Új privát üzeneted érkezett!

Zsebi!
Recept nélkül lehet kapni!Én szedtem amikor terhes voltam a kisfiammal mert kaptan Canesten kupot és engem is kimart és teljesen kétségbe voltam esve hogy mi lehet ez!A rutascorbintol azonnal elmulik!Az érfal már el van gyengülve és ezzel sokat tudsz segiteni!Nekem teljesen rendben tartotta utána!Van akinek a 12-ik hétig az orvos javasolja!

Ági!
Ez gyönyörű mennyiség!
Akkor péntekre drukkolok! Kép

KépKépKépKép
aniko24

Zsebi :lol:
A Jánosban fogok szülni valószínű.
Ja, és 122 volt a hcg-m.

Na, lépek. Holnap írjál, válaszolok szívesen!

Hali
nviki
Budapest III. kerület

Zsebike!
Krizsám anno azt mondta nekem, hogy még 3-4 körül el lehet érni telefonon, csak utána megy külföldre. Szerintem azért felhivhatnád a biztonság kedvéért mobilján. De az első babával nekem is volt ilyen barnázás 3-4x is, olyankor azt javasolta, hogy intenziven pihenjek. Viszont Pörivel egyetlen cseppecske sem jött. Szóval minden terhesség más.
Még csak 12-én kell menned? Olyan messze van, pedig már nagyon kiváncsi vagyok, hányan is vagytok?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

sziasztok!

voltam ma a doktornőnél jövőhét kedden berakják a fagyibabákat. remélem nem viseli meg őket a hideg...

Az aktuális árakról meg annyit, hogy drágult.. a beültetés 35ezerről 50ezer lett.
A többit nem néztem, de számítsatok rá, hogy emelkedtek az árak...

ági!

grat a petikékhez, szorítok neked!
katyerina

Sziasztok Lányok!

Új vagyok még itt, de elég sokat visszaolvastam a fórumotokban.
Elvastam a hozzászólásokat 2003. januártól 2005. februárig (ez kb. 3500 db volt), majd kihagytam egy időszakot, és elolvastam az utolsó 1000-et.
Először is gratulálok mindenkinek, amiknek már sikerült, illetve akinek úton van a babó, és sok-sok kitartást azoknak, akiknek a neve mellett MÉG nem láttam sem fényképet, sem zebrát!

Nagyon sok hasznos információt olvastam nálatok, és többször elbőgtem magam a meghatottságtól, hogy mennyire tudtok örülni a másik örömének, illetve, hogy mennyire tudjátok bátorítani, vigasztanli a szomorkodókat! Úgy döntöttem, EGY RÖVID IDŐRE szeretnék ehhez a csapathoz tartozni! Jöhetek???

Mi a budapesti Kaáli-ba fogunk járni. A dokim Krizsát ajánlotta, akihez sajnos csak jó sokára kaptunk időpontot, júl. 27-én megyünk az első konzultációra (mint tudjátok szabin van...).
Telefonon beszéltem vele, már a hangja is nagyon szimpatikus volt. Egy korábbi útmutatás alapján beazonosítottam a Kaáli homlapját látható fényképen is, és ott is szimpinek tűnt. Lehet, hogy júl. 27-től én is beállok a Krizsa-fun-ok táborába??? :)

Sajnos sokat kell várnunk, de arra jó ez a hosszú várakozási időszak, begyűjtsünk minél több leletet.
Ezzel kapcsolatban kérdezném (alighogy idejöttem máris kérdezek...), hogy melyik napi hormoneredmény kell (jól tudom, hogy 3. és 5. nap közötti)?

Elég hosszúre sikeredett... bocsi!

Sziasztok:
Kismókus
kismokus

Sziasztok!!

Katyerina köszi a drukkokat!! :-)
Ági28

Katyerina!
Akkor előre a kis eszkimokért! Kép Hányat kértél vissza?

