Új privát üzeneted érkezett!

Na, jöttem elköszönni, jóccccakát mindenkinek!

Sasha,
próbáltam ezt, amit írsz, de nem díjazta, hogy a lábát ráncigálom... :roll: Viszont dodzsemest nagyon szeret benne játszani. A lábait hozzáfogom a komp aljához és úgy húzogatom előre-hátra meg oldalra, kábé 200 km-es sebességel, hát teljesen oda van! És jó kis torna nekem is, ha lenne R.R. kazim, már dobnám is ki! :lol:

Sajtiné,
gratulálok!!!!!

Kormi,
neked is, hogy ilyenkor még sütit sücccccccccccccc! Ilyenek a magyar anyák!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Reggelt!
Hát nem kidobott az ágy? Azt hittem már később van, de nem. Leereztettem a redőnyt, betakartam mindenkit, elmentem wc-re és nem éreztem, hogy tovább kéne aludni. Ennek este lesz ám még böjtje, de mindegy...

Sajtiné!
Gratulálok, hogy megtollasodtál :wink: :lol: És most akkor mi is lettél, hogy nagy lettél? :o :oops:

Ó most látom, hogy a talira megy Gabus és Natasa is. Most azon agyalok, hogy tudnék eljutni én is oda, hogy ne kelljen potyáznotok a hordozó alkalmatosságokkal... Azt hiszem megkérdezem a páromat, hogy nem avatná-e fel az új autónkat. (tényleg még nem is dicsekedtem el vele, másfél hete (6 éves) van nálunk, és Renault Mégene kombi) Ebbe aztán belefér a tesókocsi is, ja és képzeljétek belefér mind a három gyerekülés hátra!!! Igaz, most egyelőre mindhárom ülés másmilyen, és a Danci ülése a legnagyobb, de majd kíváncsi leszek, hogy a két törpe közé befére-e majd a Gabi ülésemelője, ha már a Gerinek is a nagyobb ülés kell majd. Na szóval megpróbálom megfűzni a páromat, hogy fukarozzon el a Pecsába, ha nem akkor meg majd jól elküldöm a pecsába :twisted:

Kormi!
Tényleg a második gyerkőcök, valahogy jobban tudják, már csecsemőként, hogy szépen kell viselkedniük, mert másodikok. Danci is egy tünemény volt, szinte hangja sem volt. Na de amikor már mobil lett...
Tegnap este már kínomban annyira röhögtem rajtuk. A Gabi bármit csinált, de tényleg bármit a Danci utánozta. Ha az asztalt csapkodta, hogy adjak potya vajat, vagy potya májkrémet, a Danci is csinálta és ez így volt mindennel. És azt az elégedett vigyort!
Geri is jó baba, de ő kicsit többet igényel már mint a DAnci. Na igen, ha rájönnek, hogy egykék lettek máris jobban rajtunk lógnak, de szerintem azért, mert unatkoznak. NIncs senki akit lehetne figyelni, aki után lehet mászkálni, a játék se izgalmas már, ha nem akarja senki elvenni... :wink:

Ja és ha jók az információim akkor a GAbim megy nyaralni. Még jó, hogy időben megtudtam. Komolyan néha én tudok meg dolgokat utoljára. Szóval megy Balatonra sátrozoni 2 hétre anyósomékkal. Aztán lehet, hogy akkor a Dancit is lepasszintom 1 hétre anyukámékhoz, márha elvállalják ennyi időre :P De szép is lenne egy kis pihi. Hát igen, nekem már egy gyerekkel is pihi lenne :roll: Ráadásul a Danci imád anyukáméknál lenni, a Gabi is nagyon szeretett egy ideig, de aztán rájött, hogy akkor én nem ott vagyok és úgy mostanában nem mindig akar. Merthogy már őuraságát meg kell kérdezni ilyenkor, hogy szeretne-e menni.
Anyukáméknál van nagy kert, lehet menni szemezgetni a friss zöldborsót, meg mindenféle friss dolgot, vannak kiscsirkék, vannak tyúkok, meg kakas. Ott igazi kis parasztgyerek lehet. Anyum meg olyan fajta, hogy mindent megcsinál nekik. Ha kell, ha nem főz, állandó jelleggel le lehet venni a közértben mindenféle jóra amit én pl nem vagyok hajlandó megvenni. Na meg ott a Báró a hatalmas kaukázusi kutya, aki méretét tekintve, ha két lábra áll nagyobb mint én, és a marmagassága a derekamig ér. Igazi házörző egyébként, tehát oda be senki se jöhet hívatlanul, de ha anyukámék beengednek valakit akkor bent már nem érdekes, a Danci is párszor keresztülesett már rajta, de nem bánja, a Gabi meg nagyon sokat lovacskázott rajta :lol: Majd keresek róla fényképet. Egyébként nagyon cuki, az az óriási dög. Jön mindig hízelegni, csak a nagy igyekezetében kicsit oddéblök, meg pacsit ad folyton, még a gyereknek is, csakhát szegény kutya nemtudja, hogy miért nem lehet :lol: Adott nekem is már úgy pacsit, hogy lecsúszott a combomról a mancsa és jól megkarmolt, amellett, hogy hatalmasat üt vele. Egyébként meg bírka türelme van. Aztán van még az Alex kutya. Ő egy 10 hónapos roti, elég szeleburdi még, de rossz szándék benne sincs. Meg ott a Pajti, ő egy szálkásszőrű tacskó. Na ő az akit alig látni, mert midig jobb dolga akad, akármilyen kerítésen átmegy, vagy alatta, vagy rajta, vagy felette... Folyton csatangol, bár mostanában leszokott erről, mert párszor már ellopták. Hiába van már kb7 éve apáméknál és mindenki tudja, hogy az övé, mégis, amikr meglátták valahol bóklászni, zsupsz be a kocsiba. Na ezért nem csatangol mostanában. Nagyon jó figyelőkutya, ő veszi észre először, ha valaki jön, vagy elmegy a kapu előtt, a Báró meg minden rezdülésére figyel, jó kis csapat. Meg nagyon jó patkányozós kutya, mert azok a dög patkányok beköltöztek a tyúkol alá, meg a garázshoz, meg a kutyakenel alá... Minden este megy a patkányozás a faterom segítségével, aki meg hozza a slagot és ereszti az üregbe a vizet, a kutyák meg a többi felfedezett kijáratnál cikáznka, ha kijönne akkor meg megfogják. Pajti nagyon sokat elkap. Mikor múlt hétvégén kint voltunk a Pajtit nem is láttuk, csak a hangját hallottuk jó mélyről. Folyton a föld alá ugat és olyan veremhangja van tőle, elég vicces, pláne, hogy nem szokványos kutyahangja van, hanem egyébként is rekedten ugat...

