Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!

Én is igazat adok azoknak, akik azt mondják, hogy humorral, jókedvvel könnyebb átvészeli a bajokat!
A párommal mi is voltunk néhányszor andrológián, és azon viccelődtünk, hogy milyen "kiváltságosok" vagyunk, hogy egy kórház zárt szobájában termelhetjük a mintát... :oops: ezt ugyen nem túl sokan mondhatják el magukról... Mindenki különleges helyekre vágyik, hát mi megkaptuk a lehetőséget....
És például el sem tudjátok képzelni, hogy micsoda öröm volt nekünk, amikor második ilyen alkalommal találtak 3 darab (!) kiskatonát, és azt mondták (szó szerint idézem), hogy "az egyik még a farkát is mozgatta".... (első alkalommal 0 darab volt, ahhoz képest ez óriási előrelépés...)
A pozitív hozzállás szintén nagyon fontos. Mi például úgy indulunk neki a Kaális programnak, hogy elsőre sikerül. Odamegyünk, végigcsináljuk, aztán babásan jövünk el, és kész! :D
kismokus

Zsebike!
Hu nagyon jo!
Tökéletes!
Köszönöm szépen! Kép

KépKépKépKép
aniko24

Most látom,hogy elfelejtettem a kisfiam nevét megadni! :oops: :oops: :oops:
Marci!

KépKépKépKép
aniko24

Sziasztok!

Azt szeretném tudni, tudja e valaki, hogy ha az első lombik sikeres volt, és szeretnénk egy kistesót akkor állam támogatja-e még - (végülis belefér az 5-be).
Segítségeteket előre is köszönöm!
erika13

Erika

Igen, támogatja, van még ugyanúgy 4 lehetőséged, mintha nem sikerült volna
zsuzsi
zsuzsi73

Nagyon szépen köszönöm!
erika13

Mniki!
Azért írok,mert látom hogy nálad PCO a gond.Nálam is ez volt a probléma.4 éve,az elsö 2 lombik után átmentünk a Nyírőbe,ahol laparoszkópos műtétettel meggyógyítottak.4 hónappal a műtét után spontán terhes lettem.!(elvetéltem)Ezután kiújult a PCO,újabb műtét következett,fogytam 12 kilót,és teljesen helyreállt a ciklusom,volt peteérésem is rendesen.Most a lombik előtt is minden oké volt nálam,férjemnek rossz lett az eredménye,ezért kellett a lombik.
Nálad nem jött szóba a műtét?Jó lenne,ha tudnék segíteni ezzel,hogy leírtam,nálunk mi volt!

Andi
aanda

Andi !
Aranyos vagy, köszönöm !!!
Én teljesen elutasítom a műtétet, mert gyakran több bajt okoz, mint amennyit használ :evil: , elavult kezelési technika, csak a dokik többsége még nem halad a korral :? és egyből kés alá fektetik a PCO-s nőt.
A PCO hátterében gyakran inzulinrezisztencia áll, amit gyógyszerrel jól lehet kezelni. Nekem februárban kiderült az inzulinprobléma, így kaptam Adimetet. Már a 2-3. hónapban megfogant a baba. Az a sors fintora, hogy beteg volt és angyalka lett. De majd a következő spontán terhességnél minden rendben lesz :wink:
Ha visszanézed a táblicskut, két lány is van, akik Adimet segítségével lettel várandósak :lol:

Puszillak és vigyázz a két pici manócskádra !!

Anikó : nagyon jó a kép rólatok, huncut egy fiad lehet :wink:
mniki

Mniki!
Köszönöm,aranyos vagy!Igen, nem egy egyhelyben ülő tipus!
De ez igy van jol!Nagyon szoritok,hogy most minden rendben legyen nálad! Kép

KépKépKépKép
aniko24

Lois :)
É. B.almádi, és véglegesen :) te valahol a környéken? :)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Mniki!
Akkor így oké,én még nem is hallottam erről a gyógyszerről!
Drukkolok,hogy a következő terhességednél minden rendben legyen.
Andi
aanda

Andi!
Neked már látszik a pocakod?

Orsi!
Azért tök jó lehet a balcsinál lakin, főleg most hogy jó az idő. :)

FElteszem mégegyszer a táblát hogy legyen ezen az oldalon is, de Anikó ebbe még nincs benne a fiad neve de a kövben már ott lesz. :)

Kép Kép Kép Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Azt hiszem most ide nem irok. Biztos én vagyok a hülye és bunkó.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi! 8)
Nehogy már ne írjál ide ide tartozol le kell zárni azt a hülye vitát és kész. Nem egy oldalról nézzük a dolgokat és ezért sem tud egyezni a véleményünk. Neki ez a véleménye nekd ez ne is foglalkozz vele.
Maradj itt szükség van rád! Tessék megígérni!!!!!!!!!!!!

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Icsilya!
Hát én sem csak nyaralok itt :D
Déli part, Siófok immár 10 éve :D :D szeretem :lol:
Melcsi,
ne foglalkozz vele, nem érdemes lépjünk tovább, nem ír ide többet,
te meg hiányoznál :cry:
Egy kérdés!
Ha összejön a lombik az ember lányának mondjuk ötödik próbálkozásra, akkor állami támogatásra már ne számítson kistesóért?? Tudom, hogy ez nálam egyenlőre még fikció, csak úgy felmerült bennem...

