Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Visszatértem a netre - eddig szabin voltam és lakásfelújítottunk, vagyis szét volt szedve a gép.

Mit nem olvasok? Hogy közben többen kórházba kerülteK?
Valaki igazán adhatna rövid helyzetjelentést, hogy mi történt?
Gigit olvastam, de Katával és Macifülkével mi volt a gond?
(nem bírok most 2 hetet visszaolvasni).

Nagyon drukkolok nektek Kata, Boszi és Macifülke!!!!

Anna, üdv a csapatban, én szept 14-re vagyok kiírva.

Bujka, engem is meggyőztek a légzuésfigyelős tapasztalataid, most akkor

Krisszi: hol is a legolcsóbb????

Nálunk festés volt, ami 21 nap után totál kudarcba kezdett fulladni - rokoni összeveszés, nem kellő haladás miatt , s a párom sem kapott szabit hogy folytassa, így gyerekek a kis kezembe vettem a festőhengert és a kánikulában még 2 nap alatt befejeztem a festést!!!

Viszont akkortól fogva rendszeresen visszatérően előjött ilyen köldökfeszülés/szétrepedés érzés - tényleg olyan néha, mintha műtött seb lenne a köldökömnél. De a Magne B6-ot nyomom, amitől elég jól elmúlt. valakinek van ilyen? Ez normális?
(Tudom, most azt gondoljátok, hogy én nem vagyok normális, hogy bevállalom a munkát, de tényleg pihentem közben egy csomót és kíméltem magam. inkább a meleg volt a döglesztő.)
És lesz konyhánk is, de még ahhoz ablakot kell vésni - mosogatóm már be van kötve!

És vettünk egy nagyon csinos kis fenyő franciaágyat - nem ikea. ma fogják kihozni.

Sz_Kata:
Én is megkérdeztem a dokimat, hogy farfakvés esetán lehet-e hüvelyi szülés, mire ő azonnal rávágta, hogy a PROTOKOLL szerint első gyereknél császárt kell alkalmazni. (Persze engem nem győzött meg, de utoljára medencevégű volt a baba).

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Giga! Remelem rendben vagy ezert tudtal irni, csak megfigyelesen vagy benn?

Csajok az elso faros szules is korhaz fugoo, egyik sogornomnek csaszar lett volna, de befordult a baba. Neki vegig faros volt es megis megfordult szulesre. A masik sogornom szegeny, meg bement szulni, mondtak hogy faros, es nem is gondolkodtak a csaszaron, ott az volt a protokoll, hogy ilyenkor 3 doki van ott. Megszulte rendesen (mondjuk nem volt oda), de mastol is hallottam, hogy siman faros elso babat huvelyi uton hagynak megszuletni. Itt megint az a kerdes, hogy ha egyszer valaki hallott valami rosszat, akkor utana engedne -e....Szoval lehet remenykedni is, hogy befordul a baba....

Mennem kell a nagyfiu erzi hogy hamarosan vege az uralmanak es ugy latom most meg minden persben maganak kovetel. Sajnalom szegenyt, mert hamarosan hazahozok egy kis edes csomagot....

csengo
Vendég

Sziasztok!

Bujka!

Balázs fiam 2 múlt 2 hónappal. Nagyon mániákus ciciző, sose volt szerencsére szopis problémánk. Egyébként bizonyos időközönként nekem is rettenetesen érzékeny a cicim, ilyenkor egy puszival vagy odabújással oldjuk meg a dolgot. Néha alig kéri, de most, hogy beteg volt állandóan jött. Teljesen olyan odaadással műveli, mint 2 éve :D

A két ablak jó ötlet. Most így is teszek. Látom Nálatok mindjárt jön a bébi... Nem lesz könnyű a két picivel. Én is félek néha, pedig nálunk 2 és fél év lesz a küldönbség. Azért próbálok úgy hozzáállni, hogy nem lesz nagyon nehéz, de a játszótéri anyukák néha azért lelomboznak...

Su!
ne izgulj és ne agyalj az adatokon! Régen nem volt UH, képzeld, milyen uncsi volt a terhesség :D A hasam tényleg ekkora, de én nagyobb darab is vagyok, meg a mellem miatt is lehet, hogy nem tűnt annyira nagynak.

Anna!
Üdv itt a fórumon!

Amúgy tényleg szívesen segítek, ha valakinek van kérdése-bármilyen témában. MOndjuk légzésfigyelővel kapcsolatban én szerettem volna venni, férjem ellenezte. Végül nem vettünk és nem bántam meg. Egy szobában aludtunk Balázzsal, ez jó is, mert ugye a köldökzsinór elvágásával még nem szűnik meg a lelki kapcsolat és a babának nagyon jó, ha nincs messze az anyukája. Nekünk nem volt olyan eset, amikor gáz lett volna. És először háton altattuk-mert így ajánlották és sokszor kelt éjjel. Aztán hason kezdtük el altatni és egyből jobban aludt. Szóval aki fél szerintem vegyen, de ha egészséges a baba, szülök, nincsenek rizikófaktorok ( a szakirodalom szeritiek) szerintem szükségtelen.

Giginek drukkolok én is! Vigyázzatok Magatokra!

És kitartás mindenkinek a hőhullámhoz! Remélem, nem fog sokáig tartani. Én ma is alig bírtam kint Balázzsal, reggel 20 fok volt, 11-kor meg megfőttem a napon... :(

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Anna!
Üdv itt közöttünk! Gratulálok a Babához! :D Nekem is nagyon tetszik a Kislányotok neve.
Este jó szurkolást!!!

Erika!
Macifülkével épp egy hete beszéltem, és akkor már egy hete benn volt a kórházban. Hogy konkrétan mikortól kapja az infúziót nem tudom, de szerintem a keményedések (akkor keményedett) miatt folyamatosan kapta. A hétvégén az sms-ben csak annyit írt, hogy minden változatlan, így gondolom, hogy az infúzió, gyogyi is megy Neki rendszeresen, hogy ne legyen baj.
Oké, akkor titokban várjuk Katát a varrással :wink: Nekem sincs új infom Róla és én is úgy voltam, hogy ha bármi lenne, akkor valamelyikünknek úgy is üzen. Ha valamit megtudok, természetes közzéteszem.
Tényleg elszomorodtam Edit miatt, mert akármennyire nem adott tanácsokat túlzottan, azért akkor is összeszoktunk és legalább eljött személyesen is hozzánk. A Marcis védőnőm ide se dugta az orrát, miután megszületett. UGye velünk szemben van egy 4 hónapos kisfiú és oda látom, hogy rendszeresen jár az Edit, ezért örültem, hogy azért nekem is jó lesz, ha már itt lesz Beni. Akármennyire vannak is tapasztalataim, de jól jött volna. Nagyon remélem, hogy valami nagyon szupi védőnőcit kapunk. Ma egyébként személyesen is kijött az Edit és olyan jól elbeszélgettünk, még így utoljára.
Itt Érden is ki tudod váltani ezt a Várandós csomagot, talán a két vasúti átjáró között van valami bababolt, de szerintem sokkal egyszerűbb, ha vásárolgattok és megkérdezitek a nagyobb bababoltokban, hogy beváltható-e. Én pl. Marcinál a Váci úti Brendonban váltottam be, amikor arra jártunk. Kitöltöd, leadod és megkapod a csomagot, de tényleg ne számíts sok mindenre, mert Marcinál én is ledöbbentem, hogy alig volt benne valami.

Tina!
Kened a pocakodat? Nem lehet, hogy száraz a bőr? Nekem ilyen felsőrészes feszülés nem volt, csak alsó, de az a súly miatt volt/van.

Mamy!
Neked is (Krisszihez hasonlóan) minden tiszteletem a hozzáállásodhoz! De teljesen igazatok van, hisz a lényeg a Baba és nem utolsósorban a Mama egészsége!
Én is császárral születtem :wink: És én is lusta voltam, alig volt Anyunak fájása, így nem volt mit tenni.
Gratula a hasméretedhez! Termetes pocid van! :D Az enyém "csak" 107 cm.

Krisszi!
Örülök, hogy érthető voltam és hogy meggyőztelek! Ja és nem kapok százalékot! :wink: De lehet, hogy egyeztetnem kéne a gyártóval :lol:
Párod magyarázatán jót nevettem :lol:
Krisszi, ha nem jönnék holnapig, akkor millió puszi Katának!!! Sok-sok erőt küldök Neki és nagyon sokat gondolok Rájuk!!!

Sue!
Röhej, hogy még egy képért is kérnek pénzt?! :twisted: Ez tényleg durva. A felvétel még hagyján...
Biztos okés a méret, a doki rögtön mondta volna, ha valami nem jó! Nyugi!!!

