Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Baba

Gratula az ikrekhez! Milyen neműek lesznek? Nevek vannak már?

Edit

Van szilikonos a Nuk-hoz. Sőt, legtöbb üvegünket azzal vettük. Dávid régen csak latexesből volt hajlandó inni, aztán már semmiből se. :( Nikinek mindegy, de legyjobban a latex főzelékest szereti. :D Abból jobban jön. 8) Nálunk nem szórakoznak ilyenekkel, hogy szétrágják. CSőröst egyik se szereti, Dávid egy kalap alá veszi a cumisüveggel- tehát alapból fúj. Niki se nagyon szereti, de sztem a Varázsitatónak elég műanyag íze van és átveszi a víz is. Én se innám meg, hogy őszinte legyek. :D
Dávid csak poharazik, de az sem mindegy ám, hogy milyen. Van 2 kifelé forduló szájú üvegpoharunk, ebből szeret és tud a legjobban inni. Amúgy sem iszik túl sokat. Főleg, mióta rájött, hogy hogy lehet bugyborékoltatni a vizet a pohárban. Na, azóta befelé nem megy 1 korty se, csak kifelé. :roll: Amúgy ha szomjas, már nagyon szépen tud inni, de ilyen melegben az se érdekel, ha leönti magát vízzel.

Cat

Szerinted akkor Dávid miatt se aggódjak? Reggel-este cici, amúgy innia kéne. De egyszerre 4-5 kortyot iszik, ha nagyon jó napom van, amúgy 2-3-at. És legközelebb szinte csak a köv. etetésnél hajlandó inni. Azért ilyen melegben ez nagyon kevésnek tűnik. Főleg, hogy a pelusa nem ritkán szinte száraz 3 óra múlva is.

Heszter

Szerinetm azért van olyan gyerek, amelyiknem nem megbízható a "vízjelzője" és nem veszi észre, hogy innia kéne. Vagy lehet, hogy Dávid valamelyik őse teve volt?!! Merthogy a kis drágám alig hajlandó inni, ritkán és keveset. Én akkor kezdenék aggódni a helyedben, ha a köv pelenkázásnál nem lenne elég pisis a pelus. Amúgy én szoktam nekik adni felvizezett babaivólét, meg néha teát is. De legtöbbször víz van nálunk is.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!
Köszönöm a fogadtatást!

A lányok neve Anna és Zsófi, a jobb oldalon fekvő Anna, bal a Zsófi. Legutóbb azzal riogatott a dokim, hogy nem fogjuk tudni melyik jön ki előbb. Nálatok hogy voltak ezek a dolgok?
Szerintem nem mindegy, én hónapok óta a nevükön szólítom őket, kapcsolatanalízisre is jártam, szóval szeretném tudni a sorrendet. :D
Párom kiskatonái miatt kellett a lombik, kevesen voltak, és a mozgásuk sem volt jó.
A Söfibe járok, ott fogok szülni, Garamvölgyi a dokim, ismeri valaki?
29 éves vagyok, párom épp ma 33. Csömörön lakunk 3 éve, de a városban dolgozunk. Illetve én már nem, a kezdetek óta itthon vagyok.
Andi, akinek három lurkó van a pocijában, ugye? :)

Ja, Anikó vagyok. :)
baba888

Sziasztok!

Anikó!

Üdv, végre megint egy pocakos :D Én úgy szeretem hallgatni a terhes kismamákat (nosztalgiázom??)
Nekem nem volt kérdéses melyik melyik, Petra olyan lent feküdt hogy a fejét teljesen elnyomta a medencém:( Így ez még hónapok múlva is látszott rajta - én még most is látom...
Egyébként mi sokáig Baloskának és Jobboskának szólítottuk őket, tekintve hogy majdnem 30 hetesen még nem igazán volt nevük - illetve hetente más volt :D

Edit

Cumiasüveghez nem tudok szólni mert nekünk csak az anyatejes pótláshoz volt de fél éves koruk után márritkán kellett. Viszont én utána csőröst adtam de nagyon rövid ideig, inkább pohárpárti vagyok, már nagyon szépen isznak pohárból. Miért gond az ha magára borítja? Ebben a hőségben még jól is jön :D Mondjuk az enyémek vizet isznak, attól nem ragad utána minden és nem kell folttisztító hogy kimossam a ruhából.

Lilla

Az enyémek is elég keveset ittak régen, most meg annyit hogy nem győzöm itatni őket. Bízd rájuk a dolgot, ha van lehetőségük inni de nem isznak akkor biztos nem szomjasak. Ha meg teve volt az ük-ük... akkor meg pláne :lol:

Brigi!

Jól lakik Réka vacsira? Nem lehet hogy ebben a nagy melegben napközben nem eszik eleget és éhes? Az enyémk ugyanis szinte csak isznak, főzelék, húsféle 2 kanál után elég. Mondjuk én sem kívánok ilyesmit.

Heszter!

Nálunk reggelire van gyümilé, máskor víz. Teát ha 2x kaptak összesen életükben. Szerintem az csak cukros víz.
Este néha szoktam babatejet csinálni nekik, abból isznak kb. 1-1 decit, de ez nincs minden este.

Megyek, felébredtek. Hát nem aludtak valami sokat :( Biztos ez a nagy meleg :(

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke :)
Vacsira egész szépen esznek most éppen déli maradék főziket, de szoktak tejpépet is kapni. Éhes lenne? Na nem mondom, ebédre nemigen esznek sokat ebben a melegben, de a vacsi azért ált. jól elfogy. Meg soha nem voltak valami nagyevők. CSak az a baj, hogy nem akar enni. Hogy adagoljam bele a kaját, ha nem fogadja el? Libatömővel mégsem adhatom. :) Valami jó tipp?
Ha látom, hogy fáradtabbak, akkor fürcsi előtt vacsizunk, mert akkor még nem annyira nyűgik és könnyebb megetetni őket. A fürcsi kiveszi belőlük a maradék energiát is, és akkor aztán tényleg nem esznek semmit olyan álmosak.
Címkéket megkaptad?

Lilla :)
Szerintem is van olyan gyerek, aki elfelejti, hogy szomjas, annyira belemerül a játékba, stb. De ha eszébe juttatod, és felajánlod neki, akkor nem hinném, hogy nem fogadja el, márpedig Heszternél ez a probléma. Szerintem egyikőtök se izguljon, fognak inni, ha szükségük van rá.
Engem az anyósom csesztetett állandóan az ivással. Hogy a víz nagyon fontos, mintha nem tudnám. Mondtam, hogy próbálom, de nem kérnek. És mindig rém büszke volt, hogy tőle igenis elfogadtak egy pár kortyot. :roll: :roll: Azóta meg képesek úgy inni, hogy ha valaki látja őket azt hiszi, hogy egy hete nem kaptak vizet. Szipkázzák be és még levegőt sem vesznek. Tényleg vicces. És ezt akár negyed óránként.

Anikó :)
Szép nevük lesz. Nálunk annyit kavartak a lányok a hasamban, hogy én nem tudtam melyik melyik. Minden ultrahangon másképp álltak. Először fejvégűek, két nap múlva meg egyik faros, másik fej. Aztán mindkettő faros. ....

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szia Anikó!

Igen,itt én vagyok csak terhes 3 babával.
Ide még keveset irogatok,mert még sokszor magam sem hiszem el a terhességet,és még nagyon az elején tartok.Inkább a Kaális párok fórumába irogatok és olvasom a Beültetés elötti és utáni fórumot,úgyhogy kicsit ismerlek is.

A lányok nagyon segítökészek,én sokat köszönhetek nekik.Minden kérdésedre szívesen és őszintén válaszolnak,hiszen Ők már tapasztalt anyukák!

Jó neked,hogy már a 29.héten jársz,én csak a 9.-en.Talán a 20.hét betöltése után már nyugodtabb leszek,most még nagyon parázok,hogy minden rendben legyen.
Szép neveket választottatok a kislányoknak.Az AFP-d jó lett?Mert olvastam,hogy ikerterhességeknél magasabb az eredmény.Mikor tudtátok meg a babák nemét?Fájdalmas volt a varrás?
Hány hetente jársz UH-ra?

Andi
aanda

sziasztok!
rég írtam. zajlik a 3 gyerekes életünk :)
az ikrek éppen nélkülünk nyaralnak pécsen. kisbulcsú pedig továbbra is egy kis mintababa.

anikó!
én 2-szer szültem - császárral - a schöpf-méreiben. garamvölgyiről csak hallottam. úgy tudom, elég magas a tarifája. nektek előre szólt az árakról? ezt leszámítva csak jót hallottam róla, ő ugye az igazgató főorvos... kb. úgy voltam terhes, ahogy te. szeptember közepére lehetsz kiírva. hogy birod a meleget?

edit!
gratula a bárányhimlő lezongorázásához!

ditke! brigi!
csak irigykedek a csajok láttán!

marcsi
1 boszorka... 3 fia van...

KépKép

KépKép
2in1

Ditke,
neked most mennyi idősek a babáid?
Ne haragudjatok, de mivel nem ismerek senkit sok olyat fogok kérdezni, amit a többiek már tudnak...

Brigi,
én a 20. hét környékén kezdtem el érezni a lányok mocorgását, és már akkor azt éreztem, hogy egy-egy féle mozgás mindig ugyanoda tevődik. Akkor volt is egy uh, amin kiderült, hogy mindkettő fejvégű, és azóta így vannak. :)
Ráadásul méretre is nagyon egyformán nőnek szerencsére, úgy látszik mindkét lepényem jól tudja végezni a dolgát.