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois!
Sajnos csak 5 lombik, mindegy hány gyereked van,vagy nincs, utána fizetni kell. Megváltozhatna ez a törvény :roll: . De ebben az országban csak müvi meddővé tételt csináltathat magán bárki bármikor...
Nem usztok meg Lányok! Nem ugy értettem, hogy soha többet, csak ma. Kicsit dühöngtem, de lehiggadtam 1 kis privitől.

melcsi1967

Ráadásul (nem ijesztgetésnek szánom), de azt hallottam, felmerült az illetékesekben, hogy az öt támogatottat lecsökkentik a'szem háromra :cry: :cry:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok !
Egy jószándékú hsz: van egy könyvsorozat, ami nekem az egész világnézetemet megváltoztatta: James Redfield: Mennyei Prófécia; Tizedik felismerés; Shambhala titka és az utolsó címére már nem emlékszem. Nem kell megijedni, semmi köze a vallásomhoz, meg a "kirohanásomhoz", az energiákról van benne szó (a konfliktusokról is), a gondolat teremtő erejéről, a véletlenekről, amik nincsenek, az angyalokról, és arról, hogyan teheted olyanná az életed, amilyenné szeretnéd.
Ha van időtök, és szerettek olvasni, nagyon ajánlom!
még egyszer sok szerencsét!
Niki
nikolade

Sziasztok!

Nagyon régóta gondolkodok rajta, hogy írjak nektek!
Ne ijedjetek meg, hogy megint egy okoskodó, nem bántani jöttem. SŐT! Inkább a védelmetekbe szeretnék szólni. :)
Azok a dolgok, amin Ti keresztül mentek, nem semmi! Egyszerűen nem tudom miért ossza így az élet a lapokat, hogy valaki ha akarja, ha nem "potyog" neki a gyermek, Ti meg megjárjátok a "hadak útját". Nekem az ex sógornőm járt lombikozni, és szerencsére a második alkalommal sikerült nekik, és most már lassan egy éves lesz a kislányuk. Őt láttam, milyen lelki próbatétel neki is.
Elég régóta olvasom a fórumotokat, és minden tiszteletem és megbecsülésem a tiétek!!! Az én szememben EMBEREK vagytok, akik igen is mindent megtesznek, hogy legyen gyermekük. Nagyon elszomorodok én is, amikor titeket bántanak, hozzá nem értő emberek. Felháborító!!! Milyen jogon bánt titeket akárki is! Igen néha nehéz választás elé kerültök, de abba senkinek nincs joga beleszólni, bírálni meg főleg!
Én sem tudom bele élni magam a Ti helyzetetekbe, ezt egy kívülálló nem is tudja, de nagyon tudok szurkolni én is nektek, és ha nem bánjátok, ezt fogom tenni a jövőben is! :D

Nagyon sok erőt, kitartást, és még sok-sok babát kívánok Nektek!
Remélem nem haragszotok meg rám, hogy ezeket leírtam, de már nem hagyhattam szó nélkül!

kizsó

Kép

Kizsó!
Egyáltalán nem bántottál meg hogy írtál ide nekeünk és köszönjük az eddig és eztán jött drukkjaidat is.
Nektek pedig nagyon jó egészséget kívánok mert látom van két lánykád is. :)
Valóban nem könnyű a helyzetünk, de én hogy most már tudom hogy igen is lehet sikeres lombikot csinálni nekünk is (mert eddig nagyon nehéz volt elhinni) egyszerűen el se tudom mondani mennyire kimondhaatlanúl boldog vagyok a babáktól akik a pocakomban laknak és remélem nagyon jól érzik ott magukat.

Lois!
Erről nem hallottam hogy csökkenteni akarják hisz csak pár éve emelték háromról ötre. Akkor amikor még három lehetőség volt úgy volt hogy ha elsőre sikerült akkor sem meheettél vissza kistestvérért. Azért ez is olyan "hülyeség" volt nem?

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Melcsi, amikor valakivel nem egyezik a nézetem az interneten, belegondolok, hogy akárki ülhet a nickek mögött, akármilyen szándékkal, akár azzal is hogy engem idegesítsen direkt. (ezt most nem Nikolade esetére írom, hanem általában). Aztán abban is belegondolok, hogy hány meg hány emberrel nem egyezik a véleményem a világban, de attól én még nem fogok visszavonulni. Az internet egy ilyen műfaj, itt nagyobb az esély arra, hogy olyan dolgokat is leír(unk)nak mások amiket szóban nem mer(ünk)nének megmondani és ami bizony sokszor szélsőségesebb vagy kevésbé árnyalt vélemény. Úgyhogy nehogy elmenj innen! :wink: :wink:

Kizsó, azért nem vagyunk mártírok, de jól esik amit írsz. Szerintem amikor az ember már benne van a folyamatban nem is gondolkodik azon, hogy akkor ez most mivel jár, hanem csak a cél lebeg a szeme előtt. Néha kiakad mindenki, akkor különösképpen rossz amikor bírálattal kell szembenézni. De teher alatt nő a pálma ugyibár.

Lois, nem csodálkoznék ha csökkentenék a Tb által finanszírozott lombikokat, hisz most mindnen spórolni akarnak. Persze nagyon el lennék keseredve, hisz pl. abortuszt is annyit végeztethetnek el egyesek amennyit akarnak némi költségtérítés ellenében. A múltkor volt egy műsorban, hogy a meddőség Mo-on kb. 75ezer párt érint valamilyen módon, ebből 6 ezer pár jut el meddőségi kezelésre. Nekem elsőre hihetetlennek tűnnek ezek a számok, de még ha a fele igaz csak, akkor is elkeserítő...
zsizzsik

Sziasztok lányok!

