Új privát üzeneted érkezett!

Jaj de édesek ezek a kutyik!!!!!!!!! :)
Nagyon jók a képek Márkról,szép kislegény!
Látom Őurasága is jó húsban van. Azok a combik :lol: !Hát igen, az anyatej csodát tesz!

Képzeljétek, tegnap vettem észre, hogy egy ponton fehér Marci alsó ínye. Lehet, hogy már a foga kezd előbújni?????

Zsóka

KépKép
logi

Sziasztok!

Zsóka, nem lenne még korai a fogacska növesztése? Én úgy emlékszem, hogy a 6. hónap után várható,nem? De lehet, hogy rosszul tudom.

Nálunk beindult tegnap 3x is volt kaki, az almalé megtette a hatását :D És ma reggel is :mrgreen:

Most megint visszajön a dögmeleg??? Nagyon nem örülök neki.

Lányok ebben a korban, ami pl. Marci is hány dkg a heti súlygyarapodás? Mi az átlag tudja valaki? Nekem továbbra is az a "fóbiám", hogy Zsombi nem hízik eléggé, és lehet, hogy nem elég a tejem se. Tegnap még előszedtem etetés után egy mélyhűtött tejet - mert úgy éreztem tök lapos a cicim -, de nem evett belőle csak nagyon kicsit cumisüvegből :evil: MEg mostanában olyan sokat sír/nyavalyog, lehet, hogy mindig éhes? Van, hogy 1-1/2-2 óránként elkezd keservesen sírni, de most akkor ilyen sűrűn etessem???? A másik dolog meg az, hogy míg korábban max. 15-20 perc alatt befejezte az evést, most van, hogy 1 óráig szopizik. Lehet, hogy tényleg kevés a tej és lassabban lakik jól??? Most elég tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban, szerintetek mit csináljak?

puszi
j
judy1

Sziasztok!

Judy, a lányomnak 4 és fél hónaposan már volt foga!! Sőt a szomszédunkban van egy baba, akinek három hónaposan bújt ki az első fogacskája. Azért én reménykedem, hogy minél később jöjjön ki Marci foga.

Hát én megmondom neked őszintén, fogalmam sincs mennyit hízik hetente Marci. Csak havi adataim vannak. Két hónaposan 6570 gr volt, háromhósan 7240 gr.
Szerintem nem éhes Zsombi, ha nem kéri az üvegből a kaját.Lehet, hogy csak nyügi, pocija fáj, kakilnia kell,álmos, rossz napja van stb...
De próbáld megkínálni gyakrabban cicivel, ha éhes, enni fog.
Én is mindig végigjátszom a lehetőségeket, ha Marci sírdogál. Először jön a cici. Ha már nem kéri,elfordul, tudom, hogy nem éhes. Ha még mindig nyügi, felveszem és sétálgatok vele, próbálom elringatni. Ilyenkor általában elalszik, tehát fáradt volt. Aztán persze nálunk is van olyan, hogy semmi sem jó. Hát ilyenkor nem sokat tudok tenni....De pl Marci a vízben mindig megnyugszik,ha már nagyon nem bírok vele,megfürdetem. Ez ált. bejön.
Utánanézek a heti súlygyarapodás mértékének, addig is puszi: zsóka

KépKép
logi

Judy, a 4. hónapban a napi súlygyarapodás átlagos mértéke 25 gramm,tehát a hónap végére 750 grammal többet nyom,mint az előző hónap végén.
(de én ezt soha nem számoltam egyik gyerkőcnél sem.)

Zsóka

KépKép
logi

Sziasztok!

Kicsit elvesztem. Nagy melóba voltam! Beszereztem a járókát, és úgy néz ki, holnap meglesz az etetőszék is! Baromi jó járókát találtam!120x120cm, jó nagy! Végül is a hálós mellett döntöttem. Rendesen parázós vagyok, féltem, hogy a fába megüti magát :oops: Használtan vettem, az új ára 26e én meg 11e-ért megkaptam, de teljesen újszerű. Nagyon örülök neki :lol: ! És ha minden igaz meglesz az etetőszékem is, vagyis Nikié :lol:

Te Panni, ez a Márk fiú nagyon aranyos a kacsával!!! És a kutyusok is nagyon édik! Én nagyon szeretnék kutyust, csak egyenlőre nincs hova :cry: , meg hát most Niki lett helyette :lol:

Zsóka
Marci szép nagy fiú lehet! Niki még csak 62cm és 6130g. Most lett mérve. Lehet, hogy azért is kissebb mert kislány. :?:

Na megyek aludni!