19-én voltunk 4D-n, és most azt tudom, hogy Zsófi van lejjebb a csatornához, szóval ő az "A" magzat. Az eddigi "állandóságban" talán olyan szinten bízhatok, hogy ha ez továbbra is így marad, akkor lehet, hogy ő fúrja be magát elsőnek, mikor megindul a szülés. Talán.

Andi,
a Kaális párokhoz írogatsz, és minket nézegetsz, akkor ezek szerint nálatok is lombik volt? Részletek?
Mi is 3-at kaptunk vissza anno, és 2 maradt meg.
Az AFP-m magas lett, de ez normális, mert jól hallottad, ikerterhességben magasabb. Genetikai uh-n mindent rendben találtak.
A nemüket a 18. héten tudtuk meg. A varrás egyáltalán nem volt fájdalmas, mert rövid altatásban csinálták.
Az elején kicsit több uh volt, össze-vissza, aztán havi egyszer, mostmár kéthetente szeret látni az uh-s dokim. Nekem ő csinálta a beültetést, és ő maradt az uh-s dokim. A Söfiben dolgozik, de lombikozni átjár a Nyírőbe, ott csinálta, Kósa Zsolt. Így van két orvosom, egyik édesebb, mint a másik. :D
Épp jövő héten megyek majd újra uh-ra, meg megnézetem a cérnámat is, azt is kéthetente nézik.
Ne parázz, az semmiképp nem tesz jót. Olvastam a dilemmátokról, nehéz az ilyesmit eldönteni, nekünk is volt 2-3 borzasztó hetünk, mikor döntést kellett hozni, sok lelkierőt kívánok hozzá, de ne idegeskedj ez fontos!

Írjatok légyszi arról, kinek hogy zajlott a szülése, hány hetesen, stb.
Köszi!
Anikó
baba888

egy-két kép :)
sok segítségem van. srácok nemrég szoptattak :) azért néha én is sorrakerülök :)

adam szoptat
Kép

péter szoptat
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi,
igen a Garamvölgyi az igazgató, talán ezért is magasabb a tarifa, mint másoknál, de iszonyú profinak érzem, ezért esett rá a választás. Párom huga ajánlotta, miután két vetélés után őnála kötött ki, és nem sokkal rá, tavaly ősszel kislányt szült. A szülésre még nem mondott árat.
Hivatalosan szept. 9-re vagyok kíírva, de úgy beszéltük meg, ha előbb nem indul magától, a 38. héten szülünk. A meleget nehezen bírom, egész nap a ventillátor előtt fekszem. :) Eddig mocoroghattam valamennyit, de már két hete azt mondta, úgy pihenjek otthon, mintha a kórházban lennék, csak azért nem fektet be, mert tudja, hogy milyen makacs vagyok, és nem akarja, hogy balhézzak. A drága. :lol:

Vasárnap kikönyörögtem magam a strandra, hogy kipróbálhassam, milyen érzés a vízben lubickolva megszabadulni kicsit a pocakomon lévő tehertől, és annyira fantasztikusan jó volt, hogy a párom valószínűleg vesz nekem ide a kertbe egy nagyobb felfújhatós medencét, amiben lebeghetek. Úgy már jobban fogom viselni a meleget. :lol:
baba888

Sziasztok!

Brigi!

Nagyon köszönöm a cimkéket, du. meg is érkeztek :P Jó sokat küldtél, örök hálám :)

Ha jól vacsiznak akkor nem tudom mi lehet a baj. :?

Marcsi!

Nagggyon jó képek! Milyen a 3 gyerekes élet? Én mindig győzködöm a párom egy harmadikról de nem igazán megy :( Mondjuk én is kicsit később szeretném, de arra meg azt mondja mindenki hogy a kicsi nagyon ki lesz közösítve :?

Anikó!

A csajok 19 hónaposak. 34 hétre születtek, elment a magzatvíz. Mivel Petra volt a kisebb és ő feküdt elől, Csenge meg harántban volt és fél kilóval nagyobb volt így féltek hogy ha faros lesz nem fog kiférni. Így lett császár :( Egyébként UH-on egyformának mérték őket, bár mindig mondták hogy Petrát csak nagyon durván saccolják, annyira lent volt a feje hogy nem tudtak BPD-t mérni, csak a füle alja látszott :oops: Aztán mikor elment a magzatvíz akkor tapintásra mondta a dokim hogy a Bbaba nagyobb lesz - és igaza lett.
4 hetet voltak a PIC-en (1550 és 2000 gr-mal születtek). Tulajdonképpen csak hízni kellett, nem kellett lélegeztetni vagy bármi mást, de Petra eleinte nem fogadott el sem cicit, sem cumisüveget, csak szondán tudták etetni, ezért tartott ilyen sokáig a bentlét. Csak akkor engedtek minket haza mikor már rendesen evett.

(ja, valaki mintha kérdezte volna a múltkor hogy szopnak-e még, nem emlékszem hogy válaszoltam-e : igen :oops: De javul a helyzet, napközben már nem nyúznak állandóan, bár van néhány újabban felvett szokásuk, pl. hogy a plüssállat is szopizik :oops: . A múltkor az apjuk lefeküdt a szopihelyünkre. Mikor Petra észrevette odarohant, elkezdte rángatni és szörnyű mérgesen ránézet, majd rám, és közölte, hogy "ciciiiii", ami azt jelentette, hogy apa menjen innen, anya meg jöjjön ciciztetni :D . Ja, és egyszer megkínálta apát is :P )
Mostanában egyre több szót tanulnak, a legújabb a bugyi (szerencsére "buda" kiejtéssel így nem érti a fél utca ha kiabálnak :D ) De mondják hogy baba, bácsi, néni, nyanya (ez én lennék :P ), papa (ez meg apa), virág, zsiráf, vau-vau, kutya, mam-mam (evés, éhes, kaja), cici, eper (ez minden kis piros gyümölcs, a cseresznye is), alma, tej, kuka, kukak (kupak), hapci, csüccs (leül), séta, hinta, kocsi (ennek variációja a brü-brü és a tü-tü is), bru-bru (maci), pá (párna, de mondják a takaróra is), iá (csacsi), mpa (lámpa), tes (tessék), sssz (kígyó), zzz (légy) meg biztos van még, de most ennyi jut eszembe. Ja meg persze a NEM!!! :o
Már mindent elmagyaráznak, ha nem szavakkal akkor elmutogatják. pl. ma valahonnan berepült egy lepke. Jön Pepe, mutatja a lepke jelét, ami kb. ugyanúgy néz ki mintha pápát intene csak két kézzel. Nem értettem mit akar, gondoltam a képeskönyvre gondol amiben van lepke. Hoztam, de közölte hogy nem és rázta a feját. Aztán mutatott a kanapé felé. Még mindig nem értettem így odavonszolt, akkor vettem észre hogy ott csücsül egy lepke :)

Ma ablakot akartam pucolni, hát megcsináltam a medencéjüket, kihordtam egy csomó játékot a vízbe, gondoltam míg pancsolnak én megcsinálom az ablakokat. Hát ha 3 percet benne voltak a medencében akkor sokat mondok:(
Mind a kettőt jobban érdekelte az a fél vödör víz amivel az ablakpárkányokat mostam :( A felét kiborogatták, a szivacsomat elszedték, a megpucolt terszajtót meg összefogdosták. :( Teljesen kiakadtam rájuk, egyébként azt mondják birka türelmem van de most elkezdtem kiabálni velük. Más azt mondja ilyenkor megszeppen a gyerek az enyémek meg kiröhögtek :evil: Ha velük foglalkozom vagy legalábbis hagyom a disznóságaikat csinálni akkor jól elvannak, de ha kicsit elvárnám hogy hagyjanak békén akkor tuti mind a kettő rajtam lóg. Egyébként eljátszanak egyedül is, de szerintem tudják mikor kell zaklatni anyát :?

Ebben a melegben még hímezni sincs kedvem :( Pedig illene lassan nekikezdenem a magasság mérőknek ha azt akarom hogy ne ballagási ajándék legyen :oops:

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
19 hó :) :)
ditke62

Anikó!
A mi történetünk 6 évvel ezelött kezdődött,de ezt hosszú lenne részletezni.Röviden annyi,hogy 4 éve volt az első 2 lombik,akkor én PCO-s voltam,a férjemnek kevés volt a kiskatonája.Megmütöttek,és csodák csodájára spontán terhes lettem,ami a 18.héten ismeretlen okból elhalt.Utána újabb mütét,mert kiújúlt a PCO,én meggyógyultam,így inszemeztünk.Újabb kivizsgálások következtek,velem oké volt minden,férjemnek ismét rossz lett az eredménye,így nekifutottunk a 3 lombiknak,ami sikerült.

Megkérdezhetem,hogy nektek miröl kellett döntést hozni?

Imádom nézni a babás képeket és hallgatni a történeteiteket,már alig várom,hogy én is élménybeszámolót tarthassak!

Már csak a mai napot kell túlélni,és jön a lehülés!!!

Andi
aanda

Sziasztok!

A lányok az utóbbi napokban szörnyen nyűgösek, amihez még csak hozzáad, hogy anya is, mert utálja, ha 50 fok van. Nem bírok velük. Ha kimegyünk a játszóra akkor is csak a nyakamban lógnak, kivéve, ha csúszdázunk. De persze felmászni még nem tud, meg lejönni se engedem egyedül, úgyhogy nagyon üdítő nekem az egész. Különösen másnap reggel úgy a hátam tájékán. Ráadásul nem érem fel a nyavalyás játékszert, szinte úgy kell feldobnom a gyereket. Boróka meg se várja, hogy felültessem más csúszik is.
Ma reggel gondoltam, hogy vigyük ki őket a közelebbi játszótérre, merthogy itthon reggel elég nyűgik, és hadd legyenek többet levegőn, ne csak este azt a két órát. De végig az ölünkben ültek. Ha meg nem, akkor takarították a nem éppen makulátlan játszót. :evil: :evil: :evil:
Kertes házba akarok menni!!!!!!

