Új privát üzeneted érkezett!

Jadey, Mamy:

Légyszi írjátok meg még egyszer, hogyan lehet bejelentkezni a Kelopátrába 4D UH-ra! Tudom, hogy már megírtátok, de nem találom, és a neten se találom a honlapjukat.

Köszi,

dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!
Átvészeletem a ma reggeli terheléses cukrot.Na ezt tuti valami férfi találta ki de meg is csinálnám vele minden reggel.Még szerencse csak kétszer szurtak (lányomnál háromszor)de igy is az ájulás és hányinger kerülgetett..

De aztán láthattam kisfiamat akiek meg valoszinüleg izlett az édes és majd kiugrik azota is a pocakombol a csuklásaival.Lányok a THQ az mi?

Jadey:

Tündéri a kisfiad..Nagyon jo a kép..Én is a Kleopátrára esküszöm..

Bettus:

Pont ilyen a mi kocsink is csak világoskék :P Nagyon szép kocsi.Nagyon tágas és stabilak a kerekei.

Dorka:
A klepoátra ház linkje:
http://www.4dultrahang.hu/launch.php

Remélem Jadey és Mamy nem haragszanak hogy megelöztem öket:)
Vendég

Dorka
Hmmm... ez Pierre Cardin (vagy hogy kell írni).
Nekem azért voltak olyan elvárásaim, hogy kb. 30E-be benne legyen. Ez kb. 27 volt, és plusz a hordozó. Az mondjuk elég drága volt a kocsihoz képest, de a párom ragaszkodott hozzá, hogy a babakocsiba való legyen. Ne lötyögjön stb. És nagyon fontos neki, hogy a baba jó "kezekbe" legyen a kocsiba.
Meg pont ezt a kiskerekűt kerestem, és lakótelepen lakon, a nagykerekű be se fért volna abba a kis spejz méretű liftbe. És valóban ahogy Tina is írta, nagyon jó tágas, könnyen kezelhető, sportosítható, tolókar állítható, 2 oldalról tolható, 3 dőlészögbe állítható a babus, esővédő, lábvédő trallala. Szóval nekem nem kell ennél extrább, meg a mózeskosarat is hanyagolni fogjuk szerintem. Az mire jó azon kívűl, hogy a kórházból hazavisszük???
Valaki tudna ebbe segíteni, hogy szükség van-e rá???
Bocsi hogy megint szófosim van. Most cincognak az egerek ( Mi :lol: ) az irodában.
Bettus
bettus79

Sziasztok!

örömmel jelentem be, hogy megcsináltam az összes vizsgámat, ez volt a Nemzetközi jog szigorlat és jelest kaptam. A Tanár azt mondta, hogy "kiváló". :lol:

Bujka - a vizsgák miatt éltem át nehéz hónapokat, de már VÉGE!!!

Mamy - ÁKatának hétfőn vissza kell mennie, szóval nem rendeződött a dolog, csak jobb a helyzet. Sajna. Kedden megint benézek hozzá.
Furcsa, amit a terheléses VC-ról írsz, nekem nem nézték meg az éhomi eredményt, simán le kellett gurítanom a 2 deci tömény cukros sz@rt az első vérvétel után.
Öblító - nem szabad a babaruhákra öblítőt használni, legalábbis ezt mondták a felkészítőn! Full vegyszer, irritálja a bőrt. Sőt, mindenféle márkás, méregdrága fürdetőt, kenőcsöt SEM szabad a picikre kenni, a sima gyógyszertári - amit a doki ír fel - az a jó. A kórházakban azért használják a márkásakat, mert ilyet kapnak a cégektől promo gyanánt.

Terheléses cukor : a szabályos a 75 gr cukros lötyi - állítólag. De az szerintem egy humánus megoldás, hogy csak akkor kínozzák az embert ezzel, ha a tej+zsemlés érték rossz lett.
(Zárójelben: magánszorgalomból csináltattam egy tej+zsemléset és az 4.7 lett, a standard cukros lötyis meg 6.1.)

Bettus - nagyon arik a kollégák, a kocsi pedig nagyon jól néz ki!!! Milyen fajta?

Dorka - igen, tényleg sokkal kedvesebbek az emberek amióta pocakos vagyok! (Eszembe jut erről egy tipikus sztori: a múltkor hiába indexeltem, nem akartak beengedni, én meg jól felhúztam magam, hogy a szemétládák, ezt csinálják egy kismamával!!! Utána esett le, hogy nincs az arcomra vagy a rendszámomra írva, hogy babát várok :lol: )

Olajos tampon?! Brrrrr. Nagyon gáznak hangzik....

Gesztenye - Jobbulást Nektek! Sajna elég sokan szenvednek most ettől a vírustól, pihizz sokat!

Mamy, Te akarsz ilyen légzésfigyelőt, nézd meg ezt a linket, hátha még a kedvezményesnél is olcsóbb itt:

http://borze.babazo.hu/borze.php?lr_szo ... hu&m=0&p=6

Eldugulok és élvezem ezt az euforiás napot meg a felszabadulást!

Puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Bettus, most olvasom a válaszod, bocs!

(Nem vagyok nagy szakértő, de tudtommal hat hónapos koráig csak fektetve tudod sétáltatni a babát, ehhez kell a mózes rész a kocsira. Vannak olyan kocsik, amik többfunkciósak, tehát eleve úgy lehet őket átalakítani, hogy legyen mózes és sport része, illetve külön lehet hozzájuk hordozót csatlakoztatni. Nem tudom, erre gondoltál?)

krisszi

Sziasztok lányok!

Krisszi!
Köszi szépen a linket, megnéztem és már írtam is egy hirdetőnek a légzésfigyelővel kapcsolatban!
Az öblítő tényleg ennyire rossz?... hmmm.... Nem tudtam... Most akkor mit javasoltok, hogyan mossan-öblítsem a babaruhákat? Tiszta zizi vagyok már e téren.
Ja, és persze gratulálok a sikeres vizsgáidhoz! :wink:

Dorka!
Tina már megírta a linket, a Kleopátrába. Telefonszám (igaz a honlapjukon rajta van): 06-70-335-0408.
A szoptatós párna jó dolog, nekem is van (kaptuk), igazából nem is bab, hanem valami apró golyók vannak benne. Kicsit U alakú, és alakítható. Szoktam azzal aludni, bár most a melegben inkább csak a takarót gyűröm a hasam alá. Később a szoptatásnál remélem jól fog jönni.
Avent Isis mellszívót én a forgalmazó cég honlapján láttam akciós készletben mikrohullámú sterilizálóval és 40 db melltartóbetéttel együtt (+ 2-2 különböző méretű etető üveggel), összesen 21 ezer valamennyiért. Ezért gondoltam, hogy ez így olcsóbb, mintha külön-külön vennénk meg. Mert önmagában a fejő valóban 14-15 ezer Ft, a Tescoban is láttam. Olcsóbban én sem tudok... Nézd meg a cég honlapját: www.pro-mama.hu

Bettus!
Nagyon rendesek a kollégáid! Ritkaság az ilyen munkahely!

Rolex!
De, persze hogy észrevettem a mosolygó jelet :wink: :lol: Kíváncsi vagyok, mit mond a dokid, majd írd meg!

Kép
mamy

Sziasztok!!!

Tina: Köszi a bókot, szerintem is szép, igazi kiskrapek arca van :lol:

Boróka: Photoshop :lol: :lol: Azzal is tudnak ilyen szépet? :lol:
Én is csak a www.ultrahang.lap.hu-n találtam meg őket, ha gondolod nézt meg az ottani képeket is, de telcsin kell bejelentkezni: 06309962164, v.06703350408 Ha délelőtt akartok menni, akkor általában elég pár nappal előtte, ha délután, este v. hétvégén, akkor kb1 hét. És tényleg nagyon rendesek, még emlékeztető sms-t is küldenek előtte egy nappal. :?

Krisszi: Óriási gratula Nektek, egyedül is ilyen okos vagy, vagy a fiad azért segített egy kicsit? :lol: :lol: :lol:

Ákata, Macifülke, Gigi: Tessék minnél hamarabb kijönni, hiányoztok!!!!

Emlékeztető: Várandósok klubja ma!!!

Puszi Nektek

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Hú, most nagyon sokat írtatok tegnap du. óta!