Ági!
Mennek a drukkok!++++++++++++++++++++++++++

Kismokus!
Szia!Üdvözöllek itt!Még én is nagyon uj vagyok ebben a topikban!Olyan kedvesek itt a lányok hogy én is szivesen csatlakoztam hozzájuk!
Én ugy tudom a harmadik napi kell de ezt már a Kaáliba is leveszik!De ha viszed akkor legalább az már meglessz!A HIV és HEPATITIS kell még de azt is leveszik ott!Rákszűrés,Clamidya,spermavizsgálat,és ha van átjárhatoságid akkor az is kell!De az orvosod mindent részletesen elfog mondani!
Szoktak kérni belgyogyászati véleményt és EKG-t(igaz ezt most tőlem nem kérték)!Lehet ez nem kell már.

Zsebi!
Hogy vagy?

KépKépKépKép
aniko24

SZiasztok!

Tegnap elkezdtem szedni a fogigátlót, és ha minden OK, akkor augusztusban meglehet az első petesejtleszívás! :D Nagyon izgatott vagyok már most! :D Tényleg kíváncsian várom ezt az egész folyamatot, még akkoris, ha az elsőhöz nem fűzök nagy reményeket!

Kismókus,
üdv! Szerintem be fogsz állni a fan-ok közé! :lol:

Drukk és szurk Mindenkinek, akinek szüksége van rá! :)

Ági,
drukk! :)

Katyerina,
neked is a fagyibabákhoz! :)
angel37

Kismókus,
Anikó mindent elmondott! :)

Annyi, hogy a hormont 2-5. nap között kellett levetetni, és legyen benne FSH, LH, E2, PROL és TSH is! A doki javasolta, hogyha tudjuk, ne ott csináltassuk meg, így lehet, hogy tényleg jobb, ha már úgy mész oda, hogy megvan! :)
angel37

Köszi a drukkokat, érzem is, hogy nőnek a petikék a drukkoktól!! :-)

Van egy kérdésem, nem értem, hogy a fogigátlót miért kell szednetek??? :?
Ági28

Ági,
annyira nem kérdeztem bele, de gondolom így állítják le a pé-t, a saját term. ciklusomat :shock:

Tényleg, lányok, ha vki tud erről bővebbet, szívesen olvasnám! :)
angel37

Sziasztok!

Köszi a szíves fogadtatást, és a válaszokat.

Nekem már van rákszűrésem, tenyésztésem és Chlamidya-m, a páromnak pedig sperma-vizsgálat eredménye (ami nem túl jó).
Már kértem bemutalót HIV-re, Hepatitisre, általános vérképre és hormonra, a háziorvosom pedig azt mondta, hogy az EKG-t bármikor megcsinálja.
Azt hiszem, az átjárhatóságit a Kaáli-ra bízom.

Azért kérdeztem, hogy hányadik napi hormon kell, mert csütörtökön vagy pénteken tudnék menni vérvételre. Így valószínű a HIV, Hepatitis eredménye meg lenne a konzultáció időpontjára (úgy hallottam 2-3 hét), viszont még nem jött meg (bármikor várható), és akkor nem lennék a 2.-5. napon. De legfeljebb azt csinálom, hogy elmegyek ezen a héten, hogy a HIV, Hepatitis biztosan meglegyen, és legfeljebb jövő héten elmegyek a hormonra.

Az aktuális árakhoz én is hozzátennék valamit: az első konzultáció nekünk 12.000 Ft lesz (eddig azt hiszem 10.000-et olvastam itt).
kismokus

Hepatitis és HIV nem baj, ha csak később van meg.

Kb. egy hónapja még nekem is csak 10 volt a konzultáció!
angel37

Kismókus!
Üdvözöllelk a csapatban, sajnos hogy Te is ide kell hogy tartozzál (érted miért írom ezt). Kívánom hogy minél előbb zebrád legyen, Krizsa doki valóban egy fantasztikus ember. :)

Igen kell 3. napi és 5. napi vérvétel is addig be tudod ezt szerezni. (Nekem ez kellett illetve ilyet vittem és azt mondta ez tök jó. minden létező női hormont kérjél hogy nézzenek meg.