Kormi!
Levegő szorult be? Az idegbecsípődés tud még ennyire fájni, mint amit írtál. Piszokul tud fájni, nem próbáltad még kimozgatni valahogy, vagy kimaszíroztatni? Vagy bekenni valamivel? Van homeos készítmény is ilyenre, a Traumel. Kérdezz rá a patikában és azzal kimaszíroztatni.

Gabus!
Majd belejön a kompozásba, nem minden gyereknek való az sem, hiszen mások. Vagy olyan,hogy magától kell rájöjjön mindenre. Lehet jót tenne neki, ha látná, hogy hogyan csinálja a másik gyerek, na de honnan lősz egy kompozó gyereket? :lol:

Na megyek keresek kutyás képet, jól kiajnároztam őket mi? :twisted:

Kép
sasha

Sziasztok!

Tegnap este elmaradtam a képekkel... Jó lett a süti, mint vacsora, csak ma reggel rájöttem, hogy kifelejtettem belőle a tojásokat :oops: de így is ehető volt.

Sasha,
nem idegbecsípődés, mert gyakorlatilag az egész hátam görcsben van a vállamtól a csípőmig. Én Rictofittel kenem, az is gyógynövényes. Amikor Benedek kb fél éves volt, akkor esett meg velem, hogy egy darabig szinte szó szerint minden izmom görcsölt. A védőnővel jöttünk rá, hogy a nonstop szopizás miatt teljesen kálciumhiányos lettem. Most is elkezdtem nagyarányban kálciumot szedni, de tavaly az egész testemre kiterjedt, most csak a hátam vacakol, szóval nem hiszem, hogy ez ugyanaz lenne.
Kutyák: nekünk is volt gyerekkoromban, hogy három kutyánk volt egyszerre, az egyik az én tacsim. Mondanom se kell, ő irányította a többieket, főleg az öcsém nagy tohonya angolszetterét. Olyan okos volt, hogy még hazudni is tudott (s mint tudjuk, a hazugságra való képesség az intelligencia fokmérője). Pl. ha Teddy, az angolszetter bejött a szobába, ami az ő birodalma volt, s nem tudta rávenni, hogy kimenjen, akkor Aladár (a tacsi) úgy csinált, mintha valami nagyon érdekes ugatnivaló lenne kint, kirohant ugatva, a nagy mafla meg lelkesen utána, a tacsi meg fordult vissza a szobába, mert elvégezte amit akart. A kedvencem az volt, amikor csontot akart becsempészni a szobába, beforgatta a szájába hosszába, hogy ne látszódjon, csak mindig lebukott, mert tudta, hogy tilos dolgot művel, s olyan bűntudatos képpel lopakodott befele, hogy mindig észrevettük. Sajnos, már egyik kutyánk se él, az idegeim gyakorlatilag akkor mentek tönkre, amikor szembesültem Aladár halálával (meg voltak ott egyetemi gondok is, jól összejött).
Annyiféle állatunk volt, nekünk gyerekeknek pl saját nyúltenyészetünk volt, abból volt zsebpénzünk. De volt ugye kutya, macska, csirke, kakas sőt vadkacsa is, disznó, egy napos koruktól cumisüveggel nevelt báránykák. több akváriumnyi hal, később azokból terráriumok lettek a hörcsögöknek, hiába két hímet kaptunk... :wink: Még egy vörösvércsét is felneveltünk, de tuti kihagytam még állatokat. Nagyon sajnálom, hogy a gyerekeim már totál városi gyerekként, állatok nélkül fognak felnőni.

Az elmaradt keresztelős képek:
Benedek ezzel a kislánnyal szokott a misék alatt játsdzani:
Kép

Nem voltunk túl sokan:
Kép

Levente egy hős volt:
Kép

Benedek imádja a nagyfiú unokatestvéreit, meg a nagyikat, itt a háttérben látszik, milyen is az átlagos járdahelyzet a környéken:
Kép

Benedek az étteremben (felfedetzte a szívószál működési elvét):
Kép
Kép

Mindkét gyerek várakozáson felül jól viselkedett az étteremben:
Kép
Kép
Kép

Hazafelé még egy kis fényképezkedés:
Kép
(valahol elhagytam a csoportképet, no mindegy)

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Ja, van két db Liberos állatkerti belépőm, ki kéri?

Kormi

kormi

Kormi!

Nagyon jók a képek, de tényleg! Étterem? Hát én nem is tudom mikor voltunk utoljára!? A Gáror totál elvette tőle a kedvünket! Már akkor amikor babakocsis volt, aztán még próbáltuk vele párszor, de mind-mind kudarcba fulladt. Nagyon izgága gyerek és a legtöbb étterem nem baba-gyerekbarát, vagy inkább nem Gabibarát... Ezért ha néha kedvünk szottyan éttermezni akkor marad a Meki, meg a Burger, ott legalább van játszósarok, vagy valami, de legalább etetőszék biztos.

Na igen, az állatok! Én is sokat nyaraltam rokonoknál falun, minden nyáron, nagyon kellemes emlékek. Életem legemlékezetesebb babázásai mind-mind oda fűződnek. A saját készítésű csutkababákhoz :lol: Mennyit kószáltunk az uncsitesóimmal a kukoricásban megfelelő csutkababa alany után kutatva. És milyen változatosak tudtak lenni. Voltak szép szőke királykisasszonyok, vörösek, meg a megszáradt barna boszorkák... :lol:
Meg sok disznó, keresztapám a mai napig a disznókból él, mindig vannak épp újszülött kismalacok, a másik nagybátyáméknál meg több ezer liba, aztán a bírkák, kiskecskék, szamarak, öszvér, kecskék... hát igen. Emlékszem mennyit játszottunk a szalmakazlakban, felmásztunk a sokszor 3-4x akkora kazlakra, mint mi magunk és ugráltunk le róla az oldalára, ami nagyon jó puha volt. Persze mikor jöttünk vissza onnan, csak nekem, városi lánynak sajgott minden porcijája amit nem fedett ruha, és nyáron elég sokmindent nem fedett be a ruha. Tele voltam karcolásokkal amit a puha szalma éles végei okoztak, de több 100 véres karcolással, hogy hogy nem a többieken egy piros foltocska se volt...