Melinda!
Örülök, hogy jelentkeztél!!! Elhiszem, hogy energiád véges, hisz ez a meleg iszonyatosan lefárasztja még a nem pocakos embereket is. A lényeg, hogy minden rendben :D Ha teheted, gyere gyakrabban!
Mik nem járnak a fejedben?! Marci allergiavizsgálatára is így emlékszel :D Aranyos Tőled! Az igazság, hogy nem akartam offolni, de akkor most leírom mégis. Már múlt héten meg lett az eredmény: elsősorban a tojásfehérjére és a kutyaszőrre allergiás, emellett kisebb mértékben a tehéntejre (de ennek ellenére a tejen kívül kaphat tejterméket :D ), háziporra, lisztre. A tojásfehérje is igencsak fejtörést okoz nekem, mert az is nagyon sok mindenben megtalálható, de még mindig jobb, mintha az összes tejterméket kellene kiiktatnom az étkezéséből.

Hettie!
Félliterben kell meginnod? Nekem csak 2 deci volt... Már késő, de citromlevet remélem vittél.

Babóka!
Ne kérj elnézést, ha rögtön valamire nem reagálsz!!! Nem lehet állandóan a gép előtt ülni, pláne két gyerkőc mellett és pocakkal :D
Próbálok nem aggódni nemevés ügyben, de néha (sőt most már elég gyakran) szörnyen kiakadok: sírok :cry: De ma végre megette a főztömet, ha nem is túl sokat!!! :D

MSE!
Gratu a méretes Andrishoz! :D Videófelvétel :( A kép viszont nagyon jól sikerült!!! :D
Jó Balcsizást!!!

Gesztenye!
Őszintén sajnálom, hogy ennyire gyenge, levert vagy. Hasmenés :( Sajna nagy tanácsaim nincsenek ilyen esetre, mert még nem estem át hasonló víruson, de általában a diétás kaják között szokták emlegetni a főtt krumplit. És ilyenkor ajánlatos elkerülni a tejtermékeket, sőt a tünetek elmúlása után is talán 1 hétig mellőzni érdemes őket. Természetesen a hasmenés, esetleg hányás miatti nagy folyadékvesztés miatt sok-sok folyadék!!! Szerintem ajánlatos ilyenkor frissen facsart gyümölcs-, zöldséglevet inni a bennük levő vitamin, ásványi anyagok miatt.
Mielőbbi javulást és gyors gyógyulást Neked!!!
A kézi mellszívó szó-mi szó tényleg megerőlteti a kezet, nekem az elején jól bedurrant a jobb kezem, de aztán hozzáedződtem. Lehet, hogy a Te kezednek nem tenne jót...

Mamy!
Szerintem teljesen jól tudod a terheléses cukrot, bár mint látjuk ahány ház, annyi szokás. Nekem is éhgyomorra kellett mennem, ott éhgyomri cukrot csekkoltak, majd ha jó lett, akkor ihattam a 75 grammos cukros lötyit. Nekem a változás a Tiédhez képest, hogy csak 2 órával az ivás utána szúrtak egyszer. De egyébként nem tűnik rossznak (már nema kismama szempontjából), hogy nézik, hogyan dolgozik a szervezeted. Bár én ezt az eljárást inkább csak a terhességi cukorra hajlamos kismamáknál, vagy már eleve cukros kismamáknál használnám. De ez az én szerény véleményem :oops:
Én Marci ruháinál a mai napig nem használok öblítőt, simán folyékony Ariellel mosok és nem öblítek sima vízzel többször, mint rendesen. Érzékeny bőrű a mai napig Marci (ezt már tutira örökölte tőlem), de semmi baja nem volt a bőrének a ruháktól.

Anna!
Az igazat megvallva, én az olaszoknak szurkoltam, de a végén én is megsajnáltam a németeket, ahogy sírtak összeborulva. És ugye, hogy saját hazájukban nem jutottak a döntőbe... Elhiszem, hogy az egész ország "gyászol".
Marci nálunk 5 hónapos koráig volt velünk egy szobában, de szigorúan külön ágyban és akkor gondoltunk egyet és átvittük a saját szobájába. Nagyon jól vette az akadályokat, persze későbbiekben voltak kisebb elalvási, alvási problémák, de mára minden nagyon szépen rendeződött. Mondjuk ahány baba, annyi probléma...
Mellszívó kölcsönzésről itthon még nem hallottam, de lehet, hogy ez csak az én hiányosságom. De szerintem (saját tapasztalat) kézi szívó is lehet jó és hatékony (nekem Avent Isisem van), nekem bejött :) Én literszámra fejtem és fagyasztottam a tejcsit a kézi szívómmal :D
Nálunk is füllesztő meleg van! :(

Sz_Kata!
Vízhólyag :( Nagyon ügyes vagy, hogy ebben a melegben ilyen klasszul bírtad az idegenvezetést! :D Testmozgásnak is kitűnő!

Jadey!
Csudaszép Bence!!! Nagyon klasszul sikerültek a képek! Gratulálok!!! :D
Ügyik vagytok, hogy sikerült felrakni :wink:

Barbi!
Hát, ha Te vonakodsz a Balcsis túrától, akkor hagyjátok ki. Mégiscsak Te vagy ebben a döntő érv, szerintem. Pláne, ha egy kisebb autókázás is kikészít :roll:
Ide azzal a vacak esős idővel! Nálunk meg kell dögleni a fülledt melegtől! :( Cseréljünk, jó?! :lol:

Bettus!
Ez tényleg nagyon szép gesztus és ajándék volt a kollegáidtól! Én még egy lufis, pogis partitól is oda lettem volna (gondolom, Te is), pláne ilyen szép ajándékkal megspékelve! Ügyi volt a Párod, hogy titkolózott :D
Szerintem a mózeskosár felesleges, legalábbis nekünk nem volt (a fekvős babakocsink nem ez a kivehető mózeskosaras fajtájú volt) és nem is hiányzott. Mi a kórházból is már az autósülében vittük haza Marcit, mert az a szabályos a baba autóban való utaztatásához. Mózeskosár nem védi úgy a babát, sőt nem is szabályos...

Dorka!
Az tény, hogy babavárás alatt özönlik az emberek felől a szeretet, a támogatás. Pl. nekem a heti bevásárlások során a Cora-ban a pénztáros nőcikkel mindig van témám :arrow: pocakosság, hogy bírom ebben a melegben, mennyi idő van még hátra. Igaz, hogy nagy pocak nélkül is beszélgettünk, akkor éppen a mindenlében Marci volt a téma :wink: Úgyhogy szülés után is áramlik felénk a szeretet, a csodaszép babák látványa miatt :D

Krisszi!
Szívem mélyén bíztam benne, hogy "csak" a vizsgák tesznek be Nálad, de most fellélegeztem, hogy semm komoly és már vége is! GRATULÁLOK!!! PIHENJ EZERREL, KAPCSOLÓDJ KI, MEGÉRDEMLED!!! :D :D :D

Macifülkének küldök sms-t, hogy hogy vannak és izgulunk érte. Majd informállak Benneteket, hogy mi a helyzet Velük.

Csajok!
Képzeljétek el, én már 2 hete tejszagot árasztok. Először nem tudtam elképzelni mi ez az édeskés, ismerős szag, aztán a múlt héten bevillant: TEJ! Elég furcsa, Marcinál ilyen nem volt, csak a szopis időszak elején (bár én akkor sem éreztem ilyen intenzíven). :oops:

Pusz: Melinda (34+0)

KépKép

KépKép
bujka

Kedves Mamy,

Ma bementem a dokihoz és megint megnyugodtam, h milyen jó ember. :D
Szóval minden rendben. Jók az értékeim. Egy enyhe vérszegénységem van, amire elég az Elevit.
Puszi,
Rolex
rolex

Bujka,

Csak árasztod az illatot, v jön is?

Bettus,

Ahogy olvastam a leírásod, megkönnyeztem. Ilyen kollegák is vannak? Biztos nem tanárok.

Krisszi,

Gratulálok. Nekem nem terhesen is problémát jelentett 1-1 jeles...

Dorka,

Szerintem sugárzunk. Ez lehet az oka. Endorfinok.

Üdv,
Rolex
rolex

Sziasztok!

Köszi a jókívánságokat, de azt hiszem a jobbulás még várat magára, mert ma is elég rosszul vagyok. Remélem a babóca nem érzi a hascsikarást és a fájdalmat, ami engem kínoz és minden rendben lesz vele. Természetesen így a várandósok klubjáról ismét lemaradok, mert nem akarok senkit sem megfertőzni, ráadásul olyan vagyok mint egy harmatos virágszál és nem mernék itthonról elindulni egyedül.

