Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :D

Már jó rég jártam erre. Illetve nem is, mert olvasni azért mindig próbálom a hsz-okat, de hogy írjak is... az már nem mindig jön össze.
Jó sokat vagyunk kinn a kertben a lánykával, meg mire összegyűjtöm a gondolataimat, már este lesz, nekem meg csak négyig van netem.
No, nem magyarázkodok itt tovább :D :D

Fantikbaba :D
Aranyos vagy, hogy hiányoltál! :D

Minden okés velünk. :D
Eszti hihetetlen iramban fejlődik, a napokban kezdett el igazán dumálni (nem csak egyszótagokban), mindent megért, mindent el tud mondani nekünk.
Most levágattuk a haját, pedig már igazán hosszú volt, de ebben a melegben mindig tiszta tocsak volt az izzadságtól. Hát, mit mondjak, rövid hajjal is gyönyörűűű! :lol: :lol:
És van már fülbevalója is.
Ketteskével is minden rendben. :D Eddig a cukrom sem ment fel, úgyhogy még nem kell diétáznom. Meglátjuk meddig marad így.
Pénteken azt is megtudtuk, hogy ÖCSKÖS fog érkezni hozzánk!!! :lol: :lol: :lol:

Láttam, hogy a hiszti volt a téma. Szerencsére nálunk csak alapszinten van, nem vészes. Teljesen rá szoktuk hagyni. Annyira jó kislány egyébként, hogy tuti, hogy néha kell egy kis tombolás neki is, mert különben 5 éves korára felrobbanna. :lol: :lol:

Eszti is Skorpió, meg a férjem is. Ha minden igaz öcsike Mérleg lesz.

Viola :D
Örülök, hogy Rólatok is olvashattam, ráadásul, hogy jó híreket. :D :D
Akkor csak jól drukkoltam! :lol:

Áron-Andi :D
Klassz, hogy ki tudtál kapcsolódni még tesóka érkezése előtt egy kicsit. :D
Meg jó, hogy bejelentkeztél, mert Te sem jársz erre sokat mostanában...

Vera :D
Hajrá tesóprojekt! :lol:

Nikk :D
Húú, rossz volt olvasni az első mondataidat! Ne ijesztgess, tényleg szólj, ha valami baj van!

Ja, még elfelejtettem írni, hogy Eszti megkapta a nagyágyát.
Szuper és ami a lényeg, hogy ő is imádja. :D Kicsit féltem a dologtól, de már első éjszaka hatalmasat durmolt benne. És azóta is végig alszik minden éjjel. Egyáltalán nem érdekli, hogy nem a régi ágyában szundikál. Sőt! Akárki jön hozzánk, viszi a szobájába, hogy tudjon dicsekedni az ágyikójával. :lol: :lol:
Mondjuk második éjjel sikerült neki lehuppania a földre. Nem tudom, hogy csinálta. Egyből visított. Mivel én pont nem aludtam, fél másodperc alatt a szobájában voltam, de már békésen aludt a szőnyegen tovább. :lol: :lol: Felnyaláboltam, visszatettem a helyére és reggelig aludt.
Az meg valami isteni, ahogy reggel megjelenik nálunk a babájával... :D
Úgyhogy azt hiszem, pont jókor váltottunk.

Bocsi, akinek nem írtam. Lurkók gyönyörűek, bár nem sok fotó van fenn mostanság.
Sajna én sem tudok feltenni, mert gépem még mindig nincs :cry: :cry:

Puszi mindenkinek!

Anita
vasani

Anita:

De jo hogy irtal, Gratula a kisocsihez!!! :D
/Ugy nezem megint a fiu pocibabak vannak tobbsegben, nem?/

A lehuppanos sztori nagyon edes, mi meg ezert nem mertuk bevallani pedig van nagyagy csak felunk hogy leesik.

Mikor szulsz?

KépKép
KépKép
tontica

Violanak akartam irni multkor hogy gyonyoruek a kepen mind a ketten es nehogymar az miatt aggodjon hogy 37 evesen le van kesve a masodik babaval, DEHOGY, anyum 39 es 42 evesen szulte a ket egeszseges, gyonyoru kistesomat. Nem akarlak rabeszelni de szerintem csodallatos dolog ha az embernek van testvere, en ugy ereznem testver nelkul hogy valami hianyzik az eletembol de ez csak az en velemenyem nem biztos hogy mas is igy erzi.

KépKép
KépKép
tontica

köszi a sok aggódást de inkább nem írom még le,hátha elindulunk felfelé és akkor minden könnyebb,szerencsére semmi betegség csak pénz probléma :) :(

Babák tényleg gyönyörűek a képeken,teszek fel én is pár képet :) Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
nikk0830

Pocsék napunk volt. Két ok miatt, de most csak az egyiket írom le.
De. Dávidnak olyan mértékben kezdett fájni a pisilés, hogy azonnal elindultunk a kórházba. Az I. számú Gyermekklinikára mentünk, Kálmán dr.-hoz. (Valaki tud róla valamit?) Már annyira rossz emlékei voltak a Heim Pálból, hogy ahogy letettem a vizsgálóasztalra, nagyon keservesen sírni kezdett. És végre egy orvos, aki nem repesztette be a kukiját! Viszont azt mondta, heteket sem szabad várni, mert arra rámehet a veséje, kedden reggel műtét. Még aznap hazajöhetünk, hacsak nem fog hányni pl., mert akkor másnap reggelig benn kell maradnunk, de azt mondta, ez nagyon ritka. Nincs sérve! Nyitott a (sérv?)fal, de sérv nincs, tehát azt nem kell műteni. Kérdezte, felfújódik-e a kukija a pisilésnél, és amikor megtudta, hogy már legalább fél éve, majdnem rosszul lett. Azt mondta, nem szabad halogatni ezt a műtétet (gondolom, akkor, ha ilyen panaszokat okoz). Képzeljétek el, hogy az én türelmes, toleráns, nyugodt gyermekem egyetlen pisilésnél 20, azaz húsz percig zokogott, annyira fájt neki. Majd' megszakadt a szívem, én is sírtam vele együtt. Keddig kennünk kell elég erős szteroidos kenőccsel a kukit, hogy addig is táguljon a bőr, tudjon pisilni. Annyira fél szegény, hogy már ha csak a pelenkájához nyúlok, sír.
Röviden ennyi. Nagyon rossz érzés, hogy nyúl a pelushoz, sír, mondja, hogy anya, anya, ölel át, és nem tudok segíteni neki. Eléggé kivagyok.
liv

Liv
Ez tényleg rosszul hangzik :roll: remélem most már jó kezekbe kerültök és kedden végleg megoldják a problémát.
Addig is kitartás.
nekünk szerencsére nincs ilyen felfújódás meg pisigond, de mi is megyünk a naggyal nyáron a fütyészhez.
de olyan bosszantó, hogy minden doki mást mond. ez a legnehezebb szerintem a gyereknevelésben :?