Itt aztán pörögnek az események. Nem írnék inkább semmit de nekem is megvan a véleményem.

Most a mi drága jó Icsilya Orsolyánktól kérdeznék valamit! :D :lol: :D
Szóval megvettem ezt a bizonyos lelki köldökzsinór c. könyvet ami a kapcsolat analízisről szól. Én, és szerintem sokan mások is, szívesen vennék ha mondana pár szót erről a dologról hátha segítene a köv. lombiknál lelkileg. Engem borzasztóan érdekelne. Én ugyan kecskeméti vagyok de lehet hajlandó lennék rá hogy feljárjak Pestre ezekre a "foglalkozásokra". Tudnál nekünk tel. számot vagy címet vagy akármit adni? Előre is köszönöm.

Pusza: Zsu!
bzsuska

Szia Zsebi!
Igen,nekem már eléggé látszik a pocakom.Van kicsi háj is rajta.Onnan sejtettem,hogy sikerült,hogy nem tudtam behúzni.Azóta szinte napról-napra nő.Már egyáltalán nem tudom hordani a régi ruháimat,jó,hogy régről maradt gatyám,bő nyári ruhám.Ma már kellett vennem egy számmal nagyobb melltartót is.Sajnos már felszedtem 5 kilót,de nem érdekel,mert tudom,hogy a sok fekvés miatt van.Elég fáradékony lettem,minden délután beájulok az ágyba 1-2 órára.Furcsa,hogy ilyen "béna" lettem,mert amúgy pörgős vagyok,a munkám is ilyen volt.Tegnap kicsit ki is akadtam ez miatt,de a férjem megnyugtatott,hogy pöröghetek még eleget,ha meglesznek a babák.

Már te sem dolgozol,ugye?Hogyan telnek a napjaid?Vannak már terhes tüneteid?

Andi
aanda

Sziasztok Lányok! :D

Kizso! :D
Örülök,hogy olvasol minket!És köszönjük a kedves szavakat!

Zsebike! :D
Érzem az irásodbol,hogy megnyugodtál!
Ennek szivből örülök!

Melcsi! :D
Neked itt a helyed!És szükség van a te velős és lényegretörő irásaidra!Mindig olyan frappánsan válaszolsz,ez mindenkinek hiányozna! :wink:

Andi! :D
Jo olvasni,hogy növögettek!

Ági! :D
Mi volt ma az orvosnál???????

Lois! :D
Szerintem ezt most nem fogják lecsökkenteni mert én is ugy hallottam hogy nem rég lett 3-rol 5.Viszont az árakat már olyan szintre emelik amit ki kell fizetni gyogyszerekre hogy sok embernek képtelenség kifizetni!És ezért nem jut el lombikra!Ha ezt is támogatná a TB akkor még több meddő pár jutna el ezekbe a központokba!

KépKépKépKép
aniko24

Sziasztok Lányok!
Jó, tényleg nem akartam kiszállni, csak tegnapra. Nem szabadultok meg tőlem :lol:
Anikó, milyen vidám kis arca van a gyerkőcödnek!
Andi!
Olyan jó olvasni, amit irsz a babavárásodról! Nincsenek extra hányingereid? Azt mondta 1 barátnőm, aki szintén ikres, hogy iszonyat beteg volt 4 hónapig, még kórházba is került mert nem evett semmit.
Kedves Kizsó!
Köszi hogy velünk érzel! Csak ugy olvasgatsz minket a sógornőd okán? Látom 2 kislányod van, sok örömöt kivánok Bennük, és jó egészséget a családodnak! :)
Bzsuska kedves!
Én itt lemaradtam valamiről? A könyvet olvastam, de hogy jön a képbe Orsi?
Lois!
Remélem inkább növelik tovább, bár nem ugy áll az állambácsi helyzete, mi meg szivhatunk jót! :evil:

Ma azon gondolkoztam, lassan időpontot kéne kérnem Krizsához, augusztusban vár. Viszont a lombikot szivem szerint februárban csinálnám, lévén hogy Bébi is akkor fogant, az nekem biztos szerencsét hozna. Gondoltam, kérek időpontot, de megmondom Krizsának, hogyha a korom miatt még nem sürgős, várjunk inkább addig. Félek is az őszi lombiktól, mert abból ment el a baba. Nem vagyok babonás, csak vannak nagyon rossz és nagyon jó emlékeim. De ha azt mondja, sietni kéne, akkor a férjem biztos mondani fogja, hogy csináljuk. Ő nagyon-nagyon akarja, talán még jobban, mint én. Megigértem Neki, hogy addig megyek, mig nem lesz Bébinek kistesója, semmiképp nem akarjuk egyedül felnevelni. Már egyet felneveltünk (szinte), és látnom kellett, hogy hiányzott Neki 1 bizalmas, korabeli ember, a testvér, akivel a sötétben megbeszélhették volna a kis ügyleteiket. És ezt már sosem tudom pótolni Máté életéből :cry:
Szóval Lányok, akinek már van 1 gyereke, ne álljon le, mert rossz annak a gyerkőcnek mindig a felnőtteket hallgatni!

melcsi1967

Zsebi!