Jadey!
Gratula a szép felvételekhez és a gyönyörű kis pofijához. Azért ezekhez a képekhez ő is jócskán hozzájárult, mert nálunk a kezével eltakarta az arcát és jól bealudt, így csak a fütyi volt a tuti :lol:

Maass!
Remélem meg tudod győzni a párodat arról, hogy az utolsó időkben már nem neked való a mászkálás és a lépcsőzés (még a szülést is beindíthatja). Végülis a kicsire is gondolni kell és te is már eléggé le leszel terhelve addigra. Szerintem inkább menjetek el pár napra máshová, ahol vízszintesen járhatsz-kelhetsz.

Boróka!
Ilyen szopis párnát több helyen is árulnak és még az interneten is vannak feltéve oldalak, ahol meg lehet rendelni vagy venni (kismama. lap. hu, stb). Viszont ott 3.500 - 4.000 forint körül mozog az áruk, úgyhogy szerintem 7.000-ért drága. Inkább nézz körül és egy csomó pénzt megspórolhatsz vele.

Gesztenye
gesztenye78

Lányok!
Most veszem észre...had osszam meg veletek.. Sajtos croissant-t eszem citrom izű szőlőcukorral, probiotikus meggyes joghurtos itallal öblögetve..
R.
rolex

Bujka!
Köszi a tippet, ez jól hangzik, a folyékony mosószer. Semmiképp nem akarom a saját cuccainkkal összemosni, valszeg kézzel fogom mosni őket, és akkor veszek majd valami spéci mosószert, bár az Ariel nekem is szimpi.
Terheléses cukor: ezek szerint mindenhol más és más a protokoll. De azért az jó, hogy előtte megnézték, egyáltalán megitathatják-e velem a löttyöt, mert mi van ha már eleve valakinek magasabb, és elájul ott kapásból? Na mindegy, túl vagyunk rajta mindannyian, és ez a lényeg.

Rolex!
Akkor jó, gratulálok, most már megnyugodhatsz. :wink:

Lányok, találtam egy jó kis oldalt tök véletlenül, nagyon aranyos 3D képek vannak rajta, jó végignézni. Az oldal sem tűnik rossznak.
http://www.nam2000.hu/ultrahang_galeria.html

Kép
mamy

krisszi:
Gratulálok a nemzetközi joghoz, a jeleshez és külön ahhoz hogy mindennel kész vagy. Akkor Neked most jöhet a nyár!!!
(Tökre emlékszem milyen is ez a vizsga utáni megkönnyebbülés).

MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A KLEOPÁTRÁS infot!

Bujka:
És miután lefagyasztottad a rengeteg tejet később mit csináltál vele? Belefőzted az első kajákba? vagy néha odaadtad üvegből???

Rolex:
Sugárzunk?! Ez tetszik. Lehet benne valami, mert minden nap történik valami meglepően jó velem.
Még az öreg nénik is felpattannak a villamoson, hogy üljek már le (persze az ő helyükre úgysem ülök), sőt tegnap még két amúgy elég ápolatlan munkás is győzködött, hogy üljek le.

Szoptatóspárna:
Tudom, hogy vannak 3000-ért is, de ebben az tetszik, hogy bele lehet cippzárazni abba a lábzsákhuzatba, és akkor jó a babakocsihoz is - nekünk nincs lábzsák egyik kocsihoz sem sajnos.

Bettus:
Ne aggódj, mózeskosár nem szükséges - én csak kaptam egyet ingyen, és arra fogom használni, hogy abban altatom a babát az ágyunk mellett. Autóba nem fogom bekötni, mert veszélyes és van hordozónk, és a babakocsinkhoz sem kompatibilis, de vizzsintesig dönthető támlájú kocsinál nem kell mózes. És a Pierre Cardin az olyan.

UTASZÓÁGY:
Nincs szüksége valakinek egy utazóágyra - 3000-ért vettem 2 hete az Auchanban, de nekünk mégsem fog kelleni, mert közben kaptam egy használtat. Szóval blokkal, 1 év garanciával szivesen eladom.
Sötétkék színű, a matracrésze macimintás és amúgy 7000 Ft ba kerül az Auchanba, de aznap akcióban volt.

üdv,

Dorka

boróka1973

Sziasztok!

Rolex!
Csak árasztom az illatot, folyni nem folyik semmi. Marcinál apró foltocskák voltak a melltartón, de most nincs. Jó, mi?! Mi lenne, ha még folyna is :lol:
Látom, megnyugodtál :arrow: lazán beuzsiztál :lol: Az enyém is érdekes volt, főleg a sorrend: egy csokis croissant, őszibarack, 1 tányér paradicsomleves.

Mamy!
A babarucik együttmosása a miénkkel valahogy nekem sem jutott sosem eszembe. Megjegyzem, az elején én is kézzel terveztem mosni és 1-2 alkalommal sikerült is, de aztán örültem, hogy pisilni kijutok a maratoni szopik mellől, meg fáradt is voltam :arrow: maradt a mosógép. De lehet, hogy Te kitartóbb leszel :D
Tényleg nagyon klasszak ezek az uh-os képek :D

Dorka!
A tejből raktam az első főzijeibe, kajcsikhoz. Volt olyan is, hogy amikor mentünk valahová, de szopiztatás nem jöhetett szóba, akkor kiolvasztottam egy üvegnyit és megitta abból. Amikor már nagyobbacska volt, semmilyen problémát nem okozott az üvegből itatás, az elején sajnos ellustult :roll:
Meg végül sajna nagyon sokat ki is kellett dobnom a lefagyasztott tejcsikből :( , mert volt elég tőlem :D Most biztos nem hagyok pocsékba tejcsit, mert a felesleget Marci fogja majd meginni :D
Ti hogy fogjátok becézni Bendegúzt? Csak azért, mert nekem hirtelen a Beni becenév jut eszembe és nekünk is Beni lesz Benedek :D

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Virnya vagyok a 2005 téli babáktól.
Van néhány immár fölösleges, részben vadi új babaholmim, amit olcsón kb. féláron, eladnék.

AngelCare Captiva használt pelenka-kuka (4000 Ft - vadiúj, bontatlan)

Szopipárna (1000 Ft - nem volt használva)

Fekvőkenguru (4000 Ft egyszer használtam)

Fürdőkádba támasz 1 műanyag, 1 textil (500 Ft néhányszor használtam, még a cimke is rajta van)

Babahordó - autósüléssel és hozzá műanyag összecsukható babakocsi váz (6000 Ft - vadiúj)

Újpesten lakunk, innen lehetne elvinni.

További jó babázást, nyaralást!!!

Virnya

virnya kukac freemail hu
Kép

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár

Sziasztok, Lányok!

Újra itt!!! :lol: :lol: :lol:
Kimenőt kaptam hétvégére a klinikáról :lol: :lol: :lol:
Nagyon köszönöm mindenkinek a drukkokat, Krisszinek a látogatást, Melindának és Picirinek pedig a buzdító sms-eket. Annyira jól esett... Nem tudok sokat írni, mert feküdnöm kell (dagad a bokám az újbóli meleg miatt), annyit mindenesetre azért igen, hogy mind3an jól vagyunk, és a kórházban óriásit nőtt a hasam :lol: A vérnyomásra bogyókat szedek, és sokat kell pihennem.

A kórházról: elég kibírható, csak az első napok nehezek nagyon. Én zömmel a közelgő szülés miatt befektetett kismamákkal fexem egy szobában. A 8 nap alatt kábé öt kismama szült meg a környezetemben, ki császárral (faros baba, előző császár miatt), ki pedig természetes úton. Egy szobában voltam velük, úgyhogy végégkísérhettem a szülést megelőző történéseket (vajúdást is), és tapasztalataim alapján azt tanácsolnám: ne nagyon készüljetek előre megírt forgatókönyvekkel, mert az élet igencsak közbeszól :wink: És a szülés/vajúdás teljesen más, mint ami a nagykönyvben meg van írva... Egyébként a klinikán kulturáltak a körülmények, az orvosokra, nővérekre pedig csak jót mondhatok.

