszke volt rád a párod. Én ma jöttem újra dolgozni a betegség után, úgyhogy most már akár találkozhatunk is valamikor a jövő héten a Liszt Ferenc téren. Elvileg augusztus 1-ig vagyok és utána még jobban ráérek majd (legalábbis remélem). Jössz a babanetes találkára?

Bettus!
Jó, hogy megadtad az e-mail címed. Én még ma küldök neked egy mail-t a telcsi számommal, hogy úgy is tudjuk tartani a kapcsolatot.

Bujka!
Hogy sikerült az évforduló? Hányadik volt? Csak nem most pihened ki a tegnap esti fáradalmakat ? :lol:

Mamy!
A szoptatós melltartó amellett, hogy nagyon hasznos és fontos még azért is kell, mert a mell hirtelen megnő és telítődik, ezáltal a későbbiek folyamán veszíthet a rugalmasságából, ha nem támasztjuk meg. Ráadásul a mellet nem izmok tartják, amik bármikor visszaállnak eredeti formájukra, hanem igenis megnyúlhatnak a kötőszövetek és ha nem biztosítod időben a megfelelő támasztást, akkor a legtöbb esetben lógni fognak (esztétikailag nem lesz szép). Bocsi, ha kioktatásnak tűnik, de nekem a lelkemre kötötték, hogy mindenképpen viseljem, pedig régebben nekem sem volt rá szükségem.

Gesztenye
gesztenye78

Lányok!

Hát úgy látszik, tényleg hülyeséget kérdeztem... :oops:
Köszi a tanácsokat. Jól van na, nekem még senki sem mondta, hogy majd a kórházban is kell viselni, és mint kezdő, még nem is gondoltam át igazán. De így tényleg logikus, a melltartóbetét miatt is.
Bár az a véleményem, hogy a szoptatástól úgyis valamennyire megváltozik a mell alakja és tartása, sosem lesz olyan mint régen...

Kép
mamy

Sziasztok Lanyok,

voltam ma a Cora-ban (a fotiban, az M3 kivezeto mellett) es volt az akcios Avent mellszivobol, ha esetleg valakit erdekel. Vettem egy edes pamutsapkat bebiknek 400 Ft-ert es egy napozot 499 Ft-ert akciosan, magyar gyartmany es tok jol nez ki. Voltak rugdalozok is akciosan, egesz jol neztek ki, de mi azokbol mar bevasaroltunk.
Ja, es megneztem azt a szoptatos melltartot, amit a Coraban arulnak. Most akcio nelkul 2990 Ft az ara, de az anyaga sokkal erosebbnek es tartosabbnak nez ki, mint az 1500 Ft-os magyar, amit a Maria nagykerben meg a Baby Fun diszkontban arulnak. Ha esetleg akcioban lenne a kozeljovoben, akkor valoszinuleg megprobalkoznek eggyel mindenkeppen, mert jonak tunik.

Szep delutant mindenkinek, megyek porszivozni meg felmosni:

Viola
fj35

Sziasztok!
Mar arra sincs erom, hogy bejelentkezzzek....
NEm tudom ki hogy birja, de en a vegsoket rugom.
Pedig meg 5 het!
Ha nem jovok jovo heten, attol meg vagyok, csak hazautazom anyamhoz, hogy a nagyfiut segitsen ellatni. Pentekre mindenkeppen jovok, mert akkor mar ctg. Meg vervetel.

Nekam a szopis melltarto nem jott be, mert annyi tejem volt hogy szoptataskor teljesen elaztam, igy csak ledobtam a melltartot es masik cicihez textilpelus kellett. A korhazban meg azert nem hasznaltam, mert annyira fajt a mellem, hogy csak kigombolt haloinggel tudtam lenni. Mar megint negativ voltam, de leirtam hogy igy jartam.

Most olvastam a korhazas topicban hogy mar orulnek ha visz az ember sajat ruhat, ugyhogy most osszekeszitek egy adagot.