A férjed ne lepődjön meg fognak ott csinálni új spermaképet legalábbis nekünk csináltak pedig két hetets volt amit vittünk.

Katyerina!
Drukk hegyek a kis eszkimóknak. Biztos minden rendben lesz. Hány eszkimótok van?

Angel!
Neked is folyamatosan fog menni a drukk. :)

Lányok!
Nem nagyon tudok észhez térni és napirendre. Tegnap csak nem hagyott nyugodni ez az egész vérzés témakör elmentem a régi nőgyogyászomhoz aki amúgy épp ügyeletben volt. Az egy dolgog hogy bent akartak tartani a kórházban csináltak uh-t látta hogy semmi nem jött a méhből ott minden rendben. Mondja hogy gyönyörű szép babóca van itt elkezdet kielemezni mikor is kicsúszik a számon csak egy mire ő mért mennyinek kéne lenni hát mondom nem tudom de a HCG alapján azt mondták több lesz ott. Erre kicsit mozdít az uh-n és három is van. Lányok ............... rettegek félek nem tudom, hogy hogy mi lesz.... ráadásul Krizsa dokival mire legközelebb tudok beszélni már 11 hetes leszek addig dönetni kell. Istenem soha nem gondoltam hogy nekem lesz ilyen problémám.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi

szerintem ezen ne görcsölj még (tudom, a kívülálló könnyen beszél), rengeteg idő van még, s addig a természet is megoldhatja ezt a egészet, lehet, hogy csak ketten akarnak majd maradni.

zsuzsi
zsuzsi73

Katyerina a kis eszkimó biztos élvezni fogja a meleget a pociban, fázott már eleget!! :-)

Zsebi ez nagyon jó!!!!! 3 babó? Gratula!! :-) Addigra úgyis eldöntöd, hogy mi a jó!! Ne izgulj!! :-)
Ági28

Ezt most nem értem...

3. ÉS 5. napi kell, vagy EGY kell a 3. és 5. nap között???

Bocsi, lehet, hogy értetlen vagyok, de Zsebi szerint 2 kell, angel37 szerint pedig 1...

Egyébként felvennétek a listába?
név: kismokus
intézet és orvos: Kaális, Dr. Krizsa
Életkor: 30
Miért kell ?: kiskatonák miatt
Hányadik: írjuk ide, hogy készülődés
kismokus

Zsebi :lol:
Én még a mai napig barátkozom a kettő gondolatával, pedig épp ma vagyok 11.hetes, tehát már fixen ott vannak bennem.
Szerintem ami történt veled annak valami oka kell, hogy legyen, valószínű így kellett történnie. Tudom, hogy könnyen beszélek, mert 3 mégis több mint 2, de én így gondolom és ahogy Zsuzsi is írta lehet, hogy a természet előbb fog dönteni mint te magad.

Én drukkolok neked bárhogy is döntesz :)
nviki
Budapest III. kerület

Viki, Zsuzsi, Ági!

Köszönöm, egyenlőre nem tudok erről mit írni.

Kismókus!
Nem tudom hogy konkértan akkor mi kell én úgyan így mint most te vagy itt érdeklődtem nekem annó az "öregek" azt mondták kell 3. napi és 5. napi is megcsináltattam így mentem Krizsa dokihoz és ő erre annyit mondott ez nagyon jó hogy hoztam hogy aztán elég lett volna valamelyik napi azt már nem mondta.
Én ezért írtam hoy nekem két napi is volt.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Köszönöm a válaszokat!
Azt hiszem biztos, ami biztos alapon csináltatok a 3. és az 5. napon is!

