Új privát üzeneted érkezett!

Jadey,

Engem kihagytál...:) Még nem tudom, h megbocsássak -e...:)
Ugye Te jössz holnap!? Beszéljünk..

Puszi Mindenkinek.
Rolex
rolex

Halihó!!!
Ismét repdesek az örömtől!!! Most értünk haza a Kleopátrából... Annyira cuki volt, persze most is aludt, bezzeg éjszaka :lol: Azt mondták, hogy ne számítsunk kicsi babóra, most már 1400 gramm volt :o jajjjj nekünk!!!

íme a kishercegünk:

Nem megy... Segítség! Pedig most a párom lekicsinyítette...

KépKép
Kép
jadey

Bujka: Rosszullét. Nem tudom, mitől lehetett, ma reggel még rosszabbul lettem, szinte ájulásszinten. Szerintem a vérnyomásom esett le, pedig amúgy is nagyon alacsony. Meg ez a nagy meleg sem tesz jót. Utálom!!! :oops:

Rolex: Drága, Te is kihagytál múltkor :lol: és megsértődtem és visszaadtam :lol: Valószínű megyek, de holnap még beszéljünk. 17h, ugyi??? Tiszta zizi vagyok mostanában...

Mamy: Nem csuklottál? Pedig emlegettelek mint nagy fan a Kleopútrúban :D Még Gesztenyéről is meséltem, hogyígy már biztosan emlékeznek :lol:

Tina73 :Jó kis bizonyíték és eléggé meghatározó :D Nekünk is hasonló van :lol: csak én nem mertem felrakni, nehogy tinikorában a csajok visszaolvassák és megnézzék :lol:

Havalaki tud segíteni képfelrakásban, kérem sikítson. Addig is próbálkozok, hátha.

Vigyázzatok magatokra!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Katával beszéltem, hazaengedik a hétvégére, szóval jól drukkoltunk!
Jaj, képzeljétek: tegnap megszült a M. Anikó is, Kata mesélte, hogy látta a folyosón! Akartam neki mondani, hogy kérdezzen rá, neki is progaramozott csaszija volt? :lol: NA jó, ez csak vicc volt, belőle nem nézném ki a sztárallűröket.

Mamy, Melinda - :)

Heni-Hettie - ne aggódja az AFP miatt, nekem magas lett, a dokim meg azt mondta, hogy "én így működök és kész." Szóval tényleg csak egy szám! Nem értem viszont, nem a 23. hétben vagy? Akkor már volt genetikai UH, nem? Mindegy, lényeg, hogy ne izgulj és semmi baj nem lesz.
Horvátországhoz meg szép időt kívánok és érezzétek jól magatokat! Kicsit persze sárgulok az irigységtől, mert én már Érdig sem merek menni :(

Rönci, SzKata, Dorka - most gyorsan le is mértem az ágyunkat és tényleg 180x200! :) MÁr azt hittem, valami hülyeséget írtam. Az volt a gond a régivel, hogy a párom 195 centi, én sem vagyok alacsony és mindig összegabalyodtunk és felkeltettük egymást éjszaka. Most el sem tudnám képzelni, hogy pocakosan össze legyünk sajtolva, pedig alapvetően jó összebújva aludni.

Timi - ez a bizonyíték vitathatatlan!!! :lol: Nagyon jó kép!

Dorka - csak nem a város Budaörshöz közeli felén laksz? Nem láttál véletlenül a KIKA-ban kisbabás függyönyt, mármint aranyos, gyerekszobába való függönyt?

Csajok, volt egy lány, tudjátok, Melba, aki szintén Budaörsön lakott, mi van vele? Írt, csak én nem emléxem???

Jók legyetek, remélem, Nektek jobban telnek ezek a napok, mint nekem. :(

pusz,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Jadey, miért nem megy? jpg formátumú legyen, mérete max 600x600, melléklet feltöltése és katt. Lehet, hogy nem jpg? mentsd el .jpg kiterjesztéssel. Oly kiváncsi vagyok Bencusra :lol:

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Rönci!
Szerintem akkor most egyeztessük le az értesítés módját. Küldd át priviben a telefonszámodat és felveszlek az értesítendők listájára :D

Babóka!
Marcival én nagyon sokat szenvedtem a darabos kajaügyben, annak ellenére, hogy 10 hónaposan már csomó foga volt. Mindenki nyugtatott, hogy majd rájön az ízére, de én csak legyintettem és idegeltem magamat. És igazuk lett, idővel szépen elfogadta a darabosokat. DE a mai napig nem eszi meg a rizst és a borsót egészben, azokat még mindig turmixolom Neki. Most a legnagyobb "sláger", hogy nálunk nemevési korszak van, szinte alig eszik :( De a darabosokkal tényleg ne aggaszd magad! Az idő tényleg megoldja!!! :)

Bettus!
Most már én is kíváncsi vagyok a névre! :D

Jadey!
Gratula nem kicsi Bencushoz! Tudod, hozzám átküldheted a képeket!!! :wink: Úgyhogy SIKÍTOK!!!!!!!!!!!!
Nem szoktál az alacsony vérnyomira egy nagyon lájtos kávét, kapucsínót bedobni? Én délben iszok fél adag 3in1-ben kávét és jól helyrerak. Ennyi biztosan nem árt a Babának! Szerintem még mindig jobb, mintha szédelegnél és elájulnál...

Krisszi!
Köszi az infót Katáról és nagyon-nagyon örülök, hogy hazaengedik!!! :D Hétfőn újra be kell egyébként feküdnie?
Köszi a Marsi infót is!!! :lol: Valahogy róla én sem gondolok sztáros hülyeségeket.
Melbáról egy másik topikban szoktam olvasni. Jól vannak, nem tudom, hogy ide miért nem ír. Lehet, hogy "megkeresem" priviben, mert nekem is sokszor eszembe jut, pláne, hogy már személyesen is ismerem...
Miért rosszak a napjaid mostanság?

Tina!
Ez aztán tényleg bizonyíték! A miénket nem láttam ennyire egyértelműen, úgyhogy van lánynevünk is :wink:

Pusz: Melinda (33+6)

KépKép

KépKép
bujka

Helló lányok!

