Új privát üzeneted érkezett!

Piciri!
Nagyon vártam, hogy írsz privit a dokiról de úgy látszik elfelejtetted? Azért, ha majd ráérsz írj légyszi.
Ákatának meg kitartást és biztos nem lesz semmi baj, hamar kiengedik. Ha megtudsz róla valamit azt is írd meg légyszi.

Rejo
A kép nagyon jól sikerült és nagyon ari a kis drága.

Lányok
Nálatok milyen az idő? Nálunk még mindíg hőség van igaz legalább a nap már nem süt.
Jó pihizést mindenkinek már akinek nem kell dolgoznia. A dolgozóknak meg kitartást már holnap péntek utána lehet nekik is pihizni.
baboka

KRisszi!
7.56 lett a cukor eredményem.

Bujka Piciri!
Beszéltek Katával ,Én is szorítok,minél hamarabb legyen itthon és a magas vérnyomás menjen lefelé sűrgősen.

Valaki segítene nekem ebbe a privi üzenetekben?
Múltkor Erikának küldtem egyet ezúton is köszönöm a baba-mama klengyés listát.
de most nem tudom miért a kimenő üzenetekbe került és nem az elküldöttekbe.
És most nem tudom elment a levél.szerintetek?

Viola jössz ma előadásra?
Szerencsére nincs az a kánikula itt borult az ég és fúj a szellő.....

Éhes vagyok megyek ebédelni.
sziasztok
su
suezika

Sziasztok lányok!

Gondoltam szólok, Veszprémben már esik és hideg van.... :)

Suezika!

Én is szeretnék kelengyelistát, kérlek-kérlek! :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Bali78
Légyszi küldjél egy kis esőt, mert nálunk még mindíg meleg van.
A védőnő nem adott neked kelengye listát?
Nekem már a terhesség legelején oda adta amikor a lányommal voltam terhes, persze lehet hogy attól függ milyen a védőnő.
Sajna én most nagyon rossz védőnőhöz kerültem, meg se hallgatja amit mondok, lehet válltani fogok. Mert még sok van hátra és iker terhességnél elég sok kérdésem lenne hozzá, de ez nagyon undok.
baboka

Baboka!

Hát azt én nem tudok küldeni, nyíregyházi vagyok! :D Csak egy veszprémi csaj írta egy másik topikon... a remény hal meg utoljára! :D

A védőnő kelengyelistát? Nem ad az semmit, jó tanácsot sem. Sötét, mint az éjszaka... Nem remélem, hogy bármi hasznosat megtudok tőle. Csendesen éldegélünk egymás mellett. :)

De ha ikreket várnék, valszeg én is ragaszkodnék a hasznos védőnőhöz... :D

Livi

bali78

Bali78
Úgy látom nem csak én fogtam ki az értelmiségi védőnöt, ezek miért nem mennek máshova dolgozni?!
A válltással csak annyi a baj, hogy most ez a "drága"kerül a gyerekorvos mellé és amikor viszem a pici lányomat egészséges rendelésre akkor elég ciki lesz vele találkozni. 2 hete voltam nála és kérdeztem, hogy mikor menjek legközelebb azt mondta aug. közepén. Szerintem ez nem normális. Amikor a lányomat vártam a védőnö még telefonon is fölhívott, hogy vagyok. Ez meg jóformán kidob. Nálatok is ez a helyzet?
baboka

Bujka
Nem is tudtam hogy Versényi a dokid :?: . A XIII.kerületi rendelőben hozzá jártam, de bevallom nekem ott nem „jött be”. Lehet hogy az sztk-ban mindenki megváltozik. Bármikor mentem újságot olvasott, és sec-perc alatt elintézett :shock: . 1* volt hogy valamilyen betegségem volt, gomba vagy hasonló, és hát nem volt valami lelkiismeretes. Persze ettől függetlenül lehet hogy jó fej doki csak én éppen mindig kifogtam a kedvét… :?
De most olvasom hogy neked ott virrasztott a szülésed végén, azért mégiscsak jó fej lehet :)

Ákatának szorítás van 1000*-el. :wink:

Szülésznő
Ma mutatott be a dokim egy fiatal csajszinak. Valószínű ő lesz a szülésznőm, szimpi volt mondta hogy éjjel-nappal hívhatom ha bármi bajom van. :lol: És majd 36 héten vár a ctg-re. Persze ezt ott a szülőszoba közelében beszéltük, és pont volt egy szülés is. Majdnem elbőgtem magam :oops: , a friss apuka szaladgált, hozta a babarucit, meg mondta nővéreknek, hogy megszületett, mint a filmekben. :D Milyen jó hogy a ffiak is így tudnak örülni!!! :P

Torna
Tegnap voltam a tornán. Hála egy pincehelyiségben volt, ahol nagyon jó hűvös volt. :D Nem volt megerőltető, de érdekes módon most nem dagad a talpam meg a lábujjaim sem hurkásak. :shock: Lehet hogy jót tett :?: Úgyhogy most már el fogok járni ha időm engedi. De lassan már engedi mert már csak 11 nap a melóból. :lol:

Most olvastam egy szüléstörténetet. Imádom olvasni őket, és majdnem mindegyiken pityergek. :oops: De vége az ebédidőmnek, vissza a melóba.

Sziasztok: Bettus
bettus79

Baboka!
Nem, nem normális! Gondolom szabira megy... :evil: Egyébként az enyémet kétszer láttam eddig, mert mindig elment szabira, amikor engem odahívott..., rásózott a többiekre. De ők sem rosszabbak :) ...lehet, hogy büdös vagyok? :)
Ő van a gyerekorvorvos mellett? Na és? Hátha elgondolkozik, kárt meg gondolom nem tesz a gyerekedben, ha te is ott leszel :)
A lényeg, hogy mindig biztonságban érezd magad és igenis minden kérdesedre válaszoljanak. ...anélkül nincs is biztonság! :)

Bettus!

