Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, olyan szépek ezek a babák!

Andi
Kép
zsandi

Csajok!!!Mindkét babóm alszik!!!!Majdnem egyszerre szunnyadtak el!!!A kiscsaj extra vicces volt, Zsombit leraktam az ágybe, de előtte őt még be kellett takarni,mert így bújik el(Apjával a kedcenc játékuk!! :lol: ) erre mire vissza jöttem már húzta a lóbőrt!!!! :lol: De kitakartam és bevittem a szobájába, mert megsült volna és lepottyant volna a kanapéról!!!!
Zsuzsi:értem én, hogy"fáj", hogy a nővérednek ilyen jól megy, nekem is a sógórnőm vígan szoptat!!!De nekem a nővérem a legközelebb álló ember a páromon kívűl és neki is csak pár hétig sikerült a szopi, mert elfogyott a tejcsi.3 gyönyörű egészséges gyermeke van, na jó a keresztfiamnak vesebetegsége van, de az NEM a tápszertől lett!!!Másik sógórnőm., már az elején hozzátáplált, és így is 8 hónapos koráig szoptatta, de nem hinném , hogy különb lenne nálam!!!Mondjuk furcsa elvei vannak: a fia ha nem engedi meg nem jöhet ki az ágyából, a szobájából!!!(Februárban volt 1 éves)Nagyon nem játszanak vele, el van egyedül!!!Jó az én lányom is nagyon ritkán eljátszogat főleg mostanában, babázik meg minden, de akkor is igényli, hogy lásson, a közelben legyek!!!És én úgy tudom, ha a gyerekek játszani akarnak azt sosem egyedül akarják!!!És ez a kisfiú úgy van nevelve, hogy lerakják és elalszik, hát a Szonó nálunk nem, kicsit énekelgetni kell neki, ringatni, este mesét olvasni, de én úgy hiszem, hogy ez jár neki, amíg igényli!!!!
Tegnap is kaptam tőle 3 puszit csak úgy, nem is kellett kérni...kicsit meghatódtam!!!
És ha azt érzed, hogy így nem lesz olyan szoros a kapcsolatotok,akkor ezt is megcáfolnám, mert mindíg TE leszel az anyukája, Te szereted mindennél jobban a világon és ezt ő is tudja már most!!!
Az én kisbanyám is imád a nagyszülőkkel lenni, de ha elesik vagy bármi gond van akkor az én nevemtől harsog az utca!!!!! :lol:

Edit szóval a te körmöd, bocsi én is Virágra gondoltam.Na szóval nagyláb köröm???Mert ha nekem a sarka kicsit benő vagy a páromnak, én azt a pici darabot levágom és kész!!!Nem tudom másképp, hogy gyullad be???

Andi:én akkor forralom ki ha eszembe jut, az elején naponta, most meg pár napont, de lehet hogy hetente.

És ti mindíg mosogatószerrel mossátok el???Nekem 1 időben szines volt a tápi habja pedig mindíg jól elöblítem!!!
És a vízkővel mit csináltok???
Na jó hosszú lettem... :oops:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Zsuzsi:és miért van bekötve az első képen a Szandi ujjacskája????
Gyönyörű a kislányod, büszke is lehetsz rá!!!Az meg hogy csak a párodnak jutott eszébe,hogy meg kell fordítani a kiscsajt logikus, mert ilyenkor MI hajlamosak vagyunk túlkombinálni a dolgot!!!
(elromlott a gyerek....soha többé nem akar aludni...ilyenek :lol: :lol: )

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Bmo, gyanítom Szandi ujjacskája azért van bekötve mert vért vettek tőle. Az első napokban szinte mindig ilyen májküldzsekszonosak voltak az én kislányaim is. Alig bírtam levakarni azt a nagy ragtapaszt a gyufaszálnyi ujjacskákról. Dehát aki otthon szült... :lol: :lol: :lol: (Ezért még mindig irigyellek!!!)

Edit, próbáld meg a Neogranormont (az én időmben csak popsikenőcs). Én szinte minden bibire azt használom először.