Jadey!
De aranyos vagy! :lol: És emlékeztek ránk??? Mert a vizsgálat közben kérdezték, mi lesz a neve, és tetszett a nőnek, mikor ébresztgette, mondta is neki, hogy "gyerünk, Gesztike, ébresztő!" :lol: Aztán nagy nehezen felébredt, de egy idő után elfordult, biztos unta a macerát. :?
Mi a 28+1 napon voltunk, akkor 1350 gr volt a kislány, ezek szerint Ő sem lesz kicsi. Hát napról napra tapasztalom, mekkorát nő, a hasam már igazán látványos! :wink: :lol:
Egyébként érdekes, Gesztike éjszaka nagyon "jókislány", mindig hagy aludni, sosem rugdalja szét a hasam, legalábbis nem ébredek fel rá... :roll: Pedig eléggé éberen alszom általában is, pláne most. Inkább nappal aktív, pl. most is, egyfolytában mocorog, olyan nyújtózósan, és csak néha-néha rúg/boxol egyet, de akkor nagyot!
Gratulálok a vizsgálathoz, és nagyon kíváncsi vagyok a képekre!!!

Dorka!
Miért dobtad ki az öblítőmintát?... csak kíváncsi lennék.

Kép
mamy

De jó, most olvasom, hogy Katát hazaengedik! :lol: Hálistennek, ezek szerint rendeződtek a dolgok! :lol:
Szorítok Gigiért és Macifülkéért is, továbbra is. Remélem, hamarosan ők is hazamehetnek. Róluk nincs újabb infó?

Kép
mamy

Szaisztok!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy gondoltok rám és hiányoltok! :wink:
Megvagyunk, nem vesztünk el. :wink: Sőt, minden nap olvaslak is Benneteket, szóról szóra. És persze küldöm a drukkokat a kórházasoknak és kíváncsian várom a híreiteket a dokiknál tett látogatásokról. Mindig nagyon örülök, hogy ennyi jó híretek van és jól vagytok! :wink: A vizsgázóknak is mindig szoktam szorítani és csodálni is őket eredményeikért és kitartásaikért.
Az az igazság, hogy nagyon behavazódtam. Kisebb lakásfelújításban vagyunk és ez sok szervezést igényel. Sajnos valahogy nem jut nekem elég az energiákból. Először a kánikulától készültem ki teljesen rosszullétekkel tarkítva, aztán meg a hidegfronttól, erősen szoktam olyankor én is görcsölni. Így akkor kapásból csak fekszem és tömöm magam magnéziummal. Egyébként teljesen jól vagyunk, babánk úgy fejlődik, ahogy kell neki és ezerrel mocorog egyfolytában. Nagy élmény. Végre túl vagyunk mi is a terheléses cukron is és az is tökéletes lett. :wink:
Egyszerűen nem volt energiám és időm még írni is. Nagggggyon szégyenlem! :oops: :oops: :oops: De remélem, hamar bepótolom. Igaza van Melindának, a Dévais topikba szoktam írni, 2-3 naponta. De ott most elég sok negatív dolog történt, és szükségük van a lányoknak sok-sok bátorításra, így a maradék csepp erőmet és időmet most nekik írtam. Azért remélem, ezért még nem tartotok innentől velem örök haragot! Próbálok mielőbb ismét aktív tag lenni. Addig is mindenkienk mennek a további drukkok és követem az eseményeket. Már ha nem haragszotok érte. Nyilván ha olyan van, amiben csak én tudnék segíteni, bár ezt ktélem, akkor úgyis azonnal írnék! Csak hát most azért jól mennek a topik dolgai szerencsére. Mert még a kórházosok dolgai is jól alakulnak. Egyedül Macifülke miatt aggódom nagyon, mert őróla már rég hoztatok hírt. No meg nagyon várom Melinda Marci allergia-eredményét is. Mostanság kellene meglennie, nem?
Szép napot Nektek, meg valami hűsi helyet, hogy könnyebb legyen elviselni a kánikulát!
Melinda

KépKép
melba

sziasztok!
Ismét a szüleimnél vagyok igy szerencsére megint tudok írni.
Köszi mindenkinek a nyugtatást az AFP miatt.
Holnap megyek reggel a terheléses cukorvizsgálatra de már előre félek. Nem a vérvételtől hanem a cukros löttytől, és méghozzá fél liter! amikor én 2 decit sem tudok egyszerre meginni, na de majd csak lesz valami.

Krisszi
Én is abban reménykedek hogy nem lesz semmi gond, mert nem volt a családunkban senki beteg, vagy beteg gyerek. A genetikai UH-t én sem értem. mert ugye a 21. héten voltam Uh-on és én azt hittem hogy akkor genetikai UH-t csinálnak, erre csak sima UH volt. na mind1. csak akkor nem kellene most 2x is menni.
Köszi a jokívánságokat a nyaraláshoz. remélem a kocsink sem hagy cserben, de ma a szerelőnél van, biztos ami biztos.

Mamy
Mi a Rab szigetre megyünk, mert azt hallottam hogy az a legszebb, meg a Krk sziget, az meg ott van felette. már nagyon várom, mert még nem voltam soha a tengernél. A fürdést meg még megkérdezem az orvostol hogy ő mit javasol. de azért fájna a szívem érte, hogy ha nem mehetnék bele, legalább csak térdig. addig biztos kipróbálom. :)

Piciri
én már vagy két éve csak ugy fürdök hogy miután kijöttem a vízből egyből leveszem az alsót és másikat veszek, mert félek a felfázástól is, hiába van meleg, de az mégis sokat hűt. ugyhogy tartalék van mindig nálam. A tampont én is olvastam valahol hogy nem szabad ilyenkor használni mert fertőzésveszélyt jelent.

Bujka
Köszi a jokívánságokat és a drukkot. A medencében való fürdéssel én is így vagyok, hogy azt még nem várandosan sem kockáztatom meg.

mindenkinek szép napot!
üdv: heni
hettie

Sziasztok!

Holnap kell mennem terheléses cukorra valami port kellett hozzá kiváltanom amit a doki majd összekutyul nekem..Mi az?Tudja valaki?Már elöre félek az ájulástol ami tuti rám jön..de
vigasztalás képpen a dokim mondta megmutatja a bébit utána ultrahangon..Az pedig mindent megér..

