Új privát üzeneted érkezett!

Mancs köszi Neked is a köszöntést.
Szóval Ti is kaptatok olyan oltást, most már egyre jobban érdekel.
Egyébként tényleg baromi sz@r a kézi orrszívót használni. :evil:
Mancs jó utat!!!!!!

É&P&G
Kép
Kép
vuka

:oops: :oops: :oops: :oops: Tücsimami tényleg az Szarvas, de az ismerősök Szentesen laknak.., és az arborétum akkor is szép és közel van hozzátok. Ugye nem tévedek :roll: :P

Mancs és az egyszerre két oltást bírta Petike? Nekem azt mondta a dokink, hogy nem javasolja egyszerre a kettőt.
Bálint csak a jövő héten kapja a 2 hós oltást és csak utána az agyhártyagyuszi ellenit.

Vuka,
ilyen sörös képünk nekünk is van! Nem bírom ki, hogy ne tegyem fel.
Kép Mondom, hogy négy sört kérek!!

KépKép
kolmol

Mancs, aha, akkor ugyanazt az oltás-kombinációt kapjuk mi is. De fogalmam sincs, mennyibe kerül, még nem váltottam ki...mivel ma utalták át a fizetésem, amit olyan luxuscikkekre fogok elszórni, mint pelenka, használtpelenkatároló szemetes, stb... Azért tudok élni, figyelitek? Így mulat egy magyar anya.

Kolmol, a kedvenc barátnőm is majdnemkecskeméti, Helvécián született/élt, de Kméten járt iskolába (naná hogy a Katonába). 77-es évjárat, ismerheted őt elvileg?

Vuka, hát ez a plusz oltás dolog is olyasmi lehet, mint bármi más különbség 2 orvos közt, az egyik ezt vallja, a másik arra esküszik. Vagy mondjuk a szopiról a kórházi csecsemősök mondtak valamit a technikáját illetően, a védőnő meg hozzátett valami mást, ami épp csak lenullázta értelmileg az előző infót. Azt gondolom, ha megbízol az orvosotokban, következetesen kövesd a tanácsait. Ha meg semmi extra véleményed nincs róla, akkor kérdezz rá az oltásra, ártani nem árthat. Én is megérdeklődöm majd szerdán a mi dr-tól, hogy ő mért preferálja, és akkor megírom.

Tücsi: értem, gyanúsan idilli is lett volna a helyzet...

Mancs! Ma viszont lesz meccs! Ugye nem azt akarod mondani, hogy holmi utazás ürügyén nem követed majd kitágult pupillákkal a képernyőre tapadva???

Esztipeszti vajon mért hiányzik? Mutatott valamelyikőtöknek igazolást?

Natasa, Szonja "beszél" már? Noémi a hétvégén szólalt meg először, az úgy volt, hogy apukája magamellé fektette, és azt mondta neki: "mondd szépen, Apa". És akkor kedvenc kislánya azt suttogta bele az éterbe, hogy ".lkjhwhich", mire apuka kiszaladt hozzám extázisban, hogyaszongya "a gyerek azt mondta, hogy Apa!!!!!". Na egen.

Kép Kép
coolasa

Na, ragyog a kecó! :lol: :lol: :lol:
Ezzel ünneplünk.
Köszi a köszöntéseket.

Agyhártya elleni oltás: én rákérdeztem, nem ajánlja, de főleg nem 1 éves kor alatt.
Amennyi doki, annyi vélemény.
Én hiszek neki, mert ha ő nem ennyire szopipárti, akkor Beni már rég tápszeres lenne.

Most megyek, HAJRÁ NÉMETORSZÁG!!!!

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Vuka:Petrának boldog hófordulót kivánok!!!Aztán csak óvatosan a sörrel!! :lol:

Ilba:

Nektek boldog évfordulót!!
Beni nagyon aranyos ebben a zöld polóban!

Gabi:
Barátnőzés nálunk is volt,én meggyes piskótát sütöttem :lol:
A hintát megkaptátok?
A képek amik anyukádnál készültek szuperek!

Tücsimami:
Drukk,hogy minden úgy legyen ahogy szeretnétek!
A párjaink tényleg összebeszéltek!Nálunk a számitógépezés elsőhelyen áll!

Most ennyi!Már én is akartam irni,hogy lehetne ehy hétvéges tali vagy a július 9-től-15-i héten tali,mert akkor Tibi is itthon van még.Akkor majd személyesen mondja el miért nem irogat már!

Lányok!
Azt hiszem már az utazásig nem nagyon jövök,de egy hét múlva jelentkezem képekkel és élménybeszámolóval!A nyaraláshoz köszönjük a jókivánságokat!

Legyetek jók!Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
novum

Hé ez szemétség, én még válaszoltam Coolasa üzenetére, de most nem találom sehol. :evil:
Szóval nálunk Petra már egész régóta "beszél", csak a hangerővel van egy kis gond. Imád kiabálni és főleg a kedvenc sorozataim alatt. Amikor meccs van, akkor megértem a szurkolást. Egyébként hajrá Németország.

Novum köszi a köszöntést! Jó utazást!

Képzeljétek du. végülis nem értem oda tornára, mert Petra maratonit aludt. (12.30 - 15.10) Pedig most annyira szerettem volna tornázni. Bár várható volt, mert ugye nem nagyon aludt éjszaka, de. meg szinte semmit.
Most bealudt szopi közben, az apja pedig a meccs közben. :lol:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

IGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
ilba

Szerintem is igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sziasztok!
Férjestül búsulok,..kikaptak az argentinok :cry:
Látom ismét felpattant pár csúcs kép az oldalra :D
Vuka, te nem szoktál magadban tornázni otthon? Csak azért kérdezem, mert ogy kedved volt. Bár anno én sem jógáztam itthon nagyon csak ha elmentem és ráhangolódtam.
Petrának boldog hófordulót!!!!!
Coolasa, Szonja is már régóta beszél. Az az beszélt. Mostanában visszatért a hööö, höööööö, höööööööö stílushoz. Meg már szereti ha nyúzzuk. Hallod, szájpecek után nyúzni is lehet :lol:
Bubek, szupi a Marci produkció! Bicepszból mászik, jól látom???
Ilba, 12 év :?: :?: Ez szupi! Gratulálok!!!!

