Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm a gyors válaszokat. Megnyugtató, hogy szinte mindenki csak a 20.hét környékén érezte a baba mozgását! Én a védőnőtől hallottam a 16-20.hét közötti időszakot, amit máris félbe vettem, és kezdtem a felesleges aggódást.

A tarifa ezek szerint ua mint máshol. Ez jó, mert ha a szám után 5 nulla lenne, biztos nem tudnánk kifizetni, hiszen még a nővéreknek is szeretne adni az ember és akkor már nagyon sok.

Remélem nekem is csak kellemetlen lesz a amnio! Egyre jobban félek, ahogy közeledik az időpont!
Szörnyű, hogy tényleg kerek 4 hetet kell várni az eredeményre! Én azt gondoltam ez a legrosszabb esett.
Amúgy még azt szeretném megkérdezni, hogy amikor az amniocentézisre mentél kellett papucsot és hálóinget vinni? Nekem ilyet nem mondtak a tájékoztatón, ezt valakitől hallottam, aki már vagy 5 éve volt.
A fekvésen kívül van még valami jó ötleted a vetélés megelőzésére?

Mindenkinek szép estét, használjátok ki ezt az enyhe időt, hiszen mindjárt itt az újabb adag kánikula!
übi
 
 


Sziasztok Lányok!

Csatlakozom Übihez, tényleg nem tart már sokáig a kellemes hüvi, nemsokára megint izzadunk majd... rettegjen mindenki akinek nincs légkondija (pl én).

ma voltam a h&m-ben rugdalódzokat venni, mert kb egy sincs és sajna nem voltak aranyosak, így beficcentem a kenguru goldba (nem ez az üzlet neve, csak ilyen ruhákat árulnak) és sikerült vennem néhány aranyosat, egész megnyugodtam, hogy volt választék- színben és méretben is.

voltunk ma dokinál is és képzeljétek azt mondta, hogy nem utazik csak a balcsira így ha előbb szülök akkor autóba ül és felugrik, szóval ne aggódjak. de az uh szerint nem valószínű hogy 3 héten belül szülök, így kiválasztottuk a szimpatikus 26-27-28-át hogy majd akkor. kiderült hogy samu a popsiját és térdét szokta általában kidugni és hogy nem nagy baba, 92 cm a fejátmérője és kb 2600 gramm szóval valszin nem lesz óriásbébi. olyan kis átlagos.
holnap megyek először ctg-re, kíváncsi leszek milyen.

voltunk moziba és elkezdtem a kikapcsolódást (eddig dolgoztam-aztán beszerzések, lakás rendbehozatal, fordítás) most még van 3 hetem hogy pihenjek, barátnőzzek (a két legjobb jövő héten jön haza amerikából, meg németo-ból), szóval most nagyon vígan vagyok (rám is fér az elmúlt pár nap depije után - hormonok ááááá). holnap császár és gyermekágy a téma a szül. előkészítőn, nekem ez az utolsó alkalom, aztán már csak élesbe megy a dolog.

hát lányok vettem egy jó könyvet, ma voltunk moziban, a férjem a legjobb fej, a samu jól van- én naaaaagyon elégedett vagyok!!!

mindenkinek szép estét és puszik

zsófi
kerekpocak
 
 


Übi!

Az I.Nőire semmit nem kell vinni, egyszerűen bemész felhúzod a felsőt a hasadról, a nadrágot/szoknyát pedig kicsit lejjebb.Bekenik a hasad jódszerű folyadékkal, hogy fertőtlenítsék és ennyi.
Mivel nekem ikreim lesznek és "érdekes" esetnek számítok kb.10-15 orvostanhallgató is ott nyüzsgött.Hagyományos ultrahangfejjel megnézik hol helyezkedik el a bébi, ezután a doki csak a monitort nézte miközben szúrt, a nővér pedig a hasamat ill. a fecskendőt nézte és amikor a doki kiszívta a megfelelő mennyiséget szólt, hoyg elég.
Olyan a színe , mint egy nagyon híg teának, a beszúrás és a kihúzás kellemetlen, de tényleg ki lehet bírni.
Mi Érden lakunk és onnan hazakocsikázunk, kérdeztem a dokit, hogy nem lesz-e baj, de azt mondta, hogy jóval messzebbrről is jönnek, szóval ne izguljunk.
Ezután itthon feküdtem 2-3 napot és kész.Persze nem mondom, hogy nem izgultam, de próbáltam lehűteni magam.
Arra gondolj, hogy csak azért kell a vizsgálat, mert lombik, különben nem kellene. Tehát csak biztonsági okokból és nem azért mert gyanus vmi. Az AFP-d jó lett?
Nekünk azért kellett, mert 1. lombik, 2. az AFP ikrek esetében nem mérvadó, ugyanis magasabb értéket mutat a megengedettnél.

Még vmi. Hiába van időpontod rengeteget kell várni, úgyhogy vizet és olvasnivalót mindenképp vigyél magaddal.
Ha kérdésed van írj
beeb
 
 

 
 

Szia Timtom!

köszi a jó ötleteket és a biztatást, a csoki remek ötletnek tűnik.

Beeb
beeb
 
 


Zsófi!
92 cm Samu fejátmérője?? :lol: Nem sok ez egy kicsit?
Elég nehéz dolgod lenne a szülésnél! :) :lol: :D :P
puszi, zsóka

KépKép
logi
 
 


Sziasztok Lányok!