Anita
kép:) nagyon tecc 8)

Nikk
akkor drukk a felfeléhez 8) Bandó is milyen nagyfiú már :)

Ani
gratula a kisöcsihez :lol:

juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Liv!
Én írtam dr. Kálmán Attiláról, Ő műtötte félévesen Marcit. Nagyon kedves, lelkiismeretes orvosnak ismertük meg a bennlétünk alatt és a kontrollok során is. Szerintem jó kezekben vagytok!
Nagyon sajnálom szegény Dávidot és emellett Titeket is, hogy látjátok a szenvedését. De most már pontot tudtok tenni a végére, és hidd el, Dávid is elfelejti a segítségetekkel ezt sok tortúrát.

Mindenesetre írj bármi van, hátha tudunk bármiben segíteni.
Drukk megy ezerrel!!!

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Megjöttünk, épen-egészben :) Jó is :)
Egy gyors kérdés, mert én már elfelejtettem, olyan régen kellett: szájpenészre van valami recept nélkül kapható kence, vagy ilyet csak orvos ír fel??? Dórinak ez az egyetlen baja, gőzöm nincs honnan, de összeszedte :(

Pocó
pocó

Sziasztok!

Pocó,
amit az orvos szokott felírni szájpenészre, az a Borax Glicerin. Én ezt már símán kaptam recept nélkül is gyógyszertárban. Ha nagyon makacs, akkor az én gyerekdokim Canesten oldatot is ajánlott, annak ellenére, hogy az elvileg nem szabad nyálkahártyára lakalmazni.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Köszi Kormi :) Nekem is rémlett valami borax, de így már tudom, mit kell keresni :D

Pocó
pocó

Liv
Szegény kicsi Dávid! :cry: Nagyon sajnálom. Sajnos, egész jól tudom, milyen szörnyű érzés, mikor fáj nekik a pisilés, mi meg nem tudunk igazán segíteni rajta... :( Most akkor mi is elmegyünk ehhez a dokibácsihoz, főleg, hogy Melinda is jókat ír róla. Kell vajon hozzá kérni időpontot, vagy ha hétfőn odamegyünk, gyorsan sorra kerülünk enélkül is? (Melinda?) Egyébként is túl kell lennünk a tágításon még az augusztusi szívműtét előtt, mert nem lenne jó, ha pont frissen műtve kapna esetleg egy húgyuti fertőzést...
Mit mondott az orvos, mi a műtét menete? Kedden meglesznek a vizsgálatok, műtét, hazajövetel? Mikorra kell mennetek? Stb... Bocs, hogy így ráugrottam a témára, de biztos megérted az érdeklődésemet. :(
Remélem, a fájdalom már csökkent, és jobban érzi magát Dávid! Mennek neki a gyógypuszik :) :)

Judy :D
Nagyon jó lehetett nektek a Balcsin! Mi épp most megyünk vissza, holnap. KisG mennyire volt hajlandó bemenni a vízbe? És kijönni belőle? :D

Ani :)
Eszti nagyon jó fej kislány lehet! És még szép is! Majd ha tudsz, tegyél fel légyszi pici hajas képet, jó? Gratula a kisöcsihez! :D :D Kitartás a nagy hőséghez!
Én is imádom, mikor Zsombi reggel áttrappol hozzánk, és behemperedik a mi ágyunkba :D

Nikk :)
Gondoltam ám rátok mostanában! Mikor lesz az esküvőtök? :) Bandó nagyon jó kis hapsi. Főleg a nagyhajú "változata" :D.
Remélem, nincs azért olyan nagyon nag gáz, amiből ne tudnátok gyorsan kimászni!

Pocó :D
Majd írj részletesebb uti beszámolót! Meg képeket is kérünk! :D

Tontica
Édes Rate megszeppent képe :D :D

Na, most ennyi. Majd még jövök!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Erika!
Sajna nem tudom mi a normál menete, hogy Kálmán doktorhoz kerüljetek, hogy ő műtse Zsombidat.
Nekünk teljesen más panaszunk volt (leszálló here sérvszerű kizáródása). Amikor kiderült, hogy mi is a gond, azonnal rohanni kellett a műtőbe és szerencsénk volt, hogy Kálmán doktor végezte a műtétet. Egyébként beutalóval kerültünk a SOTE I ügyeletére (este 8 körül), és onnan mi rögtön az I. Csecsemőosztályra kerültünk, majd a másnap reggeli kivizsgálást követően jött a fenti rohanás a műtőbe. :(
Szerintem telefonon érdeklődjetek, biztos tudnak segíteni, a recepciósok is rendesek ott. http://www.gyer1.sote.hu/
Nektek is sok szerencsét és drukkolok, hogy Zsombi jól viselje a műtétet!

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok :D

Tontica :D
Nekem is feltűnt, hogy csupa fiú fog születni a mostani pocisainknál :D
Egyébként csak érdekességként írom, hogy én nem hittem a kínai naptárban, de utólag visszanézve nekem Esztivel kapcsolatban is bejött, meg most a második babával kapcsolatban is.
És amúgy tesóméknál is mindkét gyerkőc az lett, amit jósolt a naptár. Ráadásul tesóm az összes barátnőjével, meg kolléganőjével leellenőrizte az ő gyerekeiket és nekik is bejött. Persze biztos vannak kivételek, de engem most meggyőzött némileg a tapasztalat. :D
Én október közepén szülök: a védőnő szerint október 14., mások szerint október 20. környéke. :lol:
Az ágyikótól én is a leesés miatt féltem, de egyébként nem tud csak úgy leesni, mert leesésgátlós az ágy, csak valahogy sikerült neki pont a kis lemászó részen kilógnia. De az ágy össz-vissz 25 cm magas, úgyhogy nem tudott nagyot koppani szerencsére. :roll:

Nikk :D
Örülök, hogy jelentkeztél :D
Drukkolok a gyors kilábaláshoz!
Bandó még mindig nagyon szép kis kölök! :D :D

Liv :D
De rossz volt olvasni, hogy Dávidnak ennyire fáj a kukija :( :( , nagyon remélem, hogy a gyors műtét segít rajta és nem kell tovább nézned, ahogy szenved szegénykém. Nagyon nehéz lehet Neked is, az biztos. :(

Erika :D
Köszi a gratulát a kistökisünkhöz :D

A többieknek is köszi persze :lol: :lol:

Anita
vasani

Hát egy hónapról elég nehéz lenne pár sorban élménybeszámolót írni :D De azért mesélek kicsit :)
Amitől féltem, az már az autóúton összejött: a repülőtér előtt egy kellemeset hányt Dóri, pedig nem is evett és ivott semmit sem :( De szerencsére a repülőutat nagyon jól viselte, ott nem volt ilyen jellegű probléma. A londoni repülőtéren nagyon lekötötte magát: amig várni kellett a következő gépre, állandóan mozgólépcsőzni akart. Egy idő után már hulla voltam :(
Kint nem nagyon látszott meg rajta a 9 óra időeltolódás ( itthon méf mindig, nem alszik rendesen ). Voltunk a Yosemite nemzeti parkban, San Franciscoban, minigolfozni, úszásoktatásra járt, szóval nem unatkoztunk. A nyelvi nehézségek megvoltak, és 2 hét után egyre jobban zavarta őt. Mindig kérdezte, hogy mit mondtam angolul, és állandóan fordítgatni kellett neki, hogy más mit mond. viszont a 4. héten magától mndott pár angol szót, ezen le is döbbentem tisztességesen.
Jó volt kint, de azért már nagyon jó volt hazajönni. Dórinak is, nekem is nagyon hiányzott Fanni és apa. És nekem az ő hiányuk miatt nem is volt annyira élvezetes, mindig eszembe jutott, hogy de jó lenne, ha itt lennének... De azért nem bántam meg az utat :)
Mindjárt teszek fel pár képet.

Pocó

KépKép

KépKép
pocó

Tontica :D
Ilyen Esztinek az új ágya, csak tök más mintával :D

Kép

Anita
vasani

Repülőtér
Kép

Tóparton
Kép

Yosemite park
Kép

Kép

Egyik unokatesóval
Kép

A csipet csapat :)
Kép
pocó

Fanni jól viselte a hiányunkat mindaddig, míg a férjem itthon volt vele. Aztán mikor anyós jött addig, míg a férjem dolgozott, az első két nap elég szar volt. De a végére állítólag belejött. Amikor a repülötéren meglátott minket Fanni, Dórinak nem győzött örülni, a kezét fogta, kiabált 5 percen keresztül, hogy Dói-Dói :) Én viszont márfél órán keresztül rá se nézhettem, mert már attól elsírta magát :( De mire hazaértünk, már megbékélt, és azóta sincs semmi probléma. Időnként megállapítja, hogy "Anya itthon, Dói is" :)

Pocó

Kép

Itt úgy néznek ki, mint a megvert hadsereg, mintha most hordtam volna le őket a sárga földig :) Pedig semm isem történt :)
Kép
pocó

Bujka, akkor jól emlékeztem, rémlett, hogy őt említetted. Remélem, ő most már tényleg csak jót fog tenni a Kisfiammal.
Ja, azt nem is írtam a múltkor, hogy azt mondta, körül kell metélni (illetve célszerű, ő mindenképpen ezt javasolja), mert ez az egyetlen dolog, ami biztosan megoldja a problémát, mert ha csak plasztika lenne, újra kialakulhatna szűkület, és gyakran előfordul, hogy olyankor a plasztikázás után mégiscsak újabb műtétre, körülmetélésre lesz szükség.

Erika, elvileg nem kell bejelentkezni, de ha kimondottan valamelyik orvoshoz akartok menni, akkor célszerű előtte telefonálni, hogy benn legyen, meg hogy ne kelljen várnotok, mert pl. műt éppen.

Dávid még álmában is sírt, úgy fájt neki a pisilés, ma már kicsit jobb, bár még mindig piros és duzzadt a kukija.
Kedden 8-ra kell bemenni éhgyomorra (vagyis 1/2 7-kor el kell indulnunk, 6-kor felkelteni, reggeli szopi nélkül, ilyen még sosem volt), akkor - ahogy a tájékoztatóban olvastam - kap nyugtatót, majd beszélnünk kell az altatóorvossal, aztán a műtő ajtajáig elkísérhetjük (azért kapja a nyugtatót, hogy ha ott elviszik tőlünk, ne essen kétségbe, illetve utólag ne emlékezzen rá), és a műtőben kezdik meg az altatást: először altatógázzal, meg persze minden, ami még ezzel jár: vérnyomásmérés, infúziók stb. A műtét kb. 20 perc, utána kiadják egy bizonyos ébrenléti stádiumban az a nővéreknek, az altatóorvos megmondja, ébredése után meddig kell infúzió, mikor ehet, ihat stb., a kórteremben az ébredésekor már mi is ott lehetünk, aztán hogy hány órát kell megfigyelésen benn maradni, azt nem tudom, de az biztos, hogy ha nincs semmi probléma, még aznap hazajöhetünk, de ha pl. hány, ami ritkán fordul elő, akkor másnap reggel.

Pocó, klasszak a képek. Azért biztos nagyon hiányoztatok Fanninak, gondolom, most nagyon boldog, hogy itthon vagytok.
liv

Liv!

Kívánom, hogy hamar és komplikációmentesen túllegyetek a műtéten. :D
A műtét utáni 1 hétre azért készülj lelkileg, akkor a friss seb bizony még fájhat (pisilésnél, bár biztos kaptok rá fájdalomcsillapítót), ill. maga a seb látványa is riasztó lehet (varratok, duzzadtabb bőr). Akkor körülmetéli a doki, úgy egyeztetek meg?
És igen én is arra jutottam, mint te, fiúgyermeket nálunk 3 éves kora előtt nem piszkálhat senki (max. én, de én megnem akarom "megoldani" a problémáját, csak helyzetet nézek, nem erőltetem), akkor is csak sebész.

