Új privát üzeneted érkezett!

Bujka
Én beneveznék arra a kelengyelistára ha lehet. Nekem is jöhet a nyári változat :wink:
Előre is köszi: bettusikukacfreemail.hu

Brumi-Maci bababolt
Tegnap voltunk a párommal a boltban. Nagyon kis cuki. Láttunk ott megfelelő babakocsit, meg kiságy is tetszett. Meg volt kókuszmatrac a 70*140-es 5990Ft volt. Szerintem az jó ár érte. Persze a másik méret az drágább volt, nekünk olyan kéne.
Ja és nem vettünk semmi, mi azok a tipikus nézelődök vagyunk. Aztán majd mikor vásárolni megyünk már nem lesz. :roll:
Amúgy voltunk a Visegrádi utcában is és ott egy (fullos) kád 15E volt, míg itt 5E. Úgyhogy vannak ám különbségek diszkont és diszkont között. Ez már csak olyan divatszó nem? :?:

Mamy
Nekem is kevesebbet mozog a babalányom :D , inkább a lába és popsija aktívkodik néha. Meg mintha csuklana, az nagyon idegőrlő tud lenni :roll: . Percekig csak ütemesen jár a hasam.
Cici
Nekem semmi panaszom, sőt még csak nem is feszül? Kezdek aggódni, lehet hogy nálam van a baj? :roll:

Viola
Ez borzasztó lehet, hogy milyen védőnők vannak. Hála én eddig 2-nél jártam, de legalább mindegyiknek külön irodája volt, meg nagyon érdeklődőek kedvesek voltak. Jó nem viszik túlzásba, de a 13.-kerületivel az elején kb. 1 órát beszélgettünk. Még azt is megkérdezte, hogy miket eszek mostanában stb. Úgy látszik ahány hely annyi szokás, de gondolnám hogy gödöllőn normálisak…
Bécs: azt hallottam jó árak vannak mi is gondoltunk rá, de most hogy ennyi az euro inkább itthon nézelődünk, de várjuk a beszámolód, ha esetleg voltál kint.

Tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy a mellszívót már a kórházba vigyem? És ha veszek mit ajánlanátok, kézit vagy gépit? Vagy ilyesmiket láttam de, nem tudom eldönteni hogy melyik lehet a jó?
Ja és az orrszívó, abból is láttam 1000 félét. Volt amit szájjal kellett szívni :?: :roll: (kicsit ilyesztően hangzik)

Su
Már bocsi, de nem lehet könnyű a férjeddel… Hmmm… fürdőszoba, ahogy leírtad a miénk is pont ekkora. Ez panellfürdő??? Én is a mosógépen gondolkodtam, de valamelyik nap leesett róla valami nagy cucc, és akkor egy kicsit megijedtem :shock: , hogy mi van ha a kiskád esik le??? :?: :roll:

Na megyek dugulni, meg tornára is délután.
Mindenkinek szép hétvégét. :BEttus
bettus79

Bettus!
Ne idegeskedj a melled miatt, nem jelent semmit, ha nincs előtej, vagy ha nem feszül! Attól még simán lehet szoptatni!
A baba csuklása olyan, hogy csak picit érzed? Mert ilyen nálam is van, nem voltam benne biztos, hogy ez az? Olyan kb. 2 mp-es időközönként ugrik egyet, de olyan finoman. Először én is megrémültem, hogy mi ez? De mikor már ismétlődött, arra gondoltam, hogy ez a csuklása lehet. Szegénykém. De állítólag ez neki egyáltalán nem olyan strapás, mint a felnőtteknek. :roll: (Én nagyon útálok csuklani!!!)

Kép
mamy

Sziasztok!
Akkor megpróbálom felrakni Bujka Listáját....
1151685723.88.doc
suezika

Hu légyszi szóljatok,ha sikerült megnéznetek,én kinyitottam és Nálam megy.

Ákatáról van valami hír,szurkolok Neki.....

Nekem tegnap óta szivárog a cicimból valami ragadós átlátszó lé ,de nagyon kevés.
Ma egész nap feküdtem ,mert tompa mensesre hasonló fájásaim voltak,folyamatosan fájt hasam alja, sehogy se volt jó,de mostanra el is múlt szerencsére.
És kezdek meggágyulni ,hogy nem ehetek,ihatok kakaót.Nagyon hiányzik az édes süti,ma pl:almáspite jutott az eszembe,tegnap túros olasz rétes.na jó csorog a nyálam....
su
suezika

Sziasztok!

Ma voltam védőnőnél, tapasztalt gyerekes anyuka, de nagyon tájékozott! Halleluja :lol:
Válaszai:

Sterilizátor - nem kell, legalábbis a kezdeti időkben nem. Ha véletlenül lesz rá szükség, ráérünk később is megvenni. A Chicconak és más cégeknek van folyékony sterilizáló folyadéka, illetve ki is lehet főzni a cumisüveget. Fölöslegesen ne ruházzunk be egy újabb kütyübe előzetesen.

Mellszívó - azt tanácsolta, hogy előre NE vegyek, mert minden kórházban van és ott ki tudom próbálni, hogy NEKEM mi válik be. Mondjuk hülyét is kapnék, ha megvenném az elektromos mellszívót húszezerért és kiderülne, hogy nincs is rá szükségem, vagy elég lett volna egy háromezer forintos kézi.

Mérleg - az első pár hónapban mindenképpen kell, ha több gyereket szeretnénk, lehet, érdemesebb használtan venni, mint kölcsönözni ezrekért havonta.

Fürdetés - nekünk hasonló "hatalmas" fürdőszobánk van, megoldás: kádrács és rá való kád. Tökéletesen illeszkedi a kádra, állítható, nagyon szuper. Gondoljátok meg, a szobában fürdetni nagyon körülményes: külön vinni kell a felmelegített vizet, meg a hőmérsékletet is feljebb kell vinni a fürdés idejére + a gyerek kipancsolja a vizet, a parkettának annyi.
Kádrács+kád: 4 ezer forintért vettem tegnap. Gyönyörű, világoskék.