Anyukáméknál vannak még cicák, jut eszembe, 3 cicia. Az egyik az enyimé volt még régen, csak amikor 3 hónapra elmentünk olaszba csavarogni, akkor magukhoz vették a panelből a kertesbe és akkor már nem volt szívem újra bezárni a betonrengetegbe, így náluk maradt, de még mindig szívvel fogad a cicia. Hatalmas félperzsa feketésbarnás budával rendelkező kandúr ő. Meg van két újdonsült vöröscirmos cica is. Meg ha úgy szottyan kedvük a szüleimnek akkor tartanak disznót is. Ez a második éve, hogy nincsen, mert megunták a velük járó vesződséget, főleg, hogy a legutóbb mangalicát tartottak és egyáltalán nem érte meg, mert hús az nem volt rajtuk, csupa zsír volt mindenük.

mennem kell

Kép
sasha

Kormi!
Azt egyiket elkérhetem??? köszönöm!!!

Kép
sasha

Jó reggelt!

Kormi,
ha nincs más jelentkező, enyém lehet a másik?
(Mikorra is szól? Mi 15-22-ig nem vagyunk.)

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
júl. 9.-re szól, egy belépővel egy felnőtt mehet be ingyen, két éven aluli gyerekeknek ingyenes.

kérhetnék mindkettőtöktől egy levélcímet a kormi75 kukac freemail.hu címre? Holnap vagy holnapután postáznám is.

Kormi

Kormi

kormi

Levente kinn alszik az erkélyen, én nagyban netezek, elkezdtem árulni cipőim, ruháim a babaszobán, mert gyűjtök Leventének valamire, amit lehet, hogy nem is érdemes megvenni.
Gondoltam, megkérdezlek titeket róla, érdemes-e...
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st= ... selcat=bgb

Többen használtatok pihenőszéket a babának, kinek hogy, milyen idős korig vált be? 4 hónapos Leventének megéri még megvenni.
Ez az FP 2 in 1 pihenőszék egy rezgőszék, hintatalpa van, ami kitámasztható, így etetőszékként is használhatő, van rajta játszóív, egyik játéka zenél is. Ami miatt ezt nézem, ez szinte az egyetlen a piacon, ami nem 9-11 kg-ig, hanem 18 kg-ig, kb 3 éves korig használható (hintaszékként). Levente mostanában, ha felültetem a lábamra, folyton löki magát, hogy előre-hátra hintázzon, azt hiszem bejönne neki egy ilyen hinta, ami a baba mozgásától leng.
Szerintetek?

Kormi

Kormi

kormi

Kormi,
elküldtem a címemet, köszi szépen előre is.
Szuper jó ez a pihenőszék, ha 18kg-ig jó, akkor szerintem megéri. Árat nem néztem, mennyibe kerül?
Mi még mindig használjuk a pihenőszéket, igaz csak etetésre, Beni 9kg már majdnem.

Most mennem kell, Anyuéknál vagyunk és felébredt Beni.

Kép
Kép
Kép
ilba

Kormi, úgy látom, ez a pihenőszék kb 7000 ft, nemtudom, más hasonló termékeket hogyé adnak, de eddig úgy tapasztaltam, gyerek-kellék fronton röpködnek az ezresek....úgyhogy jónak tűnik!
Megnézegettem alaposabban ezt az oldalt, hihetetlen, milyen játék csodákat lehet kapni, nem tudom, ti hogy voltatok eleresztve anno menő nyugati, szemszáj tátvahagyós izébizékkel, de én speciel csak arra emlékszem, hgoy volt néhány babám, amiket öltöztethettem, meg játékgitár, szintetizátor, mikor már nagyobb voltam. Itt pedig olyasmiket láttam, hogy egy-két percig nehezebben vettem a levegőt...gyönyörűek, ráadásul, nem vagyok meggyőződve arról, bár nem néztem még körül a magyar piacon, hogy erről a külföldi oldalról megrendelni nem éri meg sokkal jobban az árakat tekintve, mint cseles kis hazánkból, ahol rádobnak 30-50%-ot az árra minimum.
Kormi, szóval ha ismersz még ilyen oldalakat, nyugodtan tedd közkinccsé, mert lehet, hogy többen inkább ilyenekről rendelnénk...

Kép Kép
coolasa

Kormi!
Én is elküldtem a címemet emilen , előlere is köszönöm a szívességet!

Már alig várom az állatkertet, remélem naggyon szuper idő lesz.

Kép
sasha

Kormi, most olvastam el az általános szerződési feltételeket (birizgálóan lebilincselő irodalom) itt az internetes játékboltban, és úgy látom, csak az USÁba és Kanadába szállítanak....te ezt hogy oldod meg?

Kép Kép
coolasa

Sasha,
arra gondoltam, hogy a férjeinknek kellene találkozni valahol, mert úgy hamarabb eljutna hozzátok a kenguru. Zoli negyed nyolc körül ér oda a tűzoltósághoz a vilivel reggelente (a délután az változó), ha ki tud oda sétálni azurad (persze csak ha arrafelé megy reggel ő is), akkor átveheti Zolitól. Vagy más időpontot is egyeztethetnek, ha gondolod megadom a mobilszámát.
Sőt, ha nincs messze a vilimegállótól a házatok, akkor be is csengethet vele és akkor nem kell kijönni egyikőtöknek sem. Mármint nem a csengetésre, hanem a vilihez. :lol:
Mit szóóóóóóóósz?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ja, és Sasa, Ilba, ti taliztok is egymással az állatkertben? Lehet, hogy mi is megyünk aznap.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Apránként csak eszembe jut minden, amit akartam...

