Új privát üzeneted érkezett!

Ewa!

Hát elég rossz infóid vannak! :D :D :D A legrosszabb!!! :evil:
A legjobb a porszívós!

A living lab egy nagy .... :evil: :evil: :evil: ....és ezt tapasztalatból mondom, nem szív semmit, áááá nehogy vegyél 10e ft körül van, ha jó lenne azt mondom az árára okés...Én is vettem, hazajöttem, próba, semmi..., szinte semmi szívóerő. Ja, elektromosat írtál? Ez elemes..., szóval visszavittem, azt mondták, igen, ezek ilyenek..., levásárolhattam az árát! :(

Elektromos pl pesztonka, már írtam róla a napokban a mellszívójával kapcs, okés ezt eleinte használtam, mert piciknél féltem a porszívóstól, nem sokat ért, de jobb a szívóereje, mint a living labnak.

Gondoljátok, hogy itt okoskodom össze-vissza, de tényleg elég sok mindent kipróbáltam, vagy csak utánajártam, meg eléggé vevő vagyok az új dolgokra, de sajna nem minden jó.

Krisztina
k78

Nekünk Pesztonka elektromos orrszívónk van. Iszonyat jó!!! Nagyon megkönnyítette az életünk nátha idején. Ráadásul elemes is egyben, így nem vagyok konnektorhoz kötve (lehet akár kocsiban is használni-nálunk volt rá példa, hogy ott kellett orrot szívni). Nagyon jó erősen szív.

A lényeg szerintem minden orrszívónál a helyes használat!! Be kell az egyik orrlyukat fogni, hogy kellő vákum keletkezzen és csak néha felengedni, ill. körkörösen mozgatni kell a szívófejet. Míg kicsi a pici, szerintem érdemes hordozóba tenni és bekötni. Kicsit nyugodtabb, ha körbeveszi valami.

Nekem nincs más készülékkel kapcsolatban tapasztalatom. Ezt kaptuk anyumtól (aki patikában gyógyszerkiadó) és nem is kellett másikat vennünk, mert nagyon jól bevált... Nem úgy mint a "fejőgépek". Ja és mi a Pesztonka natúr, fejőgép nélküli változatát használtuk!
szilbee

Ja és nem olyan drága! Lehet, hogy valami márkásabbról hallottál esetleg...
szilbee

Bocs, hogy már megint én, de eszembe jutott, hogy a kézi elemes orrszívó az, ami 10.000 Ft körül van. Úgy néz ki mint egy fülhűmérő vagy egy pisztoly... Biztos azt említették neked.
szilbee

Sziasztok!

Hogy te milyen profi vagy már Ewa! Nekem eszembe sem jutott még az orrszívó. Nem mondjátok, hogy a pár hetes csecsemőnél is lehet használni......? Álmomban nem gondoltam volna.

Ma kaptunk a doktornénitől receptet, amit majd ki kell váltani, ha a kisasszony a világra jön. Még meg sem született, de 8 db receptet kapott. És csodálkoznak, hogy a magyarok gyógyszermániások. :shock: Biztos csupa hasznos és nélkülözhetetlen dolog, csak olyan meglepő számomra. Szerintetek ezeket be kell vinni a kórházba, vagy ott kapunk ilyen kenceficéket a babának?

Ma egész nap mászkáltam és mégis olyan fitt vagyok és jól is érzem magam. :lol: Ez most úgy feldob. :P

Üdv: Hexe

Ui.: Ja, és a mászkálás magas sarkú papucsban történt. :D 20 kg plusz ide vagy oda, meg sem fájdult a lábam. 8)

Kép
diehexe

Hexe
Elég lesz majd párodnak akkor beváltani a recepteket, ha a csemetét viszitek haza a kórházba. Bár azért érdemes a recept lejártát is figylembe venni. Ki tudja, nem akar e túl sokáig bent időzni a kis jövevény!!! :lol:
szilbee

Hexe, Ewa
Mikorra vagytok kiírva??

Csak, hogy tudjuk mikor maradtok el egy-két hétre. Tudjátok! Hogy ne aggódjuk halálra magunkat!!! De a férjetek is írhat...informálhat bennünket!!! :D
szilbee

Sziasztok!

köszi az infokat! szerencsések vagyunk, hogy mi már úgy vásárolhatunk, hogy hallottunk tapasztalatokat, és nem kell feltétlen a saját bőrünkön tapasztalni jót-rosszat. úgyhogy Krisztina én egy picit sem veszem okoskodásnak, amiit írtál!

holnap megyünk gyógyszertári nagy bevásárlásra, orrszívó, alkohol, cumisüvegsterilizáló.. még pont időben jött ez az orrszívó infó. kicsit félnék a porszívóstól, elvégre lányom lesz, és ha már csecsemőkorában megutálja a porszívót, hogy fogom én takarításra nevelni :D

aug 19-re vagyok kiírva, de szerintem hamarabb lesz. ezt nem tudom miért gondolom, csak egy érzés. lehet, mert annyira szurkoltunk, hogy kihúzzuk idáig, meg még a 36. hétig, hogy az utána levő időszak már mintha nem is lenne.

irigyellek Hexe a séta miatt! az időjárás változás miatt én már megint nagyon keményedek, úgyhogy ismét fekvés :-(

hogy vannak a babák?

puszi Ewa
ewa

Sziasztok!

Szilbee: Még csak az hiányzik, hogy késsen a kisasszony! Ebben a kánikulában még plusz egy-két hét és a diliházban kötök ki. :lol: Pont ma reggel mondták, hogy lentebb szállt a pocakom. Most indulunk a dokihoz, kíváncsi vagyok, mit jósol? Egyébként július 28-ra vagyok kiírva. Az még pont 3 hét. :roll:
Mennyi ideig lehet a receptet kiváltani? Én még ezt sem tudom. :oops: Megjegyzem, hála Istennek, nem sok gyógyszert kellett szednünk még eddig.

Ewa: Majd légy szíves áruld már el milyen orrszívót vettetek? Ja és az alkohol minek kell?

Puszi mindenkinek: Hexe

Ui.: Remélem a többiek nyaralnak, azért ez a nagy csend!

Kép
diehexe

Sziasztok!