Zsuzsi, ne hallgass az anyósodra. 8 hetesen... 4 hónapos kor előtt a baba emésztőrendszere még fejletlen bármilyen táplálék feldolgozására. Az anyatej ugye tudjuk az jó és a tápszert is úgy találták ki, hogy a fejlődésben lévő bélrendszer fel tudja dolgozni. Másrészről meg allergiát okozhat, ha túl korán akar az ember valamit bevezetni. Én is kérdeztem a dokinéninket erről, hogy mikor kezdjük el. Merthogy az anyósom a fiainak már 2 hetesen adott paradicsomlét és almalét. Aztán sorban a többit. Erre azt mondta a dokinénink, hogy igen régen sokmindent nem tudott az orvostudomány. A mostani nagyik, dédik "tanácsolják" a sok okos dolgot és szegény anyuka meg úgy érzi valamit rosszul csinál. Azt meg, hogy a régi nagyik dédik tehéntejjel etették a kevés anyatejjel "felszerelt" anyuka babáját meg valamilyen lisztezett vízzel vagy tejjel( na erre már nem emlékszem) az akkor még trendi volt. Ezért van sok tejallergiás és lisztallergiás! Szóval Ne hallgass rá. De ha bármit is ki akarsz próbálni a tanácsolt ötletekből kérdezd meg a gyerekdokitokat(feltéve ha bízol benne). Hozzáteszem, hogy a férjemnek és az öccsének is ez a dokinéni volt a dokija. Csak ennyit fejlődött a tudomány.
Másrészről meg ne hagyd, hogy bárki is elbizonytalanítson. Rajtad kívűl úgyse tudja senki annyira, hogy mikor mire van szüksége a gyerekednek. Na hát ez marha magyaros lett, de azért érted. :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia

Andi!

Én az orrszívókat jelölgetem alkoholos filccel. Hála istennek, még sűrűn nem kellett használni. De két hete mindkettő egyszerre volt náthás, nem győztem kezet mosni, orrszívót takarítani. Én naponta egyszer fertőtlenítettem az üvegeket Chicco sterilizálós lötyibe. Sajna másodszorra is megkapta Virág a szájpenészt, (egyszer a kórházban, most meg valószínű az anyatejforrásból) azóta minden kaja után sterilizálok.

Járóka: Nekünk hálós van, de egyik gyermekem sem szerette, szereti. Én ha újra vennék, fát vennék, állítható magasságút. Az hasonlít a kiságyhoz és nem kellene olyan nagyot hajolni ki-be rakáskor.

Zsuzsi: Szandi igazi hajasbaba. Tedd magad túl a tápszeren, mert csak magad őrlöd. A kéretlen tanácsok pedig egyik füleden ki, a másikon be.

Márti: A körmömet én is levágom, de időnként a köröm sarka benő a hús alá. irtózatosan tud fájni. Ha csökken a gyulladás, akkor van esély, hogy a pedikűrös helyrehozza.
Vízkő ellen az ecetes vízben való kifőzés a megoldás. Utána áztasd hideg vízben, így nem lesz ecet szagú a cumisüveg.

Megyek aludni!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

kgiulia:mi az, hogy az én időmben, talán 60 éves anyóka vagy???
kgiulia, Timi, Zsuzsi:merre laktok????

Kiscsajom ma egész véletlenül ököllel bele csapott jóapja szemébe, persze elinalt a tett helyszínéről.Mondtam neki,hogy ez butaság volt és kérjen bocsánatot.Erre Ő kikérte magának, hogy nem buta(én ezt nem is állítottímTT), csak véletlen volt!!!!Végülis kibékültek, még 1 puszi is elcsattant!!!!! :wink:

Kidőltetek a melegtől, igaz????Már én is az utolsókat rúgom!!!! :lol:

Ti a szopis topikot olvassátok(Andi tudom, hogy te igen :wink: ), volt most 1 kis vita a hozzátápláláson.Nekem, ugye Szoni is tápos volt, de én először a gyümit, majd főzit adtam ,és csak utoljára a tejpépet!!!!De ha szoptatnék, akkor tuti , hogy fél éves koráig semmit nem kapna!!!!
Egy 4 hónapos, 2 hetes és két napos babó anyukája írta ezt, csak hogy értsétek, hogy miről hablatyolok!!! :lol:
Na akkor én most még durvábbat írok! Szinti nem hogy vizet kap, de néha Hipp almateát is. Ezerrel eszi a tököt és az alma-banános Frutapurát, no meg a tejpép is tetszik neki! Na rossz anya vagyok?

Végülis mindenki úgy csinálja ahogy akarja!!!! :roll:
--------------------------------------------------------------------------------

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Jó reggelt!

Hát elég bátor anyuka, én is olvastam a tavasziak között. Én egyébként Milupa HA tejpéppel fogom kezdeni a hozzátáplálást. Orvos írja fel, patikában lehet venni. Ez is lebontott tejfehérjét tartalmaz. Úgy érzem, ez áll legközelebb a tápszer összetételhez. Kezdetben naturan, később gyümölccsel adom majd.