Ezeket elvinném szerdán Beninek:
Kép
Kép

Ezeket meg Szonjának:
Kép
Kép
Kép
Kép

Na nem ám kivételezésből, hanem a talin jelenlévő babákok méretéből és korából adódóan. :wink: És ha nem teccenek, szabad nemet mondani! (Legfeljebb a hajánál fogva végighúzom adott anyukát a városligeten. :twisted: )

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi,
Te is kaptál meghívót? Ezt akkor nem értem. Minket töröltek a rendszerből??? :shock:

Azt hiszem Vukáék is jönnek, meg aki még kapott ilyet, mi ebéd után megyünk, ilyenkor tudom kitolni Beni alvását, meg a fejést, szóval remélem nem lesz 40 fok pont aznap, mert mi 2-4-ig tudunk ott lenni kb. Talin megbeszéljük majd, ok?

Aki ekkor ott lesz, összefuthatunk. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabi :D ,
kép alapján teccccccik, de mekkora? Beni már 74-es, de inkább 80-as rucikat hord. Persze ahány márka, annyi méret.

Köszönjük szépen, ha jó elfogadjuk. :)

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok,

Köszönöm a gratulációkat, de TÉNYLEG nem azért írtam :)

Mi is megyünk az állatkertbe, Nem kihagyni!!!!! :twisted:

A konyhánkban már le van verve a csempe :lol:
Nagyon keményen néz ki :lol: :lol: :lol: :lol:
Csempe a francba van :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
sajtine

Ilba,
mi csak a saját szórakoztatásunkra megyünk, nem kaptunk semmilyen meghívót. Igazság szerint, fogalmam sincs, milyen meghívóról van szó, csak már tervezgetjük egy ideje, hogy elmegyünk, és most innen is mennek páran, ezért könnyebben rászánjuk magunkat.

A pulcsi 74-es, a póló nemtom, de majd meglátod. Nem azért nem hordja őket Livi, mert kinőtte, hanem mert kékek, és kéktilalom van érvényben nálunk. :lol: A pulcsiból van egy ugyanilyen rózsaszín is, azt az apja engedélyével hordhatja a csajszi. :twisted:

Mostanában csak ilyen megjelenéssel engedi az utcára a stylist Livicseket:
Kép

Olcsó játék hülyegyerekeknek...
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

hát én is csak ámulok és bámulok ezen a fisher-price oldalon.
Nagyon olcsó. Most azon gondolkozom ha megrendelem az USA-ban és hazaküldik nekem akkor az mégegyszer annyi píz :(
De még lehet, hogy így is olcsóbb lenne mint amennyit a magyarok rátesznek állandóan :evil:

Kép

Kép
sajtine

Na, csak nem sikerült a végére érnem azoknak, amiket írni akartam még... Idiotic!

Szal van 4 db cumiláncunk, ha valaki igényt tart rá, akkor nem dobom ki!

(Lehet, hogy nyitnom kéne egy bababoltot. :roll: )

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Kormi,
nem is írtam, Levente iszonyúan hasonlít Rád! :wink:

Gabi,
Nyugika, Livinek jól állnak ezek a nőcis cuccok! :D
De most már - főleg a csattokkal - tök kiscsaj, szerintem már kékben sem néznék fiúnak. (Bocsi Zoli :oops: )

Sajtine,
lefotózod a konyhát? :D

Képzeljétek! Ma leesett Beni fejjel lefelé a kanapéról. :shock:
Persze Apja itt volt mellette, de olyan gyors a gyerek, hogy nem lehetett elkapni. Én meg csak a puffra jöttem be.
Nem baj. Egyszer minden gyerek leesik, nem? Legalább nálunk már megvolt. :shock:

Kép
Kép
Kép
ilba

Hali,

ma mi is mamáztuk, amelynek fő előnye, hogy halálra ettem magam, tele a hűtő sütivel és gyümölccsel és délután aludtam két órát!!!

Tudós Bagoly,
gratula a diplomához! Megkérdezhetem, hogy mit fogsz csinálni. Illetve valami mást mint eddig vagy ez csak kiegészítés a munkádhoz?
Ja, és mi az a BARÁZDA ZÁRÁS?

Ilba,
Aven Isis-sel szenvedek, de ha tudtam volna, hogy állandóan fejnem kell, biztos megvettem volna az elektromosat. :( Úgy el tud zsibbadni az ujjam, hogy csak na. Egyébként, evésenként fejek általában, kivétel éjszaka, emiatt is kell éjszakára a tápszer, mert azt már nem bírom. :(
Igaz lassan erre is rácáfolunk, mert vagy a tejcsi tápértéke csökken, vagy ugrásszerű fejlődés várható. mert ma pld. hajnal 2-től du 6-ig 7× evett 130miliket, napközben 2-2és fél óránként. Azt gondoltam, hogy majd növekedni fog a két evés közti idő, de nálunk csökken. :shock: :shock:
Mondjuk a műtét óta, pont egy hónap alatt 1 kg-ot hízott.

Kormi,
Kecskemét valóban fantasztikus hely. Amikor én idekerültem, úgy éreztem, hogy ennek a városnak íze, illata van. Szeretek is itt élni, kellően városi, emellett élhetően kicsi. és nem utolsó sorban közel van Bp, ha mégiscsak nagyvárosi igénye van az embernek.

A gyerkőcök tündérek, Benedek nagyon tudományosan szívószálazik.

Gabuska,
dodzsem... naggggyon jó, én is élvezném.

Jó állatkertezést nektek!
Már én is alig várom, hogy lássam Bálintot, mennyire élvezi az állatsimogatót. Talán késő ősszel már lesz értelme elmenni. Jó lenne.

KépKép
kolmol

Ilba,
asszem írtam nemrég, már nézték fiúnak csatokkal is. :evil:

Na, akkor Beni is átesett a tűzkeresztségen. Elég sokáig húzta, Livicsek 4 hónaposan esett le az ágyról.

Ami meg a kompot illeti... ahogy beleteszem, már bömböl, de ha belendítem egyből átváltozik a szája lefelé görbülőről Jokeresre. :lol:

Mi lehet Jucussal, tudtok róla valamit?

Fürdés előtt jól kialudta magát a kis törpördög, utána meg előadta magát:
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ez mi a csuda Livi szájában???? :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
ilba

No, vége egy focimentes napnak. Helyette Forma 1 volt, de pont az elején maradtam le az izgalmakról :?