Beszti
beszti

Sziasztok,
Zsombi:) Szorítok a szívműtéthez!

Liv:) Nektek is a fütyimizériához.
Én továbbra is a korábbi fütyiműtét pártján állok, mert minél későbbre tolódik, annál tudatosabban élik meg a törpék. A fréfiúi öntudat már így is dolgozik ezerrel. Nagyon szorítok, de tuti minden rendben lesz:)

Pocó:) Lánykáid egyre gyönyörűbbek, már ha ez lehetséges. Tök jó, hogy Fanni ilyen jól bírta a pával, hát Kornél esetében erre azért nem vennék mérget.

Vasani:) Öcskös:)
Tuti az új ágyatok. Mi is ágyat cserélünk lassan, de egyelőre élvezem, hogy ő ágyban marad ha berakom:)

Nikk:) Rdmélem minden rendbe jön gyorsan:) Tuti jók a képek:)

Viola:) Házépítéshez nagy nagy drukk nektek. Kistesó meg majd úgyis jön utána:)

Többieknek puszi, de most vár a főnök:)
Vera

hvera

Liv, Zsombi
Drukk a műtéthez!

Pocó
lányok továbbra is csinik :) elhiszem, hoyg hiányoztatok egymásnak :)

Zsombi:)
Kisgét vittük a Balcsiba, többnyire olyan babaúszógumiba, ami olyan mint egy kis fotel és alul két pánt keresztezi egymást ahová a lábait lehet dugni. így szinte nem is kellett fogni. eccer vizibicajoztunk is 4esben, na az agyrém volt, nagygé szépen üldögélt, de a kicsit tiszta erőből le kellett fogni, csak addig volt el, amíg a kacsáka, sirályokat kergettük :lol:
viszont voltunk 2szer strandon is Kehidán és Zalakaroson, hát azt sokkal jobban szerették enyém kölkek mint a Balcsit. talán melegebb volt, vagy nem tudom miért, a Balcsi sem volt hideg, sőt 26 fokos is volt.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Liv!
Csak egy kis info még. Marcit is altatták a műtéte alatt, Neki kb. 1 órás volt altatással, mindennel együtt az egész. Ahogy hozták ki a műtőből már akkor félig éber állapotban volt, lehet, hogy Dávid is így lesz majd. Az ébredés, magához térés lesz egy kicsit talán kellemetlenebb, elsősorban a szülőnek. Marci ahogy tért magához, nagyon zavart volt, de erre fel is hívták a figyelmemet, hogy ez teljesen normális. Csapkodta magát, először a kiságyban, aztán mondták, hogy nyugodtan vegyem ölbe, az is megnyugtatja. Pár perc után ahogy magához tért, mosolygott rám, Apukájára, sőt a nem túl gyakran látott nagymamájára is, ami nagyon megnyugtató volt. Aztán álmomba zuhant, ami csak jó. Nálunk pár órán keresztül ment az infúzió, aztán ihatott is, szopizhatott is kedvére.
Nálatok biztos a pisilésnél kellemetlen lehet még a seb érzékenysége, de meglepő, hogy egyébként milyen ügyesen veszik az akadályokat ezek a kis Törpék. Marcival 3 napot voltunk benn, és két vágással a lágyékán még ott megtanult négykézlábra állni :D
Remélem ezek a sorok nyugtatólag hatnak Rád és drukkolok rendületlenül Nektek!

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Beszti, körülmetélés, igen. Igazából az orvos nem mondott más alternatívát, pontosabban variálhatnánk, de nem merem kitenni Dávidot annak, hogy esetleg tényleg a plasztikázás után újra visszaszűkül, és újra műteni kell, így hiszek az orvosnak, és legyen körülmetélés.
Azt mondta az orvos, vazelinnal és kamillateával kell majd kezelni utána 2 hétig.
Arról, hogy 3 éves korig senki ne macerálja: én bíztam benne, hogy az urológus jót tesz vele, vagy legalábbis rosszat nem, hiszen ez a szakterülete, és pont az repesztette be kétszer is ok nélkül a kukiját! Elképesztő.

Ti hogy vagytok?

Vera, "korábbi fütyiműtétről" annyit, hogy nálunk korábban nem volt mit műteni, nem volt szűkület, Dávidnál ez nem születési dolog, valószínűleg az orvosok miatt lett az. (Ezt így nem merem kijelenteni, mert nem tudhatom, mi lett volna, ha nem járunk orvosnál, de azt tudom, hogy szinte biztosra vehető ez, mert kb. 6x repesztették be 8 helyen a bőrét. Hát hogyne alakult volna ki szűkület?)

Bujka, köszi!
liv

Jó reggelt :)
Hát már ezer éve nem jártam erre.... az a mentségem... hát igazából nincs is mentségem. Na meg amire sikerült belépnem a rendszerbe az sem volt 2 pillanat, a jelszóm nem volt megfelelő...

Balázs nappali alvókája elromlott, van amikor egyáltalán nem alszik, van hogy 3,5 órát horpaszt egyfolytában (de ez ritka), de az általánosabb az hogy 1,5 óra alvás után sírva ébred és bizony kell fél óra hogy lecsillapodjon. Úgyhogy nincsen sok időm .....
Biztos az is belejátszik az alvási dologba hogy el kellett vennünk a cumit, mert elesett a cumival a szájában, a fogai szépen szétcsúsztak, és amilyen a formánk, utána még kétszer motorral ugyanoda ráesett.... :cry:
Viszont az éjszakákat csodálatos módon átalussza Balázs, amióta este 7 óra körül kap egy rendes adag tejpépet vagy főzeléket. Erre akkor jöttünk rá amikor történt ez a cumisbaleset, és nem rághatott, csak pépeset ehetett és kicsit később kapott vacsorát a szokásos időpont helyett. Másnap ismét a régi rend szerint etettük, volt is éjjel 2x ébresztő, aztán átettük későbbre a vacsorát, na azóta szépen átalussza az éjszakát. Azóta is verem a fejemet a falba hogy szegény gyerek azért sírt mert valószínűleg éhes lehetett.....