A fiam azt vette a fejébe, hogy bogár van rajta, ami megcsípi. Fél a légytől, katicától ...stb. Éjszaka be kellett dugnom a szúnyogriasztót, mert üvöltve ébredt, hogy valami csípi. Azt mondtam neki, hogy a szúnyogriasztótól fél minden repülő jószág, ide se mernek jönni. Nem tudom, mi ez a bogár fóbia újabban, de az udvarra se megy ki egyedül.

Kösz a neogranormon tippet a lábujjamra, javult valamit a helyzet.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Sziasztok!!

Kicsi fiam 5:40-től nem akart aludni, most ájult el és hogyan????Persze,persze táncoltam vele és dúdoltam neki....így jártam :lol:

Bogárfóbai:passzolom, nekem a nagy csak a sötéttől fél,de olyan élénk a fantáziájuk!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

kgiulia:köszi a felhomályosítást Szandi ujjacskájáról!
Én a Szonit kórházban szültem, de nem emlékszem, hogy szadizták volna a mancsát???!!! :roll: Lehet hogy öregszem, vagy ez extra szolgáltatás???

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Bmo, hát ugyan még fizikailag nem vagyok 60 éves, de sokszor érzem magam annak. Főleg estére. :lol: Az én időmben-t úgy értettem, hogy amikor még pici voltam azzal ápolták érzékeny bőrömet.

Zsandi, miért csinálsz akkora problémát a külön üvegekből? Egy helyről jöttek, na meg ha mindkettő egészséges akkor miért különbözteted meg az üvegeket, cumikat. Én csak a teás kupakra ragasztottam matricát ill. az altatócuminak más a mintája. De ha véletlenül valamelyiknek elfogy a teája és a nem bírja kivárni azt a két percet míg újat csinálok, akkor bizony én még a tesójét is a szájába nyomom. Nem sok értelme van így különtartani a cuccaikat, már többször is lebuktak a lányaim, hogy egymás lábát! és kezét eszik. Akkor meg minek. Az hamis üvegeket meg minden kaja után ferötlenítem (chicco folyadékkal).

Mi Sinlacot kaptunk tejpépnek. Rizsből és szentjánoskenyérmagból van. Aztán jöttek az ízesítetttek amit lehet venni csak úgy.

Edit, érdekes ez a bogárfóbia. Nem csípte meg véletlenül valami? Szúnyog, hangya vagy akármi? Vagy nem lehetett valakivel aki fél a bogaraktól és ő elhitte, hogy félnie kell? Jaj, a bogárfóbia borzalmas! Sajnos én is rettegek tőlük. Még a muslincától is megijedek. Próbálj meg segíteni rajta, hogy ne féljen. Esetleg valami "bogaras" mesével ahol a bogár jó? Pont tegnap beszélgettünk a férjemmel, hogy a mi gyerekeink lököttek lesznek. A férjem fél a galamboktól (5 évesen sunyiban megnézte a Madarak c. filmet, na azóta is retteg), a kutyáktól (apja nyakában ült picinek és egy nagy vizsla felugrott és addig ért mint ő, megijedt), én meg a bogaraktól (allergiás vagyok mindenféle csípésre és egyszer egy sz..ros kis pók végigmászott rajtam kicsinek és jól feldagadtam... a többit nem részletezem). Szóval nem tudom hogyan lesznek ezek a kölkök egészséges bátor csajok. Már elkezdtem bátrabb lenni a bogaraktól ami általában addig tart amíg nem találkozok egyel. Jó mi?

KépKép
kgiulia

kgiulia: és ti miket esztek már???
És mikor mivel kezdted???? A Sinlac-cal????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Az en kislanyom anyatejes baba, de estenkent szoktunk neki adni 90ml potlast is. Viszont azt vettuk eszre, h igy nem tud kakalni. Eddig lazmeroztuk, de felo, h megszokja es kikertuk a doki tanacsat. Hat........ :twisted:

Azt mondta, hogy adjak neki cukros komeny teat. A tea meg ok, de a cukor. :evil:

Van valami okossag erre a komoly problemara?