Én tiszta szívemből gratulálok neked/-tek! Kívánom, hogy az életed úgy alakuljon, ahogy azt Te szeretnéd!
Egyébként amikor elbújtál, és nem jelentkeztél, és itt mindenki már találgatott, hogy ki lehet az a bizonyos nagyon boldog valaki, én is sűrűbben néztem a gépbe, nagyon izgultam én is. Amikor megtudtam, hogy Te vagy az, nagggyon- nagggyon örültem!
Köszi a jó kívánságodat! :D

Zsizzsik!

Persze tudom én, hogy nem vagytok mártírok! :)
De amiket nektek át kell élnetek egy -egy sikertelen "próbálkozás" (ne haragudjatok, de nem jutott eszembe más szó) :oops: után, az nem kis próbatétel. Én legalábbis így gondolom. Jó, hogy vagytok egymásnak, és tudtok erőt önteni egymásba! :)

Melcsi!

Igazából lehet, hogy a sógórnőm miatt, lehet, hogy anyukám miatt. Már nem emlékszem pontosan! Csak amikor már egy ideje olvastalak benneteket, akkor arra figyeltem fel, hogy egyre jobban érdekel, hogy mi van veletek. Sok mindent a sógórnőmtől kérdeztem meg, hogy mi mit jelent, mert az elején néha olyan volt, mintha kínaiul olvastam volna! :oops: :roll:
Neked is köszi a jó kívánságokat! :D

Én nem is szeretnék többet zavarni, vissza vonulok a csigaházamba. Csak szerettem volna, hogy tudjátok, hogy a háttérben is szurkolnak nektek, és remélem mi vagyunk többségben, nem az ellenségeskedők! :D

Jó éjt, és jó babásodást nektek (ahogy ti írjátok)!

kizsó

ZSebi, Zsizzsik, Anikó, Melcsi!
Sajna ezt a lombik "leredukálást" nem a kisujjamból szedtem, Krizsa dokink mondta nekem, hozzátéve, hogy ezt is biztos az az okos illetékes tervezgeti, aki megszülte ezt a remek 6 inszeminációs kötelező tortúrát... Ami szerintem pont elég jó kis szűrőrendszer tehetősek és kevésbé tehetősek közt, hisz darabja cca 50 e. Ft, tehát alaphangon is kipenget az ember 300 ezret, mire a jobb esélyekkel kecsegtető lombikhoz kerülne... :shock: Persze nem az inszemináció létjogosultságát vitatom, hanem hogy köteleznek arra, hogy végigcsináld, pedig minden hozzáértő, akivel beszéltem róla, úgy vélte 1-2 próbát megér, de aztán fölösleges tovább kisérletezni vele

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!
Örülök,hogy jó olvasni a babavárós eseményeket,pedig már azon gondolkoztam,hogy nem írok,nehogy rosszul essen valakinek.Akkor így mesélek még!A hányingerrel az a helyzet,hogy tényleg sokkal erősebb volt,mint 3 éve!Minden tünetem megduplázódott,a fáradékonyság is.A fogmosás még mindig nagyon rossz,a többi tünet már csillapodik.Voltak olyan napok,amikor csak este tudtam nagyjából fogat mosni,mert már a gondolattól is bokákoltam.Ilyenkor almát ettem,utána meg orbittal lőttem be a ph-mat.
Akkor nyugodtam meg,amikor olvastam,hogy ikerterhességeknél erősebbek a tünetek.A kontaktlencsehasználattal is ez volt a helyzet.Megilyedtem,mert égett a szemem és száraz volt,csak pár órát tudtam elviselni a lencsét.Aztán olvastam a Kismamában,hogy a terhességi hormonok még ezt is befolyásolják!
Eszembe jutott még valami fontos dolog!Olvastam,hogy az orgazmus,-mivel méhösszehúzódást okoz,-kilökheti az éppen beágyazódott embriót!!!Lehet,hogy hülyeség,de mi ezt betartottuk.
Az arcbőröm is megváltozott,pattanások nőttek rajta,de már kezd javulni a dolog.
Kívánom,hogy Ti is minél hamarabb éljétek át ezeket az "élményeket"!

puszi,Andi
aanda

Andi!
Mivel sose irtál ezekről, azt gondoltam, talán Te meguszod a rosszulléteket.
Minket a dokim pl., eltiltott a szextől, végig, az első vetélésem okán.(Párszor megszegtük, és van alternativa is :wink: )
Az én bőröm viszont teljesen sima és szép lett, teljesen kisimultam, és ez még most is tart!
Fejleszthetnél 1 mércét, hogy lássuk pontosan, mi is a helyzet, hol tartasz.
Van már kiskönyved, jó orvosod?
Lois!
Remélem ebből a redukciós elképzelésből nem lesz semmi! Mert az minket nagyon érintene már :( . Lehet hogy ezért mondta Krizsa, hogy augusztusban találkozzunk?
Zsebike drága!
A Te élménybeszámolódat is várjuk, mostmár biztos érzed, hogy babás vagy! És elkezdhetnél Te is mércét gyártani, na jó esetleg várd meg az UH-t.
Kizsó!
Mégegyszer köszi hogy a háttérből drukkolsz nekünk! Sokkal inkább az ilyen jóindulatra van szükségünk, ha már vki ide ir.

melcsi1967

Melcsi! :D
Köszönöm aranyos vagy! :D

Lois! :D
Igy már más a helyzet!Ha az orvos mondja akkor ő biztos forrásbol veheti!Én is tiltakoznék(ha megkérdeznének)a 6 inszem ellen mert mire a végére érsz elfogy a maradék erőd,hited és optimizmusod amiből jo sok kéne a lombikhoz hogy sikeres legyen!És a sok kudarc ami az inszemek alatt ér az mind mind felemészt!Szerintem sincs 1-2-nél több értelme kisérletezni!