Oltás: a mi dokink is kifejezetten csak az első év után ajánlja a kullancs az az agyhártyagyuszi elleni védőoltást.

Végre, kezdem érezni a lehülést.
Holnap megyünk a párom szüleihez. Legszivesebben elvinném apósomnak az összes vasalatlant :twisted:

Minden nyaraló kis családnak jó kikapcsolódást kívánok!
Én még kell, hogy várjak egy keveset és mi is megyünk az én szüleimhez. Juhé!!!!

Kép Kép
natasa1975

Vuka, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!!!!!!!
(persze ez attól is függ, mi volt az igeeeeen.)

Kép Kép
coolasa

Coolasa, te sem érted? De örülök, hogy Ilba meg Vuka egyetértenek :D

Kép Kép
natasa1975

Na ki nyerte az előző meccset?????????????
IIIIIIIGGGGGGGGGGGGGEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNN a németek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Natasa itthon utálok tornázni, pont ezért járok el, mert akkor nem tudom ellógni. :wink:
Mi is nyúzzuk Petrát, tök jó már, hogy lehewt dögönyözni és közben édesen és hangosan kacag.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sziasztok,

annyi program van állandóan, hogy nem igaz :evil:

este mikor eltervezem, hogy leülök babanetezni akkor tutira nem alszik el Zsófi.
Mostanában olyan rosszul alszik, biztos a meleg miatt.
Ma este is az apja előbb elaludt mint Ő :D

Házimunka:
férjem mindent megcsinál, kivéve a vasalást :lol:
ha elmegy vásárolni akkor azt hoz amit kérek tőle
elmagyarázom hogy hoyg néz ki, hol található stb.
pl. carefree tanga betét és ehez hasonlók
nem a kristálycukrot kell elmagyarázni
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

az agyhártya gyull. kapcsolatban nekem is azt mondta a doki nénink, hogy majd egy éves kora után kapja meg a szurit, DE felírja még előtte, hogy váltsam ki, mert akkor még 70%-os támogatás van rajta.

Ilba,
mi megyünk a talira
tök jó lesz találkozni megint :P

Bubek,
felőlem mehetünk csak most konyha felújítás lesz.
Remélem hamar kész lesz :shock: :? :roll: és utána vagy szerintem szeptember még jobb lenne.

na most kicsinyítek képeket és jövök vissza

Ya
Novum Jó nyaralást Nektek!!!!!!

Mamacka,
nagyon jól néz ki a kiállításod :D

És a babócás képek szuperek, meg a feliratok is.

Kép

Kép
sajtine

baba masszázst én nem tudom kivitelezni Zsófin :lol:
sajtkukacot nem maszirozunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mikor még rossz idő volt 2-3 hete...
Kép

kukucs
Kép

délutáni szunya a kertben
Kép

zsebibaba
Kép :lol:

mindegy hogy játszunk, csak ne rendeltetés szerűen
Kép

Kép

Kép
sajtine

Sziasztok!

Nem tudom mi volt tegnap, de két furcsaság is volt. Az egyik azaz, hogy este megnéztem az olasz-ukrán meccset. Most közlöm, hogy ez az első meccs, amit megnéztem a vb-ből, tehát ez nagy szó. Igaz, hogy az eslő félidő elejét láttam, meg a végéből 20 percet, de a szándék a lényeg.:)) A másik furcsaság, a Dani volt. Nem tudom mi volt a Danci pocijában de mind kiadta... alul. 4x résen voltam, de az 5. meg a 6. már sebesre marta a fenekét. Nem ment a hasa, csak sokat termelt. Biztos az a fél kondérnyi gyümileves tette vele. Végre ugyanis csináltam gyümilevest és a hatalmas fazéknyi amit megcsináltam 1 nap alatt elfogyott gyermetegek és jómagam által. A Danci csak 4 hatalmas (felnőtt méretű) mélytányérnyit evett meg, de nem abból a mélytányérból amibe éppenhogy belefér 1 merőkanálnyi, hanem ebbe majdnem 3 merőkanálnyi is belefér... De tényleg fincsi lett, vaníliás pudingporral és tejjel habartam be, meg volt benne alma, meggy, őszibarack, eper és ésés ja ennyi, mert körtebefőttet nem találtam. Persze mind befőtt volt, úgyhogy hamar kész lett, csak egyett rottyant és már habartam, aztán alig bírtam kivárni, hogy hűljön, tányéronként raktam a hűtőbe, de hányszor!