Üdv. mindenkinek!

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Zsóka, köszi az infókat, meg a tanácsokat, tegnap óta gyakrabban teszem cicire, meg is nyugszik tőle. A súlygyarapodást meg jobban fogom figyelni, jövő héten megyünk a házi drnőhöz, ott úgyis lemérik, hát kiváncsi vagyok, hogy az 1 hónappal előtti súlyhoz képest mennyi lesz Zsombi.

Hú ilyen korán jönnek a fogak, nem semmi.

Reni, már etetőszéket fogtok használni? Vagy most csak előbb beszerezted? Én még nem is vettem ilyesmiket, járókát sem. Zsombi azért még nem nagyon van el egyedűl.

Mi újság a kakival? Nekünk ez az alma dolog bejött :P Ráadásul azóta minden nap van legalább 1x kaki.

Szép idő van, lent voltunk az udvaron most evett és be is aludt a kis drága, ha felkel megint megyünk sétálni.

szép napot nektek
j

ui. Nem tud valaki egy jó lakberendezőt? De nem drágát...
judy1

Sziasztok Anyukák és Babák!

én a másik Jánosos topicról olvaslak Titeket, szeretném megkérdezni Tőletek, hogy Ti fogadtatok szülésnőt?
Ha nem, ha igen, vannak tapasztalaitok, hogy milyen volt?
köszönöm :)

Mangó
mangó

mármint a szülésznők milyenek voltak :)

bocsánat a meleg teszi :oops:
mangó

Judy!
Még szerintem nem nagyon fogjuk használni egyiket sem, esetleg az etetőszéket, ha a konyhában vagyunk. Dönthető az ülése és félig fekszik benne, nagyon tuti, ma vettem. Inkább csak, hogy legyen meg ha kell, arra az esetre vettem meg. Ne kelljen kapkodni ha mégis kell.
Kakink még most sincs... A dokinő meg a védőnő azt mondták, hogy ez gyakori a tejes babáknál, ne aggódjak. Most voltunk hétfőn nála. Higgítva adod az almát vagy simán? Hányszor adsz neki, mikor és mennyit? Azt hiszem mi is elkezdjük lassan...

Mangó!
Én akartam szülésznőt fogadni, csak Niki előbb jött és így nem választottam, de egyáltalán nem bántam meg. Mindegyik szülésznő nagyon kedves és aranyos! Hárommal is volt szerencsém megismerkedni, ugyanis a három műszak ment le mire meglett Niki. Nagyon segítőkész volt mindegyik. Csak azt kell csinálni amit mondanak és akkor minden rendben lesz. Én legközelebb sem fogok választani szülésznőt.

Üdv mindenkinek!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Sziasztok!

Isten éltesse Nikit a 4. hófordulóján!

Kép

Mangó - én sem fogadtam szülésznőt, mert előre tudtam, hogy császár lesz (farfekvés miatt), és így csak 5 percet volt velem az egyik szülésznő, míg bekötötte az infuziót, a másikkal pedig az előző napi CTG-n találkoztam. Mindkettő nagyon kedves volt, pedig amikor a szülőszobán voltam született egy kislány is. Egyébként meg sokaktól hallottam, hogy nem választott szülésznőt, mert mindegyik nagyon kedves és segítőkész.

Nálunk ma nyügis (hasfájós) délután volt. Ahhoz képest, hogy azt mondják 3 hónapos korra elmúlik, az eddigieket nem is nevezném hasfájásnak. (Lehet, hogy csak azért,mert azok már elmúltak) De ma kb két órát volt a karomban és ott is sírdogált, amikor kínozta a görcs. Igazából nem tudom, mi lehet az oka, semmi különöset nem ettem. Ez van. De most alszik, mert nagyon elfáradt ebben.

Lenne egy kérdésem, szerintetek a dinnye (sárga, görög) ehető? Azaz okozhat hasfájást? Mert erről nem olvastam sehol és úgy ennék, ha már az epret kihagytam és málnát pedig ki fogom hagyni. Az igazi őszibari meg még várat magára.

Üdv mindenkinek

Panni

Kép Kép
panni_30

Tényleg, Niki ma négy hónapos!

BOLDOG 4. HÓFORDULÓT!!!!! Kép

Panni,szerintem dinnyét ehetsz, én úgy tudom, hogy nem okoz problémát a babáknál! Én már ettem görögöt, de nem fájt tőle Marci hasa. A sárgát még nem próbáltam.
Szegény Márk, csak nem tart már sokáig ez a fránya hascsikarás! :cry:

KépKép
logi

Sziasztok!