Vásárlás - én úgy szoktam csinálni, hogy elmegyek egyedül nézegetni, mert lassan döntő fajta vagyok, vagy kinézem a neten és együtt megyünk el megvenni. De a döntést én hozom meg, Párom drága csak a hordár :lol:

Bettus, hol van ez a Brumi Maci diszkont?

Hétfőn sztem meglátogatom ÁKatánkat.

Jók legyetek!
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Hülyeséget írtam:

A védőnőm tapasztalt, gyerekes anyuka, nem túl fiatal, de naprakész infói vannak és nagyon tájékozott az újdonságok tekintetében is, illetve a régi bölcsességeket sem felejtette el.

Tényleg, tapasztaltatok már fészekrakási lázat magatokon?
(Ma egész délelőtt takarítottam, átpakoltam az összes szekrényt, felszedtem a szőnyegeket, négykézláb portörlés, rámolás, irat rendezgetés prioritások alapján - minden megvolt :lol: )

Nálatok valami ilyesmi?

krisszi

Ákatának nagy drukk.....

Bali
Hallottad, hogy Nyíregyen meg akarják szüntetni az ápás szüléseket?
(baráti társaságban van egy ottani szülész és ő mesélte)

Utálom a lehülést... :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Krisszi!
A kádrács milyen? Sima mezei lakótelepi kádra tehető? És arra a babakádat? Hol vetted??? Engem is érdekelne a dolog, mert ez még hátravan, és mi is azon filóztunk épp tegnap, hogy hol fogunk fürdetni?... A mosógép nem tűnik valami stabil helynek, meg úgy egyáltalán...
Mellszívó és sterilizátor: mi eldöntöttük, hogy mindenképpen veszünk mellszívót, ha sok a tej akkor azért, ha meg kevés, akkor azért. Persze biztos hogy a kórházban is lesz rá lehetőség, de ha beindul a tejem, (remélem sok lesz), akkor otthon jól fog jönni a mellszívó. Mi Avent Isis-t veszünk (kézi), kezdő csomagban mikrohullámú sterilizálóval, 2-2 különböző méretű etető cumisüveggel és 40 db melltartóbetéttel kapható össz. 21 ezerért. Ezt, és a légzésfigyelőt mindenképpen megvesszük. A sterilizálót mi sem akartuk mindenáron, de ha már benne van a kezdő szettben, és együtt olcsóbb, akkor miért ne?
A www.pro-mama.hu oldalon tudjátok megnézni ezeket.

Su!
A szivárgás nekem is ugyanolyan, (átlátszó, ragacsos), eleinte nekem is kevés volt, de pár napja már szó szerint csöpög... :?
Fájás: megerőltetted magad esetleg, azért fájt? Keményedés is volt? Vigyázz nagyon, még jó hogy elmúlt!

Kép
mamy

Sziasztok,

Megpróbáltam egyedül feltenni az esküvői képeket, de ez a kxxva gép nem hagyja...Segítség!!!! :evil: :evil: :evil:

Su,: Tegnap én is görcsöltem, meg ma délelőttis, szerintem is a fronttól volt. Én amúgy is frontérzékeny vagyok, szerintem a kisherceg is örökölte ezt :lol:
Vicces, de már megnéztem, hogy szeptemberben mikor lesz front, hááát, az elején: kettős front és telihold, na az szerintem beteszi (bocsi, kinyitja) nekem a kiskaput :lol:

Ákata: Tudom, hogy most nem olvasod, de majd később biztos
visszanézed: Örülök, hogy jobban vagytok! Annak nem, hogy bent tartanak, de tényleg nagyon kell most vigyáznotok egymásra és sajna az a legideálisabb hely. Puszi Nektek!!!

Mamy: Igazad van az előtejjel kapcsolatban, nincs összefüggés. Nekem egyáltalán nem volt, mégis másfél évig szoptattam, a kórházban még 3 babánk fejtem....

Krisszi: Rám is rámtört már, pedig én amúgy elég rendetlen vagyok. Sokan azt mondják, hogy amikor az az igazi rendrakási láz tör rád, na akkor jött el az idő. Még túl korán lenne.

Az én férjecském kifejezetten szeret velem jönni. Gondolom azért, mert tddja, ha egyedül megyek, mindent megveszek :lol:
Viccet félretéve, meg is sértődne,ha kihagyném a nagyobb dolgok bevásárlásából.

Puszi mindenkinek

KépKép
Kép
jadey

Gigaboszi!

Hogy érted ezt? Mit mesélt pontosan? :evil: Egy felnőtt személyhez jogom van, aki akár apa is lehet....

..tőlem már elvették a lóvét az "együttszülés tanfolyamra". :(

Bocs lányok, de most meghült bennem a vér.... :shock:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Nem volt ma túl sok szerencsém a Babanethez. Mire időm engedte volna, hogy mellé üljek, nekem egyszerűen nem jött be, úgyhogy most próbálom magamat egy kicsit utólérni olvasás terén!

Krisszi!
Gratula az alkotmányjog ötöshöz! Ügyes vagy! :D
7 kiló hízás nagyon klassz! Ügyes vagy emiatt is! :D
Játszószőnyeg nagyon tündéri és az ára is nagyon jó!
Fészekrakási ösztön nálam egy jó ideje elől van. Hirtelen gondolok egyet és takarítok, pakolok, rámolok és annyira, de annyira élvezem!!! :lol: Ma este az egész felső szintet felporszívóztam, rendberaktam, mindkét fürdőt kitakarítottam és most annyira jól érzem magam. Holnap portörlés lesz az egész kecóban, főzőcske, kórházi cumó pakolászás. Már várom nagyon :lol:

Bali!
A Tena-nak van nagyon jó eldobható bugyija, ami nagyon jól tartja a betétet és nem kell azonnal kidobni. Én simán kimostam és egy-két óra alatt megszáradt. 2 db-os kiszerelésben árulják.