A múltkor jól kiajnároztatok már a jóanya-rosszanya műsorom miatt, de tényleg nem azért írtam, és most sem emiatt fogom, de nincs kinek másnak elmondani, leírni és sajnos ki kell adjam magamból mert belülről meg rág a gondolat és ez nem esik jól, tehát önző módon leírom, hogy most meg a Geri miatt vagyok odáig. Illetve ismét lelkifurim van, de most miatta, mert kezdene kommunikálni, csak az annyja sose ér rá vele foglalkozni a szű megetetés és büfiztetés erejéig csak. Pedig hányszor látom rajta, hogy most jó kedve van és már csak hozzáérek már mosolyognak a szemei, jó kedve lesz és kedve lenne nevetni, szeretné, hadumálnék neki, meg simizném, de persze közbe jön a Dani aki épp bekakál, vagy inni kér, vagy egymás után mindkettő és jön a GAbi akinek éppen kakálnia kell, vagy valami más van és így a Geri bekerül az ágyába. Látnotok kéne azt a csalódást annak a kis 2 hónaposnak az arcán. :roll: Így biggyeszteni és szipogni, hogy már megint letettek. Nem üvölt, nem zokog, csak láthatóan szomorú. Na persze, azért igyekszem ebben a dologban is, de sajnos nem megy mindig.
Na köszönöm, hogy leírhattam, nem titeket akarlak vígasztalásra serkenteni vele, csak ha leírom a dolgokat így át is tudom gondolni szépen lassan, általában ezért írok olyan sokat, mert olyankor belső vizsgálást is tartok, tudom nehezen érthető ez, de tényleg így van. Szóval most az írás segített átgondolni, hogy hányszor tudok vele foglalkozni, hányszor igényli és mennyiszer teljesítem és azt hiszem nem sokkal maradtam le, úgyhogy már kicsit jobb. De miért is kell nekem hajnalban ilyeneken agyalnom :shock: Kicsit beletokosodtam már a gyereknevelésbe :lol:

Ja és még egy "jó" hír. A hangyák visszatértek, hogy dögölne meg mindegyik. Újra ellepték a házat, de varászütés módjáára, egyszerre jönnek mindenhonnan. A falból, a padlóból, mindenhonnan. Még tavasszal, amikor a Geri a pocakban volt befújtam az egész lakást Raid-ed, de mindenhol, elhasználtam 1 egész flakonnyit. Azt írta, hogy 2, v3 már nem emlékszem pontosan, szóval 2-3 hónapi védelmet nyújt és úgy látszik lejárt a védelem... Tényleg hatásos ez a Raid, megjön a pénzem, veszek rögtön 2 flakonnal... most sajna kifogyott és nagyon hó vége van és hétvége...

pusz

Kép
sasha

Sajtiné, látom Zsófi elszántan fogja a poharát és nem ereszti...érthető, alvás közben is bármikor szükség lehet rá..

Kép Kép
coolasa

Sasha, ha esetleg lelkiismeretfurd...(huh de hosszú szó), szóval ez mardos onnan belülről, akkor az nem megoldás, ha pl valamilyen elfoglaltsághoz, ami nem maszatolásveszélyes (többiek pelenkázása) és nem hajolgatós (takarítás), tehát pl mosogatáshoz, magadra veszed a legkisebbSashát egy kengurú segítségével és arra a negyed órára odasimulhat hozzád úgy, hogy az neked sem időkiesés? Kellemest a hasznossal...

Kép Kép
coolasa

Coolasa!
Igen ez a kenguru nem hülyeség, hasztánluk. Úgy adtam enni a gyerkőcöknek, hogy közben a Geri kenguruban volt és sokszor abban is szopizott, de most kinőtte. Van a kengurunka az egyberésze ami stabilan tart és afelett egy fejtámlaként szolgáló kisebb rész ami sajnos hátrabicsaklik, ha a fejét nem tartja a manó. Eddig azért volt jó, mert olyan pici volt, hogy a stabil része megtartotta a fejét, de most túlnőtte, ezért folyton hátrabicsaklik a feje, mert nem tudja olyan sokáig tartani. Amíg kicsikébb volt, addig sokat volt benn, mert ha hajoltam is, akkor sem volt semmi gond. Teregettem vele, meg játékokat pakoltam, meg ilyesmi, tök jól belealudt. De most pont az a szakasz van amikor nem jó a kenguru. Kendő kéne, de nincs 6 ezer pízem rá és tudom, hogy nem sokáig használnám, mert őfelsége már most 7 kg körül van, lesz vagy 7,5 kg 3 hónapos korára és amíg nem kezdek hozzátápiztatni addig a havi 1-1,5 kg lesz az átlag, tehát fizikálisan sem fogom bírni sokat cipelni kenguruban. Ez nagyon régi ami nekem van és vágja a hátam, már 5 perc után. Tulajdonképpen már 3 hetesen beleraktam és úgy közlekedtünk, hogy a két nagyobb a tesókocsiban a pici meg rajtam, de most már nem bírom el :shock: Ez van. Szóval most kicsit megint agyalok, aztán megnyugszom, szerencsére sokat alszik és nemsokára eljön a figyelős időszak amikor már majd érdekli a körülötte zajló esemény, márpedig abból nincs hiány, majd bepótolom akkor a dolgokat és a nagyobbacskák is segítenek. Ha a francia ágyon van a töptöp, akkor mindkettő odamegy hozzá és simit kap, meg sok játékot, meg puszilgatják, csak ő még azt kevésbé értékeli, mint a cickót :wink:

Kép
sasha

Sziasztok!
Ismét csak beköszönök,most 1 hétig nem leszek netközelben. :oops: :cry:
Petike,Mancsbá!
Nagyon boldog névnapot kivánok Nektek! :)
Kép

Szülinaposaknak!
Boldog szülinapot kivánok!
Kép

Minden hófordulós babucinak sok puszi!
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1151738568.64.jpg[/img

Mindenkinek pussssssz!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Engem ti ki fogtok innen utálni,... de én NEM BÍROM ELVISELNI A FOCIT!!! ...tegnap is inkább lefeküdtem mert apu mindenképpen azt akarta nézni, pedig hoztunk egy-két régi magyar filmet... :(

Még csak ezt az oldalt olvastam vissza...
Örülök, hogy tetszenek a munkáim! :9

igyekszem pótolni ha öcsém hagyja...de sajnos az eredetileg közös gépünket nem engedi, hogy használjam, pedig nem túl sűrűn alszunk anyuméknál... amúgy is tele vele a hócipőm elkényeztetett szemtelen kölyök, teljesen ki vagyok rá bukva. :( benőhetne már a feje lágya így 25 éves korára...
Képzeljétek megjövünk de arra nem méltat minket, hogy kijöjjön a szobájából köszönni...
Tegnaop este meg anyuval veszekedett, hogy neki magas a vérnyomása, nem eszi meg a vacsorát csináljon neki anyu valami egészségeset... így éjjel anyum nekiállt halat kisütni, mert a drágalátós fiacskájának a lecsó nem volt megfelelő... azt azért hozzá kell tennem, hogy öcsike naponta elszív egy doboz cigit és megeszik 4-5 tojást, tehát ennyit a magas vérnyomásról... :(
Annyira felháborít a viselkedése és sajnos ezt már nem fogja kinőni... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Egy kicsit visszaolvastam..