Halapenz: ha fogadok valakit annak adok, ha nem akkor nem. Meg nem tudom, hogy ha eppen ugyeletes a dokim fizetek e. ....
Szamomra is duhito, hogy iszonyu penzeket fizetnek az emberek, pusztan azert mert felnek.... hat tolem egy fillert sem fog latni senki. A fogadott dokim, ha ott lesz kap otven korul, ha ugy dontok az ugyeletesnel szulok, akor senki semmit. Ugyanis attol mert fizetek nem lesz semmi sem mashogy. Akkor meg minek??? Ha olyan sok penzem lene, mennek a telkibe:)
Azert vagyok duhos a halapenzre, mert pl az anyam vese mutet elott mar negyvenet adott a dokinak, de az nem szolt, hogy nem o lesz. A masiknak is adott, mindezt azert, mert hogy nehogy elpatkoljon....kozben mi meg otthon nyomorogtunk...
Es sok olyan doki van, aki csak ezert megy orvosnak.
Nem minden orvos rossz, pl a nagynenem sosem fogadott el halapenzt, es neki fajt hogy egyesek egy kalap ala veszik a kollegakkal. Es ha a betegek egyszercsak osszefrognanak es senki nem adna, akkor kitisztulna a szakma....

csengo
Vendég

Csengo!

Akkor Te már rágod a szalmát, ugye?! :D :D

...ha betegek összefognának? Sajna azt se tudják már, hogyan múlják felül egymást... :evil:

Livi

bali78

Rolex, tenyleg gyonyoru voltal!

Ja es edesek a 4d s kepek. egesz kedvet kaptam. MEg jo hogy nem tudok menni, mert akkor bejelentkeznek. Most tobb helyrol is hallottam, hogy masnemu a gyerek mint aminek mondtak. Nekem meg meg csak egyszer mondtak, hogy fiu....hatha.....

Mar anyira dagadt a labam, hogy nem fer semmibe, de a vedonoket egyszeruen nem tudom felhivni.

csengo
Vendég

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok az évfordulóval kapcsolatban! Köszönjük szépen! Az este kellemesen telt :D

Krisszi!
Ígérem, ma csinálok pár fotót Marci szobájáról! Csak el ne felejtsem! :oops:
Gratula a babakocsihoz! De a linkből én nem jöttem rá,hogy melyik is lenne az... Nekünk sportbabakocsiban van 3 kerekűnk és én nagyon imádom, szerintem sokkal könnyebb lavírozni vele, mint a 4 kerekűvel.

Bali!
Dehogy vagy felelőtlen! Én inkább merésznek gondollak! Ne vedd rossz néven, vagy irónikusnak, de az én parázós gondolkodásom ezt mondatja velem, hogy nem mernék ügyeletesnél szülni. Különöbözőek vagyunk: rólam mintázták a paramamát! :lol:
Tényleg! Mi van az apás szüléssel?
Jelentem én kész vagyok mindennel, már ami a babaszobát illeti (Beni ágya még nincs összerakva :wink: ), kórházi cumó 80%-ra, minden egyéb 100%-os (ma mostam ki a fejvédőt, játéktartót a kiságyra)!!! Persze nekem helyzeti előnyöm van Marcival a hónom alatt :lol:
"Rágja a szalmát"??!! Az meg mit jelent? Most olvasom, tetszik! Szerintem már puhulnak nálunk a szalmaszálak! :lol:

Sz_Kata!
Kíváncsi vagyok az uh-ra! Milyen volt?! Ez az sms nekem is szimpi dolognak tűnik :D