Rolex!
Örülök, hogy tetszett a kórház! :D Szülésznő volt, aki körbevezetett vagy nővér?

Sue!
A Pároddal próbáld higgadtan megbeszélni ezeket a problémákat, nézeteltéréseket és esetleg kompromisszumot kötni: valamiben az Ő, valamiben a Te véleményed érvényesüljön, de az aranyközép utat sem rossz néha kiválasztani.
Leírom, hogy mi hogy csináljuk/csináltuk. A fürdetés nálunk napi program volt, akármennyire van abban valami, hogy az újszülöttek mindennapi fürdetése esetlegesen felesleges. Nekem ill. nekünk a Párommal a mindennapi fürdetés volt az ideális. Emellett Sz_Katának is igaza van, hogy a baba napirendjébe szépen bele tud simulni, megnyugtatja és tudja, hogy utána alukálni kell. Persze Marci nagyobb korában előfordult, hogy kimaradt, mert elcsúszott a napunk stb. A fürdetés nálunk az elején (féléves koráig) a szobában történt. Meg kell jegyeznem, hogy nekünk kétszintes a házunk, Marci szobája a felső szinten van és csak a lenti fürdőszobában tudtuk volna fürdetni, így az egész lakásban cipelhettük volna az apróságot. Féléves korában kezdtük el a mi nagykádunkban fürdetni.
A pelusozás nálunk Marci szobájában történt eleinte, aztán mióta várom Benit és nagy a hasam, a lenti szinten pelusozom néha a földön, néha a kanapén.
Az a ragacsos valami, ami a cicidből folyik az előtej és az tényleg nagyon kevés most is, sőt a Baba megszületése után is.
Biztos a front miatt érezted a pocakodat, de jól tetted, hogy pihentél.

Erika!
Köszönjük a folyamatos híreket Katáról! Ezúton is üzenem Neki, hogy kitartást, vigyáznak Rájuk a kórházban, így nem lehet baj!
Tegnap mennyire sikerült megvarrni a játszószőnyeget? Csak azt akarsz csinálni? Ha kész, rakhatnál fel képet, hogy megcsodáljuk :D

Babóka!
Milyen az új doki? Remélem bejött Neked! :D

Mamy!
Harántfekvés :?: Ilyet is ritkán hallottam eddig, maxi medencevégűt, amikor szintén a programozott császár jön elő. Próbáld magad tényleg a csaszihoz szoktatni. Nekem a mai napig ez a problémám, hogy nehéz megbarátkoznom a császározás gondolatával. :?
Igen, csuklik a Babód :D Marcit most 1,5 évesen sem zavarja, pedig nagyon sokáig szokott csuklani. Ja és a pocaklakók ilyenkor a magzatvizet nyelik félre és amiatt csuklanak, ami a tüdejüknek is jót tesz! Én legalábbis így hallottam.

Bettus!
Küldöm a kelengyelistát!!! :D Használd egészséggel! Bocsi, most látom, hogy Sue már felrakta... :oops:
Mi is nagyon sokat nézelődtünk, árakat jegyzeteltünk és amikor összevetettük az eredményeket, pár nap alatt megvettünk szinte mindent. Megéri megfontoltan körbenézegetni!
Én is épp most állapítottam meg, hogy kicsit idegesít Beni csuklása :oops: Nem hangzik szépen, de olyan feszültség van most bennem a hasam rázkódása miatt. Egyre többet csuklik egyébként :D
Én már a kórházba vittem a kézi AVENT-es mellszívómat. Nagyon jó ez a fajta, igaz nem olcsó (13-15 ezer forint körül mozgott 2 éve), de hatékony.
Orrszívóból én a porszívós típusút ajánlom, mert az a leghatékonyabb. Nekünk Csöpi nevezetű van, kb. 1500 Ft-ba kerül mostanság. Múlt héten a Párom beállított egy elektromossal, ami kb 7000 Ft körül mozgott és sokkal kevésbé jó, mint a porszívós. Vissza is vitettem vele! :roll:

Jadey!
Ha gondolod, lődd át nekem a képeket, én pedig felrakom. Már nagyon kíváncsi vagyok rájuk!!! emilcím: gyetvaipontmelindakukact-onlineponthu

Babaruha kórházban: Nekünk anno a Péterfy-ben adtak a babának kisruhát, de vihettünk be sajátot és azt is minden további nélkül ráadták a babára.

Vásárlás: mi a babadolgokon kívül is mindig együtt megyünk vásárolni és bármilyen furcsa, de a Páromnak sokkal több energiája, türelme van az egészhez. Én már húznék haza, amikor Ő még nézelődne :lol: A lényeg, hogy nagy viták nincsenek köztünk a vásárlást miatt!

Azt hiszem, jó hosszú lettem :oops: Bocsi!

Mindenkinek sok-sok puszi: Melinda (33+0)

KépKép

KépKép
bujka

Bujka: Hú, de édes vagy!!! Már küldöm is őket!

Köszi, köszi, köszi!!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok,

Tök jó az idő, ugye :lol: :lol:

Bettus,

Milyen a torna? Az istvánba jársz?
mellszívó: több forrásból én is az Avent ISis kézi mellszívót hallottam a legjobbnak, valszeg azt veszünk. A szoptatásos előadáson, ahol voltam, ott nagyon nem ajánlották az elektromos szívókat, ezek túl drasztikusak.

Voltam ma az ikeában, háát nemvolt túl nagy választék. Bár a legolcsóbb etetőszékük egész jónak tűnik.

Sue,

Nem értem, miért nem ihatsz kakaót, vagy ehetsz sütit?