Hol olvastad a szüléstörténetet? én is, én is! :D
...ezek után asszem szönyen csalódott leszek, ha az én párom nem így reagál, pedig erre jó esély van, isz gondolom, nem egyformák... :cry:

Ákata!
Na mi van mááááá?

Livi

bali78

Bali78
Azt hiszem, hogy megtudakolom mikor van szabin és hátha normálisabb aki helyette lesz.
Neked mi lesz? kisfiú vagy kislány?
baboka

Sziasztok!

Jadey!
Süninász :lol: De elhiszem, hogy éjjel nem volt kedved kacagni rajtuk.
A bébiszitter fogadása még nem bűn, szerintem senki nem gondolt erre. Csak ha épp a bébiszitter neveli fel a gyereket, az már gáz. Természetes, hogy néha szükség van rájuk. Van egy barátnőm is, aki annak ellenére fogad bébiszittert, hogy otthon van, de így legalább tud nyugodtan főzni, takarítani, ügyet intézni is el tud menni otthonról, de természetesen, ahogy lehet a kisfiával tölti az idejét. :D

Sue!
A privát üzenetnél nálam is ez a probléma állt elő,hogy nem elküldöttként szerepelt, csak kimenőként. Sokat nem tudtam csinálni, így hagytam és nekem valahogy átment...

Babóka!
Van egy rossz hírem, védőnőt nem lehet váltani - tudtommal. Sajna az nem olyan, mint pl. a háziorvos vagy a gyerekorvos. Területileg kijelölnek egyet, vagy tetszik vagy nem. :(

Bettus!
Végre legalább valaki ismeri a dokimat, ha nincs is túl jó véleményed róla. Nem tudom az SZTK-ban milyen, de a magánján normális, bár én is érzem rajta a kapkodás gyakran. Szerintem ez már a vérében van :?

Kelengyelista, amit Sue által említett lista az én gyártmányom :oops: Marcinál készítettem még és Erikának frissítettem (nyáriasítottam). Ha valaki szeretné, szívesen átküldöm! :D

Kata előbb küldött sms-est. Kapja a gyogyikat a vérnyomira. Volt uh-on is, mindkét Leányzó fejvégű már, és szép nagyok! Megírtam, hogy mindenki szurkol Neki! Majd ír, hogy mi van Vele!

Képzeljétek, nálunk nagyon jól be van borulva, lehült kinn a levegő, fúj már a szél és lehet, hogy eső lesz! JUHÉJJJJ!!! :D

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Ákatának üzenem, hogy szorítok, kitartás, minden oké lesz, a vényomi emelkedés tuti a melegtől van, meg ahogy írta korábban, attól, hogy utálja, ha mérik :wink:.

Babóka!
Gratulálok az ikrekhez! A védőnőt le lehet váltani? Nem is tudtam. Mert akkor én is elgondolkodom rajta...

Csengő!
Nem, nem kaptam még semmit... :cry: Hová küldted? A pofilomban van emil cím.

Időjárás:
Beborult az ég, de ugyanolyan fülledt meleg van. Tegnap este a Pesti úton a Tesco környékén olyan jégeső és szélvihar volt, hogy én még ilyet életemben nem láttam! Párommal jöttünk hazafelé kocsival, és útközben kapott el minket. Először beálltunk egy fa alá a jégeső elől, kb. babszemnyi jegek zuhogtak, félelmetes volt. Aztán amikor már "csak" diónyi esőcseppek jöttek, akkor tovább indultunk, de a Tescónál szélvihar támadt, úgy fújta az esőt a szélvédőre, hogy SEMMIT nem lehetett látni, de félreállni sem, úgyhogy 2-vel haladtunk előre, és ismét ömlött a jég, de szerencsére nem volt nagyobb, így a kocsiban nem okozott kárt. Félelmetes volt!!! Kb. negyed óra leforgása alatt 12 fokot esett a hőmérséklet, a kocsi hőmérője szerint. Mire hazaértünk, itt viszont (Zuglóban) szinte alig volt esőnek nyoma, már minden felszáradt. :shock:

Babamozgás:
Aki betöltötte már a 30. hetet, lányok nektek is kevesebbet mozog a Babóca? Olvastam, hogy ez most már normális, mivel egyre nagyobb, a hely meg egyre kisebb. Szerintetek is számolgatni kell a mozgásokat?... Nekem még nem mondta a doki, bár holnap megyek hozzá, majd rákérdezek.

Kép
mamy

Sziasztok!

Itt még 7 ágra süt a nap....

Elegem van a pakolásból, inkább most lefekszem...
Kezdek nagyon terhes lenni és nyafogós... (apa szerint is)
Vendég

Bujka!
De jó, most olvasom hogy Ákatával és a lányokkal minden rendben! Örülök! :wink: Csak így tovább, még legalább 8 hétig! :wink:

Kép
mamy

Ja, még valami!
A melleimből most már szinte ömlik az előtej, ma produkált először olyat, hogy észre sem vettem, csak azt hogy valami nedvesbe nyúltam... :? Már a hasamon folyt lefelé... Valamelyikőtöknek van hasonló "élménye"? Elég ciki, ha az utcán jön elő, a melltartóbetét vajon véd ez ellen?

Egyre jobban be van borulva egyébként errefelé, és már dörög is az ég valahol a távolban, nagyon remélem, hogy ESNI FOG!!!

Kép
mamy

Sziasztok,

Melinda,

kelengyelistat en is szeretnek, el tudnad kuldeni vagy a forumra felrakni? Koszonom.

Sue,

en nem vagyok ma jol, iszonyuan meleg es fulledt ido van itt Godollon, alig elek, nem fogok ma menni a tanfolyamra. Egyebkent mar 6 eloadason ott voltam a 10-bol, ma azt hiszem az lesz, amit a gyogytornasz tart (a tornarol meg a legzesi technikakrol lesz benne szo) es en azon mar voltam. Ird majd meg, hogy szerinted milyen volt.