Sasha
Nagyon durva... :( amit belinkeltél... :(

Ilba
Benike csuda helyes... :)
Megbeszélhetünk egy talit a kiállításon! :)
Amúgy most megint anyuméknál vagyunk, akár ma is találkozhatunk...
A lapot nemtudom hol lehet kapni, én még majd megyek a kiadóba ha gondolod veszek neked is! :)

Gabuska
Nagyon jók a nőciről a fotók olyan kis aranyos!

Kolmol
Csúcs a sörös kép! :)

Vuka
Petrababa képei is nagyon jók! Különösen így feliratozva! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok,

Idepofátlankodom egy kicsit, szeretnék Tőletek információt kapni, ha lehet.
Az őszi babákhoz irogatok, most 30. hétben járok és az Istvánban fogok szülni. Lassan szeretnék szülésznőt választani, de egyenlőre senkit sem ismerek a kórházban. Az orvosom Diószegi Évát ajánlotta, ha esetleg valamelyikőtöknek van vele tapasztalata, kérem, ossza meg velem, akár pü-ben. Vagy ha van olyan, akit nagyon ajánlotok egy olyan leendő anyukának, aki a lehető legtermészetesebben, háborítatlanul szeretne szülni....

Köszönöm,

Kata
sz_kata

...az újság amúgy havilap, de ez a nyári szám... összevont három hónap...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kata
Nekem nem volt választot, vagyis aki volt az nem jött el... :(

Az oltás témához akartam írni, hogy a mi védőnőnk azt mondta, hogy egy éves kor alatt egyáltalán nem ajánlja mert nem elég, hogy így háromszor szúrkálják a picit, míg egy éves kora után csak egyszer, de nem is ad teljes védelmet ellenben az egy éves kor után beadottal. Ráadásul böködik őket épp eleget...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kata
Én azt ajánlom, hogy a dokidra halgass... szerintem azért az is fontos mennyire szeretnek együtt dolgozni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kata!

Diószegi Évával (aki nem a választott szülésznőm volt, tulképp, nem is volt se választott orvosom és szülnőm se) szültem a második babámat és köszönhetek neki egy ép gátat, nagyon jól megvédte, így mégcsak nem is repedtem. Fantasztikus érzés volt a szülés után popómon ücsörögni :wink: Bár az első szülésnél vágtak, 2x is a nehéz kitolási szakasz miatt, de ugyanaz a szülésznő a 3. szülésnél megvédte a gátat. Többet nemtudok nyilatkozni erről, mivel én lesz, ami lesz alapon mentem szülni, felkészülvén a legroszabra, de a legjobb tapasztalatokkal jöttem ki mindkétszer.

Mamacka!
Öcséd nem semmi :evil: Jól meg kéne tépni :idea:
A linkelt sztorin én is jól kiakadtam, nem is tudom miért linkeltem be ide...

Kép
sasha

Sziasztok!

Timiék nem lesznek jövő héten, de valakit magammal kell hoznom a talira, Zoli dolgozik, így Anyu lesz az a szerencsés, aki beszabadulhat a babákok közé szerdán, ha nincs ellene kifogásotok.

Sasha,
veled érzek Gerivel kapcsolatban, dehát 3 gyerek az 3 gyerek. Felajánlanám neked a kinőtt kengurunkat, de annak sem annyira stabil a fejtámlája, ami Gerimanónak megfelelne. :cry:
Dani popójára sok-sok gyógypusssssz!

Valaki kérdezte, hogy érthető szótöredékeket mond-e Livi. Hát, ott azért még nem tartunk! :lol:

Sajtiné,
Zsófi egy tündér!!!! Tessék jönni szerdán a talira, Livinek kell egy kis sajtkukac társ! :lol:
Zoli is mindent megcsinál, amit kérek tőle.

Ilba,
én is a németeknek szurkáltam, pedig nem szeressem őket, de most szurkolok nekik, hogy a hazai vébén nyerjenek! :wink:
Jók a Beni pörgős videók!

Barátnőm meg a lánya voltak itt tegnap, tök jó volt! Megkaptuk a hintát is :lol: :lol: :lol: végre, olyan ajtófélfára lógatós és nagyon jól jött, mert az állványos hinta tök béna, merev a két tartórúd és alig moccan meg, így leszereltük róla és rákötöttük azt a kötelest és ez szuperül kileng!

Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Mamacka, Sasha,

Köszönöm

Kata
sz_kata

Gabus!

Köszi a felajánlást kenguru ügyben, ha tényleg szívesen kölcsibeadnád, akkor kérhetek róla egy fényképet, jó a régi is, csak a vállpántja érdekelne. Mint mondtam, az enyimé olyan mint egy hurka és nagyon bevág vállban is meg a husikat a hátamon:)))) Szóval olyan szélespántú? Néztem olyanokat a bótban (merthogy a mostani kengurut azt úgy kaptam), de 10 ezer körül voltak a normálisak és az nagyon-nagyon sok. Igazándiból most még 5 ft is sokk lenne rá, mert most két olyan plusz kiadást is tervezek a gyerekeknek ami nem olcsó mulatság, ha összeadom. Dancinak kell egy új kismotor, mert ami a Gabié volt, már nem jó, mozog az első kereke és folyton elesik vele. A GAbinak meg kell egy roller, mert a játszón kipróbálta idén is és már tudja használni és odáig van érte... Na meg azt könnyebb cipelni a játszóra, mint a biciglijét, mert ha megyünk, akkor hol biciglizik, hol meg nem, mert elfárad...