Krisszi,

A Brumi Maci a Mester utcában van, a Ferenc körúthoz eső részén.
takarítás: húúú haaa, te már nagyon beindultál :lol:

Gigaboszi,

Mi az hogy beszüntetik az apás szülést?! Ehhez jogod van!!!
Nem csodálom, hogy Bali kiborult :x

Mamy,

Én is ma voltam dokinál :) És minden ok, nálam már fejfekvében van a drága. De már 7 kilónál tartok :roll: Pocakméret 99 cm!!! :lol:

csecsemőgondozási könyv: most olvasok egyet, az a címe, hogy Éjszakai gondoskodás. Nekem nagyon tetszik, minden szavát "iszom" :lol: Illetve isszuk, mert apa is olvassa ám :wink:

Jó éjszakát, puszi mindenkinek

Kata
sz_kata

Sziasztok!

Csodáljátok meg Ti is Jadey-t, mint menyasszonyt! Szerintem gyönyörű volt! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sz_Kata!

Az Ikea-ban a 3000 Ft-os etetőszéket nézted, fehér műanyagból? Nekünk az van és imádjuk, könnyű és autóba is simán berakható, mivel a lábai kiszedhetőek.
7 kiló hízás szerintem ebben a "korban" teljesen okés.

Sue!
Tényleg, előbb elfelejtettem, hogy teljesen ne vond meg magadtól a sütit, mert egyszer nem bírsz magaddal és sokkal többet eszel meg belőle, mint kéne. Hetente 1-szer nyugodtan egyél valami sütikét. A kakaót meg simán ihatod, legalábbis szerintem.

Na most már elteszem magamat holnapra!
Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Bujka: Hú, de gyors voltál!!! Köszike!

A Bordó ruhás leányzó pedig Rönci,szerintem már neki is látszik egy picit a poci:)

KépKép
Kép
jadey

Bujka!
Sajna tegnap volt valami a nettel, mert többször is próbálkoztam és nemtudta megnyitni az oldalt.
A doki elég fiatal és úgy tűnik az első benyomás elég jó volt.
Megnézte mindkét babát uh-al és tarkóredőt is mért, hála istennek minden rendben van. Sőt az uh. szerint 1 héttel nagyobbak.
Amitől a legjobban féltem ,hogy szóba hozza a méhszájösszevarrást, de nem említette. Valószínű, hogy nem is kell. De azt mondta, mivel mindkét lányom könnyen és gyorsan született, így egy szimpla terhességnél is befektetne a 38. héten, nehogy elhagyjam a gyereket. most, hogy kettő van így biztos hamarabb befog fektetni, de az még egy kicsit odébb lesz. Ezen még ráérek izgulni.Tehát alapjába véve elég jónak tűnik majd a 16. héten megyek uh.-ra, utána meg az afp.-re.
Ákatáról mit lehet tudni?
baboka

Jadey
Nagyon szép menyasszony vagy!!!
Különösen jól néztek ki a férjeddel együtt. Nagyon sok boldogságot nektek!
baboka

Jó reggelt!

Jadey,

ez igen, nagyon szép voltál. És ebben a ruhában nagyon jól állt a pocid :wink:

Rolex,

Most Te jössz :wink: :lol: Remélem a mai napod jól sikerül :wink:

Ákata,
remélem jül vagy, neked is jót tesz ez a kis lehülés.

Bujka,

Igen, azt a fehér ócsó széket néztem, lehet még hozzá kapni felfújható üléspárnát, meg jó nagy tálcát is. a baba megszületése előtt szerintem nem veszünk etetőszéket, úgyis a karomban szoptatom jó sokáig (remélem :wink: ) De utána sem gondolom, hogy egy jó drága széket kéne vennünk. A 36-40 ezres csodák azért már tényleg túlzásnak mondhatók. Az ikeában láttam egy végtelenül egyszerű pelenkázót is, 7000 Ft-ért. Arra gondoltam, hogy kis textilfüggönnyel jól fel lehetne dobni és akkor pelenkázót sem vennénk drágábbat.

Mi egyébként légzésfigyelőt sem veszünk, mert a kicsi mellettem fog aludni, és a védőnéni szerint is az anyuka a "legjobb őr"
Valószínűleg a mérleget béreljük, a mi védőnénink azt mondja hogy három hónapnál tovább nem szokták úgysem használni, mert addigra beáll, hogy mikor mennyit gyarapodik, és akkor már elég, h időnként ők mérik, a rendelésen. Szóval, három hónapra nekem jobban megéri bérelni.

szoptatós hálóing (vagy pizsi) és melltartó: tudja valaki, hogy hol érdemes körülnézni? Hálóingből vennék ócsó egyszerűt is (az első pár "koszolódós" napra) meg valami szépet otthonra, hogy apának is tessek :wink:

Szép napot, jó hétvégét!

Kata
sz_kata

Baboka!
priviben ment az üzenet, várom válaszod.
Erika
piciri

Bali
Állítólag sok gond volt a családtagokkal a szülőszobán... elég sokszor akadályozták a munkát...
Annyira nem faggattam ki, mert engem nem ugye nem érint...
Majd legközelebb kifaggatom...

Jadey
Gyönyörű voltál :lol: :lol: :lol:

Mi nem veszünk se légzésfigyelőt, se sterilizátort... és mérlegem se lesz...(legfeljebb, ha nagy gond lesz...)

Apa jön velem általában, nehogy már megvegyem az egész boltot... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Piciri!
Írtam választ priviben remélem megkaptad?
baboka

Gigaboszi!

