Új privát üzeneted érkezett!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, lányok!

Sokat gondolko rátok, és remélem, mindenki jól van, de csak percekig tudok a gép előtt ülni, mert a legmelegebb szobánkban van a számítógép (nyugati fekvésű a 8. emeleten :( ) a hűvösebb lesz jövök, ígérem...

Mamy!

Imádom a kiscsajt, még a nuni is kövér!!!! :D :D :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Jaj de unom már ezt a fülledt meleget!!!!! :evil: :evil: :evil:
Gondolom, ezzel sokan így vagyunk... Állítólag hétvégére kicsit lehűl, legalábbis a mostanihoz képest, kb. 25 fokig, hát már ez is hűvösnek számít?... :shock:

Livi!
:lol: :lol: :lol:
Köszi a dícséretet, tényleg olyan kis husi a kislányka, ennek azért nagyon örülök, hogy szépen növöget, hízogat! :lol: Nagyon büszkék vagyunk rá! Apukája is el van olvadva, mondanom sem kell, és olyan jó nézni, ahogy örül!
Bár én még "csak" a 34. héten vagyok, már nagyon foglalkoztat, hogy mikor dönt úgy, hogy ki akar bújni? Remélem, azért most még nem, még legalább 4 hétig! Hálistennek semmi jele, nagyon jól érzi magát odabenn, mocorog ezerrel, és most már olyan hirtelen, váratlanul és nagyokat rúg, boxol, hogy ma reggel is felkiáltottam a meglepetéstől, aztán persze nevettem, olyan jó volt! :lol:

Sz_Kata!
De jó, na akkor te is bekukkantasz hozzá végre, meglátod milyen csodás élmény lesz! A hely is szuper, tényleg! Van még sport szelet is, a vizsgálat előtt ha benyomod, nagy eséllyel jó mocorgós lesz a babóca! :wink: Ezért is szimpi a hely, mert ilyen apróságokra is adnak, és ez jólesik az embernek.

Suezika!
Hát ez a sérv nagyon nem jó hír... :cry: És most jött elő? Vagy már volt eddig is? Nem is hallottam még ilyen helyen lévő sérvről... De nem hiszem, hogy ez akadályozná a szülést. Bár nem tudom... :roll:

Babamocorgás és egyebek:
Lányok, ti nem vettétek észre, hogy mostanában egyre többször csuklik a baba? Nekem szinte minden nap, pl. most is, hol nagyon erősen, hol kevésbé. Olyan kb. 2-3 mp-es szünetekkel kis ugrások, és ilyenkor úgy sajnálom szegényt, bár tudom, hogy semmi baja nem lesz tőle, sőt erősödnek az izmok. Állítólag (úgy olvastam), hogy ez azért van, mert a tüdeje kezd a lélegzésre felkészülni, és próbálkozna, de mivel nincs levegő, a vizet szívja be, vagy félre is nyeli, és emiatt csuklik...

Kép
mamy

Mammy
Semmi kétség kiscsaj lesz :wink: . Nagyon jók a képek. :D Aztán vigyázz vele, ne mutogasd, majd ha nagy lesz leszíd érte. :lol:

Sz_Kata
Asti: 1095 Bp. Soroksári út 110-112. Tel: 476-50-89
Meg van egy a József krt. 50-ben is a baross utcánál kell leszállni a 4-6-os viliről, de ez csak egy kisebb lerakata. Azért tudom így a címet, mert kaptunk törzsvásárlói kártyát, ami 25E után jár, vagy hogy :?: . Utána pedig ha van kártyád akkor minden (nem akciós termékből ) 8% kedv. van. :lol: És valóban kedvesek voltak.
Ja és látom hogy Bujka már megelőzött. Na sebaj. :wink:

Csuklás
Nálunk is ez megy minden nap. Rengeteget csuklik a pici, néha azt hiszem hogy abba se akarja hagyni… :roll:

Alvás
Nekem se megy… :cry: Ráadásul nappal meg tök hulla vagyok emiatt. :evil:

Utolsó keddem a melóhelyen. Már csak a héten vagyok. Juhéjjj!!!!
De akkor már ide se tudok rendszeresen írni, majd azért benézek egy-két netezős helyre. Csak azért az elég sok, hogy ezresekért csak olvasgassak nem??? Jó lenne otthonra egy gép, de ez majd a jövőjé. :roll:

Pusz mindenkinek: Bettus
bettus79

Viola!

Tegnap Én is megszívtam bementem 4re,hátha mindenki későn akar jönni dokihoz.17.15kor hívtak be vizeletre meg vérnyomira.Mikor kimentem megjött Orsi (Osoa75),
behívott doki 18.15-kor kijöttem és rögtön utánam behívta Orsit.
Na megfogadtam soha soha többet nem megyek be korán kezdésre.

Mostmár pihenjél sokat lábakat fel,aludj.zuhanyozz.
Én is nagyon gondolkodom ezen a tanfolyamon,szerintem elég volt az a 2 alkalom,úgy se kérdezik meg voltál,nem voltál?

CTG miatt Én is kivagyok,most ,hogy elmegy doki ki fogja ezt figyelni ,behívni előjegyezni,megnézni jó e az eredmény és ki fogja megnézni a méhszájat nincs kinyílva vagy ilyesmi.

Szeméremdomb feszülés ugye milyen borzalmas?
Jó Neked még csak most érzed,lehet Én a sérv miatt érzem a 20.héttől?

Mamy,
Nekem sose volt még ilyen ez most jött elő ez a vacak sérv.
Az én kisbabám eltörpül Gesztikéd mellett....
30.héten volt 1180gos. tegnap egy lány elkezdett velem beszélgetni 1 hét különbség volt közöttünk és Neki 2500got nyom most a babája és kislány.Azt mondta eddig 5 kg-ot szedett fel,de az képtelenség szerintem,hol a víz,lepény+vér víz visszatartás.
Na de mindegy.

Csuklás,
nekem tegnapelőtt csuklott először,legalább 3om percig fogta is Gergő a pocakomat végig....
:)
de nekem még nagyon picik ezek a próbálkozásai....

Mozgásról számolásról Nektek mit mondd az orvos?
Tegnap mondta mozgásszámolás....
erre visszakérdeztem napi 10,mert ezt hallottam
dehogy is rávágta
feküdjek a bal oldalamra és kezdjem el számolni,ha 1 óra alatt nincs meg a 10 az gáz.......
:roll:
és hány óráként számoljam,és csak a rúgdosás számít bele vagy amikor piszkál a könyökével az is beleszámít,de ha lefekszem mindig elalszom mire 10hez érnék.....
:oops:
Nektek mit mondott?

Su
suezika

Sziasztok Sziasztok!

ÁKatához sajnos nem tudtam bemenni, mert 3 órát vártam a dokimra és iszonyú késésben voltam. azt írja, hogy minden oké!

Mamy - Miért tetted ezt velem? :lol: Megfogadtam, hogy nem megyek már 4D UH-ra, de megláttam Gesztikét és nem fogom kibírni!!! Sztem még ma be is jelentkezem a Kleopátrába, nagyon szép a kép és Gesztike gyönyörű!!!
Külön gratula a forduláshoz, látod, tényleg van esély! Drukkolok, hogy ne gondolja meg magát, bár ennek tök kicsi az esélye!

(Az enyém még mindig faros... :( Sokat beszélgettem ma a dokimmal erről, nagyon szigorú ebben a faros szülés témában, azt mondta, hogy ez nem kívánsághangverseny, hanem a gyerek és a mama érdekeit tartja szem előtt, más nem érdekli. Elmondta részletesen, hogy miért kell a császár ilyenkor - de csakis ilyenkor - és hogy ő már vesztett el faros babát hüvelyi szüléskor. Egyszerúen nem lehet előrelátni a téraránytalanságot és lehet, hogy a lába, mellkasa simán kifér, de mondjuk elakad a fejénél és vége... Nincs olyan ember a földön, aki ezt előre tudná jósolni. 60 éves, van tapasztalata, simán le tudna vezetni egy faros szülést, de azt mondta, hogy még egy babát nem fog elveszíteni. Viszont azt mondta, hogy aki hobbiból akarja felvágatni a hasát, az ne menjen hozzá, mert kérésre nem végez császárt. Ez csak zárójelben, bocs, hogy ezzel untatlak Titeket, ne is reagáljatok, csak magamnak írtam :lol: )

Viszont ami talán Titeket is érint: dokim mesélte, hogy a mai értekezletükön elég sötét jövőt festettek a magyar - amúgy sem rózsás - egészségügynek. A TB bizonyos számú betegnél többet nem fog finanszírozni intézményenként (csak azokat, akik lakhely szerint oda tartoznak) tehát nem lesz ingyen a szabad orvosválasztás (ok, hogy most sem teljesen az, de mégis járhatsz x doki klinikai rendelésére és max adsz neki egyszer-egyszer egy kis pénzt), nagyon szigorúan ellenőrzik majd a vizsgálatokat, valszeg 35 év alatt nem lesz lehetőség ingyenes vérkép, fertőző-betegség szűrés, cukor, AFP és Integrált tesztre, az ultrahangért majd fizetni kell. Eléggé el volt keseredve, azt mondta, olyan lesz majd, mint Angilában: mindenért fizetned kell majd, mint a katonatisztnek és majd sorban születnek a Down-os gyerekek, mert a nagy számok törvénye alapján még mindig jobban megéri a TB-nek 1000-ből egy beteg gyerek, mint fizetni a méregdrága vizsgálatokat. REMÉLEM, EZ AZÉRT NEM LESZ ENNYIRE GÁZ!!!

bocs, ha negatív voltam, de még nem láttam a dokimat ennyire lehangoltnak és elkeseredettnek...

