SZIASZTOK!
Két érdekes cikket találtam, gondoltam felteszem, hátha érdekel titeket, nekem nagyon tetszett, hihetetlen milyen dolgok vannak.
Jó olvasást! Hááát volt amit 2-szer el kellett olvasnom, hogy megértsem.
NYUGDÍJAS ANYA, NAGYNÉNI ÉS NEVELŐANYA IS EGYBEN
Jeanine Solomon francia nyugdíjas tanárnő esete nagy izgalmat keltett, amikor az USA-ban tett kirándulásából egy újszülöttel tért vissza. Egy kaliforniai magánklinikán lombikban történő megtermékenyítéssel teherbe ejtették, és - előrehaladott kora ellenére - anya lett.
A gyermek valódi biológiai anyja egy amerikai nő volt, aki petesejtjeit adta a megtermékenyítéshez. Az apa, aki a megtermékenyítéshez a spermiumot szolgáltatta, Jeanine idősebb bátyja, Robert Solomon volt. A testvérek a kiterjedt családi birtok örökösének világrahozatalát határozták el, az Egyesült Államokba pedig azért utaztak, mert a francia törvények tiltják a hasonló szülői "praktikák" alkalmazását. Jeanine a gyermek anyjaként lép fel, noha biológiai értelemben csak a gyermek nevelőanyja. Tekintettel arra, hogy a gyermek apja a hölgy bátyja, az anya a gyereknek egyúttal a nagynénje is.
KÉT NŐ EGY TESTBEN
Egy család genetikai kivizsgálása során - amelynek célja az volt, hogy megtalálják a három fiúgyermek anyjának lehetséges veseadományozóját - furcsa dolgot fedeztek fel.
Noha a nő hozta világra mindhárom fiút, közülük csak egy hordozta annak örökítőinformációját. A másik két fiúnak más volt az anyja. A rejtélyt egy alaposabb kivizsgálás során fejtették meg. Mint kiderült, az anya testét genetikailag két eltérő sejtpopuláció alkotja. A nő még embrióként, nővérével együtt fejlődött anyjának méhében. A két embrió azonban összeolvadt és egy testté vált. A petefészkekben azonban az így született kislánynak két eltérő nő petesejtjei voltak. Az egyik fia ezért volt "sajátja", miközben a két másik fiú meg nem született nővérének fia volt.