Andi! :D
Örülök,hogy jol vagy és nagyon jo olvasni a tüneteidet!Az együtt létes dolgot nem értem :roll: lehet vagy nem(biztos én vagyok béna :roll: )?Mert mi levoltunk tiltva a sexről! :shock:

Ági! :D
Mi volt tegnap?

KépKépKépKép
aniko24

Icsilya!
Ma délelőtt átmentünk Balatonalmádin, rögtön Te és kis családod jutott eszembe! :)

Lányok!
Mit mondjak, először én is csak azt gondoltam, hogy a szokásos "kacsa" az 5-ről 3-ra való redukció, de ha egy doki mondta, akkor tényleg lehet benne valami. Ők gondolom, jobban követik az eseményeket. Bár az is lehet, hogy ez a szokásos "beetetés": a politikusok jól megrémisztik az embert, aztán meg mégsem viszik végig a dolgot (vagy kicsit enyhébb formában), és akkor mindenki örül!!! (pszichológiai fogás) :shock:

Babások!
Annyira jó hallani ezeket "tüneteket"! Tényleg nagyon örülök Nektek! :D
Én is szívesen tartanék már ott, de egyenlőre még júl. 27-ig is nagyon lassan telik az idő, amikor is személyesen is megismerhetem sokatok kedvencét, Krizsa dokit! :oops: (Kicsit olyan érzésem van, mintha júl. 27-tel egy új időszámítás kezdődne nekünk...)

Harcimókus!
Te saját elhatározásból csatlakoztál a fórumhoz, vagy belekerült a munkaköri leírásodba, hogy támogass minket??? :lol:
kismokus

Sziasztok!

Itt mindenki Krizsa dokihoz jár? Én is hozzá jártam tavaly. és remélhetőleg ha a férjem is belemegy akkor én január-februárban újra kezdeném! Én nagyon kedveltem Krizsa dokit - nem találkoztam még egy ilyen rendes orvossal, bár biztos akad még belőle pár!
erika13

Erika!
Fentebb van egy tábla és azért nem jár mindenki Krizsa dokihoz, de valóban nagyon sokan lettünk mostanában.
Ha van kedved mesélj hogy kerültetek ide?
Miért ellenzi párod a lombikot?

Melcsi!
Egyenlőre nagyon beszari vagyok én még nem csinálok mércét majd ha már tényleg látom a szívüket.
Tünetek hát igazából a cici feszülés a pocak puffadás van meg már pár napja nem nyilalt meg semmi ma ismét kezdte. A hányingerrel úgy vagyok konkrétan nincs olyan érzésem van mintha liftezne a gyomrom, na meg marha éhesnek érzem magam és mikor ott van hogy egyek egyszerűen pár falat után nem bírok tovább enni.

Andi!
Olyan jó hogy ilyen boldogok a soraid. :)
Lehet már kérdeztem de mostanában mindet elfelejtek hol fogsz szülni?

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Szia Zseboroszlán!

A férjem nem elleni a lombikot, csak azt mondja, hogy elég neki 1 gyerek is, ő már őreg (37 éves), megilyesztették a munkatársai, hogy mennyi pénzbe kerül majd idővel egy gyerek, és hogy mire esetleg egyetemisták lennének ő már majdnem nyugdíjas, és hogy akkor ő annyi idősen nem fog annyi pénzt tudni keresni amennyi a tanulmányaikra kell. De hát én hiába mondom, hogy kitudja mi lesz még 20 év múlva.

Nekünk szerencsénk volt nekünk sikerült az első lombik. Most is itt ül az ölemben a kis drága (most 5 hónapos)

Mi úgy kerültünk Krizsa dokihoz, hogy másfél év próbálkozás után elmentünk orvoshoz, ahol kiderítették, hogy sem a férjemnek, sem nekem nem lehet természetes úton babánk. Így mindkettőnket megkellett előszőr műteni. És a két műtét után indult a lombik, és szerencsénkre így nem kellett az inszeminációs tortúrát sem végig csinálni, mert azt hallottam, hogy álltalában tök felesleges és a legtöbben alig várják, hogy vége legyen és elkezdődjön a lombik.

Úgyhogy én jövőre egy kistesót szeretnék.

Lehet, hogy ez mások szemében telhetetlenség, de én úgy szeretném, és hát végülis nem is biztos, hogy sikerül. Meg már csak egyszer mennék vissza mert ügye pénz az nincs. A jövő évit is 90%-ban az anyukám állná, szegény már gyüjtögeti rá a pénzt!

És Te hol tartasz?
erika13

Erika!
Nem tűnik telhetetlenségnek az hogy szeretnél egy kistestvért. Én is szerettem volna mindenképp két babát aztán ahogy a sors hozza. Úgy voltam az első csalodott lombik után hgy annyira rossz ez az egész hogyha egyszer sikerül biztos nem megyek vissza több babáért aztán a haramdiknál tudtam bárhogy alakul is mindent megteszek azért hogy két babánk legyen mert ennél többet nem adhatok a gyerekemnek mint egy testvért. Mindig arra gondolok ha velünk bármi történik legalább lesznek egymásnak.