Vedono: az enyem meg egyetlen kerdesemre sem valaszolt erdemben. Peldaul fogalma sem volt arrol, hogy van-e valahol terhestorna Godollon. Hat kinek kellene tudnia ha nem neki??? Aztan kiderult hogy egy utcaban lakunk, de ennek ellenere azt sem tudta megmondani, hogy melyik fogorvoshoz tartozom korzetileg. Havonta egyszer kell mennem hozza, de azon kivul semmit nem csinal, hogy a kiskonyvembe beirogatja a Sote-n kapott leleteimnek az eredmenyet. Sajnos nincsen szabad vedono valasztas, oda kell menni ahova tartozunk korzetileg. Ja es kertem tole listat, hogy mit kell beszerezni a kisbaba erkezese elott, de ilyet sem tudott adni. Egyebkent tok kedves, csak eppen semmire nem hasznalhato. Itt Godollon egyszerre 3 vedono tart fogadoorat egy szobaban, 2-en osztosznak egy iroasztalon, ugy hogy mindegyiknek egy-egy fel asztal jut, ulnek egymassal szemben. A ket kismama meg mellettuk, szoval osszesen 4-en egy iroasztalnal. Termeszetesen mindent egyenes adasban hallasz a masik vedono es kismama beszelgetesebol, a huvelyi folyastol az aranyerig mindent ami szoba jon.... Szornyu. Na abba hagyom, mert csak felbosszantom magam.

Viola
fj35

Mamy,

en a 34 hetet taposom, de en azt tapasztaltam, hogy egyre tobbet mozog a kisbaba... Bar ez ellentetes azzal, amit olvastam, miszerint minel nagyobb, annal kevesebbet mozog, mert hogy kicsi a hely... Nem tudom, valoszinuleg mindenkinel mashogy van. Allitolag akkor van gaz, ha 24 oran at nem erzel semmi magzatmozgast, akkor egybol orvoshoz kell menni. En legalabbis ezt olvastam.

En egyebkent attol vagyok egy kicsit megijedve, hogy nalam meg semmi jele az elotejnek. Remelem ez nem azt jelenti, hogy nem fogok tudni szoptatni... 100 %-ig beleeltem magam, hogy szoptatni fogok, nem lesz vele semmi gondom, tapszerre meg csak hajlando sem vagyok gondolni...

Viola
fj35

Viola!
itt dörög be van borulva esik eső és isteni a levegő.Én se megyek ma be úgy döntöttem ,mert unokatesómtól kaptam kismamatorna dvd és meglepetésemre a sote készítette és a gyógytornász hölgy beszél rajta.Úgyhogy lemondok a mai napról is inkább elmegyek Párommal auchanba,mert haza jött kocsi végett.
Gödöllő nincs is messze Keszitől ,sajnálom,hogy nem vagy jól pihizz sokat,tudod aug 6 az már nemsokára itt van.Átküldhetem a listát csak ne bénázzam el.
:)

Bujka!
Igen a Te listádat kaptam meg,szerintem szuper,tegnap Gergővel kicsemegéztük a dolgokat és majdnem minden kelleni fog.

Fürdetés és pelusozás terén adhatnátok jó tanácsokat ki,hogy gondolja mert,nem tudjuk eldönteni melyik a legjobb megoldás.

su
suezika

fj35!

Előtej: nem mindenkinek van a terhesség alatt, és ez is éppolyan normális, mintha van... Nyugalom! majd lesz ha megszületik! ... bár még azért addig is van idő! :D Semmi ilyesmit nem jelent, ezt máris felejtsd el, persze, hogy nem lesz gond!!!!! :D :D :D

Bujka!

Köszi a híreket... Én kérek listát!!! :) ...mert az első már oly rég volt, úgy érzem semmire sem emlékszem...

Baboka!

Ismét fiam lesz, de úgysem csípem a rózsaszínt! :D Attól, hogy esetleg nem lehet lecserélni, még teljességgel kizárt, hogy 4hétnél ritkábban konzultálj a védőnővel. Ha ő nincs is ott valakinek át kell vennie, amikor menned kell! Ne hagyd magad! :)

Mamy!

A melltartóbetét kiváló találmány, ideje lesz megvenned! :) Nekem a másik fiammal már ilyenkor volt, most nincs... majd később, még nem is hiányzik... a 32. héttől kell számolni, de ezt a védőnő úgyis mondja (vagy nem :D ), de már most szólok, hogy épp olyan idegtépő lehet, mint az AFP. Tutti nem akkor fog momzogni, amikor a nagykönyvben meg van írva... Eszedbe ne jusson udegeskedni rajta!

megyek, mert megfulladok ebben a szobában....

Livi

bali78

Su!

Hogy érted, hogy melyik a legjobb megoldás? nem értem :cry: :?

Livi

bali78

Bali78,

koszi a biztatast az elotejjel kapcsolatban! Mindenesetre nekem is surgosen be kell szereznem a melltartobetetet, hiszen barmikor szukseg lehet ra...

Sue,

nekem is megvan a Tapayne fele torna, idonkent csinalom is. Hat mit ne mondjak, eleg unalmas a stilusa, de szakmailag allitolag o a legjobb. Ha latsz valami jo babacuccot az Auchanban, akkor ird mar meg legyszi, idonkent en is szoktam menni a dunakeszi Auchanba vasarolni, mert nagyobb mint a csomori es postat, meg gyogyszertarat is el tudok intezni egybol.

El kezdett esni az eso, de a levego nem hult semmit, iszonyuan fulledt ido van itt. Alkoholmentes sorrel ulok a laptop mellett, tipikus kismama kep, nem???

Viola
fj35

sziasztok!

Az előtej mennyisége, folyása a terhesség alatt abszolúte nem jelzi előre,hogy mennyi ideig fogsz majd szoptatni. Marcinál sem volt különösebb mennyiségű nekem (max. ha megnyomtam a bimbót, amit ugye nem szabadna :oops: ), ennek ellenére 16 hónapos koráig szopizott, és akkor is csak azért hagytuk abba, mert jött Beni és nagyon érzékeny volt a bimbóm.