Hexe: 70 %os alkohol általános fertőtlenítésre pl. körömvágó ollót letisztítani vele mielőtt vágnád a pici körmöcskéjét, de asszem a köldökét is azzal kell sterilizálni. ezt még megkérdem. nektek nem mondta a védőnő?
vásárlás után még jelentkezem orrszívó ügyben.
receptet asszem 2 hónapig lehet kiváltani. addigra biztos megszületik Lilike :-)
Kíváncsi vagyok mit mond a doki!

2 napja olyan érzésem van, mint mikor megjött régen és már megint keményedek. normális ez? :cry:

puszi Ewa
ewa

sziasztok.

Mongi.ari vagy hogy hiányoltál.jól esik.
igen.nyaralni voltunk -Diácska nagyon jól tudta :)
nem is ragozom túl sokáig a lényeg,hogy szuper volt minden és mindenki jól érezte magát.

Ewa.tényleg nagyon profin tudod már a dolgokat :) .nekünk porszívos orrszívonk van.nagyon jó.
az alkohol ahogy írtátok is fertőtlenítésre való.köldök var körül+alatt .(én nagyon féltem ezt csinálni+feszigetni a varat-így ezt APa végezte) utána rá a hexachlolophines hintőpor és kész.de ezt a védőnő megmutatja és a kórházban is az utolsó napokban.
Hogy vagy azóta?rem minden oké

tényleg 1kérdés:
Ti akik szolnokon szültetek tapasztaltátok azt,hogy a kicsiket (mikor odahívtátok a csecsemőst segíteni tisztába tevésnél) folyó ! hideg ! víz alá teszik (a fenekét lemosni)????
csak azért kérd. mert én 2*szültem és mindíg így csinálták a szemünk előtt.ha másnak mondom el sem hiszi.2.szülés után a szobatársam megkérte a nővérkét segítsen neki.én előtt elmondtam neki,hogy anno Zsoltival így csinálták -nem hitte el- de sajna az ő lurkója is nem épp langyos víz alá került (mellesleg a szobában 33fok volt legalább)- mérgében megfogadta,hogy többet nem kér segítséget.
vélemény???
cleo27

Csak most volt egy kis időm olvasgati..

Hexe :lol:
Nekem medela kézi mellszívóm van (3-4ezer körül vettem) Én meg voltam vele elégedve amíg használtam, nekem nem fájt. De szerintem ez egyén függő. Kézzel nekem nem jött semmi.
Az én mellbimbóm is befeléforduló és ráadásul lapos is. Nekem nem kellett használni bimbóvédőt, mert a kicsi lány olyan ügyesen tudott szopizni. A csecsemős mikor meglátta a cicimet egyből mondta hogy vegyek bimbóvédőt, mert ebből nem fog tudni szopizni a kiscsaj. De ő megmutatta milyen ügyes. Szóval szerintem sok minden múlik a babán..

Orrszívó: nekünk csöpi porszívós van. Timi egyáltalán nem félt tőle és bevált.

Cleo :lol:
Timit is folyóvíz alatt mosták de nem hidegbe hanem jó langyosba. Jól kinyitotta a csecsemős a csapot hogy kifolyjon a hideg víz. Szerintem így korrekt. Úgyhogy lányok legyetek résen nehogy hidegbe mossák!

rólam:Egy kicsit depis vagyok..anyu szerint nagyon szépen nevelem,ellátom Timcsit. Viszont szerintem anyós nincs megelégedve velem.pl
Tegnap azt mondta, hogy nem fogom kézben eleget ezt a kislányt és hogy miért nem sétálok vele babakocsival. Mi kertes házban lakunk a város szélén, nem éppen egy elit negyedben ezért nem tologatom. De az udvaron sokszor kint vagyunk. Szerinte ez nem ugyanaz. (Anyós egyébként egy Magdi anyus féle személyiség.)
Egyszer mentem itt ki vele és akkor a sok neveletlen gyerek fogdosta a babakocsit és Timit is szerették volna. Nekem nincs kedvem velük hadakozni.
Elvileg ősszel elköltözünk. Már nagyon várom

Timiről:még mindíg csak szopizik. 4 hósan volt mérve akkor 7200gr és 65 centi volt, jövőhéten újra mázsáljuk. (mi csak havonta szoktuk) Szerdán megmutatta hogy tud hátról hasra fodulni és utána hason üvölteni (maga alatt maradt a keze) azóta nem produkálta a forgást. A kezével egyre ügyesebben fog.
röviden ennyi

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Cleo: Biztos klassz lehetett a nyaralás. Irigyellek benneteket. Jó időtök volt. Merre jártatok?

Petri: Ne stresszeld magad az anyósod miatt. Nem igazán vagyok Barátok közt párti, de a Magdi anyust ismerem, egy átok! Ne hagyd, hogy beleszóljon, te tudod, hogy mi a jó nektek és gondolom a férjed is melléd áll. Az a lényeg, hogy ő elégedett legyen veled. :lol: Könnyen beszélek én ( sajnos nincs anyósom ), de én eddig sem hagytam, hogy beleszóljanak az életemben, így elképzelni sem tudom, hogy a gyereknevelésbe hagynám. :twisted:
Egyébként már 5 hónaposan próbálkozik Timike a forgolódással. Ez elég korai, nem? Ha így halad, akkor hamarabb fog ülni is. Úgy emlékszem a keresztlányom csak 6 hónapos volt, amikor forogni kezdett.

Ma voltam dokinál. Azt mondta, hogy a koromra és Lilike méreteire való tekintettel barátkozzak meg a gondolattal, hogy császáros szülés lesz. Na a császárról semmit sem tudok.

Szilbee, úgy emlékszem, Te császárral szültél. Mesélnél róla nekem?! A császárosok "megússzák" a vajúdás poklát vagy csak plusz "szépség" lesz a szülésben?

Üdv mindenkinek: Hexe

Kép
diehexe

Hexe
Valóban császárral szültem. Épp a minap olvastam vissza a naplómat, amit már Levente magzatkora írok. Fura volt visszaolvasni.

A szülés élményéről sajna lemaradta, de lemaradtam a szülés alatti szenvedésről is... Viszont én meg a vágás miatt szenvedtem.