Jadey:
Remélem nem fog haragudni rám..Bár szerintem a méreteiben nincs mit szégyelnie :D :D
Vendég

Bujka
Köszi a választ egy kicsit megnyugtatott, bocsi, hogy eddig nem reagáltam. De festettem a fürdőszobát közbe gyereket etettem meg főztem és mostmár egy kicsit hulla vagyok.

Örülök, hogy Ákatát hétvégén kiengedik remélem már csak a szülésnél kell bemennie.?

Az én nagylányomnak is volt olyan korszaka, hogy akár egy hétig is alig evett, de aztán bepótolta. Lehet, hogy a meleg miatt nem akar enni, vagy csak most olyanja van. Szerintem ne aggódj emiatt majd fog enni .
baboka

Sziasztok!

Hettie! és Tina!
Nyaralás:
Rab szigeten még nem voltunk, de Krk-n már többször is! Gyönyörű! Jó sokat lehet autózni a falvak között, girbe-gurba kis utakon. Nekünk legjobban Baska tetszett, a sziget déli partján, egy öbölben fekszik, csodálatos strandja van!!! Csak oda kora reggel érdemes kimenni, hogy helyet találjatok, mert iszonyú tömeg szokott lenni... De a víz mindenért kárpótol, és az öblöt körbeveszik az erdős sziklák minden oldalról, egyszóval álomszép! Jó utat és jó pihit!
Terheléses cukor:
Amit ki kell váltani a terheléses cukorhoz, az az orvosi glükóz, azaz cukor. Az iszonyú édesen kívül nincs íze. Nekem 75 gr-t írtak fel, azt zúdították egy pohárba, félig meg is töltötte, a másik fele víz, na hát az eredmény olyan méz-szerű szirup lett. Ne felejtsetek el vinni egy citromot, azt bele lehet nyomni és úgy sokkal ihatóbb! Nem olyan geil, bár így sem egy ízletes valami.
Hettie, szerintem valamit félreértettél, nem kell fél literrel meginni, általában egy 2 decis pohárban szokták összekutyulni...

Kép
mamy

Sziasztok!

Tina, nagyon cuki a kukacos kép! :)

Hettie, Szerintem nyugodtan fürödj a tengerben! Mi egy hete jöttünk vissza Horvátországból és én ki sem szálltam a vízből, isteni volt!

Nagyon örülök, hogy Katát kiengedik, legalább a hétvégére!! Legalább őt! A többiekkel mi a helyzet? Remélem ők is jobban vannak!

Tegnap voltunk UHon, megpróbálok feltenni képet, bár most eléggé bújkálós volt Andris. Viszont ő is már 1320 gramm, majdnem két héttel nagyobb, mint a számított! Sajnos, amikor hazajöttünk és betettük a videót nem volt rajta semmi :(, úgyhogy csak a kinyomtatott képet tudtam lefotózni :( Egyből telefonáltam, hogy nehogy mások is úgy járjanak mint mi, de mondták, hogy már tudják, sajnálják!

Holnap lehúzok a Balcsira :lol: , úgyhogy pár napig bizti nem írok, kitartás a kánikulához mindenkinek.

Kép

Pusz: MSE

Kép
siba

Heni, en is ugy tudom, hogy az egyetlen amit nyugodt szivvel ajanlanak kismamanak: a tengerviz. Ugyhogy irigyellek. Tampont tenyleg butasag hasznalni, megha regebben volt ilyen tevhit is. nekem a dulam mondta az olajos tampont de en azt sem akarom, sot bizom a huvelyem ontisztulasaban es ha bezavarok abbol lenne gaz,...
erdekes, hogy egyes tevhitek mennyi ideig tartjak magukat. Gondolok itt a vizesedesre, meg a vedono es a doki is mondta, hogy nehogy sokat igyak, meg no dinnye. Ehhez kepest egyedul a dinnye segitett:)

Holnap tudok menni VK-ra, remelem lesz ott valaki rajtam kivul is.
Persze csak akkor megyek ha nem faj nagyon a derekam.

csengo
Vendég

Sziasztok!
Utoljára hétfő este jelentkeztem azzal, hogy nem érzem jól magam és valószínűleg leesett a vérnyomásom. Azóta kiderült, hogy sajna nem csak ez a gond. A babócával minden rendben, de én nagyon legyengültem és a hétfő éjszakám egy kínszenvedés volt. Egyedül még a fürdőbe sem tudtam kimenni, mert szédültem és gyenge voltam. Előre lett hozva a jövő heti vérvizsgálat, ami rendben van és csak egy minimális vérszegénységem van, ami nem okozhatja ezt. Kedd óta itthon vagyok és pihenek, de azóta csak annyit javult, hogy legalább már éjszaka tudok aludni. Mára hasmenésem lett, így lehet, hogy elkaptam egy "kellemes" kis vírust, ami már 2 nappal a tünetek jelentkezése előtt levett a lábamról. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, hogy a diéta alatt mit ehetek és ihatok, illetve mivel lehet megfogni a hasmenést. Holnap a háziorvost is felhívom a változás miatt, mert ő csak azért írt ki, hogy pihenjek egy kicsit. Remélem nálatok minden rendben, mert a környezetemben már másoktól is hallottam, hogy elkezdtek betegedni (tünetek:szédülés, gyengeség, hasmenés, hányás).
Eddig még szerencsésnek mondhatom magam, mert elkerültek a betegségek a terhesség alatt, így nem is gondoltam, hogy ennyire levehet a lábamról. Köszi a segítséget.