én is előkerültem, a múlt héten szabin voltunk, jöttünk jobbra-balra, így nem volt időm nézni a fórumot, de megvallom őszíntén hiányoztatok :)

Nálunk minden ok, mozog a Pici és ezt annyira élvezzük :)

Enci, gratulálok a Bálinthoz!!!!!!! :lol:

Übi, üdv. közöttünk, gyere amikor csak tudsz, itt tényleg örülünk Neked! A mozgást én is csak a 20. hét környékén kezdetm el igazán érezni, én is aggódtam, hogy mikor érzem már, szóval megértelek, de légy türelmes minden ok lesz!!! :)

Zsófi, képzeld én azt hiszem, hogy láttalak Téged egyszer a böszörményi úton, mintha úgy rémlene, és pont előtte írtad, hogy mentek le a Velencei tóra :)
Mennyire depis voltál? Ezek szerint ez nem egyéni? Nekem is néha van, ez a hormonok hatása csajok?

Melba, ez a felújítás meg ilyenek, fúúú, nálunk meg csörepedés van a fürdőben, szóval tiszta káosz :(

Anyukák, olyan édesek a fiúk, lányok!!! :) Ti amikor várandósak voltatok, és minden eredmény jó volt, a szívetek mélyén is tudtátok, hogy minden ok, akkor is volt bennetek aggódás? Rám néha rámtör.......

De azért ez csak ritkán van :)
mangó
 
 


Bocs Logi hihihihi mm természetesen....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak
 
 


Jaj, lányok a kérdésem:

tudtok valamit, hogy a Soroksári útón van valami babaáruház?

köszönöm

mangó
mangó
 
 


Szia Mangó!

A Soroksári út 160 alatt van egy babadiszkont áruház.Ez korábban Mega Toys volt, de mostmár diszkont.A városközponttól nincs közel, de érdemes elmenni, mert sok mindenhez nagyon jó áron lehet hozzájutni és nagyon nagy az áruválaszték.
Szia
Beeb
beeb
 
 


Szia Beeb!

Nagyon szépen köszönöm, a múltkor egy órán keresztül kerestem a neten ezt a boltot, aztán nem találtam, egyből ide kellett volna írnom :)


Persze van még egy kérdésem, a terheléses cukrot a 25. vagy a 26. héten kell csinálni? És ugye egy zsemle és pohár tej után egy órával kell levetetni a vért? Egy picit összezavaródtam, mert a védőnő mást mondott, mint a doki, de én a doki szerinti utasítást gondolom csinálni.

köszönöm!!!
mangó :)
mangó
 
 


Mangó!

Igen, a doki utasítása a lényeg, mert többféle cukorral kapcs. vérvétel van, és ha ő a 'zsemle+tej+1 óra' akciót mondta, akkor az a típusú lesz. Mert van másmilyen is, pl. éhgyomorra kell menni, vagy pl. ott itatnak cukros löttyöt. Ezeket mindig megmondják előre, hogy felkészülten menjen az ember.

M.
mircike
 
 


sziasztok

nekem cukros vizet kellett inni, először éhgyomorra vettek vért, aztán meg kellett innom a löttyöt és aztán 2 óra múlva megint vettek vért. Így derült ki, hogy terhességi cukros vagyok. 1 zsemlétől és 1 pohár tejtől nem derült volna ki, mert termel inzulint a szervezetem, csak nem eleget.aztán találkoznom kellett egy dietetikus dokival és azóta diétázom.

Nekem is az a véleményem, hogy az számít, amit a doki mond.

Nekem receptre felírta a doki a cukrot, ki kellett váltani a gyógyszertárban és azt kellett vinni.
Nem mondta a doki, hogy vigyél zsemlét és tejet?Abból megtudnád melyiket fogják csinálni.
Ha jól emlékszem én a 25.héten voltam, de nem biztos.

Beeb
beeb
 
 


Sziasztok!

Én a 26 héten voltam cukorterhelésen, és nekem is cukros lötyit kellett innom, mint Beebnek.

Zsóka

KépKép
logi
 
 


mangó, nekem a 26. héten vették le és csak zsömle és 2 dl tejet kellett innom meg ennem és nem volt első meg második vérvételem, csak a táplálkozás után 1 órával kellett bemennem és egyszer vettek vért.

az számít amit a doki mond.

szerintem valszin engem láttál, a böszörményi úton!! nagyon ziláltak voltunk? a depiről csak annyit, hogy csak paráztam a szülés miatt, meg hisztizgettem. szerencsére megértő és toleráns fülekre találtam.

a doki viszont letiltott a további velencei tavas fürdőzésről... azt mondta, hogy most már csak hűsöljek, pihenjek és ne nagyon ugrabugráljak...

sziasztok
kerekpocak
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a véleményeket!
Igen én is azt gondolom, hogy a doki utasítását követem, csak furi volt, hogy a védőnő is beutalt és ő ilyen cukros lötyisre, és a doki is, ő meg a tej+zsemle+1 óra. Nyilván nekem a doki a mérvadó, de furcsa volt mindenesetre, hogy nem egyezik.

Zsófi, nem voltatok ziláltak, csak mivel meglestem korábban a képeiteket, így felismertelek, nagyon örültem neki :) Most akkor hűsölsz? bírod? állítólag mátol megint nagy kánikula lesz/van......
mangó
 
 


Sziasztok!

Már egy hete nem irtam nektek és olvasni is alig van időm Benneteket. Minden időm és gondolatom Bálint körül forog. Holnap lesz 2 hetes. Szokjuk egymást és nagyon aranyos, csak ez a bizonytalanság, hogy mikor ébred legközelebb és szoptatás, böfi, fejés, pelus,... és kezdődik minden előlről :?

Mondjátok meg meg légyszi, meddig lesz ilyen húzós? A 6 hét gyermekágy állitólag már csak ilyen, aztán jobb lesz. vagy lehet, hogy addigra hozzászokom a nemalváshoz? :) Segitségem van és nekem szükségem is van rá. De azért várom már, hogy pár hónappal idősebbek legyünk :D
sthlm
 
 


Sziasztok!