SzKata - azért más 2 éves gyereket pelenkázni, mint újszülöttet, hidd el :lol: Hollandiában négy gyerekre vigyáztam bentlakó au-pairként hónapokon keresztül 1,5 és 2,5 éves kicsikre, 8 éves és 10 éves nagyobbakra de egy újszülöttet meg sem mernék fogni. Pedig ott aztán volt kakis pelus, pisis pelus, hányás, Kruppos roham, ellilulás, kézelvágás, napszúrás a tengerparton, sírás-rívás - minden.

Viszont, képzeljétek, a picike két hónap után NEKEM mondta azt, hogy "MAMA." Majdnem elsírtam magam, az anyja meg majdnem elájult. Na, ezért nem lesz nekem állandó és bentlakó babysitterem. :lol:

Képzeljétek, jövő héten kell mennem CTG-re. Finisben vagyok...

Csajok, tényleg, erről nem is beszéltünk: MENNYIBE KERÜL MOSTANSÁG A SZÜLÉS???

Vigyázzatok magatokra,
Puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Rolex!
Az esküvői képek felrakásában nagyon jó vagyok ám!!! Úgyhogy, ha gondolod, küldd át nekem és én felteszem ide az oldalra. gyetvai.melinda kukac t-online.hu

Erika!
Azt hittem, ennyire lestrapáltak a srácok, hogy még mindig pihenitek. De a Balcsi biztos jó volt regenerálódásra :wink:, bár nem fürdéssel tényleg elég gáz lehetett. Viszont most, hogy olvasom, a srácokkal voltatok? Akkor most pihenj!!! :D

Sue!
Éjszakai nem alvás detto nálam is megvolt most! Iszonyatosan rossz :(
Sérv :( Egy volt kolleganőmnek volt sérve a terhessége alatt, de őt a dokija megműtötte. Nem is tudom, hogy mi a jobb, terhesség alatti műtét (én attól nagyon paráznék), vagy a dilemma, hogy lehet-e így "rendesen" szülni. Erre nem mondott semmit a doki? Hoppá, most olvasom, hogy nem egyszerű a sérved. Szerintem ezzel simán lehet hüvelyi úton szülni, legalábbis laikusként úgy gondolom.
Nekem is szabin lesz a két utolsó hetemen a dokim, de én kértem, hogy szerezzen nekem helyettesítőt, hogy ne az ügyeletesnél kelljen szülni, ha Beni nem várná meg a saját dokinkat.
Mozgásszámolás: már bocsi, de szerintem hülyeség, amit a dokid mondott. Mi van, ha épp alszik a baba és nem mozgolódik?! Én akár órákon keresztül nem érzem, aztán 20 perc alatt szétver bennem mindent... A napi 10 mozgást hallottam én is, úgyhogy no para!

Dorka!
Kitartást magányosan ebben a hőségben!!!

Sz_Kata!
Marciról már mióta elindult, nem tudom levenni a szememet, de azt hiszem, akkor ez még tart egy darabig :shock: Néha már én is csodálom magamat, hogy bevállaltam Benit :oops: :lol: , mert azért az Apukáknak mégiscsak más, hisz nem ők vannak a kisördögökkel egész nap... Szerencsére Párom már időben rájött, hogy azért mert egész nap itthon vagyok Marcival, nem tudok ugyanúgy mindent megcsinálni a lakásban, de a Párod legalább még gyerkőc nélkül rájött a dolog lényegére :wink:
Gratula a peluscseréhez! Az lesz majd tuti, amikor a háta közepéig kakis lesz a picurid és mindent cserélhetsz le rajta :wink:
Jó vásárolgatást Neked! Aztán vigyázz majd Magatokra ebben a melegben!

Viola!
Marcival még mi is lelkesebben mentünk a 4D-kre, két alkalommal. Beninél valahogy az 1-et is elegendőnek találtuk...
Te jó ég, Te tényleg mindjárt szülsz!!! Aztán jövünk Csengővel utánad :wink: Kíváncsi vagyok, hogy fogjuk felborítani az eredetileg felállított "sorrendet"!
Látom, sokunknak felmerül a doki szabadságolása körüli probléma. Már csak így van a nyári babákkal. Szorítsunk egymásnak, hogy egy kicsit lustik legyenek a Babócák, mert nekem is 19-ig szabin van és 18-ra vagyok kiírva...
Bizony, mindent ligthosan csinálj! Én is kezdem visszavenni a tempót, mert érzem, hogy máshogy nem megy. Honnan jársz be Pestre? Vigyázz ebben a hőségben Magatokra!!!

Mamy!
Benim is nagyon sokat csuklik: naponta min. 2-szer! Rázkódik a hasam és az alfelem is közben :lol: Én is csak a jót látom benne, mert Őket ez állítólag nem zavarja (Marcimat a mai napig nem érdekli, Ő kinn lett nagyon csuklós :lol: ). És tényleg a magzatvizet nyelik ilyenkor félre, jó a tüdejüknek, úgyhogy :D

Bettus!
Utolsó hét a munkahelyen :D No net otthon :( Tényleg kukkancs be innen-onnan, hogy halljuk Rólatok!!!

Krisszi!
Zárójelesedre: teljesen megértem a dokit, biztos szörnyű élmény lehetett a baba elvesztése, és természetesen nem csak neki. Ennél komolyabb érv nekem nem is kéne a császár mellett...
Az eü-s jövőkép elég szörnyen hangzik :( Ilyenkor úgy elgondolkodom, hogy hová a túróba kerülnek a befizetett milliárdok ebben a rohadt országban, ha még az eü-re sem jut???!!! :twisted:
Szüléstarifák: nagymértékben függ, hogy Bp-ről, vidékről van-e szó, illetve a doki "felkapottsága", orvosi hierarcihában elfoglalt helye is erősen befolyásoló tényező. Én inkább nem írom le a saját dokimnak fizetendő összeget, mivel többször is említettem a nevét...

Látom, nem vagyok egyedül, épp most akartam panaszkodni, hogy milyen iszonyatos éjszakám volt. Alig aludtam és azt is feldarabolva: pisilni rohangáltam ki, izzadtam, forgóim durrantak be és fájtak iszonyatosan, hanyattfekve már nem kapok levegőt és még sorolhatnám. Már majdnem gép elé ültem 3 körül, amikor már cirka 10-szer voltam fenn. Őrületes ez a meleg. Pedig kinn egész jó idő lenne, mármint éjszaka, csak egy szellő sem rebben :twisted: De már én is a 25-26 fokos hétvégét várom, hátha valamennyivel jobb lesz a helyzet.
Egyenlőre kitartást mindenkinek!

Na pusz: Melinda (34+4)

KépKép

KépKép
bujka

Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

Sue,

Sajnalom, hogy Te is annyit vartal tegnap… Bar a kulonbseg az, hogy en nem maganrendelesre jarok, de gondolom Te arra es meg penzt is adsz az orvosnak minden alkalommal, nem??? Szoval igy aztan igazan bosszanto a dolog, latod en ezert nem jarok maganrendelesre.

Amiatt ne aggodj, hogy mi lesz az orvos szabadsaga alatt, mert minden ugyanugy megy, csak eppen az ambulans orvossal fogsz talalkozni meg beszelni es nem a sajatoddal. CTG-re majd 35. hettol kell jarnod, barmelyik nap lehet menni, hetente egyszer. En megfogadtam, hogy soha tobbet nem megyek oda 8-ra, mert nem eri meg. Inkabb megyek deli 12 korul, akkor mar talan nincsenek olyan sokan. A CTG-t, vizeletet, vernyomast ugyis a noverek csinaljak, a papirokat meg majd az ambulans orvos nezi meg utana, hogy minden rendben van-e. Tegnap peldaul egy tok szimpatikus orvoshoz kerultem, dr Hauzer Eriknek hivjak. Baratsagos volt, kikerdezett, hogy van-e valamilyen panaszom, irt papirt jovo hetre meg egy utolso vervetelre meg ellenanyagszuresre. Es elmondta, hogy ha barmi rendellenesseget tapasztalok, ugy mint gorcsok, fajasok, erosebb folyas, verzes stb… akkor jojjek azonnal, ejjel-nappal barmikor. Szoval en nem ereztem olyan gazosnak, hogy nem az orvosomnal voltam, hanem valaki masnal.
A magzatmozgast nekem az orvosom igy magyarazta: minden nap, lehetoleg kb azonos idoszakban, eves utan, ami lehet ebed vagy vacsora, fekudjek oldalra es szamoljam a magzatmozgasokat 1 oran keresztul, ha mar van 10 mozgas, akkor abbahagyhatom, mert minden rendben. Fontos a nyugodt legkor, szoval nem erdemes olyankor csinalni, amikor egesz delelott rohangaltal, ugyet inteztel, idegeskedtel elotte…
Szerintem ne aggodj amiatt, hogy a Te picid meretei kisebbek az atlagosnal, hiszen magad is olyan vekony es kicsi vagy!!!

Krisszi,

Engem is erdekelne, hogy mennyit adjak az orvosomnak szules utan… Mondjuk en nem maganrendelesre jarok, csak simara a klinikara. Tavaly aprilisban volt egy vetelesem 12 hetesen, ami utan o mutott es amikor boritekot akartam neki adni, akkor nem fogadta el, azt mondta, hogy majd csak akkor amikor a kovetkezo kisbabat majd a karomban ringatom… Szoval most fogalmam sincs, hogy milyen osszegre gondoljak egyaltalan….