Kosz elore is ha valaszoltok!
blondina

Szonó és a bogarak: ribizlit szedtünk és rámászott a kezére 1 állat, erre ő nézegette, majd leseperte.Most az ajtónál pedig 1 poloska figyelt, azt megrémítette, rákiabált!!!! :lol:

Blondina: a cukrot én sem értem, szerintem azért mondta, hogy megigya a teát!Mondjuk a teát sem ,az szorulásra lenne jó???Ha nem bír kakilni és te ugyi még szoptatod akkor te egyél szilvát vagy ilyesmit és az meghajtja!!!???
Bár nekem a babóknak nem volt iyen gondjuk, minden nap van termés!!!! :lol:

Mi van lányok eltüntetek?????
Egyedül írogatok.....magamnak szinte :cry:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Lányok!!!
Coryt kérdezetem, de nem tudja, hogy meddig kell forralni a vizet????És ti milyen vizet adtok a babóknak???
Én Szoninak 1 éves koráig forraltam!!! :?: :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok, mert várom, hogy Flóra is felébredjen és megyünk barátnőzni. Marci már itt türelmetlenkedik. :)

Blondina!
Ha teát adsz, szerintem ne tegyél bele cukrot. Én a Hippes, granulátumos édesköményt használom, abban már amúgy is van szénhidrát.
Ha a te táplálkozásod sem válik be, akkor inkább a szécsövet használd (gyógyszertárban lehet kapni), nehogy tényleg hozzászokjon a manó a hőmérőhöz. Egyébként mennyi ideig nem kakil? 1 hét is simán belefér, minden baba más.

Haladunk, ma már fél 4-ig húzták éjjel. Talán lassan visszaáll a rend. :)

Akkor kezdtem odafigyelni az üvegekre, mikor Marci fiam a kórházban szájpenész szedett össze. Flórát meg akartam óvni ettől. Ez sikerült is, ezért irogattam a nevüket az üvegre. Persze az is igaz, hogy közösek a játékaik, meg ezer helyről megfertőzhetik egymást, lehet most már felhagyok az irogatással. De a teásüvegre veszek fület, hogy azt tudjuk azonosítani. Azért mosás nélkül nem szívesen adom egyik után a másik szájába. Na meg csalás is lenne, a Marci mindig elinná a Flóra baba elől a teát. :lol:

A vizet már én is akartam kérdezni. Én forrástól számított kb. 5 percig szoktam forralni, de mostanában vízforralóval csinálom, az magától kikapcsol. A kérdésem: a Humana bébivizen kívül van még olyan, amit nem kell forralni? Ha nem itthon vagyunk, praktikusabb lenne.

Na, most hirtelen ennyi jutott eszembe, megyek is, hátha tudunk lassan indulni.

Mindenkinek: Kép

Andi
Kép
zsandi

Na látom ám, hogy félreérthető voltam hány hónapos korukig kell forralni a vizet???
A Humana bébivizet tényleg nem kell????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Ja, közben láttalak a tavasziaknál, én is félreértettem.
Én úgy tudom, hogy 1 éves korukig.
A Humana-t nem kell, de felbontás után hűtőben kell tárolni, és 48 óra múlva már ajánlatos azt is forralni.

Andi
Kép
zsandi

Andi:olvastad?Addig kell forralni amíg gyöngyözik,(gondolom amikor elkezd gyöngyözni!), mert utána lúgos lesz???!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Olvastam! Rábízom a vízforralóra. :D

Andi
Kép
zsandi

Cory fél éves korától adott babvizet forralás nélkül???!!!Asszem ő az óbudait használta, mintha írta volna nem rég???!!!
Nem tudom, majd lehet , hogy megkérdezem a dokit vagy a védőnőt!!!Bár a védőnőnk 1 nagy nulla!!! :(

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Na, tényleg engem is érdekel, hogy milyen babavíz van még. A Humana annyira nem olcsó, nem éri meg hosszútávon csak azt használni.

Andi
Kép
zsandi

Hopp, ott a válasz a túloldalon. :D

Andi
Kép
zsandi

Van az Óbudai meg a Szentkirályi, ma megyünk vásárolni, megnézem az árukat!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Blondina: nekünk nagyon gyengére főzött kamillatea cukor nélküli változatban jött be. Ill. Laevolac szirup napi egyszer 2,5 ml. Szerintem a szélcsőhöz is hozzá lehet szokni.

A vizet én is 1 évig forraltam. Van Norbi víz is, de forralni kell.

Virág ma is sztrákol, elég keveset eszik, viszont teát sokat iszik. Ráadásul nyűgös is. Szerintetek unhatja ugyanazt a tápszert? Ti milyet adtok a babáknak?

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Sziasztok! Kép

SOS

ez meleg kiütés??????? nem tudom eldönteni, mert a Szandinak még sosem volt
zsuzsi78

Szerintem melegkiütés, amennyit látok belőle!!!!
pici pirosas pöttyöcskék,elszórva, nem???Ahogy látom a hajlatban van...szerintem az!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

http://www.egeszsegkalauz.hu/fo.html?me ... etegseg=86

ezt nézd meg Zsuzsi bár kép nincs

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

sziasztok!s

bmo:
köszi a segitséget
kérdezted merre lakunk, a XIII. ker.-ben a Madarász kórháznál

Blondina:
nem probáltad még a lábát a hasafélé nyomni, mintha tornáztatnád. nekem ez bejön köv. kaja és jön a kaki. (ha elég ügyes vagyok pont az apjának kell tisztábarakni :lol: )

Edit
mi Bebát eszünk, mert a Humánát állandóan visszabukta.