Sajnos, még nem sikerült visszaolvasni titeket, ráadásul annyira nem is követhetem az eseményeket, hiszen csak hétvégi eltávra jöhettem haza, mindenesetre nagyon puszilok mindenkit, és remélem, Macifülke és Gigi jobban vannak már.
Még jövök :wink:

ákata2

Krisszi!
Gratula a vizsgák befejezéséhez és ahhoz, hogy ilyen jól bírtad. Most már itt az ideje a pihenésnek is :lol:

Bujka!
Tehéntej allergiája van vagy laktóz allergiája? Nekem enyhe laktóz (tejcukor) allergiám van, így nem ihatok tejet, de minden más tejterméket fogyaszthatok. Egyébként pár éve már gyártanak laktózmentes tejet is, így azóta ezzel élek. Pl: Magic Milk vagy Sole (mindkettőnek kék a doboza és a tartós tejekhez szokták kitenni). Nektek is tudom ajánlani. Én inkább a lisztérzékenységet érzem gázosabbnak, mert az tényleg szinte mindenben van.

Rolex!
Örülök, hogy jók lettek az eredmények. Legalább most egy ideig te is megnyugodhatsz. Ahogy az írásodból kivettem meg vagy elégedve az orvosoddal és ez a legfontosabb.

Ma beszéltem a házidokival, hogy elég ramatyul vagyok és ő egyből javasolta a Smecta port, amit a terhesség alatt is lehet inni és ez majd védőréteget képez a pocin, amitől hamarabb meggyógyulok. A babára semmilyen hatással sincs, mert nem szívódik fel, így elvileg csak jobban lehetek tőle. Természetesen mellette marad a napokig tartó diéta.

Gesztenye
gesztenye78

Ákata!

Örülök, hogy végre kiengedtek egy kicsit és minden rendben van veletek. Gondolom neked is jól esik újra otthon lenni. Mivel foglaltad el magad a kórházban? Nem unatkoztál? Bár, ha jobban meggondolom az ottani kismamák biztos gondoskodtak arról, hogy ne unatkozz :lol: Most legalább tapasztalatokat szerezhetsz és felkészülhetsz az előtted is álló eseményre.

Gesztenye
gesztenye78

Á-Kata:

Tök jó, hogy kiengedtek - de NAGYON VIGYÁZZ MOST MAGATOKRA!!!

klassz lehetett, hogy testközelből láttad a szülések indulását! Meg biztos utána is hallottad a sztorikat.

Melinda:

Bendegúzt Bendusnak (avagy Bendőcskének, ha sokat eszik :lol: ) tervezzük becézni, de ki tudja lehet hogy mackócska lesz a beceneve.
Ja, és második neve pedig Keve lesz - esetleg beírnád a táblázatba ezt is? A szülési időpontom pedig szept. 14. ezt írták a kiskönyvembe.
köszi

Puszi mindenkinek és kellemesen hűvös(ebb) hgétvégét kívánok mindenkinek!

boróka1973

Sziasztok!

Kata, üdv itthon!!! :lol:

Rolex, örülök, hogy jók az értékek!

Dorka, mi is vettünk ilyen utazóágyat, de mi 7 ezerért :( Bár, még úgy is megérte, a Brendonban meg mindenütt máshol 15-20-nál kezdődik. 3 ezerért ingyen van!

Terheléses cukor - tényleg nagy káosz van... Tényleg, akkor mi van, ha egy cukorbeteg kismamával - aki persze még nem tudja, hogy terhességi diabétesze van - itatják meg a 75 gr tömény cukrot? Hmmm....

Jó hétvégét Mindenkinek!!!

Puszi,
Krisszi

krisszi

Ákata!
Örülök, hogy legalább hétvégére kiengedtek, de nagyon vigyázz magatokra, bár ezt nyilván nem kell mondanom... :wink:
Én is úgy vettem észre, hogy az utóbbi 1 hétben nagyon nagyot nőtt a pocim, nem hiába, most kezd hízni a babóca, most jön az igazán látványos hasnövekedés! :lol: Nekem nagyon tetszik, nagyon élvezem ezt az állapotot, mondtam is a Páromnak mikor mentünk lefelé a lépcsőn, hogy milyen fura, hogy a hasamtól nem látom a lépcsőfokokat :? Még jó, hogy fogta a kezem. :wink: :lol:
Egyébként mit mondott az orvosod, meddig kell még bent lenned a kórházban, vagy ez most már végleges, hogy tulajdonképpen állandóan bent vagy, csak hétvégén jöhetsz haza? Mert korábban írtad, hogy befektetnek a 35. hét környékén. Bár még nem tartasz ott, de gondolom most fokozottan figyelnek rád.
Na jó sokat rizsáztam, a lényeg az, hogy örülök, hogy rendben vagytok!

Kép
mamy

Sziasztok!

Kata!
ÜDV ITT!!! :D Nagyon klassz, hogy itt vagy újra, ha két nap erejéig is! Gyűjtsd az erőt itthon a további kórházi bentléthez!
Az nagyon jó, ha a kórházi szolgáltatással meg vagy elégedve, hidd el, ha a nővérek, orvosok gázok lennének sokkal nehezebben viselnéd a bennlétet.
Klassz, hogy gyűjtöd az infokat a körülötted levő anyukáktól! Látom, Te is megerősítesz abban, hogy a szülés körül az "ember tervez, Isten végez" elv működik! :wink:
Én is azon filóztam, mint Mamy, hogy most akkor a végleges befektetésedig ingázol hétvégenként haza? Mindenesetre a lényeg, hogy rendben vagytok!!! Puszi Neked is és a Pocakodnak is! :D

Gesztenye!
Tejfehérjére vizsgálták meg. A laktózintollerancia még nem lenne olyan gáz (persze akinek van, annak nem túl könnyű így sem), mert vannak laktózmentes tejtermékek. Köszönöm a tanácsokat :D
Az orvos elsősorban a tojásra hívta fel a figyelmet, de a lisztérzékenység (meg emésztőrendszeri problémái sincsenek, mert a lisztérzékenység azzal jár) nem tűnik komolynak, így lisztes dolgot azért kaphat. Meg van tapasztalatunk ilyen vizsgálatról, mert anno Páromnak is csináltak vérből és egy A4-es lapnyi allergén jött ki neki, kezdve a csirkehústól a liszten keresztül, a sertéshúsig minden fittyfenét kihozott, csak nem mindegy, hogy milyen intenzitással. Úgyhogy annyira emiatt nem aggódom.

Dorka!
Adatokat javítottam! Még nem is hallottam a Keve névről. Azt is engedélyeztetni kellett, vagy már simán felvehető? De most belegondolva, ősi magyar névnek tűnik.

A hasam most hihetetlen formákat ölt, tiszta amorf! Érdekes, hogy Beni elsősorban a bal oldalamat részesíti előnyben és arra dugja ki valamilyét, amitől tiszta csúcsos lesz a bal oldalon, jobb oldalon pedig ellaposodik :shock: Előbb meg úgy befeszített a lábával, hogy rendesen fájt. És mi lesz még a hátralevő 1,5 hónapban :roll: :wink:

Na megyek nézni a Szex és NY második részét!

KépKép

KépKép
bujka

Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

A tegnapi napot zártam, most a mait, akkor ezennel megnyitom! :D

Macifülke Juditról hoztam infot, az előbb beszéltem Vele. Egyenlőre még benn kell maradnia a kórházban, a 33. hétig biztosan (hétfőn kezdi a 31.-et). A méhszája 1 ujjnyira nyílt ki, és kedden fogják leellenőrizni, hogy van-e további nyílás. Ha nem, akkor megnyugodhatnak, de ha igen, akkor bevarrják a méhszájat és akár a 36. hétig is benn lesz és ugye, akkor szerintem már csak Babával megy haza.
Görcsölni már jó pár nem napja nem görcsölt, viszont a keményedések folyamatosan megvannak, aminek azért az orvosa nem örül (mármint a keményedésnek). Infúziót múlt héten kapott utoljára, de magnéziumot por formájában folyamatosan szednie kell. Feküdnie kell.
Egy nap jól ráijesztett a dokikra és persze Ő is megijedt, mert lázas lett és rázta a hideg. Nem tudták kitalálni, hogy mi lehet, de Neki van egy gyanúja, hogy az infúzió miatt beültetett kanül helye gyulladhatott be egy picit. Szerencsére 1 nap után minden ilyen jellegű panasza elmúlt.
Soma baba jól érzi magát a pocakban, rúgdos ezerrel :D
Meséltem Neki Katáról és Gigiről is, és nagyon szurkol Nekik is. Köszöni szépen a jókívánságokat, drukkokat, nagyon jól estek Neki.