Kép
sasha

Sasha, ehun a kép a kengururól (a tűzoltóságnál vettem a Babaországban 3 ezerért használtan).

Kép
Kép
Kép

7,5 kilóig jó, Livi 7,3, már nem tuszkolom bele, úgyhogy ha úgy látod, hogy olyan, amit tudnál használni, szívesen elviszem hozzátok. A Micimackós része a kemény, addig, amíg a figura ér.

Tegnap nemcsak hintát kapott Livi, hanem egy bébikompot is. Sokan szidják, de gondoltuk, hogy Livinek már nem tud ártani, végülis már áll meg lépeget ha fogjuk a kezét. Beleültettük, de nem nagyon tud vele mit kezdeni. Nektek volt ilyenetek? Ha igen, írjál lécccci valamit róla. Kösssssssssszike!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

GAbus!

Igen, köszönöm szépen. A vállrésze nagyon jó, szélespántú. Mennyiért passzolnád át??? Tetszik, hogy fordítva i s benne lehet a kölök. De csak 7.5 kg-ig jó? Hát a Geri mégcsak 3 hónapos és már 7 kg... bár bőven beleférne, nem is értem.

Bébikompunk volt. Igazándiból azért nem tud vele mit kezdeni, mert nem tudja, hogy mit lehet. Ha rávezeted akkor pikk-pakk megtanul vele teperni.

mennem kell.

Kép
sasha

Hahó!

Tali: most akkor ez egy mini tali lesz? Gabiék, Sajtine és jómagunk? Így is jó, legalább kicsajozzuk magunkat konkurencia nélkül. :lol: :lol: :lol:

Gabi,
Aha, néha már egyedül ül, de még messze nem az igazi, nem is nagyon erőltetem a dolgot. Legjobban „repülőzni” tud, lehet, hogy pilóta lesz? :shock:

Erről jut eszembe, Mancs, Veletek álmodtam, valami iszonyú nagy baromságot, reggel még eszembe volt, de már elfelejtettem. :D

Nem tom ki kérdezte Gabit, de eldicsekszem neki, hogy Beni már tisztán mondja: hami, mama, nem ,baba, csak épp ha eszébe jut és nem akkor, amikor kéne neki.

Kolmol,
Aha, osztálytársak voltunk.
Részeg Bálint szuper aranyos! :D

Vuka,
Tök jók a képek!
Mit tanul a Húgod?
Állatkertes meghívót nem kaptam. :(
Ti nem jöttök talira?

Sajtine,
Zsebibabád iszonyú kópé! Cuki pofa! :)

Dia,
Mi újság forgatásügyileg? Mikor utaztok Hálivúdba? :wink:

Mamac,
6 után is jó lenne a mai nap?

Kata,
Én nem nála szültem, de úgy emlékszem az én dokimnál fogsz szülni és ő Schlenker Évát is szokta ajánlani. Nekem ő volt és meg voltam elégedve.

Kép
Kép
Kép
ilba

Mikor taliztok? valahogy nem figyeltem... :(

Ilba
Esetleg jó lenne, csak akkor már apa is itt lesz... nemtom... :( :( :( :( írok sms-t...
amúgy pont az elöbb írtam, hogy jó-e mert azt hittem nem vagy gépközelben.

Sasha
Öcsém sajnos nagyon nehéz eset,... nemtudom, hogy lehetne hozzá viszonyulni... hihetetlen önző. :( ...és mégis minden szituációnak ő a mártírja... :(

áhhh... nagyon nehéz és szomorú, hogy ilyen rossz viszonyban vagyunk... elkélt volna neki anno egy-két pofon...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ilba
...álmokról...
...én tegnap azt álmodtam, hogy anyósomnak férfi nemi szerve van... :shock: :shock: :shock: :shock: és ezt eddig titkolta... honnan szed össze az ember ennyi baromságot... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
nem nézed túl sokat a Private Goldot? :twisted: :twisted: :twisted:

Júli 5-én leszünk a Ligetben. Tessssssssék jönnnnnni! MINDENKINEK!

Akkor jöhetek Anyustól?

Ilba,
Beni mán ilyeneket mond? Tyűűűűazannnnyát! :shock: Livicsek olyat szokott, hogy annnnnnnya, de tuti nem tudja, hogy mi az, olyan, mint az ede volt.

Sasha,
mennyiért? Hát olyan 3-4 ezer/órára gondoltam. :twisted: :twisted: :twisted:
Biztos a hidegfront teszi, hogy ilyen márhásááááááágokat kérdezel!
Mikor, hol?

Nesze nektek, L. tévét néz:

Anyám eszik, Apám fényképez, akkor ki fogja bekapcsolni a tévét?
Kép

Jó ez a grillcsirke!
Kép

Nahááááát, ez a Játékváros!
Kép

Ezek meg mi a búbánatos nyavalyát művelnek?!
Kép

Átkapcsoltam Hofira...
Kép

Úúúúúúristen, de randa ez a Verebes bácsi!
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

És a végén...
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

...az meg mi a szösz???

Livicsek nagyon cukipofa...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Háááááááááááát, az egy olyan csatorna, ahol a anyósoknak simán lehet férfi nemiszervük, anélkül, hogy bárki meglepődne... :oops:

Ugye jöttök szerdán? Jó lenne megsimogatni Áron babát élőben!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Sasha,
nekünk Pierre Cardin kengurunk van, kifejezetten magas a háttámlája, párnázott vállpántja van, ami jó hosszúra állítható, egész nagy súlyig használható mindkét irányba, s ami nem elhanyagolható, kb 3300 Ft-ért vettem egy bababoltban. Csináltam két képet róla egy jókora macival (Levente épp az erkélyen szunyál) :
Kép
Kép

Levente mégse szunyál, esti teendők után folytatom.
Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Coolasa,
nem hiszem, hogy ismerem a barátnédat, mert én csak kilenc éve élek Kecskeméten, középiskolába is Szolnokra jártam. Ha ő a Katona után elment innen, kicsi az esélye az ismeretségnek. Esetleg valakinek a valakijeként.?