Réka meg még mindig nem alszik éjjel rendesen. Tegnap este meg 1,5 órát nyűglődött, mire elaludt. Szegénykéimnek annyira melegük van.

Na jó, panaszkodás abbahagyva. Örülök, hogy vannak, szépek és egészségesek. CSak nekem nincs birkatürelmem. :oops: :oops:

Ditke :)
Nekem az egyik gyerekem röhög, ha rászólok, a másik meg sír. De egyik sem hagyja abba, amiért rászóltam.

Szép napot mindenkinek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Üdv. a csapatban! Gratulálok a pocaklakókhoz. A www.ikresek.hu oldalom is van egy ikerpár, Mirelle lányai, Anna és Zsófia. :D

Én is a Schöpfben szültem Dr Arnold Lászlónál. Kósa dokit is ismerem. :D Garamvölgyit is, bár elég érdekes a stílusa. Nekem az a mézes-mázos stílus nem fekszik. Elég drága a tarifája, és sokszor a magánrendelőjébe hív. Amikor én bent feküdtem méhszáj varráson, akkor mondta egy ikres Anyucinak, hogy 100-t kér a szülésért. :shock: :shock: Fizetős szobában szültem, csak oda menj. Nekem a fiúk 2750 és 2700 gr-al születtek, így nem kellett PIC, rögtön az újszülött osztályra kerültek. Nagyon jól bántak velünk, és sokat segítettek. Nem beszélve arról, hogy anyatejet adtak a babáknak, és akkor hoztam-vittem őket amikor akartam. Máskor is ott szülnék, és megnyugtató volt, hogyha korábban jönnek a fiúk, akkor is jó kezekben lesznek.

Nálunk az A baba fej végú volt, a B baba faros, így császár lett. Így könnyű volt eldönteni, hogy melyik melyik. Ha egyformán fekszenek és császár, akkor szokták keverni őket.

Marcsi :)
Tündériek a fiúk! Olyan szép családod van, rém büszke lehetsz rájuk! Én is nagyon vágyom még egy kisfiúra, de az a jövő zenéje, hogy lesz-e belőle valami. :P

Lilla :)
Szerintem se izgulj a nem ivás miatt. Gyakran kell kínálgatni, arra figyelj, és iszik majd annyit ami neki kell. Arra határozottan emlékszem, hogy tavaly az enyémek is alig ittak, csak pár kortyot. Tudod mi jó még itatásra ? Az a hagyományos kis vastagfalú kávéspohár. Ha van ilyenetek, akkor próbáld ki.

Brigi :)
Próbáltál már falatost adni a csajoknak vacsira? Kenyér, felvágott, sajt stb. Nem alszanak jobban tőle?

Lehet aztán, hogy csak a melegtől van Réka nem alvása.

Nálunk viszont a fiúk nagyon jól esznek és alszanak, mi viszont nem, virrasztunk. :(

Cat
Kép
cateye

Ditke,
köszi a beszámolót! Olyan klassz, hogy már így meg tudják értetni magukat, bírom, mikor magyaráznak kézzel-lábbal. :) Én 10 évers voltam, mikor megszületett a hugom, így elég nagy voltam már, hogy minden téren tudjak vele foglalkozni, anyunak is segítettem sokat a hugi körül és emlékszem nagyon élveztem. A gimi után meg egy évig voltam egy családnál bébiszitter, és imádtam ott is a kölyköket. :)
Nagyon jót mosolyogtam a sztoridon, biztos bosszantó volt akkor neked, de így kívülállóként elképzelni rém vicces volt, ahogy leírtad! :lol:
34 hét. És te mennyit feküdtél, pihentél, kímélted magad?

Andi,
akkor ti is keményen megszenvedtetek ezekért a gyerkőcökért!
A döntést akkor kellett meghoznunk, amikor közölte a dokim a 15-16. hét környékén, hogy a koromtól függetlenül meg kéne csinálni a magzatvízvételes vizsgálatot, amiatt, hogy ICSI-s terhesség. Erre egyáltalán nem voltam felkészülve, és nagyon féltem a vetélési kockázattól, ráadásul ugye dupla szúrás, szóval erre kaptunk pár hetet, hogy eldöntsük mi legyen. Végül elmentünk az Istenhegyi klinikára, ahol vérvételből szűrnek Down-kórt, csak ezt az eredményt ikerterhességnél kisebb biztonsággal tudják vállalni, és ugyanott csináltak egy genetikai uh-t is. A nyakiredők még az előző méréseknél nagyon jó eredményeket mutattak, és mivel ezen a két vizsgálaton is negatív eredményeket kaptunk végül nem vállaltam a bökit. Ha lett volna egy kis eltérés is, vagy valami gond, belemegyek, de így nem vállaltam a kockázatot.

Brigi,
abszolút megértelek kertes ház ügyben. Mikor mi kiköltöztünk ide, én Budán dologztam, az pont a város másik fele, sokan kérdezték, hogy nem rossz, hogy egy óra az út reggel is, este is? Én csak azt tudom mondani, hogy a kert mindenért kárpótól. Meg az, hogy van egy külön kis "világunk", nem zavarunk senkit, minket sem zavar senki. És igazán nincs messze.
Ti hol laktok?
baba888

Szia Cat!
Csendben bevallom, hogy drága Kósa dokit jobban kedvelem, de ez mostmár mindegy.
Én is fizetősbe tervezem, amúgy a korházzal meg vagyok elégedve, volt "szerencsém" bent feküdni párszor egy-egy napokat, és mindig mindenki nagyon kedves és segítőkész volt!
Szép súllyal születtek a fiaid, én is ilyesmire vágyok. :)
És hanyadik héten?
Amúgy mi az a súlyhatár, amivel már nem kell PIC?
baba888

Ő Zsófi.
Anna sajnos arccal lefelé feküdt, csak egy fület láttunk belőle... :D

Kép
baba888

Na, akkor a kismamáknak mégegy szülési sztori:
Én is úgy voltam, mint Baba888, azaz a terhességem elején említette a dokim, hogyha nem szülök meg a 38. hétig, akkor szülünk.
Keddi napon töltöttem be a 38. hetet, és hétfőn feküdtem be a kórházba, hogy megcsinálják az előzetesen szükséges vérvételi és egyéb dolgokat, majd szerdán volt a császár. Én a SOTE II-n szültem, elégedett vagyok vele. A csecsemősök elég jófejek voltak (de azért volt egy olyan érzésem, hogy a nem ikres anyukákkal nem ennyire kedvesek). A SOTE II-n rooming-in szobák vannak, azaz a babók (Luca és Bence) végig velem voltak. Számomra nagyon jó érzés volt mindig látni, érezni őket. Nem mondom, hogy nem volt fárasztó, de megérte. Egyetlen egy éjszakára vittem be őket az újszülött osztályra, mert éreztem, hogy muszáj szusziznom egy kicsit. Ekkor is keltem 3 óránként és vittem be tejet, hogy ne mást kapjanak. Mondjuk hozzáteszem , hogy nekem nagy szerencsém volt, mert szerdán szültem, és csütörtökön már volt is tejem (sokan ijesztgettek előtte, hogy a császárosoknak csak később indul el a tejci).

Szóval nekem csupa szép emlékem van. Szerintem egyrészt ez alkati kérdés (na meg némi szerencse is kell hozzá), de én úgy érzem, hogy ha az ember pozitívan áll hozzá, akkor jól alakulnak a dolgok. Ja, és mégvalami: nem tudom, hogy Ti, hogy vagytok (voltatok) vele, de én úgy éreztem a terhességem alatt, hogy az ikerterhesség olyan, mint a foci meg a politika: mindenki ért hozzá, és mindenkinek van hozzáfűznivalója. Nem volt könnyű, de meg kellett tanulnom ezt is kezelni. Szerintem az nagyon fontos, mert különben belehülyül az ember a sok "jótanácsba"!

Ja, az kimaradt, hogy Luca 2700g és 51cm, Bence meg 2600g és 52cm volt. Végül a betöltött idő miatt is lett császár, de mivel Luca ugyan fejvégű volt, Bence azonban keresztben feküdt, ezért attól félve, hogy Luca beleakad Bencébe mindenképp császár lett volna, ha beindul a szülés akkor is. Kár, mert én nagyon szerettem volna természetesen szülni. Mondjuk úgy vagyok vele, hogy ez van. Majd a harmadiknál...

Mindenkinek kitartást ebben a fülledt, de napsütés nélküi időben (nálunk ilyen van most)!

Vikóka
vikóka

Igazából nem súlyhatár függő, hogy ki kerül PIC-re, hanem érettség kérdése. A terhességi hetek számának növekedésével csökken az esélye annak, hogy PIC-re kerülnek a babák. Gyakorlatilag a 36. hét után fel lehet picit lélegezni, mert a nehezén túl van az ember.