Viola!
Ezek szerint rendesen mozgott a Babóca a CTG alatt? Én annyira élveztem a CTG-ket mindig, ahogy hallottam, hogy ver Marcikám kis szíve :D
Jó vásárlást Osztrákiában!

Rönci!
Üdv újra itt! Gratula a Leányzó mocorgásához! :D

Gigi!
A lényeg, hogy jó kezekben vagytok!!! Kitartást!!! puszi!!!! :D

Dorka!
Macifülke kb. 2 hete erősen begörcsölt, kinyílt a méhszája és azóta kórházban tartják, szigorú fekvéssel, infúzióval. Több infom nincs Róla, de ha valami változás lesz, jelentkezik!
Ákatánál épp 1 hete a védőnőci elég magas vérnyomit mért, csütörtökön a dokijánál volt, meg laborban, ahol a vérnyomás megint magas volt és a vizeletében is találhattak némi fehérjét. Ő ugye már erősen vizesedett is, úgyhogy toxémiagyanúval van kórházban csütörtök óta.
Festés :( Szegény, hogy Neked kellett befejezni :( Vigyázz magadra ám! Biztos, hogy meghúztad a hasadat a nyújtózkodással. Szerintem - ha tényleg ez -, akkor el kéne múlnia egy idő után. Nekem olyan volt, hogy Marci tenyerelt a hasamba, de annak 1,5 hét is kellett, hogy elmúljon. Egyébként húzódás érzés nálam a bal lágyékomban van (a hasam alsó felében volt), de sajna nálam valami ideget nyom Beni. Neked drukk,hogy a fájdalmad minél előbb elmúljon!!!

Csengő!
Ismerős a helyzet, Marci is mintha érezné a levegőben a változás szelét! Egyre dilinyósabb (bocsi, de nincs rá jobb szó) mostanság: nem játszik el egyedül, alig eszik, egyre hisztisebb és szófogadatlanabb. Mi lesz még velünk?! :shock:

Orsi!
Cicizés :D Klassz, ha Nálatok nem voltak gondok, de aki ennyire szereti a cicit, nem is lehet problémája vele :lol: Épp Csengőnek írtam, hogy Marci egyre kezelhetetlenebb, hogy közeledik a nagy nap :roll: Én sem szeretem azokat a rémtörténeteket, hogy majd milyen nehéz is lesz egy picivel és egy kicsivel. Anyukám is túlélte és még nagyon sokan rajtunk kívül... Én mindig ebbe kapaszkodom. Balázsod mennyire hisztis gyerkőc?

Megyek pihizni!
Élvezzétek ki ezt a viszonylag még mérsékelt meleget, mert pár nap és megint a bugyinkból csavarhatjuk a vizet.
Pusz: Melinda (33+4)

KépKép

KépKép
bujka

Bocs, de a táblát mindig elfelejtettem felrakni mostanság. Most törlesztek!

Kép

Most így végignézve a táblát:
Andi, Napraforgó, Kriszkrosz, Zsuzsa, Melinda és még így tovább nagyon régen voltatok! Ugye, minden rendben?! Adjatok hírt magatokról, légyszíves!

M

KépKép

KépKép
bujka

Bujka:
Köszi a felvilágosítást! Annyira jó, hogy így összetartod a csapatot - pedig emlékszem néhány hete még az is megfordult a fejedben (amikor Marci beteg volt), hogy nem is tudsz majd jönni többet!

Akkor további drukkok mennek jó erősen Macifülkééknek! Az a fránya méhszáj - miért kell ilyen hamar kinyílnia?!
(Ennek fényében, tényleg nem vagyok teljesen normális, amiket cipeltem és csináltam.)

sz_kata:
mi volt múltkor a Várandósok klubjában az Aranytízben?

Ciao,

Dorka

boróka1973

Sziasztok,

Boróka,

Húha, én is tervezek festést, de ha ennyire rossz utána, hát nem tudom. Pedig imádok mázolni, kencselni, és a húgom is segítene, de lehet hogy vágül megfontolom, hogy hívok szakembert.

Bár fetéstől függetlenül is feszül a hasam, majd szétreped rajta a bőr.

És most már parázok az idő előtti méhszáj nyílástól. Jó lenne tudni, Macifülnek és Giginek milyen előzményei voltak, mi okozta a görcsöt és a kinyílást?

harántfekvés: azért még van egy kis idő, hogy megforduljon az a baba. De igazad van, az hogy születhet-e "hagyományosan" ilyen baba először szülő nő esetében, az teljességgel intézmény és orvos függő. Pl én láttam a Szülőszoba c műsorban egy ilyen babát megszületni..És biztos, hogy egyéb tényezők is közrejátszanak, ennek a lehetőségnek a megítélésében.

Nekem most "jól viselkedett" a kisfiam, szépen befordult "menetirányba"

:lol:

a legutóbbi vk-n is ua volt mint mindig: megbeszéltük a felmerülő kérdéseket. Pl volt egy csaj, aki bedobta a méhlepény témát. Ezek után a köv dokilátogatásnál rá is kérdeztem, hogy nála mi a "menetrend" hagyja-e hogy magától kijöjjön a méhlepény. Hát a válasz kicsit megijesztett: igen hagyja, 30 percig, egy másodperccel sem tovább. Ezután vagy kiveszi kézzel, vagy elaltatnak és úgy. Elég para, főleg hogy szerintem egyikünk sem orvosi tanköny mintaeset, és hát lehet hogy nekem pont 32 perc szükséges a méhlepény megszüléséig.. :? Nem szeretném, ha még rajtam dolgoznának, amikor én már a kisfiammal szeretnék ismerkedni.....

Következő vk egyébként most pénteken lesz, a szokott helyen és időben.

Puszi,

Kata
sz_kata

Csengő,

Gondolj arra, hogy amikor egy kicsit "összenőnek" a gyerekek, milyen jó lesz, amikor egymással játszanak. Nálunk másfél év van a húgom és köztem, és a mai napig emlékszem, mekkorákat játszottunk :lol: Na jó, meg veszekedtünk is :roll:

Kata
sz_kata

Sziasztok!

Bujka!
Köszi a név módosítást a táblázatban :wink: ígérem, már nem lesz több változás! :wink: :lol:
Pocak: igazság szerint ebben a 127 cm-ben azért van némi "felesleg" is, mivel nem vagyok egy nádszálkisasszony, de ha ezt leszámítjuk, teljesen normál méretű a körfogatnövekedés. Kislányom méretei hétfőn derülnek ki, akkor megyünk az utolsó 4D-re, már alig várjuk!!!

Giginek, Ákatának:
kitartást és lelkierőt kívánok, ezekre a nehezebb napokra, de meglátjátok minden rendben lesz! Jó kezekben vagytok!

Anna!
Foci ügyben gondolom, nagy a felhajtás odakint a németeknél, hiszen saját csapat. Itt azért nincs ekkora cirkusz. Mindenki, akit érdekel, leginkább otthon nézi. Ha nem haragszol, megmondom őszintén, nekem nem túl szimpi a németek játékstílusa, bár az olaszoké sem túlzottan, de valahogy mégis inkább az olaszoknak szurkolok... :oops: Ugye azért nincs hari?... :wink:
Babanév: a Zara is szép és érdekes név, ha neked jobban tetszik, szerintem ragaszkodj hozzá. Miért nem lehet Zara Isabel?

Harántfekvés:
Ahogy korábban is írtam, én egyáltalán nem görcsölök ezen, élvezem a várandósság utolsó heteit, és már mondtam is a Férjemnek, mennyire fognak hiányozni ezek a mocorgások, de természetesen kárpótol majd bőségesen, hogy végre a kezembe foghatom a kislányunkat, itt lesz velünk, egy pici kis emberke, kettőnkből, és ez egy csoda! Szóval nem érdemes azon filózni, hogy "mi lenne, ha" mert úgyis az lesz, amit Ő akar. Persze, van még ideje megfordulni, bárcsak úgy lenne! De ha nem, hát nem. Hétfőn ha megyünk az uh-ra, kíváncsi vagyok, mi lesz. Bár ez még csak a 34. hét lesz.

Kép
mamy

Mamy,

Meddig érdemes 4D UH-ra menni? Mármint meddig fér a baba a képbe? :lol:
sz_kata

Sziasztok lányok!

Figyelek ám, csak kicsit nyomi vagyok mostanában, ezért nem írok... :(
Gigi, Kata!

Nagyon szorkulok, ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi baj! :) ...de biztos nem kellemes....

Sz_Kata!

Szia! Bár nem engem kérdeztél, azért leírom, hogy a 30-32. hetet kifejezetten ajánlják, de én szoktam nézegetni a fertilityfriend.com -on a uh-képeket és nagyonbb korban is vannak nagyon jók.... Jaj, olyan édesek...