Zsebi!
A Te sikerednek különösen örültem, mert nagyon régóta itt vagy már a fórumban, és már megérdelemted!
A 3 babó miatt meg még ne aggódj, lehet hogy tényleg megoldja a természet a problémát.
Egy nagyon kedves ismerősöm nemrégiben éppen ilyen helyzetben volt, és 2 maradt meg neki...
kismokus

Zsebi,
3 is megtapadt? Gratulálok hozzá! :D
Bevallom, én nagyon megijednék, még a kettőtől is tartok kissé :oops:

Kismókus,
konzultáción nekem még nem volt hormoneredményem, és a Krizsa doki 2-5. nap közötti 1db vérvételt kért, azt az 5 hormont, amit leírtam. :)
angel37

a másodiktól az 5. napig bármelyiket elfogadjuk. A legjobb a 3. napos.
Felesleges kettőt csináltatni egy cikluson belül, esetleg kontroll ha kell, akkor azt a következő vérzésnél nézünk.
praktikus , ha máshonnan hozod, azzal is spórolsz.
Krizsa dr. azt az ötöt kéri , amit Angel írt.

A fogogátló leállítja a petefészek működését, ezáltal a következő havi "hormonlökésre" /stimulácio/ sokkal jobban reagál.
Ha pl. lenne egy el- nem ovulált tüsződ és arra stimulálnánk , akkor csak egy cystánk lenne, petesejtek nem. A fogigátlóval ez /is / kivédhető.
Ez csak az egyik fajta stimunál van, többfélét is alkalmazunk.
harcimokus

Köszi a válaszokat! Megcélzom a 3. napot!

harcimokus!
Milyen jó, hogy van itt egy beépített ember, aki mindent tud... :lol:
kismokus

Harcimókus :)

Köszi szépen, ez így kimerítő magyarázat volt! :)
angel37

Harcimókus köszi a választ!! :-)
Ági28

Zsebi!
Egyszerűen nem találok szavakat! :shock:
Egyik szemem sir a másik nevet!Remélem nem haragszol meg ezért!És mekkorák?Nem mondta az orvos aki megvizsgált?Mert ha talán az egyik sokkal kissebb akkor hátha tényleg a természet elrendezi magátol a dolgokat!Pont tegnap olvasgattam erről és 5% esély van erre!Te beleestél!Én ezzel kelek ezzel fekszem,hogy hány embrikét kérjek vissza!Nekem már van egy öt és fél éves kisfiam és az orvosom azt mondta ha hármat kérek és mind a három megmarad és megtartom őket akkor a 20-ik héttől bevarr a korházba!Én nem tudom megtenni hogy a kisfiamat itthon hagyom!Nincs kire!A férjem rengeteget dolgozik külföldön és sajnos nem tudnám megoldani sehogy sem!Van egy nagyon aranyos ismerősöm aki a Dévaihoz járt!10 évig probálkoztak és utolso lombikra mentek át a Dévaihoz!Neki is megmaradt mind a három és amikor kérdzték tőle mi legyen akkor azt válaszolta:-Van aki tiz év alatt szül három gyereket ,én tiz évig vártam hogy legyen három gyerekem!És 36 hétre született 2 lány és 1 fiu!Végig feküdt szigoruan!Hu ez nagyon nehéz döntés! :?

KépKépKépKép
aniko24

Sziasztok!
most segítene nekem valaki?? :D :D

szeretnék feltenni a nick alá egy képet, nagyon ari valamit de nem megy!
ti hogyan csináltátok????
és mi az az "avatar"?
megírná valaki priviben ?
köszike
harcimokus

Sziasztok Lányok!
Kismókus,üdv.a fórumon!

Nemrég jöttünk haza a Kaáiból,és új híreket kaptunk!
A természet megoldotta a mi kis "problémánkat"! A 3.baba angyalka lett!!!
Sajnálom szegénykét,de így történt és kész!A és B baba 3 cm-esek,aranyosan mozgott az egész testük,különösen a kezük,mintha integettek volna!