Viola
fj35

Bujka,

Godollorol jarok be Pestre, de akar kocsival megyek, akar tomegkozlekedessel, egyik sem jobb a masiknal...

Jaj, igen, en vagyok az elso a listan es meg csak nevunk sincsen leendo kisfiunknak... Ami nekem tetszett az a paromnak nem jott be es forditva, szoval meg nem jutottunk semmire sem... Legutobb nevetve azt mondta, hogy o gondoskodott a vezeteknevrol (merthogy nem vagyunk hazasok es voltunk az apasagit intezni, mi szerint az o vezeteknevet fogja kapni a gyermek) es hogy most akkor en gondoskodjak a keresztnevrol... Nem tudom pontosan, hogy most ezt akkor ugy ertette, hogy szabad kezet kapok a dontesben, ezt meg tisztaznom kell vele.

Viola
fj35

Sziasztok!

Na akkor még egy kicsit szüléstarifa!
Én rákérdeztem a dokimnál, hogy ő mennyiért szokta vállalni és így nem volt kérdéses a továbiakban. Mi ezt Marcinál és most is még az első félidőben letisztáztuk, hogy tudjuk, mire is számítsunk, mennyit kell gyűjtögetni.
Szülésznőt is megkérdeztem, de ő a saját érzéseinkre, kereteinkre bízta a dolgot...
Szerintem a legegyszerűbb megkérdezni a frankót :wink:

Viola!
Épp kérdezni akartam, hogy mi lesz a Babóca neve! Ezek szerint még nincs is? Tessék iparkodni! A szülőágyon már legyen valami elképzelésetek :lol:

Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Lányok!
A szüléstarifáról csak annyit, hogy én a kislányomnál megkérdeztem a dokit kerek perec mennyi a szülés és azt mondta nem mond összeget ránk bizza. Most, hogy sajnos másik dokihoz kerültem az ikrek miatt ismét megkérdeztük, hisz jó előre felkészülni anyagilag is. Hát mit mondjak nem volt szívbajos bár amilyen összegeket hallottam nem is olyan sok. Tehát igazából nagyon orvos függő.Képzeljétek a 1o hónapos lánykám rájött, hogyan lehet felállni , most mindenhova követhetem mert sajna vannak olyan tárgyak is amibe hiába kapaszkodna meg felborulna velük együtt. Elpakolni meg mindent nemtudok mert nagyon pici a lakás. Azt hiszem mostantól nincs sok pihenés, max. amíg alszik.
baboka

Fj35!

Hol kell az apaságit csinálni? Gondolom a pol.hiv-ban, de azon belül? A leányanyák és zabgyerekek osztályán? :shock: :D

Krisszi!

Az enyém ingyen lesz! :D És amíg nekem sem fizetnek a munkámért hálapént, addig ez így is marad. És ha nem leszek megelégedve a orvosi ellátással, szívbaj nélkül eltöröm a kis kezét-lábát az illetőnek... :D 8)

Bujka, Baboka!

Nagyon titokzatosak vagytok... mi az hogy nem volt szívbajos? vagy ez nagyon magánügy?

Su!
Hát ha nem tévedtek azzal a lánnyal kapcsolatban, akkor nagyon sajnálom szegényt.... :oops:
Bevallom, az első gyerekemnél nem sikerült felfognom ezt a magzatmozgás dolgot, de a védőnőmnek se... Akkoriban hozták be, asszem... Most meg még nem próbáltam, de sokan nem szokták érteni... Máris tartok tőle :?

Livi

bali78

Bali78!
Az egyik ismerősöm aki tavaly szült, nem írnám,hogy hol ő 60.000.-fizetett egy "sima" szülésért azért idézőjeles mert a végén vákummal kellett rásegíteni. De vele előre közölte a dokija. Ennyi pénzért mégcsak nem is tudott uh-ot csinálni a magánrendelésén, hanem uh-ra máshova kellett mennie. A másik barátnőm 50.000.-et fizetett neki is előre megmondta a dokija. A baj az,hogy nem szívesen írok összeget, de nekem is ekörül mozog az ár amit mondott annyi különbséggel, hogy az ikrekkel azt mondják többet kell foglalkozni ezért mondta ,hogy akkor nem is olyan sok. Az igazság az, hogy én nem szeretnék az ügyeletesnél szülni, mert kitudja kihez kerül az ember. Ami kórház meg körzetis lenne nekem azt inkább kihagyom, Ráadásul mindkét lányomnál magán orvosom volt igaz fele ennyiért. Te hogy-hogy ingyen szülsz?
baboka

Bali78,

az apasagit a polgarmesteri hivatal gyamugyi osztalyan csinaljak. Be kell menni egyutt az apanak es a leendo anyanak, szemelyi igazolvanyt meg szemelyes papirokat vinni kell es fel ora alatt elintezik, fizetni hal istennek nem kell erte. Idokozben at kellett mennem egy masik irodaba ott a polgarmesteri hivatalon belul, hogy hajadonsagi igazolast nyomtassanak ki a nyilvantartasbol, ennyi volt az egesz. Fontos, hogy meglegyen a szules elott, mert ha nem, akkor az anya nevere anyakonyvezik a gyereket es kesobb bonyodalmasabb atiratni az apa nevere.
Az ugyintezes menete egyebkent reszletesen le van irva a www.magyaroszag.hu-n, en is onnan neztem ki annak idejen.

Viola
fj35

Sziasztok lányok!

Köszi mindenkinek az elismeréseket és dícséreteket, Gesztike nevében is! :lol:

Krisszi!
Én nem akartam, de örülök hogy ilyen hatást váltottam ki belőled :lol: meglátod, nem fogod megbánni, ha elmész 4D-re! Neked is köszi a bókot, olyan jólesik, hogy dícsérik a Kislányomat!... :oops: :lol:
A farfekvés miatt ne aggódj, nekem is faros volt egészen idáig, (ráadásul fejvégű fekvéssel kezdte a növekedését, aztán fordult farosba, és most vissza). Állítólag az utolsó pillanatig van esély hogy menetirányba fordul, bár nekem azt mondta a dokim, hogy ha a 38. hétig nem történik meg, akkor császár. Ezért nem is derülne ki, hogy a 40. héten hogy feküdne, mert akkor már kint van. A dokidnak egyébként igaza van a maga szemszögéből, és általában a dokik így gondolkodnak.
CTG: érdekes, hogy neked már most menned kell?... :roll: Nekem azt mondta a dokim hogy majd a 36. héten lesz az első... Bár az is 2 hét múlva lesz, na jó... Olyan kíváncsi vagyok rá, úgy várom!

Suezika!
Dehogyis törpül el, a 30. héten nekem is még "csak" 1430 gr volt. Nincs két egyforma baba, a tiéd súlya is tök normális. A lényeg, hogy 1 hónap alatt kb. 1 kg-ot híznak-nőnek.
Sérv: :cry: nagyon izé lehet... :cry:
Babamozgás számolása: nekem semmi ilyesmit nem mondott a dokim... :roll: Mondjuk én nem idegeskedem, mert Gesztike egy örökmozgó, állandóan van valami mocorgás, kisebb-nagyobb rúgás, kivéve éjszaka, továbbra is nagyon csöndben van éjjel, nem tudom ennek mi az oka, de eddig kb. összesen 3-szor ébredtem fel, mióta érzem a mozgását, lassan 3 hónapja.
Bujkához hasonlóan nálam is az van, előfordul hogy órákig semmi, aztán behozza a lemaradását. Ráadásul azt olvastam, hogy ilyenkor már egyre többet alszanak, és egyre kevésbé intenzív a mozgás. Szóval semmi idegeskedés! A lényeg, hogy mozog, és kész! :wink:

Képzeljétek lányok, végre valahára megérkezett nagy nehezen a HBSAG leletem az Epidemiológiai Kp-ból... :? Hogy az eredeti hová lett??? Rejtély... :roll: De ezt a másolatot is már kétszer kértem, az első megint elveszett :roll: aztán most végre megkaptam a második másolatot.

Kép
mamy

Sziasztok :lol:

Bali,

zabigyerek osztály, ezt tetszett: :lol:

szüléspénz: én is körbeérdeklődtem már, hogy mennyit illikadni. És hangsúlyozom:mennyit illik. Mert én nem fogom megkérdezni a dokimat, ugyanis az a véleményem, hogy mivel csak a magánpraxisába jártam, én már nagyon komolyan megfizettem őt, és amit a szülésért adok az nekem tényleg "hála" pénz. Tehát ne ő szabja meg, mennyire legyek hálás.
Én egyébként úgy halottam, mostanában 50 ezer körül mozog a tarifa. Bár van aki többet sem szívbalyos elkérni.
Plusz, ehhez még hozzájön az is, hogy én választok szülésznőt, és annak is adunk pénzt, hiszen remélhetőleg, a szülés nagy részében ő lesz velem. (bár, én azt gondolom, hogy ez nem baj, sőt, a dokinak sem azért fizetnék, hogy minél többet ott legyen, és remélem, hogy nem is nagyon lesz rá szükségem)
Én egyébként azon szoktam kiakadni, hogy ha nehéz szülés van, akkor többet kell adni. Hát nem nekünk nehéz az a szülés?!