Szerdán majd hív, hogy mi is a helyzet.

Eddig szerintem nagyon jól drukkoltunk, úgyhogy csak így tovább Csajok! :D

Mindenkinek pusz és kitartás ebben a dögmelegben!
Melinda (34+1)

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok Lanyok,

3 napja nem voltam gepnel, most egy oraig tart, mire mindent visszaolvasok, olyan sok mindenrol irtatok. De ez nagyon jo, mert olyan hasznos infok bukkannak itt fel, koszonet mindenkinek, hogy megosztja az infokat es a gondolatokat.

Szoval en meg ebben a pillanatban mindig Becsben, de ma delutan mar indulunk haza. Roviden leirom bevasarlos elmenyeimet, ha esetleg valaki tervez a kozeljovoben hasonlot, akkor annak hasznos lehet. Mar megkezdodtek a nyari learazasok, az SCS-ben gyakorlatilag minden uzletben 20-30-40 szazalekot hirdetnek, de az az igazsag hogy a babadolgok kozul nagyon keves minden van learazva. A CundA-ban vettem nehany pluss rugdalozot 4-5 EUR koruli aron, a HundM-ben nem talaltam semmit, ami ugy nagyon tetszett volna, aztan voltam a Dohnal-ban megint, nagyon design-os cuccaik vannak, de brutalis aron. Takko-ban nem talaltam egyaltalan baby holmikat, csak kb 2 eves kortol valokat. A Baby1one-ban vettem 3 par tunderi zoknit 3 EUR-ert, igazabol nem tudom hogy ez jo ar-e, hogy mennyibe kerulnek otthon a zoknik, de ezek gyonyoruek es mar hogy a 36. hetet taposom, nem hiszem hogy lesz meg energiam elmenni megint vasarolni. Valaki kerdezte a babakocsikat, elnezeset kerek tole, de nem volt erom mar megnezni azokat, nekunk mar megvan a babakocsink igy nem is nagyon forditottam rajuk nagy figyelmet. Erdekes modon legzesfigyelot sehol sem lattam. Mellszivo teren csak Avent markat lattam tobb boltban is, de azok sehol sem voltak learazva es dragabban adjak oket mint otthon. Pl Avent Isis 2 tejesuveggel, amit otthon 13.600 Ft-ert lattam a legolcsobban a Baby Fun diszkontban a Csalogany utcaban, az itt atszamolva kb 17000 Ft-ra jott volna ki, igy aztan nem vettem meg. Igazabol mar csak ez az egy nagyobb dolog hianyzik nalunk, majd elintezem otthon.

Ja, es idokozben voltam Nemetorszagban is, mert a paromnak a munkaja miatt el kellett ugrania Regensburgba, igy en is vele mentem, de nagyon faraszto volt, 4 ora oda meg 4 ora vissza, pedig szuper kenyelmes ceges kocsival voltunk. Ott igazabol csak rovidebb idom volt korulnezni az uzletekben, de tenyleg igaza van annak, aki irta hogy Nemetorszag olcsobb es mar 2-3 EUR-ert lehet rugdalozokat kapni, en is lattam nehany ilyen olcsobb darabot, de aztan mar nem vasaroltam tobbet, mert addigra nagyjabol mindent megvettem amit akartam.

Viola
fj35

Lanyok,

lenne egy kerdesem: csak es kizarolag gyogyszertari furdetot, popsikremet, sampont, hintoport stb. akarok hasznalni, legalabbis az elso honapokban. Valahol azt olvastam, hogy a gyerekorvos ezeket felirja receptre, mert igy olcsobb. Csak azt nem ertem, hogy ezt el lehet intezni a baba megszuletese elott is vagy csak utana? Menjek el a gyerekorvoshoz meg most, hogy irja fel nekem ezeket a cuccokat? Vagy majd csak a parom tud elmenni kozvetlenul a szules utan, amikor majd meglesz a taj-kartya??? Ha van valakinek ilyen tapasztalata, irja meg legyszi hogy ez hogy mukodik.

Koszi: Viola
fj35

Suezika,

reg nem irtal, remelem minden rendben veled. Mikor mesz megint a Sote-ra? En hetfon megyek megint CTG-re.

Viola
fj35

Latom szo volt a mozaskosarrol: mi arra akarjuk hasznalni, hogy ha ugy alakul, hogy valami miatt at kell hoznunk ejszakara a mi szobankba, akkor abban akarjuk altatni. Parommal ugyanis az az elkepzelesunk, hogy megprobaljuk a kezdetektol fogva a sajat kisagyaban, a sajat szobajaban altatni, persze nyitva hagyjuk az o szobajanak az ajtajat es a mi haloszobank ajtajat is, hogy halljuk mi tortenik.
A masik dolog, amire hasznalni akarjuk a mozeskosarat, az az, hogy azt vinnem kezdetekben fekvohelynek a babanak, amikor pl elutaznek a babaval nehany napra a szuleimhez latogatoba. Mert hogy az elso honapokban az eleg hely a babanak, nem kell meg utazoagy.

Mi legalabb is igy gondoljuk, aztan ki tudja, hogy mit igazol az elet...

Viola
fj35

Sziasztok!

Viola!
Érdekes volt olvasni az osztrák és német babás holmi tapasztalataidat. El is hiszem, hogy amit lehetett megvenni azt megvetted most, mert már fél lábbal a kórházban :wink: nem hiszem, hogy itthon szeretnél még rohangálni. Gratula a vásárlásokhoz!

A receptfelírással pedig az én tanácsom. Mindenképp menj el még pocakosan a kiválasztott gyerekorvoshoz, hogy felírhassa a recepteket. Emellett nem hátrány, ha megismerkedsz vele és nem csak a Baba megszületése utáni első látogatásakor látod először. Nekünk a sajátunk úgy oldotta meg a felírást (és szerintem ez az általános eljárás), hogy a fejlécet üresen hagyta, tehát semmi adat nem szerepel a babára vonatkozóan. Ahogy megszületik, akkor kitöltitek (ugye általában ilyenkor az Apuka vagy Nagymama vetheti be erre a célre) a baba nevével, születési dátumával, címével és TAJ kártyaszám helyére a Te TAJ számodat kell beírni azzal a különbséggel, hogy az első számjegy 8-as lesz.
Pl.: az édesanya TAJ száma: 123 456 789
a receptre ez a szám fog kerülni: 823 456 789
Apuka/Nagymama pedig amíg még kórházban vagytok szépen kiváltja a dolgokat és vár Benneteket otthon a felszerelés :D
Egyébként a kórházakban adnak popsikrémet, fürdetőkrémet (csecsemőosztályon fürdetik úgyis) és a köldök ápolására szolgáló alkoholt, gézt, így általában az Anyukának csak popsitörlőt kell vinnie. VAlahol még pelust is adnak (pl. a Péterfyben), de azért jobb, ha van velünk az is a kórházban a biztonság kedvéért. Ja és azért jó rákérdezni a kórházban, hogy mit is adnak, mert ez az én eddigi tapasztalatom, meg jópár ismerőstől ezt hallottam, de...

Még egy tanács, mert nagyok sokatoktól nem túl jót hallottam a védőnénikről. Nehogy elfelejtsék említeni, hogy ahogy megszületett a Baba, még a kórházból érdemes felhívni a védőnőcit és a gyerekorvost. És ahogy hazamentetek a kórházból 1-2 napon belül mindketten meglátogatnak és megnézik a Babát, tanácsokat adnak.

Bocsi a hosszúságért, de ha már írom, akkor legyen egyértelmű...

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Melinda,

nagyon koszonom a reszletes tanacsot, igy fogok eljarni a gyermekorvossal kapcsolatban. Ahogy mar irtam, a vedonomet eddig sajna nem sok mindenre tudtam majd hasznalni. De jo hogy orvost legalabb lehet valasztani...

Koszi megegyszer: Viola
fj35

Sziasztok,

Jó meleg van ma is igaz? :lol: Mit nem adnék egy kis hűs tengervízért...

Boroka,

Avent Isis mellszívót akcióznak most a Coraban, 12900 Ft-ért!

Jadey, rolex,

Voltatok a VK-ban? Milyen volt?

Puszi
sz_kata

Sziasztok!