Balázs nagyon tünemény tud lenni, ha nem jön rá a hisztiroham.... Többnyire akkor ha valami nem úgy történik ha ő a kis fejével elgondolja. Ilyenkor elterül a földön és fetreng.... Valamikor sikerül elterelni a figyelmét, valamikor nem, ekkor ráhagyom és kis idővel lecsillapodik.
2-3 szavas pici mondatokkal kommunikál és már a ragozás is hellyel közel sikerül neki. Úgy örülök hogy már így beszél, régóta vártam hogy érdemben beszélgethessünk.
Imád focizni, a lakásban van 3 focilabda, plussz egy lufi, amit rúghat. Persze megyünk a játszótérre is, ott is focizik, de az úgy tűnik nem elég....

A fütyinket nekünk is meg kellett preparálni, nálunk szűkület is és letapadás is bőven volt. A bőrkéje alatt csomó váladék gyűlt össze, ami nem tudott kiürülni, és féltünk nehogy gyulladás legyen a vége.
1-2 perces művelet volt az egész, de szegény Balázsnak nagyon fájt, utána 2 napig sírt amikor pisilt, de hamar rendbejött a cerkája. Emiatt Liv :) nagyon nagyon sajnálom hogy ennyit kell szenvednie Dávidnak, szörnyű hogy szakember :?: repesztette be a kis cerkáját 6x is. De most már legalább jó kezekben vagytok és túllesztek hamarosan ezen a mizérián. Szorítok hogy minden rendben legyen a műtétten.

Vera :lol: Melyik bölcsibe vettek fel benneteket? Mikor kezditek a beszoktatást? (Én nagyon félek ettől mert Balázs rettenetesen anyás lett az utóbbi időben.)

Poco :lol:
Nagyon szépek a lánykáid!

Zsombi :lol:
Szorítok nektek is a sikeres műtéthez!

Viola :lol:
A házprojekthez nagyon nagyon drukkolok, most már sínen vagytok. De jó lesz nektek, legalább nem lesz szomszédotok, legalább is közös fallal.....

Vasani :lol: Tontica :lol:
Pocaklakóhoz nagyon nagyon gratulálok....

Most befejezem, még visszaolvasok, próbálom magamat képbe helyezni és még jövök!

Puszi

Edit
pledit

sziasztok

rég jártam erre..

van mit olvasnom.

Liv: remélem mostmár jó kezekben a cerka ügy.

Én megoldottam...annak idején és müxenek a cerkák...igaz unoka nem lesz egyhamar..:o)

valahogy nem akarnak..:o((

most husss...mert van meló ezerrel..

de néha benézek, ha nem zavargok..:o)

Titanilla
titanilla

Már nagyon ideges vagyok a holnaputáni műtét miatt.
Nem tudom, Dávid mit fog szólni, hogy se hajnalban, se reggel nem kap egy korty szopit se, hiszen mindig azzal ébred. Se víz, se kaja, ébresztő 6-kor.
Aztán a macera, utána a fájdalom...
Tisztára gyomorgörcsöm van.
liv

Liv :lol:

Teljesen megértelek hogy ideges vagy... Én is az lennék a helyedben....

De most már jó helyen vagytok és megoldódik ez a cerka mizéria. Nyugi minden rendben lesz, szorítok Nektek nagyon!!!!

Puszi

Edit
pledit

Liv :D

Én is nagyon szorítok Nektek! Remélem, Dávid ugyanolyan ügyes lesz, mint eddig mindig, és a tőle megszokott módon, nyugodtan fogja tűrni ezt a kis "éhezést"-szopimegvonást is. Zsombival ezt már egy párszor végig kellett csinálnunk :( , és ő meglepően jól bírta a szopikimaradást (pedig ő is elég nagy szopirajongó :D ). Nálunk a folyamatos figyelemelterelés jött be: mindig mondtam, hogy most éppen milyen érdekeset csinálunk szopi helyett (felöltözünk, autókázunk, megnézzük a többi kisgyereket a kórházban, kutyák, autók, stb., ami látnivaló épp körülöttünk adódott) és közben mondtam neki, hogy majd a műtét után lesz nagy szopizás is. És eléggé álmos is volt még, amikor elindultunk a kórházba. Ott meg úgyis gyorsan beadják neki a bódító gyógyszert (Zsombi ettől nem nagyon szokott elbódulni, viszont akkor nem nagyon jut eszébe, hogy éhes :) ).

Gondolom, az aggodalmad semmit sem csökkent a fentiektől, de azért hátha picit meg tudtalak nyugtatni. Én mindig azt mondogatom magamban, hogy egy alkalommal ki kell tudnia bírni a gyereknek, hogy nem kap reggelit (meg nekünk is, hogy kicsit szenvedni látjuk). Nincs mese, ezen túl kell lennetek (meg majd nekünk is :( ). És tényleg csak egy nap kínlódás, aztán nem lesz többé napokig tartó fájdalmas pisilés... :)

Drukkolok, és nagyon fogok nektek szorítani kedden is!

Erika

Kép

Kép
zsombi

Lányok, segítsetek (a véleményetekkel)! (Beszti?! Te, aki túlestél ezen a dolgon a kisfiaddal...)
Holnap reggel műtét, és amint a múltkor írtam, az orvos igazából nem kínált fel alternatívát, hogy plasztika vagy körülmetélés, mert hogy az egyetlen biztos megoldás a körülmetélés. Én viszont azt nem szeretném, sose szerettem volna. Nem tehetek róla, ellenérzésem van vele kapcsolatban (ösztönös), másrészt pedig a gyakorlati része a dolognak, ami kézzelfoghatóbb talán, hogy nem vagyok benne biztos, hogy majd az osztálytársai az öltözőben nem fogják-e csúfolni, hogy neked más a kukid, mint nekünk, amivel telepakolják majd gátlásokkal, esetleg egész életére. Mit gondoltok? Egyfolytában vívódom, hogy mit csináljak! Győzzem meg az orvost a plasztikáról, amikor azt mondta, hogy sokszor előfordul, hogy azután mégiscsak újabb műtét, körülmetélés szükséges? Vagy a meggyőződésem, érzéseim ellenére menjek vele a körülmetélésbe? Mit csináljak????????????,

Liv
liv

Liv
Hát sajnos én nem tudok segíteni, de maximálisan megértelek.
nálunk csak gyerekorvosok nézték eddig a cerkákat. az első nekünk is körülmetélést javasolt kórházi műtéttel. akkor nekem hasonló érzéseim voltak, mint neked, hogy én nem szeretnék ilyen végleges döntést hozni a testéről ha nem muszáj.
szerencsére nálunk nem volt sűrgős a dolog és a másik doki pedig megnyugtatott, hogy elég lesz az ambuláns beavatkozás is.
remélem megtaláljátok a megfelelő megoldást :?
holnap kérdezz rá mégeccer a dokira. ha orvosilag elengedhetetlen, akkor pedig ne rágódj a dolgon, hisz a legjobbat szeretnéd Dávidnak.

puszi és holnap gondolok Rátok, majd jelentkezz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liv, irtam egy hosszut igy es elszallt, viszont a fiu felkelt. Szoval megertem amit irsz, nekem is ellenerzesem lenne, de mar eldontottem magamban, hogy ilyen helyzetben mint a tietek en kernem a korulmetelest.

csengo
Vendég

Liv!