Tényleg nektek is sokat buknak a babák? Szandi képes 3 óra múlva is jó nagy mennyiséget viszaköpni.

Én a mikroban forralom a vizet 2-3 percig. Azt hallottam, hogy a vizforraló nem jó, mert csak forráspontig melegit. A legjobb talán a forrás után még pár pár percig melegiteni.

most megyek, ha tudok később jövök

Zsuzsi
zsuzsi78

Edit: Beba HA
Szerintem nem a tápival van gondja, csak nagyon melege van!!!!Ha eddig ezt ette, gondolod tudja, hogy milyen a többi íze???? :lol:

Andi:auchan szentkirályi:109, óbudai nem volt most, de az asszem olcsóbb,a sima norbi víz(nem baba) 89 Ft volt

Nekünk nem sokat bukik, és azt is csak néha!!!Büfizik rendesen Szandi????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Zsuzsi!

Gondolom már kiderült, melegkiütés volt? Nekem is úgy tűnik egyébként. (Nem mintha láttam volna olyat, nekünk még nem volt.)

Mi Bebát eszünk, eddig nem volt vele gond. Marci elég bukós, kb. 2 hónapos koráig heti 1-2x sugárhányást is produkált. Eleinte szívrohamot kaptam kishíjján, aztán megszoktuk. Ez elmúlt, de azért még most is bukik. 3 órával kaja után is tud, viszont van, amikor meg semmit. Ő ilyen kis cseles. :) Flóra nem nagyon, csak ritkán. Ők egyébként az elején abszolút nem tudtak büfizni, most már tökélyre fejlesztették. :wink:

Bmo, köszi, hogy megnézted! Majd én is körülnézek itthon. Nálunk Auchan nincs, de gondolom Intersparban is lehet kapni. Akkor most ezeket kell forralni, vagy nem? Bár lehet, hogy rá van írva, ha találok, akkor majd megnézem.

Edit!
Szerintem sem unja Virág a tápszert, hiszen nincs összehasonlítási alapja. Enyém gyerkőcök is tegnap pl. mindig hagytak kaját, pedig soha nem szoktak. A 180 ml mindig lecsúszik, de tegnap volt, hogy 120-nál köszönték szépen. Szerintem is a meleg miatt van. Mert a tea és a víz az ment nagyon.

Blondina!
Sikerült megoldást találni?

Andi
Kép
zsandi

Andi:Indianyó ezt írta:
Az Óbuda Gyémánt Babavíz (sajnos most már Norbi néven fut, de ugyanaz van benne, csak 40 forinttal drágábban) orvosilag ellenőrzött, nem kell forralni - persze, újszülöttel úgyse itatunk vizet, egy 3 hónapos gyereknek meg már nem kell fertőleníteni. Én abból gyártom a tápot is - mert a csapvíz egészségtelen és forralással ugyan a bacik - ha vannak benne - meghalnak, de a nitrát és egyéb fincsiségek, amik egészségre károsak - benne maradnak. Egyébként a forralt vizet hosszútávon még a trópusokon sem ajánlják az orvosok inni, mert az összes hasznos dolgot is kiforraltuk belőle.

Zsombinak felturbóztam a járókát ne unatkozzon benne!!Így hogy nővérkéje is néha bekönyörgi magát nincs is ideje panaszkodni!!! :lol: Majd küldök képet Andi!!!
Zsombi pegig néha olyan kiszámítható:persze azért ia mert majdnem percre pontosan 3 óránként szeretne enni, és reggel 100-120nál többet nem eszik!!! :roll:

Múltkor meg már ennie kellett volna épp nagyijával hintáztak, de nem szólt 1 szót se , csináltam neki 160-at erre kicsi manó majdnem 1 húzásra benyomta!!!!És mi lett volna ha még éhes is????
:wink: :wink: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Mennyit tudtok írni!Szuper,hogy így beindult ez a topik!:)

Forralás: én 1 éves korig forralom a vizet és nem használok semmilyen babavizet.Nem hiszem,hogy annyira jobb lenne.És mindegyiket úgyis fel kell forralni,akkor meg szerintem felesleges pénzkidobás.Különben én is vízforralóban végzem a forralást,már a Zsoltikánál is és nekem bevált.Rendesen felforralja,mert nekem bugyog a víz,hamár forr akkor minek tovább forralni?
Amikor el kell mennem itthonról akkor a felforralt vizet ásványvizes üvegbe viszem magammal!