Viola!
Tényleg elég gáz a védőnői helyzet Gödöllőn. Érden sem rózsás, de legalább nem hallgatja senki és én sem hallgatom más eü-i "problémáit".
A kelengyelistát priviben átküldtem! Bár lehet, hogy Sue már "megelőzött". :D

Sue!
Örülök, hogy tetszik a lista :D Tényleg próbáltam azokat a cuccokat rajtahagyni, amiket ténylegesen használtunk Marcival is.
Fürdetés, pelusozás terén mire gondolsz?

Bali!
Neked is megy a lista priviben!

Nálunk is esett valamicskét az eső és iszonyatosan fújt a szél. Most már mindkettőt abbahagyta, viszont nagyon jól lehűlt a levegő!!!! :D

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Köszi a biztatást! Nem aggódom a mozgás miatt, tudom én hogy minden terhesség más és más. Minden nap mozog azért sokat, csak a korábbiakhoz képest összességében mintha kicsit kevesebbet mozogna. Pl. ma reggel volt pár rúgás, azóta "csak" mocorgás, mintha forgolódna. Remélem, most fordul be! :wink: Ráadásul nálam amúgy is mintha fordítva lenne a mozgás intenzitása. Mindenhol azt olvasom, hogy általában éjjel is sokat mozognak, és főleg amikor nyugalomban van a Mama. Nálunk ez úgy működik, hogy éjjel szinte sosem érzem a mozgását, legalábbis nem szoktam rá felébredni. Napközben, főleg délután mozog nagyon sokat. Amikor formában van, akkor órákon keresztül hullámzik a hasam. De mostanában inkább csak finomabban mocorog.

Előtej:
Én is úgy tudom, hogy nincs összefüggésben a későbbi tejtermeléssel. Semmi ok az aggodalomra, ha nincs. Hogy mitől van, azt nem tudom, végülis nem zavar, csak mostanában ahogy kezdett nagyobb lenni a mennyisége, kicsit kínossá vált.

Kép
mamy

bali78 (Livi)

Szüléstörténetek a babaneten:
Ui-en fórum mint a mienk, csak ezt itt találod. Beírod:
www.babanet.hu/tarsalgo/
ott lesz lent egy olyan hogy Szülés, abba bemész, és ott lejjebb lesz, hogy szüléstörténetek. Ott van aki megosztja az élményeit, és némelyik olyan jó. Persze mindegyik jó, csak még nem olvastam én se mindegyiket :wink:
Lehet majd mi is írunk ide??? Én már azért várom a nagy találkozást!!!
A múltkori 4D-en kaptunk fényképet, ki van téve a hűtőre. (tudom hülye hely de ezt a helyet mi gyakran látogatjuk :lol: )
Férjem mindig mikor meglátja megpuszilja. Olyan megható.
Most eldugultam, holnap ugyanitt :wink:
Sziasztok: Bettus
bettus79

Bujka,

nagyon koszonom a listat, mar ki is nyomtattam. Mar sok mindenunk megvan, ami nincs, azt kilistazom. Ha holnap nem lesz ilyen dog ido, akkor bemegyek Pestre mindent megvenni, hogy tul legyek a beszerzesen. Aztan mar csak pihi aug 6-ig (vagy ki tudja pontosan meddig...)

Viola
fj35

Lanyok,

van esetleg valaki kozuletek, aki tisztaban van az ausztriai arakkal? Ugy tervezem, hogy jovo heten kimegyek nehany napra a paromhoz, aki a munkaja miatt hetkoznap altalaban Becsben van es erdekelne, hogy pl mellszivo meg ilyen dolgok olcsobbak-e mint itthon... Altalaban jo sok idot eltoltok az uzletekben, ha kinn vagyok, es ha megerne akkor inkabb ott vasarolnek, mint itthon.

Viola
fj35

Sziasztok!

ÁKata - drukk megy ezerrel!!!!! Puszilunk!

Rejo - honnan tudod mindezt??? :lol: Szóról szóra igaz, amit írtál. Ma voltam alkotmányjogból, ötöst kaptam! Előttem és utánam is szórt a nő, de pont azokat nagyon tudtam, amit kérdezett.
Johanna - gyönyörű!!! De ezt már mondtam :lol:

Bujka - hát, igen, azt vettem észre, hogy a skandinávok valahogy sokkal emberségesebb tudnak lenni, mint honfitársaink. Pedig alapvetően elég távolságtartó emberek, de az én főnököm - aki pedig a marketingigazgató a cégünknél, nagyon jó fej, írja az SMS-t mindig, hogy csak a babával törődjek, meg hogy hajrá, szaporodjon az emberiség! :) Lehet az is közrejátszik, hogy pici gyereke van neki is és ő maga pedig tök fiatal, laza. Tornacipőben jár és retrós cuccokban, haja az égnek áll.

Jadey, ne érts félre, ha valakinek dolgoznia KELL és ezért KÉNYTELEN a babát valakire bízni, vagy csak szimplán nem tud máshogy ügyeket intézni és bébiszittert fogad hetente pár alkalomra, az más! De ha valaki öncélúan és önző érdekből önmegvalósít és ezért feláldozza a gyerekét - az egy szemét.
Győrffyvel olvastam egy interjút, nagyon aranyosan mesélte el, hogy a lánya az ő kíséretében hozta világra a babáját, tehát ez volt az igazi "apás szülés" :lol: Nem is tudtam a tragédiáról, szegény, nagyon sajnálom... Csoda, hogy ilyen optimista és lelkes tudott maradni, kivételes egyéniség, az biztos!