Enci kitartás, én mást nem nagyon tudok írni, minden gyakorlati tapasztalatot nélkülözök, de állítólag az eleje brutál. (a jánosos anyukák majd biztos megírják)
Mangó most kezdtem úgy igazából a pihit és hát meleg van lesz.. nem tudom, hogy ilyen körülmények között mi mást lehet csinálni, mint mondjuk olvasni és aludni. vidékre én már nem megyek- "mert ugye mi van ha éppen..." para- a férjem meg erőszakosan dolgozik, őt se lenne jó itt hagyni.., viszont semmihez nincs igazán erőm, ami extra aktivitást igényel. szóval marad a köldökbámulás.

Timtom ti a nászút alatt hol szálltatok meg? mi az Astonba mentünk volna de nem volt hely így kötöttünk ki a Ramadában. sajna nem volt saját partja.. az emberektől néha herótunk volt, nagyon szokatlan szerintem az a nagy nyomulás... Ja és még nem is mondtam neked milyen gyönyörű a kisfiad!!! főleg a medencés kép naaaagyon édes!

vár az ebéd!
i
Zsófi
kerekpocak
 
 


Zsófi, Balin voltatok, ez csuda jóóóóó :)
Mindig isszerettem volna oda elmenni, mennyi ideig voltatok?

M.
mangó
 
 


Szia mangó!

Majdnem 3 hétig és mesés volt a kultúra, meg nagyon szép volt. Az idő természetesen mesés és annak ellenére, hogy mindenki nagyon határozottan azt mondta, hogy ne motorozzunk, mert életveszélyes, mi azért nem bírtuk ki és végig motoron gurultunk. Ott fogant Samu is és ez nagyon klassz. ott nincsenek termékenységi problémák. mindenkinek rengeteg porontya van, már egész fiatalon. meséltünk nekik (már a balinézeknek) hogy európában ez milyen probléma, hogy sok pár küzd azért, hogy babájuk legyen és ők meg értetlenül néztek, hogy nahát. szóval valahogy mindketten tudtuk, hogy nekünk is össze fog jönni. valahogy balin kegyesek az istenek :)
De! valszin mégegyszer nem mennénk oda. egyszer elég volt. nagyon drága (még mindig nyögjük a nászutat... pedig októberben voltunk..)nem az ottlét mert az olcsóbb mindennél a szállás meg a lét is, de a repülőút! az valami rémesen!
meg nagyon nyomasztó az az iszonyatos nyomulás, meg a kultúra bizonyos részei.

de samut az útnak köszönhetjük. és ebben a hőségben nap mint nap megemlékezünk a légkondis helységekről, meg az óceánról...
Timi is ott járt! nektek milyen volt?
kerekpocak
 
 


most látom csak, hogy rémesen primitívre sikerült ez az előbbi hozzászólás: szóismétlések, nyelvtani és helyesírási hibák tömkellege. BOCSI! közben még két felé figyeltem...
kerekpocak
 
 


Enci!
Az első pár hét a giga-brutál, utána már csak kicsit az :)
Pár hónap múltával hozzá lehet szokni a nemalváshoz és a 24 órás készenléthez.
Amikor már tartja a fejét, és ügyesedik, akkor egyre könnyebb lesz. Egészen addig, amíg elkezd járni... :)
Kitartás! Amikor csak tudsz, akkor mindig aludj!
M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Enci!
Kitartás! Tényleg az eleje a legnehezebb, aztán hozzászokik az ember a nemalváshoz, meg a kelésekhez. Utána meg minden korszaknak meg lesz a maga nehézsége.


Zsófi!
Az Astonban voltunk :)
Mi is három hetet voltunk oda :lol:
De ebből kettő volt Bali és 1 hét Java.
Tényleg a repülőjegy a drága a kintlét már nem. Sőt. Ezért lett három hét.
Mi még jó időben voltunk kint. Azóta Jáván kitört a vulkán, reng a föld és a cunami is ott volt. A szülők már akkor majd frászt kaptak, hogy hova megyünk, milyen messzire. Szét idegeskedték magukat itthon. A mostani történésekkel már megértem. Akkor nekünk eszünkbe sem jutott.
Mi azért visszamennénk még, ha tehetnénk. De azt hiszem ez egyszeri alkalmom volt. :( Ha csak nem nyerünk a lottón. Annyi mindent meg lehetne még nézni, kipróbálni. Pihenni nem is tudtunk.

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


mi közvetlenül a robbantás után voltunk:)

reménykedtünk , hogy kétszer nem csap ugyanoda a ménykű:)
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Übi, a Dévais topikon azért nem kaptál választ, mert erre nem tudtak Neked válaszolni. Én meg gondoltam, inkább itt válaszolok, hogy ne fájdítsam a többiek szívét. Egyébként ott is nagyon segítőkészek a csajok és örülnek Neked, ne aggódj! Csak most elég nagy pechszéria van a topikon, így sokaknak van mit megemészteni. Üdvözöltek is Téged, csak nem biztos, hogy visszaolvastad. Amint olyat kérdezel, amire tudjáka választ, tuti reagálnak. És ha mesélsz magadról, akkor is. :wink: De persze Te tudod. A lelkisség meg teljesen érthető így terhesen... :wink:
Nekem óriási szerencsém volt, mert már a 16. héten éreztem a babámat. :wink: De nagyon vékony vagyok és a hátsó falon van a méhlepényem, ettől is függ a dolog. No meg rendkívül érzékeny is vagyok. Tuti, hamar érezni fogod már Őt és akkor aztán már igazán a fellegekben fogsz járni! :wink: De egyébként ismertem olyan leányzót is, aki csak a 22. héten érezte, és úgy is ok volt a dolog. De Te mindjárt érezni fogod! Beszélj hozzá sokat, hallgass vele zenét és próbálj csak rá összpontosítani, meglesz! :wink: Drukkolok!
Egyébként nekem is három babám volt először, mostanra már "csak" egy maradt. Gondolj arra, hogy mindez azért az egy babádért történt, hogy ő egészségesen fejlődjön! :wink:
Azt mondják, ha gond van, akkor amnio után legkésőbb két héttel telefonálnak. Szóval ne izguld végig a 4 hetet, mily könnyű is mondani!, mert tuti minden rendben lesz.