Reni, úgy adtam neki hogy 2 napig du. két etetés között :
1. nap: 1 kanál (kiskanál) almalé
2. nap: 2 kanál almalé
3. nap: 2 kanál alamlé
4. nap: közvetlen szoptatás előtt 3 kanál almalé
Nem hígitom, tiszta almalevet kapott jonagold (remélem jól írtam) almát vettünk, az finom édes, tetszett is neki. TEgnap és ma sem kapott, viszont tegnap is és ma is volt reggel kakija :mrgreen: Ha megint nem lesz, akkor jön almalé.

Mangó, én sem választottam szülésznőt, de tényleg mindenki nagyon aranyos, ne aggódj emiatt.

Zsóka én is gondolkodtam már a dinnyén, de én sem találtam róla semmit, szerintem nem okozhat görcsöt, tele van vízzel...talán a magja?? nem tudom, azért ha valaki megtudja ,akkor írja már meg lszi.

Kaja: nekem muszály lesz valszeg a déli etetést mélyhűtött tejjel pótolnom, Zsombi szinte 2 óránként kér kajálni én ezt nem birom tejjel, ez van. Ennél nagyobb gondunk ne legyen, így legalább tele lesz a pocija. Mostmár elfogadtam nagy nehezen ezt a helyzetet...

j
judy1

Lányok!

A szüléselőkészítőn pont a dinnyét kérdeztük, azt mondta Judit, hogy lehet, csak a magokat nem szabad megenni- mindenképpen ki kell valahogy szedni. és a hanghordozásból ítélve a dinnyét se lehet kilószámra de azért azt lehet.

Zsófi
kerekpocak

Niki köszöni szépen! Ma kacagott először hangosan, pancsi közben :lol:
Dinnyetémában passz... Én az epret is nyomattam :oops:

Judy köszi! Mostmár én is kipróbálom...

Nálunk is egésznap nyügi volt ma... Biztos front volt, mert fájt a térdem is...

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Én is ettem epret, de le sem mertem írni! :lol: és már a málnát is megkóstoltam tegnap.. :wink:

Mangó, én elég sokat filóztam a szülésznő választáson,de így
utólag úgy érzem, jól tettem, hogy nem választottam.
Akikkel én találkoztam a négy nap alatt, mind nagyon kedves, segítőkész volt.

Tényleg, már akartam kérdezni,mentek a Libero napra vasárnap az Állatkertbe? Van már valakinek tapasztalata, sokan szoktak lenni?

Sziasztok

KépKép
logi

Húúú, Zsófi, már csak 18 nap!!!!!!!!!!! :)
logi

Logi,

igazából még 21 majd mindjárt át is állítom, mert az orvosom azt mondta hogy 24-e után bármikor de nem mondott pontos dátumot. mi meg a szimpatikus 27-e, 28-a környékét választottuk, hogy lélekben majd arra készülük :)

nem is mondtam, hogy végül nem lesz szabin az orvosom, illetve igen de belföldön és azt mondta bármikor autóba ül és rohan föl, szerdánként meg még rendel is ha bármi gáz volna. nagy megkönnyebbülés...

mégis!

néha már paráááázom. vagyis kicsit félek. a szüléstől, meg hogy jó anya leszek e. huh.

mostanában azon is töröm a fejem hogy a virágokat is gyorsan át kell ültetni. legalábbis azokat, amik gázos cserépben vannak. nem szűnik a fészekrakás..

na megyek reggelizni.
kerekpocak

Zsóka, mi ez a libero nap?

Hát én gyáva nyúl voltam eper ügyileg :cry: Mikor benn voltam Zsombival úgy rám ripakodtak a korasz.osztályon, hogy azóta ránézni sem merek...

Niki boldog hófordulót :mrgreen:

j
judy1

Kaját akarok!!!!

Kép

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Fú de szupi ez az etetőszék! Reni, újan vetted, vagy használtan?
Niki még egy kicsit nőhet a tálcához :lol: ! A háttámlát lehet dönteni?
Nekünk a babakocsink Peg Perego, imádom ezt a márkát, csak hát elég drága! De tényleg nagyon megéri az árát.

Judy, most vasárnap lesz a Libero nap az Állatkertben, kaptunk egy meghívót egy ingyenes belépővel. Lesz pelusvásár, programok stb.
Mi megyünk, főleg a leányzó miatt, Marcit még nem igazán fogja érdekelni, remélem nem lesz nyügi. Most csak azon filózok, hogyan fogom megszoptatni?? :roll:

Zsóka

KépKép
logi

Zsóka!