Sajtine,
Zsófi, egy tündérlány. Zsebibabaként nagyon tetszik.

Sasha,
te egy nagyon ügyi anya vagy, folyamatosan azon gondolkozol, hogyan lehetne a gyerkőceidnek a legjobb. Egyáltalán nem az önsajnálatban ülsz, ha kell kibeszéled. Szerintem nagyon jól csinálod. :P :P Mindenkinek vannak rossz napjai, meg problémái, de attól még jó anya, és ez a lényeg!!!!

Gabuska,
csak ismételni tudom, hogy milyen nőci Livi. Abszolút fiúpárti vagyok (voltam), de lehet mégiscsak kellene egy kislány.
Más.
Bálint is refluxos és emiatt lefejve kapja az anyatejet Nutritonnal sűrítve. 8 hetesen volt egy gyomorműtétje gyomorszáj kimeneteli szűkület miatt, amikor a sok idegesség miatt eléggé megcsappant a tejem és hát a nem szopi sem segít a hozamnövelésnek.
Mostanra azért már ott tartunk, hogy a napi 6-7 evéséből legalább 5×130ml anyatej és 1-2× Nutrilon. Emiatt úgy gondolom ésszerű lenne 4 hónapos korában elkezdeni a hozzátápit, ezzel kiváltani a tápszer használatát.
Szóval a kérdésem, az hogy ti mikor és hogyan kezdtétek, illetve bármilyen okos tanácsra vevő vagyok.

KépKép
kolmol

Sziasztok,

muszáj bejelentkeznem, mert tényleg nincs igazolásom, szóval vagyok ám, és hébehóba olvastam is, de a kisfiam annyira belelendült az életbe, hogy alig bírok másra is koncentrálni. Kezdem elfelejteni azokat az időket, amikor akár egy órácskát is játszadozott magában.

Olyan lett izgágaságra, mint Beni, leteszem hátra, azonnal megfordul, rúgkapál, sikongat, rikácsol, nyomkodja a fenekét az égbe, kúszna, mászna, persze ez még nem megy, akkor nyűgi lesz, na és kb. ez megy egész nap. :)

Mamacka, nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk menni, de most Bencével elég nehéz, a babakocsiból is ki akar állandóan ugrani :shock: , úgyhogy jobbnak láttam itthon maradni. Meg jön a foga is, és olyan nyűgi, mint még soha. :?

Mi hétfőn lemegyünk a Balcsira, szóval talira nem tudunk menni, de a legközelebbire biztosan. :)

Gabi, Livi tisztára kezd nagylányos lenni. Szóval már nem olyan babás, hanem lányos. :)

Kolmol, a többiek biztos fognak okosságokat mondani hozzátápiban, Gabit faggasd, mert Livike is refluxos, biztos tud tippeket és tanácsokat adni. :)

Én az összes esti meccset elalszom, pedig igyekszem, meg szeretném, de egyszerűen leesik a fejem, nagyon durva. :roll:

Vuka, hogy nő a bébicsek, mindjárt jön az alma, barack..... én már készülök rá lélekben. :)

Most mennem is kell, ennyit bírt a kölyök, pussz, egy hét múlva jelentkezem!
Vendég

Sasha,
és hogy kell rávezetni, hogy mit csináljon a kompban?

Kolmol,
igen, mi is 4 hónaposan kezdtük a hozzátápit, almával, krumplival, sütőtökkel. Eleinte anyatejjel kevertem, de nem szerette Livi. Viszonylag hamar sikerült az ebédet kiváltani főzelékkel, uzsira meg rizspépet kapott, az mégse tápszer.
okosságot nem nagyon tudok mindani, csak annyit, hogy minden újonnan bevezetett dolgot 2-3 kiskanállal kezdjél, aztán 2 napig figyelj, hogy lett-e valami baja tőle Bálintnak, pl. kiütés, hasmenés. Ha nem, akkor legközelebb abból a kajából már megehet egy egész adagot is akár. 4 hónapos baba ezeket eheti: alma, sárgabarack, banán, körte, sütőtök, krumpli, cékla, répa.
Aztán 5 hótól jöhet a brokkoli, spenót, sóska, tök. Húst csak 6 hótól, csirkét meg pulykát. 8 hótól sertést, marhát is, de csak a nem zsíros részeket.
Fűszerezni nem kell 1 éves koráig, ha megeszi úgy is, de ha jobban szereti, nagyon pici sót meg cukrot szoktak tenni a főzibe. De ezt a védőnőd vagy a gyerekorvosotok úgy is mondja majd, ha az adott hónapba léptek.
Bármiben segítek, ha tudok, kérdezz nyugodtan!

Livi 8 hónapos korára nőtte ki ezt az úúúúúúúúúúúúúúúúútálatos refluxot, addig még a nutriton ellenére is bukott lépten nyomon. Remélem Bálint jobban siet majd, és hamar megszűnik!

Apropó, TÜCSIMAMI, Görgő hogy áll a buksikkal?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Köszi Gabuska a választ! Nekünk a Nutritonnl egész kezelhető a dolog, miniális a bukás, igaz Bálint evés után sokat van kézben, ezt megelőzendő. Igyekszem föltornázni az anyatej mennyiségét, hogy csak azt adhassam, de amennyivel többet tudok kivarázsolni a cicikből, Bálint annyival többet eszik..
Egyébként te honnan tudtad, hogy Livinek mennyi kaja kell? Szopinál ok, hogy a gyerkőc annyit, annyiszor szopik, ahányszor éhes, na de cumisüvegből? Vagy ezt mindenki csak próbálgatja?
Bálint megeszik min 900ml-t, és nincs 5 kg, állandóan parázom, hogy túletetem.