Sajtine, nagyon egyet tudok érteni veled! És nekem is van barázdazárásom, de csak mert rém mélyek voltak a barázdáim és már most nagy koromban csinálta meg egy szupi doki. (Szupi, mert kibírta a hisztijeimet meg ájuldoásaim a székében.) Szonja pillanatnyilag cukormentes vizet kap! És a sok-sok hülyeséget majd eszi akkor amikor anyuci már nem tud beleszólni, de remélem addigra már ő magától is nemet mond rá. Lehet ezek csak naív anyai remények?!
Sasha, én Zuglóban lakom egy köpésre az Örstől. Ha nem találkozunk a talin az Örsre bármikor elviszem a kendőt, de máshová is ha kell. Ha megadod a mail-ed akkor küldök egy mobilszámot és megbeszéljük!
Coolasa, nekem volt pár szuper kütyüm, de csak a tré babákat szerettem pl a mamám kézzel varrott rongybabáját. Később meg már katonásat játszottam öcsémmel meg a G I Joe-kal :D
Gabus, nekem lehet kitekerni a nyakam, de.... Rövidujjú cuccból rengeteg van Szonjának. DE (!) a hosszúujjúakat elfogadjuk feltéve, hogy 68, de inkább 74-esek! :lol:

Csajok, én már rendeltem még Szonja születése előtt az Amazon.com-ról. Egyébként van egy amerikában székelő magyar cég, amelyik azzal foglalkozik, hogy onnan szállítja a cuccokat ide. Ha érdekel valakit előkeresem az elérhetőségüket. Rajtuk keresztül lehet rendelni a Yahoo-ról, Amazonról stb

Képzeljétek (!!!!!!!) Szonjának részben kibújt az alső egyik metszőfoga!!!!! Eddig csak sejtette magát, de ma már kocog rajta a kanál az az szúrja az ujjam :shock:

Kép

Kép Kép
natasa1975

Ilba, Szonja a múlt héten gurult le az ágyról a szőnyegre hassal lefelé. Én jobban megijedtem mint ő. Csak addig sírt még fel nem vettem. Azóta nem nagyon vagyunk azon az ágyon, de semmi baja. Szerncsére! A párom azért kiosztott, de túlélem :roll:

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok, megjötünk!

Annyira, de annyira jól éreztem magam, kicsit feltöltődtem, éshát nem utolsósorban a családommal voltam. Nagyon jó volt! Amikor elindulunk és már nem látom Anyáékat, ahogy integetnek a kocsinak a kapuban, mindig elpityeredem magam... :(:(

Mi lehet, hogy tudunk menni a szerdai talira, de ez még nem bizti. Ha megyünk, akkor csak úgy, hogy Mancsbá is jön, ő hoz kocsival, mert tőlünk elég messze van a Pecsa. Nem baj ha jön? Nem zavar Titeket? Ha vkinél szopira kerül a sor, majd elfordul, és háttal ül a társaságnak. De majd meglátjuk, hogy hogy alakul a hete.

Mamacka,
úgy néz ki, hogy a héten vmelyik nap el tudunk menni a kiállításra! De még nem tom, mikor.

Coolasa,
Ti jöttök a talira? Mert akkor viszem a takaródat! Ma hazafelé a XVII-en keresztül Rákosakármin jöttünk át, (tudod, mindig erre jövünk) és emlegettünk Titeket. Mancsbá mondta, hogy kb. merrefelé lakhattok szerinte, mondta, hogy ezt már kitárgyaltátok. :)

Gabi,
olyan édi-ari a Livi, hogy csak ámulok és bámulok! Elképesztő, mennyit változott, mióta találkoztunk! Nagyon csajszis! Világosíts már fel lécci, mi pontosan az a reflux, mert olvastam már róla vmit, meg tudom, hogy van ilyen, de hogy pontosan mi is, gőzöm sincs. Petike is elkezdett rendesen buksizgatni az utóbbi időben, remélem, ez még nem az jelenti, hogy ő is az...

Sajtiné,
és balhé az van?! :) Vacsora semmi?! :)

Én is a braziloknak drukkoltam, erre tessék! Mostmár tényleg a szuperdögösszívtipróegyajtócsapkodástmegérő olasz fiúkák maradtak nekem :)

És van újdonságunk is: Petike fogdossa a tárgyakat, nyúl értük, nézegeti a kezét, gügyög, hangosan nevet, ha engem meglát, szintén nevet és röpköd kezével-lábával. Énmeg az örömtől könnybelábadt szemekkel ölelgetem őt.

Asszem ma már nem jövök, jóccakát!

Kép
mancs

Ilba,
sztem az egy gumimalac, aminek a feje van Livicsek szájában. Kívül meg a kis sonkák figyelnek.

Gabi,
Jól látom?????

Kép
mancs

Sziasztok!

Sasha,
nem jött meg a mailed, ugye a freemailes címre küldted? (a profilomban levőt nem tudom most elérni)

Ilba,
a te címed megjött, postázok majd, egyelőre csak kis borítékot találtam, max. félbehajtom.
Az én Benedekem 4 hónaposan esett le először az ágyról, de landolt ő már kobakon a nagymamától két centire is, minden kisgyerek iszonyú tehetséges ebben a témában.

Arra készüljetek lányok, hogy egy ilyen ingyenes napon valami elképesztő tömeg van az Állatkertben, főleg, ha jó az idő. Ellenben tök jó áron lehet pelust kapni.

Natasa,
engem érdekelne az a cég, én is tudok egyet, de az iszonyú drága.

Árak: ennek a széknek, amit kinéztem, az USA-ban olyan 23 és 35 $ között mozog az új ára. Csak ott a bibi, hogy vagy nem szállítanak kishazánkba, vagy 40-60 $ közötti áron. Itt a legjobb új ára a pihiszéknek, amit találtam, 14500 Ft+ptk, egyszer volt a vaterán használtan 7000 Ft-ért, talán 9-11 eFt-ért ki lehet fogni. Ugye az a baj ezzel, hogy többnyire beválik a babáknál, s mivel kb 3 éves korig jó, s nem túl régi modell, amint látom, nem sok baba nőtte még ki, alig van használt a piacon.