Zsebi!Ne aggódj,látod megoldódnak a dolgok maguktól is!

Mindenkinek nagyon sok sikert kívánok!
Andi
aanda

[quote="zsizzsik"]Sziasztok!

Úgy néz ki szeptembertől nálam is mindinkább esedékes lehet az ikerterhesség, ugyanis az új dokim lombikot javasolt. Szeptembertől belevágunk tehát, de még egyelőre én is barátkozom a gondolattal. Pontosan az ikerterhesség miatt. Lehet hogy nyafkának és hülyének tartotok, de kerek perec leírom, hogy nekem a hármas ikerterhesség maga lenne a rémálom. Valahogy nincs elég önbizalmam ahhoz, hogy el merjem hinni, hogy probléma nélkül ki tudnám hordani a három babát egyszerre. No meg utána egyszerre a három csöppséget ellátni. Tudom, hogyha ott lennék és nem lenne más választásom biztosan megoldanánk valahogy a helyzetet, de ha lenne választásom valszeg én is a redukció mellett döntenék. ...

Sziasztok!
Ismeretlenül ugyan, de beleszólok. Egyszerűen nem bírom szó nélkül hagyni, mennyire felháborít, ahogy az ikerterhességről, redukcióról / "elinjekciózásról" beszéltek! Úgy bántok ezekkel az életekkel (amikért állítólag ti küzdötök), mint kártyalapokkal. Osztás, leütés.. Mégis, milyen alapon döntitek el, hogy melyiknek kell mennie? A szerencsére bízzátok? És ha épp azt az embriót ítélitek halálra, amelyik a legszebb, legtehetségesebb stb. volna? Gondolkodtatok már ezen? Szerintem a lombikkal egyszer s mindenkorra vállalni kéne a többes terhesség kockázatát, s nem pedig még "válogatni", hogy nekem egy kell, nekem kettő... Arról nem is beszélve, hogy aki egyszer is kért ilyen "redukciót" - abortuszt, annak nem engedélyeznék több inszem-et, lombikot, semmit!
Nekem 3 pici gyerekem van, a legnagyobb is csak 3,5 éves. SOHA nem vetetnék el egyetlen gyereket se, pedig nekem eddig könnyen jöttek, tehát ha úgy vesszük, nem küzdöttem értük annyit, mint állítólag ti.
nikolade

Huhh, lányok itt aztán zajlanak most az események :D :D :D

Üdv Kismókus!
Látom már kiokosítottak, Krizsa doktorban nem fogsz csalódni!!

Aanda!
Gratula nektek, nagyon szerencsés vagy, hogy nem kényszerültél nehéz választás elé!

Zsebi!
Írtam neked mail-t, nézd meg légyszi!!

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nikolade, kissé szigorú vagy... :cry:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ne haragudjatok, a düh beszélt belőlem. Igazából nem akarok senkit megbántani. Inkább próbáljatok meggyőzni :cry:
Tényleg nem értem, hogy gondolkodtok....
nikolade

Szerintem itt nem azért pánikol be ettől az összes kismami, mert fél attól, hogy nem tudja majd ellátni a három gyerkőcét, hanem attól, hogy a rendkívül kockázatos hármas terhesség miatt mindhárom magzatát elveszítheti :cry: Én legalábbis így lennék vele....

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Én olvastam olyant is, hogy "csak két kezed van"...
Azonkívül az "elinjekciózás" (a szótól is kiráz a hideg) is kockázatos! Attól is elveszíteti az összeset!
Jajj, olyan nehéz ez!
Hiszen emberéletekről beszélünk!
nikolade

Én speciel úgy gondolkodom, hogy örülök, ha egy babát ki tudok hordani, úgy meg vagyok vagdosva kívül-belül... Hármasiker terhességből nem tudom, hányan maradnánk élve a végére, és nem feltétlenül a várható pelenkamennyiség a gond.