Mi is megyünk a jövő héten bi-bí! :D

U.i: az első fiam a 38. héten fordult meg... A másodikról meg még nem tudom, merre néz :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

megint jó sokat írtatok! :)

Kicsit hanyagoltam most a topicot, mert Dominak tüszősmandula-gyulladása volt/van, mondanom sem kell, meg se kottyan neki, semmi tünet, se láz, se köhögés. se semmi, csak amiatt vette észre dokinéni, mert be akarta adni a 6 éves oltást...

Ellenben én!!! na én is elkaptam, torkom ezerrel fáj, takony, láz, ráadásul migrén, nekem nagyon rossz volt átvészelni ezt a hirtelen nagy hidegfrontot.

faros szülés témához annyit, én első baba voltam, faros, és anyukám simán megszült hüvelyi úton, kicsit nagyobb lett a gátmetszése, na bumm.
valahol olvsatm, nem jó ez, hogy most már rutinból csasziznak faros babáknál (elsőnél főleg), mert lassan nem lesz orvos, aki le tud vezetni egy faros szülést, ugyanis a fiatal dokiknak nincs lehetőségük megtanulni a technikát, nem látnak ilyet élőben. És mindig lesz valamennyi faros szülés, ahol elindul magától a szülés, és már nem lehet császározni.

és tényleg, utolsó pillanatban is befordulhat, úgyhogy Mamy, tessék még bízni a dologban, Krisszinek ezt már mondtam!

Ákatának, Giginek, macifülkének mennek a drukkok!!

Sz Kata!
ne parázdd magad agyon a méhszáj kinyílásán, nálam állandóan ez a téma. Én a 16. hét óta nyitva vagyok. Azóta szedek rá gyógyszert, azzal meg lehet fogni a kinyílást, azóta sem nyíltam tovább, maradt a 16. heti állapot, külső méhszáj nyitva.

Te már a 32. héten vagy, ekkor már akár normálisnak is tekinthető, hogy esetleg a külső méhszáj elkezd kinyílni.

A kinyílást egyébként észre lehet venni két dologból:
sűrű, viszonylag rendszeresen jelentkező keményedések vagy egy-két nagyobb görcs, ami már fáj is

rózsaszínes, barnás, világosbarnás váladék a bugyin, WC papíron.(csajok, megint lehet sasolni a papírt!! :lol: )

Én Dominál a 22. héten nyíltam ki, akkor egy hétig kórházban voltam, aztán kiengedtek, de olyan szigorú ágyfekvéssel csak, hogy pisilni kelhettem fel, enni is az ágyban kellett.

Most csak annyit mondott a doki, második gyereknél ennyi már jobban belefér, feküdjek minél többet, pihenjek, ne cipeljek, ne végezzek fizikai munkát, ne erőltessem meg magam.

Szóval nálam nem tart eléggé a méhnyak, cserébe viszont könnyen szülök, mert szülésnél sem tartja magát sokáig :lol:

amúg én is parázok azért rendesen, de nyugtatgatom magam, hogy ha figyelek, és időben észreveszem a bajt, pl. ha görcsölök, meg tudják még előzni a koraszülést.

lassan én is elkezdem átválogatni Domi cuccait, mi lesz jó belőle Johannának.
Bujka, Bali, azért van hátránya a vegyespárosnak is, ruhatárat kell cserélni! :lol:
(mert ah nekem egyszer végre meglesz a lányom, az tuti kiélvezem ruhaügyileg, és epresbe, fodrosba meg pöttyösbe öltöztetem, és nem Domi barna meg sötétkék ruháiba! :lol: )

SCS-es beszámolókat még várok majd, aki megy! :)

Kép

Kép
rejo

Szia Rejo,

jobbulást Dominak és persze, neked is :)

méhszáj nyílás és könnyű szülés: valamit valamiért, vagy nem? :lol: :wink:

Kérdezném tőled, mint tapasztaltabbtól: normális az, hogy néha, séta közben erős nyilallást érzek belül, egészen lent? Igaz, csak ritkán, de az akkor nagyon kellemetlen érzés. (egyébként pénteken voltam dokinál, és tökéletesen zárt volt a méhszáj)
Plusz, tegnap reggel, olyan heves hányinger jött rám, minden előzmény nélkül, hogy a mondat közepén kellett kirohannom a wc-re, épphogy kiértem. Pedig csak egy doboz málnát ettem, meg egy falat sajtot.
Normális ez? Most megint visszajön a hányós korszak?!!
amúgy, bár a fentiekből nem tűnhet úgy, tök jól érzem magam, de mióta olvasom hogy többen is kórházban vannak közülünk, kicsit beparázok mindenen, amolyan hipochonder lettem :roll:
ÚÚÚgy szeretném kivárni a negyven hetet :wink:

Bali,

irigy, irigy :wink: Még a végén én is bejelentkezem egy kis kukkolásra :wink:

Rolex,

Mi van azokkal a képekkel? :lol:

Ma jön tesómnak egy német barátnője, és mivel kishúgom melózik, én fogom pesztrálni. Szóval felcsapok idegenvezetőnek, szép fővárosunkban :) Remélem, bírni fogom, nálam már a séta maradt az egyetlen testedzési forma :oops: Pedig nem így indult :oops: :wink:

Puszi,

Kata
sz_kata

Sziasztok!

Gyors bekukk: Kriminológia vizsgám siker, itt nem volt jegy csak megfelelt vagy nem. Egy gonddal kevesebb.

Most indulok ÁKatához!!! Már nagyon vár! :lol:

Faros téma: ez nem rólam szól, az én vágyaimról, vagy bizonyítási kényszeremről: hanem a gyerekről, az ő egészségéről. maximálisan megbízom az orvosomban, ha Ő azt mondja, hogy császár, akkor császár. (+ a fiam már most hatalmas, én meg nem vagyok fakír, hogy kipréseljek magamból farral lefelé egy négykilós gyereket.)

Örülök, hogy egyáltalán megadatott, hogy gyerekem lehet, én biztosan nem fogok okoskodni, hogy márpedig én meg akarom szülni hüvelyi úton. By the way: a császár egyáltalán nem tragédia!
(Ha annyira szar, akkor miért szül minden sztár császárral? Mazochisták??? :lol: Ez csak vicc, nem értek velük egyet, de tényleg: miért?)

pusz!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sz_kata:

Figyu ne parázz már a méhszáj kinyíláson - ez teljesen alkati kérdés szerintem. Az ismerősöm mindkét terhességét végig kellett feküdje, mert folyton kinyílt - még össze is varrták és sikerült kihordania. Szóval
1. Neked NEM FOG kinyílni
2. Ha mégis kinyílik idő előtt azt ma már nagyon jól lehet kezelni többféle módon.
Nekem dokim meg sem nézi soha a méhszájat! (Amit én nem heyleslek persze.)
Alhasi feszülés/szurkálás: na ez nekem is van néha - ilyenkor a gyerkőc ott lennt az idegeket és a méhszájat húgyhólyagot tapossa, és szerintem ez most már egyre gyakoribb lesz főleg az utolsó hetekben, amikor már elsőnél beilleszkedik majd a fejével a medencébe.... Készülj Kata az lesz csak az igazi!!!

Festés:
Szerintem nyugodtan vágjál bele - egyáltalán nem az a fárasztó, hanem a pakolástól/emelgetéstől készültem ki. De tök dilis vagyok nem bírok kismamásan lelassulni és nem emelni semmit. Minden szét van szedve és dobozokban, muszáj csinálni hogy kész legyünk egyszer végre.

Tegnap meghozták a csodás ágyunkat: erre teljesenm beparáztam, hogy túl nagyot választottunk és nem fog elférni. Sajnos megmozdítani sem bírom, nemhogy felvinni az emeletre a helyére - és nincs aki segítsen (párom elutazott 10 napra) - olyan flusztráló így nézni.
Mérete 160*200 vagyis el fogja foglalni a szoba negyedét - lehet hogy nem vagyunk normálisak???? Vissza kéne vinnem?

De már annyira vágytunk egy ilyen igazi hatalmas szuper matracos ágyra, ahova azért majd a babát is betehetjük néha-néha, eddig kinyithatós szivacsos kanapén nyomorogtunk ráadásul páromnak gerincsérve is van.

Faros szülés:
Nagymamám hármat szült meg probléma nélkül hüvelyi úton farral előre. Én csak ezért nem értem, hogy mi ez a duma a protokollról??? A MÁV-ban az osztályvezető őszintén megmondta, hogy ő a SOTÉn már mindent látott és csinált és levezeti gond nélkül, de az osztályán azért nem minden orvos vállalja be, inkább császároz. A per miatt.