Andi,
Have a nice day,ez csak nekünk szólt,vagy van mögötte más is?Bon Jovi-ra gondolok! :)

Üdv

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Andi:milyen volt a barátnőzés tegnap?????

Zsuzsi:hogy vagy lelkileg????
Anyósod még mindíg nyaral???? :wink:

Valaki meséljen már valamit!!!!Én állandóan dumálok....tényleg nem vagyok túl sok?????Bár aki nem akarja az nem olvassa!!!! :oops:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Tényleg, most hogy írod, Indianyótól ezt én is olavastam. Akkor azt hiszem, hogy itthon forralom a csapvizet, utazáshoz pedig próbálok Óbudait venni. Ha találok. Mondjuk Timi verziója is tetszik, ásványvizes üvegbe forralt víz. De akkor meg mi lesz a nitráttal és társaival :?: Legyen okos az ember lánya. :roll: Mindenesetre költségkímélés címén likvidáljuk a Humana vizet.

Megvan a járóka? Nem is mesélted!!! Kérünk képet! :lol:
Én is mindig telepakolom nekik, szegény védőnő meg gondolom nem meri mondani, csak azt hajtogatja, hogy nem kell nekik sok minden, mert akkor meg besokallnak. Tényleg hallottam már, hogy az sem jó, ha sok inger éri őket. Na majd most jól megnézem a tiéteket és összahasonlítom a "mennyiséget". Bár szerintem annyira nem esek túlzásba, nincs is sok játékunk, honnan lenne? Első gyerekek. Még csak most gyűlnek. (a játékok :lol: )

Jó volt barátnőzni, Hévízen sétálgattunk, meglátogattuk a másik barátnőnket (ő volt a szülésznőm), vásárolgattunk, aztán hazamentünk hozzájuk. Kaja, aztán megint séta, fagyizás. Jól leégtem, de a gyerekek szerencsére nem. Őket mindig árnyékban tartottam. Csak az a baj, hogy a nap végére általában itthon is hulla vagyok, ha meg elmegyek velük, akkor méginkább. 1000 dolgot pakolok ki-be, aztán megint ki-be, és megint. Mások meg mindig csak mondják, hogy menjünk, azt hiszik szegények, hogy segítenek, hiszen addig sem vagyok egyedül a törpökkel. Persze azért jó kicsit kimozdulni, kikapcsolódni.

Kb. 10 perce felébredt Marci, kivettem a kiságyból, átpelusoztam a mi ágyunkon (ő nappal a mi hálószobánkban alszik utazóágyban, hogy ha külön ébrednek, ne zavarják egymást), közben vigyorgott ezerrel. Mire végeztem (pedig nem tartott tovább 1 percnél), ott elaludt. Olyan aranyos, most ott szunyál. Persze rálátok, és amúgy sem tud leesni. Persze gondolom mindjárt rájön, hogy nem jól van ez így, peluscsere és alvás között nem kapott kaját. :lol:

Na, most aztán megint megtöltök egy oldalt a hülyeségeimmel. :oops:

Andi
Kép
zsandi

Hú, nálunk itt a "pusztulat". Olyan sötét van, mint este 9-kor, fekete felhők, nagyon fúj a szél, most kezd dörögni. Viszotont kint a hőmérséklet most nagyon jó. Kiváncsi vagyok, mi lesz ebből. :? Azért jeget nem szeretnék.
Andi időjárásjelentését hallották.... :oops:

Andi
Kép
zsandi

Bmo gyerekei

Tesók

Kép

Letámadtak!

Kép

Szoni spárgában úszik

Kép

Zsombi és a járókája

Kép

Andi
Kép
zsandi

Időjárásjelentés II.

Dörög, villámlik, és szakad az eső! :)

Andi
Kép
zsandi

Andi:szerintem este 9-kor még világos van!!!! :lol:
Legalább ti felfrissültök, nálunk még mindíg nagy a hőség, bár a nap már elbújt!!!!

Tegnap este nekem is nevetett Zsombi kaja közben, végre....azt hittem csak az apja nagyon vicces!!!!

Kezdenek anyás dolgaim lenni!!!! :lol: Fél kézzel simán összevágom a konzerv felezett barackot!!(másik kezemben ugye a kisded trónolt), és Szonikám első szavára, hogy ő gyümilevest szeretne már ugrottam is a tűzhelyhez!!!!Pedig ma mosni szándékoztam, de végülis a szennyes nem rohan el!!!! :lol:
Párom ma jó későn jön majd haza, állásinterjúra megy(ahogy a nagyok mondják!!!)
Olyan jó lenne, ha találna valami jobbat,vagy keressen többet vagy legyen többet itthon velünk!!!!