Viola!
Köszönöm szépen a melltartó infot, szombaton lehet, hogy elnézünk a Máriába és veszek én is kettőt. A Cora-ban gondolom az általam említett Dorinát láttad. Tényleg nagyon jó és két év óta semmit nem veszített a tartásából, maximum sárgult egy picit. Azért megnézem a Máriásat is...
Nagyon szívesen az infokat :wink:
Babóca biztosan jól érzi még magát! Lehet, hogy tovább is akar majd maradni, mint "kéne" :D Marci - ahogy már írtam is - semmit nem jelzett, nem nyitogatta a kiskaput ott lenn és hirtelen egyik pillanatról a másikra - igaz 5 napos túlhordás után - hirtelen "kipukkantotta" a burkot és beindultak az események. Most már annyira természetesnek tűnik, remélem valahogy Beni is így csinálja majd, mert magzatvízfolyáskor tudtam, hogy iszkiri a kórházba. De valahogy ez a fájásfigyelés valahogy nem tetszik, sok mindenkitől hallottam, hogy azt hitték, hogy itt az idő, bementek a kórházba, majd hazaküldték őket, hogy csak vaklárma. :?

Mamy!
Sajna arra már nem emlékszem, hogy mennyivel olcsóbbak a cuccok internetes rendelés esetén, de szombaton mi tutira megyünk és megkérdezem. Az autósülésnél úgy volt, hogy megrendeltük, visszaigazoltak és amikor volt elvihető darab, akkor küldtek emilt, hogy mehetünk érte. De mondjuk ez az ülés épp az egyik legkelendőbb cuccuk, úgyhogy azért kellett pár napot várni. A lényeg, hogy kaptok emilt, hogy lehet a cuccért menni.
A kinézett apróságokat pl. én szombaton megveszem, de amit én sem vennék meg látatlanban, illetve drágább is (Marcinak valami ajándék Benitől :wink: ), azt csak megnézzük és ha okés, akkor majd megrendelem a neten. De most olvasom, hogy nem cifráztok.
A törökbálinti Cora-ban sok volt még a mellszívóból. Ti hová mennétek?

Dorka!
Nem tegnap, hanem kedden melyik Cora-ban voltál? Nem hagyom ám magam! :wink:
Én folyamatosan hisztis vagyok: Marci hisztijei, nem evése, akaratossága, az iszonyatos zaj a ház környékén :arrow: no pihenés. Úgyhogy nyugi, szerintem normális, ha az embert kikészítik a körülötte levő dolgok néha. Pláne ez a rohadt hőség is.
Sajnálom a munkahelyedet! Mondhatom én, hogy ne légy ennyire lelkiismeretes, de ezt mindenki maga tudja eldönteni, mit akar, tud még megcsinálni. Kitartást mindenképp! És ha nem jönne össze a tanulmány, ne foglalkozz vele, Te mindent megtettél!!!

Bettus!
Nekem Marcinál volt 4 hálóingem és bizony kellett, mert volt, hogy napközben is cserélnem kellett, mivel sikerült összevérezni. Igaz, akkor december volt és nehezebben száradtak a dolgok, mert Anyukámmal mindig hazaküldtem kimosni őket. De jó volt, hogy volt több. Ja és nagyon izzadékonnyá vált az ember a szülés után (talán az izgalom is közrejátszott). Hajrá bevásárlás! :D
Utolsó előtti nap a munkában :D , a neten :( Holnap még mindenképp gyere!!! Emiled felírtam!

Gesztenye!
Jól sikerült a tegnapi nap, de semmi pikáns dologra nem "kell" gondolni. Én ebben a melegben már örülök, hogy úgy le tudok feküdni az ágyra, hogy levegőhöz jussak és a gyomrom, a baba ne legyen a tüdőm helyén. Nem hogy egyéb cifraság :oops: Egyébként a harmadik évfordulónk volt :D