Viola!
Nagyon szívesen! :D

Csak azért jöttem, hogy dicsekedhessem és reményt adjak a nálunk (Érdtől) keletre élőknek: NÁLUNK ESEGET AZ ESŐ, FÚJ A SZÉL, EGY PICIT A LEVEGŐ IS LEHÜLT!!! :D :D :D
(Aki strandol, attól bocsi :oops: )

Melinda

ui: egy időre dugulok (azt hiszem :wink: )

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Viola!
Nekem a védőnő írt fel olyan fürdető krémet, amit a babáknak szoktak, mivel a pocim egy időben tele volt apró piros pöttyel és viszketett. Ennek a használatától kb. 3 nap alatt rendbejött és kiválthattam a saját tb számommal is. Egyébként ezek a dolgok engem is egyre jobban foglalkoztatnak és érdekelnek, mert kezdem megtapasztalni az illat és mindenféle adalékanyag mentes gyógyszertári készítmények jó hatásait. Most már testápolót is csak ilyet használok és azóta nem hámlik a pocim alja. Szerintem én is ezeknél a termékeknél fogok maradni.

Melinda!
Köszönjük a reményt és gyorsan küldd el errefelé azt a szelet, mert mindjárt megsülünk a lakásban. Kb. 30 fok van nálunk a másfél szobás kis panelben és ahogy elkezdek valamit csinálni egyből dől rólam az izzadtság. A páromnak jó dolga van, mert nemsokára elmegy uszizni a haverjával, de én a jelenlegi wc függős állapotomban nem merek itthonról sehová sem menni. Pedig milyen jó lenne egyet csobbanni!!!!

Gesztenye
gesztenye78

Gesztenye!

Remélem elért hozzátok is az eső, mert nálunk mire megírtam a levelet, elkezdett ömleni, mintha dézsából öntenék és legalább félórán keresztül zuhogott. Annyira élveztem, csak végig ugrásra készen álltam, hogy mikor kell a muskátlikat behozni, ha jég is esik, illetve Marci álmát őriztem, féltem, hogy a dörgéstől felébred.
Végül jól sült el a dolog, lehült a levegő, bár lehet, hogy percek múlva kisüt a nap és akkor iszonyat párás meleg lesz. Na mindegy, mindent nem lehet egyszerre :roll:

Drukk, hogy Nálatok is zuhogjon egy jót!!! És fújjon a szél!!!
Én egyébként a tengervízért nyivákoltam délelőtt! Sok baj nincs ám velem! 8)

KépKép

KépKép
bujka

Melinda!
Nálunk még mindig verőfényes napsütés van a XIII. kerületben. Jó irányba küldted az esőt és a szelet? :D
Egyébként nemrég kaptam a hírt az egyik barátnőmtől, aki 5-ére volt kiírva, hogy 1 ujjnyira már kitágult, de még hazaengedték a hétvégére. Ha minden jól megy a jövő héten újabb újszülöttet üdvözölhetünk körünkben. Legalább lesz kin gyakorolni, míg a mi kis lurkónk megszületik :D

Gesztenye
gesztenye78

sziasztok!
tegnap megusztam a terhelése vizsgálatot, mert egy kicsit trükkös voltam. a háziorvosnál csináltattam, mert már meg volt beszélve. vittem zsemlét meg tejet és azt ettem meg. kérdezte is a nővér, hogy az orvos mit mondott melyiket kell megcsinálni, én mondtam hogy nem mondta. igy nem kellett meginni a löttyöt. szerencsére a rendelő mellett laknak a férjem szülei ugyhogy felmentem megenni, meg még tehettem rá felvágottat is. aztán másfél ora után ujra lementem. azért jo hogy a háziorvos megcsinálta, mert itt Gyöngyösön a korházban jol megkínozzák az embert, ugyanis fél liter kell meginni, és ha kijön akkor ujra kell inni! tiszta emberkínzás! ezt onnan tudom, hogy egyik ismerősöm is igy járt csak nem vallotta be hogy kijött neki a lötty.
hettie

Csengő
Hát igen, az orvosok is tudnak mondani érdekes dolgokat. egyik ismerősömnek az orvosa azt mondta hogy nehogy rostosat igyon, mert az árt a babának. micsoda hülyeség! akkor ezek szerint nem ehet se gyümölcsöt se főzeléket, stb. pedig éppen az a jo, főleg a székrekedésre. nekem szerencsére még nem mondott senki hasonló "érdekességeket". azt megeszem ami jol esik, mert az jo a babának is.

Rolex
Szerintem az eredményt nem befolyásolja hogy nem kellett innod, legalább te is megyúsztad a löttyöt. az meg elég érdekes ,hogy azt mondta a nővér hogy miert nem vittél cukrot, mikor azt ott szoktak adni.

Heni
hettie

Sziasztok!

Hettie!
A terheléses cukorhoz a glükózt nem ott adják a laborban, azt mindig vinni kell, a doki írja fel előzőleg, ki kell váltani, és vinni a vérvételre. Ha valahol adnak, akkor az csak véletlen lehet... :?
Az eredményt csak annyiban befolyásolja, hogy a cukros lötty ivás a valódi terheléses vércukor vizsgálat, a zsömle+tej verzió "csak" vércukorszint ellenőrzés. Sok helyen ezt alkalmazzák, és csak akkor vetik alá a kismamát a szirupos tortúrának, ha a reggeli eredménye nem jó. Más helyeken viszont rögtön a sziruppal kezdenek (nálam is). Hát nem volt egy leányálom, de túléltem...

Bujka!
Itt sem volt semmi eső, még híre-hamva se, bár nagyon jó lett volna...
Köszi az infót Macifülkéről, szegény ezek szerint bekerült a sűrűjébe... Továbbra is szorítok neki ezerrel!

Viola!
Bár a többiek már megírták, azért én is leírom, nekem a védőnő mondta legutóbb, hogy legközelebb ha megyek (most július közepe felé) akkor felírja ezeket a fürdető és ápoló patikai szereket, előre ki lehet váltani, és nem kell az utolsó pillanatban rohangálni. Majd jó sokat iratok vele. Amit Bujka írt, hogy fel kéne keresni a gyerekorvost, jó ötlet, és igazából most tudatosodott bennem, hogy tényleg, gyerekorvost is választani kell!... Ha megyek a védőnőhöz, körül is nézek, úgyis ott van egy rendelőn belül.

Kép
mamy

Sziasztok!

Milyen egy idióta idő van, nem? Délután szakadt az eső, akkor gyorsan kitaláltam,hogy menjünk el egy utolsó IKEA vásárlókörútra, így is tettünk, de kb fél Budapest gondolta, hogy ma szombat délután mindenképpen az IKEA-ban a helye. Jó sokan voltak....... Sikerült egy légzésfigyelőnyi összegtől megszabadulnom úgy, hogy igazából SEMMIT sem vettem, csak képkereteket meg a konyhába edénytartó sínt, polcokat. Mindegy, azért jól éreztem magam :lol:

Kata, milyen az otthoni levegő? :lol:

Viola, teljesen egyetértek Melindával: nekem a védőnőm - szerencsére újat kaptam és ez nagyon gyakorlott - külön felhívta a figyelmemet, hogy a legközelebbi és utolsó (úúúúú - mindját szülök!!!) találkozásunkkor bemutat a gyerekorvosnak is, hogy legyen időm feltérképezni: bejövünk-e egymásnak vagy esetleg nézzek magunknak egy másik dokit. Ez tényleg ez bizalmi kapcsolat, ha nem szimpi, keresni kell másikat.

Titeket nem idegesít az a sok sületlenség a babavárással kapcsolatban, amivel megtalálnak az ismerősök, családtagok, kollégák? Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de egyre kevésbé tolerálom az olyan baromságokat, hogy "ég a gyomrod, az azért van, mert hajas babád lesz" és ezt olyan ellentmondást nem tűrően mondják, mintha ez lenne a szentírás. Meg hogy "az orvosok nem tudnak semmit, nekem is azt mondták, hogy ennyi meg annyi kiló lesz a gyerek, aztán tévedtek vagy egy kilót" Persze akkor még nem is volt ultrahang. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. megőrülök tőlük.

Kellemes estét Mindenkinek :)
Krisszi

krisszi

Sziasztok, Lányok,

köszönöm az itthoni üdvözleteket :lol:
Kórházi ingázás: egyelőre úgy néz ki, hétvégén haza, hétközben kórház... Pár napra most nem is bánom, hétfőn kezdődik nálunk a felújítás finise (bent a házban), elég nehéz lenne itthon nagy pocakkal. Azért ha kész vagyunk, szívesen hazajönnék még a bébik előtt egy időre, de majd meglátjuk...