Én a 38+3-ra szültem a fiúkat ezzel a súllyal. Nem maguktól indultak meg, hanem programozott csaszi lett, mert nem voltak beilleszkedve sem. A 37. héten fektetett be csak a dokim, mert akkor már naponta néztek flowt és reggel-este magzati szívhangot és fájásokat is. Azért a 38. héten lett a csaszi, mert ikreknél az a legoptimálisabb idő a szülésre. Innentől rohamosan romolhat a lepény állapota, és ezzel az áramlás is. Egyébként a Kósa is Uh-zott akkor, és Ő is megerősítette, hogy csak császár lehet, mert összeakadnak különben a fiúk. A Garamvölgyi és az én dokim mondták ki a végső ítéletet, hogy másnap császár. Én már nem bántam, mert elég kényelmetlen volt azt a nagy terhet cipelni. A Schöpfis súlybecslés egyébként kicsit mellé húzott, mert Olit 2700 gr-ra Samut 2350 gr-ra becsülték előző nap, és így születtek 2750 és 2700 gr-al. Samunak a BPD-je kisebb volt, ezért saccoltak rosszul.

Egyébként mi sem vállaltuk az amniocentézist, sem a chorionbiopsziát a kockázata miatt, pedig a dokim is nagyon ránk akarta erőltetni az ICSI miatt. Persze makk egészségesek a fiúk, 10/10-es Apgarral születtek mindketten.

Szép kis csókos szája lesz Zsófitoknak! :D

Cat
Kép
cateye

Vikóka :)
Hasonló a sztorink, és az érzéseink is! :D :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Az én manóim éppen nem kerültek a PIC-re, mert a 36+2-re születtek. Ahogy Cat is írta nem súlyfüggő. Boróka 2000, Réka 2600 grammal született és egy rövid ellenőrzés után a PIC-en rögtön az újszülöttosztályra kerültek. Én is császárral szültem, mert A babám, Boróka faros volt. Nem nagyon volt választásunk. Nekem programozott császár volt toxémia miatt. Ment fel a vérnyomásom, vizesedtem és a doki azt mondta, hogy a laboreredmények is rosszabbak. Innentől már nő a kockázat. Babák meg így is rendben lesznek. Szóval belementünk. Egyébként is volt esélyem, hogy megszülök hamarabb, mert már hetek óta visszatartottak. Épp ott tartottunk, hogy mostmár nem kapok több infúziót, mert ha akarnak, hát jöhetnek. Persze én örültem volna még egy hétnek miattuk. De azt már nem bántam, hogy végre nem fog mindenhol fájni. Hát lehet, hogy tök ciki, de én olyan keveset tudtam aludni az utolsó hetekben, hogy amikor megszülettek volt, hogy a szobatársaim figyelmeztettek, hogy sír a baba, mert úgy elaludtam. :oops: :oops: Ha visszaolvastál valamennyit nemrég írtam, hogy én sokat voltam kórházban, de egy percet sem bántam meg, mert egészségesen, és tűrhető méretekkel születettek meg a gyerekeim. Általában hétköznap bent feküdtem és hétvégére hazaengedtek, mert akkor ugye a férj tud gondoskodni az emberről. :lol: :lol: A végén persze már hétvégén is bent maradtam, de én paráztam is volna rendesen, ha itthon elkezd keményedni a hasam. Ja, én a Baross utcában szültem, de nem oda jártam eredetileg.
Egyébként a 11. kerben lakunk. Harmadikon. Lift nincs. Szóval egy kicsit macera ikrekkel. De most keresünk kerteset valahol észak-pest környékén.

Cat :)
Ki fogom próbálni. Eddig úgy gondoltam, hogy azt még nehezebben ennék meg, mint a pépes vacsorát, mert amikor fáradtak akkor nem annyira szeretnek "macerásat" enni. És nekik még macera a rágás. De pár próbát megér, hátha bejön és végre alhatunk rendesen. :lol:

Mindenkinek minden jót, és végre egy kis enyhülést. Végre esik. :D

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lányok, köszönöm mindenkinek, hogy leírjátok az élményeiteket, nagyon örülök, hogy végre olvashatok első kézből is sztorikat!

Vikóka,
valóban úgy van ez, hogy az ikerterhességhez, és persze a szülés utáni neveléshez is mindenki ért, főleg azok, akiknek nincsenek ikrei. :? Engem az bosszant igazán, hogy az emberek 95%-a, mikor meghallja, hogy ikrek, rögtön elkezd károgni, hogy hű milyen nehéz lesz, hű, semmit nem fogunk pihenni, lesz bajunk bőven, stb... Sejtem. De az eszükbe sem jut, hogy én speciel nagyon boldog vagyok, hogy ikreim lesznek, én világ életemben erre vágytam, és most meglesz az örömöm. Egyik fülemen be, a másikon ki. :evil:

Cat,
de jó, hogy Samu, ez nagyon tetszik nekem! :)
Hát remélem, hogy jól döntöttünk amnio ügyben. Mi az az Apgar?
Zsófi szájára tett megjegyzésedtől egész elérzékenyültem, mert ezt tőlem fogja örökölni, én pedig apukámtól "kaptam". :)

Brigi,
úgy vagyok vele, hogy ha már biztonságosabbnak fogom érezni, hogy ne itthon legyek, befekszem, dokim is így javasolta, hogy hallgassak az érzéseimre, ha már úgy érzem menjek bármikor. Már elég nagy a pocim, 2 hete mikor mértem centivel 110 cm volt. Mikor uh-ra megyek, utána le szoktam mérni, fotó is készül, hogy mikor ők ekkorák voltak, akkor a pocim ekkora volt... :) Eddig egész kényelmesen elfértünk, tegnap volt az első fájdalmas megmozdulás, mivel Anna feljebb van kicsit, olyat rugott a bordáim alá, hogy még egy korty innivaló is visszajött, amit előtte ittam. Bocsi.. :oops: Hát nem volt kellemes! :?
A házkeresés izgalmas téma, kíváncsi vagyok, szóval ha van kedved erről is írhatsz időnként, hogy hogy haladtok. :)
baba888

Anikó!

Épp nemrég volt szó róla, de azért leírom. Mi februárban döntöttünk úgy hogy építkezni kezdünk, hogy ha majd egyszer jön a gyerek akkor legyen már gyerekszobája:) Erre áprilisban kiderült hogy jön(nek). :P Mivel a régi ház lebontva, új meg még sehol hát bele kellett húzni. A férjem dolgozott, így rám maradt az építkezés. Eleinte én is dolgoztam, de nem a kőművesekkel van a gond, azt még ketten intézgettük. Csak mikor egyszerre rágják a füled a villanyszerelők, vízszerelők, burkolók, stb; na az már nem kis munka. Kb. félidőtől nem dolgoztam, eredetileg úgy terveztem hogy akkortól pihenek. Helyette úgy teltek a napjaim hogy reggel 7-re ki az építkezésre, mesterek közlik hogy mi kell nekik, de máris és azonnal, különben nem tudnak dolgozni és elmennek. Én kocsiba be, várost körbejárni 12-es csempe élvédőért (még véletlenül sincs sehol csak rendelésre), meg 2 zsák csemperagasztóért, mikor visszaérek közlik hogy kellene két összekötő a csaphoz, menjek már ki a boltba, mire megjárom kell két doboz gipszkartoncsavar. Ja és rossz villannykapcsolót hoztak, vigyem már vissza és szerezzek helyette ilyet-meg ilyet.... aki építkezett már az tudja. Este mindig megkérdeztem hogy mi kell másnapra, hogy egy körrel beszerezhessem, de sosem voltak képesek összeírni. Így aztán reggeltől estig kocsiban ültem és jártam a várost. A mestereket nem érdekli hogy terhes vagy :( Ráadásul a kerítés miatt nem tudták átemelni a raklapokat a térkövekkel, az utcán meg nem maradhatott, így azt is kézzel pakoltuk át 20 hetesen. Még a kórházban is fülemen a telefon, kisszekrény fiókjában a kocsikulcs ha menni kell.... Szóval egy percet nem pihentem, volt /van is lelkiismeret-furdalásom miatta. De nem lehetett volna másképp megoldani. Választhattam hogy vagy befejezzük legalább annyira hogy beköltözhető legyen mire megszületnek a csajok, vagy megyünk 4-en egy 12 nm-es szobába ahol akkor laktunk :(
Végül úgy sikerült, hogy mindig mondtam a pocaklakóknak, hogy csak addig bírják ki míg bekötik a gázt, különben nem lesz fűtés. Péntek délben hívtak a Tigáztól hogy készen vannak, jöhet a fűtésszerelő, éjjel 11-kor elment a magzatvíz :D
Egyébként mikor hazavittük a csajokat a kazánszerelő várt a lakásban, akkor üzemelte be a gépet, csak reménykedtünk hogy lesz estére fürdetésre melegvíz :oops:
eleinte úgy képzeltem hogy majd zenét hallgatok meg beszélgetek a bentlakó babaákkal, helyette este csak úgy bezuhantam az ágyba aludni, semmi erőm nem volt "babázni". Ezt azért sajnálom. A barátnőm most volt terhes, járt kismamajógára, kismamatornára, rendszeresen 4D-s UH-ra, meg egycsomó egyébre, százszor végigjárta a boltokat babaholmi-ügyben én meg csak irigykedtem. Nálunk még a kiságyat is akkor tudtuk összerakni mielőtt hazahoztuk őket, nemhogy kész babaszoba várja a trónörököst!
Azért csodálkoztam mikor mondták, hogy biztos sokat pihenek azért van tejem, hát ez nem egészen volt igaz, szülés után 7-21-ig kint voltam a PIC-en a babákkal, utána éjfélig a háznál karnist fúrtunk, konyhaszekrényt szereltünk, éjfélkor fejtem, aztán 5-kor keltem fejni.
De a lényeg hogy túl vagyunk rajta, egyébként akkor nem is éreztem annyira fárasztónak mint ahogy így leírva annak tűnik (na jó, én mindig nagy fordulatszámon pörgő csaj voltam :D )

Meg hát egítségem nincs, meg nem is volt, megszoktam.