Elmehetnek ahova gondolom! :evil: Amint változtatnak az egészésgügy törvényen lesz miről beszélnünk...
Hmm, lehet, hogy arra gondol, hogy nem minden apuka tűri, hogy minden magyarázat nélkül kössék be az asszonynak az infúziót stb. A sógorom ugyanis megkérdezte, hogy akkor most az oxitocin azért kell, mert valami gond van, esetleg túl lassú a folyamat? Mire a doki: Ja, végülis nem....
...nálunk már úgy el vannak kényesztetve a dokik, hogy az valami hihetetlen... csak az anyukák tehetnek róla...
Nálunk is van egy 4D-s doki, de egyrészt másfélszer annyi, mint Debrecenben a fele annyi ideig tartó vizsgálat, és már szóvá tette, hogy őt zavarja, ha pl. a tesó is bent van... Szerinted engem érdekel 14ezer forintért, hogy őt mi zavarja és mi nem?

De nagyon jó lenne, ha legközelebb megkérdeznéd, nagyon érdekel! :)

Livi

bali78

Jadey!

Szívből gratulálok! Legyetek nagyon boldogok!!!!!!! :D :D :D

Livi

bali78

Sziasztok!

Babóka!
Örülök, hogy jó az első benyomásod a dokiról. Az tényleg nagyon sokat számít. Emellett drukkolok, hogy később se változzon a véleményed :D

Sz_Kata!
Én is túlzásnak tartom a horrorárú etetőszékeket. Ennyi pénzért legalább meg is etethetné a gyerkőcöt :lol:
Én a szoptatós hálóingeket, amiket a kórházban hordtam a C&A-ban vettem akciósan cirka 2500-3500 Ft között. Tényleg jó minőségűek voltak, és már akkor (2 éve) úgy vettem, hogy nem csak 1 babánál fogom hordani őket. A szülésre, amit utána úgyis ki fogok dobni, mert kimoshatatlan, a kínaiban vettem kemény 1000 Ft-ért.

Péterfysek!
Ismét van a kórház szülészetének honlapja. Tegnap leltem rá és egész érdekes dolgok vannak rajta. www.peterfyszuleszet.hu

Pusz: Melinda (33+1)

KépKép

KépKép
bujka

Bujka
Én is nagyon remélem, hogy a késöbbiekben is ez lesz a véleményem. Bár még jobban megkell ismernem ahhoz, hogy tényleges véleményt tudjak alkotni róla.
Az az igazság, hogy nem sok kedvem van a dokikhoz járogatni, hogy most válogassak közöttük. Persze ha a bizalom nem lesz meg akkor kénytelen leszek hiszen az nagyon fontos főleg egy nőgyógyásznál, pláne ha még ikres a kismama és kicsit sűrűbben kell a dokihoz járkálni. Köszi a drukkolást remélem beválik.
baboka

Lányok!
Tudtok valamit Ákatáról?
Nagyon drukkolok neki meg a babáknak.!
baboka

Lányok,

Ti vennétek mellszívót használtan? Most nézegetem a teszveszen, hogy használtan sokkal olcsóbb, csak hát nem vagyok benne biztos, hogy az olyan cucc, amit lehet más után is használni.
Bujka,
köszi a hálóinges tippet
sz_kata

Sziasztok!

Sz_Kata!
Ez már az én fejemben is megfordult, hogy majd milyen cuccaimat tudom eladni, ha már Beninek sem kell. Valahogy a mellszívóban én sem vagyok biztos. Az enyémet elég sokat használtam és az átlátszó műanyag részén erősen látszódik a használat, mintha vízkő lerakódás lenne rajta. Ha esetleg nem postán küldenék el Neked, hanem előtte meg tudnád nézni, akkor már szemre is látszódik, hogy mennyire használt, avétos. A sterilizálás pedig azért sterilizálás, mert tényleg leöli a bacikat, így a más általi használat így nem lehet probléma. Szerintem :wink:

Sajna Katáról nem tudok semmit, de küldök Neki egy sms-t!

KépKép

KépKép
bujka

Meg is jött Katától a válasz:

"Köszönöm a drukkokat, szedem a vérnyomáscsökkentőt és pihenek. Honvágyam van. Hétfőn tán már többet tudok. Remélem, mindenki jól van! Puszi a kismamiknak és a bébiknek!"

Drukkoljunk rendületlenül! :)

KépKép

KépKép
bujka

Bujka!
Köszi az infot Ákatáról, ha beszélsz vele mondd meg neki, hogy mindenki szurkol érte és kitartás!
Amúgy a mellszívón én is sokat gondolkodtam, hogy lehet a használt is megérné mert jóval olcsóbb. Nekem rengeteg tejem volt le is fagyasztottam, hogyha netán elapad akkor még tudjak adni a lánykámnak.Erre a nyolcadik hónapban ő magától elválasztódott, úgyhogy most került kidobásra a rengeteg tejci. Ja és végig kézzel fejtem, ami elég fárasztó ,de hasznos mert kitudtam mindenhonnan maszírozni. Persze mégegyszer nem csinálnám főleg 8 hónapig. Tehát már most én is azon filózok melyik gépet érdemes megvenni.
baboka

Sziasztok!

Mamy, ne aggódj a csaszi miatt, egyébként meg sokkal jobb programozva, mint ha véletlenül megindul a "normál" szülés és közben kell pikk-pakk kikapni a babát! Nálam dettó ugyanez a helyzet, aug végére vagyok kiírva, de a 38. héten fognak műteni :lol: Ha addig nem fordul meg, de sztem nem fog.

Kádrács + kád

Kép

szimpla, mezei lakótelepi kád, de amúgy állítható a rács mérete... A Csalogány u. 42-ben vettem, Baby Fun diszkont. Elég jó áron vannak még az ágyneműk, a játszószőnyegek.

Sterilizátor + mellszívó - jó áron van 20-ért! Használtan láttam 13-ért, de valahogy a mellszívót nem venném meg más után... Nekem is azt mondták, hogy az AVENT márkát ajánlják és azon belül is a kézit.

Jadey - GYÖNYÖRŰ VOLTÁL!!! Jade is gyönyörű volt!!! Sok boldogságot!!!!