Használtan vettem! Baromi drága lett volna újjan! És egyszerre kettőt vettem mert a céghez is kell egy :-) Dönthető a háttámlája, állítható a magassága stb. Nagyon tuti! Nekünk is a babakocsink szintén Peg Perego.
Nagyon nehéz volt egyébként találni ilyen etetőszéket ilyen állapotban. Hetek óta kerestem már ezt a fajtát...

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Reni!

Megkérdezhetem, hol és mennyiért vetted? Újan tényleg nagyon húzós az ára, már én is néztem!
A járóka milyen?(kép?? :wink: )

KépKép
logi

Babaneten volt egy hírdetésben. 22e volt, az új ára 39e. A járókát pedig az online Express-ben találtam.

Kép

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Sziasztok,

Judy, lakberendezővel kapcsolatban írtam privit.

Gyorsan átfutottalak Benneteket, ha túlélem a következő pár napot, jelentkezem.
Holnap költözünk egy "ideiglenes" lakásba, mert a mostanit eladtuk, viszont a ház még nincs kész...
Férjem három napig külföldön volt, elég rosszul alakultak az esték, mert Virág is akkor nyűgösebb, a nagyobbikat is össze kell rendezni, és még a mai este is egyedül vagyok velük. Zsonglőrködöm.

Doren

Kép
Kép
doren

Szia Doren!

Sok sikert (és kitartást) a költözéshez! Háát nem irigyellek!!!!
Ha majd tudsz, tegyél fel képeket Laciról és Virágról !

Reni, ez tényleg nagyon jó ár! Majdnem a fele, és olyan, mint az új!
A járóka is szuper! Lassan én is körülnézek a neten, hátha szerencsével járok!

KépKép
logi

MINDENT LÁTNI AKAROK!

Marci legújabban ilyen kitekert pozíciókat vesz fel! :lol: Kép
logi

Reni, ez az etetőszék, tényleg nagyon állat. Én gondolkoztam ezen a járóka dolgon, asszem fát veszek majd...

Zsóka, nem semmi Marci, Zsombinak is vannak ilyen pózai...
Most letettem őnagyságát alukálni, mert dél óta tiszta nyűgös, még csak 2 órát aludt ma.

Doren, köszi, küldtem választ kérdésekkel megkaptad?

J
judy1

Logi!
Marci annnnnnyira édes!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Sziasztok Lányok!

nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!! :)
Logi, én is vacilálok, mert van aki nagyon javasolja, hogy legyen választott szülésznő (pláne az első szülésnél), de többen azt mondják, hogy mindenki nagyon kedves. Nemtom még...... :oops:

annyira édesek ezek a picik!!!!!!! Marci, Niki, Márk, Bala és a többi baba, olyan jó nézegetni őket :)

Jó hűsölést Babák és Anyukák!

Mangó
mangó

Kedves Tapasztalt anyukák- és még nem annyira tapasztaltak!

Milyen babakocsi típusban viszed le január-február stb tájban a fél éves-7-8 hónapos gyermekedet? hogyan?

info kellene pls

Zsófi
kerekpocak

Szia Zsófi !
Nekem Pavel kocsim volt ami minden évszakban szuperül állta a sarat :)
vizlepergetős huzata volt téli nyári karfa és tartozékok...télen nagyon hasznos volt a kocsizsák és a lábzsák merthogy télen a hidegben fekvő ill.ülő helyzetben nagyon hamar átfázik a baba....
egyszer egy melegvizes palackot is tettem a lábzsákba annyira hideg volt ...persze oda ahol még nem volt ott a lábacska ...
megpróbálok képet feltenni róla kb.milyen a kocsi .....a Könyves Kálmán krt .és Biró Lajos u.sarok ...ott van egy babakocsi kis és nagy kereskedés ott volt kapható amikor én vettem úgy tudom még meg vannak.....azért irtam le hátha segitség lehet a keresésben......ja és lényeges hogy az ára sem húzós...
üdv.Vera Kép
vera70

Itt egy másik kép is róla ....
vera70

Kép
vera70

Sziasztok

Zsófi!
Először is köszi!!!!! :)

Hát igen. Ez a "hogy öltöztessem fel a bébit, hogy ne fázzon" téma még nekem is gondot okoz így a 2. gyerkőccel is.
Szóval, a babakocsis témára visszatérve, nekem Borinál Graco tipusú kocsim volt, most Peg Perego Pramettém van. Hát zongorázni lehet a különbséget a kettő között,(árban is).
A Garco is jó volt, de amíg pici volt a lányom, elég macerás volt, mert nem fért el benne kényelmesen Bori, csak egy irányban tudott benne feküdni/ülni, stb...
Tény viszont, hogy a Pramette iszonyú drága, 70-80ezer forint körül van :? .(nekem mázlim volt, ajándékba kaptam :lol: )De nagggyon szupi járgány. Könnyű, masszív, jól lehet vele közlekedni bárhol, és főleg kényelmes nekem is és Marcinak is.
Amikor Marcus született március végén volt egy hét nagyon hideg idő, na én így bugyoláltam be ( a kocsi nem nagyon látszik :shock: ,de majd lefotózom. Kép

KépKép
logi

Köszönöm lányok!!!