Szoptatós melltartó: mivel többen írtátok, akkor én beszámolok a saját tapasztalataimról. Marcinál "csak" kettőm volt, de akkor még a kórházban sem nagyon használtam, ha jól emlékszem. Most több lesz, mert már picit lötyibb a cicim a 1,5 éves szopi után, meg a régiek már elég sárgák. Indulásnak szerintem most elég 2-3, mert lehet, hogy a méretet sem lövöd be jól, mert azért a végén, meg ahogy beindul a tejcsi, még igencsak nő majd a cici :wink:
A kórházban jó, hogy ott van, és érzi az ember lánya, ha már nem kényelmes nélküle. Én talán még a belövelés után is kibírtam nélküle :oops:
Tényleg, ahogy Csengő is írja, itthon napokig kigombolt blúzban rohangáltam, mert ha hozzért valami a mellbimbómhoz sírtam a fájdalomtól. Bocsi a rémisztegetésért, de nagy valószínűséggel ez fog Veletek is történni, ha nem is ilyen hiperméretekben, mint nálam.

Teák:
Málnalevél tea: a méhszáj lazulásában, tágulásában segít, de csak a betöltött 36. héttől iható. Ilyenkor már a magnéziumot sem kell szedni, mert az meg épp ellene dolgozik.
Laktoherb tea: én a kórházban még nem ittam, csak amikor éreztem, hogy szükség van rá. Szülés előtt szerintem totál felesleges. Ha jól tudom ebben van édeskömény is (de lehet, a másik szopis teában van), ami viszont egyes babáknál pocifájdalmat okozhat, úgyhogy csak mértékkel. ÉS semmiképpen nem szabad a dobozon feltüntetett dózisban inni, mert az úgy nagyon erős és tutira megfájdul a baba pocakja. Én kb. 1 filtert tettem 1 liter vízbe. Erre még a kórházi védőnő is felhívta a figyelmemet.
Egyébknt tejcsinövelőnek nagyon sok mindent ajánlanak: magvakból készült sütiket, alkoholmentes sört (ez nekem is bevált), homeos bogyeszokat, tésztákat és még sorolhatnám.
http://www.presh.hu/babasarok/szoptatas.htm

Reggel jól megijedtem, hogy mi is a bajom, mert iszonyatosan sz@rul éreztem magam, hánytam, remegett a kezem. Aztán rájöttem, hogy az éhgyomorra lenyomott két, nem éppen zsírszegény fánk tehetett be nekem, de rendesen. Végül jobban lettem, de röhejes volt, ahogy remegő kézzel reggeliztettem Marcit, alig találtam el a száját :(
Most csak ettől a rohadt melegtől vagyok ki, de nagyon!!! Kitartást mindenkinek, hétvégén talán még levegőt is kapunk! :wink:

Puszi: Melinda (34+6)

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Juj, de jó sokat írtatok! :)

A Gesztike és Bencus is nagyon cukik! Mindenkinek gratula! Rolex, olyan vagy a képen, mint egy könnyű pille nagyon szép menyasszony voltál! Nekem a karjaimon olyan "bucikák" alakultak ki, hogy ujjatlan szóba sem jöhet, ha emberek közé akarok menni :)

Apasági: nekem azt mondták, hogy a területileg illetékes önkormányzat a kórházra vonatkozik, tehát abba a kerületbe kell menni, ahol szül az ember és hogy max. 100 napos lehet a nyilatkozat, amikor szül az ember. Igaz ez? Nekem születési anyakönyvi kivonatot nem mondtak....

Krisszi, bocs, de a brendonos linket nem tudom megnyitni. Esetleg elküldöd, hogy milyen típust vettél? A 9 kiló nagyon csábító, bár én az elején a rugalmas kendőt fogom hordani és a papa is arra szavaz. :)

Jadey, én is láttam a riportot és szerintem sem teljesen egészséges a kislány, bár tényleg csoda, hogy mire képesek az orvosok és nagyon édes kisbaba!! Az én unokaöcsém anno 27 hétre született, egy kilós volt és most egy 12 éves nagy kamasz, tündérbogár, a legmagasabb az osztályban és nagyon helyes kisfiú. Olyan furcsa arra gondolni, hogy már a mi picikéink is ilyen nagyok ott benn, nem?