A sztárok pedig miért szülnek császárral?
Szintén ő mondta, hogy sokan nem várják ki a 40 hetet, mert akkor nagy eséllyel csíkos lenne a pocikájuk, hanem már előtte 2-3 héttel kivetetik a babát.
És mert így tutira nem fáj a szülés, nem kell váladékozva vajúdni akár 12 órát és a kimenetük is megőrzi a feszes fiatalos formáját.
Utána meg lehet bevenni fájdalomcsillapítót a sebre, szoptatni meg minek, az csak elrontja a plasztikázott cicijüket. Annyira jók már ezek a modern tápszerek és azt a babysitter is odaadhatja.

Dorka

boróka1973

Bujka:

Köszi a jókívánságokat!Mindig annyit írtok,hogy alig bírom felvenni a fonalat.Még jó,hogy Jadyvel minden nap beszélek,és beszámol az új fejleményekről.
Most látom a Péterfyben fogsz szülni.Ha eljön a nap feltétlen jelezd én még biztos dolgozni fogok,és akkor felszaladok majd.Igaz,csak csüt.vagyok ott.

ketteskétek is kispasi?

Ha majd a táblába írsz,úgy látom én adós vagyok adatokkal.
Nov 21-re vagyok kiírva.Nevek:Míra,Zsófia/Márk(ha mégis kisfiú)

Rejo:

Jobbulást neked és Dominak is!!

Krisszi:

Teljesen egyetértek veled.Hinni kell az orvosunkban,ez a lényeg.Nincs 2 egyforma eset.És az a babának végképp nem jó,ha órákig vajúdik a mamája,a kifáradása miatt oxigénhiány is felléphet.

Császár vagy sem:a lényeg,hogy a babának ideális legyen.

Jadey:

Mizujs?Ma még nem is beszéltünk.Csaviztok mi?Én is mindjárt!!
Puszillak

KépKép
rönci

Bujka:

Köszi a jókívánságokat!Mindig annyit írtok,hogy alig bírom felvenni a fonalat.Még jó,hogy Jadyvel minden nap beszélek,és beszámol az új fejleményekről.
Most látom a Péterfyben fogsz szülni.Ha eljön a nap feltétlen jelezd én még biztos dolgozni fogok,és akkor felszaladok majd.Igaz,csak csüt.vagyok ott.

ketteskétek is kispasi?

Rejo:

Krisszi:

Teljesen egyetértek veled.Hinni kell az orvosunkban,ez a lényeg.Nincs 2 egyforma eset.És az a babának végképp nem jó,ha órákig vajúdik a mamája,a kifáradása miatt oxigénhiány is felléphet.

Jadey:

Puszillak

KépKép
rönci

Bujka:

ketteskétek is kispasi?

Rejo:

Krisszi:

Jadey:

Puszillak

KépKép
rönci

Bocsánat,csak megbolondult a net.

KépKép
rönci

Itthon döglök, amíg a német csaj megérkezik..

Dorka,

Okés, nem parázok tovább, amit írtál, valószínűleg az van nekem is, mert pisilési inger is szokott vele járni. Lehet hogy Petike a hólyagomat célozza meg olyankor? :lol:

Okés, festeni is fogok. Spórolunk egy csomó pénzt :roll: és még szerinem jó buli is, ha többen csináljuk. Tesómmal már csináltunk olyat, hogy "hiretelen felindulásból" bordóra fetsettük a szobánkat. De akkor még gyerekek voltunk :lol: Szóval, profi vagyok...

Ágy: tök jó, legalább mindhárman kényelmesen elfértek rajta. Őszintén, én már napok óta azon gondolkozom, hogy mi is veszünk egy nagyobb ágyat, hogy a gyerek is odabújhasson hozzánk, anélkül, hogy nyomorognunk kellene. egyébként meg ami tuti biztos, mi a pótkocsis megoldást választjuk, így mi is elférünk és a baba is velünk lehet. (ajánlom figyelmedbe az Éjszakai gondoskodás című könyvet, lévén, hogy úgy veszem észre, sok mindenben hasonlóan gondolkodunk)

És hát igen, én is sokszor elelejtem, hogy kímélni kellene magam :oops: tulajdonképpen, leszámítva hogy nem robotolok, sokat nem is változott az életmódom, de nem is igénylem, hogy változzon. De a figyelmesség, hogy nem hagyják hogy emelgessek, meg ilyenek az nagyon nagyon jól esik :wink:

Rönci,

mi az hogy csavizás? :?

Kata
sz_kata

Sz_Kata,

Ne parázz! :) Mert akkor én is elkezdek...A képek akkorák, mint egy fal. Ahhoz meg béna vagyok, h lekicsinyítsem. De majd megoldom valahogy. Ugye jössz pénteken?

Krisszi,

Én úgy tudom, h azért szülnek a "sztárok" császárral, h korábban szüljenek, mert az utolsó pár hétben szednek fel (mi nem:))extra sok súlyt. Ez sajna már trend lett. Hiúsági kérdésből..
Egyébként olyat is hallottam orvos barinőmtől, aki mind2 gyerkőcét programozott császárral szülte, h ne táguljon ki a hüvelye.
Én azt mondom, lesz ami lesz.

Puszi mindenkinek!
Rolex
rolex

Sziasztok!

SOS: Valaki akar menni HOLNAP 12.20-ra PRAXISBA???
ÁKAtának felszabadult az időpontja.

Ha valakit érdekel, írjon ide - vagy Katának SMS-t - minél előbb, mert ha nincs jelentkező, lemondja.

ÁKata - tök jól van, vérnyomija rendben, hangulata vidám, leletek egész jók, néha van egy-egy kis gond.

pusz

krisszi

Sz_Kata!

Nem érzed, hogy ez egy jel? ...mármint a Praxis.... :D

Livi

bali78

Sz_Kata:

Mi ez a hajóban altatás?
És azt a másik könyvet olvastad, amit még ajánlottak a Csodálatos újszülött címen?

De egyébként a gyerek altatásában konzervatív vagyok, vagyis hamar a kiságyba szeretném szoktatni, sőt a külön kis szobájába is. De még nem olvastam utána, csak az ismerőseim rossz példái lebegnek a szemem előtt, amikor a 4 éves gyerek is velük alszik még és nem tudnak tőle rendesen pihenni. Ezt nem szeretném.

Doki és császár:
Sajnos én és a párom sem tudunk megbízni az orvosban és a magyar egészségügyben sem. Mivel ő kórházakban szervizel sajnos nagyon rossz tapasztalatokat szerzett már a súlyos (rákos) betegeket kezelő orvosok szakmai hozzáértéséről (pl. hogyan készülnek a leletek).
Egy orvosban bíztam meg annak idején: Apámban. De ő még egy másik generáció tagja volt. Nőgyógyászban én még nem találtam hasonlót sajnos (egy volt, de külföldre ment).
Ezért csak reménykedni tudok, hogy nem lesz semmi komplikáció és főleg nem kerül sor császárra.
Hár ennyi.

Üdv,

Dorka

boróka1973

Mammy
Meg tudnád adni az e-mail címét annak a Tudományos helynek, ahol a névkérelemmel kapcsolatban leveleztél? Remélem érthető mit szeretnék, csak én nem találok semmit erről. :?
Előre is köszike :D

Sz_Kata
Mi a 31. hétben voltunk 4D-en és akkor azt mondta a nőci, hogy már túl nagy majd a köv. babával előbb jöjjek?! :roll: Azért én rendesen láttam, és szerintem nem volt nagy, de lehet a dokinőnek ez nem volt megfelelő. :? És láttam ott képeket 36 hetes babákról is amik szuperek voltak. :lol:
Alhasi nyilalás: Nekem is van, ha kicsit gyorsabban megyek (nem a nyugdíjas tempómban) na akkor nagyon tud nyilallni. Ilyenkor megállok egy kicsit, aztán jobb. :lol:

Dorka
Most már aztán vigyázz magadra!!! Én még a piacra is félek kimenni nehogy beleüssenek a hasamba… :roll: Habár tegnap a közértbe a pénztárnál előre akartak engedni. :lol:
160*200-as, nekünk is ilyen van, imádjuk, néha keresgélni kell a férjemet, olyan messze van. :roll:

Bujka
Nekem most új időpontom a szülést illetőleg aug. 16. Csak nem nagyon értem mert 16-án én még csak 38 hetes leszek, úgyhogy mégis maradjon a 28. Nem szóltam semmit..
:oops:

Gesztenye
Én megyek ma tornára az Istvánba. Nem jön senki??? :?:

És már csak egy hetet dolizok :lol:

Sziasztok: Bettus
bettus79

Szia Bettus,

16?! Te jó ég, az már mindjárt itt van :lol: Ki is a dokid?