Mai napot Levente többnyire vagy az én, vagy a párom kezében töltötte. Ezt a párom úgy összegezte, hogy Levente el lesz kényeztetve. Majd két másodperc múlva újabb bejelentés tőle: Benedek is el lesz kényeztetve (Benedek a nagyszülőktől ált. totál elrontva kerül vissza) Majd a párom végső összegzése: AJJAJJJ!

Ma estére a bokámtól az ujjam hegyéig szinte minden izmom görcsöl, így tippem szerint mégiscsak kálciumhiányom van újra. Nem akarlak titeket ezzel traktálni, csak jó ha tudjátok, hogy az ember lánya ilyen helyzetbe is kerülhet pár hónap szoptatástól.

Van valami, amit napok óta elfelejtek elújságolni: Levente hétfőn átfordult hasról hátra. Kedden meg hátról hasra! Azóta ezt a másodikat próbálgatja, még nem túl nagy sikerrel. S láss csodát, az a baba, aki eddig utált hason lenni, most tök jól elvan úgy. És kúszni próbál. Én meg próbálom nem kinevetni, annyira muris, ahogy nagy vehemenciával egy nyugdíjas csiga sebességével halad. De halad, ha csak milimétereket is!

Kormi

Kormi

kormi

Natasa, engem is érdekelne a cég elérhetősége.

Mancs, nem megyek a szerdai talira, szurira vagyunk hivatalosak, remélem irigykedsz a programunkra. De azért a pokrócot nyugodtan megsétáltathatod, szereti a friss levegőt és a jó társaságot.

Kép Kép
coolasa

Coolasa,
majd meglátom, viszem-e... Attól függ, hogy hogy viselkedik addig :)

Vuka,
megnéztem a babúszásos oldalakat. Ti akkor a XII.-be jártok a Vízimanóba? Nincs az messze? Végülis Budán van. Az áraknál sztem van vmi elírás, ugyanis azt írták, hogy 12.000/alkalom. Ez durva... Nem 1.200? Néztem még pár közelebbre esőt is, nekünk is az időpont miatt nem mindegy. Ami közel van és jó is lenne (ár, higiénia stb.) az a Park uszi itt nálunk, de az meg csak hétfő reggel van :( Ahhoz képest, hogy mennyire idegenkedtem eddig ettől a dologtól, eléggé be vagyok zsongva. Ha minden jól megy, holnap közös pancsi lesz a kádban!

Mostmár tényleg jóccakát!

Kép
mancs

Gabuska!

Negyed nyócc??? Na erre, nem biztos, hogy rá tudom venni, előbb fuvaroz el a Pecsáig, meg vissza, minthogy kigyalogoljaon "hanalban" a megállóig :lol: Egyébként meg messze lakunk a megállótól. Szóval az úgy van, hogy a tűzoltósáigi megállóhoz le kell gyalogolni a Diego utcáját végig (nyári pál) és utána dobni egy jobbost és utána visszafelé kell gyalogolni fél megállót. Ugyanez a másik vilimegállónál. Szóval pont a két megálló között lakunk, csak 3 utcával kijjebb. (miért nem tetszik nekem ez a szó így leírva?)
Na szóval puhítom a páromat hogy vigyen el a picsába, márcsak azért is mert ha hiszed, ha nem minden eddigi ellenkezésem a tali ellen nemazért történt ment nem szerettem vona menni. Amikor a Gabi kicsi volt, sőt még pocakosan is (első pocakosan is és második pocakosan is) folyton járkáltam talikra a topikos osztályommal, akikkel együtt vártam a Gabit. De ez a 3 gyerekes mamiság, mindt modntam némi akadályokat állított eme szándékom elé :? Na meg ha jöttök vasárnap az állatkertbe esetleg lehetne ott talizni.
Gabus, bocsi, hogy beleszólok, de nem túl lányosak a ruhácskák egy fiúnak :twisted:

Ilba!
És ne tudd meg hogy még mennyit fognak esni és mennyi baleset lesz. Tegnap a Dani úgy esett le a teraszról (korlát még nincs megcsinálva), hogy mind a ketten ott voltunk mellette, de olyan gyorsan tette... A kezét lerakta előre, így azért fékezte magát, de az arcán azért ott a horzsolás.

Natasa!
Köszönöm, igyekszem eljutni a talira:)

MAncs!
Azt hiszem Mancsbá már látott legalább egy szoptató anyukát és nagyon jól tudja, hogy nem magamutogatásból veszi elő senki a mellét, amely ilyenkor átkeresztelődik ciciből emlővé, amely a gyermekeink ételforrása... Szóval szerintem nem zavar, persze én magamból indulok ki, de mondjuk én az állatkerben is egy padon fogok szoptatni az biztos :wink:

A refluxbetegségnek vannak egyéb tünetei is ami erre utal. De nem minden bukás reflux, egyszerűen nem záródik jól a gyomorszály, vagy gyenge és visszajön a felesleg.
A refluxbetegségre utaló jelek amikor a baba az ilyen bukások után sír és rosszul érzi magát, mert savas, és marja a nyelőcsövét. Ne gondolj mindig a legrosszabbra de figyelj a tünetekre. A baba ilyenkor sírós, rossz a közérzete, és mivel nem hülye, csak kicsi egy idő után összekapcsolja az evést a maró érzéssel és nem hajlandó enni, ezért a súlygyarapodása nagyon lelassul és akár fogyhat is. (a babák súlygyarapodása egy idő után magától is lelassul, nem híznak örökké 1 kilókat)
Nálunk a GAbi és a Geri ( a két G) bukós de nagyon. A Gabinál, mint első gyerek nagyon be voltam tojva a refluxtól, ezrét jártam vele mindenhol és egy túlbuzgó dokinő aki jószándékból és mert ő már 6 hetesen hozzátáplálta a gyerekeit rá akart venni, hogy a gyereknek már 3 hónaposan adjak mást is anyatejen kívül, ami sűríti az anyatejet és így nem bukja vissza, sőt adjak neki még speciális tápszert is. Hát faképnél hagytam, mert a gyerek aki annyit bukott, hogy napi 6 váltás ruha kellett legalább emiatt így is másfél kilókat bukott és jókdevű volt. 1 éves korára maximálisan kinőtte. Egyébként amikor már hozzátápláltam 6 hónaposan, akkor se szűnt meg a bukása. Csak színeset bukott és nem jött ki a ruhákból. Volt, hogy zöldet bukott, pirosat, sárgát, attól függően, hogy mit kapott:))) Mikor felállt már és mászott még akkor is bukott néha.
Figyeld a gyereket, és ha rosszul érzi magát szopi után és közben és nem jókedvű és úgy érzed, hogy beteg akkor viszont állj ki az igazad mellett, hiszen te vagy az anyja, te tudod, érzed, hogyha baj van és ha n incs. Szerencsére én azt éreztem, hogy nincs baja, de persze rohantam vele a dokihoz mindig. Sajnos, ennek a kiderítéséhez, hogy beeg-e a gyomortükrözés jöhet szóba ami egyáltalán nem kellemes és jól meg is kínozzák ezzel a babákat, így csak nagyon indokolt esetben csinálják. Viszont kezelhető
Ezek az én tapasztalataim és remélem mindenre jól emlékszem vissza:))))