Nekem most siekrült úgy néz ki a negyedik lombikom. :) Aminek elmondhatatlanul örültem. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok!
Nagyon régóta olvaslak benneteket, és szeretnék csatlakozni hozzátok.
Vissza is olvastam elég sokat, és meg kell mondanom, Zsebiért és Farkasokért rengeteget izgultam. Így mikor kiderült, hogy Zsebi a szerencsés "nagyon terhes", hihetetlenül örültem. És elolvastam Norka, Kriszta, Unique és Stella történetét és Veletek örültem a gyönyörű babák születése miatt. Melcsi, Neked meg kifejezetten örülök, azért, hogy nem csak én vagyok ilyen "telhetetlen", aki a nagyfia mellé akar még egy gyereket... Nekem 13 éves a fiam, és lassan 3 éve próbálkozunk a babával. A páromnak és nekem ez a második házasságunk, neki van egy lánya, és közös gyermeket is szeretnénk. Ezért járunk a Kaáli Intézetbe. Nekünk "sajnos" már háromszor is "sikerült" természetes úton, de mindegyik esetben el is veszítettem a babát még az első harmadban. Horrort nem mesélek, de együttérzek mindenkivel, aki hasonlókon ment át. A tanulság annyi, hogy az orvosok mindvégig azt mondták, hogy semmi probléma, FIATAL vagyok (34 évesen!!!), majd újra próbálkozunk, bizonyára genetikai rendellenesség volt... Egyetlen orvos mondta csak azt, hogy nagyon jó ötlet a Kaáli Intézet. Hormonális támogatást kapok, és természetes úton próbálkoztunk, eddig 2x. És most reménykedem, hogy nem lesz semmi baj, majd jövő héten kell mennem UH-ra.

Zsebi! Hányingerre a recept: sokszor kevés evés, amit kívánsz. Bár én az első terhességem 11. hete után úgy hánytam, hogy a víz sem maradt bennem, ott már az infúzió volt a megoldás. Most csak émelygés van, akkor mindig eszek egy kicsit, mert nagyon félek, hogy megismétlődik és kiszáradok. Szerintem nem baj, ha csak pár falatot eszel, én egész nap "folyamatosan" eszek: kefirt, gomolyát, pirítóst, gyümölcsöt, ami épp jól esik. Jobb receptem nincs, én a hányingernek is örülök, mondtam is a páromnak, hogy így érzem, hogy "más ez az állapot".

Aanda! Külön örülök, hogy nem kellett nehéz döntést hoznod! Zsebi, érted pedig szorítok!!! :lol:

Kata
dkata

Zseboroszlán!

Gratulálok!
Hát ez az, én is ezt mondon a férjemnek, hogy ha mi nem leszünk akkor legalább legyen a világban egy testvére. De hát semmi nem hatja meg, legalábbis eddig, de hát januárig februárig még van idő.
Én úgy szerettem volna ha elsőre többen vannak. De hát Ember tervez Isten végez. És hogy vagy? Én a beültetés másnapjától 2 hétig nagyon nagyon rosszul voltam a boltig alig bírtam elmenni. De nem szóltam a dokinak (nem érdekelt, hogy mi van a papíron amit adtak, örültem a vérvétel eredményének, én ugyanis nem csináltam meg itthon a tesztet, hanem bementem vérvételre - úgy gondoltam, hogy az biztosabb eredményt mond), szerencsémre nekem hányingerem egyáltalán nem volt, de volt más - de ez már a múlt kit érdekel már, hogy milyen rossz volt. Akkor is mindig azt mondtam, hogy mindegy, hogy nekem milyen rossz, hogy én mennyire szenvedek nem érdekel csak az, hogy a végén a gyerek egészséges legyen!

Úgyhogy Nektek is Sok Sok Boldogságot Kitartást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Egyébként hányan vannak a pocaklakók? Vagy még nem tudod?
erika13

Sziasztok!
GYors leszek,mert hulla fáradt vagyok.Nemrég jöttünk haza kerti-partyról,nagyon jól éreztük magunkat.
Anikó!
Mi még nem mertünk szexelni,majd később.
Melcsi!
Sajnos nem tudok vonalzót csinálni,majd segítenél?Kiskönyvet az első UH után megcsináltattam,mert rögtön kellett laborba mennem,mert régebben vashiányos voltam.KAáliból is ki kellett kérnem pár leletet,ami kellett a kiskönyvbe.Már találtunk Győrben jó orvost,úgy ajánlották,a Kaális dokim is ismeri és örült a választásnak.Sok ikres kismama szül nála!
Kismókus!
Tényleg új időszámítás kezdődik most nálatok!Hajrá!
Zsebi!
Ezek már jó kis terhes tünetek,ne aggódj,lesznek még erősebbek is!Győrben szeretnék szülni,hozzánk ez a legközelebbi normális kórház,ahol van koraszülöttintenzív is!
Erika!
Az én férjem 35 éves!HAjrá a tesóért!
Dkata!
Üdv.itt!Drukkolok az UH miatt!