Bali,

Én is érzem, hogy ez égi jel, csak sajnos itt a német lány, akit gardírozok. Vagy iktassak be gy kis praxis túrát a Parlament és a Halászbástya között? Hmmmm :lol:

Dorka,

nem hajó, oldalkocsi :lol: azaz: a kiságy egyik oldala le van szedve és így van a mi ágyunkhoz rögzítve. apropó, meg tudod adni a "mega"ágy fellelhetőséi helyét? :wink:

A csodálatos újszülöttet még nem olvastam, de fogom!

Rolex,

Szóval "itt vagy" :P
A pénteki VK-ra most nem biztos, hogy elmegyek, mert nagy családi programhegyekben vagyunk, és még nem tudom, hogyan alakulnak a dolgok.

Puszi, most megyek a reptérre
sz_kata

Na, most részletesen, mert az előbb elzavartak a gép mellől az egyetemen.

ÁKata - töretlenül vidám, mosolygós, jól érzi magát, olvasgat, beszélget a szobatársakkal, pocija nagyon aranyos, előlről nem is látszik semmi rajta! :lol: Kiscsajok pankrációznak a hasában, főleg, amikor ilyen időváltozás volt egyik napról a másikra. Szedi a vérnyomi gyógyszereket, továbbra is toxémia-gyanús, de lehet, hogy hétvégére hazamehet! Drukkoljunk neki!
Mindenkit puszil! Átadtam az üdvözleteket, remélem, legközelebb már sajátkezűleg tud üzenni itt. :lol:

4D - szerintem a 30. hét után érdemes igazából menni, persze előtte is drágák, de akkor már a végleges, jellegzetes vonásokat is jobban lehet látni. Én kicsit sajnálom, hogy nem vártam még pár hetet és a 28. héten voltam...

Császár-téma - azért szeretném azt hinni, hogy nem minden orvos a seggét félti és azért vág. (Tartom és vallom, hogy vannak lelkiismeretes orvosok, vannak szemétládák, elég sokat ismertem ilyet és olyat is.
Pld aki a végstádiumban lévő tüdőrákos, 27 éves barátomnak úgy adta tudtára, hogy nem hatott az utolsó kezelés, hogy azt mondta: "István, most már elköltheti az összes pénzét." Szép, mi? Szóval ilyen is van.

Ideologizálhatunk meg eszmecserélhetünk napestig, hogy ki mit hallott, meghogy az XY is megszült farosan, de az tény, hogy nagyobb számban fordul elő komplikáció a faros szüléseknél, mint a normál szüléseknél.

Távol álljon tőlem, hogy a sz@ros magyar egészségügyet védjem, de aki élt külföldön, az tudja, hogy ott sem tuti minden! 40,1 fokos lázzal feküdtem otthon (Hollandia, 2000-ben), hívom az ügyeletet, hogy mit csináljak, mondják, hogy menjek be. Kérdezem, hogy hogyan, -5 fok van, nincs autóm, egy biciklim van, az ügyelet meg a másik faluban van... Azt mondták: oldjam meg. :lol: (Volt fullos biztosításom, legálisan voltam ott, stb. ) Franciaorszában (St. Tropez) meg fejfájásra, vizsgálat nélkül felírták az antibiotikumot, merthogy arcüreggyulladásnak tippelte a fejfájást a dokinő. Persze még élek, szóval csak én reagálom túl :lol:

Jók legyetek! :lol:

krisszi

Sziasztok!

Dorka!
Látod, ezek a kedves szavak tartanak itt, meg ugye a jó kis csapat :D Emlékszem bizony arra a gázos időszakra :(
Cipelést pedig tessék elfelejteni most már! Egyébként én is tudok hülyeségeket csinálni, Párom dühös is rám, amikor szatyrokat cipelek. De erre az okos válaszom: "A szatyrok még mindig könnyebbek, mint Marci!". (Marci jelenleg 12,5 kg :roll: ).
Ágy jó lesz, ne parázz! Biztos a Párod hiánya bizonytalanít el. Hazajön, berakjátok a helyére és rájössz, hogy nagyon jól választottatok :D

Sz_Kata!
Szerintem a festésbe maxi úgy kezdjetek bele a Húgoddal, hogy Ő csinálja a nagyját, Te csak apróságokat pl. dirigálsz :lol: vagy a lecsöppent festéket törlöd fel.
Macifülkénél valszeg (ezt Ő is mondta) a stresszes és nagyon sok munka okozta a galibát. Gigi nagyon panaszkodott az időváltozásra, de erre hajlam is kell szerintem, hogy ez indítson el görcsöket. Ja meg ugye, Ők is költöztek, szerintem Ő se pihent túl sokat... :(
Szerintem a 4D végig jó, én egész nagy babókról is klassz képeket láttam! :D Most néztem meg a Praxisos képeket itt a Bneten és nagyon helyes képek készültek a 33. hét után is. Ha csak a pofija "fér" a képre, már az is megérte, szerintem! :D

Mamy!
Nyugodtan változtathatsz még! Én nyitott vagyok bármire! :wink:
Meg kell mondjam, én sem vagyok az a derézsdarakú leányzó, de most ez így tökéletes. Majd szopi után visszafogyok! :D

Rejo!
Dominak és Neked is gyors gyógyulást! Drukk, hogy minden további betegségét ilyen klasszul viselje ez az ügyes fiú :D
Vegyespáros hátrányai: ez legyen a legnagyobb bajod, hogy epres, habos-babos rucikat kell venned :lol:

Krisszi!
Gratu a kriminológiához!
Várjuk a híreket Katáról! De látom, itt is vannak. Örülök, hogy a vérnyomija helyre állt, a kedve jó :D. Nagyon drukkolok és bízok benne, hogy egy-két nap és saját kezűleg ír nekünk.
Megértelek csaszi ügyben, szegényem Te meg itt bizonygatsz nekünk...

Rönci!
Aranyos vagy, látogatásügyben :D Valahogy majd leadom a riadóláncban, ha kikéredzkedett Beni :D
Biza, másodjára is kisfiam lesz :D
Adataid felvéve! Nekünk is van lánynevünk arra az esetre, ha kibújna és kislány lenne :wink:

Bettus!
Oké, akkor én meg nem hallottam semmit! :wink: :lol:

Faros szülés hüvelyi úton vs. császár: tutira az lehet a dolog mögött, hogy valamelyik kórház/orvos bevállalja az első szülésnél a faros levezetését hüvelyi úton, valamelyik nem. De ha egy kismama teljes mértékben megbízik a saját orvosában, kórházban, ahol világra szeretné hozni a Babáját, akkor nem azon fog filózni, hogy most melyik út is jobb Neki, mármint a kismamának. Természetesen fontos, hogy a Mamával mi van, de ilyenkor elsősorban a Baba érdekei, egészsége lebeg a szemünk előtt. HOgy lesz egy vágás az ember hasán, annyira, de annyira másodlagos dolgonak tűnik ilyenkor!!! Legalábbis szerintem! (Ugye érzékelhető, hogy én is szoktatom magamat az esetleges csaszihoz :wink: )

Hétvégén elkezdtem olvasni a Szülőszoba című könyvet, a TV2-s műsor könyvváltozatát. Kezdem magamat szülésközeli lelkiállapotba hozni :D

Mindenkinek pusz: Melinda (33+5)

KépKép

KépKép
bujka

Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

Bettus:
ilyeneket ne is írjál, hogy már csak egy hétig dolgozol!!! Ne fájdítsd a szivem! (Én még elvileg augusztus 10-ig).
Nem értem miért hozta előre a doki a szülési időpontodat? Az már tényleg nagyon közel van!

Sz_kata:
Az ágyas hely neve Ágyak Háza címe Lehel u. 8. - legalábbis ez van a számlán. De most jut eszembe, hogy ez csak egy kicsike üzlet, a nagyobb ott van igen közel:
egy udvarban található abban a keresztutcában, ami összeköti a lehel utat a Váci úttal és a sarkán van az a nagy Montex, csak nem a Montex felőli végén van a keresztutcában, hanem a Lehel ut felé.
Érthető?
Abban az udvarban van egy nagyon szupi és hatalmas Biobolt is!

A mi ágyunk akciósan volt 35,000 Ft (a keret ágyrács nélkül), a matrac meg 55,000 - 90kiló felettieknek megerősített rugózással, de van sok fajta kókusz/latex biomatrac is.
(Én azokban nem bízok, szerintem mi hamar kifeküdnénk.)

És a legtöbb ágy rendelhető 140-es és 160-as méretben is.
Nekem nagyon tetszik ez a bolt. Azt hiszem csak tömörfa ágyakat árulnak.
Ott van egyébként a közelben egy Matrackirály bolt is, de az horror drága és kicsi a választék.

Puszi,

Dorka

boróka1973

Bujka!