Aki lombikos, nem véletlenül lett az, sokunknak van (és bocs ha mások nevében is beszélek) komoly előzménye, és/vagy túlvan már egy v. esetleg több vetélésen. Nyilván féltjük a születendő babá(ka)t, és sztem kicsit magunkat is.
angel37

Én azt gondolom, hogy nem dolgunk téged meggyőzni. Te sosem kerültél ilyen döntés elé, te sosem küzdöttél meg azért,hogy legyen gyereked, így ítélkezni sincs jogod.
Azt gondolom a lombik program egyik kockázata az iker terhesség és velejárója lehet a redukció ami az anyuka és a gyerekek érdekében történik. Nekünk nem mindegy egy kockázatos terhesség vagy egy vetélés, mert nekünk a következő terhességért is keményen meg kell küzdeni.
alinkat

Nikolade!
Már oly sokszor megfogadtam, hogy az ilyen hozzá nem értő benne nem lévő emberek hozzászólásait egyszerűen figyelmen kívül fogom hagyni és nem állok le vitatkozni. De igen is megfogom védeni magamat.

Soha nem kívánom hogy a helyzetembe kerüljél, de tegnap sem te ültél az orovsonál és hallgattad végig az intelmeket (nem szeretném részletezni)

Ugyanakkor saját magadnak is ellent mondasz úgy gondolom akkor ítélkezz ha már voltál valaha hasonló helyzetben és döntened kellett. Bár még akkor sem ugyan olyan minden eset minden eset más és más úgyhogy .....

lányok azt hiszem védem inkább a lelkem is pont az ilyen nagyon szimpatikus emberek miatt háttérbe vonulok akit érdekel a sorsom privibe bármikor megkereshet és segítekde felettem ne itélkezzen senki mert nincs hozzá joga.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Harcimókus!

Az avatar kell neked a profilban, attól lesz kicsi képed.
Irok neked mailt.

Mka
Vendég

Mka! nekem is légyszi, mert én is felvilágosodásra szorulok! :lol:
alinkat

Szerintem én nem ítélkeztem! A véleményemet írtam le, ami - elhiszem - nem esik jól. Azért még nem kell bevágni a durcát. Vagy, akár be is lehet, attól még nem lesz számomra kerekebb a történet.
Hol mondok én ellent önmagamnak?
Az ellentmondás ott van nálad, Zseboroszlán.
Akármennyire is spéci a te helyzeted (a ti helyzetetek), én valahogy úgy gondolom, vannak határok, amiken túl már nem kell erőltetni a dolgokat..
Létrehozni életeket, hogy aztán megöljük őket... Hmm.
Kell a gyerek, vagy nem? Ha kell, vállalj be mindent, ami ezzel jár.

De igaz, nem kellett volna beszólnom, mert ezek "gyökér" ellentétek a gondolkodásban, úgyhogy sose fogjuk megérteni egymást.
Talán azért egyikőtök-másikótok elgondolkodik egy picit
:?
Az orvosokról is megvan a véleményem, akik a végrehajtó szerepet átvállalják. Sőt, talán leginkább az ő saruk ez az egész.

Na, mindegy, elmegyek. Fürdetés idő van.
nikolade

Nikolade!
Bocs de ez a mondatod szerintem az alatta lévőknek ellent mond és

" de ha lenne választásom valszeg én is a redukció mellett döntenék. ..."

de nem vitatkozom. Ez legyen az én gondom, de ha ilyen cipőbe fogsz járni azért olvass vissza és gondolj be hogy esne ez neked.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Nikolade,