Hogy vannak a kórházas lányok? Remélem mindenkivel minden rendben! Kitartás nektek (is)!!!!

Ja és egy könyvet is szeretnék ajánlani, most kaptam és már félig elolvastam, a címe a Suttogó titkai (Tracy Hogg, Melinda Blau). Nagyon sok hasznos info van benne a szoptatástól az altatásig és nekem nagyon tetszik a hozzáállása a babával való kommunikációhoz és hogy hogy lehet rendszerre szoktatni a picit már az elejétől.

Sziasztok!
MSE

Kép
siba

Bujka!
Igen, holnap mindenképpen megyünk a Máriába is mert bevásárló körútra szántuk el magunkat. Most már mi is nagyon "rágjuk a szalmát" :lol:, hogy Livi szavaival éljek (hát ez nagyon tetszik :lol: ).
Köszi azért minden hasznos infót!
Mi is a törökbálinti Corába megyünk, örülök hogy volt még sok mellszívó.
Szoptatós melltartóból veszek 2-3 db-ot, aztán ha kell jó, ha nem, nem... meglátjuk.
Köszi a teás tanácsokat is! Akkor a málnalevél teát bátran lehet inni a 36. héttől? És tényleg segít?...

Kép
mamy

Sziasztok!

Mamy!
A málnalevél tea a betöltött 36. hét után mehet nyugodtan. Nekem Marcinál nem segített, mivel a 40+5 napig totál zárt volt a méhszájam, de ahogy megrepedt a burok, elfojt a magzatvíz, tankönyveszerű fájásaim voltak és szépen tágultam. Most hogy leírtam, ki tudja nem a tea segítette a tágulást is. A fene se tudja. Ártani nem árt! :D
Szopis melltartó azért biztos fog kelleni, ha a legelején nekem nem is kellett, de utána kincset ért!!! Sőt most is imádom itthon őket hordani, annak ellenére, hogy két szopis időszakom között vagyok :lol:

Katának, Macifülkének küldök sms-t, hogy mi van velük!

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!
Én még nem vásároltam semmit,mert a szüleim szerint babonából nem szoktak előre vásárolni.
Pesttől 20 percnyire lakok,szerintetek hol érdemes vásárolni?
mano83

Sziasztok!

Most beszéltem Macifülke Judittal. Sajnos nem volt jó kedvében, mert már hétfőn kiderült, hogy az 1 ujjnyi tágulás tovább nőtt és most 2 ujjnyira van nyitva. Próbáltam lelket önteni Belé, de érezni, hogy nagyon fél. Azt érzi a legrosszabbnak, hogy a dokija sem tudja, hogy miért nyílik az állandó fekvés, gyógyszerezés ellenére, illetve nem akarja hitegetni. Most is naponta két adag infúziót kap.
Átadtam az egész topik jókívánságait és drukkoljunk Nekik egyre jobban, hogy a kis Soma minél tovább benn maradjon!

Katától még nem jött válasz.

Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Mamy - szoptatós melltartó: már az 5. hónap óta olyat hordok. éjszakára is :lol: megőrülök melltartó nélkül, olyan, mintha önálló életre keltek volna a kebleim és nem lehet tudni, mi lesz később. a szoptatós meg olyan kényelmes, nem vág, nem szorít, tiszta pamut... A lányok leírták a többit, sztem mindenképp hasznos akár itthon, akár a kórházban.