Jó éjszakát,szép álmokat!
Andi
aanda

Kedves Erika, és Kata!
Üdv a topicban!
Végre nem egyedül vagyok a dilemmámmal! Szintén megfordult a fejemben, hogy nem vagyok-e telhetetlen, de lezártuk a férjemmel azzal, hogy nem. Más is akar több gyereket, csak sokaknak sikerül, másoknak meg segitséggel lesz. Mi az utóbbiak közé tartozunk, de szép lassan elérjük igy is a célunkat. Ahogy Harcimokus irta, egyszer mindenkire sor kerül!
Különben Erika, mondd meg az uradnak, hogy ne találjon már ki olyat, hogy öreg! Az én férjem 46 éves, de még bevállalna 2-3 gyereket a mostani 2-n kivül, ha sikerül, és velem, aki 39 éves leszek!
Talán olvastad, az én Bébim 8 hónapos lesz, 1 hónapja volt a beültetés a kistesóért, de sajnos nem sikerült. Talán tényleg korai volt még, csak engem szorit az idő meg a miómám.
Kata!
13 évet vártunk erre a kislányra! Kivánom, hogy Neked mostmár végre sikerüljön kihordani! Mit jelent a hormonális támogatás, csak gyógyszert kapsz és Ti hozzátok össze? Kihez jársz?
Látom teljesen kezdő vagy, lehet hogy körülnéztél már, van 1 topic, 36 éven felüliek a cime, ott is nagyon jó és érdekes beszélgetéseket folytatunk, csupa ilyen öreglány mint én, kis- és nagy gyerekekkel, és több babás is van köztünk. Olvasgass bele, ha van kedved!
Erika, a babád lány vagy fiu? Irj róla pár sort, képet is tehetnél fel!
Osztom Zsebike véleményét, a legjobb amit a gyereknek adhatsz, az a kistestvér, hogyha a szülők meghalnak, ne álljon egyedül a világban. Meg aztán a ruhákat, kiságyat, stb. 1 gyerek nem amortizálja le :lol:

melcsi1967

Szia Melcsi!
Nekünk egy gyönyörű helyes - okos kisfiút hoztt a gólya január 26-án délután 16.02 perckor, későbre vártuk (február 18) de az orvosok 3 hét korházi "pihenés" után úgy döntöttek, hogy meg kell születnie. Szegénykém nem is sírt fel rögtön - ebből tudni lehetett, hogy ő még maradt volna odabent. De így legalább tutti egészséges. Most lessz majd 26-án 6 hónapos az én drága - Nagy Ákos Bencém. Nem akarom elszólni magam de kb 1 hete végig alussza az éjszakát kb. este 8-tól reggel 6-ig, igazhogy volt jónéhány kellemetlen éjszakánk mikor a drága édesapja az éjszaka közepén átköltözött a másik szobába, de hát ez van, reméljük, hogy így maradnak az éjszakák. Nem szeret egyedül lenni ezért is kell neki egy tesó (ha sikerülne) ha nem alszik mindig vele kell foglalkozni, különben balhét csap.
Te melyik kórházban szültél, kinél?
erika13

Sziasztok lányok!!
Új vagyok itt nálatok,sok topikot olvastam már,de ilyen jót még egyet sem!!!!!Ha lenne virtuális verekedés,megnéztem volna!Több oldalra visszalapoztam,mert felkeltette az érdeklődésemet,mi indította el avitát.Én is imádom azokat az embereket,akik okoskodni tudnak,és halvány fin..juk sincs,min megy át az ember.ez mióta világ a világ vitatott téma,de úgy tudom,ez később, több hetes kortól számít,bűnnek.mert akkor már keze lába,stb kifejlődik,és akkor már érez!de szerintem ezt mindenki maga dönti el!és különben is ezt nem lehet egy napon említeni az abortusszal!
amúgy magamról:méhen kívüli terhesség,egy petevezető,2 sikertelen inszem,pénteken volt a punkció,1 hó múlva beültetés 6 fagyibaba!!!
győri kaáliba járok.ha nem gond majd írok ide,és írjatok nekem!
lola29

Melcsi!
Már néztem azt a fórumot is, csak nem tudtam ennyi eseményt követni, így itt ragadtam. De majd még próbálkozom. A gyerek kérdés ügyében engem nagyon zavar a korom, de egyszerűen nem tehetek róla, hogy előbb nem jött össze. Nem azért vártam eddig, mert így akartam, hanem mert így sikerült. Nem attól félek, hogy nem tudom felnevelni, hanem attól, hogy ki tudom-e hordani és egészséges lesz-e. Erika! Egy férfi dolga sokkal egyszerűbb, úgyhogy semmi baj a párod korával!
Mivel a kivizsgálások során semmilyen okát nem találták a vetéléseknek (szerencsére és sajnos), de a hormon értékeim kicsit eltérnek, ezért a hormonális támogatás. Nálunk az akció úgy kezdődik, mint az inszem szokott, Closti, uh, és mindkét alkalommal szuri (Menopur és Merional) is volt, hogy jobban nőjenek a tüszők. Aztán tüszőrepesztő és akkor kell aktivizálni magunkat. (Na, a párom ezt a részét NAGYON bírja a dolgoknak :oops: bár ő az injekciós részt is szereti, ő döfködi belém... :lol: ) Ha így nem sikerül, akkor jön az inszem és a többi...
A redukció témához én is hozzáfűznék annyit, hogy én sem vetettem és vetetnék el gyereket (az elsőt 21 évesen, másodéves egyetemistaként szültem, és végül egyedül neveltem fel, de életem legjobb döntése volt), de a redukció az más. A hármas sőt szerintem a sima ikerterhesség is vészélyeket rejt, csak tökéletesen egészséges ember képes rá, és nem tudhatjuk, mi jön közbe! Nekem pl. 2000-ben rákmegelőző állapotot diagnosztizáltak és meg is műtöttek. Ehhez jön a 3 vetélés, amiből 1 műszeresen befejezett volt. Én pl. egy sima terhesség esetén is veszélyeztetve leszek, mert lehet hogy a méhnyak nem fogja bírni a terhelést. Akkor én most meg sem próbálhatom? Ha kell, fekszem végig, de nagyon szeretném a babát. Szerintem egy olyan nő, aki évekig várt gyerekre, jó döntést fog hozni, ha rákényszerül.
dkata