Krisszi,

Neked minek csecsemőápolási könyv :wink: Ilyen tapasztalattal már vérprofinak számítasz :lol:

egészségügy: okés ha fizetni kell, csak akkor csökkentsék a kötelező TB járulék befizetését. Mert az is áldatlan állapot,, hogy az én adómból (is) megvett kórházi gépekkel vizsgál egy orvos, aki utána ezért pénzt kap tőlem, ami az ő magánvagyonát gyarapítja, a kórháznak meg még evőeszközre sem tellik. Ez olyan faramuci, tehát valamit tenni kell, de tb, adó és még plusz így fizetés az már durva.

Su,

mozgás: eszembe sincs számolni. egy újabb ürügy, hogy paráztassanak. Szerintem, érezni fogod, ha a te véleményed szerint keveset mozog, de ezt nem egy általad kijelölt óra számolása alapján kell eldönteni. Nálam pl napközben nem is érzem a babát, estefelé meg majd szétrugja az oldalam. Nem is értem, milyen pozitúrában van, amikor egyszerre dudorodik ki a jobb és a bal oldalam :roll:

Kata
sz_kata

Sz_Kata!
Maximálisan egyetértek veled, a hálapénzt illetően!!! Én is magánrendelésre járok, ahol még a "kötelező" uh-ért is fizetni kell, a vizsgálatról nem is beszélve. Én sem fogom megkérdezni a dokimat, azon az állásponton vagyok, mint te, hogy a hálapénz, azért hálapénz, mert valamivel honorálni akarja az ember a közreműködését, még akkor is, ha ez a dolga. Szerencsére az én dokim (már jó előre utána érdeklődtem) nem egy pénzéhes ember, állítólag nagyon emberséges ezen a téren, szinte úgy kell utána rohanni a pénzzel. Én is olyan 50 körül gondoltam egyébként, de minden annak a függvénye, hogy hogyan fog történni a nagy nap, hogyan zajlanak az események, és a férjemmel közösen döntünk majd a végleges összegről (mivel Ő is ott lesz és talán racionálisabban látja majd a dolgokat, mint én abban az állapotomban...).

Kép
mamy

Baboka!

Hogy-hogy hogy-hogy? :D Bemegyünk és szülünk... Ha jár arra valaki, jó, ha nem, hát remélem, úgyis jó... :D

Livi

bali78

Bali78!
Ne érts félre, nem vagyok anyagilag nagyon eleresztve, sőt nem is lehetnék két gyerek mellett. Csak nekem az egészségüggyel kapcsolatba vannak előítéleteim, sajnos tapasztalat. Én nem merek csak úgy bemenni a kórházba szülni, hogy majd csak lesz ott valaki, mert ki tudja milyen az orvos hozzáállása és mennyi ideig van rá szükség. Én így hogy volt dokim nagyon nyugodtan indultam mindkét szülésemnek, mert tudtam, hogy jó kezekbe vagyok. A kisfiadat is így szülted? Nem féltél? Milyen volt az orvos?
baboka

Lanyok,

en sohasem jartam maganrendelesre, ezert nem is ertem nagyon ezt a dolgot. Ha valaki maganrendelesre jar, az azt jelenti, hogy pl. bejelentkezik du 6-ra az orvoshoz es odamegy a rendelesre 6 elott 2 perccel es 6-kor behivjak??? Vagy ott is orakat kell uldogelni, mire sorra kerul? Akkor mi ertelme van minden alkalommal tobb ezer forintokat kifizetni??? Vagy egyaltalan mivel tud tobbet nyujtani egy orvos a maganrendelesen, mint benn a klinikan? A vervetelre, meg ilyen vizsgalatokra meg ugyis tb-s helyre kell menni nem???

Vilagositsatok fel, legyszi!

Viola
fj35

Baboka,

az hogy van dokid, az mennyire jelent 100 %-os biztonsagot, hogy ott lesz a szulesnel barmikor is tortenjen az? Mondjuk, hogy elmegy pentek este sorozni a barataival (mert o is csak ember, ugye), teged meg hirtelen bevisz a mento, merthogy szulni fogsz... Vagy elutazik az orszag masik felebe egy eskuvore vagy egy hetvegere a csaladjaval es hirtelen ratelefonalnak, hogy te mar a korhazban vagy... Vagy kiugrik olcso repjeggyel egy par napra Londonba, csak ugy kikapcsolodaskeppen.... Szoval nem ertem, hogy ez a valosagban hogy mukodik, mert ugye a szules barmikor bekovetkezhet, es itt nem csak a koraszulesre gondolok, merthogy ugye a 37. hettol mar nem is szamit koraszulesnek, ha beindulnak a dolgok.... Az orvosok, akiknek ugye folyamatosan vannak pacienseik, akik elvileg barmikor szulhetnek, nem mennek szinhazba, nem mennek sorozni a haverjaikkal es nem mennek el kikapcsolodaskeppen egy-egy hetvegere???
Bocsi, hogy itt akadekoskodok, de tenyleg nem ertem, hogy ez a valosagban hogy mukodik... Valoszinuleg ez az oka, hogy soha nem is gondoltam arra, hogy maganorvosom legyen. A Sote I.-re jarok, ami egy orszagos intezmeny es videkrol meg mas pesti korhazakbol is odakerulnek a koraszulesek meg mas komplikaciok, amit peldaul mas helyeken nem tudnak ellatni, mert nincsenek megfeleloen felkeszulve ra, szoval en nem tartok attol, hogy az ugyeletes orvosnal szuljek, ha veletelenul ugy adodik, hogy az az orvos, akihez eddig jartam, eppen nem lesz elerheto akkor.

Koszi az infokat, barki is az, aki elmagyarazza nekem, hogy mikent mukodik ez a maganorvosos dolog.

Viola
fj35

Sziasztok!
Tegnap voltunk a dokinál, és minden rendben van, éppen fejjel lefelé volt fordulva, de már a 21. heti UH-n is ugy volt érdekes. de most sztem megfordult mert nehezen kapok levegőt. Eddig olyan jo volt hogy kaptam levegőt. Na de majd megfordul megint.
Nemtudom már ki irta egyszer hogy a kisgyereke azt mondta az ultrahangon a babára hogy cica. Hát tényleg olyan volt az egyik nézetből mint egy kiscica, olyan aranyos volt ugy összegömbölyödve :lol:
Kérdeztem a dokit hogy mekkora lehet és azt mondta 1400 g lehet. az nem nagy az én időmben? jo nagy gyerek lesz :)
A fürdés oké, csak majd útközben meg kell néha állni sétálgatni. Mondjuk az biztos hogy meg fogunk állni többször is mert mindig pisilni kell.

Bettus
Én nagyon meg vagyok eddig elégedve a korházzal is, mert én az UH-ra először fél orát másodszor meg 10 percet vártam, a vérvétel is hamar megvolt. Itthon meg a háziorvosnál majdnemhogy többet vártam ugy hogy nem is voltak sokan.
A korház honlapján én ugy olvastam hogy csak egyágyas szobák vannak meg az a berendezett szülőszoba. ezek szerint van többágyas is?

Bujka
Nem tudom hogy allergia lenne-e, de nem voltam soha semmire. a parlagfűre is azt mondtam egyszer hogy milyen jo illata van. meg ez mindig van függetlenül időjárástol vagy évszaktól. én arra gondolok hogy a homloküregben lehet vmi. de majd csak kiderül egyszer, remélem.

A babamozgással kapcsolatban én azt hallottam hogy egy nap minimum nyolcszor kell érezni. de ez az 1 ora alatt 10 ez sok, mert ha ugye alszik akkor nincs egy sem egy ora alatt. sztem is az a lényeg hogy mozog, az a lényeg.

Az érdekes megjegyzésekből én sem maradtam ki, pl, hogy figyeljem melyik oldalon mozdul meg, mert akkor meg lehet mondani a nemét. De már elfelejtettem hogy melyik oldalhoz melyik nem tartozik. de az a szunyogcsípés vakarás az tényleg vicces :D
viszont volt egy osztálytársam, akivel mikor az anyukája terhes volt rátette a combjára véletlenül a vasalót és a gyereknek is ott lett egy vasaló alakú anyajegy.

üdv:heni

24+4
hettie

fj35!
Nekem hála istennek mindkét gyereknél bejött az orvos és nem volt elutazva, sőt semmi haragot nem láttam az arcán, hogy most miattam be kellett jönnie. Ők mivel fizet nekik az ember ezt vállalják, hogy éjjel-nappal elérhetőek kell, hogy legyenek. Persze van ,hogy mégse megy be a doki valamiért,de nekem eddig szerencsém volt. Ráadásul,ha nem jön be pénzt se kap. De én ezzel nem akartalak magamra haragítani titeket , csak válaszoltam . Kinek a pap, kinek a papné. Sőt nekem az a fura, ha valakinek nincs dokija. De mondom nekem nagyon rossz tapasztalatom volt!!!Ezért van orvosom, ez talán ad egy kisnyugtatást nekem.
baboka

Sziasztok lányok!

Bocsi, hogy belekotyogok ebbe a fizetett doki-ügybe. Nekem az a véleményem, hogy a nők általában azért választanak magándokit, mert így biztonságban érzik magukat, ha bármi történik, akkor nem egy vadidegen ismeretlen előtt kell kitárulkozni. Természetesen az is lehet, hogy jó orvos az az ismeretlen, és ugyanolyan jó kezekben van a nő, mintha a saját dokija lenne. De ezek az orvosok azért keresik halálra magukat, mert vállalják, hogy bármikor elérhetőek. Persze, ők is mennek nyaralni, de ezt előre bejelentik, a nő tisztában van vele, ha akkor indul a szülés, akkor nem biztos hogy ő jön be. De általában azért elérhetőek. Hogy mi van akkor, ha sörözni megy?... Fogalmam sincs. Előfordulhat, hiszen ember ő is, de én azt mondom, egy nőgyógyász ne menjen akkor sörözni, amikor egy (vagy több) kismamájánál várható a szülés.