Engem főleg az érdekelne hogy télen pl ha veszünk egy Meclaren sportkocsit-dönthető, könnyű stb, az jó lesz e már az akkor 5-6-7-8 hónapos babának? vagy ilyenkor mi van?
kerekpocak

Zsófi!
Egy 5 hónapos baba még nem ül, max egy kicsit meg lehet dönteni a háttámlát, de még nem szabad ültetni. Én 6 hónapos kora előtt nem ültettem fel Borit, sőt, még utánna se nagyon. Sportkocsit csak nyáron kezdtünk használni, akkor meg már 8-9 hónapos volt a csaj.
Szóval elég sokáig csak fekszik a kocsiban a bébi. Legalábbis én így látom jónak, meg az ortopéd orvosunk is ezt javasolta.
A Meclaren mennyire dönthető? A lába nyújtva marad rajta? Mert ez is fontos, ha elalszik benne(márpedig jókat tudnak durmolni séta közben :) )még ne lógjon le a lábija a kocsiról. Meg szerintem jó, ha van lábzsákja. Legalábbis én nagyon nagy hasznát vettem.
Meg kupolatető!

Szóval én ezek az én tanácsaim... :roll:

puszi és most már VIGYÁZZ magatokra!!!!!!!!!!!!!
Hová tűnt a mérőszalagod??? Még 20 nap, ugye?

KépKép
logi

Logi köszi!

A Meclaren 4 fokozatban asszem teljesen vízszintesig dönthető de hogy van e lábzsák hozzá azt nem tudom. amire használnánk ugye addigra lehet hogy már 6-7 hónapos is lesz Samu. Kupolateteje van.

nem tudom. a dilemma lényege az, hogy Bébé confort trophy vázunk + hordozónk van, ami ugye rákattintható. arra gondoltam hogy azzal kihúzzuk január-februárig és aztán pedig sportkocsi. Sokan mondják, hogy tök rosz a hordozó a gerincnek, de nekem va olyan tanítványom is, aki 1 éves koráig hordozóban aludt éjszaknként, mert abban szeretett és semmi baja a gerincének- most 14 éves. szóval pro és kontra sok érv van. sokan csak a hordozóra- hordozós kocsira esküsznek.
max napi 1 órát lesz kocsiban. de közben itt problémázok hogy vegyek e mózest vagy ne, félek csak nagyon rövid ideig használnánk ki, ahhoz meg igen drága és kicsit tartok attól hogy felesleges. Mi a véleményetek?

más: ti szedtetek magnéziumot? meddig?

Igen már csak 20 nap. nem tudom, hogy mi van a számegyenesemmel. lehet hogy újat kell csinálnom:(

Zsófi
kerekpocak

Sziasztok!

Vera, hogy vagy? Szép lett a hasad?????? Nagyon fájt a műtét után? Sokáig voltál bent?

Zsófi, én is sokszor vittem Borit hordozóban sétálni,de már csak tavasszal. A miénket is rá lehetett kattintani a Graco vázára. Abban végülis nem ül, és jól alá van támasztva a gerince. De erről mindenki mást mond.
Szerintem napi 1-2 órától nem lesz baja a babának, mondjuk én nem altatnám benne a gyerekem. Azt nem tudom, hogy ha jól felöltözteted télen, kényelmes lesz-e Samunak, télen nem vittem hordozóban.
Én a 36. hétig szedtem orvosi utasításra a magnéziumot, de én elég sokat görcsöltem. :(
Azt hiszem,a 36 hét után már nem kell szedni, de ebben nem vagyok biztos!