Beeb, gratula az ikreidhez! :wink: Hogy vagy?
Neked a Dévai külön a cukros lötyis vérvételt kérte? Mert nekem azt mondta, neki tök mindegy. Szóval nekem tej-zsemle volt. És csak a 25. hét utánra mondta.

De jó Zsófi, hogy kéznél lesz a dokid! :wink: És milyen kedves kisfiad van, így tekintettel van az anyujára és engedi még egy kicsit pihizni is! :wink: Örülök, hogy elért Téged is a nyugodt és boldog nyár! :wink: Szerintem az nem baj, hogy nem lesz óriásbébi, ráér idekinn is meghízni. Talán így "könnyebb" lesz a szülés.

Mangó, csőrepedés :cry: :cry: :cry: , az még gázosabb! De legalább a szabitok végét megvárta, vagy emiatt meg kellett szakítanotokpihenéseteket? Tényleg merre pihiztetek? Szerintem most már aggódásból mindig jut nekünk, sőt egyre több...
Én is szeretem a Soroksári úti diszkontot, már Baby Outletnek hívják. Mindig ki lehet fogni jókat olcsóbban.
Nekem csak most vették le a terheléses cukorhoz a vért, 27 hetesen. De ok lett! Nagyon örülök neki. :wink:

Enci, kitartás! :wink: Azért majd a fotókra kíváncsiak lennénk...

Mindenkinek szép napot és valami hűsi helyet kívánok!
Melinda

KépKép
melba
 
 


Szia Melba!

Nekem a Dévai kifejezetten a cukros lötyit kérte, lehet hogy azért, mert 2 bébi lesz.
Te is nála szeretnél majd szülni? Neked nem mondta, hogy korábban be kell menned? Én kb.2-3 hét múlva be kell menjek, hogy kéznél legyek, ha kell. Ha a Dévai nem lesz elérhető, akkor a Molnár dokinál fogok szülni. Semmit nem tudok róla, de a Dévai azt mondta, hogy jó.

Beeb
beeb
 
 


Szia Beeb!
Nem tudom, lehet, hogy a súlynövekedésem, ill. a nemnövekedésem miatt nem volt fontos a cukros lötyi. A Dévais mérleg szerint eddig csak 1,5 kg-t híztam. :cry: Védőnő szerint hármat, de az is kevés. De lehet, hogy ennek nincs köze a dologhoz. Mindenesetre örülök, hogy megúsztam a tej-zsömlével.
Nem kell korábban bemennem, de nekem már "csak" egy babám van. De tudom, hogy az ikrekkel előbb be kell feküdni. Kitartás!
Igen, nagyon szeretnék a Dévainál szülni, remélem, sikerül! A helyettes dikról most akarok vele tárgyalni, mert mi levetetjük a köldökzsinór-vért, így nem mindegy, ki lesz ott. Mindenképpen meg akarom keresni a helyettest még a szülés előtt, még akkor is, ha ez plusz pénzembe kerül. Én sem tudok semmit a Molnár dokiról, csak hogy ő szokta helyettesíteni a Dévait.
Hogy vagytok?
Melba

KépKép
melba
 
 


De aranyos vagy melba! köszönöm!
kerekpocak
 
 


Sziasztok! :)

Képzeljétek én tegnap annyira beleéltem magam, hogy péntek van, hogy ma nagyon rossz volt felfedezni, hogy ojaj, még egy nap munka van és majd csak utána jön a pihenés, nagyon rossz volt...... :roll:

Zsófi, Tim, köszi a beszámolót, biztos irtó jó volt..... én is ezt hallottam, hogy maga az oda-vissza út nagyon drága, de ezek szerint megérte :)

Melba, a csőtörés szabi előtt volt, gyorsan átmenetileg elhárította egy szaki, de most meg már nem tudom, hogy mikor jön, hogy meg is csinálja (nincs ideje, annyi melója van), a fürdőszobánk elég jól néz ki :( Amúgy Balcsin voltunk :) Ti hogy vagytok?

szép napot és hétvégét Mindenkinek!!!! :D
mangó
 
 


Szia Melba!

Mi is 3 bébivel kezdtük, de egy baba a hatodik hét körül másik családot választott, így maradt kettő.
Próbáltam visszalapozni, de sehol nem látom hányhetes vagy most.
Én szerdán voltam 31.
Én sem szedtem fel túl sokat, eddig 7 kg-t, bár tudom, hogy most jön a java :-))))))))))))))))
Az 5. hónapig én sem híztam többet 3-4 kilónál, azóta viszont gyorsabban jönnek a dekák.Végülis belefér, mert azt mondta a Dévai, hogy összesen nem hízhatok többet a két babával 15 kilónál.
A köldökzsinórvért mi is le szerettük volna vetetni, de azt mondta a Dévai, hogy nem biztos, hogy sikerül, mert nagy valószínűséggel császár lesz és nem biztos, hogy meg tudja majd oldani a levételt ráadásul kétszer.
Nagyon ellentétes véleményeket hallok az őssejt felhasználásról, nehéz dönteni, mert több, mint 500 e forinról van szó a két gyereknél, és azt hallottam, hogy jelenleg csak csontvelő átültetésre jó, és az is csak a gyerek 3-5 éves koráig elég, utána már nem.Még hezitálunk, pedig elsőre remek ötletnek tűnt, arra gondoltunk, hogy ez a legjobb biztosítás, amit adhatunk nekik, de most egyre többen próbálnak meggyőzni arról, hogy csak kidobjuk a pénzünket.