Krisszi,
gratula a vizsgákhoz! IKEA: ismerős helyzet :wink: Nekünk is kell még könyvespolc, de a férjem egyedül megy majd érte, ami garantált spórolást jelent :wink:

Melinda,
soxor dícsérted a gyermekorvosodat. Szerinted elvállalna minket is? Egyáltalán érdemes próbálkozni, vagy kezdjek a körzetinél, és csak akkor váltsak, ha nem válik be? Sajna nem biztos, hogy fel tudom őt még keresni szülés előtt. Mit tanácsolsz? (Neked egyébként ő körzeti orvosod v. választott? Ffi vagy nő? Mennyi idős?) TAJ-szám: nem értem... A bébi nem kap azonnal kártyát? Ha igen, miért uaz a szám?

Macifülkét soxor puszilom, és üzenem: kitartás! Mint sorstárs, igencsak megértem őt... És drukkolok, hogy hazakerülhessen mielőbb (és persze még "egyben").

Puszi mindenkinek!

ákata2

Hello Lányok!

Néhány oldalt sikerült visszaolvasnom, de többre már nincs erőm!

Hát és is megjártam a korházat, kontrollra kellett mennem és már ki sem engedtek. Mindennek 3 hete.
Ma jöttem haza, de már úgy könyörögtem ki, hogy legalább egy kicsit engedjenek ki, mert kezdtem befordulni. 3 hét iszonyatosan hosszú egy korházban!!!!!

Amint olvastam Macifülke, Gigi és Ákata is erre a sorsra jutottak, nagyon sajnálom és jobbulást lívánok nekik és persze sok-sok drukkot, hogy minden rendben legyen!

Nekem a méhnyak rövidülése miatt kellett bent maradnom.
Az eredeti 3cm helyett most már csak 19mm, ami nem éppen jó.....
Az első babám, annyira startra kész, hogy a buksija teljesen a méhszájon van és ezzel folyamatosan nyomást gyakorol az méhszájra és a méhnyakra.
Aminek előbb utóbb a méhnyak eltünése, a méhszáj nyilása és szülés következik.
Rengeteg infúziót kaptam és végül is a tüdőérlelő injekciót is megkaptam, biztos ami biztos alapon. Ha esetleg mégis korábban érkeznének legyen fejlettebb a tüdejük!

Én is sokat tanultam a 3 hét alatt, nagyon sok szülést kisérhettem figyelemmel, persze csak az előkészületeket és persze utána a friss élményeket.
Ikres szülést is volt szerencsém tanulmányozni, azt hiszem fel vagyok készülve a saját szülésemre is kellőképpen!

A kórházamat is sikerült ennyi idő allatt megismerni, hogy mik a szokások, mi hogy működik stb...
Meg kell mondanom, nagyon barátságosak a körülmények és a személyzet is nagyon kedves! És még egy magyar szülésznő is van, aki szintén sopronban lakik és jó érzés volt, hogy vele magyarul beszélhettem a szülésről!

Most megpróbálok még egy kicsit visszaolvasni, majd meglátjuk meddig jutok!

Puszi mindenkinek.......

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!

Viola!
Örülök,hogy minden rendben ment odakint és ha kicsit fáradtan is de éppségben hazaértetek.
Nálam minden rendben van ,köszi a hiányolást,csak minden nap menni kellett valahova és délutánra elfáradtam ,gép előtt se tudtam ülni.
Csütörtökön voltam előadáson a terhesség és szülés lélektana volt,lett volna a téma ,de a gyermek nevelésről volt szó,illetve a pszichológus fél órán át ecsetelte ,hogy a nők már 3om éves korukban anyák akarnak lenni.A gyereknevelésről meg olyan dolgokat mondott,hogy elgondolkodtam nagyon.Volt közte jó is ,de volt nagyon zavaró megoldás is.
Azért jobb volt mint az első.
szülőszobára nem tudtunk bemenni ,mert tele volt és még a folyosón az első emeleten is sétáltak a kismamák, akiknek már elment a magzatvíz.

Hétfőn én is megyek dokihoz,de csak délután,mert dokibácsi 16tól rendel,viszont nem tudom mikorra menjek oda ,mert biztos megrohamozzák a kismamák a szabi miatt.

Osoa,Orsi!
Jössz hétfőn Jancsibához?Megkérdeztem csütörtökön ,már hétfőn rendel.
Szerinted mikorra érdemes most odamenni ,5 után?
Vagy korábban?
Nem szeretnék ott ücsrögni fél napot ,de a szabi miatt minden lehetőség fennáll.

Jadey!
Szép a kisfiú,nagyon szuper a kép,amit készítettek...

Ákata!
Örülök,hogy jobban vagy és otthon pihensz,ha csak pár napot is.
Kutyusok örültek amikor hazamentél????
Mi megint voltunk dokinál,térdig be van kötve, dunsztkötést kapott a lábára,mert belelépett egy tüskébe és véresre nyalta egy nap alatt.Olyan béna, mostmár mindig csinál valami butaságot....

Varrásal kapcsolatban, Én is elkezdtem csinálni a függönyt ,de fél óra alatt szétszakadt a gép mellett a derekam és a hátam,lehet elviszem mostmár megvarratni...pedig Úgy szerettem volna megcsinálni
:(

Megyek lepihenni,ma volt Keresztlányunk 3om éves bulija kifáradtam.

Su 30+6
suezika

Napraforgó,
kórház és méhnyak :cry: Vigyázz nagyon magadra, nehogy tovább nyíljon! Mikor kell visszamenned kontrollra? És mondtak valamit, hogy mekkorák a bébik? Nekem tíz napja 1,75 kilót mondtak, de az UH-s szerint ez túl nagy, úgyhogy inkább 1,50. Azért megnyugtatna, ha szép nagyok lennének már most :wink:

Ikerszülés: a klinikán rajtam kívül legalább 4 ikres kismama van a terhespatológián. Közülük 2 hármasikreket vár (egyikük ráadásul egy egypetéjű ikerpárt és egy másik petéből származó bébit). Neked is hatalmas a pocakod? Nekem mostanában nagyon nő...

Su,
a kutyák extázisban voltak :lol: Annyira édesek... A lányt kedden viszi a férjem varratszedésre (ivartalanítás). Azon nem lehetek ott sajna... Jobbulást a kutyidnak! A mi kanunk is egyfolytában belelép mindenbe, de én itthon kezelgetem (bikakutya, észre se veszi, hogy folyik a lábából a vér, és fel se veszi a sérüléseket - bezzeg a nőstény! Érdekes mód ő sokkal inkább elhagyja magát, pedig az embertársadalomban ez inkább fordítva jellemző :wink:)

ákata2

Ákata, szia!
Nagyon örülök, hogy jobban vagy, és legalább hétvégéken otthon lehetsz. Ebben a kórházi benntlétben azért van valami jó is, méghozzá hogy hozzászokik az ember a környezethez, megismeri a körülményeket, szokásokat. Így már nem lesz annyira idegen, amikor be kell menni a szülésre. Én világ életemben kórházfóbiás voltam, utoljára akkor voltam amikor kivették a manduláimat 11 éves koromban... Elég szörnyű élmény. :( Természetesen ez azért nem ugyanaz, most már felnőtt is vagyok, és nem betegség miatt megyek, hanem hogy életet adjak a gyermekemnek. Ennek ellenére mégis szorongok egy kicsit a kórházi légkör miatt. De remélem, amikor oda kerül a sor, akkor nem fog még eszembe se jutni ez az egész, hanem csak arra tudok összpontosítani, hogy szülni fogok! És ott lesz az én életem párja, akit imádok, és ez is nagyon fontos.
Na jó nem ömlengek, nyilván tudjátok miről beszélek, hiszen ugyanezt élitek át ti is.
Nagyon szorítok, hogy ezek után is minden rendben menjen mindenkinél, főleg a kórházosoknál!
Amúgy itt most dörögni kezdett az ég, lehet hogy eső lesz?... :roll:
Na megyek, mert kezdődik a meccs! :lol:
Jóéjt mindenkinek!