Egyébként felháborít engem, hogy mennyiből kell megélnünk, pláne ugye én minimálbérrel voltam bejelentve és akkor elvárják, hogy több gyerek legyen!!!!Na igen ám ,de fel is kell nevelni a porontyokat valamiből!!!! :evil:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Csajok!

Majd én mesélek, ha pletyizni akartok. Apa tegnap du. elutazott Olaszországba. Két hetente megy 3 napra, autókat vásárol, így én maradok egyedül a két poronttyal. Este lefektettem mindkettőt, Barni kijön a nappaliba. Megáll a közepén és azt mondja, hogy fáj a hasa, erre sugárba beterítette a követ és magát is. Előzményként annyit, hogy nagyon beevett este, már elvettem tőle a kaját. Nekiálltam takarítani, mosni. 10 perc múlva kijött, és közölte, hogy éhes. Hát nem adtam neki.

Virág extra nyűgös ma. 4.50- kor kelt, azóta 3X fél órát aludt. Hétfőn a doktornő is megerősítette, hogy jön a foga. Rágja az öklét, cumi nem kell neki, nem alszik, ordít kaja közben is. Remélem, hétvégére megjön a hűvös, mert én már nem bírom ezt a kaja és alvás körüli cirkuszt. Már ott tartok, hogy adok neki Germicid C kúpot. A Panadol szirupot utálja. Most is 70 gramm kaja után elájult a fáradtságtól. Csak tudnám mi baja van.

Ha elmegyünk valahová és nincs vízmelegítésre lehetőség, akkor én forró vizet teszek termoszba, plusz viszek lehűtött forralt vizet. A kettő keverékéből előállítom a langyosat, ezzel készítem a tápszert.

Mióta kettő gyermekem van, nehezebben szánom rá magam a kimozdulásra. Állandóan cuccolok és is, ráadásul én már a gyerekekkel elkészültem, de még mindig apára várunk menetkészen az ajtóban. Andi! Minden elismerésem a kirándulásért, én már akkor is ki vagyok, ha egyedül megyek ebben a melegben. Pedig még túlsúlyom sincs túl sok (kb. 5 kiló a szülés után)

Márti! Klassz a járóka, ügyes vagy a dekorációért. Még mindig csodaszépek a babák, de én szeretném az anyukájukat is látni.

Na eldugulok!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

9-kor világos? Akkor nálam már sötét van, csak félig bírom kinyitni a szemem. :lol:

Lebeszéltem dokinénivel, szombaton 12-re megyünk, immáron harmadszori nekifutásra csak megkapjuk azt az oltást. Persze kérdezte, hogy minden rendben van-e, én meg mondtam, igen. Aztán megint beégek, ha találnak valamit.

A fizetést ne is mond, engem meg simán kirúgtak, mikor megmondtam, hogy babákat várok. Persze a törvény szerint nem lehetne, de nekem pont akkor járt le a határozott idejű szerződésem, és még nem írtam alá a határozatlant. Erre gyorsan kijavították azt is határozott időre, augusztusban lejár. :(

Andi
Kép
zsandi

Hú, nem semmi Barni. Szegény, azóta már jobban van ugye? Ezek szerint csak gyomorrontás. De édes, hogy utána már evett volna.
Virágnak jön a foga? Az igen! Jó korán. Anyukám és Anyósom szerint nekem és a páromnak 9 hónapos korunkban jött az első, úgyhogy én még nem is várom mostanában. :D

Ez a vízmelegítés is tényleg elég gáz. Ezért eddig mindig úgy mentünk, hogy legyen mikro, mire kajaidő van. Vagy forrón rakok vizet cumisüveg termosz-ba (nem tudom mi a neve, az üveget lehet berakni egy hungarocellnek kinéző tartóba), és mire evés van, addigra pont langyi. Mert hát mindent csinál, csak forrón nem tartja (max. lassabban hül ki).