Egyébként Andinak is írnám, közben persze néha eszembe juttok és azért az is fontos szempont, hogy hogy tudsz majd a 3 baba mellé segítséget szerezni. Kettővel még elboldogul az ember egyedül de háromnál már gondolom kell valaki. Meg apuka hozzáállása is fontos, mennyire akarja kivenni a részét a gyerekek ellátásából. Pl. az én férjem jó ha kétszer elvitte őket egyedül sétálni, mert egyedül unalmas (pedig ha elvitte volna mondjuk addig aludhattam volna), sokáig nem volt hajlandó fürdetni sem, ha sírtak azt mondta húzzam rá az ajtót, ő nem fog egész éjjel beszaladgálni, stb. (bár tudom van akinél ez bevált módszer...)
Segített ő, de csak abban amihez kedve volt. Elment bevásárolni, de mondjuk nem maradt itthon egy órát a gyerekekkel, hogy én menjek, hogy legalább kimozdulhassak. Ezt érdemes megbeszélni még a gyerek születése előtt. Mi legalábbis soha nem beszéltünk erről, valahogy nekem természetes volt (lett volna) hogy csinálni fogja, neki meg hogy nem. A múltkor felvetettem hogy jó lenne időnként egy bébicsősz, de azt mondta ezért vagyok én itthon :(
Anyukámék ugfyan 10 percre laknak, de ha felhívom hogy jönni kelelne azonnal van egy tucat kifogása hogy épp most miért nem jó :( Persze ő állítja hogy sokat segít nekem, persze hogy kinek mi a sok elég relatív. Időnként (kb. heti 1x) hoz egy kis kaját hogy ne kelljen főznöm, meg mondjuk szintén heti 1 x 1-2 órát vigyáz rájuk ha van valami elintéznivalóm. Kb. ennyi. Ha már mondjuk a héten másodjára kérném hogy jöjjön már rögtön mondja hogy neki is van rengeteg dolga :( Már nem is szeretek szólni. Csak így elég nehéz. A múltkori takarítós sztori is olvasva vicces, de közben azért elég szörnyű, hogy amit megcsinálnék egy fél nap alatt azzal egy hét alatt sem végzek :(.

Na, azt hiszem elég volt az önsajnálatomból.
Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Ditke!
Hát amin keresztülmentél az építkezés alatt,az nem semmi!Hol voltak a barátok,szülők,rokonok?
Nálunk augusztusban lesz lakásfelújitás,ablakokat,villanyvezetékeket cserélünk,utána az egész lakást festjük.Engem annyira félt a családom,hogy el fogok költözni otthonról,hogy tudjak pihenni és véletlenül se csináljak semmit sem.
Kész csoda,hogy megúsztátok!

Nekem szerencsére lesz segítségem a babák számától függetlenül.Anyósomék pont januártól lesznek nyugdíjasok,itt laknak a lakótelepen.Már most is kényeztetnek,alig kell főznöm.Anyu akár minden délután itt tud majd lenni,szülés után 2 hétre ideköltözik,a férjem is segítőkész,csak néha noszogatni kell.A családban a segítség természetes,nagyon sajnállak,hogy nálatok nem az.
Nekem nagyon furcsa,hogy anyukád így viselkedik,nemhogy örülne,hogy unokázhat!Nehéz lehet neked így egyedül.

Végre itt a lehülés,mindenkinek szép hétvégét kívánok!
Andi
aanda

Andi :)
Az én családom is dettó mint Ditkéé, kivéve a férjem, aki egy angyal, mert mindent csinál a munkaideje után. Csak fényképekről szeretik a család gyerkőcöket, de ha segíteni kell, akkor mindenkinek akad valami sokkal fontosabb dolog. Érdekes, pedig mindenki úgy várta az ikreket a családban, aztán hirtelen család és barátok elhussantak körülünk. A barátoknak terhesek vagyunk, mert nem tudnak velünk nyugodtan grillezni, beszélgetni, mert a mi gyerekeink nyavalyognak, éhesek, vagy csak szimplán foglalkozni kell velük. Anyukám nyugdíjas, de sosem ér rá, mindig fodrászhoz megy vagy postára vagy akárhová. Néha átszól, hogy főzött húslevest, ha kérünk menjünk át érte. Heti egyszer jön, de. 9-től du 3-ig van itt, de hullára fárad persze úgy, hogy nem lehet rá itthagyni a gyerekeket, mert nem bír már velük. :?

Na mindegy, ez sak egy tapasztalat, hogy az elején mindenki nagyon várja a gyerkőcöket, aztán utána elhussanak gyorsan.

Én 34 hetes terhes voltam amikor ide költöztünk. A takarító csaj akit felbéreltünk, hogy a festés uán kitakarítson 2 óra után azt mondta, hogy Ő ezt nem bírja kitakarítani, nem kell kifizetni az eddigi munkáját, de hazamegy. Én terhesen álltam neki, és éjszakára kivakartam a lakást. A következő hetekben kipakoltam mindent, berendeztem a gyerekek szobáját, és a rendelt bútorok is a 37. hétre készültek el. Akkor nyugodtan vonultam be a kórházba végre pihenni. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ditke!
Szerintem a harmadik gyerekkel is elbírtál volna. :lol:

Lányok!
Csatlakozom hozzátok, nálunk is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a nagyik a másik gyermekeiknek azonnal megcsinálnak mindent. :( Így lesznek az elsőkből utolsók. :( Mi pedig néha már napokkal előtte megbeszéljük, erre lemondja, mert ott a másik. :( Végülis nem nekik szültük a gyerekeket. Idővel azért egyre könnyebb lesz. :)

Anikó!
Az én fiaim a 39. héten születtek. Elfolyt a magzatvíz, az A baba (Viki) feje már útban, de én nem tágultam. Adták az oxitocint, és az sem használt, még el is aludtam. Egyáltalán nem voltak fájások. Így végülis császár lett. Előtte nem voltam kórházban, mivel semmi gond nem volt. A doki be akart fektetni, de csak azért mert iker. Nem mentem. Otthon pihentem, néha lementem sétálni. A tejem hamar beindult, és nagyon sokáig szopiztak a fiúk. :)
Viki 2400g 50 cm, és Zoli 2650g 52 cm. Ők kétpetéjűek, ez hamar kiderült, ui. különböző a vércsoportjuk.

Eri
simones

Sziasztok!

Hát Ditke neked több mint birkatürelmed van. Közelítesz a szenthez. :lol: Hát én nem írom le, hogy mit mondanék a férjemnek, ha így nyilatkozik a bébiszitterről. Röviden csak annyit, hogy a KSH-nál újabb bejegyzés kerülne a válás rovatba. Szerintem még egy szuperwomannek is szüksége van kikapcsolódásra. De így kettesben sem tudtok elmenni sehová, nem?
Nálunk mindenki nagyon segítőkész, de Pécsen, illetve Békés megyében laknak a nagyik és a rokonok többsége. Szóval onnan nem lehet csak úgy átugrani. Anyu így is rengeteget volt nálunk. Én neki köszönhetem, hogy tudtam szoptatni. Ha nincs segítségem én feladtam volna, mert még így is hulla voltam. A férjem is rengeteget segít, de ő abban is benne lenne, hogy hívjak takarítónőt, meg a bébiszittert is nagyon támogatta. NÁlunk inkább én vagyok, aki az anyagiak miatt aggódva nem akarja a fizetett segítséget. Most akarunk házat venni, stb. De szerinte fontosabb, hogy a lányoknak nyugodt mosolygós anyukája, neki kedves szerető felesége legyen, mint a szép ház. Hát nincs igaza? :lol: :lol: :lol:

Egyébként én is irigyeltem a nem veszélyeztetett kismamákat, akik úgy készülhettek az anyaságra, ahogy én képzeltem eredetileg. Mi az elején, amikor még egész tűrhetően voltam akkor nem vásároltunk, mert nem akartam egy üres babaszobát, ha mégsem sikerül valami. Utána meg már nem volt alkalmam. Mindent a férjemnek kellett intéznie. Ő vette a babakelengyét, a mellszívót, stb. Úgy, hogy a családban, barátok közöt mieink voltak az első babák. Szóval nem volt tapasztalt sógornő, vagy barát. Kismamatornáról még csak nem is álmodoztam. Persze azok a dolgok, amik akkor fájdalmasan érintettek már nem látszanak jelentősnek. Egy pici hiányérzet maradt csak. De ma már el sem tudom képzelni, hogy ne két gyerekem legyen. Néha sajnálom az egy gyerekeseket. :lol: :lol: Mennyivel jobb nekem, hogy ők mindig ott vannak és lesznek egymásnak. Néha viszont sajnálom, hogy nekik kényeztetésből kevesebb jut, egyrészt mert kevesebb időm van összességében, másrészt, mert osztozni kell rajta. Nektek nem szoktak ilyen bizonytalan érzéseitek lenni?

Leendő Anyucik!
Szerintem pihenjetek sokat, és próbáljátok élvezni ezt a más állapotot. Kevés ilyen adatik az ember életében, ki kellene használni, már ha lehet. Én sajnálom, hogy nekem pszichésen nem sikerült kikapcsolnom, és csak túráztattam az agyam, hogy mi minden történhet, ahelyett, hogy örültem volna a két pirinyónak a hasamban.