Persze úgy is lehet, ahogy Livi gondolja, csak ez azért eléggé rizikós, én nem merném megkockáztatni, hallottunk már elég rémtörténetet. Gondoljatok bele, itt nem csak RÓLUNK van szó, hanem egy pici emberkéről, aki a MI GYERMEKÜNK, akinek mindenből a legjobbat akarjuk, tehát az ellátásból is! Még az is kockázatos, ha az ember egy sima rosszulléttel kerül be egy ügyeletre, nem hogy még egy szülés!
De ez az én véleményem, bocsánat Livitől, hogy nem értek vele egyet...

Kép
mamy

A az előző fiamat is így szűltem, de nem azért valásztottam ismét ezt a megoldást, hanem épp én is a rossz tapasztalatok miatt. Igaz, vagy nem a szülészeten vagy nem a saját bőrömön szereztem, de a lényeg, hogy én azt szűrtem le, hogy nem feltétlenül "kapok valamit" a pénzemért.... Itt szerintem semmit nem adnak érte, érted mire gondolok? :D

Livi

bali78

Viola!

Lehet, hogy sántít a hasonlat, de az, ha valaki orvost választ és a magánrendelésére jár, nagyjából olyan a lényegét illetően, mint ahogy valaki nem az SZTK-ba jár fogorvoshoz, hanem egy magánrendelőbe, ahol jobb ellátást, nagyobb odafigyelést, személyesebb kontaktust remél az orvostól, mintha a kórházban futószalagon egy lenne a sok közül.
Lehet, hogy rosszul látom, de nekem ez a véleményem. Sajnos a mai világban, ahol az orvosok magánpraxist folytatnak a kórházi munka mellett, szinte rá van kényszerülve a nő, hogy a magánrendelőbe menjen, mert a doki a kórházban szinte alig fordul elő, csak a szüléseket vezeti le. Ha neked nem ilyen a dokid, akkor mázlid van.
Nekem eddig minden orvosom ilyen volt, azaz a magánrendelőjébe kellett járnom, ott vizsgált, de a vérvétel stb. persze a kórházban volt. De ha netán ott vizsgált meg a kórházban mert úgy jött ki a lépés, akkor ott nem kellett fizetnem (még jó).
Egyébként valóban úgy van, ha bejelentkezel a magánrendelésre, akkor adnak egy időpontot, amit többé-kevésbé igyekeznek betartani, nem kell órákat várni, legalábbis én így tapasztaltam.

Kép
mamy

Mamy,

koszi a valaszt, es jo hallani, hogy jobb ellatast, nagyobb odafigyelest kapsz a valasztott orvostol es sokkal rovidebb a varakozasi ido, mint nalunk a klinikan. Ezek szerint mukodik ez a dolog. Csak nekem az igazsagerzetemet piszkalja, hogy befizettem egy csomo penzt mar eddig is a tb-nek, soha semmi bajom es betegsegem nem volt eddig, most 35 evesen varom az elso kisbabamat es most azt naivan azt gondolom, hogy a hosszu evek befizetesei utan most mar elvarhatom a rendszertol, hogy normalisan ellassanak siman, maganorvos nelkul is. Egyszeruen az elveimmel ellentetes, hogy maganorvoshoz jarjak. Mert ha belegondolok, akkor minek fizetek tb-t?
Bocsi, senkit nem akarok piszkalni vagy megserteni ezzel, csak en igy latom a dolgokat.

Koszi meg egyszer a valaszt.

Viola
fj35

Jadey!
Köszi az infót a melltartóval kapcsolatban. Megpróbálok utána nézni, de ha nem találom akkor élek a közös vásárlás lehetőségével :D Egyébként meg tudtad ott próbálni vagy csak hozzámérted a felsőn keresztül? Jó lett, kényelmes, hogy néz ki?

Bujka!
Szerencsére utána hozzánk is elért egy kicsi szelecske és máris kellemesebb volt az idő. Micsoda mázli, hogy nagyker áron tudtok ott vásárolni. Remélem ki is használtátok a lehetőséget.

Mamy!
Gratula a gyönyörű UH-s képekhez és a még szebb kislányotokhoz. Hát igen, most már elég egyértelmű, hogy nincs ott fütyi :lol: Legalább nálatok már biztos, hogy jó súllyal születik és nem lesz túl kicsi. Most láttam a Fókuszban egy kislányt, aki az 5. hónapban lett kiemelve a mamából toxémia miatt és még a fél kg-t sem érte el, de most már nagyon szépen fejlődik és egészséges. 28 cm-el született csont és bőr volt szegény, de most már 60 cm.
Vannak ilyen szerencsés fordulatok is az életben.

Krisszi!
Tényleg elég sötéten festette le a jövőt a dokid és én is bízom benne, hogy azért nem lesznek ennyire drasztikus változások. Legfeljebb elmegyünk tüntetni és sztrájkolni :lol:

Viola!
Használd ki a lehetőséget és értsd úgy, ahogy a párod mondta. Válasz egy szép kis keresztnevet a már meglévő vezetéknévhez :wink:

Én egyenlőre úgy néz ki, hogy szabad leszek július 29-én és örülnék neki, ha valaki közülünk is csatlakozna a találkához. Legfeljebb előtte pár nappal megbeszéljük, hogy pontosan hol találkozzunk (mivel elég sok pocis lesz kell valami megkülönböztetés vagy előzetes találka :) )

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Viola!
Ebben teljesen igazad van, hogy eddig miért fizettünk egy csomó pénzt éveken keresztül, soha nem vettem én sem igénybe az eü-t (szerencsére) de az ember azt gondolná, ez az előzetes "hozzájárulás" azért van, hogy amikor szükség van rá, akkor ingyen ellássák az embert. Azaz nem ingyen, hanem az addig befizetett pénzéért. Ez lenne a logikus. Csak sajnos ez nem így működik... Nem értem én sem, hogy miért. A mai világban jóformán már csak a levegőért nem kell fizetni, bár nem akarom elkiabálni... :evil:
Nem értek én sem egyet ezzel, hogy fizetni "kell", de sajnos ez mára így alakult ki, és ezen már nemigen lehet változtatni. Nagyon szomorú ez az egész. Mindenesetre nem akarom kockára tenni a gyermekem egészségét csak azért, mert "lázadok". Remélem értesz, nem akarlak megbántani véletlenül sem!!! Csak ez az én véleményem.

Gesztenye!
Köszi neked is a dícséretet! Igazán jólesik tényleg! :lol: Azt a riportot én is láttam a fókuszban, eszméletlen volt... Milyen picike volt az a kislány!!! És mégis él!!! Tényleg egy csoda. És most 1 évesen mennyire bájos volt.

Kép
mamy

Kedves Viola,

Osztom Mamy véleményét. Én is húztam a számat eleinte- ráadásul a mi magánrendelésünk nem 5 e... De annyira megéri, h percre pontosan behívnak, nem nyitogatnak rád a vizsgálóban, nem jár ki-be 2-3 ember, feltéve ha talált a dokim egyáltalán üres vizsgálót valamint a maximális odafigyelés, zéró kapkodás, nem érzed azt, h menned kell már.. Addig maradsz, amig jól esik és annyit kérdezhetsz amennyit csak akarsz. Nekem minden pénzt megér.

Hálapénz:
Én valahol azt olvastam, h szorozd be 10-zel amennyibe a magán rendelése kerül..Húúúúúúúúú....:) Babáért még ezt is.

Most hallottam, h M.o.-on összesen 3 millió ember fizet csak TB-t. Tehát, ha te fizetsz, még rajtd kívül 3 másik emberét is fizeted.

Bujka,
Küldtem 1 képet...:) Köszi, puszi! Majd átküldenéd email-ben, h ki lesz a szülésznőd valamint, mennyit mondott a Te dokid?! Csak nem lehet a Péterfy-n belül akkora eltérés a dokik között.

Lányok,

Ma rohanós napom volt és alig tudtam foglalkozni a babával. Ilyenkor elbújik. Szerintetek ez baj? Ma tuti nem jelentkezett 10-szer. :(

Rolex
rolex

Sziasztok!

Íme Rolex, mint menyasszony! :D

Kép

Rolex!
Mégegyszer megdicsérlek: NAGYON CSINOS VOLTÁL!!! Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! :D
Egyébként az volt a baj, hogy .bmp kiterjesztéssel volt elmentve a kép és csak .jpg-t fogad el a Bnet (legalábbis tudtommal).

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Köszönöm Melinda!!!! Ment még egy..Ha nem okoz gondot.:)

Felhívnám a figyelmeteket a virág mögötti Angyalkára, aki csak az IGEN-nél rúgott egyet...:)
Rolex
rolex

Sziasztok lányok!

Először is köszönöm szépen a nyugtató szavakat az állapotomra vonatkozóan. Én tulképp jól érzem magam, tehát panaszom nincs. A meleget sem viselem rosszabbúl, mint egyébként, ha magam vagyok a testembe.

Mindenesetre pénteken kontroll, majd meglátjuk mennyit rövidültem addig.