Melinda, Siba - Peg Perego Pramette a neve. A Chicco CT 0.1 és e között vacilláltam, a Chicco talán masszívabb, de annak az isofixes hordozós változata 40 ezerrel drágább :( , mint a Peg Perego. szal ez lett végül, majd lefényképezem :lol:

Képzeljétek, ha ma nem indul meg a szülés, akkor nagyon hálás leszek... Reggel nyolctól nyomjuk a lakás csinosítást, tartom a fúró alá a porszívót, elrohantam az IKEA-ba, mert ELTŰNT a fűszertartó, amit vettem (???) - párom esküdözik, hogy ő nem is látta (???) - ragasztjuk a bordűrt és 7-re puccba kell vágnom magam, mert ma lesz a búcsúbulim a kollégáimmal. Ha ezt túlélem, akkor jöhet minden :lol:

Siba - szerintem téves info, hogy a szülés helyéhez kell területileg illetékesnek az önkörmányzatnak! A Te lakhelyed a mérvadó, semmi más. Tőlem is azt kérdezték, hogy ugye a kerületben van a bejelentett lakcímem? Kell még a kiskönyv, a személyid, az apuka és a személyije. Nem kell a születési anyakönyvi kivonat, szerencsére.

A Suttogó c könyvről hallottam én is, hogy jó, szerintem elolvasom majd én is. Tegnap lebattyogtam a közeli könyvtárba és kikölcsönöztem vagy 10 csecsemőgondozásos könyvet, csak szeptember 12-én kell visszavinnem :lol:

megyek, mert Apa most jött haza és felborította a szemeteslapátot tele szeméttel :lol:

puszi,
Krisszi

krisszi

Bali, hat persze ragom en....de felek a kiskolok megvarja az idejet.

Mano, az attol fugg mit szeretnel. Tartos kozepesen draga ruhakat, kenguru goldban, babakocsit stb. MAria nagyker vagy a csajok altal irt dolgok, olcso cuccok (ott is van draga is) cora, madaras tesco, sima tesco......

En nem vagyok babonas, raadasul szinte mindent orokoltem. De nehez lehet egy ujszulottel bevasarolni. Persze nagy pocakkal sem leanyalom...

csengo
ja, Bujka, talan a BAlint nev mehet a tablaba ez mostmar 90%
Vendég

Sziasztok!

Nekem az önkormányzatnál azt kérdezték itt szülök a 13.kerületben mert csak akkor állitják ki az apaságit.Pedig a bejelentett lakcimem dunaujvárosi.Ha dunaujvárosban szülnék akkor kellene oda mennem..A fene sem érti ezt.
Vendég

Bujka:
Tök rendes vagy, hogy felvetted a kapcsolatot szegény Macifülkével - akkor most megy a drukk nekik egymillióval!!!!!!!

(Ott voltam a Törökbálintiban kedden, de csak kis ideig.)

Siba:
Kedvenc könyvem! Már én is ajánlottam itt mindenkinek, de úgy látszik most végre valaki el is olvasta. És a kolleganőmnek be is jött a hogyan szoktassuk rá a gyerkőt egyedül elaludjon a kiságyában tipp.

Szoptatós tea:
valamelyik előkészítőn a lelkünkre kötötték, hogy a kórházban még semmiképpen ne igyuk, mert így is nagyon durva lesz a belövellés - majd elég később elkezdeni.

Málnalevél tea:
valamiben hinni kell!

Üdv,

Dorka

boróka1973

Sziasztok!
Ma is jo meleg van! És még ráadásul ma kellett mennem a védőnőhöz mert mára lett megbeszélve. Erre ahogy odaértem ki van irva hogy továbbképzésre mentem. Hát majd megütött a guta! És pont a legnagyobb melegben kellett persze mennem.

Tegnap este nem tudom mi lett a hasammal ahogy ültem a gép előtt. Olyan volt, mintha ki akarna szakadni a hasam, meg nehezen kaptam levegőt. szerintetek mi lehetett ez? Ez lenne a keményedés? mert nekem még nem volt és nem tudom az milyen érzés.
Üdv mindenkinek: heni
hettie

Sziasztok!