KépKép
kolmol

Húúú, a mennyiségekkel nálunk is gond volt mindig. Amíg szoptattam mértem, de a mérlegnek sosem hittem, pláne, amikor ez evés előtt többet mutatott, mint utána. Sosem tudtam, mennyi van a gyerekben, ami nagyon nem jó, mert ha túl sokat eszik, nem csak a felesleget bukja ki, mint normális esetben, hanem mejdnem az egészet. Tiszta ideg voltam mindig, hogy meddig hagyjam szopni. Aztán mikor tápszeres lett, akkor a dobozon lévő adagolás szerint kapta. Illetve amíg volt még valamennyi tejem is, akkor abból is mindig annyit adtam egy étkezésre, amennyit a tápszerből.

Az előbb elfelejtettem, hogy a főzelék azt jelenti, hogy krumpli+valami más zöldség+víz (vagy anyatej), 6 hótól ugyanez husival.

Megyünk pancsolni!

Pussssz mindenkinek!

A hinta nagy sláger (még az ebédet is ott ette. :oops: )
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Majd még jövök, addig is 2 kép.
Beni kinézi, mire költsük el a GYED-et. Autó, kaja, TV ... :D

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!
Itt tartom magam ébren miközben szurkolok. A braziloknak :D Engem meg ezért lehet utálni, valahogy mindig másnak szurkolok mint itt a többség, de ezért nem veszünk össze remélem :roll:
Sasha, látom már került felajánlásra kengurú, de én is felajánlom a hordozókendőm ha esetleg azt részesíted előnybe. Én anno tudtam úgy hordani benne Szonját, hogy az fogta a fejét. Jelenleg nem használjuk, mert az általam kedvelt tartás most túl meleg. Kifele fordítva nem akarom ültetni, az oldalamon ülni meg még nem tud. Szóval mond bátran, mert 2 kendőm is van!
Egyébként pont ettől az általad említet érzéstől félek én is, de már most pedig én csak 2 gyereket szeretnék!
Csajok, lehet mi is tudunk menni a talira, bár tudom hogy tudnátok attól még jót aludni ha Szonja nem szopizza végig a talit és én nem pislogok nagyokat,... Viszont ha nagyon meleg lesz akkor maradunk itthon, mert én ki nem teszem abban az esetben a lábam az fix!
Sajtine, Zsebibaba nagyon nőcisen alszik (gondolok itt a keresztezett lábakra) de, a pohárhoz való ragszkodása kíváncsivá tesz?! Vajon mit tölthettél abba a pohárba?!
Gabus, látom az étkezési kultóránk nagyon hasonló. Csak engem nem figyel a macska. Livi az egyik képen olyan mint egy szónok beszéde közben!
Ilba, ahogy elnézem fel kell kötni a gatya szárát, mert nem lesz az egy olcsó autó.

Ja, én is abban a hálóingben alszom,.... (Coolasa, nekem is császár volt, de közvetlenül előtte volt rajtam hálóing,....az az én szülős hálóingem :wink: )

Kép Kép
natasa1975

Gabuska!

Köszönöm, azt hiszem elfogadom, kipróbáljuk, aztán vagy beválik, vagy nem. :lol: Hogy-hogy honnét veszem a fizetséget. Minden pénzbe kerül, gondolom neked is:)

Kolmol!
Köszönöm a soraidat, tényleg jól estek, és be kell látnom igazad van.

Gabuska!
Úgy, hogy a lábacskáit te teszed egymás után amikor ő a kompban ül, vagy áll. Ha kézenfogva már megy, lépeget akkor felállítod és úgy készteted lépkedni. Egy idő után rá fog jönni, hogy megy ez kézfogás nélkül is és marha boldog lesz tőle:) Biciglizni is majd így kell megtanítani őket, meg motorozni is... Elárulom, hogy a biciglizni tanítás a legrosszabb a 3 közül :wink: De az még messze van.

Natasa!
Nagyon szépen köszönöm a kendő felajánlását!
Ugye nem baj, ha elfogadom a Gabus kenguruja mellé!?!?! Aztán amelyik nem válik be akkor nem tudom mi legyen, visszajuttatom valahogyan:))))) Majd apát befogom kocsikázni. Merrefelé laktok? Ha itt kispest közelében akkor talizhatnánk egy kicsit Gabusékkal együtt.

Gabus, jut eszembe a mikorhol kérdésedet illetően. Mit szólnál ahhoz, ha már nem esik az eső??? És kisüt a nap? Ezt azt hiszem jövő hét közepére jósolják...

Talira mi nem tudunk menni még mindig. Eddig a Danci alvásába esett bele, de mostanában a Geri is alszik olyankor. úgy fogalmaznék, hogy 2x van ébren hosszabban, de délben alszik. Ez változni fog ugyan, de most még nagyon jó, merlegalább meg tudok főzni. A Danci ha felébred akkor baromira éhes tud ám lenni.

Most is, vacsizott 20:20-kor fejezte be pontosan az evést, megevett 2,5 szelet májkrémes kenyeret!!! Most hogy az apja felébredt és vacsizik nekiállt vele enni és a 2,5 dl kakaó után még benyomott fél szelet felvágottas kenyeret... Az már így 3 szelet kenyér meg a 2,5 dl kakaó... nem semmi a gyerek, a Gabi meg ma 1x evett. Most vacsorára másfél szelet kenyeret, de pl az ebédet csak megturkálta. A Gabi láthatóan csak kakaón él, és néha eszik csak.......

na jó eldugulok mert altatni kéne őket, mert nagyon pörögnek már.