Mindenkinek szép napot. Kívánjam, hogy ne süssön ki a nap? :lol:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke,
a sztorid nem semmi!!! Nekem is volt "szerencsém" egy építkezéshez, de én a könnyebb végét kaptam, nem szakadt rám minden. Ez még az exemmel volt, mire kész lett a ház, és beköltözhettünk volna, szakítottunk. :) 6 évig voltunk együtt, és rájöttünk, hogy mégsem.. Egy percet sem bánok, tudom, hogy mindennek meg kellett történnie ahhoz, hogy most itt lehessek.
Hát tényleg még az is csoda, hogy egyáltalán a 34.hétig kibírtátok. Elég gáz, amikor az ember lánya ilyen választás elé kerül.

Az én párom azért is szemrehányást tesz, ha legugolok bekötni a cipőmet, miért nem szólók, beköti ő! Szóval ő most mindenben segít, nekem feküdnöm kell, kímélni magam. A szülés után csak 2 hétig tud majd itthon lenni velünk, de hát valakinek pénzt is kell keresnie. Az ő apukája viszont baromi segítőkész, már most is pörög, ajtót javíttat, pakolászik a ház körül, "hogy a gyerekek ne kupiba érkezzenek" :D, pedig azért nincs is olyan nagy rendetlenség. Meg kiadta a barátnőjének az utasítást, és mondja nekem, ha bármi kell szóljak, "mert Anna jön és segít, idezavarom!" :D Anyukám imádna babázni nálunk, ahogy ismerem állandóan itt lógna, de mi ugye Csömörön, ők Üllőn laknak, kocsijuk nincs, békával átjönni hozzánk egy fél nap, úgyhogy vele már megbeszéltem, hogy nem várom el, hogy vigyázban álljon. A párom huga fog még segíteni, igaz ő gyerkőccel együtt tud csak jönni majd, addigra 1 év körül lesz Luca. Viszont van egy lány, aki jár hozzánk takarítani, ez legalább nem az én gondom lesz.
Én úgy látom, nálunk azért elég sok a lehetőség, a segítő kéz, ha meg mégsem így lesz, akkor is megoldjuk, másoknak is sikerült...
Igazából úgy vagyok vele, hogy előbb-utóbb úgyis magunkra maradunk, úgy kell belerázódnunk, hogy ne koppanjunk túl nagyot, mikor elfogy a segítség.
baba888

Eri,
jó sokáig bírták akkor nálad a srácok! :D
Én is remélem, hogy lesz sok tejcim.

Brigi,
a férjedenek tökéletesen igaza van! :lol:
A veszélyeztetettség miatt bennem is van hiányérzet pár dolog miatt, amit szívesen csináltam volna fitt kismamaként, de mindig azzal vígasztalom magam, hogy eddig minden rendben ment, s lehet, ha nem pihenek ennyit, akkor baj lett volna. :)
Én még meg sem szültem, de már most nem tudnám elképzelni, hogy csak egy bébi... Párom is mondta nemrég, hogy ha az lenne az opció, hogy egy gyerek, már hiányérzete lenne, annyira örül, hogy kettő, meg annyira hozzászoktunk a gondolathoz. :D

Jó ez a kis hűvös, nyitva minden ablak, teraszajtók, szellőzünk. :)
Holnap este viszont ne essen, mert a páromnak szülinapi meglepetésbulit szerveztem, és bográcsolni szeretnék.
baba888

Anikó,
de lehet, hogy emiatt lett nálam császár. Azt mondták a dokik, hogy néha előfordul az ilyen fájásgyengeség. Dehogy egyáltalán nem fájt. :oops: A császár után persze már fájt. Én egyágyas szobában voltam, ui. az Uzsokiban akkor (2002-ben) volt egy ilyen szoba, amit az ikreseknek adtak. Csak éjszakára adtam be őket egy kis tejcsivel, mivel nagyon kényelmetlen volt az ágy és nem tudtam felkelni. :( Ne izgulj, lesz tejcsid. :)

Holnap estére szép időt kívánok nektek! :)

Eri
simones

sziasztok!

köszi a dicséretet a szoptatós "dajkáim" nevében is :) :)

cat! azért ne túlozz! :oops: aranyos vagy... büszke vagyok persze... de remélem ti is :) :)

3 gyerekes élet :)
az a 6 hét gyermekágy egyébként kellett nekem is, hogy teljesen erőre kapjak. kezdetben rettegtem a hétvégéktől. ádám és péter olyan intenzíven akart velem lenni és közben még tanultuk a kizárólagos szopit. apa nagyon sokat vitte őket ide-oda. nagoyn lelkes. most már voltak itthon velem egyedül is mind a 3-an többször is. belejöttem. belejöttek. bulcsú is megszokta az életünket :) persze az is kellett hozzá, hogy nagyon jó gyerek. amennyi időm van, pont annyit kér magának. pár napja csak ő van itthon, nyaralnak a nagyok és kicsit élénkebb is, többet mókázunk együtt. szóval nekünk eddig bejött a nagyobb korkülönbség is. csak ajánlani tudom mindenkinek. ha dőlne állandóan a tejem, akkor semmi nyavajogni valóm nem lenne. de néha facsarni kell, így emiatt azért olykor parázok. de bulcsú a tejmennyiség felelős. ha kevesebb van, akkor automatára kapcsol és gyakrabban kér enni. :) persze iszom a laktoherbet, eszem a tejtermelős müzlit. de valahogy nem az igazi. még jó, hogy bulcsú jól gazdálkodik az elfogyazstott adaggal. szépen gyarapodik :)
na ennyit "hármaskáról".
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok lányok!

Örülök, hogy végre ráakadtam erre a topikra.
Nekem is ikreim vannak, szerdán lesznek 5 hetesek a fiúk. Ha lehet, szívesen kapcsolódnék hozzátok, mert nagyon szimpatikusnak tűnik a társaság :D és biztos elkel majd nekem is egy-két jótanács.
szirén

Szia Szirén :)
Üdv. a csapatban! Gyere mesélj a picikről, a terhességedről a szülésről és a hétköznapjaitokról!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Baba :lol:

Én is lombikos ikerterhes vagyok, épp ma 11.hetes. :)
A Budai Meddőségibe jártam és 3.-ra sikerült + volt egy fagyim is. Most a János KH orvosához a Kaszás dokihoz járok magánrendelőbe. Járok :roll: az erős túlzás, még csak egyszer voltam.
Olvastam, hogy neked is ICSI volt, nekem is. Kaszás doki már most mondta, hogy menjünk el genetikai tanácsadásra a Schöpf Mérei-be. Az igazság az, hogy nem vagyok oda gondolatért én sem, hogy mindenféle tűket szurkálnának belém, na persze a babákat féltem leginkább. :cry:
A kérdésem az, hogy az Istenhegyi Klinikára beutalóval kellett menjetek vagy csak úgy be kell jelentkezni? Mennyibe került a vizsgálat? Hányadik héten kellett csináltatni? Hányadik héttől nem dolgozol? Mikorra vagy kiírva? És, amúgy most hogy érzed magad?

Előre is köszi a válaszokat :lol:

Hali
Viki
nviki
Budapest III. kerület

Szép napot mindenkinek!
Cat! Örülök, hogy köztetek lehetek.
A fiúk - Milán és Zalán - 2006. május 31-én születtek 35+1 hetesen. Mindketten 2800 g-mal és 49 cm-rel makkegészségesen. :lol: Épp ma kellene megszületniük, mára voltam kiírva. Nagyon szépen fejlődnek, Milán már 3100 g, Zalán pedig 3350g. Három hét alatt több, mint 1 kg-ot híztak mindketten.
Próbálok tenni fel róluk képet, bár ez még a kórházban készült, 4 naposak.
Majd még jövök.

Szirén
Kép
szirén

Sziasztok!

Szirén!

Üdv közöttünk! Igazán formás kislegények! és szépen fejlődnek!Szoptatod őket? Milyen velük az élet? miért születtek előbb? Hol laktok!Kertes házban vagy tömbben? Apa hogy viszonyul hozzájuk?

Viki!
Téged (titeket) is üdvözöllek közöttünk! Írj magatokról,ha van kedved! Hogy viseled a terhességet? Dolgozol? Mit csinálsz? Hol éltek?
És még egy buta kérdés: miért kell genetikai vizsgálat? Mert ICSI volt? Mi az összefüggés köztük?

Marcsi!
De jó hogy így "alakultok"! Az ikrek nem féltékenyek? Nincs hiszti,dac vagy miegymás? Ne izgulj a szopi miatt, a tejmennyiség-felelős tudja,hogy mikor kell rákapcsolni! Te csak pihenj és igyál!!! :lol:

Baba!
Hogy sikerült a szülinapi buli?Párod mit szólt hozzá?

Ditke!
Az én férjemet is 4évet kellett győzködni,mire ráállt a második babára. A Dávid nagyon zűrös baba volt, 2,5évig nem aludtunk tőle. Hol a hasa,hol a foga, hol meg megszokás miatt!Akkor lett jobb,amikor szobatiszta lett.
Mondogatom is az uramnak,hogy ez (mármint a 3 pici) biztos büntetés :lol: a nemakarása miatt! 8) 8) 8)
Szóval még van időd meggyőzni a férjed és szerintem te vagy annyira határozott egyéniség,hogyha akarod,akkor sikerülni is fog!

Olvasva a nagymamákról szóló történeteket,kezdek nem meglepődni az anyósomon!miért gondolom azt,hogy egy nagymamának öröm,ha az unokáival lehet??? :(
Talán mert az anyukám ilyen! Olyan gyorsan eltelik az a pár év és már nem akarják a szülökkel,nagyszülőkkel tölteni a szabadidejüket!!! Ezt ezek a nagymamák nem látják? :?