Kormi!
Igen a freemailesre küldtem, de ha emilen nem megy, akor megy másképp, küldtem privát üzenetet, remélem azt megkapod, köszönöm szépen!

puzs

Kép
sasha

Jó reggelt!

Livi szájában egy kis pingvin van, amit a kádból hozott magával. Ezen jobban látszik:
Kép

Mancs, reflux az van 2 féle (amiről én tudok). Az egyik, amikor a gyomorsav áramlik vissza a nyelőcsövön (ilyen van a felnőtteknél, ezt hívják felnőtt kori refluxnak), és van, ami Livinek és Boginak is volt, amikor a folyadék állagú cuccok jönnek fel. Ezért kell szoptatás előtt sűrítő gélt adni vagy a tápszerbe belekeverni. Az valamennyire megfogja és bent tartja a gyomorban. A sok bukás nem feltétlen reflux, azt kórházi kivizsgálással meg tudják mondani, de ezt a sűrítőt akkor is lehet használni, ha "csak" bukásra hajlamosnak minősítik az ember gyerekét.
Ha komolyabb a dolog, akkor csinálnak gyomorszáj szűkítő műtétet (Kolmol írta asszem), de ha a gyerek rendesen gyarapszik a sok bukás ellenére is, akkor nincs más, csak kivárni, amíg magától megszűnik.
Amúgy a korán, vagy kis súllyal született babákra jellemző inkább, kivételnek itt van mindjárt Bogi, aki majdnem négy kilóval született, ha jól emlékszem.

Hú megyek, mert Livi épp az erkélyajtó üvegén dobol.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jaj, Sasha, bocsi, de egyszerre írtunk, de legalább Mancs kíváncsisága 2szeresen is ki lett elégítve! :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Livinek viszont ulrtahanggal és röntgennel nézték, gyomortükrözés szerencsére nem volt. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Mancs,

még néhány szó a refluxhoz.
Sasha írta, ha te nem érzed, hogy komolyabb problémát okozna a bukás, akkor nincs semmi teendőd, valóban kinövi. addig maximum sokat kell rá mosni :P Ez valahogy így is van.
Nálunk komolyabb volt a dolog, mert az állandóan visszajövő gyomorsavas tartalom kimarta a nyelőcsövét és ez látható fájdalmat okozott neki és savhematinos hányása volt.
Egyébként ha a súlygyarapodásával nincs gond, ne emészd magad miatta, el fog múlni.

KépKép
kolmol

Natasa: metszőfoooooog? És nem fájt? Mármint a bldog tulajdonosnak.

Kép Kép
coolasa

Mancs, igaz csak Gabuskát kérdezted, de kaptál jó sok választ ami egyezik.
Amit Gabus írt tápszert arról írtam én is, hogy a dokinéni azt akarta adni a Gabinak régen, na én akkor hagytam ott a dokit, mikor majdnem ráerőszakolta 3 hónaposan. Aztán hiába ette később a sűrű főzeléket, ugyanúgy bukott tovább. Mérlegelendő...

Gabus,
a szemét doki ezt jó eltitkolta előlem... márint, hogy nem csak tükrözés van

Kép
sasha

Itt vagyunk ám, nem vesztünk el, csak sajna a hétvégék a sűrű programok miatt net-mentesek. :( Utána meg nem győzök visszaolvasni, de most végre utolértem magam (legalábbis a Babaneten).

Természetesen mi is ott leszünk szerdán a talin, csak 1 óra körül fogunk érkezni. Akik hoznak még valaki segítőtársat, azoknak üzenem, hogy egyáltalán nem zavar.

Mancs, igen Budára járunk, nekünk azért jó, mert úgyis arrafelé kell kimenni a szüleimhez, így útba esik. Amúgy tényleg elírás lehet az árnál, mert a 4 alkalom csak 10.000 Ft, ami 2 szülőre vonatkozik, 1 szülővel 8.000 Ft. Először pedig van egy ingyenes próbaúszás, ami akkor él, ha be is fizetsz utána, vagyis az első bérlet 5 alkalmas.

Na mennem kell, mert Petra hiányol és ezt hangosan adja a tudtomra.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Na helló-helló Bnet!

Már megint jó régen voltam, sőt most kb 3/4 óra volt mire nagyjából végigfutottam az írásokat!

Tali: Megyünk mi is! Csak nem volt időm írni. :oops:

Ilba, vonalkódot lécci-lécci!!! Vagy gyűjtöd te is?
Beni 74-es rucikat hord? Hát Marci is, és nem érzem hogy nagyok lennének túlságosan rá....De Beni sokkal nagyobb mint Marci.

Figyelem mindenkinek, aki Pampers pelust használ! Ha nem gyűjtitek a vonalkódokat, akkor én szívesen veszem, ha talira elhozzátok nekem. Nekünk már csak 4 db kell a játékunkhoz!

Sajtine,
Tücsökmami nem jön, mert Szentesen lógatja a lábát, szóval akár mehetnénk ám együtt is! Elmennénk értetek mondjuk fél 3/4 12h-re. Mit szólsz?

Állatkert
Az a 9-e az vasárnap? Lehet ráveszem Dezsőt hogy mi is menjünk ki.

Gabi,
Livit meg kell zabálni!!! Annyira kis kópé (hogy ez mennyire hülye szó!!!!!), hogy hihetetlen! :lol:
És azok az arcok, amiket tud vágni....besz@rás!!!! nagyon cuki!