A hálapénz dologhoz csak annyit szeretnék hozzászolni, hogy pro és kontra mindenkinek igaza van.
Nyilván való, hogy az ember nem sajnálja a pénzt, ha a gyermekéről van szó. Persze ezt nem mindenki teheti meg és mennyi mindent tudnánk venni a babucinak abból a pénzből!

De amit az orvos, a hálapénz reményében tesz, ahogyan viselkedik és ahogyan kezel benünket az tulajdonképpen a munkája, a feladata, a dolga.
Ugyanúgy ott kell lennie a szülésnél, mindent a legjobb tudása szerint kell tennie és ha ne adj isten valami komplikáció lépne fel, akkor a lehető leggyorsabban be kell avatkoznia, ha kap pénzt, ha nem.
Ez azért így elég röhej, hogy egy szülésnek ára van, amit az orvosok többsége szemrebbenés nélkül meg is mond, holott ez nem igazán legális.
Én pro és kontra mindkét esetben benne vagyok, mert járok privátorvoshoz, akinél rendszeresen fizetek, nem is keveset, de nem lesz ott a szülésnél és én annál szülök aki éppen ügyeletes lesz.

Rolex!
Nagyon csinos voltál az esküvőn, gratulálok!

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!

Bali!
Én nem írtam, hogy nem volt szívbajos a dokim :wink: , csak annyit, hogy konkrét összeget mondott. Én nem tartom korrektnek, hogy terjesszem a tarifáját, ezért nem írom ide ki, mivel a nevét már nem egyszer közzétettem... Én legalábbis így gondolom.

Mamy!
Gratu a lelet felleléséhez! Erre vigyázz nagyon! :lol:

Viola!
Nálunk a dokimnál, ha be vagyok írva fél 7-re, akkor - ritka kivételtől eltekintve - akkor is kerülök sorra. Kulturált, barátságos körülmények között fogad, ami a kórházban sajna nem mindig adott. Uh-ot csinálhatna a magánrendelőben is plusz pénzért, de mi az ügyeleti idejében megyünk be a kórházba (semmit nem kell várni, míg egy "sima" uh rendelés esetén igencsak várakozási idő a bejelentett időpont ellenére is) és akkor nem is kap tőlünk semmit. Tehát nem a pénzre hajt kizárólagosan.
Az én dokim mindig bejelentette (a 8-9. hónap magasságában), hogy hétvégén vagy 1-2 napra szabadságra megy, így Ő korrekten közölte, hogy nem lesz elérhető. Én ezt teljes mértékben el is fogadtam. Ez volt Marcinál. Most pedig, hogy 2 hét szabira megy, megegyeztünk, hogy lesz helyettesítő orvos helyette, akivel majd abban a 2 hétben meg is tudok ismerkedni a vizsgálatok, CTG-k során.

Hettie!
Sajnos az allergia jön egyik pillanatról a másikra. Félre ne érts, nem akarom belédbeszélni :wink: Ha nem is allergia, azért érdemes megnézetni dokival.

Gesztenye!
Persze, hogy kihasználjuk a kedvezményt :wink: Marcinak sok ruciját vesszük náluk és most Beninek is ott vettük az ágyikót, matracot, meg egy-két apróságot.

Dorka!
Azt hiszem, Te kérdezted az AVENT Isis mellszívós akciót a Cora-ban. Ma megnéztem és a mellszívó mellett van a két 125 ml-es cumisüveg, és ajándékba mellékeltek hozzá egy VIA poharat is.

Rolex!
Nekem is van olyan, hogy egy tapodtat sem ülök le, így nem érzem Benit. De aztán egy huzamosabb pihenő után, rögtön jelentkezik, ha nem is 10-szer. Ez a 10 sehol nincs kőbevésve ám!
Ezen a második fotón már tényleg látszik a poci! Nagyon édes lehetett az Angyalkátok, hogy az "igen"-re jelzett egyet! :D

Kép

Magán vagy ügyeletesnél szülni? Nekem volt "szerencsém" megtapasztalni, hogy Marci születésénél az ügyeletes doki hogyan adja be az epirulált: nem volt túl kedves. A fene tudja, ha fizettem volna neki, akkor normálisabb lett volna? Ezt már nem tudom meg. Persze az én zsebemben is nyílik a bicska, ha arra gondolok, hogy mi a fenéért fizetjük a tb járulékot nyakra-főre, ha ezért nem kapunk feltétlenül korrekt ellátást.
Emellett az ügyeletes szülésznő sem volt a helyzet magaslatán. Úgyhogy összeteszem a két kezemet, hogy jött a választott szülésznőm, aki nagyon sokat jelentett, segített, illetve a dokim, aki szintén tüneményes volt az egész szülésem alatt. Ezek után nem volt kérdéses, hogy a második babánk megszületésénél is választott orvossal és szülésznővel fogjuk végigcsinálni a szülést. Ez van, ez a magyar valóság! Persze nem mondom, hogy nem lehet normális ügyeletes személyzetet kifogni, de én nem fogom a tervezett 2 gyermekem születésénél a szerencsére bízni a sorsunkat.
De az eü. egyéb területén vannak nekem is elveim. Ilyen például, ha Marcival mentünk kórházba (sajna már kétszer sort kerül rá). Akkor valahogy nem akaródzott pénzt dugdosni az orvosok, nővérek zsebébe, mert az már számomra is vérlázító, hogy csak akkor foglalkoznak normálisan egy kiszolgáltatott beteg gyerekkel, ha plusz pénzt kapnak érte. Szerencsére csak pozitív tapasztalataim voltak a kórházi személyzettel kapcsolatban, talán azon a területen még igazán elhivatottak, becsületesek az orvosok/nővérek.

Jó éjszakát Mindenkinek!
Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

szép estét mindenkinek,

Nem tudok aludni, ettől a melegtől. Bezzeg a férjem :roll: pedig az elemi ösztön 2-t kezdte el nézni :lol: úgy látszik, mégsem olyan izgi :lol:

fizetős ill. nem fizetős orvos: egyetértek Bujkával és Napraforgóval, hogy a kedvesség, odafigyelés és a tisztességes alapos vizsgálat, valamint az odafigyelés "alapból" kellene hogy járjon, ingyen is.
De sajnos ma Magyarországon nem ez a helyzet (nagyon nagy tisztelet a kivételnek) és ezt tetszik nem tetszik el kell fogadnunk.
Szóval, én ezt az "alap" szolgáltatást veszem meg a magánorvos fogadásakor, na meg azt, amit Mamy mondott, hogy a szülésnél mégsem eyg vadidegenre bízom magam. Legalábbis, ha minden a terv szerint halad, és a doki nem ment el fröccsözni a haverokkal...

Szóval, valóban felmerül a kérdés: minek fizetem a Tb-t, mert ha jól belegondolok, nem csak a nőgyógyásznak fizetek, de a fogorvosnak, vagy ha műtenek akkor a dokinak, illetve még az ápolóknak is, hogy ha lehetséges ne 40(!) perccel az őket hívó csengő után jelentkezzenek: hogy mi van?! És valószínűleg, ha megszületik a baba, egy csomó más orvosnak is dugom majd a pénzt a zsebébe.
Ilyenkor arra gondolok, hogy talán jobb lenne nem tb-t, hanem egy személyes egészségbiztosítást fizetni, amiből gazdálkodhatok, ha szükség van rá.
Mert hát, valljuk be, a magyar egészségügyi szolgáltatás, már most sem ingyenes, csak nem nyiltan nem ingyenes.

Rolex,

Nagyon-nagyon csini voltál ám! Szép a ruhád, a hajad és cuki a csokor is. :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Jó sokat írtatok.

JF35:
Én is magánorvoshoz járok a magánrendelésére és ott csinálja az UH-kat - bár sohasem méri meg rendesen a gyereket. Szóval nem vagyok maximálisan elégedett, de mivel ez egy "szolgáltatás" egyrészt meg tudom vele beszélni a problémáimat, másrészt pedig gond nélkül otthagyhatom és mehetek máshova, ha úgy érzem.
Amúgy szerintem ez a magánorvos dolog sem 100% garancia semmire sem - a szülésnél lehet gubanc így is, csak abban reménykedünk, hogy talán kisebb eséllyel.
De egy lelkiismeretes doki szerintem ügyeletben is lelkiismeretes.

Találtam egy csomó dolgot csomó helyen jó áron:

Szoptatós melltartó:
margit körúton a Mechwart téri megállótól kicsit visszafelé a Mammut oldalán van egy kismama bolt és ott magyar szopt. melltartót vettem 1600 Ft körül - tök jó és állandóan ennyi.

Babaszobába kis szőnyeg, amin lehet kúszni-mászni, játszani:
budaörsi Kikában van többféle mintájú sárkányos zöld-fehér 4000 Ft-ért, és olyan várost mintázó, avagy Micimackós (többféle) kicsit drágábban 5000 körül.
Mérete: kb. 120*200-220 cm.

Corában (Börs) hosszúujjú téli pamut és plüssrugdalózók leértékelve: 800-900 Ft.

Kleopátrába én is bejelentkeztem, mivel marha drágának tartom remélem, hogy szuper jó lesz - páromnak ajándék, mert egy hétre végre hazajön!!!