Mindenkinek jó hétvégét és kitartást ebben a melegben
Beeb
beeb
 
 


Szia Beeb!

ha megnézed Melba alatt ott a ticker, ami jelzi, hogy 27 hetes és 5 napos.
mi is ilyesmit hallottunk mint ti, hogy ez egy kicsit ilyen humbug jellegű, mert csak nagyon rövid ideig lehet felhasználni, akkor is nagyon kevés célra és nem is biztos, hogy garancia bármire is. hát nemtom. iszonyú drága! az meg a másik. ja meg valahol azt olvastam, hogy ennyi őssejtet ki lehet nyerni később is.

hogy bírod ikresen a nyarat??? nagy már a pocakod nagyon?

Zsófi

nekem most nem működik az a bigyóm (fogalmam sincs miért) de nekem már csak 20 nap...
kerekpocak
 
 


Szia Zsófi!

Köszi, hogy felhívtad a figyelmem a tickerre, eddig ezt nem is figyeltem :)
Tök jó, hogy már csak 20 napod van gratulálok !
Szerintem nem túl nagy a hasam, de a dokim szerint akkora, mint egy 9 hónapos kismamáé. Hát nem tudom, mindenesetre kb 2 hetente fényképezzük, hogy majd meg tudjuk mutatni a lányoknak hol cseperedtek.
Én egész jól bírom a nyarat, korán reggel szoktam kimozdulni és késő délután. Ha nagyon nagy a hőség bekapcsolom a légkondit, de ezt igyekszem elkerülni, mert nem nagyon szeretem.
Van egy barátnőm, aki panelben lakik és most 37 hetes, ráadásul van egy örökmozgó 2 éves kisfia.Minden tiszteletem az övé, én egész nap pihizek, ő pedig rohangál a gyerek után, játszótérre járnak stb. nem tudom hogy csinálja!

Jó hétvégét
Beeb
beeb
 
 


Sziasztok!

Beeb
Köszönöm az infot, mindjárt itt a szerda és mi is megyünk. Örülök, hogy ti jól vagytok. Én kezdek beijedni, és arra gondolni el se megyek. Borzasztóan félek!!!

Mango
Állítólag jó a Soroksári úton az áruház, a tesómék is vásároltak ott (vagyis anyu vásárolt nekik, de ez most mindegy). A csőrepedés miatt gondolom sok volt a bosszúság, de most már helyre állt a rend! Igaz?

Melba
Azt hiszem túlreagáltam a dolgokat, de hála istennek nem vagyok csökönyös, és belátom ha valami mégis másképp van, mint ahogy én azt elöször gondolom. Ezért most is írtam oda-ide! Köszi!

Mindenkinek szép estét!
übi
 
 


Übi!

Teljesen természetes, hogy félsz, mégis próbáld magad megnyugtatni.Foglald el magad szerdáig, hogy minél kevesebbet gondolj rá. Én még annyit tettem, hogy elmagyaráztam a babáknak, hogy mi fog történni és miért. Ezután arra kértem őket, hogyha érzékelik a tűt nem kell félniük tőle, de ne nyúljanak felé és menjenek minél távolabb tőle.Úgy tudom ösztönösen elhúzódnak, de így én is nyugodtabb voltam.A vizsgálat közben pedig gondolatban beszéltem a babákhoz, hogy megnyugtassam őket.
Gondolni fogok rád írj, ha túlvagytok rajta és már felkelhetsz!
Egy nagy kalappal :D
Beeb
beeb
 
 


Sziasztok Lányok!

Beeb kitartást két babócával ezt a meleget kibírni, meg hát jó kis focimeccsek lehetnek odabent:)

Übi ne félj, az egyébként tényleg nagyon sokat segít ha egy kis relaxálás féle közben beszélsz a babáddal és elmondod neki, hogy mi lesz és hogy ne féljen mert nem lesz semmi baj. Gondolunk rád!

Melba ne aggódj, a hetedik hónaptól lesz igazán húzós a hízás.
- egyébként meg tök jó neked, amikor kijösz a kórházból vékony leszel és gyönyörű!

Mangó hajrá a lakással!

Mi megvettük szombaton a babakocsit (Bébé Confort Trophy), mert a budaörsi brendonban az eladó közölte, hogy náluk 20 ezerrel feljebb ment az ára, így elrohantunk egy másik brendonba, ahol még csak bizonyos (BBC air 4) kocsifajtának emelkedett meg és gyorsan elvittük a kiállítási darabot. mondjuk már időszerű is volt....

Szóval itthon összekattintottuk a hordozóval, tologattuk fényképezkedtünk vele. nézzétek meg ha van kedvetek, csak a hozzászólás alatti www-re kell kattintani és a galériánkba juttok.
no mindenkinek jó izzadást és hűsítő jégkrémevést kívánok!

Zsófi
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Gáz, hogy már megint kánikula van, de legalább eddig szerencsére délutánonként volt nálunk mindig egy kiadós zuháré, így estére sokkal kellemesebb lett a levegő. :wink:
Mi jól vagyunk, baba ezerrel rugdos, mocorog. Imádom! :wink:
Párom épített a babánknak a hétvégén egy fantasztikus szekrényt, teljesen el vagyok bűvölődve. :wink:
Remélem, Nektek is jó hétvégétek volt!