Andi
Kép
zsandi

Andi:sajnálom ezt a meló ügyet!!!Kellett nekem felhozni, igaz????
SZombaton minden oké lesz ne aggódj, már most drukkolok,úgyhogy TE ne aggódj!!!! :wink:

Edit:tényleg jó étvágyú a kisfiad, ha így teletömi magát!!! :roll:
Mi is termoszba visszük a vizet, langyit nem viszünk, hanem csapot keresünk=így múltjor a párom a városligeti tónál egyensúlyozott az üveggel és kiderült, hogy nem is hideg!!! :shock: De azért sikerült +oldani!!! :lol:
Na jó Edit küldök 1 képet, amin a fejem rajta van, de a habtestemmel nem dicsekszem!!!! :oops:
2 hétig egyedül a babókkal, én már attól is kivagyok, hogy ma este jön haza a párom!!!!!Minden elismerésem a tiéd!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Edit:vagyis 3 napig!!!!AZ se semmi, néha más jut el az agyamig mint amit olvasok :oops:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Nálunk is beborult az ég!!!!ÉLJEN :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Edit!
Párod hazafelé felénk jöhetne és itt felejthetne egy autót. A miénk ugyanis 3 ajtós, enyhén szólva nem túl ideális egy 2 gyerekes családnak. :lol:

A nagy viharról annyit, hogy kb. 15 percig szakadt az eső, és elment felétek. Üdvözlöm, ha odaért. :x

A munkahely dolog nem nagy gáz, annyira nem szerettem ott dolgozni. Majd csak lesz másik. Ha meg nem találok 3 év múlva, akkor itthon maradok, iskolás korukig jár a GYES. Csak nehogy ne tudjuk elkölteni azt a 2x kb. 23.000 Ft-ot meg a családi pótlékot. :)

Andi
Kép
zsandi

BMO GYEREKEI

Apukám, az unokái és én
Kép

Együtt henyélés
Kép

Zsombi így fordul az oldalára
Kép

Andi
Kép
zsandi

Én a strandon ügyeskedtem a forró és a hideg víz összekeverésével, mert ugyebár azért a 3 éves kiskrapek benyújtja igényét a strandolásra. Nekem a MAM-os üvegem nem fér bele a cumisüvegtermoszba, ráadásul vagy elhűlt benne a víz, vagy még meleg volt, mikor kellett volna.

Barnabásnak 3 hónaposan 4 foga volt, 1 évesen 16, másfél évesen 20. Azóta is gyönyörű fehérek és egészségesek a fogai. Mindenki riogatott, hogy hamarabb romlanak majd. Ha nem akar lemaradni Virág, akkor itt az ideje az ő fogainak is.

Én a munkahelyemen meg sem mondtam a 2. terhességet, csak küldtem egy SMS-t, hogy megszületett a baba. Azért nem is titkoltam, többször bementem terhesen, a kollégáim tudták is, de a főnökeim vakok voltak.

Andi: A férjem csak megveszi az autókat, de trailer szállítja haza őket. Majd arraküldöm felétek a legnagyobb autóval. :D Ha nem tudod elkölteni a Gyest, elmegyünk és lenyaraljuk együtt.

Barninak kutya baja, csak túl mohó volt.

Nálunk is beborult, mindjárt szakad az eső. Éljen, éljen, éljen!!! megyek fürdeni az esőbe.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Tegnap olyan jó fej otp-s nénivel találkoztunk, hogy csak na!!!!
Felajánlotta az A-hitelt, le is csaptam rá :lol: , meg ezt az interneten történő utalgatós, egyenlegnézős dolgot is megemlítette, így abba is belementem, így sokkal egyszerűbb lesz az életünk, nem kell sorba állni!!!!Ezeket a lelkiismeretes embereket szeretem, csak olyan kevés van belőlük!!!!
Ja és Szonikámat is tök jól viselte(ugye meg sem állt 1 percre sem, mindent birizgált!!), na ja már van 2 unokája!!! :lol:

Ja igen az autóbalesetünket meséltem már vagy még nem sokkoltalak vele titeket????És érdekel valakit????

Már dörög az ég, és a nagyon bátor házőrző is bent lapít!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Jelentem: állati nagy vihar volt, rengeteg eső, égdörgés, szél, és csak 21 fok van kint. Lánykám úgy durmol, mintha éjszaka lenne. Lehet, hogy erre dilizett ma?

KépKép

KépKép
edit74

Biztos érezte Virág baba a változást, Zsombi is 12:15-től alszik!!!Szoni meg még nem bírt elaludni!!!! :lol:

Nálunk olyan nagy vihar nem volt, de még mindíg esik.Szomszédasszonnyal is megbeszéltük, mikor beborult, hogy lesz-e eső!!!Azért jobban szeretek kertesházban lakni, már csak azért is mert itt beszélgetnek egymással az emberek, mikor társasházban laktunk volt aki nem is viszonozta még a köszönést se!!!!Bár a szomszédok is anyósékkal 1 korúak, ugye a csemeték már kirepültek, de engem nem zavar a korkülömbség!!!Szerintem ez az itthon lét nyitottabbá teszi az embert!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?