Gesztenye
gesztenye78

Drága Gesztenye,

Kitartás!! Gyógyulj meg. Egyél főtt krumplit és mégha nem is kivánnád, de igyál rengeteg folyadákot.
Sok puszi,
Rolex
rolex

Akkor most megkérdezem..:)
Szerintetetek befolyásolja e a terheléses cukor szintet az, h én nem 75 g cukrot ettem, hanem hozott szendvicset joghurttal és tejeskv-val?! Nekem bukott ki a nővér, h miert nem világosítják fel a kismamákat, h kell hozni cukrot.. Érvényes szerintetek?
R.
rolex

Gesztenye
Biztos valami vírus, mert az én nagylányomnak is volt hasmenése, meg szédült és nagyon rosszul volt, de pár napi diéta rendbe tette.
A banán nagyon jó hasfogó, próbáld meg azt na és marad a háztartási keksz ,főtt krumplival ennyi fér nagyjából a diétába.
Rengeteg folyadékot azért igyál. Remélem egy-két nap és jobban leszel. Jobbulást!!!
baboka

Rolex

Ez nekem nagyon új, mert a kicsi lányomnál nekem úgy csinálták a terhelésest, hogy megkellett ennem egy zsömlét és inni hozzá 2dl.tejet. Úgytudom kórháza válogatja, van ahol cukros löttyöt kell inni, de azt mindenhol adják. Én ilyet még nem hallottam, hogy a kismamának kell vinnie a cukrot. Majd meglátod az eredményt, de ha netán nem lesz jó akkor mondd el a dokidnak, hogy mit ettél. Szerintem nem véletlen van kitalálva az adag.
baboka

Jadey,

Ha mész holnap írj v hívj, nehogy külön menjünk..:)
R.
rolex

Babóka,
Na éppen az adagon vagyok kiakadva.Eddig még csak a 75 g cukor v 2dl tej +zsemle verziót hallottam. DE az, h megehettem a hazait...Kicsit fura. Igazából 5. valamennyi lett, amire azt mondták, h jó, de a dokim még nem látta.
rolex

Rolex:

Nekem felirt a dokim 75 gramm glukozt és hozzá kell mennem reggel ö veszi majd le de az biztos nem a te hibád ..Ha a dokid azt mondta hogy egyél akkor biztossan jo ugy..A növér az nem biztos hogy jobban ért hozzá..

Gesztenye:

Jobbulást neked..Vigyázz a babodra!! Igyál sokat(teát) és háztartási kekszet egyél..
Vendég

Sziasztok!

Rolex!
Én úgy tudom (bár ez nem biztos, hogy így is van), hogy a TERHELÉSES cukor vizsgálat az, amikor a doki által felírt tiszta glükózból készült cukoroldatot kell meginni, előtte persze megnézik az éhgyomri cukorszintet hogy terhelhető-e, ha igen akkor ivás, és utána 3-szor óránként nézik a cukorszintet. Első órában - értelemszerűen - magasnak kell lennie, utána csökken, ebből szűrik le, hogy mennyire dolgozza fel a szervezet a tömény cukrot, ezért terhelés. A sima zsömle+tej vagy a te esetedben egyéb kaja nem terheléses, hanem csak sima vércukorszint mérés.
Nekem a szirup ivás jutott, a leletemen is 4 féle érték szerepel (éhgyomri, majd utána 1-2-3 órás).
Előre is bocsánatot kérek, ha nem jól írtam, nekem anno egyszer így mondták el (nem most hanem évekkel ezelőtt). Nem tudom, mitől függ, hogy egyes kismamákat (mint engem is) cukorral itatnak és egy fél napot kell szenvedni a labor előtt, mások meg megússzák egy reggelivel. :roll:
Ha netán rosszul tudom, homályosítson fel valaki engem is... :roll:

Kép
mamy

sziasztok!

huha mennyit irtatok, pedig csak par napot nem neztem be... ! :shock:
kicsit visszaolvasgattam, lattam az alvas figyelö volt a tema, meg a vercukor szint vizsgalat. illetve nekem ezen akadt meg a szemem ;-) itt a korhazban ugyanazt mondtak mint itt a forumon valaki mar irta: felesleges gepet venni, mert csak feleslegesen felriasztja a gyereket az alvasbol, ugyanis a kisbabak rendszertelenül lelegeznek es akkor ugye a masina rögtön riasztja az amugy angyalkent alvo bebit. nekünk is azt mondta a gyerekorvos a korhazban ( volt egy bemutatkozo este es akkor ) hogy haton altassuk a babat es csak akkor hason, ha ö mar magatol hasra fordul. es hogy aludjon velünk egy szobaba. na nalunk az egy szobaban vagy sem a nagy kerdes, ugyanis olyan a lakas hogy a Franca szobajat kb. 3 lepes valasztja el tölünk es a kisagyat is lehet ugy tenni h. az is 3 lepesre legyen. valoszinüleg velünk lesz megis együtt, aztan majd par honaposan költözik... :roll: remelem egyetert majd velünk :lol:

nekem a vercukorhoz egy ribizlis lötyit kellett innom, allitolag az a por amit otthon osztogatnak ( itt is van olyan korhaz ahol az van ) borzasztoan edes, ugyhogy vigyel egy darab citromot magaddal, vegülis azt bele lehet csavarni, az csak max. extra C vitamin ;-) biztosan megengedik es akkor meg ihato is lesz a lötyid. nalunk az orvos cak akkor hiv az eredmennyel ha baj van, ha nincs semmi akkor el van felejtve, csak a kismama könyvbe irjak be az eredmenyt.

es hat a foci... nemzeti gyasznap volt... szegenyeket annyira sajnaltam. ahogy ment a ferjem, a nagy zaszlojaval a biciklin... es kikaptak. most is elszomorit a latvany ha ragondolok. most en vagyok a lelki tamasz. egy vilag omlott össze bennük. de talan meg a Stuttgart-i meccsen nyernek, attol jobb kedvük lenne megint! 8) remenykedjünk!!!

es megegy:
lattam felvettetek minket is Franca-val a listara, köszönjük szepen!!! nagyon aranyosak vagytok!!! :lol:

otthon is ilyen nagy meleg van? hogy birjatok? en ma voltam uszni, borzaszto füllesztö volt a levegö. delutan meg elmosott minket egy hatalmas vihar, börig aztam... Apa kocsival mentett meg minket a villamosmegallobol. tegnap is irto meleg volt, na akkor nekem is borzaszto alacsony volt a vernyomasom, majdnem leestem a bicikliröl hazafele. ja, sz_kata! nekem is feszült fent a hasam, kenjed ezerrel, nehogy kirepedjen. a Johnsonnak vagy a Penatennek van zseles baba olaja, en azt hasznalom, nem ezeket a terheseknek szant baromi draga cuccokat. ( bar ez a zsele ize sem olcso, de lenyegesen olcsobb mint a terheseknek szant olajok )

na, gondolom ennyi eleg volt belölem,
mindenkinek jobbulast kivanok aki rosszul van vagy korhazban az aggododsoknak meg nyugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! ;-)
pusssszantas, A.