Beeb, nagyon ügyi vagy, hogy ikrekkel a 31. hétig csak 7 kg-t szedtél fel, Dévisz igazán elégedett lehet. Mi most a hetedik hónap közepén járunk, így híztam csak kb. 2 kilót, de belgyógyászom szerint minden ok velem. Azt mondta, örvendjek, hogy csak a babával, a magzatvízzel és a méhlepénnyel gyarapodok. Szóval nem aggódom, inkább megpróbálok örülni. :wink:
Nem igazán értem, miért nem akarja a Dévai megpróbálni Nálatok levenni a köldökzsinórvért? Neki nincs kockázat benne, és ha nem sikerül, akkor Ti is visszakapjátok pénzetek nagy részét, kb. 20ezer marad veszve. De ha sikerül, akkor meg tök jó. Ha csak az egyik babánál, már az is jó, mert a tesóé is elég jó arányban felhasználható.
Mi mindenképpen levetetjük, holnap megyek a Dévaihoz, akkor beszélünk róla. Persze sok mindent hallani ezzel kapcsolatosan. De sajnos a mi családunkban sok betegség benne van: Parkinson, cukor, rák, ... Ne legyen semmi baj, de ha van, nem szeretnék úgy járni, hogy tehettem volna ellene és nem tettem. A tudomány meg gyorsan fejlődik. Szerencsére éltünk egy évet Amerikában, így vannak ott is, meg a ferde szeműek között is barátaink, ha Magyarország még nem lépne előre az ügyben. Mi a házasságunk óta gyűjtögetünk erre, megvan a babánk külön takarékszámlája, félretéve rá a pénz. Drága, de nem bocsátanám meg magamnak, ha nem tenném meg és szükség lenne rá. Én meg mindig ilyen parázós voltam....
Tehetnél fel képet magadról, kíváncsi vagyok az ikres pocidra. :wink:

Übi, nagyon gondolok Rátok szerdán és szorítok, hogy minden ok legyen!!! Ne aggódj, eddig mindenkitől azt hallottam, hogy kellemetlen volt, de semmi egyéb, minden ok volt utána. Gondolj arra, hogy így papírod lesz arról, hogy egészségesek és egy nyugodt második félidő vár Rátok. Tudom, marha könnyű ezt mondani, de minden rendben lesz! Pihizz utána pár napot és próbálj meg nem görcsölni rajta. Azt azért a Dévai is megmondta, hogy a Sote érti legjobban a dolgát ez ügyben.

Zsófi, húha, már 20 napon belül?! :wink: De jó, mindjárt találkozhatsz Samuval! :wink: Jó kis babakocsitok van, meglestem! :wink: Mennyi volt?
Azt a kórházból kijövet-kinézetet majd meglátjuk... :wink: De most nem aggódom, tök jól érzem magam! Így a harmadik trimeszter elejére elért engem a beígért boldog második trimeszter. :wink: Ja és rámjött a fészekrakás... :wink:

Mangó, meddig dolgozol még? :cry: Részvétem, én nem bírnám.
Kívánok egy mielőbbi szép fürdőszobát Nektek!
Nálunk iszonyú nagy a rumli, teljes átrendeződés alatt vagyunk. De milyen jó lesz, ha egyszer rend lesz! :wink:

Szép napot Nektek!
Melba

KépKép
melba
 
 


Ja bocs Übi, csak elírtam. Nem egészségesek, hanem egészséges! :wink:

Beeb, ezek szerint lányaid lesznek? Két kis hercegnő? :wink: És neveitek vannak már?

KépKép
melba
 
 


Sziasztok Lányok!



Melba mi valószínűleg talizni fogunk a kórházban! Én már bemegyek kb 2 hét múlva, majd foglalok vmi jó kis szobát, aztán nagy bulikat csapunk.Először Kerekpocakkal, aztán Veled is! :D :D :D Jön még be mostanában vki? :D
Van már nevük a lányoknak, az egyik baba Anna, Bodza lesz, a másik pedig Eszter, Lea.
Zsófi nagyon jól néz ki a babakocsi.

Melba leírom mit mondott a Dévai, miért nem biztos, hogy sikerül levenni a köldökzsinórvért, aki nem bírja a csúnya dolgokat ne olvassa el a köv.bejegyzésem
Beeb
beeb
 
 


Szóval azt mondta, hogy képzeljem el, hogy kb 10 centis vágás van a hasamon, amiből dől a vér és akkor ő nem engem lát el, hanem megkeresi az egyik köldökzsinórt, miután elvágta fertőtleníti és megszúrja, hogy a vért összegyűjtse, ráadásul lehet, hogy nem is elég egy helyen megszúrni, lehet, hogy máshol is kell és ezt szorozzam meg kettővel.Azt mondta, hogy megpróbálhatja, de a már leírt körülmények miatt biztosat nem íger.
Hát ennyi
Beeb
beeb
 
 


Szaisztok!

Köszönök mindent!
Holnap reggel megyünk, megpróbálok közben beszélni a babóval, legyen nagyon ügyes!
Két nap pihit javasolnak, és utána egy hét kimélő életmódot.
Remélem legkésőbb hétvégén írok!

Jó éjt!
übi
 
 


Szia Übi!

Gondolok majd rád, " Az erő legyen veled "

Beeb
beeb
 
 


Szia Übi!

Nagyon szorítok, hogy minden oké legyen!!!!!!
Jelentkezz, ahogy tudsz!

szió:Zsóka

KépKép
logi
 
 


Sziasztok!

Ma voltam az utolsó vérvételen és vizeletvizsgálaton meg egy újabb CTG-n. erdmény persze csak pár napon belül, de most már gondolom minden rendben lesz. a CTG hibátlan volt, semmi jele közeli szülésnek- már amennyire ebből meg lehet állapítani.

a hőség elviselhetetlen. viszont nagyon jó könyvet olvasok :) és van itthon vienetta :D valamint hétvégén hidegfront??? remélem enyhül a levegő de nem szülünk még. két barátnőm most jön haza 4 hónapja nem találkoztunk, remélem Samu bent marad amíg csak lehet. no majd meglátjuk :wink:

Zsófi

új ticker, mert a régivel valami gond van- javítás alatt mindenesetre
kerekpocak
 
 


Sziasztok Lányok!