Kép
mamy

hello Lanyok, ha meg erdekel a tema rajtam kivül valakit:
(idegesitett hogy mar en sem tudom mi a helyzet, utana neztem a terheleses vercukor vizsgalatnak es megtalaltam a magyarazatát a babafalva.hu web lapon. itt az eredmeny):

Postprandiális vércukorvizsgálat

Étkezés utáni vércukorvizsgálat. A terhességi cukorbetegség kiszűrésére végzik, a 16. hét tájékán. Ha a családban előfordult cukorbetegség, vagy egyéb okok miatt veszélyeztetett lehet a kismama, koraterhességben, és a 32-34. héten is megismétlik.

A kismama előző nap éjféltől semmit nem ehet, nem ihat, majd reggel elfogyaszt egy 40 g szénhidrátot tartalmazó tesztreggelit (pl. 1 zsömle + 2 dl tej). Étkezés után 1 órával vért vesznek. Ha kóros értéket mérnek, akkor a kivizsgálást cukorterheléses vizsgálattal folytatják.

Cukorterheléses vizsgálat (OGTT)
OGTT = orális cukorterheléses vizsgálat. A vizsgálat során megterhelik a szervezetet 75 gr szőlőcukorral (folyadékban feloldva éhgyomorra kell meginni, citromlével lehet ízesíteni). A terhelés után két órával vért vesznek, melyből a vércukorszintet meghatározzák.

A teszt akkor pozitív ha:

75 g glükózterhelés esetén, ha az éhgyomri és/vagy a kétórás vércukorszint a 7,8 mmol/l-t eléri vagy meghaladja.

50 g glükózterhelés esetén, ha az egyórás vércukorérték magasabb, mint 11 mmol/l.

Ha az egyórás vércukorérték eléri vagy meghaladja éhgyomorra a 7,8 mmol/l-t, háromórás 100 g-os cukorterheléses teszt végzése javasolt. Amennyiben két vagy több érték eléri, vagy meghaladja éhgyomorra az 5,8 mmol/l-t, egy óra múlva a 10,6 mmol/l-t és három óra múlva a 8,1 mmol/l-t, úgy a terhességi cukorbetegség igazoltnak tekinthető.

remelem jol telik a hetvegetek, üdv, A.

Kép
francimama

Krisszi!
Engem is borzasztóan tudnak idegesíteni azok a hülyeségek, amikkel egyesek traktálják a kismamákat. A legnagyobb okosságokat ráadásul a hozzá nem értő emberektől kapom, mint pl: egy férfi barát akinek még nincs gyereke vagy az idősebb korosztály kezdi el ecsetelni a tennivalókat (kb. 30 éves gyerekei vannak, úgyhogy szerintem nem túl modern ötleteket adnak).
Azért megpróbálok mindenkihez kedves lenni, de egy idő után már ez is nehezemre esik.

Bujka!
Most már nálunk is van egy kis szellőcske és egyet-kettőt már dörgött is az ég. Talán mégis jó felé terelted, csak egy kicsit késett :D

Napraforgó!
Jó hallani felőled, de azért jobban örültünk volna annak, ha nem lennél a kórházhoz kötve. Remélem azért jól bírtad a kiképzést és minden rendben van veletek. Vigyázzatok magatokra!

Mamy!
Jó szurkolást és jó éjt.

Lassan én is készülődök a lefekvéshez, mert még egy kicsit gyengus vagyok ahhoz, hogy tovább fent maradjak. Mindenkinek szép álmokat.

Gesztenye
gesztenye78

Szép Jó estét mindenkinek!!!

Ákata: Végre kiszabadultál egy kicsit!!! Remélem jól telt a hétvégéd és azért itthon is pihentél, ugye? Nagyon vigyázz magatokra!!!!

Napraforgó: :( Megdöbbenve olvastam a soraidat, nem irigyellek! Igazából nekem fel se tűnt, hogy már olyan rég nem voltál, mert amúgy is ritkán voltál, de eszembe sem jutott, hogy valami baj lehet Veletek. Azt hittem, csak a sok ingázás köt le annyira. Nagyon vigyázz a bébikre és magadra!!! De ne aggódj, küldünk egy kis energiát drótpostán :lol: A végén még könyörögni kell nekik a 40.héten, hogy kibújjanak végre!!!

Erről jut eszembe, Rejoról tudtok valamit???? Nyaral, vagy ő sincs már jó ideje? Aggódok...

Suzeika és mindenki, akinek elfelejtettem volna: Nagyon jól esik, hogy mindenki dícséri Bencust, köszönjük!!! :D

Bujka: köszi a friss infót Macifülkéről!!! Millió puszi és még néhány hét kitartás nekik is !!! Már nincs sok hátra addig, hogy nyugodtan jöhessenek a babócák!!!!

Szkata: A tegnapi Vk-ról nem szívesen írok, annyira kiborított. A rosszhír az, hogy én oda többet nem megyek. Rolex és Csengő enyhe túlzással alig tudtak lefogni... Most nem is írok konkrét dolgokat, mert nem szeretném elvenni másnak a kedvét, főleg a Tiédet. Ha gondolod, beszélünk róla. Amúgy mázlid van, hogy most nem tudtál jönni , mert ott volt a "primcsi csaj" :lol: és igencsak alátámasztotta azt, hogy helyesen alakítottuk ki róla a véleményünket... Most éppen krumplit zabált rántott hússal... No comment.

Más: Ma voltam az újpesti kínain, ahol egy nő magyar szoptatós melltartókat is árul 2500Ft-ért. Én már vettem is tőle, 3 fajta volt, persze mind pamut. Nem tudom, hogy most a boltokba mennyi, de 8 éve ennél is többért sikerült beszereznem ezt.

Hozzánk se ért el a vihar, így mi mentünk elébe :lol: Zsámbékon voltunk kerti partin, itthon még lefolyt a sminkem és egy "mindent sejtetős(főleg a pocimat) :roll: " ruciba mentem, nehogy hőgutát kapjak, ott meg szinte fáztam :lol: Furi volt.

Mit szólnátok egy újabb talihoz???Hiányoztok!!!

Puszi Mindenkinek: Kriszti és Bencus

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak Jadeynek irok, de a nagyfiu meg nem alszik.
Szoval en is tok kiakadtam azon a non amelyik zabalt, ezek szerint o volt a cikis eset. Az a dula akit meg meg nem lattam az tenyleg tok agressziv volt. Minosithetetlen, akar dula akar nem...Mellesleg meg nyelvtanilag sem volt igaza, mert az a bába tenyleg ugy nezett ki mint aki "levezeti" a sajat szuleset.

Azert erdekelne mi volt a 6 kerdesre a valasz.

Amugy tok erdekes, hogy amiota a klubba jarok, mar nem hianyzik annyira hogy otthon szuljek. Valahogy risztanak ezek a fanatikus nocik. Azert meg megprobalnam...

Sajnalnam ha nem jonnel el maskor is, mert most azert lelkes lettem, hogy jo volt kimozdulni (januar ota csak a klubban voltam gyerek nelkul), meg akkor is ha tenyleg ez volt a leggyengebb.

Sajnaltam meg hogy a dulam nem volt ott. Ot pont azert valasztottam, mert olyan kis kedves mindig es egyatalan nem fanatikus, elborult...

csengo
Vendég

Szia Csengő,

Örülök, hogy Neked is feltünt a dóla viselkedése. Nem csoda, hogy 2 éve sikertelenül próbálkozik saját kis csapattal... Amúgy is csak egy alkalmas lenne szerintem... Én amúgy is eléggé vérmes vagyok, nagggyon be tudok rágni emberekre. Rolexnak is mondtam, hogy egyedül azért nem szóltam be igazán, mert nem akartalak Titeket kellemetlen helyzetbe hozni :lol: Meg persze nem alacsonyulok le az ő szintjére. Lehet, hogy az idő elteltével majd megnyugszom, de egyelőre nem akarok menni többé. Viszont Rolex és én arra gondoltunk, hogy kicsit sűrűbben is összejárhatnánk, igaz, mi nem szakemberek vagyunk, de jól esne néha kikapcsolódni és beszélgetni együtt, épp úgy mint ahogy itt tesszük, csak személyesen.

Amúgy egyáltalán nem jutottunk el a 6 kérdés megválaszolásáig, pontosabban nem sokkal utánad mi is dobbantottunk. :lol:

Remélem már alszik a "nagyfiú" és tudsz pihenni!!! Jó éjt.

Kriszti

KépKép
Kép
jadey

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?