Szép hétvégét Mindenkinek! Zsóka Kép

KépKép
logi

Sziasztok!
Logi!
Köszönöm szépen már alakulgatok a hasam határozottan szép lett ...de még messze a teljes gyógyulás ...még nagyon húzódnak az izmaim és még a haskötő is fenn van .....
Sajna a műtét utáni egy két nap az pokoli ...ezt nem is ragozom tovább :oops:
De napról napra jobb és a végeredmény a lényeg :)
A kórházi tartózkodás az max 5 nap...a dréncső kivétele után haza lehet menni....
A másik dolog hogy én még benne voltam az ingyenes kategóriában most olvastam a Nőklapja Cafén a hasplasztikás topicban /oda szoktunk irogatni mi pocisok/hogy sajnos július 4-től 183 000 HUF a műtét :evil: :evil: :evil:
csak annak ingyenes akinek indokolt a műtét
tehát izomszétcsúszása van mint nekem volt vagy sérve van
képet is tettem fel az emlitett topicban múltheti a kép de teszek fel majd újat mert van változás ....
ide ne szeretnék feltenni ...nem akarok elrémiszteni senkit főleg az elsőszülő mamikat....
Vigyázzatok magatokra és a csöppségekre ebben a melegben

Puszi Vera
vera70

Sziasztok!

Ma megyünk babazsúrra Székesfehérvárra, a Niki leendő férje 1éves :lol: Remélem nem lez pont ma nyűgös.

Zsófi!
Nekünk van mózesünk, rápattintható a babakocsira és a kocsiba is beköthető (nem puha hanem műanyag). És a hordozót is rálehet pattintani de én talán eddig egyszer raktam rá a babakocsira... Én hálát adok a páromnak, hogy rábeszélt! Mai napig nagyon sokat használjuk! Igaz szerintem még egy hónap és kinövi :lol: Mi elég sokat autóztattuk Nikit, és így nyugodtan tudott aludni is hosszabb úton. Ebben aludt a teraszon, és séta közben is ebben van. De szeritem mindenkinek az életviteléhez kell választani babakocsit.

Zsóka!
Édesek a gyerekek!

Üdv. mindenkinek!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Helló :)

Nekem négy azaz négy darab babakocsim van plusz egy hordozó :)
Mentségemre legyen mondva, hogy összesen nem került 30.000 Ft-ba, és kertesházunk van, ahol elférnek.

1. Hordozó. Használt. Kölcsönbe kaptuk. 1-től 8 hónapos koráig autózott benne, nagyon szerette, aztán kinőtte. Aludni abban sohase aludt (csak ha autóban volt). Ja, most jut eszembe, két hordozónk volt :oops: Egy Chicco meg egy Meggy. Már mindkettőt visszaadtuk a gazdájának.
2. Chicco hagyományos nem összecsukható, viszont álomrugozású mózeses babakocsi. Használt. 10.000 Ft volt, de ajándékba kaptuk. Fél éves koráig ebben vittem sétálni, a lakásban is ebben volt, nagyon szeretett benne aludni, jól lehetett ringatni, de aztán kinőttük.
3. Pierre Cardin. 7.000 Ft Babaszobán vettem használtan. Összecsukható a cipelés-tárolás miatt, de elég nehéz, ezért autóval nem tudjuk hordani, nagy kerekű vidéki földutakra, ülni jó, feküdni nem, nem télre és nem kicsi babának való. Még használjuk.
4. Valami lengyel sportkocsi. 13.000 Ft volt újonnan a Soroksári úton. Összecsukható, könnyű, autóban is elfér, feküdni ebben se tudna (nem is akar). 8-12 hónapos kora között volt jó, azóta inkább az esernyőkocsit használjuk.
5. Esernyőkocsi. 6900 Ft, újonnan, Kikában. Tök egyszerű, ülni, autóval hordani könnyű, két deka az egész.

Sokat segítettem, gondolom :)

Zsófi! Meclaren van egy barátnőmnek, szuper. Télre én sem ajánlanám, de jövő tavasztól már ki tudjátok használni. Kábé az én 3-4-5-ösömnek felel meg, és még jól is néz ki :)
A hordozóban, ha jól be tudod bugyolálni, akkor nincs gond, de én részemről egy szavazat a mózesnek :) El tudod adni később, a Babaszobán, vagy ismerősöknek, szerintem.

Magnézium: én hektikusan, de szedtem. Nagyon görcsölt a vádlim, a szülés közben is, amikor a babát már a hasamra tették, akkor jól begörcsölt a vádlim, hát jobban fájt, mint addig :) A doki feszítgette a lábamat, míg a férjem fotózott :)

Vera: Örülök, hogy jobban vagy! Megnézem az nlc-s irományokat!