Bocs, nem voltunk itthon. 8)
Mi is körbejártuk a témát anno, és nekünk is azt mondták, hogy bizony lehet újra gond, ha csak plasztika.
Én sem szerettem volna végleges döntést hozni az ő testéről, de ebben az esetben kellett, már a plasztikával is valamilyen szinten más lett volna, mint az eredeti állapot, mert a szűkület helyétől is függ, hogy mennyit kell vágni (bocs, pontosan nem tudom elmagyarázni, orvos tudná, és ráadásul csak az emlékeimre hagyatkozom).
Az orvos nálunk nem ajánlott semmit, ő azt mondta, megcsinálja mind a kettőt, de nekünk kell dönteni. :? Mivel nálunk az ismeretségi körünkben volt körülmetélés a műtét előtt (Beni korú fiúval), ezért nekünk nem volt annyira furcsa.
Szóval mi végül körülmetéltettük.
Én eddig nem látom hátrányát, Beni sem szólt soha, és azt találom, egyenlőre semmiféle olyan lehetőség nincs, ahol őt ezért csúfolhatnák. :)
Inkább talán kamaszkorban (bár ahogy belegondolok, és a férjemet is megkérdeztem, meglehetősen kevés helyszín van, ahol fiúk, férfiak egymásét láthatnák és ezen megbotránkozhatnának, csúfolódhatnának (egyedül a közös zuhanyzás (uszoda, fitnesszterem))). Az testnevelési öltöző biztos nem az a hely, hisz nem kell fehérneműt levenni.
Ha pedig a későbbi szexuális életét nézzük, és úgy tudom, hogy ez náluk mindenképpen előny. :) Egyrész magában az aktusnál is, mászrészt a körülmetélt fériak partnereinél kevesebb a méhnyakrákos eset. Szóval ilyen szempontból még jót is tesz az ember.
Persze a jövőt én sem tudom, de bízom benne, hogy soha semmi hátrány nem éri.
Mi egyébként ebben azzal tudunk segíteni, hogy abszolút természetesnek fogjuk fel, és ezt is közvetítjük felé.

KépKép
KépKépKép
beszti

Köszönöm!
Hát, reggel beszélünk az orvossal, aztán meglátjuk... Írok majd.

Liv
liv

Liv !
Nagyon nagyon drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen Veletek(minden okés is lesz!!!)!
Dávidnak is és neked is sok sok kitartás puszi!!!
Majd jelentkezz, hogy mi volt, és ne aggódj, tudod, vasból vannak!!!!
Millió puszi:
Móni

u.i. Mindenkinek nagy nagy mukk :lol:
sunimum

Sziasztok!

Liv!
Én is nagyon drukkolok, de úgyis minden rendben lesz.

Magunkról pár szó: Benedek már több, mint 2 hete a nagyszülőknél, s még kb 2 hetet marad, Levente meg kihasználja az egyke baba státuszát. Nagyon édes, de nagyon leköti az összes időmet, amit beterveztem, hogy majd mi mindent megcsinálok a lakásban, míg Benedek nincs láb alatt, na abból még semmit se csináltam meg. Ellenben tegnap estére összehoztam egy jó kis mellgyulladást magamnak, pedig azt hittem, Leventével ezt már megúszom.
Járunk babanetes talikra a picurral (az István kórházas topik úgy belejött a talizásba, hogy gyakorlatilag hetente tartunk egyet)

Már komoly nagyfiú az én óriástörpém:
Kép

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Liv :)

Szorítunk mi is, hogy rendben menjen minden :)

Pocó
pocó

Tíz perc múlva indulunk. Csak közben láttam, hogy Lili-nap van, így szeretnék boldog névnapot kívánni a topik Lilijeinek.

És köszi mindenkinek a biztatást.
liv

Liv:)

Remélem túl vagytok már a műtéten! Sokat gondoltam rátok, viszont írni csak most tudtam.Gyors gyógyulást és erőt nektek!
Puszi

Noémi
fantikbaba

Sziasztok :)
Megjöttünk a nagyiktól és gyorsan végigolvastam az elmúlt 1 hét termését.

Először én is Liv :) -nek szeretnék írni, hogy nagyon drukkolok és remélem teljesen pozitív kedvvel és hírekkel jössz. Majd légyszi írj le mindent, mert szerintem mi is nagyon gázosak leszünk fütyiileg...
Én egyébként hagynám körülmetélni (nem vallási indíttatásból, csupán egészségügyi szempontból), ha úgy adódna. Beszti már leírta milyen felnőttkori előnyei vannak és kisebb korban sztem sem nagyon skubizzák azért annyira egymás cerkáját a fiúk a zuhanyzókban :lol:

Beszti :) Mi újság négyeskével? Hány hetes is? Olvastam másik topikon a nyaralás előtti gondodat, remélem azóta minden okés. Neme tudható már?

Kormi :) Te mázlista egybabás :shock: Óriási Levente és micsoda kerek szemek. Így képről nekem nem hasonlít Benedekre, de én ebben nem voltam sose jó.
Mellgyuszi: szedsz rá valamit?

Titanilla :) Gyere. Én múltkor intéztem hozzád egy kérdést, de bizti nem olvastad. Tonyóékról van híred?

Drusza-Pledit :) Jó hogy jössz. gyere most már, hogy jó a jelszód. Nem alvás éhség miatt - elhiszem hogy bosszant, de lényeg hogy most már megoldódott.