Edit

szeretnék feltenni egy képet a fiúkról,ami még a barik előtt készült

Kép
edit73

Sziasztok!

Szirén, Viki :)
Üdv a fórumon. Meséljetek! Itt egy kicsit mindenkinek más, és kicsit hasonló a története, de mindenkié izgalmas.

Szirén :)
Nagyon helyesek a fiúk. Gratula.

Edit :)
Szenzációs ez a kép. Annyira helyesek. De rögtön egy kérdés jut eszembe. Hogy oldod meg, hogy a fejükön maradjon a kalap? Nálunk ez nem megy. A múltkor Réka a játszón nemes egyszerűséggel beledobta a kukába. Na ez most jól hangzik, de azért nem kidobni akarta, hanem elérkezett a "belerakom a dolgokat valamibe" korszakba, és a kuka is csak egy tárolóedény, tehát beletette. Pedig még kötőt is tettem az övékére, de így is egy laza mozdulat és már nincs a fejükön.

Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy megtaláltuk A HÁZAT. Ma megyünk ki megint. Remélem tényleg. Olyan jó lenne.
De egyelőre ennyit. Majd beszámolok.

A lányok ma kapták az agyhártyagyuszi oltást. Megkérdeztem a báránykásat is. Doki szerint 70 %-nak ad védettséget, de a 30 %-nál is enyhébb lefolyású a tapasztalatok szerint. Mivel nem régi az oltóanyag, ezért még sok mindent nem tudnak, hogy újra kell-e oltani, meg ilyenek. Mindenesetre, nekünk csak a 15 hós oltás után jöhet, amit augusztusban kapnak, mert nem lehet ilyen sűrűn oltogatni. Egyébként Borka majdnem 9 kg, Réka meg éppen túl a 8 kg-on. Nem valami díjbirkózók. De igazi menő-manók. És ha jókedvük van zeng a ház, úgy kiabálnak, visítoznak. Meg bújócskáznak és kacagnak közben. Nagyon aranyosak.

És tessék gyakrabban írni. Kicsit mintha pangana a topik.

MIndenkinek szép napot.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit,Brigi :lol:
Köszönöm a fogadtatást!

Edit :lol:
Jól viselem a terhességet, már múlóban a hányinger :lol: , ennek örülök ám nagyon :P
Mi Békásiak vagyunk. Igen, dolgozom, mint pénzügyes egy autókereskedésben, de már csak szeptemberig :lol: Doki mondta, hogy 20. héttől javasolja a táppénzt.
Az ICSI miatt kell a genetika, mert ennek a beavatkozásnak a veszélye, hogy valami baja lehet a babának :cry:
No, most gyorsban csak ennyi, megyek vissza dolgozni. :)

Helló
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Szirén,
üdv! Nagyon szép kis kerek fiaid vannak, igazán jól néznek ki! Normálisan tudtál szülni, vagy császár volt?

Viki,
örülök, hogy te is idetaláltál! Jó neked, hogy már most múlik a hányingeres időszakod, én még a 15.héten is hánytam, és az egész eleje nagyon gáz volt. Alig tudtam élvezni, hogy végre babás vagyok. :cry:
De szerencsére elmúlt, pedig akkor nem hittem el, hogy jobb lesz. :)
A Söfiben a genetikai tanácsadáson elmondják, hogy miért kell a vizsgálat, meg mindent a lehetséges betegségekről, meg a vizsgálat menetét, meg hogy semmivel nem lehet kiváltani, aztán adnak egy-két hét gondolkodási időt, attól függ persze, hogy akkor hol tartotok. Legalábbis nálunk így ment. Az Istenhegyire nem kell beutaló, telefonon jelentkeztem be, a vérvétel ha jól emlékszem 20 ezer volt, de ebben már nem vagyok biztos, de a telefonban megmondják. A genetikai uh 14 ezer volt, ez viszont tuti. Nem olcsó mulatság, de mi ezt választottuk.
A vérvételhez a 16. hét a legjobb, az uh-ra a 18-on mentünk.
Most 30+3-nál tartok, aug. közepe-vége felé várjuk a lányokat.
Én már az eleje óta nem dolgozom, karácsony előtt volt az ET-m, dec.30-án kaptuk az eredményt, január első hetében még dolgoztam, aztán jött a rosszullét. Azzal képtelen voltam bármit is csinálni, mint említettem ráadásul elég sokáig tartott, utána meg már sem a dokim, sem a párom nem ajánlotta, hogy visszamnejek, meg nem is lett volna sok értelme, lévén, hogy hetek óta megint fekvésre vagyok ítélve. :?
Amúgy most jól érzem magam, csak elég uncsi itthon egyedül, de kibírom. Már nagyon várom a csajokat, de sokszor úgy kell leállítanom magam, hogy másfelé gondoljak, nehogy téves üzenetnek vegyék, és előbb jöjjenek! :)

Edit,
jó ez a kép a lurkókról, meg ez a 3-as babakocsi... :D Hogy döntöd el, hogy melyik üljön az egyesbe, vagy cserélgeted őket, mindig más?
A buli nagyon jól sült el, hazaértünk apukájától, kinyitottam az ajtót, és előre engedtem, mert voltak a kezében csomagok. De megtorpant a konyhánál, mert oda akart lepakolni, csakhogy a konyhapult tele volt kajás meg piás szatyrokkal, ugyanis azt oda pakolták le a barátok. Ezt a pillanatot sosem fogom elfelejteni, párom lerakja a szatyrokat a kezéből, odalép a konyhapulthoz, és a hozzá legközelebb lévő zacsiban elfektetett sörös üveget elkezdi görgetni a mutató ujjával. Szinte hallani lehetett, ahogy kattog az agya, hogy ez meg hogy került ide. És épp ekkor meghallotta a motoszkálást a nappaliban, előre lépett pár lépést egy tétova "mi ez"-zel, és ekkor jöttek elő az emberek. :lol:
Óriási volt, semmit nem sejtett!

Brigi,
beszámolót a házról! :)
baba888

Sziasztok!

Edit, Brigi köszönöm a kedves fogadtatást és a dicsérő szavakat.

A kérdéseitekre válaszolva: Nagyon szép az élet a fiúkkal, igazán jó gyerekek, most még csak esznek, alszanak. Órát lehetne hozzájuk igazítani 3-3,5 óránként jelzik, hogy éhes a pocakjuk. Rengeteget esznek és szépen fejlődnek. Szerencsére rengeteg tejem van, Zalán szopik, Milán viszon nagyon lusta, nem hajlandó szopizni, így cumisüvegből kapja a lefejt anyatejet. Már van egy gyönyörű nagylányom, aki 6 éves és ősszel iskolába megy. Őt másfél évig szoptattam. :D
Szolnokon élünk, tavaly novemberben lett kész a családi házunk. :lol:
A fiúk természetes úton fogantak és május 31-én megrepedt a burok, mivel elég szép nagyra sikerült növesztenem addigra őket. Normál szülésre készültünk, mert mindketten fejvégűek voltak, de a burokrepedéskor elég rendesen véreztem is, így rögtön a műtőbe toltak. Hát, nem tudom mekkorák lettek volna, ha hordom még őket 2-3 hetet?! :roll: Az apukájuk és a lányom is imádja őket és nagyon várták már az érkezésüket. Sajnos elég hamar kórházba kerültem, mert itt az a "szokás", hogy legkésőbb a 30. héten befektetik a kórházba az ikres kismamákat elővigyázatosságból. Így én 65 napot töltöttem kórházban, és egyetlen órára sem engedtek haza, mert egy ujjnyira nyitva volt a méhszájam. Különben a terhességem teljesen panaszmentesen, rendben zajlott, se hányinger, se émelygés, se fájdalom... A 24. hétig dolgoztam és főiskolára jártam. De amikor meglátta az orvosom, hogy mekkora hasam van, közölte, hogy jobbnak tartaná, ha már otthon lennék.
Most ennyi, majd még jövök.

Szirén
szirén

Szirén,
hát igen, jó nagyok lettek a srácok, kíváncsi vagyok én meddig fogom tudni hurcolni a csajokat, mert elég nagy már a pocim. Te mérted centivel a hasadat, hogy hogy nő?
Azt szeretném még kérdezni, hogy szülés előtt már eldöntöttétek, hogy melyik-melyik lesz, vagy szülés után találtátok ki? És ha már előre, akkor tudták-e az orvosok, hogy milyen sorrendben vették ki őket?
Azért kérdem, mert mi már úgy "kezeljük" a csajokat a pocakomban, ahogy majd szülés utánra tervezzük, és a dokim meg azt mondta nem biztos, hogy tudni fogják melyik-melyik, mert nagy lesz a tolongás... :?
baba888

Edit :)
Hát csúcs ez a kép!!!! Még mondja valaki, hogy a 3-as vagy többes ikresek nyüzügék. Ez a 3 pasi nagyon kis masszív kölök!

Brigi :)
Drukkolok a házhoz! Aztán majd várunk részleteket ám.

Baba :)
Nekem végig megvolt, hogy melyik gyerkőc melyik. Az A magzat fejvégű volt, Ő volt Olivér a B magzat faros, Ő Samu. Végig a nevükön szólítottam őket.

Szirén :)
Szép nagyok lettek a fiúk így a 35. hétre! Nem semmi! Nagyon kis formás pasik!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok!Viki,Szirén,üdv. a fórumon!