Az elején kb. minden ugyan úgy megy, mint a normál szülésnél: átöltözés, beretválás, beöntés, zuhany, adatok felvétele (anesztessel is ilyenkor beszél az ember császárnál), magzatmonitor... Aztán benyomtak egy infúziót, majd mikor a doki üzent, akkor a katétert is. Nekem baromi sokat kellett várnom Mosonyira a hátamon fekve. Iszonyat nagy volt a hasam és abban a pózban nagyon fájt mindenem, de muszály volt úgy maradnom, mert rajtam volt a magzatmonitor. A férjemet nagy nehezen beengedték, mikor már vagy 2 órája néztem a hülye sorozatokat a TV-ben. Nem mondhatnám, hogy le tudtak kötni... :D hiszen, már látni akartam a fiamat!! :lol: Ja és megkérdezték, hogy milyen nevet szánok a gyerkőcnek.

A műtőben volt egy gyors epidurális érzéstelenítés. A doki bekent fertőtlenítővel, miután segítettek lefeküdni. Gyorsan fel is vágtak! Az egész 15 perc volt! Sajna közben hányingerem lett, így sűrűn jógáztam műtét közben. :D Idő után lenyugodta és a hányinger is elmúlt. A baj az volt, hogy tudtam pontosan mit csinálnak éppen. :? :( Aztán a doki kijelentette, hogy látja a fülét. Nagy cibálások közepette kiemelték a picit. Ez nagyon fájt nekem. Még jó, hogy le voltam kötözve. Az anesztes nő simogatta közben a fejem. (Van aki az egészből semmit sem érez. Sajna én mindent éreztem. :cry: ) Miután megszületett a fiam, a hasamra tették. Sajna a paraván miatt csak a sziluettjét láttam, de így is nagyon jó volt! :D Éreztem a meleg puha kis testét és láttam, ahogy kalimpál. Iszonyat megható volt!!! Aztán elvitték lecsutakoni, de mielőtt átvitték volna a megfigyelőbe, megmutatták nekem a hupilila fiamat. Nagyon morcos arcot vágott!! Később őt elvitték az újszülöttosztályra. Engem gyorsan összevartak és szintén levittek az osztályra. Egy napig feküdnöm kellett. Nagyon kellemetlen volt. NEm tudtam mozdulni és nagy fájdalmaim voltak. 3-4 L folyadékot meg kellett innom a trombózis elkerülése miatt. Leventét 3-4 órával a szülés után szoptathattam csak meg! :cry: Nagyon éhes volt már! Iszonyat profin rácuppant a cicire. :D Egy nap után fel kellett kelnem. Nem volt egy egyszerű dolog. Kegyetlen az első felkelés. Mint aki újra tanul járni... Délutánra már átkerültem egy másik szobábam, ahol Levente velem maradhatott. Addig ugyanis a csecsemős nővérek vigyáztak rá és hozták szoptatni.

No, hirtelen ennyit tudtam írni. Ha van még kérdésed, nyugodtan írd meg. Szívesen válaszolok! Biztos sok minden kimaradt!!
szilbee

Sziasztok!

Szilbee! Ezek szerint Pesztonkáék újítottak, amijük 2 éve volt az elég nulla volt...

Ewa! Köszi! :) Mintha megjönne..., jósló fájás?!

....olvasok tovább!
k78

Cleo! Én nem tapasztaltam, bár igen, úgy szokták? 33 fokban hidegvízzel? Mi a rossz abban? :D :D :D

Petri! Ne vegyél fel mindent! Bár szülés után még ennyivel is elég érzékeny az ember... Azt elhiszem, hogy olyan környékre nem szívesen viszed ki sétálni a lányod!

Hexe! Ki is a dokid? Na, mindjárt visszanézek! :oops:
"a vajúdás pokla" helyett kapsz vmi szintén elég "kellemeset". Bár attól még, hogy vki császis vajúdhat! Illetve a vajúdás is lehet lájtos!
Amúgy meg tök mindegy, mi lesz, sztem idővel minden megszépül és amire akkor azt mondod, hogy Úristen ennyire még sose fájt semmi, arra kis idő múlva nem is fogsz emlékezni!
Én végig császárra készültem, már amennyire lehet rá készülni! :D Nekem altatásban volt, nem hatott a gerinces.., utólag, most Szilbeet olvasva is azt gondolom, jobb így! Nem hiszem,hogy jót tett volna, ha hallom, miket dumálnak közben! :D
Azért emlékszem ám, hogy rohadtul fájt utána! :( :( :( Szóval akik azt hiszek, hogy sokan azért "kérnek" császárt, mert az nem fáj, na azoknak legyen egy császárjuk aztán szerintem befogják a szájukat!
Sokan mondják, hogy aki császáros, az nem szült, nincs meg a szülésélmény, vmi hiányzik...,vagyis ezt maguk mondják..., na én ilyet pl sose éreztem! Én is szültem!!! ....és milyen szépeket! :D

Szilvi! Én is Mosonyi ám! :wink:

Krisztina
k78

Sziasztok lányok!
Bekukkantottam már hozzátok egy kicsit. Hát, történtek itt dolgok mióta nem voltam.
Hexe! A császárral kapcsolatban: én szültem simán és császárral is, de százszor egy sima szülés, mint még egyszer egy császár!!!
Pedig a lányom ( első gyermek) 4 kg és 57 cm volt és mindösszesen 1,5 órát voltam a szülőszobán. Gyorsan jött a lelkem és azt nem mondom, hogy nem fájt. De amint megszületett megszűnt minden fájdalom, nekem a gátam sem fájt. Most a fiúkkal nem fájt a " szülés(császárral lettek), de utána iszonyatos fájdalmaim voltak a méhösszehúzódások miatt. Rettenetesen ki volt tágulva a méhem, így erőteljesebbek voltak a méhösszehúzódások. Az éjszaka folyamamán meg sem tudom mondani, hogy hányszor emlegettem Istent...A felkelésről nem is beszélve, szörnyű volt. Aztán minden nappal jobb. A 4. napon már szaladtam. Azóta sincs semmi gondom, a varratok szépen gyógyultak, alig látszik a helyük.
Maga a műtét hamar lezajlott, én nem éreztem semmi fájdalmat, de igen csak ráncigáltak, húztak, vontak, míg kiemelték a fiúkat. Már azt hittem, leesek az asztalról. A dokik közben viccelődtek, jót nevetgéltek. Semmi ilyenről szó nem esett, hogy : szikét, törlés..
Remélem nem ijesztettelek nagyon el. Mindemki kibírja mind a két fajtát, bármelyikben legyen is része. A cél a fontos és egy anya a gyermekéért a poklok tüzét is megjárná, ha kellene.
Kívánom, hogy legyen szép szülésed!
Jó éjszakát!
Szirén
szirén

Sziasztiok Lányok!