Pocó
:) Lánykáid nagyon szépek. Örülök, hogy nyaralás jól sikerült. Tesód lakik kinn? Én is biztos megzöldültem volna ha apa és picike itthon marad. Nem lehet egyszerű a szétszakadt családoknak.

Anita :)
Én is gratu a tököshöz. Vegyespárosért irigy, bár én most nagyon örülök hogy 2 fiú van és mondogatom is, hogy nem bánom, ha a 3. is fiú lesz, legalább felnőtt korukban jó férfi dolguk lesz csak

Az vigasztaljon, hogy az aljától lejjebb már nem lehet esni, de komolyra fordítva, szurkolok hogy hamar megoldódjon. Bandus nagyon nagy srác már.

Tontica :)
Fiúcska is nagyon cuki ezen a megszeppent fotón

Juti :)
Pár fotót az itthon döglődőknek please!!!! 8)

Macsek :)
Fotó kérés neked is szól!!!

Viola :) Én is ilyen hülye vagyok (bocs). Azért szeretnék majd Milán után mielőbb egy harmadik babát, mert idén már 34 vagyok és nagyon nem akarom sokáig húzni ezt a terhességes-szüléses történetet

Vera :)
Azon mindig meglepődöm, hogy ha azt írod téged szórakoztat ha Kornél hisztizik. :shock: Nekem annyira durván adja elő, hogy mindennek mondható, de szórakoztatónak egyáltalán nem. Kezdődik ott, hogy elviselhetetlen hangerővel nyomatja és már attól szétdurran az agyam. Na, de nem panaszkodom, mert egy hete nem volt semmi komolyabb affér. :wink:

Móni :)
Kapott végül Lili antibigyeszt?

Most ennyi, mindenki másnak MUKK!!!

Liliknek boldogot!!!!! :)

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,
Liv:) Jaj, dehogy akartalak bántani, nehogy úgy érezd. Most már biztos túl is vagytok rajta. Szerintem jó, hogy végre normális dokitok van. Főleg azért írtam, hogy korábban jobb, mert ha most megcsinálják, később nem lesz gond, amikor már sokkal érzékenyebb lenne.

Kormi:) Óriástörpe:) Gyönyörű:) A nagyról mi hír?

Pledit:) Üdv:) Mi mostanábna új játszótérre járunk,mert árnyékos. A Mályva térre vettek minket fel. Csak protekcióval lehet bejutni. Szerintem émes. De legalább már ismerünk egy valószínű csoporttársat.

Kornél is nagyon anyás.

Reditke:) Remélem jó sokat pihentél :) Kornél 2 napja totál behisztizett és este vasáranap 2 tegnap másfél óráig nyomatta a hisztit keméyen. Bár tuti fáradt volt hétfőn ehhez 5-kor krlt. Nem ez nem volt olyan vicces, bár részemről tényleg viccesnek taláélom, hogy tök feleslegesen felhúzza magát és visít mint egy hörcsög( már ha az visít). Minden esetre akkor legalább nem a fejfájásomra koncentrálok, ami a fejhangú visítozóól nekem is megvan. Hja, két énekes szüklő esete.

TZörpe hív

hvera

Sziasztok!

Először is a lényeg: NEM VOLT MŰTÉT, azután a részletek:
a kisfiam hősként viselkedett, mindent hihetetlen türelemmel, megértéssel fogadott: azt, hogy nincs szopi, nincs innivaló, reggeli, ébresztettük, korán reggel autózás, a kórházban várakozás, vizsgálatok, csodálatosan viselt mindent.
8-kor az altatóorvos kikérdezett minket, aztán megvizsgálta Dávidot. Ő is megerősítette, hogy - szemben azzal, amit a Heim Pálban mondtak: sérv van, és műteni kell! - nincs sérv, csak kicsit nyitva van a sérvkapu, ami magától bezáródhat, és tennivaló nincs vele! Megnézte a kukit, és beszéltünk a lehetőségekről. Azt mondta, mindenképpen körülmetélést javasolnak súlyos szűkületnél, mert csak az oldja meg biztosan a problémát. Aztán megérkezett az orvos, aki a műtétet végezte volna, és vele mindent megbeszéltem. Mondtam neki, hogy ellenérzéseim vannak a körülmetéléssel kapcsolatban, kérdezte, miért, elmondtam, aztán megkérdeztem a plasztika lehetőségeiről. Azt mondta, az egyik nagyon csúnya eredményt adna, a másiknál pedig szinte biztos lenne, hogy visszaszűkül, és mégiscsak körül kellene metélni. Megnézte Dávid kukiját, és mondta, hogy az egy heti kenegetés (napi 2x) azzal a kenőccsel, amit a múltkor felírt, nagyon szép javulást hozott, és mivel már nincs semmi sürgető, mert a bőr tágult, pisilni tud, nem fáj neki (a műtét azért lett volna ilyen sürgős, mert nem tudott rendesen pisilni), nincs veszítenivaló, egy hónapig kenjük napi 3x, és lehet, hog ynem lesz szükség műtétre. 3x is visszakérdeztem, hogy komolyan úgy gondolja, hogy elképzelhető, ohgy ez a kenőcs megoldja a problémát, és nem kell műtét? Azt mondta - látva az egyhetes kenegetés eredméynét -, hogy igen, el tudja képzelni. TEhát egy hónap múlva kontroll, és meglátjuk a továbbiakat. Kérdezte, hogy eddig nem próbálkoztunk-e kenőccsel, mondtam, hogy de, Pimafucorttal, erre furcsán nézett rám, hogy azt ki írta fel,mondtam, hogy a Heim Pálban. Nem mondott semmit, de egyértelmű volt a véleménye. Empatikus volt, megértő, emberi, és látszik, hogy nagyoy jó szakember. Megbízom benne, és érzem, hogy jó kezekben van a Kisfiam nála. Végre egy orvos, aki nem repesztette be Dávid kukiiját, nem okozott indokolatlan fájdalmat neki.
(Felmerül persze a kérdés bennem, mi van, ha itt kezdünk, nincs a sok berepesztés, nincs a fölösleges másfél havi kenegetés olyan szteroidos kenőccsel, ami nem sokat ér... Nem alakul ki ilyen mértékű szűkület, hiszen ezt az orvosok berepesztései okozták. Ezen persze már kár vívódni, de azért nem mindegy...)
Egy hónap múlva meglátjuk, hogy megoldódik-e a probléma (ha igen, vajon a kenegetés abbahagyásával nem szűkül-e vissza? meg mi lesz a hegekkel...?, vagy szeptemberben mégiscsak műtét. De maximum ugyanott fogunk tartani, ahol most, viszont akkor elmondhatom, hogy legalább tényleg mindent megpróbáltunk.Másképp örökké bánnám, hogy ezt a lehetőséget nem próbáltuk meg, mert hátha segít. Ahogy az orvos mondta: nincs semmi sürgető, nincs veszítenivaló, viszont elképzelheőt, hogy megoldódik a dolog, tehát reménykedem.
Hát, "röviden" ennyi, most nyugodt vagyok és bizakodom.