Kolmol,
hát le a kalappal előtted is a sok fejés miatt. Én is fejek, de csak reggel és este, és ezt napközben szopik között adom Marcinak csak úgy kortyolgatva. De az, hogy a szopikat is fejni...hát Ilba is, Te is...szóval....nem is lehet ezt jobban hangsúlyozni. Én amikor fejek, már lassan inhüvelygyulladásom lesz, néha úgy begörcsöl az alkarom a végére....

Kormi,
Levente tényleg tisztára anyukája!
Te fizikus vagy? Hűűűűűűűű! És mit csinál egy fizikus? valamit kutatsz?

Ja Natasa, tőled is akartam már kérdezni, hogy te mennyire is vagy biológus? Biztos beszéltünk már róla, csak nem emlékszem.
(Én csak annak készültem. Ill. zoológusnak. Aztán kereskedő lettem, (kis pálforduló, mi? :wink: ) és az állatok megmaradtak hobbynak)
Ja én is Argentínának, és a braziloknak szurkoltam. Én aszittem megint ők lesznek a Világbajnokok. de tévedtem sajnos. Dezső aszonta, ha francia -német döntő lesz,a kkor nem nézi meg. (mindkettőt nagyon-nagyon nem szereti). Szóval most az olaszoknak, meg a portugáloknak drukkolunk.

Marci foga olyan éles, hogy csak na. Úgy karcol...!!!!
Ezen kívűl már 2-3 lépés megy négykézláb is, nem csak kúszva, és nálunk is sláger az Ede-ede. Meg néha az Apa, meg Epű, Ebű.
Meg van, hogy hangtalanul mondja az edét. Az annyira jó, mer olyan olyankor, mint egy hal, amelyik csak tátog...meg szereti a Tssssssszzzzzzzzzzzzz -t is mondani. És olyankor szokott minden tiszta nyál lenni körülötte.... :lol:
De már nagyon bírja, hogy mehet. Az ágyat már 2x lefejelte, ill. 1x orrolta, de alig-alig sír. Azért vigyázok rá remélem.... :)

Húúúú, Timiék is már elutaztak. Jó nekik is!

Vuka,
jól rémlik, akkor ti is jöttök a talira? VAgy az az állatkert volt?

Na jó, majd a talin többet tudunk beszélgetni remélem, most megyek mert felébredt és nem lehet egyedülhagyni egy pillanatra sem aki gézengúzt.... :roll: :wink: :lol:

Kölyök, angaba-angaba!!!!
Kép Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek csúcsszuper ez a két kép, nagyon jól áll Marcinak ez a ruha!!!!!!!!!!!! :lol:
Egyébként mi a talira is és az állatkertbe is megyünk.
Véletlenül nincs valakinek még egy feles állatkerti meghívója, mert a barátnőmék is nagyon jönnének.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

A következő képet Gabuska figyelmébe ajánlom! Nálunk is megy a rózsaszín ezerrel, de még arra is ügyelünk, hogy a minta egyezzen, ugyanis a nadrág szárán, a bodyn hímzett pillangó van, és a cumira is lepke van festve. :lol:

Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Bubek, én a pampers pelus csomagolásokat eddig mindig iktattam... a szemetesbe. De mi nem is jumbo meg egyéb extranagy kiszereléseket szoktunk venni, hanem amolyan 44 darabosokat...az is jó? Mert akkor legközelebb..

Kép Kép
coolasa

Sasha,
amit én írtam, az nem tápszer. A Nutritonra gondoltam. Ami tápszer, az a Nutrilon, amiben ugyanaz a szentjánoskenyérfa-mag kivonat van, ami a Nutriton gélben. Az anyatejes babák kapják a gélt szopi előtt, a tápszeresek meg vagy a Nutrilon nevű tápszert, vagy simát, a géllel keverve.
Bocsi, nem áll szándékomban összezavarni, csak egy betű különbség van a kettő között, ami zavaró lehet, most, hogy visszaolvastam. :roll:

Hát ez a kis Frédibéni Marci észbontóóóóóóó! Tisztára olyan, mintha tudná, hogy milyen szerkó van rajta!

Petra, majd a talin egymás mellé ültök Livivel, a két kis rózsaszín pillangó!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ja, tök jóóóóóóó, egyre többen írjátok, hogy jöttök a talira! :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)

Mancs család,
finom volt a reggeli? :twisted: (11-kor, nem mondom....)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Na megebédeltem én is, Petra pedig már korábban. Azóta alszik, ugyanis a szopi közben bealudt, ilyet még nem nagyon csinált, meg is vagyok lepődve rendesen. Ilyenkor aludni?????
Viszont örülök is, mert akkor talán kialussza magát 2-ig és el tudunk menni a baba-mama klubba, ill. eddig is el tudtunk menni, csak mindig késtünk, 3-ra értünk oda, mert megvártam míg felkel.
Remélem szerdán nem csinálja majd ezt, mert akkor nem tudom mikor érünk oda a talira.

Gabuska én odaültetem Petrát Livi mellé, de az az érzésem, hogy az csak egy pillanat műve lesz, mert Livi biztos hamar odébb áll, hiszen Ő már olyan mozgékony.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Na hazaértünk a baba-mama klubból. Petra ma nagyon élvezte, mosolygott ezerrel és nagyokat kurjongatott. :lol:
Most feltettem én is egy csomó kérdést a védőnőnek, ezért végülis szeretek járni, mert jó dolgokat hall az ember.

Ti merre jártok, mert a Babanet környékén nem az tuti. :twisted:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Szia Vuka!

Mi most jöttünk meg a játszótérről. Livicsek uzsizik apjával. Nálunk is volt ma a védőnő, csináltam képet róla és Liviről:
Kép

Tök jó fej, csak pont ebédkészítés közben ért minket, így ő játszott Livivel, míg megpuceroltam a tojást a spenótba és összeturmixoltam. Közben az én pizzám is sült a sütőben, jól ki is hült mire meg tudtam enni. :evil:

A bébikompról aszonta, hogy az egyensúlyérzék kifejlődésének nem tesz túl jót, de ha napi egy órát van benne, azzal nem árthatunk.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?