Kép
francimama

szia mammy,
nem fontos az ehgyomor, csak sajna titeket kinoznak ilyenekkel otthon. itt lötyi ivas van, 20 perc CTG, vervetel es utana rendes vizsgalat UH-val meg miegymas a dokinal mint maskor. az ehgyomor egyaltalan nem fontos, meg a zsemle meg tej.... meg amit meg otthon beadnak nektek "kimeletes modszernek" !

Kép
francimama

És az elsöt nekem vajas zsemlével + 2dl kakaoval vették le ..Nem értem miért..Pedig az is jo lett. Cukros lötyi fujjjjj :x :x
Vendég

Rolex, Jadey, Csengő,

De jó hogy ti mentek, én holnap sajnos nem érek rá.

Gyerekek, vízhójagos a talpam, annyit gyalogoltam ma! Délben indultunk, és csak most értem haza, és tök jól bírtam :lol: A német csajszi jól járt velem :wink:

Rolex,

Én is csak tejcsit ittam meg egy kiflit ettem, nem értem ezt a cukor dolgot :roll:

Gesztenye,

Sajnos, tényleg vannak vírusok mostanában, de én a helyedben minél előbb igyekeznék kizárni a szalmonella fertőzés esélyét is. Mert az is van,sajnos.
Hasfogók: banán, étcsoki, főt krumpli, pirítós, jó sok fokhagymával (az antibiotikus hatás miatt) és rengeteg folyadék!!! persze cukormentesen.

És pihenj sokat :!:

Krisszi,

M. anikó?! Húúúú :wink: :lol: Tök jó, hogy Kata hazajöhet, remélem, fog sokat írni nekünk :lol:

Hettie,

Tenger: a legjobb dolog a világon! Megkapod a súlytalanság érzését, amikor már tankrankának érzed magad!
És aki azt mondja, ne menj bele, az válaszoljon arra, hogy milyen gomba vagy baktérium tenyészik a tenger sós vizében?!
Egyébként, ha zárt a méhszáj, akkor no para a Balatontól sem és még az uszi is okés, ha utána alaposan tisztálkodsz.
Ez a dokim véleménye is, nem csak én okoskodom :wink:

Puszi
sz_kata

megegy kerdes: otthon nem lehet fejöt kölcsönözni a korhazbol? a La Leche Liga-t ismeritek? ugy remlik mintha naluk lehetne fejögepet kölcsönözni. allitolag abbol csak az elektromos ami jo de az borzaszto draga. en ezert nem veszek, hanem megprobalunk kölcsönözni egyet majd, de itt az szerencsere megoldhato. nem lenne erdemes megkerdezni otthon is hogy van-e erre lehetöseg?
na, mostmar tenyleg huzok... bocsanat hogy ennyit beledumalok mindenbe :oops: :oops: :oops:
ciao, A.

Kép
francimama

Anna!
Hát sajnos ez van, itthon ez a "divat" ezek szerint, a cukros szirup, ami valóban nagyon gusztustalan és csak citrommal lehet valahogy legyűrni. Én azért valahol "örülök" :roll: hogy nekem ez jutott, bár borzalmas volt, de ez legalább igazán leterhelte a szervezetemet cukor-ügyileg, és mivel normális lett a végeredmény, megnyugodtam. :wink:
Foci: én is végigizgultam az olasz-német meccset, ami elég uncsinak indult, de hát a vége!... Elég megalázó volt az a két gól... Szegény férjed nyilván nagyon ki volt bukva, érthető...
Azért remélem, hogy a döntő izgibb lesz!

Kép
mamy

Anna!
Elektromos fejő állítólag túl drasztikus, bár fogalmam sincs, lehet-e kölcsönözni, nem jártam utána, nem is fogok, mert mi kézit veszünk (Avent Isis, angol termék) ezt nagyon dícsérik. Az ára sem horror. Én valahogy elképzelni sem tudom, hogy valami elektromos izé szívja ki a mellemből a tejet, olyan embertelennek tűnik.
De hát ízlések és pofonok! :roll:

M. Anikó téma:
Este hallottam a tévében vele telefonbeszélgetést asszem a Fókuszban, a szavaiból ítélve sima szülése volt, még azt is mondta hogy fájdalomcsillapítás nélkül szült. Hát, ha minden igaz, és ha Gesztike is úgy akarja (azaz befordul a helyes irányba) akkor én is EDA nélkül fogok szülni, ugyanis a kórházban ahol szülök, nincs rá lehetőség. :roll: :wink:

Kép
mamy

szia Mammy!
az itteni szirup is nagyon terhel cukorilag, csak eppen behütve adjak es en meg azt is megkockaztatom hogy azt mondjam: "finom" volt. olyan volt mint egy jo kis Szobi szörp ami kicsit sürübb volt mint amit szokas csinalni. ehgyomor nem kellett es utana csak egyszer vettek vert. na, szoval en is be voltam szarva a vizsgalat elött rendesen, mert annyi rosszat hallottam mar hogy igy-meg ugy, meg januarban amikor otthon voltam, a nagynenemnek akkor csinaltak meg ezt az Istvanban, hat nem repdesett az örömtöl! :shock: de vegülis semmi sem volt, söt aznap volt eletem elsö CTG-je is, ugyhogy valami jo is volt a rosszban ;-)

azert vagyok am ilyen szofoso ma, mert Apa elment a volt kollegakkal sörözni, en meg "home alone" kicsit uncsi igy egyedül... :-(

Kép
francimama

allitolag azert jobb az elektromos mert a mellnek az a legjobb ha ugy szivja mint a baboka. azt kezzel soha nem tudod megcsinalni, az elektromost meg beallitod olyanra, na varj megnezem hogy megatalalom-e meg a cikket erröl, asszem magyarul olvastam. mindjart beteszem ha megvan. ;-)

Kép
francimama

Anna:

Merre laktok kint? Én Feldkirchenben éltem münchentöl 35 kilométerre Rosenheim felé..
Vendég

" A mellszívó teljesítményének megítélésekor az egy perc alatt elérhető ciklusok számát tekinthetjük mérvadónak. Egy ciklus a csecsemő szopási ciklusának megfelelően két szakaszból áll: szívás és elengedés. Az élettanihoz legközelebb állónak tekintett ciklusszám 48-60/perc. Ezt a teljesítményt azonban csak nagy automata mellszívók, például a Medela Lactina érik el."

http://www.babazo.hu/bebi/20050730milyen.html

de persze van ellenerv is, nekem is furcsa hogy egy gepet hasznaljak: mint egy tehen... :roll: de ez a fent emlitett dolog valahogy meggyözö. ja, a La Leche Liga oldala: www.lll.hu
es ezt ismeritek? : http://www.szules.hu/szoptatos_fuzet.shtml

Kép
francimama

Szia Tina,
mi Augsburgban vagyunk ;-) mit csinaltal errefele?