Livi, nem mondod, hogy a tanfolyamért fizetned kellett??? Ez szemét lehúzás... Nálunk 12 alkalmas, fullos okítás volt, tök ingyen. Csak nem szűntetik meg az apás szülést, ha már befizetted a pénzt?

SzKata - köszi az infót! A mérleg bérlése mennyibe kerül? Havi 3 ezret hallottam + kaució, akkor már inkább veszek használtan, 10 alatt már láttam a neten, újonnan meg 13 a digitális.
Hálóing - osan teszko kora :lol: ki lehet fogni kvázi szoptatósokat, amik elöl gombosak. 900 Ft-ért vettem egyet, de a kínaiak talán még ócsóbbak. Sziggorúan piacit fogok még venni, pár darabot. Drágát semmiképpen sem akarok, ez amolyan egyszer használatos téma lesz :lol: arra, hogy összekenjem, tökéletes :lol:
Tanulással hogy állsz?

Gyors körkérdés: légzésfigyelőből ki melyiket veszi?

Puszi,
Krisszi

krisszi

Gigaboszi, tényleg, Az Eü törvényben benne van, hogy a szülő nő mellett lehet egy kísérő a vajúdás és a szülés alatt!

krisszi

Hát, Melinda megelőzött. Szó szerint ezeket a szavakat írta KAta nekem is, mindenkinek sok puszival.

BAboka!
Köszi a gyors választ, ha lesz még kérdésem, érdeklődnék.

Remélem Mindenki nagyon-nagyon a lehűlésnek! Értékelni kell, mert jövő héten megint jön a kánikula.
Erika
piciri

Piciri

Írj nyugodtan ha van valami kérdésed, de nem válaszoltál. Pedig én is kérdeztem, persze ha nem akarsz rá válaszolni megértem és bocsi a kérdésért.
baboka

SZiasztok lányok és babócák!

Lehet, hogy piszokság a többi emberrel szemben, de én ilyen időjárást kívánok egészen szeptemberig :lol: így elviselhetőbb, na jó, süthetne egy kicsit jobban :lol:

Nagyon köszönöm a dícsérő szavakat MINDENKINEK, jól estek és átadtam a férjemnek és a kislányomnak is :D

Baboka:Nehogy félreértsd, nem akarlak megbántani, de lehet, hogy csak elfelejt valaki valamire reagálni, ez nem ellened szól. Velem is volt már ilyen. Néha vissza se tudom olvasni az összes hozzászólást, szerintem ha fontos, írd meg mégegyszer, biztos kapsz rá választ. Tudom, hogy én is mindig nagyon várom a válaszokat és jól esik, ha rögtön reagálnak rá, de néha véletlenül lemarad :shock:

Livi: Okvetlenül szólj, ha esetleg tényleg igaz a hír. Attól, hogy nem dolgozom, még van egy kis protekcióm a Híradóhoz meg egy csomó újsághoz, szó nélkül ráuszítom őket, a végén még könyörögni fognak Nektek, hogy együtt menjetek be. Amúgy nonszensznek tartom, ha tényleg igaz és igenis nem lehet ennyiben hagyni!!! :o

Szkata: Én is a kínain vettem anno hálóinget, amiben Jadit szültem: Rózsaszín nyuszisat, pont húsvét volt, kb. 1500Ft volt és nagyon tetszett neki, mert később megjelölte :lol: Most is hasonlót veszek, csak kék lesz és repülős :lol:
Igazad van a szexi fehérnemúvel kapcsolatban.. Nekem a párom rendszeresen kiröhög a nagyibugyik miatt, pedig direkt Snoopysat vettem, nem hófehéret.. A tanga már nagggyon bevág... :oops:
By the way: Nem muszáj válaszolni: Házasélet: A miénk hanyatlik... Bence azóta is rendszeresen felébred, ahogy apuci közeledik
felénk :( :lol:
Tudom, másként is megoldható egy együttlét, no de mégis...

Babamérleg, légzésfigyelő :Bár mi is ezek nélkül nőttünk fel, mi valószínűleg veszünk. Amérleg tényleg jó az elején, a figyelő meg megnyugtató számomra.

KÉRDÉS: Van, aki gondolkozik az őssejt levételen??? Horribilis összeg, de nagy dilemmában vagyunk. Ott van a sok mi van ha ? kérdés a fejünkben. Bár ha úgy döntenénk, hogy levetetjük, akkor meg az a kérdés váltaná fel, hogy honnan lesz rá....

Ákata: Minden rendben lesz,nemsokára újra köztünk leszel és nem győzöd visszaolvasni az üzziket.

Mamy: drukkolok, hogy jó irányba másszon addig Gesztenye! Van oylan ismerősöm, aki aznap fordult be, fél órával a császár előtt, szóval még van időtök :lol: Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem lehet megvárni, míg Geszti úgy dönt, hogy elég volt bent. Akkor is lehet még császározni, a programozottaknál én is sajnálom a babikákat...

Még egy: Néhány napja illetlen betolakodóként bele-beleolvasgatok a nyári topikosokba. Olyan fantasztikus, hogy ott már sokmindenkinek megvan a babócája, szép képek is vannak fen, meg szülés-születés történetek. Nemsokára mi is ilyenekről fogunk írkálni, hihetetlen, hogy megy az idő!!!
Puszi Nektek

KépKép
Kép
jadey

Szasztok!
nagyfiu elaludt a meccsen, nem tudom mi lesz igy ejszaka. Mar en is csak 6 orakat alszom....

Mamy, ma jott hibauzenet a citromailtol, de nem tudom ujra elkuldeni a meghivot, mert az iwiw megjegyezte, hogy egyszer mar elkuldtem...nem tudom mit lehetne tenni....

Jadey, tenyleg gyonyoruek voltatok! Ronci jol van? Olyan ritkan jon o is.

