Sziasztok!
Hát jó rég nem írtam... Olvastalak Benneteket, de nem volt erőm írni, bocs! Ez a kánikula egészen kikészít.
Minden tiszteletem az utolsó idősöké, Zsófi!
Meg anyu most szabin van és így jártuk a légkondis boltokat. Ez a része jó volt, meg sikerült is sok mindent beszereznünk, csak hát az autónk nem légkondis. Mire hazaértem minden nap ide Budaörsre, már nem álltam a lábamon, teljesen kikészültem. De itt a szobában sem jobb a helyzet.
Szóval már én is gidegfrontért esedezem meg esőért. Pedig nálam az görcsöket is szokott hozni, meg olyankor teljesen leáll a babám is. Itt Budaörsön szinte egy csepp eső sem esett már legalább két hete.
Enciék már lehet, hogy otthon is vannak? Izgi! Szegények, ebben a hőségben!
Mangó, tényleg nagyon aranyos volt a picurom.
Nem voltam még belgyógyásznál, mert amikor bementem táppénzes papírért, akkor is kimenekültem a rendelőből, nem bírtam az ottani hőmérsékletet. Férjecském intézte végül. Én is ilyen nem hízós fajta vagyok egyébként, de most már engem is idegesít a dolog, főleg úgy, hogy az emésztésem folyamatosan nincs rendben.
Veletek mi újság? Te is rég jártál erre...
Zsófi, jó lehetett a velencei-tavi fürdőzés.
A képeitek fantasztikusak, persze megkukkoltam mindet!
Azt hiszem, akkor mi is elnézünk a Kikába is, köszi az ötletet. wink:
Mi tegnap az Árkádban voltunk.Csajok, én most jártam először a H&M-ben, de valami fantasztikus babacuccok voltak! Tudom, Ti már emlegettétek... Kaptam 3000-ért gyönyörű kiskabátkát gatyóval, plüsst. Álomszépet.
Fészekrakás
Ügyi vagy, hogy a nagy hőség ellenére így készre hoztad a lakást!
Nálam most kezdődik ez a fészekrakási láz, de eddig sem tétlenkedtem. Beszereztük a babacuccok jó részét. Persze van még ami hiányzik, de elég jól állunk. Utolsó pillanatra nem akartam hagyni, és most pedig felújítási munkák lesznek még nálunk, így most jön a pakolás.
Már előre utálom, én még nem raktam rendbe a sulis cuccaimat sem. De az majd hajt előre, hogy utána megépíthetjük a babasarkunkat.
Férjecském majdnem kész a babaszekrény építésével (fantasztikus lesz!), utána nyílászáró cserék, fűtésszerelés és a szobák teljes átrendezése kezdődik... Takarítás meg utána következik.
Mikor lesz a CTG-d?
Szia Viki! Nekem is szimpatikus a János szülészete.
És járok az előkészítőre, nagyon tetszik.
A dokikról és a szülésznőkről meg csupa jót hallottam csak eddig.
Hol csináltátok a lombikot? Mi a Dévaihoz jártunk.
Üdv Übi! Én is Dévais vagyok, nekünk a harmadik inszem szerencsére sikert hozott.
Én nagyon szeretem őt, 1000 %-ban megbízom benne. Csak az a baj, hogy nem 100 %, hogy nála tudunk szülni, így kell egy jó helyettes doki is. Mi nem csináltattuk meg az amniot, bár Dévai nagyon szerette volna. Sajnos nagyon későn jött szóba a dolog, mi meg nem gondolkoztunk előre. Mivel a doki nem hozta fel a témát, gondoltuk minden ok, nem kell amniot csináltatnunk. Lett egy rossz AFP-nk először, utána gyorsan megcsináltattuk a négymarkeres vértesztet, az teljesen ok volt. Az AFP-től beijedtünk, de mire amniora került volna a sor, már a 20-21. hétnél tartottunk és nagyon érzetük a babamozgást a 16. héttől. Így, mivel amnio eredményünk a 24. hétre lett volna, nem csináltattuk meg, mert egyszerűen nem tudtuk volna elvetetni 24 hetesen. Tudom, van aki ezért felelőtlennek tart, de mi így döntöttünk. Minden más eredményünk ok volt, persze több genetikai uh is volt és szívuh is. Mindenki mindent rendben talált. Dévait pedig kifaggattuk. Mondtam neki, pénz nem számít, bár nincs sok pénzünk, de megoldjuk, mondjon egy jó genetikust az országban, akire rábízná gyerek életét. Na olyat nem tudott mondani.
Igazatok van, a 17. héten még jó megcsináltatni az amniot!
Szorítok Nektek nagyon, de minden rendben lesz!
Eddig minden ismerősnek ok volt. Csak ne görcsöljétek végig a 4 hetet, bár ezt rém könnyű mondani tudom, mert az nem használ a babának.
Szívuh-otok nem lesz szerintem. Azt a 20. hét után csinálnak, ott a genetikával szemben. Nagyon klasz egyébként a nő, aki csinálja. A szíven a legtöbb fejlődási rendellenesség, betegség látszódik ebben az időszakban. Azaz, ha az ok, akkor azért jó eséllyel a bébi egészséges. De mivel csináltok amniot, nem lesz rá szükségetek. Egyébként hasonló a rendes uh-hoz, csak sokkal erősebb a készülék, teljesen nagy méretben megmutatja a baba szívét. Fantasztikus látvány (kivetítő is van), csak én utána görcsöltem, lehet, hogy az erős uh miatt.
A Dévainál szülők írták, hogy a szülés 50-70ezer között mozog, de annyit adsz, amennyit gondolsz és amit a kasszád elbír. Ismerek olyat, akinek kevesebbre futotta és nem volt belőle utána harag.
Egyébként az Istvánban is hasonlóak az árfolyamok.
Egyébként négymarkeres vérvizsgálatot csinálnak a 16-20. hét között.
A babakelengyét mi már nagyban gyűjtjük, fentebb már leírtam az okokat.
Inari és Szkatácska is egyébként a Dévainál fog szülni, csak ők inkább a Dévais fórumra írogatnak. Én három topikot próbálok nyomon követni, mint látni, kisebb-nagyobb sikerrel.
Klimon, a négymarkeres vérvizsgálat klasz dolog, de csak 90 %-os a biztonsága és nem vállalnak felelősséget az eredményekért. Az amnio biztonsága,ha jól tudom, 99,9 %. Mi egyébként a Down-szűrő központban csináltattuk a vértesztet az Őrs vezér téren. Angliából megvolt az eredmény két nap alatt.
Igaz, fizetős.
No befejezem mára, mert már így is hosszú lettem. Így jár az, aki ritkán írogat. Ma előkészítő!
A babásoknak gratulálok, mindig megcsodálom gyermekeiteket!
Szép napot Nektek!
Melinda