Kép
francimama

Ime Bencus kisherceg :lol: Kép

KépKép
Kép
jadey

Mamy,

Amit leírtál, abban legalább van valami ráció. Majd holnap de. megkeresem a dokim. Ennyit az eü-ről. Lehet, h cukros vagyok- ezek meg észre sem veszik. Most felháborodjak..?:)
rolex

Jadey,

Azta!!! Ilyen klassz fotókat is csak az őszi babák topikban lehet látni..:)
Gratulálok. Egyszerűen gyönyörű.
R
rolex

Krisszi: Köszi a segítséget! Szerelmem hazaért és megmentett a technikai analfabétizmusomtól :lol: jó kis szó, mi?!

Bujka: A párom segítségével megoldottam, de ezer köszi Neked is!

Franciamama: Tegnap írtam külön Neked is, csak szerintem véletlenül átfutottál rajta. Ha van kedved és időd, keresd meg. Puszi!

Rolex: Please call me tomorrow... Tök süsü vagyok mostanában :P

Geszti: Gyógyulj meg hamar!!!! Gyógypuszik mennek :wink:

Szkata: Még nem biztos, hogy megyek, de ha igen, hiányozni fogsz!!!!

Mamy: Emlékezett a csajszi, mondtam neki, hogy Ti hétfőn mentek, már vár :)

Tina: Háááát, igen.. Nekünk is hasonló méretes, az apja azt mondta, tisztára olyan, mint ő... Erre egy vicces rokon megjegyezte, hogy miért, neked ilyen kicsi?? :lol:

Siba: Sajna mi is egyszer így jártunk, de mi még képet sem kaptunk, erre a dokinéni elszégyellte magát és azt mondta, hogy jelentkezzek be holnapra, ha gondolom... Szerintem nem túl szerencsés olyan sőrőn, így a 16. heti kimaradt... :roll:

Puszi Nektek!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Látom megint vannak új témák. Mi pont ma beszélgettünk a játszócsoportban, ahová a kicsivel járok, a faros szülésröl. Nos a németeknél jellemzöen egyszer sincs faros szülés, ha nem sikerül beforgatni a babát vagy nem fordul meg magától, bizony császár van. Mondtam, hogy jé milyen érdekes, mert ez a magyaroknál nem tartozik a nagyobb gondok közé, persze orvosa válogatja. Itt viszont inkább szaladnak az anyukák mindenféle természetgyógyászhoz meg isten tudja miféle csodaemberekhez, akik akupunkturával, lámpázással, bizonyos tornagyakorlatokkal megpróbálják beforgatni a babát. Sokadik babájukat várókat sem hagyják hüvelyi úton szülni ilyenkor...

Más: a babacuccok árai. Tény és való, hogy még az elég olxsónak mondható C&A-ban se kap az ember 2-3 Euro alatt egy body-t. A márkás cuccok, mint a Mexx, Schiesser, Kanz, Kenzo, Benetton, stb. 35 Euronál kezdödik, elvétve lehet csak egy-két leárazott darabba úgy 15-25 Euroért belebotlani. Hát én se oda járok éppen vásárolni, viszont a lányaim ruhái zömmel ezekböl a márkákból állnak, mert használtan kis szerencsével 1-2 Euroért meg tudom öket vagy a bolhapiacon, vagy a babaruhabörzén venni.
Eddigi tapasztalataim szerint nagyon szuperek a márkás cuccok, mert rengeteg mosást kibírnak tartósan 60 °C-on is anélkül, hohy kinyúlnának, elszürkülnének. Az olcsóbb body-kkal elég rossz a tapasztalatom, szinte egytöl egyig kinyúltak a nyaknál.

Egyébként egyre tanácstalanabb vagyok: a párom nagyon akar a Balcsira menni augusztusban 2-3 hétre, de akkor már alig van pár hét a szülésig. Ráadásul a nyaraló a hegy tetején van és 100-nál is több lépcsöt kell minden cuccal megmászni egy csinos séta után... Valahogy nem vagyok elájulva az ötlettöl. Másrészt a hétvégén alig autóztunk pár kilométert és máris rosszul éreztem magam egész délután.

Beköszöntött a pocsék esös idö. Pedig pont holnap akartunk az itteni Balcsihoz lemenni a szüleimmel találkozni, akik éppen átutazóban vannak. Szegények valahányszor nyaralni indulnak ráadásul kempingezve, mindig kiönti öket a víz. Tavaly pl. elkapta öket az az özönvízszerü esözés, mely Európaszertre gondot okozott. Még pont a nagy útlezárások elött sikerült átérniük...

Na mentem, ment a kölykeim éppen az agyamra mennek. Ez mindig így megy, ha egy du. nem tudunk kimenni.