Cleo!örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok, biztos jó szinetek lett.Mi csak hosszú hétvégéket tervezünk magunknak.
Antónia popóját is a csap alatt mosták le, de nem volt a viz hideg.
Következö alkalommal én is kipróbáltam ezt a fajta lemosást, de majd frászt kaptam, hogy 1 kézzel kellett fogom a 2700 gr-os gyerekemet. Késöbb már nem mertem ezt a figurát elöadni, a benti törlökendöt használtam, amitöl nagyon csúnya lett a feneke. Szerencsére vittem magammal vattát és meleg vizes vattával mostam le a picurt.

Diácska! Nálunk dúl a hisztis korszak, tele vagyok harapással, karmolással. Ez a kiscsaj egy igazi vadmacska.Igaz 3 örlője jön egyszerre.
Menni még nem megy a lelkem, csak a bútorok mentén, meg 4-5 lépést tesz meg egyedül, de nagyon kell rá figyelni.
A sok cipeléstöl a derekam már teljesen kész van, szóval le vagyok amortizálódva.

Visszatérve a mellszivóra: Avent Isis nagyon jó, én nagyon sokáig használtam. Az kezdeti idökben csak keveset tudtam fejni, késöbb amikor már több tejem lett 5-10 perc alatt megtelt az üvege. Kézzel pedig semmit sem tudtam fejni, hiába próbáltam.
Orrszivó: Nagyon ellene voltam, de tényleg a leghatékonyabb a porszivós. Én is elemeset akartam, de az üzletben rendes volt az eladó és lebeszélt róla.

Megint támad a meleg. Jó éjt mindenkinek.

Kép
Kép
mongi

Sziasztok!

Eszméletlen meleg van már most és még csak fél 9. Mi lesz itt délben? :evil: Gondolom minden család irányba veszi a strandot. :wink:

Köszönöm az infókat. Nem ijesztettek el, mert azt gondoltam, hogy a műtét helye fájni fog, mint minden hasi műtét helye. Na nem mintha már lett volna műtétem, csak evidensnek tartom, hogy ahol felvágnak az fáj. Engem az ilyen gyakorlati dolgok érdekeltek, hogy meddig tart, katéter, mit látsz és hallassz. Teljesen kielégítettétek a kíváncsiságom. Még azt szeretném megkérdezni, hogy a császárosok is véreznek szülés után rögtön és ha igen hogy zajlik a "tisztába tétel" és meddig nem lehet zuhanyozni? Szóval ilyen profán, mindennapi dolgok izgatnak. A fájdalomról annyit, hogy az gondolom 4-5 nap múlva elviselhető lesz!? Végül is belegondoltam, hogy mindkét szülési módszernek van előnye és hátránya is. A baba megússza a szenvedést, nem nyomódik, törődik össze a császár alatt. Én sem leszek szétszakadva alul. És remélem gyorsabban túl leszünk rajta a császárral. A sima szülésnél viszont fokozatosan fel tudsz készülni a baba jövetelére. A baba sem árt, ha szenved egy kicsit a kinti létért, elvégre 9 hónapig teljes biztonságban van és hirtelen jön a kinti világ. Itt sem árt a fokozatosság. Állítólag a sima szüléses babák erősebbek lesznek. Ki tudja? Szóval van mindkét helyzetnek pozitív és negatív része is. A lényeg, hogy nincs válogatás, az van a mit kapsz és tényleg én is úgy gondolom, hogy egy idő után ki fog ezekre emlékezni. A lényeg. a végeredmény. Nem gondoltam egy percig sem arra, hogy én nem leszek császáros szüléssel igazi anya. Nem a szüléstől lesz valaki anya.... :lol:
Krisztina: Úri Szabó a dokim és amikor mondta a császáros szülést, eléggé meglepődtem, mert úgy tudom, ő nagyon nem híve a császárnak. Ezért gondolom, hogy meg van az oka rá, hogy így döntött. Tegnap utána olvastam és javasolják a 35 év feletti nők szülésénél a császárt, főleg, ha a baba mérete nagyobb. Pedig annyira reménykedtem benne az elejétől fogva, hogy mivel semmi probléma nem volt végig, csak simán fogok szülni. Azt azért remélem, hogy nem fogunk "kísérletezni" és miután már 10-12 óra után nem bírom tovább, irány a műtő! :roll:

Ui.: Hová lett a "kukacom"?

Kép
diehexe

A vérzés természetesen a császár után is megvan, hiszen a méhnyálkahártyának le kell válnia, ill. a méhlepény leválása is vérzéssel jár. A nővérek cserélik az első napon alattad a véres lepedőt. Én egyáltalán nem éreztem, hogy vérzem egyébként. /A doki nálam akkor rendelte el a műtétet, mikor már 1 cm-re nyitva volt a méhszáj./ Utána pedig mikor már átkerülsz saját szobába, magadról kell gondoskodni. Én Tenát vittem be magammal, meg bazi vastag eü. betétet. A zuhanyzás az első egy-két napban nem ajánlott. Első nap ugye mozdulni sem tudsz, a második nap, meg az ember örül, ha el tud botorkálni a WC-ig. Javaslom a nedves törlőkendő beszerzését, pláne, ha meleg van! Erről jut eszembe. Érdemes beszerezni és tépőzáras haskötőt, mert bizony nagyon húz baba nélkül is a pocak, ha seb van rajta. Én már a második nap délutánján sokkal jobban éreztem magam. Nem fájt már annyira a seb. 4-5. nap már tök jól voltam. Csak akkor volt fájdalmas, ha lépcsőztem (padlástérben lakunk).
szilbee

Sziasztok Lányok, akik még emlékeztek rám!!