Logi! Lehet, hogy mi is megyünk a Liberonapra! Ja, Judy, majd később nektek is fognak küldeni mindenfélét, ha aláírtad a kórházban a papírt a csomag átvételekor. A Libero biztos szétküldött vagy 20.000 meghívót. Nem vagyok nagy híve ezeknek a marketing adatvadászatoknak, de a születés óta nagyon sok mindent küldött sok cég, többségének használt is lehet venni. A Libero-játékokat különösen szereti a fiam. Most egyébként asszem Pampers vonalkódgyűjtés indul a 2005. okt. utáni babáknak, azt érdemes gyűjteni, mert tök drága FischerPrice játékokat adtak múltkor. A Libero játékok Lamaze márkájúak, az is nagyon cool.

M.
mircike

A végén már kicsit értelmetlenül írogattam :) Használt = hasznát, aztán a vonalkód mellett a babafigurákat is gyűjteni kell. Asszem ennyi :)

És most láttam: Reni! Jó bulizást!

Julcsival és a többiekkel vajon mi lehet???

M.
mircike

Zsóka ,nagyon édesek a kicsik! Főleg azon a képen ahol ketten vannak :D

Babakocsi: Nekünk Bébé Confort high track van - váz, rápattintható sportülés, kupola, rápattintható hordozó, bundazsák. Előszőr meg voltam veszve, hogy veszek egy mózeskosarat is, de az baromi drága, és rövid ideig lehet használni, meghát Zsombi végül is tavaszi baba lett és a védőnő azt mondta, hogy a melegben nem igazán jók a zárt mózeskosarak, mert nem tud járni a levegő benne és befülledhet. Hát ennek hatására nem is vettem. Mivel a pici koraszülött lett, az első 1-2 hónapban nem voltam vele sehol, csak a hordozót használtuk a kocsiban, ha kontrollra kellett vinni. Kb. 2 hónapos kora óta pedig a sport ülést használom, ez dönthető teljesen vízszintesig, szereti :D Egyébként egy kicsi baja ennek is van, de talán ez más babakocsiknál is előfordul, hogy ebbe a dög melegbe könnyen beizzadnak a babák, ezért pelekát szoktam alá tenni, de azon is gondolkoztam, hogy valami egyszerű nyári "vékony" szerkezetet kellene venni, csak nem tudom milyet?
Van esetleg valakinek erre ötlete (de nem ülős, hanem fekvős)?

Reni jó bulizást Nikinek, kiváncsi vagyok mennyire élvezte a kiscsaj!

Magnézium: én végig szedtem.

Julcsi jól van, elköltöztek, még nincs netük, ha lesz, gondolom jelentkezni fog.

Reni, bevált az almalé a kicsinek?

pusz
j
judy1

Vera!
Megnéztem. Huhh tényleg nem semmi. Nagyon szép lett a hasad, remélem gyorsan fog gyógyulni!!! :)
M.
mircike

Lányok nagyon nagyon köszönöm a sok tanácsot, hozzászólást, ötletet!

Judy hozzászólása döntötte el végül a bennem dúló vitát: tehát marad az eredeti felállás: BBC trophy váz + hordozó, aztán Meclaren sportkocsi 5.8 kg vízszintesig dönthető, lábzsákkal, stb. (kiderült közben hogy az egyik barátnőmnek az van 7 hónapos kortól használja, télen lábzsákostul és ódákat zengett róla.)

én még mindig szerdem a magnéziumot így is elég erősek a jóslófájásaim (nekem sosem keményedett a hasam, hanem enyhe menstruációs görcsöket érezek. néha elég ijesztőek- mármint az, hogy már ez is fáj, pedig tudom, hogy ez még SEMMI...), nem merem abbahagyni.

köszönöm mégegyszer.

jó vb nézést, vagy nem nézést mindenkinek.

úristen most már tényleg MINDJÁRT babázom..
kerekpocak

Sziasztok!
Mircike de jó hogy itt vagy ...köszönöm szépen a bókot jólesik és már attól is szebb békésebb a sebem amit a képen láttál ....majd teszek még fel friss képet ...csak rá kell vennem a párom hogy fotózzon .....
a gyógyulás eléggé lassan megy most volt három hetes és még napi egyszer kell fertőtlenitenem és kötni de a végeredmény mindenért kárpótol.... :)
Remélem Ti is jól vagytok.
Vera
vera70