Mano83!
Ne haragudj, hogy megkérdezem: te is babonás vagy, vagy csak a szüleid? Nem akarlak ugyanis megbántani, de véleményem szerint nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a bevásárlást, főleg nem egy babona miatt, gondolj csak bele, hogy nagy pocakkal, vagy esetleg már a babával, mennyire nehéz lesz. Arról nem is beszélve, hogy nem lesz kéznél szinte semmi, amivel a babát illik fogadni. Ezekre egyébként a védőnők is elég kényesek, ők nem adnak a babonára, legalábbis az enyém élénken érdeklődik mindig, hogy hogy áll a babaszoba? Bár nem tudom, hány hetes vagy, és szinte semmit sem rólad. Írnál kicsit részletesebben?

Bujka!
Köszi a híreket Gigiről, hát nagyon szorítok neki továbbra is, szegény, tényleg érthetetlen hogy ennyi pihenés mellett, miért nyílik tovább a méhszája?... De a lényeg hogy a baba jól van, és ha netán előbb érkezne, akkor sem lenne hátrányban.
Ákata ha minden igaz, holnap szabadságot kap, ugye? Na majd hétvégén remélem jelentkezik!

Kép
mamy

Hettie!
Igen, valószínűleg ez volt a keményedés, legalábbis nekem is hasonló tünetek jelentkeznek közben. Mintha egy nagy kő lenne az egész hasad, és tényleg mintha ki akarna szakadni, és olyan fura érzés a levegővétel, de fájni nem fáj, inkább csak kellemetlen (mármint a hasfeszülés). Pár másodpercig tart csak, aztán hirtelen elmúlik.

Kép
mamy

Sziasztok!

Krisszi!
Tessék ám vigyázni, nem itt megerőltetni magadat!!! Szülés terén így nem ér előzködni!!!
Várjuk a beszámolót a kollegás búcsúbuliról! Rendik, hogy tartanak Neked ilyet :D
Megkukkantom a babakocsit, de azért várjuk a képet is, mert ott látni igazán, milyen pl. a színe!
Rakok fel képet a babaszobánkról!

Mamy!
Macifülkéről írtam, nem Gigiről! Gigiről sajna nincs infom, telcsiszáma sincs meg.

Hettie!
Nekem a keményedésnél csak egy kis kellemetlen érzésem van és lényegében kőkemény lesz az egész méhem. Nekem ilyen nehéz lélegzetvétel nem volt, de akkor én szerencsés vagyok ezen a téren.
Védőnő :twisted:

Kata írt sms-t, de mintha nem is írta volna :lol: Na jó, csak hülyéskedek, mert arról, hogy hogy vannak, nem írt, de az benne volt, hogy holnap jön haza :arrow: állapotuk nem romlott! Jó kedvű volt az sms, úgyhogy nekem az egészből ez jött le. Úgyhogy holnap Kata újra itt! :D

Nektek nem viszket a pocakotok? Én pár napja hülyét kapok, mert annyira viszket. Néha csak azt veszem észre, hogy vörös foltok vannak a hasamon, mert szétkaparásztam. Ez már ilyenkor tudom, hogy normális, de szerintem még a meleg is rátesz.

Ja és még egy, tegnap óta határozottan érzem Beni lábikóját a bal oldalamban! :shock: Most azon kezdek filózni, hogy ez a kis tökös csak nem fordult valami rosszirányba a klassz kis fejfekvéséből :roll:

És akkor képek Marci szobájáról, ahová Beni is bebocsátást nyer majd :D

Kép Kép

Kép Kép

Szerintem élőben jobban mutat :wink:

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

és még egy tábla!

Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

Bujka!
Jaj bocsi, persze hogy Macifülkét akartam írni... :oops: Olyan szétszórt vagyok mostanában (mostanában??? egyfolytában!!!)
Szép a babaszoba! Nálunk is erősen alakul már, hamarosan én is tudok feltenni képet!
Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

A pocakkemenyedes nalam nem tul gyakori, hal istennek. Csak megkemenyedik az egesz pocakom es kicsit huzodik, de semmi esetre sem fajdalmas, csak egy kicsit kellemetlen, aztan hamar elmulik.

Viola
fj35

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?