Újra itt vagyok, most egy ideig megint veletek lehetek! Úgy hiányoztatok!!
Visszaolvastam a hozzászólásokat, és nagyon örültem, hogy vannak friss kikmamák! IRIGYELLEK ÁM BENNETEKET NAGYON!!
Ágica, gratula a kislányodhoz! Én meg március 27-én szültem!! Lehet össze is futottunk a folyosón??
Szia Diácska! Szia Mongi!
Diácska, mikor jössz megint erre? Hordja ám a kiscsajom a rucikat, nagyon édes bennük! Majd küldök képet mailben!

Üdv mindenkinek: Nóri
elin

Az én csaszis történetem: A dokim (Cserni) befektetett a terhes osztályra, mert kevésnek találta a magzatvizet és az nst-k se voltak nagyon szuperek, ekkor 39.hétben jártam. Pár nap múlva megvizsgált és meg akarta nézni milyen a magzatvíz színe. Ez egy szombat reggel volt amikor a dokim ügyeletes volt. Nem látta a mvíz színét ezért rögtön a császár mellett döntött. Én ekkor annyira ideges lettem és nagyon-nagyon féltem a gerincérzéstelenítőtől.
Ugyanis az unoka tesóm felesége nem lefelé "bénult"hanem felfelé.. :shock: no comment
Leborotváltak, én beöntést nem kaptam -szerencsére- persze akkor nem így gondoltam, mert féltem hogy mi lesz ha rám jön a nagy wc-zés én meg ugye egy napig nem kelhetek fel. De semmi ilyen nem volt, sőt majdnem szorulás lett a vége (bocsi a részletekért)
Bekötötték az infúziót, utána a katétert helyezték fel. Hát ez egy kicsit kellemetlen de nem több. Toltak a műtőbe át tettek az ágyra ahol először fel kellett ülnöm és akkor a doki kitapogatta a gerincemnél a megfelelő pontot és szúrt. Ez se fáj jobban, mint egy sima szuri. Én ekkor annyira féltem, hogy remegtem, mint a nyárfalevél a továbbiakra alig emlékszem vissza. Arra koncentráltam nehogy rosszul legyek. Azt nem tudom mitől, mert nekem nem fájt semmi. Az arcomhoz tettek egy maszkot amiből oxigén jött, én ebből szippantottam jó nagyokat, nekem ez nagyon jól esett. Az érzéstelenítő után rögtön elkezdték lemosni a pocakomat és combomat a fertőtlenítővel. Ezt még teljesen éreztem és attól féltem, hogy rögtön vágnak és még érezni fogok mindent. Persze ez nem így lett.
Arra még emlékszem hogy egy kicsit cibálták a pocimat (ez se fájt) és utána megmutatták Timit. Majd jött a stoppolás és utána toltak a megfigyelőbe. Ott ittam a sok löttyöt, fura volt hogy nem kell pisilni menni. A fejemet 2x vagy 3x felemeltem egy kicsit amit nem szabadna de mindig elfelejtettem. Amikor már éreztem a lábamat, (jut eszembe olyan furi volt nem érezni) én forogtam oldalra és így elviselhetőbb volt a fekvés. A szülésznőm mondta nyugodtan lehet forogni, csak a fejet nem szabad emelni.
Én aznap amikor feküdtem nem véreztem -pedig kellett volna- ezért másnap mielőtt felkeltem kaptam egy oxitocin injekciót.
Nekem a felkelés nem volt nagyon borzasztó. Ekkor még bennem volt a katéter, ezzel együtt mentem el a mosdóig megmosakodni. Amikor felálltam az ágyról elöntött a vér, tócsában állt alattam. :oops: Hiába volt ott betét a katéter mellett mindenkifolyt. Nagyon kellemetlen volt, hogy ott álltam úgy és még össze se bírtam takarítani.
A cicamosdás után járkálnom kellett mert csak úgy volt hajlandó a nővér kivenni a katétert ha látja, hogy jól vagyok. Én nem akartam menni mert húztam magam után a csíkot. Erre ő rámförmedt, hogy akkor marad a katéter. Szerencsére ekkor jött a párom és sétáltam, ő meg takarított utánam. Nekem ez nagyon megalázó volt.
Szerencsére a lányommal semmi gond nem volt, ő tündérien viselkedett, szépen szopizott. :lol:
Szombat reggel volt a csaszi, másnap délelőtt már a kórteremben voltam. Nekem innentől volt egy-két napig elég gázos. Vasárnap szinte semmit nem feküdtem, hála a rokonoknak. :evil:
Estére annyira fájt a derekam, hogy...szóval nagyon. A sebem csak akkor fájt igazán ha abból a "kényelmes" ágyból fel kellett kelnem. Ha legalább egy nyamvadt kapaszkodót adtak volna. Ami még nekem elég sz@r volt..hát a meleg. Hiába volt február rólam állandóan szakadt a víz. Zuhanyozni lehetett csak a sebet ne érje víz. A felső testemet csak szivaccsal tudtam áttörölni, alul zuhanyoztam. A mellbimbóm meg veszettül égett.Annyira ápolatlannak éreztem magam. ÁÁÁÁÁ....bbbrrrr
Amit még írni akartam, hogy menj sűrűn pisilni! Óránként! Ha ritkábban mentem, (mert úgy éreztem nem kell) akkor nagyon fájt a sebem vagy a méhem vagy nem is igazán tudom, hogy mi csak ott valahol.
Bocsi hogy ilyen hosszú voltam. :oops:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri
Hát ez nem semmi... Nem irigyellek! :(

Az a nővér, aki rádförmedt, véletlenül nem egy korosodó alacsony nő volt??? állandó morcossan? Nekem ugyanis volt egy ilyenhez szerencsém... :P Aranyos volt néha, de alapvetően nagyon zsémbes... :twisted: Nem'tom jól emléxem e, de mintha Katikának hívták volna. /Hozzáteszem, hogy pocsék a névmemóriám... :? :lol: /
szilbee

Szilbee :lol:
Szerintem az lehetett :lol: Másnap vagyis amikor ismét dolgozott akkor olyan jót beszélgettünk. Már nem is tudom miről csak meglepődtem, hogy tud aranyos is lenni. :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Köszi a további infókat. Úgy látom egyik módszer sem jobb a másiknál. Az egyiknél ez a gáz, a másiknál meg az. :roll: Szóval egyik sem leányálom, de túl kell esni rajta.