Zsófi!!!! :) már csak 15 nap, ez igen :lol: Addig is jó hűsölést!!!!!
az új ticket is tetszik!!!

Lányok, köszi a lakás drukkot, most éppen eltünt a vízvezetékszerelő :( keresünk egy másikat........

holnap megyek cukros vérvételre :)

azért jó meleg van.....

Melba, úgy számítottam, hogy augusztus végéig dolgozom, de meglátom, hogy fogom bírni.
Übi, druk-druk!!!

Mangó
mangó
 
 


Zsófi már csak 15 nap !!!!!
Milyen érzés izgulsz? Tényleg nem tudjátok véletlenül a Jánosban van légkondi? (vagy túl naív vagyok?? :) )
A hétvégi hidegfrontot én is nagyon várom, főleg éjszakánként van borzasztó melegem, remélem lesz egy pár hűs napunk!

Lenne még egy kérdésem: Ti nem vagytok ügyetlenebbek mostanában? Nálunk olyan, mintha túl nagy lenne a gravitáció, egyszerűen minden kicsúszik, kiesik a kezemből. Lehet ennek köze a terhességhez vagy csak ügyetlen vagyok?
Tegnapelőtt kiborítottam egy lábas sültzsírt a konyhába.Azt hittem megüt a guta. Mire felmostam (vagy 20-szor, hogy végre tiszta legyen mindenhol) úgy elfáradtam, hogy le kellett feküdnöm egy órára ! Olyan helyekre is jutott, ami szinte fizikai képtelenség :)

Na megyek, sziasztok

Beeb
beeb
 
 


Szia Beeb!

nincs légkondi, a barátnőm 2 hete szűlt ott és majdnem hőgutát kapott. Irtózatos meleg van ott is. :cry:

Az ügyetlenség miatt ne aggódj, nekem az egész 2. trimeszterem ennek a jegyében telt, gyakorlatilag mindent elhagytam (pl terhes kiskönyv!!!), összetörtem-kevertem, elfelejtettem. elég rémes volt mert alapjáraton nem vagyok (ennyire) gázos.

Nem izgulok, hanem változó szinten halálra parázom magamat különböző okokból kifolyólag:
-nagyon szörnyű lesz a szülés?
-egészséges lesz e samu?
-jó anya leszek e?
-nem fogok megbuggyani itthon?
-iszonyatos fárasztó lesz?

stb stb. szóval jól elvagyok...
kerekpocak
 
 


Szia Zsófi!

Köszi a megnyugtató szavakat, ezek szerint reménykedhetek, hogyha megszületnek a lányok nem leszel ennyire kétbalkezes :D :D :D

szerény jó sok para eszedbe jutott.

Bevallom hasonló gondolatok nekem is eszembe jutnak, de megpróbálom megbeszélni magammal, hogy minden rendben lesz.
Nappal elfoglalom magam, de mostmár éjszakánként is ilyesmivel álmodom, aminek nem örülök túlzottan.
Engem az foglalkoztat leginkább, hogy ne szülessenek túl korán és egészségesek legyenek.Sajnos az emberek 80 %-a rögtön úgy reagál, ha megtudja , hogy 2 gyerek lesz, hogy készüljek fel, hogy BIZTOS koraszülöttek lesznek és ISZONYÚ nehéz lesz egyszerre két babát ellátni. Ja és még vmi, hogy KÉPTELENSÉG egyszerre két gyereket anyatejjel táplálni.
Szerencsére a párom és én is épp ellenkezőleg gondoljuk, csak szívem szerint már senkinek nem mondanám, hogy kettő lesz, mert hiába érvelek, hogy de igenis lehet szoptatni és miután mindent betartok nem lesz semmi baj, az emberek sokat kárognak.
Sajnos be kell vallanom, hogy hiába próbálom lerázni magamról a rossz véleményeket, azért megérintenek.Az embereket pedig nem tudom elkerülni, mert akárki meglátja, hogy terhes vagyok megkérdezik milyen nemű lesz és ekkor ugye megmondom, hogy két lány, és kezdődik a károgás :cry:
Minden nap beszélek a csajokkal, hogy maradjanak bent ameddig csak lehet és hogy nagyon szeretem őket.

Beeb
beeb
 
 


Ja még vmi.

Már rég meg szerettem volna írni, hogy nagyon nagyon tetszik a Samu név.
Beeb
beeb
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy csak ily ritkán jelentkezem, de nálunk most teljes a káosz. :cry: Remélem, azért egyszer még ismét nyugi és rend lesz, és mindez még a babánk érkezése előtt megtörténik. Azt hiszem, most eljutottam én is a fészekrakáshoz. :wink:

Übi, remélem, tegnap minden rendben ment és teljesen jól vagytok! Sokszor eszembe jutottál tegnap, nagyon szorítottam értetek. Jelentkezz mielőbb!