Juj, leányanyasági-apaságit még nekünk is intézni kell - és a vicc az egészben, hogy az illetékes elvtársnő az önkormányzaton teljesen lebeszélt, hogy most intézzük, mert ez neki legalább félórás ügyintézés, és szerinte a szülés után ugyanolyan egyszerű elintézni. DE ENGEM NEM TUD BECSAPNI! röhej, hogy ennyire készséges a nyina. csakazértis bemegyünk jövő héten és terheljük egy kis munkával. Viszont erről a hajadonságiról nem is hallottam. Nekem orvosi igazolást kell vinnem a szülés várható időpontjáról meg anyakönyvi kivonatot.

Bujka:
Köszi az Aventes infot - tegnap megvettem, de megszívtam mert kérésem ellenére sem érvényesítették a garanciajegyet, azt mondták fél év a blokkal, így csak otthon realizáltam, hogy mehetek vissza. basszus!

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Bujka, Dorka!
Mennyibe kerül a Corában az Avent Isis amit említettetek? Mi is a napokban akarjuk megvenni, és én már kinéztem egy szettet (amit korábban írtam, a forgalmazó cégnél, 1 mellszívó + 2 db cumisüveg + mikrós sterilizáló + 40 db melltartóbetét össz. 21 ezer), de ha ez jobban megéri, akkor a Corába mennénk. Pár ezer Ft is sokat számít...
Dorka, köszi a sok hasznos infót a holmikról!

Rolex!
Nagyon csini mami vagy, gratulálok és sok-sok boldogságot!!!

Kép
mamy

sziasztok!

Rolex - nagyon szép voltál! (Tényleg van valami abban, hogy a kismamik ragyoknak :) Sok boldogságot és bőséges gyermekáldást :wink: Nektek!

Mamy - :) a remény hal meg utoljára

Hálapénz - megnyugtattatok, a barátnőm szerint két éve 60 volt egy normál és 80 a császár. A szülésznőknek 20 körül szoktak adni. Ezek pesti árak és egy elég népszerű doki tarifái. Én biztosan nem fogom megkérdezni, hogy ő mennyit gondol, mert majd utólag fogom eldönteni: mennyire tartotta be a megállapodásunkat, ott volt-e időben, mennyit volt velem ténylegesen, milyen volt az atmoszféra...

Magándoki téma - igazából tényleg olyan faramuci a helyzet: bejárok a klinikára, de kizárólag a dokim miatt, mert kamaszkorom óta ő hozzá járok és nála születtem. Ismeri minden nyavalyámat. Alkalmanként adok neki egy ötöst, cserébe mit kapok:
- a mobilszámát, amin éjjel-nappal elérem (sajnos volt is rá szükség)
- a nyugalmat, hogy ha rácsörgök és baj van, azonnal indul a kórházba
- a rendelésen max fél órát kell várnom, ok, kivétel tegnap, de akkor maratoni értekezlete volt, szinte azonnal hív is be, amint meglát a váróban
- szülési időpontomat már februárban beírta a naptárjába, de egyébként csak a kiírt időpont után egy hónappal megy nyaralni, szóval tutira nála fogok szülni.

Más dokik: van egy fiatal nőgyógyász ismerősöm, namármost ő sose ihat alkoholt (nem lehet tudni, mikor kell rohannia a műtőbe), nem tud egy normálist nőt összeszedni, mert SENKI nem tolerálja azt, hogy nincs egy nyugodt perce, nem tud moziba menni, nem tud elmenni egy hosszú hétvégére, állandóan hívogatják a csajok, éjszaka is, kb olyan problémákkal hogy rosszul borotválkoztak meg ott lent és most fáj :lol: Szóval azért az ő életük sem annyira király és nagyjából ezt jelenti a fogadott doki: állandó rendelkezésre állást. Persze, hallottam már olyan sztorit is, hogy hiába volt fogadott doki, a szüléskor kerek-perec kijelentette, hogy neki most más dolga van, nem lesz Pesten, oldja meg...

Babamozgás - én is NAPI 10-et hallottam, óránként 10 az brutál lenne :lol:

SzKata - :lol: hiába minden előzetes gyakorlat, az újszülött olyan pici!!! sőt, a három hónapos babát sem mertem megfogni... :) Béna vagyok. Egy másfél évessel már tök kevés gond van, főleg, ha van egy picit nagyobb testvére: eljátszanak együtt, teljesen kezelhetőek voltak - legalábbis az enyéim. Persze ők lányok voltak, a fiúk állítólag hmmm nehezebb esetek ilyen téren. (Ne lincseljetek meg :wink: , akinek két pici gyereke van és mást tapasztalt, lehet, hogy az én lizingelt lányaim földre szállt angyalok voltak, tényleg nem biztos, hogy minden baba ilyen. Az viszont tuti: amikor a nagyobbat elvitték valahová és ott maradtam a picivel egyedül, az SOKKAL nehezebb volt, egyfolytában rajtam csüngött szegény, nem lehetett magára hagyni.)

Amit nagyon megtanultam: olyan körülményeket kell biztosítani, ahol nyugodtan tudnak játszani, nem tesznek kárt semmiben és magukban sem, kéznél van minden, a konyhából rájuk lehet látni és akkor annyira nem gáz. Életem egyik legszebb időszaka volt az au-pairség :)

Puszi Nektek!

Krisszi

krisszi

Sziasztok!

Dorka, ez tök gáz amit a nyanya mondott, mert ha nincs apasági nyilatkozat, akkor a gyereket a Te nevedre anyakönyvezik és csak utána kerülhet az apja nevére. Az meg marha vicces, pici gyerekkel rohangálni az önkormányzatra, mert biztosan mindkét szülő kell az ügyintézéshez. Amúgy kb 10 perces procedúra az önkormányzaton, mondjuk kicsit röhögtem, amikor felolvásták a párom "jogait".

Nálunk nem kellett hajadonsági, egyszerűen kitöltöttek egy űrlapot, amit mindketten aláírtunk, két nap múlva pedig mehettünk érte. szal nem egy nagy hajcihő.

Kiskönyvet kell vinni (figyelj, hogy benne legyen a szülés várható időpontja), meg személyit, és mindketten kelletek hozzá.

krisszi

Sziasztok!

Rolex! Gyönyörű voltál!

Su! Sajnálom a sérvet. HA nincs semmi teendőd vele, próbálj meg ne gondolni rá. Fáj?

Doki-hálapénz téma!
Én is magánrendelésre járok, fizetek, mert a kórházban nem fogadhat. A pénzért mindig kaptam uh képet is, kérdéseimre mindig válaszolt, csak akkor vizsgált, ha panaszom volt. már áprilisban szólt, hogy júliusban szabira megy, akkor ne is próbáljam őt elérni. Korrekt, megbíízom benne, eddig mindig hamarabb kerültünk sorra, sokat magyaráz páromnak is.
Humoros, jó hangulatot teremt, beszélget, bár ezt a kórházban nem teszi meg. Máshogyan viselkedik bent. Mintha komolyan venné azt, hogy fizetünk.

Kérdés:
Ha egy őt helyettesítőhöz megyek a 32.uh-ra, szerintetek annak a dokinak adjak pénzt? Most, nem lesz semmi, csak uh., képet szerintem nem kapunk.

Mellszívó:
A Pesztonkáról mit hallottatok? MIért olcsóbb, mint a többi, azon kívül, hogy magyar?

Erika
piciri

Heni
Én amikor az szülésfelkészítésre jártam, akkor az egyik alkalommal körbevezettek a szülésznők. Akkor láttam hogy van egy egy ágyas szülőszoba mosdóval+wc-vel, bordásfallal, meg labda stb. Viszont a másik egy nagy terem volt, 3 ágyal amit függönnyel választottak el. :roll: Valószínű ha ott leszel nem érdekel hogy ki van melletted, de azért én úgy gondolom jobb egyedül, így is vannak félelmeim, meg gátlásaim. :roll: És ugye azt senki nem biztosítja, hogy amikor pont te szülnél nem-e foglalt az egy ágyas. :?:

Babamozgás
Azért szerintem durva lenne óránként nézni hogy mozog-e 10* a baba :?: . Valószínű a doki se pontosan így gondolta, vagy ki tudja?

Szülés/mani
Látom megy itt a ki mennyit adjon a dokinak :?: . Én megkérdeztem, hogy mennyi nála egy szülés. Ő azt mondta 50E. Nem mondtam semmit, erre megkérdezte, hogy az sok? Erre azt mondtam neki, hogy hallottam már kevesebbről és többről is. Aztán beszéltünk a szülésznőről, azt is kerek perec megmondta, hogyha felfogadom, hogy az „enyém” :roll: akkor az 20E. Szóval nem kis pénz egy szülésznő sem… :shock:

Magántéma
Amikor a doki azt mondta nekem, hogy menjek be a kórházba uh-ra majd ott megnéz 10-kor. Akkor 10-kor kint volt a folyosón, és 5 uh-ra váró kismama előtt mentem be. Kicsit égett is a fejem érte :oops: , mert már ott ültek egy ideje, de így legalább van értelme a magánnak, ha foglalkoznak is veled. Mert voltam már olyan magánba ahol 5-re hívott vizsgálatra és 7-kor megkérdezte, hogy én vagyok az x-y? :oops: :twisted: Azt se tudta ki fia borja vagyok. Na azt ilyet nem csípem :evil: . Ha már magán akkor valóban nyalja ki a fencit. (Bocsi) Hisz ezért (is) fizetek nem???

Amúgy meg lehet hogy eljön az idő, hogy jobban megéri a magába menni. Úgy hallottam hogy bevezetik a vizitdíjat is. Azért szerintem ez NAGYON túlzás!!!! :evil: Akkor valóban ne kelljen tb-t fizetni, hisz van olyan aki évekig nem jár dokihoz. Pl. férjem nem is ismeri a körzetit még sose járt nála, de a TB-t azt vonják ám rendesen :evil: .