Puszi: Barbi
maass

Jadey,

Tök jó a kép, most már tutura mondom: tiszta apja :lol: :wink:

Na most már holnap én is bejelentkezem :lol: :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Köszi a bátorítást és a segítséget, már érdemes volt rákérdeznem, mert azt nem tudtam, hogy a banán is hasfogó. Abban azért bízom, hogy nem szalmonella fertőzés, mert az talán rögtön kijött volna és nem lappang bennem még 2 napig.
A vércukorvizsgálattal nekem is mázlim volt, mert csak zsömit és tejet kellett reggeliznem, majd 1 óra múlva a kórházban levették a vért. Nekem a doki csak akkor csinált volna cukorlötyiset, ha ez az eredmény rossz lett volna.
A mellszívóval kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy nem árt, ha van, mert nagy segítség lehet, viszont attól félek, hogy a kézi mellszívó használatával megint kiújúlna az ínhüvelygyulladásom. Mostanában már attól is érzékeny a kezem, ha valami komolyabb kaját csinálok és az átlagosnál többet kell kevergetni, tenni-venni.
Na, most megyek pihikézni és gyógyulgatni. A holnapi viszlát.
Jó éjt mindenkinek, szép álmokat.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Rolex!
Jaj nem akartalak felhúzni, félre ne érts, csak leírtam amit tudok, és ami számomra is logikus. Abban viszont tényleg nem látok logikát, hogy mi alapján dönti el egy orvos, hogy szirup ivás, vagy zsömle+tej?... Nem tudom. Talán tényleg az lesz a legjobb, ha megkérdezed tőle... De ne idegeskedj, cukros biztos nem vagy, azért annak lennének jelei!...

Jadey!
Hű de szép a kissrác! :wink: Hát igen, tényleg nagyon jó képeket csinálnak a Kleopátrában. Tényleg, emlékezett ránk a csaj? De jó! :lol: Jaj már alig várom a hétfőt!!!

Anna!
Köszi szépen az infókat a mellszívóról, ezt a megközelítést még nem ismertem. De valahogy nekem továbbra is az a véleményem (ahogy te is írtad...) hogy az elektromos kütyü nagyon idegen tőlem, tényleg úgy érzeném magam mint egy tehén... Nagyon jókat olvastam az Avent Isisről, mi maradunk annál. Sokaknak bevált, remélem nekem is be fog válni. Leginkább abban reménykedem, hogy kellő mennyiségű tejem lesz mindig, amikor szoptatni kell.
Egyébként az a bizonyos CTG a cukorivás napján, az mikor volt? Érdekes, itthon csak a 36. héten kell menni először.

Kép
mamy

Én is elköszönök mára, mert leragadnak a szemeim... Bezzeg Geszti trambulinnak tekinti a hasfalamat, hihetetlen energiája van! :lol:
Jóéjt mindenkinek!

Kép
mamy

Mamy,

Nem vetted észre a mosoly jelet?Nem húztál fel. Csak plusz infót kaptam Tőled, amiért hálás vagyok.
Jó éjt Nektek!
Rolex
rolex

Rolex, Szkata, Mamy: Köszi a bólokat, átadom Bencusnak :lol:
Tényleg tiszta apja, bár egy kicsit rám is hasonlít, no és Jadere is :D

Bujka: Bocsi, az előbb kimaradt: Rosszullét :evil: Köszi a tanácsot, kipróbálom. Bár mindig is utáltam a kávét, de rosszul lenni talán még borzasztóbb:roll:

Jó éjt Nektek

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Nem tudtam írni tegnap, mert jobb dolgom volt!!! :lol: Na jó nincs jobb nálatok :wink: , de képzeljétek a melóhelyen pont tegnap búcsúztattak, ebédidőben.
Reggel kaptam egy e-mailt, hogy a kistárgyalóban „míting” lesz :evil: . Mondhatom nagyon örültem neki, még kérdeztem is a többiektől hogy minek kellek én oda hisz alig vagyok már :?: . De mondta az egyik kolleganő, hogy azért mégiscsak lehetnek ötleteim… Jó mondom, végül is kibírom. :roll:
Eljött a fél 12 látom kiürül az iroda, még az sincs bent akinek semmi köze a mítinghez :?: . Nézek furcsán, az egyik lány eljön velem a mosdóba, aztán mondja, hogy ő megy a mítingre csak sietnie kell, mert még nincs kész a tárgyaló. Végül utoljára megyek én is, nyitom az ajtót és ott áll az összes kollega, asztalon sütik, ropik, rágcsák. Lufik, szíves meg babafejes. És a terem szélén ott egy babakocsi meg egy hordozó+autósülés egyben. :D :D :D Gondolhatjátok, majdnem elbőgtem magam :cry: , de azért vissza tudtam fogni :oops: . Nagyon meglepődtem, mert nem is számítottam rá, hisz csak a jövő héten megyek végleg. Csak így jött össze, mert már ma is és jövő héten is sokan szabin vannak-lesznek, így tudták összehozni. De nagyon rendesek voltak. :lol: Mellékelek is képet a babakocsiról. Tudták hogy ilyen kell, mert férjecskémmel egy helyen dolgozunk így azért volt kapocs, így tényleg olyat kaptam amilyet akartam. :lol:
Még mondtam is a páromnak a héten, hogy vegyük már meg a kocsit, mert ez tetszik nem akarok tovább nézelődni, és most akciós. Erre hümmögött, ilyeneket mondott, nem olyan jó az, nézelődjünk még stb. Most már értem miért volt ilyen negatív, de megérte. Még jó hogy nem pörögtem be, aztán megvettem volna, és 2 kocsink lenne… :roll:
Na bocsi hogy ennyit regélek, de annyira rendik voltak, ilyenkor azért visszaszívok minden rosszat amit róluk mondtam.
:wink:

Sz_Kata
Dokim a Várnai doki. Akinek eddig mondtam mind csak nézett, de azért ő is ott dolozik ám, és jó fej. :lol:
16-a, az valóban közel van, de akkor még „csak” 38 hetes leszek Úgyhogy ha valóban 40 hét egy terhesség akkor szerintem, jogosabb az aug. 28- aug vége. Aztán lehet hogy előbb jön a porotyom?! :roll:

Bali_78
Lehet hogy azért, az én babám sem balerina lesz az bizti. Főleg ha tőlem örökli a csini kis „nőies” (trampli) alakját. Az apja meg alig fér be az ajtón. Ezután kíváncsi vagyok milyen kiscsajunk lesz?! :roll:

Mamy, Tina73, Dorka, Buja / Név
Semmi különös, még mindig a Kitti a nyerő. :D Habár még a „Cserry” néven gondolkodtam, de azért az nem komoly. De olyan kis édes, cseryke. :lol:
Szóval csak azt szeretném tőlük megkérdezni, hogy lehet-e a Kitty-t y-al írni. Mert én már láttam Tv-ben, újságban, itt-ott y-al. Hogy ez most csak művésznév, vagy van már ilyenre lehetőség, csak még nem adtak ki újabb kiadást, mint amit Mammy is mondott, hogy van már Gesztenye név, csak nincs benne a régi utónévkönyvbe :roll: . Ezt nem kéne minden évben kiadniuk, vagy frissíteni valami honlapon? :?: ??? Szóval csak ezért kérdeztem, és köszike az elérhetőségüket. :D

Várandós csomi
Én is ki akartam váltani, de a Photo Hall mindig bezár 18:00 így lecsúszok róla. :shock: Nem is értem mi köze van a várandós csomaghoz a Photo hall-nak :?: Azt hiszem ott lehet egy csomó helyen átvenni.