Zsebi és az összes lombikos védelmére kell kelljek, ez egy kicsit több a soknál.
Kettős ikerterhességnél szerintem nincs olyan lombikos lány aki azt mondaná hogy vegyük el az egyiket, csakmert nem bízik magában, vagy mert úgy érzi megteheti. Itt senki nem szívtelenül beszél a babagyártásról, sem a redukcióról. Sokkal-sokkal többet kell elviselnünk, mint azoknak, akiknek spontán készül a babájuk, és ezt nem fogja megérteni az, aki nem éli ezt át.
A hármas terhesség nem játék, sokkal nagyobb a kockázata annak, hogy mindegyik kis életet elveszti az ember, ha mindhárom életet megpróbálja kihordani, mint magának a redukcióknak. Gondolod ezek a lányok nem siratták meg mindegyik embriójukat amelyik nem tapadt meg? Pedig ott még szó sem volt redukcióról....És gondolod nem fogják megsiratni azt az egy kis életet akit fel kell áldozzanak ha a természet nem oldja meg előttük? Biztos vagyok benne, hogy bár muszáj meghozniuk a döntést, ez nagyon-nagyon nehéz dolog, és mindenki tudja, hogy ez benne van a pakliban. Pontosan azt teszik, bevállalják a lányok ami a lombikkal jár. Felvállalják az életük egyik legnehezebb döntését, hisz ők is pontosan jól tudják, hogy életekről (a sajátjukról és a gyermekeik életéről) döntenek, nem egy zsák krumpli sorsáról.
Uff
Mka
Vendég

nikolade,

Zsebi félreértett valamit, mert ha jól értem Te idéztél egy előző hozzászólást, és a második Sziasztok! után van a Te véleményed.

Igaza van Zsebinek ítélkezel, ezzel a mondattal biztosan: "Arról nem is beszélve, hogy aki egyszer is kért ilyen "redukciót" - abortuszt, annak nem engedélyeznék több inszem-et, lombikot, semmit!"
Itt van az ítéleted, alaptalanul.

Idézlek:
"Kell a gyerek, vagy nem? Ha kell, vállalj be mindent, ami ezzel jár. "

Pontosan ezt tesszük mindannyian, bevállalunk mindent, még azt is bevállaljuk, hogy feláldozunk egy életet másik háromért cserébe. (az anya és a két apróság életéért), mert igen, igazán szeretnénk babát.
Vendég

Zsebi!
Az első hozzászólásom eleje egy idézet volt, amire reagáltam a második felében. De kezdő vagyok itt, látom, nem sikerült jól idéznem, olyan, mintha én írtam volna azt is.

Zsebi és a Többiek! Igazatok van, ítélkeztem. Mea Culpa, bocsánatot kérek mindenkitől!
Hívő ember vagyok és mint ilyen, megpróbállak megérteni Titeket. Vagy inkább elfogadni a véleményeteket. Igaz, sose voltam a Ti helyzetetekben, és valószínűleg nem is kerülök soha ilyen szituációba, hála Istennek. tényleg nehéz lehet.
Azt hiszem, ez az egész tényleg nem a ti hibátok, hanem ezé a koré, amiben élünk, ami tönkreteszi - sokszor meddővé is - az embereket, manipulál, programoz, tízezrekért ad-vesz életeket, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Az orvosok meg erre építve súlyos milliókat vágnak zsebre, és utána mossák kezeiket!
én őszintén remélem, hogy minden idegeskedés, küzdelem ellenére/végére mindannyian megismeritek az anyaság örömét, és tényleg boldogok lesztek!
Még egyszer elnézést az indulatos bepofátlankodásért.
nikolade

Nikolade!
Köszönöm, hogy átgondoltad és hidd el én is tegnap óta azzal kelek és fekszek hogy hogy legyen az a három kis élet és tényleg csak remélni fogom hogy sikerül mindent mérgeleni és jól dönteni ha a természet nem rendezi el a dolgot.

Hidd el itt egyikünknek sem könnyű soha nem is volt az a mesterséges megtermékenyítés amikor átlépjük az intézet küszöbét már akkor mindenki tisztában van azzal hogy a természet valamiért nekünk nem adatta meg hogy Édesanyák lehessünk, de én úgy gondolom nem teszek azzal és az orvosaim sem rosszat hogy maximálisan próbálnak segíteni azoknak a pároknak akiknek sajnos nem adatik meg természetes úton ez a boldogság.