Kelengyelista - mi lenne, ha bedobnánk a közösbe? :lol: Én is kaptam egyet egy kedves lánytól egy másik topicból KÓRHÁZICSOMAG LISTÁT, szerintem csemegézzünk, biztos hasznos lesz... A védőnőtől is kaptam egyet, de az nagyon általános - plusz neki nincs is gyereke, tehát érdemben azért nem sokat lehet adni a véleményére.
(Háromkerekű kocsihoz az volt a kommentje, hogy az olyan vagány :lol: . arról, hogy nézzem meg, nem túl nehéz-e illetve hogy nem túl széles-e a pesti közlekedéshez, nem szólt semmit...)

Amúgy nekem kéthavonta kell mennem védőnőhöz, de ezt már írtam. Nem csinál semmit, csak megmázsál és vérnyomást mér. Meg a múltkor rá akart beszélni heti egy gyümölcsnapra. Könyörgöm, 7 kilót híztam és mindjárt szülök, illetve ég a gyomrom - miért tartanék gyümölcsnapot??? Alapban sem bírok egy napig csak gyümit enni, nemhogy babásan... Nem komplett, mindegy.

Mamy, ne aggódj a mozgás miatt! mostmár sokkal kisebb a helyük, nem csoda, ha nem bukfenceznek egész nap!

Viola, úgy tudom, hogy érdemes kimenni Bécsbe, a Shopping City Südbe szoktunk volt járni, de már nem merek elindulni ilyen hosszú útra. Ruhanemű és babakocsi tuti olcsóbb, mint itt, egyéb kiegészítőket nem tudom. Rejo?

Ma voltam a baby-fun diszkontban (Csalogány u. 42.), megjutalmaztam magam egy kis vásárlással, megvettem majdnem mindent egy helyen. Kivéve babakocsi és légzésfigyelő - az még nincs.
NAgyon kedves volt a tulaj, csomót beszélgettünk, egyáltalán nem akart rátukmálni semmire, sőt, gyakran pont az olcsóbbat ajánlotta valamiből.
Nézzétek, milyen cuki kis játszócucc 4.900 forintért (a valóságban sokkal szebb, élénkebb színe van - piros alapszín, kékkel kombinálva és fehér barikák vannak rajta) :lol:

Kép

Élvezzétek a hűs fuvallatokat, megjelent az új Kismama és Anyák Lapja is - szóval mindenki relax :lol:
puszi!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Szülőszobai csomag:

Kismamának:
• 1 hálóing vagy hosszú póló. Olyan, amit nem sajnálunk kidobni, ha nem sikerül kimosni, de azért
kényelmes, mert lehet, hogy a folyosón is fogunk mászkálni benne. (ha kérsz adnak kórházi hálóinget a szüléshez, de nem biztos, hogy lesz, mert én is az utolsót kaptam, és másnak már nem jutott)
• köntös
• papucs
• meleg zokni – vajúdás közben fázhat a lábunk
• törülköző
• 2 kis törülköző (borogatásnak)
• eldobható bugyi (amibe belefér a bazi nagy betét szülés után)
• 1 kicsi ásványvíz (szénsavmentes), lehetőleg csőrös üvegű, így nem öntjük magunkra 2 db 1,5l-es ásványvíz + vmilyen 100%-os lé szülés utánra,
szőlőcukor
• tisztálkodószerek (szappan, tusfürdő)
• fésű
• fényképezőgép (feltöltve), film
• telefon, telefontöltő
• CD
• terhes kiskönyv
• leletek
• TB kártya
• személyi, lakcímkártya
Kispapának: papucs, póló, kényelmes naci, szendvics, üdítő
Kórházi napokra:
Kismamának:
• 4-5 (szoptatós) hálóing vagy pizsama – könnyen beszennyeződhet, és a fokozott izzadás miatt is gyakran kell cserélni
• köntös
• 2 papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós)
• szoptatós melltartók
• bugyik (magas, nagymama féle, hasleszorítós Bridget Jones bugyi, a Triumph-nak vannak nagyon jók)
• fűzős bugyi vagy haskötő (ha igényled, de ha van hasleszorítós bugyid sztem nem kell, nekem se volt, és lejött a hasam)
• egy csomag eldobhatós bugyi, mert első két nap nagyon vérzel majd
• 2-3 pár zokni
• 3-4 törölköző (nagy, kicsi) – számítsunk gyakori tusolásokra, a gátsebet naponta 3-4x is le lehet zuhanyozni, hogy ne fertőződjön el az ürülő váladéktól. A langyos víz a fájdalmat is csillapítja.
• mellszívó
Étkezéshez:
• műanyag edény, tányér
• evőeszköz
• szalvéta
• pohár/bögre
• szilvalekvár vagy aszalt szilva (jól jön majd a széklet induláshoz)
• sok-sok folyadék (sztem vitess be majd a pároddal magadnak egy karton ásványvizet, mert sokat kell majd inni a tej termelődése miatt, állítólag a Theodora a legjobb ásványvíz szoptatósoknak, mert sok benne az ásványi anyag, CA és Mg)
Neszesszerbe:
• tusfürdő, szappan
• intimszappan
• testápoló
• sampon
• hajszárító
• hajgumi, hajpánt
• papír WC ülőke
• körömolló
• zsebtükör
• krém mellbimbóra
• melltartóbetét
• mellszívó (elmosáshoz folyékony fertőtlenítő)
• aranyér elleni krém
• papír zsebkendő
• WC papír (jó sok) és nedves WC papír vagy intim törlőkendő (ez utóbbi sokat segít a komfort érzeten a vérzés miatt)