Köszönöm mindenkinek a jó szavakat.

Puszi.
liv

Reditke (és Beszti), az előnyökről: én most eléggé utánaolvastam a neten, körülmetélt férfiak fórumán is jártam, és - különböző okok miatt - sokan megbánták...

Vera, ne viccelj, dehogy vettem bántásnak.

:)
liv

Ez nagyon jó hír! Remélem, megússzátok egy kis kenegetéssel ezt az egész fütyidolgot! :D Mi a kenőcs neve? Mi elvileg holnap megyünk a János Kórházba Pirót Lászlóhoz (ismeri valaki?) megnézetni a kukit, és megemlíteném neki ezt a kencét. Nem bánnám, ha nálunk is inkább csak ezzel próbálkoznánk. Ki tudja, miért, de nem szeretem, ha műtik a fiamat :? :D :D . Gondoltam én, hogy Dávid ügyes kismanó lesz, és meg se kottyan neki a koplalás és a sok vizsgálat. :D:D

Liliknek sok puszi névnapjuk alkalmából! :) :)

Többieknek most mukk!

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Emlékszik még rám valaki? :?
Csak gyorsan írok...
Bocsánat, de egyszerűen lehetetlen írni mindenkinek, így mindenkinek puszi, fotókat néztem, gyermekek csodaszépek, olvastalak is Titeket. :)
Mi jól vagyunk, csak időm=0, mivel vizsgaidőszak volt, közben angolra jártam, most meg elkezdtem autóvezetői tanfolyamra járni, meg edzeni is elkezdtem végre. Levi imádnivaló, és egyben rossz. :lol:

Annyira örülök, hogy nem volt műtét! Megírnád légyszi mégegyszer gyengébbek kedvéért :lol: (tehát miattam) a doki és a kenőcs nevét? Köszönöm :!: :)

Tonyóékról sajnos én se tudok sokat. Írtam neki egy időben mailt, válasz nem jött, én meg nem szeretném zavarni. Remélem jól vannak!

Ha vkit érdekel, Leviről itt vannak fotók: http://vlevente.fw.hu/

Pussz, virgi
virgike

Bocsi...Ti milyen formátumú és mekkora képet töltöttetek fel az avatarba? Az enyém olyan pici, de nagyobbat nem fogad el! :(
virgike

Virgike, udv itt ujra.
Liv, remelem rendbejon kenegetessel, de a kenocs neve engem is erdekel.

Meg egy fontos: TEJNOVELO homeos bogyot mit ajanlanatok most szult kismaminak?
NEkem nem volt ra szuksegem, igy gozom sincs.
Vendég

csengo:)

Urtica urens 5CH napi 2X5 golyócskát elszopogatni
+ laktoherb tea, de abban van édeskömény, és pl. Levinek fájt tőle a pocija, szal azzal vigyázni kell.
A legjobb azonban az alkoholmentes sör. Én sose szerettem, de amikor szoptattam, nagyon rákaptam a Schlossgoldra. :lol: :lol: :lol:
virgike

Diprosalic a kenőcs neve.
Erős szteroidos krém, már 1-2 nap után tágul tőle a bőr. Kíváncsi vagyok, egy hónap után napi 3x-i kenegetéssel milyen lesz az eredmény, illetve mi lesz azután, ha abbahagyjuk.

Virgike, az orvos neve dr. Kálmán Attila.
liv

Virgike, koszi szepen, el is kuldtem sms-ben.

csengo

ui Jon valaki a babanetes nagy talira?? Nem mintha en mennek, csak ugy hatha....
Vendég

Mindenkinek köszi a köszöntést, Lili nevében is :)

Macs Lilijének nagyon boldog névnapot!!!!

Örülök, hogy úgy érzed mindent megteszel, ez így is van szerintem!
És az is jó, hogy ha egy hónap múlva az lesz a végső döntés, hogy mégis műtét, nem fogod bánni ezt a hónapot. Azt gondolom, szuper Anyuka vagy!!!

Kormi :)
Levi szerintem nagyon hasonlít Rád, Benedek inkább apukája, nem? Lili is iszonyú anyás volt, mostanra kicsit oldódott, de még mindig inkább engem választ a napi rutin dolgokhoz(már ha van választék :))

Reditke :)
Most adtuk le a második tenyésztést, az orr megint negatív,a torok holnap jön... Még nem kaptunk antibitit, de képzeld, a férjem orrában(az én orr-torkom negatív) az a baci van, amire a bőrgyógy dokinő gyanakodott, szóval szerintem lát a pályán, úgyhogy ha azt mondja kell az antibé, akkor kell.

Virgi :)
Emlékszünk :)
Kár, hogy nem tudunk semmit Tonyóékról :(
A tanulásokhoz, vizsgákhoz, meg a tornához nagy garatula!

Pocó :)
Lányok még mindig gyönyörűek!!!
Jó lehetett kint, de tényleg nehéz a többieket otthon hagyni...

Javul a helyzet? Ha tudunk segíteni szólj!!!

Lányok!
Most már biztos, hogy megyünk nyaralni, és repülni fogunk. Szeretnék egy gyakorlatit kérdezni ezzelk kapcsolatban.
Ti, akik repültek gyerkőccel, vittetek babakocsit? És azt hogyan? Én szeretném elvinni, mert Lili ugyan bőven szalad, de néha lusti, és kicsit hosszabb úton elfárad. Feladjam poggyászként, vagy vigyem fel a repülőre? Mit tudtok tanácsolni? Előre is köszi!

Most megyek, mert hulla vagyok :)

Sok sok puszi mindenkinek, akinek nem írtam név szerint, oda is!!!
Móni
sunimum

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?