öööö....lánynévvel is készülni kell? bennem fel sem emrült, hogy tévedés :D :D ... a fene, én még fiú nevet sem tudok, ezt a szívást :) :)

Boróka!

nekünk kicsit több, mint a szoba felét foglalja el a 160*200-as, de megéri!!!! :D :D :D a párommég mindig hetente elmondja, hogy ez milyen csodálatatos... Így még nem is világosítom fel, ogy esetleg így sem marad a számára hely... :D :shock:

Sz_Kata!

Kitűnő ötlet! ...de lehe, hogy a csaj még olyat se látott, így magaddal is viheted... Engem ebben a pillanatban jobban érdekelne, mint a Parlament :D

Bettus!

Nem azért mert közben szépen megnőtt? ...az enyémet igaz csak egy héttel, de idősebbnek látták a méretei alapján.... De egyébként nem idősebb, csak nagy a valaga :D :D

Krisszi!
Gratula!! ...és nagyon köszi a híreket!

Livi

bali78

Sziasztok Lanyok,

udvozlet Becsbol. Holnap megyek a Shopping City Sud-be, tegnap csak a varosban setalgattam, persze nem tudtam kihagyni, hogy nehany uzletbe be ne menjek. A C und A-ban es a Dohnal-ban is learazasok voltak (altalaban 20-30 szazalek), de meg igy is horror aron vannak a babaruhak, persze nagyon szepeket is lehet kapni, de hat borsos aron, foleg a jelenlegi euro arfolyamon... Bizom benne, hogy holnap tobb szerencsem lesz a SCS-ben... A rugdalozok altalaban 12-16 EUR-ba kerulnek, a body-k sem olcsok, akciosan 3 db-ot lehet kapni 10 EUR korul. Otthon az Auchanban nagyon szepeket vettem 3 db-ot 990 Ft-et, ahhoz kepest itt nem eri meg vasarolni, maximum egy-egy kulonlegesen szep darabot. Voltam a Steffl nevu elegans uzletben a Kartnerstrasssen, ahol designer cuccokat arulnak, egy emelet csak babaholmikkal van tele, de olyan markakkal mint Tommy Hilfiger, St Lauren, Mexx, hat ott mindenki csak nezelodott, nem lattam egy fizeto vasarlot sem, mert 35-40 EUR-nal kezdodik egy rugdalozo. Mondjuk tenyleg gyonyoruek es kulonlegesek....

Voltam nehany drogeriaban is, de mellszivot pl sehol sem lattam eddig meg, en nem tudom, hogy a helyiek hol veszik meg az ilyen dolgokat, mert eddig csak babaruhakat meg textiliakat lattam. Mindegy, majd holnap rakerdezek valamelyik uzletben... Ja es legzesfigyelot sem lattam eddig, fogalmam sincs milyen tipusu uzletben arulhatjak.

Latom szo volt az Agyak Hazarol: a mi franciaagyunk is onnan van, 4 evvel ezelott vettem, nagyon szeretjuk. Nagyon nagy helyet foglal el, mert eleg szeles a kerete es 160szor 200as betet van benne, de szuper nagy a hely, nagyon kenyelmesen el lehet ferni benne. Egyebkent az Agyak Haza 2 volt egyetemi evfolyamtarsam businesse, 2002ben nyitottak az elso uzletuket a Betex udvarban, de azota mar tobb boltjuk is van, pl a Sugarban is az elso emeleten. En a kokuszrostos, rugo nelkuli, teli-nyari oldalas biomatracot valasztottam bele anno es tenyleg nagyon meg vagyunk elegedve vele. Ez egy eleg kemeny tipusu matrac, de mi szeretunk rajta aludni, bar nem biztos hogy mindenkinek bejon. Ezt a matracot Tatan gyartjak a Rottex nevu cegnel, ami szinten egy masik evfolyamtarsam csaladjanak a vallalkozasa, de ettol fuggetlenul tenyleg csak jot tudok rola mondani, mi nagyon szeretjuk, megerte az ara, mert jo minosegu.

Viola
fj35

Sziasztok lányok!
A császárral kapcsolatban úgy látom eléggé szélsőségesek a kórházak. Bár a barátnőmnek farfekvéses volt a babája és a doki csak a 4o.héten akarta befektetni pedig ütemezett császár lett volna. Aztán egyik este átjöttek hozzánk látogatóba és másnap hajnalba küldte az üzenetet, hogy beindult a szülés. Persze császározták, de neki nincs semmi rossz élménye. A kisbaba sajnos csípőficamos volt, de állítólag azért mert farfekvéses volt a baba. Nekem ez új? Most hordania kell a terpesz pelust és azt mondták neki most a kontrollon, hogy még elég sokáig kell majd hordania. Én még nemtudtam ilyenről, hogy összefüggésbe van a farfekvés a csípőficammal, bár lehet én vagyok a tudatlan.?
Ákatának sok-sok kitartást és szurkolok hogy hétvégén hazajöhessen!!!
baboka

Piciri

Nagyon eltüntél? Nem válaszoltál a privire sem, remélem nincs semmi baj? Vagy csak elmentél nyaralni? Ha olvasol adj hírt magadról! Addig is jó pihizést,mert remélem csak erről van szó!!!
baboka

Sziasztok lyányok!!!

Már megint ez a nagy meleg.. Ma rosszul is lettem a kocsiban, úgy éreztem, hogy nem kapok levegőt. :oops:
Tegnap voltam terheléses cukron, meglepődtem, hogy milyen emberséges volt. Nem kellett cukros löttyöt inni, csak egy pohár tejcsit egy zsömivel. Már az eredmény is megvan és mindegyik jó lett. Szerencsére, mert én nem igazán tudnék lemondani semmilyen finomságról. így hát meg kellett ünnepelnem ezt egy hatalmas szelet csokitortával :lol: Volt egy okoskodó csajszi, aki néhány éve már szült és elmesélte, hogy ő ugyan nem fog itt várni 2 órát, ezért már reggel lehörpintett egy pohár teli cukros vizet, fúj... Szerintem őt hazaköldték, mert utána nem láttam a töbiek között. Biztos mondták neki, hogy máskor ne legyen ilyen túlbuzgó :lol:
Édes egyetlen férjecském megvette a babamérleget, már le is teszteltük Jade babájával :lol:
Jade ma nagymamázik és csak holnap jön haza. Megkérdeztem a páromat, hogy nem akar-e elvinni valahova, most még tudok menni... Erre azt felelte, hogy azon szerencsések közé tartozom, akik ma jól bevásárolhatnak a Lidlbe. Hát nem édes!? Meg humoros :lol:

Krisszi: Le a kalappal a vizsgád miatt, szerintem Te is megérdemelnél egy olyan csokitortát :o Nagyon rendes vagy, hogy voltál Katánál és gyorsan informáltál minket, köszi! Remélem hamarosan kint lesz, klassz, hogy kezd rendeződni az a fránya vérnyomása.

Röncikém: Én ma is hívtalak, csak nem értelek el. Remélem ma még beszélünk estefelé. Puszillak :D

Szkata: Én is tutira elmennék ma a 4dre, biztosan élvezné a német leányzó. Ha pedig mégsem, akkor bosszúból a pénteki vk-ra is elrángatnám :lol:

Bujka,Bali: Tőlünk is mindig azt kérdezi a család, hogy és ha lány lesz?? Mi meg erre azt mondtuk, hogy hááát az elég ciki, de ettől függetlenöl szeretni fogjuk a kukijával együtt :lol: mert, hogy letagadhatatlanul ott van :lol:

Franciamama: Jó, hogy itt vagy! Nekem is ugyanezt mondták anno, hogy 3 ér helyett csak kettő van, aztán 6 héttel később valahonnan "előbújt" a harmadik is... 3 különböző doki vezetett félre és a frászt hozták ránk. Remélem Ti jól vagytok és ahogy az én dokim mondta, a kettő is elegendő, de fontos az éllandó kontroll.

Gigabosziról tudtok valamit???
Macifülkének is megy a drukk, már csak néhány hetet kéne kihúzniuk ezeknek a babócáknak.

Geszti: Nagyon szép a pocid, pont feleakkora, mint az enyém :lol:

Bettus, Siba: utólag is köszi a gratulációkat, tényleg jó így férjesen(is) :)

Mamy: Én is Kleopátra fan vagyok, mi holnap regel megyünk. Szerintem a legjobb helyek egyike. Vagy talán a legeslegjobb :lol:
Csaszval kapcsolatban igazad van, az a lényeg, hogy a babócával minden ok legyen.

Szkatát ismételve: pénteken Várandósok klubja, gyertek, gyertek!
Bocsi, ha valakit kihagytam volna!