Petri: Mit jelent az hogy felfelé bénult? Ez elég rémisztően hangzik.... :cry: Egyébként ahogy elnézem ezt a kis tüneményt, ennél több szenvedést is simán érdemes lett volna bevállalni. :P

Szilbee: Hol lehet kapni ilyen haskötőt és kifejezetten császármetszéshez kell kérnem? :P

Szia Nóri!
Én meg nagyon kezdő vagyok köztetek, de már azért sikerült összeismerkedni. Nem láthatnánk mi is azokból a fényképekből legalább egyet?

Kép
diehexe

Hexe
Én úgy tudom, hogy a gyógyászati segédeszközöket árusító boltokban lehet kapni. Az Y Ház aljában (Mátyás) van egy ilyen bolt, de úgy tudom a papírgyár környékén is van egy. Én akkor hallottam erről a haskötőről már, amikor 2-3 napja bent feküdtem szülés után. Császárosoknak szokták javasolni, különösen akkor, ha nem vízszintes, hanem függőleges metszésed van.

Petri
Én is így voltam azzal a nővel... :lol: :lol:
szilbee

Sziasztok!

Hexe! Az SzTK melletti utcában is van 1 ilyen bolt, ahol segédeszközöket árulnak, és az a legolcsóbb az én tapasztalatom szerint Szolnokon! Én az Avent cuccokat is ott vettem, meg mikor még vizesedett a bokám, arra gumizoknit is. Úgyis oda jársz tanácsadásra... Nekem ez a havi/heti járkálás, pisivizit volt a legkellemetlenebb az egész terhességben, pláne az utolsó hónapban.

Töltenék fel képet ide a nevem alá, be hogy kell??

Petri! Te annak idelyén olyan hirtelen eltüntél! De örülök, hogy azért, mert közben megszültél!! Gratulálok így utólag is Timihez!!

Üdv: Nóri
elin

Szóval megy ez nekem, csak meg kell próbálni!!

Ő Mészáros Lilianna, aki most 15 hetes.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Szia Szirén! :D :D :D

Hexe! Aztán lehet, hogy hipp-hopp meglesz a baba!

Elin! Nagyon édes a kislányod! Boldog névnapot neked!

Krisztina
k78

Sziasztok!

Ma megyünk és megnézzük ezt a haskötőt, így Sanyinak legalább lesz róla sejtelme, hogy mit is kell majd megvennie, ha szükség lesz rá. Egyébként merem remélni, hogy vízszintes metszésem lesz. Na nem vagyok nagyon hiú, de azért ha válszthatnék.... :roll:

Elin: Tündéri a kislányod! :P Mindig ilyen kis mosolygós jó kislány? Mi is gondolkodtunk a Lilianna néven, de aztán maradt csak röviden a Lili. Már annyira megszoktuk, hogy így hívjuk a kisasszonyt, hogy tegnap épp arról beszéltünk, akkorát fogunk nézni, ha mégis fiú lesz... :shock:

Krisztina: Próféta szóljon belőled! :lol: Hallottam már ilyen példát is. Végig császárra készültek és a végén kipottyant a baba.

Most elindulunk ügyes-bajos dolgokat intézni a vak melegben... De jó lesz!

Kép
diehexe

Csajok!
Nem tud valaki egy jó kis szülinapitorta receptet??? Tej és tojásfehérje mentes kéne. Találtam már párat, de egyik sem az igazi... :(
szilbee

Ja és ha esetleg tudtok Szolnokon olyan helyet, ahol lehet rendelni ilyen spéci baba tortákat, az is jó lenne!! Előre is köszi!

Pusz! Szilvia!
szilbee

Hexe :lol:
A felfelé "bénült"-tal azt akartam írni, hogy nem deréktól lefelé érzésetelenítették hanem deréktól felfelé. Akkor volt nagy ijedtség de megoldották. Szerencsére.

Elin :lol:
Igen eltüntem, mert sajnos nincs sok időm. Itt a háztartás, a gyerek, ősszel valószínűleg költözünk sok a rohangálni való ügy. Hétvégén meg mindíg a nagyszülőknél vagyunk.
Egyébként jól vagyunk. :lol:
Azért néha írok :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

torta receptet sajnos nem tudok és a császárhoz sem tudok hozzászolni, csak minden elismerésemet küldeni nekik is.

tegnap megnéztük a szülőszobát! érdekes módon ott annyira megnyugtatott. na nem a luxus :-)
viszont a gyermekágyas osztály az már egyáltalán nem. azt hittem, hogy szobánként van mosdó pl.. az apukák meg nem jöhetnek be :cry: szegény férjem teljesen maga alatt van. 4 napig csak ablakon keresztül nézheti a gyerekét, akit annyira várt :-( még jó, hogy az anyuka kimehet hozzá :evil:

puszi Ewa
ewa

Hexe! :wink:

Szilbee! Allergiás a fiad? Vagy csak nem akarod, hogy még ilyet kapjon. Azt nem tudom, hogy melyik cuki csinál ilyet, de biztos, hogy csinálnak!
Amúgy meg, ha a gyerek miatt akarod tényleg, első szülinap, hidd el, mindegy milyen, kb egy nyalásnyit, ha eszik belőle!

Ewa! Hát igen, ez elég gáz, hogy apuka ki van rekesztve, mondjuk hozzám bejött :oops: Ilyenkor eszembejutnak azok a pesti kórházak, ahol oké pénzért, de apuka is befekhet, mondjuk ez azért már túlzás, de ez is, ami itt van, mondjuk megvan rá az okuk, én se szeretném, ha az etnikum ott mászkálna, kilesné mit hova... stb, érted, ugye? Elég az asszonyok.... :evil:

K.
k78

Nem allergiás, de nem is az első szülinapján akarom kipróbálni. Tejet még egy ideig nem akarok neki adni, lévén, hogy van még anyatej a számára. A tojásfehérjét pedig 13-14 hósan akarom kipróbálni a 15 hós szuri előtt.