Beeb, szép nevű angyalkáid lesznek! :wink: Mielőtt bemész a kórházba, jelentkezz majd, jó? Meg valahogy tudasd velünk, hogy hol fekszel. Egyelőre "járok" az előkészítőre (most kedden nem jött össze, mert Dévainál volt jelenésünk), szóval szívesen meg is látogatlak, ha gondolod, úgy gyorsabban megy az idő. :wink:
Ügyetlenség - tipikus kismami tünet. :wink: Legalábbis nálam tutira. :wink: Férjecském jól tűri. :wink: Ugyanilyen kellemes kismami tünet a feledékenység, mennyivel szebb szó, mint a butaság. Pedig néha már holt hülyének érzem magam. :wink: Valakitől hallottam: A család iq-ja állandó marad, csak hát gyermekünk okosodik, így sajna én hülyülök. :wink:
Eddigi "legremekebb" napom: Elkevertem a bankkártyámat, azt hittem, sikeresen elhagytam. Kerestem egy délelőttön át, még a Tesco-ba is elmentem miatta. Sehol semmi. Férjecském hazajött, két órán át kereste szegény. Ügyi volt, meglett! Egy üres videosdobozba becsúszott. :cry: Még szerencse, hogy nem tiltottuk le. Ezek után beindítottam a mosogépet és elmentem virágot locsolni. Sikeresen levertem két virágot, férjecském rendberakta. Bementem a fürdőbe valamiért, ahol addigra bokáig állt a víz. Mert nem is tudom kicsoda, kádmosás után elfelejtette visszaakasztani a mosógép csövét. :cry: Férjecském kedves volt, feltakarította. No ezek után megmelegítettem a vacsit, amit sikerült letálalnom. :cry: Férjecském mosolygósan csak annyit jegyzett meg, hogy jobb lenne, ha most már lefeküdnék a tv előtt, abból baj nem lehet. :wink: Hát ennyit az ügyetlenségemről... Nem tudom, lehet-e ezt még fokozni. :wink: Azért remélem, helyrerázodóm még egyszer!
Próbálj meg nem figyelni az "okoskodókra"! Én csak olyan Dévais ikres anyukákat ismerek, kb. ötöt, akik 38. hétig hordták babájukat, mindegyik 3 kg körüli súllyal született, és remekül megy a szoptatás is nekik. Igaz egyszerre szoptatják a kettőt és néha adnak pótlást is, de ez nem attól függ, hogy ikrek vagy sem. Minden ok lesz Veletek is és remekül megoldod majd tutira!
:wink:

Húha Zsófi, tényleg nincs sok hátra! Izgi! :wink: Nagyon szorítok ám! És drukkolok, hogy Samu még várjon egy kicsit, hogy kibarátnőzhesd magad! :wink: Bár eddig is hallgatott anyucijára, még pihenni is tudtál, nem? Szófogadó kislegényed van, tuti ez a kívánságod is teljesül. :wink:
Hát igen, ezek a parás kérdések bennem is megvannak, csak még elhessegetem őket... Nyilván már nem sokáig fogom tudni tologatni.

Mangó, drukkolok, hogy sikerüljön egy jó vízvezetékszerelőt találnotok! Cukor hogy sikerült, túlélted? Melyik változat is volt Neked? Munka :cry: Részvétem, ebben a nagy hőségben. :cry:

Volt valaki a keddi előkészítőn? Mi volt a téma és mi lesz a jövő héten?
Frissitő lehűlést kívánok mindenkinek, bár nem tudom, van-e rá esély!
Melba

KépKép
melba
 
 


Hahó!

Melba, hát ismerős tünetekről mesélsz. én kivettem 5ezer ft-ot kártyával és otthon már nem találtam. a férjemnek teljesen kiakadva elkezdtem hisztizni, hogy úristen elvesztettem. a biztonság kedvéért felhívtuk a bankot- lekértük az egyenleget, mikre kiderült, hogy én betettem a bankkártyát- beütöttem az összeget- majd az automata NEM adott ki pénzt de én ezt észre se vettem!
azt már említettem, hogy elhagytam a kiskönyvemet, azóta se tudom, hogy hol van- a védőnő örült nekem, még jó, hogy minden leletem fel volt írva neki, ezért nem kellett annyi rohangálni utánuk.

beeb, ne aggódj szerintem ez az egész ezzel jár. mármint ha tudnád, hogy én hány "kedves" embertől hallgattam meg, hogy biztos ikreim lesznek-mert akkora a hasam (mindezt mondjuk a 7. hónap végén, amikorra már 100 éve lehet tudni az uh miatt, hogy EGY BABA, FIÚ), vagy a gyerek lesz óriásbébi (ezek az emeberek még ált. nem láttak terhes nőt. az orvosom, még apukám! szerint is, normális méretű a pocak- egy barátnőm szerint ahhoz képest hogy most már tényleg bármikor szülhetek kifejezetten NEM NAGY). de állandóan meghallgatni a sok hülyeséget nagyon fárasztó.

Beeb te jártál előkészítőre? ott nem látthattalak? nem vagy szemüveges véletlenül? nagyon szépek a neveitek- és érdekes hogy van egy tradicionális és mellé másodiknak egy érdekesebb hangzású. nagyon klassz. Samu egyébként majd hivatalosan Sámuel lesz, nekünk persze Samu.

képzeljétek végre egy NAAAAAAGYON jót aludtam!!! éjféltől 10-ig csak kisebb megszakításokkal, egyszer keltem föl pisilni és egész kényelmes is volt. Pedig pocak még mindig fent..

Jó napot mindenkinek, később még be-be nézek. Holnaptól lehülés????

Zsófi
kerekpocak
 
 


Sziasztok Lányok!

Zsófi, nekem is szoktak ilyen kérdések eszembe jútni, meglátod minden ok lesz, és hamarosan a pici Samu is ott lesz a karodban :) Amúgy a Samu név szerintem is nagyon szép!!! :)

Beeb, velem is előfordulnak ilyen ügyetlenségek, de azt hiszem Melbát nem tudnám überelni (vagy ki tudja), édes a sztori!!! Beeb, ha tudsz valóban nem foglalkozzál a beszólásokkal, ezt annyira bírom, hogy olyanok és olyanokat mondanak, amihez semmi közük, nekem is az egyik nap egy kolleganőm azt mondta, hogy pont jó méretű a hasam a hónapokhoz képest, (elárulom a lány még nem szült).

Melba, hát köszi, de most éppen műtik a srácot aki elkezdte a javítást, és csak 2 hét múlva tud jönni, így teljesen átérzem a Te helyzedet..... de biztos mindent elintézünk mire érkeznek a babák!

Mangó :)
mangó
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?