Most pentekre en is tervezem, hogy elugrom a varandosok klubjaba.

Hazastarsi kotelesseg, hat uhum. Nekem nem megy, mindenem faj...pedig ket eve meg a szules utan is lefagytam felevre, de az tudom a gatmetszes miatt volt, mert tudatalatt feltem........

Legzesfigyelot most sem veszek, remelem nem lesz korababam, de ha megis akkor mindenkeppen. Mivel nalunk en allitom be a szoba homersekletet es nem takargatom agyon es velem is alszik a baba, igy folosnek tartom. Ha panelban laknank, ahol telen is 30 fok van akkor vennek. Merleget mi is csak azert vettunk, mert tobb gyereket akarunk es egeszsegpenztarra lehet, de a tesomek hazavagtak, igy most nem tudom mi lesz...Ha ideges leszek, hogy eszik e eleget a gyerek, akkor megragasztatom a ferjemmel a regit.

Csajok eszem a sok kalciumot es magneziumot megmar a Tovitat is, de azert fajnak a csontjaim es dagadok. Ti fexetek ha bedagadt a labatok vagy inkabb jarkaltok? Attol tartok, hogy ha fekszem meg rosszabb....

csengo
huhhh jonnek a 11-k
Vendég

Csengo: Köszi a szép szavakat. Én is szeretnék meni pénteken, jó lenne már/még talizni.

Nekem is nagyon dagadt a lábam, kezem. A pihi is jó, de nekem főleg a görögdinnye (vízhajtó hatása miatt) jött be. Azóta okés vagyok, csak egy kicsit sűrűbben megyek pisilni. De megéri.

KépKép
Kép
jadey

Kimaradt: Rönci jól van, ma jötek haza Olaszországból, biztos jön nemsokára, csak kipiheni az utazás fáradalmait.

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok,

Délután el akartam battyogni a bótba egy kis nasiért, hát félúton úgy elkapott a zuhé (persze esernyőm nem volt), hogy mire hazaértem, úgy néztem ki, mint aki beállt a zuhany alá. Még a bugyimból és a cipőm talpbetétjéből is facsarni lehetett a vizet!!
Nasi meg ugrott :roll:

Jadey,

Sztem, ha igaz hogy nyiregyen nem lehet apásan szülni, hát tényleg uszítsd rájuk a tv-t :wink:

szex: én is parázok, hogy mi lesz, ha már hármasban leszünk. Megbomlik a mi kis édes-kettesünk. Én már mostanában sem vagyok az a "tüzes cicus" aki régen voltam :oops: :lol: de remélem, azért még lesznek szép pillanataink apával. Szeretnék továbbra is szerelmes-szenvedélyes házasságot, csak nem tudom, reális-e az igényem. :roll: (szóval ezért is kell a cuki-szép szoptatós hálóing :lol: )

Mellesleg szerintem Rolex is már kimondta ma a boldogítót :lol: :lol:

Krisszi,

Én is 3000 körül hallottam a bérlést, a kaúciót meg nem számolom, mert az úgyis visszakapom. Ha minden oké a babóval, és gyarapszik, ahogy kell, akkor csak két hónapra fogok bérelni. (a nyári babás topicon tegnap volt téma a mérleg, és van akinek fontos, mert megnyugtatja hogy ott van, de van aki már egy hónap után visszaviszi) Na majd meglátjuk.

Tanulás: túl vagyok mindenen :lol: Nemzetközi jogból írásbelizetm, a tanár előre ültetett, így nem tudtam puskázni. Azt hittem megbukom, aztán meg tegnap néztem, hogy ötös lett :lol: Néztem is, hogy mi van, nem olvasta a tanár, hogy mennyi zagyvaságot összeírtam, csak azt hogy tele van a lap?! :lol:

Na, megyek összedobok egy kis mozarellás-paradicsomos csirkét apunak, mert egész nap melózott szegény :D

Puszi,

Kata
sz_kata

Bali
Már az bicskanyitogató, hogy pénzt kérnek a tanfolyamért... és aki nem járt tanfolyamra az nem szülhet apával?
Én nem jártam tanfolyamra, nem is fogok...

Egyébként meg vannak olyan kórházak, ahol korlátozott az apás szülés lehetősége, mert nem olyan a szülőszobák kialakítása... :cry: :cry: :cry:
Pl: a debreceni Kenézy Kórházban is csak 2 olyan ágy van, az is csak függönnyel elválasztva, ahol ott lehet családtag... a szülőszoba többi részén nem megoldott...(3 ágy egy helyiségben)
Ezért választottam inkább a klinikát...
És még számos ilyen hely van... :cry: :cry: :cry:
sajnos az eü. anyagi lehetőségei nagyon korlátozottak... a lehetőségek megteremtéséhez meg ez nagyon kellene...

És én ettől az időtől szenvedek... sose bírtam a hírtelen lehülést...
Vendég

Gigi!

Érdekes, amit a Kenézyről írsz :shock: Mindkét fiút ott szűltem, apás szülés volt mindkettő, és nekem egy szóval sem mondták, hogy csak akkor lesz rá mód, ha lesz hely...és most sem szóltak ilyesmiről, pedig én a Párom nélkül nem vagyok hajlandó szűlni :D Egyébként úgy látom néhány nap van csak közöttünk :D

Lenne egy kérdésem: nem tudjátok esetleg, hogy Zoviraxot lehet-e ilyen idős várandósan használni? Ma reggelre kijött a számon egy herpesz :cry:

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Juborka
A Kenézyben ezt akkor láttam, mikor ott voltam gyakorlaton (2003-ban)...
Csak a kisebbik, 2 ágyas helyiségben lehett ott hozzátartozó... :cry:

Zoviraxot én használtam terhesség alatt...
Vendég

Jubi: csak tippelni tudok, hogy lehet használni: Mivel a Zovirax külsőleg használható kence, ráadásul szerintem 1-2 alkalom és el is múlik. De a kis papírkáján biztos rajta lenne, ha nem lehetne, vagy írd be a google-ba, ott is rajta kell lennie.

