Helló!
Megjöttünk!
Nagyon-nagyon elfáradtunk, de nagyon jó nap van a hátunk mögött, vagyis mégcsak a fele. A gyerekek mind kidőltek már hazafelé a kocsiban. A Danci már akkor elájult, mikor még ki sem értünk a Margit szigetről... Ja, igen. Nem voltunk állatkertben:(
A belépőt kár volt elkérnem, de isten a tanúm állatkertbe készültünk. (fáradtságomat bizonyítja, hogy most mikor hazajöttünk felraktam egy fazék burgonyát főni, csak épp rossz tűzhelyet gyújtottam be és egy üvegtető áldozatul esett, már olvadt a műanyag fogantyúja...)
Szóval, odaértünk az állatkerthez és megláttuk a sorokat a jegypénztárakhoz... Az állatkert végéig ért a sor!!! És minden pénztárnál ugyanez volt a helyzet. Párom az úgy hajtott tovább, ellentmondást nem tűrve, hogy meg se tudtunk nyikkani. De nem vádolhatom semmivel, mert nagyon rosszúl tűri a tömeget, szerintem jobban is jártunk mindannyian, hogy nem mentünk be. Csak azt sajnálom, hogy a belépőt Kormi elküldte postán potyára:(
Szóval a Margitsziget nagyon szép volt és a gyerekek nagyon jól érezték magukat és a Gabi megelégedett az ott található picike vadasparkkal. Ment egy kört a pónilovon, ő is és a Dani is. Nagyon tetszett nekik. A Gabi meg mint egy kisördög. Többször elszaladt tőlünk (ahogy a talin is tette 1x, de csak azért nem tudta többször, mert apja elvitte), úgyhogy azt se tudtam hol van, és a víz levert.
Az M-állatkertnél ettünk fagyit és amig fagyiztunk nézegettük a nagyon barátságos vadkacsákat, voltak gólyák, meg pávák, meg nagyon szép teknősök. Aztán körbejártuk kívülről is és láttunk meseszép őzeket. Kicsiket, nagyokat, közepeseket, hófehéret!!! és egyet aminek nagyon szép agancsa volt. Itt említeném meg, hogy minden állatot kb 20 percig bámultak a gyerekek és csak 5 féle volt és nagyon sokáig voltunk ott. Mi lett volna az állatkertben, főleg ekkora tömegnyomorban??? Úgyhogy az kimaradt sajnos, de megbeszéltük a párommal, hogy valamelyik hétköznap ellátogatunk oda, igaz, hogy teljes árat kell fizetni, de a Gabcsikám csak így nyugodott meg.
Aztán láttuk még hajókat, meg szép parkokat, óriás fákat, meg volt ott egy matuzsálem is. Majd rakok fel képeket. meg a Tegnapról is amikor felváltva kötöztem magamra a két kisebb gyereket.
Voltunk a M-i hatalmas játszótéren is, csak a közeledő eső elkergetett minket. Feszálltunk a buszra, hogy ne kelljen visszafelé is gyalogolni. Az autóba szállás előtt még elmentünk fagyizni egyet a kis tavacska mellé, ahol a vízesés van. Ott a Gabi 2x esett el a fagyijával! Először 1 gombóca bánta, de pótoltuk, másodjára komolyabb károk nélkül meguszta a fagyi is (merthogy a gabinak baja nem lett), kicsit volt koszos, de úgy gondolom hogy itthon több koszt eszik:) Ja és mikor a fagyisnál voltunk, épp telefonált a fagyizós csajszi férje, hogy nála esik-e az eső, mert ott náluk (a sziget másik felén, ahonnan eljöttünk) akkora jégeső volt, hogy ihaj. Szóval még a bőrig ázást is megúsztuk
Tökéletes kirándulás volt tömegnyomor nélkül, úgyhogy teljesen kárpótolva éreztük magunkat a végére, de az állatkertezés nincs elfelejtve
na olvasok még kicsit
puszika