Sziasztok!
Brigi!
Nagyon köszönöm a cimkéket, du. meg is érkeztek
Jó sokat küldtél, örök hálám
Ha jól vacsiznak akkor nem tudom mi lehet a baj.
Marcsi!
Nagggyon jó képek! Milyen a 3 gyerekes élet? Én mindig győzködöm a párom egy harmadikról de nem igazán megy
Mondjuk én is kicsit később szeretném, de arra meg azt mondja mindenki hogy a kicsi nagyon ki lesz közösítve
Anikó!
A csajok 19 hónaposak. 34 hétre születtek, elment a magzatvíz. Mivel Petra volt a kisebb és ő feküdt elől, Csenge meg harántban volt és fél kilóval nagyobb volt így féltek hogy ha faros lesz nem fog kiférni. Így lett császár
Egyébként UH-on egyformának mérték őket, bár mindig mondták hogy Petrát csak nagyon durván saccolják, annyira lent volt a feje hogy nem tudtak BPD-t mérni, csak a füle alja látszott
Aztán mikor elment a magzatvíz akkor tapintásra mondta a dokim hogy a Bbaba nagyobb lesz - és igaza lett.
4 hetet voltak a PIC-en (1550 és 2000 gr-mal születtek). Tulajdonképpen csak hízni kellett, nem kellett lélegeztetni vagy bármi mást, de Petra eleinte nem fogadott el sem cicit, sem cumisüveget, csak szondán tudták etetni, ezért tartott ilyen sokáig a bentlét. Csak akkor engedtek minket haza mikor már rendesen evett.
(ja, valaki mintha kérdezte volna a múltkor hogy szopnak-e még, nem emlékszem hogy válaszoltam-e : igen
De javul a helyzet, napközben már nem nyúznak állandóan, bár van néhány újabban felvett szokásuk, pl. hogy a plüssállat is szopizik
. A múltkor az apjuk lefeküdt a szopihelyünkre. Mikor Petra észrevette odarohant, elkezdte rángatni és szörnyű mérgesen ránézet, majd rám, és közölte, hogy "ciciiiii", ami azt jelentette, hogy apa menjen innen, anya meg jöjjön ciciztetni
. Ja, és egyszer megkínálta apát is
)
Mostanában egyre több szót tanulnak, a legújabb a bugyi (szerencsére "buda" kiejtéssel így nem érti a fél utca ha kiabálnak
) De mondják hogy baba, bácsi, néni, nyanya (ez én lennék
), papa (ez meg apa), virág, zsiráf, vau-vau, kutya, mam-mam (evés, éhes, kaja), cici, eper (ez minden kis piros gyümölcs, a cseresznye is), alma, tej, kuka, kukak (kupak), hapci, csüccs (leül), séta, hinta, kocsi (ennek variációja a brü-brü és a tü-tü is), bru-bru (maci), pá (párna, de mondják a takaróra is), iá (csacsi), mpa (lámpa), tes (tessék), sssz (kígyó), zzz (légy) meg biztos van még, de most ennyi jut eszembe. Ja meg persze a NEM!!!
Már mindent elmagyaráznak, ha nem szavakkal akkor elmutogatják. pl. ma valahonnan berepült egy lepke. Jön Pepe, mutatja a lepke jelét, ami kb. ugyanúgy néz ki mintha pápát intene csak két kézzel. Nem értettem mit akar, gondoltam a képeskönyvre gondol amiben van lepke. Hoztam, de közölte hogy nem és rázta a feját. Aztán mutatott a kanapé felé. Még mindig nem értettem így odavonszolt, akkor vettem észre hogy ott csücsül egy lepke
Ma ablakot akartam pucolni, hát megcsináltam a medencéjüket, kihordtam egy csomó játékot a vízbe, gondoltam míg pancsolnak én megcsinálom az ablakokat. Hát ha 3 percet benne voltak a medencében akkor sokat mondok:(
Mind a kettőt jobban érdekelte az a fél vödör víz amivel az ablakpárkányokat mostam
A felét kiborogatták, a szivacsomat elszedték, a megpucolt terszajtót meg összefogdosták.
Teljesen kiakadtam rájuk, egyébként azt mondják birka türelmem van de most elkezdtem kiabálni velük. Más azt mondja ilyenkor megszeppen a gyerek az enyémek meg kiröhögtek
Ha velük foglalkozom vagy legalábbis hagyom a disznóságaikat csinálni akkor jól elvannak, de ha kicsit elvárnám hogy hagyjanak békén akkor tuti mind a kettő rajtam lóg. Egyébként eljátszanak egyedül is, de szerintem tudják mikor kell zaklatni anyát
Ebben a melegben még hímezni sincs kedvem
Pedig illene lassan nekikezdenem a magasság mérőknek ha azt akarom hogy ne ballagási ajándék legyen
Jó éjt mindenkinek!
Ditke
19 hó