KépKép
Kép
jadey

Gigi!

Ajjaj, én legutóbb 2002-ben szűltem...legközelebb mindenképpen rákérdezek!

Megnéztem a zovirax papírját, a "szokásos" szöveg áll rajta:

"Terhesség és szoptatás ideje alatt a készítményt csak kezelőorvosával való megbeszélés után alkalmazza."

A dokim most pont nyaral, nem hiszem, hogy felhívom egy ilyen apróság miatt...inkább türelmesen kivárom, amíg elmúlnak a hólyagok :?

Látom téma volt a szex :D Szerintem nem csoda, ha valaki nagy pocakkal, nagy melegben stb. már nem annyira kívánja....viszont figyelembe kell vennünk a Párunk igényeit is...szóval kölcsönös kompromisszumok, mindkét félre tekintettel...
Túlhordás esetén pedig kifejezetten javasolt a házasélet...nálunk legalábbis bevált :D

Babamérleg nekem egyik fiúval sem volt itthon, csak a kórházban mérték őket szopizás után. Itthon meg úgyis érzi, látja az ember, hogy jól lakott-e, elégedett-e szopizás után, van-e elég pisis/kakis pellus naponta, és hogy szépen gyarapodik-e...Persze ha most születne az első babám, akkor lehet, hogy én is bérelnék egyet az első időszakra, megnyugtatásképpen...

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Lányok!
Megmondaná valaki, hogyan kell csinálni a babás vonalzót?
Előre is köszi :roll: .
baboka

Sziasztok Lányok,
Képzeljétek kimondtam!!!!!!!!!! :oops: És nem sírtam!Csak az örömanyák..ki örömében, ki aggodalmában..................................
Köszönöm, h gondoltatok ránk. Kifejezetten ideális idő volt a ceremónia és az állófogadás alatt, csak az esti BBQ-t sikerült elmosnia az esőnek, ami jobbára a lányokat érintette, mert a fiúk fél szemmel a hülye meccseket nézték és közben adták az instrukciókat, h mit hogyan csináljunk.. A baba iszonyú édes volt. Remélem nem ártott neki a rengeteg füst, amit beszívtam.

Jadey,
olyan szép az a kép amikor simogatod a hasad!!!! Nagyon szépek vagytok! Gyönyörű a ruhád is.
Bujka,
szerintem egy szülésznőt sikerült kifognom, de szerintem annyira nyomatta az epidurált, h rá kellett kérdeznem, h azért ugye nem kötelező :roll: ?!

Sikerült 1 hónap múlvára (van ilyen szó?) időpontot kapni a Praxisba!!
Sok puszi Minden babának és Mamának.
Rolex
rolex

Sziasztok!

Babóka!
Nekem is iszonyatos mennyiségű tejem volt lefagyasztva, aztán mivel szépen helyreálltak nálunk a dolgok (sokat szenvedtem Marcival az elején), sorra dobtam ki a félévesnél régebbi fagyitejeket. Fájt a szívem, de legalább volt tejem a ciciben és ez a lényeg :D

Krisszi!
Jól néz ki a kiskád :D

Jadey!
Én is ezt hajtogatom: hogy ilyen időt akarok végig!!! :lol: Persze egy kicsit kevesebb esővel,hogy ki lehessen menni a szabadba.
Kék-repülős hálóing :lol: Ha találsz ilyet, tedd közzé, mert én nagyon kíváncsi lennék rá :lol:
Mi nem fogunk őssejtet levenni.
Nyári topik: ha időm engedi, én is bekukkantok babanézőbe :D

Csengő!
Én nem dagadok (kop-kop), de anno még Ákata írta, hogy Neki is jobb, ha mászkál, valahogy a fekvéstől jobban bedurrant a lába.
Drukk, hogy Neked is javuljon a helyzet!

Rönci!
Tessék jönni és beszámolni a nyaralásról, meg minden másról! Hogy vagytok?!

Sz_Kata!
Elázás :( Nálunk is éktelen mennyiségű eső esett, úgyhogy el tudlak képzelni :o
Gratula a meglepi ötöshöz és a vizsgák befejezéséhez!!! :D

Rolex!
Gratulálunk!!! Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!!! :D
Tőled is várjuk a képes beszámolót!
Sajnos azt én is tapasztaltam az első szülésem során, sőt már előtte is a szülésznőmmel, orvosommal való beszélgetéseknél, hogy a Péterfyben egyszerűen imádják az EDA-t, ami egy kissé nekem is zavaró volt, mert én sem terveztem azzal szülni (az más, hogy az élet az ellenkezőjét hozta). Fura, de túl kell lépni rajta! A lényeg, hogy maga a kórház tényleg jó!

Nyíregyházi szülészet: nálam is kinyílt a bicska, sőt a Párom is felháborodott, amikor elmeséltem Neki, hogy a "pénzt bezsebelem, aztán beintek" szisztéma szerint működik a "drága" kórház. Szerintem is érdemes egy kört futni a tv-vel, hátha...

Légzésfigyelő: nekünk Baby Control márkájú légzésfigyelőnk van, a 3 érzékelőlapos fajtából már. Nekünk bevált. www.babycontrol.hu

Mindenkinek pusz: Melinda (33+2)

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok Kismamákok!

Gigi kért meg, hogy írjak Nektek...
Elég erős görcsei voltak, be kellett mennünk a klinikára és ott is tartották... kezdett kinyilni a méhszáj is...
Most infúziót kap, próbálják Petit még egy kis maradásra bírni...

Péter
Vendég

Peter,

nagyon szoritunk Gigi-nek es Petinek, hogy minden rendben legyen!!!

Viola
fj35

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?