Rolex
Nagyon csini voltál!!!! Gratula :lol:

Lakásvásárlás/Illeték
Nem tudom ki hogy van vele, de tudom hogy voltatok egy páran akik most költöztetek stb. Szóval nekünk kijött az illeték, hogy 8 napon belül fizessük ki. Hát mondanom sem kell nem 2 fillér. Csak írom, hogy ha valakinek jön ilyen papírka, akkor ha írsz egy "könyörgő" levelet, hogy neked nehéz a megélhetés, és erre most nincs pénzed mert jön a gyerkőc stb. akkor még az is meglehet hogy elengedik az illetéket. Nekünk most küldtek egy adatlapot amin megvizsgálják, hogy jogos-e a kérelmünk. Ha nem is engedik el az összeget, de legalább a havi kamatmentes részletfizetést engedélyezik. Majd megírom ha elbírálták.
Csak szólok, hátha valaki is tudna jól járni rajtam kívül.

Most megyek hamizni.
Puszi mindenkinek, még 2 nap meló. Egyik szemem: :cry: a másik meg: :lol:
Bettus
bettus79

Boroka,

ne hagyd, hogy az onkormanyzatnal igy elhessegessenek, mert ez felhaborito. Igenis, neked most meg sokkal egyszerubb az ugyet elintezni, mielott kibujik a kisbaba es ha a bunko ugyintezonek ez egy feloras munka, akkor annyi, ki fogja birni meg ebben a melegben is... Ne haragudj hogy igy kifakadok, de engem tok felhaborit, hogy egy kismamat csak igy lazan leraznak.... Gondolj bele, hogy kisbabaval mennyivel korulmenyesebb es farasztobb mindez!!! Es az sem igaz, hogy kesobb is raer, mert ha nincs meg az apasagi nyilatkozat, akkor az anya nevere anyakonyvezik a gyermeket es utana mar bonyolultabb atiratni az apa nevere, esetleg meg penzbe is kerul, de ebben nem vagyok biztos... Most viszont nem kell fizetni erte, ugyhogy mindenkeppen intezzetek el most. Na, azt hiszem most helyre tettem az alacsony vernyomasom, sikerult magamat felhergelni... Egyebkent arrol, hogy ez mennyire nagy munka nekik: a szoveg benn van nekik elmentve a szamitogepen, csak a konkret adatokat, neveket, datumokat kell megvaltoztatni nekik, aztan kinyomtatni es lepecsetelni, szoval ennyi az a nagy munka.

Viola
fj35

Piciri!
Nagyon elvagy tűnve: Nem reagáltál a privimre se?? Hogy vagy?
baboka

Jaj, most latom, hogy gyakorlatilag Krisszi is mar megvalaszolta Boroka esetet, elnezest az ismetlesert, de engem most nagyon felhaboritott ez a hozzaallas.

Viola
fj35

Mamy:
A Corában lévő készelt tartalma egy darab Avent isis mellszívó+2 db cumisüveg, pótszelep, és 1 db Via pohár. Ára 12,990 - július végéig. Amúgy egészségpénztárban elszámolható a mellszívó!!!!!!!

De én azt gondolom, hogy sterilizálóból teljesen OK az, amit a Mária nagykerben árulnak 2400 ft-ért. Teljesen ugyanazon az elven működik, mint az Aventes, csak épppen az ára a harmada. Melltartóbetétből meg annyifélét árulnak olcsón, sőt bármelyik másik márka is sokkal olcsóbb (pl. Chicco).

Én ezért döntöttem inkább így, hiszen így megúszom 15-ből.
De ha mindenből ragaszkodsz az Aventeshez, akkor persze jobb az a készlet, mint egyesével megvenni a dolgokat.
Azt egyébként hol láttad annyiért?

FJ; Krisszi:
Ne idegeskedjetek - én sem tettem. Nem küldtem el a nőt a halálba (valami csoda folytán), de ha ezek után bemegyünk és bunkesz lesz, akkor biztos beolvasok majd neki.
Egyszerűen annyira mulattam már ezen a hozzáálláson, hogy le akar beszélni a logikus ügyintézésről logikus időben, hogy neki kényelmesebb legyen. Szerintem ez már vicces. Ja, még valami anyakönyvi hivatalról is hadovált, hogy menjek inkább oda. mondtam, hogy én inkább oda nem megyek.
De persze én már előre felkészültem a témából, úgyhogy nem tudott átverni... A szűk keresztmetszet az Apuka, aki folyton külföldön van, avagy sokáig dolgozik.

Sőt én minden mást is (TB kártya, Tgyás, anyasági) magamnak fogok intézni, mert a munkahely iszonyú lassan és bénán csinálta a kolleganőm esetében. Amit csak lehetett elrontottak, a TGYÁSt májusban kapta meg, amikor már januárban szült.
Úgyhogy Ti is legyetek résen!!!

Puszi,

dorka

boróka1973

Sziasztok lányok!

Hogy birjátok ezt a meleget?

Látom az apasági papirröl folyik a téma.Én az illetékes anyakönyvi hivatalba mentem be és 10 perces fénymásolgatások után 3 nap mulva mentem vissza a papirokért ami szintén 2 perc volt.Tényleg nem nagy gond..

Egyébként a baba megszületése után sem kell fizetni azért hogy az apa nevére anykönyvezzék mert ilyenkor ha nélküle történik meg az anyakönyvezése a gyereknek akkor a családi állapota rendezetlen marad vagyis apa nem lesz bejegyezve tehát annak rendezése érdekében történik a változtatás.
Én az elsö gyereknél ezt végig csináltam.Most már elöre láto vagyok és kész a papir.Ha esetleg azota változott akkor bocsika mindenkitöl.

Mamy:
Gesztike egyszerüen csodálatosssan szép kislány..Fantasztikussak a képek rola..
Vendég

Sziasztok lányok!

Jaj annyira aranyosak vagytok, olyan jólesnek a dícséretek a kislányomat illetően, köszönjük szépen!!! Nagyon jólesik!!! :lol: :lol: :lol: Tina, neked is köszi!!! :lol:

Dorka!
Hálás köszönet az Aventes infóért! Eldőlt a kérdés, oda megyünk! Igazad van, a sterilizálóból jó az olcsóbb is, az elv ugyanaz. A lényeg úgyis a mellszívó készülék és tök jó hogy van hozzá 2 cumisüveg meg pohár.
Amit én láttam készletet, azt a forgalmazó cég hirdette meg a márkaboltjában (XIV. Dorozsmai út 52.) "kezdő szett" címen.
Tartalma: 1 db Isis mellszívó 2 db 125 ml-es cumisüveggel, 1 db Mikrohullámú sterilizáló 2 db 260 ml-es cumisüveggel, 40 db Eldobható melltartóbetét. Mindez kerül 21 ezer valamennyibe, a pontos árra már nem emlékszem.
De most már nem is nagyon érdekel, mert a Corában vesszük meg. A Mária nagyker hol van? És ott egyéni vásárlókat is kiszolgálnak? Mert akkor oda elmennénk a sterilizálóért. Köszi!
A melegtől egyébként én is kivagyok, bár szerencsére nem vagyok rosszul meg ilyesmi, hanem most már borzalmasan idegesít, hogy állandóan ragadok, még jó hogy itthon vagyok és sűrűn le tudok tusolni jó hűvös vízzel. Ahhoz képest, hogy nem jósoltak kánikulát a nyárra, nem semmi! :roll:

Kép
mamy

Sziasztok!

Kicsit Balcsiztunk a múlt hétvégén, látom, nem lustálkodtatok :D

Gépünk remélem, még bírja egy darabig, nagyon fura hangokat ad ki...

Su!
A mozgásszámolásról. Hát én számoltam Balázzsal, mindent. Olyan számok jöttek ki, hogy a doki hanyattesett. Általában belealudtam, de szerintem ne izgulj emiatt. Egyszer csináld végig és figyeld, hogy mennyi. Aztán, ha van időd és energiád, figyeld, de pontosan nem is lehet számolni. Én asszem majd hasalok valamit neki, már nekem is szólt.

Na megyek is, mert felkelt a gyerkőc! MIndenkinek Üdv!

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Mamy:

Mária nagyker az a XIII. ker Visegrádi utca 25. alatt van, és igen kiszolgálnak egyéni vásárlókat is, sőt már az első vásárlásnál kapsz törzsvásárlóit (nincs értékhatár), ami 8% kedvezményre jogosít. nekem nagyon szimpi hely amúgy. És ebből a sterilizálóból ott van 4 üvegnek való és 8 üvegnek való is - még nem vettem meg én sem, de ott fogom. Amúgy van egy netboltjuk is, ha ott rendelsz dolgokat, akkor sok minden olcsóbb (személyesen is át lehet venni a helyszínen). címe: www.bebibolt.hu

Üdv,

Dorka

boróka1973

Valaki kerdezte a szoptatos melltartot: a Maria nagykerben es a Baby Fun Diszkontban (Csalogany utca, Mamut allatt) is lattam ugyanazt a magyar gyartmanyt, tiszta pamut, mindket helyen 1500 Ft korul aruljak darabjat. Hat, nem a legszexisebb darab, de a funkciojat tekintve jonak tunik. En egyelore vettem belole 2-t, ha esetleg nem valik be, akkor nezek valami dragabb, markasabb darabot, hatha azok jobbak...

Viola
fj35

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?