Rugik
Mamy, hát nekem nincs ilyen rendes lányom. Az összes éjszakát, és az összes meccset is lejátszotta a hasamban. 1* majdnem a fotelba wc-tem. (Bocsi) :oops:
Nem tudom mi lesz ebből a kiscsajból, ha már most ilyen éjszakai életet él? :oops: :roll:

Szia Gesztenye
Jobbulást kívánok szegénykém!!! Sajna nem tudok semmi tanácsot, nekem múltkor meg székrekedésem volt, azt hittem megszülök. Hú az is elég borzacskó. :roll:

Rolex
Nekem az egyik kórházba kiváltatták a cukros port, aztán mikor az Istvánba mentem, nézett nagyot a doki hogy minek ez meg ne igyam :?: :roll: . Aztán a kukába landolt a drága (15Ft-os) port.
Sajnáltam is nagyon… :wink:
Amúgy szerintem kórházfüggő a dolog.

Na ennyit így röviden, bocsi hogy ennyit regéltem.
Ja és szépek a feltett képek.
Sziasztok:Bettus Kép kocsi
bettus79

Sziasztok!

Krisszi:
Hát sajnos kevés időm volt, és rengetegféle függönyanyag, így nem 100%, de így gyorsan nézve nem láttam babaszobába való függönyt. De azt én is szeretnék varrni, úgyhogy lehet, hogy visszamegyek még körülnézni. Az emeletre fel se mentem.
Olyat láttam, ami nem mintás, hanem vidám szinekben szép csíkos.
és ami még tettszett, hogy volt mindenféle szinekben ilyen gyerekágy/felnőtt ágy fölé szerelhető szúnyogháló - és nem csak fehérben. De azt sem volt időm megvenni.
Egyébként nem lakom Budaörsön (hanem Hűvösvölgyön túl), de a munkahelymeről 15 perc alatt kinnt vagyok kocsival.

Mamy:
Azért dobtam ki az öblítőt, mert nem lesz rá szükségem. Felesleges egy baba bőrét ilyen öblítőzött kemikáliákkal terhelni - egyébként a felnőtteknél is okozhat allergiát és sajnos bőrön át felszívódik. Magunknak sem használok. A legfinomabb illata a napon szárított ruháknak van úgyis. És borzalmas, hogy a kedves kismamákat rábeszélik hogy használjanak csak 'hipoallergén'-nek hazudott vegyi trutymót.

Figyelj Mamy Te tudsz valami olcsó beszerzést az Avent isisre, mert azt írod, hogy olcsó, de én csak 15,000 ft-ért láttam eddig, míg a Chicco csak 8000. De én is Avent Isisben bízom. ha tudsz olcsóbbat, légyszi írd meg!

Szerintem az elektromos fejő az tényleg csak annak kell, aki koraszülött babónak kell hogy fejjen, vagy dolgozik és a munkahelyén lefeji gyorsan az adagot.
Lányok sok tapasztalt barátnőmmel beszéltem, és mindegyik azt mondta, hogy vagy egyáltalán nem is használta a fejőt, vagy csak akkor, ha átmenetileg kisebesedett a melle, vagy hozamnövelésre.
Nem kell bedőlni, egyik fejő sem tudja úgy kiüríteni a mellett, mint a baba.
Én egyet kölcsönkértem, és akkor veszek majd sajátot 8a boltok a szülés után is nyitva lesznek), ha valamiért rendszeresen kell majd fejnem.

Tegnap mesélte egy barátnőm, hogy ő is minden vacakot megvett az első baba előtt, és utána egy csomó dolgot nem is használt (pl. bimbóvédő, fejő), fel se bontotta.
Úhygogy inkább ruhákra költsetek, azt tutira kelleni fog.

Jadey:
Szerintem ezt a szuper képet Photosoppal csináltátok :lol: :lol:
Nagyon gyönyörű!!!! Gratulálok Bencushoz - szép baba.
Mégis érdemes elmenni 4D-re?

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Bettus!

hát ez nagyon szép volt a munkatársaidtól! Szuper!
És milyen márkájú a kocsi és a hordozó? Miért ezt választottad?

Lányok:
Nem figyeltétek meg, én úgy vettem észre, hogy a terhességem alatt annyi szeretetet és segítséget kapok sokmindekitől, mint előtte soha. (Mi is kaptunk egy fantasztikus terepbabakocsit (tök új), egy használtat, ami könnyű, járókát, kiságyat, mózeskosarat, autósülést, állványos fürdetőkádat és utazóágyat. De nem a munkahelyemről, hanem a barátainktól, illetve az előző munkahelyemtől. Ezeket magamtól meg sem vettem volna mindet.
De nem csak az ilyen anyagias támogatásra gondolok, hanem a rengeteg szeretetre és dicséretre is. Mindenki dicséri a pocakot, meg hogy jól áll - pedig most vagyok a legdagibb életemben. (Amúgy sem vagyok egy nádszál sajnos.)

Ja, felfedeztem egy babzsákpárna nevű cuccot az új Mammutban levő Kenguru Goldban, tök jó - egy olyan hurka, ami belezippzárazható egy zsákba, és így a babának lehet lábzsák, vagy pólya, a henger maga pedig szoptatóspárna, illetve a terhesség alatt pocak és láb alá rakva alvási támaszt nyújt a gerincnek - hátfájás elinal. Bár 7000 Ft, de gondolkodom, hogy veszek egyet.

Most már eldugulok.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?