Kép
sasha

Sziasztok,

Natasa
én is a Braziloknak drukkolok :lol:
Délután meg a Portugáloknak drukkoltam.
Nem értek a focihoz és általában annak drukkolok akinek a férjem (kivéve délután :lol: ) de a VB nagyon szeretem
:lol: :lol: :lol:
De jó lenne ha jönnétek, gyertek lécci lécci lécci

Gabuska,
engem nem zavar a Mamid :D jöjjön csak nyugodtan, Ő is nő biztos szeret pletyózni :lol: :lol: :lol:

Ilba, akkor délben találkozunk 5-én?

A varázsitatóban teát szoktam tenni. (Roiboos natur), meg vizet.
Én nem akarom rászoktatni erre a sok hülye cukros szarra.
A 260 ml teához is 2 db kockacukrot teszek neki. Pont jó íze van szerintem. De le is kopogom (kop kop) Zsófi egyáltalán nem válogatós. Mindent megeszik. A vizet is nagyon szereti.

Probálom majd arra nevelni, hogy egészségesen táplálkozzon és őrizze meg az egészségét. Nem csak akkor kell menni orvoshoz (felnőtt korban) mikor beteg, hanem bizonyos időközönként szűrővizsgálatok stb.....
Meg ahhoz a fogorvoshoz viszem majd rendszeresen akihez mi járunk. Nagyon profi és lépést tart a technika fejlődésével.
Mindenképpen szeretnék neki ilyen barázda zárást. Asszem' így hívják :roll:

franciák rugtak egy gólt :(

Ma volt a diploma osztóm a Művésztek Palotájában.
Mostmár tudós bagoly vagyok :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
sajtine

Szép jó estét mindenkinek!

Tali: akkor szerdán 12:00 PECSA.
Eddig: Gabiék, Sajtine, Natasa, Ilba

Mamac,
Kár, hogy nem jött össze, de esett is újra …
Szerdán gyertek ti is!!!

Gabi,
Persze, hozd Anyudat, legalább Beni bemutatkozik. :D
Livi a Verebesesen a legcukibb.

Kolmol,
Szegény Bálint is refluxos??? Ennyi babát érint ez? Én Livi előtt nem is hallottam refluxról. :oops:
Isten hozott a klubban! Milyen mellszívód van és hányszor fejsz?
900 ml???? Beni nem eszik ennyit.

Ja! Képzeljétek, tegnap 20ml, ma 40ml sütőtök-krumpli csusszant le, pici tejcsivel higítva.

Natasa,
Hülye feltevés :evil: , gyertek!!!!!! Látni szeretnénk Benneteket is!!!!
Nincs hari, drukk mehet braziloknak, lényeg, hogy a németek nyerjenek! :lol: Imádom Klinsit, egyszer személyesen is találkoztunk!!!

Sajtine,
Hatalmas gratula!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Itt vagyok megint, a sütőben meg egy tepsi muffin figyel...

Sajtine,
gratulálok a diplomához! Nagyon jó érzés lehetett kézbevenni... :D

Sasha,
én is azzal folytattam volna, hogy nálunk is áll most egy kihasználatlan hordozókendő, de látom, Natasa beelőzött.
Néha nekem is lelkifurdim volt amiatt, hogy Leventét elhanyagolom Benedek miatt. Ő meg ugye kis angyal második babaként viselkedett. Eddig. Az elmúlt hétben rájött, hogy egyke lett belőle, így egész nap igényli a társaságunkat. Jól kihasználja, hogy csak rá kell figyelnünk.

Bababeszéd:
képzeljétek, Levente énekelget! De igazán! Kifejezetten dallama van, nagyon aranyos.

Kecskemét:
én ott születtem, csak kb 10 éve nem élek ott. Sőt, a nővérem, én meg az öcsém is, mind Katonásak voltunk (nővérem a 71-es, én a 75-ös, öcsém a 77-es születésű évfolyamban, sőt az öcsém barátnője is vagy abban, vagy egy évvel alatta, erre nem emlékszem). A városnak nem sok olyan iskolája van, ahol nem tanít vagy tanított valamilyen rokon. Ez a nagyszüleim tévedésének következménye. Szegények, azt látták a faluban, hogy aki számít, az a pap meg a tanító, mert csak ennek a kettőnek volt szolgálója. Így majdnem az összes gyereküket tanárnak adták. (jól meg is szívták a világ változását.)
Ha egy gyerek érdeklődik a művészetek iránt, akkor nagyon jó hely Kecskemét felnőni. Mi jártunk a zeneiskolába is, meg mind érdeklődtünk képző- és iparművészetek iránt, s nekem is nagyon jó művész-tanáraim voltak. Jó látmi a sok szép munkát, ami a városban születik. Mondjuk én tűzzománcoztam, a kerámiába csak egy kicsit kostóltam bele. Meg anno nagy élmény volt a rajzfilmstudióba ellátogatni.
Erről jut eszembe, ha tudtok valakit, aki tűzzománckemencét venne, a szüleim próbálják a mienket eladni.
Nagyapám festő- és szobrászművész volt, apám, nővérem és öcsém pedig aranyművesek. Ehhez képest én középiskola után fizikusnak mentem.

Tali:
Én mennék, de még nem vagyok biztos benne. Több, mint egy hete iszonyúan fáj a hátam, néha szinte levegőt nem kapok tőle. Időnként majdnem elsírom magam, míg Leventét elringatom, mert többnyire az ember két alkarján átfektetett takarón kinyúlva tud elaludni. Na, ez abszolút nem kedvez a hátamnak. Szóval nem biztos, hogy az adott napon épp mozgásképes állapotban leszek-e, az tuti, hogy ilyen háttal a kenguruzást nem vállalom be, a trolira meg nem nagyon fér fel a kocsink.

Ki kell venni a sütit, meg megkostólni, de kicsinyítgettem képeket, majd még felrakom őket.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?