Puszi Mindenkinek!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!
Már jo rég nem irtam, mert ugy volt hogy lesz netünk, aztán most ugy néz ki hogy még egy jó darabig nem. de a szüleimtől tudok néha irni. meg megprobálok majd irni otthonrol is a betárcsázos netről is , csak az olyan lassú.
remélem mindenki jol van.
nemrég kiderült hogy kisfiunk lesz, a legutóbbi UH-n derült ki. de mondjuk én már sejtettem. sajnos az alacsony Afp miatt majd lehet hogy el kell mennem genetikai UH-ra. de remélem hogy nincs semmi gond. ugyhogy most ez miatt aggodok egy kicsit, de az orvos azt mondta ne aggodjak, biztos nincs semmi, meg hogy ezek csak számok. hát remélem.
ilyenkor szerdánként járok tornára is, ami nagyon jo. van egy torna rész meg egy relaxácios rész is.
julius 15-én megyünk majd nyaralni egy hétre Horvátországba, már nagyon várom, a sok otthon unatkozás után jo lesz egy kicsit kimozdulni. tényleg valaki tudja, hogy ilyenkor szabad tengerben fürdeni? mert azt gondolom hogy medencében nem lehet, mondjuk én amugy sem mentem bele soha mert annyi mindent össze lehet szedni.
további szép napot!
üdv heni (23+5)
hettie

Sziasztok!

Nem is gondoltam volna, hogy még ennyien dolgoztok és ilyen sokáig... :shock: Nekem a suli miatt el kellett jönnöm táppénzre már a 26. héttől, a kettőt együtt nem tudtam volna csinálni.

Nincs is jobb, mint egy nagy ágy!!! A miénk 180x200-as, lapjával kell közlekednünk a hálóban, de így legalább nem rugdossuk meg ütjük- vágjuk egymást, a régi ágyunkon mindig összeértünk :lol:

Viola, furcsa, amit az árakról írsz, Anyósom 2-3 eurós bodykat hoz nekem mindig, tudom, mert rajta vannak az árcédulák :lol: Mondjuk ő Németországban veszi, meg ismeri a lelőhelyeket. Az SCS-ben mindig jókat vásároltam, sztem ott majd találsz babaruhát is, jó áron. Megnézed a babakocsikat is?

Jadey, ne is mondd, már ettem két fagyit jutalomnak :lol:

Praxis akkor senki többet? mert akkor felhívom Katát, hogy mondja le holnap reggel.

Puszi,
Krisszi

krisszi

sziasztok,

Na, leadtam az idegenvezetős műszakomat mára..

Krisszi,

Jó lenne ez a Praxis, de holnap tényleg nem tudom bevállalni :?
de azért most már tuti elmegyek még egyszer, mert már "nagyfiú" lett az én kis babszememből :lol:
ágy: én akármekkora hely van, a férjemen alszom. :oops: De valamilyen furcsa okból, ezt a férjem szereti :lol: Ha nincs a lábam a hasán keresztben, már reklamál :lol: :lol: Azért gondoltam nagyobb ágyra, hogy a kisfiunkat is bevehessük közénk, és senki se parázzon, hogy agyonnyomjuk..

Dorka, FJ

Köszi az infót az ágyak házáról

Jadey,

Már nekem is akkora a pocim, hogy most már Mindig átadják a helyet a metrón :lol:
Döbbenetesen nagyot nőtt a gyerek odabent :roll:
sz_kata

Sziasztok lányok!

Sz_Kata!
Bár már többen is válaszoltak, azért leírom, nekünk azt mondták 4D-vel kapcsolatban, hogy max. 35. hétig érdemes menni. Az indok: addig még van annyi helye a babának, hogy ha esetleg úgy fekszik, akkoris jól látható az arca, testrészei. Mert később már ahogy szűkül a hely, előfordulhat hogy belefúrja a kis arcát pl. a lepénybe, vagy elfordul és az istennek sem akar visszafordulni, stb. Mi legutóbb a 28. héten voltunk, gyönyörű felvételek készültek, és akkor mondta a nőci hogy ha akarunk még jönni, akkor a 35. hétig bezárólag menjünk. Persze utána is lehet, ahogy a neten lévő képek is bizonyítják, csak rizikósabb, hogy jól látható-e? Én azt mondom, szerintem mindenképpen érdemes elmenned, hidd el megéri!!! :wink: Mi is megyünk még egyszer, jövő hétfőn, akkor lépek a 34. hétbe. Már alig várjuk!!! :lol:

Krisszi!
Teljes mértékben egyetértek veled a császár vs. faros szülés témával kapcsolatban (amint már említettem), akárcsak én írtam volna a soraidat! Maximálisan ugyanígy gondolom az egészet! Boldog vagyok, hogy az élet megjutalmazott egy gyerekkel, aki itt van a pocimban, hisz gondoljatok bele, ez mekkora csoda!!! A magyar egészségügy olyan, amilyen, ez ellen úgysem tudunk sokat tenni, de van egy dokink, akihez 9 (vagy több) hónapig jártunk, akiben ezek szerint megbízunk, hát hadd döntse el, hogy mi a legjobb, hiszen rosszat biztos nem akar. Természetesen még reménykedünk mi is, hogy még megfordulhat Gesztikénk, ahogy többen is írtátok, az utolsó héten is van rá esély. De lehet, hogy nem fordul meg! Ezért írtam, hogy jobb felkészülni mindenre, mint hogy kapkodni az utolsó pillanatban. A többi (a sztárok programozott csaszija) engem abszolúte nem érdekel, mindenki azt csinál a saját életével, testével, amit akar. Engem csak az érdekel, hogy a mi kislányunk biztonságban lássa meg a napvilágot! Remélem, értitek mire gondolok, mi van a soraim mögött.

Bujka!
Áh, neeeem..... :oops: most már TUTI hogy nem fog változni a leánykánk neve :wink: Max. a születési időpontja, de hát azt ugyebár előre nem tudom... :wink:

Jadey!
Ez jó :lol: én is Kleopátra fan vagyok :lol: tényleg szuper hely, csak nem annyira felkapott, mint a Praxis, de nagyon kulturált, és a gépük is profi, a vizsgáló meg kedves. Hát össze sem lehet hasonlítani azzal a hellyel, ahol először-másodszor voltunk (sajnos!) bár ha tudtam volna, dehogy megyek oda!!! (OPS BT. Moszkva tér - senkinek sem ajánlom!). De ezt már leírtam. A lényeg, hogy a Kleopátrával nagyon meg vagyunk elégedve. De jó neked, hogy már holnap mész! Mi hétfőn megyünk! :lol:

Hettie!
Húúú... Horvátország.... 8) Kedvenc helyem!... Imádom! Melyik részre mentek? Mi már többször is voltunk, az északi parton, Crikvenica mellett. Jövőre azt tervezzük, hogy délebbre megyünk, de immár hármasban! Kislányunk első szülinapját ott ünnepeljük. Fürdéssel kapcsolatban, a víz kristálytiszta, szerintem semmi bajt nem okoz, bár én elvből nem fürödtem sehol mióta várandós vagyok. Jó pihit nektek!

Kép
mamy

Lyányok!

Hát, le a kalappal atöbbgyermekes plusz várandós anyukák előtt. Minden tiszteletem az övék. Itt vannak a keresztfiaink (7,10 évesek), plusz anyós is volt. Állandó sütés, főzés, rámolás, mosogatás, pakolás, programszervezés, hozzá fáradt láb, keményedő has, égő gyomor… Ez lesz még szombatig… Egyébként tök édesek, jól neveltek, de ez jó kis ízelítő a 3 tervezett gyerkőchöz.

Nemtom lesz-e erőm írni, de olvasni biztosan foglak titeket.

Melinda!

Sajnálom, hogy Edit lead, de rendes, hogy személyesen is kimegy. Mondott vmit az új védőnőről? Mikor mész hozzá?
A Várandós csomagról: azt sem tudom, milyen kuon ez, minek van a hátán?

Krisszi!
Köszi a hírt Ákatáról, engem a praxisos nem érdekelt, de gondolom már késő.

Hettie!
Mint a minap is írtam, a balatoni fürdésről kérdeztem a védőnőcit, tampont használt, nekem az tuti nem jön be, itt a neten is többen írtak annak hátrányáról. Egy nőgyogyi pedig Canesten krémet ajánlott, megelőzésre. Unokatesóm is orvos, ő pedig azt javasolta, ne száradjon meg rajtam afürdőruha, cseréljem le,mikor kijövök a vízből. Egyébként meg utolsó hónapban elővigyázatosságból már egyáltalán nem fogok fürödni.

Baboka!
privi ment.

Erika
piciri

Sziasztok!