Levente egyébként nagy evő. Tegnap mázsálták: 11,5 kg. :shock: Nem kövér egyébként, hanem fene mód izmos... És hát az izom fajsúlyosabb, mint a zsír... Bár tegnap szegény megkapta az egyik anyukától, hogy kövér.
Kép
Kép
szilbee

sziasztok

szilvia.nagyon ari a kisfiad.vagyis nemis kicsi.nálunk Sziszi ekkora pedig ő 2éves lesz lassan.és mit kap még a legény a szülinapra?
Sajnos tortarecit én sem tudok, mi a Zagyvából rendeltük nekik tavaly.előtte pedig a Marcipánban csináltattunk autó formájú gyümitortát Zsoltinak.Lassan mi is gondolkodhatunk az ajándékokon (aug17 és aug26). :)

Elin. Boldog Névnapot.
Örülök,hogy visszatértél közénk, bár mi még nem nagyon tudtunk dumcsizni itt.Nagyon tündéri a kislányod..az haj és az a mosoly.

Egyet meg is kérnék..ne is tegyetek fel ilyen édi picibaba képeket,mert mostanában nem akarnék szülni...és olyan arik,hogy az ember lánya "megkívánja" :lol: :lol: :lol:

szia mki.
cleo
cleo27

Sziasztok!

Szilbee: Sajnos recept ügyben nem tudok segíteni, mert csak tojásosat tudok sütni, de szerintem a cukrászdákban vállalnak különleges tortasütést is. Egyébként aki azt mondta Leventére, hogy kövér, az nem normális. Masszív, stramm kisfiú és egyáltalán nem túlsúlyos, látszik rajta, hogy izmos és nem madárcsontú. De izgalmas lesz, első szülinapi torta.... :P
Megnéztük a haskötőt. Csak egy fajta van, ami egyszerű téglalap alakú és olyan mint egy fűző. Ha ezt magamra teszem, akkor nem fogja alul a sebet a széle irritálni? Vagy van más formájú is?

Ewa: És mindez, amit láttál, felújítás után van. Képzelheted milyen volt előtte!

Kép
diehexe

Cleo
Van egy jó hosszú ajándéklistánk :lol: , de egyenlőre még csak a kismotor a biztos nővéreméktől. Ha nem is fog még rohanni vele, az tuti, hogy a kerekét imádni fogja. :lol:

Most kaptam a nővéremtől egy infót, hogy a Hunyadi úton lévő cukrásznál lehet ilyen kicsit spéci tortákat rendelni. Egy idős bácsi. Ő csinálta a mi esküvői tortánkat is. :lol:

Hexe
Én is csak másik anyukán láttam. Valóban olyan volt mint egy fűző tépőzárral. Tényleg téglalap alakú. Azt nem tudom van e más formájú is. De majd utánanézek a neten. Ha találok vmit, akkor majd belinkelem. Úgy rémlik a csajszi azt mondta, 3000 Ft körül van. :roll: A'sszem...
szilbee

Lányok!
Van 6 db liberós nyuszim. Meg szerintem még lesz is. Én már nem tudom beváltani őket, mert már megvan az utolsó ajándék is. Ha kell valakinek, elküldöm postán. A kismamáknak is. Nagyon tuti fekete-fehér kis könyvecske az első ajándék. Az ilyen kontrasztos képek fejlesztik a baba látását!!! :!: :D
szilbee

Sziasztok!
Végre, azt hittem már, hogy újra itt vagyok, megint "kihal" a fórum!!
Köszönöm mindenkinek a névnapi jókívánságokat, de elteszem február 21-re és majd akkor elöveszem! Ugyanis Eleonóra a becsületes nevem. Innen van az Elin is. DE KÖSZÖNÖÖÖÖÖM!! :mrgreen:

Cleo! Én annak idején mindenkinek kiírtam a mail-címét és írtam nekik, a tied nem volt a Profilodban, azért nem maradtunk kapcsolatban.:cry:
Nem azért, hogy húzzalak, de ezt neked küldöm:Kép Lilianna

Ha 10 évvel fiatalabb lennék, még biztosan bevállalnék én is 1-2 terhességet és szülést, szóval babát > mindenestöl. Kár, hogy késön kezdtem, de mindennel így jártam :?

Hexe:Nem mindig vigyorog így, söt!! Ma mondta 1 szomszédunk, aki 2 emelettel fentebb lakik, hogy szokta hallani, mikor sír. Én erre azt mondom, az nem sírás, hanem üvöltés. Már a kórházban is megjegyezték, hogy: Jó erös tüdeje van. Finomak voltak... És hát elég hasfájós a lelkem, még most, lassan 4 hónaposan is. De néha már ki tudok belöle csikarni 1-1 hangos kacajt is, de mindig beléfolytom, mert akkor össze-vissza csókolgatom :P

Szilvi: Édes a fiad! És olyan értelmesen néz, hogy szinte már csak a szakdolgozat hiányzik a kezéböl!!
Szerintem sem kövér! Az én "kis rózsaszín malacom" kövérebb! Már most annyi kg, mintha 1/2 éves lenne. De hát szopizik is, tápszert is kap, most meg már az alma, a banán is menö! De inkább ilyen legyen, most már úgy vagyok vele!

Ewa: És akkkor még nem érezted, hogy tud húzni a huzat a szobában! Van 1 magas szőke feltupírozott csecsemös növér, na azzal vigyázz!! Nem írok semmit, de rengeteg rosszat tapasztaltam és hallottam mástól is róla. Neki semmi keresnivalója nem lenne ott.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Elin: Hát majd elolvadtam a kép láttán. Honnan ez a tündéri vörös hajacska. :lol: Annyira tetszik, olyan édes... nem is találok szavakat. Kíváncsi vagyok marad-e ez a hajszín?! Ebben a fehér ruciban a kiterjesztett karjaival olyan, mint egy kis angyal. És a frizuja, az csúcs.:P
Egyébként én is későn kezdtem mindent, beleértve a terhességet is. De én egyáltalán nem bánom. Nem maradtam le szinte semmiről.