Sziasztok!
Ti is kaptatok értesítést, hogy július 29-én lesz Babanet-találkozó?
Voltatok már ilyenen? Esetleg tervezitek, hogy erre a mostanira mentek?
kismokus

Bzsuzska :)
írhatok priviben telefonszámot, csak az a bajom, hogy akihez én jártam nem ajánlanám, a másik hölgyről több helyről hallottam rosszakat.. olyantól kellene infó, aki Hidas drhoz járt.

maga a téma: én úgy gondolom, hogy segített, a lombik stimu elejétől jártam pszichológushoz. Az elején kapcsolat kialakítás volt a méhemmel, és az egész testemmel. A transzfertől, pedig kapcsolat a méhhel, hogy fogadja be a babá(ka)t. A babákkal tényleges kapcsolat csak onnantól volt, amikortól már mozogtak - ez többek szerint lélektani határ (nálunk ez a 15. hét volt).

de sajnos ez sem garancia semmire, mert tudok olyat, aki járt, és mégsem sikerült a lombik.

most sokat gondoltkozom, hogy menjek-e a lombikkor... heti 1szer biztos megyek Bp-re így megoldható lenne.
(legnagyobb bajom, hogy a nőgyógyászom sem akarom elhagyni, nem tudom, hogy venné ki magát, ha Almádiból Bpen szeretnék szülni :D :D :D)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Csak beugrottam kicsit olvasgatni,hogy mi újság errefelé.

Icsilya!
Én Bp-en dolgozom,és nálunk egy csomóan szültek már Siófokról,Balcsi-környékéről,Szolnoktól -Sopronig,Pécsig.....szóval nem kell elhagyni a dokidat.Volt egy anya aki azt mondta amikor megkérdeztük tőle,hogy megéri ezt ,hogy 3.gyereket Sopronból idejön megszülni?Erre ő azt mondta,hogy mindhármat itt szülte ,és annyira jól érezte magát az első két alkalommal,hogy bolond lett volna máshová menni. :)
Nagyon édik a kispasik a kosárban.Ilyen képünk nekünk is van a 17 éves keresztfiamról.Úgylátszik minden gyerek bukik a ruháskosárra. :)

Csak ezért ugrottam be!

Puszi mindenkinek!
kavicska

Kavicska :)
ruháskosár nagy sláger még mindig :D :D :D

örülök, hogy akkor annyira nem nagy dolog, amire én vállalkozni szeretnék :) nagyon meg vagyok elégedve a dokimmal, így tényleg minden gyereket szeretnék nála szülni :)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szia Kavicska!
Örülök, hogy benéztél :P
Képzeld, mi is költözködünk mostanság :roll:
Puszi,
Fanni
fanni73

Bzsuska,
Én Hidast csak ajánlani tudom. Nagyon kedves és korrekt idős úr. Jártam hozzá január-februárban, a második lombik alatt. Ugyan nem sikerült akkor a lombik, de ennek ellenére nagyon jót tettek nekem azok az órák. Sokkal nyugodtabban viseltem az egész eljárást és a két hetet a beültetés és a vérvétel közt. Bizony azt is megéreztem, hogy nem sikerült, az utolsó órán pl. olyan érzésem volt, hogy nagyon messze vannak tőlem az apróságok. És tényleg így volt. Magához az eljáráshoz csak annyit mondanék, hogy hasonlatos az agykontrollhoz ami történik, szerintem nagyon jó, hogy van veled valaki, aki fókuszban tart.
Én azt hiszem megint menni fogok, amikor belevágunk az újabb lombikba.
Elérhetősége megtalálható az Interneten, ha a névre keresel. Ha mégsem, írj nekem egy e-mailt.
Ha bővebben érdekel bárkit a dolog, priviben szívesen válaszolok.

Mka
Vendég

sziasztok!

Ági, mi van veled? nagyon drukkoltam pénteken.

lois, zsebike megválaszolta miért csak kettőt ültetnek be, de már nem vagyok magamban annyira biztos, hogy egészséges szervezet vagyok.
ráadásul full pesszimista, a férjem apukája infarktust kapott tegnap...
keddig összeszedem magam...
mindenkinek a legjobbakat
katyerina

Sziasztok Lányok!
Én még nem hallottam erről a dologrol amiről irtok!Engem nagyon érdekelne!Ha valaki esetleg bővebben irna rola?!És hogy ezt mikor éredemes elkezdeni meg minden ami ezzel kapcsolatos!Mka,ha esetleg leirnád priviben azt nagyon megköszönném!
Kép

KépKépKépKép
aniko24

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?