Babának:
• Semmit nem kell vinned, mert mindent ad a kórház, pelust, alkoholt, gézlapot…stb, meg kapsz ilyen szeretetcsomagot, amiben lesz popsitörlő kendő is. Ruhát is ők adnak végig, míg ott vagytok. Esetleg egy sapit berakhatsz, mert elég huzatos a hely, ahová viszed megmutatni a babát, bár most már nyár van. Illetve kis kesztyűt vagy zoknit berakhatsz a karmolászás ellen, mert a körmei elég nagyok és még nem lehet levágni, van ilyen karmolás elleni kesztyű, de sokan csak zoknit húznak a kis kezére.
Anyakönyvezéshez:
• kismama személyije, lakcímkárytája
• 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat
A hazamenetelhez
Készítsük össze, hogy a család behozhassa a kórházból való távozás napján:
A mamának:
Kényelmes, bő vagy kismama ruhák, mert a szülés után alakunk nem lesz azonnal a régi
A babának:
• időjárásnak megfelelő body, rugdalózó
• kardigán vagy kocsikabát
• takaró
• autósülés/hordozó

krisszi

Jaj, elfelejtettem: az, hogy a babának kell-e ruhácskát vinni, az kórházfüggő!!! Nálunk végig adnak rugit, de máshol lehet, hogy NEM!

krisszi

Miért kell az egyik városban havonta a másikban meg kéthavonta menni, nem értem? Nekem 8 éve is havonta kellett egy kis faluban... Mindegy végülis, sok vizet nem zavarnak a védőnők..., szerintem :D

Milyen az az eldobható bugyi? Jól angzik... és hol lehet kapni?

hmmm: aszaltszilva! Jó ötlet! :D

Livi

bali78

...nálunk meg csak kising van rajtuk és pólya... :)

Livi

bali78

Sziasztok Lányok,
Vírusos volt a gép..Ezért maradtam tavol egy darabig. Illetve az esküvőre is koncentrálgatok...Remélem túléljük a babával.:) Drukkoljatok.
Remélem Ákata jól van!!!!
Jadey,
El nem tudom képzelni, h milyen hangot adhatnak ki a sünik...:)Én a szúnyoghangtól kapok éjszaka frászt.
Bunny,
Hogy álltok a lakással? Mikor költöztök?
Melinda,
Bementem tegnap a Péterfy szülészetére és kellemes meglepetésben volt részem. Egész szépek a szobák, és még kedves is volt egy középkorú nő, aki körülvezetett. Valamilyen Ági.
A dokim éppen császározott a szomszéd műtőben..
Sok puszi Mindenkinek.
Rolex
rolex

Krisszi,

koszi a listat es a becsi infot. En is a SCS-re gondoltam, mert a Mariahilferen nincs kedvem ilyen idoben kutyagolni...

Viola
fj35

Kedves Viola,

Ha nem haragszol meg....de csak akkor..:) jegyzetelnéd a bécsi árakat? Mi is ott szándékozunk bevásárolni..
Előre is köszönettel,
Rolex
rolex

Mamy, a citrommailes cimre kuldtem, meg 25-en.

Elotej, nekem is elkezdodott, de csak az egyik mellembol, megpedig abbol amit a fiam nem hasznalt. Ki erti ezt??

Akatanak drukkolok.

Remelem tenyleg jon egy kis lehules, mert ez a paras meleg a legroszabb.

csengo
Vendég

Viola, az arakat meg tudod nezni a neten is, a nagyobb kaliberu dolgokra. Pl az autosules (romer) 20eft-al olcsobb. A c und a-s ruhak is.Popsitorlo kb felaron volt ket hete az intersparban. Ugyanis a nyaralas alatt ausztriaban vasaroltunk. Speciel a mellszivot nem tudom, de altalaban minden olcsobb.

csengo
Vendég

Csengő!
Minden nap nézem a citromail-t de nem jött semmi... :shock: :cry:
Adok egy másik emilt, hátha a citromail sz*rakodik:
gagi70@freemail.hu
Köszi!

Kép
mamy

Sziasztok lányok!
Köszi az üziket, bocsi hogy eddig nem reagáltam de nem voltunk itthon.
Elég gáz, hogy védőnöt nem lehet váltani, mert ez már elmebeteg.
Az előtej nekem mindkét terhességnél nagyon korán megindult, de ez nem függvénye, hogy kinek mennyi teje lesz.
:) Ákatáról tudtok valami új információt? :?:
Mi most voltunk az auchanba, de nem igazán találtam semmi jót, a 1o hónapos lánykámnak vettem egy kis polót.
baboka

Rolex,

persze, majd beszamolok az arakrol, hogy mit tapasztaltam. Ugy nez ki, hogy talan jovo heten kedden mennek ki egy par napra.

Csengo,

neked is koszi az infot.

Viola
fj35

Sziasztok!

ÁKatáról: a vérnyomija jobb, de enyhe toxémiát mutat a labor. Azt írja: "lehet, hogy csak a babákkal megyek ki"
Majd jövő héten meglátogatom, üzentem neki, hogy gondolunk rá és drukkolunk!

puszi
Krisszi

krisszi

Melinda!
Megengeded ,hogy én is közzétegyem azt a kelengye listát amit küldtetek?
Félek attól,hogy nem tudom elküldeni ,pedig mostmár többen kérték.

Képzeljétek ma tornáztam itthon,elmondhatom kismamatorna -kutyával.szeptemberben baba-mama-kutya torna lesz a neve, ha Arti is beszál mint ma.Vicces volt és kissé nehezítette a gyakorlatokat ,de élveztem.

Viola!
Én múltkor körbenéztem auchanba baba cuccok miatt ,de a párom nagyon ért mi pamut és mi nem így nemigazán fogunk ott körbenézni rucik ügyében.A többi meg drágább jóval mint a babadiszkontban vagy a minimanó bababoltban.....

Mi is hétvégén beszerezzük az összes cuccot....
Szerintetek mellszívót ,sterilizátort érdemes most megvenni?
Nem emlékszem melyikőtök írta ,párja mindig meggyőzi mi lesz jó meg ilyenek,de szerintem az Én páromnál ilyen téren nincs rosszabb.Ez most csúnya volt, de képes órákat nézelődni,mi melyik,mennyi milyen.És amit én SZERETNÉK AZT NEM.Pl.sógormőmnek van egy 5 éves fia,most megörököltük a kék színű kiságyat és a benne lévő matracot.Hozzáteszem a matrac anno 80.000ft-ba került ,mert az egyik oldala babáknak a másik oldala nagyobb gyereknek való,és nagyon drága volt ,de az az sógornőmé és vigyázz rá...Ezt hajtogatta a párom, már sírtam,miért nem lehet új kiságya és új matrac,de amit Gergő fejébe vesz.....,most nem akar cumisüvegből többet venni se mellszívót se sterilizátort....Azt mondta megveszi ha szükség lesz rá...
Szóval mi ilyeneken nagyon sokat vitatkozunk.Pl.fürdetés és pelusázról sincs egy véleményünk.