Viszont biztos vagyok benne hogy ha neked sem lenne egy gyermeked sem minden követ megmozgatnál azért hogy legyen.

Hidd el itt mindenki boldog szeretne lenni és egy kis életnek életet adni ez minden vágyunk, de sajnos nekünk sok küzdelmet kell megélni azért hogy igazán örülhessünk és csak bízni tudnunk abban hogy egyszer az alagutunk végére érünk és Édesanyák lehetünk.

Amúgy egyszer a Kárász Andrea műsorában volt egy hölgy ikreket szült szintén az én orovosom segítségével és akkor az orvosom megmondta hogy annak idején a lombikot azért találták ki hogy a meddő nőkön segítsen, de ma már inkább a férfiak miatt van erre szükség és ha így folytatja a természet a lombik bébi program egy faj fennmaradásáról szól.

Tényleg nehéz ez minden oldalról nézve nem könnyű a helyzetem nekem sem, de remélek és bízok az égikeben hogy segítenek.

Köszönöm hogy meghallgattál és jólesik hogy azért átgondoltad, nem vagyok szörnyeteg aki a saját gyerkeinek szeretne rosszat.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Nikolade :)
én csak egy dolgot írnék, tényleg tényszerűen. 2 baba kihordásának átlagos időtartama 35 hét. 3 babánál ez 31 hét.
Én nagyon sok koraszülött babát ismerek... és a 31 hét egy átlag. Benne vannak a 24-25. hétre született, egész életükben károdott babák is. 27. hét előtt egy baba életben maradásának az esélye csak 30-35%.... ez nagyon kevés.
Statisztikailag a redukció kevésbé kockázatos, mint a hármas terhesség..

anya vagyok, és én is anyaként gondoltam végig nagyon sok mindent ill. értékeltem át a dolgokat, amikről csak kismamként másként gondolkodtam. de még mindig a redukció mellett vagyok, azért, mert nagy a kockázat.

Orsi
KépKépKép
icsilya

ja, és még annyit akartam, hogy nagyon szimpatikus volt a hozzáállásod a végén, az, hogy megpróbálod megérteni a másik oldalt is.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Harcimokus!
Tedd ide fel azt a képet amit az avatarba szeretnél tenni és én lekicsinyitve visszateszem neked és azt betudod másolni az avatarba!

Andi!
Sokat gondoltam rád a napokba!Igy a legjobb mindenkinek!

Zsebike!
Szerintem bizzunk a szerencsében egy darabig és ha még is döntést kell hozni akkor majd végig járod mi a legmegfelelőbb neked és a babáknak!Szerintem nagy rá a sansz hogy a természet rendezi a dolgokat!De imádkozom érted minden este! Kép

KépKépKépKép
aniko24

Zsebi,

Csak pont azt nem írtam meg, amiért ma este benéztem :shock:
A lehel téri piacon végül vettem méhpempőt, köszi a tippet.
Te az egészet bekeverted, vagy csak a napi adagot mindíg egy kanál mézbe tetted?
10g-ra mondta a nő, hogy két havi mennyiség, és fél kiló mézbe rakjam bele, de fogalmam sincs, akkor az egy nap mennyi adag lesz... egy evőkanál?
Bocs, hogy ilyen lökött vagyok...tudsz segíteni?
Köszönöm.

Nikolade örülök, hogy megpróbálod valóban megérteni a helyzetünket.

Mka
Vendég

Mka!
Persze hogy tudok segíteni. Kerverd el nyugodtan egy fél kiló mézbe nekem 5 g volt és negyed kilóba kellett kevernem. Tedd hűvős helyre én a hűtőbe tettem így is és vannak a teás kanalak amilyennel a gyerekeket is szokták etetni csak műanyag vagy fa azzal ettem egy kanállal minden nap, de volt hogy kettővel. Egyet egyél mindenképp.

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?