Szilbee:
Az OMKER-ben láttam a haskötőt és 2200 Ft volt. Állítólag csak ilyen van, de majd azért megkérdezem a szülésznőt, hátha tud segíteni.

Valaki árulja el nekem, hogy a műtét után hány nappal szedik ki a varratot? Sehol nem találtam leírva.

Kép
diehexe

Hexe!
Nekem egy héttel utána szedték ki. Nem volt egy nagy élmény... :(
szilbee

Hexe!

Úgy emlékszem, az 5. napon húzták ki a varratot, semmi különös, nem fáj, felfekszel, egy pillanat az egész.

Krisztina
k78

Hexe
Nem találtam semmilyen ilyen alkalmakra való haskötőt a neten. :( Az jutott még eszembe, hogy a csajszi, azt magyarázta nekem, hogy csíkok vannak benne, amik megfelelő mértékben igazodnak a pocakhoz. Olyasfélék mint a halszálkás fűzők, csak sokkalta sugalmasabbak.
szilbee

Sziasztok!

Akkor végül is még hamarabb kiszedik, mint egy normál műtétnél. Azt gondoltam, majd vissza kell menni emiatt.

Már olyan izgatott vagyok. Annyira szeretnék már túl lenni rajta és jó lenne már Lilikét babusgatni. :P De hát semmi változást nem vélek felfedezni az allápotomban. Jól vagyok, nem fáj semmi ( kivéve, ha Lilikének bulizni van kedve odabenn ), jó a közérzetem. Hát enni azt nem tudok, mert nincs hová pakolni a kaját. Tegnap is egész délelőtt csavarogtunk és egész jól bírtam. Nem úgy néz ki, mintha szülhetnékem lenne. A védőnő szerint olyan fittnek látszom, jó rám nézni. Örülök, hogy tetszem neki... :lol:

Szilbee: Ez a haskötő is olyan vízszintes gumicsíkozású volt. Szerintem akkor egyről beszélünk. Ha szükség lesz rá, mindenképp beszereztetem, mert akkora a pocakom, hogy biztos nehezen húzódna magától vissza. Hátha használni fog. Azért az ára is eléggé elfogadható.

Tegnap találtam egy újabb érvet a császármetszés mellett: nem lesz aranyerem. :) Próbálom magam nyugtatni ilyen kis apróságokkal, amik valójában nem is olyan apróságok. Akiknek már volt hozzá szerencséjük, azok tudják, miről beszélek. Hát nekem már volt. :cry:

Kép
diehexe

Sziasztok Lányok!

Én is eltűntem mint Elin, a szülés után írtam még de azután már nem maradt időm. Kitört a nyári szünet és mind a 3 gyermekem itthon van, ami egy kicsit felőröl.

Elin! bocs hogy nem írtam, de az elmúlt egy hónap nagyon zűrös volt. Semmi időm nincs. A kislányod gyönyörű, nagyon szépen fejlődik.

Attila április 12-én született, tegnap voltunk 3 hónapos oltáson. rendben vagyunk. Mondjuk én jobban szeretném ha többet gyarapodna, de azt mondják minden rendben van. A másik 2 fiam többet híztak ilyen idős korukra. De nem szabad hasonlítgatni, tudom. Ő még csak szopizik, de ez a nagy meleg lehet őt is megviseli. :cry:

A legjobban az visel meg, hogy a lakáshoz vagyok kötve. A gyerekekkel nem merek kimenni a strandra. Attila nagyon pici, a nagyobbak pedig annyira elevenek, hogy félek valami bajuk történik. Ugyhogy aszalódunk a meleg lakásban.

Mindenkinek minden jót. Jó babázást, a szülés előtt állóknak pedig jó egészséget.

Ha lesz időm még benézek.

Puszi:

Szazsa
szazsanna

Hexe
Nem akarlak lelombozni, de nekem utána előjött. :( De ez persze nem jelenti azt, hogy ez veled is megtörténhet!

Szazsa
Üdv! :)
Örülök, hogy jól vagytok! Hát nem lehet könnyű 3 csemetével! Ha lesz időd rá, akkor tennél fel magatokról képet?! :)
szilbee

Sziasztok Lányok!

Most olvastam vissza, jó sokáig tartott.
Egy kicsit el voltam tünve, mert egy hétig nem volt netünk. :( Annyira rossz volt, pedig ezelőtt meg egyáltalán nem volt, még számítógépünk sem. Most meg teljesen hozzá vagyok már szokva. Ez olyan mint a drog. :)

Én is az Avent isis mellszívót használom. Nekem nagyon jó bevállt, mert kézzel nem tudok kifejni még 5 ml sem. Használnom is kell rendesen, mert a kisasszony nagyon lusti, addig szopizott még nagyon jött a tejcsi, amikor már egy kicsit dolgoznia kellett, akkor már abba is hagyta és csak kiabált. Így úgy döntöttem, hogy inkább lefejem neki és üvegből adom.
Az orrszívónk a Pestonka (elektromos). Már egy párszor használtam is és meg voltam vele elégedve.

Szia Elin. Akkor biztosan találkoztunk a korházban a folyosón. Nagyon ari a kislányod. Mennyit szokott enni, és hányszor? Azért kérdezem, mert Nellike van olyan hogy megeszik 150-170 ml is, de olyan is előfordult, hogy csak 120-130 ml-ket eszik. Ő napi 5x eszik, de pl. tegnap előtt 4x evett, mert 1/2 9-kor kellett volna hamiznia, de bealudt 8-kor. Így csak reggel evett. Nem volt szivem felkelteni, mert olyan édesen tud horpasztani. Szoktál neki adni már valami mást is tejen kívül? Én elkezdtem neki az őszilét adni, mert nem nagyon akart kakilni, de most már okés. Mást még nem próbáltam.
Kép
Kép

Megyek megetetem a pindúrkát. Majd jövök még.
Szép napot. Pusz mindenkinek.

Kép
agica1119

Hát Hexe! Én se akarlak elkeseríteni, de nekem szülés előtt kb 2 héttel jött ki. :( (oké, nekem dupla gyerek volt bent, nagy súly)

Szazsa!Sztem mi láttuk már egymást! :D

Ági, Elin! Tündériek a lányok!

Krisztina
k78

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?