Fürdetni sógornőm 3om naponta fürdette Ádámot ,mert a kisbabák bőrén a védekező réteg sokkal sérülékenyebb mint a felnőttekén és hamarabb allergiás lesz a gyerek ha naponta fürdeted.Ezt mondták kint a kórházba és sógornőm be is tartotta.Most Gergő is ezt akarja, de ha belegondoltok,én megőrülök ha este nem zuhanyozhatom le,ha vizes lepedővel meglehet naponta törölgetni akkor az az 5 perc fürdetés szerintem nem oszt nem szoroz.
Na de ez a jövő zenéje és a mi harcunk lesz.Senkit nem akarok ezzel untatni.
Ti hol fogtok fürdetni szobába vagy fürdőszobába?Pelusozni napközben szoba vagy fürdőszoba....?
Ha így kérdezem gondoljátok a párom mit szeretne, de a 2X3as fürdőbe ahol van egy bazi nagy mosógép és egy alacsony kád meg csap meg wc.valahogy igen nehéz megoldani a fürdetést,a kád viszont annyira alacsony,hogy letörika derekunk ha 2 percig hajolni kell.A mosógép meg Gergőnek pont jó, Nekem nagyon magas,de ha ott fürdetünk akkor hol pelusozok????????
ááááááááááááááááá
Nekem ilyen apró problemáim vannak.Na jó most kibújt belőlem jó sok apró probléma de Nálunk ez van.Egyébként Szeretjük nagyon egymást csak Ő oroszlán Én meg mérleg vagyok és ő a domináns nálunk ,viszont én leszek itthon babával.
Megyek nem panaszkodom...
jó éjt mindenkinek...
su
suezika

Sue,

en voltam az, aki irta, hogy a parom sok esetben meggyoz bizonyos dolgokrol. De mi nem veszekszunk, inkabb csak arrol van szo, hogy o realisabban latja a dolgokat es logikusan el tudja magyarazni, hogy valami miert lenne jobb vagy elonyosebb, mint az amit en kigondoltam. En meg eleg flexibilis vagyok ahhoz, hogy ne ragaszkodjak feltetlenul az elgondolasomhoz, szoval minalunk nincs veszekedes ebbol. Sajnalom, hogy Ti sokat veszekedtek.

Egyebkent pl cumisuveget meg sterilizalot en sem veszek meg, majd meglatjuk hogy lesz-e ra szukseg. De a mellszivo szerintem mindenkeppen kell: ha sok a tejed, akkor azert, hogy leszivjad a felesleget, ha a baba nem boldogul a szopizassal vagy nincs eleg tejed, akkor meg azert, hogy tudjal neki fejni vagy beinditsd a tejtermelest. En legalabbis igy olvastam. Szoval szerintem mellszivo mindenkeppen kell. Bar lehet, hogy valaki, aki nem az elso gyermeket varja, tud valami okosabbat mondani...

Viola
fj35

Sziasztok,

Ákata,

Drukk megy ezerrel, remlem csak a front miatt volt magas a vérnyomid!

Jadey,

én sem török pálcát a bébiszittertalkalmazók felett, csak az a durva, hogy sokan megszülik, majd kvázi lepasszolják a gyereket, jobb esetben a nagyinak, rosszabb esetben meg egy vadidegennek.
Én pl azt sem értettem sose, hogy külföldön miért van olyan nagy keletje a nyelvet még nem is beszélő, fiatal lányoknak, akik bbisintérnek szegődnek. Komolyan, az első három év annyira meghatározó, minden nap tanul valamit a gyerek! Pont egy még a nyelvet sem ismerő kislánytól tanuljon?!

védőnő:
Az enyém aranyo, és úgy látom, tájékozott is. Sok dologban adott megerősítést. Ja, és most szabira ment, de azt mondta, ha valamit kérdezni akarok, nyugodtan hívjam a mobilján. Szóval, ilyen is van :)

Bujka,
nem igaz, hogy nem választhatsz háziorvost és gyerekorvost. Annak adod le a kártyát, akinek akarod. Én pl a XIX. -ben lakom, de a IX. -be járok, mert a férjem gyerekkora óta ahhoz a dokihoz jár, és nagyon szerette, én meg ugye Szegedről származtam el. Szóval, az én döntésem volt, hogy hozzá akarok járni, és nem írta elő semmi, hogy ezt nem tehetem. A gyerekorvossal is ua az a helyzet.

Mamy,

Én is úgy vettem észre hogy kevesebbet mozog a babám. És most már nincsenek nagy bukfencek :lol: De kapirgászás van! :lol:

Gigaboszi,

Én is nyügi vagyok ám! Hisztis perszóna lettem. (bár a féjem esküszik rá, hogy mindig is az voltam :roll: :oops: )

És egy pár szó a mai napomról, ami Murphy törvénykönyvébe is beillene:
Délelőtt lehúztunk a Balcsira. Már nagyon készültem, mekkorát fogok pancsizni! Megérkeztünk, és kb egy órácsak mulva beborult, elfeketedett az ég, iszonyú hideg lett és nygon fújt a szél, hatalmas hullámokat korbácsolva. Mindenki menekült a vízből (a szörfösök meg örültek) Aztán az eső is eleredt. Szóval, rövidesen visszaindltunk, és inkább a barátoknál társasoztunk (ismeritek a Catan-t? Király!! :lol: )

Most úgy tűnik, holnap megint kánikula lesz. Tipikus :evil:

Puszi
sz_kata

Most olvasom: Ákata, kitartás!!