Gyors leszek,mert ma elfáradtam és kimaradt a délutáni alvásom!
Nemrég jöttünk haza a 10.hetes,utolsó Kaális Uh-ról,ahol új híreket kaptunk!
A 3 baba angyalka lett!!!Sajnálom szegénykét,de ez van.Örülök,hogy a természet megoldotta a dolgokat!
A és B baba 3 cm-esek,aranyosan mozognak,minden rendben van velük!

Mindenkit puszikok!
Andi
aanda

Sziasztok!

Köszönöm a dicsérő szavakat, mellyel a fiaimat illettétek. :D :D :D Valóban kis kerek gyermekek, a korán ők voltak a legnagyobbak és nagyon szerették őket a nővérkék is. Mindenki csodájukra járt , hogy ennyi idősen ilyen szép nagyok, teljesen egészségesek és egyforma nagyságuak. :lol: Köszönhetem mindezt többek között az orvosomnak is, aki már a 30. héten beadta a tüdőérlelő injekciókat.Állítólag nagyon ritkán fordul elő, hogy egyforma súllyal és nagysággal születnek ikrek. És képzeljétek, még a testhőmérsékletük is egyforma volt: 37,2. A koraszülött osztályra is csak azért kerültek, mert még nem töltötték be a 36 hetet. A lányom is szép nagyocska volt: 4000 g és 57 cm.

Baba!
Mi végig tudtuk, hogy melyik baba melyik,így nevükön is tudtam szólítani őket. Sokáig mindketten haránt feküdtek, majd mindketten fejvégűek lettek. Ráadásul teljesen különböző módon és mentalitással mozogtak, ami még könnyebbé tette a felismerésüket.

Andi!
Köszönöm az üdvözlést.

Szirén
szirén

Helló!

Cat, Szirén,
most én is tudom melyik melyik baba, amióta tudjuk a nemüket én is a nevükön szólítom őket. Ezért is aggaszt, hogy szülésnél nehogy "összekeverjék" őket. :?
[quote]R írta:áadásul teljesen különböző módon és mentalitással mozogtak, ami még könnyebbé tette a felismerésüket.

Ezt a szülés utánra értetted, vagy még a pocakban?
Idebent az enyémek is egész másként mocorognak, Anna sokkal intenzívebb, és feljebb is van, intenzíven a bordáimat rugdossa. :D Zsófi nem olyan aktív, többet alszik, és mivel az ő feje van lejjebb, hagyott nekem valamennyit a gyomromból. :D
Ja, és az eddigi vizsgálatok során az enyémek is tök egyformán nőnek.

Holnap reggel cérna nézés, uh, altatóorvossal konzultálás, már nagyon várom.
Több helyen is hallottam már erről a tüdőérlelő szuriról, ezt is megkérdem a dokimtól.

Andi,
örülök, hogy végül a természet megoldotta a kérdést. A két babócához további sok sikert! És jól érzed magad?
baba888

Anikó!
Köszi,jól vagyok,bár éjszaka nem sokat aludtam,mert állandóan "C" baba járt az eszemben.Szomorú vagyok,hogy elment tőlünk,de számunkra így a legjobb!Lassan,csendben távozott,nem okozott fizikai fájdalmat,vérzést sem.Rossz lesz,mert még egy darabig látni lehet az UH-n a nyomait,de az vigasztal,hogy A és B babának így nagyobb helye és esélye lesz fejlődni.
Annyira bíztunk a természetben és a sorsban,hisszük,hogy meghallgattak minket és így segítették a döntésünket.

Edit!"C" baba az volt,aki a múlkori UH-n elbújt!Érdekes,nem?

Puszi mindenkinek!
Andi
aanda

BabaAndi :)
Nekem a pocimon kívül is olyan a fiúk temperamentuma mint a pocimban volt. Egyértelműen felismerhető a két gyerkőc, hogy nem keverték öket össze. Az A magzat sokkal nyugisabb volt, sőt sokszor azzal idegesített, hogy nem adott életjelt magáról, a B magzat meg kis veszett, szétrugdosta a bordáimat. :D

Aanda :)
Remélem mostmár problémamentes babavárásod lesz! Én is úgy gondolom, hogy a természet adott jelt arról, hogy hogy lesz a legjobb. Ha így fogja fel az ember a dolgot, akkor sokkal jobban át tudja vészelni a veszteséget.

Cat
Kép
cateye

sziasztok mamik
rég voltam, átfutottam az útóbbi pár hetet és távirtastílusban írok is. mégis csak meg kellett volna tanulnom gépírni.

a régiek remélem még nem felejtettek el :wink: , az újaknak meg 3 gyerekem van , a második, harmadik szülött ikrek.

Szirén, Viki, BABA888, AANda,
Üdv nektek!!!

Lilla:)
Édesek a szülinapi képek. Látom ízlett nekik a torta. :wink:

Brigi:)
Hát járok erre de ritkán, meg akkor is csak olvasok.

Az elején külön mostam. Aztán volt amivel összetettem de nem mindennel. És előtte nekem ázott, aztán betettem a gépbe egy öblítésre, centrire és aztán jött a mosás.
A kicsiknek is megvettük a monapel pelusokat de nincs erőm hozzá, így marad a másik pelus.
Dalma már szobatiszta, így már őt nem kell pelusozni csak hosszabb kintlétekre de akkor eldobhatót aook rá.

Nálunk is lehúzzák a spit. Sőt egymás fejéről. :?

Doris:)
Nagyon örülök, hogy itt vagy és hogy találtál lakást.

Edit:)
Ez a kocsitok van most? Beférsz vele mindenhova?

Cumihelyzet :D
6-os baba kép is tetsz

Marcsi:)
Édesek a szopis képek

Ditke:)
Illedelmesek és jószívűek a gyerekeid ha apának os adnak a cicből.

Kitartás és Klassz anya vagy!!!!

Aanda:)
Kitartás a 37. hétig! Utána meg jobban.
Remélem már minden rendben lesz.

Vikóka:)
MI a SOTE 1-en szültünk, ott is kedvesek a csecsmősök de más ha ikrekkel vagy. Jobban figyelnek rád, ….. én voltam ott 1 illtev 2 gyerekkel is , így van összehasonlításom.

Cat:)
A takarítőt nem értem? Elvállalta és félbehagyta? Miért?

mi is bölcsizünk, szereti de majd beszámolok.

Erika:)
A nagymama lemond titeket, mert a másik gyerekétől az uncsira kell vigyázni? Ezt sem értem. Vagy naiv vagyok???

jól vagyunk, mennem kell, később folytatom és írok magunkról is.
pusz:
VIkta

ma 10hó :):) és 2év1hó:)
vikta

Kép köles golyó zaba:)

Cat:)
nagyon szeretik:) és én is:)

Vikta
vikta

Szisztok!

Néhány hónap eltelt mióta itt jártam, és írtam, bár olvasni bele-bele szoktam.
Az altatás témában sokatokat irigylek. Ebben szeretnék tanácsot én is. Nekünk ahhoz szoktak hozzá a srácok, hogy este cicin elalszanak (most lesznek 9 hónaposk). Ha mégsem, akkor meg vagyunk lőve, mert jöhet az útálatos altatás-ringatás. Ha hagyjuk őket, akkor nem hagyják egymást elaludni. Ez nálatok nem így van? Éjszaka pedig ugyan ez a helyzet. Ha az egyikük felekel és 5 percen belül nem suikerül visszaaltatni, akkor felordítja a másikat is. Így kimentjük a szobábol a hálónkba, ahová úgy érzem beszoktattuk :( Megőrülök attól, hogy egyhuzamban 2 órát alszok csak :( A fogzást gyanúsítom az ébresztgetéssel, de már nem is tudom. Azt tanácsolták, hogy rágassak velük rebarbarát, az segít. Valakinek erről valami tapsztalat?

Előre is köszi
Kiliman
kiliman

Kiliman :)
A 9 hónapos gyerekeket nagyon sok inger éri, ebben az időszakban, sok az új mozgásforma, kinyílik a világ, kezdik megtapasztalni a dolgokat, ez érzelmileg megviseli őket. Ez és a fogzás az oka annak, hogy éjjel sokszor ébrednek, ez sajnos kikerülhetetlen. Ebben az időszakban éjjel én is állandóan cumitúrán voltam, mert nálunk csak az nyugtatta meg őket, de maguktól aludtak vissza.

Elalvás kérdésben mi elég szigorúak voltunk, én a Ferber módszer híve vagyok, és ez be is jött nálunk. Tudom, nem mindenkinél hatásos, és nagyon elkeseredettnek kell lenni ahhoz, hogy az ember végigcsinálja, de mi eljutottunk odáig. A módszer lényege, hogy sírni kell hagyni a gyerkőcöt, 5-10-15-20 percenként bemenni hozzá, megsimogatni, nyugodt, halk hangon elmondani neki, hogy "Pistike éjszaka van, aludni kell", nem kivenni az ágyból, hanem kimenni, és otthagyni. Vállalni kell egy pár napos rossz élményt ahhoz, hogy a büdös életben ne legyen többet ilyen gondotok. Egyszerűen meg kell őket tanítani elaludni. Első éjjel 40 percet üvöltöttek, második éjjel már csak 15-t, a harmadikon szó nélkül elaludtak, azóta nyugodtak az éjszakáink. Mi 7 hósan eljátszottuk ezt velük, azóta nincs elalvás gondunk. :lol: :lol:

Én azt vallom, hogy egy kialvatlan, ingerült szülő sokkal többet árt hosszú távon, így ezt a helyzetet meg kell oldani.

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?