Livi!
Hát, én úgy gondolom, hogy csak akkor tuti a baba neme, ha már kibújt :wink: Hallottam már példát arra, hogy fiút "jósoltak" és végül kislány született. Igaz, hogy nem gyakori, de ... Úgyhogy mi nevekkel is "emiatt" készülünk inkább :D

Jadey!
Hogy lettél rosszul a kocsiban? Te vezettél? Vigyázz magatokra!
Gratula a jó cukoreredményedhez! :D
Kukacos kiscsaj :lol: :lol: :lol:

Hettie!
Gratula a kisfiúhoz!
A genetikai uh-hoz megy a drukk!!! Nyaraláshoz szép időt, pihenjétek ki magatokat! A tengerben való fürdésről megoszlanak a vélemények. Én talán szívesebben fürdenék a tengerben, mint egy uszoda medencéjében. De ez csak az én véleményem, érzésem.

Viola!
Bécsi árak :roll: Hát hogy is mondjam, ott is ki kell fogni a jó akciókat? Drukk, hogy tudjatok jó áron vásárolgatni!

Mamy!
A Te soraidat és a mögötte levőket is értem! :wink:

Erika!
További jó bébiszitterkedést! :D Biztos nem lehet egyszerű lefoglalni a fiúkat, de legalább tényleg edződsz! :lol: Nekem is most kezd nagyon sok lenni Marcival a pocak, illetve a pocak nincs útban, csak Marcival egyre nehezebb: nem eszik, hisztizik és még sorolhatnám :(
Az Edit adott első alkalommal Várandós kismamák című kiskönyvet. Abban van talán leghátul egy perforált keményebb oldal, amire szerintem ő fel is írta az adatait (telefon, név, rendelő címe) és azt kell kitépni és értelemszerűen kitölteni.
Az új védőnőciről csak annyit tudott, hogy 2 gyerekes anyuka, itt lakik Érden, de talán csak most kezd védőnősködni. Csak 15. után tudok utána telefonálni, hogy mikor lesz a "rendelése" és egyeztetek vele időpontot. Bár az én fejemben az is megfordult, hogy én már a szülésig nem is megyek, csak Gáboromat küldöm el az ellenanyagom eredményéért. Majd meglátom, milyen állapotban leszek az utolsó hónapban.

Mindenkinek jó éjszakát!
Pusz: Melinda (33+5)

KépKép

KépKép
bujka

Csavizás=csavargás.
De nem jött össze Jadeyvel,mert én ma a kolléganőimmel randiztam.Mert ugyebár mi Timotával már nem dolgozunk.

Én félve írtam volna meg,de Krisszi azt hiszem megelőzött,nekünk is 180*200-as ágyunk van.szupi

Én is szívesen mennék már 4d-re,dehát nekünk még korai a 21.héten.Majd 1 hónap múlva.

Bujka:

Köszi a gyors táblareagálást,ráért volna még.Igazából kislányt szeretnénk,ezért még nem éljük bele magunkat,de gondolom nem csalódnánk.Így is úgyis tündérek.

Priviben majd megbeszéljük,hátha meg tudlak majd látogatni.
Esetleg küldesz majd sms-t.

Fürdés:

Én sem tudtam mitévő legyek a fürdéssel,mert a dokimat elfelejtettem kérdezni.Azt mondják mások,hogy természetes vízben lehet.
Én is bemerészkedtem 5-10 percre a tengerbe,de aztán alsót is cseréltem,biztos ami biztos.

KépKép
rönci

Sziasztok!

Bettus!
A név kérelmezéssel kapcsolatban a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetnek kell írni, nekem csak az e-mail címük van meg, de ha a neten rákeresel, biztos megtalálod a postacímet is.
tanacs@nytud.hu
Szabad érdeklődni, hogy miért kérted?... Csak nem valamilyen különleges néven töröd a fejed?... :wink:

Piciri!
Nem tudom már, te kérdezted-e pár napja a Várandós Mama Csomagot, de leírtam, hogy hogyan lehet kiváltani. A védőnőtől valószínűleg kaptál egy "Várandós Mamák Könyve" című kiadványt, annak a legutolsó lapján van egy kupon. Azt kell letépni és beváltani, a könyvben felsorolt helyek egyikén.

Kép
mamy

Piciri
Ment a privi. Sok erőt és kitartást a látogatókhoz, de azért pihenjél is!!!

Lányok!
Én a fürdéssel nem mertem kacérkodi, pedig voltun a Balatonon és fájó szívvel néztem a lányaimat meg a férjemet ahogy fűrdenek, de nagyon félek a fertőzéstöl. Talán majd jövőre ,addig meg csak térdig merészkedek a vízbe. Ne ezen múljon a gyerekek egészsége . Képzeljétek a 1o hónapos lányom még mindíg nem akarja megenni a darabos ebédet, persze a kenyeret ,túrórudit megeszi. Volt valakinek így a babája?
baboka

Sziasztok lányok!

Bettus:

A nyelvtudományi intézet cime: Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézet Budapest 1399 Pf: 701/518 (VI. Bencur u.33)

Kb 3 hét mire válaszolnak a névengedélyezési kérelemre..legalábbis nekünk annyi idöbe telt..és milyen különleges neven töritek a fejeteket?

Tina
Vendég

Tina!
Köszi a kiegészítést :wink:

Bettus!
Nekem nem tellett 3 hétbe a dolog, én egy mail-t írtam először, hogy mi kell a kérvényezéshez? Pár óra múlva már válaszoltak is mail-ben, hogy küldjem meg a pontos címet ahová küldhetik az engedélyt. 3 nap múlva ott figyelt a postaládában :wink: :lol: Ezért gondolom, célszerűbb rögtön mail-t írni, amiben persze leírod a kérelem tárgyát és indokát.

Kép
mamy

Rönci:

Szerintem nem korai a 21 .héten menni.mia 16-on voltunk elösször és a kisfiam olyanokat akrobatázott hogy az apja teljessen el van még most is ájulva töle..Nem beszélve arrol hogy talán még belefér egyben a képbe..Két pici kezét a feje alá rakta és a lábait keresztbe kulcsolva feküdt pont mint apja tv-nézés közben :D

Baboka:
Én sem mertem a velencei toban fürdeni pedig az orvos azt mondta semmi gond nem lehet ha ki nem jön semmi akkor be sem megy..Hát nem tudom jobb az elövigyázatosság.

Anna:

Hát az igazat megvalva .én párom nélkül jöttem haza Lányom 3 éves koráig laktunk csak kint. .a babokám már itthon az uj kapcsolatombol fogant. :D

Livi:

lánynévvel mi sem készülünk hiszen ékes bizonyitékunk van rá..(16 héten készült)

Kép Remélem ez már nem fog visszanöni..:)

Korházasoknak sok drukk..
Timi
Vendég

Tina:

Köszi az infót,majd elgondolkodunk rajta,mikor is menjünk el babamozira.Nagyon szupi a kép amit felraktatok.Tényleg letagadhatatlan.

Mamy:

Én nem kaptam Várandós mama kiadványt,bár azt írtátok a csomag ami kiváltható nem nagy szám.Azért köszi az infót.

KépKép
rönci

Rönci!

Én még az elején, azt hiszem a második védőnő látogatáskor kaptam, stócokban áll náluk, és ingyenes, de tényleg nem egy nagy szám, a könyv sem, és a csomag sem.
Azért szivesen!

Kép
mamy

Sziasztok!

Bettus: áruld el a nevet, amin gondolkodtok legyszives.
:lol:

Sz_kata:
A mellékutca neve talán Nagyenyed utca.
Nálunk a párom szeret rámtekeredve aludni, de ez engem sokszor zavar sajnos, így kapok is a fejemre, ha elhúzódom, mert ő ezt elhidegülésnek veszi.
:cry:
De mit csináljak, ha felébredek emiatt, pláne most még a hasamat is el kell helyezni... De nagyon szeretm, hogy ilyen kis bújós! :wink:

Ágyméretek:
180*200???
Az aztán az igazi - akkor a miénk nem is annyira extrém.

Várandós csomag:
Én is kiváltottam, de nekem tetszettek a kiadványok - főleg a gyerkek hozzátáplálásáról szóló - és nem zavar, hogy nincs benne 1000 féle termékminta.
Mondjuk az öblítőmintát azt alapból kivágtam a kukába...
de az Aventes termékskála bemutatása is hasznos.
(legalább tudom, hogy mit nem fogok venni - pl. sterilizáló 8000-ért, ugyanez elektromosban 20,000 meg ilyenek). De a fejő az tényleg jó, arra esetleg majd beruházok.

Tegnap gyönyörű függönyöket vettem a budaörsi Kikában - aki szereti a szines anyagokat, kerti párnákat, az most menjen nagy a választék és nyári vásár van. Sokkal jobbak voltak, mint az Ikeában.

Üdv,

Dorka

boróka1973

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?