Sue,

sterilizátort és cumisüveget én is csak akkor veszek, ha majd a baba megszületése után, tényleg szükség lesz rá. De mellszívót szerintem már nem árt a kórházba is bevinni, sose lehet tudni..
Fürdetés: a kisbabáknak valóban nincs szükségük a mindennapos fürdésre, az áttörölgetés is elég. Viszont a fürdés (lefekvés előtt) kialakíthat egy jó kis napi ritmust, szóval a baba a fürdetéssel hozzászokik ahhoz, hogy utána már csicsika van.
Nálunk a fürdőszobában és a gyerekszobában is lesz kialakítva pelenkázó (ha nagyon összeszarja magát a gyerek, bocsi, akkor jó, ha csapközelben vagyunk) És pont a "leszakad a derekam " problémát elkerülve veszünk állványt a babakádhoz.

Ja, és megértem, hogy vennél új kiságyat és matracot :wink: De gondolj arra, hogy mennyit spóroltok ezzel. És később még azt is vehetsz, ha már a nagyon fontos dolgok megvannak.

Jó éjt,

Kata
sz_kata

Mamy, csak egy meghivom volt es ez ugy muxik, hogy ha elkuldtem egy helyre, akkor mashova nem tudom.

Enyem ferj cuki, mindenre azt mondta, hogy ram bizza, vegyem meg...viszont sokkal kreativabb mint en...

csengo
Vendég

Sziasztok!

Krisszi!
Ákatának azt üzenem, (légszives add át neki), hogy KITARTÁS, és ha esetleg mégis úgy lesz, hogy már bent kell maradnia, akkor ez az Ő és a Babák érdekét szolgálja, és minden oké lesz!!! Persze, ezt nyilván ő is tudja.

Sz_Kata!
Hát most már hozzá kell szoknunk, úgy látszik, hogy nem lesznek olyan "látványos" rugdosások, mint eddig. A kapargászás is nagyon jó érzés, de én úgy imádom, amikor őrülten rúg és boxol! Most az előbb azért bepótolta, egy pár mp-ig nagyon remegtette a pocimat, de most megint csönd van...
Balcsis élmény: no comment... Őrült ez az időjárás!!!

Csengő!
Hát nagyon sajnálom, nem tudom akkor mi történt, de én a citromail-re nem kaptam semmit. Még akkor is elküldött meghívónak minősül, ha pl. a szolgáltató hibájából nem sikerült elküldeni? Mert ilyen bármikor előadódhat. Nem kaptál vissza hibaüzenetet? :?

Kép
mamy

Sziasztok!

Csak pár szó, végigfutottam az üziket. Nálunk nagy vihar van, ingadozik az áram, úgyhogy mindjárt kikapcs.

Sue!
Nyugodtan rakd ki a listát! :D Fürdetés, pelusozás kapcsán majd holnap írok...

Sz_Kata!
Félreértettél :D Épp azt írtam, hogy háziorvost és gyerekorvost lehet választani, viszont védőnőcit nem!

Katára én is nagyon sokat gondolok, de a sok pozitív energia, amit küldünk Feléjük, csak a javukra lehet!

Jó éjszakát mindenkinek!
Pusz: Melinda (32+6)

KépKép

KépKép
bujka

Lányok!
KAta tegnap esti üzenete:

"Kórházban vagyok, de jól. HAza nemigen mehetek, de majd kijárhatok. Bébik jól vannak. Puszi Mindannyiótoknak és kösz a drukkokat."
Remélem, haza jöhet még.
A vihar egészen biztos közre játszott benne.

Én a 30. hétben vagyok és sokkal többet rúg mostanában, lehet, hogy a front miatt?! Élvezem hasam hullámzását.

Erika
piciri

Babóka!
Tegnap írtam egy marha hosszú levelet priviben. Jól látom, hogy nem ment el?!
A guta üt meg. Csak du. tudom újra megírni.
Erika
piciri

Lányok
Az én férjem is mindíg jön velem vásárolni, de csak akkor magyaráz bele, ha tényleg jobb ötlete van vagy esetleg látott hasznosabbat is. Ákatának nagy drukk és kitartás!
Piciri!
Igaz,hogy tegnap nem sokat voltam a gép előtt, mert vásároltunk. Utána meg a férjem chatelt és nem engedett a géphez. Pedig már nagyon vártam az üzidet, remélem ma sikerül megkapnom, várom!
Ma megyek este 6-ra az új dokihoz, alíg várom már nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz az első találkozás?? :lol: :roll:
Kicsit tartok is tőle, mert a régi dokimmal már inkább barátias volt a viszony. Majd lesz valami.?! :?
baboka

Sziasztok lányok!

Kimondottan élvezem a lehűlést!!! :lol: Tegnap este szakadni kezdett az eső, és egész késő éjjelig esett, villámlott, dörgött, szuper volt! :lol:

Ákatának továbbra is megy ezerrel a pozitív energia és drukk!!!

Vásárlás és férj:
Babókához hasonlóan nálunk szintén az van, hogy mindig együtt megyünk vásárolni, és én inkább az érzelmeimre, ő pedig inkább az eszére hallgat, ezt a kettőt kombináljuk, és általában nagyon jól jövünk ki belőle :wink:

Most jövök a dokitól, minden a legnagyobb rendben van velünk, bár Gesztikém még mindig harántban fekszik sajna, és a doki felkészített rá, ha így marad, akkor tuti programozott császár lesz a vége, nem várják meg a fájásokat. Általában már a 38. héten el szokták végezni... Nem idegeskedem emiatt, mert ez ellen úgysem lehet tenni, ha a Babuci így akar feküdni, akkor így is fog. Az a lényeg, hogy neki jó legyen, és biztonságosan lássa meg a napvilágot. De azért szoktatom magam a gondolathoz... :? Lehet, hogy már augusztus közepén találkozunk a kislányunkkal?... :lol:

Kép
mamy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?