Vera! Mit mondanak, hogy mikorra gyógyul be a seb?
Mi jól vagyunk. Voltunk ma az állatkertben. Gondoltam Logira. Millióan voltak. Áldom az eszemet, meg az aggódásomat, hogy 9 óra nulla percre odamentünk, mert így csak fél óra volt a parkolás :) , a bejutás se volt gond, az állatokat még viszonylag csendben végig tudtuk nézni, pisi-büfé minden rendben volt. Szoptattam is egy félreesőnek nevezhető padon, csak két apuka járt arra :)
De 10 óra után... Magyarország összes babakocsija és babája ott volt. Mindenki cipelte a rengeteg Libero pelust, ami szerintem max. 5%-kal volt olcsóbb, esetleg 10. Én nem vettem. Pelust cseréltem ingyen a pelenkázóban, ott nem voltak sokan. Az állatokat alig lehetett már látni a tömegtől. Ezért, meg mert már végignéztük, meg mert már meleg volt (meg mert előre így terveztem) :) bementünk az akváriumba is, arra külön kellett jegyet venni, ezért ott se voltak sokan és hűvös volt.
A nagy állatok amúgy alig voltak kinn, és azok is hűsöltek, és ami nem mozgott, az nem is érdekelte a fiamat :) Zsiráf sehol, majom sehol... Szegény idegbajos elefántokat láttuk, meg a tevéket, jegesmedvét érdekes módon, még a madarak is érdekesek voltak. És a kecskék.
Összességében jól éreztük magunkat, egy évesnek ez még bőven elég. Majd egy év múlva megint megyünk, de egy sima napon.
Remélem Logiék is jól érezték magukat a picivel!!!

Judy! Ebben a melegben szerintem mindenben izzadnak a babák. Én legalábbis nem tudok jó tippet, mert ami szellős, abba meg befújhat a szél, meg bemehetnek a bogarak, ezért én mindig a mózesben tartottam nyáron is, de lehet, hogy csak maradi vagyok :)

Zsófi! Örülök, hogy döntöttél, legalább egy gonddal kevesebb! :)

Mi kedden megyünk Balcsira, el se hiszem, hogy jó idő lesz! :)

Üdv. mindenkinek! M.
mircike

Sziasztok!

Mircike, én is gondoltam rátok! Iszonyú, hogy mi volt ma az Állatkertben. Ennyi babakocsit még életemben nem láttam!
Mi is már háromnegyed kilenckor ott voltunk, kb fél 12-kor jöttünk el,de akkor már borzasztó sorok álltak a kasszánál.
Marci végigaludta az egészet, Bori nagyon élvezte, csak hát a zsiráfot nagyon hiányolta.
Tényleg alig volt kint állat, és a simogatóba sem lehetett bemenni, pedig a programban az is szerepelt. :(
Szerintem nem volt olcsób a pelus. Legalábbis ahol mi vesszük, ott ennyibe kerül! Jó kis beetetés volt!! (azért mi vettünk egyet, mert már nem volt itthon).
Valószínüleg mi sem megyünk többet Libero napra! Állatkertbe persze megyünk, én is imádok odajárni,nem csak Borka 8) !!

mircike, nagyon irigyellek a Balcsi miatt!!!!
Érezzétek jól magatokat, és legyen jó időtök!!!!!!

Íme három kép az Állatkerti túránkról: Kép Kép Kép

KépKép
logi

Sziasztok!

Hú hát nem lehetett semmi a babakocsi özön az állatkertben :oops: Mi végül is nem mentünk ki, mert nekem egy csomó más dolgom volt, meg attól is féltem, hogy tömeg lesz, meg hogy Zsombi nem bírja ezt a dög meleget.

Zsóka, Borka olyan édes, mint egy igazi királylány, mindig az jut eszembe róla :P Na azért Marci sem semmi ,jól húzza a lóbőrt :P

Zsóka, Vera, Mircike, most Reni miatt én is el kezdtem keresgetni az etetőszékeket. Nektek mi a tapasztalatotok, milyet érdemes venni? Tényleg kell a dönthető támla, meg a gurulós kerekek? Ha izeg-mozog a pici, akkor nem fog az össze-vissza gurulni? Renié tényleg baromi jól néz ki, nekem is tetszik, csak szeretném tudni mi a praktikus?

köszi
J
judy1

Szia Judy!
Én nem igazán tudok neked segíteni etetőszék ügyben,mert nekünk egy ezer éves örökölt fa etetőszékünk van, ami nem gurul, nem dönthető. Mivel nem ismerem ezeket a szuper székeket, összehasonlítási alapom nincs. DE. Nekem bőven elég volt ez az egyszerűbb változat, nem hiányoztak a kerekek,a dönthető támla stb...
Egyébként szerintem a kerekek fixálhatók, nem gurul el.
A többiek biztos többet fognak segíteni. :wink:

puszi: Zsóka

KépKép
logi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?